Verksamhetsberättelse för år 2007

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse för år 2007"

Transkript

1 FOI VET FOI Veteranförening Stockholm i februari 2008 Verksamhetsberättelse för år 2007 Styrelsen för FOI VET, FOI Veteranförening, får härmed avge följande berättelse över verksamheten under tiden t o m , vilket är föreningens adertonde verksamhetsår. Styrelse Ordförande Allan Linnarson Sammank basprgrmgrp, Specprgrmgrp Vice ordförande Lillemor Lilja Dejfors Specprgrmgrp Kassör Kurt Andersson Specprgrmgrp Medlemmar, Göran Neider Lunchorganisation, Matrikel, Webbsidor Övriga ledamöter Åke Assarsson Basprgrmgrp Carl-Joel Andreen Basprgrmgrp, specprgrmgrp Ulla Rindebratt Basprgrmgrp Petter Wikström Sammank specprgrmgrp Hedersordförande Lennart Magnusson Revisorer Anita Gustafsson Ingrid Nilsson Astrid Olofsson revisorssuppleant Valberedning Laila Johansson Hans-Olof Zetterström Karl Mörner sammankallande Samverkan med FOI Liksom tidigare har värdefullt stöd erhållits från FOI omfattande såväl ekonomiskt stöd som tillgång till lokaler och utrustning. FOI Förvaltningsavdelning bidrar med indirekt stöd genom att föreningen har möjlighet att mot betalning utnyttja Personalavdelningens, Repros och DC:s tjänster. Utan personalens vid Repro och DC tillmötesgående och tjänstvillighet, hade vår verksamhet allvarligt försvårats.

2 FOI VET Verksamhetsberättelse 2007, sid. 2 Årets verksamhet Föreningens verksamhet har under året präglats av organiserandet av arrangemangen i special- och basgruppernas regi. Mera därom nedan. Beträffande föreningslokal delar vi fn rum med FOI konstförening i Kista. Lokalen i Bromma har under hösten utrymts. Sammanträden Styrelsen har haft 7 protokollförda sammanträden. Ej heller i år har styrelsen haft någon fast sekreterare utan uppgiften har roterat bland styrelsemedlemmarna. Valberedningen har följt styrelsens arbete vid några sammanträden. Program- och arbetsgrupperna har haft ett antal icke protokollförda sammanträden vardera. Årsmötet den 29 mars 2006 Vid årsmötet, som avhölls i FOIs lokaler på Gullfossgatan 6 i Kista, deltog 33 medlemmar. Årsmötet godkände styrelsens verksamhetsberättelse och förvaltningsberättelse samt den presenterade revisionsberättelsen liksom valberedningens förslag till styrelse, mm. Årsmötet godkände också ordförandens förslag att verksamheten skall bedrivas enligt samma riktlinjer som följts under Lennart Magnusson kommenterade sedan projektet Idéstöd 2006 innebärande att ett antal förslag till olika forskningsprojekt som överlämnats till GD som ett tänkt stöd i en för FOI besvärlig situation. Lennart redovisade även GD:s svar till föreningen. Lennart skisserade även en fortsättning på projektet. Under den efterföljande diskussionen påpekade Monica Dahlén att FOI behövde stöd för sin verksamhet av inflytelserika personer som kunde påverka regering och myndigheter i en för FOI positiv riktning. Efter årsmötesförhandlingarna höll FOI-medarbetaren Robert Dalsjö ett intressant föredrag under rubriken Sverige under det kalla kriget baserat på sin bok Life-Line Lost. Robert Dalsjö beskrev utgående från ingående källstudier hur Sveriges operativa, krigsförberedande samarbete med främst Norge, Danmark, England och USA gradvis reducerades från en aktiv nivå på slutet av 1940-talet till att helt upphöra på 1980-talet. Bland orsakerna till denna avveckling nämndes neutralitetspolitikens gradvisa dominans och undermåliga överlämningar i samband med skifte på för samarbetet centrala befattningar. Ordförande framförde föreningens tack för det mycket uppskattade föredraget.

3 FOI VET Verksamhetsberättelse 2007, sid. 3 Efter föredraget samlades deltagarna till en buffé. Under inmundigandet av inkokt lax, rostbiff, sallader, ostar, bröd, rött och vitt vin samt kaffe och chokladbitar fortsattes diskussionen under lång tid. Basprogrammet Veteranluncherna på Sjöofficerssällskapets mäss har, under renoveringen av Långa Raden, flyttats till restaurangbåten Segelkronan, som ligger förtöjd vid Östra Brobänken alldeles nedanför Långa Raden. Luncherna har som vanligt avätits den tredje onsdagen i månaderna januari-juni och augusti-november. Deltagarantalet har varierat mellan 7 och 19 medlemmar. Under året har ett varierat program arrangerats med 7 olika evenemang. Den 2 mars besöktes Observatoriemuseet av 15 deltagare. Deltagarna fick en intressant guidning i museet. Besöket avslutades med en demonstration av instrumenten i kupolen. Den 15 maj gjordes ett besök på Strindbergsmuseet i Blå Tornet. 15 deltagare fick en kort information om Strindbergs liv och verk och en visning av våningen där han bodde de sista åren av sitt liv. Besöket, som var mycket uppskattat, avslutades med ett besök i Strindbergs bibliotek. Den 31 maj åkte 16 medlemmar på en båtutflykt till Siaröfortet, som började byggas under första världskriget. Här fick deltagarna en spännande inblick i dåtidens kustförsvar. Imponerande att se var den 1½ m i diameter stora strålkastaren, som skulle hissas upp och belysa fiendens fartyg. Den 26 september besökte 9 veteraner Ångströmlaboratoriet i Uppsala där de fick en information om bl a mikro- och nanoteknik i framtida flyg- och rymdteknik. Programmet var väl planerat och flera föredragande bidrog med intressant information. Guppen fick också tillfälle att se de olika renrummen med olika säkerhetsnivåer. Labbets kompetens täcker en rad olika samhällssektorers intressen och en medicin-mikroteknisk produkt fick exemplifiera detta. Ett antal projekt är på gång bland vilka bör nämnas planerna på att försöka utröna hur en flock fåglar på kanske hundratals individer kan reagera som en enda kropp under flykt. Dagen avslutades med ett besök på Linnémuseet, som var Linnés hem från år 1741 då han blev professor i Uppsala och sedan verkade där som forskare, författare och icke minst som en utomordentligt uppskattad lärare och föreläsare. Den 24 oktober var det dags för 12 deltagare att besöka Stockholms mest fängslande ö, Långholmen. Den entusiastiske guiden förde deltagarna genom kronohäktet, fängelseceller och rastgård innan de efter en snabbt förrunnen timme åter blev försatta på fri fot.

