Beslutande Ann Laurentz (s) ordförande Henrik Wöhlecke (m) vice ordförande

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Beslutande Ann Laurentz (s) ordförande Henrik Wöhlecke (m) vice ordförande"

Transkript

1 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Sallius kl ande Ann Laurentz (s) ordförande Henrik Wöhlecke (m) vice ordförande Jasmin Safic (s) ledamot Malin Kauranen (s) ledamot Fredrik Lundström (m) ledamot Ann-Charlott Svensson (c) ledamot Ola Hyltén (c) ledamot Marianne Johansson (fp) ledamot Sven Ehnberg (s) tj.g ers för Marianne Svensson (s) Ken Henriksson (v) tj.g ers för Stefan Karlsson (v) Fredrik Ottesen (sd) tj.g ers för Patrik Ohlsson (sd) Torsten Winther (c) tj.g ers för A-Ch Svensson (c) Övriga närvarande Erika Mattsson (s) ersättare Lars Skogshus (s) ersättare Jan-Erik Bergkvist (s) ersättare Torsten Winther (c) ersättare Mikael Holmström (m) ersättare Hans-Ove Lunde (kd) ersättare Viveca Serder förvaltningschef Hans Sandberg utvecklingssekreterare Lisbeth Larsson nämndsekreterare Christel Pettersson ekonom Christel Nordbeck ekonomiassistent Conny Hägerklint personalrepresentant Johan Holmqvist rektor Josef Chaib utredare Paragrafer Utses att justera Justering, plats och tid Fredrik Lundström Gymnasie- och Vuxenutbildning, Sekreterare... Lisbeth Larsson Ordförande... Ann Laurentz Justerare... Fredrik Lundström BEVIS Justering har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla den Protokollet förvaras på Gymnasie- och Vuxenutbildning...

2 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 2 (15) 13 GOV TEKNIKCOLLEGE MELLERSTA SKÅNE BEGÄRAN OM ATT ÖVERFÖRA MEDEL FÖR INVESTERING FRÅN 2011 TILL 2009 Gymnasieskolan i Eslöv har hos Industrikommittén ansökt om att få bli Teknikcollege. Representanter för Industrikommittén har kommenterat ansökningarna och besökt gymnasieskolan. Som ett resultat av besöket konstaterar Industrikommittén, att det specialutformade teknikprogrammet skall ingå från start tillsammans med Industriprogrammet och Teknikprogrammet. Industrikommittén vill därför se en plan för hur visionen tekniskt utbildningscentrum skapas med tidsplaner, layouter och politiska beslut om tillbyggnad/ombyggnad och budget för detta. Handling Teknikcollege Mellersta Skåne begäran om att överföra medel för investering från 2011 till 2009, ställföreträdande förvaltningschef Hans Sandberg, ekonom Christel Pettersson och rektor Johan Holmqvist. Beredning För att svara upp mot Industrikommitténs begäran om att få se en plan för hur visionen tekniskt utbildningscentrum ska skapas med tidsplaner, layouter och politiska beslut om tillbyggnad/ombyggnad samt budget för detta, krävs att de investeringsmedel för gymnasieskolan (3 miljoner) som är avsatta att tas i bruk 2011 förs över till Avsikten är, att omlokaliseringen av det specialutformade teknikprogrammet ska genomföras i samband med läsårsstarten Detta kräver, att de nödvändiga om- och tillbyggnaderna blir färdiga under sommaren Vi kan inte se, att vi har några andra rimliga möjligheter att åstadkomma det Industrikommittén efterfrågar med mindre än att denna omfördelning görs. Det finns annars en uppenbar risk att certifieringen skjuts på framtiden.

3 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 3 (15) 13, forts. Yttrande Nämndens ordförande vill föra till protokollet att Gymnasieskolan i Eslöv har för avsikt att senast i mars 2008 ingå samverkansavtal med Höör och Hörby som specifikt rör Teknikcollege Mellersta Skåne. - beslutar att ta skrivelsen som sin och översända den till kommunfullmäktige med en begäran om att investeringsmedlen för gymnasieskolan som är avsatta för 2011 förs över till 2009.

4 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 4 (15) 14 RAPPORT FRÅN RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Johan Holmqvist rapporterar att kostnaderna för stölder av teknisk utrustning på Berga under läsåret 2006/2007 uppgick till kronor. Under innevarande läsår har stölderna sjunkit till nästan 0, och inga stölder från elever har rapporterats. Väktarronderingen har utökats under innevarande läsår, vilket troligtvis är en anledning till att stölder och skadegörelse har minskat på Berga. Rådet för Hälsa och Trygghet informerades på sammanträde om att Förslag till säkerhetslösning för minskad skadegörelse är på väg till kommunstyrelsen. - tackar för rapporten och lägger den till handlingarna.

5 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 5 (15) 15 RAPPORT OM UNGDOMSPOLITISK STRATEGI Ungdomspolitisk strategi för Eslövs kommun antogs av kommunstyrelsen Ungdomspolitiken är en kommunövergripande angelägenhet som förutsätter delaktighet från samtliga verksamheter och politiska led. Ungdomspolitik kräver samordning och en lämplig struktur för att ta tillvara och utnyttja den kompetens som finns. Josef Chaib redogör för hur Eslövs kommun ska ge unga - förutsättningar för trygghet och hälsa, - möjligheter till en meningsfull och lustfylld fritid samt - stöd och utrymme för lärande inom en mångfald av miljöer för hela livet. - beslutar - tacka för rapporten, - på grund av ungdomsfrågornas dignitet föreslå kommunfullmäktige att Ungdomspolitisk strategi för Eslövs kommun antas av kommunfullmäktige.

