Guide till Grillboxen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Guide till Grillboxen"

Transkript

1 Guide till Grillboxen Vintern har äntligen släppt sig grepp om oss och solen är uppe allt längre på kvällarna. När temperaturen stiger mot behagliga grader åker grillarna fram på altaner, balkonger och gräsmattor. Vi flyttar matlagningen utomhus igen och umgås mer med våra vänner och grannar. Så vad är då hemligheten för en lyckad grillkväll? Jo, enligt mig är det: Q Bra förberedelser: att låta köttet rumstempereras innan grillning, att låta marinaden få göra sitt och att ta sig tiden att få till en riktigt bra glöd på grillen. Q Goda tillbehör! Kanske några av dem du hittar i denna guide? Q Bra kvalitet på kött och andra råvaror! Jag tror inte att det behöver ytterligare förklaring. Q Mycket skratt och glada vänner. Lycka till och glöm inte att njuta långsamt! / Sofia, kock på Gröna gårdar Tag fram köttet Tag fram köttet i god tid före grillningen. För bästa resultat ska köttet ha hunnit bli rumstempererat innan det läggs på grillen. Passa på att marinera redan nu. Gör i ordning grillen Om du inte använder en gasol eller elgrill har du att välja mellan kol, briketter och ved eller någon sorts kombination av dessa. Kol går snabbt att få glöd på men brinner inte lika länge som briketter. Torr ved av olika slag tar längre tid eftersom veden måste brinna ner först. Fördelen med ved är att den bidrar med olika typer av smaker till köttet beroende på träslag. Lägg briketterna eller kolen i en pyramid. Tänd på, men undvik att använda tändvätska det är både omständligt och kan i värsta fall sätta smak på köttet. När briketterna eller kolen glöder är det dags att sprida ut dem. Om grillen behöver mer syre kan du riva loss en av köttboxens sidor och vifta med kartongen fram och tillbaka över kolen. När ett vitt lager täcker kolen är det dags att börja grilla. Se till att grillgallret är hett när du lägger på köttbitarna. Använd en stektermometer till större köttbitar (temperaturer: se faktaruta). Servera!

2 Bra att veta Skär aldrig bort något fett från köttbitarna innan tillagnin eftersom fettet ger mycket smak. Efter tillagning kan du antingen äta upp det eller skära bort det. För att undvika att färsen fastnar på händerna kan du forma nötfärsbiffar med blöta händer. Använder du grillspett av trä ska de blötläggas en stund innan grillningen annars finns det risk att träet förkolnar eller börjar brinna. LÅNGSAM GLÖDBÄDD MED EXTRA SMAKDIMENSION: ved + briketter. LÅNGSAM GLÖDBÄDD SOM HÅLLER LÄNGE: briketter. SNABB GLÖDBÄDD TILL MINDRE KÖTTBITAR: kol. SNABB GLÖDBÄDD SOM HÅLLER LÄNGE: kol + briketter. INNERTEMPERATUR: 55 rosa-rött 60 rosa 65 lätt rosa. Tips och råd om Grillboxens innehåll Flankstek Flanksteken tål lång marinering. Passar att marinera hel, grilla på hög värme till önskad färdighetsgrad, låta vila en stund och sedan skiva tunt tvärs över muskelfibrerna. Trött på att grilla? Flanksteken är en detalj som lämpar sig utmärkt till råbiff en mycket smakrik upplevelse! Toppbog Även denna detalj tillagas hel. Marinera den gärna någon timme innan tillagning och grilla på hög värme. Låt köttet vila en stund och skär sedan upp det i tunna skivor. Grillbitar Denna detalj passar utmärkt till grillspett. Skär bitarna i tärningar om ca 2,5 cm, marinera, trä på spett med valfria grönsaker och grilla. Rödlök, paprika och champinjoner är fina tillbehör, eller varför inte prova lite god halloumiost? Rostbiff (skivad) Grilla som den är med salt och peppar eller låt den vila ett tag i en god marinad. Hamburgerfärs, 15 % Krydda, forma och grilla färsbiffar eller hamburgare. Servera i nybakat bröd med valfria tillbehör. Rostasfilé och bogfilé Tillagas på samma sätt som oxfilé: skär i tjocka skivor (ca 2,5 3 cm), pensla med smält smör/olja, salta, peppra och grilla sen på hög värme till önskad färdighetsgrad.

3 Grillrecept 2016 Grannens supergoda hamburgerbröd 8 9 ST HAMBURGERBRÖD 25 g smör (rumstemp.) 30 g vetemjöl special 150 g mjölk 100 g mjölk 10 g jäst 250 g vetemjöl special 20 g socker 5 g salt Ett måste om man ska äta rejäla burgare! Börja med att ta fram smöret och skär det i kuber. Värm 30 g mjöl och 150 g mjölk i en kastrull på medelvärme. Rör hela tiden så att du inte får brända bitar i botten. När smeten tjocknat och är som tapetklister (när det blir ränder efter vispen) är den färdig. Tillsätt resten av mjölken. Kolla så att blandningen är ca 37 varm. Rör i jästen och blanda tills den löst sig. Blanda de torra ingredienserna i en degbunke. Häll ner degvätskan. Arbeta degen tills allt har blandats ordentligt, låt den sedan vila 10 min. Kör 5 min till i degblandaren. Tillsätt smöret bitvis och kör vidare i ca 15 min tills degen är mjuk och elastisk. Skrapa ur degen på ett mjölat bakbord och skär upp den i bitar. Forma till runda bollar och platta ut dem till skivor, 6 7 cm i diameter och någon centimeter höga. Lägg dem därefter på en bakplåt. Täck över bakplåten med en duk och låt jäsa till 3 4 cm höjd. Låt det ta tid! Sätt ugnen på 175. Baka långt ner i ugnen tills de fått fin färg, kanske 8 minuter. Ta ut bröden och låt dem svalna på ett galler under duk. Lägg dem i en påse så fort de är svala nog. Låt dem ligga i påsen minst två timmar innan du äter dem, gärna ännu längre tid. Släng in dem i frysen om du inte äter upp dem. Om man tinar upp dem i en påse blir de nästan ännu bättre än innan de frystes in.

