Breddläger i Idre Verksamhetsberättelse

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Breddläger i Idre Verksamhetsberättelse"

Transkript

1 Breddläger i Idre 2011 Verksamhetsberättelse

2 Inledning Säsongen kan återigen beskrivas som en bra säsong för Kungsbergets Alpina Klubb. Vintern blev, trots att den var snöfattig, en bra skidsäsong. Efter breddlägret i Idre fick vi vänta till vecka 52 med att komma på snö i Kungsberget. I början var snödjupet lågt, så det blev nyttig träning utan käpp först. Trots en mycket ovanligt varm mars månad kunde vi avsluta säsongen med KM den 1 april och en uppskattad avslutning med aktiviteter och korvgrillning den 30 mars. Efter flera säsonger med stora tillskott av aktiva åkare och medlemmar, så kan vi återigen glädja oss åt att både antalet aktiva och medlemmar har ökat. Antalet aktiva har ökat med ca 10 st till ca 100 aktiva ungdomar. Medlemsantalet har ökat till ca 290 medlemmar (trots att vi gjort en rensning av medlemsregistret i år), av vilka vi nu är 50% kvinnor och 50% män. Vi tappade några tränare denna säsong, men räknar med att kunna vara tillbaka nästa säsong igen med fler än 20st ledare. Vi har fortsatt satsningen med att utbilda tränare i både egen regi och genom skidförbundets stegutbildningar. I föreningens regi har det arrangerats ett flertal läger på både barmark och snö. Klubbens suveräna Sara Hector har återigen gjort en bra säsong och är nu en etablerad åkare i Eurocuplaget. Sara toppade säsongen med ett Junior-VM silver i storslalom. Därefter blev det brons i storslalom vid SM och silver i slalom vid ÄJSM. Hon fick förtroende att starta i flera världscuptävlingar. Tack Sara för att du ger den alpina skidsporten i Gästrikland så mycket plats i media. Sara är också ett föredöme när det gäller att inspirera våra ungdomar. Hon var med och tränade våra ungdomar vid barmarksupptakten och sporrade många åkare genom att delta i träning i Kungsberget. Vi har med medlemmarnas hjälp genomfört många tävlingar, olika arrangemang såsom skidbytardag, kommundagar i Kungsberget, Stora Träffen etc och på så vis bidragit till att klubben syns och vår ekonomi är god. Klubbens röda tråd är de övergripande målen vi har med verksamheten: Att skapa ett brett intresse i Sandvikens kommun för alpin tränings- och tävlingsverksamhet, som bygger på en stark social gemenskap, laganda och deltagande på de aktivas villkor och förutsättningar. Att rekrytera barn och ungdomar till träning och tävlingsverksamhet inom alpin skidåkning. Att aktivt verka mot användande av droger och doping, samt att vara positiva förebilder. Att eftersträva en träningsmiljö där det är accepterat med både ren träningsinriktning, lokal tävling på något lägre nivå samt aktiv tävlingsinriktning för alla åldersgrupper. Att all tränings- och tävlingsverksamhet skall utgå från ungdomarnas villkor. Att stödja de ungdomar som vill satsa på hög nivå inom klubbens begränsningar. Att skapa förutsättningar för att kunna ta emot alla som vill delta i klubbens alpina verksamhet.

3 Att klubbens ungdomar tar aktiv del i utformningen av klubbens verksamhet. Att inrikta verksamheten så att både pojkar och flickor känner sig välkomna och jämlikt behandlade Att aktivt rekrytera och utbilda tränare och ledare, både bland äldre ungdomar och vuxna, för att hålla hög kvalitet på verksamheten. Styrelsen anser sig ha uppfyllt samtliga av föreningens övergripande mål och för flera av dessa även överträffat våra uppsatta årliga mål (främst gäller det nyrekrytering av aktiva, ledare och medlemmar). Styrelsen Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av: Ordförande Lars Ederström Vice ordf Sofia Åkesson Sekreterare Matilda Blom Kassör Petra Roos Marknadsansvarig Anders Bergsten Tävlingsansvarig Johan Welander Tränings- och utbildningsansvarig Martin Mueller Materialansvarig Stellan Täck Suppleant Stefan Jonsson Medlemmar Under verksamhetsåret har föreningens medlemsantal ökat med 4 medlemmar från 284 till totalt 288 st (under säsongen har vi dock rensats medlemsregistret, vilket betyder att ökningen i verkligheten varit större). Dessutom har vi 10st prova-på medlemmar. Statistik (förra årets siffror visas inom parentes) Medelålder: 25 (26) år Könsfördelning: Kvinnor 50% (50%), Män 50% (50%) Åldersfördelning medlemmar (förra säsongens inom parantes): 0-6 år 7-12 år år år 41år- Summa Kvinnor 16(13) 41(49) 24(24) 37(31) 27(32) 145(141) Män 14(11) 44(43) 12(12) 29(27) 44(47) 143(143) Tränings- och utbildningsverksamheten Sammanfattning av säsongen Säsongen började sent och slutade tidigt. Det var få träningstillfällen med riktigt låga temperaturer så det var lite av en mellansäsong efter flera fina snörika vintrar. Under den gångna säsongen har vi rekryterat många nya ungdomar och är fortfarande mer än 100 aktiva åkare. Vi har minskat antalet aktiva tränare från 22st föregående säsong till 17st under denna säsong. Det är önskvärt att rekrytera in ett par tränare under nästkommande säsong.

4 Det har hållits flera utbildningar under säsongen för att fortbilda våra tränare och ledare. Vissa utbildningar har även riktat sig till våra föräldar och aktiva. Skidvård för föräldrar i samband med inomhusträning (nov 2010) Fysiologi och barmarksträningsutbildning för såväl ledare som föräldrar (sep 2010) Skidteknikens grunder för ledare (nov 2010) Dessutom gjorde vi en stor satsning (inte minst ekonomiskt) och utbildade 10 tränare under helgen den 24-25/3 i Stöten med hjälp av Gustaf Hector som coach. Det var nyttiga lärdomar fick. En lärdom var att det inte är så lätt att ta till sig alla tekniktips man får från tränaren. 3 tränare utbildades dessutom genom Svenska Skidförbundets specialutbildningar (2 st i Steg 2 och 1 st i Steg 1) under året. Barmarksträningen startade direkt efter upptakten i Smörnäs och pågick under hela hösten och ända fram till att vi kunde köra igång skidträningen på breddlägret i Idre i början av december. Alla hade ett barmarkspass i veckan. Under september och början på oktober var det utomhus på söndagar i Högbo och därefter inomhus på fredagkvällar i Norrästraskolan fram t o m den 25/11. De äldre tränade dessutom styrketräning gemensamt 2 gånger i veckan. I övrigt individuell barmarksträning för de äldre. Snöträning i Kungsberget startade 27/12 och pågick sedan fram till 30/3. Vi har träning under 4 kvällar i veckan i Kungsberget (mån, tis, ons och fre) mellan kl När det ges tillfälle så tränar vi även ibland på helger i Järbobacken, vilket skedde under hela sportlovet (då även allmänheten fick prova på att träna i bana). E-gruppen Målet för E-gruppen är främst att ha roligt på snö (Skidskoj). För att nå detta mål har vi lekt mycket i backen med en blandning av friåkning, balansövningar, åkning genom olika hinderbanor med käppar, färdigställningsträning under fikapausen i tältet, samt åkning i bana med kortkäpp. Gruppen har varit delad i två grupper E2 (födda 05) samt E1 (födda 06 och senare). Det stora antalet tränare i E-gruppen har gjort det möjligt att ibland ytterligare dela E1-gruppen i smågrupper då vi upplevt det positivt att vi kommer närmare barnen. Dessa mindre grupper har inte varit statiska, utan ändrades efter varje träning och ibland under träningen, vi började dock alltid träningen tillsammans. Det har varit ca barn på fredagsträningarna. Det har varit rejält kallt några fredagar när vi i E-gruppen har haft träningar. Under de träningarna valde vi att avbryta träningen lite i förtid för att undvika köldskador. Några barn i E-gruppen har tävlat på hemmaplan. Det är roligt att se alla duktiga och entusiastiska barn under våra fredagsträningar. Tränare har varit Ann-Sofie Täck, Jonas Holmgren, Eva-Carin Westlund, Björn Pettersson och Lena Rogell.

