Beslutande Ann Laurentz (s) ordförande Henrik Wöhlecke (m) vice ordförande

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Beslutande Ann Laurentz (s) ordförande Henrik Wöhlecke (m) vice ordförande"

Transkript

1 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Åkersberg i Höör kl ande Ann Laurentz (s) ordförande Henrik Wöhlecke (m) vice ordförande Jasmin Safic (s) ledamot Malin Kauranen (s) ledamot Stefan Karlsson (v) ledamot Fredrik Lundström (m) ledamot Ann-Charlott Svensson (c) ledamot Marianne Johansson (fp) ledamot Jan-Erik Bergkvist (s) tj.g ers för Marianne Svensson (s) Torsten Winther (c) tj.g ers för Ola Hyltén (c) Fredrik Ottesen (sd) tj.g ers för Patrik Ohlsson (sd) Övriga närvarande Lars Skogshus (s) ersättare Erika Mattsson (s) ersättare Ken Henriksson (v) ersättare Mikael Holmström (m) ersättare Hans-Ove Lunde (kd) ersättare Viveca Serder förvaltningschef Lisbeth Larsson nämndsekreterare Hans Sandberg utvecklingssekreterare Christel Pettersson ekonom Josef Chaib utredare 42 Paragrafer Utses att justera Justering, plats och tid Marianne Johansson Gymnasie- och Vuxenutbildning, Sekreterare... Lisbeth Larsson Ordförande... Ann Laurentz Justerare... Marianne Johansson BEVIS Justering har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla den Protokollet förvaras på Gymnasie- och Vuxenutbildning...

2 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 2 (12) 42 INFORMATION OM UNGDOMSPOLITISKT HANDLINGSPROGRAM beslutade att föreslå kommunfullmäktige att anta Ungdomspolitisk strategi för Eslövs kommun. Ärendet behandlas på kommunfullmäktiges sammanträde Josef Chaib informerar om att strategin har arbetats fram i samverkan mellan kommunens förvaltningar utifrån LUPP (lokal uppföljning av ungdomspolitiken). Strategin har under våren kompletterats med ett handlingsprogram för hur ungas delaktighet och inflytande ska utvecklas i de kommunala förvaltningarna. Ett tidsträd, med temadag, seminarium, inspirationsdag med mera har skissats för att driva handlingsprogrammet framåt. - tackar för informationen och lägger den till handlingarna.

3 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 3 (12) 43 GOV BOKSLUTSPROGNOS Förvaltningen har på uppdrag av kommunledningskontoret utarbetat bokslutsprognos 2, per den 30 april, tillsammans med skolledarna. Handling Bokslutsprognos , förvaltningschef Viveca Serder och ekonom Christel Pettersson. Beredning Prognosen för gymnasieskolans del är - som vanligt vid detta prognostillfälle - mycket osäker eftersom vi inte vet om de nya gymnasieeleverna från Eslöv, Hörby och Höör kommer att gå i Eslöv eller i andra skolor till hösten. För kvalificerad yrkesutbildning finns samma osäkerhet angående antalet studerande till hösten. För SFI beräknas underskott uppstå på grund av stor elevtillströmning. s arbetsutskott beslutade att överlämna Bokslutsprognos till nämnden för beslut. - beslutar godkänna bokslutsprognos 2 och överlämna den till kommunstyrelsen.

4 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 4 (12) 44 GOV ÖVERSIKTSPLAN - FÖRDJUPNING ÖSTRA ESLÖV har getts möjlighet att lämna synpunkter på Översiktsplan Eslövs kommun, Fördjupning Östra Eslöv. Utställningshandling - januari 2008, som tagits fram av Miljö och Samhällsbyggnad. Syftet med fördjupningen är att klargöra utvecklingen av Östra Eslöv. Fördjupningen ska utgöra en handlingsplan för hur den framtida markanvändningen och den bebyggda miljön ska utvecklas och bevaras. Handling Översiktsplan Eslövs kommun. Fördjupning Östra Eslöv. Utställningshandling - Januari 2008, Miljö och Samhällsbyggnad. Synpunkter Översiktsplan Eslövs kommun. Fördjupning Östra Eslöv. Utställningshandling - Januari 2008, förvaltningschef Viveca Serder och utvecklingssekreterare Hans Sandberg. Beredning Förvaltningen vill betona, att det är viktigt att det finns attraktiva skoloch lärmiljöer på alla nivåer inom kommunens utbildningsväsende: i förskolan, grundskolan, gymnasieskolan samt vuxenutbildningens olika delar. Förvaltningen vill också framhålla, att vid en exploatering av Östra Eslöv är det viktigt att se till att tillgången till Snärjet inte begränsas, området utnyttjas av förskolan, grundskolan och gymnasieskolan för allehanda uteaktiviteter. s arbetsutskott beslutade att överlämna Översiktsplan - Fördjupning östra Eslöv till nämnden för beslut. - beslutar att ta skrivelsen som sin och översända den till Miljö och Samhällsbyggnad.