6 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 6 (15) 16 MÅLDISKUSSION BUDGET 2009 Förvaltningschefen informerar om att kommunens prioriterade mål i arbetet med ekonomistyrprocessen för 2009 är: - Jobben skall finnas i Eslöv också - Medborgarinflytande - Mångfaldsmål - Bemötandemål s mål ska sammanfalla med kommunens och följas upp i delårsrapport och årsredovisning. - tackar för informationen och beslutar fortsätta diskussionen om nämndens prioriterade mål för 2009 på nämndens sammanträde i mars.

7 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 7 (15) 17 GOV BOKSLUT 2007 Enligt bokslut per är resultatet för minus 1,8 miljoner kronor. Handling Bokslut 2007, förvaltningschef Viveca Serder och ekonom Christel Pettersson. Beredning Christel Pettersson redovisar bokslutet för Personalkostnaderna på Individuella programmet har ökat, eleverna stannar längre på programmet och är i större behov av stöd. Inom vuxenutbildningen redovisar den gymnasiala delen ett underskott beroende på minskade statsbidrag. - beslutar att godkänna föreliggande siffer- och textmaterial till årsredovisningen och överlämna det till kommunstyrelsen.

8 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 8 (15) 18 INFORMATION OM ANSÖKNINGSLÄGET INFÖR LÄSÅRET Förvaltningschefen redogör för antalet förstahandssökande till Eslöv. Det positiva är att det är fler sökande, i förhållande till läsåret , till Elprogrammet, Fordonsprogrammet, Industriprogrammet, Handels- och administrationsprogrammet och Livsmedelsprogrammet. Till Barn- och fritidsprogrammet och till Omvårdnadsprogrammet är det färre sökande. De elever som sökt till Gymnasieskolan i Eslöv kommer att få brev att de är välkomna hit. De får också en inbjudan så de kan komma till skolan för att träffa sina nya klasskamrater och sina lärare. Rektorerna har fått i uppdrag att titta på sina program och se vad de kan göra för att hålla fast eleverna, så de inte gör något omval. - tackar för information och lägger den till handlingarna.

9 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 9 (15) 19 GOV ANSÖKAN OM ATT FÅ DELTA I FÖRSÖK MED LÄRLINGSUTBILDNING Riksdagen fattade i december 2007 beslut om ett nationellt försök med lärlingsutbildning, som kommer att genomföras under tiden 1 juli juni Myndigheten för skolutveckling beslutar om deltagande. Till varje skolhuvudman som deltar lämnas statsbidrag med kronor per läsår för varje elev som påbörjar utbildningen. Skolverket beslutar om utbetalning av statsbidraget. Handling Ansökan om att få delta i försök med lärlingsutbildning , ställföreträdande förvaltningschef Hans Sandberg. Beredning fick information om försöket vid sitt sammanträde i januari 2008 och arbetsutskottet ytterligare information i februari Hantverksprogrammet har bedömts vara det program som skulle vara mest lämpat att delta i försöket, men att det även är viktigt att undersöka om utbildningar som ges inom andra program skulle kunna ingå i försöket. - beslutar - att en ansökan om deltagande i försöksverksamheten med lärlingsutbildning enligt direktiven i SFS 2007:1349 ska upprättas, - att till arbetsutskottet delegera att fatta beslut om Ansökan om att få delta i försöksverksamhet med gymnasial lärlingsutbildning samt - att ansökan i första hand ska gälla Hantverksprogrammet.

10 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 10 (15) 20 GOV BEGÄRAN OM ATT FÅ UTREDA FÖRUTSÄTTNINGARNA FÖR ALTERNATIV MATPRODUKTION, BERGA Kvaliteten på den mat som tillagas och serveras på Berga har ifrågasatts. Det framgår bland annat av den LUPP-undersökning som genomfördes höstterminen 2006 samt i samtal med elever och företrädare för Berga. Konkurrensutsättning av kosthållningen på Berga diskuterades av s arbetsutskott vid dess sammanträde i februari En utredning för att undersöka förutsättningarna för en matproduktion som ger kvalitativt bättre kost känns angelägen att genomföra. Eftersom köket på Berga även levererar mat till andra verksamheter bör kommunfullmäktige fatta beslutet om en eventuell utredning ska genomföras. Inom Gymnasie- och Vuxenutbildnings verksamhet finns kompetens som skulle kunna utnyttjas i utredningen och utvecklingen av kosthanteringen. Handling Begäran om att få utreda förutsättningarna för att få förbättrad kost, Berga, förvaltningschef Viveca Serder, utvecklingssekreterare Hans Sandberg och ekonom Christel Pettersson. Yrkande Henrik Wöhlecke (m) yrkar att förvaltningen utreder förutsättningarna för att skapa en måltidsverksamhet som leder till förbättrad kvalitet på den kost som tillhandahålls för eleverna på Berga samt hos kommunfullmäktige anhåller om att få upphandla måltidsverksamheten på Berga i konkurrens. Ajournering Sammanträdet ajourneras mellan klockan och för överläggning i partigrupperna.

