Projektbeskrivning. Insamlingsstiftelsen Believe Thor-Björn Bergman UNGA MUSIKER TV

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Projektbeskrivning. Insamlingsstiftelsen Believe Thor-Björn Bergman UNGA MUSIKER TV"

Transkript

1 Projektbeskrivning Insamlingsstiftelsen Believe Thor-Björn Bergman UNGA MUSIKER TV

2 Presentation av projektet Unga musiker TV Sammanfattning Unga musiker TV ska bli en webb tv kanal med målsättning att informera, inspirera och motivera unga människor till att börja spela orkesterinstrument eller till att fortsätta sin påbörjade musikaliska satsning. På kanalen visas filmer och reportage om spännande människor, händelser och projekt. Projektets huvudsakliga målgrupp är barn, ungdomar och unga vuxna i åldrarna 7-25 år, men målsättningen är också att sprida information till organisationer, musikskolor och orkestrar. Unga musiker TV ska bli en unik internetportal kopplad till sociala medier. Portalen ska vara levande och dynamisk och ha en design som är tilltalande och modern. På portalen kommer man kunna se filmer, musikvideor, reportage och personporträtt, titta på direktsändningar av konserter och tillställning, ta del av resurser, ny pedagogik och få nyheter och tips om produkter, arrangemang och evenemang. Unga musiker TV ska bli en naturlig mötesplats för unga som spelar musikinstrument eller som är på gång att börja. Bakgrund Intresset för att spela orkesterinstrument har generellt minskat under de senaste tio åren. Det har varit svårt att rekrytera nya musikanter och antalet musicerande barn och ungdomar har stadigt minskat. Det finns många teorier om orsakerna. De flesta är dock överens om att en av orsakerna är att musiker som spelar orkesterinstrument sällan syns i media. En annan möjlig orsak kan vara ungdomars förändrade levnadssätt. Idag ska allt gå blixtsnabbt och det som kräver extra tid och engagemang väljs ofta bort. Ytterligare en orsak till nedgången kan vara att det saknas folkkära förebilder och idoler. Se exempelvis på trumpetaren Arne Lamberth. På 50-talet kände alla i Sverige till honom. Även om man inte gillade hans musik så visste man vem han var. Idag är det nästan ingen utanför de musikaliska kretsarna som vet vem Håkan Hardenberger är. Detta trots att han anses vara en av världens främsta trumpetare.

3 Vi behöver dock inte gå tillbaka till 50-talet för att hitta positiva trender. Ta Norge som exempel. Där vet de flesta vem trumpetarna Ole Edvard Antonsen och Tine Thing Helseth är. Vi kan säkert lära oss en hel del av norrmännen. Här har projektet Unga musiker TV en viktig uppgift. Att berätta om andras framgångar och arbetssätt kan vara ett bra sätt för att skapa förändring och bredda intresset för att spela orkesterinstrument. Varför spela i orkester? Att spela i en orkester är kul. Samstämmigheten och teamkänslan utvecklar och förstärker. Det är också fostrande och formande. En annan positiv sak är att det enkelt går att minska ner orkesterns storlek och ändå ha tillgång till originalmusik och populära arrangemang. Man kan vara medlem i en stor orkester och sedan kombinera detta med att spela i mindre ensembler (exempelvis oktett, sextett eller kvartett) och ändå ha tillgång till en bred repertoar. Det finns även mängder med musik komponerat för duettspel i olika konstellationer. Att spela i mindre grupper är ett utmärkt sätt för att utvecklas och nå resultat. Utöver konserter och repetitioner är sociala aktiviteter viktiga, exempelvis resor och läger. De bidrar till en god sammanhållning och stärker lagkänslan. Många barn och ungdomar hittar sitt huvudsakliga fritidsintresse i musiken och några finner vänner för livet. Att börja spela i en orkester kan vara grunden till ett livslångt musikintresse. Några kommer kanske att ha musiken som yrke, medan andra blir delaktiga i ett rikt kulturliv, antingen som besökare eller utövare. Kreativa uttryckssätt är viktiga i unga människors liv. Att dessa områden nedprioriteras i dagens samhälle är en olycklig trend. Att börja spela ett musikinstrument och delta i orkesterverksamhet kan bidra till att ungdomar går in i vuxenlivet som starkare och mer harmoniska människor. Skulle fler barn få möjlighet att lära sig utöva musik så skulle samhället på sikt spara miljarder. Projektet Definition Ett projekt med huvudsaklig målsättning att informera, inspirera och motivera unga människor till att börja spela orkesterinstrument eller till att fortsätta sin påbörjade musikaliska satsning. Målgrupp Projektets huvudsakliga målgrupp är barn, ungdomar och unga vuxna i åldrarna 7-25 år, men målsättningen är också att sprida information till organisationer, musikskolor och orkestrar. Samarbeten I projektet ska det startas samarbeten med privata och kommunala musik- och kulturskolor.

4 Genomförande Unga musiker TV kommer att bli en unik internetportal kopplad till en rad sociala medier. Portalen ska vara levande och dynamisk och ha en design som är tilltalande och modern. På portalen kommer man kunna se filmer, musikvideor, reportage och personporträtt, titta på direktsändningar av konserter och tillställning, ta del av resurser, ny pedagogik och få nyheter och tips om produkter, arrangemang och evenemang. Materialet som publiceras på kanalen kommer att vara gratis att titta på och även tillgängligt för de som arbetar ute på fältet, exempelvis ledare och lärare inom musikskolor och orkestrar, och kan bli värdefulla verktyg och hjälpmedel för att öka det lokala intresset och få fler barn och unga att pröva på att spela musikinstrument. Innehåll på portalen Filmer, reportage, intervjuer, dokumentärserier, personporträtt, tips på utbildningsmaterial och direktsändningar av konserter och arrangemang. Resursbank med exempelvis länkar, förteckning på kontaktpersoner, redovisning av ny pedagogik, nya läromedel och tips på hur man kan öka intresset för att utöva musik. Tips på nya produkter, musikarrangemang och evenemang. Kalender med konsertdatum och intressanta aktiviteter. Fotogalleri och webb-tv. Integration med YouTube, Twitter, Facebook och Instagram. Utlottningar och tävlingar. Annonser, enkäter, lektionstips, anmälan för nyhetsbrev. Övrigt Portalen ska uppdateras minst en gång per vecka. Minst två knattereportrar ska engageras i Unga musiker TV. De ska hjälpa till med att spegla barn och ungas musikalitet, engagemang och idéer. En enkel flyer med information ska produceras. Denna ska distribueras till alla kultur- och musikskolor i Sverige. En marknadsföringsturné med filmvisning och information om projektet ska genomföras. Målgruppen är musik- och kulturskolor i Sverige. Målet är att få målgruppen att aktivt verka för att nuvarande och presumtiva elever regelbundet besöker Unga musiker TV och låter sig inspireras och motiveras.