5 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 5 (12) 45 Dnr GOV INFORMATION OM UTREDNING AV FRAMTIDA SKOLSTRUKTUR I ESLÖV MED TYNGDPUNKT ÖSTRA DELEN Förvaltningschefen informerar om att Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens och Barn- och familjenämndens presidier har tillsammans med kommunstyrelsens ordförande enats om att föreslå kommunstyrelsen att begära en kommunövergripande utredning av den framtida skolstrukturen i Eslöv. Utredningen ska omfatta utbildningsverksamheten i Eslöv, från förskola till vuxenutbildning, med tyngdpunkt på östra Eslöv och att utgångspunkten ska vara verksamheternas förändrade behov i ett långsiktigt perspektiv. Målet är att optimera arbets- och lärandemiljön inom nuvarande bestånd av lokaler på ett kostnadseffektivt sätt. Måltidsfrågan ska beaktas i utredningen. Utredningen pågår och ska vara klar den 1 oktober Handling Utredning av framtida skolstruktur i Eslöv med tyngdpunkt östra delen, kommundirektör Eje Ringborn. Deras dnr tackar för information och lägger den till handlingarna.

6 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 6 (12) 46 INFORMATION OM OMVALET TILL GYMNASIESKOLAN Christel Pettersson redogör för omvalen som eleverna har gjort inför läsåret 2008/2009. Den totala förändringen för gymnasieskolan i Eslöv är + 16 elever. Bygg-, Hotell- och restaurang-, Naturvetenskaps- och Industriprogrammet har fått fler förstahandssökande vid omvalet. Till Samhällsvetenskapsprogrammet med ekonomisk inriktning och Handelsoch administrationsprogrammet har antalet förstahandssökande minskat. - tackar för informationen och lägger den till handlingarna.

7 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 7 (12) 47 GOV RAPPORT OM KOMMUNENS UPPFÖLJNINGSANSVAR Viveca Serder ger en lägesrapport om kommunens uppföljningsansvar. Lotta Zachrison har ansvar för uppföljning av de ungdomar i åldersgruppen år som inte fullföljt sin gymnasieutbildning. Födelseår Ej skolplacerade Okänd sysselsättning Nyinflyttade De nyinflyttade ungdomarna har i dagarna kontaktats via brev och erbjudits vägledning om utbildning. 20 elever har en individuell studieplanering inom gymnasiet. - tackar för rapporten och lägger den till handlingarna.

8 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 8 (12) 48 INFORMATION OM FRITT SÖK I SAMVERKAN SKÅNE SYDVÄST, SSSV Förvaltningschefen informerar om att hon varit på möte tillsammans med förvaltningschefer och ledande politiker för information om fritt sök i regionen SSSV. Flera kommuner i Skåne har utökat möjligheten till fritt sök. Detta innebär att eleverna fritt får välja mellan de program som erbjuds inom samverkansområdet och blir mottagna som förstahandssökande. SSSV har inget avtal om fritt sök. Förslag till avtal, som kommer att gälla från och med läsåret 2009/2010, kommer nämnden att behandla på sammanträdet i juni. - tackar för informationen och lägger den till handlingarna.

9 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 9 (12) 49 INFORMATION OM FRISKOLOR I ESLÖV MED OMNEJD Hans Sandberg informerar om att har beretts möjlighet att yttra sig till Skolverket om 16 friskolor i Eslöv med omnejd. Hans Sandberg informerar om kommunens roll när det gäller yttrande till Skolverket om fristående skolor. Av förarbetena till lagstiftningen om fristående skolor framgår att det är lägeskommunen och för fristående gymnasieskolor även näraliggande kommuner, som ska påvisa att de negativa följderna för det offentliga skolsystemet av en nyetablering är av så bestående karaktär och är så påtagliga att bidrag inte ska ges. Kommunen bör till sitt yttrande bifoga en konsekvensbeskrivning som bl.a. ska visa på ekonomiska, organisatoriska och pedagogiska konsekvenser vid start av den planerade fristående skolan. Kommunen ska i sitt yttrande göra en bedömning om etableringarna av de två fristående skolorna, Fogdaröds omsorg, vård och utbildning, ekonomisk förening, fristående gymnasiesärskola i Höörs kommun och Driftkraft Värend AB (John Bauer) fristående gymnasieskola i Eslövs kommun, medför kraftiga begränsningar för gymnasieskolan och gymnasiesärskolan i Eslöv att erbjuda till exempel alla inriktningar av ett nationellt program. Vidare ska en bedömning göras om etableringarna leder till att förutsättningarna för gymnasieskolan och gymnasiesärskolan att erbjuda nationella program försvinner. Hänsyn ska även tas till de ekonomiska konsekvenserna av en nyetablering. Konsekvenserna ska avse förhållanden på lång sikt. Dessutom ska kommunen göra en bedömning om etableringarna tillför något till utbildningsutbudet i samverkansområdet. Det är inte kommunens uppgift att bedöma om de fristående skolorna till art och nivå väsentligen svarar mot de kunskaper och färdigheter som motsvarande skolform inom det offentliga skolväsendet ger. Denna uppgift tillkommer Skolverket.

10 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 10 (12) 49, forts. - tackar för informationen och fortsätter diskussion om friskolor i Eslöv med omnejd före nämndens beslut.

