Verksamhetsberättelse 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse 2014"

Transkript

1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE , Hörnefors Verksamhetsberättelse 2014

2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Verksamhetsberättelse 2014 Styrelseledamöter Christer Fredriksson, ordförande Gun Jonsson, vice ordförande Inga Nordin, kassör Christina Grahn, sekreterare Håkan Boberg, rekrytering Sture Erixon Revisorer Britt Sandström Barbro Gunnarsson Valberedning Birgit Carlsson, sammankallande Karin Jonsson Inger Bylén Suppleanter Inga-Brita Nordahl Britt-Marie Forssén Suppleant Sven-Erik Bergström Ersättare Margareta Sandström Inom sig har styrelsen utsett ansvar för olika uppdrag som ingår i styrelsearbetet Christer Fredriksson ordförande, studie- och webbansvarig Invald i distriktets valberedning samt i Vuxenskolans styrgrupp Gun Jonsson vice ordförande, ansvarig för resor och studiebesök, samt pressreferat Invald som kassör i distriktet Inga Nordin har svarat för ekonomi, rekrytering och medlemsregistrering Christina Grahn har skrivit protokoll, affischer och annonser Håkan Boberg har varit ansvarig för trafik- och rekrytering Britt-Marie Forssén har varit ansvarig för kök och servering Inga-Brita Nordahl har varit delaktig i styrelsens och föreningens verksamheter Sture Erixon har varit delaktig i styrelsens och föreningens verksamheter Utanför styrelsen Kristina Boberg: Friskvård, hörsel- och synansvarig samt Sydportens representant i Folkhälsorådet Ann-Katrine Holmlund: representant i LPR (Länspensionärsrådet) Inge Törnlund: Ansvarig för boulen. Styrelsen vill också ta vara på Inges kunskaper och idéer Styrelsen har haft 11 protokollförda möten. Medlemmar Medlemsantalet var vid årets slut 216. Föreningen har fått hälsa 34 nya medlemmar välkomna under året.

3 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Verksamhet Föreningen har hållit tio månadsmöten med innehåll enligt programbladet, med någon smärre justering. Deltagarantalet har varierat mellan 45 och 73 personer per möte. Totalt har 853 personer besökt månadsmöten inkl årsmötet. Av dessa är nästan 60 % kvinnor. 15 januari: Barbro Jakobsson berättade minnen från sin pappas livshistoria som fyrvaktare. Fantastiska och fängslande berättelser vid första månadsmötet. 12 februari: Årsmötet hölls i Församlingsgården. Ola Andersson var årsmötesordförande. SPFordföranden höll en parentation för tre avlidna medlemmar. Deltagarna bjöds på paltlunch och underhållningen stod Ivars band för. 12 mars: Laila och Lars Wendelius hade en fantastisk underhållning med sång, musik och berättelser. 21 mars: Vinlektion i Hörneå bygdegård. En omtyckt och ett fantastiskt arrangemang runt denna fest. Alltid fullbokad och mycket god stämning, med god mat och dryck. Önskan är att denna fest och kunskapsdelgivning om goda viner snart återkommer. Ett stort tack till festkommittén för deras fantastiska arbete. 9 april: IT-Johan känd från Västerbottensradion gästade. Ett uppskattat besök. Högstadieelever hade beretts tillfälle att delta, som ett led i påbörjad samverkan mellan SPF och skolan. 11 maj: SPF tog då på sig ansvaret att vara gudstjänstvärdar och göra en egen gudstjänst, efter att kyrkoherden önskat samarbete med föreningar. Detta blev verkligen en stor succé, då drygt hundra personer kom till gudstjänsten. Många SPF:are deltog och var delaktiga i gudstjänsten. Kollekten gick till Operation Smile. Ett stort tack har kommit från kyrkoherden med förhoppning om ett fortsatt framtida samarbete. 21 maj: Våravslutning i Församlingsgården, där Alf Staflund gästade Sydporten och berättade minnen från sin tid som polis. Gissa växten var ett av programmet, där vinnaren vann växten. Olika lotterier fanns, bl a skänkta priser i form av sommarplantor och nickande trädgårdsfågel. Lokalradion gästade också SPF, senare på dagen sändes en kortare intervju från våravslutningen. 23 aug: Hörneforsdagen blev en fantastisk dag med bra väder, mycket folk och många besök i vår monter. Många visade intresse för vår förening, många fick information om föreningen och om vårt programutbud. Flera nya kontakter, med följd att nya medlemmar knöts till föreningen. 27 augusti: Som brukligt är, inleddes höstterminen med surströmmingsfest. Denna gång i Hörnforsgården. Jättemånga medlemmar kom till festen. Föreningen bjöd in nya medlemmar speciellt till festen och 25 personer tackade ja. Birch Town Singers bjöd på en uppskattad underhållning. Festen avslutades med lotterier med skänkta priser, som ägg, orkesterns nyutkomna skiva och trädgårdsfåglar, förutom de sedvanliga trisslotterna. 24 september: Överläkare Jonas Andersson från NUS berättade om hjärt- och kärlsjukdom. Visade bilder samt filmer om hur operationerna går till. Proffsig föreläsning som blev mycket uppskattad och omtyckt.