5 Arbetsbeskrivning för projektledare Utveckla sajten och integrera sociala medier. Driva och uppdatera sajten. Producera filmmaterial till sajten. Tipsa om och publicera externt material från nätet (filmer, dokument och musik). Ha regelbunden kontakt med kultur- och musikskolor. Etablera samarbeten och knyta kontakter. Engagera knattereportrar och redaktörer som kan bidra med material till sajten. Bevaka och dokumentera evenemang, resor, konserter och läger. Inventera och analysera nya idéer och arbetssätt, både nationellt och internationellt. Leda referensgrupp med unga musiker för att spåna fram förslag och idéer. Typ av produktioner Den huvudsakliga kommunikationskanalen för Unga musiker TV blir av förklarliga skäl den rörliga bilden. Film har stor genomslagskraft och är ett effektivt sätt att sprida information, speciellt till unga människor. Filmerna kan exempelvis berätta om spännande musikprojekt, de kan dokumentera perioder eller händelser i unga och äldre musikers liv, ge tips på unika arbetssätt och ny pedagogik, rapportera från evenemang, presentera förebilder och lyckade satsningar runt om i Sverige. Exempel på reportage och serier som redan har producerats: Pojken, musiken och drömmarna Den här reportagefilmen handlar om Ludvig en ovanlig 12- åring med stora drömmar. Vi får följa honom under ett år då mycket händer i hans liv. Att han vill satsa på musiken är det ingen tvekan om, men ska han välja pianot eller kornetten som sitt huvudinstrument? Och hur ska det gå nu när han ska börja i ny skola till hösten? Han stod ju i valet mellan att pendla till musikskolan i Stockholm varje dag eller gå högstadiet i en musikklass i en vanlig skola. Ett inte helt lätt beslut för ett barn. I avsnittet berättar Ludvig om hur allt började, om tjusningen med att utöva musik och om vad som inspirerar honom. Vi gör också ett besök på Brassbandfestivalen, vi tittar in i lektionssalarna på Lilla Akademien och vi träffar hans nya musiklärare.

6 Michael Andréasson - Trumpetare I den här reportagefilmen berättar trumpetaren Michael Andréasson om varför han valde trumpet som sitt instrument och hur vardagslivet som professionell musiker kan se ut. Vi får följa med på inspelningen av hans andra soloalbum, hem till bostaden utanför Enköping och till Nordiska musikgymnasiet i Stockholm där han har lektioner med sina elever. Janne Bohman - brassbandlegend I den här reportagefilmen berättar brassbandlegenden Janne Bohman om sitt liv som nybliven pensionär. Blev det som han hade tänkt sig och vad gör han om dagarna? Och hur gick det egentligen den där gången när han var ny på musikhögskolan och gick in i väggen och knappt fick fram en ton? Så långt vingarna bär I den här dokumentärserien får vi följa trumpetaren Filip Draglund på hans väg till de stora konsertarenorna. Filip är den enda svensk som någonsin erbjudits diplomutbildning både vid musikhögskolan i Malmö och i Stockholm. Filip har fått en rad prestigefulla priser och stipendier och studerar idag för professorn och världstrumpetaren Håkan Hardenberger. Paul Duffy Only just begun Paul Duffy är välkänd inom den svenska brassbandrörelsen då han flitigt anlitas som gästsolist och instruktör. För ett par veckor sedan släppte han sitt första soloalbum med i huvudsak egen musik. På skivan trakterar Paul inte mindre än 25 olika instrument och i titellåten Only Just Begun spelar han alla instrument i en brassbanduppsättning. Något som troligtvis aldrig har gjorts tidigare. Tillbaka till Hjortsberga Har du varit på musikläger som barn? Då vet du precis vad det handlar om. På ett musikläger växer drivkraften, man utvecklar ett livslångt intresse och man får vänner för livet. På Hjortsbergalägret möts nybörjare och rutinerade musikanter. För en del är det första gången och föra andra är det rutin. För några är det debut hemifrån, medan andra tar hand om de som är vilsna. Här möts barn, ungdomar och ledare med ett gemensamt intresse. Ovanstående filmer och reportage kan redan nu ses på

7 Exempel på produktioner som pågår eller som planeras: Trumpetaren som inte fick nog En reportagefilm om Bo Nilsson, 74-årig trumpetlärare på Musikhögskolan i Malmö och världstrumpetaren Håkan Hardenbergers första trumpetlärare. I filmen medverkar bl a Håkan Hardenberger och Filip Draglund. Så långt vingarna bär avsnitt 3 lärarna Det tredje avsnittet i serien om trumpetaren Filip Draglund där fyra av hans lärare medverkar. Pojken, musiken och drömmarna avsnitt 2 andra året Det andra avsnittet i serien om Ludvig Jynnesjö där vi följer honom under det andra året. Bröderna Huang En reportagefilm om pianisten, solistprisvinnaren och P2- artisten David Huang och hans 10-åriga fiolspelande lillebror Kevin. David föddes i Kina och flyttade till Sverige vid tre års ålder. Efter att ha vunnit Solistpriset 2014 har han etablerat sig bland landets främsta unga pianister. Som Sveriges Radios P2 Artist in residence kommer David de närmaste två åren att göra åtskilliga radioinspelningar och framträdanden. Vision Unga musiker TV ska bli en naturlig och frekvent mötesplats för unga musiker. Om projektledaren Thor-Björn Bergman är född 1957 och har jobbat som professionell filmare sedan 2005, men intresset för foto och film har funnits sedan han var 12 och fick sin första stillbildskamera. Under de senaste fyra åren har Thor-Björn jobbat som filmare och regissör i två sociala projekt finansierade av Hugo Stenbecks stiftelse. Thor-Björn är utbildad inom ekonomi och musik, han har jobbat som musiklärare och speciallärare, han har haft ledande positioner inom databranschen och han har arbetat som programmerare och systemutvecklare. Thor-Björn har också varit marknadskonsult och drivit egna företag sedan 18-årsåldern och han har varit projektledare, coach och tränare inom svensk elittennis.