11 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 11 (12) 50 Dnr GOV REDOVISNING AV DELEGERINGSBESLUT Följande delegeringsbeslut redovisas: fattat av arbetsutskottet: Dnr GOV Elevärende. Handling Redovisning av delegeringsbeslut, nämndsekreterare Lisbeth Larsson. - Redovisningen läggs med godkännande till handlingarna.

12 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 12 (12) 51 Dnr GOV REDOVISNING AV MEDDELANDEN Följande meddelanden redovisas. Protokoll Personalkommittén, och Protokoll s arbetsutskott, Protokoll Rådet för Hälsa och Trygghet, MBL-protokoll, Protokoll, GOV smeddelande från Myndigheten för Skolutveckling: Försöksverksamhet med gymnasial lärlingsutbildning. Dnr 2008:57 GOV från Skolverket att bevilja fortsatt statlig tillsyn och rätt till bidrag för Malmö Praktiska Gymnasium som en fristående gymnasieskola i Malmö kommun. Ny huvudman är Baggium Utbildning AB. Dnr :0265. Handling Redovisning av meddelanden, nämndsekreterare Lisbeth Larsson. - Redovisningen läggs med godkännande till handlingarna.

Beslutande Ann Laurentz (s) ordförande Henrik Wöhlecke (m) vice ordförande

Beslutande Ann Laurentz (s) ordförande Henrik Wöhlecke (m) vice ordförande ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Sallius kl 18.30-22.15 ande Ann Laurentz (s) ordförande Henrik Wöhlecke (m) vice ordförande Jasmin Safic (s) ledamot Malin Kauranen (s) ledamot Fredrik Lundström

Läs mer

Plats och tid Sallius, Östergatan 15 i Eslöv kl Beslutande Ann Laurentz (s) ordförande Henrik Wöhlecke (m) vice ordförande

Plats och tid Sallius, Östergatan 15 i Eslöv kl Beslutande Ann Laurentz (s) ordförande Henrik Wöhlecke (m) vice ordförande ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Sallius, Östergatan 15 i Eslöv kl 18.30 21.35 ande Ann Laurentz (s) ordförande Henrik Wöhlecke (m) vice ordförande Jasmin Safic (s) ledamot Malin Kauranen (s)

Läs mer

Marianne Svensson (S) förste vice ordförande. David Westlund (S) ledamot Erika Isaksson (S) ledamot

Marianne Svensson (S) förste vice ordförande. David Westlund (S) ledamot Erika Isaksson (S) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (16) Plats och tid Stadshuset Albert Sahlin, klockan 17.30-19.45, 20.00-21.00 Beslutande Catharina Malmborg (M) ordförande Marianne Svensson (S) förste vice ordförande Anders

Läs mer

PROTOKOLL 1(9) 2010-06-08

PROTOKOLL 1(9) 2010-06-08 PROTOKOLL 1(9) Tid: Kl 13 00 16 30 Plats: Kommunförvaltningen lokal Bäcken Ledamöter: Erika Sundström, s, ordförande Sirpa Lundkvist, s Robert Karlsson, s Anita Lindström, c Anita Backman, s, tjg ers Esbjörn

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (37) Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (37) Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (37) Plats och tid Sallius kl 21.15-21.50 ande Ann Laurentz (s) ordförande Henrik Wöhlecke (m) vice ordförande Jasmin Safic (s) ledamot Malin Kauranen (s) ledamot Stefan Karlsson

Läs mer

Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Peter Melinder (M) tjg. ers. för K Reinisch Annette Linander (C) ledamot

Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Peter Melinder (M) tjg. ers. för K Reinisch Annette Linander (C) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Plats och tid Stadshuset, klockan 14.00-16.15 ande Cecilia Lind (S) ordförande Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Peter Melinder (M) tjg. ers.

Läs mer

Catharina Malmborg (M) vice ordförande Janet Andersson (S) ledamot. Christel Pettersson. Catharina Malmborg Förvaltningens expedition Paragrafer 9-16

Catharina Malmborg (M) vice ordförande Janet Andersson (S) ledamot. Christel Pettersson. Catharina Malmborg Förvaltningens expedition Paragrafer 9-16 Sida 1 (13) Plats och tid Bergagymnasiet, Ringsjövägen 2 i Eslöv klockan 18.30-21.55 Beslutande Lena Emilsson (S) ordförande Catharina Malmborg (M) vice ordförande Janet Andersson (S) ledamot Ola Hyltén

Läs mer

Catharina Malmborg (M) vice ordförande Janet Andersson (S) ledamot Marianne Svensson (S) ledamot Kent Karlsson (KD) tjg ers för Ola Hyltén (C)

Catharina Malmborg (M) vice ordförande Janet Andersson (S) ledamot Marianne Svensson (S) ledamot Kent Karlsson (KD) tjg ers för Ola Hyltén (C) Sida 1 (14) Plats och tid Bergagymnasiet, Ringsjövägen 2 i Eslöv klockan 18.30-20.45 ande Lena Emilsson (S) ordförande Catharina Malmborg (M) vice ordförande Janet Andersson (S) ledamot Marianne Svensson

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Monica Lantz Thomas Uppman Stefan Ohlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