4 Rökig sötpotatispuré med timjan 3 st stora sötpotatisar Rökspån 3 msk smör 1 dl grädde Salt och svartpeppar 1 knippe färsk timjan En puré som kan serveras istället för potatisgratäng eller liknande till kvällens grillmiddag. Tänd grillen och lägg rökspånet i blöt. Pricka sötpotatisarna rätt mycket, så att skalet inte spricker när de grillas. Lägg potatisen på grillen när det blivit fin glöd, ej direkt över glöden då de behöver tid att bli klara! Vill man att det ska gå fortare så kan man baka dem en stund i ugnen innan. Lägg på rökspånet och stäng till locket på grillen, alternativt lägg över en bit folie för att stänga in röken. Låt grillas tills det att de är väldigt mjuka. Ta ut sötpotatisarna och låt svalna något innan du delar dem och skrapar ut innehållet i en kastrull, det är viktigt att de fortfarande är rätt varma annars finns risken att purén blir klistrig. Mixa sötpotatisarna med smöret och grädden till en slät puré. Smaksätt med hackad timjan, salt och peppar. Mamma Yvonnes rabarberchutney CA 4 BURKAR 500 g rabarber (gör inget om de är lite träiga) 2 st röda lökar ½ msk ättika (24%) ¾ dl vatten 3-5 dl socker 1 tsk färsk ingefära ½ msk curry 2 tsk salt 2 st hackade röda chilifrukter Denna chutney passar utmärkt till grillat kött och är en perfekt present att ge bort i en fin burk till vänner och bekanta. Skala bort det trådigaste av rabarbern och dela ner i små bitar. Hacka rödlökarna fint och lägg allt i en stor kastrull tillsammans med vattnet och ättikan. Koka i ca 10 minuter och tillsätt sedan övriga ingredienser. Koka i ytterligare 40 minuter och låt svalna innan chutneyn hälls på burkar. Låt gärna chutneyn vila i några dagar innan servering, då smakar den ännu bättre.

5 Vattenmelonsallad med fetaost och pumpafrön CA 6-8 PORTIONER 1 liten vattenmelon alt. ½ stor 1 paket (ca 150 g) fetaost 1 påse machésallad, alt. ca 100g valfri sallad 1 kruka basilika ca 1 dl gröna pumpafrön Små röda och gula tomater (valfri mängd) Dressing 1 dl olivolja 4 msk äppelcidervinäger En fräsch sallad för varma dagar. Börja med att rosta pumpafröna i en torr panna tills de har fått fin färg. Skär bort skalet på melonen och tärna den. Skölj salladen och dela tomaterna på hälften. Blanda ihop dressingen och blanda den med salladen, tomaterna och melonen i en bunke. Lägg i en skål och smula över fetaosten. Avsluta med att plocka av basilikabladen och lägg överst tillsammans med pumpafröna. Klart att servera! Färskpotatissallad med Caesardressing och knaprigt bacon 12 st kokta medelstora färskpotatisar med skal (kalla) 1 st rödlök 10 st röda cocktailtomater 100 g knaperstekt bacon Grovt riven parmesanost 1 ägg (måste vara rumstempererat) 2 msk rödvinsvinäger 1 vitlöksklyfta 2 st sardellfiléer 1 msk kapris 2 dl rapsolja En matigare variant på den klassiska Caesarsalladen. Börja med att göra dressingen. Lägg alla ingrediensen i en hög, smal bunke som det går bra att mixa i. Tag en stavmixer och börja mixa på botten, dra sakta uppåt tills dressingen blivit tjock och allt mixats ihop. Skär den sig så börja om med ytterligare ett ägg i botten på en ny bunke och tillsätt sedan den skurna dressingen ovanpå innan du mixar igen. Skär potatisen i mindre bitar och skär rödlöken i tunna strimlor. Dela tomaterna på hälften och blanda ihop allt med dressingen. Toppa salladen med bacon och den rivna parmesanosten. Klart att servera!

6 Kall béarnaisesås 200 g smör 1 msk torkad dragon 1 msk vitvinsvinäger 4 äggulor 2 dl rapsolja En god sås att ha med sig som tillbehör på picknicken eller grillfesten. Smält smöret och ställ det åt sidan tills det har svalnat till rumstemperatur. Blanda dragon och vinäger och låt det stå och dra ett tag. Vispa äggulorna och häll sakta i oljan, när det börjar tjockna så kan man öka takten. Vispa ner smöret, men häll inte i det vita som ligger på bottnen. Blanda i vinägerblandningen. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite mer dragon. Yoghurtsås med lime och ingefära 3 dl grekisk yoghurt 1 msk finriven ingefära (färsk) 1 lime (skal och saft) Lite olivolja (av bra kvalitet) Denna sås passar utmärkt till starkt kryddat kött. Jag brukar göra den på grekisk yoghurt, men vill man ha en mindre syrlig sås går det lika bra att använda Crème fraîche. Blanda alla ingredienserna utom olivoljan. Den ringlar du istället ovanpå när såsen är klar, för en finare presentation och en rundare smak. Pico de gallosalsa 1 rödlök alt. 3 st salladslökar 3 röda tomater 1 kruka koriander 1 lime (skal och saft) 1 vitlöksklyfta Olivolja En mycket fräsch salsa att servera till grillad biff tillsammans med lite sallad. Skala löken om du väljer att ha i rödlök. Hacka ner tomater, lök och koriander i en bunke. Pressa vitlöken eller riv den fint och blanda den med olivolja, lime, salt och peppar till en dressing. Häll dressingen över tomatblandningen och blanda väl.

Guide till Grillboxen

Guide till Grillboxen Guide till Grillboxen Att grilla har blivit en tradition som för de flesta innebär en härlig start på våren. Grannar och vänner samlas för att avnjuta en måltid tillsammans samtidigt som grilloset lägger

Läs mer

GRILLA VILT INSPIRATION OCH LÄCKRA GRILLRECEPT FÖR DIG SOM UPPSKATTAR DET GODA I LIVET

GRILLA VILT INSPIRATION OCH LÄCKRA GRILLRECEPT FÖR DIG SOM UPPSKATTAR DET GODA I LIVET GRILLA VILT INSPIRATION OCH LÄCKRA GRILLRECEPT FÖR DIG SOM UPPSKATTAR DET GODA I LIVET Grilla Vilt är något alldeles extra Receptsamlingen med grillat från åke P är här. Fullproppad med unika recept med

Läs mer

Tsatsiki (4 portioner) 1 gurka 1 tsk salt 2 dl turkisk yoghurt 2 vitlöksklyftor 2 krm svartpeppar. Grekisk sallad (4 portioner)

Tsatsiki (4 portioner) 1 gurka 1 tsk salt 2 dl turkisk yoghurt 2 vitlöksklyftor 2 krm svartpeppar. Grekisk sallad (4 portioner) Moussaka (4 portioner) 2 st auberginer 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 400 gr köttfärs eller kycklingfärs 4 msk smör 1 burk krossade tomater 1 dl vispgrädde Svartpeppar Örtsalt SÅS 2 tsk kanel 2 dl grädde

