Verksamhetsberättelse 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse 2014"

Transkript

1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE , Hörnefors Verksamhetsberättelse 2014

2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Verksamhetsberättelse 2014 Styrelseledamöter Christer Fredriksson, ordförande Gun Jonsson, vice ordförande Inga Nordin, kassör Christina Grahn, sekreterare Håkan Boberg, rekrytering Sture Erixon Revisorer Britt Sandström Barbro Gunnarsson Valberedning Birgit Carlsson, sammankallande Karin Jonsson Inger Bylén Suppleanter Inga-Brita Nordahl Britt-Marie Forssén Suppleant Sven-Erik Bergström Ersättare Margareta Sandström Inom sig har styrelsen utsett ansvar för olika uppdrag som ingår i styrelsearbetet Christer Fredriksson ordförande, studie- och webbansvarig Invald i distriktets valberedning samt i Vuxenskolans styrgrupp Gun Jonsson vice ordförande, ansvarig för resor och studiebesök, samt pressreferat Invald som kassör i distriktet Inga Nordin har svarat för ekonomi, rekrytering och medlemsregistrering Christina Grahn har skrivit protokoll, affischer och annonser Håkan Boberg har varit ansvarig för trafik- och rekrytering Britt-Marie Forssén har varit ansvarig för kök och servering Inga-Brita Nordahl har varit delaktig i styrelsens och föreningens verksamheter Sture Erixon har varit delaktig i styrelsens och föreningens verksamheter Utanför styrelsen Kristina Boberg: Friskvård, hörsel- och synansvarig samt Sydportens representant i Folkhälsorådet Ann-Katrine Holmlund: representant i LPR (Länspensionärsrådet) Inge Törnlund: Ansvarig för boulen. Styrelsen vill också ta vara på Inges kunskaper och idéer Styrelsen har haft 11 protokollförda möten. Medlemmar Medlemsantalet var vid årets slut 216. Föreningen har fått hälsa 34 nya medlemmar välkomna under året.

3 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Verksamhet Föreningen har hållit tio månadsmöten med innehåll enligt programbladet, med någon smärre justering. Deltagarantalet har varierat mellan 45 och 73 personer per möte. Totalt har 853 personer besökt månadsmöten inkl årsmötet. Av dessa är nästan 60 % kvinnor. 15 januari: Barbro Jakobsson berättade minnen från sin pappas livshistoria som fyrvaktare. Fantastiska och fängslande berättelser vid första månadsmötet. 12 februari: Årsmötet hölls i Församlingsgården. Ola Andersson var årsmötesordförande. SPFordföranden höll en parentation för tre avlidna medlemmar. Deltagarna bjöds på paltlunch och underhållningen stod Ivars band för. 12 mars: Laila och Lars Wendelius hade en fantastisk underhållning med sång, musik och berättelser. 21 mars: Vinlektion i Hörneå bygdegård. En omtyckt och ett fantastiskt arrangemang runt denna fest. Alltid fullbokad och mycket god stämning, med god mat och dryck. Önskan är att denna fest och kunskapsdelgivning om goda viner snart återkommer. Ett stort tack till festkommittén för deras fantastiska arbete. 9 april: IT-Johan känd från Västerbottensradion gästade. Ett uppskattat besök. Högstadieelever hade beretts tillfälle att delta, som ett led i påbörjad samverkan mellan SPF och skolan. 11 maj: SPF tog då på sig ansvaret att vara gudstjänstvärdar och göra en egen gudstjänst, efter att kyrkoherden önskat samarbete med föreningar. Detta blev verkligen en stor succé, då drygt hundra personer kom till gudstjänsten. Många SPF:are deltog och var delaktiga i gudstjänsten. Kollekten gick till Operation Smile. Ett stort tack har kommit från kyrkoherden med förhoppning om ett fortsatt framtida samarbete. 21 maj: Våravslutning i Församlingsgården, där Alf Staflund gästade Sydporten och berättade minnen från sin tid som polis. Gissa växten var ett av programmet, där vinnaren vann växten. Olika lotterier fanns, bl a skänkta priser i form av sommarplantor och nickande trädgårdsfågel. Lokalradion gästade också SPF, senare på dagen sändes en kortare intervju från våravslutningen. 23 aug: Hörneforsdagen blev en fantastisk dag med bra väder, mycket folk och många besök i vår monter. Många visade intresse för vår förening, många fick information om föreningen och om vårt programutbud. Flera nya kontakter, med följd att nya medlemmar knöts till föreningen. 27 augusti: Som brukligt är, inleddes höstterminen med surströmmingsfest. Denna gång i Hörnforsgården. Jättemånga medlemmar kom till festen. Föreningen bjöd in nya medlemmar speciellt till festen och 25 personer tackade ja. Birch Town Singers bjöd på en uppskattad underhållning. Festen avslutades med lotterier med skänkta priser, som ägg, orkesterns nyutkomna skiva och trädgårdsfåglar, förutom de sedvanliga trisslotterna. 24 september: Överläkare Jonas Andersson från NUS berättade om hjärt- och kärlsjukdom. Visade bilder samt filmer om hur operationerna går till. Proffsig föreläsning som blev mycket uppskattad och omtyckt.

4 VERKSAMHETSBERÄTTELSE oktober: I oktober var det dags för musikunderhållning igen. En fantastisk, fartfylld och trevlig underhållning av hög klass. Dansbandsmusikern Ronny Sahlén från Örnsköldsvik framförde Elvis, Gunnar Viklund och många andra kända artisters låtar. Många önskningar uppfylldes då det fanns ett brett utbud. En helt fantastisk underhållning som lockade fram både skratt och många minnen. 19 november: Per Åkerström hade en intressant föreläsning om patientnämnden. Civilförsvarsförbundet informerade om 72 timmar som handlade om krisberedskap. Många hjälpmedel presenterades och även hur viktigt det är med ICE (In Case of Emergency) i telefonen. Informationen stod Curt-Olov Hellman och Lars Blomqvist för. 3 december: Årets sista månadsmöte intogs julgröt och skinkmackor med kaffe och pepparkakor. Gäst var SPF-distriktets ordförande Ingemar Sandström som berättade om distriktets framtid och hur arbetet skall fortsätta. Sydporten fick fina vitsord av ordföranden för sitt arbete och även att Sydporten är en av få föreningar som ökar i medlemsantal. Efter informationen tog Ingemar på sig gitarren och började spela och sjunga samt berätta om Elvis. Efter fika och lottdragning så gick vi över till kyrkan och avslutade julfesten med en jazzkonsert som kulturföreningen i Hörnefors bjöd SPFmedlemmarna på. Hemsida Föreningens hemsida liknar övriga SPF-föreningars webbsidor. Styrelsen har fått många positiva utlåtanden om sidan. Under 2014 har totalt besök på hemsidan registrerats inkl undersidorna. Det totala antalet sidvisningar under året. Adressen till webbsidan är Resor/studiebesök Sydportens ambition har varit att arrangera resor/studiebesök öppna för alla som vill delta utan krav på särskild föreningstillhörighet. Vi hoppas på ett samarbete med PRO i Hörnefors där vi kan arbeta för att resor blir fullsatta. Erbjudandet går också till övriga SPF föreningar i distriktet. 6 januari: Revyresa till Flurkmark Rena rama KUL-turen. Resan som gemensamt planerats av SPF och PRO erbjöd deltagarna att få skratta, ha roligt och träffa andra människor. Detta upplevdes som en positiv inledning mot en framtida samverkan. 8 mars: En ny revyresa till Umeå. Hörneforsrevyn, där 23 personer var med på revyn som avslutades med middag på Scandic Teg mars: Må Bra -vecka. SPF:s medlemmar har erbjudits möjlighet att besöka Fjällsjö i Jämtland för rekreation i fem dagar, två medlemmar från Sydporten tog vara på möjligheten. 5-8 maj: Kryssning till Riga. Denna resa föregicks av en studiecirkel, som leddes av Uno Höök, en mycket bra cirkel där deltagarna hade många trevliga stunder och fick en historisk upplevelse i cirkelform. Resan blev mycket lyckad med två fantastiska chaufförer, Patrik och Tommy och en helt otroligt duktig guide i Daina Balode, som var med oss i två dagar, och verkligen förgyllde denna resa. Chaufförerna erbjöd resenärerna en välplanerad och fin resa med mycket service, fantastiskt hotell och mycket glada miner.