David Westlund (S) ledamot Erika Isaksson (S) ledamot

David Westlund (S) ledamot Erika Isaksson (S) ledamot Sida 1 (24) Plats och tid Bergagymnasiet, klockan 18.30 21.55 Beslutande Catharina Malmborg (M) ordförande Marianne Svensson (S) förste vice ordförande Ola Hyltén (C) andre vice ordförande David Westlund

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Björn Andreasson, (m), ordförande Ingemar Kristensson, (m), ledamot Johan Svanberg, (m), ledamot Brita Edholm, (fp),

Läs mer

Gert Björk (M) Sophia Steinick- Sandberg (MP) Kerstin Ekoxe (S) Göran Granberg (SD) Eva Rebbling (V) Peter Sjögren (M) Anna Biegus-Nilsson (S)

Gert Björk (M) Sophia Steinick- Sandberg (MP) Kerstin Ekoxe (S) Göran Granberg (SD) Eva Rebbling (V) Peter Sjögren (M) Anna Biegus-Nilsson (S) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (19) Plats och tid Sal VO3, Bergagymnasiet, Verkstadsgatan 1, Eslöv kl 18.00-20.15 ande Övriga närvarande Catharina Malmborg (M) Marianne Svensson (S) Madeleine Atlas (C) Håkan

Läs mer

Utbildningarna ska starta i augusti 2010 med totalt 115 elever. Fullt utbyggd beräknas skolan ha 345 elever 2012.

Utbildningarna ska starta i augusti 2010 med totalt 115 elever. Fullt utbyggd beräknas skolan ha 345 elever 2012. Dnr KS.2009.219 2009-06-03 YTTRANDE Utskottet för gymnasie- och vuxenutbildning Yttrande över ansökan från Lärande i Östergötland AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag för fristående gymnasieskola

Läs mer

Justeringens plats Kommunhuset och tid , kl Paragrafer 1 7 sekr 1 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:...

Justeringens plats Kommunhuset och tid , kl Paragrafer 1 7 sekr 1 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:... 2008-01-28 1 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.10 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Brita Edholm, (fp), ordförande Anna Palm, (m), 1:e vice ordförande Johan Svanberg, (m), tjg ersättare Gunilla

Läs mer

BN AU PROTOKOLL

BN AU PROTOKOLL BN AU PROTOKOLL HEDEMORA KOMMUN ilu HEDEMORA 1(11) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-10.20 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista

Läs mer

Plats och tid. Kommunkansli, Höörsalen Måndagen den 19 januari 2015 kl. 19:00 21:00. Beslutande Ledamöter

Plats och tid. Kommunkansli, Höörsalen Måndagen den 19 januari 2015 kl. 19:00 21:00. Beslutande Ledamöter 2015-01-21 1 (14) Plats och tid Kommunkansli, Höörsalen Måndagen den 19 januari 2015 kl. 19:00 21:00 ande Ledamöter Björn Andreasson (M), Ordförande Susanne Andersson (M) Ola Kollén (C), 2:e vice ordförande

Läs mer

Yttrande över ansökan från Drottning Blankas Gymnasieskola AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag för fristående gymnasieskola i Lunds kommun

Yttrande över ansökan från Drottning Blankas Gymnasieskola AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag för fristående gymnasieskola i Lunds kommun Dnr KS.2009.202 2009-06-03 YTTRANDE Utskottet för gymnasie- och vuxenutbildning Yttrande över ansökan från Drottning Blankas Gymnasieskola AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag för fristående gymnasieskola

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Kommunfullmäktige 2006-10-30

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Kommunfullmäktige 2006-10-30 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Medborgarhuset kl. 18.00 18.45 Beslutande Övriga närvarande Lena Larsson (s), ordförande, Cecilia Lind (s), Tony Hansson (s), Bernt Nilsson (s), Lars Månsson

Läs mer

2010-02-02. Stefan Karlsson (V) ersättare. Henrik Wöhlecke, ersättare Tony Hansson. Kommunledningskontoret 16 februari 2010, kl 12.00.

2010-02-02. Stefan Karlsson (V) ersättare. Henrik Wöhlecke, ersättare Tony Hansson. Kommunledningskontoret 16 februari 2010, kl 12.00. Sida 1 (14) Plats och tid Stadshuset, klockan 17.00-17.45 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande Lars Månsson (S) 1:e vice ordförande Tony Hansson (S) ledamot Lena Emilsson (S) ledamot Bernt Nilsson (S)

Läs mer

BARN- OCH BILDNINGSNÄMND Protokoll

BARN- OCH BILDNINGSNÄMND Protokoll 1 (6) Plats och tid Beslutande Övriga, Sammanträdesrummet, övre våningen, Stadshuset i Hagfors, kl 09:00-11:45 Anna-Greta Johansson (S) Anna Hammar (V) Jan Sandström (S) Ola Ekblom (FP) Inge-Marie Byström

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Anne-Louise King (M) Stefan Bengtsson Svärd (M) Jenny Adolphson (C) Siv Anedda (FP) Birgitta Nordström-Kallings (KD)