4 FOI VET Verksamhetsberättelse 2007, sid. 4 Den 20 november besöktes det nya Polismuséet av 14 deltagare. Ett spännande och intressant besök som visade polisens roll och funktion i samhället. Bland pågående utställningar kan nämnas en fotodokumentär av fotografen Roger Turesson om den svenska polisens mission i Kosovo. Den 13 december dracks traditionellt Luciakaffe i FOIs konferenscentrum i Kista. Den nytillträdde överdirektören Jan-Olof Lind berättade om läget vid FOI och något om hur framtiden kan te sig för organisationen. Drygt 40 medlemmar deltog i luciakaffet. Specialprogrammet Serien av miniseminarier om Aktuell forskning vid FOI, som inleddes år 2000, fortsatte under året med tre seminarier i konferensavdelningen i FOIs lokaler i Kista. Vid miniseminarierna har medlemmar lyssnat och ställt frågor och ofta också livligt diskuterat dagens ämnen. Deltagarna har bjudits på kaffe och kaka och föredragshållarna har honorerats med en lämplig bok. Den 20 februari informerade Erland Sangfelt om Undervattenskommunikation. Erland talade om förnyelsen av området undervattenskommunikation mot bakgrund av de kraftigt ökade möjligheterna till signalbehandling, och redovisade det aktuella forskningsläget inom området. Därefter orienterade Jörgen Pihl om området Hamnsäkerhet. Jörgen redovisade hur utvecklingen av undervattenssensorsystem kan förbättra säkerheten för sjöfarten, speciellt säkerheten i och kring hamnarna. Den 9 maj behandlades utvecklingen inom stridsfordonsområdet. Patrik Lundberg informerade om Elektriskt pansar som skydd mot bärbara pv-vapen. Patrik presenterade FOI:s forskning inom elektriskt pansar med experimentella resultat som visar ökad fragmentering av en RSV-stråle med ökande mängd tillförd elektrisk energi, vilket kraftigt reducerar strålens penetrationsförmåga. Därefter talade Sten E Nyholm om Simulering av pulsad elektrisk energiförsörjning på militära plattformar. Sten presenterade en flexibel simuleringsmodell som utvecklats vid FOI för att studera energihanteringen med mellanlagring och pulsformning anpassad för de pulsade tillämpningarnas olika energikrav. Den 3 oktober behandlades temat EU stridsgrupper och FM ledningsstöd. Michael Malm orienterade under rubriken Nordic Battle Group (NBG) och FM ledningsstöd om NBGs uppgifter och scenarier samt nya ledningsförhållanden och de friktioner detta medför. Därefter talade Johan Walter om Hur hantera mandat och Rules of Engagement (RoE). Johan presenterade och demonstrerade ett verktyg för att navigera i regelverket RoE och för att delegera lämpliga tillstånd från politisk till implementationsnivå.

5 FOI VET Verksamhetsberättelse 2007, sid. 5 Sedan beskrev Pontus Svenson Impactorium -- lägesförståelse genom fusion, ett verktyg som hjälper människan att uppnå lägesförståelse av central betydelse för såväl det nya insatsförsvaret som invasionsförsvaret. Seminariet avslutades med att Johan Schubert informerade om Analys av planer. Johan visade hur en cross-impactmatris (CIM) kan användas för utvärdering och förfining av planer samt generering av alternativa planer. Dokumentation m.m. I väntan på lämpliga bokhyllor förvaras nu huvuddelen av dokumentationen i kartonger i ett rum i FOIs lokaler i Kista. Rummet ligger i anslutning till biblioteket och förhoppningen är att delar av vårt arkiv skall göras litet mer lättillgängligt för intresserade medlemmar. FOI VETs hemsida på Internet Föreningen har för närvarande en hemsida på Internet i anslutning till FOIs hemsida. FOI har begärt att föreningen övertar ansvaret för hemsidan. Föreningen flyttar därför under 2008 på försök sitt material till Googles hemsidesystem som fn är gratis. Vår nuvarande adress till hemsidan, kommer att gälla även i fortsättningen oavsett vilket webbhotell vi utnyttjar. Där finns uppgifter om föreningen, och alla aktuella inbjudningar till olika aktiviteter publiceras där. Dessutom används hemsidan för att mellan utskicken komplettera med mer eller mindre dagsaktuella uppgifter av intresse för medlemmarna. Medlemmar och medlemsavgifter Årsmötet fastställde oförändrade avgifter, d v s en inträdesavgift på 300:-. Medlemsantalet var vid årets slut 282. Under året har 12 nya medlemmar tillkommit i föreningen och 9 rapporteras avlidna. Informationen via personalenheten om FOI VET till dem som lämnar FOI har fungerat under året. Styrelsen söker liksom tidigare kontakt med dem som slutar vid FOI efter lång anställningstid och erbjuder dem medlemskap. Föreningens ekonomi Föreningen debiteras av FOI samtliga kostnader för reproduktion, papper, kuvert och porto. Styrelsen har vidtagit olika åtgärder för att reducera kostnaderna. Detta innebär bl.a. att styrelsen strävar efter att så långt som möjligt skicka ut inbjudningar till flera arrangemang samtidigt och att skicka ut information till medlemmar via e-post i största möjliga omfattning.

