Plats och tid Sallius, Östergatan 15 i Eslöv kl Beslutande Ann Laurentz (s) ordförande Henrik Wöhlecke (m) vice ordförande

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Plats och tid Sallius, Östergatan 15 i Eslöv kl Beslutande Ann Laurentz (s) ordförande Henrik Wöhlecke (m) vice ordförande"

Transkript

1 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Sallius, Östergatan 15 i Eslöv kl ande Ann Laurentz (s) ordförande Henrik Wöhlecke (m) vice ordförande Jasmin Safic (s) ledamot Malin Kauranen (s) ledamot Marianne Svensson (s) ledamot Stefan Karlsson (v) ledamot Ola Hyltén (c) ledamot Marianne Johansson (fp) ledamot Hans-Ove Lunde (kd) tj.g ers för F Lundström (m) Torsten Winther (c) tj.g ers för A-Ch Svensson (c) Fredrik Ottesen (sd) tj.g ers för P Ohlsson (sd) Jan-Erik Bergkvist (s) tj.g ers för S Karsson (v) Övriga närvarande Erika Mattsson (s) ersättare Jan-Erik Bergkvist (s) ersättare Olof Assarsson (c) ersättare Paragrafer Viveca Serder förvaltningschef Lisbeth Larsson nämndsekreterare Hans Sandberg utvecklingssekreterare Christel Pettersson ekonom Conny Hägerklint personalrepresentant Tommy Wiberg rektor 113 Ulla Sjunnesson projektledare 114 Peter Magnusson rektor 115 Ann-Charlott Luttrén rektor 116 Utses att justera Justering, plats och tid Henrik Wöhlecke Gymnasie- och Vuxenutbildning, Sekreterare... Lisbeth Larsson Ordförande... Ann Laurentz Justerare... Henrik Wöhlecke BEVIS Justering har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla den Protokollet förvaras på Gymnasie- och Vuxenutbildning...

2 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 2 (17) 113 INFORMATION OM YRKESHÖGSKOLAN Tommy Wiberg informerar om att Regeringens proposition, 2008/09:68, om en ny Yrkeshögskola är nu publicerad. Riksdagen fattar beslut om en ny Yrkeshögskola i början av 2009 och Yrkeshögskolan träder i kraft 1 juli Syftet med en Yrkeshögskola är bland annat att säkerställa kvalitet och rättssäkerhet. Utbildningarna inom Yrkeshögskolan bygger på kunskaper som eleverna får på nationella eller specialutformade program på gymnasieskolan eller motsvarande kunskaper. I propositionen föreslås två olika examina, Yrkeshögskoleexamen 200 YH-poäng och Kvalificerad Yrkeshögskoleexamen 400 YH-poäng. Namnförslag på Yrkeshögskolan är Yrkeshögskolan mitt i Skåne - YHMiS. - tackar för informationen och godkänner namnförslaget Yrkeshögskolan mitt i Skåne - YHMiS.

3 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 3 (17) 114 RAPPORT VÅRD- OCH OMSORGSCOLLEGE - NULÄGE Ulla Sjunnesson rapporterar att ansökan om certifiering av Vård och Omsorgscollege kommer att skickas i början av januari till certifieringskommittén för Vård- och Omsorgscollege. Vård- och Omsorgscollege startar höstterminen tackar för rapporten och lägger den till handlingarna.

4 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 4 (17) 115 GOV INRÄTTANDE AV SPECIALUTFORMAT SAMHÄLLS- VETENSKAPSPROGRAM - MED INRIKTNING MOT HUMANIORA OCH ESTETIK VID GYMNASIESKOLAN I ESLÖV I den statliga utredningen om den nya gymnasieskolan föreslås ett program mot Humaniora och Estetik. Det föreslagna innehållet i detta program kan tolkas som en mix av de två nämnda inriktningarna inom Samhällsvetenskapliga programmet och det Estetiska programmet. Detta uppfattades inom förvaltningen som så intressant att ett förslag på ett Specialutformat Samhällsvetenskapsprogram inom detta område tagits fram. Handling Inrättande av Specialutformat Samhällsvetenskapsprogram - med inriktning mot Humaniora och Estetik vid Gymnasieskolan i Eslöv, förvaltningschef Viveca Serder och rektor Peter Magnusson. Beredning Arbetsnamnet är Humanistiska programmet. SMSP-hum är ett studieförberedande program där arbetssättet skapar förutsättningar för att eleverna själv aktivt ska ta ansvar för sina studier. - beslutar - att inrätta Specialutformat Samhällsvetenskapsprogram - inriktning mot Humaniora och Estetik från och med höstterminen att Gymnasie- och Vuxenutbildning senast i april 2009 kompletterar med förslag till beslut om vilka kurser som Specialutformat Samhällsvetenskapsprogram - inriktning mot Humaniora och Estetik kommer att innehålla utöver kärnämnena.