5 D-gruppen Målen inför säsongen: Ha roligt Skapa gruppdynamik och regler inom gruppen Utveckla skidåkning för alla Blanda friåkning och banåkning Få flera att prova på och tävla Målen har till stor del uppnåtts under året. D-gruppen tränade under vintern på fredagarna i Kungsberget. Under säsongen har det varit bra uppslutning på träningarna med mellan 15 och 20 barn per gång. Vi har mestadels åkt bana, men har lagt in lite friåkning för att jobba med grunderna. Det har verkat som ingen bryr sig om vem man åker med i liften och alla tycker att det är kul. Under säsongen har det funnits 9 tävlingar inom distriktet som våra ungdomar har deltagit i. Det har varit i Kungsberget och Hemlingby, dessutom har några varit på tävlingar utanför distriktet också. Totalt har 15 killar och 4 tjejer provat någon av tävlingarna och merparten har åkt flera tävlingar. Tränarna Fredrik Hansson, Fredrik Sandelin, Johan Welander och Jimmie Westlund har haft riktigt kul med barnen och ser framemot nästa säsong. C-gruppen Målen för C-gruppen under säsongen har varit: Balans - bra kroppsuppfattning är viktig för all typ av fysisk aktivitet. Position - bra position på skidor är mycket viktigt för att utvecklas. Mentalt - att våga, vilja och kunna tänja gränserna är viktigt för utvecklingen. Delta i distriktstävlingar De flesta målen uppnåddes med gott resultat. Det vi främst kan utveckla är deltagandet vid lokala tävlingar. Hösten startade C-gruppen upp genom att samträna på breddläger-barmark i Smörnäs i slutet av augusti. Ett stadigt antal C-åkare var med under hösten där vi var i Högbo på utomhusträningar på söndagar i september-oktober och på inomhusträningen i Norrsätra skolan på onsdagar för C/B-åkarna. Även på fredagskvällarna var C-gruppen väl representerad på inomhusträningarna för alla grupper i Norrsätra skolans gymnastiksal. Det första planerade lägret i Björnrike blev inställt på grund av dålig snötillgång, så breddlägret i Idre 9-11 december blev de flestas första dagar på snö denna säsong. Där uppe fick C-åkarna åka in sig och känna på sin utrustning. Efter inåkningen tränade vi på balans, kantning och hur och var man skall stanna i backen. Fartlägret i Funäsdalsfjällen lockade bara ett fåtal C-åkare från KALP till tre dagars härlig skidåkning.

6 Under säsongen har vi tränat tisdagar och fredagar från december till april i Kungsberget. Vi har i snitt varit 15 barn på träningarna. Till en början var det dåligt snödjup i backarna i Kungsberget, då fortsatte vi att träna med diverse balans, kantning och positionsövningar. Det stora målet för säsongen var att åka de olika LVC-kvalen och därefter åka på LVCfinalen i Borlänge 9-11 mars. Det var 12 stycken från KALP som deltog i träningen på fredagen, slalomen på lördagen och storslalomen på söndagen. Som gemensam aktivitet var det besök på Borlänges badhus, Aqua Nova. Där serverades det tacobuffé. Barnen hade roligt där barnen träffades mellan olika distrikt under trevliga former. Föräldrar och tränare hade också en trevlig vistelse under LVC-finalen i Borlänge. Tränare denna säsong har varit Morten Öygard, Thomas Berggren & Stellan Täck. B-gruppen B-gruppen har under säsongen bestått av 16 st aktiva som tränat 3 ggr/vecka i Kungsberget under ledning av 4 tränare. Det har varit ett motiverat gäng som gjort stora framsteg under säsongen. Under B-finalen i Sunne lyckades 2 av våra tjejer ta silver i lag åt Gästrikland. Efter upptakten i Smörnäs och ett antal söndagar med utomhusträning i Högbo så har B-gruppen (tillsammans med C-gruppen) tränat barmark 2 ggr/vecka (okt-nov) i Norrsätra skolan. Vi fortsatte även denna säsongenen med mer fokus på styrketräning på onsdagar. På grund av snöbrist, så blev det inget Juvassläger för B-gruppen under försäsongen. Däremot blev det för en del av B-åkarna höstlovsläger i Hintertux, sedan breddläger i Idre och 3-dagars fartläger i Funäs under december. Övernattningen i toppstugan tillsammans med C-gruppen under februari blev återigen lyckad. B-gruppens gemensamma mål har varit: Åkglädje - vi tycker det är kul, vi vill åka skidor hela tiden och vi orkar det Rätt stav/armföring, rätt position på skidorna och parallella ben - dynamisk rörelse genom svängen Kantade skidor med skärande sväng i både branta/mindre branta backar Slalomteknik i långkäppsbana, utan att skidtekniken brister Trygg med fart Deltaga i flertalet tävlingar i Lilla Världscupen, samt gärna några tävlingar utanför distriktet Finna rätt utmaning för respektive åkare med hänsyn till vilja och ambition Vi tycker att alla i B gjort stora framsteg och flera av målen har också uppnåtts, men att det finns potential för ytterligare förbättringar hos alla åkarna. Tränare denna säsong har varit Håkan Werre, Per Olofsson, Martin Mueller och Lars Ederström.

