Redigeringsläget. Enter (även kallad Retur) används för att skapa nya stycken/paragrafer. Vanliga radbrytningar skapas med Shift+Enter.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Redigeringsläget. Enter (även kallad Retur) används för att skapa nya stycken/paragrafer. Vanliga radbrytningar skapas med Shift+Enter."

Transkript

1 Redigeringsläget Innehållet i trycksaken skapas med hjälp av ett lättanvänt mallverktyg. Det finns inbyggda regler för hur du skall utforma innehållet, och du får meddelande om innehåll saknas eller om det råkar bli för mycket textmassa. Informationen från mallen visas längst ner på vänster sida och den uppdateras varje gång du sparar. Du behöver inte göra klart en trycksak vid ett tillfälle. Allt arbete sparas och finns tillgängligt när du loggar in nästa gång. I första nivån visas en översiktsbild. Vill du förstora eller förminska förhandsgranskningen klicka på + eller -. Navigera mellan de olika sidorna genom att klicka på någon av pilarna. Vill du skriva ut ditt utkastet kan du ladda ner det som en PDF-fil. Kräver att Acrobat Reader eller liknande PDF-läsare är installerad på datorn. Med hjälp av muspekaren väljer du den rubrik eller text som skall redigeras. Områden som är redigerbara ändrar färgintensitet när musen förs över dem. Varje gång en text sparas kommer förhandsvisningen att uppdateras i bakgrunden och mallen informerar om eventuella felaktigheter i den röda rutan nere till vänster. Ett klick på ett redigerbart fält öppnar upp ett fönster med information och möjlighet att välja eller redigera innehållet. När du sparar innehållet kommer förhandsvisningen att dateras upp automatiskt. En textredigerare används för att skriva in rubriker och text under Mina viktigaste frågor. Där finns även ett par tips som underlättar redigeringen. Enter (även kallad Retur) används för att skapa nya stycken/paragrafer. Vanliga radbrytningar skapas med Shift+Enter. När mallen tolkar texten kommer varje nytt stycke att inledas med en indentering/indrag. För att skapa en rubrik krävs att textmarkören står på rubrikraden och att Rubrik 3 eller Heading 3 väljs ur Format-listan överst till vänster.

2 Tips: Verktyget har ingen automatisk avstavning och radbryter bara om det måste. Du kan själv göra radbrytningar i vissa fält genom att trycka Enter. Tips: När du lagt in ditt citat, spara och se om det ser bra ut. Annars gå tillbaka och utöka/minska antal ord eller gör en radbrytning. Tips: Tänk på att det kan ta längre tid att ladda en sida om den är förstorad (inzoomad). Tips: Textinnehållet skrivs med fördel i en ordbehandlare innan det klistras in i foldern. Lägg in rubrikerna efter att texten klistrats in. Om du har frågor skicka mejl till till personval@kristdemokraterna.se

3 Underlag personvalstexter 1. NÄRINGSLIV/FÖRETAGANDE Rubrik: "Fler företag betyder fler jobb och bättre välfärd" Fler företag betyder fler jobb, bättre ekonomi och mer välfärd. Därför vill vi att fler ska våga satsa på sina idéer och starta eget. Företag måste tillåtas växa med trygga och stabila regler. Vi har under mandatperioden förenklat regler, infört avdragsrätt för hushållstjänster och ROTavdrag, slopat förmögenhetsskatten, sänkt skatter och arbetsgivaravgifter och minskat sjuklöneansvaret. Vi vill fortsätta att förbättra företagsklimatet, både genom fler regelförenklingar och mer resurser till nyföretagande och utveckling. Så att vi får ett tryggare Sverige som har råd med välfärden. 2. FAMILJ Rubrik: "Låt familjerna bestämma" För att Sverige ska fungera är det nödvändigt att familjerna fungerar. Kristdemokraterna vill göra det lättare för familjer att själva planera sin vardag. Vi tycker inte att det är politikerna som ska bestämma hur folk ska ta hand om sina barn. Vi tror att barn mår bra av att vara med sina föräldrar, och vi vet att en trygg uppväxt ökar chanserna till ett bra liv. Vi kämpar aktivt mot diskriminering av dem som valt att vara hemma med sina små barn. Vi vill att rätt till vårdnadsbidrag ska finnas i hela Sverige. Och att alla familjer ska få stöd i den utsträckning som behövs för att klara vardagen. 3. SKOLA Rubrik: "En skola som ser varje barn" Skolan ska handla om kunskap. Det behövs tydliga mål och undervisning som passar varje elev. Vi vet att barn är olika och lär sig på olika sätt. Därför måste varje barn få möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar. Extra viktigt är det att tidigt uppmärksamma de barn som har behov av särskilt stöd. Men det räcker inte. Skolan behöver en tydlig värdegrund som baseras på respekt för att människor är olika, men lika mycket värda. Mattetalen blir enklare att lösa i en trygg skola. Barnen förtjänar krafttag mot mobbning, trivsamma lokaler, bra mat och lärare som har tid för en pratstund. 4. TILLGÄNGLIGHET Rubrik: "Öka tillgängligheten" I ett mänskligare Sverige har alla samma värde. Funktionsnedsättning ska inte behöva vara ett oöverstigligt hinder. Vi vill göra stadsplaneringen bättre och kollektivtrafiken mer tillgänglig. Vi vill också korta väntetiderna till boenden. Och vi vill se till att sjukvården har nog med resurser för att minska den onödiga ohälsan hos personer med funktionsnedsättning. Tyvärr finns fortfarande fördomar som gör att personer med funktionsnedsättning har svårt att få jobb. Vi vill bekämpa diskriminering, öka delaktigheten, och se till att fler får det stöd de behöver för att kunna jobba.