5 VERKSAMHETSBERÄTTELSE november: Styrelsen hade beslutat att göra ett studiebesök i TV-huset i Umeå och samtidigt bjuda tillbaka lite till medlemmarna. En resa helt gratis. Ett mycket givande studiebesök och därefter ett besök på Biltema innan dagen avslutades med gratis lunch på Evys restaurang. 58 medlemmar vände åter hemåt efter en givande och trevlig dag november: Ny möjlighet att besöka Fjällsjö i Jämtland för rekreation på Må Bra -vecka. Fyra medlemmar från Sydporten tog vara på möjligheten november: En ny kryssning till Tallinn med en övernattning på ett SPA-hotell, där resenärerna gratis kunde besöka SPA-avdelningen med alla möjligheter till bad, varma stenar och bubbelpooler av olika slag. Några resenärer tog möjligheten till välbehövlig massage. Möjligheter fanns också att besöka julmarknaden i Gamla stan båda dagarna. En trevlig och bra planerad resa. Studiecirklar Litteratur och film Följande romaner och filmer har lästs resp. setts och diskuterats under 2014 Olivier Nakache: En oväntad vänskap (film) Thomas Mann: Buddenbrooks (roman och film) Åsa Linderborg: Mig äger ingen (roman och film) Lars Widding: Pigan och härligheten Lars Widding: Herrskapet och evigheten Lars Widding: Länge sen förbi Luc Besson: Det stora blå (film) Moberg: Utvandrarna (roman och film) En givande cirkel, med Uno Höök. En mycket duktig cirkelledare. Kultur för seniorer/kultur är hälsa Benämningen står för ett nätverk av ombud för ett 30-tal seniorföreningar i Umeå kommun. Nätverkets mål är att erbjuda kommunens seniorer ett varierande utbud av aktiviteter som t ex musik, teater, filmklubb, körsång, jättepicknick, allsång i parken, studiebesök, studiecirklar, resor, dans m.m. Kommunens ansvarige för nätverket är Eleanor Bodel. Uno Höök är s ombud. ipad Fyra personer var intresserade av att starta en kurs i ipad/läsplatta. Kursen har varit intensiv under hösten och den kommer att slutföras under våren Kursledare Claes Kohlström.

6 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Friskvård och gemensamhetsskapande aktiviteter Boule har bedrivits vid 34 tillfällen med 11 deltagare i snitt. (373 st). Som avslutning på årets sammankomster anordnades en julfest tillsammans med PRO. Inge Törnlund har varit ansvarig för boulen. Gymnastik: Gymnastikgruppen har varit på ungdomsgården UG i källaren, ingen optimal lokal. Gruppen söker efter en annan lokal, men tyvärr är det brist på bra lokaler för olika verksamheter i föreningarna. Under hösten så har gruppen varit på Hörneforsgården och haft sin gymnastik, ett lyckat försök. Gerd Berglund har varit ledare för denna aktiva och växande grupp. Kristina Boberg har varit s samordnare. Korsordscafé: Åtta personer har träffats vid sex tillfällen. Ett mycket uppskattat och trevlig cirkelarbete. Britt Bergström har varit ledare. Däckbyten har även i år hjälpt medlemmar med däckbyten, där betalningen gått till välgörande ändamål. Christer Fredriksson, Inge Törnlund, Putte Jonsson och Åke Gunnarsson har ställt sina tjänster till förfogande. Operation Smile fick kr från däckbytena våren och hösten En sammanfattning av olika aktiviteter framgår av bilaga 1. Lotterier Lotterierna är en av få inkomstkällor i verksamheten. Köpintresset har varit och är stort, som har gjort det möjligt att hålla låga priser på våra fester. Några skänkta gåvor har också bidragit till en bra ekonomi på lotterierna. Ekonomi Verksamhetsårets budget och utfall framgår av kassörens redovisning, bilagorna 2-4. Övrigt Inställda resor: Två planerade resor blev inställda på grund av för få anmälda: En till musikalen Evita i Stockholm och en till allsång i Döbelns park i Umeå. Seniorboende: SPF och PRO har fortsatt att diskutera formerna för att gå vidare, en ny grupp jobbar nu med stadgar och undersöker med kommun var en lämplig tomt finns för ett sådant bygge, önskemålet står kvar, mitt emot vårdcentralen, arbetet kommer att fortsätta och gruppen kommer att hitta former för att kunna gå vidare. Skolan: Det samarbete som startade under 2013 fortsätter och utökas. Läxhjälp och läshjälp är något som har startat under det gångna året. Sedan tidigare är några medlemmar på skolan och bakar tillsammans med barnen, ett mycket uppskattat inslag. Önskan vore att fler kan och kunde hjälpa till, för behovet hos några barn är stort att få hjälp med t ex läxor och läsning.

7 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Till sist Styrelseledamöterna har under det gångna året varit aktiva och lagt ned mycket tid och arbete i olika arrangemang, med stor inlevelse för föreningens bästa. Med dessa ord vill styrelsen framföra sitt varma tack till alla medlemmar, alla som informerat och underhållit oss på våra möten, cirkelledare, sponsorer och samarbetspartnern Studieförbundet Vuxenskolan. Ett särskilt varmt tack vill vi ge till medlemmar som hjälpt till med fikat, som både bakat och fixat gott fika på våra möten. Tack för ett fantastiskt 2014! KAMRATSKAP, TREVNAD OCH SAMHÖRIGHET DET BÄSTA I SYDPORTENS VERKSAMHET Västamarken den 25 januari 2015 Christer Fredriksson Gun Jonsson Inga Nordin Christina Grahn Håkan Boberg Sture Erixon Inga-Brita Nordahl Britt-Marie Forssén