4 VERKSAMHETSBERÄTTELSE oktober: I oktober var det dags för musikunderhållning igen. En fantastisk, fartfylld och trevlig underhållning av hög klass. Dansbandsmusikern Ronny Sahlén från Örnsköldsvik framförde Elvis, Gunnar Viklund och många andra kända artisters låtar. Många önskningar uppfylldes då det fanns ett brett utbud. En helt fantastisk underhållning som lockade fram både skratt och många minnen. 19 november: Per Åkerström hade en intressant föreläsning om patientnämnden. Civilförsvarsförbundet informerade om 72 timmar som handlade om krisberedskap. Många hjälpmedel presenterades och även hur viktigt det är med ICE (In Case of Emergency) i telefonen. Informationen stod Curt-Olov Hellman och Lars Blomqvist för. 3 december: Årets sista månadsmöte intogs julgröt och skinkmackor med kaffe och pepparkakor. Gäst var SPF-distriktets ordförande Ingemar Sandström som berättade om distriktets framtid och hur arbetet skall fortsätta. Sydporten fick fina vitsord av ordföranden för sitt arbete och även att Sydporten är en av få föreningar som ökar i medlemsantal. Efter informationen tog Ingemar på sig gitarren och började spela och sjunga samt berätta om Elvis. Efter fika och lottdragning så gick vi över till kyrkan och avslutade julfesten med en jazzkonsert som kulturföreningen i Hörnefors bjöd SPFmedlemmarna på. Hemsida Föreningens hemsida liknar övriga SPF-föreningars webbsidor. Styrelsen har fått många positiva utlåtanden om sidan. Under 2014 har totalt besök på hemsidan registrerats inkl undersidorna. Det totala antalet sidvisningar under året. Adressen till webbsidan är Resor/studiebesök Sydportens ambition har varit att arrangera resor/studiebesök öppna för alla som vill delta utan krav på särskild föreningstillhörighet. Vi hoppas på ett samarbete med PRO i Hörnefors där vi kan arbeta för att resor blir fullsatta. Erbjudandet går också till övriga SPF föreningar i distriktet. 6 januari: Revyresa till Flurkmark Rena rama KUL-turen. Resan som gemensamt planerats av SPF och PRO erbjöd deltagarna att få skratta, ha roligt och träffa andra människor. Detta upplevdes som en positiv inledning mot en framtida samverkan. 8 mars: En ny revyresa till Umeå. Hörneforsrevyn, där 23 personer var med på revyn som avslutades med middag på Scandic Teg mars: Må Bra -vecka. SPF:s medlemmar har erbjudits möjlighet att besöka Fjällsjö i Jämtland för rekreation i fem dagar, två medlemmar från Sydporten tog vara på möjligheten. 5-8 maj: Kryssning till Riga. Denna resa föregicks av en studiecirkel, som leddes av Uno Höök, en mycket bra cirkel där deltagarna hade många trevliga stunder och fick en historisk upplevelse i cirkelform. Resan blev mycket lyckad med två fantastiska chaufförer, Patrik och Tommy och en helt otroligt duktig guide i Daina Balode, som var med oss i två dagar, och verkligen förgyllde denna resa. Chaufförerna erbjöd resenärerna en välplanerad och fin resa med mycket service, fantastiskt hotell och mycket glada miner.

