ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag"

Transkript

1 Kommunstyrelsens arbetsutskott (44) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl ande Övriga deltagande Utses att justera Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson (S) Hans Andersson (FP), observatör Åke Malmström (KD), observatör Towe Ireblad, SWECO Tommie Eriksson, kommundirektör Gunnel Löfqvist, tf kommunstyrelsekontorschef Annica Johansson, tf ekonomichef Peter Elenfalk, kommunstyrelsekontoret Peter Hoogeveen, kommunstyrelsekontoret Bertil Rusk, kommunstyrelsekontoret Maria Haker, kommunstyrelsekontoret Agneta Hildén Möllenborg, kommunstyrelsekontoret Jörgen Örnestav, kommunstyrelsekontoret Sabina von Greyerz, informatör Eva Kutscher, sekreterare Olle Jansson (S) Justeringens Kommunstyrelsekontoret onsdagen den 20 april 2011 plats och tid Underskrift Sekreterare... Paragrafer Eva Kutscher Ordförande... Kjell Jansson Justerande... Olle Jansson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelsekontoret Underskrift utdragsbestyrkand

2 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 115 Dnr KS Besvarande av motion från Catarina Wahlgren (V) och Bertil Karlsson (V) om kommunens samarbete med Veolia Vatten AB Socialdemokraternas ledamöter deltar inte i beslutet. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att avslå motionen. Catarina Wahlgren (V) och Bertil Karlsson (V) lämnade in motionen på kommunfullmäktiges sammanträde den 24 januari 2011, 22. Med anledning av bolaget Veolias verksamhet i olika byggprojekt för Israels räkning på ockuperat område på Västbanken föreslår motionärerna att kommunens samarbete med Veolia Vatten AB avvecklas så snart det är möjligt och att vattenhanteringen i Norrtälje kommun övertas i egen regi eller av annan entreprenör. Yttrande För att kunna säga upp ett avtal och därmed avsluta ett samarbete med en avtalspart krävs det att avtalsparten har begått ett avtalsbrott. Den borgerliga majoriteten anser att det inte finns någon anledning att bryta avtalet med Veolia Vatten AB eftersom det inte finns några villkor i avtalet mellan kommunen och Veolia som säger att Veolia inte får ta sig an vissa uppdrag inom andra områden. Därmed föreligger inget avtalsbrott.

3 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 116 Dnr KS Besvarande av motion från Catarina Wahlgren (V) och Hanna Stymne Bratt (S) om behovet av barnomsorg på obekväm arbetstid Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att motionen anses som besvarad med hänvisning till barn- och skolnämndens yttrande. Reservation Socialdemokraternas ledamöter reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande. Catarina Wahlgren (V) och Hanna Stymne Bratt (S) lämnade in motionen på kommunfullmäktiges sammanträde den 29 mars 2010, 71. Motionärerna önskar att föräldrarna i kommunen tillfrågas om behovet/intresset av barnomsorg på obekväm arbetstid samt att resultatet av enkäten leder till att kommunen eftersträvar ett lämpligt utbud av barnomsorg på obekväm arbetstid. Kommunfullmäktige beslutade den 24 januari 2011, 8, att återremittera motionen med hänvisning till att frågorna inte ansågs besvarade. Yttrande Barn- och skolnämnden behandlade återremissen den 21 mars De överlämnar förvaltningschefens yttrande som sitt eget och förslår att motionen därmed ska anses som besvarad. I korthet innebär yttrandet att barn- och utbildningskontoret till den 31 maj 2011 tar fram ett underlag, som ger en helhetsbild av behovet av barnomsorg på obekväm arbetstid.

4 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 116 Dnr KS (forts) ande sammanträde Yrkanden Olle Jansson (S) bifall till motionen. Berit Jansson (C) att motionen anses som besvarad med hänvisning till barnoch skolnämndens yttrande. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på framställda yrkanden och finner att arbetsutskottet beslutar enligt Berit Janssons yrkande.

5 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 117 Dnr KS Besvarande av motion från Mats Wedberg (MP) om att kommunens skolor bör ges möjlighet att bli självstyrande Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att avslå motionen med hänvisning till barn- och skolnämndens och utbildningsnämndens yttrande. Motionen lämnades in vid kommunfullmäktiges sammanträde den 13 december 2010, 247. Motionären vill att kommunstyrelsen får i uppdrag att påbörja en process, som kan göra det möjligt för skolor i kommunen att bli självstyrande, att initiera spridande av information om andra kommuners exempel och i dialog med föräldrar, lärare och övrig personal visa på möjligheter och inhämta synpunkter samt att ge barn- och skolnämnden i uppdrag att utforma regelverk och gränser för de skolor, som valt att bli självstyrande. Yttrande Barn- och skolnämnden och utbildningsnämnden har behandlat motionen. Båda nämnderna överlämnar barn- och utbildningskontorets förvaltningschefs yttrande som sitt eget och föreslår att motionen avslås. Kortfattat anför förvaltningschefen att enligt skollagen och läroplanen har varje skola redan i dag möjlighet till självstyre genom att rektor har stor frihet att utforma verksamheten i samråd med personal, elever och föräldrar. Detta gäller oavsett vem som är huvudman för verksamheten.

6 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 118 Dnr KS Besvarande av motion från Bertil Karlsson (V) m.fl. om att installera vertikalaxlade vindkraftgeneratorer ovanpå kommunhuset Ankaret och Arsta kraftvärmeverk Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att avslå motionen med hänvisning till att vertikalaxlade vindkraftverk är en oprövad teknik och att erfarenheter visar att byggnader är olämpliga att placera vindkraftverk på. Motionen lämnades in vid kommunfullmäktiges sammanträde den 14 december 2009, 291. Motionärerna vill att kommunen utreder möjligheten att uppföra två vertikalaxlade vindkraftgeneratorer ovanpå i första hand kommunhuset Ankaret och Arsta kraftvärmeverk. Yttrande Klimatnämnden behandlade motionen den 10 mars De förslår att motionen avslås med hänvisning till att vertikalaxlade vindkraftverk är en oprövad teknik och att erfarenheter visar att byggnader är olämpliga att placera vindkraftverk på. De försök som genomförts har fått avbrytas i förtid eftersom vindkraftverken bullrade för mycket och levererade inte utlovad mängd el.

7 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 119 Dnr KS Godkännande av nytt ägardirektiv för Norrtälje Kommunhus AB Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att godkänna förslag till nytt ägardirektiv för Norrtälje Kommunhus AB. Protokollsanteckning Socialdemokraterna lämnar en protokollsanteckning, bilaga. Föreliggande förslag till ägardirektiv är ett övergripande styrdokument för samtliga bolag ingående i Norrtälje kommunhuskoncern. Förslaget, som understryker kravet på ytterligare samordning inom koncernen, behandlas på Norrtälje Kommunhus styrelsemöte den 20 april Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 11 april 2011 att kommunfullmäktige beslutar att godkänna förslag till nytt ägardirektiv för Norrtälje Kommunhus AB.