7 A/Jun-gruppen Totalt hade vi 6 st aktiva i A/Jun gruppen. Träning har skett i Kungsberget 3 dagar i veckan. Dessutom har vi 2 st juniorer som under säsongen läst vid Skidgymnasium. Det begränsade antalet aktiva i dessa äldre grupper är ett problem för föreningen. Vår junior Sara Hector har haft en fantastiskt framgångsrik säsong och även synts mycket i media, då hon bl a deltagit i flera världscuptävlingar, JVM, VM och SM. Tränare denna säsong har varit PeGe Öhagen, Christer Wennergrund och Jörgen Frisendahl. Tävlingar Johan Welander har ansvarat för Kungsbergets Alpina tävlingsorganisation där Fredrik Hansson, Jörgen Friesendahl och Per Olofsson ingår. Per Olofsson och Jörgen Friesendahl är även representanter i Gästriklands Alpina Kommitté (AK). Mål Organisera och genomföra tävlingar i distriktet Engagera, motivera och utbilda funktionärer Vidareutveckla tävlingsorganisationen Funktionärsutbildning Den operativa tävlingsorganisationen träffades en gång under hösten för utbildning och planering inför årets tävlingar. Här deltog tävlingsledare, ban-, plog-, portdomarchefer samt tidtagare. Den 13:e januari genomfördes funktionärsutbildning för alla föräldrar. Johan Welander hade genomgång i hur en tävlingsorganisation är uppbyggd samt visade föräldrar hur en portdomare arbetar. 27 föräldrar deltog i utbildningen som var mycket uppskattad. Tävlingar KALP har genomfört totalt 5 prova på/klubb/distrikts tävlingar från barn och ungdomsklasserna upp till seniorer i år. Den planerade tävlingen den 15:e januari ställdes in pga snöläget. Genomförda tävlingarna USM Kval i Storslalom för region 3 LVC-kval och DM i Super-G för distriktet LVC-kval och DM i Storslalom för distriktet Klubbmästerskap i GS Öppen tävling för alla som vill prova på alpinskidåkning i bana (samarrangemang med Kungsberget) Totalt ställde 390 åkare upp i tävlingarna som vi arrangerade. Av dessa var 240 KALP åkare (40% damer/60% herrar). Antalet KALP ungdomar som deltog var 178 där D- gruppen är den största gruppen med 53 startande. För att arrangera dessa tävlingar krävdes 105 funktionärer.

8 Tävlingarna har fungerat mycket bra där både barn och föräldrar har varit mycket nöjda. Den öppna tävlingen lockade många av våra yngre åkare som inte förut har tävlat. Det var mycket glädjande och vi kommer bygga vidare med öppna tävlingar nästa säsong. Toppstugan Toppstugan har även denna säsong hållits öppen och bemannad under alla tävlingsdagar i Kungsberget. Möjligheten att gå in och värma sig samt försäljningen av fika och enklare mat är mycket uppskattad. Dessutom har vi serverat våra tävlingsfunktionärer varm lunch i stugan vid alla tävlingar. Ett övernattningsläger har även hållits i Toppstugan under säsongen. Nästa säsong Nästa säsong planerar vi att genomföra 7 st tävlingar där den internationalla tävlingen (ENL) den januari och C-finalen i Lilla Världscupen för åringar i region 4 blir höjdpunkterna. Konceptet med öppna tävlingar kommer vi fortsätta med och vi planerar 3 sådana tävlingar nästa säsong. Detta för att få ungdomar, som inte är aktiva i en alpin förening, att prova på att åka bana och tycka att det är roligt att tävla. Detta har också varit ett bra sätt för oss att rekrytera nya barn och ungdomar in i föreningen. Marknadsaktiviteter Fokus för marknadsaktiviteterna har varit att få till ett närmare samarbete med ett antal företag samt att finna några nya sponsorer. Ett sponsorprospekt med tre nivåer av paket framställdes till årets säsong. Föreningen har lyckats i sina ambitioner och har nu samarbete med ett dussintal sponsorer. Vi har under säsongen fortsatt att utveckla våra företagsevenemang i Kungsberget. Vi erbjuder tidtagning, carving kurs samt serverar gulaschsoppa i Toppstugan. Arrangemanget genomfördes i år för Sandviken Energi, Elektroskandia och Tieto. Dessa aktiviteter är uppskattade bland deltagarna samtidigt som det ger oss bra marknadsföring och intäkter inom det kärnområde där vi verkar. Vid Stora Träffen i september hade Kungsbergets Alpina arrangerat ett bord med information och lotteri med fina priser (bl a ett årskort till Kungsberget). Stora Skidbytardagen arrangerades vid Göransson Arena i november med ett mycket stort utbud och många glada köpare av begagnade utrustningar. För att få ett stort genomslag annonserades Skidbytardagen i lokal media. Genom klubbens medlemmars kunskaper fick många köpare goda råd och i många fall fin skidutrustning till en låg kostnad. Kungsbergets Alpina fick även en chans att synas mer i Sandviken. Annonsering av verksamhetens aktiviteter har skett i lokal media vid uppstart av träningssäsongen samt för att profilera Skidskoj för E-gruppen. Läger och trivselaktiviteter I föreningens regi har det arrangerats ett flertal läger på både barmark och snö.

9 Upptaktsträffen blev återigen ett mycket välbesökt breddläger för hela familjen med rekord i deltagande. Även i år gick den av stapeln i Smörnäs, som visat sig vara ett utmärkt ställe, den augusti. Det var barmarksträning uppdelat för respektive grupp och en hel del sociala aktiviteter och lekar på programmet. Bild från Smörnäslägret Under försäsongen kunde pga av snöläget inget läger i Juvass (glaciär) i Norge arrangeras. I samverkan med Sundsvall och Gävle blev det ett mycket lyckat veckoläger till Hintertux i Österrike under höstlovet. Pga snöbrist fick vi även ställa in ett planerat sverigeläger i Björnrike under hösten. Strax innan jul blev det dock ett 3-dagars fartläger i Funäsdalen som arrangerades tillsammans med Gävle Alpina. Klubben arrangerade ett breddläger för alla aktiva med familjer på snö i Idre den 9-11 december. Det blev återigen ett rekorddeltagande på detta läger med 101 deltagare. För att hålla ihop våra B/C-åkare (10-13 år) och se till att de vill fortsätta träna och lära känna varandra bättre, så arrangerades återigen ett övernattningsläger i vår toppstuga i Kungsberget. Direkt efter fredagsträningen åkte de 23 ungdomarna med ett par föräldrar och tränare upp till stugan för att äta middag och förbereda inför övernattningen. Efter gemensam frukost på lördagsmorgonen var vi självklart först ut i backen för att sätta bana och träna. Ekonomi Vi lade en budget med 0-resultat som mål för säsongen med motiveringen att vi skulle fortsätta utvecklingen av verksamheten och se till att mer av intäkterna under säsongen skulle stödja våra aktiva medlemmar främst inom lägerverksamhet. Den planerade nollbudgeten blev dock till ett positivt resultat om kronor (se bifogade bilagor med resultat- och balansrapport), främst för att vi tvingades ställa in

10 flera planerade för-säsongsläger p g a snöbrist. Årets positiva resultat föreslås därför i huvudsak att gå till den kommande säsongens lägerverksamhet för ungdomar. Sponsorer Vi vill passa på att rikta ett stort tack till våra sponsorer för värdefulla bidrag under den gångna säsongen. Styrelsen Kungsbergets Alpina Klubb Augusti 2012

