Förändra kroppssammansättning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förändra kroppssammansättning"

Transkript

1 Förändra kroppssammansättning din Generella riktlinjer för kosten Målet är inte primärt att bli smalare eller att väga mindre, utan att minska andelen fett och öka andelen muskler för att få en hälsosam, stark, snygg och frisk kropp. Mät utvecklingen Det är viktigt att följa sin utveckling med avseende på muskelmassa och fettprocent. Vågen kan ge en vägledning, men komplettera alltid med måttband. Jag rekommenderar även att du tar kort på dig själv med jämna mellanrum för att kunna registrera hur din kroppssammansättning förändras. Känn efter hur kläderna passar osv. Högt proteinintag Vid diet är det framför allt viktigt med ett högt proteinintag. Genom att äta mycket protein och styrketräna under din diet minimerar du risken att förlora muskelmassa. Jag rekommenderar 1,5-2 g protein per kg kroppsvikt och dag. Näringstiming Förutom att äta näringsrik mat och hålla sig borta från skräp och sockerrika livsmedel som ger stort insulinpåslag är det viktigt vad du äter innan och efter träning. Jag rekommenderar en kolhydratsrestriktiv kosthållning, där du väljer dina kolhydratskällor och äter rätt livsmedel vid rätt tidpunkt i förhållande till träningspasset (näringstiming). Måltiderna långt ifrån träningspasset bör innehålla mest protein och fett. Efter träningen fyller du på kolhydratslagren i muskelerna och äter mest protein och kolhydrater. I målen innan och efter träning bör du undvika fett i möjligaste mål. Fett ger nämligen en långsammare magsäckstömmning. Du vill att näringen ska nå dina muskler

2 snabbt, så långsamt är inte önskvärt. Äter du innan sänggående så undvik både kolhydrater och fett, proteinrikt är nyckeln här. Lite kvarg och/eller nötter passar bra här. Kosttillskott #1: BCAA och Omega-3 BCAA är fria aminosyror som bygger upp protein. BCAA har alltså samma effekt som proteinpulver men innehåller bara de viktigaste aminosyrorna för dina muskler. Tack vare detta behöver du endast ta 10 g av denna produkt för att få samma (eller bättre!) effekt som 30 g proteinpulver. Det innebär mindre kalorier och därmed mer kalorier över till riktig mat. Aminosyror har dessutom ett snabbare upptag vilket är fördelaktigt i samband med träning. Jag rekommenderar BCAA efter träning för återhämtning och maximal muskeltillväxt. Omega-3 tycker jag är en bra hälsoförsäkrning för dig som äter lite fet fisk. Många behöver också förbättra sin kvot omega-6 och omega-3.* * Kvoten mellan omega-6- och omega-3-fettsyror i kosten har förts fram som en möjlig faktor för risken att utveckla olika sjukdomar som t.ex. hjärt-kärlsjukdomar och inflammatoriska tillstånd. En hög kvot, i storleksordningen 10:1 eller över, skulle vara förenad med ökad risk, medan kvoter omkring 5:1 eller lägre skulle vara förenad risk. (Källa: Livsmedelsverket) med minskad Träningsprogram för att bygga muskler

3 Nytt träningsprogram 3-split Variera tungt träningspass och lättare olika Det är 3 olika pass (pass 1 & 4 är samma, liksom 2 & 4 samt 3 & 6). Du tränar alltså igenom varje muskelgrupp 2 gånger på 8 dagar. Jag rekommenderar att du tränar 2 dagar och vilar en, tränar 2 dagar och vilar en osv. Du varierar tungt och lätt genom att en gång köra övningen med tyngre vikt och färre reps, och andra passet träna lättare med fler reps. Varför är detta bra? Att träna en muskelgrupp och sedan vila 4 dagar innan det är dags för samma muskelgrupp att tränas igen är optimalt (till skillnad från när man tränar en muskelgrupp endast en gång per vecka). Det beror på att muskeln precis då har återhämtat sig och din prestation är på topp och över den nivå du var innan ditt första pass (överkompensation). Efter denna nivå börjar prestationen sjunka igen. Du ska därför träna muskeln när din prestation nått toppen, då utvecklas du snabbare! Anledningen till att passen är uppdelade på ett tungt och ett lättare pass är för att annars är risken för överträning (när du alltid kör tungt) överhängande. Du kommer inte orka prestera bättre utan snarare få sämre resultat, då tappar du motivationen och träningsglädjen.

4

5 Förklaringar: Pre-exhaustion du värmer upp muskeln (lätt vikt!) och tröttar ut något med en isolerad övning som efterföljs av en övning som involverar flera muskelgrupper. Chinsträning Här varierar jag mellan strikta chins, negativa (på slutet), kort vila (uthållighetsträning) och kipping chins. Beror lite på dagsform och vad jag känner för. On-the-minute Metoden kommer från Jenny Adolfsson (Fitness Five stjärna och min idol). Starta timern, utför 5 reps och vila tills timern piper på en minut, då börjar nästa set på 5 reps. Lägg dig på den vikt du normalt klarar att göra 8-12 reps på. Kör så många set du orkar, gärna 20 st ;) Detta ger uthållighet! Fråga om du undrar över något!

6 Träningsblogg: Så lyckas du del 2

7 Sökmotoroptimering (SEO) för blogg on page 1. Välj sökord du vill synas på Kontrollera bloggens sökord. Du kan hitta inspiration på de sökord som lockar trafik till din blogg idag genom att kolla statistiken i bloggverktyget. I blogspot hittar du det i statistik trafikkällor sökord. Du kan själv välja ett eller ett par sökord som du gärna vill synas på, det din blogg och dina inlägg framförallt handlar om. Tänk: -Vad skulle jag själv söka på om jag ville hitta informationen som finns på min blogg? Använd dig av detta/dessa ord i rubriker, i text, i bilder m.m. 2. Bloggens titel och beskrivning Beskriv din blogg så sökmotorerna vet vad den handlar om. I bloggverktyget bör du kunna hitta inställningar för både bloggens titel (syns i fliken när någon är inne på din blogg). I blogspot hittar du det i inställningar basfunktioner rubrik (=titel) och beskrivning. Det finns även en metabeskrivning att fylla i under inställningar sökinställningar. Här ska du givetvis få med din/dina valda sökord. 3. Få folk att stanna längre på bloggen Etiketter Använd alltid etiketter på inlägg, t.ex. styrketräning, kost, diet etc. Lägg sedan etiketterna i bloggens högerkolumn så dina läsare lätt kan hitta till den information de är mest intresserade av.

8 I blogspot hittar du den i layout lägg till gadget välj Etiketter. LinkWithin Se bild nedan. Detta är ett utmärkt sätt att få dina besökare att klicka sig vidare och besöka fler sidor i din blogg. Använd där du anger mail, bloggadress och bloggverktyg (Blogger, WordPress etc.) för att generera en HTML-kod. Följ instruktionerna för var du ska lägga in koden. I Blogger läggs den in automatiskt i högerkolumnen, men du kan sedan klicka och dra den till under blogginläggen istället. Detta finns i layout i bloggverktyget.

9 Länka inom bloggen Exempelvis så om du skrivit ett inlägg tidigare om knäböj så kan du länka ett nytt inlägg till det gamla inlägget om du skriver om knäböj igen. Länka då från ankartexten knäböj precis som jag gjort här. 4. Skapa sidor Sidor är flikarna högst upp mig, bilder, artiklar, gillar många sidor och det längre och besöka fler sidor på bloggen, du kan t.ex. ha om kontakt, recept etc. Google får dessutom läsarna att stanna i din blogg. I blogspot finns det en funktion som heter Sidor (där man även hittar Inlägg, Layout m.m.), kom ihåg att byta i rullistan från sidlänkar till flikar överst. 5. HTML är kod komplicerat? Du kan välja att antingen visa Text eller HTML när du skriver ett inlägg.

10 Rubriker H1, H2, H3 H står för engelskans heading = rubrik. Använd alltid H1:or för dina rubriker, där ska ditt/dina sökord ofta finnas med. Viktigt är att du beskriv just vad inlägget handlar om. Google ser nämligen din H1:a som en beskrivning av inlägget och det är även det som blir din titel om det blir en träff i sökresultatet. I HTML ser det ut så här: Sökmotoroptimering (SEO) för träningsblogg on page Du kan bara ha en H1:a, men flera underrubriker, som taggas H2, H3 osv. I underrubriker kan du ha med mindre viktiga sökord eller varianter/synonymer av ditt bästa sökord. Markera din rubrik, välj i rullistan där det står Normal och byt till Rubrik. Öppna länkar i nytt fönster Öppna alltid länkar i nytt fönster, när du lägger in en länk med en ankartext ska du i denna pop-up hitta möjligheten att öppna i nytt fönster. Du vill ju inte att dina läsare ska lämna din sida. I HTML har detta koden target= _blank och kan se ut så här: <a href=" t-knaboj.html" target= _blank >knäböj Länken är: oj.html

11 Ankartexten är: knäböj Beskriv inlägget och bilder Beskriv dina bilder med titel och alt-tagg. I blogger hittar du det genom att markera bilden och välja egenskaper. I egenskaper fyller du sedan titeltext (title) och alternativ text (beskrivning eller alt-tagg). En bildkod ser ut så här i HTML:

12 Bildens beskrivning: alt= Beskriv bilden med titel och alttagg Bildens länk (fås när den laddas upp): src= AB1Y/tO4FW_nsB2E/s1600/seo-4.jpg Bildens titel: title= SEO för blogg om träning /> På detta sätt kan Google sökmotor förstå vad inlägget och bilderna innehåller. 6. Skapa SEO vänliga rubriker (URL) Publicera inlägget med en rubrik som innehåller endast starka sökord som inlägget handlar om, exempelvis bygga muskler eller viktminskning. Publicera inlägget. Gå sedan direkt in och ändra rubriken till något trevligare för läsarna. Ex: Jag skriver ett inlägg om ett pulshöjande pass som ökar fettförbränningen och vill optimera det för just ordet fettförbränning. Då får inlägget först rubriken träning fettförbränning. Efter att jag publicerat det får inlägget länken (URL) ml Jag går sedan direkt in och redigerar rubriken och döper den

13 till Effektiv träning för dig som vill gå ner i vikt. Inlägget behåller sin ursprungliga URL med dina två sökord, träning och fettförbränning. På detta sätt bli både Google och dina bloggläsare nöjda. 7. Uppdatera regelbundet Det behöver inte vara varje dag men det är bra att blogga med regelbundna mellanrum. Då vet läsarna hur ofta de ska besöka din blogg för att hitta nytt material. Detta är framförallt ett tips för att göra dina stammisar mer nöjda. Läs också: Del 1 Så skriver du en bra träningsblogg Missa inte: Del 3 SEO för träningsblogg off page Del 4 Bra appar och annat kul App: The Olympic Race 4,3 km närmare London I veckan berättade jag om appen The Olympic Race, en GPSlöparapp som går ut på att samla poäng när man springer sträckan mot London (252km). Så idag testade jag den på min terränglöpning. Jag gillar att springa i terräng, mindre fokus på ansträngning och mer fokus på var jag ska sätta ner

14 fötterna för att inte stuka dom. Faktiskt kul att efteråt se på kartan att jag tagit mig närmare London. Synd att kampanjen snart är slut, hade velat låsa upp några boosters och verkligen satsa på att få mest poäng en dag och vinna dagspriset (för till London hinner jag nog inte ta mig ). Jag sprang faktiskt närmare 1 km innan jag upptäckte att appen var tvungen att vara öppen i mobilen för att kunna mäta. Men träning fick jag ju ändå! Rolig kampanj av Vattenfall! Har någon mer testat?

15 Vid Härlanda tjärn uppskattade folk sol och bad. Här vände min löprunda för att springa tillbaka in i skogen igen. Fried rice med blomkål Riv blomkål och broccoli och stek på hög värme.

16 Recept: Fried rice med blomkål och broccoli 1 rivet blomkålshuvud 1/2 riven broccolibukett 1 hackad gul lök 2 msk sesamfrön 1 msk stekolja som tål hög värme 1 finhackad vitlöksklyfta Kryddor: sesamolja, gurkmeja, chili, salt, peppar, soja. Hätta upp en stekpanna och stek vitlöken och löken i oljan. Tillsätt sedan alla ingredienser utom kryddorna. Stek 2 min, krydda och stek ytterligare 2 min. Klart!

1) Bilden laddar du sedan upp på minus.com, vanlig enkel drag and drop eller klicka för att välja fil (se bild)

1) Bilden laddar du sedan upp på minus.com, vanlig enkel drag and drop eller klicka för att välja fil (se bild) Tävling! Var med och skapa: Stay Fit övningsbank Jag tänkte att vi tillsammans skulle skapa en övningsbank, en plats där jag och ni läsare kan hämta inspiration på bra träningsövningar. Tävlingsinstruktion

Läs mer

Tacokrydda utan tillsatser

Tacokrydda utan tillsatser Tacokrydda utan tillsatser Äntligen fredag! Blir det fredagsmys ikväll tro? Vad passar då bättre än en svensk klassiker tacos! Jag hittade detta recept som kan vara väl värt att prova. Hemmagjord tacokrydda

Läs mer

Kom ihåg! Träff 3 Pass 2. Aktiv med KOL din patientutbildning. Faktablad: Muskelträning. Låt dina muskler hjälpa dina lungor

Kom ihåg! Träff 3 Pass 2. Aktiv med KOL din patientutbildning. Faktablad: Muskelträning. Låt dina muskler hjälpa dina lungor Faktablad: Muskelträning Låt dina muskler hjälpa dina lungor Försämrad muskelfunktion är vanligt vid KOL. Försämringen kan delvis förklaras av att många med KOL rör sig mindre och förlorar muskelstyrka,

Läs mer

Vecka 44. Panerade fiskbiffar med picklad rödlök. Linsbiffar med klyftpotatis. Yakiniku. Tofugryta med kokosmjölk

Vecka 44. Panerade fiskbiffar med picklad rödlök. Linsbiffar med klyftpotatis. Yakiniku. Tofugryta med kokosmjölk Vecka 44 Panerade fiskbiffar med picklad rödlök Linsbiffar med klyftpotatis Yakiniku Tofugryta med kokosmjölk Ekologiska kassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt med smak, gärna i

Läs mer

Fuska inte med antalet reps. Orkar du inte 10-12st så är vikterna för tunga. Skynda långsamt, så undviker du skador

Fuska inte med antalet reps. Orkar du inte 10-12st så är vikterna för tunga. Skynda långsamt, så undviker du skador Styrketräning Styrketräning är en bra motionsform som passar de flesta, stora som små, män som kvinnor. Genom att styrketräna stärker du din kropp och minskar risken för skador i det vardagliga livet.

Läs mer

Övning hamstrings/gluteus

Övning hamstrings/gluteus Övning hamstrings/gluteus Kick-backs Baksidan är en kroppsdel som förtjänar lite extra omsorg i gymmet. Många benövningar tar mest på framsidan. Här är en bra variant på kick-back i kabel som ger större

Läs mer

Forma kroppen. och maximera din prestation. Av: Nicklas Neuman Jacob Gudiol. Om kost och träning på vetenskaplig grund

Forma kroppen. och maximera din prestation. Av: Nicklas Neuman Jacob Gudiol. Om kost och träning på vetenskaplig grund Forma kroppen och maximera din prestation Om kost och träning på vetenskaplig grund Av: Nicklas Neuman Jacob Gudiol Viktförändring påverkar fett- och muskelmassa Eftersom muskelbalansen är beroende av

Läs mer

5 genvägar till mer muskler

5 genvägar till mer muskler 5 genvägar till mer muskler Idag verkar det som att allt som är större, snabbare och starkare är bättre. Normen är att gå allt mer mot det extrema. Det gäller allt från extra starka huvudvärkstabletter,

Läs mer

Vecka 19. Medeldelhavsfisk. Lotta Lundgren - Huevos Rancheros. Pasta med bacon och blomkål. Fläskytterfilé med koreansk rissallad

Vecka 19. Medeldelhavsfisk. Lotta Lundgren - Huevos Rancheros. Pasta med bacon och blomkål. Fläskytterfilé med koreansk rissallad Vecka 19 Medeldelhavsfisk Lotta Lundgren - Huevos Rancheros Pasta med bacon och blomkål Fläskytterfilé med koreansk rissallad Familjekassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt med smak,

Läs mer

Vecka 24. Tomatig tonfiskpasta med kapris och timjan. Böngryta. Vegobollar i kålblad. Grillad fläskkarré med asiatisk kålsallad

Vecka 24. Tomatig tonfiskpasta med kapris och timjan. Böngryta. Vegobollar i kålblad. Grillad fläskkarré med asiatisk kålsallad Vecka 24 Tomatig tonfiskpasta med kapris och timjan Böngryta Vegobollar i kålblad Grillad fläskkarré med asiatisk kålsallad Ekologiska kassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt med

Läs mer

Kom ihåg! Träff 3 Pass 2. Faktablad: Muskelträning. Låt dina muskler hjälpa ditt hjärta

Kom ihåg! Träff 3 Pass 2. Faktablad: Muskelträning. Låt dina muskler hjälpa ditt hjärta Faktablad: Muskelträning Låt dina muskler hjälpa ditt hjärta Försämrad muskelfunktion är vanligt vid hjärtsvikt. Försämringen kan till stor del förklaras av att många med hjärtsvikt rör sig mindre och

Läs mer

Vecka 25. Prickiga fisknuggets. Ugnsbakade bönor med crème fraiche. Tagliatelle med crème fraiche, tomatsås och salami. Kinesisk färspanna

Vecka 25. Prickiga fisknuggets. Ugnsbakade bönor med crème fraiche. Tagliatelle med crème fraiche, tomatsås och salami. Kinesisk färspanna Vecka 25 Prickiga fisknuggets Ugnsbakade bönor med crème fraiche Tagliatelle med crème fraiche, tomatsås och salami Kinesisk färspanna Ekologiska kassen är för dig som känner precis som vi, att det är

Läs mer

Biffcurry med lime och cashewnötter. vecka 15

Biffcurry med lime och cashewnötter. vecka 15 Biffcurry med lime och cashewnötter vecka 15 inspiration Biffcurry med lime och cashewnötter En lätt måltid att tillaga, som för smaklökarna till Asien, där ingefära, currypasta och kokosmjölk bidrar till

Läs mer

Din lösning på veckan.

Din lösning på veckan. Din lösning på veckan. Vecka 19 Lotta Lundgren - Huevos Rancheros Pasta med bacon och blomkål Fläskytterfilé med koreansk rissallad Tredagarskassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt

Läs mer

Härryda Handbollsklubb

Härryda Handbollsklubb Härryda Handbollsklubb TRÄNINGSPLANERING Uppvärmning Konditionsträning Styrketräning Stretching Vila Kosthållning För ungdom (10 15 år) För att bli en så bra handbollsspelare som möjligt krävs rätt typ

Läs mer

KOSTSCHEMA Beräknat efter dina önskemål

KOSTSCHEMA Beräknat efter dina önskemål KOSTSCHEMA Beräknat efter dina önskemål Viktig information Lider du av någon sjukdom (aktsam vid njursjukdom pga. av hög proteinmängd), är du gravid eller under 16 år: Var god kontakta eller rådfråga din

Läs mer

Återhämtningsmål direkt efter träning

Återhämtningsmål direkt efter träning Återhämtningsmål direkt efter träning Återhämtning för musklerna är viktigt efter ett hårt träningspass. All träning är nämligen nedbrytande till dess att du stoppar i dig någonting, först då börjar uppbyggnaden

Läs mer

IFK NORRKÖPING UNGDOM KOST OCH PRESTATION

IFK NORRKÖPING UNGDOM KOST OCH PRESTATION IFK NORRKÖPING UNGDOM KOST OCH PRESTATION ANSVARSOMRÅDEN FÖR ATT UTVECKLAS OCH BLI EN BÄTTRE FOTBOLLSSPELARE Faktorer som du kan påverka -Träning -Kost -Sömn -Vila - Skola Faktorer som du inte kan påverka

Läs mer

Vecka 24. Medelhavsfisk. Omelett med skinka och broccoli. Kryddiga biffar med tabbouleh. Panerad tofu med puré och gurkasallad

Vecka 24. Medelhavsfisk. Omelett med skinka och broccoli. Kryddiga biffar med tabbouleh. Panerad tofu med puré och gurkasallad Vecka 24 Medelhavsfisk Omelett med skinka och broccoli Kryddiga biffar med tabbouleh Panerad tofu med puré och gurkasallad Hälsokassen är för dig som vill äta lite bättre, lite enklare. Vi har skapat en

Läs mer

Som medlem i Hälsoklubben får du:

Som medlem i Hälsoklubben får du: Visst vill vi vara friska och må bra, men ibland hinner eller orkar man inte ta hand om sig själv så bra som man borde. I Hälsoklubben får du den inspiration och motivation du behöver för att steg för

Läs mer

Din lösning på veckan.

Din lösning på veckan. Din lösning på veckan. Vecka 25 Pasta penne med bacon och dijonsenap Köttfärspanna Vegetarisk enchiladas Tredagarskassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt med smak, gärna i en skapligt

Läs mer

Dock innehåller ostkakan vetemjöl, och jag tycker själv att det finns mer näringsrika alternativ på kolhydratskällor i samband med träning.

Dock innehåller ostkakan vetemjöl, och jag tycker själv att det finns mer näringsrika alternativ på kolhydratskällor i samband med träning. Ostkaka mellanmål Dags att syna en ny produkt under lupp. Ostkakan i praktisk mellanmålsförpackning marknadsförs som naturligt proteinrik, lägre sockerhalt och högre proteinhalt än klassisk ostkaka samt

Läs mer

Träningsbelastningar kan också varieras på olika sätt. Det kan handla om:

Träningsbelastningar kan också varieras på olika sätt. Det kan handla om: TRÄNINGSLÄRA Glädjefaktorn I vårt moderna samhälle har vi byggt bort de flesta möjligheter till naturlig motion. Många gör sitt bästa för att slippa anstränga sig. Vissa är så ovana vid fysisk belastning

Läs mer

På god väg mot ett lättare liv!

På god väg mot ett lättare liv! På god väg mot ett lättare liv! Förändra dina vanor! Hälsosamma matvanor, en hälsosam vikt och fysisk aktivitet är några av faktorerna som ger en god hälsa och minskar risken för olika sjukdomar. Det bästa

Läs mer

Total placering Fitness Five Plats 17 av 37 tjejer

Total placering Fitness Five Plats 17 av 37 tjejer Total placering Fitness Five Plats 17 av 37 tjejer Resultat i fallande ordning från samtliga deltävlingar. 14 tjejer gick till final. Som ni ser är jag alltså 2 reps från finalplats! Resultat i fallande

Läs mer

ALLT FÖR DIN DRÖMKROPP!

ALLT FÖR DIN DRÖMKROPP! DET PERFEKTA TRÄNINGSPROGRAMMET ALLT FÖR DIN DRÖMKROPP! Text: Joachim Bartoll Foto: jason mathas Jag vill bli snygg. Biffigare armar, tack!. Maffig mage till midsommar!. De primära drivkrafterna för våra

Läs mer

Träningsmyter Niklas Psilander Doktorand KI/GIH Fystränare

Träningsmyter Niklas Psilander Doktorand KI/GIH Fystränare Träningsmyter Niklas Psilander Doktorand KI/GIH Fystränare - Niklas Psilander - 39 år - Bor i Täby - Familj: Maria, Gustav, Erik och David - Forskare på GIH samt fystränare inom både styrka och kondition

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 14. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 14. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 14. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 14. Köp gärna med fler matvaror! dagar v 4 Recept Kött/fisk Ca 600 gram laxfilé Ca 00 gram hönsbröstfilé sous vide kg kycklingklubbor Potatis/ris/pasta kg potatis Hej! Välkomna till sista veckan med vår gästkock Ulrika Brydling. Jag hoppas

Läs mer

Sommarträning 2015 AIK Innebandy P01

Sommarträning 2015 AIK Innebandy P01 Sommarträning 2015 AIK Innebandy P01 Sommarträning väldigt viktigt Sommarträning är inget tvång men det är bra om du försöker träna under sommaren. Hinner och kan du köra 2-3 pass i veckan löpande under

Läs mer

Spånga IS Fotboll Kost och Hälsa

Spånga IS Fotboll Kost och Hälsa Spånga IS Fotboll Kost och Hälsa Ansvarsområden för att utvecklas och bli en bättre fotbollsspelare Faktorer som du kan påverka: Träning Kost Sömn Vila Skola Faktorer som du inte kan påverka: Väder Planer

Läs mer

Veckans middagsrecept!

Veckans middagsrecept! Vi levererar din nya livsstil. VECKA 19 Veckans middagsrecept! Här kommer veckans recept, omsorgsfullt sammansatta av vår kock Karin Andersson och näringsberäknade av vår dietist Sierra de Goldsmith. Smaklig

Läs mer

Som medlem i Hälsas Viktklubb får du:

Som medlem i Hälsas Viktklubb får du: Visst vill vi vara friska och hålla trivselvikten, men ibland hinner eller orkar man inte ta hand om sig själv så bra som man borde. I Hälsa Viktklubb får du den inspiration och motivation du behöver för

Läs mer

Mat, måltider & hälsa. Årskurs 7

Mat, måltider & hälsa. Årskurs 7 Mat, måltider & hälsa Årskurs 7 Med alla näringsämnen Det finns 6 stycken näringsämnen: - Kolhydrater - Protein Engerigivande. Vi behöver - Fett ganska mycket av dessa. - Vitaminer - Mineraler Ej engerigivande.

Läs mer

Sociala medier för företag

Sociala medier för företag Sociala medier för företag Utbildningen ingår i projektet Helikoopter vilket är ett kompetensutvecklingsprojekt som finansieras av Europeiska socialfonden och genomförs i Coompanion Norr och Västerbottens

Läs mer

Kondition åk 9. Vad har puls och kondition med varandra att göra?

Kondition åk 9. Vad har puls och kondition med varandra att göra? Kondition åk 9 Vad har puls och kondition med varandra att göra? När du tränar regelbundet ökar ditt hjärtas förmåga att pumpa ut blod i kroppen. Hjärtat blir större och mer blod kan pumpas ut vid varje

Läs mer

Checklista. 10 saker du behöver ha på plats för SEO 2019

Checklista. 10 saker du behöver ha på plats för SEO 2019 Checklista 10 saker du behöver ha på plats för SEO 2019 2/9 Rom byggdes inte på en dag, och det gör heller inte din hemsidas synlighet i sökmotorer. För detta krävs det sökmotoroptimering (Search Engine

Läs mer

Din lösning på veckan.

Din lösning på veckan. Din lösning på veckan. Vecka 18 Grönsaksris med räkor och stekt ägg Köttfärsbiffar med krossade tomater och oliver Krispiga bönbollar i tortillabröd Tredagarskassen är för dig som känner precis som vi,

Läs mer

Pasta med krämig vitlökssås och kräftstjärtar. Kyckling tandoori. Falukorv caprese. Sötpotatis- och kikärtsgryta

Pasta med krämig vitlökssås och kräftstjärtar. Kyckling tandoori. Falukorv caprese. Sötpotatis- och kikärtsgryta Vecka 48 Pasta med krämig vitlökssås och kräftstjärtar Kyckling tandoori Falukorv caprese Sötpotatis- och kikärtsgryta Laktosfria kassen är för dig som känner som jag, att det är viktigt med smak, gärna

Läs mer

Vecka 25. Lax med rosépeppar och fänkålssallad. Pasta penne med bacon och dijonsenap. Köttfärspanna. Vegetarisk enchiladas

Vecka 25. Lax med rosépeppar och fänkålssallad. Pasta penne med bacon och dijonsenap. Köttfärspanna. Vegetarisk enchiladas Vecka 25 Lax med rosépeppar och fänkålssallad Pasta penne med bacon och dijonsenap Köttfärspanna Vegetarisk enchiladas Laktosfria kassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt med smak,

Läs mer

5 genvägar till mer muskler

5 genvägar till mer muskler 5 genvägar till mer muskler Idag verkar det som att allt som är större, snabbare och starkare är bättre. Normen är att gå allt mer mot det extrema. Det gäller allt från extra starka huvudvärkstabletter,

Läs mer

Vecka 18. Grönsaksris med räkor och stekt ägg. Köttfärsbiffar med krossade tomater och oliver. Krispiga bönbollar i tortillabröd

Vecka 18. Grönsaksris med räkor och stekt ägg. Köttfärsbiffar med krossade tomater och oliver. Krispiga bönbollar i tortillabröd Vecka 18 Grönsaksris med räkor och stekt ägg Köttfärsbiffar med krossade tomater och oliver Krispiga bönbollar i tortillabröd Allt-i-ett med kyckling, rödbetor och fetaostsås Familjekassen är för dig som

Läs mer

Kost för bra prestation. Att äta rätt är en förutsättning för att lyckas bli riktigt bra i idrott

Kost för bra prestation. Att äta rätt är en förutsättning för att lyckas bli riktigt bra i idrott Kost för bra prestation Att äta rätt är en förutsättning för att lyckas bli riktigt bra i idrott Peter Adolfsson 2015 Rätt kost för bra prestation! Att äta rätt är en förutsättning för bra prestation!

Läs mer

Inledning. Ta sedan hänsyn till hur länge musklerna behöver vila mellan passen för att sedan sy ihop ett program.

Inledning. Ta sedan hänsyn till hur länge musklerna behöver vila mellan passen för att sedan sy ihop ett program. Inledning Tack för att du väljer att läsa vår träningsbok! Vi på Relode strävar efter att ge dig maximalt stöd i din träning, så vi hoppas att du skall ha nytta av att läsa denna boken och ta med dig det

Läs mer

Jag en individuell idrottare. 4. Samla energi för bättre prestation

Jag en individuell idrottare. 4. Samla energi för bättre prestation 4. Samla energi för bättre prestation Det är samspelet mellan träning, vila, mat och dryck som gör att du får tillräcklig energi för att prestera bättre. Glömmer du något av detta kan du aldrig prestera

Läs mer

10 misstag kvinnor gör

10 misstag kvinnor gör 10 misstag kvinnor gör Misstag vad gäller kost och träning Vill du ha större framgång i din träning? Sluta då göra dessa 10 misstag. Även om dessa missuppfattningar även finns bland män, verkar de vanligare

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 17. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 17. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 17. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 17. Köp gärna med fler matvaror! 3 dagar Ingredienser v 7 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs Ca 650 gram kycklingfilé Ca 800 gram torskrygg 3 Hej! Den här veckan hittar du en spännande rätt med raw currysås och grönsakspasta på menyn.

Läs mer

Prestationstriangeln

Prestationstriangeln Prestationstriangeln TRÄNA VILA Obalans i triangeln = Försämrad prestationsförmåga - Trötthet - Sjukdom / Skador -Näringsbrist - Överträning ÄTA Energibalans UTTAG INTAG Ät regelbundet och fyll alltid

Läs mer

Varför ska man styrketräna? Styrka Snabbhet Uthållighet Skadeförebyggande Rehabilitering Välbefinnande Socialt lära känna nytt folk

Varför ska man styrketräna? Styrka Snabbhet Uthållighet Skadeförebyggande Rehabilitering Välbefinnande Socialt lära känna nytt folk Styrketräning Varför ska man styrketräna? Styrka Snabbhet Uthållighet Skadeförebyggande Rehabilitering Välbefinnande Socialt lära känna nytt folk Viktiga ord/termer att känna till Set Hur många gånger

Läs mer

Din lösning på veckan.

Din lösning på veckan. Din lösning på veckan. Vecka 33 Linsgryta med aubergine Asiatisk färspanna med vitlök och lime Svamprisotto med knaprig korv Tredagarskassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt med

Läs mer

Vecka 32. Fisksoppa med grädde och citron. Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås. Tjockkorv med tysk surkål. Pasta med krämig sås och svamp

Vecka 32. Fisksoppa med grädde och citron. Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås. Tjockkorv med tysk surkål. Pasta med krämig sås och svamp Vecka 32 Fisksoppa med grädde och citron Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås Tjockkorv med tysk surkål Pasta med krämig sås och svamp Ekologiska kassen är för dig som känner precis som vi, att det

Läs mer

Vecka 45. Kokospanerade tonfiskbollar med doppsås. One pot-pasta. Stekt ris med nötfärs och curry. Vegetariska enchiladas

Vecka 45. Kokospanerade tonfiskbollar med doppsås. One pot-pasta. Stekt ris med nötfärs och curry. Vegetariska enchiladas Vecka 45 Kokospanerade tonfiskbollar med doppsås One pot-pasta Stekt ris med nötfärs och curry Vegetariska enchiladas Ekologiska kassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt med smak,

Läs mer

TRÄNINGSPROGRAM INFÖR LIDINGÖLOPPET

TRÄNINGSPROGRAM INFÖR LIDINGÖLOPPET TRÄNINGSPROGRAM INFÖR LIDINGÖLOPPET Träningen du skall genomföra består av kondition, styrka och rörlighet. Till detta ligger även några tips kring kost som är bra att tänka på i samband med löpning. Lycka

Läs mer

Bloggmanual Hälsa & Fitness.

Bloggmanual Hälsa & Fitness. Bloggmanual Hälsa & Fitness. Innehållsförteckning 1. Nytt Inlägg... 3 1.1 Verktygsrad... 3 1.2 Förhandsgranska och Publicera... 4 1.3 Kategorier... 4 1.4 Etiketter... 5 1.5 Ange Utvald bild... 5 1.6 Skrivar

Läs mer

Pasta mozzarella med bresaola. vecka 46

Pasta mozzarella med bresaola. vecka 46 Pasta mozzarella med bresaola vecka 46 inspiration Pasta mozzarella med bresaola Bönor steks ihop med vitlök där sedan citronsaft, färsk basilika, soltorkade tomater och riven mozzarella blandas till en

Läs mer

Som medlem i Hälsas Viktklubb får du:

Som medlem i Hälsas Viktklubb får du: Visst vill vi vara friska och hålla trivselvikten, men ibland hinner eller orkar man inte ta hand om sig själv så bra som man borde. I Hälsa Viktklubb får du den inspiration och motivation du behöver för

Läs mer

Vecka 18. Pasta med tonfisk och grönkål. Broccolibollar med ost och basilika. Borsjtj med kryddig korv. Mexikansk tacopanna

Vecka 18. Pasta med tonfisk och grönkål. Broccolibollar med ost och basilika. Borsjtj med kryddig korv. Mexikansk tacopanna Vecka 18 Pasta med tonfisk och grönkål Broccolibollar med ost och basilika Borsjtj med kryddig korv Mexikansk tacopanna Ekologiska kassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt med smak,

Läs mer

Vecka 43. Simmande Jakob. Wok med biff och sweet chili. Zucchinilasagne med skinka och ost. Grönsaksbolognese

Vecka 43. Simmande Jakob. Wok med biff och sweet chili. Zucchinilasagne med skinka och ost. Grönsaksbolognese Vecka 43 Simmande Jakob Wok med biff och sweet chili Zucchinilasagne med skinka och ost Grönsaksbolognese Ekologiska kassen är för dig som känner precis som jag, att det är viktigt med smak, gärna i en

Läs mer

Het pasta med torrsaltat bacon och majs. vecka 2

Het pasta med torrsaltat bacon och majs. vecka 2 Het pasta med torrsaltat bacon och majs vecka 2 inspiration Het pasta med torrsaltat bacon och majs En rätt du enkelt svänger ihop. Den torrsaltade baconen ger en härlig sälta och broccolin ger en fin

Läs mer

familj Risonirisotto med champinjoner Kassler med mos och ärtor Fläskfärs i kokosmjölk

familj Risonirisotto med champinjoner Kassler med mos och ärtor Fläskfärs i kokosmjölk a3dagar 6 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet nu med vännerna Lollo & Bernie Se veckans roliga tips och pyssel! Vecka 48 a Risonirisotto med champinjoner b Kassler med mos och ärtor c Fläskfärs

Läs mer

Vecka 18. Ångad fisk med ratatouille och gult ris. Kikärtsbiffar. Rostat grönt med pocherade ägg. Biff med frisk bulgursallad

Vecka 18. Ångad fisk med ratatouille och gult ris. Kikärtsbiffar. Rostat grönt med pocherade ägg. Biff med frisk bulgursallad Vecka 18 Ångad fisk med ratatouille och gult ris Kikärtsbiffar Rostat grönt med pocherade ägg Biff med frisk bulgursallad Hälsokassen är för dig som vill äta lite bättre, lite enklare. Vi har skapat en

Läs mer

Välj bloggen som du använder i skolan, i detta fallet heter den Min Skolblogg.

Välj bloggen som du använder i skolan, i detta fallet heter den Min Skolblogg. Guide: Etiketter i Blogspot Hej! Denna guide kommer att visa hur man kan använda Etiketter i sin blogg för att sortera sina inlägg. För alla dina inlägg handlar ju inte om samma sak, eller hur? Ett exempel

Läs mer

H ÄLSA Av Marie Broholmer

H ÄLSA Av Marie Broholmer H ÄLSA Av Marie Broholmer Innehållsförteckning MAT FÖR BRA PRESTATION... 3 Balans... 3 Kolhydrater... 3 Fett... 3 Protein... 3 Vatten... 4 Antioxidanter... 4 Måltidssammansättning... 4 Före, under och

Läs mer

Vecka 33. Lax med ingefärsdressing och grönsaksris. Linsgryta med aubergine. Asiatisk färspanna med vitlök och lime. Svamprisotto med knaprig korv

Vecka 33. Lax med ingefärsdressing och grönsaksris. Linsgryta med aubergine. Asiatisk färspanna med vitlök och lime. Svamprisotto med knaprig korv Vecka 33 Lax med ingefärsdressing och grönsaksris Linsgryta med aubergine Asiatisk färspanna med vitlök och lime Svamprisotto med knaprig korv Laktosfria kassen är för dig som känner precis som vi, att

Läs mer

Vecka 19. Panerad fisk med örtsås. Pasta med morotssås och krunchiga kikärter. Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost.

Vecka 19. Panerad fisk med örtsås. Pasta med morotssås och krunchiga kikärter. Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost. Vecka 19 Panerad fisk med örtsås Pasta med morotssås och krunchiga kikärter Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost Stroganoff Ekologiska kassen är för dig som känner precis som vi, att det är

Läs mer

Färskostgratinerad lax. Allt-i-ett-rätt med kyckling. Lasses cottage pie. Rostat grönt med pocherade ägg

Färskostgratinerad lax. Allt-i-ett-rätt med kyckling. Lasses cottage pie. Rostat grönt med pocherade ägg Vecka 12 Färskostgratinerad lax Allt-i-ett-rätt med kyckling Lasses cottage pie Rostat grönt med pocherade ägg Hej! Denna veckan inträder både påsk och sommar - inte illa alls. Okej, "sommar" är kanske

Läs mer

Äta för att prestera!

Äta för att prestera! Äta för att prestera! Obesity Trends* Among U.S. Adults BRFSS, 1985 (*BMI 30, or ~ 30 lbs overweight for 5 4 woman) No Data

Läs mer

Effektivisera din träning

Effektivisera din träning Effektivisera din träning Träna mindre för samma resultat All tid du läger ner, ansträngningen, tiden du inte spenderar med din sambo/familj/vänner och karriären. Det är ett pris du betalar för det du

Läs mer

Lilla. för årskurs 8 & 9

Lilla. för årskurs 8 & 9 Lilla för årskurs 8 & 9 Vardaglig fysisk aktivitet Vardaglig fysisk aktivitet innebär all rörelse du utför under en dag såsom att promenera till skolan eller att ta trapporna istället för hissen. Denna

Läs mer

Kategorisidor optimeras för sina produktkategorier och synonymer till dem.

Kategorisidor optimeras för sina produktkategorier och synonymer till dem. Vill du ha nya kunder direkt från Google? Det är enkelt! Genom att synas på Google kan de som letar efter det du erbjuder hitta till din e-butik. Här kommer vi ge dig 4 tips om sökmotoroptimering (SEO)

Läs mer

Recept. Ingredienser v 4. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 4. Familjekasse 3-dagar. Allergenförteckning!

Recept. Ingredienser v 4. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 4. Familjekasse 3-dagar. Allergenförteckning! Familjekasse 3-dagar Ingredienser v 4 Recept Kött/fisk Ca 500 gram nötfärs Ca 550 gram kycklingstrimlor 500 gram fryst laxfilé 2 3 Potatis/ris/pasta mm förp pasta förp ris Grönsaker 2 gula lökar vitlök

Läs mer

Träningssupport inför hinderlopp

Träningssupport inför hinderlopp Träningssupport inför hinderlopp Utveckla kondition och uthållighet inför hinderlopp som THOUGEST eller liknade. Ett terränglopp med olika hinder såsom TOUGHEST har blivit allt mer vanligt förekommande

Läs mer

Hemsida. Lathund för medlemsföreningar. Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan. Syfte med medlemsföreningens sidor

Hemsida. Lathund för medlemsföreningar. Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan. Syfte med medlemsföreningens sidor Hemsida Lathund för medlemsföreningar 2016-12-07 Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan Varje medlemsförening har en egen sektion på scuf.se Styrelsen kan redigera sin medlemsförenings sidor, skriva

Läs mer

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet a3dagar 6 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet Vecka 46 a Baconpasta med paprika b Halstrad tonfisk med vitlökssås c Kyckling i hoisinsås ica.se/matkasse a3dagar 6 Personer familj Enkelt,

Läs mer

Eleven kan på ett i huvudsak (E) fungerande sätt

Eleven kan på ett i huvudsak (E) fungerande sätt Centralt innehåll Att sätta upp mål för fysiska aktiviteter, till exempel förbättring av konditionen. Hur individens val av idrotter och andra fysiska aktiviteter påverkas av olika faktorer, t ex kön.

Läs mer

Vad och vad ska man inte äta? Makronäringsämnen: Protein, Kolhydrater och Fett. Mikronäringsämnen: Vitaminer och Mineraler Vatten och Fibrer

Vad och vad ska man inte äta? Makronäringsämnen: Protein, Kolhydrater och Fett. Mikronäringsämnen: Vitaminer och Mineraler Vatten och Fibrer Jimmy Pettersson Vad och vad ska man inte äta? Makronäringsämnen: Protein, Kolhydrater och Fett. Mikronäringsämnen: Vitaminer och Mineraler Vatten och Fibrer Viktkorrigerings problem Idrottare och Nutritions

Läs mer

Sommarträning 2014 AIK Innebandy P99

Sommarträning 2014 AIK Innebandy P99 Sommarträning 2014 AIK Innebandy P99 Du ska träna minst 2-3 pass i veckan från och med v31 (28 juli). Passen tränar fyra olika områden; Uthållighet, Snabbhet, Styrka och Teknik. Kombinera gärna uthållighetspass

Läs mer

8 sätt att variera dina set

8 sätt att variera dina set 8 sätt att variera dina set Har du svårt att komma igång med styrketräningen? Har du fastnat på en platå? Ser alla dina pass likadana ut? Här får du åtta metoder som gör att du kommer på banan igen. 8

Läs mer

Vecka 32. Lasagne med rökt lax och spenat. Äggakaka med stekfläsk, rårörda lingon och rosmarin. Sesampanerad fläskkotlett med hoisinsky

Vecka 32. Lasagne med rökt lax och spenat. Äggakaka med stekfläsk, rårörda lingon och rosmarin. Sesampanerad fläskkotlett med hoisinsky Vecka 32 Lasagne med rökt lax och spenat Äggakaka med stekfläsk, rårörda lingon och rosmarin Sesampanerad fläskkotlett med hoisinsky Zucchinibiffar Familjekassen är för dig som känner precis som vi, att

Läs mer

Wordpress. Kom ihåg att spara sidan ofta, du sparar här. Skapa ny sida. + Nytt högst upp på sidan sida. Klistra in text lilla T

Wordpress. Kom ihåg att spara sidan ofta, du sparar här. Skapa ny sida. + Nytt högst upp på sidan sida. Klistra in text lilla T Wordpress Om ni vill ha någonting på startsidan på www.heby.se eller på intranätet - skicka ett mail till webmaster@heby.se och skriv vad som ska läggas in på startsidan. Även om ni har behörighet så ska

Läs mer

Vegomenyn v Recept och planering för fyra av veckans middagar.

Vegomenyn v Recept och planering för fyra av veckans middagar. Vegomenyn v. 37 39 Recept och planering för fyra av veckans middagar. 15 Recept 1 Pasta med råstekt broccoli och grana padano 400 g spaghetti 500 g broccoli 0.5 dl olivolja *2 skivade vitlöksklyftor 1

Läs mer

Jag en individuell idrottare. 1. Bra träning

Jag en individuell idrottare. 1. Bra träning 1. Bra träning Fundera och diskutera! Fundera en stund över nedanstående områden. Sätt ett kryss i den ruta som du tycker bäst passar in på din uppfattning om vad som är viktigast för din idrott. Jämför

Läs mer

Ingredienser v 51. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 51. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk

Ingredienser v 51. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 51. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Vegetarisk Ingredienser v 5 Recept Potatis/ris/pasta förp spaghetti Hej! Välkomna till en ny vecka med flera inspirerande rätter på menyn. Först ut hittar du en snabblagad bolognese på korv tillsammans

Läs mer

3 DAGAR VECKA 10 VECKANS MENY. Hej! Välkomna till en ny härlig matvecka som bjuder på nya spännade smakkombinationer. Den Indiska kryddblandningen

3 DAGAR VECKA 10 VECKANS MENY. Hej! Välkomna till en ny härlig matvecka som bjuder på nya spännade smakkombinationer. Den Indiska kryddblandningen DAGAR VECKA 0 INGREDIENSER RECEPT Hej! Välkomna till en ny härlig matvecka som bjuder på nya spännade smakkombinationer. Den Indiska kryddblandningen garam masala får piffa till veckans fiskrätt som också

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 8. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 8. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 8. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 8. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 8 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs Ca 600 gram rödspätta Ca 600 gram fläskytterfilé 2 Potatis/ris/pasta pkt pasta 2 kg potatis 2, Hej! Välkomna till en ny vecka men nya goda vardagsrätter.

Läs mer

BLOGG PETER WALTONEN @ DPI.FI

BLOGG PETER WALTONEN @ DPI.FI BLOGG PETER WALTONEN @ DPI.FI WordPress är en väldigt användbar nätportal, som kan användas både som blogg men även för att bygga upp din hemsida på nätet. Verktygen är lätta att använda och det erbjuds

Läs mer

familj Kassler med mos och ärtor Fisk- och räkgryta med saffran Fläskfärs i kokosmjölk

familj Kassler med mos och ärtor Fisk- och räkgryta med saffran Fläskfärs i kokosmjölk a3dagar 4 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet nu med vännerna Lollo & Bernie Se veckans roliga tips och pyssel! Vecka 48 a Kassler med mos och ärtor b Fisk- och räkgryta med saffran c Fläskfärs

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 53. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 53. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 53. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 53. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 5 Recept Potatis/ris/pasta förp bulgur förp glasnudlar Hej! Vi har en smakrik vecka framför oss med rätter från världens olika hörn. Vad sägs om en klassisk bulgursallad med soltorkad

Läs mer

Snabbkurs i Wordpress för IOGT-NTO

Snabbkurs i Wordpress för IOGT-NTO Snabbkurs i Wordpress för IOGT-NTO Välkommen till din nya sida! Det här materialet är till för att ge en snabb genomgång av din nya sida och de olika funktionerna så att du snabbt kan komma igång och arbeta

Läs mer

Recept. Ingredienser v 7. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 7. Ekologisk Matkasse. 3-dagar. Allergenförteckning!

Recept. Ingredienser v 7. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 7. Ekologisk Matkasse. 3-dagar. Allergenförteckning! Ekologisk Matkasse 3-dagar Ingredienser v 7 Recept Kött/fisk Ca 400 gram nötfärs Ca 400 gram kycklingfilé 500 gram fryst laxfilé 2 3 Potatis/ris/pasta mm förp pasta förp ris Grönsaker 2 gula lökar vitlök

Läs mer

Resumé av Rätt mat ger resultat, - så får du ut mer av din träning med Linda Bakkman.

Resumé av Rätt mat ger resultat, - så får du ut mer av din träning med Linda Bakkman. Resumé av Rätt mat ger resultat, - så får du ut mer av din träning med Linda Bakkman. För en tränande individ är kosten en viktig faktor för träningsresultatet. För att ge in inblick för hur kosten kan

Läs mer

Vecka 44. Råraka med räkor. Ugnsbakade bönor med kyckling. Bibimbap. Auberginerullader i tomatsås

Vecka 44. Råraka med räkor. Ugnsbakade bönor med kyckling. Bibimbap. Auberginerullader i tomatsås Vecka 44 Råraka med räkor Ugnsbakade bönor med kyckling Bibimbap Auberginerullader i tomatsås Hälsokassen är för dig som vill äta lite bättre, lite enklare. Vi har skapat en kasse med både hälsosamma,

Läs mer

Webbsida i Wordpress. Existens på webben och bli sökbar

Webbsida i Wordpress. Existens på webben och bli sökbar Webbsida i Wordpress Existens på webben och bli sökbar Om Susann Rickan Susann Rickan bor i Nora Byggt webbsidor i 16 år Eget företag sedan 2009. Hjälper företag med webb och foto. Tycker om att bygga

Läs mer

VILL DU. Svart eller vitt? Lägg till något bra! Humör MAT. Helhet. Vi blir vad vi äter! Energi i balans

VILL DU. Svart eller vitt? Lägg till något bra! Humör MAT. Helhet. Vi blir vad vi äter! Energi i balans VILL DU ORKA MER BLI SNABBARE FÖREBYGGA SKADOR VARA SMART HELA MATCHEN Bra mat för pigg kropp stark hjärna hållbar hälsa?! Helhet Vikt Ork Attityd Kajsa Asp Jonson författare dietist och journalist Svart

Läs mer

NIVÅ 1 HÖFTLYFT. Bra övning för löpare då baksidan av benen och sätet tränas ordentligt. Tränar: Säte, baksida lår, vader.

NIVÅ 1 HÖFTLYFT. Bra övning för löpare då baksidan av benen och sätet tränas ordentligt. Tränar: Säte, baksida lår, vader. NIVÅ 1 NIVÅ 1 HÖFTLYFT Bra övning för löpare då baksidan av benen och sätet tränas ordentligt. Tränar: Säte, baksida lår, vader. Utgångsposition: Ligg på rygg med fötterna på en bänk eller stol. Pressa

Läs mer

SORSELE KOMMUN. Handbok OEW. 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson. Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19)

SORSELE KOMMUN. Handbok OEW. 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson. Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19) Handbok i OEW 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19) Använd det användarnamn och lösenord som du fått. Fungerar det inte hör av dig till Mari-Anne

Läs mer

Allmän näringslära 6/29/2014. Olika energikällor gör olika jobb. Vad som påverkar vilken energikälla som används under tävling och träning:

Allmän näringslära 6/29/2014. Olika energikällor gör olika jobb. Vad som påverkar vilken energikälla som används under tävling och träning: 2014-06-16 Sabina Bäck 1 Näringslära = den totala processen av intag, matsmältning, upptag, ämnesomsättning av maten samt det påföljande upptaget av näringsämnena i vävnaden. Näringsämnen delas in i: Makronäringsämnen

Läs mer

Fleximenyn Recept och planering för fyra av veckans middagar.

Fleximenyn Recept och planering för fyra av veckans middagar. Fleximenyn Recept och planering för fyra av veckans middagar. 20 R e p t 1 Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat 4 portioner 5 dl vatten 400 g krossade tomater 1 grönsaksbuljongtärning 1 tsk torkad

Läs mer

familj Tomatpasta med bresaola och mozzarella Järpar med persiljesås Goda pizzafisken Vecka 33 Enkelt, gott och snabbt på bordet ica.

familj Tomatpasta med bresaola och mozzarella Järpar med persiljesås Goda pizzafisken Vecka 33 Enkelt, gott och snabbt på bordet ica. a3dagar 4 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet Vecka 33 a Tomatpasta med bresaola och mozzarella b Järpar med persiljesås c Goda pizzafisken Veckans råvaror Glöm inte att smaka av rätterna

Läs mer

Konfigurera Wordpress som Hemsida istället för blogg

Konfigurera Wordpress som Hemsida istället för blogg Konfigurera Wordpress som Hemsida istället för blogg - exempel från hemsidorna: www.vestus.se och www.thingsbym.se Copyrightinformation: Detta dokument är fritt att använda, även kommersiellt, så länge

Läs mer

VEGOKASSE. 3 dagar. Ingredienser v 29. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 29. Köp gärna med fler matvaror!

VEGOKASSE. 3 dagar. Ingredienser v 29. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 29. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 9 Recept Potatis/ris/pasta förp ris förp lasagneplattor, Hej! Denna vecka bjuder matkassen på tre smarriga vegetariska rätter. Först ut så har vi en härlig currygryta med blomkål och

Läs mer