8 VERKSAMHETSBERÄTTELSE REGISTERBLANKETT 2014 Sammanfattning av aktiviteterna 2014 Bilaga 1. Månadsmöten Kulturarrangemang 1 Resor/utflykter Datum Antal Antal Vad När Var Antal Vad När Var Antal kvinnor män 15/ B Jakobss 15/1 FS 75 Revy 6/1 Flurkm 40 12/ Ivars band 12/2 FS 100 Revy 8/3 Umeå 23 12/ Vinlektion 21/3 Hörneå 54 Må Bra 25-28/3 Fjällsjö 2 9/ Gudstjänst 11/5 Kyrkan 77 Kryssning 5-8/5 Riga 55 21/ >Sallad 21/5 FS 5 TV-huset 10/11 Umeå 58 27/ Minnescer 5/7 Dunckers 10 Kryssning 23-26/11 Tallinn 40 24/ H-dag 23/8 Bruksg. 6 Må Bra 11-14/11 Fjällsjö 4 22/ BTS 27/8 H-gården / Konsert 3/12 Kyrkan 117 3/ S:a > 853 S:a 560 S:a 222 Övriga möten Friskvårdsaktiviteter Boule måndagar Gymnastik/Motion När Vad Var Antal När GGR Antal När Var Antal 9/1 Träffpunkten Solgården VT2014 UG-källare /1 Seniordagen Allmänt 30 (11st/ggr) HT2014 H-gården /1 Seniorboende Solgården 3 Gymnastik /2 Träffpunkten Solgården 7 24/2 Bakn m elever Skolan Aktivitetskort /2 Hemmavinsten Idrottsh 1 Motion 7/5 Folkhälsodagen Almänt 1 10/5 Städn/möte Statarlängan 7 11/5 Kyrkvärdar Kyrkan 8 16/5 Pjäs Skolan 7 4/6 Planering Solgården 8 5/6 Seniorboende Kommunen 3 16/8 Pjäs Skolan 7 19/9 Plan nätverk Pastorsexp 2 VT Däckbyten 3 HT Däckbyten 3 S:a 92 S:a 373 S:a 862

9 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Budget och Utfall 2014 Bilaga 2 INTÄKTER Medlemsintäkter, 203x Aktivitetsbidrag Umeå Kommun Fritid Kulturbidrag SV Lotteriförsäljning (3 ringar 10 tillfällen) Netto Månadsmöten, (Fika) snitt 50 pers/möte Danser 0 Summa intäkter KOSTNADER Medlemsavg till Förbund och Dist (199 x 190:-) Administration (Bank, porto, kontor) Reseersättningar Hyror (församlingsgården 10 x 500:-) Månadsmöten (föredragshållare, blommor, gåvor) Föreningsresor Oförutsedda kostnader Studiecirklar Summa kostnader BERÄKNAT RESULTAT Hörnefors Inga Nordin Kassör

10 VERKSAMHETSBERÄTTELSE

11 VERKSAMHETSBERÄTTELSE

SPF Sydporten, Hörnefors

SPF Sydporten, Hörnefors SPF Sydporten, Hörnefors Verksamhetsplan 2015 2 Verksamhetsplan för Sydporten under 2015 förblir och skall vara Kamratskap, Trevnad och Samhörighet. Vår ambition är att ta vara på medlemmarnas önskemål

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsberättelse 2018 SPF Seniorerna Sydporten, Hörnefors Verksamhetsberättelse 1 Styrelseledamöter Christer Fredriksson, ordförande Sture Erixon, vice ordförande Inga Nordin, kassör Eva-Britt Kvarnbrink, sekreterare Håkan

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1 Frösön VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1 Styrelsen för SPF Frösön får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2013. STYRELSE OCH FÖRTROENDEVALDA Ordförande Ingrid Borgström Vice ordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Skara-Götene FUB Verksamhetsberättelse 2014 Sid 1 (5) Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Skara-Götene får härmed

Läs mer

Solberga Hålta Organisationsnummer Protokoll fört vid årsmöte den 26 januari 2018

Solberga Hålta Organisationsnummer Protokoll fört vid årsmöte den 26 januari 2018 Antal närvarande medlemmar: 49 1. Mötets öppnande Ordförande Gunnar Gustafsson hälsade alla välkomna och öppnade mötet. 2. Parentation Parentation genomfördes för våra avlidna medlemmar under året: Barbro

Läs mer

DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00

DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00 DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00 1. Årsmötets öppnande. 2. Parentation 3. Val av presidium a) mötesordförande b) sekreterare. c) protokolljusterare tillika rösträknare. 4.

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2014 Verksamhetsberättelse för Nordmalings PRO-förening 1 januari 31 december 2014 Styrelse Ordförande Vice ordförande Studieorganisatör Sekreterare Kassör Övriga ledamöter Suppleanter:

Läs mer

Protokoll fört vid PRO Nyeds årsmöte den 10 februari 2015. Lokal: Åsbacka Servicehus.

Protokoll fört vid PRO Nyeds årsmöte den 10 februari 2015. Lokal: Åsbacka Servicehus. Protokoll fört vid PRO Nyeds årsmöte den 10 februari 2015. Lokal: Åsbacka Servicehus. 1 Årsmötets öppnande Ordf. Barbro Ekberg hälsade alla hjärtligt välkomna till årsmötet. Hon hälsade även representanterna

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1/1-31/ SPF Seniorerna 485 Björken

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1/1-31/ SPF Seniorerna 485 Björken 485 Björken VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1/1-31/12 2018 SPF Seniorerna 485 Björken Organisationsnummer 817605-4891 Styrelsens verksamhetsberättelse 2018 för SPF Seniorerna 485 Björken Medlemsantal enligt statistikrapport

Läs mer

Solberga Hålta Organisationsnummer Protokoll fört vid årsmöte den 27 januari 2017

Solberga Hålta Organisationsnummer Protokoll fört vid årsmöte den 27 januari 2017 Antal närvarande medlemmar: 55 1. Mötets öppnande Ordförande Gunnar Gustafsson hälsade alla välkomna och öppnade mötet. 2. Parentation Parentation genomfördes för våra avlidna medlemmar under året: Genadi

Läs mer

SPF Orsabygden. Föreningen bildad 6 maj Årsredovisning

SPF Orsabygden. Föreningen bildad 6 maj Årsredovisning SPF Orsabygden Föreningen bildad 6 maj 1973 Årsredovisning för verksamhetsåret 2014 Verksamhetsberättelse för SPF Orsabygden 2014 Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av: Bernt Westerhagen Bert

Läs mer

senast den 4 september 2006

senast den 4 september 2006 Till Sunda Takters medlemmar Härmed kallas du till årsmöte med STs idrottsförening SUNDA TAKTER Torsdagen den 7 septemberl 2006 kl 14.00 i Lönnkrogen. Vi bjuder även på lite att äta därför är det viktigt

Läs mer

Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari :00

Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari :00 Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari 2019 15:00 På mötet kommer bland annat att behandlas frågan om ett samgående med SPF Seniorerna Sotenärbygden. Efter förhandlingarna bjuder

Läs mer

Program våren I vår inbjuder vi till: Studiebesök hos Charkmans Besök på Spårvagnsmuséet Sommaravslutning på Kronhjortsgården

Program våren I vår inbjuder vi till: Studiebesök hos Charkmans Besök på Spårvagnsmuséet Sommaravslutning på Kronhjortsgården Program våren 2019 I vår inbjuder vi till: Studiebesök hos Charkmans Besök på Spårvagnsmuséet Sommaravslutning på Kronhjortsgården Pg 444699-3 Bråbo SPF Månadsmöten. Blå Salen, Ättetorpskyrkan kl 14.00

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte i SPF Svartbäcken torsdagen den 13 februari 2014 på Träffpunkten 86:an Svartbäcksgatan 86, Uppsala.