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2010-2011 Lilla Världscupens B-final i Kungsberget 17-20 mars. Inledning Säsongen 2010-2011 kan beskrivas som ytterligare en bra säsong för Kungsbergets Alpina Klubb. Vintern blev

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2012-2013 LVC-final för U12 i Kungsberget, mars 2013 Inledning Säsongen 2012-2013 kan återigen beskrivas som en bra säsong för Kungsbergets Alpina Klubb. Efter uppstart med familjeläger

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2009-2010 Toppstugan vid FIS/ENL-tävlingen i januari 2010 Inledning Säsongen 2009-2010 har av flera anledningar varit både fantastisk och historisk. Det har varit en riktigt kall

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2014-2015 KALP:s Sara Hector vann världscuptävlingen i Kuhtai december 2014 Inledning Vi fick ytterligare en vinter när snön kom sent och inte i så stora mängder som vi skidåkare

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2016-2017 Inledning En vinter med både fantastisk skidåkning och utmaningar för klubben! En tidig säsongsstart och snö långt före jul gav förhoppningar om bra träning tidigt men brist

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2017-2018 Inledning En fin säsong med mycket skidåkning långt in på våren för våra åkare! En av våra medlemmar på OS, många fina resultat hos ungdomarna och många roliga kvällar och

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2015-2016 En lyckad LVC-final för U14 i Kungsberget Inledning En bra vinter där vi har kunnat träna och genomföra tävlingar i stort sätt som planerat även om det var lite tveksamt

Läs mer

Verksamhetsberättelse Örebro Slalomförening verksamhetsåret 2013 / 2014

Verksamhetsberättelse Örebro Slalomförening verksamhetsåret 2013 / 2014 Verksamhetsberättelse Örebro Slalomförening verksamhetsåret 2013 / 2014 Styrelsens verksamhetsberättelse Styrelsen har under året genomfört fem ordinarie styrelsemöten. Verksamheten har uppvisat ett positivt

Läs mer

Grattis! Du är förälder till en skidåkare!

Grattis! Du är förälder till en skidåkare! Grattis! Du är förälder till en skidåkare! Att vara medlem i Svegs Alpina Klubb har en rad fördelar, men kräver också en del engagemang. Det bästa med vår klubb är, att vi lär känna alla barn och föräldrar

Läs mer

Malungs Slalomklubb MSLK VISION. Vi vill erbjuda livslång skidglädje alla kan ha kul på snö!

Malungs Slalomklubb MSLK VISION. Vi vill erbjuda livslång skidglädje alla kan ha kul på snö! VISION Vi vill erbjuda livslång skidglädje alla kan ha kul på snö! MISSION Att på ett ansvarsfullt sätt ge alla barn och ungdomar i Malung förutsättningar att känna gemenskap och glädje i samband med alpin

Läs mer

NOLBY ALPINA SK. Träningskommitté Verksamhetsinriktning

NOLBY ALPINA SK. Träningskommitté Verksamhetsinriktning NOLBY ALPINA SK Träningskommitté Verksamhetsinriktning Bredd & Elit i samma bana Klubbens verksamhet skall vara inriktad på både bredd & elit Träningen skall vara lustfylld och en grund för satsning inom

Läs mer

Årsberättelse Västmanlands Skidförbund 2013/2014

Årsberättelse Västmanlands Skidförbund 2013/2014 Årsberättelse Västmanlands Skidförbund 2013/2014 Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av: Martin Landås Katarina Finn Stig Nilsson Karin Spets Seppo Reijonen Lars Säfström Anders Smevold Conny Venngren

Läs mer

Gävle Alpina Sidan 1 av 16

Gävle Alpina Sidan 1 av 16 Gävle Alpina Sidan 1 av 16 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 INLEDNING... 3 FLERÅRIGA RESULTATMÅL... 4 ÅRLIGA RESULTATMÅL... 5 TRÄNINGSVERKSAMHET... 6 LÄGERSVERKSAMHET....9 TÄVLINGSVERKSAMHET...

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Falköpings AIK slalom

VERKSAMHETSPLAN Falköpings AIK slalom VERKSAMHETSPLAN Falköpings AIK slalom 2011-2012 Lite fakta om Falköpings AIK Slalom FAIK Slalom är en framgångsrik slalomklubb som under åren haft glädjen att se många av sina åkare göra sig gällande även

Läs mer

Alla skall med 2015-2016!

Alla skall med 2015-2016! Barmark Alla skall med 2015-2016! Mål och rekommendationer för åkare inom MASK Skidåkning är och har blivit en året runt sport, där det inför vintersäsongen gäller att vara väl förberedd med en bra barmarksträning

Läs mer

Verksamhetsplan år

Verksamhetsplan år Verksamhetsplan år 2017-2018 Skidkul Upptaktsmöte för ledare i skidkul kommer att ske 31/8, 18:00 i klubbstugan. Där kommer vi diskutera bra och dåligt med förra säsongen, upplägg för barmark(om vi ska

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

Hej alla medlemmar i Kils Slalomklubb.

Hej alla medlemmar i Kils Slalomklubb. Medlemsbrev oktober 2016 Hej alla medlemmar i Kils Slalomklubb. Nu är vi strax inne i oktober månad och förberedelserna inför kommande säsong är i full gång. Våra anmälningar till samtliga våra verksamheter

Läs mer

Uppsala SLK 2008/2009

Uppsala SLK 2008/2009 Uppsala SLK 2008/2009 Sverige Tuff säsong bakom oss i södra Sverige Fortsatta stora investeringar i skidanläggningar Liftkortsintäkter upp 12 % trots allt 2009 VM år, ger extra fokus Uppsala/USLK Fyller

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE HÖST U14:1 17/18

FÖRÄLDRAMÖTE HÖST U14:1 17/18 FÖRÄLDRAMÖTE HÖST U14:1 17/18 AGENDA MÅLSÄTTNING OCH FOKUSOMRÅDEN SÄSONGEN 17/18 TRÄNINGSPLANERING SNÖLÄGER TÄVLINGSSÄSONGEN MÅLSÄTTNING U14 TRÄNA FÖR ATT KUNNA TRÄNA - UTVECKLA EGENSKAPER OCH KAPACITET

Läs mer

Verksamhetsplan år

Verksamhetsplan år Verksamhetsplan år 2015-2016 Skidkul Vi siktar på ett liknande upplägg kommande säsong som den gångna, att vi kör en dag i veckan på måndagar. Inomhus- och barmarksträning startar från och med oktober

Läs mer

Rättviks Slalomklubb. Ram- och policyprogram. Regler och riktlinjer för aktiva, föräldrar och träningsgrupper gällande Rättviks Slalomklubb