5 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 5 (17) 116 GOV UPPDRAG ATT UNDERSÖKA FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR ATT SKAPA SERVICECOLLEGE Under förra läsåret deltog dåvarande rektorn för Hotell- och restaurangprogrammet och Livsmedelsprogrammet i några konferenser för att ta reda på mer om det som kallas ServiceCollege. Några kontakter togs också med det regionala näringslivet för att undersöka intresset för samverkan. Syftet med ServiceCollege är att ge eleverna rätt kompetens för en framtida karriär i tjänstesektorn och att stärka det regionala näringslivets intresse för inflytande och samverkan med utbildningarna i ett ServiceCollege. Handling Undersökning av förutsättningarna för att skapa ett ServiceCollege, förvaltningschef Viveca Serder och rektor Ann-Louise Luttrén. Beredning De goda erfarenheterna Gymnasie- och Vuxenutbildning har fått genom arbetet med Teknikcollege och Vård och Omsorgscollege gör att Gymnasie- och Vuxenutbildning önskar gå vidare med att undersöka förutsättningarna för att starta ServiceCollege i Eslöv höstterminen De program som skulle kunna ingå är Hotell- och restaurangprogrammet, Livsmedelsprogrammet och Handels- och administrationsprogrammet. - beslutar att - uppdra åt förvaltningen att undersöka förutsättningarna för att bilda ett ServiceCollege med start höstterminen 2010, - rapport ska presenteras för nämnden i april 2009 för att nämnden ska kunna ta beslut om fortsatt arbete.

6 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 6 (17) 117 GOV YTTRANDE ÖVER MOTION OM ATT TILLHANDAHÅLLA GRATIS FRUKT har av kommunfullmäktige beretts möjlighet att yttra sig över motion där Fredrik Ottesen (sd) och Martin Karlsson (sd) föreslår att kommunfullmäktige beslutar att kommunens skolor tillhandahåller gratis frukt till sina elever Handling Förslag yttrande över Motion om att tillhandahålla gratis frukt, förvaltningschef Viveca Serder och Christel Pettersson. Beredning Förvaltningens uppfattning är att det för närvarande inte är aktuellt att införa fruktstunder inom gymnasieskolan eller vuxenutbildningen. Frukt serveras däremot vid vissa tillfällen i samband med skollunch inom gymnasieskolan. Yrkanden Henrik Wöhlecke (m) yrkar bifall till förvaltningens förslag. Fredrik Ottesen (sd) yrkar bifall till motionen. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på yrkandena och finner att Gymnasieoch vuxenutbildningsnämnden beslutar i enlighet med Henrik Wöhleckes (m) yrkande. - beslutar att föreslå kommunfullmäktige att avstyrka motionen.

7 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 7 (17) 117, forts. Reservation Fredrik Ottesen (sd) reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande.

8 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 8 (17) 118 GOV YTTRANDE ÖVER MOTION OM ATT ERBJUDA KVALITATIVA TJÄNSTER VIA RADIOLAN/INTERNET I ETT PUBLIKT NÄT har av kommunfullmäktige beretts möjlighet att yttra sig över motion där Fredrik Ottesen (sd) och Martin Karlsson (sd) föreslår kommunfullmäktige undersöka möjligheten att erbjuda tjänster via RadioLan/Internet i ett publikt nät vid kommunens mötesplatser. Handling Förslag till yttrande över Motion om att erbjuda kvalitativa tjänster via RadioLan/Internet i ett publikt nät, förvaltningschef Viveca Serder och utvecklingssekreterare Hans Sandberg. Beredning Förvaltningens bedömning är att det inte är skolans huvuduppdrag att stå öppen för allmänheten att kunna utnyttja skolans datorer. Datorer med Internetuppkoppling finns i kommunens olika bibliotek. Yrkanden Fredrik Ottesen (sd) yrkar bifall till motionen. Henrik Wöhlecke (m) yrkar bifall till förvaltningens förslag. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på yrkandena och finner att Gymnasieoch vuxenutbildningsnämnden har beslutat i enlighet med Henrik Wöhleckes (m) yrkande.

9 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 9 (17) 118, forts. - antar förvaltningens skrivelse som yttrande över motionen och översänder den till kommunfullmäktige. Reservation Fredrik Ottesen reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande.