8 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 120 Dnr KS Redovisning av nämndernas internkontroll 2010 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att med godkännande lägga nämndernas rapporter till handlingarna. Den 19 februari 2001, 52, antog kommunfullmäktige Norrtälje kommuns reglemente för intern kontroll av ekonomi och verksamhet. I reglementet anges att nämnderna varje år ska besluta om en särskild plan för uppföljning av den interna kontrollen samt att resultatet ska rapporteras årligen. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den10 mars 2011 att kommunfullmäktige beslutar att med godkännande lägga nämndernas rapporter till handlingarna.

9 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 121 Dnr KS Ramar för delegation för nyupplåning och omsättning av lån för Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att kommunstyrelsen under år 2011 har rätt att nyupplåna 665 mkr, dvs. öka kommunens låneskulder, exklusive koncernkontokredit, under år 2011 med 665 mkr till maximalt mkr, att kommunstyrelsen under år 2011 har rätt att omsätta lån, dvs. låna upp belopp motsvarande belopp på de lån som förfaller till betalning under år 2011, att skuldebrev och borgensåtaganden som är beslutade av kommunstyrelsen eller kommunfullmäktige i dess helhet eller efter delegering ska undertecknas två i förening av följande befattningshavare: finanscontrollern, koncernredovisningschefen, ekonomichefen och koncerncontroller. 2. Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att finanscontroller, eller vid förfall för denne, koncernredovisningschef har rätt att för kommunstyrelsens räkning under år 2011 upplåna, dvs. öka kommunens skulder under år 2011 med totalt 665 mkr, att finanscontroller, eller vid förfall för denne, koncernredovisningschef har rätt att för kommunstyrelsens räkning under år 2011 omsätta lån, dvs. låna upp belopp motsvarande belopp på de lån som förfaller till betalning under år 2011 samt att kommunstyrelsens beslut endast gäller under förutsättning att kommunfullmäktiges beslut överensstämmer med kommunstyrelsens förslag enligt ovan.

10 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 121 Dnr KS (forts) Från och med 2011 är Norrtälje kommun medlem i Kommuninvest. För att kunna nyttja medlemskapet behövs ett kompletterande beslut om låneram innehållande belopp för nyupplåning och kommunstyrelsens delegation till berörda tjänstemän. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 22 mars 2011 att kommunfullmäktige beslutar att kommunstyrelsen under år 2011 har rätt att nyupplåna 665 mkr, dvs. öka kommunens låneskulder, exklusive koncernkontokredit, under år 2011 med 665 mkr till maximalt mkr, att kommunstyrelsen under år 2011 har rätt att omsätta lån, dvs. låna upp belopp motsvarande belopp på de lån som förfaller till betalning under år 2011, att skuldebrev och borgensåtaganden som är beslutade av kommunstyrelsen eller kommunfullmäktige i dess helhet eller efter delegering ska undertecknas två i förening av följande befattningshavare: finanscontrollern, koncernredovisningschefen, ekonomichefen och koncerncontroller. Vidare föreslås kommunstyrelsen besluta att finanscontroller, eller vid förfall för denne, koncernredovisningschef har rätt att för kommunstyrelsens räkning under år 2011 upplåna, dvs. öka kommunens skulder under år 2011 med totalt 665 mkr, att finanscontroller, eller vid förfall för denne, koncernredovisningschef har rätt att för kommunstyrelsens räkning under år 2011 omsätta lån, dvs. låna upp belopp motsvarande belopp på de lån som förfaller till betalning under år 2011 samt att kommunstyrelsen beslut endast gäller under förutsättning att kommunfullmäktiges beslut överensstämmer med kommunstyrelsens förslag enligt ovan.

11 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 122 Dnr KS Ombudgetering av anslag avseende inventarier, utrustning samt driftanslag 1. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att år 2011 ombudgetera tidigare beviljade investeringsanslag med tkr enligt nedanstående fördelning: kommunstyrelsen 610 tkr kultur- och fritidsnämnden tkr att finansiering sker med egna medel, att uppdra till kommunstyrelsekontoret att i budgetarbetet för inarbeta barn- och skolnämndens ej utnyttjade driftbudgetanslag om tkr för pågående projekt för kunskapssatsning, att utöka kommunstyrelsens investeringsanslag med tkr till tkr, att medge kommunstyrelsen att nyttja underhållsfonden för nödvändiga arbeten, att finansiering sker med eget kapital. 2. Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att år 2011 till kommunstyrelsekontoret ombudgetera tidigare beviljat driftanslag med 735 tkr till IT effektiviseringsprojekt, att finansiering sker med medel till kommunstyrelsens förfogande, att delegera till kommunstyrelsens arbetsutskott att besluta om nyttjande av medel ur underhållsfonden.

12 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 122 Dnr KS (forts) 3. Arbetsutskottet beslutar: att år 2011 till kommunstyrelsekontoret anslå 280 tkr för färdigställande av plan för verksamhetsområde i Hallstavik, att finansiering sker med medel ur anslaget för exploatering och utveckling, att år 2011 till bygg- och miljönämnden anslå 376 tkr för fortsättning på adressprojektet, att finansiering sker med anslaget för exploatering och utveckling. Vid 2010 års utgång var en del projekt, som var påbörjade eller planerade, inte färdigställda eller levererade. De beviljade anslagen har därför inte förbrukats och behöver därmed föras över som tilläggsanslag i 2011 och 2012 års investerings- och driftbudgetar. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 22 februari 2011 att kommunfullmäktige beslutar att år 2011 ombudgetera tidigare beviljade investeringsanslag med tkr enligt nedanstående fördelning: kommunstyrelsen 610 tkr, kultur- och fritidsnämnden tkr, att finansiering sker med egna medel, att uppdra till kommunstyrelsekontoret att i budgetarbetet för inarbeta barn- och skolnämndens ej utnyttjade driftbudgetanslag om tkr för pågående projekt för kunskapssatsning, att utöka kommunstyrelsens investeringsanslag med tkr till tkr, att medge kommunstyrelsen att nyttja underhållsfonden för nödvändiga arbeten, att finansiering sker med eget kapital. Vidare föreslås kommunstyrelsen besluta att år 2011 till kommunstyrelsekontoret ombudgetera tidigare beviljat driftanslag med 735 tkr till IT effektiviseringsprojekt, att finansiering sker med medel till kommunstyrelsens förfogande, att delegera till kommunstyrelsens arbetsutskott att besluta om nyttjande av medel ur underhållsfonden.

13 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 122 Dnr KS (forts) Dessutom föreslås kommunstyrelsens arbetsutskott besluta att år 2011 till kommunstyrelsekontoret anslå 280 tkr för färdigställande av plan för verksamhetsområde i Hallstavik, att finansiering sker med medel ur anslaget för exploatering och utveckling, att år 2011 till bygg- och miljönämnden anslå 376 tkr för fortsättning på adressprojektet, att finansiering sker med anslaget för exploatering och utveckling.