6 FOI VET Verksamhetsberättelse 2007, sid. 6 Föreningens ekonomi är alltjämt god och det egna kapitalet uppgår till kronor. Årets verksamhet uppvisar ett överskott på kronor. Liksom tidigare år, har deltagarantalet vid de aktiviteter som anordnats i några fall varit för litet för att helt bära kostnaderna som därför har subventionerats. Dessutom medför kaffet vid seminarierna och böcker till talarna en del extra kostnader Under förutsättning att antalet nytillkomna medlemmar uppgår till ungefär samma antal som under de senaste åren och FOI ger bidrag i oförändrad omfattning, torde dock intäkterna i stort sett täcka kostnaderna för föreningens aktiviteter. Resultat- och balansrapporter bifogas. Revisorernas rapport kommer att redovisas vid årsmötet. Stockholm i februari 2008 Kurt Andersson Carl-Joel Andreen Åke Assarsson Lillemor Lilja Dejfors Allan Linnarson Göran Neider Ulla Rindebratt Petter Wikström

7 FOI VET FOI Veteranförening BILAGA 1, sid 1 Resultatrapport Räkenskapsåret: INTÄKTER Intäkter vid aktiviteter 7 681, ,00 Framsyn 350,00 Medlemsavgifter 2 700, ,00 Bidrag från FOI , ,00 S:a INTÄKTER , ,00 DIREKTA KOSTNADER Inköp material och varor 0,00 Kostnader trycksaker -6334, ,00 Kostnader porto -7048, ,75 Kostnader transporter 0,00 0,00 Lokalhyra 0,00 0,00 Kostnader förtäring -4122, ,00 Kostnader föredragshållare -660,00-575,00 Kostnader entré + guide -3340, ,00 Gåvor/utmärkelser -743,00-846,00 S:a DIREKTA KOSTNADER , ,75 BRUTTOVINST 2 133, ,25 ÖVRIGA KOSTNADER Skatter 0,00 0,00 Övriga kostnader 0,00 0,00 S:a ÖVRIGA KOSTNADER 0,00 0,00 RESULTAT FÖRE AVSKRIVN 2 133, ,25 FINANSIELLA INTÄKTER Ränteintäkter 332, ,93 S:a FINANSIELLA INTÄKTER 332, ,93 FINANSIELLA KOSTNADER Bankkostnader -795,50-830,50 S:a FINANSIELLA KOSTNADER -795,50-830,50 NETTORESULTAT 1 669, ,68

8 FOI VET FOI Veteranförening BILAGA 1, sid 2 Balansräkning Räkenskapsåret: Tillgångar och skulder Tillgångar Postgiro, bank och kassa , ,17 Fordringar 0,00 0,00 Summa tillgångar , ,17 Skulder Övriga skulder , ,00 Summa skulder , ,00 Eget kapital Fritt eget kapital Balanserat resultat, föregående år , ,49 Årets vinst/förlust 1 669, ,68 Summa eget kapital , ,17 Summa skulder och eget kapital , ,17 (Tillgångar) + (Skulder o. eget kapital) 0,00 0,00

Verksamhetsberättelse för år 2009

Verksamhetsberättelse för år 2009 FOI VET FOI Veteranförening Stockholm i februari 2010 Verksamhetsberättelse för år 2009 Styrelsen för FOI VET, FOI Veteranförening, får härmed avge följande berättelse över verksamheten under tiden 2009-01-01

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2004

Verksamhetsberättelse för år 2004 FOI VET FOI Veteranförening Stockholm i februari 2005 Verksamhetsberättelse för år 2004 Styrelsen för FOI VET, FOI Veteranförening, får härmed avge följande berättelse över verksamheten under tiden 2004-01-01

Läs mer

FOI VET FOI Veteranförening ÅRSMÖTESHANDLINGAR FOI VET ÅRSMÖTE FOI KONFERENSAVDELNING KISTA DEN 19 MARS 2013 KL 1700

FOI VET FOI Veteranförening ÅRSMÖTESHANDLINGAR FOI VET ÅRSMÖTE FOI KONFERENSAVDELNING KISTA DEN 19 MARS 2013 KL 1700 FOI VET FOI Veteranförening ÅRSMÖTESHANDLINGAR FOI VET ÅRSMÖTE FOI KONFERENSAVDELNING KISTA DEN 19 MARS 2013 KL 1700 INNEHÅLL 1. Förslag till dagordning 2 2. Verksamhetsberättelse för 2012 3 3. Valberedningens

Läs mer

2. VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2011

2. VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2011 2. VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2011 3 Styrelsen för FOI VET, FOI Veteranförening, får härmed avge följande berättelse över verksamheten under tiden 2011-01-01 t o m 2011-12-31, vilket är föreningens tjugoförsta

Läs mer

2. VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2012

2. VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2012 2. VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2012 3 Styrelsen för FOI VET, FOI Veteranförening, får härmed avge följande berättelse över verksamheten under tiden 2012-01-01 t o m 2012-12- 31, vilket är föreningens tjugoandra

Läs mer

FOI VET FOI Veteranförening ÅRSMÖTESHANDLINGAR FOI VET ÅRSMÖTE FOI KONFERENSAVDELNING KISTA DEN 20 MARS 2014 KL 15

FOI VET FOI Veteranförening ÅRSMÖTESHANDLINGAR FOI VET ÅRSMÖTE FOI KONFERENSAVDELNING KISTA DEN 20 MARS 2014 KL 15 FOI VET FOI Veteranförening ÅRSMÖTESHANDLINGAR FOI VET ÅRSMÖTE FOI KONFERENSAVDELNING KISTA DEN 20 MARS 2014 KL 15 INNEHÅLL 1. Förslag till dagordning 2 2. Verksamhetsberättelse för 2013 3 3. Valberedningens

Läs mer

FOI VET FOI Veteranförening ÅRSMÖTESHANDLINGAR FOI VET ÅRSMÖTE FOI KONFERENSAVDELNING KISTA DEN 18 MARS 2015 KL 15

FOI VET FOI Veteranförening ÅRSMÖTESHANDLINGAR FOI VET ÅRSMÖTE FOI KONFERENSAVDELNING KISTA DEN 18 MARS 2015 KL 15 FOI VET FOI Veteranförening ÅRSMÖTESHANDLINGAR FOI VET ÅRSMÖTE FOI KONFERENSAVDELNING KISTA DEN 18 MARS 2015 KL 15 INNEHÅLL 1. Förslag till dagordning 2 2. Verksamhetsberättelse för 2014 3 3. Valberedningens

Läs mer

Föreningsstämma. Sanne Fiber Ekonomisk Förening. Version 1.0 2011-05-11

Föreningsstämma. Sanne Fiber Ekonomisk Förening. Version 1.0 2011-05-11 Föreningsstämma Sanne Fiber Ekonomisk Förening Version 1.0 2011-05-11 AGENDA 1. Val av ordförande och sekreterare vid stämman 2. Godkännande av röstlängden 3. Val av två justeringspersoner 4. Fråga om

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 VILLAÄGARNA SKARABORG ORG. NR 802441-4883 1 Villaägarna Skaraborg VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 Styrelsen för Villaägarna Skaraborg får härmed

Läs mer

Föreningen Villaägare i Järfälla

Föreningen Villaägare i Järfälla Årsredovisning för Föreningen Villaägare i Järfälla Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Föreningen Villaägare i Järfälla 1(6) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Föreningen Villaägare i Järfälla, får

Läs mer

Höstsäsongen inleddes på numera sedvanligt sätt med en träff för funktionärer och respektive med enkel buffé och samvaro samt information om hösten.