4 5. ÄLDREPOLITIK Rubrik: "Äldre förtjänar respekt" För att leva trygga och värdiga liv behöver människor få bestämma mer själva, även när de blir äldre. Vi vill öka valfriheten och införa fler boendeformer. Och vi vill fortsätta satsa på kvaliteten i äldreomsorgen. Rätt omvårdnad är viktigt, men en pratstund eller en promenad kan betyda lika mycket som mediciner och näringsriktig mat. Men äldrepolitik handlar inte bara om vård och omsorg. Pensionärerna måste få del av skattesänkningarna. Och folk ska få bestämma själva om de vill trappa ner på jobbet lite tidigare, eller fortsätta jobba längre. Erfarenhet är en egenskap som borde värderas högre. 6. VÅRD Rubrik: Trygg vård utan köer Köer hör inte hemma i sjukvården. Ändå har vi under alltför många år betalat höga skatter för en vård vi inte fått. Kristdemokraterna har med hjälp av kömiljarden redan halverat vårdköerna, men vi nöjer oss inte förrän de är helt borta. Trygghet är att få vård i tid, men också att kunna välja var och av vem man ska vårdas. Därför vill vi ge människor större möjlighet att välja vårdform själva. Samtidigt vill vi utveckla patientsäkerheten för att göra risken för felbehandling mindre. Det behövs en ny modell inom vården som inriktar sig på systemets brister istället för på individuella misstag. 7. INTEGRATION Rubrik: Mångfald gör Sverige bättre Kristdemokraterna är emot främlingsfientlighet i alla former. I ett mänskligare Sverige har alla samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter. Vi uppskattar den mångfald och utveckling som invandring leder till. Möten mellan olika kulturer och människor med olika bakgrund gör Sverige bättre. Jobb och språk är nycklarna till integration, och vi vill att alla som kommer till Sverige ska få tillstånd att börja jobba direkt. Då får fler möjlighet att ta ansvar och påverka sin vardag. Vår politik handlar om att skapa förutsättningar för integration, inte att detaljplanera människors liv. 8. MILJÖ Rubrik: Det ska vara enkelt att vara miljövän Vi måste satsa på miljön för framtidens skull, det finns inga alternativ. Kristdemokraterna vill rädda klimatet och ändå skapa tillväxt. Utveckling och miljöarbete behöver inte vara storheter som ställs mot varandra. Saker kan produceras mer miljövänligt. Energi kan användas mer effektivt. Mat kan odlas utan de värsta bekämpningsmedlen. Det ska vara dyrt att förorena miljön samtidigt som det ska finnas goda möjligheter att leva, resa, tillverka och transportera på ett klimatsmart sätt. Så att det blir jobbigt att vara miljöovänlig, men enkelt att vara miljövän.

5 9. ARBETSLÖSHET/SOCIALFÖRSÄKRINGAR Rubrik: Arbetslösheten ska bekämpas Att jobba handlar om pengar, men också om gemenskap, om att vara behövd, om tillfredsställelsen i att göra ett bra jobb. Därför måste arbetslösheten bekämpas genom att det skapas fler jobb. Det är särskilt viktigt att stödja ungdomar och invandrare som aldrig varit inne på arbetsmarknaden. Det ska löna sig att arbeta och vara enkelt att gå från arbetslöshet till jobb. Samtidigt ska sjukförsäkringen och a-kassan finnas där när vi blir sjuka, arbetslösa eller på annat sätt råkar illa ut. Den som helt saknar förutsättningar att jobba ska självklart ges en trygg försörjning. 10. TRYGGHET/BROTT Rubrik: "Ett tryggare Sverige" Hederlighet kan inte ersättas av övervakningskameror. Ett tryggt samhälle går inte att lagstifta fram. Ett tryggt samhälle kräver medmänniskor som vågar gripa in och säga ifrån. Vi vill se ett samhälle där brottsoffer får upprättelse och de som begår brott blir straffade utan att bli dömda för livet. Polisen behöver få tid att även utreda inbrott och cykelstölder. Det krävs tidiga insatser för att fånga upp ungdomar som hamnat snett. Men samhället behöver framför allt bli bättre på att förebygga brott. Då krävs också en familjepolitik och en skolpolitik som ser till att barn kan växa upp i trygghet. 11. SKATTER Rubrik: "Låt folk ha sina pengar kvar" Utan en fungerande privatekonomi är det svårt att känna sig trygg. Bara den som aldrig har haft tomt i hushållskassan skulle kunna hävda något annat. Höjda skatter betyder mindre pengar i plånboken och mindre trygghet. Därför säger vi säger nej till höjd skatt. Pengar är inte allt. Men för vanliga människor spelar det roll om skatten är tusen kronor lägre per månad, eller några hundralappar för den delen. Vi vill att människor ska kunna leva på sin lön. Och spara en slant på banken. Därför vill Kristdemokraterna fortsätta att sänka skatten, både för de som jobbar och för pensionärerna. 12. CIVILSAMHÄLLET Rubrik: Ideellt engagemang betyder mycket Samhället består av mycket mer än staten. Varje människa ingår i flera olika gemenskaper. Den viktigaste är familjen. Men livet vore fattigt utan vännerna, församlingen, kulturklubben, fackföreningen, idrottslaget, arbetskamraterna, eller pensionärsföreningen. Kristdemokraterna vet hur viktiga de ideella krafterna är för utvecklingen. De skapar ett mänskligare Sverige där människor hinner bry sig om, räcka ut en hand, lyssna och hjälpa. Vi vill skapa möjligheter, tid och utrymme för människors engagemang och initiativ, bland annat genom att skattebefria gåvor till ideella organisationer.

6 13. KULTUR Rubrik: "Kulturen spelar en viktig roll" Kultur är opera och konstmuseer. Popmusik, fotboll, tidningar, film. Proffs och amatörer. Stora scener och korpligor. Kultur handlar om andningspauser och provokationer. Men också om kunskap och bildning. Utan kultur är ett samhälle varken civiliserat, demokratiskt eller mänskligt. Därför vill Kristdemokraterna se till att Sveriges kulturliv blomstrar som aldrig förr. För att få ett tryggare och mänskligare samhälle behöver vi prata mer om hur vi lever tillsammans. Om etik och om vad som är rätt och fel. Sådana samtal kräver tid, men också ett sammanhang. Här spelar kulturen en viktig roll. 14. UTRIKES/BISTÅND Rubrik: "En stark röst i världen" Kristdemokraterna tycker att Sveriges bistånd ska vara generöst. Vi kämpar för rättvis och hållbar global utveckling, jämställdhet och demokrati. Men att bekämpa fattigdom handlar om mer än biståndspolitiken. Vi ska ha jordens fattiga, förföljda och förtryckta för ögonen när vi formar vår politik på alla områden. Sverige har en viktig uppgift att underlätta för ökad handel och ekonomisk tillväxt, inte minst genom att riva ner EU:s handelshinder. Miljöpolitiken ska samverka med utvecklingspolitiken. Vi ska arbeta för att EU blir en fredsskapande kraft, inte enbart i Europa utan globalt. 15. MIGRATION Rubrik: "Välkommen till Sverige" Det finns de som vill sluta leden och stänga Sveriges gränser. Som tycker att vi är oss själva nog och påstår att Sverige inte har något att erbjuda alla dem som söker en bättre framtid. Som ställer grupper mot varandra. Kristdemokraterna håller inte med. Vi har fått nog av de krafter som försöker sprida rädsla och otrygghet. Vi vill inte anpassa vår världsbild efter deras. Främlingsfientlighet ska inte ha någon plats i Sverige. Kristdemokraterna vill istället att Sverige ska välkomna både människor på flykt undan förtryck och människor som vill komma till hit för att jobba.

en hållbar framtid Det här vill vi i Centerpartiet med vår politik. Vårt idéprogram i korthet och på lättläst svenska.

en hållbar framtid Det här vill vi i Centerpartiet med vår politik. Vårt idéprogram i korthet och på lättläst svenska. en hållbar framtid Det här vill vi i Centerpartiet med vår politik. Vårt idéprogram i korthet och på lättläst svenska. Centerpartiets idéprogram Det här idéprogrammet handlar om vad Centerpartiet tycker

Läs mer

Trygghet i det lilla är trygghet i det stora

Trygghet i det lilla är trygghet i det stora Trygghet i det lilla är trygghet i det stora Trygghet i det lilla är trygghet i det stora. I ett tryggt samhälle lever vi i gemenskap. Vi ser varandra, vi bryr oss om och vågar sätta gränser. Vi växer

Läs mer

VI VILL GÖRA ETT BRA SVERIGE BÄTTRE!