14 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 123 Dnr KS Begäran om investeringsanslag för nybyggnad av förskola på fastigheten Tälje 2:195 i Vigelsjö Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att anslå investeringsmedel om tkr för nybyggnad av förskola på fastigheten Tälje 2:195 i Vigelsjö, att finansiering sker med egna medel samt att bevilja barn- och skolnämnden medel för utökade lokalkostnader från och med 2012 års budget. Reservation och protokollsanteckning Socialdemokraternas ledamöter reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande och lämnar en protokollsanteckning. I gällande lokalförsörjningsplan för förskoleverksamheten, antagen av kommunfullmäktige den 15 juni 2009, ingår bland annat en ny förskola i Vigelsjö. Förskolan är tänkt att byggas i två plan och bereda plats för 100 barn fördelade på fyra avdelningar med flexibla möjligheter till gruppindelning. I byggprojektet ingår inga medel för möbler och annan lös utrustning. Barn och skolnämnden behandlade ärendet vid sammanträde den 11 april 2011, 39.

15 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 123 Dnr KS (forts) Kommunstyrelsekontoret förslår i skrivelse daterad den 4 april 2011 att kommunfullmäktige beslutar att anslå investeringsmedel om tkr för nybyggnad av förskola på fastigheten Tälje 2:195 i Vigelsjö, att finansiering sker med egna medel samt att bevilja barn- och skolnämnden medel för utökade lokalkostnader från och med 2012 års budget. ande sammanträde Yrkanden Elisabeth Björk (S) bifall till nybyggnad av förskola i Vigelsjö med tillagningskök, att investeringsmedel anslås om tkr med tillägg för solceller på taket, att finansiering sker med egna medel, att bevilja barn- och skolnämnden medel för utökade lokalkostnader från och med 2012 års budget. Kjell Jansson (M) bifall kommunstyrelsekontorets förslag till beslut. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på framställda yrkanden och finner att arbetsutskottet beslutar enligt Kjell Janssons yrkande.

16 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 124 Dnr KS Antagande av aktualiserat program för utveckling av kommunalt vatten och avlopp Ärendet utgår.

17 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 125 Dnr KS Godkännande av överlåtelseavtal gällande Häverö gymnasieskola samt ändring av datum för nedläggandet av densamma Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att godkänna överlåtelseavtalet gällande försäljning av Häverö kommunala gymnasieskola samt att ändra kommunfullmäktiges tidigare beslut från den 27 september 2010, 177, att lägga ner Häverö kommunala gymnasieskola från och med den 1 augusti 2011 till att nedläggningen sker från och med den 1 juli Kommunfullmäktige beslutade den 27 september 2010, 177, att lägga ner Häverö kommunala gymnasieskola från och med den 1 augusti Den 25 januari 2011 fick Roslagen Eduacation AB godkänt av skolinspektionen att starta friskolan Carl Wahrens gymnasium från och med den 1 juli Kommunstyrelsen beslutade den 13 september 2010, under förutsättning av ovanstående beslut och skolinspektionens godkännande, att samtliga inventarier och det immateriella värdet av Häverö gymnasieskola ska säljas till Roslagen Education AB för 2 mkr. För att Carl Wahrens gymnasium ska kunna starta verksamheten den 1 juli 2011 föreslår kommunstyrelsekontoret i skrivelse daterad den 5 april 2011 att kommunfullmäktige beslutar att godkänna överlåtelseavtalet gällande försäljning av Häverö kommunala gymnasieskola samt att ändra kommunfullmäktiges tidigare beslut från den 27 september 2010, 177, att lägga ner Häverö kommunala gymnasieskola från och med den 1 augusti 2011 till att nedläggningen sker från och med den 1 juli 2011.

18 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 126 Dnr KS Slutredovisning Nybyggnad av Vätö förskola Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att godkänna redovisningen. Kommunfullmäktige beslutade den 26 juni 2006 att bevilja dåvarande tekniska nämnden tkr för nybyggnad av en förskola med två avdelningar i anslutning till Vätö skola på fastigheten Harg 31:1, Vätö. Därefter beviljade kommunfullmäktige den 19 mars 2007 ett tilläggsanslag om 1,1 mkr för projektet. Byggnationen slutfördes till en kostnad av tkr. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 31 mars 2011 att kommunfullmäktige beslutar att godkänna redovisningen.

19 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 127 Dnr KS Slutredovisning Nybyggnad av Närtuna skola Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att godkänna redovisningen. Kommunfullmäktige beslutade den 18 juni 2007 att bevilja dåvarande tekniska nämnden tkr för nybyggnad av en förskola med två avdelningar i anslutning till Närtuna skola på fastigheten Närtuna prästgård 1:7. Byggnationen slutfördes till en kostnad av tkr. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 31 mars 2011 att kommunfullmäktige beslutar att godkänna redovisningen.

20 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 128 Dnr KS Slutredovisning Ombyggnad av ventilation i Skarsjöstugan Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna redovisningen. Kommunstyrelsen beslutade den 14 januari 2008 att anslå ett investeringsanslag om tkr för tillbyggnad av fläktrum och installation av ny ventilationsanläggning i förskolan Skarsjöstugan i Rimbo. Efter kommunstyrelsens beslut valdes en annan lösning av ventilation, som innebar att byggnationen kunde slutföras till en total kostand av tkr. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 31 mars 2011 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna redovisningen.

21 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 129 Dnr KS Begäran om investeringsanslag för utbyggnad av Norrtälje Sportcentrum Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att investeringsmedel om tkr anslås för utbyggnad av mittskeppet i Norrtälje Sportcentrum, att finansiering sker med egna medel, att 600 tkr ur underhållsfonden avsätts till underhållsåtgärder i anslutning till utbyggnaden, att hänsyn till de utökade lokalkostnaderna avseende Norrtälje Sportcentrum tas i budgetarbetet för samt att finansiering av de utökade lokalkostnaderna sker inom ramen för kommunstyrelsens anslag till utökade lokalkostnader. Investeringen består av en tillbyggnad i två plan innehållande åtta omklädningsrum, två förråd, klubbrum, mötesrum, samlingsrum samt ytskiktsrenoveringar i angränsade utrymmen. Kultur- och fritidsnämnden behandlade ärendet den 14 april 2011, 46. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 5 april 2011 att kommunstyrelsen beslutar, att investeringsmedel om tkr anslås för utbyggnad av mittskeppet i Norrtälje Sportcentrum, att finansiering sker med egna medel, att 600 tkr ur underhållsfonden avsätts till underhållsåtgärder i anslutning till utbyggnaden, att hänsyn till de utökade lokalkostnaderna

22 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 129 Dnr KS (forts) avseende Norrtälje Sportcentrum tas i budgetarbetet för samt att finansiering av de utökade lokalkostnaderna sker inom ramen för kommunstyrelsens anslag till utökade lokalkostnader.