8 2012 startade Thor-Björn musikprojektet Konsert 2032 där målet är att anordna en välgörenhetskonsert 21 april 2032 och tills dess samla in pengar till projekt och verksamheter riktade till barn och ungdom. I första hand inom områdena musik, foto, film eller litteratur. Efter 35 års uppehåll har Thor-Björn börjat spela trumpet igen och om allt går enligt planerna ska han medverka som solist på konserten. Thor-Björn kom in i filmbranschen genom ett samarbete med Ola Ström (Solstollarna) och har sedan dess producerade över 200 kortdokumentärer och reportageoch informationsfilmer för ett 60-tal uppdragsgivare som exempelvis Europeiska Socialfonden, Malmö stad, Friskis & Svettis, Sparbanken Syd, Kullabergs Naturreservat, Röda korset och Hugo Stenbecks stiftelse. I konkurrens med bl a Patrik Sjöberg fick Thor-Björn Trasdockans pris Priset delas ut årligen under Trasdockans dag på Medborgarplatsen i Stockholm till någon som har gjort ett extraordinärt arbete för utsatta barn. Året efter gick priset till Barnombudsmannen. I december 2012 tilldelades Thor-Björn det prestigefulla Stenbeckstipendiet på kr för sitt sociala engagemang. Utmärkelsen går till eldsjälar som arbetar mot mobbning/destruktiva normyttringar, för att öka respekten för barns röster eller mot våld. Thor-Björn har skrivit två böcker, självbiografin Ängeln vid Hovs Hallar och romanen Liams revansch. Just nu skriver han på sin tredje bok, Sommaren med Bim, och planerar att skriva ytterligare tre böcker. Thor-Björn har F-skattsedel via sitt företag Kanal 100 AB, han är medlem i Journalistförbundet och har presslegitimation. Målsättningar 2015 De huvudsakliga målsättningarna för 2015 är: 1. Utveckla portalen ungamusiker.tv och fylla den med befintlig information. 2. Skapa nya konton på Facebook, Twitter, YouTube och Instagram. Integration med sajten. 3. Ta fram en flyer med kort information. 4. Hitta tvåårig finansiering av projektet. 5. Ta fram en marknads- och affärsplan för 2015 och Etablera kontakt med knattereportrar och redaktörer. 7. Premiär av minst 20 nya reportagefilmer. 8. Besöka minst 10 musik- och kulturskolor som ska resultera i minst 7 samarbeten.

9 Målsättningar 2016 Exempel på målsättningarna för 2016 är: Produktion av minst 30 filmer och reportage. Minst likes på Facebook, minst 300 följare på Twitter och Instagram. Minst unika besökare på sajten och minst filmvisningar på sajten. Etablera samarbete med reklam- och PR-byrå. Etablera samarbete med frontfigurer/ambassadörer. Start av en referensgrupp med unga musiker och pedagoger. Reportage i minst 5 medier. Samarbete med minst 25 musik- och kulturskolor. Projektbudget för 2015 och 2016 Intäkter Beskrivning Bidrag, gåvor, sponsring INTÄKTER Intäkt Notering kr Två år kr Avser intäkter under två år Kostnader Beskrivning Eget arbete (lön, arvode) inkl. skatt och sociala avgifter Arbetskostnader (lön, arvode) för andra medverkande Lokalhyra Resor Övriga kostnader KOSTNADER Kostnad Notering kr Heltid under två år, arbete med produktion av filmer och marknadsföring av projektet kr Extra fotograf, reporter kr Del i kontor/studio kr Bilkostnader, boende kr Webbhotell, domännamn, förbrukning kr Avser kostnader under två år Efter projektet Efter 14 månader utvärderas resultatet av projektet Unga musiker TV och beslut tas om projektet ska förlängas ytterligare två år. Om projektet avslutas efter de två första projektåren så är målsättningen att webbsida och filmer ska vara tillgängliga utan kostnader i ytterligare tre år.

10 Referensfilmer Ett 100-tal av Thor-Björn Bergmans filmer finns att se på kanal100.se. Alla är gratis att titta på. På sajten finns bland annat filmen Vem lyssnar på Ella? som av flera barnorganisationer beskrevs som årets viktigaste film efter premiären på Medis Bio i Stockholm Organisation Utvecklingen och samordning av projektet Unga musiker TV har gjorts av Insamlingsstiftelsen Believe och produktion av befintliga filmer och reportage har gjorts av det sociala företaget Kanal 100 AB. Unga musiker TV kommer i framtiden driva och administrera projektet. Skummeslövsstrand Insamlingsstiftelsen Believe Thor-Björn Bergman Projektledare

MUSIKHÖGSKOL AN I MALMÖ MUSIKERUTBILDNINGEN. BBrass

MUSIKHÖGSKOL AN I MALMÖ MUSIKERUTBILDNINGEN. BBrass MUSIKHÖGSKOL AN I MALMÖ MUSIKERUTBILDNINGEN BBrass MUSIKERUTBILDNINGEN MUSIKHÖGSKOLAN I MALMÖ Musikerutbildningen brass Musikerutbildningen erbjuder specialiserade utbildningsprogram som förbereder dig

Läs mer

Ungas internetvanor och intressen 2015

Ungas internetvanor och intressen 2015 Ungas internetvanor och intressen 2015 Rapport av Anna Falkerud Ung i Kungsbacka har gjort en enkätundersökning där 184 ungdomar i åldrarna 13 20 år deltagit. Undersökningen handlade om ungas internetvanor

Läs mer

Preliminär verksamhetsplan 2015. Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt

Preliminär verksamhetsplan 2015. Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt Preliminär verksamhetsplan 2015 Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt 1 Ungt Ledarskap... 3 1.1 Ledarskolan... 3 2 Orkester och kör på lovet... 3 2.1 STORK på höstlovet... 3 2.2 Musik vid Ekebyholm

Läs mer

Sociala medier för företag

Sociala medier för företag Sociala medier för företag Utbildningen ingår i projektet Helikoopter vilket är ett kompetensutvecklingsprojekt som finansieras av Europeiska socialfonden och genomförs i Coompanion Norr och Västerbottens

Läs mer

- 1 - Projektbeskrivning Delade fioler. Sammanfattning

- 1 - Projektbeskrivning Delade fioler. Sammanfattning - 1 - Sammanfattning Ett samarbete mellan tonsättare, kultur- och musikskolor och professionella musiker. Ny musik komponeras och framförs av elever och proffs tillsammans. Delade fioler är en fristående

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt

Verksamhetsplan 2015. Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt Verksamhetsplan 2015 Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt 1 Ungt Ledarskap... 3 1.1 Ledarskolan... 3 2 Kurser på lovet... 3 2.1 STORK på höstlovet... 3 2.2 Musik vid Ekebyholm på sommarlovet...

Läs mer

Vår åsikt om den övergripande prioriteringen av dans och konst.

Vår åsikt om den övergripande prioriteringen av dans och konst. Vår åsikt om den övergripande prioriteringen av dans och konst. Grupp 1 Det är bra att det läggs vikt på dans och konst, men det flesta ungdomar vill ha mer musiksatsningar. Konst och dans är förmodligen

Läs mer

Dokumenttyp Fastställd av Beslutsdatum Reviderat Riktlinjer Charlotte Johansson Dokumentansvarig Förvaring Dnr Ylva Sanfridsson Dokumentinformation

Dokumenttyp Fastställd av Beslutsdatum Reviderat Riktlinjer Charlotte Johansson Dokumentansvarig Förvaring Dnr Ylva Sanfridsson Dokumentinformation Dokumenttyp Fastställd av Beslutsdatum Reviderat Riktlinjer Charlotte Johansson Dokumentansvarig Förvaring Dnr Ylva Sanfridsson Dokumentinformation Riktlinjer för kommunikation 2 (6) Riktlinjer för information