VI VILL GÖRA ETT BRA SVERIGE BÄTTRE! VI VILL GÖRA ETT BRA SVERIGE BÄTTRE! Sverige har blivit bättre men vi är inte klara. Valet 2014 handlar om hur jobben ska bli fler. Nu är det ett år kvar till valet. Nya Moderaterna har tillsammans med

Läs mer

STEG SVERIGE FÖR ETT MÄNSKLIGARE I I III II II I I II I II I OCH 89 VALLÖFTEN I I II I I II MANIFEST VAL- I I I I I II II I I II I I I II II I I

STEG SVERIGE FÖR ETT MÄNSKLIGARE I I III II II I I II I II I OCH 89 VALLÖFTEN I I II I I II MANIFEST VAL- I I I I I II II I I II I I I II II I I VAL- MANFEST 13 STEG OCH 89 VALLÖFTEN FÖR ETT MÄNSKLGARE SVERGE 13 STEG OCH 89 VALLÖFTEN FÖR ETT MäNSKLGARE SVERGE Kristdemokraterna ser tre viktiga uppgifter under den kommande mandatperioden. En uppgift

Läs mer

Valplattform 2010. Trygghet i det lilla är trygghet i det stora

Valplattform 2010. Trygghet i det lilla är trygghet i det stora Valplattform 2010 Trygghet i det lilla är trygghet i det stora Oktober 2009 Förord Allt är inte politik. Allt ska inte vara politik. Verklighetens folk ställer frågor och har synpunkter. De tycker att

Läs mer

!! 1. Feminism för alla. Nu äntligen kan feminister få mer makt. Rösta på Feministiskt initiativ i valet 14 september!

!! 1. Feminism för alla. Nu äntligen kan feminister få mer makt. Rösta på Feministiskt initiativ i valet 14 september! Feminism för alla Nu äntligen kan feminister få mer makt. Rösta på Feministiskt initiativ i valet 14 september Vi har en feministisk politik som också arbetar med antirasism och mänskliga rättigheter.

Läs mer

En hoppfull framtid för Sverige. Integrationen ska öka, segregationen ska minska.

En hoppfull framtid för Sverige. Integrationen ska öka, segregationen ska minska. En hoppfull framtid för Sverige Integrationen ska öka, segregationen ska minska. Integrationen ska öka, segregationen ska minska I dag tar det nio år innan ens hälften alla nyanlända har någon form av

Läs mer

GRÖN IDEOLOGI SOLIDARITET I HANDLING. En kort sammanfattning av Miljöpartiet de grönas partiprogram

GRÖN IDEOLOGI SOLIDARITET I HANDLING. En kort sammanfattning av Miljöpartiet de grönas partiprogram En kort sammanfattning av Miljöpartiet de grönas partiprogram BY: George Ruiz www.flickr.com/koadmunkee/6955111365 GRÖN IDEOLOGI SOLIDARITET I HANDLING Partiprogrammet i sin helhet kan du läsa på www.mp.se/

Läs mer

MILJÖPARTIETS VALMANIFEST 2002

MILJÖPARTIETS VALMANIFEST 2002 LÄTT SVENSKA MILJÖPARTIETS VALMANIFEST 2002 FÖR ATT JORDEN SKA GÅ ATT LEVA PÅ ÄVEN I FRAMTIDEN Foto: Per-Olof Eriksson/N, Naturfotograferna Det här tycker Miljöpartiet är allra viktigast: Vi måste bry

Läs mer

Framtiden. är här. valmanifest på lättläst svenska

Framtiden. är här. valmanifest på lättläst svenska Framtiden är här valmanifest på lättläst svenska De val vi gör i dag är viktiga för våra liv i framtiden. Miljöpartiet vill skydda djuren, naturen, miljön, världen och människorna. Vi vill ha ett miljövänligare

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Lätt svenska. Vi kan inte vänta med att göra Sverige till världens bästa land att leva i

Lätt svenska. Vi kan inte vänta med att göra Sverige till världens bästa land att leva i Lätt svenska Vi kan inte vänta med att göra Sverige till världens bästa land att leva i MÖJLIGHETERNAS LAND BYGGER VI TILLSAMMANS Vi vill att Sverige ska vara möjligheternas land. Här ska alla få möjlighet

Läs mer

Rösta på oss! Sju riksdagspartier berättar på lättläst svenska varför du ska rösta på dem i år.

Rösta på oss! Sju riksdagspartier berättar på lättläst svenska varför du ska rösta på dem i år. Rösta på oss! Sju riksdagspartier berättar på lättläst svenska varför du ska rösta på dem i år. 1 Rösta på oss! I år, 2014, är det val den 14 september. Då får alla svenska medborgare som har fyllt 18

Läs mer

Med ansvar för framtiden

Med ansvar för framtiden Med ansvar för framtiden En politik för goda relationer i en tid som ofta präglas av kortsiktighet, egoism och ovilja att ta ansvar behövs ett parti som vågar säga att det finns rätt och fel. Det handlar

Läs mer

'Waxaanu rabnaa in aan dadka awooda siino. Xisbiga Center Partiet bayaankiisa guud ee siyaasadeed oo Swidhish la fududeeyay ku dhigan'

'Waxaanu rabnaa in aan dadka awooda siino. Xisbiga Center Partiet bayaankiisa guud ee siyaasadeed oo Swidhish la fududeeyay ku dhigan' 1 'Waxaanu rabnaa in aan dadka awooda siino. Xisbiga Center Partiet bayaankiisa guud ee siyaasadeed oo Swidhish la fududeeyay ku dhigan' På ett möte i Västervik den 19 juni 2001 bestämde vi i centerpartiet

Läs mer

MANIFEST VAL- I I III I I II I I II II II I I II I II I I. OCH 89 vallöften. för. ett. mänskligare. I sverige I I I I II II I II II I I I I I I I I I

MANIFEST VAL- I I III I I II I I II II II I I II I II I I. OCH 89 vallöften. för. ett. mänskligare. I sverige I I I I II II I II II I I I I I I I I I VAL- MANFEST 13 VAL- MANFEST Steg OCH 89 vallöften för ett mänskligare sverige 13 steg och 89 vallöften för ett mänskligare Sverige Kristdemokraterna ser tre viktiga uppgifter under den kommande mandatperioden.