Rättviks Slalomklubb. Ram- och policyprogram. Regler och riktlinjer för aktiva, föräldrar och träningsgrupper gällande Rättviks Slalomklubb Rättviks Slalomklubb Ram- och policyprogram Regler och riktlinjer för aktiva, föräldrar och träningsgrupper gällande Rättviks Slalomklubb Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 4 2. FÖRENINGEN... 5 2.1 Organisation

Läs mer

Vision & Mål 2018/2019

Vision & Mål 2018/2019 Vision & Mål 2018/2019 Trender Vad ser vi för trender? Det är en stor variation mellan våra ungdomar som endast vill åka på ett par läger och träna i hemmabacken men inte vill tävla utanför klubben, och

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2008-2009 Breddlägret i Idre december 2008 Inledning Klubbens röda tråd är de övergripande målen som vi har med verksamheten: Att skapa ett brett intresse i Sandvikens kommun för

Läs mer

Fira World Snow Day i Hammarbybacken 17 januari

Fira World Snow Day i Hammarbybacken 17 januari Vinterns bästa snöaktiviteter på hemmaplan Åk utför! Fira World Snow Day i Hammarbybacken 17 januari För att fira World Snow Day bjuder Svenska Skidförbundet in dig till familjefest i Hammarbybacken. Är

Läs mer

Linköpings Alpina Klubb (LAK)

Linköpings Alpina Klubb (LAK) Linköpings Alpina Klubb (LAK) Information om säsongen s songen 2008-2009 2009 Uppdaterad 12/9 2008 Information 11/9 2008 LAK s verksamhet Klubbens mål Organisation: styrelsen, tränare & distriktssamverkan

Läs mer

Med denna folder vill vi ge en inblick i föreningen och den verksamhet som vi bedriver.

Med denna folder vill vi ge en inblick i föreningen och den verksamhet som vi bedriver. Välkommen till Tunafors Slalom! Klubben är en ideell förening med ca 90 medlemmar med åkare i åldrarna 5-20 år. Klubben har för avsikt att stötta ungdomar som vill åka och tävla i alpin utförsåkning. Klubben

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Nulägesanalys Det blev en framgångsrik juniorverksamhet på Melleruds GK under 2014, även om antalet juniorer var mindre än förväntat. Under 2014 hade vi på Melleruds

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE VÅR U14 18/19

FÖRÄLDRAMÖTE VÅR U14 18/19 FÖRÄLDRAMÖTE VÅR U14 18/19 AGENDA MÅLSÄTTNING OCH FOKUSOMRÅDEN SÄSONGEN 18/19 TRÄNINGSPLANERING HÖSTENS LÄGER INFORMATIONSSPRIDNING MÅLSÄTTNING U14 TRÄNA FÖR ATT KUNNA TRÄNA - UTVECKLA EGENSKAPER OCH KAPACITET

Läs mer

Säsongen Allmän information.

Säsongen Allmän information. LSK-bladet 2015 Säsongen 2014-2015 Allmän information. Träningstider Under vintersäsong tränar vi på tisdagar och torsdagar (grön endast tisdagar) med start kl 18:00. Grön/blå grupp tränar fram till 19.30,

Läs mer

INFORMATIONSBLAD FÖR SUNNE ALPINA KLUBB nr1 November år.

INFORMATIONSBLAD FÖR SUNNE ALPINA KLUBB nr1 November år. INFORMATIONSBLAD FÖR SUNNE ALPINA KLUBB nr1 November 2008 40år 1969 2009 Kära medlem Efter ett år med klubban i hand så känns det roligt att kunna se tillbaka på en säsong som varit oerhörd framgångsrik

Läs mer

Välkomna till Hestra SSK och Sunne.

Välkomna till Hestra SSK och Sunne. Välkomna till Hestra SSK och Sunne. Hestra Skid & Sportklubb hälsar samtliga deltagare välkomna till 2008 års final i Lilla Världscupen. Som ni vet har ju kung Bore inte visat sig på våra breddgrader så

Läs mer

IFK BORLÄNGE ALPIN. Grattis! Du är en förälder till en skidåkare

IFK BORLÄNGE ALPIN. Grattis! Du är en förälder till en skidåkare IFK BORLÄNGE ALPIN Målsättningen för klubben är att vi alla skidintresserade medlemmar tillsammans har roligt och att var och en efter sin förmåga får chans att träna och utöva den alpina sporten i en

Läs mer

Matforsracet Sponsorreferat

Matforsracet Sponsorreferat Matforsracet 2014 Sponsorreferat Den 16 mars gick Matforsracet av stapeln, denna gång på Södra berget på grund av snöbrist i Matfors. Det var totalt 106 barn och ungdomar som startade. 0-6 år hade en kortare

Läs mer

Information om sportchef samt Go4IT

Information om sportchef samt Go4IT Information om sportchef samt Go4IT MASK anställer sportchef på heltid Go4IT ny satsning för våra mest ambitiösa äldre åkare Anmälan till Go4IT sker senast den 20 maj Säsongen lider mot sitt slut och vi

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE VÅR U14 17/18

FÖRÄLDRAMÖTE VÅR U14 17/18 FÖRÄLDRAMÖTE VÅR U14 17/18 AGENDA MÅLSÄTTNING OCH FOKUSOMRÅDEN SÄSONGEN 17/18 TRÄNINGSPLANERING HÖSTENS LÄGER INFORMATIONSSPRIDNING MÅLSÄTTNING U14 TRÄNA FÖR ATT KUNNA TRÄNA - UTVECKLA EGENSKAPER OCH KAPACITET

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2010/2011 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2010-2011 Styrelsen Grunden för

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN GÄVLE ALPINA SKIDKLUBB SÄSONGEN 2019/2020

VERKSAMHETSPLAN GÄVLE ALPINA SKIDKLUBB SÄSONGEN 2019/2020 VERKSAMHETSPLAN GÄVLE ALPINA SKIDKLUBB SÄSONGEN 2019/2020 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING 3 SYFTE 3 MEDLEMSENGAGEMANG 4 FLERÅRIGA VERKSAMHETSMÅL 5 FLERÅRIGA RESULTATMÅL 6 ÅRLIGA RESULTATMÅL 7 TRÄNINGSVERKSAMHET

Läs mer

Välkomna till Hestra SSK och Isaberg.

Välkomna till Hestra SSK och Isaberg. Välkomna till Hestra SSK och Isaberg. Hestra Skid & Sportklubb hälsar samtliga deltagare välkomna till 2009 års final i Lilla Världscupen. Äntligen har vi haft en vinter med goda träningsförhållanden.

Läs mer

Hannes Holmberg. Tf. Ordförande

Hannes Holmberg. Tf. Ordförande Verksamhetsberättelse 2018 Inledande ord 2018 var ett år av förändring för Nyköpings basket. Det var en stor utmaning för föreningen, som tappade många av de basketsjälar som varit viktiga i att driva

Läs mer

Verksamhetsplan år

Verksamhetsplan år Falun 2014-09-04 Verksamhetsplan år 2014-2015 AU träning - Skidkul Vi siktar i stort på ett liknande upplägg kommande säsong som den gångna. Start blir med inomhus- och barmarksträning från och med oktober.