Läs mer

PROSPEKT MEDIAS HANDBOK

PROSPEKT MEDIAS HANDBOK PROSPEKT MEDIAS HANDBOK 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING 3 FACEBOOK 4-5 INSTAGRAM 6-7 TWITTER 8-9 LINKEDIN 10 YOUTUBE 11 2 INLEDNING Idag är sociala medier ett måste i ett företags mediemix. Det har blivit

Läs mer

Välkommen till Kulturskolan Korpen den avgiftsfria Kulturskolan! Musikundervisningen inom Kulturskolan

Välkommen till Kulturskolan Korpen den avgiftsfria Kulturskolan! Musikundervisningen inom Kulturskolan 2015-2016 Välkommen till Kulturskolan Korpen den avgiftsfria Kulturskolan! Vi hoppas du förstår vilken förmån du som är ung och bor i Skinnskatteberg har. Du har chansen att utan avgift få lära dig att:

Läs mer

Max18skolan årskurs 7-9. Delaktighet

Max18skolan årskurs 7-9. Delaktighet Max18skolan Tema SYFTE Med detta material vill Barnombudsmannen ge elever kunskap om och insikt i att alla barn har rätt att uttrycka sin åsikt så länge de inte kränker någon annan. Genom att reflektera

Läs mer

http://youtu.be/zqzsqkmfghe

http://youtu.be/zqzsqkmfghe http://youtu.be/zqzsqkmfghe Sociala medier vill du ta steget, men vet inte hur? 4 oktober 2012 Lisbeth Larsson, Marknadschef Jenny Stråhle, Marknadskommunikatör Vad använder företag sociala medier till?

Läs mer

Handbok för. En snabb slant. En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har beviljats stipendiet

Handbok för. En snabb slant. En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har beviljats stipendiet Handbok för En snabb slant En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har beviljats stipendiet Innehållsförteckning Om en snabb slant 3 Vem kan söka en snabb slant? 3 Vad kan man söka för? 3 Hur

Läs mer

Sthlm Vintertramp

Sthlm Vintertramp Sthlm Vintertramp 2017-2018 Klimatsmarta stockholmare Sthlm Vintertramp 2017-2018 Kontaktperson: Sara Nilsson 3 (12) Sammanfattning Under vintern 2017-2018 genomförde Klimatsmarta stockholmare Sthlm Vintertramp.

Läs mer

innehåll Inledning 3 Projektplan 3 Tidsplan 4 Min tidsplan 5 Budget 6 Min budget 7 Marknadsföring 8 Redovisning 8

innehåll Inledning 3 Projektplan 3 Tidsplan 4 Min tidsplan 5 Budget 6 Min budget 7 Marknadsföring 8 Redovisning 8 Drömdeg innehåll Inledning 3 Projektplan 3 Tidsplan 4 Min tidsplan 5 Budget 6 Min budget 7 Marknadsföring 8 Redovisning 8 inledning Det ska vara roligt att genomföra ett projekt! Att göra förarbete med

Läs mer

Sociala medier för företag

Sociala medier för företag Sociala medier för företag Utbildningen ingår i projektet Helikoopter vilket är ett kompetensutvecklingsprojekt som finansieras av Europeiska socialfonden och genomförs i Coompanion Norr och Västerbottens

Läs mer

Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero. Produktionsbolag digitala medier

Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero. Produktionsbolag digitala medier Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero Vilka är Animero och varför står jag här? = både webb och film Startade 2001 13 anställda Kontor i Helsingborg och Stockholm Vilka

Läs mer

Insamlingsguide. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen

Insamlingsguide. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen Insamlingsguide Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen TÄNK OM DIABETES KUNDE BOTAS Du som läser denna insamlingsguide hoppas troligen på samma sak som vi en framtid

Läs mer

Swedish Media Festival

Swedish Media Festival Swedish Media Festival Produktionen av professionell film för näringsliv, myndigheter och organisationer har aldrig varit större än idag och branschen spelar en viktig roll vid intern och extern kommunikation.

Läs mer

VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu.

VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu. VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu. HUR 1. Hur skiljer sig content marketing från traditionell reklam? 2. Varför snackar alla om content marketing? 3. Så bygger

Läs mer

En handbok från Kulturskolerådet. Från musikskola till kulturskola - tips på vägen

En handbok från Kulturskolerådet. Från musikskola till kulturskola - tips på vägen En handbok från Kulturskolerådet Från musikskola till kulturskola - tips på vägen Kulturskolerådet är en ideell, partipolitiskt och fackligt obunden förening där kommuner samverkar för en tillgänglig och

Läs mer

KURS I MEDIEFOSTRAN. Vasa, 3.10.2011 Anna-Maija Laine, Sällskapet för mediefostran rf

KURS I MEDIEFOSTRAN. Vasa, 3.10.2011 Anna-Maija Laine, Sällskapet för mediefostran rf KURS I MEDIEFOSTRAN Vasa, 3.10.2011 Anna-Maija Laine, Sällskapet för mediefostran rf KURS I MEDIEFOSTRAN Dagens program 1. Kort om Sälskapet för Mediefostran 2. Kort om mediefostran 3. Material, var hittar

Läs mer

Filmtrailers om människor.

Filmtrailers om människor. Filmtrailers om människor. Foto: Ola Hedin fokuserar på att marknadsföra seminarier, produkter och tjänster genom att synliggöra människan bakom idén. Filmerna kan ses både på nätet och på mobilen och

Läs mer

INSAMLINGSGUIDE. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen

INSAMLINGSGUIDE. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen INSAMLINGSGUIDE Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen 13 Du som läser denna insamlingsguide hoppas troligen på samma sak som vi - en framtid där diabetes kan botas och

Läs mer

Att berätta en historia för film, 3 timmars verkstad Vi går igenom filmens berättarspråk och eleverna får göra synopsis och bildmanus.

Att berätta en historia för film, 3 timmars verkstad Vi går igenom filmens berättarspråk och eleverna får göra synopsis och bildmanus. Skapande skola Film Att göra film är en fantastik lärprocess. Att göra film är språkutvecklande och engagerande, utmärkt för redovisningar, bra som underlag för diskussioner och det främjar ett mediekritiskt

Läs mer

Att marknadsföra bibliotekens tjänster

Att marknadsföra bibliotekens tjänster Att marknadsföra bibliotekens tjänster Innan ni påbörjar planeringen av olika marknadsföringsaktiviteter så bör ni fundera igenom några grundläggande saker: resurser som ni har att tillgå, era viktigaste

Läs mer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Actionkoder 3. Kanalerna 4. Statistik 5. 7 tips 6. Sammanfattning

Läs mer

Redovisning av verksamhetbidrag Österledskyrkans musikskola 2016

Redovisning av verksamhetbidrag Österledskyrkans musikskola 2016 KULTURFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Runa Krehla 2017-05-22 KTN-2017-0234 Kulturnämnden Redovisning av verksamhetbidrag Österledskyrkans musikskola 2016 Förslag till beslut Kulturnämnden