Höstsäsongen inleddes på numera sedvanligt sätt med en träff för funktionärer och respektive med enkel buffé och samvaro samt information om hösten. 1 Täby Seniorbridge Verksamhetsberättelse för året 2013 Styrelsens redogörelse för året lämnas nedan. Styrelse, revisorer och valberedning. På årsmötet 11 mars 2013 omvaldes Ulla Eriksson som ordförande.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

Årsmöte Onsdag , 18.30

Årsmöte Onsdag , 18.30 Årsmöte Onsdag 2016-04-27, 18.30 Stjärnholms Slott Årsmöteshandlingar Version 1.0 Innehåll FÖRSLAG TILL DAGORDNING... 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015... 3 REVISIONSBERÄTTELSE... 4 ÅRSREDOVISNING FÖR 2015...

Läs mer

Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003

Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003 Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003 Styrelsen för Porsche Racing Club förelägger årsmötet följande förslag till verksamhetsplan för verksamhetsåret 2003. Tävlingar och andra aktiviteter Feb 26 Michelin

Läs mer

Årsbokslut för Västra Ingarö Vägförening Räkenskapsåret

Årsbokslut för Västra Ingarö Vägförening Räkenskapsåret Sida 1 av 6 Årsbokslut för Västra Ingarö Vägförening 717904-9742 Räkenskapsåret 2016-05-01 -- 2017-04-30 Innehåll Sida - verksamhetsberättelse 2 - resultaträkning 4 - balansräkning 5 - noter 6 - underskrifter

Läs mer

Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse

Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse Årsmöte nr 2, 2011-06-18 vid Boulebanan 1 Ordföranden Lars Danielsson hälsade de 15 närvarande medlemmarna välkomna till Bouleföreningens

Läs mer

Dagordning: Välkomna! Styrelsen i Odensvi Fiber ekonomisk förening

Dagordning: Välkomna! Styrelsen i Odensvi Fiber ekonomisk förening Medlemmarna i Odensvi Fiber ekonomisk förening kallas härmed till ordinarie föreningsstämma för Odensvi Fiber Ekonomisk förening, 769625-3215, den 24 november kl. 18.00 i Odenskans Odensvi. Som framgår

Läs mer

Medlemsbrev våren 2017

Medlemsbrev våren 2017 Medlemsbrev våren 2017 Föreningen Backamo Vänner kallelse till årsmöte 29 april Alla är hjärtligt välkomna till årsmötet, ingen föranmälan. Årsmöte 29 april Vi samlas i matsalen, byggnad 40. Programmet

Läs mer

Kallelse till Föreningsstämma

Kallelse till Föreningsstämma Kallelse till Föreningsstämma Hyllinge Nordöstra Samfällighetsförening Tid: 11:e mars 2015 kl. 19.00 Plats: Hyllinge Skola, matsalen, Hyllinge Bilagor Verksamhetsberättelse 2014 Årsredovisning 2014 Revisionsberättelse

Läs mer

Årsredovisning för Östra Stenfruktens IT-förening ek. för. 769619-2868. Räkenskapsåret 2013

Årsredovisning för Östra Stenfruktens IT-förening ek. för. 769619-2868. Räkenskapsåret 2013 Årsredovisning för Östra Stenfruktens IT-förening ek. för. 769619-2868 Räkenskapsåret 2013 Verksamhetsberättelse 2013 Östra stenfruktens IT-förenings sjätte verksamhetsår är slut. Föreningen bildades 2008-09-09.

Läs mer

Dagordning vid VMBK:s årsmöte

Dagordning vid VMBK:s årsmöte Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2018-11-22 1. Mötets öppnande 2. Mötets stadgeenliga utlysande 3. Godkännande av dagordningen 4. Val av justeringsmän 5. Val av mötesordförande 6. Val av mötessekreterare

Läs mer

ROSLAGENS LUFTVÄRNSKÅRS KAMRATFÖRENING. Föreningsstämma 2019; Verksamhetsåret 2018 Lördagen den 16 februari 2019

ROSLAGENS LUFTVÄRNSKÅRS KAMRATFÖRENING. Föreningsstämma 2019; Verksamhetsåret 2018 Lördagen den 16 februari 2019 ROSLAGENS LUFTVÄRNSKÅRS KAMRATFÖRENING Föreningsstämma 2019; Verksamhetsåret 2018 Lördagen den 16 februari 2019 1 Stämmans öppnande 2 Val av ordförande för stämman 3 Val av sekreterare för stämman. 4 Fastställande

Läs mer

Årsredovisning 2015 och Verksamhetsberättelse. för. Sveriges Vänföreningar för Konst och Kultur. Org.nr

Årsredovisning 2015 och Verksamhetsberättelse. för. Sveriges Vänföreningar för Konst och Kultur. Org.nr Årsredovisning 2015 och Verksamhetsberättelse för Sveriges Vänföreningar för Konst och Kultur Org.nr. 802408-6632 1 Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsåret 2015-01-01 2015-12-31 Sveriges Vänföreningar

Läs mer

Verksamhetsberättelse UVÄF 2014

Verksamhetsberättelse UVÄF 2014 Verksamhetsberättelse UVÄF 2014 Styrelsen för Ulvsunda Villaägareförening får härmed avge berättelse för verksamhetsåret 2014. Styrelsen har under året bestått av 6 ordinarie ledamöter och 2 suppleanter.

Läs mer

Årsredovisning. Skottanet Ekonomisk Förening

Årsredovisning. Skottanet Ekonomisk Förening Årsredovisning för Skottanet Ekonomisk Förening Räkenskapsåret 2009 Skottanet Ekonomisk Förening 1(7) Styrelsen för Skottanet Ekonomisk Förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2009.