23 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 130 Dnr KS Godkännande av överföring av verksamhet och nyttjanderättsavtal med Norrtälje Sportcentrum AB Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna föreliggande nyttjanderättsavtal med Norrtälje Sportcentrum AB, bifogat kommunstyrelsekontorets skrivelse daterad den 31 mars 2011 samt att i övrigt godkänna överföringen av verksamheten inom Sportcentrum till Norrtälje Sportcentrum AB. Punkt 17 i det borgerliga handlingsprogrammet för mandatperioden anger att Sportcentrum ska ombildas till ett bolag. Överföringen av verksamheten, som i dag bedrivs av kultur- och fritidsnämnden, sker genom ett verksamhetsavtal mellan kultur- och fritidsnämnden och Norrtälje Sportcentrum AB. För mark, byggnader och anläggningar inom Sportcentrum, som ägs av kommunen, tecknas ett nyttjanderättsavtal mellan kommunen och Norrtälje Sportcentrum AB. Kultur- och fritidsnämnden behandlade ärende den 14 april och 47. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 31 mars 2011 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna föreliggande nyttjanderättsavtal med Norrtälje Sportcentrum AB, bifogat kommunstyrelsekontorets skrivelse daterad den 31 mars 2011 samt att i övrigt godkänna överföringen av verksamheten inom Sportcentrum till Norrtälje Sportcentrum AB.

24 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 131 Dnr KS Försäljning av del av fastigheten Görla 8:1 till Volvo avseende etablering av nytt Volvo Truck Center i Norrtälje Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna upprättat förslag till köpekontrakt med Fastighetsbolaget Etnografen AB gällande försäljning av del av Görla 8:1. bifogad kommunstyrelsekontorets skrivelse daterad den 8 april Som ersättning för befintliga lokaler på Estunavägen har Etnografen AB, som är ett helägt bolag till AB Volvos fastighetsbolag Volvo Group Real Estate AB, ansökt om markanvisning för etablering av ett nytt Volvo Truck Center i Norrtälje på fastigheten Görla 8:1. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 8 april 2011 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna upprättat förslag till köpekontrakt med Fastighetsbolaget Etnografen AB gällande försäljning av del av Görla 8:1.

25 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 132 Dnr KS Begäran om medel för undersökningar för hamn i Bromskär Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att bevilja ett anslag om kronor, som finansieras ur kommunstyrelsens anslag för exploatering och utveckling 2011, för att utföra kompletterande förberedande undersökningar för utbyggnad av hamn i Bromskär, att kostnaderna för kompletterande undersökningar av TBT ska fördelas mellan kommunen och Bromskärs hamnförening efter antal prov inom respektive område samt att uppdra till kommunstyrelsekontoret att beställa nödvändiga undersökningar. Förarbeten pågår för att möjliggöra utbyggnad av hamnen i Bromskär. Kommunens del i projektet är en yrkesdel för linjetrafik, godstransporter och öbornas större båtar. Småbåtsdelen, belägen söder om yrkesdelen, ansvarar den ideella föreningen Bromskärs hamnförening för. För att kunna färdigställa ansökan till miljödomstolen krävs ytterligare utredningar och medel. Landstingets regionplane- och trafikkontor har beviljat kommunen ett bidrag på kronor. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 23 mars 2011 att kommunstyrelsen beslutar att bevilja ett anslag om kronor, som finansieras ur kommunstyrelsens anslag för exploatering och utveckling 2011, för att utföra kompletterande förberedande undersökningar för utbyggnad av hamn i Bromskär, att kostnaderna för kompletterande undersökningar av TBT ska fördelas mellan kommunen och Bromskärs hamnförening efter antal prov inom respektive område samt att uppdra till kommunstyrelsekontoret att beställa nödvändiga undersökningar.

26 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 133 Dnr KS Begäran om medel till vetenskaplig utvärdering av TioHundraprojektet Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att bevilja kommunstyrelsekontoret 1 mkr för finansiering av vetenskaplig utvärdering av TioHundraprojektet samt att finansiering sker med medel till kommunstyrelsens förfogande. TioHundraprojektet är förlängt till och med 31 december Inför övergången till en annan arbetsform ska en vetenskaplig utvärdering genomföras. Även Stockholms läns landstingsstyrelses förvaltning begär 1 mkr för projektet av sin huvudman. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 21 mars 2011 att kommunstyrelsen beslutar att bevilja kommunstyrelsekontoret 1 mkr för finansiering av vetenskaplig utvärdering av TioHundraprojektet samt att finansiering sker med medel till kommunstyrelsens förfogande.

27 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 134 Dnr KS Månadsrapport per mars 2011 för kommunstyrelsen Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna kommunstyrelsekontorets månadsrapport per mars 2011 med en prognostiserad budgetavvikelse på tkr för skattefinansierad verksamhet. Norrtälje kommun upprättar månads-, delårs- eller årsbokslut innefattande en helårsprognos alla månader förutom januari, juni och juli. I juli lämnas enbart en helårsprognos och i december rapporteras enbart årets resultat. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 18 april 2011 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna kommunstyrelsekontorets månadsrapport per mars 2011 med en prognostiserad budgetavvikelse på tkr för skattefinansierad verksamhet.

28 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 135 Dnr KS Månadsrapport per mars 2011 för kommunen Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna månadsrapport för mars 2011, att överlämna rapporten till kommunfullmäktige för kännedom. Norrtälje kommun upprättar månads-, delårs- eller årsbokslut innefattande en helårsprognos alla månader förutom januari, juni och juli. I juli lämnas enbart en helårsprognos och i december rapporteras enbart årets resultat. Koncernredovisning upprättas per april, augusti och december. De i NKAB-koncernen ingående bolagen lämnar rapporter varannan månad, jämna månader. TioHundra AB lämnar rapport för alla månader utom januari och juli. För februari 2011 lämnas dock endast en prognos över det förväntade utfallet i bokslut för Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 18 april 2011 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna månadsrapport för mars 2011, samt att överlämna rapporten till kommunfullmäktige för kännedom.

29 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 136 Dnr KS Upplåtelse av offentlig plats i Norrtälje, Hallstavik och Rimbo Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att anta villkor vid upplåtelse av offentliga försäljningsplatser, daterade den 11 april 2011, att godkänna försäljningsplatser i Norrtälje, Hallstavik och Rimbo enligt kartor bilagda kommunstyrelsekontorets skrivelse daterad den 3 mars 2011 samt att uppdra till kommunstyrelsens arbetsutskott att vid behov revidera placering av försäljningsplatser i Norrtälje, Hallstavik och Rimbo. Med anledning av nya detaljplaner och tillkommande eller ändrade entréer och nödutgångar behöver villkor och kartor över offentliga försäljningsplatser i Norrtälje, Hallstavik och Rimbo revideras. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 3 mars 2011 att kommunstyrelsen beslutar att anta villkor vid upplåtelse av offentliga försäljningsplatser daterade den 11 april 2011, att godkänna försäljningsplatser i Norrtälje, Hallstavik och Rimbo enligt kartor bilagda kommunstyrelsekontorets skrivelse daterad den 3 mars 2011 samt att uppdra till kommunstyrelsens arbetsutskott att vid behov revidera placering av försäljningsplatser i Norrtälje, Hallstavik och Rimbo.