Läs mer

Vision Vi skall vara inkluderande, utvecklande och låta våra juniorer ha roligt tillsammans samt respektera varandra.

Vision Vi skall vara inkluderande, utvecklande och låta våra juniorer ha roligt tillsammans samt respektera varandra. Juniorkommittén 2017 består av; Camilla Yngfalk, Håkan Moquist, Håkan Palo, Lars Hesselberg, Gunnar Olsson, Daniel Jansson, Pernilla Hemmingsson och Lena Johansson Verksamhetsplan 2017 Mission Juniorverksamheten

Läs mer

Röbäcks Skidklubb VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR 2010/11

Röbäcks Skidklubb VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR 2010/11 VERKSAMHETENS MÅL Det övergripande målet för verksamheten i Röbäcks Skidklubb (RSK) är att så många barn och ungdomar som möjligt skall upptäcka vilken härlig sport längdskidåkning är och sedan, med klubbens

Läs mer

Välkommen till Järvsö Alpina!

Välkommen till Järvsö Alpina! Välkommen till Järvsö Alpina! Järvsö Alpina, som är en del i Järvsö IF, har funnits sedan 1937 och är till antalet medlemmar sett en relativt liten förening men som genom åren har fostrat flera framgångsrika

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014-2015 Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK 2014-2015 Styrelse Ordförande: Evert Andersson Ledamöter: Leif Daggert Vice ordförande: Stefan Johansson Peter Johansson Kassör:

Läs mer

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen Handbollsklubb Sida 1 av 6 Verksamhetsberättelse Ljunghusens Handbollsklubb, säsongen 2013/2014 Styrelse Klas Olsson, ordförande tom februari Jan Persson, ordförande from mars Carina Ostrander, sekreterare

Läs mer

Verksamhetsberättelse år

Verksamhetsberättelse år Verksamhetsberättelse år 2015-2016 Styrelse Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av: Peter Strandberg, ordförande. Thomas Lövkvist, vice ordförande (AU-Backe) Helena Ekström, ledamot (AU-Utbildning)

Läs mer

Huvudtränare Rickard Syrén

Huvudtränare Rickard Syrén Verksamhetsansvariga 2018/2019 Huvudtränare Rickard Syrén 0703-677506 rickard.syren@tamro.com Tränar kommitté Rickard Syrén 0703-677506 rickard.syren@tamro.com Nicklas Fridén 0768-945533 Nicklas.friden@tesa.com

Läs mer

Alpina kommittén Jämtland härjedalen

Alpina kommittén Jämtland härjedalen Ordinarie möte i Åsarna torsdag den 21/5 2015. Vi försökte få en representant från skidförbundet att börja mötet med att presentera Blågula vägen men misslyckades. Men vi hade fått presentationsmaterial

Läs mer

KLUBBPAKETET Teknikmärket

KLUBBPAKETET Teknikmärket KLUBBPAKETET Teknikmärket 0 Alpint Teknikmärke för barn och ungdom Inledning Satsa på Teknikmärket. Det utvecklar dina aktiva och lägger grunden till en bättre skidåkning. Teknikmärket är ett roligt sätt

Läs mer

GK Engelholmsgymnasterna

GK Engelholmsgymnasterna GK Engelholmsgymnasterna Årsbokslut för räkenskapsåret 2014-07-01-2015-06-30 Styrelsen för GK Engelholmsgymnasterna avger härmed följande årsbokslut Innehåll Verksamhetsberättelse 2 Resultaträkning 9 Balansräkning

Läs mer

Dalarnas Skidförbund Längdkommittés Verksamhetsplan

Dalarnas Skidförbund Längdkommittés Verksamhetsplan Dalarnas Skidförbund Längdkommittés Verksamhetsplan 2018-19 Bäst i världen- alla på snö Verksamhetsplan 2018 07 01 t o m 2019 06 30 Juni 2018-06-15 Ledamöter 2018 19 Ordförande Anders Garfvé Sekreterare

Läs mer

Luleå Allmänna Konståkningsförening. Verksamhetsberättelse Säsongen 2015/2016

Luleå Allmänna Konståkningsförening. Verksamhetsberättelse Säsongen 2015/2016 Luleå Allmänna Konståkningsförening Verksamhetsberättelse Säsongen 2015/2016 Föreningsverksamhet Ordförande Vice Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Carina Andersson Lotta Krona Håkan Wiss Mats Olausson

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE SÄSONGEN GÄVLE ALPINA SKIDKLUBB

VERKSAMHETSBERÄTTELSE SÄSONGEN GÄVLE ALPINA SKIDKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSE SÄSONGEN 2017 2018 GÄVLE ALPINA SKIDKLUBB Sid 1 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 Förtroendevalda... 4 Medlemmar... 5 Ekonomi... 6 Möten... 6 Verksamhetsredovisning... 7 Tränings

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK

Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK 2015-2016 Styrelse Ordförande: Evert Andersson Ledamöter: Marcus Trabold Vice ordförande: Stefan Johansson Hans Sundberg Kassör: Linnea Persson Leif Daggert Sekreterare:

Läs mer

Välkommen till säsongen

Välkommen till säsongen 2013-08-12 Välkommen till säsongen 2013-2014 En ny, spännande och förhoppningsvis framgångsrik säsong står för dörren och det börjar bli tid att ta del av och fundera över de förväntningar som IFK Mora

Läs mer

Alpina Dalarnas Vårting. 17 maj 2015 Mora

Alpina Dalarnas Vårting. 17 maj 2015 Mora Alpina Dalarnas Vårting 17 maj 2015 Mora PROGRAM 09:00 Samling med fika 09:30 Inledning AK,s verksamhet 2014-15 & 2015-16 12:00 Lunch Wasastugan 13:00 Alpina Dalakortet - syfte -regler. Deltagare NAMN

Läs mer

Säsongen 2014-2015. En av Jämtlands barnvänligaste skidanläggningar endast 35 minuter från Östersund www.gallosk.se

Säsongen 2014-2015. En av Jämtlands barnvänligaste skidanläggningar endast 35 minuter från Östersund www.gallosk.se Säsongen 2014-2015 En av Jämtlands barnvänligaste skidanläggningar endast 35 minuter från Östersund Ordförande Ordförande Lars Eklund, 0693-208 44 Hannåsen 130, 840 50 Gällö Vice Ordförande Barbro Henriksson,

Läs mer

Västerås Slalomklubb. Ramprogram och policy Regler och riktlinjer för aktiva, föräldrar och träningsgrupper inom Västerås Slalomklubb

Västerås Slalomklubb. Ramprogram och policy Regler och riktlinjer för aktiva, föräldrar och träningsgrupper inom Västerås Slalomklubb Västerås Slalomklubb Ramprogram och policy 2015-2016 Regler och riktlinjer för aktiva, föräldrar och träningsgrupper inom Västerås Slalomklubb 1. Inledning Föreningens styrelse har utvecklat ett ramprogram