Läs mer

Riktlinjer för användning av sociala medier 2015-09-09

Riktlinjer för användning av sociala medier 2015-09-09 Riktlinjer för användning av sociala medier 2015-09-09 Tyresö kommun / 2015-09-09 2 (6) Innehållsförteckning 1 Riktlinjer för användning av sociala medier...3 2 Tonalitet, bemötande och tilltal...4 3 Hantering

Läs mer

Verksamhetsplan med budget Musikskolan

Verksamhetsplan med budget Musikskolan Verksamhetsplan med budget - Musikskolan 1 Sammanfattning Musikskolans uppdrag är att, med utgångspunkt i Vision 2040, möjliggöra för ett attraktivt kulturoch fritidsutbud för kommuninvånare, med fokus

Läs mer

Berghs Update. Video i sociala medier

Berghs Update. Video i sociala medier Berghs Update Video i sociala medier Video i din digital marknadsföring Film är det media som skapar störst engagemang. Det går snabbt att producera och distribuera film idag. Du kan rikta dina insatser

Läs mer

Sociala medier för organisationer

Sociala medier för organisationer Sociala medier för organisationer Christian Gustavsson Kommunikatör Studieförbundet Vuxenskolan Skåne Facebook: www.facebook.com/svskane Twitter: @svskane Vad är sociala medier? Internet öppnade för allmänheten

Läs mer

Kulturskolan föräldraundersökning VT-16. Undersökningsperiod: > Antal svar: 49 Svarsfrekvens: -

Kulturskolan föräldraundersökning VT-16. Undersökningsperiod: > Antal svar: 49 Svarsfrekvens: - Kulturskolan föräldraundersökning VT-16 Undersökningsperiod: 2016-04-04 -> 2016-05-07 Antal svar: 49 Svarsfrekvens: - Hur fick du information om Kulturskolans verksamhet och utbud? 100,0% 90,0% 80,0% 70,0%

Läs mer

Stöd till interkulturella projekt

Stöd till interkulturella projekt Handbok för Stöd till interkulturella projekt En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har fått stödet Innehållsförteckning sida Vad är stödet till interkulturella projekt? 3 Vem kan söka stödet

Läs mer

vill du bli medskribent?

vill du bli medskribent? vill du bli medskribent? Att vara medskribent Innebär att: Du ska ha ett brinnande intresse för media. Du får möjlighet att visa upp dina produktioner på nyhetssajten. Du få uttrycka dig i digitala medier.

Läs mer

SONGLINES AV OCH MED UNGA REGION GÄVLEBORG KULTURUTVECKLING

SONGLINES AV OCH MED UNGA REGION GÄVLEBORG KULTURUTVECKLING SONGLINES AV OCH MED UNGA REGION GÄVLEBORG KULTURUTVECKLING SONGLINES Songlines är ett samarbetsprojekt mellan Jeunesses Musicales Sverige (JMS) där Region Gävleborg är medlem och Sveriges ensamkommandes

Läs mer

Utlysning av Polstjärnepriset 2016

Utlysning av Polstjärnepriset 2016 Utlysning av Polstjärnepriset 2016 2015-02- 20 Polstjärnepriset mer än en tävling Vänersborgs kommun arrangerar Polstjärnepriset. Tävlingen vänder sig till unga musiker i hela Sverige. 2016 delas priset

Läs mer

Ett mångkulturellt samhälle

Ett mångkulturellt samhälle Slutredovisning Ett mångkulturellt samhälle 2013 Slutredovisning Att genom kunskap om sociala medier ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Studiefrämjandet Södra Lappland Projektledare Anne

Läs mer

Digital kommunikation. den externa kommunikationen

Digital kommunikation. den externa kommunikationen Digital kommunikation den externa kommunikationen Vad ska vi prata om idag? Digitala kanaler så ser det ut Digitala kanaler vilka använder ni? Strategi och planering Så kommunicerar VIF/SISU Den här hjälpen

Läs mer

Vilken typ av nyheter intresserar dig främst? Nöje Olyckor och katastrofer Lokala nyheter Brott och rättegångar Löpsedeln/första sidan Serier Forskning och framsteg Utrikesnyheter Teknik Mode Sport Kultur

Läs mer

Yrkeskompis Manual för att ge den nyanlända ett större kontaktnät - socialt och yrkesmässigt

Yrkeskompis Manual för att ge den nyanlända ett större kontaktnät - socialt och yrkesmässigt Yrkeskompis Manual för att ge den nyanlända ett större kontaktnät - socialt och yrkesmässigt Fungerande nätverksforum genom mentorskap I N N E H Å L L Varför Yrkeskompis? sid 2-3 Målgrupper sid 4-5 Samverkan

Läs mer

Verksamhetsplan. Skolmatsakademin 2016-2017. Beslutad av Skolmatsakademins Styrgrupp: Datum: Ort :

Verksamhetsplan. Skolmatsakademin 2016-2017. Beslutad av Skolmatsakademins Styrgrupp: Datum: Ort : Verksamhetsplan Skolmatsakademin 2016-2017 Beslutad av Skolmatsakademins Styrgrupp: Datum: Ort : 1. Vision & Strategi Skolmatsakademins vision är att på ett inspirerande sätt grundlägga sunda och hållbara

Läs mer

Utlysning av Polstjärnepriset en tävling för unga solister inom den klassiska musiken

Utlysning av Polstjärnepriset en tävling för unga solister inom den klassiska musiken 2013-05-28 Utlysning av Polstjärnepriset 2014 - en tävling för unga solister inom den klassiska musiken Polstjärnepriset mer än en tävling Musikakademi Vänersborg arrangerar Polstjärnepriset 2014. Bakom

Läs mer

tvåtusen nitton Friskis&Svettis Järfälla verksamhetsplan för 2019

tvåtusen nitton Friskis&Svettis Järfälla verksamhetsplan för 2019 tvåtusen nitton Friskis&Svettis Järfälla verksamhetsplan för 2019 Vi vill växa NÄR 2019 ÄR SLUT SÅ ÄR FRISKIS OCH SVETTIS JÄRFÄLLA EN DEL I FLER MÄNNISKORS LIV, VI VILL BERÖRA OCH ENGAGERA PÅ NYA INSPIRERANDE

Läs mer

Morgans medlemmar tar del av bransch och seminarieinformationen vi skickar ut via mail och dem tycker det fungerar bra.