5 VERKSAMHETSBERÄTTELSE november: Styrelsen hade beslutat att göra ett studiebesök i TV-huset i Umeå och samtidigt bjuda tillbaka lite till medlemmarna. En resa helt gratis. Ett mycket givande studiebesök och därefter ett besök på Biltema innan dagen avslutades med gratis lunch på Evys restaurang. 58 medlemmar vände åter hemåt efter en givande och trevlig dag november: Ny möjlighet att besöka Fjällsjö i Jämtland för rekreation på Må Bra -vecka. Fyra medlemmar från Sydporten tog vara på möjligheten november: En ny kryssning till Tallinn med en övernattning på ett SPA-hotell, där resenärerna gratis kunde besöka SPA-avdelningen med alla möjligheter till bad, varma stenar och bubbelpooler av olika slag. Några resenärer tog möjligheten till välbehövlig massage. Möjligheter fanns också att besöka julmarknaden i Gamla stan båda dagarna. En trevlig och bra planerad resa. Studiecirklar Litteratur och film Följande romaner och filmer har lästs resp. setts och diskuterats under 2014 Olivier Nakache: En oväntad vänskap (film) Thomas Mann: Buddenbrooks (roman och film) Åsa Linderborg: Mig äger ingen (roman och film) Lars Widding: Pigan och härligheten Lars Widding: Herrskapet och evigheten Lars Widding: Länge sen förbi Luc Besson: Det stora blå (film) Moberg: Utvandrarna (roman och film) En givande cirkel, med Uno Höök. En mycket duktig cirkelledare. Kultur för seniorer/kultur är hälsa Benämningen står för ett nätverk av ombud för ett 30-tal seniorföreningar i Umeå kommun. Nätverkets mål är att erbjuda kommunens seniorer ett varierande utbud av aktiviteter som t ex musik, teater, filmklubb, körsång, jättepicknick, allsång i parken, studiebesök, studiecirklar, resor, dans m.m. Kommunens ansvarige för nätverket är Eleanor Bodel. Uno Höök är s ombud. ipad Fyra personer var intresserade av att starta en kurs i ipad/läsplatta. Kursen har varit intensiv under hösten och den kommer att slutföras under våren Kursledare Claes Kohlström.

6 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Friskvård och gemensamhetsskapande aktiviteter Boule har bedrivits vid 34 tillfällen med 11 deltagare i snitt. (373 st). Som avslutning på årets sammankomster anordnades en julfest tillsammans med PRO. Inge Törnlund har varit ansvarig för boulen. Gymnastik: Gymnastikgruppen har varit på ungdomsgården UG i källaren, ingen optimal lokal. Gruppen söker efter en annan lokal, men tyvärr är det brist på bra lokaler för olika verksamheter i föreningarna. Under hösten så har gruppen varit på Hörneforsgården och haft sin gymnastik, ett lyckat försök. Gerd Berglund har varit ledare för denna aktiva och växande grupp. Kristina Boberg har varit s samordnare. Korsordscafé: Åtta personer har träffats vid sex tillfällen. Ett mycket uppskattat och trevlig cirkelarbete. Britt Bergström har varit ledare. Däckbyten har även i år hjälpt medlemmar med däckbyten, där betalningen gått till välgörande ändamål. Christer Fredriksson, Inge Törnlund, Putte Jonsson och Åke Gunnarsson har ställt sina tjänster till förfogande. Operation Smile fick kr från däckbytena våren och hösten En sammanfattning av olika aktiviteter framgår av bilaga 1. Lotterier Lotterierna är en av få inkomstkällor i verksamheten. Köpintresset har varit och är stort, som har gjort det möjligt att hålla låga priser på våra fester. Några skänkta gåvor har också bidragit till en bra ekonomi på lotterierna. Ekonomi Verksamhetsårets budget och utfall framgår av kassörens redovisning, bilagorna 2-4. Övrigt Inställda resor: Två planerade resor blev inställda på grund av för få anmälda: En till musikalen Evita i Stockholm och en till allsång i Döbelns park i Umeå. Seniorboende: SPF och PRO har fortsatt att diskutera formerna för att gå vidare, en ny grupp jobbar nu med stadgar och undersöker med kommun var en lämplig tomt finns för ett sådant bygge, önskemålet står kvar, mitt emot vårdcentralen, arbetet kommer att fortsätta och gruppen kommer att hitta former för att kunna gå vidare. Skolan: Det samarbete som startade under 2013 fortsätter och utökas. Läxhjälp och läshjälp är något som har startat under det gångna året. Sedan tidigare är några medlemmar på skolan och bakar tillsammans med barnen, ett mycket uppskattat inslag. Önskan vore att fler kan och kunde hjälpa till, för behovet hos några barn är stort att få hjälp med t ex läxor och läsning.