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte i SPF Svartbäcken torsdagen den 13 februari 2014 på Träffpunkten 86:an Svartbäcksgatan 86, Uppsala. Sida 1 av 5 SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND Svartbäcken 868 Protokoll fört vid ordinarie årsmöte i SPF Svartbäcken torsdagen den 13 februari 2014 på Träffpunkten 86:an Svartbäcksgatan 86, Uppsala. Närvarande

Läs mer

SPF Seniorerna Vikbolandet

SPF Seniorerna Vikbolandet SPF Seniorerna Vikbolandet Protokoll fört vid årsmötesförhandlingar den 22 februari 2017 kl. 14.00 i Östra Husby bygdegård Ordföranden Monica Helgesson hälsade de drygt 140 närvarande medlemmarna välkomna

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte i SPF Svartbäcken torsdagen den 12 februari 2015 på Träffpunkten 86:an Svartbäcksgatan 86, Uppsala.

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte i SPF Svartbäcken torsdagen den 12 februari 2015 på Träffpunkten 86:an Svartbäcksgatan 86, Uppsala. Sida 1 av 5 SPF Seniorerna Svartbäcken Uppsala Protokoll fört vid ordinarie årsmöte i SPF Svartbäcken torsdagen den 12 februari 2015 på Träffpunkten 86:an Svartbäcksgatan 86, Uppsala. Närvarande 55 medlemmar.

Läs mer

Program Hösten SPF Lundby Höstprogram 2018

Program Hösten SPF Lundby Höstprogram 2018 1 Program Hösten 2018 2 Program för våra månadsmöten Månadsmötena börjar kl.12.00 tredje torsdagen i månaden i Samlingslokalen Granngården, Wieselgrensgatan 11, våning 2, hiss finns. (Buss 31 hållplats

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 SPF SENIORERNA ARBRÅ 320

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 SPF SENIORERNA ARBRÅ 320 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 SPF SENIORERNA ARBRÅ 320 Styrelsen: Styrelsen har under året bestått av ordförande Gunilla Lundkvist, vice ordförande Marjatta Onkenhout, kassör Barbro Englund, sekreterare Lillemor

Läs mer

Årsmöte på Mae råkes -lokalen vid torget i Brunflo den 25 februari 2016

Årsmöte på Mae råkes -lokalen vid torget i Brunflo den 25 februari 2016 Årsmöte på Mae råkes -lokalen vid torget i Brunflo den 25 februari 2016 Dagordning: 1 Årsmötets öppnande Parentation över avlidna medlemmar 2 Mötets stadgeenliga utlysande 3 Val av årsmötesfunktionärer:

Läs mer

Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte

Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte Östersund den 11 februari 2018 Till medlemmar i SeniorNet Östersund Kallelse till årsmöte Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte Dag och tid: onsdagen den 14 mars 2018, kl 13.00

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE sida 1,

VERKSAMHETSBERÄTTELSE sida 1, VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015-01-01-2015-12-31 sida 1, Styrelsen för SPF Seniorerna Flensbygden Flen avger Årsberättelse för år 2015. Föreningen verkar inom Flens Kommun, utom Malmköping och Sparreholm, men

Läs mer

Handlingar att avhandla på årsmötet Föredragningslista. Balansrapport. Resultatrapport. Valberedningens förslag.

Handlingar att avhandla på årsmötet Föredragningslista. Balansrapport. Resultatrapport. Valberedningens förslag. Handlingar att avhandla på årsmötet 2018. Föredragningslista. Balansrapport. Resultatrapport. Valberedningens förslag. Kallelse till årsmöte med SPF Seniorerna Tystbergabygden Plats: Runtuna Bygdegård

Läs mer

9. Kassörens rapport Ekonomisk Redovisning, Resultat- och Balansräkning. 12. Fastställande av kostnadsersättning till styrelse och revisorer.

9. Kassörens rapport Ekonomisk Redovisning, Resultat- och Balansräkning. 12. Fastställande av kostnadsersättning till styrelse och revisorer. Dagordning Årsmöte 2014 1. Årsmötets öppnande. 2. Parentation. 3. Val av ordförande för mötet. 4. Val av sekreterare för mötet. 5. Val av två protokolljusterare.. 6. Fråga om årsmötet kungjorts i laga

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2013

Verksamhetsberättelse för 2013 Verksamhetsberättelse för 2013 ILCO:s Jönköpings länsförening 2014-03-16 Mäster Gudmunds Källar Jönköping Kallelse till ILCO:s årsmöte 2014 Söndagen den 16 mars håller vi årsmötesförhandlingar på restaurang

Läs mer

Program. september december 2017

Program. september december 2017 Program september december 2017 Detta är höstterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar. På våra månadsmöten serveras kaffe med tillbehör till

Läs mer

Årsavgift 150:- Huvudmedlem och stödjande medlem 90:- Familjemedlem med samma

Årsavgift 150:- Huvudmedlem och stödjande medlem 90:- Familjemedlem med samma 1 (6) Verksamhetsberättelse för 2008 Styrelsen för Afasiföreningen i Umeå får härmed avlämna följande berättelse över föreningens verksamhet under tiden 2008.01.01 2008.12.31 Medlemsantal 121 Styrelse

Läs mer

Inflytande - Valfrihet - Livskvalitet TYLÖ-VÄNNERNA ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2016

Inflytande - Valfrihet - Livskvalitet TYLÖ-VÄNNERNA ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2016 Inflytande - Valfrihet - Livskvalitet TYLÖ-VÄNNERNA ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2016 Dagordning vid Årsmöte med SPF-SENIORERNA Tylövännerna 9 februari 2016 1 Årsmötet öppnas 2 Val av ordförande för årsmötet 3 Val

Läs mer

Protokoll fört vid årsmötet för SPF Spångaveteranerna den 14 februari 2017 i Spånga Församlingshus

Protokoll fört vid årsmötet för SPF Spångaveteranerna den 14 februari 2017 i Spånga Församlingshus Protokoll fört vid årsmötet för SPF Spångaveteranerna den 14 februari 2017 i Spånga Församlingshus Före årsmötet underhöll Tomas Edström och Janne Bumba med visor av gräddan av våra visdiktare och inte

Läs mer

Protokoll fört vid medlemsmöte med PRO Öja-Gemla på Solgården

Protokoll fört vid medlemsmöte med PRO Öja-Gemla på Solgården Öja Gemla 1 (5) Protokoll fört vid medlemsmöte med PRO Öja-Gemla på Solgården 2016-09-13. 1. Mötets öppnande Ordf. Bertil Nilsson hälsade alla mycket Välkomna till höstens första träff och förklarade mötet

Läs mer

Ordflorande V ordforande. Sekreterare Kassör Ledamöter. Friskvård AivY Häll Boule Hörsel KPR. Program Arne Hag Resor Studier Syn.