11 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 11 (15) 20 forts. - beslutar - uppdra åt Gymnasie- och Vuxenutbildning att utreda förutsättningarna för att skapa en måltidsverksamhet som leder till förbättrad kvalitet på den kost som tillhandahålls för eleverna på Berga samt - hos kommunfullmäktige anhålla om att få upphandla måltidsverksamheten på Berga i konkurrens. Reservation Ken Henriksson (v) reserverar sig mot beslutet. Särskilt uttalande Fredrik Lundström (m) lämnar följande särskilda uttalande. Skolmaten är en mycket viktig del av en allsidig och näringsrik kost. God mat av hög och jämn kvalité bidrar till en känsla av trivsel samt ger lust och energi för en krävande skoldag. Därför är det av yttersta vikt att mycket höga krav ställs på matleverantören, oavsett om maten produceras internt eller av en extern leverantör. Endast en upphandling i konkurrens garanterar att det är den mest kompetenta leverantören som under en given period levererar mat åt eleverna.

12 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 12 (15) 21 RAPPORT FRÅN VÄXJÖKONFERENSEN Ärendet utgår.

13 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 13 (15) 22 Dnr GOV REDOVISNING AV DELEGERINGSBESLUT Följande delegeringsbeslut redovisas: fattat av arbetsutskottet: Dnr GOV Elevärende. fattat av rektor Barbro Härse: Dnr GOV Elevärende. Handling Redovisning av delegeringsbeslut, nämndssekreterare Lisbeth Larsson. - Redovisningen läggs med godkännande till handlingarna.

14 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 14 (15) 23 Dnr GOV REDOVISNING AV MEDDELANDEN Följande meddelanden redovisas. Protokoll s arbetsutskott, Protokoll Personalkommittén, Protokoll, Protokoll från möte med Rådet för Hälsa och Trygghet, GOV från Skolverket att den fristående gymnasieskolan Ljud och Bildskolan (LBS) i Lunds kommun ska vara berättigad till bidrag. Deras dnr :1109 GOV från Skolverket att den fristående gymnasieskolan Framtidsgymnasiet i Malmö kommun ska vara berättigad till bidrag. Deras dnr :1139 GOV från Skolverket att den fristående gymnasieskolan Vittra i Malmö kommun ska vara berättigad till bidrag. Deras dnr GOV från Skolverket att den fristående gymnasieskolan IT Gymnasiet Malmö i Malmö kommun ska vara berättigad till bidrag. Deras dnr :1308 GOV Protokollsutdrag 3. Kommunfullmäktige. Motion av Fredrik Ottesen (sd) och Martin Karlsson (sd) om att sluta köpa in vatten på flaska. Handling Redovisning av meddelanden, nämndsekreterare Lisbeth Larsson. - Redovisningen läggs med godkännande till handlingarna.

15 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 15 (15) 24 ÖVRIGT Ordföranden rapporterar att hon blivit uppringd av Datainspektionen med anledning av att schema för elever på Individuellt program varit utlagda på skolnätet. Omedelbart efter Datainspektionens påpekande plockades elevernas individuella scheman bort. Datainspektionen kommer inte att göra något tillsynsärende av det inträffade. Datainspektionen uppmanade ordföranden att informera nämnden. Nämnden beslutar att erbjuda nyvalda, omvalda och fyllnadsvalda politiker att delta i kurs som anordnas av Kommunförbundet Skåne fredagen den 7 mars 2008.

Beslutande Ann Laurentz (s) ordförande Henrik Wöhlecke (m) vice ordförande

Beslutande Ann Laurentz (s) ordförande Henrik Wöhlecke (m) vice ordförande ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Åkersberg i Höör kl 15.30-17.20 ande Ann Laurentz (s) ordförande Henrik Wöhlecke (m) vice ordförande Jasmin Safic (s) ledamot Malin Kauranen (s) ledamot Stefan

Läs mer

Plats och tid Sallius, Östergatan 15 i Eslöv kl Beslutande Ann Laurentz (s) ordförande Henrik Wöhlecke (m) vice ordförande

Plats och tid Sallius, Östergatan 15 i Eslöv kl Beslutande Ann Laurentz (s) ordförande Henrik Wöhlecke (m) vice ordförande ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Sallius, Östergatan 15 i Eslöv kl 18.30 21.35 ande Ann Laurentz (s) ordförande Henrik Wöhlecke (m) vice ordförande Jasmin Safic (s) ledamot Malin Kauranen (s)

Läs mer

Catharina Malmborg (M) vice ordförande Janet Andersson (S) ledamot. Christel Pettersson. Catharina Malmborg Förvaltningens expedition Paragrafer 9-16

Catharina Malmborg (M) vice ordförande Janet Andersson (S) ledamot. Christel Pettersson. Catharina Malmborg Förvaltningens expedition Paragrafer 9-16 Sida 1 (13) Plats och tid Bergagymnasiet, Ringsjövägen 2 i Eslöv klockan 18.30-21.55 Beslutande Lena Emilsson (S) ordförande Catharina Malmborg (M) vice ordförande Janet Andersson (S) ledamot Ola Hyltén

Läs mer

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ...

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ... Barn- och utbildningsnämnden 1 (9) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 15juni 2017, klockan 16.00 17.45. Ajournering 16.50-17.00. ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S),

Läs mer

Catharina Malmborg (M) vice ordförande Janet Andersson (S) ledamot Marianne Svensson (S) ledamot Kent Karlsson (KD) tjg ers för Ola Hyltén (C)

Catharina Malmborg (M) vice ordförande Janet Andersson (S) ledamot Marianne Svensson (S) ledamot Kent Karlsson (KD) tjg ers för Ola Hyltén (C) Sida 1 (14) Plats och tid Bergagymnasiet, Ringsjövägen 2 i Eslöv klockan 18.30-20.45 ande Lena Emilsson (S) ordförande Catharina Malmborg (M) vice ordförande Janet Andersson (S) ledamot Marianne Svensson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Lars Björklund (s), Gudrun Henriksson (c), Bengt Sjöberg (kd)

Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Lars Björklund (s), Gudrun Henriksson (c), Bengt Sjöberg (kd) Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.00-15.40 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Olle Engström (s) Åsa Hååkman Felth (s) Ann-Marie Rosö (s) Pia

Läs mer

Marianne Svensson (S) förste vice ordförande. David Westlund (S) ledamot Erika Isaksson (S) ledamot

Marianne Svensson (S) förste vice ordförande. David Westlund (S) ledamot Erika Isaksson (S) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (16) Plats och tid Stadshuset Albert Sahlin, klockan 17.30-19.45, 20.00-21.00 Beslutande Catharina Malmborg (M) ordförande Marianne Svensson (S) förste vice ordförande Anders

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Utskottet för Gymnasie- och Vuxenutbildning 2009-08-17

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Utskottet för Gymnasie- och Vuxenutbildning 2009-08-17 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Berga, Verkstadsvägen i Eslöv kl 18.00-18.50 ande Lena Emilsson (S) ordförande Janet Andersson (S) ledamot Catharina Malmborg (M) ledamot Ola Hyltén (C) ledamot

Läs mer

Gymnasienämnd GYM 2014/13. Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, Stadshuset, klockan 15:00. Elisabeth Jangenby.

Gymnasienämnd GYM 2014/13. Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, Stadshuset, klockan 15:00. Elisabeth Jangenby. Protokoll 2014-10-21 Gymnasienämnd Gymnasienämnd Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, Stadshuset, 2014-10-21 klockan 15:00 Beslutande Stefan Svensson S Ordförande Carina Bäck S Per Holm KD Gruppledare

Läs mer

(tf!d?r 1va1 ~ Camilla Nordström

(tf!d?r 1va1 ~ Camilla Nordström 1 (15) Plats och tid: ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Utses att justera Ersättare ens plats, tid: Justerade paragrafer Underskrifter: Barn- och utbildningskontoret,

Läs mer

Utskottet för Gymnasie- och Vuxenutbildning 48 KS.2010.0187

Utskottet för Gymnasie- och Vuxenutbildning 48 KS.2010.0187 Utskottet för Gymnasie- och Vuxenutbildning Sammanträdesprotokoll Sida 32 (52) 2010-05-10 2010 48 KS.2010.0187 Yttrande över ansökan från Lernia College AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag för den

Läs mer

Gert Björk (M) Sophia Steinick- Sandberg (MP) Kerstin Ekoxe (S) Göran Granberg (SD) Eva Rebbling (V) Peter Sjögren (M) Anna Biegus-Nilsson (S)

Gert Björk (M) Sophia Steinick- Sandberg (MP) Kerstin Ekoxe (S) Göran Granberg (SD) Eva Rebbling (V) Peter Sjögren (M) Anna Biegus-Nilsson (S) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (19) Plats och tid Sal VO3, Bergagymnasiet, Verkstadsgatan 1, Eslöv kl 18.00-20.15 ande Övriga närvarande Catharina Malmborg (M) Marianne Svensson (S) Madeleine Atlas (C) Håkan

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Barn och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Barn och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) 2011-02-28 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Beslutande Rådhuset, lokal Bjällerup A, lokal Bjällerup A, måndagen den 28 februari 2011 klockan 18.30 20.25. Nino Vidovic

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Monica Lantz Thomas Uppman Stefan Ohlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-09-17 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset kl 17:00 19:30 Utses att justera Maria Jacobsson Justeringens plats och tid Kommunhuset 2015-09-24

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: 2007-11-27 1(15) arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, Kommunalkontoret, Skillingaryd, tisdagen 27 november 2007 kl. 13.00 17.10 Beslutande Gert Jonsson (m) ordförande Sune

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2018-09-17, kl. 18:34-19.27 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Alf Michelsen (M) Lennart Månsson (M) Rune Netterlid (S) Monica Thomhave

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Björn Andreasson, (m), ordförande Ingemar Kristensson, (m), ledamot Johan Svanberg, (m), ledamot Brita Edholm, (fp),

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1 Plats och Tid Norrtull, kl. 09:00 12:15 Beslutande Kjell Kaså (C), ordförande Sven Callenberg (C) Ann-Louise Svensson (C) Anders Hansson (C) Harald Hårdstedt (KD),

Läs mer

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 10 maj 2016, kl. 15.00 17.40 Beslutande Robert Wenglén (M) Cia Barwén (M) Remco Andersson (L) ordförande

Läs mer

Elisabeth Strengbom (S), Monica Lindgren (S), Jenny Andersson (KD) 31, och Robert Redenkvist (SD) 31.

Elisabeth Strengbom (S), Monica Lindgren (S), Jenny Andersson (KD) 31, och Robert Redenkvist (SD) 31. Barn- och utbildningsnämnden 1 (8) Plats och tid Beslutande Kung Karls skola, Matsalen, onsdagen den 24 april 2019, klockan 16.00-18.35, ajournering 18.20-18.25. Angelica Stigenberg (S), Marie Norin Junttila

Läs mer

Barbro Johansson, chef Väsby välfärd Kent Norström, utvecklingsledare Lidia Wasniewski, teamledare Jenny Magnusson, nämndsekreterare

Barbro Johansson, chef Väsby välfärd Kent Norström, utvecklingsledare Lidia Wasniewski, teamledare Jenny Magnusson, nämndsekreterare Kommunstyrelsens välfärdsutskott 2015-04-16 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Lundström Torsdagen den 16 april 2015, klockan 14:00 15:50 Ledamöter: Mathias Bohman (S),

Läs mer

2010-02-02. Stefan Karlsson (V) ersättare. Henrik Wöhlecke, ersättare Tony Hansson. Kommunledningskontoret 16 februari 2010, kl 12.00.

2010-02-02. Stefan Karlsson (V) ersättare. Henrik Wöhlecke, ersättare Tony Hansson. Kommunledningskontoret 16 februari 2010, kl 12.00. Sida 1 (14) Plats och tid Stadshuset, klockan 17.00-17.45 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande Lars Månsson (S) 1:e vice ordförande Tony Hansson (S) ledamot Lena Emilsson (S) ledamot Bernt Nilsson (S)

Läs mer

Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Peter Melinder (M) tjg. ers. för K Reinisch Annette Linander (C) ledamot

Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Peter Melinder (M) tjg. ers. för K Reinisch Annette Linander (C) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Plats och tid Stadshuset, klockan 14.00-16.15 ande Cecilia Lind (S) ordförande Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Peter Melinder (M) tjg. ers.

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Blomskogs skola, kl 15.30-19.30 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-03-25 1 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M),

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Gymnasieförvaltningen

Gymnasieförvaltningen Sammanträdesdatum 1 (12) Plats och tid Onsjö konferencenter, kl 13.00-17.40 Beslutande Se närvarolista, sidan 2 Övriga deltagande Se närvarolista, sidan 2 Utses att justera Orvar Carlsson Justeringens

Läs mer

Gymnasienämnden 2005-02-14 1 (8)

Gymnasienämnden 2005-02-14 1 (8) Sammanträdesdatum 1 (8) Plats och tid Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, kl 13.30-17.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kjell Nilsson (s), ordförande Orvar Carlsson (kd), vice ordförande

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2012-12-13 i Skånes Fagerhultsrummet, kl 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande Thomas Bjertner

Läs mer

samhällsbyggnadsförvaltningen

samhällsbyggnadsförvaltningen KALLELSE UTBILDNINGSNÄMNDEN TORSDAGEN DEN 18 NOV EMBER 2010 Tid och plats Kl. 19.00 i Angarnsrummet, samhällsbyggnadsförvaltningen Kallade tjänstemän Utbildningschef Roland Beijer, Ekonomiadministrativ

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn och utbildning

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn och utbildning 2009-08-19 64 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Torsörummet, kl 13.00-15.50 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Bernt Ekström s ledamot Leif Andersson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.50 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Justeringens plats Kommunhuset och tid , kl Paragrafer 1 7 sekr 1 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:...

Justeringens plats Kommunhuset och tid , kl Paragrafer 1 7 sekr 1 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:... 2008-01-28 1 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.10 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Brita Edholm, (fp), ordförande Anna Palm, (m), 1:e vice ordförande Johan Svanberg, (m), tjg ersättare Gunilla

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2015-01-14 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 januari kl.8.30 12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-11-23 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Thomas Uppman Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-11-23 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Thomas Uppman Agneta Rönn 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Beslutande Britta Bergström Thomas Uppman Agneta Rönn Birger Svensson Stefan Ohlsson Monica Lantz Fredrik Berg, fr o m 98 Lena Lundgren (s) (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1-15 Plats och tid: Barn- och utbildningskansliets sammanträdesrum, kl 13.30-17.10 ande: Stefan Widerberg (C) ordförande Glenn Lund (M) Kjell Karlsson (M) ersättare

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-17.45 Beslutande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm, (S) ledamot Helene Svensson, (S) ledamot Pehr Magnusson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2010-06-30 1 (7) Plats och tid Barn- och utbildningskontorets sammanträdesrum Ununge, plan 2 Estunavägen 12, Norrtälje kl 10.00-11.30 Beslutande Louise Branting (C), ordförande

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens utbildnings- och näringslivsutskott Delegation 2008-03-04 8 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 08.30-12.00. Beslutande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Mästaren kl 16.30-18.05 ande Kenth Wengholm (M) Ordförande Hans Dahm (S) Vice ordförande Ann Ohlsson (Fp) Annika Singleton (KD) Maria Sundqvist (S) Justerande Annica Erikssen

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-11-17 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 09:00-10:00 Beslutande Kjell Kaså (C), ordförande Sven Callenberg (C) Ann-Louise Svensson (C) Anders Hansson (C) Holger Jonasson

Läs mer

Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande

Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl. 08.30-11.00 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Gymnasieutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Gymnasieutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Svalöfs gymnasium, kl 14.30 15.45 Beslutande Karl-Erik Kruse (S), ordförande Birgitta Jönsson (S), tjg ers för Charlotte Wachtmeister (M) Christer Laurell (C) Övriga deltagare Lena Hansson,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S) Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-09-26 1(11) Tid och plats onsdagen den 26 september 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum. Elisabeth Svahn (S) Gudrun Molander (L) ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum. Elisabeth Svahn (S) Gudrun Molander (L) ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Idé 09:00-10:25 Beslutande ledamöter Övriga närvarande ersättare Tjänstemän Utses att justera Per-Arne Frisk (S) Alf Söderlund (S) Elisabeth Svahn (S) Lars Kempe (S) Eduardo Villanueva

Läs mer

David Westlund (S) ledamot Erika Isaksson (S) ledamot

David Westlund (S) ledamot Erika Isaksson (S) ledamot Sida 1 (24) Plats och tid Bergagymnasiet, klockan 18.30 21.55 Beslutande Catharina Malmborg (M) ordförande Marianne Svensson (S) förste vice ordförande Ola Hyltén (C) andre vice ordförande David Westlund

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.15 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och kulturnämnden

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och kulturnämnden 1(15) Plats och tid: Stora sammanträdesrummet, Ale gymnasium, Nödinge kl. 08:30-15.00 Beslutande Monica Samuelsson (s), ordf Åke Andersson (s) och tjänstgörande ersättare Tore Berghamn (fp) Kent Carlsson

Läs mer

Monica Nilsson, s Lennart Eklund, c. Eva Didrikson, s Agneta Goth, v Runa Petersson, kd, ersättare för Annica Eek, kd

Monica Nilsson, s Lennart Eklund, c. Eva Didrikson, s Agneta Goth, v Runa Petersson, kd, ersättare för Annica Eek, kd 1(10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 10.00 12.15 Ajournering kl. 10.30-10.45 ande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Arne Fäldt, s Lars Nilsson, c Monica Nilsson, s Lennart Eklund,

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 17.25

Kommunkontoret kl 14.00 17.25 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 17.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (C) ledamot Marianne Zackrisson,

Läs mer

Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot

Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-10.30 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.30 Beslutande Leif Andersson, ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran Thulin, ledamot Martin Nilsson,

Läs mer

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1-10 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Sammanträdesdatum 2009-12-08 Plats och tid Beslutande Kavelbron Event, Tibro Tisdagen den 8 december 2009, kl. 17.30 18.30 Ann Ohlsson (fp)

Läs mer

Nämndsekreterare Anders Svensson IFO-chef Charlotta Magnusson Socialsekreterare Caroline Jonsson. Christer Unosson. Anders Svensson.

Nämndsekreterare Anders Svensson IFO-chef Charlotta Magnusson Socialsekreterare Caroline Jonsson. Christer Unosson. Anders Svensson. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, måndagen den 28 september 2015, klockan 13.00 13.35 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-02 1-13 Plats och tid: Barn- och utbildningskansliets sammanträdesrum kl 13.30-17.30 ande: Övriga närvarande: Stefan Widerberg (C) ordförande Margaretha Fransson (M)

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 16.25

Kommunkontoret kl 14.00 16.25 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Marianne

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (28) Utskottet för Gymnasie- och Vuxenutbildning

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (28) Utskottet för Gymnasie- och Vuxenutbildning ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (28) Plats och tid Kvalificerad Yrkesutbildning, Per Håkanssons väg i Eslöv kl 18.30 21.05 ande Lena Emilsson (S) ordförande Marianne Svensson (S) ledamot Janet Andersson (S)

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (37) Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (37) Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (37) Plats och tid Sallius kl 21.15-21.50 ande Ann Laurentz (s) ordförande Henrik Wöhlecke (m) vice ordförande Jasmin Safic (s) ledamot Malin Kauranen (s) ledamot Stefan Karlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Plats och tid Kommunhuset 21 februari kl. 13.30 16.00 Beslutande C Leif Sternfeldt, ordförande KD Rune Imberg tjänstgör för Elise Benjaminsson (M) S Jessica Rodén L Niklas

Läs mer

Socialnämnden 2012.12.12 1

Socialnämnden 2012.12.12 1 Socialnämnden 2012.12.12 1 Plats och tid Sammanträdesrum Verandan, kommunhuset kl 13.30-14.30 Beslutande Stefan Westergren (S) ordf Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S) Håkan Karlsson (C) Charlotte

Läs mer

Utbildningarna ska starta i augusti 2010 med totalt 115 elever. Fullt utbyggd beräknas skolan ha 345 elever 2012.

Utbildningarna ska starta i augusti 2010 med totalt 115 elever. Fullt utbyggd beräknas skolan ha 345 elever 2012. Dnr KS.2009.219 2009-06-03 YTTRANDE Utskottet för gymnasie- och vuxenutbildning Yttrande över ansökan från Lärande i Östergötland AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag för fristående gymnasieskola

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-04-23 Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-04-23 Utbildningsnämndens arbetsutskott 1(11) Tid och plats 2015-04-23 - i Skånes Fagerhultsrummet klockan 13.30-16.10 Beslutande Björn Zorec (FP) - ordförande Ingela Lärkevie (C) - förste vice ordförande Leif Svensson (S) - andre vice ordförande

Läs mer

Protokoll. Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskottet för utbildning, integration och arbetsmarknad

Protokoll. Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskottet för utbildning, integration och arbetsmarknad 1 arbetsutskottet för utbildning, integration 2 Plats och tid Duvemåla, Kungsgatan 9 Paragrafer 29-34 kl. 13:30-15:30 ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Anne Gunnevik (L)

Läs mer

Protokoll. = ríäáäçåáåöëå ãåçéå= = OMNMJNNJOP= = =SSJTM

Protokoll. = ríäáäçåáåöëå ãåçéå= = OMNMJNNJOP= = =SSJTM = ríäáäçåáåöëå ãåçéå= = OMNMJNNJOP= = =SSJTM Utbildningsnämnden sammanträde 66. Ekonomisk uppföljning efter oktober år 2010 67. Interkommunal ersättning inom gymnasieskola och gymnasiesärskola kalenderåret

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Utbildningsnämnden 2005-11-23 1(8)

Utbildningsnämnden 2005-11-23 1(8) 1(8) Plats och sammanträdestid Beslutare Westerlundska gymnasiet sal 88, kl 18.00 19.35 Wendelin Müller-Wille (m), ordförande Roger Andersson (c) Margareta Larsson tjg för J Ekman (c) Gunilla Karlsson

Läs mer

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 17.30 18.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S), ordförande Fredrik Jönsson (C) Stefan Pettersson (M), tjg ers för Olof

Läs mer

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell 1(12) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 14.00-16.00 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ers. ordförande Lena Svensson (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C)

Läs mer

Gymnasienämnden (11)

Gymnasienämnden (11) Sammanträdesdatum 1 (11) Plats och tid Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, 2001-11-20, kl 15.00-18.55 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Orvar Carlsson (kd), ordförande Kjell Nilsson (s),

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-01-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-01-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, kl. 14.00-15.40 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (m), ordförande Ing-Marie Arwidsson (kd), 1:e vice ordf. Anders Johansson (kd) Sven Krafft (s) Veronica

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Safiren, vån. 3, IFO-huset, Tierps köping, kl. 08:30-11:30 ande och övriga närvarande enligt sida 2 Utses att justera Åsa Sikberg Paragrafer 87-99 Justeringens plats och tid Kommunhuset,

Läs mer

Kommunkontoret, loklal Mellanfryken, onsdag 25 januari 2017,

Kommunkontoret, loklal Mellanfryken, onsdag 25 januari 2017, PLATS OCH TID Kommunkontoret, loklal Mellanfryken, onsdag 25 januari 2017, 15.00 17.10 BESLUTANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Jessica Hildén (S), ordförande Albert Langenbach (M), vice ordförande Robin Johansson

Läs mer

Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Barn- och utbildningsförvaltningen

Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Barn- och utbildningsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Frökindsrummet, Stadshuset kl 08.00 Beslutande Allan Bjärkhed (KD), ordförande Johanna Svensson (S), 1:e vice ordförande Caroline Lundberg (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Tisdagen 3 september 2019 klockan 14.27 15.10 Kommunhuset, Svenljungasalen Norr Beslutande Ledamöter Patrik Harrysson (S), ordförande Torsten Lindh (S) Peo Rosander (S) Ann Wallnedal (LPo)

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN 2010 O520

ESLÖVS KOMMUN 2010 O520 Sammanträdesprotokoll Sida 39 (52) 2010 O520 51 KS.2010.0206 Yttrande över ansökan från Lärande i Östergötland AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag för den fristående gymnasieskolan LAER-gymnasiet

Läs mer

Mattias Thorängen. Henrik Axelsson. Carin Bengtsson

Mattias Thorängen. Henrik Axelsson. Carin Bengtsson Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Henrik Axelsson, 1:e vice ordförande (S) Peter

Läs mer

Stadshuset, Kommunledningsförvaltningen

Stadshuset, Kommunledningsförvaltningen 1(14) Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen, kl. 08:30-12:15 ande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Justeringens

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Häggetorpsskolan, kl 17.30-20.45 ande Kenth Wengholm (M) Ordförande Hans Dahm (S) Vice ordförande Ann Ohlsson (Fp) Torbjörn Andersson (Fp) Annika Singleton (KD) Ann Hall Gustafsson (C) Kl.

Läs mer

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-05-22 Plats och tid Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 ande Ordinarie ledamöter: Anna-Karin Yngvesson, kd, ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Utbildningsnämnden Lars Fornarve Håkan Gustafsson. Marianne Appelqvist BEVIS.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Utbildningsnämnden Lars Fornarve Håkan Gustafsson. Marianne Appelqvist BEVIS. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-11.45. Beslutande Britta Bergström (s) Leif Thor (m) Susann Josefsson (s) Bror Sterner (s) Khalil Abadrabeh (s) Dag Bergentoft

Läs mer

Sammanträdesdatum Bildningsnämnden

Sammanträdesdatum Bildningsnämnden Bildningsnämnden 2017-02-21 1 Tid och plats Klockan 09.00-12.00, sammanträdesrum Huangshan, Kommunhuset (del av ordinarie sammanträde samma tid) Beslutande Carl-Uno Olsson (S), ordf. Ros-Marie Persson

Läs mer

Barn- och Utbildningsnämnden (13)

Barn- och Utbildningsnämnden (13) Barn- och Utbildningsnämnden 2008-05-26 1 (13) Tid och plats Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Måndagen den 26 maj 2008 klockan 16.00 17.30, Tingshuset Leif Karlsson (c) Ingridh Anderén