10 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 10 (17) 119 GOV RAPPORT OM KOMMUNENS UPPFÖLJNINGSANSVAR Viveca Serder ger en lägesrapport om kommunens uppföljningsansvar. Kommunens uppföljningsansvar gäller de ungdomar i åldersgruppen år som inte fullföljt sin gymnasieutbildning. Ungdomarna kontaktas via brev med förfrågan om sysselsättning, men svarsfrekvensen minskar i takt med att ungdomarna blir äldre. En del ungdomar vill inte ha någon kontakt med skolan. Födelseår Ej skolplacerade Okänd sysselsättning Nyinflyttade Handling Lägesrapport, kommunens uppföljningsansvar, studie- och yrkesvägledare Lotta Zachrison. - tackar för rapporten och ger förvaltningen i uppdrag - att redovisa vilka åtgärder som föreslås för de ungdomar som har okänd sysselsättning samt - kostnaderna för uppföljningsansvaret.

11 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 11 (17) 120 UPPFÖLJNING AV STYRDOKUMENT OCH PLANER RELEVANTA FÖR GYMNASIE- OCH VUXENUTBILDNINGS- NÄMNDEN Viveca Serder informerar om att kommunens revisorer har uppdragit åt Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB genomfört en granskning av Eslövs kommuns policydokument. I rapporten som Öhrlings har lämnat framkommer att det saknas en tydlig definition av vilka dokument som ska betraktas som policys och vilken nivå i den kommunala organisationen de ska korrespondera till. har i intern kontroll - plan för 2008 beslutat att ha uppföljning av planer aktuella för Gymnasie- och Vuxenutbildning. - tackar för rapporten och hänskjuter uppföljning av styrdokument och planer till nämndens sammanträde den 28 januari 2009.

12 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 12 (17) 121 RAPPORT OM IIP-CERTIFIERING Förvaltningschefen rapporterar att under innevarande vecka 49 har Iipintervjuer genomförts inom Gymnasie- och Vuxenutbildning. Det är 36 anställda som intervjuats. Intervjuare Christer Axén anser att Gymnasie- och Vuxenutbildning är värdiga att bli certifierade. Förvaltningscheferna fick avrapportering den 12 december. Den 13 januari lämnas besked om certifiering. - tackar för rapporten och lägger den till handlingarna.

13 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 13 (17) 122 UTVÄRDERING AV DEN NYA GYMNASIEORGANISATIONEN Förvaltningschefen rapporterar att i den förvaltningsövergripande samverkansgruppen har det bestämts att en utvärdering av den nya gymnasieorganisationen ska genomföras. IiP-rapporten och SWOT-analysen, inom ramen för Fördel Eslöv, är material som ska användas i utvärderingsarbetet. Förvaltningschefen tar kontakt med Christer Axén, som gjort Iipintervjuerna i Gymnasie- och Vuxenutbildning, för att undersöka hans möjligheter att genomföra ett antal intervjuer som en del av utvärderingen. - tackar för rapporten och lägger den till handlingarna.

14 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 14 (17) 123 RAPPORT FRÅN STYRGRUPPEN FÖR GYMNASIESAMVERKAN I SKÅNE Henrik Wöhlecke rapporterar från med Styrgruppen för gymnasiesamverkan i Skåne. - Inför läsåret 2009/2010 kommer det att finnas ett gemensamt intagningssystem för Skåne där också de flesta friskolorna är med. - Önskemål finns om ekonomisk avstämning för interkommunal ersättning varje månad i stället för som nu den 15 september och 15 februari. - Det finns en arbetsgrupp som arbetar med interkommunal ersättning för att räkna på samma sätt och att så småningom få en gemensam prislista. - Avtal om fritt sök gäller från och med höstterminen Planeringspunkter inför 2009 är marknadsföring, kostnadsanalys och dimensionering. - Friskolorna står för den största delen av platserna när det gäller försöksverksamheten med lärlingsutbildning. - Naturbruksprogrammen och Byggprogrammet diskuterades. - tackar för rapporten och lägger den till handlingarna.

15 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 15 (17) 124 RAPPORT FRÅN RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Torsten Winther rapporterar från rådets möte den 11 december. Punkter som behandlades var bland annat: - Ungdomspolitiskt arbete i praktiken, - Närpolischefen rapporterade att det finns fler poliser med dygnet runt tjänst i Ringsjöbygden och att man laddar upp med polispatruller inför Lucia, - Vecka 13 är det hälsovecka för ungdomar. - tackar för rapporten och lägger den till handlingarna.