Ordflorande V ordforande. Sekreterare Kassör Ledamöter. Friskvård AivY Häll Boule Hörsel KPR. Program Arne Hag Resor Studier Syn. SPF HUSBY VERKSAMHET SBERÄTTEL SE 20 1 4 Styrelsens sammansättning ör år 2014 Ordflorande V ordforande Sekreterare Kassör Ledamöter Arne Hag Inger Hag Sonja Joas Birgifra Hammarström Verksamhetsansvariga

Läs mer

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015 Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Årsmöte torsdagen den 8 oktober 2014 i samband med dansen. Plats: Södermalmshemmet Dagordning:

Läs mer

Årsmöte 19 feb 2017 DAGORDNING

Årsmöte 19 feb 2017 DAGORDNING Årsmöte 19 feb 2017 DAGORDNING 1) Öppnande av mötet 2) Val av ordförande för mötet 3) Val av sekreterare för mötet 4) Val av 2 justeringsmän, tillika rösträknare, för mötet. 5) Fråga om mötets stadgeenliga

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte på Solbackens Trygghetsboende Länghem

Protokoll fört vid årsmöte på Solbackens Trygghetsboende Länghem Föreningen SPF Seniorerna Västra Kind. Protokoll fört vid årsmöte på Solbackens Trygghetsboende Länghem 2016-02-10. 1 Mötet öppnades och ordförande hälsade välkommen. 2 Parentation hölls över 5 medlemmar

Läs mer

KINDA SPF PROGRAM VÅR-SOMMAR 2018 VARMT VÄLKOMMEN!!!!!!

KINDA SPF PROGRAM VÅR-SOMMAR 2018 VARMT VÄLKOMMEN!!!!!! KINDA SPF PROGRAM VÅR-SOMMAR 2018 VARMT VÄLKOMMEN!!!!!! Tisdag 13 mars kl 13.30 Kättilstad församlingshem Vikten av en god munhälsa Information av tandhygienist från Folktandvården. Einar Samuelsson med

Läs mer

Förhandlingsverksamheten

Förhandlingsverksamheten Förhandlingsverksamheten Avtalsförhandlingarna sköter Ledarna centralt. Det så kallade Ledaravtalet har fortfarande diskuterats och ifrågasatts om det fungerar som det var tänkt ute bland våra medlemmar.

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 1 JANUARI 2009 31 DECEMBER 2009

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 1 JANUARI 2009 31 DECEMBER 2009 VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 1 JANUARI 2009 31 DECEMBER 2009 2010-04-26 DAGORDNING 1(4) Förslag till dagordning vid årsmötet den 16 mars 2010 med tilläggspunkt, p.12 Plats: ABF, Kronan. Tid : Kl.18.00. 1. Mötets

Läs mer

Höstsäsongen inleddes på numera sedvanligt sätt med en träff för funktionärer och respektive med enkel buffé och samvaro samt information om hösten.

Höstsäsongen inleddes på numera sedvanligt sätt med en träff för funktionärer och respektive med enkel buffé och samvaro samt information om hösten. 1 Täby Seniorbridge Verksamhetsberättelse för året 2013 Styrelsens redogörelse för året lämnas nedan. Styrelse, revisorer och valberedning. På årsmötet 11 mars 2013 omvaldes Ulla Eriksson som ordförande.

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Nordmalings PRO-förening 1 januari 31 december 2012. Rolf Andersson. Lennart Blomqvist Anna-Lena Sjödin

Verksamhetsberättelse för Nordmalings PRO-förening 1 januari 31 december 2012. Rolf Andersson. Lennart Blomqvist Anna-Lena Sjödin VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Verksamhetsberättelse för Nordmalings PRO-förening 1 januari 31 december 2012 Styrelse Ordförande Vice ordförande Studieorganisatör Sekreterare Kassör Övriga ledamöter Suppleanter:

Läs mer

Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte

Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte Östersund den 11 febr 2015 Till medlemmar i SeniorNet Östersund Kallelse till årsmöte Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte Dag och tid: onsdagen den 16 mars 2016, kl 13.00 Plats:

Läs mer

SPF Seniorerna Dalbybygden VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 Medlemmar Medlemsantalet den 31 dec var 381 och den 31 dec (145 män och 235

SPF Seniorerna Dalbybygden VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 Medlemmar Medlemsantalet den 31 dec var 381 och den 31 dec (145 män och 235 SPF Seniorerna Dalbybygden VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 Medlemmar Medlemsantalet den 31 dec. 2017 var 381 och den 31 dec. 2018 380 (145 män och 235 kvinnor) 24 nya medlemmar har inregistrerats varav 3 inflyttade

Läs mer

PRO-Skellefteå. Vår föreningslokal det s.k. PRO-huset är belägen på Kanalgatan 6.(f.d. gamla seminariet)

PRO-Skellefteå. Vår föreningslokal det s.k. PRO-huset är belägen på Kanalgatan 6.(f.d. gamla seminariet) PRO-Skellefteå Program hösten 2014 och våren 2015 Vår föreningslokal det s.k. PRO-huset är belägen på Kanalgatan 6.(f.d. gamla seminariet) Vi vill med vår verksamhet stimulera våra medlemmar till aktiviteter

Läs mer

SPF Seniorerna Vikbolandet

SPF Seniorerna Vikbolandet SPF Seniorerna Vikbolandet Protokoll fört vid årsmötesförhandlingar den 21 februari 2018 kl. 14.00 i Östra Husby bygdegård Ordföranden Lars Andersson hälsade de drygt 130 närvarande medlemmarna välkomna

Läs mer

31 jan. Vad händer i Piteå? Utvecklingen i Piteå Skoogs och Lindbäcks framtidsplaner på månadsmötet kl Lokal: Stadshotellet.

31 jan. Vad händer i Piteå? Utvecklingen i Piteå Skoogs och Lindbäcks framtidsplaner på månadsmötet kl Lokal: Stadshotellet. Klipp ut! Aktiviteter januari juli 2018 31 jan. Vad händer i Piteå? Utvecklingen i Piteå Skoogs och Lindbäcks framtidsplaner på månadsmötet kl.13.00. Lokal: Stadshotellet. 07 febr. Mitt liv i Norrbotten

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Föreningen Luddingsbo Västra Villaområde

Verksamhetsberättelse. Föreningen Luddingsbo Västra Villaområde Verksamhetsberättelse Föreningen Luddingsbo Västra Villaområde 2017 Ekonomisk redovisning Balans- och resultaträkning 2017 Revisionsberättelsen 2017 Förslag till budget 2018 Innehållsförteckning Inledning

Läs mer

Höglandet. Protokoll fört vid årsmötet med Posten Seniorerna Höglandet i Nässjö Missionskyrka onsdagen 7 februari 2018 Närvarande: 55 medlemmar

Höglandet. Protokoll fört vid årsmötet med Posten Seniorerna Höglandet i Nässjö Missionskyrka onsdagen 7 februari 2018 Närvarande: 55 medlemmar Höglandet Protokoll fört vid årsmötet med Posten Seniorerna Höglandet i Nässjö Missionskyrka onsdagen 7 februari 2018 Närvarande: 55 medlemmar 1 Mötet öppnas Ordförande Berit Andersson hälsade alla varmt