7 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Till sist Styrelseledamöterna har under det gångna året varit aktiva och lagt ned mycket tid och arbete i olika arrangemang, med stor inlevelse för föreningens bästa. Med dessa ord vill styrelsen framföra sitt varma tack till alla medlemmar, alla som informerat och underhållit oss på våra möten, cirkelledare, sponsorer och samarbetspartnern Studieförbundet Vuxenskolan. Ett särskilt varmt tack vill vi ge till medlemmar som hjälpt till med fikat, som både bakat och fixat gott fika på våra möten. Tack för ett fantastiskt 2014! KAMRATSKAP, TREVNAD OCH SAMHÖRIGHET DET BÄSTA I SYDPORTENS VERKSAMHET Västamarken den 25 januari 2015 Christer Fredriksson Gun Jonsson Inga Nordin Christina Grahn Håkan Boberg Sture Erixon Inga-Brita Nordahl Britt-Marie Forssén

8 VERKSAMHETSBERÄTTELSE REGISTERBLANKETT 2014 Sammanfattning av aktiviteterna 2014 Bilaga 1. Månadsmöten Kulturarrangemang 1 Resor/utflykter Datum Antal Antal Vad När Var Antal Vad När Var Antal kvinnor män 15/ B Jakobss 15/1 FS 75 Revy 6/1 Flurkm 40 12/ Ivars band 12/2 FS 100 Revy 8/3 Umeå 23 12/ Vinlektion 21/3 Hörneå 54 Må Bra 25-28/3 Fjällsjö 2 9/ Gudstjänst 11/5 Kyrkan 77 Kryssning 5-8/5 Riga 55 21/ >Sallad 21/5 FS 5 TV-huset 10/11 Umeå 58 27/ Minnescer 5/7 Dunckers 10 Kryssning 23-26/11 Tallinn 40 24/ H-dag 23/8 Bruksg. 6 Må Bra 11-14/11 Fjällsjö 4 22/ BTS 27/8 H-gården / Konsert 3/12 Kyrkan 117 3/ S:a > 853 S:a 560 S:a 222 Övriga möten Friskvårdsaktiviteter Boule måndagar Gymnastik/Motion När Vad Var Antal När GGR Antal När Var Antal 9/1 Träffpunkten Solgården VT2014 UG-källare /1 Seniordagen Allmänt 30 (11st/ggr) HT2014 H-gården /1 Seniorboende Solgården 3 Gymnastik /2 Träffpunkten Solgården 7 24/2 Bakn m elever Skolan Aktivitetskort /2 Hemmavinsten Idrottsh 1 Motion 7/5 Folkhälsodagen Almänt 1 10/5 Städn/möte Statarlängan 7 11/5 Kyrkvärdar Kyrkan 8 16/5 Pjäs Skolan 7 4/6 Planering Solgården 8 5/6 Seniorboende Kommunen 3 16/8 Pjäs Skolan 7 19/9 Plan nätverk Pastorsexp 2 VT Däckbyten 3 HT Däckbyten 3 S:a 92 S:a 373 S:a 862

9 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Budget och Utfall 2014 Bilaga 2 INTÄKTER Medlemsintäkter, 203x Aktivitetsbidrag Umeå Kommun Fritid Kulturbidrag SV Lotteriförsäljning (3 ringar 10 tillfällen) Netto Månadsmöten, (Fika) snitt 50 pers/möte Danser 0 Summa intäkter KOSTNADER Medlemsavg till Förbund och Dist (199 x 190:-) Administration (Bank, porto, kontor) Reseersättningar Hyror (församlingsgården 10 x 500:-) Månadsmöten (föredragshållare, blommor, gåvor) Föreningsresor Oförutsedda kostnader Studiecirklar Summa kostnader BERÄKNAT RESULTAT Hörnefors Inga Nordin Kassör