ANSLAGSBEVIS. Anne-Louise King (M) Stefan Bengtsson Svärd (M) Jenny Adolphson (C) Siv Anedda (FP) Birgitta Nordström-Kallings (KD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Karlbergsskolan, Köping, kl 14.00 16.00 ande Roger Eklund (S), ordf. Viveca Sandberg (S) Gina Lisegran (S) Gordana Jovanovic (S) ersättare Lena Vilhelmsson (S)

Läs mer

Dnr KS.2009.205 2009-06-02 YTTRANDE. Utskottet för gymnasie- och vuxenutbildning

Dnr KS.2009.205 2009-06-02 YTTRANDE. Utskottet för gymnasie- och vuxenutbildning Dnr KS.2009.205 2009-06-02 YTTRANDE Utskottet för gymnasie- och vuxenutbildning Yttrande över ansökan från Humanus Utbildning Syd AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag för fristående gymnasieskola

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och kulturnämnden

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och kulturnämnden 1(15) Plats och tid: Stora sammanträdesrummet, Ale gymnasium, Nödinge kl. 08:30-15.00 Beslutande Monica Samuelsson (s), ordf Åke Andersson (s) och tjänstgörande ersättare Tore Berghamn (fp) Kent Carlsson

Läs mer

(tf!d?r 1va1 ~ Camilla Nordström

(tf!d?r 1va1 ~ Camilla Nordström 1 (15) Plats och tid: ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Utses att justera Ersättare ens plats, tid: Justerade paragrafer Underskrifter: Barn- och utbildningskontoret,

Läs mer

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (9) Plats och tid Stadshuset, 14.00-15.15 ande Johan Andersson (S) ordförande Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan

Läs mer

Gymnasienämnd GYM 2014/13. Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, Stadshuset, klockan 15:00. Elisabeth Jangenby.

Gymnasienämnd GYM 2014/13. Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, Stadshuset, klockan 15:00. Elisabeth Jangenby. Protokoll 2014-10-21 Gymnasienämnd Gymnasienämnd Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, Stadshuset, 2014-10-21 klockan 15:00 Beslutande Stefan Svensson S Ordförande Carina Bäck S Per Holm KD Gruppledare

Läs mer

Utskottet för Gymnasie- och Vuxenutbildning 48 KS.2010.0187

Utskottet för Gymnasie- och Vuxenutbildning 48 KS.2010.0187 Utskottet för Gymnasie- och Vuxenutbildning Sammanträdesprotokoll Sida 32 (52) 2010-05-10 2010 48 KS.2010.0187 Yttrande över ansökan från Lernia College AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag för den

Läs mer

Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande

Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl. 08.30-11.00 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Sven-Åke Kristensson (KD) tjg ers för O Hyltén (C) David Westlund (S) ledamot Ann Ahlzén Wikberg (S) tjg ers för E Mattsson (S)

Sven-Åke Kristensson (KD) tjg ers för O Hyltén (C) David Westlund (S) ledamot Ann Ahlzén Wikberg (S) tjg ers för E Mattsson (S) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (15) Plats och tid Stadshuset Emanuel Möller, klockan 18.30 21.10 ande Catharina Malmborg (M) ordförande Gert Björk (M) tjg ers för M Svensson (S) Sven-Åke Kristensson (KD)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.50 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Lars Björklund (s), Gudrun Henriksson (c), Bengt Sjöberg (kd)

Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Lars Björklund (s), Gudrun Henriksson (c), Bengt Sjöberg (kd) Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.00-15.40 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Olle Engström (s) Åsa Hååkman Felth (s) Ann-Marie Rosö (s) Pia

Läs mer

Catharina Malmborg (M) ersättare Fredrik Ottesen (SD) ersättare

Catharina Malmborg (M) ersättare Fredrik Ottesen (SD) ersättare Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Plats och tid Stadshuset, klockan 14.15-14.55 ande Henrik Wöhlecke (M) ordförande Janet Andersson (S) ledamot David Westlund (S) tjg ers för A Linander (C) Håkan Svensson-Sixbo

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 24 mars 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Kjell Söderlund (s) Sami Hoikkala

Läs mer

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 10 maj 2016, kl. 15.00 17.40 Beslutande Robert Wenglén (M) Cia Barwén (M) Remco Andersson (L) ordförande

Läs mer

Mohammad Gulchin (S) Gert Björk (M) Peter Sjögren (M) Sophia Steinick- Sandberg (MP)

Mohammad Gulchin (S) Gert Björk (M) Peter Sjögren (M) Sophia Steinick- Sandberg (MP) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (18) Plats och tid Bergagymnasiet, Bygg- och anläggningsprogrammet, Ringsjövägen 6, Eslöv kl 18.00-21.15 Beslutande Övriga närvarande Catharina Malmborg (M) Anders Molin (C)

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.30 Beslutande Lars Ottosson, (pf) ordförande Lina Löfberg, (m) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (s) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Marianne

Läs mer

2014-02-25. Lesley Holmberg (FP) ersättare. Eva Hallberg kommundirektör 13-16

2014-02-25. Lesley Holmberg (FP) ersättare. Eva Hallberg kommundirektör 13-16 Sammanträdesprotokoll Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset, klockan 14.00-16.10 ande Cecilia Lind (S) ordförande Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Lena Emilsson (S) tjg ers för