30 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 137 Dnr KS Yttrande över Trafikverkets förstudie 2+1-väg på E18 mellan Norrtälje och Kapellskär Arbetsutskottet beslutar: att godkänna skrivelse bifogad kommunstyrelsekontorets skrivelse daterad den 5 april 2011 som kommunens yttrande i ärendet. Trafikverket önskar kommunens samrådsyttrande över förstudie 2+1-väg på E18 mellan Norrtälje och Kapellskär. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 5 april 2011 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna skrivelse bifogad kommunstyrelsekontorets skrivelse daterad den 5 april 2011 som kommunens yttrande i ärendet.

31 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 138 Dnr KS Avtal om avstående av ersättning för rivningsförbud Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna avtal om avstående av ersättning för införande av skyddsbestämmelser med rivningsförbud i detaljplan för fastigheten Niord 7 och del av Niord 1. För att bevara en före detta armaturfabrik med visst kulturhistoriskt intresse har ett område i detaljplanen för Niord 7 och del av Niord 1 belagts med skyddsbestämmelser. Enligt plan- och bygglagen 14 kap 8 har ägaren rätt till ersättning av kommunen om skada uppkommer till följd av att rivningsförbud eller skyddsbestämmelser meddelas i detaljplanen. Rubricerade avtal innebär att ägaren avstår rätten till sådan ersättning av kommunen. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 5 april 2011 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna avtal om avstående av ersättning för införande av skyddsbestämmelser med rivningsförbud i detaljplan för fastigheten Niord 7 och del av Niord 1.

32 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 139 Dnr KS Investering 2011 Cirkulationsplats Estunavägen Vätövägen i Norrtälje Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att anslå tkr för kommunens del av genomförande av ombyggnad av korsningen Estunavägen Vätövägen till cirkulationsplats i Norrtälje, att finansieringen sker med kommunstyrelsens anslag för anläggningsinvesteringar 2011, att kommunstyrelsekontorets budgetram för 2012 utökas med 230 tkr samt för 2013 utökas med ytterligare 200 tkr på grund av utökade driftkostnader för gata/park-enheten samt att finansieringen av driftkostnader för gator inarbetas i kommunstyrelsens budget för drift av nya investeringar 2012 och Projektet omfattar ombyggnad av korsningen mellan Estunavägen och Vätövägen i Norrtälje. Efter ombyggnaden är korsningen en cirkulationsplats med anslutning till den förlängning av Vätövägen, som kommer att byggas i Trafikverkets projekt Väg 76 förbi Norrtälje Etapp 2. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 29 mars 2011 att anslå tkr för kommunens del av genomförande av ombyggnad av korsningen Estunavägen Vätövägen till cirkulationsplats i Norrtälje, att finansieringen sker med kommunstyrelsens anslag för anläggningsinvesteringar 2011, att kommunstyrelsekontorets budgetram för 2012 utökas med 230 tkr samt för 2013 utökas med ytterligare 200 tkr på grund av utökade driftkostnader för gata/park-enheten samt att finansieringen av driftkostnader för gator inarbetas i kommunstyrelsens budget för drift av nya investeringar 2012 och 2013.

33 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 140 Dnr KS Begäran om medel till underhållsåtgärder av parkeringsyta inom fastigheten Rävsnäs 3:49 Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att anslå 400 tkr till underhållsåtgärder av parkering inom fastigheten Rävsnäs 3:49, att finansiering av åtgärderna sker inom ramen för kommunstyrelsens anslag till förfogande samt att för upplåtelse av parkeringsplats inom fastigheten Rävsnäs 3:49 under år 2011 utta en avgift om 300 kr per plats. Tidigare avtal med Refsnäs Fritidsförening avseende fastigheten Rävsnäs 3:49 sades upp den 20 oktober I avsaknad av arrendator och i avvaktan på en ny är kommunen i egenskap av markägare ansvarig för att marken med biluppställningsplatser hålls i vårdat skick. Medel för dessa underhållsåtgärder saknas i budget Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 1 april 2011 att kommunstyrelsen beslutar att anslå 400 tkr till underhållsåtgärder av parkering inom fastigheten Rävsnäs 3:49, att finansiering av åtgärderna sker inom ramen för kommunstyrelsens anslag till förfogande samt att för upplåtelse av parkeringsplats inom fastigheten Rävsnäs 3:49 under år 2011 utta en avgift om 300 kr per plats.

34 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 141 Dnr KS Övertagande av vatten- och avloppsledningar i Hensvik, Herräng Ärendet utgår.

35 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 142 Dnr KS Svar på framställan från Framtid Älmsta om medel för försköning av Älmsta Arbetsutskottet beslutar: att avslå Framtid Älmstas ansökan om medel ur parkbudgeten för försköning av Älmsta. Reservation Socialdemokraternas ledamöter reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande. Framtid Älmsta har den 7 februari 2011 ansökt om ekonomiskt bidrag omfattande kronor för Älmstas förskönande samt kronor för skötsel och underhåll av genomförda planteringar. Ansökan saknar registreringsbevis, som visar att Framtid Älmsta är en ideell förening samt en förteckning och kostnadsberäkning över de åtgärder, som de vill att kommunen ska bekosta. Enligt kommunallagen 2 kap 1 är kommunen förhindrad att ge bidrag till enskild. I 2011 års budget har kommunen endast avsatt medel för försköning av Norrtälje, Rimbo och Hallstavik på de ytor där kommunen är huvudman. Ytterligare medel för försköning av andra orter och ytor där kommunen inte är huvudman har inte avsatts för år Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 8 april 2011 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att avslå Framtid Älmstas ansökan om medel för försköning av Älmsta på grund av att ansökan saknar förteckning och kostnadsberäkning över de åtgärder, som Framtid Älmsta vill att kommunen ska bekosta samt uppgifter om att Framtid Älmsta är en registrerad förening.

36 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 142 Dnr KS (forts) ande sammanträde Yrkanden Elisabeth Björk (S) bifall till ansökan. Kjell Jansson (M) att ansökan avslås. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på framställda yrkanden och finner att arbetsutskottet beslutar enligt Kjell Janssons yrkande.

37 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 143 Dnr KS Tilldelningsbeslut avseende förskolepaviljonger i Svanberga Arbetsutskottet beslutar: att tilldela kontrakt till den entreprenör, som lämnat in anbud nr 2, avseende uppställning av förskolepaviljonger i Svanberga. Kommunstyrelsen beslutade bland annat den 11 oktober 2010 att uppdra åt kommunstyrelsekontoret att vidta åtgärder för placering av paviljonger för två förskoleavdelningar i Svanberga. Den 23 februari 2011, 51, godkände kommunstyrelsens arbetsutskott förfrågningsunderlaget. Vid anbudstidens utgång hade tre anbud inkommit. Ett anbud har uteslutits eftersom samtliga krav inte var uppfyllda. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 14 april 2011 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att tilldela kontrakt till den entreprenör, som lämnat in anbud nr 2, avseende uppställning av förskolepaviljonger i Svanberga.