Läs mer

Spätta med rödlöksgremolata. vecka 24

Spätta med rödlöksgremolata. vecka 24 Spätta med rödlöksgremolata vecka 24 inspiration Spätta med rödlöksgremolata Ett utsökt fiskrecept där rödlöksgremolata serveras som tillbehör. Den fräscha gremolatan får smak av persilja, citron och lök

Läs mer

smaker från grekland 17 februari 2019 ABROTOS Ekologisk mat- och vinkultur ABROTOS Kooperativ ekonomisk förening

smaker från grekland 17 februari 2019 ABROTOS Ekologisk mat- och vinkultur ABROTOS Kooperativ ekonomisk förening Matglädje MED ABROTOS RECEPT 17 februari 2019 Sander g johansson matmästare ABROTOS Ekologisk mat- och vinkultur ABROTOS Kooperativ ekonomisk förening Oliver med ouzo 3 dl kalamataoliver 1 röd chilifrukt,

Läs mer

Ingredienser v 26. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 26. Köp gärna med fler matvaror! Originalkasse 3-dagar

Ingredienser v 26. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 26. Köp gärna med fler matvaror! Originalkasse 3-dagar Originalkasse -dagar Ingredienser v 6 Recept Kött/fisk 500 gram blandfärs Ca 600 gram koljafilé Ca 550 gram minutkycklingskivor Potatis/ris/pasta kg potatis, Hej! Vi fortsätter på det underbara temat grill

Läs mer

Vegetariska receptfrån Paul Svensson. var smart! servera vegetariskt

Vegetariska receptfrån Paul Svensson. var smart! servera vegetariskt Vegetariska receptfrån Paul Svensson Couscous tagine med ugnsrostade grönsaker, yoghurt och saffran fullkornscouscous grönsaksbuljong 9 dl 7,5 dl lagerblad 2 gurkmeja saffran y msk 1 g tomater 3 aubergine

Läs mer

Sremska med avokadoröra. vecka 13

Sremska med avokadoröra. vecka 13 Sremska med avokadoröra och salsa vecka 13 familj Sremska med avokadoröra och salsa cirka 30 min a Näringsinnehåll/portion: Energi: 2632 kj/629 kcal. Protein 18,4 g. Fett 34,4 g. Kolhydrater 59,7 g. Ingredienser:

Läs mer

Ingredienserna i våra recept är i första hand ekologiska råvaror med lokala producenter som leverantörer. Aioli på palsternacka 10 portioner

Ingredienserna i våra recept är i första hand ekologiska råvaror med lokala producenter som leverantörer. Aioli på palsternacka 10 portioner Aioli på palsternacka 700 g palsternacka 250 g potatis 1 st röd chili 2 st vitlöksklyftor 1 st citron(saften) 1 dl matolja 1 l grönsaksbuljong örtsalt,vitpeppar socker 1. Skala och skär palsternackan och

Läs mer

grillbuffé 12 juni 2014

grillbuffé 12 juni 2014 Matglädje MED ABROTOS RECEPT grillbuffé 12 juni 2014 Sander g johansson matmästare ABROTOS Ekologisk mat- och vinkultur ABROTOS Kooperativ ekonomisk förening UPPLANDS VÄSBY Thaimarinerat Fisk- och Skaldjursspett

Läs mer

Sommarrecept till Viltboden. Foto: Hannah Kompanik. Recept: Elin Carleke

Sommarrecept till Viltboden. Foto: Hannah Kompanik. Recept: Elin Carleke Sommarrecept till Viltboden Foto: Hannah Kompanik Recept: Elin Carleke Hej och Välkomna till Trolle Ljungby Viltbod. Vi har öppet varje tisdag och torsdag kl. 17-18 i sommarlokalen inne på gården. Nedan

Läs mer

5 nyttiga och enkla recept i höstmörkret

5 nyttiga och enkla recept i höstmörkret 5 nyttiga och enkla recept i höstmörkret Ugnsbakad lax med råris och pestosås 4 portioner, ca 30 min, 684 kcal Laxfilé 600 g Råris 4 portioner Rödlök 1 st Babyspenat 80 g Citron ½ st Grönsaksbuljongtärning

Läs mer

Härligt goda kycklingspett! Gjorda på svensk bröstfilé

Härligt goda kycklingspett! Gjorda på svensk bröstfilé Härligt goda kycklingspett! Gjorda på svensk bröstfilé TIPS! Använd gärna riset från igår Kycklingspett Sweet Chili med härligt asiatiskt grönsaksris 4 personer ca 10-15 minuter Kycklingspett Sweet Chili

Läs mer

Vecka 44. Panerade fiskbiffar med picklad rödlök. Linsbiffar med klyftpotatis. Yakiniku. Tofugryta med kokosmjölk

Vecka 44. Panerade fiskbiffar med picklad rödlök. Linsbiffar med klyftpotatis. Yakiniku. Tofugryta med kokosmjölk Vecka 44 Panerade fiskbiffar med picklad rödlök Linsbiffar med klyftpotatis Yakiniku Tofugryta med kokosmjölk Ekologiska kassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt med smak, gärna i

Läs mer

RECEPT H U S M A N S KO S T

RECEPT H U S M A N S KO S T 2019 RECEPT HUSMANSKOST MAGER -PYTT Á LA RYDBERG MAGER -PYTT Á LA RYDBERG Starta ugnen med en GSB (eller två) med steksidan upp och ställ termostaten på 250 grader. Ställ en timer på 20 minuter för att

Läs mer

Vårmeny. Lördagen den 13 mars 2004.

Vårmeny. Lördagen den 13 mars 2004. Vårmeny Vårmeny Lördagen den 13 mars 2004. Paté med rökt kött, oliver och lingon- och äppelsås, kuvertbröd Vegetariskt alternativ: Grönsakspaté med prickig sås, kuvertbröd Ruccolasallad med valnötskärnor

Läs mer

Varmrökt lax med ljummen potatissallad. vecka 33

Varmrökt lax med ljummen potatissallad. vecka 33 Varmrökt lax med ljummen potatissallad vecka 33 inspiration Varmrökt lax med ljummen potatissallad Potatissalladen får smak av saften och skalet från citron och pepparrot. Det syrliga möter det riviga

Läs mer

Halloumisallad, 2-4 portioner

Halloumisallad, 2-4 portioner vego l l i t t e vin HALLOUMI SALLAD! Halloumisallad, 2-4 portioner 200 g halloumi 1/2 citron 1 paket romansallad 1/2 rödlök 1 st pitabröd 2 tomater 1 knippe färsk bladpersilja 1/2 zucchini 1 gul paprika

Läs mer

Vecka 7. Paprika med bön- och champinjonfyllning och kryddig tomatsås

Vecka 7. Paprika med bön- och champinjonfyllning och kryddig tomatsås Paprika med bön- och champinjonfyllning och kryddig tomatsås 6 medelstora gula lökar, finhackade 250 g hackade champinjoner 1,5 l grönsaksbuljong 4 st finhackade vitlöksklyftor 4 dl fullkornsris ( helst

Läs mer

Klimatsmart vardag antar du utmaningen?