Morgans medlemmar tar del av bransch och seminarieinformationen vi skickar ut via mail och dem tycker det fungerar bra. Av Morganforums medlemmar är det bara 35 procent som besvarat enkäten, av dessa har inte alla besvarat alla 15 frågor. Mot den bakgrunden är det svårt att uttala sig om vad medlemmarna tycker i de olika

Läs mer

Poddar, bloggar, twitter, youtube, facebook, snapchat, instagram, hemsidor och annat kul på nätet

Poddar, bloggar, twitter, youtube, facebook, snapchat, instagram, hemsidor och annat kul på nätet Poddar, bloggar, twitter, youtube, facebook, snapchat, instagram, hemsidor och annat kul på nätet Youtube vad är det? Youtube är en videodelningstjänst, som ägs av Google. På deras hemsida kan du titta

Läs mer

Affärsplan. Grupp 13. Simplex

Affärsplan. Grupp 13. Simplex Grupp 3 Affärsplan Simplex Simplex gör det möjligt för alla med ett hushåll att låna samt hyra ut prylar som inte används kontinuerligt i hemmet. Via en hemsida sparar kunden pengar och utrymme samtidigt

Läs mer

Hjälp andra att prata OM Er En minikurs i marknadsföring EKFA 2012

Hjälp andra att prata OM Er En minikurs i marknadsföring EKFA 2012 Hjälp andra att PRATA OM ER En minikurs i marknadsföring EKFA 2012 VAD VILL DU UPPNÅ MED DIN KOMMUNIKATION? PÅVERKANSTRAPPAN: Kunskap Intresse Beslut Handling ( Komma tillbaka) Vad vill du ska hända? Människor

Läs mer

Kommittédirektiv. En nationell strategi för den kommunala musik- och kulturskolan. Dir. 2015:46. Beslut vid regeringssammanträde den 30 april 2015

Kommittédirektiv. En nationell strategi för den kommunala musik- och kulturskolan. Dir. 2015:46. Beslut vid regeringssammanträde den 30 april 2015 Kommittédirektiv En nationell strategi för den kommunala musik- och kulturskolan Dir. 2015:46 Beslut vid regeringssammanträde den 30 april 2015 Sammanfattning En särskild utredare ska ta fram förslag till

Läs mer

Alla Vinner! Verktyg för ett gott liv i vår kommun

Alla Vinner! Verktyg för ett gott liv i vår kommun Alla Vinner! Verktyg för ett gott liv i vår kommun Åtta enkla, konkreta och varsamma verktyg som bygger broar mellan människor i och utan funktionssvårigheter Det ska vara lätt att leva i Lund för alla

Läs mer

Vårdförbundet. Digital strategi. Antagen av förbundsstyrelsen april 2015

Vårdförbundet. Digital strategi. Antagen av förbundsstyrelsen april 2015 Vårdförbundet Digital strategi Antagen av förbundsstyrelsen april 2015 Innehållsförteckning Digital strategi vad är det och varför behöver vi en sådan?... 2 Digitala strategin utgår från kommunikationsplattform

Läs mer

Arrangera i Glashuset 2014

Arrangera i Glashuset 2014 Arrangera i Glashuset 2014 Information för dig som vill eller ska arrangera aktiviteter i Glashuset. Glashusets mått Yta: 30m2 (5,5 x 5,5 m) Fönster: 29 (1,28 x 2,63 m) Målet med Umeå2014 Kulturhuvudstadsåret

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING. Musikskolan. Läsår 2008/2009. Peter Ström. Rektor

KVALITETSREDOVISNING. Musikskolan. Läsår 2008/2009. Peter Ström. Rektor KVALITETSREDOVISNING Musikskolan Läsår 2008/2009 Peter Ström Rektor Insändes till BU-kontoret senast den 31augusti 2009 Innehållsförteckning Del 1 Beskrivning av verksamheten Enhetens/skolans rutiner för

Läs mer

En guide till. Före tag 1. Ungdoms Leader. - där ungdomar kan köra sitt eget race!

En guide till. Före tag 1. Ungdoms Leader. - där ungdomar kan köra sitt eget race! Före tag 1 En guide till Ungdoms Leader - där ungdomar kan köra sitt eget race! Innehållsförteckning Sid 3 Ungdomar inom Leader Sid 5 U-lag, vad ska ett sådant göra? Sid 6 Vad måstefinnas för att skapa

Läs mer

BÖCKER INSPIRATION. www.universeimagine.com

BÖCKER INSPIRATION. www.universeimagine.com BÖCKER INSPIRATION Vår vision är att inspirera minst en miljon människor till att förverkliga sina drömmar och må bra under tiden. Är du en av dem? Personligt entreprenörskap handlar om kraften och förmågan

Läs mer

STOCKHOLM SAMARBETA MED ABF STOCKHOLM. Forverkliga drommar och forandra varlden tillsammans!

STOCKHOLM SAMARBETA MED ABF STOCKHOLM. Forverkliga drommar och forandra varlden tillsammans! STOCKHOLM SAMARBETA MED ABF STOCKHOLM Forverkliga drommar och forandra varlden tillsammans! Gör en annan värld möjlig! Den här broschyren riktar sig till arrangörer som är på väg eller vill börja samarbeta

Läs mer

Partille Ridklubb Kommunikationspolicy

Partille Ridklubb Kommunikationspolicy 1 INLEDNING OCH SYFTE Syftet med denna policy är att beskriva de olika kommunikationskanaler och hur de skall användas för att informera föreningens medlemmar om verksamheten och för att effektivt hantera

Läs mer

El Sistemaverksamhet som en del av Uppsala kulturskola

El Sistemaverksamhet som en del av Uppsala kulturskola KULTURFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Bo Frick 2017-05-03 2017-0135 Kulturnämnden El Sistemaverksamhet som en del av Uppsala kulturskola Förslag till beslut Kulturnämnden föreslås besluta

Läs mer

Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST

Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST 1 MUSIK UNG TEATER KONST - Är glädje, gemenskap och kreativitet! Alla Täbys barn och ungdomar från år 1 i grundskolan till och med gymnasiet får hos oss möjlighet

Läs mer

HUR VI ANVÄNDER SOCIALA MEDIER

HUR VI ANVÄNDER SOCIALA MEDIER HUR VI ANVÄNDER SOCIALA MEDIER 1 Vad är sociala medier? Sociala medier är kanaler där användare själva kan skapa innehållet, kommentera och diskutera med varandra. Det omfattar inte bara texter utan även

Läs mer

lär dig söka och publicera på världens största videocommunity!

lär dig söka och publicera på världens största videocommunity! lär dig söka och publicera på världens största videocommunity! En guide av Jennifer Erlandsson och Youtube en stor community där du kan titta på och dela med dig av videoklipp. Det är ett utmärkt ställe

Läs mer

Svenska företag på webben

Svenska företag på webben Svenska företag på webben En rapport om webbnärvaron bland Sveriges företag och hur den uppfyller befolkningens förväntningar Svenska företag på webben 2017 - en rapport från Loopia Innehåll Hemsida eller

Läs mer

I slutet av januari 2015 reste jag och ytterligare fem medlemmar av Six Drummers till Mexico och genomförde denna workshop under en intensiv vecka.