Läs mer

Vi bygger Växjö starkt!

Vi bygger Växjö starkt! Vi bygger Växjö starkt! Växjö - en kommun för hoppfulla! Växjö är en riktigt bra kommun. Vi ligger i absolut framkant i miljö & hållbarhet, vi är med i toppen när det gäller företagsklimat och bygger mest

Läs mer

FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna. Lättläst

FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna. Lättläst FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna Lättläst Om FN och de mänskliga rättigheterna FN betyder Förenta Nationerna. FN är en organisation som bildades efter andra världskriget. Alla länder

Läs mer

Landstingets program om integration LÄTT LÄST

Landstingets program om integration LÄTT LÄST Landstingets program om integration LÄTT LÄST Alla har rätt till ett gott liv De flesta av oss uppskattar en god hälsa. Oftast tycker vi att den goda hälsan är självklar ända tills något händer. Hälsa

Läs mer

Program för ett integrerat samhälle

Program för ett integrerat samhälle Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stads Program för ett integrerat samhälle Integrerat samhälle 1 Borås Stads styrdokument» Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för

Läs mer

VALMANIFEST Återupprätta samhällskontraktet

VALMANIFEST Återupprätta samhällskontraktet VALMANIFEST 2018 Återupprätta samhällskontraktet Mycket är bra i Sverige men det finns också mycket att ta tag i Lönar sig för dåligt att gå från bidrag till arbete Stöldligor på landsorten Växande skuggsamhälle

Läs mer

!!!!!!!!!!! LÄTTLÄST VÅR POLITIK 2014

!!!!!!!!!!! LÄTTLÄST VÅR POLITIK 2014 LÄTTLÄST VÅR POLITIK 2014 1 Fi Lund vill se en annan utveckling och en ny syn på politiken. Vår politik handlar om jämlikhet, mänskliga rättigheter och frihet från alla former av diskriminering. Vi vill

Läs mer

Lättläst program för landstingsvalet 2018

Lättläst program för landstingsvalet 2018 Lättläst program för landstingsvalet 2018 Kristdemokraternas förslag för ett bättre Västra Götaland Facebook: facebook.com/kdvastragotalandsregionen Twitter: @KD_VGR Webbplats: wp.kristdemokraterna.se/vg/

Läs mer

Ungas tankar om ett bättre samhälle

Ungas tankar om ett bättre samhälle Ungas tankar om ett bättre samhälle Politiska motioner skapade av ungdomar i Malmö och Skåne genom workshoparbete inom projektet Ungt valdeltagand i Malmö och Skåne - fokus: supervalåret 2014. Genom wokshops

Läs mer

Valmanifest 2018 Sverigedemokraterna Bromölla

Valmanifest 2018 Sverigedemokraterna Bromölla Valmanifest 2018 Sverigedemokraterna Bromölla Sverigedemokraterna - För ett tryggt och välmående Bromölla! Sverigedemokraterna i Bromölla kommun kommer verka för ett demokratiskt, jämlikt och hållbart

Läs mer

livet kyrkovalet 2013 valprogram i En öppen fred, rättvisa, kyrkan mitt i Folkkyrka försoning och hållbar utveckling solpaneler på Kyrktaken

livet kyrkovalet 2013 valprogram i En öppen fred, rättvisa, kyrkan mitt i Folkkyrka försoning och hållbar utveckling solpaneler på Kyrktaken En öppen Folkkyrka fred, rättvisa, försoning och hållbar utveckling kyrkan mitt i livet solpaneler på Kyrktaken valprogram i kyrkovalet 2013 fastställt av partistyrelsen 20/2 Inledning Tusentals centerpartister

Läs mer

När den egna kraften inte räcker till Västeråsmoderaternas program för sociala frågor för 2014-2018

När den egna kraften inte räcker till Västeråsmoderaternas program för sociala frågor för 2014-2018 När den egna kraften inte räcker till Västeråsmoderaternas program för sociala frågor för 2014-2018 1 När den egna kraften inte räcker till Samhällets skyddsnät ska ge trygghet och stöd till människor

Läs mer

1. Hur öppnar jag Polisens blanketter / formulär, trycksaker och annat som är i PDF-format?

1. Hur öppnar jag Polisens blanketter / formulär, trycksaker och annat som är i PDF-format? PDF-tips Vill du veta mer eller har problem med att ladda ner eller att öppna PDF-filer på polisen.se? Här får du några tips. 1. Hur öppnar jag Polisens blanketter / formulär, trycksaker och annat som

Läs mer

Lokala värdighetsgarantier inom äldreomsorgen i Norrköpings kommun

Lokala värdighetsgarantier inom äldreomsorgen i Norrköpings kommun Lokala värdighetsgarantier inom äldreomsorgen i Norrköpings kommun VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Lokala värdighetsgarantier i Norrköping Värdigt liv och välbefinnande Nationella värdegrunden Enligt ett tillägg

Läs mer

Mänskliga rättigheter i Sverige

Mänskliga rättigheter i Sverige Mänskliga rättigheter i Sverige En lättläst sammanfattning av regeringens skrivelse 2001/02:83 En nationell handlingsplan för de mänskliga rättigheterna Inledning För nio år sedan var det ett stort möte

Läs mer

MER ÄN BARA GRUNDTRYGGHET.

MER ÄN BARA GRUNDTRYGGHET. VI ÄLSKAR VÄLFÄRD MER ÄN BARA GRUNDTRYGGHET. Välfärden ska erbjuda mer än bara grundtrygghet. Den ska omfatta alla oavsett inkomst och finansieras solidariskt. Välfärden ska hålla en hög kvalitet och styras

Läs mer

TILLSAMMANS ÄR VI OSKARSHAMN

TILLSAMMANS ÄR VI OSKARSHAMN TILLSAMMANS ÄR VI OSKARSHAMN Andreas Erlandsson Kommunalråd TRYGGHET TILLSAMMANS Oskarshamn är en fantastisk kommun att leva, bo och verka i. Tillsammans har alla vi som finns här arbetat för att utveckla

Läs mer

VI INVESTERAR I JOBB OCH FRAMTIDSTRO FÖR ALLA

VI INVESTERAR I JOBB OCH FRAMTIDSTRO FÖR ALLA VI INVESTERAR I JOBB OCH FRAMTIDSTRO FÖR ALLA Vårt vägval för Sverige Vilket framtida Sverige vill du leva i? Vi vill skapa ett jämlikt samhälle där alla inte bara några kan känna frihet, trygghet och

Läs mer

Politikerna ska se till att FNs regler för personer med funktionshinder följs. Politiker i Sverige vill arbeta för samma sak som FN.