Klimatsmart vardag antar du utmaningen? Klimatsmart vardag antar du utmaningen? Var med och bidra till ett mer hållbart Örebro! Klimatsmart vardag hjälper dig att leva ett smartare liv. Ny klimatutmaning varje månad. Gröna veckan Hur klimatsmart

Läs mer

Pasta med krämig spenat och rostade pinjenötter. vecka 48

Pasta med krämig spenat och rostade pinjenötter. vecka 48 Pasta med krämig spenat och rostade pinjenötter vecka 48 inspiration Pasta med krämig spenat och rostade pinjenötter x x Underbart krämig pastasås gjord på smörstekt lök, bladspenat, spänstiga bönor, grädde,

Läs mer

Tisdag! Kycklingwok med chili, ingefära, soltorkade tomater och cashewnötter (2 portioner) 250g kycklingfilé 1 morot

Tisdag! Kycklingwok med chili, ingefära, soltorkade tomater och cashewnötter (2 portioner) 250g kycklingfilé 1 morot En veckas förslagsmeny! För dig som vill gå ner i vikt; Ta bort: bröd, pasta och gryn. För dig som vill behålla vikten; Lägg till: bröd, pasta och gryn. MIDDAG Måndag! Köttbullar med gräddsås och quinoasallad

Läs mer

Variation på lammsadel

Variation på lammsadel Variation på lammsadel Örtmarinerad lammytterfilé, lättrökt lamminnerfilé och variant på kålpudding med endive, potatis- och sparrisrulle, persiljerotspuré, samt sparrissallad med brynt smörvinägrett,

Läs mer

Krämig sallad på färskpotatis

Krämig sallad på färskpotatis Krämig sallad på färskpotatis Gör en god dressing till färskpotatisen - här är sju tips! 1 Recept Foto: Ulf Svensson Fransk potatissallad Ingredienser 6 personer 1 kg kokt potatis 1 st rödlök 2 msk kapris

Läs mer

En Lättare Vecka. http://enlattarevecka.wordpress.com/

En Lättare Vecka. http://enlattarevecka.wordpress.com/ En Lättare Vecka Måndag: Majsplättar med halloumichampinjoner Tisdag: Kycklingstroganoff Onsdag: Lax med potatis och broccolimos Torsdag: Linssoppa Fredag: Pasta Calypso Lördag: Ugnsstekt kycklingfilé

Läs mer

LEVAIN BRÖD. Surdegs grund av vete. 1 stort levain bröd

LEVAIN BRÖD. Surdegs grund av vete. 1 stort levain bröd LEVAIN BRÖD 1 stort levain bröd 10 g färsk jäst 6 dl ljummet vatten 14 15 dl vetemjöl special 4 dl surdeg av vete (se nedan) 1 1/2 msk salt 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Smula jästen i en bunke och lös upp den

Läs mer

Kebabspett med couscous, vitlökssås och kåsallad

Kebabspett med couscous, vitlökssås och kåsallad Kebabspett med couscous, vitlökssås och kåsallad 4 port coscous 600 g blandfärs 0,5 röd lök 0,25 vitlök 1 tsk salt 0,5 tsk sambal oelek 0,5 tsk mald spiskummin 2msk mjölk Sås: 3 dl gräddfil 2 msk chilisås

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 5 MÅNDAG Champinjongratinerad

Läs mer

Vecka 33. Pastaskruvar med tonfisk. Öppen moussaka. Lotta Lundgren Huevos Rancheros. Vesuvio-pizza

Vecka 33. Pastaskruvar med tonfisk. Öppen moussaka. Lotta Lundgren Huevos Rancheros. Vesuvio-pizza Vecka 33 Pastaskruvar med tonfisk Öppen moussaka Lotta Lundgren Huevos Rancheros Vesuvio-pizza Ekologiska kassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt med smak, gärna i en skapligt hälsosam

Läs mer

Recept. Ingredienser v 23. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 23. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Recept. Ingredienser v 23. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 23. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v Recept Potatis/pasta/ris kg potatis förp pasta, Hej! Välkommen till en somrig vecka här i matkassen. Först ut på menyn har vi en superenkel och god pasta med smakrik

Läs mer

Koka upp citronsaft, salt och socker, reducera till hälften. Rör ner citronskal och olja, mixa slät med stavmixer.

Koka upp citronsaft, salt och socker, reducera till hälften. Rör ner citronskal och olja, mixa slät med stavmixer. Viktor Westerlind, Årets Kock 2009 Tävlingsuppgift 2: Naturlighet möter teknik, 4 portioner Havsvattenrimmad mjölkbakad sejrygg med citronette, knaperstekt slag och krispigt skinn. Mörkokt fänkålshjärta

Läs mer

Vecka 19. Medeldelhavsfisk. Lotta Lundgren - Huevos Rancheros. Pasta med bacon och blomkål. Fläskytterfilé med koreansk rissallad

Vecka 19. Medeldelhavsfisk. Lotta Lundgren - Huevos Rancheros. Pasta med bacon och blomkål. Fläskytterfilé med koreansk rissallad Vecka 19 Medeldelhavsfisk Lotta Lundgren - Huevos Rancheros Pasta med bacon och blomkål Fläskytterfilé med koreansk rissallad Familjekassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt med smak,

Läs mer

Foto: Barilla. 2 Häll olivoljan i en medelvarm stekpanna. Lägg lite lax åt sidan som du sparar till garnering.

Foto: Barilla. 2 Häll olivoljan i en medelvarm stekpanna. Lägg lite lax åt sidan som du sparar till garnering. 1 Vardagslyxa med lax Lax är lättlagat och ändå lite festligt. Prova våra enkla recept! 5 Recept Farfalle med lax och rosésallad Ingredienser 4 portioner 400 g pastafjärilar 400 g kallrökt lax, i bit 1

Läs mer

Biryani med kyckling INGREDIENSER GÖR SÅ HÄR

Biryani med kyckling INGREDIENSER GÖR SÅ HÄR Biryani med kyckling 300 g halvkokt basmatiris 400 g kycklinglår 200 g skivad lök 320 g hackad tomat 2 dl grekisk yoghurt 2 msk malet lagerblad 2 msk raffinerad olja 1 tsk korianderpulver 1/2 tsk vitlökspasta

Läs mer

VECKANS MENY. 6 pers. Vecka 16. Måltid 1. Crepes med lax. Måltid 2. Rårakor med kasslerpytt. Måltid 3. Biff Lindström med rostad potatis.