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Umeortens civilförsvarsförening VERKSAMHETSÅRET 2013 01 01 2013 12 31

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Umeortens civilförsvarsförening VERKSAMHETSÅRET 2013 01 01 2013 12 31 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Umeortens civilförsvarsförening VERKSAMHETSÅRET 2013 01 01 2013 12 31 1.1 Inledning En stor del av föreningens styrelsearbete har inriktats mot att fortbilda och kompetensutbilda

Läs mer

SeniorNet Örebro Årsmöte 23 mars 2015 kl 14.00-16.00

SeniorNet Örebro Årsmöte 23 mars 2015 kl 14.00-16.00 SeniorNet Örebro Årsmöte 23 mars 2015 kl 14.00-16.00 Plats: SV:s lokaler, Fabriksgatan 8, Örebro Innehållsförteckning Sid Föredragningslista 1 Styrelsen 2 Revisorer 2 Verksamhet 2 Seniorfestivalen 2 SeniorNet

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska Kommunalpensionärers Förbund Avd 36:s årsmöte på Arbetets Museum. Norrköping.

Protokoll fört vid Svenska Kommunalpensionärers Förbund Avd 36:s årsmöte på Arbetets Museum. Norrköping. Protokoll fört vid Svenska Kommunalpensionärers Förbund Avd 36:s årsmöte 2016-02-17 på Arbetets Museum. Norrköping. 01. Mötets öppnande. Ordförande Barbro Mattson hälsar alla välkomna och förklarar mötet

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017 för PRO Älta Medlemsantalet var 203 personer den 31 dec 2017, varav 129 kvinnor och 74 män. Årsmötet hölls den 21 februari

Verksamhetsberättelse 2017 för PRO Älta Medlemsantalet var 203 personer den 31 dec 2017, varav 129 kvinnor och 74 män. Årsmötet hölls den 21 februari Verksamhetsberättelse 2017 för PRO Älta Medlemsantalet var 203 personer den 31 dec 2017, varav 129 kvinnor och 74 män. Årsmötet hölls den 21 februari i Älta Kulturknut. Styrelsemedlemmar efter årsmötet

Läs mer

PROGRAM CLUB FREJA. Vår och höst 2014 Våren 2015. För deltagande i aktivitet krävs medlemskap i SPF Club Freja

PROGRAM CLUB FREJA. Vår och höst 2014 Våren 2015. För deltagande i aktivitet krävs medlemskap i SPF Club Freja PROGRAM CLUB FREJA Vår och höst 2014 Våren 2015 För deltagande i aktivitet krävs medlemskap i SPF Club Freja Månadsmöten Vår och höst 2014 Club Freja Månadsmöten hålls vanligen första tisdagen i månaden

Läs mer

FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011.

FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011. Verksamhetsberättelse 2010 Idé och utvecklingsgruppen Karlholm Västland FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011. 1. Mötets öppnande. 2. Godkännande

Läs mer

Tack och hälsningar. Det har kommit många fina vykort och telegram Det har även kommit hälsningar på hemsidan och Facebook. Tack för dem alla!

Tack och hälsningar. Det har kommit många fina vykort och telegram Det har även kommit hälsningar på hemsidan och Facebook. Tack för dem alla! TACK OCH HÄLSNINGAR Tack och hälsningar Det har kommit många fina vykort och telegram Det har även kommit hälsningar på hemsidan och Facebook Tack för dem alla! Bikupans Damklubbs Verksamhetsberättelse

Läs mer

Historik inför SPF Distriktets 30 års jubileum

Historik inför SPF Distriktets 30 års jubileum Historik inför SPF Distriktets 30 års jubileum Först i slutet av 1930-talet kom en organiserad samverkan mellan pensionärer till stånd. Diskussionerna var många och inte alltid så eniga, men den 6 september

Läs mer

31 jan. Vad händer i Piteå? Utvecklingen i Piteå Skoogs och Lindbäcks framtidsplaner på månadsmötet kl Lokal: Stadshotellet.

31 jan. Vad händer i Piteå? Utvecklingen i Piteå Skoogs och Lindbäcks framtidsplaner på månadsmötet kl Lokal: Stadshotellet. Klipp ut! Aktiviteter januari juli 2018 31 jan. Vad händer i Piteå? Utvecklingen i Piteå Skoogs och Lindbäcks framtidsplaner på månadsmötet kl.13.00. Lokal: Stadshotellet. 07 febr. Mitt liv i Norrbotten

Läs mer

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow Program våren 2015 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

Måndagen den 20 november 2017 kl i Folkets Park, Dalsjöfors.

Måndagen den 20 november 2017 kl i Folkets Park, Dalsjöfors. Protokoll Föreningsmöte Budget Måndagen den 20 november 2017 kl. 15.00 i Folkets Park, Dalsjöfors. Ca 85 medlemmar 1 Mötets inledning Ordförande öppnar mötet och hälsar alla välkomna och passar samtidigt

Läs mer

Studieprogram PRO Teg

Studieprogram PRO Teg Studieprogram PRO Teg 2018-2019 Kunskap inom räckhåll Studieorganisatör Gunilla Eriksson 073-064 16 40 Tillsammans med vårt studieförbund ABF anordnar vi cirklar på dagtid/kvällstid. Studiecirklarna omfattar

Läs mer

Årsmöteshandlingar PRO LINDSDAL. År 2016

Årsmöteshandlingar PRO LINDSDAL. År 2016 Årsmöteshandlingar PRO LINDSDAL År 2016 PRO Lindsdal http://www.pro.se/lindsdal lindsdal@pro.se Program vid PRO Lindsdals ÅRSMÖTE Tisdagen den 16 februari 2016 i Lindsdals Folkets Hus Mötet öppnas: ÅRSMÖTESFÖRHANDLINGAR

Läs mer

Bodekull. Program SPF Bodekull i Karlshamn. Vårt kansli. Karlshamn

Bodekull. Program SPF Bodekull i Karlshamn. Vårt kansli. Karlshamn Bodekull Karlshamn Program 2017 SPF Bodekull i Karlshamn SPF Bodekull i Karlshamn är en ideell förening som är öppen för alla pensionärer. Den är helt opolitisk, religiöst neutral och vill ta vara på pensionärernas

Läs mer

Revisorer: Stig Kolmodin och Lars-Erik Gahnström. Ersättare Alf Malmqvist och Anita Dahlström.

Revisorer: Stig Kolmodin och Lars-Erik Gahnström. Ersättare Alf Malmqvist och Anita Dahlström. SPF HÖSTGLÖD VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Styrelsen för SPF Höstglöd får härmed avge följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 1 januari 2014 31 december 2014. Styrelsen och övriga funktionärer

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2015 Dagordning för årsmötet den 16 februari 2016 1 Mötets öppnande 2 Parentation 3 Godkännande av dagordning 4 Nya medlemmar hälsas välkomna 5 Val av ordförande för

Läs mer

Årsmöte 2018 Fredagen 23 februari kl 12:30

Årsmöte 2018 Fredagen 23 februari kl 12:30 Årsmöte 2018 Fredagen 23 februari kl 12:30 Medlemmar i Huddinge Square Swingers kallas till Årsmöte 2018-02-23 klockan 12 30 i Blå Salen, på ABF. Ta med dessa handlingar till årsmötet Efter mötet c:a 13:30

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2013.