Läs mer

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta Efter en härlig träningsrunda, Pepparkaksrunda, av Olle Smitt bjöds det på god lunch och sedan

Läs mer

TÄBY IS SKIDOR. Information inför säsongen 2017/2018 Kick-off 3 september i Skavlöten

TÄBY IS SKIDOR. Information inför säsongen 2017/2018 Kick-off 3 september i Skavlöten TÄBY IS SKIDOR Information inför säsongen 2017/2018 Kick-off 3 september i Skavlöten VISION Vi vill ge våra barn & ungdomar en god skidteknik, gemenskap och positiva minnen samt en bra allmän-fysik. Inramningen

Läs mer

Bohuslän-dals konståkningsförbund

Bohuslän-dals konståkningsförbund Bohuslän-dals konståkningsförbund Styrelsen Verksamhetsberättelse 2016-2017 Styrelsen har under verksamhetsåret haft följande sammansättning Ordförande Helen Karlsson Vice ordförande Therese Arvidsson

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL KILS SLALOMBACKE!

VÄLKOMMEN TILL KILS SLALOMBACKE! Nr 68 Okt 2005 Tel: 0554-408 20, Hemsida: www.kilsslk.com VÄLKOMMEN TILL KILS SLALOMBACKE! OCH TILL EN NY VINTERSÄSONG 05/06 ORDFÖRANDE HAR ORDET En ny säsong står för dörren och en ny ordförande tar plats

Läs mer

Sidan 1 av Verksamhetsplan

Sidan 1 av Verksamhetsplan Sidan 1 av 1212 2015-2018.......... 1 Sidan 1 av 12 2015 2018 Vision LULEÅ GJUTAREN SKA VARA EN STARK FAMILJE- OCH UNGDOMSFÖRENING MED VISIONEN ATT TILL 2018 HA EGNA ÅKARE I SVERIGE ELITEN. Luleå Gjutaren

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2015/2016 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2015-2016 Styrelsen Grunden för

Läs mer

KLUBBPAKETET Utbildning

KLUBBPAKETET Utbildning KLUBBPAKETET Utbildning 0 Svenska Skidförbundets Alpina Utbildningar Svenska Skidförbundets alpina utbildningar vänder sig till tränare samt andra ledare och funktionärer i klubben. Svensk Alpin Tränarutbildning

Läs mer

Föräldramöte U10:1 15/16

Föräldramöte U10:1 15/16 Välkommen till Föräldramöte U10:1 15/16 Målsättning Organisation Träningsupplägg Träning Tävling Utrustning Informationsspridning Frågor och svar Målsättning Att alla åkare skall tycka att det är fantastiskt

Läs mer

Klövsjö Para Ski Days

Klövsjö Para Ski Days 1 år efter VM-succén! www.parasport.se/distrikt/jamtland-harjedalen Åsarna IK och Klövsjö Alpina inbjuder till öppen Alpin skidtävling. Riksmästerskap i Längd och Nationella Spel Special Olympics. Helgen

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplan

Förslag till Verksamhetsplan Förslag till Verksamhetsplan 2017-2018 V0.9 Inledning Målet ska fortsatt vara att utveckla anläggningen vidare till en modern friluftsarena för de tre Vasaloppsdisciplinerna skidor, löpning och mountainbike.

Läs mer

Projektbeskrivning Tri4Fun Väst 2013

Projektbeskrivning Tri4Fun Väst 2013 Projektbeskrivning Tri4Fun Väst 2013 Projektbeskrivningen är tänkt som ett komplement till återrapporten i IdrottOnline för att ge en inblick i projektet utöver de siffror som redovisas i återrapporten.

Läs mer

Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag)

Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplanen för 2007 blir att bygga vidare på det arbete som grundlagts under flera år och som till största delen fokuserats på ungdoms- och elitverksamheten.

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver

Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver Förslag till Verksamhetsplan 2017 Ver 5 2016-10-30 INLEDNING Målet ska vara att utveckla verksamheten för barn, ungdomar och vuxna för cykling - Mountainbike, Landsväg och Motion. Åtgärder för att få fler

Läs mer

Verksamhetsberättelse Arboga GK Juniorverksamheten Utbildning, Träningsansvarig, Projektansvarig

Verksamhetsberättelse Arboga GK Juniorverksamheten Utbildning, Träningsansvarig, Projektansvarig Verksamhetsberättelse Arboga GK Juniorverksamheten 2016 Juniorkommittén 2016 Ronny Strand Peter Thelin Petra Sjöberg Benny Garman Stefan Ryberg Magnus Norgren Ordförande Sammankallande Utbildning, Träningsansvarig,

Läs mer

Verksamhetsberättelse SK Leksand Säsongen

Verksamhetsberättelse SK Leksand Säsongen Verksamhetsberättelse SK Leksand Säsongen 2015-2016 Källan och Granberget har som vanligt haft fantastiska spår, även om hösten hängde i länge. Det dröjde till mitten/slutet av december innan kylan kom

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2017/2018 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2017-2018 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Röbäcks Skidklubb VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR 2011/12

Röbäcks Skidklubb VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR 2011/12 VERKSAMHETENS MÅL Det övergripande målet för verksamheten i Röbäcks Skidklubb (RSK) är att så många barn och ungdomar som möjligt skall upptäcka vilken härlig sport längdskidåkning är och sedan, med klubbens

Läs mer

REGELVERK. Svenska Skidförbundet Riksskidstadion, Falun Telefon: +46 (0) Webb:

REGELVERK. Svenska Skidförbundet Riksskidstadion, Falun Telefon: +46 (0) Webb: REGELVERK Svenska Skidförbundet Riksskidstadion, 791 19 Falun Telefon: +46 (0)10-708 69 00 Webb: www.skidor.com Syftet med Folksam cup är att stimulera till bra tränings och tävlingsverksamhet i våra skiddistrikt

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN JÄRFÄLLA SKIDKLUBB

VERKSAMHETSPLAN JÄRFÄLLA SKIDKLUBB VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 JÄRFÄLLA SKIDKLUBB Förslag till årsmöte 2018-04-22 Sida 1 av 5 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 En omarbetning av tidigare verksamhetsplan har gjorts där en anpassning har skett till

Läs mer

Västerås Slalomklubb. Ramprogram och policy Regler och riktlinjer för aktiva, föräldrar och träningsgrupper inom Västerås Slalomklubb

Västerås Slalomklubb. Ramprogram och policy Regler och riktlinjer för aktiva, föräldrar och träningsgrupper inom Västerås Slalomklubb Västerås Slalomklubb Ramprogram och policy 2013-2014 Regler och riktlinjer för aktiva, föräldrar och träningsgrupper inom Västerås Slalomklubb 1. Inledning Föreningens styrelse har utvecklat ett ramprogram