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-11-23 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Thomas Uppman Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-11-23 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Thomas Uppman Agneta Rönn 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Beslutande Britta Bergström Thomas Uppman Agneta Rönn Birger Svensson Stefan Ohlsson Monica Lantz Fredrik Berg, fr o m 98 Lena Lundgren (s) (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Kommunhuset 29 november kl. 13.30 16.55 Paus 15.25 15.50 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande C Ann-Christine Andreasson KD Rune Imberg 53 56 S Urban

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-10.40. Beslutande Britta Bergström (S) Leif Thor (M) Ann-Sophie Nygren (S) Mikael Sporgelin (S) Roger Persson (S) Lina Erixon

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Asarumssalen, klockan 13: , ajournering

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Asarumssalen, klockan 13: , ajournering sid 1 av 15 Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:15 15.40, ajournering 14.40 15.00 Beslutande: Paul Hedlund Ordförande (L) Cecilia Holmberg Ledamot (M) Johnny Persson Vice ordförande (S) Fredrik Nilsson

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll Tid och plats Tisdagen den 22 mars 2011, kl 18.00-19.45 i Dialogen Beslutande Ledamöter Lena Gerby (M), ordförande Gunnel Bergström (FP) Hanna Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Marzena Waligorska (M)

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Utbildningsutskottet 2006-08-14

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Utbildningsutskottet 2006-08-14 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 45 Förslag till framtida organisation för Utbildning Från Utbildningsenheten föreligger förslag till en förändrad organisation för verksamhetsområde Utbildning från

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2010-12-08

Barn- och utbildningsnämnden 2010-12-08 Barn- och utbildningsnämnden 2010-12-08 Plats och tid Högskolecentrum, hörsalen kl. 13.00-15.30 Beslutande Övriga deltagare Ingrid Noord-Silversten (S) Bertil Bresell (S) Lena Håkansson (S) Anna-Lena Rehnman

Läs mer

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 1 Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (S) ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Boel Rosdahl, (S) ledamot Catharina Tann, (S) ledamot Leif Andersson, (V)

Läs mer

Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 20 april 2016,

Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 20 april 2016, Sammanträdesdatum 216-4-2 PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 2 april 216, 15. 16.5 Jessica Hildén (S), ordförande Albert Langenbach (M), vice ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Mästaren kl 16.30-18.05 ande Kenth Wengholm (M) Ordförande Hans Dahm (S) Vice ordförande Ann Ohlsson (Fp) Annika Singleton (KD) Maria Sundqvist (S) Justerande Annica Erikssen

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2015-09-07. Plats och tid Lokal Strået, kommunhuset i Svalöv, kl 13.30 15.35 Ajournering kl. 14.52-15.

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2015-09-07. Plats och tid Lokal Strået, kommunhuset i Svalöv, kl 13.30 15.35 Ajournering kl. 14.52-15. Sida 1/15 Plats och tid Lokal Strået, kommunhuset i Svalöv, kl 13.30 15.35 Ajournering kl. 14.52-15.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S) Fredrik Jönsson (C) vice ordförande Linda

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Utsikten 1, , kl. 8:30-12:15

Barn- och utbildningskontoret, Utsikten 1, , kl. 8:30-12:15 SAMMANTRÄDESPROTOKOIL 1 (6) Plats och tid: Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Barn- och utbildningskontoret, Utsikten 1,, kl. 8:30-12:15 Stefan Larsson (M) ordförande

Läs mer

1 (1) BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 2013-04-11

1 (1) BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 2013-04-11 'tj'cr'ty'tj'tj r...r:-'~ ~ 1 (1) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 74 Ansökan från Lejonskolan AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Kristianstads

Läs mer

Catharina Malmborg (M) Marianne Svensson (S) Anders Molin (C) Sven-Olov Wallin (FP) Claus-Göran Wodlin (M) Erika Isaksson (S)

Catharina Malmborg (M) Marianne Svensson (S) Anders Molin (C) Sven-Olov Wallin (FP) Claus-Göran Wodlin (M) Erika Isaksson (S) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (16) Plats och tid Stadshuset i Eslöv, sammanträdesrum Albert Sahlin, kl 18.00-20.55 ande Catharina Malmborg (M) Marianne Svensson (S) Anders Molin (C) Sven-Olov Wallin (FP)

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2010-09-15

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2010-09-15 Ärendeförteckning Sid. 98 Föregående protokoll... 2 99 Ekonomisk rapport, Dnr BUN/2010:23... 3 100 Delårsrapport, Dnr BUN/2010:23... 4 101 Omställningsplan 2009-2012, Dnr BUN/2010:128... 5 102 Sommarskola,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-03-25 1 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M),

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Anne-Louise King (M) Stefan Bengtsson Svärd (M) Taina Malmgren (C), ersättare Siv Anedda (FP) Cisella Hugo (KD)