Verksamhetsberättelse för år 2013. Verksamhetsberättelse för år 2013. Styrelsen för HjärtLung i Kalmar får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2013. Styrelse och funktionärer. Ordförande: Per-Olof Rossberg. Vice ordförande:

Läs mer

3. Val av mötessekreterare Till sekreterare för mötet valdes Gunilla Carlson

3. Val av mötessekreterare Till sekreterare för mötet valdes Gunilla Carlson Protokoll fört vid årsmöte med Gothems sockenförening den 8 mars 2015 i Gothems Bygdegård Närvarande: Ca 40 medlemmar 1. Mötets öppnande Ordförande Christina Näslund hälsade alla välkomna och inledde med

Läs mer

Tjörns Fotoklubb. Verksamhetsberättelse för 2017

Tjörns Fotoklubb. Verksamhetsberättelse för 2017 Tjörns Fotoklubb Verksamhetsberättelse för 2017 Under året har vi haft 56 betalande medlemmar, styrelsen har haft 6 protokollförda sammanträden förutom årsmötet. Styrelsen har haft följande sammansättning

Läs mer

1/5. Verksamhetsberättelse för SPF Bräkne-Hoby år 2014. Styrelsen har under året haft följande sammansättning. Elisabet Petersson

1/5. Verksamhetsberättelse för SPF Bräkne-Hoby år 2014. Styrelsen har under året haft följande sammansättning. Elisabet Petersson 1/5 Verksamhetsberättelse för SPF Bräkne-Hoby år 2014. Styrelsen har under året haft följande sammansättning. Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Erika von Buxhoeveden Lars Åke Nilsson Bengt

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer

SPF 526, Vinslöv Verksamhetsberättelse för år 2015

SPF 526, Vinslöv Verksamhetsberättelse för år 2015 SPF 526, Vinslöv Verksamhetsberättelse för år 2015 Föreningens medlemsantal 2015-12-31 185 st., Män 66 st., Kvinnor 119 st. Verksamheten har letts av en styrelse och funktionärer enligt nedan: Styrelse

Läs mer

Årsmöte 2015 24 mars. Årsta Scenfolk. Verksamhetsberättelse 2014 Ekonomisk berättelse 2014. Förslag Arbetsplan 2015 Budget 2015

Årsmöte 2015 24 mars. Årsta Scenfolk. Verksamhetsberättelse 2014 Ekonomisk berättelse 2014. Förslag Arbetsplan 2015 Budget 2015 Årsmöte 2015 24 mars Verksamhetsberättelse 2014 Ekonomisk berättelse 2014 Förslag Arbetsplan 2015 Budget 2015 Årsta Scenfolk FÖRSLAG TILL FÖREDRAGNINGSLISTA ÅRSMÖTE 2015 1. Öppnande 2. Fastställande av

Läs mer

GULDKLUBBEN

GULDKLUBBEN GULDKLUBBEN 2008-03-15 Guldklubbens medlemmar inbjudes härmed till årsmöte lördag 15 mars 2008 kl 10.00 i Hansa Utbildnings lokaler, Bredgatan 4, Visby. PROGRAM 10.00-10.15 Samling, kaffe och bulle 10.20

Läs mer

SPF Seniorerna Höstglöd

SPF Seniorerna Höstglöd Styrelsen för avger härmed följande verksamhetsberättelse verksamhetsåret 1 januari 2018 31 december 2018. Styrelsen och övriga funktionärer Barbro Annas, ordförande Thomas Frid, vice ordförande Astrid

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Aneby HjärtLung 2017 1 DAGORDNING FÖR ÅRSMÖTET DEN 31 JAN 2018 1 Årsmötets öppnande 2 Parentation med en stunds tystnad och Gunilla Lundh läser en dikt. 3 Årsmötets behöriga sammankallande

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2018 Aneby HjärtLung 1 DAGORDNING FÖR ÅRSMÖTET DEN 30 JAN 2019 1 Årsmötets öppnande 2 Parentation. (Ett ljus tänds, En tyst minut, Birgit Andersson läser en dikt och PRO-Kören framträder)

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte med SPF Seniorerna Häggen 12 november 2018.

Protokoll fört vid styrelsemöte med SPF Seniorerna Häggen 12 november 2018. T Protokoll fört vid styrelsemöte med SPF Seniorerna Häggen 12 november 2018. Närvarande: Mona Wilsson, Sara Dahlberg, Karin Burman, Lena Esbjörnsson, Margareta Renberg, Gun Lindkvist, Veronica Magnusson.

Läs mer

Program. januari maj Här är vårterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar.

Program. januari maj Här är vårterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar. Program januari maj 2017 Här är vårterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar. På våra månadsmöten serveras kaffe med tillbehör till självkostnadspris.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1/1-31/ SPF Seniorerna 485 Björken

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1/1-31/ SPF Seniorerna 485 Björken 1 485 Björken VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1/1-31/12 2017 SPF Seniorerna 485 Björken Organisationsnummer 817605-4891 2 Verksamhetsberättelse 2017 för SPF Seniorerna 485 Björken Medlemsantal enligt statistikrapport

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE SPF SENIORERNA SKÄRHOLMEN 2016

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE SPF SENIORERNA SKÄRHOLMEN 2016 VERKSAMHETS- BERÄTTELSE SPF SENIORERNA SKÄRHOLMEN 2016 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2016 STYRELSEN har under året haft följande sammansättning: Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Medlemssekreterare

Läs mer

GOTLANDS IDROTTSHISTORISKA FÖRENING 2008-03-27

GOTLANDS IDROTTSHISTORISKA FÖRENING 2008-03-27 Verksamhetsberättelse 2007 2 GOTLANDS IDROTTSHISTORISKA FÖRENING 2008-03-27 Gotlands Idrottshistoriska Förenings medlemmar inbjudes härmed till årsmöte torsdag 27 mars 2008 kl 18.30 i Polishuset i Visby.

Läs mer

Program 2019 Äldrefrågor Utvecklingsfrågor Interna frågor Trafik och säkerhet Hemsida och IT

Program 2019 Äldrefrågor Utvecklingsfrågor Interna frågor Trafik och säkerhet Hemsida och IT Program 2019 SPF är en politisk neutral organisation, som har till uppgift att tillvarata pensionärernas intressen. SPF Olofströmsbygden omfattar hela Olofströms kommun och har mer än 300 medlemmar. Avdelningen

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med PRO Öja-Gemla på Solgården

Protokoll fört vid årsmöte med PRO Öja-Gemla på Solgården Öja Gemla 1 (5) Protokoll fört vid årsmöte med PRO Öja-Gemla på Solgården 2018-02-14. 1. Årsmötets öppnande. Ordf. Bertil Nilsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Som började med att:

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem

SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem Inledning Ordförande Lars Åhman hälsade medlemmarna välkomna till årsmötet. Drygt 100 personer. Parentation

Läs mer

onsdag den 18 mars kl 18.00 i Korskyrkan

onsdag den 18 mars kl 18.00 i Korskyrkan onsdag den 18 mars kl 18.00 i Korskyrkan Ur programmet: Årsmötesförhandlingar Annika Rönnkvist, Kullens Handelsträdgård, berättar och visar bilder: Lotteri - vi tar tacksamt emot vinster till lotteriet.