38 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 144 Dnr KS Tilldelningsbeslut avseende byggnad av va-ledning och gc-väg till Björnö gård Arbetsutskottet beslutar: att anta anbudsgivare nr 3 avseende byggande av va-ledningar och gc-väg till Björnö gård. Kommunstyrelsen beslutade den 1 juni 2009, 150, att anslå kronor för utbyggnad av anslutningsledningar avseende vatten och spillvatten fram till Björnö etapp 1, (Björnö gård). Dessutom anslog kommunstyrelsen den 10 januari tkr för byggandet av en gång- och cykelväg på samma sträcka som va-ledningarna. Entreprenaden är en totalentreprenad med fast pris utan index. Den 23 februari 2011, 52, godkände kommunstyrelsens arbetsutskott förfrågningsunderlaget. Vid anbudstidens utgång hade fyra anbud inkommit. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 13 april 2011 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att anta anbudsgivare nr 3 avseende byggande av va-ledningar och gc-väg till Björnö gård.

39 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 145 Dnr KS Tilldelningsbeslut avseende upphandling av finansiella tjänster Arbetsutskottet beslutar: att för avtalstiden teckna avtal med anbudsgivare nr 1. Norrtälje kommuns nuvarande avtal med Nordea går ut den 31 oktober Kommunstyrelsens arbetsutskott godkände den 12 januari 2011, 1 ett förfrågningsunderlag för upphandling av flödesrelaterade cach managementtjänster, koncernkontosystem med checkkredit samt löneförmedling. Upphandlingen är genomförd som ett öppet förfarande. Vid anbudstidens utgång hade tre anbud inkommit, varav ett inte klarade alla skall-krav. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 29 mars 2011 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att för avtalstiden teckna avtal med anbudsgivare nr 1.

40 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 146 Dnr KS Tilldelningsbeslut avseende upphandling av biblioteksmedel Arbetsutskottet beslutar: att anta anbudsgivare enligt följande: Anbudsområde A Litteratur utan biblioteksutrustning Anbudsgivare nr 2 Anbudsområde B Litteratur med biblioteksutrustning Anbudsgivare nr 3 Anbudsområde C Ljudböcker utan biblioteksutrustning Anbudsgivare nr 3 Anbudsområde D Ljudböcker med biblioteksutrustning Anbudsgivare nr 3 Anbudsområde E Musik utan biblioteksutrustning Anbudsgivare nr 5 Anbudsområde F Musik med biblioteksutrustning Anbudsgivare nr 3 Anbudsområde G Film och dataspel utan biblioteksutrustning Anbudsgivare nr 5 Anbudsområde H Film och dataspel med biblioteksutrustning Anbudsgivare nr 3 att uppdra till upphandlingschefen att underteckna avtal med ovanstående anbudsgivare.

41 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 146 Dnr KS (forts) Norrtälje kommuns avtal avseende biblioteksmedia har löpt ut. Rubricerad upphandling har genomförts inom det så kallade STONO-samarbetet och omfattar biblioteksböcker på svenska och utländska språk, musikmedia, ljudböcker samt film och spel för biblioteken, inklusive skol- och gymnasiebibliotek i kommunerna Norrtälje, Danderyd, Täby, Vallentuna, Vaxholm och Österåker. Den 29 september 2010, 299, godkände kommunstyrelsens arbetsutskott förfrågningsunderlaget. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 10 april 2011 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att anta anbudsgivare enligt följande: Anbudsområde A Litteratur utan biblioteksutrustning: Anbudsgivare nr 2, Anbudsområde B Litteratur med biblioteksutrustning: Anbudsgivare nr 3, Anbudsområde C Ljudböcker utan biblioteksutrustning: Anbudsgivare nr 3, Anbudsområde D Ljudböcker med biblioteksutrustning: Anbudsgivare nr 3, Anbudsområde E Musik utan biblioteksutrustning: Anbudsgivare nr 5, Anbudsområde F Musik med biblioteksutrustning: Anbudsgivare nr 3, Anbudsområde G Film och dataspel utan biblioteksutrustning: Anbudsgivare nr 5, Anbudsområde H Film och dataspel med biblioteksutrustning: Anbudsgivare nr 3, att uppdra till upphandlingschefen att underteckna avtal med ovanstående anbudsgivare.

42 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 147 Dnr KS Godkännande av förfrågningsunderlag avseende insamling av hushållsavfall och latrin på öar utan bro- eller färjeförbindelse Ärendet utgår.

43 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 148 Dnr KS Godkännande av förfrågningsunderlag avseende fastighetsstädning (lokalvård) Arbetsutskottet beslutar: att godkänna upprättat förfrågningsunderlag, bifogat kommunstyrelsekontorets skrivelse daterad den 28 mars 2011 samt att medge offentliggörande av upphandlingen genom annonsering. Upphandlingen avser ramavtal för fastighetsstädning. Den omfattar även en option om gardintvätt. För närvarande finns separata städavtal upphandlade för ett flertal fastigheter. Dessa avtal löpte ut den 1 september 2011, men är möjliga att förlänga ett år. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 28 mars 2011 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att godkänna upprättat förfrågningsunderlag, bifogat kommunstyrelsekontorets skrivelse daterad den 28 mars 2011 samt att medge offentliggörande av upphandlingen genom annonsering.

44 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 149 Information Towe Ireblad från SWECO redogör för pågående arbete med avfallsplanen. Målsättningen är att planen ska ställas ut under sommaren och hösten SWECO får i uppdrag att revidera planen utifrån synpunkter framförda vid dagens möte samt att resultatet redovisas vid ett kommande arbetsutskott.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-01-12 1 (5) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 1 på grund av jäv) Berit Jansson (C) ordförande ( 1) Elisabeth

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-25 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.10 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Kerstin Bergström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-07 1 (19) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.15 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen 2011-05-02 1(66) Plats och tid Kommunhuset Ankaret, sammanträdesrum Norrtälje, kl 18.00-19.00 ande Enligt förteckning Övriga deltagande Tommie Eriksson, kommundirektör Gunnel Löfqvist,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-02 1 () Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.30 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-11-16 1 (10) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 10.00-10.35 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 349) Berit Jansson (C) ordförande 349 Elisabeth Björk (S) Olle

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-11-14 1 () Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.30 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-16 1 (15) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.10 ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson (S) Åke Malmström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-08 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.35 ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson (S) Hans Andersson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-03-20 1 (15) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-09-14 1 (10) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-11.00 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

N0RRTÄL1E SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

N0RRTÄL1E SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida m N0RRTÄL1E, KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2012-10-22 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje ki. 12.00-13.45 Nils Matsson (M) Åsa Wennerfors