Politikerna ska se till att FNs regler för personer med funktionshinder följs. Politiker i Sverige vill arbeta för samma sak som FN. F ö renta Nationerna FN betyder Förenta Nationerna FN bildades för 50 år sedan. 185 länder är med i FN. I FN ska länderna komma överens så att människor får leva i fred och frihet. I FN förhandlar länderna

Läs mer

Moderaternas politik för sänkt a-kassa och lägre löner. Socialdemokraternas politik för fler jobb och trygghet för alla

Moderaternas politik för sänkt a-kassa och lägre löner. Socialdemokraternas politik för fler jobb och trygghet för alla Rött Blått politik för fler jobb och trygghet för alla Ge 100 000 soloföretagare möjlighet att anställa en medarbetare genom sänkt arbetsgivaravgift. Ge 7 500 arbetslösa akademiker arbete eller praktik

Läs mer

VI INVESTERAR I JOBB OCH FRAMTIDSTRO FÖR ALLA

VI INVESTERAR I JOBB OCH FRAMTIDSTRO FÖR ALLA VI INVESTERAR I JOBB OCH FRAMTIDSTRO FÖR ALLA Vårt vägval för Sverige Vilket framtida Sverige vill du leva i? Vi vill skapa ett jämlikt samhälle där alla inte bara några kan känna frihet, trygghet och

Läs mer

Feriepraktik 2014. - Karlskoga Degerfors folkhälsoförvaltningen. Barnkonventionen/mänskliga rättigheter

Feriepraktik 2014. - Karlskoga Degerfors folkhälsoförvaltningen. Barnkonventionen/mänskliga rättigheter Feriepraktik 2014 - Karlskoga Degerfors folkhälsoförvaltningen Barnkonventionen/mänskliga rättigheter Innehåll Inledning... 2 Syfte... 2 Dagbok... 3 Intervju frågor och svar... 5 Slutsats... 9 Inledning

Läs mer

Lite pengar gör stor skillnad

Lite pengar gör stor skillnad Lite pengar gör stor skillnad Om undersökningen Undersökningen genomfördes i Sverige i månadsskiftet oktober-november 2007. Datainsamlingen gjordes i form av en e- postenkät tillsammans med datainsamlingsföretaget

Läs mer

Du ska kunna lita på Lidköping

Du ska kunna lita på Lidköping Du ska kunna lita på Lidköping Valmanifest 2018 Kristdemokraterna i Lidköping Valmanifest Vi tror på ett Lidköping där familj och föreningsliv har en viktig del, men också på ett samhälle där du tillåts

Läs mer

Valprogram 2018 Moderaterna i Kävlinge

Valprogram 2018 Moderaterna i Kävlinge Valprogram 2018 Moderaterna i Kävlinge Vår långsiktiga ambition är att göra Kävlinge till Sveriges bästa kommun att bo, arbeta och leva i. Inför 2018 års val söker vi ditt förtroende för att under åren

Läs mer

Mål- och inriktningsdokument inför budget 2016 Stadsdelsnämnden Östra Göteborg. Östra Göteborg en fantastisk stadsdel med utmaningar

Mål- och inriktningsdokument inför budget 2016 Stadsdelsnämnden Östra Göteborg. Östra Göteborg en fantastisk stadsdel med utmaningar - och inriktningsdokument inför budget 2016 Stadsdelsnämnden Östra Göteborg Östra Göteborg en fantastisk stadsdel med utmaningar - och inriktningsdokument, SDN Östra Göteborg Inledning Grunden i Östra

Läs mer

Skapa innehåll. Logga in och administrera hemsidan. Inloggningslänk: www.alvsbyn.se/wp-admin. Byta lösenord

Skapa innehåll. Logga in och administrera hemsidan. Inloggningslänk: www.alvsbyn.se/wp-admin. Byta lösenord Sidan 1 av 9 Logga in och administrera hemsidan Inloggningslänk: www.alvsbyn.se/wp-admin Byta lösenord 2. Klicka på Profil 3. Längst nere hittar du två fält: Nytt lösenord och Bekräfta nytt lösenord. Fyll

Läs mer

Konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättning

Konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättning Socialdepartementet Konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättning Här är konventionen omskriven till lättläst. Allt viktigt i konventionen finns med. FN betyder Förenta Nationerna.

Läs mer

Kyrkans uppgift är att i ord och handling gestalta Jesus budskap om kärlek, försoning, frihet och rättfärdighet.

Kyrkans uppgift är att i ord och handling gestalta Jesus budskap om kärlek, försoning, frihet och rättfärdighet. Socialdemokraterna Umeå AK Valprogram Kyrkovalet 2017 Kyrkans uppgift är att i ord och handling gestalta Jesus budskap om kärlek, försoning, frihet och rättfärdighet. Kyrkans grundvärderingar om alla människors

Läs mer

Tillgängligt för alla - rättigheter för personer med funktionsnedsättning

Tillgängligt för alla - rättigheter för personer med funktionsnedsättning Inriktningsdokument 2014-05-26 Tillgängligt för alla - rättigheter för personer med funktionsnedsättning KS 2014/0236 Beslutad av kommunfullmäktige den 26 maj 2014. Inriktningen gäller för hela den kommunala

Läs mer

Valmaterial från socialdemokraterna. Läs lite mer om stora skillnader på socialdemokraterna.se

Valmaterial från socialdemokraterna. Läs lite mer om stora skillnader på socialdemokraterna.se Valmaterial från socialdemokraterna. Läs lite mer om stora skillnader på socialdemokraterna.se politik 0ör 0ler och tr3gga jobb. Att alla som kan och vill arbeta ska få ett jobb. Att anslagen till forskning

Läs mer

Inledning Herr/Fru Talman! Sverige kommer ur den ekonomiska krisen än de flesta andra länder.

Inledning Herr/Fru Talman! Sverige kommer ur den ekonomiska krisen än de flesta andra länder. Inledning Herr/Fru Talman! Sverige kommer ur den ekonomiska krisen än de flesta andra länder. Vi ser hur våra europiska grannar sliter med nedskärningar, skattehöjningar och växande skuldberg. Samtidigt

Läs mer

Konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning

Konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning Konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning I III Lättläst version Ill II REGERINGSKANSLIET Konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättning Här är konventionen omskriven

Läs mer

För mer valfrihet, trygghet och riktiga jobb!