Läs mer

Årsredovisning. Svensk Förening För Allmänmedicin

Årsredovisning. Svensk Förening För Allmänmedicin Årsredovisning för Svensk Förening För Allmänmedicin 802009-5397 Räkenskapsåret 2016 1 (6) Styrelsen för Svensk Förening För Allmänmedicin får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016. Årsredovisningen

Läs mer

Föreningen HjärtLung Laholm

Föreningen HjärtLung Laholm Detta är HjärtLung Laholms 25:e verksamhetsår. Föreningen HjärtLung Laholm Verksamhetsberättelse för 2016 Antalet registrerade medlemmar vid årets slut 164 st. fördelat jämnt på kvinnor och män. Vi har

Läs mer

Årsredovisning Skålleruds Fiberförening Ekonomisk Förening Org.nr

Årsredovisning Skålleruds Fiberförening Ekonomisk Förening Org.nr Årsredovisning Org.nr. 769629-8350 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SIDA -Förvaltningsberättelse 2-3 -Resultaträkning 4 -Balansräkning 5-6 -Tilläggsupplysningar, noter 7-8 -Underskrifter 9 Styrelsen för får härmed

Läs mer

ÅRSREDOVISNING för HYLLIE FÖRETAGSGRUPP Räkenskapsåret

ÅRSREDOVISNING för HYLLIE FÖRETAGSGRUPP Räkenskapsåret ÅRSREDOVISNING för HYLLIE FÖRETAGSGRUPP 846502-7772 Räkenskapsåret 2015.01.01 2015.12.31 Hyllie Företagsgrupp Ideell Förening Org nr 846502-7772 Förenklat årsbokslut för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2017-01-01 2017-12-31 Styrelsens sammansättning: Ordförande Bo Birgersson Vice ordförande Eva Nordell Kassör Lars-Erik Carlsson Falkenberg Sekreterare Lars-Erik Carlsson Falkenberg

Läs mer

Villaägarna Kronoberg. Årsmöte mars 2015, Smålands Museum

Villaägarna Kronoberg. Årsmöte mars 2015, Smålands Museum Villaägarna Kronoberg Årsmöte 2015 17 mars 2015, Smålands Museum Agenda 19.00 Årsmöte 19.45 Paus med förtäring 20.00 "Vad betyder Riksbankens minusränta för mig? Föredrag av Kjell-Åke Carlsson, Länsförsäkring

Läs mer

KLACKNÄSETS VÄGFÖRENING

KLACKNÄSETS VÄGFÖRENING KLACKNÄSETS VÄGFÖRENING Medlemmarna i Klacknäsets vägförening kallas härmed till ordinarie årsmöte för verksamhetsåret 2008. Årsmöte äger rum i matsalen i Brunns skola, Ingarö Torsdagen den 12 mars klockan

Läs mer

Styrelsen för Mässföreningen Trianon får härmed avlägga Verksamhets- och förvaltningsberättelse för 2012

Styrelsen för Mässföreningen Trianon får härmed avlägga Verksamhets- och förvaltningsberättelse för 2012 Styrelsen för Mässföreningen Trianon får härmed avlägga Verksamhets- och förvaltningsberättelse för 2012 Mässföreningen TRIANON VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Sida 2(7) Verksamhets- och förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning BRF KUNGSLYCKAN

Årsredovisning BRF KUNGSLYCKAN Årsredovisning för BRF KUNGSLYCKAN Räkenskapsåret 2007 BRF KUNGSLYCKAN 1(7) Styrelsen för BRF KUNGSLYCKAN får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2007. Årsredovisningen är upprättad i svenska

Läs mer

Viby-Ravalnshagens villaägareförenings årsmöte onsdagen den 6 april 2016 klockan i Viby Herrgård

Viby-Ravalnshagens villaägareförenings årsmöte onsdagen den 6 april 2016 klockan i Viby Herrgård Viby-Ravalnshagens villaägareförenings årsmöte onsdagen den 6 april 2016 klockan 19 21 i Viby Herrgård Program Rikard Dahlén, naturvårdschef i Sollentuna kommun, kommer att berätta om skötseln av Järvafältet

Läs mer

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 1(7) ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING Org. nr ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2013 ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 2(7) Styrelsen för ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING får härmed

Läs mer

TÖRNSKOGEN. Törnskogens villaägareförenings 83:e föreningsstämma Onsdagen den 20 april 2016, kl FÖRENINGSSTÄMMA

TÖRNSKOGEN. Törnskogens villaägareförenings 83:e föreningsstämma Onsdagen den 20 april 2016, kl FÖRENINGSSTÄMMA TÖRNSKOGEN FÖRENINGSSTÄMMA Törnskogens villaägareförenings 83:e föreningsstämma Onsdagen den 20 april 2016, kl. 19.15 Törnskogens villaägareförenings lokal i Vaxmoraskolan. Ingång mitt emot fotbollsplanen

Läs mer

Verksamhetsberättelse verksamhetsåret

Verksamhetsberättelse verksamhetsåret Kungsvägens samfällighetsförening, Hemavan c/o Bengt Björkman Haddingen 309 922 66 Tavelsjö Verksamhetsberättelse verksamhetsåret 1.1.2010 12.31.2010 Styrelsen har efter årsstämman 2010 haft två protokollförda

Läs mer

Hovgården fiber Ekonomisk förening

Hovgården fiber Ekonomisk förening Hovgården fiber Ekonomisk förening Kallelse till årsmöte Onsdagen den 16 mars 2016 Kl. 18:00 i Björlandagårdens matsal Varmt välkomna!! Eventuella Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 1 vecka

Läs mer

MÄLARENS VATTENVÅRDSFÖRBUND. Bilaga X

MÄLARENS VATTENVÅRDSFÖRBUND. Bilaga X 1 Mälarens vattenvårdsförbunds verksamhetsberättelse för 2011 Styrelsen för Mälarens vattenvårdsförbund får härmed avge följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2011. Styrelse och funktionärer

Läs mer

Förvaltningsberättelse Stretereds Samfällighetsförening (Org nr: ), 2017 Våra gamla armaturer kring vägar har bytts ut mot modernare LED be

Förvaltningsberättelse Stretereds Samfällighetsförening (Org nr: ), 2017 Våra gamla armaturer kring vägar har bytts ut mot modernare LED be Förvaltningsberättelse Stretereds Samfällighetsförening (Org nr: 717907 0292), 2017 Våra gamla armaturer kring vägar har bytts ut mot modernare LED belysning som förbrukar betydligt mindre ström. Mycket

Läs mer

Samf.fören Väg nr 600

Samf.fören Väg nr 600 Årsredovisning för Samf.fören Väg nr 600 Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Samf.fören Väg nr 600 1(6) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Samf.fören Väg nr 600, får härmed avge årsredovisning för 2014.