16 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 16 (17) 125 Dnr GOV REDOVISNING AV MEDDELANDEN Följande meddelanden redovisas. Minnesanteckningar från Utbildningsrådet för gymnasieutbildning i Mellanskåne, Protokoll s arbetsutskott Protokoll Förvaltningsövergripande samverkan - FÖSAM och Protokoll från möte med Rådet för Hälsa och Trygghet Protokoll GOV från Skolinspektionen att avskriva ansökan från British Schools AB om rätt till bidrag och därmed statlig tillsyn till en fristående gymnasieskola i Malmö kommun. GOV från Skolinspektionen gällande ansökan från JENSEN education college AB om rätt till bidrag och statlig tillsyn för den fristående gymnasieskolan JENSEN Gymnasium i Malmö i Malmö kommun. Rätt till bidrag: Samhällsvetenskapsprogrammet, Estetisk inriktning, inriktning Beteendevetenskap, inriktning ekonomi, Medieprogrammet, inriktning Journalistik, inriktning Digital medieproduktion. Avslag: Teknikprogrammet, inriktning Informationsteknologi, inriktning Industridesign, Estetiska programmet, inriktning Design, Omvårdnadsprogrammet, inriktning Hälsa och friskvård, Barn- och fritidsprogrammet, inriktning Pedagogik och ledarskap. GOV Protokollsutdrag, kommunstyrelsen Utredning av framtida skolstruktur i Eslöv med tyngdpunkt på östra delen. GOV Protokollsutdrag, Barn- och utbildningsnämndens AU, Höörs kommun Bifalla ansökan om interkommunal ersättning för fortsatt skolgång på Eslövs gymnasieskolas IV-program. Handling Redovisning av meddelanden, nämndsekreterare Lisbeth Larsson. - Redovisningen läggs med godkännande till handlingarna.

17 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 17 (17) AVSLUTNING Ordförande tackar förtroendevalda och tjänstemän för arbetet under det gångna året och önskar alla en God Jul och ett Gott Nytt År. Vice ordförande önskar på allas vägnar ordförande detsamma.

Beslutande Ann Laurentz (s) ordförande Henrik Wöhlecke (m) vice ordförande

Beslutande Ann Laurentz (s) ordförande Henrik Wöhlecke (m) vice ordförande ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Åkersberg i Höör kl 15.30-17.20 ande Ann Laurentz (s) ordförande Henrik Wöhlecke (m) vice ordförande Jasmin Safic (s) ledamot Malin Kauranen (s) ledamot Stefan

Läs mer

Beslutande Ann Laurentz (s) ordförande Henrik Wöhlecke (m) vice ordförande

Beslutande Ann Laurentz (s) ordförande Henrik Wöhlecke (m) vice ordförande ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Sallius kl 18.30-22.15 ande Ann Laurentz (s) ordförande Henrik Wöhlecke (m) vice ordförande Jasmin Safic (s) ledamot Malin Kauranen (s) ledamot Fredrik Lundström

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Lars Björklund (s), Gudrun Henriksson (c), Bengt Sjöberg (kd)

Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Lars Björklund (s), Gudrun Henriksson (c), Bengt Sjöberg (kd) Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.00-15.40 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Olle Engström (s) Åsa Hååkman Felth (s) Ann-Marie Rosö (s) Pia

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (28) Utskottet för Gymnasie- och Vuxenutbildning

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (28) Utskottet för Gymnasie- och Vuxenutbildning ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (28) Plats och tid Kvalificerad Yrkesutbildning, Per Håkanssons väg i Eslöv kl 18.30 21.05 ande Lena Emilsson (S) ordförande Marianne Svensson (S) ledamot Janet Andersson (S)

Läs mer

Catharina Malmborg (M) vice ordförande Janet Andersson (S) ledamot Marianne Svensson (S) ledamot Kent Karlsson (KD) tjg ers för Ola Hyltén (C)

Catharina Malmborg (M) vice ordförande Janet Andersson (S) ledamot Marianne Svensson (S) ledamot Kent Karlsson (KD) tjg ers för Ola Hyltén (C) Sida 1 (14) Plats och tid Bergagymnasiet, Ringsjövägen 2 i Eslöv klockan 18.30-20.45 ande Lena Emilsson (S) ordförande Catharina Malmborg (M) vice ordförande Janet Andersson (S) ledamot Marianne Svensson

Läs mer

Catharina Malmborg (M) vice ordförande Janet Andersson (S) ledamot. Christel Pettersson. Catharina Malmborg Förvaltningens expedition Paragrafer 9-16