Läs mer

Nyhetsbrev Årjängs Golfklubb

Nyhetsbrev Årjängs Golfklubb 2016 11 20 Nyhetsbrev Nu närmar sig året sitt slut och det är hög tid att sammanfatta verksamhetsåret. Vill man så kan man fortsätta att spela golf i vår otroligt fina golfhall. Perfekt nu när det blir

Läs mer

Föräldramöte 19 Nov 2013

Föräldramöte 19 Nov 2013 Täby IS Skidor En god skidteknik, posi.va minnen och en bra allmän- fysik. Inramningen ska vara glädjefylld, utmanande och inspirera.ll e? livslångt intresse för längdskidåkning. Föräldramöte 19 Nov 2013

Läs mer

Säsongen En av Jämtlands barnvänligaste skidanläggningar endast 35 minuter från Östersund

Säsongen En av Jämtlands barnvänligaste skidanläggningar endast 35 minuter från Östersund Säsongen 2017-2018 www.gallosk.se En av Jämtlands barnvänligaste skidanläggningar endast 35 minuter från Östersund Styrelsen 2017-2018 Ordförande Vice Ordförande Ordförande Lars Eklund, 070-370 50 51 Hannåsen

Läs mer

TÄBY IS SKIDOR. Information inför säsongen 2016/2017 Kick-off 27 augusti i Skavlöten

TÄBY IS SKIDOR. Information inför säsongen 2016/2017 Kick-off 27 augusti i Skavlöten TÄBY IS SKIDOR Information inför säsongen 2016/2017 Kick-off 27 augusti i Skavlöten VISION Vi vill ge våra barn & ungdomar en god skidteknik, gemenskap och positiva minnen samt en bra allmän-fysik. Inramningen

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Mikael Schander Ann Berglund Birgitta Dignell Björn Johansson (vice ordf.)

Läs mer

Stocksunds Curlingklubb Klubbaktiviteter säsongen 2014-2015

Stocksunds Curlingklubb Klubbaktiviteter säsongen 2014-2015 Stocksunds Curlingklubb Klubbaktiviteter säsongen 2014-2015 Medlemstider Vardagsspel dagtid Tisdagar och Torsdagar 9-12 Måndagar 19.30-23, Onsdagar 19.30-23, Vardagsspel kvällar OBS v49-v51 start kl 20.00

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014

VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 VERKSAMHETSPLAN FÖR MOTALA AIF OL 2014 Motala AIF Orienteringslag 1 2014-02-19 MOTALA AIF ORIENTERINGSLAG Långsiktig verksamhetsidé och mål antagna i våra stadgar: Idrottens idé och inriktning Idrott är

Läs mer

Välkommen till säsongen 2016/-17

Välkommen till säsongen 2016/-17 Välkommen till säsongen 2016/-17 AGENDA Allmän info om klubben Träning Läger Tävling Sponsring Kläder Övrigt Vårt uppdrag DIF Alpins verksamhet syftar till att ge barn och ungdomar ett livslångt intresse

Läs mer

Hej och välkomna till en ny säsong med Mälaröarnas Alpina Skidklubb!

Hej och välkomna till en ny säsong med Mälaröarnas Alpina Skidklubb! Hej och välkomna till en ny säsong med Mälaröarnas Alpina Skidklubb! Äntligen är vi igång med säsongen och det känns härligt att det är många av våra åkare som är med på barmarksträningen. Snart är det

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb

VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb Styrelsen för Sundsvalls Brukshundklubb föreslår följande preliminära verksamhetsplan för verksamhetsåret 2011. Verksamhetsplanen består av följande delar

Läs mer

TÄVLINGSSTATISTIK

TÄVLINGSSTATISTIK Skidting 2016 TÄVLINGSSTATISTIK 2015-2016 Distriktstävlingar 15 av 23 distriktstävlingar på snö genomförda. 8 inställda tävlingar, alla p.g.a. snöbrist. 2 tävlingar flyttade till annat datum. Distriktstävlingar

Läs mer

802434-4429 1 av 8 Verksamhetsberättelse 2012 Umekawa budokai

802434-4429 1 av 8 Verksamhetsberättelse 2012 Umekawa budokai 802434-4429 1 av 8 Verksamhetsberättelse 2012 Umekawa budokai 802434-4429 2 av 8 Under verksamhetsåret 2012 har föreningen slagit rekord i antal graderingar. Elva personer tog nya grader och Mattias Sjölander

Läs mer

Föräldrarmöte U8:1 12 November Information till föräldrar i U8:1 inför säsongen 2017/2018

Föräldrarmöte U8:1 12 November Information till föräldrar i U8:1 inför säsongen 2017/2018 Föräldrarmöte U8:1 12 Noember 2017 Information till föräldrar i U8:1 inför säsongen 2017/2018 Agenda Målsättning Ledare och kontaktpersoner Informationsspridning Värdegrund i klubben Läger, Träning och

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR KGoIF SKIDOR

VERKSAMHETSPLAN FÖR KGoIF SKIDOR VERKSAMHETSPLAN FÖR KGoIF SKIDOR 2009-2010 1 Ändamål. Föreningen skall bedriva följande idrotter; Längdskidåkning Allmänt Föreningen skall bedriva sin idrottsliga verksamhet i enlighet med idrottens mål

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2009/2010 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2009-2010 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Vi finns på Gustaf Adolfs Gata Skövde. Kansliet är öppet Mån, ons, fre kl (onsdagar och fredagar endast på telefon)

Vi finns på Gustaf Adolfs Gata Skövde. Kansliet är öppet Mån, ons, fre kl (onsdagar och fredagar endast på telefon) 1 Bordtennisförbund (VBTF) arbetar för utveckling tillsammans med våra föreningar för ett aktivt bordtennisintresse. VBTF tillhör de största distrikten i Sverige och har ca 60 aktiva föreningar. Lite fakta:

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

PRESENTATION AK VERKSAMHET NOVEMBER - APRIL. Stockholms Skidförbunds Styrelsemöte

PRESENTATION AK VERKSAMHET NOVEMBER - APRIL. Stockholms Skidförbunds Styrelsemöte PRESENTATION AK VERKSAMHET NOVEMBER - APRIL Stockholms Skidförbunds Styrelsemöte AGENDA - STYRNING - TRÄNING - TÄVLING - UTBILDING - LVC - EKONOMI ÖVRIGT Stockholms Skidförbunds Styrelsemöte ALPINA KOMMITTÉN

Läs mer

Tävlingsprogram 2010-2011 DH 8-9, 10-11 12-13 / Övrigt /

Tävlingsprogram 2010-2011 DH 8-9, 10-11 12-13 / Övrigt / Rev: 2010-12-20 Tävlingsprogram 2010-2011 DH 8-9, 10-11 12-13 / Övrigt / Nedanstående är 2009-2010 - skall ersättas när planering klarare! Vecka Lov Dag Datum Tävling Serie Arrangör Gren Klass Alternativ

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 SEGERSTA OK E-post:segerstaok@passagen.se Under verksamhetsåret har följande personer ingått i styrelse och verksamhetsgrupper. Styrelse Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare

Läs mer