VECKANS MENY. 6 pers. Vecka 16. Måltid 1. Crepes med lax. Måltid 2. Rårakor med kasslerpytt. Måltid 3. Biff Lindström med rostad potatis. Äkta matglädje HUSMANS- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya barnvänliga maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY 6 pers.

Läs mer

Tio tips för färskpotatisen

Tio tips för färskpotatisen 1 Tio tips för färskpotatisen Färskpotatis är inte bara god som nykokt i klassisk potatissallad. Vad sägs om att rosta den eller baka in den i focaccia? Potatisfocaccia Ingredienser 20 personer 25 g jäst

Läs mer

Ingredienser v 31. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 31. Köp gärna med fler matvaror! Ekologisk Matkasse. 3-dagar

Ingredienser v 31. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 31. Köp gärna med fler matvaror! Ekologisk Matkasse. 3-dagar Ekologisk Matkasse -dagar Ingredienser v 1 Recept Kött/fisk Ca 500 gram fryst laxfilé Ca 500 gram nötfärs Ca 500 gram fryst kycklingfilé 1 2 Potatis/ris/pasta 2 kg färskpotatis Hej! Välkomna till en härlig

Läs mer

Grillat med Per Morberg

Grillat med Per Morberg Grillat med Per Morberg Skådespelaren och kocken Per Morberg älskar att grilla. Här delar han med sig av favoritrecepten. 1 Per Morberg gillar grillat. Per Morbergs bästa grilltips: ASKGRÅ KOL Tänd grillen

Läs mer

umlax swedish lapland form www.typiskt.se maritha mörtzell foto jakob fridholm

umlax swedish lapland form www.typiskt.se maritha mörtzell foto jakob fridholm RÖDING REGNBÅGE umlax swedish lapland form www.typiskt.se maritha mörtzell foto jakob fridholm Varsågod! Umlax vill tillsammans med kocken Markus Löfgren ge dig en god och enkel anledning att tillaga och

Läs mer

Bjud på läckra sommartapas

Bjud på läckra sommartapas 1 Bjud på läckra sommartapas Piffig plockmat och smårätter med doft av medelhavet. Foto: Susanne Almers Spansk tortilla med heta vitlöksräkor Ingredienser 4 personer 8 st potatisar, fasta 1 st lök, stor,

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 35. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 35. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 35. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 35. Köp gärna med fler matvaror! dagar v 5 Recept Kött/fisk Ca 500 gram laxfilé Ca 600 gram kycklingfilé pkt salami Potatis/ris/pasta kg potatis förp quinoa Hej! Vi har en helt fantastisk vecka framför oss med otroligt mycket goda smaker

Läs mer

VECKANS MENY. 4 pers. Vecka 42. Måltid 1 Färsbiffar med potatiskompott. Måltid 2 Fisk med currykräm. Måltid 3 Korv med potatisquesadilla

VECKANS MENY. 4 pers. Vecka 42. Måltid 1 Färsbiffar med potatiskompott. Måltid 2 Fisk med currykräm. Måltid 3 Korv med potatisquesadilla HUSMANS- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya barnvänliga maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY 4 pers. Vecka 42 Måltid

Läs mer

Recept. Ingredienser v 52. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 52. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Recept. Ingredienser v 52. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 52. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 5 Recept Potatis/ris/pasta förp spaghetti Hej! Välkomna till en ny vecka med flera inspirerande rätter på menyn. Först ut hittar du en snabblagad bolognese på korv tillsammans

Läs mer

Din lösning på veckan.

Din lösning på veckan. Din lösning på veckan. Vecka 20 Fiskgryta med tomat och curry Zucchinibiffar med grana padano och yoghurtsås Grekisk falukorv i ugn Tredagarskassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt

Läs mer

Ingredienser v 26. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 26. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Matkasse

Ingredienser v 26. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 26. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Matkasse Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 6 Recept Potatis/pasta/ris kg potatis förp pasta, Hej! Välkommen till en somrig vecka här i matkassen. Först ut på menyn har vi en superenkel och god pasta med smakrik

Läs mer

CHILI CON CARNE. 7 goda matlåderecept

CHILI CON CARNE. 7 goda matlåderecept 1 7 goda matlåderecept Här är Sara Begners matlådor för under 20 kr per portion. CHILI CON CARNE ca 400 g nötfärs 2 msk smör eller margarin 2 gula lökar, skalade, finhackade 2 vitlöksklyftor, skalade,

Läs mer

Hjort Hencca Vilén & Sten Petrell Lönkan, 13.2.2013

Hjort Hencca Vilén & Sten Petrell Lönkan, 13.2.2013 Hjort Hencca Vilén & Sten Petrell Lönkan, 13.2.2013 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Hjortgryta med hasselnötter... 3 Hjortrulader med lingongräddsås... 4 Fyllda färsbiffar med dragonpepparsås... 6 Viltjärpar med

Läs mer

Fleximenyn v Recept och planering för fyra av veckans middagar.

Fleximenyn v Recept och planering för fyra av veckans middagar. Fleximenyn v. 40 42 Recept och planering för fyra av veckans middagar. 40 Recept 1 Tofu tikka 4 portioner *3 dl jasris 250 g naturell tofu neutral olja, till stekning *1 gul lök, hackad *2 vitlöksklyftor,

Läs mer

Ingredienser. Gör så här

Ingredienser. Gör så här Banan- och currysoppa 10 g lök 20 g purjolök 1 msk solrosolja 100 g (ca 1 st) banan 30 g ananas på burk 100 ml köttbuljong 50 g (ca 1 st) potatis 10 g (1 msk) mandlar 2 msk mellangrädde salt, curry, vitpeppar

Läs mer

Hällstekt, glaserat och mörkokt Fårölamm med jordärtskocka och tryffel.

Hällstekt, glaserat och mörkokt Fårölamm med jordärtskocka och tryffel. Klas Lindberg Modern restaurangrätt 14 portioner Hällstekt, glaserat och mörkokt Fårölamm med jordärtskocka och tryffel. Allt kött, mejeri och grönsaker är i största möjliga mån ekologiska eller kravmärkta

Läs mer

Fusilli med kyckling, kapris och dill. Vecka 3

Fusilli med kyckling, kapris och dill. Vecka 3 Fusilli med kyckling, kapris och dill A Vecka 3 Fusilli med kyckling, kapris och dill Genom att koka kycklingen i buljong får den mycket smak. En skvätt av buljongen blir också en bra bas till den krämiga

Läs mer

Vintermeny med vårsmak

Vintermeny med vårsmak Ryds Vin- och Gourmetklubb Vintermeny med vårsmak 2013-02-02 Starter: Förrätt: Varmrätt: Dessert: Spröda knäckepinnar Wontonknyten med krabba Lamm med salt och örtblandning Fruktfinal Välkomna på efterträff

Läs mer

Spaghetti med avokado och mandel. vecka 33

Spaghetti med avokado och mandel. vecka 33 Spaghetti med avokado och mandel vecka 33 inspiration Spaghetti med avokado och mandel Mandlarna i rätten rostas gyllenbruna i en panna med lite salt innan de blandas med den nykokta pastan, salladslök,

Läs mer

Ingredienser v.28. Recept. Veckans meny: Bra att ha hemma v.28. Köp gärna med fler matvaror! Hej!