10 VERKSAMHETSBERÄTTELSE

11 VERKSAMHETSBERÄTTELSE

Årgång 19 NUMMER. Börjar i detta nr. Fortsätter i kommande nr av Enabygden. Se sid 10. Berit Bergman En resa till och i Tanzania

Årgång 19 NUMMER. Börjar i detta nr. Fortsätter i kommande nr av Enabygden. Se sid 10. Berit Bergman En resa till och i Tanzania Årgång 19 NUMMER 12013 Berit Bergman En resa till och i Tanzania Börjar i detta nr. Fortsätter i kommande nr av Enabygden. Se sid 10 Redaktionskommittén Funktionärer Tel Rekryteringsansv Ulla Hedin 351

Läs mer

www.hrf.se/blekinge Utgiven av Hörselskadades distrikt i Blekinge

www.hrf.se/blekinge Utgiven av Hörselskadades distrikt i Blekinge www.hrf.se/blekinge Utgiven av Hörselskadades distrikt i Blekinge Tillsammans arbetar vi för att förverkliga HRFs vision om ett samhälle där alla hörselskadade kan leva i full delaktighet och jämlikhet.

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Styrelsen för PRO Samorganisation i Gävle avger härmed berättelse över verksamhetsåret 2013. Styrelse med mera Styrelsen Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Studieorganisatör

Läs mer

FÖRENINGSPÄRMEN. Er guide till arbetet i föreningen

FÖRENINGSPÄRMEN. Er guide till arbetet i föreningen FÖRENSPÄRMEN Er guide till arbetet i föreningen Förord Det ni håller i är Vi Ungas föreningspärm. Föreningspärmen är skriven för att finnas som ett stöd och som en uppslagsbok till er Vi Unga-förening.

Läs mer

Svenska Kyrkans Unga i Täby

Svenska Kyrkans Unga i Täby ÅRSMÖTE 2014 Svenska Kyrkans Unga i Täby 8 februari Karlberg Årsmöteshandlingarnas innehåll s. 3 Schema och praktisk information s. 4 Stadgar för Svenska Kyrkans Unga i Täby s. 6 Sammanträdesordning s.

Läs mer

SPF-NYTT 2014-1. Falubygden INFÖR VÅREN. Inte gör det ont när knoppar brister... (Läs mer på omslagets baksida)

SPF-NYTT 2014-1. Falubygden INFÖR VÅREN. Inte gör det ont när knoppar brister... (Läs mer på omslagets baksida) SPF-NYTT 2014-1 Falubygden INFÖR VÅREN Inte gör det ont när knoppar brister... Foto: Lena Tysk (Läs mer på omslagets baksida) Ordförande: Vice ordf: Kassör: Sekreterare: Ledamöter: Gunnar Trued 0246-30211

Läs mer

Vårterminsmöte 19 mars 2013

Vårterminsmöte 19 mars 2013 Lund, 2013 03 05 Vårterminsmöte 19 mars 2013 M:A kl 17 Föredragningslista 1. TFMÖ 2. Val av mötessekreterare 3. Val av två justeringsmän tillika rösträknare 4. Fråga angående mötets behöriga utlysande

Läs mer

FÖRENINGSPÄRMEN. Er guide till arbetet i föreningen

FÖRENINGSPÄRMEN. Er guide till arbetet i föreningen FÖRENSPÄRMEN Er guide till arbetet i föreningen Förord Det ni håller i är Vi Ungas föreningspärm. Föreningspärmen är skriven för att finnas som ett stöd och som en uppslagsbok till Vi Unga-föreningen.

Läs mer

Verksamhetsberättelse IF FRISKIS&SVETTIS VÄSTERÅS 2010

Verksamhetsberättelse IF FRISKIS&SVETTIS VÄSTERÅS 2010 Verksamhetsberättelse IF FRISKIS&SVETTIS VÄSTERÅS 2010 IF Friskis&Svettis Västerås 2010 1 IF Friskis&Svettis Västerås Verksamhetsberättelse 2010 INNEHÅLL Välkommen 3 Ordförande har ordet 4 Händelser under

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Brottsofferjouren Östra Östergötland. Verksamhetsåret 2008