Läs mer

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2005

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2005 Verksamhetsberättelse PCS Racing 2005 Styrelsen i PCS Racing avger härmed föreningens elfte verksamhetsberättelse för tiden 1 januari 31 december, 2005. Klubbens målsättning är att bedriva klubbracing

Läs mer

Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 1 av 7 828000-7660. Årsredovisning. för. Näringsliv i Lanna-Bredaryd 828000-7660. Räkenskapsåret 2012

Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 1 av 7 828000-7660. Årsredovisning. för. Näringsliv i Lanna-Bredaryd 828000-7660. Räkenskapsåret 2012 Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 1 av 7 Årsredovisning för Näringsliv i Lanna-Bredaryd Räkenskapsåret 2012 Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 2 av 7 Styrelsen för föreningen Näringsliv i Lanna-Bredaryd

Läs mer

Ragnar Lodbroks Samfällighetsförening m. fl. i Lund

Ragnar Lodbroks Samfällighetsförening m. fl. i Lund Årsredovisning för Ragnar Lodbroks Samfällighetsförening m. fl. i Lund Räkenskapsåret 2018-01-01-2018-12-31 Ragnar Lodbroks Samfällighetsförening m. fl. i Lund 1(7) Förvaltningsberättelse Styrelsen för

Läs mer

Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 1 av 7 828000-7660. Årsredovisning. för. Näringsliv i Lanna-Bredaryd 828000-7660. Räkenskapsåret 2013

Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 1 av 7 828000-7660. Årsredovisning. för. Näringsliv i Lanna-Bredaryd 828000-7660. Räkenskapsåret 2013 Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 1 av 7 Årsredovisning för Näringsliv i Lanna-Bredaryd Räkenskapsåret 2013 Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 2 av 7 Styrelsen för föreningen Näringsliv i Lanna-Bredaryd

Läs mer

ÅRS- REDOVISNING 2012

ÅRS- REDOVISNING 2012 Årsredovisning 12, Sida 1/10 ÅRS- REDOVISNING 2012 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Björnen nr 2 avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Innehållsförteckning Sid 2 Förvaltningsberättelse

Läs mer

Hovgården fiber Ekonomisk förening

Hovgården fiber Ekonomisk förening Hovgården fiber Ekonomisk förening Kallelse till årsmöte Onsdagen den 18 mars 2015 Kl. 18:15 i Björlandagårdens Café Varmt välkomna!! Eventuella Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 1 vecka innan

Läs mer

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2006

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2006 Verksamhetsberättelse PCS Racing 2006 Styrelsen i PCS Racing avger härmed föreningens tolfte verksamhetsberättelse för tiden 1 januari 31 december, 2006. Klubbens målsättning är att bedriva klubbracing

Läs mer

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010 Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010 Innan mötesförhandlingarna inleddes hölls en tyst minut för medlemmar som avlidit under år 2009. Närvarande: 56 medlemmar 1

Läs mer

DAGORDNING. Förslag till dagordning för årsstämma med Rödeby vägars samfällighet

DAGORDNING. Förslag till dagordning för årsstämma med Rödeby vägars samfällighet 2 DAGORDNING Förslag till dagordning för årsstämma med Rödeby vägars samfällighet 2010 03 17, kl 18.30 Rödeby kommunalhus 1 Val av ordförande för stämman 2 Val av sekreterare för stämman 3 Val av två justeringsmän

Läs mer

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Verksamhetsåret 2014 Kallelse till årsmöte 2015 Härmed kallas alla medlemmar i MK Gotlands Terräng Gäng till årsmöte Söndag den 8 Mars ca kl 15.00 Plats:

Läs mer

Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte

Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte Östersund den 11 februari 2018 Till medlemmar i SeniorNet Östersund Kallelse till årsmöte Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte Dag och tid: onsdagen den 14 mars 2018, kl 13.00

Läs mer

Forshällabygden Fiber ekonomisk förening Org nr 769627-9939. Årsredovisning. för räkenskapsåret 26/3 2014 31/12 2014

Forshällabygden Fiber ekonomisk förening Org nr 769627-9939. Årsredovisning. för räkenskapsåret 26/3 2014 31/12 2014 Forshällabygden Fiber ekonomisk förening Årsredovisning för räkenskapsåret 26/3 2014 31/12 2014 Innehåll: sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 4 Balansräkning 4 Tilläggsupplysningar 5 Underskrifter

Läs mer

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 12 mars 2018

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 12 mars 2018 1 Handlingar inför årsmöte 12 mars 2018 Lidingö 19 februari 2018 Monica Movell Ordförande Tomas Lagerhed Vice Ordförande Åke Wilhelmsson Sekreterare Stefan Ternvald Kassör Webbansvarig Vanja Gröndahl Ledamot

Läs mer

Vasteras Radioklubb. Kommentarer till 2015 ars bokslut

Vasteras Radioklubb. Kommentarer till 2015 ars bokslut Kommentarer till 2015 ars bokslut J Ekonomin i VRK ar fortsatt mycket god. Det har varit nagot av ett mellanar och vi sag inget rimligt skal till varfor vi skulie soka kommunalt bidrag, varfor vi avstod.

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016

Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016 Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016 Styrelsen för Båtsällskapet Karlslund får avge följande berättelse för verksamhetsåret 1 september 2015 till 31 augusti 2016. Vid årsmötet den

Läs mer

Förvaltningsberättelse för år 2011

Förvaltningsberättelse för år 2011 Förvaltningsberättelse för år 2011 Träpatronernas styrelse får härmed avge sin förvaltningsberättelse för verksamhetsåret 201 inkluderande resultat- och balansräkning. Träpatronerna fyller nio år i mars

Läs mer

DUNÖ SAMFÄLLIGHETSFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE

DUNÖ SAMFÄLLIGHETSFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE DUNÖ SAMFÄLLIGHETSFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 Styrelsen för Dunö samfällighetsförening i Kalmar får härmed avge redovisning för föreningens verksamhet under 20100101-20101231. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsmöte 2014-04-23. Årsmöteshandlingar

Årsmöte 2014-04-23. Årsmöteshandlingar Årsmöte 2014-04-23 Årsmöteshandlingar Innehåll FÖRSLAG TILL DAGORDNING... 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013... 3 ÅRSREDOVISNING FÖR 2013... 4 REVISIONSBERÄTTELSE... 5 LOKAL MEDLEMSAVGIFT... 6 BUDGET 2014...