Läs mer

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.., KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 17:15-18:30 Göran Pettersson (M),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-27 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.05 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-05-08 1 (23) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 08.30-09.15 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 148) Berit Jansson (C) ordförande 148 Ulrika Falk (S) Olle Jansson

Läs mer

266 Yttrande över länsstyrelsens redovisning av genomförd tillsyn av kommunens arbete enligt Lag om Skydd mot Olyckor.

266 Yttrande över länsstyrelsens redovisning av genomförd tillsyn av kommunens arbete enligt Lag om Skydd mot Olyckor. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-09-11 Ärenden 266 Yttrande över länsstyrelsens redovisning av genomförd tillsyn av kommunens arbete enligt Lag om Skydd mot Olyckor. 267 Försäljning av fastigheten Tälje

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-01 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.30 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-23 1 (23) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.15 ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson (S) Hans Andersson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-12-07 1 (15) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.10 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 392 pga jäv) Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) ordförande 392

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-14 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.40 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-10-03 1 (29) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.10 ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Hanna Stymne Bratt (S) Hans

Läs mer

Ulrika Falk (S), ordf Ander Olander (C) Ingrid Landin (MP) Kjell Jansson (M) Lotta Lindblad Söderman (M), tjänstgörande ersättare

Ulrika Falk (S), ordf Ander Olander (C) Ingrid Landin (MP) Kjell Jansson (M) Lotta Lindblad Söderman (M), tjänstgörande ersättare 1(9) Plats och tid Måndagen den 19 juni 2017 kl 15.00-15:43 ande Ledamöter Ulrika Falk (S), ordf Ander Olander (C) Ingrid Landin (MP) Kjell Jansson (M) Lotta Lindblad Söderman (M), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Madelene Fredriksson, ekonomichef Anne Josefsson, sekreterare. Justerande. [Jansson (S)

Madelene Fredriksson, ekonomichef Anne Josefsson, sekreterare. Justerande. [Jansson (S) NORRTÄLJE KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje ki 14:00-16:00 Göran Pettersson (M),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-22 1 () Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-11.30 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) ej 218-219, 224-230, 232 Berit Jansson (C) ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen 2012-03-19 1 Plats och tid Kommunhuset Ankaret, sammanträdesrum Norrtälje, kl 18.00-18.55 Beslutande Enligt förteckning Övriga deltagande Per Nordenstam, kommundirektör Tommie Eriksson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24 1 (21) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00 10-30 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2011-03-21 Plats och tid ande Sammanträdesrum Rimbo, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.00-14.00 Göran Pettersson, ordförande Åsa Wennerfors (FP) 1:e

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag NORRTÄLJE Barn- och skolnämnden SAMMANTRADESPROTOKOLL 2012-03-26 Plats och tid Norrtäijesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 14:00-16.30 Beslutande Enligt förteckning sid 2 övriga deltagande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-05-23 1 (24) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.30 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) 157-160 Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-02-09 1 (18) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-11.00 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-05 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09-15 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-11-10 1 (25) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.55 ande Övriga deltagande Utses att justera Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson

Läs mer

Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26 Olle Jansson (S)

Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26 Olle Jansson (S) 1(8) 2014-05-19 Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-14.40 ande Ledamöter Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-15 1 (24) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 Beslutande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 382) Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) ordförande 382

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(10) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-22 1 (33) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-11.35 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M)

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 1(21) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl 14:00 15.25 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-10-30 1 (21) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.30-10.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S)

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C), tjänstgörande ersättare Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M)

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C), tjänstgörande ersättare Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 1(11) Plats och tid ande Sammanträdesrum Roslags-Länna, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.20 Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(16) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje Kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-03-25 1 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M),

Läs mer

Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina Erdtman (S) Ulla Bratt (S)

Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina Erdtman (S) Ulla Bratt (S) 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-06-16 1 (24) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-11.10 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-05-30, kl. 08:00-10:48 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-03-27 1 (24) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-11.00 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag NORRTÄLJE SAMMANTRADESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2012-10-01 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret- Estunavägen 12, Norrtälje kl 14:00-16.00

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje måndagen den 3 juni 2019 kl

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje måndagen den 3 juni 2019 kl Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje måndagen den 3 juni 2019 kl. 13-13.50 Ledamöter Övriga närvarande Robert Beronius (L) (ordförande) Ganimete Kalludra

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(12) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) 28-33 Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Kommunstyrelsekontoret fredagen den 18 mars (Britt-Marie Bohlin. ÅsaJ^årljnder. Justerande...yjdfc^ Kristian Krassman ANSLAG/BEVIS

Kommunstyrelsekontoret fredagen den 18 mars (Britt-Marie Bohlin. ÅsaJ^årljnder. Justerande...yjdfc^ Kristian Krassman ANSLAG/BEVIS Klimatnämnden 2011-03-10 1(12) Piatsociitid Kommunhuset Ankaret, sammanträdesrum Häverö, kl 13.15-15.00, 16.00-16.20 ande Enl förteckning övriga deltagande Britt-Marie Bohlin, sekreterare Gunnel Löfqvist,

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-12-12 1 (20) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Kerstin Bergström (S) Olle Jansson

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(13) Plats och tid Kommunhuset Ankaret i Norrtälje, kl. 14.00-15.40 ande Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) Övriga närvarande

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M)

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 1(6) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.30 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-09 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset Ankaret, Kultur o fritidsförvaltningens sammanträdesrum Estunavägen 12, Norrtälje, kl 13.00-15.00 Louise Branting (c),

Läs mer

Per Nordenstam, kommundirektör Tommie Eriksson, vice kommundirektör Mikael Forssander, sekreterare

Per Nordenstam, kommundirektör Tommie Eriksson, vice kommundirektör Mikael Forssander, sekreterare 1(7) Plats och tid Norrtälje sportcentrum, klockan 16.30-16.47 ande Ledamöter Ulrika Falk (S), ordförande Olle Jansson (S) Hanna Stymne Bratt (S) Alexander Srndovic (S), 189 Margareta Lundgren (S) Berit

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag NORRTÄL1E M,...i KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 14:00-16.20 Asa Wennerfors (FP) 1:e vice ordförande

Läs mer

Mikael Forssander, Kanslichef Tobias Arvidsson, Samhällsbyggnadsdirektör Magnus Åberg, Ekonomidirektör Jasmina Szczesna Adabaniyan, nämndsekreterare

Mikael Forssander, Kanslichef Tobias Arvidsson, Samhällsbyggnadsdirektör Magnus Åberg, Ekonomidirektör Jasmina Szczesna Adabaniyan, nämndsekreterare 1(16) Plats och tid Häverösalen, måndagen den 21 maj 2018 kl 16:00-17.00 ande Ledamöter Ulrika Falk (S), ordförande Hanna Stymne Bratt (S), tjänstgörande ersättare Anders Olander (C) Ingrid Landin (MP)