Läs mer

Protokoll från årsmöte den 28 februari 2016 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba

Protokoll från årsmöte den 28 februari 2016 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba Protokoll från årsmöte den 28 februari 2016 Storvretsvägen 17-19 i Storvreten, Tumba 1 Mötet öppnas, parentation - Yvonne Haglöf, vår ordförande hälsade alla närvarade välkomna. - Hon tände ett ljus och

Läs mer

Asociación Hispano-Nórdica de NERJA. Dokumentation inför Årsmötet i AHN Nerja 18 februari 2013, kl Kallelse med dagordning sida 1

Asociación Hispano-Nórdica de NERJA. Dokumentation inför Årsmötet i AHN Nerja 18 februari 2013, kl Kallelse med dagordning sida 1 Asociación Hispano-Nórdica de NERJA Dokumentation inför Årsmötet i AHN Nerja 18 februari 2013, kl 18.00 Innehållsförteckning Kallelse med dagordning sida 1 Föregående årsmötesprotokoll sida 2 3 Verksamhetsberättelse

Läs mer

Program Våren SPF Seniorerna Lundby Vårprogram 2019

Program Våren SPF Seniorerna Lundby Vårprogram 2019 1 Program Våren 2019 2 Program för våra månadsmöten Vi träffas på våra månadsmöten den tredje torsdagen i månaden, kl 12.00. Vi träffas i Samlingslokalen Granngården, Wieselgrensgatan 11, våning 2, hiss

Läs mer

Vice ordförande, Webbansvarig, Trafikombud. Ansvarig för underhållning vid månadsmöten. Arne Nilsson, Eva Ekerén Kristensson och Marianne Jungbeck

Vice ordförande, Webbansvarig, Trafikombud. Ansvarig för underhållning vid månadsmöten. Arne Nilsson, Eva Ekerén Kristensson och Marianne Jungbeck SPF Seniorerna Jägersro Malmö 2016 01 02 1(5) Verksamhetsberättelse för år 2015 Styrelsen Styrelsen för SPF Seniorerna Jägersro Malmö, avd. 883, får härmed avge sin verksamhetsberättelse för år 2015. Anita

Läs mer

Den egentliga stämman 2018 öppnades därefter av Bo Lundgren. Första punkt på dagordningen var den sedvanliga parentationen.

Den egentliga stämman 2018 öppnades därefter av Bo Lundgren. Första punkt på dagordningen var den sedvanliga parentationen. 2018-02-23 ÅRSSTÄMMA 2018 Det var Alla hjärtans dag när 104 medlemmar samlades i Fridegårdsskolans aula för att lyssna på vad styrelsen och föreningen haft för sig under 2017. Vår ordförande, Bo Lundgren

Läs mer

Distriktsinfo nr 2/2008

Distriktsinfo nr 2/2008 Folkdansringen i Uppland Distriktsinfo nr 2/2008? I detta nummer: Sidan 2 Från årsmötet... Sidan 3 En påminnelse Upplandsschottisen Sidan 4 Ett stort grattis till.. Sidan 5 Mingelkväll forts.. Sidan 6-7

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse SKPF:s avdelning 29 i Degerfors år 2016 Den 14 juni på resan till Södermanland stannade vi och tittade på Stora Sundby Slott Dagordning vid årsmöte med SKPF avd. 29 Degerfors. Onsdag

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016

Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016 Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016 Styrelsen för Båtsällskapet Karlslund får avge följande berättelse för verksamhetsåret 1 september 2015 till 31 augusti 2016. Vid årsmötet den

Läs mer

Höstprogram SENIORER I TIDEN LIVSKVALITET - INFLYTANDE - VALFRIHET. Foto Bengt Backström

Höstprogram SENIORER I TIDEN LIVSKVALITET - INFLYTANDE - VALFRIHET. Foto Bengt Backström Höstprogram SENIORER I TIDEN LIVSKVALITET - INFLYTANDE - VALFRIHET Foto Bengt Backström 485 BJÖRKEN, 2012 Höstens Program 2012 5.9 Styrelsemöte 12.9 Månadsmöte, Bra för hjärtat - bra för hjärnan Från Landstinget

Läs mer

Årsmöte i Johannesgården. 1 Årsmötets öppnande Ordförande Torbjörn Segerberg hälsade alla välkomna och öppnade årsmötet

Årsmöte i Johannesgården. 1 Årsmötets öppnande Ordförande Torbjörn Segerberg hälsade alla välkomna och öppnade årsmötet VÄSTERVIKS MANSKÖR Årsmöte 2017-03-13 i Johannesgården Parentation Våra avlidna bröder Jonny Hedvall och Hanno Enwall hedrades med en tyst minut 1 Årsmötets öppnande Ordförande Torbjörn Segerberg hälsade

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med föreningen Dusty Road Blues

Protokoll fört vid årsmöte med föreningen Dusty Road Blues Protokoll fört vid årsmöte med föreningen Dusty Road Blues Plats: Vänkretslokal på Tidagatan i Tidaholm Tid: Lördagen den 18 februari 2012, kl. 15.00 Närvarande: Årsmötesordföranden, 6 styrelseledamöter,

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Sida 1 (5) Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Åkers Hembygdsförenings styrelse lämnar för verksamhetsåret 2006 följande verksamhetsberättelse. Årsmötet genomfördes den 29 mars 2006

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Tid och plats: 1 september 2012 i Malmö Föreningens ordförande Aviva Suskin-Holmqvist öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 1 Val av mötesordförande Som ordförande

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Styrelsen har under verksamhetsåret haft 9 protokollförda sammanträden.

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Styrelsen har under verksamhetsåret haft 9 protokollförda sammanträden. 1 PRO Tierp VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2013. Styrelse Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare 47 2013-0515 Studieorganisatör, Reseansv. och Webbansvarig Gert Berlin Per Axelsson Eivor Johansson Ingbritt

Läs mer

Hjärtbladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Juli Medlemsblad nr 4

Hjärtbladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Juli Medlemsblad nr 4 Hjärtbladet Medlemsblad nr 4 Juli 2017 Vi tar vid där sjukvården slutar! 1 Ordförande har Hej alla, 2 0rdet! Efter en härlig vår och sommar med många trevliga träffar vill jag passa på att välkomna nya

Läs mer

The Oak Leaf. Medlemsblad för. Löv nummer 5, december 2014

The Oak Leaf. Medlemsblad för. Löv nummer 5, december 2014 The Oak Leaf Medlemsblad för Löv nummer 5, december 2014 God Jul och ett riktigt Gott Nytt Squaredans År 2015 1 Ordförandens spalt Som en tack för ännu en mycket trevlig danstermin kommer här en liten

Läs mer