Catharina Malmborg (M) vice ordförande Janet Andersson (S) ledamot. Christel Pettersson. Catharina Malmborg Förvaltningens expedition Paragrafer 9-16 Sida 1 (13) Plats och tid Bergagymnasiet, Ringsjövägen 2 i Eslöv klockan 18.30-21.55 Beslutande Lena Emilsson (S) ordförande Catharina Malmborg (M) vice ordförande Janet Andersson (S) ledamot Ola Hyltén

Läs mer

Utskottet för Gymnasie- och Vuxenutbildning 48 KS.2010.0187

Utskottet för Gymnasie- och Vuxenutbildning 48 KS.2010.0187 Utskottet för Gymnasie- och Vuxenutbildning Sammanträdesprotokoll Sida 32 (52) 2010-05-10 2010 48 KS.2010.0187 Yttrande över ansökan från Lernia College AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag för den

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (37) Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (37) Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (37) Plats och tid Sallius kl 21.15-21.50 ande Ann Laurentz (s) ordförande Henrik Wöhlecke (m) vice ordförande Jasmin Safic (s) ledamot Malin Kauranen (s) ledamot Stefan Karlsson

Läs mer

David Westlund (S) ledamot Erika Isaksson (S) ledamot

David Westlund (S) ledamot Erika Isaksson (S) ledamot Sida 1 (24) Plats och tid Bergagymnasiet, klockan 18.30 21.55 Beslutande Catharina Malmborg (M) ordförande Marianne Svensson (S) förste vice ordförande Ola Hyltén (C) andre vice ordförande David Westlund

Läs mer

Marianne Svensson (S) förste vice ordförande. David Westlund (S) ledamot Erika Isaksson (S) ledamot

Marianne Svensson (S) förste vice ordförande. David Westlund (S) ledamot Erika Isaksson (S) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (16) Plats och tid Stadshuset Albert Sahlin, klockan 17.30-19.45, 20.00-21.00 Beslutande Catharina Malmborg (M) ordförande Marianne Svensson (S) förste vice ordförande Anders

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN 2010 O520

ESLÖVS KOMMUN 2010 O520 Sammanträdesprotokoll Sida 39 (52) 2010 O520 51 KS.2010.0206 Yttrande över ansökan från Lärande i Östergötland AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag för den fristående gymnasieskolan LAER-gymnasiet

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Safiren, vån. 3, IFO-huset, Tierps köping, kl. 08:30-11:30 ande och övriga närvarande enligt sida 2 Utses att justera Åsa Sikberg Paragrafer 87-99 Justeringens plats och tid Kommunhuset,

Läs mer

1 (1) BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 2013-04-11

1 (1) BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 2013-04-11 'tj'cr'ty'tj'tj r...r:-'~ ~ 1 (1) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 74 Ansökan från Lejonskolan AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Kristianstads

Läs mer

Sven-Åke Kristensson (KD) tjg ers för O Hyltén (C) David Westlund (S) ledamot Ann Ahlzén Wikberg (S) tjg ers för E Mattsson (S)

Sven-Åke Kristensson (KD) tjg ers för O Hyltén (C) David Westlund (S) ledamot Ann Ahlzén Wikberg (S) tjg ers för E Mattsson (S) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (15) Plats och tid Stadshuset Emanuel Möller, klockan 18.30 21.10 ande Catharina Malmborg (M) ordförande Gert Björk (M) tjg ers för M Svensson (S) Sven-Åke Kristensson (KD)

Läs mer

Gert Björk (M) Sophia Steinick- Sandberg (MP) Kerstin Ekoxe (S) Göran Granberg (SD) Eva Rebbling (V) Peter Sjögren (M) Anna Biegus-Nilsson (S)

Gert Björk (M) Sophia Steinick- Sandberg (MP) Kerstin Ekoxe (S) Göran Granberg (SD) Eva Rebbling (V) Peter Sjögren (M) Anna Biegus-Nilsson (S) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (19) Plats och tid Sal VO3, Bergagymnasiet, Verkstadsgatan 1, Eslöv kl 18.00-20.15 ande Övriga närvarande Catharina Malmborg (M) Marianne Svensson (S) Madeleine Atlas (C) Håkan

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-03-25 1 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M),

Läs mer

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell 1(12) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 14.00-16.00 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ers. ordförande Lena Svensson (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C)

Läs mer

Gymnasienämnden 2004-06-15 1 (8)

Gymnasienämnden 2004-06-15 1 (8) Sammanträdesdatum 1 (8) Plats och tid Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, kl 17.00 21.00 Beslutande Kjell Nilsson (s), ordförande Orvar Carlsson (kd), vice ordförande Gisela Holtersson (s) Anette Ruus