För mer valfrihet, trygghet och riktiga jobb! För mer valfrihet, trygghet och riktiga jobb! 1 Jimmy Baker Moderaterna är redo att axla ansvaret för ett Botkyrka som, i år, har styrts av Socialdemokraterna i tjugo år. En hel del fungerar lagom bra

Läs mer

FÖRÄNDRING FÖR NORRKÖPING

FÖRÄNDRING FÖR NORRKÖPING FÖRÄNDRING FÖR NORRKÖPING Gruppledaren har ordet Sverigedemokraterna är ett socialkonservativt parti med kulturnationalistisk grundsyn, som betraktar värdekonservatism och upprätthållandet av en solidarisk

Läs mer

Plan mot kränkande behandling Ådalsskolan

Plan mot kränkande behandling Ådalsskolan Plan mot kränkande behandling Ådalsskolan 2014-09-08 Sida 1 av 10 Innehåll Syfte... 3 Bakgrund och definitioner... 3 Skollag (2010:800)... 3 Skolförordning... 3 Diskrimineringslag (2008:567)... 3 Främjande

Läs mer

i valet 2006 De 7 riksdagspartierna berättar på lättläst svenska varför du ska rösta på dem i år.

i valet 2006 De 7 riksdagspartierna berättar på lättläst svenska varför du ska rösta på dem i år. Rösta på oss! i valet 2006 De 7 riksdagspartierna berättar på lättläst svenska varför du ska rösta på dem i år. Partierna har lämnat sina texter till Lättläst-tjänsten på Centrum för lättläst och vi har

Läs mer

VALSTRATEGI BÄTTRE VÄLFÄRD, LAG OCH ORDNING, SNABBARE INTEGRATION

VALSTRATEGI BÄTTRE VÄLFÄRD, LAG OCH ORDNING, SNABBARE INTEGRATION VALSTRATEGI, SNABBARE INTEGRATION Dagens presentation LÄGET VID VALÅRETS BÖRJAN MÅLSÄTTNINGAR OCH INRIKTNING BUDSKAP OCH PRIORITERINGAR MÅLGRUPPER HUVUDMOTSTÅNDARE VÅR KAMPANJ SAMMANFATTNING Sverige har

Läs mer

Byt politik! Rösta för en ny regering den 14 september! Information inför höstens allmänna val.

Byt politik! Rösta för en ny regering den 14 september! Information inför höstens allmänna val. Byt politik! Rösta för en ny regering den 14 september! Information inför höstens allmänna val. Jag bryr mig om valet i höst! För jag tror på alla människors lika värde och rätt. Och jag vägrar ge upp.

Läs mer

POLITIKER I EMMABODA KOMMUN

POLITIKER I EMMABODA KOMMUN POLITIKER I EMMABODA KOMMUN VARFÖR ENGAGERA SIG? EMMABODA I VÅRA HJÄRTAN EMMABODA I VÅRA HJÄRTAN FÖRORD Denna broschyr är en sammanställning av ett intervjuarbete som gjorts under slutet av sommaren 2018.

Läs mer

SIFO-undersökning: Ungas röst & makt i samhället. Världsnaturfonden WWF & WWF Sweden Youth Juni 2018

SIFO-undersökning: Ungas röst & makt i samhället. Världsnaturfonden WWF & WWF Sweden Youth Juni 2018 SIFO-undersökning: Ungas röst & makt i samhället Världsnaturfonden WWF & WWF Sweden Youth Juni 2018 Många unga upplever att de inte påverkar samhället och utvecklingen i Sverige Undersökningen visar att

Läs mer

Lättläst version av Överenskommelsen

Lättläst version av Överenskommelsen Lättläst version av Överenskommelsen Överenskommelsen Överenskommelsen handlar om hur regeringen, de idéburna organisationerna inom det sociala området och Sveriges kommuner och landsting ska förhålla

Läs mer

MOT RASISM OCH FRÄMLINGSFIENTLIGHET

MOT RASISM OCH FRÄMLINGSFIENTLIGHET ABF MOT RASISM OCH FRÄMLINGSFIENTLIGHET rollspel Upplägget: Det finns 4 roller i varje scen, en roll som uttrycker sig främlingsfientligt, en cirkelledare/föreningsledare och en som ger stöd åt respektive

Läs mer

Välfärd är trygghet. Varje dag, dygnet runt. Facklig information från Kommunal

Välfärd är trygghet. Varje dag, dygnet runt. Facklig information från Kommunal Välfärd är trygghet Varje dag, dygnet runt Facklig information från Kommunal När vi investerar i välfärden investerar vi i ett tryggare Sverige Vi i Kommunal är ryggraden i välfärden vi är där och skapar

Läs mer

Tillsammans för Borås

Tillsammans för Borås Tillsammans för Borås Sverigedemokraterna Borås Valmanifest www.boras.sverigedemokraterna.se En trygg och värdig ålderdom En trygg och värdig ålderdom måste vara en självklarhet för alla de äldre som behöver

Läs mer

Ung 2012. En studie om ungdomars syn på ansvar. CSR Västsverige En västsvensk förening för samhällsansvar och hållbar utveckling

Ung 2012. En studie om ungdomars syn på ansvar. CSR Västsverige En västsvensk förening för samhällsansvar och hållbar utveckling Ung 2012 En studie om ungdomars syn på ansvar CSR Västsverige En västsvensk förening för samhällsansvar och hållbar utveckling Ung 2012 Under sommaren 2009 gjordes CSR Västsverige en undersökning bland

Läs mer

»»En skola för alla.»»sverige ska vara ekologiskt»»sverige ska vara med i EU

»»En skola för alla.»»sverige ska vara ekologiskt»»sverige ska vara med i EU Gemenskapspartiet tycker att man ska börja se vad som är bra för alla innan man ser vad som är bra för var och en. Om samhället och det vi skapar tillsammans är tillräckligt bra så har människorna i samhället

Läs mer

2 (6) Måste det vara så?