Verksamhetsberättelse för Brottsofferjouren Östra Östergötland. Verksamhetsåret 2008 Verksamhetsberättelse för Brottsofferjouren Östra Östergötland Verksamhetsåret 2008 Brottsofferjouren Östra Östergötland är en lokal förening ansluten till Brottsofferjourernas Riksförbund och som verkar

Läs mer

Innehåller årsmöteshandlingar

Innehåller årsmöteshandlingar DHR Nollåttan ägs av DHR Stockholmsavdelningen Årgång 39 Nr 2 2010 Innehåller årsmöteshandlingar Årsmötet är både viktigt och givande att delta i. Boka in 27 mars, Hotell Anglais, Humlegårdsgatan 23 Utan

Läs mer

VÅRA AKTIVITETER OCH AKTIVITETSANSVARIGA, 2013

VÅRA AKTIVITETER OCH AKTIVITETSANSVARIGA, 2013 VÅRA AKTIVITETER OCH AKTIVITETSANSVARIGA, 2013 Aktivitet: Aktiesparklubbar Biljard Blomsterbindning Boule Bowling Bridge Cirkelgympa Engelska Golf Kultur Lotter Lättgympa Promenader Resor/Studiebesök Silversmide

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014. Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd

Verksamhetsberättelse 2014. Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd Verksamhetsberättelse 2014 Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd Följande verksamhetsberättelse från föreningens olika verksamheter är sammanställda från verksamheternas insända svar till personalens

Läs mer

Januari 2010. Dansarna Seniorernas Dag 2009

Januari 2010. Dansarna Seniorernas Dag 2009 Januari 2010 Dansarna Seniorernas Dag 2009 Medlemsblad våren 2010 Vårt eget luciafölje kom från Hackstaskolan. Kansli...Norrgårdsvägen 61 nb Kansli telefon.540 222 16 (telefonsvarare) E-post...info@spfvikingen.se

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Styrelsen för PRO Värmland överlämnar härmed följande berättelse för 2014.

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Styrelsen för PRO Värmland överlämnar härmed följande berättelse för 2014. VERKSAMHETSBERÄTTELSE Styrelsen för PRO Värmland överlämnar härmed följande berättelse för 2014. DISTRIKTSSTYRELSEN Ordinarie: Lisbeth Staaf-Igelström Karlstad-Handels Ordförande Lillemor Johansson Hammarö

Läs mer

Årsberättelse Göteborg 2014-2015 Innehållsförteckning

Årsberättelse Göteborg 2014-2015 Innehållsförteckning Årsberättelse Göteborg 2014-2015 Innehållsförteckning 1. Sammanfattning 2 2. Medlemmar 2 3. Styrelsen 2 3.1 Förtroendevalda 3 3.2 Styrelsens arbete 2-5 4 Verksamheter 5 4.1 Läxhjälp 5 4.2 Frukostklubben

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2009

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2009 SPF Uppsaladistriktet VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2009 SPF Uppsala läns distrikt Styrelsen har haft följande sammansättning: Ordförande Ewert Cederholm Fjärdhundrabygden V. ordförande Laila S Eriksson Svartbäcken

Läs mer

Klubbledare. En praktisk kurs för Hundungdomar som vill lära sig hur klubben fungerar

Klubbledare. En praktisk kurs för Hundungdomar som vill lära sig hur klubben fungerar Klubbledare En praktisk kurs för Hundungdomar som vill lära sig hur klubben fungerar Till kursledaren I arbetet med att skapa en klubbledarutbildning (styrelsefunktionärskurs) kom vi till slutsatsen att

Läs mer

Gävle Demensförenings verksamhetsberättelse 2014

Gävle Demensförenings verksamhetsberättelse 2014 Gävle Demensförenings verksamhetsberättelse 2014 Postgiro... 3 Styrelsen... 3 Sammanträden... 3 Styrelserepresentanter... 3 Avgående styrelserepresentanter:... 3 Styrelsens reflektioner... 4 Aktiviteter...