Läs mer

Utskottet för Gymnasie- och Vuxenutbildning

Utskottet för Gymnasie- och Vuxenutbildning Sammanträdesprotokoll Sida 44 (52) 2010-05- 7 0 Yttrande över ansökningar orn statlig tillsyn och rätt till bidrag för 20 fristående gymnasieskolor i Malmö kommun Ärendebeskrivning Eslövs kommun har av

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Blomskogs skola, kl 15.30-19.30 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatu m Kommunstyrelsen 2012-04-26

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatu m Kommunstyrelsen 2012-04-26 1(8) Plats och tid Rinmansalen, stadshuset klockan 16.00-16.05 Beslutande Ersättare Jimmy Jansson (S), ordförande Ann-Sofie Wågström (S), tjänstgörande ersättare Mikael Edlund (S) Johan Nilsson (S) Magnus

Läs mer

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2013-04-09 20 (25) Plats och tid Kommunhuset, A-salen, Tierps köping Kl. 08.30 10.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Jonas Nyberg (S), ordförande Carolina Nylander (S)

Läs mer

(tf!d?r 1va1 ~ Camilla Nordström

(tf!d?r 1va1 ~ Camilla Nordström 1 (15) Plats och tid: ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Utses att justera Ersättare ens plats, tid: Justerade paragrafer Underskrifter: Barn- och utbildningskontoret,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 15.00-15.35 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-08-29 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) 1:e v ordf Tommy Nilsson (s) 2:e v

Läs mer

Justeringens plats Kommunhuset och tid , kl Paragrafer 1 7 sekr 1 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:...

Justeringens plats Kommunhuset och tid , kl Paragrafer 1 7 sekr 1 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:... 2008-01-28 1 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.10 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Brita Edholm, (fp), ordförande Anna Palm, (m), 1:e vice ordförande Johan Svanberg, (m), tjg ersättare Gunilla

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Utskottet för Gymnasie- och Vuxenutbildning 2009-08-17

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Utskottet för Gymnasie- och Vuxenutbildning 2009-08-17 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Berga, Verkstadsvägen i Eslöv kl 18.00-18.50 ande Lena Emilsson (S) ordförande Janet Andersson (S) ledamot Catharina Malmborg (M) ledamot Ola Hyltén (C) ledamot

Läs mer

Mohammad Gulchin (S) Gert Björk (M) Peter Sjögren (M) Sophia Steinick- Sandberg (MP)

Mohammad Gulchin (S) Gert Björk (M) Peter Sjögren (M) Sophia Steinick- Sandberg (MP) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (18) Plats och tid Bergagymnasiet, Bygg- och anläggningsprogrammet, Ringsjövägen 6, Eslöv kl 18.00-21.15 Beslutande Övriga närvarande Catharina Malmborg (M) Anders Molin (C)

Läs mer

Tid och plats Tisdagen den 26 januari 2016, kl , Utbildningsförvaltningen

Tid och plats Tisdagen den 26 januari 2016, kl , Utbildningsförvaltningen 2016-01-26 1(5) Tid och plats Tisdagen den 26 januari 2016, kl. 16.00-16.25, Utbildningsförvaltningen Omfattning 1-15 Beslutande ledamöter Helene Sandberg (S) Andreas Cerny (L) Anita Spjuth (V) Anders

Läs mer

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr., Vallentuna torsdagen den 6 oktober kl.19.00 21.10

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr., Vallentuna torsdagen den 6 oktober kl.19.00 21.10 Utbildningsnämnden 2005-10-06 Plats och tid för sammanträdet Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr., Vallentuna torsdagen den 6 oktober kl.19.00 21.10 ande Ersättare Elisabeth Rydström (c),ordförande Lars Rundgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-10-23 1 (16) Gymnasienämnden, Idrottsgatan 7, Vänersborg. Orvar Carlsson ANSLAG/BEVIS

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-10-23 1 (16) Gymnasienämnden, Idrottsgatan 7, Vänersborg. Orvar Carlsson ANSLAG/BEVIS 2007-10-23 1 (16) Plats Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, Vänersborg Tid Tisdagen den 23 oktober 2007, kl 14.00-18.10. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga

Läs mer

Gymnasieutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Gymnasieutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Svalöfs gymnasium, kl 14.30 15.45 Beslutande Karl-Erik Kruse (S), ordförande Birgitta Jönsson (S), tjg ers för Charlotte Wachtmeister (M) Christer Laurell (C) Övriga deltagare Lena Hansson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (41) Utbildningsnämnden 2009-06-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (41) Utbildningsnämnden 2009-06-10 Sammanträdesdatum Sida 1 (41) Plats och tid Lärande och arbetsmarknad, Eriksdalgatan 12, Skene, klockan 14.30-20.50. Paus klockan 16.05-16.35. Ajournering klockan 19.00-19.15, 19.35-19.45. Beslutande s

Läs mer

samhällsbyggnadsförvaltningen

samhällsbyggnadsförvaltningen KALLELSE UTBILDNINGSNÄMNDEN TORSDAGEN DEN 18 NOV EMBER 2010 Tid och plats Kl. 19.00 i Angarnsrummet, samhällsbyggnadsförvaltningen Kallade tjänstemän Utbildningschef Roland Beijer, Ekonomiadministrativ

Läs mer

Yttrande över ansökan från Drottning Blankas Gymnasieskola AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag för fristående gymnasieskola i Lunds kommun

Yttrande över ansökan från Drottning Blankas Gymnasieskola AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag för fristående gymnasieskola i Lunds kommun Dnr KS.2009.202 2009-06-03 YTTRANDE Utskottet för gymnasie- och vuxenutbildning Yttrande över ansökan från Drottning Blankas Gymnasieskola AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag för fristående gymnasieskola

Läs mer

Gert Björk (M) Mohammad Gulchin (S) Peter Sjögren (M) Anna Biegus-Nilsson (S) Kerstin Melén-Gyllensten Johan Holmqvist Lisbeth Erlandsson Per Jönsson

Gert Björk (M) Mohammad Gulchin (S) Peter Sjögren (M) Anna Biegus-Nilsson (S) Kerstin Melén-Gyllensten Johan Holmqvist Lisbeth Erlandsson Per Jönsson Sammanträdesprotokoll Sida 1 (18) Plats och tid Kraftvärmeverket i Örtofta, kl 17.00-19.15 ande Catharina Malmborg (M) Marianne Svensson (S) Madeleine Atlas (C) Jasmin Safic (S) Claes-Göran Wodlin (M)

Läs mer

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 februari kl 19.00-20.15 Lars Rundgren (m),

Läs mer

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1-10 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Sammanträdesdatum 2009-12-08 Plats och tid Beslutande Kavelbron Event, Tibro Tisdagen den 8 december 2009, kl. 17.30 18.30 Ann Ohlsson (fp)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 13 oktober 2010

Barn- och utbildningsnämnden 13 oktober 2010 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 13 oktober 2010 Sid Justering...3 146 Allmänhetens frågestund...4 147 GY11-utbud i Sundsvalls gymnasium 2011/2012...5 148 Ärenden att lägga till

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid: Förvaltningsbyggnad Viktoria, Stenbocken, kl 14.20-16.40 Beslutande: Jonas Ahlström (M), ordförande Elisabet Stålarm (M) Patrik Ragnar (M) Suzanne Johansson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 10 maj 2011 1(9) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.35-15.20

Barn- och utbildningsnämnden 10 maj 2011 1(9) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.35-15.20 Barn- och utbildningsnämnden 10 maj 2011 1(9) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.35-15.20 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Åsa Hååkman-Felth (s) Ers. Olle Engtröm (s) Ann-Marie Rosö (s)

Läs mer

Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Peter Melinder (M) tjg. ers. för K Reinisch Annette Linander (C) ledamot

Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Peter Melinder (M) tjg. ers. för K Reinisch Annette Linander (C) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Plats och tid Stadshuset, klockan 14.00-16.15 ande Cecilia Lind (S) ordförande Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Peter Melinder (M) tjg. ers.

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1 Plats och Tid Norrtull, kl. 09:00 12:15 Beslutande Kjell Kaså (C), ordförande Sven Callenberg (C) Ann-Louise Svensson (C) Anders Hansson (C) Harald Hårdstedt (KD),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Direktionen 2011-02-17 Sidan 1/5

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Direktionen 2011-02-17 Sidan 1/5 Direktionen 2011-02-17 Sidan 1/5 Plats och tid Tobaksgatan 11 i Ystad, kl. 13.00-16.00 Ajournering kl. 13.45-14.00. 14.40 14.50 Beslutande Bo Sterner Ystad, ordförande Tommy Andersson, Ystad Christina

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(14) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00 16.20 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Sara Hansson (S), tjänstgörande ers. Katrine Mattsson

Läs mer

Magnus Pålsson (M) ersättare Gert Björk (M) ersättare Ann-Christin Walden (FP) ersättare Sven-Åke Kristensson (KI)) ersättare