ANSLAGSBEVIS. Anne-Louise King (M) Stefan Bengtsson Svärd (M) Taina Malmgren (C), ersättare Siv Anedda (FP) Cisella Hugo (KD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Folkets hus, Smaragden, Köping, kl 14.00 15.40 ande Övriga deltagande Roger Eklund (S), ordf. Viveca Sandberg (S) Gina Lisegran (S) Ivan Arancibia Silva (S) Lena

Läs mer

Att yttra sig till Skolinspektionen om fristående gymnasieskolor

Att yttra sig till Skolinspektionen om fristående gymnasieskolor Januari 2011 1 (3) Att yttra sig till Skolinspektionen om fristående gymnasieskolor - Om Skolinspektionens och kommunernas olika roller vid etablering av fristående skolor Inledning Skolinspektionen har

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12 BUN 107 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 108 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 2 BUN 109 UPPFÖLJNING AV GENOMFÖRD INTERNKONTROLL, OKTOBER 2013... 3 BUN

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M)

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 1(21) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl 14:00 15.25 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Plats och tid Kommunhuset 21 februari kl. 13.30 16.00 Beslutande C Leif Sternfeldt, ordförande KD Rune Imberg tjänstgör för Elise Benjaminsson (M) S Jessica Rodén L Niklas

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-08-14 1(12) Plats och tid Christian Kruse- rummet, kommunhuset Ringsjöv. 4. Hörby kl. 13.00 16.45 Beslutande Birgitta Andersson, M, ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Tommy Neubert, S Kristina

Läs mer

Magnus Pålsson (M) ersättare Claes-Göran Wodlin (M) ersättare Andreas Lundgren (FP) ersättare Håkan Larsson (MP) ersättare

Magnus Pålsson (M) ersättare Claes-Göran Wodlin (M) ersättare Andreas Lundgren (FP) ersättare Håkan Larsson (MP) ersättare Sammanträdesprotokoll Sida 1 (16) Plats och tid Stadshuset Albert Sahlin, klockan 18.30-21.10 Beslutande Catharina Malmborg (M) ordförande Marianne Svensson (S) förste vice ordförande Sofia Mohlin (C)

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 16.25

Kommunkontoret kl 14.00 16.25 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Marianne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Blomskogs skola, kl 15.30-19.30 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.15 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Utbildningsnämndens arbetsutskott

Utbildningsnämndens arbetsutskott Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-12.25 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Helena Hallerhed (C) ledamot, ej 31 Leif Jonegård

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Safiren, vån. 3, IFO-huset, Tierps köping, kl. 08:30-11:30 ande och övriga närvarande enligt sida 2 Utses att justera Åsa Sikberg Paragrafer 87-99 Justeringens plats och tid Kommunhuset,

Läs mer

Johan Svanberg, (m), ersättare. Justeringens plats Kommunhuset och tid 2008-04-07, kl 16.30 Paragrafer 15-21. Ordförande:... Justerande:...

Johan Svanberg, (m), ersättare. Justeringens plats Kommunhuset och tid 2008-04-07, kl 16.30 Paragrafer 15-21. Ordförande:... Justerande:... 2008-03-31 18 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Brita Edholm, (fp), ordförande Anna Palm, (m), 1:e vice ordförande Ingemar Kristensson, (m), ledamot Helene

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Utbildningsnämnden (14)

Utbildningsnämnden (14) Utbildningsnämnden 2015-06-10 1 (14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 10 juni kl.8.30 11.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Mikael Hahn (S), ordförande. Monica Samuelsson (KD) Christina Moths (C) tjänstgörande ersättare 45 47, Veronica Larsdotter Ek (S)

Mikael Hahn (S), ordförande. Monica Samuelsson (KD) Christina Moths (C) tjänstgörande ersättare 45 47, Veronica Larsdotter Ek (S) 2018-05-08 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda, tisdagen den 8 maj 2018 klockan 13.30-16.42 Beslutande Mikael Hahn (S), ordförande Agneta Lindberg (S) Mikael Engström (S) Patrik Karlsson (VF) Malin

Läs mer

Johan Andersson (S) Lena Emilsson (S) Gabriele Goldhammer (S) tjg ers för J Andersson (S) Lars Månsson (S)

Johan Andersson (S) Lena Emilsson (S) Gabriele Goldhammer (S) tjg ers för J Andersson (S) Lars Månsson (S) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Plats och tid Sammanträdesplats, klockan tid 19.20-19-30 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande Johan Andersson (S) Lena Emilsson (S) Tony Hansson (S) Gabriele Goldhammer

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn och utbildning

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn och utbildning 2009-08-19 64 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Torsörummet, kl 13.00-15.50 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Bernt Ekström s ledamot Leif Andersson

Läs mer

Utbildningsnämnden 2012-09-26 1 (9)

Utbildningsnämnden 2012-09-26 1 (9) Utbildningsnämnden 2012-09-26 1 (9) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 26 september kl. 9.00 14.45 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell 1(12) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 14.00-16.00 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ers. ordförande Lena Svensson (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C)

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Boel Rosdahl (S), tjänstgörande ersättare

Lars Ottosson (PF), ordförande Boel Rosdahl (S), tjänstgörande ersättare 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Boel Rosdahl (S), tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef Ann-Christine Sandell, förvaltningsekonom