2 (6) Måste det vara så? 2 (6) Vi vill att Karlskrona ska vara den kommun där vi kan förverkliga våra drömmar, en kommun där man känner att man har möjligheter. Vi vill att barnen och ungdomarna ska få en bra start i livet och

Läs mer

Enkla inspelningsverktyg PowerPoint

Enkla inspelningsverktyg PowerPoint Enkla inspelningsverktyg PowerPoint Att snabbt och enkelt kunna spela in röst och bild kan vara mycket användbart i undervisningen. Att publicera inspelningar på nätet kan däremot vara lite knepigt eftersom

Läs mer

RACCOON DEVELOPMENT AB

RACCOON DEVELOPMENT AB Sid 1 Överföring av bilder från kamera Så här kommer kamerabilderna in i datorn: Koppla in datasladden som följer med kameran. Det är oftast en s.k. USB-sladd (änden som ska in i datorn ser ut ungefär

Läs mer

Över 5 miljoner människor i jobb år 2020 2014-06-04

Över 5 miljoner människor i jobb år 2020 2014-06-04 Över 5 miljoner människor i jobb år 2020 2014-06-04 Över 5 miljoner människor i jobb år 2020 Sverige byggs starkt genom fler i arbete. När fler arbetar kan vi fortsätta lägga grund för och värna allt det

Läs mer

Landstingets program om folkhälsa LÄTT LÄST

Landstingets program om folkhälsa LÄTT LÄST Landstingets program om folkhälsa LÄTT LÄST Alla har rätt till ett gott liv De flesta av oss uppskattar en god hälsa. Oftast tycker vi att den goda hälsan är självklar ända tills något händer. Hälsa betyder

Läs mer

Juridikutskrifter från word-mallar

Juridikutskrifter från word-mallar BITNET Skapad av: Otto Tuvesson Juridikutskrifter från word-mallar Detta dokument beskriver hur du gör för att komma igång med att skriva ut juridikdokument i Bitnet utifrån mallar du skapat i word. Processen

Läs mer

Nytt politiskt landskap för partier och väljare?

Nytt politiskt landskap för partier och väljare? Nytt politiskt landskap för partier och väljare? Väljarnas bild av Alliansen och de Rödgröna 25 maj 2010 Arne Modig David Ahlin Två regeringsalternativ i valet 2010 Sida 2 Stora olikheter mellan befolkningsgrupper

Läs mer

Förutsättningarna, agendan och mobiliseringen

Förutsättningarna, agendan och mobiliseringen På väg mot valrörelse Förutsättningarna, agendan och mobiliseringen 7 juli 2010 Arne Modig David Ahlin Ny situation med två regeringsalternativ 1. Utgångsläget och förutsättningarna 2. Kampen om den politiska

Läs mer

!! En av landets bästa skolkommuner

!! En av landets bästa skolkommuner VALPLATTFORM 2014-2018 En av landets bästa skolkommuner En bra skola som ger våra barn de bästa möjligheterna att vidareutvecklas i livet är en av kommunens viktigaste uppgifter. Därför ska Vallentuna

Läs mer

Kokbok för välfärden

Kokbok för välfärden Kokbok för välfärden Laga välfärden Välfärden i Sverige är ambitiös. Det är bra, tycker de flesta. Och det är ingen brist på goda intentioner från politikerna, ibland fullkomligt haglar det detaljregleringar

Läs mer

Detta vill Vänsterpartiet

Detta vill Vänsterpartiet Valplattform 2018 på lättläst svenska Detta vill Vänsterpartiet (Lättläst) 2 Innehåll 4 4 5 6 7 8 8 9 10 10 11 12 12 12 13 14 Alla ska ha det bra i Sverige Folket ska bestämma Skattesystemet Jämställdhet

Läs mer

ETT STARKARE SAMHÄLLE. ETT TRYGGARE LINKÖPING.

ETT STARKARE SAMHÄLLE. ETT TRYGGARE LINKÖPING. ETT STARKARE SAMHÄLLE. ETT TRYGGARE LINKÖPING. SOCIALDEMOKRATERNA I LINKÖPINGS VALMANIFEST 2018 ETT STARKARE SAMHÄLLE. ETT TRYGGARE LINKÖPING. Att bygga ett samhälle blir aldrig klart. Även om arbetslösheten

Läs mer

Dags för en. förändring. Same ska få vara same. Din röst är den viktigaste!

Dags för en. förändring. Same ska få vara same. Din röst är den viktigaste! Dags för en förändring Same ska få vara same Din röst är den viktigaste! Valprogram 2009 Landspartiet Svenska Samer har långsiktiga mål för framtiden. Vi kommer att arbeta för dessa mål de närmaste fyra

Läs mer

Viktiga ord i planen. Kommunens plan Ett samhälle för alla är en del av kommunens arbete för mångfald.

Viktiga ord i planen. Kommunens plan Ett samhälle för alla är en del av kommunens arbete för mångfald. Ett samhälle för alla Plan för funktionshinderspolitiken i Jönköpings kommun år 2015-2018 Jönköpings kommun arbetar för mångfald. Mångfald betyder bland annat att alla människor ska vara välkomna i samhället.

Läs mer

Hur man lägger upp och redigerar dokument i Typo3.

Hur man lägger upp och redigerar dokument i Typo3. Hur man lägger upp och redigerar dokument i Typo3. Typo3 är ett så kallat CMS, Content Management System där du enkelt och smidigt kan lägga ut kursinformation och bilder. Detta verktyg är webbaserat vilket

Läs mer

Ansvar för hela Sverige Idéprogram 2011

Ansvar för hela Sverige Idéprogram 2011 Ansvar för hela Sverige Idéprogram 2011 Kortversion Idéprogrammet i sin helhet finns under fliken REFERENSBIBLIOTEK. Nytt idéprogram 2011 Nytt idéprogram - diskuterat och antaget av partistämman, Örebro,

Läs mer

Lathund att skapa och tilldela en LPP

Lathund att skapa och tilldela en LPP Lathund att skapa och tilldela en LPP Här presenteras ett sätt att steg-för-steg ta fram en lokal pedagogisk planering för ett arbetsmoment eller en terminsplanering i ett ämne eller ett ämnesövergripande

Läs mer

VAR MED I AKTION FN.3 AKTION FN FOR GLOBALA MÅLEN 4 10 FAKTA OM GLOBALA MÅLEN 5 FÖRDJUPA ER INOM GLOBALA MÅLEN 7 VAR MED I FN-FÖRBUNDETS TÄVLING...

VAR MED I AKTION FN.3 AKTION FN FOR GLOBALA MÅLEN 4 10 FAKTA OM GLOBALA MÅLEN 5 FÖRDJUPA ER INOM GLOBALA MÅLEN 7 VAR MED I FN-FÖRBUNDETS TÄVLING... INNEHÅLL VAR MED I AKTION FN.3 AKTION FN FOR GLOBALA MÅLEN 4 10 FAKTA OM GLOBALA MÅLEN 5 FÖRDJUPA ER INOM GLOBALA MÅLEN 7 VAR MED I FN-FÖRBUNDETS TÄVLING...7 MATERIAL..8 2 VAR MED I AKTION FN Aktion FN

Läs mer

PERSONVAL TEMO DIREKT 3-6 juni. Vertikal procent 14 jun 2002 PARTIVIKT 1

PERSONVAL TEMO DIREKT 3-6 juni. Vertikal procent 14 jun 2002 PARTIVIKT 1 Kön Ålder Utbildning Ort Hushållsinkomst ---------- ---------------------- ---------------- ---------------- ---------------------- Sth/ To Kvi 16-30- 45- Gr Gymn Hö Gbg/ Stä Gles - 150'- 250'- > tal Man