Ingredienser v.28. Recept. Veckans meny: Bra att ha hemma v.28. Köp gärna med fler matvaror! Hej! v.28 Recept Kött/fisk Ca 600 gram kycklingfilé Ca 500 gram nötfärs Ca 550 gram falukorv Ca 500 gram laxfilé Ca 800 gram fläskkotlett 1 2 3 5 Potatis/ris/pasta mm 2 kg fast potatis 1 pkt pasta 1 pkt ris

Läs mer

Barnens bästa festkyckling ( 6 recept ).

Barnens bästa festkyckling ( 6 recept ). 1 Barnens bästa festkyckling ( 6 recept ). Barnsligt goda och lättlagade rätter som passar hela familjen. Foto: Ulrika Pousette Kycklingburgare med chilimajonnäs Ingredienser 4 personer 6 st skivor bacon

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE LCHF- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE LCHF- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE LCHF- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 25 MÅNDAG Stekt fisk med

Läs mer

Grekiskt. Jukka Karhunen & Co

Grekiskt. Jukka Karhunen & Co Grekiskt Jukka Karhunen & Co Steinerskolan, 8.11.2017 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Grekisk torsk allt-i-ett... 3 Fylld gratinerad aubergine... 4 Ugnsbakad fetaost med oregano, citron och tomat... 5 Tomatsoppa

Läs mer

Pasta mozzarella med bresaola. vecka 46

Pasta mozzarella med bresaola. vecka 46 Pasta mozzarella med bresaola vecka 46 inspiration Pasta mozzarella med bresaola Bönor steks ihop med vitlök där sedan citronsaft, färsk basilika, soltorkade tomater och riven mozzarella blandas till en

Läs mer

Catering med Mats Wallenius

Catering med Mats Wallenius Catering med Mats Wallenius Lönkan, 3.3 2010 Innehållsförteckning Rotfruktssoppa...3 Laxtartar...4 Nizzasallad...5 Asiatisk nudelsallad...6 Couscous sallad...7 Italiensk pastasallad...9 Gurksallad...10

Läs mer

Grillat röksaltat innanlår med libbstickasky, potatis och mesostbrulé, ragu på skärbönor, rökt sidfläsk och kantareller samt kalops och rödbetsgelé

Grillat röksaltat innanlår med libbstickasky, potatis och mesostbrulé, ragu på skärbönor, rökt sidfläsk och kantareller samt kalops och rödbetsgelé Grillat röksaltat innanlår med libbstickasky, potatis och mesostbrulé, ragu på skärbönor, rökt sidfläsk och kantareller samt kalops och rödbetsgelé Foto: Arne Adler 8 portioner 1 kg nötinnanlår 2 vitlöksklyftor,

Läs mer

Kräftpasta med citron och pumpafrön. vecka 49

Kräftpasta med citron och pumpafrön. vecka 49 Kräftpasta med citron och pumpafrön vecka 49 inspiration Kräftpasta med citron och pumpafrön Smaken som gör det lilla extra i denna rätt kommer från citronen. Genom att riva skalet och pressa en skvätt

Läs mer

RECEPTBILAGA FOODNEWS 1 2010. 10 läckra kycklingrecept

RECEPTBILAGA FOODNEWS 1 2010. 10 läckra kycklingrecept RECEPTBILAGA FOODNEWS 1 2010 10 läckra kycklingrecept Grillade kycklingfileér med pestosallad Vänd filéerna i en blandning av citronsaft och olivolja. Krydda med salt och peppar. Stek filéerna tills de

Läs mer

Biffcurry med lime och cashewnötter. vecka 15

Biffcurry med lime och cashewnötter. vecka 15 Biffcurry med lime och cashewnötter vecka 15 inspiration Biffcurry med lime och cashewnötter En lätt måltid att tillaga, som för smaklökarna till Asien, där ingefära, currypasta och kokosmjölk bidrar till

Läs mer

VECKANS MENY. 4 pers. Vecka 4. Måltid 1 Laxpytt med citronkräm. Måltid 2 Korv med potatisquesadilla. Måltid 3 Köttfärslåda med tomat & ost

VECKANS MENY. 4 pers. Vecka 4. Måltid 1 Laxpytt med citronkräm. Måltid 2 Korv med potatisquesadilla. Måltid 3 Köttfärslåda med tomat & ost FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY 4 pers. Vecka 4 Måltid 1 Laxpytt

Läs mer

En Lättare Vecka v.19

En Lättare Vecka v.19 v.19 MÅNDAG Ost & tomatgratinerad falukorv med stuvade makaroner TISDAG Fiskbiff med mos och kall sås ONSDAG Ritas köttfärssås TORSDAG Laxsoppa med en touch of thai FREDAG Vegetarisk wok LÖRDAG Klassiska

Läs mer

Klimatsmart vardag antar du utmaningen?

Klimatsmart vardag antar du utmaningen? Klimatsmart vardag antar du utmaningen? Var med och bidra till ett mer hållbart Örebro! Klimatsmart vardag hjälper dig att leva ett smartare liv. Ny klimatutmaning varje månad. Gröna veckan Hur klimatsmart

Läs mer

Risotto med sojabönor och gremolata. vecka 42

Risotto med sojabönor och gremolata. vecka 42 Risotto med sojabönor och gremolata vecka 42 inspiration Risotto med sojabönor och gremolata Ta smaklökarna till Italien med den här underbart krämiga risotton med gremolata. Den lena risotton tar smak

Läs mer

starta grillsäsongen med

starta grillsäsongen med starta grillsäsongen med Några gör det året runt. För andra är ljumma som markvällar synonymt med samling runt den glödande kolen. Vi gör alltid vårt bästa för att allt du lägger på grillen ska smaka gott,

Läs mer

Krämig örtkycklingsallad

Krämig örtkycklingsallad SALLADS- RECEPT Innehåll Krämig örtkycklingsallad... 3 Varm GER-sallad, 100 portioner... 4 Hjordknölssallad 100 portioner... 5 Matig pasta med kyckling, från Barbro och Kerstin på Helenaskolan... 6 Pastasallad