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Vård- och omsorgsnämnden

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Vård- och omsorgsnämnden ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Stadshuset, kl. 17.30 18.30 ande Övriga närvarande Bernt Nilsson (S) Lesley Holmberg (FP) Agneta Nilsson (S) Elo Larsen (S) Kerstin Ekoxe (S) Lars-Erik Björklund

Läs mer

Anders Ahvander (SÖS)

Anders Ahvander (SÖS) Protokollsutdrag 1 (5) Plats och tid Sessionssalen kl. 14.00 15.35 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Mikael Rubin (M), Ordförande Göran Gärtner (M) Catharina Blixen-Finecke (M) Erik Lundström

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S) Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-09-26 1(11) Tid och plats onsdagen den 26 september 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott 2015-04-29

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott 2015-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 29 april 2014 kl. 08.30 10.45 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande C Ann-Christine Andreasson KD

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Utskottet för Gymnasie- och Vuxenutbildning 2009-08-17

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Utskottet för Gymnasie- och Vuxenutbildning 2009-08-17 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Berga, Verkstadsvägen i Eslöv kl 18.00-18.50 ande Lena Emilsson (S) ordförande Janet Andersson (S) ledamot Catharina Malmborg (M) ledamot Ola Hyltén (C) ledamot

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 50 Godkännande av ärendelista... 66 51 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 67 52 Information om barn- och utbildningsverksamhetens ekonomi... 68 53 Ung Företagsamhet

Läs mer

Istvan Barborg (S) Therese Granlund (M) Per-Magnus Espgård (C) Josefin Esbjörnsson (FP) Håkan Svensson-Sixbo (V)

Istvan Barborg (S) Therese Granlund (M) Per-Magnus Espgård (C) Josefin Esbjörnsson (FP) Håkan Svensson-Sixbo (V) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Plats och tid Marieskolan klockan 18.00 21.00 Beslutande Övriga närvarande Lena Emilsson (S) Jonas Falk (M) Daniel Rhodin (FP) Istvan Barborg (S) Lars Lindkvist (S) Therese

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 15.00-15.35 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-08-29 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) 1:e v ordf Tommy Nilsson (s) 2:e v

Läs mer

Ingrid Markström Barn- och utbildningskontoret

Ingrid Markström Barn- och utbildningskontoret Plats och tid Norrtäljesalen onsdagen den 16 januari 2019 kl. 14. 14.45 Ledamöter Patrik Dahl (C) ordförande Jörgen Jansson (M) Gustav Palm (M), tj ersättare Nina Jones (M) Sören Forslund (M) Peter Cederholm

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdag 2015-10-05 Innehåll 137 Studiebesök... 164 138 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 165 139 Månadsuppföljning/delårsbokslut

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2015-01-14 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 januari kl.8.30 12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (28) Utskottet för Gymnasie- och Vuxenutbildning

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (28) Utskottet för Gymnasie- och Vuxenutbildning ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (28) Plats och tid Kvalificerad Yrkesutbildning, Per Håkanssons väg i Eslöv kl 18.30 21.05 ande Lena Emilsson (S) ordförande Marianne Svensson (S) ledamot Janet Andersson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (9)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Sida 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Fästningsholmen, plan 4, stadshuset klockan 13:00-16:00 ande Matilda Jansson (L) Ordförande Camilla Haag (S) Erika Sjöblom (S) Fredrik Gullbrantz (S) Fredrik Schandorff

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid: Förvaltningsbyggnad Viktoria, Stenbocken, kl 11.10 12.30 Beslutande: Sebastian Clausson (S), ordförande Jessica Bredenberg (S) Josefine Thimberg (S) ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden 1(16) Tid och plats 2014-06-05 - i Skånes Fagerhultsrummet klockan 13.30-17.00 Beslutande Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande Thomas Bjertner (S) - andre vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott. Benny Gustafsson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott. Benny Gustafsson SÖDERHAMNS KOMMUN Nämnd Plats och tid Utses att justera Barn- och utbildningsnämndens förvaltningskontor, 08:00: - 09:00 Benny Gustafsson Justeringens plats och tid Förvaltningshuset, 2015-04-14, kl 10:00

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

Protokoll 1 (18) Utbildningsförvaltningen, Linbanegatan 12, tisdagen den 11 september 2018, klockan

Protokoll 1 (18) Utbildningsförvaltningen, Linbanegatan 12, tisdagen den 11 september 2018, klockan Protokoll 1 (18) ande organ Plats och tid ande Utbildningsförvaltningen, Linbanegatan 12, tisdagen den 11 september 2018, klockan 15.00-17.00 Sven Jansson, Ordförande (S) Monica Avås, Vice ordförande (M)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.00 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Bengt Jarring (KD) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Mikael Malm, (S) tjänstgörande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Årjängs gymnasieskola, kl 15.15-18.40 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp) Stefan

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN 2010 O520

ESLÖVS KOMMUN 2010 O520 Sammanträdesprotokoll Sida 39 (52) 2010 O520 51 KS.2010.0206 Yttrande över ansökan från Lärande i Östergötland AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag för den fristående gymnasieskolan LAER-gymnasiet

Läs mer