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-02

Utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-02 NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL, K. KOMMUN Utbildningsnämndens arbetsutskott Piats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.45 Louise Branting (C),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid Måndagen den 13 juni 2016 kl 16.00 17.25 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande Lennart Månsson (M) vice ordförande Gunilla

Läs mer

Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-11.15, 12.00-12.30 Enligt förteckning. Sören Fredriksson, förvaltningschef Christer Eklund, sekreterare

Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-11.15, 12.00-12.30 Enligt förteckning. Sören Fredriksson, förvaltningschef Christer Eklund, sekreterare NORRTÄLJE KOMMUN Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-02-28 Plats och tid ande Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-11.15, 12.00-12.30 Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, förvaltningschef

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen 2013-11-25 1(39) Plats och tid Kommunhuset Ankaret, sammanträdesrum Norrtälje, kl 18.00-18.30 ande Enligt förteckning Övriga deltagande Per Nordenstam, kommundirektör Tommie Eriksson, vice

Läs mer

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15 1(11) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.55 Beslutande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Sven-Olov Jansson (S) Sara Hansson

Läs mer

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Enligt förteckning

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Enligt förteckning NORRTÄLJE KOMMUN Socialnämnden SAMMANTRADESPROTOKOLL 2014-06-13 Plats och tid ande Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-09.50, 10.30-11.00 Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, förvaltningschef

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2012-05-09 kl 10:30-11:10 Beslutande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga närvarande: Lena

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

26 Dnr 2016/ KS

26 Dnr 2016/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (4) 26 Dnr 2016/37-298 KS Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, lokallösning för socialförvaltningens administration i fastigheten Höken. Kommunstyrelsen

Läs mer

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej KOMMUNFULLMÄKTIGE Nya hyrestaxor för kommunens idrottsanläggningar 2 Åtgärder för att få budget i balans 200 3 Kommunbidrag 2002, kommunfullmäktige och revisionen 4 Exploateringsavtal, Västra Degrabo 5

Läs mer

Sören Fredriksson, förvaltningschef Christer Eklund, sekreterare. Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, torsdagen den 15 december 2011

Sören Fredriksson, förvaltningschef Christer Eklund, sekreterare. Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, torsdagen den 15 december 2011 NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2011-12-15 Plats och tid Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-10.00, 11.00-11.45 ande Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, förvaltningschef

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-10 1 (16) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00 09.40 Beslutande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2014-02-03 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-15.55 Göran Pettersson (M), ordförande Åsa Wennerfors

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll Tid och plats Tisdagen den 21 februari 2012, kl 18.00 19.45 i Dialogen Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Gerby (M), ordförande Mats Ahlbom (M) Gunnel Bergström (FP) Ove Wallin (C) Hanna

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2010-11-02 Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje, kl 15.00-16.00 Ann S Pihlgren (M), ordförande Patrik Dahl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Rum 226 kl. 09:00-09:50 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Marie Östh Karlsson (S) (ordförande) Hans Bergfelt (M) (vice ordförande) Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP)

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(8) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje. kl. 14.00-15.20 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-04-25 1 (10) Plats och tid Bruksgymnasiet, Gimo, kl. 15.30-16.45 Beslutande Enligt särskild närvarolista Övriga deltagande Peter Nyberg, kommundirektör Curt Nilsson, 74 Fredrik Borgelin, 76 Annila

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Stora sessionssalen Tid 2019-04-15, kl. 17:00-17:32 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Lennart Månsson (M) Bert Larsson (M) Emma Köster (M) Gun Larsson (L) Rune

Läs mer

Socialnämnden 2014-11-28

Socialnämnden 2014-11-28 Socialnämnden 2014-11-28 Plats och tid Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-10.00, 10.30-11.00 ande Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, förvaltningschef Christer Eklund, sekreterare

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl. 14.30 16. Ledamöter Robert Beronius (L) (ordförande) Christina Frisk (L) Linda Hiort

Läs mer

Förskolan skall vara inflyttningsklar senast

Förskolan skall vara inflyttningsklar senast 1(3) Micael Holm tel. 040-626 8412 Micael.Holm@svedala.se Tjänsteskrivelse 2018-03-22 Dnr: 2017-000197 Förslag till beslut om tilldelning av projekt, efter upphandling och tecknande av två hyresavtal samt

Läs mer

Folkets Park kl

Folkets Park kl 1 (11) Plats och tid Folkets Park kl 09.00 11.45 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson, (c) ledamot Lars-Göran Thulin,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-14 1 (31) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.20 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Elisabeth

Läs mer

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 1 Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (S) ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Boel Rosdahl, (S) ledamot Catharina Tann, (S) ledamot Leif Andersson, (V)

Läs mer

Tina Andersson (m) tjänstgörande Daniel Markstedt (s) tjänstgörande Annika Andersson (s) ej tjänstgörande

Tina Andersson (m) tjänstgörande Daniel Markstedt (s) tjänstgörande Annika Andersson (s) ej tjänstgörande 1(11) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 16.00-18.30 Beslutande Ledamöter Annika Holmstrand (c) ordförande Karl-Erik Andersson (c) Anna Moberg (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp) Birger

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, måndagen den 27 juni 2011 ANSLAG/BEVIS. Socialkontoret, Norrtälje

Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, måndagen den 27 juni 2011 ANSLAG/BEVIS. Socialkontoret, Norrtälje NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2011-06-22 Plats och tid Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-10.15, 13.00-14.00 Beslutande Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson,

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Alnarp Tid kl. 17.00-17.30

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Alnarp Tid kl. 17.00-17.30 Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Alnarp Tid kl. 17.00-17.30 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande 37-39 Lennart Månsson (M) vice ordförande 37-39 Bengt Håkansson

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

2 Samråd enligt ÄPBL 5:20 - Detaljplan för fastigheterna Tälje 3:186, 3:326, s:34-35 med flera, Solbacka trädgård i Norrtälje stad.

2 Samråd enligt ÄPBL 5:20 - Detaljplan för fastigheterna Tälje 3:186, 3:326, s:34-35 med flera, Solbacka trädgård i Norrtälje stad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013- )/ 'Z3 Ärenden 1 Allmän planinformation. 2 Samråd enligt ÄPBL 5:20 - Detaljplan för fastigheterna Tälje 3:186, 3:326, s:34-35 med flera, Solbacka trädgård i Norrtälje

Läs mer

Utbildningsnämnden 2011-05-24 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16.

Utbildningsnämnden 2011-05-24 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16. Utbildningsnämnden 2011-05-24 1 Plats och tid Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16.30 Närvarande och beslutande Enligt förteckning

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll sid 2 (6) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 153 Tilldelningsbeslut och begäran om anvisning av medel, förskola i Parkvillan. 154 Yttrande över

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Nr Sida (6)

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Nr Sida (6) 2013-12-04 12 1(6) Plats och tid Åre gymnasieskola i Järpen, skolsal 1, kl 17.00 17.30. Beslutande Leif Nord, M, ordförande Egon Eriksson, M Daniel Danielsson, C Mats Tysk, C (ersättare Åke Granlöv, C)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer