Verksamhetsberättelse

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse En lyckad LVC-final för U14 i Kungsberget

2 Inledning En bra vinter där vi har kunnat träna och genomföra tävlingar i stort sätt som planerat även om det var lite tveksamt i början, men betydligt bättre än de två tidigare säsongerna. Säsongen startade som vanligt med upptaktslägret i augusti i anslutning till skolstart. Det nya stället, Sandvik Vildmarksgård norr om Smörnäs visade sig vara ett jättebra ställe med gott om utrymmer för träning, umgänge, bad och övernattning. Att vädret var kanon gjorde ju inte saken sämre. Efter lägret kördes barmarksträningar i Högbo och sedan inomhus på Norrsätraskolan, Jernvallens gym och Vallhovsskolan. Flera försäsongläger, både inom Sverige och utomlands, ordnades också med god uppslutning. På tävlingsfronten genomförde vi de tävlingar som planerats med stort deltagande på ENL- /USM-kvaltävlingen i januari. Vi stod även som arrangörer tillsammans med Gävle Alpina för årets LVC-final för U14. Ett jättearrangemang som gick jättebra och som vi fick mycket bra feedback på från deltagarna. Efter en bra inledning på världscupsäsongen skadade Sara sig vid tävlingen i Åre strax före jul och säsongen var över. Tråkigt och vi hoppas att rehaben gått bra och på come-back denna säsong. Vi har ju även många duktiga åkare i de yngre lagren och många som förutom tävlingarna på hemmaplan har varit ute och tävlat på andra orter under säsongen med fina resultat. Vi har haft stor representation i båda LVC-finalerna. Vid U12-finalen var KALPare med och tog hem 3 lagmedaljer till Gästrikland och vid U14-finalen på hemmaplan fick vi många fina placeringar och det hela avslutades med vinst av Charlie och ett lagsilver för KALP-killarna i SuperG. Härligt! Tack alla som ställer upp så vår verksamhet fungerar! Det är många timmar som läggs ner, men vi hoppas och tror att alla tycker det är roligt och att det ger mycket tillbaka. Läs mer om träningar, läger och tävlingar längre fram. Klubbens övergripande mål med verksamheten är: Att skapa ett brett intresse i Sandvikens kommun för alpin tränings- och tävlingsverksamhet, som bygger på en stark social gemenskap, laganda och deltagande på de aktivas villkor och förutsättningar. Att uppfylla och följa Riksidrottsförbundets policy om att alla barn och ungdomar har rätt att idrotta och utvecklas i en trygg miljö och bemötas med respekt. Att rekrytera barn och ungdomar till träning och tävlingsverksamhet inom alpin skidåkning. Att aktivt verka mot användande av droger och doping, samt att vara positiva förebilder. Att eftersträva en träningsmiljö där det är accepterat med både ren träningsinriktning, lokal tävling på något lägre nivå samt aktiv tävlingsinriktning för alla åldersgrupper. Att all tränings- och tävlingsverksamhet skall utgå från ungdomarnas villkor. Att stödja de ungdomar som vill satsa på hög nivå inom klubbens begränsningar. Att skapa förutsättningar för att kunna ta emot alla som vill delta i klubbens alpina verksamhet.

3 Att klubbens ungdomar tar aktiv del i utformningen av klubbens verksamhet. Att inrikta verksamheten så att både pojkar och flickor känner sig välkomna och jämlikt behandlade Att aktivt rekrytera och utbilda tränare och ledare, både bland äldre ungdomar och vuxna, för att hålla hög kvalitet på verksamheten. Att skapa en god social miljö och samvaro som bygger på ideellt deltagande av våra medlemmar Vi följer den femårsplan tog fram för något år sedan, men ligger efter målen vad gäller medlemsantal och antal aktiva. De övergripande målen är nedbrutna i en femårsplan och varje år bryts dessa sedan ner till årsmål vad gäller fokusområden, antal aktiva och ledare. I planen vill vi växa ytterligare eftersom vi tror det behövs större massa (medlemmar, aktiva, tränare) med en stor bredd för att vi ska lyckas driva klubben framåt. För kommande säsong blir det extra utmanande att komma fram till en del nya upplägg när Kungberget nu gör omfattande förändringar i sitt liftsystem. Styrelsen Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av: Ordförande Sofia Åkesson Vice ordförande Stefan Johansson Sekreterare Fredrik Sandberg Kassör Eva-Britt Hansson Marknadsansvarig Pär Lundvik Tävlingsansvarig Johan Welander Tränings- och utbildningsansvarig Daniel Edler Materialansvarig Claes Andersson Medlemmar Under verksamhetsåret har föreningens medlemsantal sjunkit något. Detta gäller både antal medlemmar och antal aktiva. Liksom förra säsongen är det en kombination av det vanliga tappet per årskull i kombination med att vi inte lyckats få in så många nya yngre åkare. Statistik (förra årets siffror visas inom parentes) Könsfördelning: Kvinnor 42 % (46 %), Män 58 % (54 %) Åldersfördelning medlemmar: 0-6 år 7-12 år år år 41år- Summa Kvinnor 1 (3) 23 (32) 15 (19) 9 (15) 37 (41) 85 (110) Män 5 (5) 26 (38) 26 (20) 11 (15) 50 (51) 118 (129)

4 Familjeläger i Idre Tränings och utbildningsverksamheten Försäsongssträning Säsongen inleddes med upptaktsläger i Smörnäs helgen 22-23/8. Vädret var fantastiskt och 64 barn och vuxna deltog. Direkt efter upptakten i Smörnäs startade barmarksträningen. Alla aktiva hade minst ett barmarkspass i veckan. Under september och början på oktober bedrevs utomhusträning på söndagar i Högbo för U10 och äldre. Under mitten på oktober påbörjades inomhusträningen. U8 och U10 tränade fredagskvällar i Norrsätraskolan. U12 tränade på fredagskvällarna tillsammans med U10 och på tisdagskvällar i Vallhovsskolan. U14 tränade i vallhovsskolan på tisdagskvällar och ute på fredagkvällarna. U14 provade även på redcord på Jernvallen multicenter några gånger. U16 och Jun tränade tre dagar i veckan med blandning av gymträning och vanlig gymnastiksalsträning. Inomhusträningarna fortsatte fram till breddlägret på snö i Idre. Lägerverksamhet Säsongen öppnade med läger innan det blev dags för premiär i Kungsberget. De äldsta åkarna började säsongen första helgen i oktober med ett läger i Juvasshytta, Norge. I samverkan med Sundsvall och Gävle blev det ett mycket lyckat veckoläger till Hintertux i Österrike under höstlovet med strålande solsken och fin skidåkning.

5 Klubben gjorde ett försök att ordna snöläger i Björnrike helgen 21-22/11 men fick ställa in pga för lite kyla och snö. Istället blev det Breddlägret som blev de flesta åkares snödebut den 4-6 december. På detta läger deltar hela familjen och det hålls gemensam middag på lördagskvällen med efterföljande bowling. De flesta åker buss för att öka gemenskapen i klubben. Totalt 108 vuxna och barn. Flertalet av de aktiva från U12 och uppåt fick tillslut ett snöläger i Björnrike men först den 12-13/12, totalt blev vi 35 deltagare varav 22 aktiva. Några stannade en dag till för att få lite mer skidåkning. Årets fartläger förlades även det i Björnrike men denna säsong 23-24/1. Klubben tog in hjälp från Glenn Westerlund och Fredrik Kingstad föratt ordna allt kring träningen på lägret. Ett flertal ungdomar från Gävle alpina var också med på samma läger. En stor fördel med att ta in just dessa tränare på fartlägret är att de kan området bra och kan allt kring säkerhet vid fart-träning. Glenn är sportchef i Björnrike och ansvarar för backarna där. U12 och U14-gruppen hade i februari ett övernattningsläger i toppstugan i Kungsberget med efterföljande superkombinationsträning dvs. Super-G och Slalomträning. Totalt 16 aktiva ungdomar och 6 tränare/vuxna. Ett flertal dagträningar har också genomförts i Kungsberget. Snöträning Kungsberget Säsongen i Kungsberget inleddes när anläggningen öppnade veckan innan jul. Säsongen inleddes med lite klent med snö men sedan blev det kallt en sväng och Kungsberget snötäcktes på någon vecka. Vi fortsatte med träning hela säsongen fram tills veckan efter ordinarie stängning. Kungsbergets skidanläggning valde detta år att gå tillbaka med kvällsåkning till torsdagar igen så vi fick snällt göra om våra träningsscheman. Då vi inte tilläts nyttja bergets alla backar på fredagar blev vi tvugna att lägga mesta del av träningen på onsdagar som blev vår klubbkväll med samtliga grupper på plats utom de allra yngsta i U8. Klubben tränade i Kungsberget måndagar, onsdagar och fredagar. Utbildning Det har hållits flera utbildningar under säsongen för att fortbilda våra tränare och ledare. Vissa utbildningar har även riktat sig till våra föräldrar och aktiva. Bansättarutbildning en heldag för våra tränare Sex tränare har vidareutbildats genom Svenska Skidförbundets specialutbildningar, SATU, Svensk Alpin Tränar Utbildning o SATU steg 1 unga ledare, Emma Frisendahl och Jacob Ederström o SATU steg 1, Andreas Rosberg och Tomas Lindberg o SATU steg 2, Mattias Lindblom Barntränarutbildning tillsammans med Gävle Alpina där Frida Olofsson, Boglarka Rety, Magnus Andersson, Linda Petrelius och Agnes Magnusson deltog. Kommunikation Kommunikationen med åkare och föräldrar har mestadels skett via eller info på hemsidan. Samtliga grupper har samlingar både före och efter träningarna och vi vill gärna

6 att föräldrarna pratar direkt med oss på träningarna eller ringer till oss om det är någonting de funderar över. Låneskidor Flera av våra åkare har fått möjlighet att utnyttja klubbens låneskidor för att antingen få en bättre anpassad skida eller prova olika längder. Dessutom har låneskidorna varit utnyttjade när någons skidor har gått sönder. Klubben har 3 par fart-skidor som använts mycket på våra fartläger och när vi åker Super-G i Kungsberget. Träningsgrupperna Träningarna har skett i åldersuppdelade grupper redovisade nedan. U8-gruppen Målet för U8-gruppen är främst att ha roligt på snö och utvecklas i sin egen takt. Gemensamma mål som hela gruppen strävat mot att uppnå under säsongen Svänga med parallella skidor. Att hitta god balans och grundposition mitt över skidorna. Att kunna åka med fartkontroll i olika backar. Att kunna åka bana och få en positiv inställning till tävling. Att upptäcka känslan av att åka med skärande sväng. För att nå målen har det lekts mycket i backen med en blandning av friåkning, skidövningar och åkning i olika typer av banor. Träningarna i Kungsberget har varit på fredagskvällarna. För de som vill fanns möjlighet till extraträning med U10 på onsdagar. En viktig komponent i träningen med gruppen har varit att ha kul tillsammans och att barnen får lära känna varandra, tränarna och föräldrar. Flera av barnen har börjat tävla, både i våra klubbtävlingar och i distriktet. Under hösten har vi haft barmarksträning i en gymnastiklokal med fokus på motorik och lek tillsammans. Deltagarantalet har varit ett tiotal barn för det mesta, oftast fler. Gruppen innehåller alla skicklighetsnivåer från de som behöver hjälp med plogningen till de som åker bana med skärande sväng. Tränare under säsongen har varit: Linda Petrelius, Andreas Rosberg, Magnus Andersson och Tomas Lindberg. U10-gruppen Gemensamma mål som hela gruppen strävade mot att uppnå under säsongen: Att gå från plogsväng till sväng med parallella skidor Snurra runt med parallella skidor Åka på en skida med både höger och vänster ben Klara en enklare storslalombana och få en positiv inställning till tävling Många har tagit stora steg i sin skidåkning under året. Vi har tränat på onsdagar i Kungsberget med möjlighet att träna med U12 på fredagar och även på måndagar med GASK(Gävle Alpina) U10 i hemlingby. Under säsongen har det varit bra uppslutning på onsdagsträningarna med mellan 12 och 15 barn per gång. Under fredagsträningarna har det varit lite färre barn.

7 Vi har mestadels åkt bana på onsdagskvällarna. Vi hade några tjejer som valde att åka in till Hemligby på några måndagsträningar. Det visade sig vara positivt att träna ihop då åkarna lärde känna skidkompisarna i GASK. Vi har också tränat de olika momenten som krävs för att ta SSF:s märken i teknik. Alla åkare klarade att ta bronsmärket under testen som vi genomförde under våren. Under säsongen har en del av U10-ungdomarna tävlat i Slalom i Hemlingby, Storslalom och Super-G i Kungsberget, men även några åkare har varit på tävlingar i Hälsingland och Dalarna. Vintersäsongen började för de flesta U10:or med breddlägret i Idre mellan den 4-6 december där 11 stycken U10-åkare deltog och avslutades med KM i ett soligt Kungsberget den 9 april. Tränarna under säsongen var: Björn Pettersson, Jacob Ederström & Mattias Lindblom U12-gruppen Gemensamma mål som hela gruppen strävade mot att uppnå under säsongen: Skärande sväng Rätt position i rätt disciplin Prova på långkäpp Att på ett tryggt sätt kunna ta sig ner i olika typer av banor i alla backar. Målen har till största del uppnåtts under året. Vi startade säsongen med en kick-off på Alborgen för att svetsa samman gruppen och barnen har sedan tränat med stort engagemang under försäsongsträningen. Skidträningen har bedrivits två kvällar i veckan i Kungsberget. Vi har utgått ifrån var och ens skidfärdigheter och byggt vidare därifrån med personlig feedback såväl som gemensamma övningar samt banåkning. Vintersäsongen började för de flesta U12:or med breddlägret i i Idre och följdes upp med läger i Björnrike samt fartläger även det i Björnrike. Under säsongen har vi även genomfört en övernattning i toppstugan i Kungsberget i anslutning till fartträning i Järbobacken. De flesta ungdomarna har varit med och tävlat flitigt både på hemmaplan och på regionstävlingar. På LVC-finalen i Leksand hade vi 10 deltagare och lyckades bärga flera pokaler som toppades av en andraplacering samt två lag-brons tillsammans med Gävle Alpina. Tävlingen var mycket uppskattad med alla kringarrangemang och boende tillsammans. Tränarna under säsongen var: Daniel Edler, Lena Rogell Hedlund, Sigrid Roos och Emma Frisendahl. U14-gruppen Gemensamma mål som hela gruppen strävade mot att uppnå under säsongen: Skapa tryck och åka med skärande sväng på alla grenspecifika skidor Rätt position i rätt disciplin Jobba vidare på alla fyra kantregulatorer

8 Att på ett tryggt sätt kunna ta sig ner i olika typer av banor i alla backar. Målen har till största del uppnåtts under året. Vintersäsongen började för de flesta U14:or med SL-läger i Idre, följdes upp med GS/SL läger i Björnrike samt fartläger även det i Björnrike. Träningen på hemmaplan har bedrivits tre kvällar i veckan. Vi har försökt att alltid åka samma disciplin under veckan som förberedelse inför helgens tävlingar. Utöver det har schemat roterat så att det funnits möjlighet att åka olika grenar även för de som haft andra aktiviteter på samma träningsdag under återkommande veckor. Vi har även vid några tillfällen lagt in extra SL-träning tillsammans med GASK i Hemlingby. Extra helg-träning i Kungsberget har vi också hunnit med vid ett par tillfällen. Det har under hela säsongen varit bra uppslutning på alla träningar, vanligen runt tio deltagare. Åkarna har med beröm godkänt bidragit till roliga träningar och läger, oavsett gren eller backe och visat på stort engagemang. De flesta ungdomarna har varit med och tävlat flitigt och gjort bra ifrån sig. Från Svealandsfinalen på hemmaplan lyckades vi bärga ett individuellt guld och ett lag-silver i Super-G. Framskjutna positioner även i GS som dock inte höll hela vägen. Tränarna under säsongen var: Jimmie Westlund, Fredrik Sandelin, Morten Öygard. U16/Jun-gruppen U16/Jun-gruppen har under säsongen bestått av 20 st åkare som tränat 3 ggr per vecka i Kungsberget under ledning av 5 tränare. Dessutom har vi landslagsåkaren Sara Hector, som tyvärr tidigt på säsongen skadade sig så illa att hon varit borta i stort sett från hela säsongen 2015/16. Nu är hon åter på snö igen, så vi hoppas på snabb återhämtning till världseliten för Sara. Då Kungsberget hade dåligt med snö i början på säsongen så blev träningen lidande, då det tog lång tid innan vi kunde träna banor och mycket samträning fick ske då flera backar inte var tillgängliga för oss. U16/Jun-gruppen har varit ett gäng som trivts att åka skidor tillsammans. Roligt var också att 5st av våra U16 ungdomar tog sig till USM-finalen i Idre. Karl Jarbelius deltog också i flera av regionslagets träningsläger under säsongen. Efter upptaktslägret i augusti, där flertalet i gruppen deltog, så tränade gruppen barmark 2-3 gånger i veckan tillsammans fram till skidträningen tog över. Under augusti till oktober var det kondition och styrekträning i Trebo. Vi cyklade MTB på söndagar fram t o m september innan vi gick inomhus. Vi körde också styrketräning en dag i veckan på Atletklubben. Det arrangerades totalt 6 träningsläger på snö (och barmark) för U16/Jun gruppen. Efter upptaktslägret, så bar det av till Juvass för 3 fina skiddagar på Juvasshytta första helgen i oktober. Flera av våra åkare var sedan med på höstlovsläger tillsammans med GASK och Sundsvall slalomklubb till Hintertux, Österrike.

9 Därefter blev det helgläger i Björnrike/Vemdalen i November, breddläger i Idre och 3-dagars fartläger i Björnrike under januari. För de äldre grupperna har vi satt ett ökat fokus på att skapa en stark gruppgemenskap genom bl a de läger vi arrangerar, men dessutom genom att träffas under andra former. U16/Jun-gruppens gemensamma mål har varit: Åkglädje- vi tycker det är kul, vi vill åka skidor hela tiden och vi orkar det Rätt stav/armföring, rätt position på skidorna och parallella ben - dynamisk rörelse genom svängen Kantade skidor med skärande sväng i både branta/mindre branta backar Slalomteknik i långkäppsbana, utan att skidtekniken brister Trygg med fart U16: Deltaga i USM-kval och få med några åkare till USM finalen. Jun: Deltaga i ENL-tävlingar i närområdet och eventuellt någon FIS-tävling samt lokala tävlingar. Finna rätt utmaning för respektive åkare med hänsyn till vilja och ambition Vi tycker gruppens åkare fortsätter att utvecklas och till stor del har gruppens mål uppnåtts. U16/Jun-gruppen har också blivit en bra grupp som trivs och har kul tillsammans. Tränare denna säsong har varit Per Olofsson, Martin Mueller, Linus Thid, Pasi Kangas och Lars Ederström. Tävling Mål Organisera och genomföra tävlingar i distriktet, för nybörjare till elitåkare Engagera, motivera och utbilda funktionärer Vidareutveckla tävlingsorganisationen Funktionärsutbildning Funktionärsstaben har ny under flera år jobbat ihop sig till ett bra lag och därför behövdes ingen extra träff för genomgång av tävlingsprogrammet. Ingen funktionärsutbildning ordnades heller eftersom de flesta redan har hög kunskap. Till nästa säsong så gör vi en ny utbildning. Tävlingar I år genomförde vi Lilla Världscupsfinalen Svealand för U14 den mars. Detta är en av de största alpina tävlingar som anordnas i Sverige varje år. Detta arrangemang gjorde vi tillsammans med Gästriklands skidförbund och Gävle alpina. Det var 320 ungdomar 13-14år från svealand (Stockholm, Södermanland, Uppland, Västermanland, Värmland, Örebro, Dalarna och Gästrikland) som tävlande i Slalom, Storslalom och Super-G. PÅ kvällarna anordnades olika aktiviteter som kamratmiddag och besök på Parkbadet, Sandviken. Arrangemanget blev mycket lyckat med fina tävlingar och trevlig stämning. Media programmet på Bessemerskolan var på plats och Live-filmade vilket var uppskattat. Detta stora arrangemang kräver många funktionärer både innan och under tävlingen. På tävlingsdagarna var vi ca 60 funktionärer på plats. Kungsberget stöttade även mycket bra med fina backar och bra service.

10 Tävlings säsongen började dock tidigare, redan den 17/1 ordnade vi FIS/ENL (Internationell) tävling för juniorer och seniorer i Slalom. I år var det mycket stort intresse med 50 damer och 50 herrar. Dubbal tävlingar genomfördes plus USM-kval för U16 (65åkare). Detta var också ett stort arrangemang med många engagerade funktionärer från KALP. En bra och väl inövad tävlingsorganisation gör att vi genomför tävlingar på ett mycket bra sätt. Lokalt genomfördes även 6 distrikt/klubb- och prova-på-tävlingar från barn och ungdomsklasserna upp till seniorer i år. Vi fortsatte med liknande upplägg som säsongen 2014 att komprimera tävlingar till några få helger i februari. Detta för att skapa mera plats för friåkning, träning och andra idrotter. Genomförda tävlingar ENL SL + USM-kval U16 SL 17/1 LVC-kval och DM i Storslalom för distriktet 14/2 (2 tävlingar) LVC-kval och DM i Super Komb för distriktet 21/2 Klubbmästerskap i GS 5/4 2 st öppna tävlingar för alla som vill prova på alpin skidåkning i bana (samarrangemang med Kungsberget). I år provade vi att erbjuda banåkning på tid i Mittbacken. Detta var mycket uppskattat och gav bra reklam för KALP i Kungsberget. 23/1 och 12/3. Svealands final U14 Lilla Världscupen mars Totalt ställde1373 åkare upp i tävlingarna som vi arrangerade. Antalet KALP ungdomar som deltog var 179 där U10-gruppen är den största gruppen med 41 startande. För att arrangera dessa tävlingar krävdes 244 funktionärer. Klubben fick in kr i startavgifter genom att arrangera årets tävlingar. Årets KM arrangerades 5:e april med differensslalom och avslutades med säsongsavslutning med grillning och diplomutdelning. Vi är mycket nöjda med årets tävlingsprogram. Vi har anordnat två stora tävlingar och flera lokala med mycket bra backar, effektivt tävlingsorganisation och bra reklam för KALP och Kungsberget. Tyvärr har vi svårt att locka åkare utanför slalomklubben till våra öppna tävlingar. Årets placering i Mittbacken var bra och gav lite flera åkare utifrån att köra bana. Samarbetet med Kungsberget har fungerat mycket bra under säsongen.

11 Tänk om jag Toppstugan Toppstugan har som vanligt hållits öppen vid tävlingar och har även använts av klubben under dagträningar på lov och helger. Traditionsenligt var det även en hel del medlemmar som slöt upp och åt medhavd lunch tillsammans på Nyårsafton. En trevlig tradition! Efter en fredagsträning i mitten av februari stannade U12 kvar och körde övernattningsläger i Toppstugan. Mysigt! Dagen efter var det tidig start med Super-G- och slalomträning. Marknadsaktiviteter Arbetet med föreningssponsring och företagsevenemang går fortfarande lite trögt förmodligen beroende på ostabil marknad i närområdet. Vi jobbar vidare med några eventförfrågningar som kommit in och hoppas på en kall och snörik vinter. Årets LVC-jacka gjordes tillsammans med GASK. Föräldrateamet lyckades riktigt bra med att få många sponsorer att ställa upp med bidrag. Stora skidbytardagen arrangerades vid Göransson arena i november med många säljare och köpare av prisvärda begagnade utrustningar. Vår skidbytardag har blivit ett välkänt och efterfrågat arrangemang i Sandviken. Genom klubbens medlemmars kunskaper fick många köpare goda råd och i många fall fin skidutrustning till en låg kostnad. Kungsbergets Alpina fick även en chans att synas mer i Sandviken. Annonsering av verksamhetens aktiviteter har skett i lokal media i samband med uppstart av träningssäsongen, vid ett antal tävlingar samt för att profilera skidskoj för den yngre delen av U8-gruppen. Ekonomi Vi lade en budget med 0-resultat som mål för säsongen med motiveringen att vi skulle fortsätta utvecklingen av verksamheten och se till att mer av intäkterna under

12 säsongen skulle stödja våra aktiva medlemmar främst inom lägerverksamhet. Den planerade nollbudgeten blev dock till ett litet positivt resultat om kronor. Överskottet är över målet, men kommer föras över till nästa verksamhetsår. Sponsorer Ett stort tack till våra sponsorer för värdefulla bidrag under den gångna säsongen. Styrelsen Kungsbergets Alpina Klubb September 2016

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2016-2017 Inledning En vinter med både fantastisk skidåkning och utmaningar för klubben! En tidig säsongsstart och snö långt före jul gav förhoppningar om bra träning tidigt men brist

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2014-2015 KALP:s Sara Hector vann världscuptävlingen i Kuhtai december 2014 Inledning Vi fick ytterligare en vinter när snön kom sent och inte i så stora mängder som vi skidåkare

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2017-2018 Inledning En fin säsong med mycket skidåkning långt in på våren för våra åkare! En av våra medlemmar på OS, många fina resultat hos ungdomarna och många roliga kvällar och

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2012-2013 LVC-final för U12 i Kungsberget, mars 2013 Inledning Säsongen 2012-2013 kan återigen beskrivas som en bra säsong för Kungsbergets Alpina Klubb. Efter uppstart med familjeläger

Läs mer

Breddläger i Idre Verksamhetsberättelse

Breddläger i Idre Verksamhetsberättelse Breddläger i Idre 2011 Verksamhetsberättelse 2011-2012 Inledning Säsongen 2011-2012 kan återigen beskrivas som en bra säsong för Kungsbergets Alpina Klubb. Vintern blev, trots att den var snöfattig, en

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2010-2011 Lilla Världscupens B-final i Kungsberget 17-20 mars. Inledning Säsongen 2010-2011 kan beskrivas som ytterligare en bra säsong för Kungsbergets Alpina Klubb. Vintern blev

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2009-2010 Toppstugan vid FIS/ENL-tävlingen i januari 2010 Inledning Säsongen 2009-2010 har av flera anledningar varit både fantastisk och historisk. Det har varit en riktigt kall

Läs mer

Verksamhetsberättelse Örebro Slalomförening verksamhetsåret 2013 / 2014

Verksamhetsberättelse Örebro Slalomförening verksamhetsåret 2013 / 2014 Verksamhetsberättelse Örebro Slalomförening verksamhetsåret 2013 / 2014 Styrelsens verksamhetsberättelse Styrelsen har under året genomfört fem ordinarie styrelsemöten. Verksamheten har uppvisat ett positivt

Läs mer

NOLBY ALPINA SK. Träningskommitté Verksamhetsinriktning

NOLBY ALPINA SK. Träningskommitté Verksamhetsinriktning NOLBY ALPINA SK Träningskommitté Verksamhetsinriktning Bredd & Elit i samma bana Klubbens verksamhet skall vara inriktad på både bredd & elit Träningen skall vara lustfylld och en grund för satsning inom

Läs mer

Alla skall med 2015-2016!

Alla skall med 2015-2016! Barmark Alla skall med 2015-2016! Mål och rekommendationer för åkare inom MASK Skidåkning är och har blivit en året runt sport, där det inför vintersäsongen gäller att vara väl förberedd med en bra barmarksträning

Läs mer

Årsberättelse Västmanlands Skidförbund 2013/2014

Årsberättelse Västmanlands Skidförbund 2013/2014 Årsberättelse Västmanlands Skidförbund 2013/2014 Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av: Martin Landås Katarina Finn Stig Nilsson Karin Spets Seppo Reijonen Lars Säfström Anders Smevold Conny Venngren

Läs mer

Verksamhetsplan år

Verksamhetsplan år Verksamhetsplan år 2015-2016 Skidkul Vi siktar på ett liknande upplägg kommande säsong som den gångna, att vi kör en dag i veckan på måndagar. Inomhus- och barmarksträning startar från och med oktober

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Falköpings AIK slalom

VERKSAMHETSPLAN Falköpings AIK slalom VERKSAMHETSPLAN Falköpings AIK slalom 2011-2012 Lite fakta om Falköpings AIK Slalom FAIK Slalom är en framgångsrik slalomklubb som under åren haft glädjen att se många av sina åkare göra sig gällande även

Läs mer

Malungs Slalomklubb MSLK VISION. Vi vill erbjuda livslång skidglädje alla kan ha kul på snö!

Malungs Slalomklubb MSLK VISION. Vi vill erbjuda livslång skidglädje alla kan ha kul på snö! VISION Vi vill erbjuda livslång skidglädje alla kan ha kul på snö! MISSION Att på ett ansvarsfullt sätt ge alla barn och ungdomar i Malung förutsättningar att känna gemenskap och glädje i samband med alpin

Läs mer

Grattis! Du är förälder till en skidåkare!

Grattis! Du är förälder till en skidåkare! Grattis! Du är förälder till en skidåkare! Att vara medlem i Svegs Alpina Klubb har en rad fördelar, men kräver också en del engagemang. Det bästa med vår klubb är, att vi lär känna alla barn och föräldrar

Läs mer

Säsongen Allmän information.

Säsongen Allmän information. LSK-bladet 2015 Säsongen 2014-2015 Allmän information. Träningstider Under vintersäsong tränar vi på tisdagar och torsdagar (grön endast tisdagar) med start kl 18:00. Grön/blå grupp tränar fram till 19.30,

Läs mer

Verksamhetsplan år

Verksamhetsplan år Verksamhetsplan år 2017-2018 Skidkul Upptaktsmöte för ledare i skidkul kommer att ske 31/8, 18:00 i klubbstugan. Där kommer vi diskutera bra och dåligt med förra säsongen, upplägg för barmark(om vi ska

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2008-2009 Breddlägret i Idre december 2008 Inledning Klubbens röda tråd är de övergripande målen som vi har med verksamheten: Att skapa ett brett intresse i Sandvikens kommun för

Läs mer

Gävle Alpina Sidan 1 av 16

Gävle Alpina Sidan 1 av 16 Gävle Alpina Sidan 1 av 16 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 INLEDNING... 3 FLERÅRIGA RESULTATMÅL... 4 ÅRLIGA RESULTATMÅL... 5 TRÄNINGSVERKSAMHET... 6 LÄGERSVERKSAMHET....9 TÄVLINGSVERKSAMHET...

Läs mer

Vision & Mål 2018/2019

Vision & Mål 2018/2019 Vision & Mål 2018/2019 Trender Vad ser vi för trender? Det är en stor variation mellan våra ungdomar som endast vill åka på ett par läger och träna i hemmabacken men inte vill tävla utanför klubben, och

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE HÖST U14:1 17/18

FÖRÄLDRAMÖTE HÖST U14:1 17/18 FÖRÄLDRAMÖTE HÖST U14:1 17/18 AGENDA MÅLSÄTTNING OCH FOKUSOMRÅDEN SÄSONGEN 17/18 TRÄNINGSPLANERING SNÖLÄGER TÄVLINGSSÄSONGEN MÅLSÄTTNING U14 TRÄNA FÖR ATT KUNNA TRÄNA - UTVECKLA EGENSKAPER OCH KAPACITET

Läs mer

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument Karlskoga GK Junior och Elit utveckling Värderingar och mål Styrdokument 1 Innehåll VERKSAMHETSIÈ 3 VÄRDEGRUND 3 VISION 3 VERKSAMHETEN I KORTHET 4 VÅRA GRUPPER 4-6 TRÄNINGSGRUPPER GOLFKUL 7 JUNIOR CLUB

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2015/2016 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2015-2016 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2017/2018 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2017-2018 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2010/2011 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2010-2011 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Nulägesanalys Det blev en framgångsrik juniorverksamhet på Melleruds GK under 2014, även om antalet juniorer var mindre än förväntat. Under 2014 hade vi på Melleruds

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE VÅR U14 17/18

FÖRÄLDRAMÖTE VÅR U14 17/18 FÖRÄLDRAMÖTE VÅR U14 17/18 AGENDA MÅLSÄTTNING OCH FOKUSOMRÅDEN SÄSONGEN 17/18 TRÄNINGSPLANERING HÖSTENS LÄGER INFORMATIONSSPRIDNING MÅLSÄTTNING U14 TRÄNA FÖR ATT KUNNA TRÄNA - UTVECKLA EGENSKAPER OCH KAPACITET

Läs mer

Hej alla medlemmar i Kils Slalomklubb.

Hej alla medlemmar i Kils Slalomklubb. Medlemsbrev oktober 2016 Hej alla medlemmar i Kils Slalomklubb. Nu är vi strax inne i oktober månad och förberedelserna inför kommande säsong är i full gång. Våra anmälningar till samtliga våra verksamheter

Läs mer

BÅSENBERGA SLALOMKLUBB VINGÅKER. Klubbmästare 2014 Hanna Puman, Adam Karlsson. Vingåkers Summer Camp Säsongsavslutning 2014

BÅSENBERGA SLALOMKLUBB VINGÅKER. Klubbmästare 2014 Hanna Puman, Adam Karlsson. Vingåkers Summer Camp Säsongsavslutning 2014 Klubbmästare 2014 Hanna Puman, Adam Karlsson Vingåkers Summer Camp 2014 1 Säsongsavslutning 2014 KALLELSE/DAGORDNING Härmed kallas till årsmöte i Båsenberga Slalomklubb i VOK-stugan, Vingåker lördagen

Läs mer

Verksamhetsplan år

Verksamhetsplan år Falun 2014-09-04 Verksamhetsplan år 2014-2015 AU träning - Skidkul Vi siktar i stort på ett liknande upplägg kommande säsong som den gångna. Start blir med inomhus- och barmarksträning från och med oktober.

Läs mer

Alpina kommittén Jämtland härjedalen

Alpina kommittén Jämtland härjedalen Ordinarie möte i Åsarna torsdag den 21/5 2015. Vi försökte få en representant från skidförbundet att börja mötet med att presentera Blågula vägen men misslyckades. Men vi hade fått presentationsmaterial

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2012/2013 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2012-2013 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Verksamhetsberättelse Arboga GK Juniorverksamheten Utbildning, Träningsansvarig, Projektansvarig

Verksamhetsberättelse Arboga GK Juniorverksamheten Utbildning, Träningsansvarig, Projektansvarig Verksamhetsberättelse Arboga GK Juniorverksamheten 2016 Juniorkommittén 2016 Ronny Strand Peter Thelin Petra Sjöberg Benny Garman Stefan Ryberg Magnus Norgren Ordförande Sammankallande Utbildning, Träningsansvarig,

Läs mer

Föräldramöte U10:1 15/16

Föräldramöte U10:1 15/16 Välkommen till Föräldramöte U10:1 15/16 Målsättning Organisation Träningsupplägg Träning Tävling Utrustning Informationsspridning Frågor och svar Målsättning Att alla åkare skall tycka att det är fantastiskt

Läs mer

TÄBY IS SKIDOR. Information inför säsongen 2017/2018 Kick-off 3 september i Skavlöten

TÄBY IS SKIDOR. Information inför säsongen 2017/2018 Kick-off 3 september i Skavlöten TÄBY IS SKIDOR Information inför säsongen 2017/2018 Kick-off 3 september i Skavlöten VISION Vi vill ge våra barn & ungdomar en god skidteknik, gemenskap och positiva minnen samt en bra allmän-fysik. Inramningen

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE VÅR U14 18/19

FÖRÄLDRAMÖTE VÅR U14 18/19 FÖRÄLDRAMÖTE VÅR U14 18/19 AGENDA MÅLSÄTTNING OCH FOKUSOMRÅDEN SÄSONGEN 18/19 TRÄNINGSPLANERING HÖSTENS LÄGER INFORMATIONSSPRIDNING MÅLSÄTTNING U14 TRÄNA FÖR ATT KUNNA TRÄNA - UTVECKLA EGENSKAPER OCH KAPACITET

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR KGoIF SKIDOR

VERKSAMHETSPLAN FÖR KGoIF SKIDOR VERKSAMHETSPLAN FÖR KGoIF SKIDOR 2009-2010 1 Ändamål. Föreningen skall bedriva följande idrotter; Längdskidåkning Allmänt Föreningen skall bedriva sin idrottsliga verksamhet i enlighet med idrottens mål

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN JÄRFÄLLA SKIDKLUBB

VERKSAMHETSPLAN JÄRFÄLLA SKIDKLUBB VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 JÄRFÄLLA SKIDKLUBB Förslag till årsmöte 2018-04-22 Sida 1 av 5 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 En omarbetning av tidigare verksamhetsplan har gjorts där en anpassning har skett till

Läs mer

Rättviks Slalomklubb. Ram- och policyprogram. Regler och riktlinjer för aktiva, föräldrar och träningsgrupper gällande Rättviks Slalomklubb

Rättviks Slalomklubb. Ram- och policyprogram. Regler och riktlinjer för aktiva, föräldrar och träningsgrupper gällande Rättviks Slalomklubb Rättviks Slalomklubb Ram- och policyprogram Regler och riktlinjer för aktiva, föräldrar och träningsgrupper gällande Rättviks Slalomklubb Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 4 2. FÖRENINGEN... 5 2.1 Organisation

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN GÄVLE ALPINA SKIDKLUBB SÄSONGEN 2019/2020

VERKSAMHETSPLAN GÄVLE ALPINA SKIDKLUBB SÄSONGEN 2019/2020 VERKSAMHETSPLAN GÄVLE ALPINA SKIDKLUBB SÄSONGEN 2019/2020 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING 3 SYFTE 3 MEDLEMSENGAGEMANG 4 FLERÅRIGA VERKSAMHETSMÅL 5 FLERÅRIGA RESULTATMÅL 6 ÅRLIGA RESULTATMÅL 7 TRÄNINGSVERKSAMHET

Läs mer

TÄBY IS SKIDOR. Information inför säsongen 2016/2017 Kick-off 27 augusti i Skavlöten

TÄBY IS SKIDOR. Information inför säsongen 2016/2017 Kick-off 27 augusti i Skavlöten TÄBY IS SKIDOR Information inför säsongen 2016/2017 Kick-off 27 augusti i Skavlöten VISION Vi vill ge våra barn & ungdomar en god skidteknik, gemenskap och positiva minnen samt en bra allmän-fysik. Inramningen

Läs mer

Fira World Snow Day i Hammarbybacken 17 januari

Fira World Snow Day i Hammarbybacken 17 januari Vinterns bästa snöaktiviteter på hemmaplan Åk utför! Fira World Snow Day i Hammarbybacken 17 januari För att fira World Snow Day bjuder Svenska Skidförbundet in dig till familjefest i Hammarbybacken. Är

Läs mer

Nyhetsbrev Årjängs Golfklubb

Nyhetsbrev Årjängs Golfklubb 2016 11 20 Nyhetsbrev Nu närmar sig året sitt slut och det är hög tid att sammanfatta verksamhetsåret. Vill man så kan man fortsätta att spela golf i vår otroligt fina golfhall. Perfekt nu när det blir

Läs mer

Med denna folder vill vi ge en inblick i föreningen och den verksamhet som vi bedriver.

Med denna folder vill vi ge en inblick i föreningen och den verksamhet som vi bedriver. Välkommen till Tunafors Slalom! Klubben är en ideell förening med ca 90 medlemmar med åkare i åldrarna 5-20 år. Klubben har för avsikt att stötta ungdomar som vill åka och tävla i alpin utförsåkning. Klubben

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2016/2017 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2016-2017 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Dalarnas Skidförbund Längdkommittés Verksamhetsplan

Dalarnas Skidförbund Längdkommittés Verksamhetsplan Dalarnas Skidförbund Längdkommittés Verksamhetsplan 2018-19 Bäst i världen- alla på snö Verksamhetsplan 2018 07 01 t o m 2019 06 30 Juni 2018-06-15 Ledamöter 2018 19 Ordförande Anders Garfvé Sekreterare

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

Vision Vi skall vara inkluderande, utvecklande och låta våra juniorer ha roligt tillsammans samt respektera varandra.

Vision Vi skall vara inkluderande, utvecklande och låta våra juniorer ha roligt tillsammans samt respektera varandra. Juniorkommittén 2017 består av; Camilla Yngfalk, Håkan Moquist, Håkan Palo, Lars Hesselberg, Gunnar Olsson, Daniel Jansson, Pernilla Hemmingsson och Lena Johansson Verksamhetsplan 2017 Mission Juniorverksamheten

Läs mer

Innehåll ORIENTERING OCH SYFTE 3 ORGANISATION OCH INFRASTRUKTUR 4

Innehåll ORIENTERING OCH SYFTE 3 ORGANISATION OCH INFRASTRUKTUR 4 Innehåll ORIENTERING OCH SYFTE 3 ORGANISATION OCH INFRASTRUKTUR 4 Ambition och Vision 4 Medlemsengagemang 4 Värdegrund för våra ledare och tränare 5 Ekonomi 6 Sponsorer 6 Övriga intäkter 6 Policys 7 Administration

Läs mer

Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén Inledning Under 2013 hade vi på Melleruds GK 15-talet juniorer i träning med 4 aktiva ledare. De flesta hade möjlighet att träna 2 gånger per vecka. Vi hade serielag

Läs mer

Verksamhetsberättelse Valfjällets Slalomklubb 2015/2016

Verksamhetsberättelse Valfjällets Slalomklubb 2015/2016 Verksamhetsberättelse Valfjällets Slalomklubb 2015/2016 2016-08-30 Verksamhetsberättelse 2015/2016 Styrelsen för Valfjällets Slalomklubb med organisationsnummer 872000-7460 avlämnar härmed följande verksamhetsberättelse

Läs mer

Västerås Slalomklubb. Ramprogram och policy Regler och riktlinjer för aktiva, föräldrar och träningsgrupper inom Västerås Slalomklubb

Västerås Slalomklubb. Ramprogram och policy Regler och riktlinjer för aktiva, föräldrar och träningsgrupper inom Västerås Slalomklubb Västerås Slalomklubb Ramprogram och policy 2013-2014 Regler och riktlinjer för aktiva, föräldrar och träningsgrupper inom Västerås Slalomklubb 1. Inledning Föreningens styrelse har utvecklat ett ramprogram

Läs mer

Välkomna till Östergötlands Skidförbunds Längdkonferens Ewa Norlin, Arne Forsling, Thomas Lowén, Robert Skoog

Välkomna till Östergötlands Skidförbunds Längdkonferens Ewa Norlin, Arne Forsling, Thomas Lowén, Robert Skoog Välkomna till Östergötlands Skidförbunds Längdkonferens 2010-09-16 Ewa Norlin, Arne Forsling, Thomas Lowén, Robert Skoog Närvarande Presentation ÖSF representanter Närvarolista, mail-lista Anmälda Boxholm

Läs mer

Matforsracet Sponsorreferat

Matforsracet Sponsorreferat Matforsracet 2014 Sponsorreferat Den 16 mars gick Matforsracet av stapeln, denna gång på Södra berget på grund av snöbrist i Matfors. Det var totalt 106 barn och ungdomar som startade. 0-6 år hade en kortare

Läs mer

Utvärdering COL 2013/2014

Utvärdering COL 2013/2014 Utvärdering COL 2013/2014 När är det bäst att arrangera COL-fester? Vardagar eller helger? Vardagar innebär att vissa måste gå hem tidigare, medan helger ofta krockar med tävlingar eller andra resor. Festerna

Läs mer

Luleå Allmänna Konståkningsförening. Verksamhetsberättelse Säsongen 2015/2016

Luleå Allmänna Konståkningsförening. Verksamhetsberättelse Säsongen 2015/2016 Luleå Allmänna Konståkningsförening Verksamhetsberättelse Säsongen 2015/2016 Föreningsverksamhet Ordförande Vice Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Carina Andersson Lotta Krona Håkan Wiss Mats Olausson

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE SÄSONGEN GÄVLE ALPINA SKIDKLUBB

VERKSAMHETSBERÄTTELSE SÄSONGEN GÄVLE ALPINA SKIDKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSE SÄSONGEN 2017 2018 GÄVLE ALPINA SKIDKLUBB Sid 1 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 Förtroendevalda... 4 Medlemmar... 5 Ekonomi... 6 Möten... 6 Verksamhetsredovisning... 7 Tränings

Läs mer

Föräldrarmöte U8:1 12 November Information till föräldrar i U8:1 inför säsongen 2017/2018

Föräldrarmöte U8:1 12 November Information till föräldrar i U8:1 inför säsongen 2017/2018 Föräldrarmöte U8:1 12 Noember 2017 Information till föräldrar i U8:1 inför säsongen 2017/2018 Agenda Målsättning Ledare och kontaktpersoner Informationsspridning Värdegrund i klubben Läger, Träning och

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Vi började året den 25 januari med ett möte och prisutdelning med MHF-Ungdom på Kulturum i Partille. Klubben fick 2á pris i lag 125cc och första

Läs mer

Hej och välkomna till en ny säsong med Mälaröarnas Alpina Skidklubb!

Hej och välkomna till en ny säsong med Mälaröarnas Alpina Skidklubb! Hej och välkomna till en ny säsong med Mälaröarnas Alpina Skidklubb! Äntligen är vi igång med säsongen och det känns härligt att det är många av våra åkare som är med på barmarksträningen. Snart är det

Läs mer

IFK ÖSTERÅKERS KONSTÅKNINGSKLUBB

IFK ÖSTERÅKERS KONSTÅKNINGSKLUBB Verksamhetsplan 2018-2021 IFK ÖSTERÅKERS KONSTÅKNINGSKLUBB Bredd och elit tillsammans ska vi dit! VERKSAMHETSIDE Att åka konståkning i IFK Österåkers Konståkningsklubb (IFKÖKK) ska innebära glädje, vänskap

Läs mer

1(7) Verksamhetsplan Skogsluffarnas OK Längdskidor

1(7) Verksamhetsplan Skogsluffarnas OK Längdskidor 1(7) Verksamhetsplan 2015-2016 Skogsluffarnas OK Längdskidor 2(7) Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Verksamhetsplanens syfte... 3 2 Förutsättningar... 3 3 Strategisk karta... 3 3.1 Verksamhetsidé... 3 3.2

Läs mer

Verksamhetsinriktning. Norrbottens Skidförbund 2014/2015

Verksamhetsinriktning. Norrbottens Skidförbund 2014/2015 Verksamhetsinriktning Norrbottens Skidförbund 2014/2015 NSF:s UPPDRAG NSF är Svenska Skidförbundets (SSF) distriktsorgan och organisationen för skididrottens utveckling i Norrbotten. NSF skall: Verkställa

Läs mer

Uppsala SLK 2008/2009

Uppsala SLK 2008/2009 Uppsala SLK 2008/2009 Sverige Tuff säsong bakom oss i södra Sverige Fortsatta stora investeringar i skidanläggningar Liftkortsintäkter upp 12 % trots allt 2009 VM år, ger extra fokus Uppsala/USLK Fyller

Läs mer

Protokoll Alpin Klubbträff

Protokoll Alpin Klubbträff Protokoll Alpin Klubbträff 2013-05-25 1. Regionstränare 2013-2014 Rickard Quick har meddelat att han inte fortsätter med sitt uppdrag som Regionstränare. Respektive distrikt har haft i uppgift att komma

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

Säsongen 2014-2015. En av Jämtlands barnvänligaste skidanläggningar endast 35 minuter från Östersund www.gallosk.se

Säsongen 2014-2015. En av Jämtlands barnvänligaste skidanläggningar endast 35 minuter från Östersund www.gallosk.se Säsongen 2014-2015 En av Jämtlands barnvänligaste skidanläggningar endast 35 minuter från Östersund Ordförande Ordförande Lars Eklund, 0693-208 44 Hannåsen 130, 840 50 Gällö Vice Ordförande Barbro Henriksson,

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver

Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver 5 2016-10-30 INLEDNING Målet ska vara att utveckla verksamheten för barn, ungdomar och vuxna för cykling - Mountainbike, Landsväg och Motion. Åtgärder för att få fler

Läs mer

Västerås Slalomklubb. Ramprogram och policy Regler och riktlinjer för aktiva, föräldrar och träningsgrupper inom Västerås Slalomklubb

Västerås Slalomklubb. Ramprogram och policy Regler och riktlinjer för aktiva, föräldrar och träningsgrupper inom Västerås Slalomklubb Västerås Slalomklubb Ramprogram och policy 2015-2016 Regler och riktlinjer för aktiva, föräldrar och träningsgrupper inom Västerås Slalomklubb 1. Inledning Föreningens styrelse har utvecklat ett ramprogram

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014-2015 Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK 2014-2015 Styrelse Ordförande: Evert Andersson Ledamöter: Leif Daggert Vice ordförande: Stefan Johansson Peter Johansson Kassör:

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 Motala AIF Orienteringslag 1 2014-02-19 MOTALA AIF ORIENTERINGSLAG Långsiktig verksamhetsidé och mål antagna i våra stadgar: Idrottens idé och inriktning Idrott är

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL KILS SLALOMBACKE!

VÄLKOMMEN TILL KILS SLALOMBACKE! Nr 68 Okt 2005 Tel: 0554-408 20, Hemsida: www.kilsslk.com VÄLKOMMEN TILL KILS SLALOMBACKE! OCH TILL EN NY VINTERSÄSONG 05/06 ORDFÖRANDE HAR ORDET En ny säsong står för dörren och en ny ordförande tar plats

Läs mer

Världens bästa skidklubb - på längden och bredden

Världens bästa skidklubb - på längden och bredden Världens bästa skidklubb - på längden och bredden Inledning Åsarna IK är en välkänd idrottsklubb inom längdskidåkningen och bedriver verksamhet för både barn, ungdomar, motionärer och elitåkare. Förutom

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2012-2013 Gymnastikföreningen Astra 2012-2013 Styrelse Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare Ledamot Suppleant Suppleant Peter Rudin Thomas Åkerdahl Linda Knutar Maria Sandgren

Läs mer

IFFK Verksamhetsplan 2016

IFFK Verksamhetsplan 2016 IFFK Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 IF Finströms Kamraterna r.f. kommer att bedriva verksamhet inom juniorfotboll, friidrott, bordtennis, innebandy samt lek och rörelse. Föreningen kommer även

Läs mer

Verksamhetsberättelse SK Leksand Säsongen

Verksamhetsberättelse SK Leksand Säsongen Verksamhetsberättelse SK Leksand Säsongen 2015-2016 Källan och Granberget har som vanligt haft fantastiska spår, även om hösten hängde i länge. Det dröjde till mitten/slutet av december innan kylan kom

Läs mer

Röbäcks Skidklubb VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR 2011/12

Röbäcks Skidklubb VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR 2011/12 VERKSAMHETENS MÅL Det övergripande målet för verksamheten i Röbäcks Skidklubb (RSK) är att så många barn och ungdomar som möjligt skall upptäcka vilken härlig sport längdskidåkning är och sedan, med klubbens

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 18/19

Verksamhetsplan och budget 18/19 Verksamhetsplan och budget 18/19 Under budgetprocessen har enhetliga mallar för ettåriga verksamhetsplaner och budgetar för styrelsen, anläggningskommittén och grenkommittéerna alpint, backe och längd

Läs mer

Linköpings Alpina Klubb (LAK)

Linköpings Alpina Klubb (LAK) Linköpings Alpina Klubb (LAK) Information om säsongen s songen 2008-2009 2009 Uppdaterad 12/9 2008 Information 11/9 2008 LAK s verksamhet Klubbens mål Organisation: styrelsen, tränare & distriktssamverkan

Läs mer

Information om sportchef samt Go4IT

Information om sportchef samt Go4IT Information om sportchef samt Go4IT MASK anställer sportchef på heltid Go4IT ny satsning för våra mest ambitiösa äldre åkare Anmälan till Go4IT sker senast den 20 maj Säsongen lider mot sitt slut och vi

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Ledarträff

Ledarträff Ledarträff 2014-11-03 Närvarande: Sofia, Johan K, Dennis, Victoria, Tor, Jimmy, Björn, Malin v E, Malin G, Emma, Kristofer, Fredrik Kort info och lägesrapport Läget i lagen kort rapport från varje grupp

Läs mer

Verksamhetsberättelse CK Natén 2018

Verksamhetsberättelse CK Natén 2018 1 Verksamhetsberättelse 2018 Verksamhetsåret 2018-01-01-2018-12-31 Styrelsen Styrelsen har bestått av Ordförande Lars Blomqvist Kassör Malin Hedlund Sekreterare Ninni Casserstedt Ledamöter: Linda Widén,

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING VÅREN 2016 Vilken vår vi haft. Rättare sagt hela säsongen har varit helt fantastisk. Vi stod som segrare i båda våra serier. Vi har nått alla våra mål. Vi

Läs mer

KLUBBPAKETET Teknikmärket

KLUBBPAKETET Teknikmärket KLUBBPAKETET Teknikmärket 0 Alpint Teknikmärke för barn och ungdom Inledning Satsa på Teknikmärket. Det utvecklar dina aktiva och lägger grunden till en bättre skidåkning. Teknikmärket är ett roligt sätt

Läs mer

LFK skall som Svensk fäktning i övrigt präglas av värderingarna nytänkande, hederlighet, gemenskap, glädje och tradition.

LFK skall som Svensk fäktning i övrigt präglas av värderingarna nytänkande, hederlighet, gemenskap, glädje och tradition. Vision Linköpings fäktklubb (LFK) ska främja intresset för fäktidrotten och kunna ta emot alla som önskar att träna och tävla inom alla discipliner inom fäktningen. LFK skall verka för att vara den främsta

Läs mer

tillsammans ska vi dit!

tillsammans ska vi dit! Verksamhetsplan 2015-2020 IFK ÖSTERÅKERS KONSTÅKNINGSKLUBB Bredd och elit tillsammans ska vi dit VERKSAMHETSIDE Att åka konståkning i IFK Österåkers Konståkningsklubb (IFKÖKK) ska innebära glädje, vänskap

Läs mer

Välkomna till Valldas juniorträning 2014

Välkomna till Valldas juniorträning 2014 Välkomna till Valldas juniorträning 2014 Då var det dags att starta ett nytt golfår och denna säsongen bygger vi vidare på de senaste två säsongernas uppskattade koncept. Nytt för i år är att PO och Rikard

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb

VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb Styrelsen för Sundsvalls Brukshundklubb föreslår följande preliminära verksamhetsplan för verksamhetsåret 2011. Verksamhetsplanen består av följande delar

Läs mer

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår Verksamhetsberättelse 2010 för Varbergs NSF-scoutkår Styrelse och representanter Ordförande V ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Seniorscoutrepr. Revisorer Revisorsuppleant Stugvärd Repr. i föräldraföreningen

Läs mer

På dagens information

På dagens information Föräldrainformation 2018 På dagens information Info om klubben Träningsgrupper Upplägget på träningarna Kläder och utrustning Tävlingar och tävlingsanmälan Frågor -Bli medlem och medlemsavgift Medlemmar

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012

Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012 Verksamhetsberättelse för Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb 2012 Vi började året den 7 januari med en klubbtävling som Sören Sandgren ordnade Vi kallade den Emfab Tomtetrial och blev sponsade av Emfab som stod

Läs mer

Projektbeskrivning Tri4Fun Väst 2013

Projektbeskrivning Tri4Fun Väst 2013 Projektbeskrivning Tri4Fun Väst 2013 Projektbeskrivningen är tänkt som ett komplement till återrapporten i IdrottOnline för att ge en inblick i projektet utöver de siffror som redovisas i återrapporten.

Läs mer

SNO-konferens. 2011-01-22 Tveta

SNO-konferens. 2011-01-22 Tveta SNO-konferens 2011-01-22 Tveta Agenda 09.00 09.20 Samling, välkomna, rep. av 2010 års konf. 09.20 10.00 Ekonomiska läget 10.00 10.15 Kaffe och mingel 10.15 11.10 Grupparbete 1 11.10 11.15 Kort genomgång

Läs mer

Nyhetsbrev #7 Årets medlem enkätresultat rapport från Höstmötet Adressändring? God Jul

Nyhetsbrev #7 Årets medlem enkätresultat rapport från Höstmötet Adressändring? God Jul Nyhetsbrev #7 Årets medlem enkätresultat rapport från Höstmötet Adressändring? God Jul Sida 1 av 5 Vänner, Så kom vintern till slut, även om vi när vädret tillåter, fortfarande spelar golf på vår linksbana.

Läs mer

Protokoll. Hälsinglands Alpina kommitté

Protokoll. Hälsinglands Alpina kommitté Protokoll Hälsinglands Alpina kommitté Datum: Måndag 2 juni kl 18:30 Närvarande: Bollnäs: Håkan Olsson,, Edsbyn: Patrik Uhras, Hudik: Lotta Dahlin Hassela: Tommy Söderbäck, Järvsö: Elisabeth Fransson 1.

Läs mer

Bollnäs Konståkningsklubb Verksamhetsberättelse 2013-2014. Verksamhetsplan 2014-2015

Bollnäs Konståkningsklubb Verksamhetsberättelse 2013-2014. Verksamhetsplan 2014-2015 Bollnäs Konståkningsklubb Verksamhetsberättelse 2013-2014 Verksamhetsplan 2014-2015 Budget 2014-2015 Föreningsverksamhet Styrelsen har haft 13 protokollförda styrelsemöten inklusive årsmötet. Styrelsen

Läs mer

FLICKOR 01. Riktlinjer

FLICKOR 01. Riktlinjer Riktlinjer FLICKOR 01 2015 Grunden till detta dokument är Järla IF FKs policydokument Röda Tråden. Med detta dokument vill vi tränare och ledare förtydliga vad det innebär för oss i flickor födda 2001.

Läs mer