Läs mer

MENY. Tomatdrink. Röd coleslaw Tzatziki. Lammstek m. örter på ratatouillebädd med ugnsbakad potatis och vitlökssmör Enbärssås. Ugnsrostade grönsaker

MENY. Tomatdrink. Röd coleslaw Tzatziki. Lammstek m. örter på ratatouillebädd med ugnsbakad potatis och vitlökssmör Enbärssås. Ugnsrostade grönsaker MENY Tomatdrink Röd coleslaw Tzatziki Lammstek m. örter på ratatouillebädd med ugnsbakad potatis och vitlökssmör Enbärssås Ugnsrostade grönsaker Äppelkaka Cheesecake m. karamelliserade körsbärstomater

Läs mer

familj Gräddig köttfärssås med tagliatelle Fläskkotlett med tomatoch paprikasalsa Laxburgare med Rhode Islanddressing

familj Gräddig köttfärssås med tagliatelle Fläskkotlett med tomatoch paprikasalsa Laxburgare med Rhode Islanddressing adagar 4 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet nu med vännerna Lollo & Bernie Se veckans roliga tips och pyssel! Vecka 7 a Gräddig köttfärssås med tagliatelle b Fläskkotlett med tomatoch paprikasalsa

Läs mer

Saffransgryta med räkor och dill. vecka 35

Saffransgryta med räkor och dill. vecka 35 Saffransgryta med räkor och dill vecka 35 familj Saffransgryta med räkor och dill cirka 30 min a Näringsinnehåll/portion: Energi: 2910 kj/ 697 kcal. Protein 34,1 g. Fett 36,5 g. Kolhydrater 54,9 g. Ingredienser:

Läs mer

Grillspett av struts. 4 personer

Grillspett av struts. 4 personer Grillspett av struts 500 600 g wokbitar av biff/filé 1 pkt bacon 8 st små tomater 12 st hela champinjoner ev gul lök 1 banan ev 1 paket strutskorv Grillolja: 4 msk matolja 1 krm svart- eller citronpeppar

Läs mer

Risotto med sojabönor och gremolata. vecka 42

Risotto med sojabönor och gremolata. vecka 42 Risotto med sojabönor och gremolata vecka 42 inspiration Risotto med sojabönor och gremolata Ta smaklökarna till Italien med den här underbart krämiga risotton med gremolata. Den lena risotton tar smak

Läs mer

Fläskkotlett med tomatsalsa. vecka 36

Fläskkotlett med tomatsalsa. vecka 36 Fläskkotlett med tomatsalsa vecka 36 familj Fläskkotlett med tomatsalsa cirka 30 min a Näringsinnehåll/portion: Energi: 1958 kj/ 469 kcal. Protein 37,9 g. Fett 12,3 g. Kolhydrater 49,3 g. Ingredienser:

Läs mer

Ingredienser v.17. Recept. Veckans meny: Bra att ha hemma v.17. Köp gärna med fler matvaror! Hej!

Ingredienser v.17. Recept. Veckans meny: Bra att ha hemma v.17. Köp gärna med fler matvaror! Hej! v.17 Recept Kött/fisk Ca 600 gram kycklingfilé Ca 500 gram nötfärs Ca 550 gram falukorv Ca 500 gram laxfilé Ca 700-800 gram fläskkotlett 1 2 3 5 Potatis/ris/pasta mm 2 kg fast potatis 1 pkt pasta 1 pkt

Läs mer

Vecka 24. Tomatig tonfiskpasta med kapris och timjan. Böngryta. Vegobollar i kålblad. Grillad fläskkarré med asiatisk kålsallad

Vecka 24. Tomatig tonfiskpasta med kapris och timjan. Böngryta. Vegobollar i kålblad. Grillad fläskkarré med asiatisk kålsallad Vecka 24 Tomatig tonfiskpasta med kapris och timjan Böngryta Vegobollar i kålblad Grillad fläskkarré med asiatisk kålsallad Ekologiska kassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt med

Läs mer

Välkomna till en vegetarisk, inspirerande eftermiddag!

Välkomna till en vegetarisk, inspirerande eftermiddag! Välkomna till en vegetarisk, inspirerande eftermiddag! Nygårdsskolan, Askim, juni 2011 Buffé: Vegetarisk chili med smak från Indien Quorn Stroganoff med senap från Dijón Marinerade kikärtor med apelsin,

Läs mer

7 recept. #laxkorv #godarematfrånhavet

7 recept. #laxkorv #godarematfrånhavet 7 recept #laxkorv #godarematfrånhavet Laxkorv, sparris & ljummen tomatvinegrette 20 min Förrätt: 2 portioner, huvudrätt: 4 portioner Lätt 2 stora kvisttomater 50 g lagrad parmesan 1-2 msk hackade färska

Läs mer

Entrecôte på fem festliga sätt Helstek, marinera eller lägg på grillen med en smakrik glaze. Entrecôte är mört kött som är lätt att lyckas med.

Entrecôte på fem festliga sätt Helstek, marinera eller lägg på grillen med en smakrik glaze. Entrecôte är mört kött som är lätt att lyckas med. 1 Entrecôte på fem festliga sätt Helstek, marinera eller lägg på grillen med en smakrik glaze. Entrecôte är mört kött som är lätt att lyckas med. Foto: Ulrika Pousette Helstekt kalventrecôte med salviasky

Läs mer

Mer tid för fredag. Nygrillat i butiken

Mer tid för fredag. Nygrillat i butiken Mer tid för fredag Nygrillat i butiken Smarta och festliga recept med lite fusk... Äntligen fredag igen! Skäm bort dig själv och dina vänner med härligt nygrillad kyckling och läckra tillbehör. Med lite

Läs mer

Ingredienser v 51. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 51. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk

Ingredienser v 51. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 51. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Vegetarisk Ingredienser v 5 Recept Potatis/ris/pasta förp spaghetti Hej! Välkomna till en ny vecka med flera inspirerande rätter på menyn. Först ut hittar du en snabblagad bolognese på korv tillsammans

Läs mer

30 oktober 2016 ABROTOS. Ekologisk mat- och vinkultur. ABROTOS Kooperativ ekonomisk förening

30 oktober 2016 ABROTOS. Ekologisk mat- och vinkultur. ABROTOS Kooperativ ekonomisk förening Matglädje MED ABROTOS RECEPT smaker från cuba 30 oktober 2016 Sander g johansson matmästare ABROTOS Ekologisk mat- och vinkultur ABROTOS Kooperativ ekonomisk förening Daiquiri 1 drink 5 cl ljus rom 1 tsk

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 50 MÅNDAG Fiskgratäng

Läs mer

Öppna upp och läs om vårt världsberömda bacon och få inspiration till läckra baconrätter!