Läs mer

ÄGARFÖRENINGEN PROSKANDIAS VERKSAMHETSBERÄTTELSE AVSEENDE 2014

ÄGARFÖRENINGEN PROSKANDIAS VERKSAMHETSBERÄTTELSE AVSEENDE 2014 1 ÄGARFÖRENINGEN PROSKANDIAS VERKSAMHETSBERÄTTELSE AVSEENDE 214 Medlemsutvecklingen Vid årsskiftet hade ProSkandia drygt 6 medlemmar. Det var färre än kalkylerat orsakat av att utskicken av ProSkandias

Läs mer

Årsredovisning 2017 och Verksamhetsberättelse. för. Sveriges Vänföreningar för Konst och Kultur. Org.nr

Årsredovisning 2017 och Verksamhetsberättelse. för. Sveriges Vänföreningar för Konst och Kultur. Org.nr Årsredovisning 2017 och Verksamhetsberättelse för Sveriges Vänföreningar för Konst och Kultur Org.nr. 802408-6632 1 Verksamhetsberättelse 2017 Verksamhetsåret 2017-01-01 2017-12-31 Sveriges Vänföreningar

Läs mer

Årssammanställning för räkenskapsåret 2014-01- 01 2014-12- 31

Årssammanställning för räkenskapsåret 2014-01- 01 2014-12- 31 Årssammanställning för räkenskapsåret 2014-01- 01 2014-12- 31 Styrelsen för SparbanksAkademin avger härmed följande årssammanställning. Innehåll Förvaltningsberättelse Ekonomi Resultaträkning Balansräkning

Läs mer

Årsredovisning Swedish Motorsport Industry

Årsredovisning Swedish Motorsport Industry Årsredovisning Swedish Motorsport Industry 802437-5829 Räkenskapsåret 2012 Swedish Motorsport Industry 1(5) Styrelsen för Swedish Motorsport Industry får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012.

Läs mer

Årsredovisning. Järna Ridklubb

Årsredovisning. Järna Ridklubb Årsredovisning för Järna Ridklubb 815600-7505 Räkenskapsåret 2016 1 (7) Styrelsen för Järna Ridklubb, med säte i Järna, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016. Förvaltningsberättelse Information

Läs mer

Dagordning vid VMBK:s årsmöte

Dagordning vid VMBK:s årsmöte Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2016-11-22 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordningen 3. Val av justeringsmän 4. Val av mötesordförande 5. Val av mötessekreterare 6. Genomgång av verksamhetsberättelse

Läs mer

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för lämnar härmed följande berättelse över sin förvaltning för räkenskapsåret 20120101-20121231. Verksamhet är ett Forum för att främja utvecklingen inom efterbehandling

Läs mer

Otterbäckens fiber Ekonomisk förening

Otterbäckens fiber Ekonomisk förening Årsredovisning för Otterbäckens fiber Räkenskapsåret 2018-01-01 2018-12 31 Innehållsförteckning Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Redovisningsprinciper och bokslutskommentarer

Läs mer

2010-07-01 2011-06-30. för Republikanska Föreningen Org. nr. 802411-5654

2010-07-01 2011-06-30. för Republikanska Föreningen Org. nr. 802411-5654 ÅRSREDOVISNING 2010-07-01 2011-06-30 för Republikanska Föreningen Org. nr. Innehåll Förvaltningsberättelse 2 Disposition av årets resultat 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 3 Tilläggsupplysningar (noter)

Läs mer

Årsmöte 2012-03-11 på Karlsnäsgården Förslag till dagordning

Årsmöte 2012-03-11 på Karlsnäsgården Förslag till dagordning Årsmöte 2012-03-11 på Karlsnäsgården Förslag till dagordning 1. Mötets öppnande. 2. Godkännande av dagordning. 3. Val av ordförande och sekreterare för årsmötet. 4. Val av två protokolljusterare, tillika

Läs mer

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2007

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2007 Verksamhetsberättelse PCS Racing 2007 Styrelsen i PCS Racing avger härmed föreningens trettonde verksamhetsberättelse för tiden 1 januari 31 december, 2007. Klubbens målsättning är att bedriva klubbracing

Läs mer

Otterbäckens fiber Ekonomisk förening

Otterbäckens fiber Ekonomisk förening Årsredovisning för Otterbäckens fiber Räkenskapsåret 2017-01-01 2017-12 31 Innehållsförteckning Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Redovisningsprinciper och bokslutskommentarer

Läs mer

Knivsta Företagarförening

Knivsta Företagarförening Årsredovisning för Knivsta Företagarförening Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Knivsta Företagarförening 1(2) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Knivsta Företagarförening, får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Årsmöte Snick Snack EK förening Tid och Plats: Lördagen den 12 mars 2011 i föreningens lokal.

Årsmöte Snick Snack EK förening Tid och Plats: Lördagen den 12 mars 2011 i föreningens lokal. Årsmöte Snick Snack EK förening Tid och Plats: Lördagen den 12 mars 2011 i föreningens lokal. Närvarande Peter Norin Ingegerd Jansson Olof Johanson Viking Nilsson Lars Havstad Jan Bjurström Per-Anders

Läs mer

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 1(7) ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING Org. nr ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2015 ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 2(7) Styrelsen för ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING får härmed

Läs mer

Carlslids Bredband Ek. för. Org.nr ÅRSREDOVISNING

Carlslids Bredband Ek. för. Org.nr ÅRSREDOVISNING ÅRSREDOVISNING 2013 Styrelsen för Carlslids Bredband Ek. för. får härmed avge årsredovisning för verksamhetsåret 2013-01-01-2013-12-31. Årsredovisningen omfattar Sidan 2 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Sidan 4

Läs mer

Årsredovisning Brf Samson 16

Årsredovisning Brf Samson 16 Årsredovisning Brf Samson 16 Räkenskapsår 2016-01-01-2016-12-31 1 (9) Årsredovisning för räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Styrelsen för Brf Samson 16 avger härmed följande årsredovisning. Innehåll

Läs mer

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare PROTOKOLL Årsmötet Sammanträdesdatum 2011-05- 14 Tid: Plats: 10.00-11.45 Cefalushuset i Riksdagen Närvarande: 15 medlemmar enligt förteckning 1 Öppnande IFFKs ordförande, Ulla Y Gustafsson, hälsade välkommen