Läs mer

Valplattform Kommunvalet 2018 Vänsterpartiet Nordmaling

Valplattform Kommunvalet 2018 Vänsterpartiet Nordmaling Ett solidariskt samhälle en ekonomi för alla Valplattform Kommunvalet 2018 Vänsterpartiet Nordmaling Vänsterpartiets prioriterade huvudfrågor: 1. Öka grundbemanningen inom äldreomsorgen för högre kvalité

Läs mer

Komma igång med Learnify - snabbmanual

Komma igång med Learnify - snabbmanual Komma igång med Learnify - snabbmanual Välkomna till Learnifys snabbmanual. Här ger vi dig en snabbgenomgång eller påminnelse om våra viktigaste och mest använda tjänster och verktyg. På vår hemsida www.learnify.se

Läs mer

Boken om SO 1-3. Boken om SO 1-3 är elevernas första grundbok i geografi, historia, religionskunskap och samhällskunskap. Syfte

Boken om SO 1-3. Boken om SO 1-3 är elevernas första grundbok i geografi, historia, religionskunskap och samhällskunskap. Syfte Boken om SO 1-3 Boken om SO 1-3 är elevernas första grundbok i geografi, historia, religionskunskap och samhällskunskap. Provlektion: Om grundläggande mänskliga rättigheter, alla människors lika värde

Läs mer

Välkomna till. Utbildning i Episerver 9 för Handboksredaktörer och Handboksansvariga

Välkomna till. Utbildning i Episerver 9 för Handboksredaktörer och Handboksansvariga Välkomna till Utbildning i Episerver 9 för Handboksredaktörer och Handboksansvariga Komma igång Öppna din webbläsare och ange URL:en: http://beta.kristianstad.se/epis erver/ Skapa favoritlänk i IE Logga

Läs mer

En regering måste kunna ge svar. Alliansregeringen förbereder sig tillsammans. Vi håller vad vi lovar.

En regering måste kunna ge svar. Alliansregeringen förbereder sig tillsammans. Vi håller vad vi lovar. En regering måste kunna ge svar Alliansregeringen förbereder sig tillsammans. Vi håller vad vi lovar. 2014-08-27 Mer trygghet för Sveriges äldre Sverige är världens bästa land att åldras i. Alliansregeringens

Läs mer

Framtidsbilder från livet i Norrbotten 2030

Framtidsbilder från livet i Norrbotten 2030 Framtidsbilder från livet i Norrbotten 2030 Områden som Kraftsamlingarnas Unga Jämställdhet Mångfald Integration Självbilden som en röd tråd Områden som Kraftsamlingarnas Unga Kraftsamlingens deltagare

Läs mer

Kyrkans grundvärderingar om alla människors lika värde känns naturliga för oss socialdemokrater.

Kyrkans grundvärderingar om alla människors lika värde känns naturliga för oss socialdemokrater. Socialdemokraterna Umeå AK Valmanifest Kyrkoval 2017-09-17 Svenska kyrkans uppgift är att i ord och handling gestalta Jesus budskap om kärlek, frihet, försoning och rättfärdighet. Kyrkans grundvärderingar

Läs mer

Konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning. Lättläst version

Konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning. Lättläst version Konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning Lättläst version Konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättning Här är konventionen omskriven till lättläst. Allt viktigt

Läs mer

ÖKAD TRYGGHET SÄNKT SKATT BÄTTRE SJUKVÅRD MODERATERNAS ÄLDREPOLITIK

ÖKAD TRYGGHET SÄNKT SKATT BÄTTRE SJUKVÅRD MODERATERNAS ÄLDREPOLITIK ÖKAD TRYGGHET SÄNKT SKATT BÄTTRE SJUKVÅRD MODERATERNAS ÄLDREPOLITIK MIKAEL JOHANSSON (#1 regionlista) KATARINA BRÄNNSTRÖM (#1 Rikdagslista) ULF HEDIN (#3 Kommunlista) När vi blir pensionärer, eller seniorer,

Läs mer

Andlighet Upplevelser, mental /emotionell stimulans Tid; ha tid att ta hand om sig själv, bli mer självförsörjande och ha kvalitetstid över

Andlighet Upplevelser, mental /emotionell stimulans Tid; ha tid att ta hand om sig själv, bli mer självförsörjande och ha kvalitetstid över Grupp 1 Andlighet Upplevelser, mental /emotionell stimulans Tid; ha tid att ta hand om sig själv, bli mer självförsörjande och ha kvalitetstid över Arbete God utbildning för alla barn och ungdomar Arbeta

Läs mer

ETT BÄTTRE SVERIGE. FÖR ALLA. Läs om våra idéer för Sverige, ditt landsting och din kommun.

ETT BÄTTRE SVERIGE. FÖR ALLA. Läs om våra idéer för Sverige, ditt landsting och din kommun. ETT BÄTTRE SVERIGE. FÖR ALLA. Läs om våra idéer för Sverige, ditt landsting och din kommun. Till dig som väljer väg för Sverige. Sverige är ett land att vara stolt över. Jag vet det. Min uppväxt, min trygghet

Läs mer

mer bidrag eller fler jobb? mer bidrag eller fler jobb? Vi har en tydlig jobbpolitik. Lägre skatter för låg- och

mer bidrag eller fler jobb? mer bidrag eller fler jobb? Vi har en tydlig jobbpolitik. Lägre skatter för låg- och mer bidrag fler jobb? mer bidrag fler jobb? Vi har en tydlig jobbpolitik. Lägre skatter för låg- och medel inkomsttagare gör det mer lönsamt att arbeta. Det ska också vara enkelt och lönsamt att driva

Läs mer

Verksamhetsinriktning för Riksförbundet FUB

Verksamhetsinriktning för Riksförbundet FUB Verksamhetsinriktning för Riksförbundet FUB 2017-2019 Det här ska FUB arbeta för 2017-2019 Inledning Här talar förbundsstyrelsen om vad FUB ska arbeta för de närmsta två åren. Sedan arbetar förbundsstyrelsen

Läs mer

Skolan ska skapa positiva lärmiljöer och alla ska bemötas på ett respektfullt sätt.

Skolan ska skapa positiva lärmiljöer och alla ska bemötas på ett respektfullt sätt. Lillsjöskolan har närhet till Odensalabäcken, skog, grönområden och fotbollsplan/skridskobana. Personalen på skolan är kunnig, engagerad och arbetar för elevernas bästa. Lillsjöskolans anda skall präglas

Läs mer

Överenskommelsen Värmland

Överenskommelsen Värmland Överenskommelsen Värmland för samverkan inom det sociala området mellan Region Värmland och den idéburna sektorn i Värmland 1 Innehållsförteckning Bakgrund... 3 Vision... 4 Syfte och Mål... 4 Värdegrund...

Läs mer