Öppna upp och läs om vårt världsberömda bacon och få inspiration till läckra baconrätter! RÖKT ÖVER BOKSPÅN BACONSPECIALISTEN SEDAN 1912 Öppna upp och läs om vårt världsberömda bacon och få inspiration till läckra baconrätter! RÖKT ÖVER BOKSPÅN Rökprocessen är avgörande för den perfekta smaken...

Läs mer

VECKANS MENY. 4 pers. Vecka 44. Måltid 1 Tomatsoppa med kryddig köttfärs. Måltid 2 Fiskgratäng med chili & vitlök

VECKANS MENY. 4 pers. Vecka 44. Måltid 1 Tomatsoppa med kryddig köttfärs. Måltid 2 Fiskgratäng med chili & vitlök FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY 4 pers. Vecka 44 Måltid 1 Tomatsoppa

Läs mer

Lax med tomatsallad och saffransris. vecka 39

Lax med tomatsallad och saffransris. vecka 39 Lax med tomatsallad och saffransris vecka 39 inspiration Lax med tomatsallad och saffransris Lax gör att vardagsmiddagen känns lyxig. Här får den sällskap av saffransris och tomatsallad. De paprikakryddade

Läs mer

Enkla recept som alla gillar till vardag eller fest!

Enkla recept som alla gillar till vardag eller fest! Matinspiration & Recept från Coop Enkla recept som alla gillar till vardag eller fest! Låt Coop planera veckans middagar! Matlådan Vår Middag hjälper dig att äta mer varierat utan att du behöver lägga

Läs mer

En Lättare Vecka.

En Lättare Vecka. En Lättare Vecka Måndag: Fylld ugnsbakad måltidskorv Tisdag: Fiskgratäng a la Winther Onsdag: Kycklingwok Torsdag: Spenatsoppa med ägghalva Fredag: Fettucine med ajvar kyckling Lördag: Tacogratäng med

Läs mer

Ingredienserna i våra recept är i första hand ekologiska råvaror med lokala producenter som leverantörer. Asiatisk kål- och morotssallad 4 portioner

Ingredienserna i våra recept är i första hand ekologiska råvaror med lokala producenter som leverantörer. Asiatisk kål- och morotssallad 4 portioner Asiatisk kål- och morotssallad 4 portioner 1 st vitkålhuvud (riven) 5 st morot 1 st chili (finhackad) 1 st paprika(finhackad) färsk koriander (finhackad) 4 st limefrukter marinad: 0,5 l ättika 1 dl limejuice

Läs mer

Vecka 19. Ljummen potatissallad med kallrökt lax. Pasta med tomatsås och linser. Nötfärsspett med grekisk tomatsalsa. Nudelsoppa med primörer och tofu

Vecka 19. Ljummen potatissallad med kallrökt lax. Pasta med tomatsås och linser. Nötfärsspett med grekisk tomatsalsa. Nudelsoppa med primörer och tofu Vecka 19 Ljummen potatissallad med kallrökt lax Pasta med tomatsås och linser Nötfärsspett med grekisk tomatsalsa Nudelsoppa med primörer och tofu Hälsokassen är för dig som vill äta lite bättre, lite

Läs mer

3 DAGAR VECKA 28 VECKANS MENY

3 DAGAR VECKA 28 VECKANS MENY DAGAR VECKA 8 Hej och välkomna till ännu en härlig sommarvecka med nya smarriga rätter på menyn. Skrubba rent grillgallret för här kan du grilla den honungsglazade fläskkarrén med sparris och ugnsrostad

Läs mer

Vecka 35,4 port. Nyhet! MatHems Familjematkasse! Recept. Ingredienser

Vecka 35,4 port. Nyhet! MatHems Familjematkasse! Recept. Ingredienser Vecka 3,4 port MatHems Familjematkasse! Hej! I årets sista augustikasse hittar du pestofrikadeller i tomatsås och pasta pesto med kyckling. Två väldigt barnvänliga och enkla rätter från det italienska

Läs mer

MED PASSION FÖR GRILLAT

MED PASSION FÖR GRILLAT MED PASSION FÖR GRILLAT VARSÅGOD! SOMMARENS RECEPT ÄR HÄR EN HÄRLIG BLANDNING GRILLADE RÄTTER OCH TILLBEHÖR FÖR ALLA TILLFÄLLEN! Made in s w e d e n Tips! Förändra enkelt rätten med två olika potatisvarianter

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 18. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 18. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 18. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 18. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 8 Recept Potatis/ris/pasta 900-000 gram potatis förp pasta förp quinoa Hej! En snabblagad och krämig soppa på potatis och purjolök med bönhummus på gott knäckebröd får inleda denna

Läs mer

Rostade kikärtor med halloumioch bulgursallad. vecka 12

Rostade kikärtor med halloumioch bulgursallad. vecka 12 Rostade kikärtor med halloumioch bulgursallad vecka 12 inspiration Rostade kikärtor med halloumi- och bulgursallad En rätt inspirerad av det nordafrikanska köket. Bulgurn blandas med spenat och hyvlad

Läs mer

Biff med rödvinssås och duchessepotatis

Biff med rödvinssås och duchessepotatis Biff med rödvinssås och duchessepotatis 500 gram ryggbiff 2 msk smör Sås: 2 tsk socker 2 dl rödvin 0,5 tsk timjan 0,5 tsk rosmarin 0,5 dl vatten 2 msk smör 2 tsk tomatpuré Salt Duchessepotatis: 2 dl mellanmjölk

Läs mer

Grillade portabelloburgare

Grillade portabelloburgare Grillade portabelloburgare 4 portioner. Portabello är en stor och fast svamp, med mycket god smak. Perfekt att grilla hel (utan fot) och servera i hamburgerbröd med dressing och tillbehör. Välj stora,

Läs mer

Ingredienser v.37. Recept. Hej! Bra att ha hemma v.37. Veckans meny: Köp gärna med fler matvaror!

Ingredienser v.37. Recept. Hej! Bra att ha hemma v.37. Veckans meny: Köp gärna med fler matvaror! v.7 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs 600 gram laxfilé Ca 700 gram bjärekycklingfilé pkt prosciutto Potatis/ris/pasta mm pkt bulgur pkt glasnudlar Grönsaker vitlök rödlök gul lök 50 gram sugersnaps plocksallad

Läs mer

10 grillröror på 10 minuter. Snabbt och gott med röra till det grillade. Här är våra favoriter!

10 grillröror på 10 minuter. Snabbt och gott med röra till det grillade. Här är våra favoriter! 1 10 grillröror på 10 minuter. Snabbt och gott med röra till det grillade. Här är våra favoriter! 10 Recept Parmesan-creme fraiche Ingredienser 8 personer 4 dl lätt crème fraiche 3 dl parmesanost, finriven

Läs mer