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse ÅRSREDOGÖRELSE FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2015-01-01-2015-12-31 Sida 1 Styrelsen för Gråens Koloniförening får härmed avge följande årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31. Förvaltningsberättelse

Läs mer

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE ÅRSMÖTESHANDLINGAR FRÅN MÖTE 9 MARS 2015. INNEHÅLLER PROTOKOLL FRÅN ÅRSMÖTET SAMT KALLELSE, DAGORDNING, VERKSAMHETSBERÄTTELSE, EKONOMISK REDOVISNING. REVISIONSBERÄTTELSE SAMT

Läs mer

Hylliedals Samfällighetsförening

Hylliedals Samfällighetsförening Årsbokslut för Hylliedals Samfällighetsförening Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Hylliedals Samfällighetsförening 1(8) Förvaltningsberättelse Styrelsen och för Hylliedals Samfällighetsförening, får

Läs mer

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 1(7) ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING Org. nr ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2010 ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 2(7) Styrelsen för ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING får härmed

Läs mer

GULDKLUBBEN

GULDKLUBBEN GULDKLUBBEN 2008-03-15 Guldklubbens medlemmar inbjudes härmed till årsmöte lördag 15 mars 2008 kl 10.00 i Hansa Utbildnings lokaler, Bredgatan 4, Visby. PROGRAM 10.00-10.15 Samling, kaffe och bulle 10.20

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 1(7) Rosenlunds Herrgårds Vänner ideell förening Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Information om verksamheten

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Älvsjöföretagarna Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2009-01-01--2009-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2-3 - resultaträkning 4 -

Läs mer

Årsredovisning 2014. BRF Ingetorp 769617-2100

Årsredovisning 2014. BRF Ingetorp 769617-2100 1(9) Årsredovisning 2014 BRF Ingetorp Styrelsen för BRF Ingetorp får härmed lämna sin redogörelse för föreningens utveckling under räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Om inte annat särskilt anges, redovisas

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf

Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf 1 Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl. 19.00 Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf Innehållsförteckning SID 2: FÖREDRAGNINGSLISTA / STYRELSE / REVISION / VALBEREDNING

Läs mer

2009-07-01 2010-06-30. för Republikanska Föreningen Org. nr. 802411-5654

2009-07-01 2010-06-30. för Republikanska Föreningen Org. nr. 802411-5654 ÅRSREDOVISNING 2009-07-01 2010-06-30 för Republikanska Föreningen Org. nr. Innehåll Förvaltningsberättelse 2 Disposition av årets resultat 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 3 Tilläggsupplysningar (noter)

Läs mer

Stretereds Samfällighetsförening

Stretereds Samfällighetsförening Årsredovisning för Stretereds Samfällighetsförening Räkenskapsåret 2018-01-01-2018-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Noter 5 Underskrifter 6

Läs mer

Föreningen Långörasläkten

Föreningen Långörasläkten ' Föreningen Långörasläkten (FLS-DgO 2016:07) Styrelsemöte, 20 juli 2016, Karlskrona Närvarande Daniel Darelli, Carina Borg, Tomas Eriksson, Lars Andersson, Håkan Bergström, Sven Olausson Dagordning 1

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Diana 23 Org. nr. 769624-8454 ÅRSREDOVISNING 2013-01-01-2013-12-31. Brf Diana 23 769624-8454

Bostadsrättsföreningen Diana 23 Org. nr. 769624-8454 ÅRSREDOVISNING 2013-01-01-2013-12-31. Brf Diana 23 769624-8454 ÅRSREDOVISNING 2013-01-01-2013-12-31 Brf Diana 23 769624-8454 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för Brf Diana 23 får härmed avge följande årsredovisning för föreningens förvaltning för tiden 2013-01-01-2013-12-31

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2014

Verksamhetsberättelse för år 2014 Norrtälje Släktforskarförening Box 280, 761 23 NORRTÄLJE Verksamhetsberättelse för år 2014 Under föreningens 35e verksamhetsår har nedanstående medlemmar tjänstgjort i föreningen Ordförande Vice ordförande

Läs mer

Handlingar att avhandla på årsmötet Föredragningslista. Balansrapport. Resultatrapport. Valberedningens förslag.

Handlingar att avhandla på årsmötet Föredragningslista. Balansrapport. Resultatrapport. Valberedningens förslag. Handlingar att avhandla på årsmötet 2018. Föredragningslista. Balansrapport. Resultatrapport. Valberedningens förslag. Kallelse till årsmöte med SPF Seniorerna Tystbergabygden Plats: Runtuna Bygdegård

Läs mer

Årsredovisning. Frillesås Östra fibernät ekonomisk förening

Årsredovisning. Frillesås Östra fibernät ekonomisk förening Årsredovisning för Frillesås Östra fibernät ekonomisk förening 769619-5598 Räkenskapsåret 2013 1 (7) Styrelsen för Frillesås Östra fibernät ekonomisk förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Årsredovisning. Kornhills Samfällighetsförening

Årsredovisning. Kornhills Samfällighetsförening Årsredovisning för Kornhills Samfällighetsförening 716407-8797 Räkenskapsåret 2015 1 (8) Styrelsen för Kornhills Samfällighetsförening, med säte i Halmstad, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Årsredovisning. Bravo Ekonomiska Förening

Årsredovisning. Bravo Ekonomiska Förening Årsredovisning för 769610-9045 Räkenskapsåret 2017 1 (7) Styrelsen för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2017. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 1 (7) Styrelsen för Bravo Ekonomiska Förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Förvaltningsberättelse Verksamheten Styrelsen

Läs mer

Årsredovisning för. Brf Tamburen Räkenskapsåret

Årsredovisning för. Brf Tamburen Räkenskapsåret Årsredovisning för Brf Tamburen 769605-9182 Räkenskapsåret 2009-01-01-2009-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Förslag till disposition 2 Resultaträkning 3-4 Balansräkning 5-6 Redovisningsprinciper

Läs mer

Årsredovisning för. Ansta Fiber ek förening 769626-7 421. Räkenskapsåret 2013-08-06-2014-12-31

Årsredovisning för. Ansta Fiber ek förening 769626-7 421. Räkenskapsåret 2013-08-06-2014-12-31 Årsredovisning för Ansta Fiber ek förening 769626-7 421 Räkenskapsåret 2013-08-06-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse Resultaträkning Balansräkning Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 1(7) ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING Org. nr ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2017 ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 2(7) Styrelsen för ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING får härmed

Läs mer