Läs mer

Marie Gärdby (C), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Mikael Malm (S), tjänstgörande ersättare. Förvaltningskontoret

Marie Gärdby (C), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Mikael Malm (S), tjänstgörande ersättare. Förvaltningskontoret 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 08.30-10.40 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Mikael Malm (S), tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden 2011-11-30 1 Innehållsförteckning Prognos för Utbildningsnämnden per den 31 oktober 2011... 3 sattestanter år 2012 inom utbildningsnämndens ansvarsområde... 4 Skövde

Läs mer

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 1 Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (S) ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Boel Rosdahl, (S) ledamot Catharina Tann, (S) ledamot Leif Andersson, (V)

Läs mer

Sammanträdesrum Myggdalen, Kommunhuset, Tyresö centrum Torsdagen den 24 oktober 2013, kl 18.30

Sammanträdesrum Myggdalen, Kommunhuset, Tyresö centrum Torsdagen den 24 oktober 2013, kl 18.30 Tyresö kommun Gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden Plats och tid: Sammanträdesrum Myggdalen, Kommunhuset, Tyresö centrum Torsdagen den 24 oktober 2013, kl 18.30 90 Beslut i kommunfullmäktige/kommunstyrelsen

Läs mer

Service- och tekniknämnden

Service- och tekniknämnden Service- och tekniknämnden 2007-01-11 3 Plats och tid Pelarsalen, Safiren, kl 15.00-17.00 Beslutande Pat Werner (s), Sten Holmgren (c), Berit Göthberg (s), Christer Ekstrand (s), Maj-Britt Staaf (s), Claes

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PERSTORPS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden. Plats och tid Kommunkontoret kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PERSTORPS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden. Plats och tid Kommunkontoret kl 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.35 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Mikael Malm (S), ledamot Helene

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Kultur- och fritidsnämnden 2008-02-27

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Kultur- och fritidsnämnden 2008-02-27 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Stadsbiblioteket, Eslöv kl 19.00 21.15 ande Khalid El-Haj (s) ordförande Karin Reinisch (m) Janette Skogshus (s) Stig-Åke Grönvall (s) Mauricio Sanchez (v)

Läs mer

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Utbildningsnämnden 2009-10-05 1

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Utbildningsnämnden 2009-10-05 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden 2009-10-05 1 Innehållsförteckning Stopp av intag till Industriprogrammet vid Gymnasiesärskolan... 3 Stopp av intaget till Hantverksprogrammets inriktning Mode och

Läs mer

Gunilla Abrahamsson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- o utbildningsnämnden

Gunilla Abrahamsson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- o utbildningsnämnden Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Samlingssalen, Hultsfreds gymnasium, Hultsfred kl. 13.30 17.20 Beslutande Pär Edgren, M Gunilla Abrahamsson, S Gunvor Nilsson, M Ove Karlsson, S Monica Bergh,

Läs mer

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjg. ersättare för Gunilla Palmgren (S) Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjg. ersättare för Gunilla Palmgren (S) Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot 1(6) KS-rummet, kommunhuset, kl. 18:00 20:30 Plats och tid 71-78 Angela Fasth (M) Bengt Odeholm (S) Otto Natt och Dag (M) Eva Persson (M) Jan Nyström (L) Anders Midby (KD) Marlene Segersson (S) Daniel

Läs mer

Lennart Ohlsson (C) ANSLAG/BEVIS

Lennart Ohlsson (C) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-04-22 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid 2015-04-27 Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-14:00 Maria Hedin (S) ordförande

Läs mer

Mohammad Gulchin (S) Gert Björk (M) Peter Sjögren (M) Sophia Steinick- Sandberg (MP)

Mohammad Gulchin (S) Gert Björk (M) Peter Sjögren (M) Sophia Steinick- Sandberg (MP) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (18) Plats och tid Bergagymnasiet, Bygg- och anläggningsprogrammet, Ringsjövägen 6, Eslöv kl 18.00-21.15 Beslutande Övriga närvarande Catharina Malmborg (M) Anders Molin (C)

Läs mer

Sven-Åke Kristensson (KD) tjg ers för O Hyltén (C) David Westlund (S) ledamot Ann Ahlzén Wikberg (S) tjg ers för E Mattsson (S)

Sven-Åke Kristensson (KD) tjg ers för O Hyltén (C) David Westlund (S) ledamot Ann Ahlzén Wikberg (S) tjg ers för E Mattsson (S) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (15) Plats och tid Stadshuset Emanuel Möller, klockan 18.30 21.10 ande Catharina Malmborg (M) ordförande Gert Björk (M) tjg ers för M Svensson (S) Sven-Åke Kristensson (KD)

Läs mer

Kjell Kaså (c), ordförande Sven Callenberg (c) Christer Törnell (kd) Michael Karlsson (s), v ordf Linda Strand (s), ers f Laila Andrén (s)

Kjell Kaså (c), ordförande Sven Callenberg (c) Christer Törnell (kd) Michael Karlsson (s), v ordf Linda Strand (s), ers f Laila Andrén (s) GYMNASIENÄMNDEN 2009-02-19 1 Plats och Tid Norrtull, kl. 08:00-11:00 Beslutande Kjell Kaså (c), ordförande Sven Callenberg (c) Christer Törnell (kd) Michael Karlsson (s), v ordf Linda Strand (s), ers f

Läs mer

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) Diarienummer 2015-10-29 KS 2015/1041 Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.15 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare

Läs mer