I slutet av januari 2015 reste jag och ytterligare fem medlemmar av Six Drummers till Mexico och genomförde denna workshop under en intensiv vecka. Six Drummers i Mexico City 2014 fick jag tillsammans med mina kollegor Johannes Stjärne Nilsson och Magnus Börjeson en inbjudan från UNAM, Mexiko Citys största universitet och institutionen för film och

Läs mer

Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö

Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö Uppdrag Se över hur det lokala besöksnäringssamarbetet för Värmdö bör organiseras För att skapa lokalt engagemang och mervärde åt

Läs mer

Strategi i sociala medier för att lyfta Region Västerbotten som organisation

Strategi i sociala medier för att lyfta Region Västerbotten som organisation Strategi i sociala medier för att lyfta Region Västerbotten som organisation Vi har i det här arbetet tagit fasta på några av de personlighetsdrag som kännetecknar Region Västerbotten. I uppdragsbeskrivningen

Läs mer

Upplev världsstjärnor. Stöd din klubb. Klubbkampen.

Upplev världsstjärnor. Stöd din klubb. Klubbkampen. Upplev världsstjärnor. Stöd din klubb. Klubbkampen. EM på hemmaplan 26 januari 1 februari avgörs EM i Stockholm. Bjud in dina nära och kära att uppleva konståkningens världsstjärnor och våra medaljhopp

Läs mer

Presentation 2015-12-01 Frågor om content marketing

Presentation 2015-12-01 Frågor om content marketing Presentation 2015-12-01 Frågor om content marketing Elisabeth Thörnsten Novuskontakt: Gun Pettersson 1 Bakgrund & Genomförande BAKGRUND Novus har för Swedish Content Agencies räkning genomfört ett undersökning

Läs mer

Instruktionsmanual Poddar, hemsidan, appen och marknadsföring

Instruktionsmanual Poddar, hemsidan, appen och marknadsföring Instruktionsmanual Poddar, hemsidan, appen och marknadsföring Översikt Att skapa en podd Poddar är en central del av dagens radioproduktion, och eftersom Studentradion 98,9 ska producera innehåll av en

Läs mer

Handbok för. En snabb slant. En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har beviljats stipendiet

Handbok för. En snabb slant. En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har beviljats stipendiet Handbok för En snabb slant En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har beviljats stipendiet Innehållsförteckning Om en snabb slant 3 Vem kan söka en snabb slant? 3 Vad kan man söka för? 3 Hur

Läs mer

Idrottslyftet. Goda exempel från några studentidrottsföreningar

Idrottslyftet. Goda exempel från några studentidrottsföreningar Idrottslyftet Goda exempel från några studentidrottsföreningar Idrottslyftet 2016 tips och råd om ansökningar! Idrottslyftet är en fantasisk möjlighet för alla studentidrottsföreningar att sätta utveckla

Läs mer

Informations- och kommunikationspolicy för Hällefors kommun

Informations- och kommunikationspolicy för Hällefors kommun Informations- och kommunikationspolicy för Hällefors kommun 2(8) Innehåll 1 Syfte... 3 2 Målsättning... 3 3 Informations- och kommunikationsansvar... 4 3.1 Ledningsansvar... 4 3.2 Individens ansvar...

Läs mer

Praktikrapport. Sofia Larsson MKVA12, HT12

Praktikrapport. Sofia Larsson MKVA12, HT12 Praktikrapport Facetime Media är en byrå belägen i Lund som hjälper företag att marknadsföra sig via sociala medier. I nuläget är det främst Facebook som är aktuellt men tanken är att företaget i framtiden

Läs mer

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Facebook Ett av de snabbaste sätten att sprida sin webbutik och få sin första beställning är att använda sig av Facebook. Det finns två olika sätt att

Läs mer

Handlingsplan avseende Skapande skola år i Gislaveds kommun

Handlingsplan avseende Skapande skola år i Gislaveds kommun 2014-01-31 1 [5] Handlingsplan avseende Skapande skola år 2014-2015 i Gislaveds kommun Gislaveds kommuns handlingsplan har sin utgångspunkt i läroplanen och barnoch utbildningsförvaltningens strategi,

Läs mer

Vi skapar din digitala närvaro - och vi älskar det

Vi skapar din digitala närvaro - och vi älskar det Vi skapar din digitala närvaro - och vi älskar det Mscompanion.se We guide you in to the digital world for your business Ta steget in i den digitala världen med en mobilapp och/eller en hemsida Om oss

Läs mer

Sociala medier B2B. KunskapsAvenyn "kunskaps tisdagar" Peter Tilling 2011

Sociala medier B2B. KunskapsAvenyn kunskaps tisdagar Peter Tilling 2011 Sociala medier B2B KunskapsAvenyn "kunskaps tisdagar" Peter Tilling 2011 Peter Tilling konsult i SEMSEO SEMSEO hjälper SME företag hitta nya affärer Utbildar i e-handel, SEO, SEM, sociala medier Fd. rådgivare/konsult

Läs mer

Ansökan för Sixten, Leader Sjuhärads ungdomscheck

Ansökan för Sixten, Leader Sjuhärads ungdomscheck Leader-kontorets anteckningar Ankomstdatum:2010-03-23 Diarienummer:2008-007 M Ansökan för Sixten, Leader Sjuhärads ungdomscheck Rocktorpcd Ungdomscheckens namn Peder Johansson /Studiefrämjandet Sökande

Läs mer

Sociala medier för företag

Sociala medier för företag Sociala medier för företag Utbildningen ingår i projektet Helikoopter vilket är ett kompetensutvecklingsprojekt som finansieras av Europeiska socialfonden och genomförs i Coompanion Norr och Västerbottens

Läs mer

Varför arbetar vi med det här?

Varför arbetar vi med det här? Reklam Varför arbetar vi med det här? För att lära sig att analysera historiska och samtida bilders uttryck, innehåll och funktioner. För att lära sig att kommunicera med bilder för att uttrycka budskap.

Läs mer

SVENSKA SCENER I SOCIALA MEDIER

SVENSKA SCENER I SOCIALA MEDIER SVENSKA SCENER I SOCIALA MEDIER MER ELLER MINDRE? EN JÄMFÖRELSE MELLAN ÅR 2009 OCH 2011 2011 Simon Brouwers SAMMANFATTNING År 2009 genomförde Volante en undersökning med syftet att kartlägga scenkonstens

Läs mer

Kan logga in och ha strategier för att minnas sitt lösenord. Kan ta hand om och hanterar sin enhet. Kan starta och stänga av sin enhet.