Läs mer

ÅRSMÖTE I SMU GAMLA UPPSALA, 2009-09-20. Förslag till föredragningslista

ÅRSMÖTE I SMU GAMLA UPPSALA, 2009-09-20. Förslag till föredragningslista Årsmöteshandlingar SMU i Gamla Uppsala 2008-2009 ÅRSMÖTE I SMU GAMLA UPPSALA, 2009-09-20 Förslag till föredragningslista 1 Årsmötet öppnas 2 Val av ordförande för mötet vice ordförande för mötet sekreterare

Läs mer

Förslag till dagordning för Equmenia Örbyhus årsmöte den 28 januari 2015 kl. 18:30 i Björkbackskyrkan

Förslag till dagordning för Equmenia Örbyhus årsmöte den 28 januari 2015 kl. 18:30 i Björkbackskyrkan Förslag till dagordning för Equmenia Örbyhus årsmöte den 28 januari 2015 kl. 18:30 i Björkbackskyrkan 1. Inledning, årsmötets öppnande 2. Val av presidium för årsmötet: Valberedningens förslag: Ordf. Louise

Läs mer

Verksamhetsberättelse verksamhetsåret 2010

Verksamhetsberättelse verksamhetsåret 2010 Verksamhetsberättelse verksamhetsåret 2010 Styrelsens sammanställning av det gångna verksamhetsåret. Styrelsen har bestått av: Bengt Strömgren Lars Lindgren Christine Fredin Samuel Mehret Carinne Sjöberg

Läs mer

Handensenioren 2012 nr 3

Handensenioren 2012 nr 3 Handensenioren 2012 nr 3 Nu är det vinter Foto: Marja Hansson Utgivare SPF Handen-Seniorerna Org-Nr: 812401-0979 Postadress: Parkvägen 41, 136 38 Handen Besöksadress: Parkvägen 41 Öppettider: Tisdag-Onsdag

Läs mer

Navet - Nätverk för administratörer vid Umeå universitet

Navet - Nätverk för administratörer vid Umeå universitet NAVET Umeå universitets administratörer bildade i februari 2000 ett nätverk som går under namnet Navet. Det krävs inget medlemskap, utan nätverket är till för alla administratörer vid Umeå universitet.

Läs mer

Välkommen till årsmöte 20 mars kl 19

Välkommen till årsmöte 20 mars kl 19 Nr 1 2013 Välkommen till årsmöte 20 mars kl 19 sidan 3, 6-7 Två kurser I sommar Läs mer på sista sidan Alexandersondagen 30 juni Sigvard Bengtsson och Roland Charlie Börjesson, fixar och donar i Sändarsalen

Läs mer

Protokoll för SeKeL:s Vårmöte

Protokoll för SeKeL:s Vårmöte Protokoll för SeKeL:s Vårmöte Närvarande: Therése Svensson, Joakim Barvhed, Kristofer Åberg, Markus Eriksson, Tommy Bergman, Elisabet Drugge, Monica Johansson, Hanna Frank, Camilla Lindbom, Kerstin Björsson,

Läs mer

Styrelsens förslag är samma nivå som fastställdes vid förra årsmötet - 27 kronor/månad*

Styrelsens förslag är samma nivå som fastställdes vid förra årsmötet - 27 kronor/månad* Dagordning --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Frilans Syds årsmöte 8 mars 2015 kl 18:00 (prick) i Skånskans Hörsal i Malmö

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2012

Verksamhetsberättelse för år 2012 Verksamhetsberättelse för år 2012 Inledning Södermanlands Spelmansförbund har avslutat sitt 88:e verksamhetsår. Verksamheten har från förbundet, medlemmar och förtroendevalda präglats av såväl entusiasm

Läs mer

Röda Korset. Eskilstunakretsen

Röda Korset. Eskilstunakretsen Röda Korset Eskilstunakretsen Verksamhetsberättelse 2013 Verksamhetsberättelse 2013 Styrelsen för Röda Korset Eskilstunakretsen avger här med följande berättelse över verksamheten under 2013 Styrelse

Läs mer

S:t Olofsbladet. Gott Nytt År. Kallelse till Årsmöte. önskar vi alla våra läsare!

S:t Olofsbladet. Gott Nytt År. Kallelse till Årsmöte. önskar vi alla våra läsare! S:t Olofsbladet Nr 1 / 2013 Gott Nytt År önskar vi alla våra läsare! Kallelse till Årsmöte Tisdagen den 29 januari 2013 håller SPF S:t Olof sitt årsmöte. Vi bjuder på kaffe och underhållning. Mer info

Läs mer