Kan logga in och ha strategier för att minnas sitt lösenord. Kan ta hand om och hanterar sin enhet. Kan starta och stänga av sin enhet. Eskilstuna kommun Digitalia Lägg till ELEVEN framför varje fält när du läser planen. Lycka till! Hantering av digitala enheter Fritidshem F 1-3 4-6 7-9 Får lära sig att ladda ner appar till en surfplatta

Läs mer

SOFIA FÖRSAMLINGS TRE FÖRSTA ÅR PÅ FACEBOOK

SOFIA FÖRSAMLINGS TRE FÖRSTA ÅR PÅ FACEBOOK SOFIA FÖRSAMLINGS TRE FÖRSTA ÅR PÅ FACEBOOK Rapport av David Rutström om Svenska kyrkan Sofia församlings i Stockholm verksamhet på Facebook för perioden 4 februari 2010 till och med 31 januari 2013. Förord

Läs mer

~ Gävleborg Ankom

~ Gävleborg Ankom Ankom 2016-11- 1 7 1(7) För åtgärd w,~ För kännedom Uppdragsöverenskommelse 2017 REGION GÄVLEBORG Gävle Symfoniorkester Gävle kommun och Region Gävleborg, kultur- och kompetensnämnden har träffat följande

Läs mer

En elev en dator, Botkyrka kommun sept Elevenkäten besvaras senast 11

En elev en dator, Botkyrka kommun sept Elevenkäten besvaras senast 11 En elev en dator, Botkyrka kommun sept. 2013. Elevenkäten besvaras senast 11 Genom att besvara den här enkäten bidrar du med viktig kunskap om en till en projektet och hjälper oss att förbättra och utveckla

Läs mer

STRATEGIER FÖR DIGITAL KOMMUNIKATION I SOCIALA MEDIER. stakston.projekt

STRATEGIER FÖR DIGITAL KOMMUNIKATION I SOCIALA MEDIER. stakston.projekt STRATEGIER FÖR DIGITAL KOMMUNIKATION I SOCIALA MEDIER stakston.projekt BRIT STAKSTON 100% VÅR MÅLGRUPP Konsument & producent DIGITALISERING = MER ÄN TEKNIK Högre grad av självbestämmande Lättillgänglig

Läs mer

Rapport fra n projektgruppen IBL med sektion SKKT

Rapport fra n projektgruppen IBL med sektion SKKT Rapport fra n projektgruppen med sektion SKKT Deltagare Inga.Lill Sparr RKKT Kamran Nourafkan Lena Morgan Ulla-Britt Lindholm Tanja Wijkmark RKKT Under 2010 och 2011 har diskussioner om ett eventuellt

Läs mer

Handbok för. En snabb slant. Tips för dig som vill söka eller redan har fått stipendiet

Handbok för. En snabb slant. Tips för dig som vill söka eller redan har fått stipendiet Handbok för En snabb slant Tips för dig som vill söka eller redan har fått stipendiet Innehållsförteckning Om en snabb slant 3 Vem kan söka en snabb slant? 3 Vad kan du söka för? 3 Hur du söker e-tjänsten

Läs mer

Jag har något att berätta

Jag har något att berätta Jag har något att berätta Resenärer vill komma hem från en resa och kunna dela med sig av en fantastisk berättelse; om den överraskande goda middagen på en nyöppnad restaurang, om hur man hittade ett undangömt

Läs mer

Kulturförvaltningen El Sistema Stockholm

Kulturförvaltningen El Sistema Stockholm Kulturförvaltningen El Sistema Stockholm Nybörjare erövrar nya världar Musik är El Sistemas verktyg, vårt gyllene nav. Det är musiken som bidrar till att ge barn, ungdomar och familjer energi, styrka,

Läs mer

Marknads- och kommunikationsplan 2015 2016 innefattande även Intern information. Version 1

Marknads- och kommunikationsplan 2015 2016 innefattande även Intern information. Version 1 Marknads- och kommunikationsplan 2015 2016 innefattande även Intern information Version 1 Svenska Bowlingförbundet Lars Andersson & Annelie Elnerud Hur känns det nu? Många måste hjälpa till!!! Inriktning

Läs mer

Välkommen till Eskilstuna musikskola

Välkommen till Eskilstuna musikskola Välkommen till Eskilstuna musikskola Vi vill stimulera flickor och pojkar till eget skapande och bidra till ett rikt och varierat musikliv i Eskilstuna. Musikskolan är en frivillig skolform som vill ge

Läs mer

Tina Yildirim Yrke: Entreprenör, har startat och drivit två företag, artistförmedling inom musik och InvivoPlay, sajt och app för ökat välbefinnande genom att koppla ihop användare med coacher Utbildning:

Läs mer

Medeltidsveckans kommunikationsgrupp

Medeltidsveckans kommunikationsgrupp Medeltidsveckans kommunikationsgrupp Medeltidsveckan på Gotland är ett av Sveriges äldsta, mest kända kulturevenemang. Sedan 31 år tillbaka har tusentals besökare rest från hela världen för att uppleva

Läs mer

Det här är Musikhjälpen:

Det här är Musikhjälpen: MUSIKHJÄLPEN 2017 Det här är Musikhjälpen: Samarbete mellan Sveriges Radio, SVT och radiohjälpen Lyfter fram en undanskymd humanitär katastrof 10 års jubileum i år! Sänds dygnet runt i 144 timmar i P3

Läs mer

Sveriges Elevkårers verksamhetsdirektiv för 2015 utgår från organisationens vision, syfte, medlemsförmåner och strategi.

Sveriges Elevkårers verksamhetsdirektiv för 2015 utgår från organisationens vision, syfte, medlemsförmåner och strategi. Sida 1 av 5 Sveriges Elevkårers verksamhetsdirektiv för 2015 utgår från organisationens vision, syfte, medlemsförmåner och strategi. Medlemsservice Sveriges Elevkårer ska arbeta för att medlemsorganisationerna

Läs mer

Del 2 Underhållning och kultur

Del 2 Underhållning och kultur Del 2 Underhållning och kultur 7. UNDERHÅLLNING Musik, film, radio, tv, böcker. Det är lätt att gå vilse bland alla medierelaterade sajter på Internet. Det här avsnittet guidar dig till några av skatterna.

Läs mer

Stockholms Filmfestivals medverkan i försöksverksamhet inom filmområdet med samverkansprojektet

Stockholms Filmfestivals medverkan i försöksverksamhet inom filmområdet med samverkansprojektet - KUN 2012-11-20, p 12 TJÄNSTEUTLÅTANDE 2012-11-05 KUN 2012/431 Handläggare: Hans Ullström Stockholms Filmfestivals medverkan i försöksverksamhet inom filmområdet med samverkansprojektet STHLM DEBUT 1

Läs mer

Kommunikationsplan för projekt Medborgardialog 2012 i Gislaveds kommun 2011-11-24

Kommunikationsplan för projekt Medborgardialog 2012 i Gislaveds kommun 2011-11-24 Kommunikationsplan för projekt Medborgardialog 2012 i Gislaveds kommun 2011-11-24 Projekt Medborgardialog 2012 Inledning Det finns ett generellt behov av att öka medborgardialogen i Sverige och så även

Läs mer

KULTUR OCH HÄLSA för seniorer i ORSA

KULTUR OCH HÄLSA för seniorer i ORSA KULTUR OCH HÄLSA FÖR SENIORER KULTUR OCH HÄLSA för seniorer i ORSA PROJEKTPLAN Varför ger kultur bättre hälsa? Man blir glad! hormoneffekter de hormon som utsöndras vid aktiviteter bidrar till att förlänga

Läs mer