Magnus Pålsson (M) ersättare Gert Björk (M) ersättare Ann-Christin Walden (FP) ersättare Sven-Åke Kristensson (KI)) ersättare ESLÖVS Gymnasie- och yuxenutbildningsnärnnden Sammanträdesprotokoll Sida 1 (6) ESLÖVS KOMNMiN Kommunstymb4, inko2012-05-24 Plats och tid Stadshuset Emanuel Möller, klockan 18.30 18.45 Beslutande Catharina

Läs mer

Kjell Kaså (c), ordförande Sven Callenberg (c) Christer Törnell (kd) Michael Karlsson (s), v ordf Laila Andrén (s)

Kjell Kaså (c), ordförande Sven Callenberg (c) Christer Törnell (kd) Michael Karlsson (s), v ordf Laila Andrén (s) GYMNASIENÄMNDEN 2008-01-31 1 Plats och Tid Norrtull, kl 13.00 17.15 Beslutande Kjell Kaså (c), ordförande Sven Callenberg (c) Christer Törnell (kd) Michael Karlsson (s), v ordf Laila Andrén (s) Övriga

Läs mer

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjg. ersättare för Gunilla Palmgren (S) Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjg. ersättare för Gunilla Palmgren (S) Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot 1(6) KS-rummet, kommunhuset, kl. 18:00 20:30 Plats och tid 71-78 Angela Fasth (M) Bengt Odeholm (S) Otto Natt och Dag (M) Eva Persson (M) Jan Nyström (L) Anders Midby (KD) Marlene Segersson (S) Daniel

Läs mer

Istvan Barborg (S) Therese Granlund (M) Per-Magnus Espgård (C) Josefin Esbjörnsson (FP) Håkan Svensson-Sixbo (V)

Istvan Barborg (S) Therese Granlund (M) Per-Magnus Espgård (C) Josefin Esbjörnsson (FP) Håkan Svensson-Sixbo (V) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Plats och tid Marieskolan klockan 18.00 21.00 Beslutande Övriga närvarande Lena Emilsson (S) Jonas Falk (M) Daniel Rhodin (FP) Istvan Barborg (S) Lars Lindkvist (S) Therese

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset, Ronneby

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset, Ronneby 1(10) Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen 08.30-08.55 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Justeringens

Läs mer

Claes Diurhuus-Gundersen (m), tjänstgörande ers.

Claes Diurhuus-Gundersen (m), tjänstgörande ers. Sammanträdesprotokoll 1(4) 2012-11-27 Kommunstyrelsen Plats och tid: Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby 10.00 - Beslutande Roger Fredriksson (m) Kenneth Michaelsson (c) JanAnders Palmqvist (s) Thomas Håkansson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Mästaren kl 16.30-18.05 ande Kenth Wengholm (M) Ordförande Hans Dahm (S) Vice ordförande Ann Ohlsson (Fp) Annika Singleton (KD) Maria Sundqvist (S) Justerande Annica Erikssen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-10.40. Beslutande Britta Bergström (S) Leif Thor (M) Ann-Sophie Nygren (S) Mikael Sporgelin (S) Roger Persson (S) Lina Erixon

Läs mer

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Utbildningsnämnden 2009-10-05 1

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Utbildningsnämnden 2009-10-05 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden 2009-10-05 1 Innehållsförteckning Stopp av intag till Industriprogrammet vid Gymnasiesärskolan... 3 Stopp av intaget till Hantverksprogrammets inriktning Mode och

Läs mer

Per Landén Kerstin Jinghede. Anders Cargerman. Per Landén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Per Landén Kerstin Jinghede. Anders Cargerman. Per Landén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-06-01 Plats och tid Högskolecentrum hörsalen 13.15-15.50 Beslutande Övriga deltagare Anders Cargerman (L) ordförande Håkan Tomasson (M) 1:e vice ordförande Tommy Karlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-03-22 1 Innehållsförteckning Ärende 20 Information från Hagens förskole- och skolområde... 3 21 Besök av studie- och yrkesvägledare Ola Hjalte... 4 22 Ekonomisk månadsrapport... 5 23 Granskning av

Läs mer

vvvvv ~ Hässleholms kommun BEHANDLADEÄRENDEN

vvvvv ~ Hässleholms kommun BEHANDLADEÄRENDEN vvvvv ~ BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BEHANDLADEÄRENDEN 46 Avsägelse av uppdrag som ordförande i barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott, representant i Samverkansavtal för gymnasieskolan i Skåne Nordost

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Björn Andreasson, (m), ordförande Ingemar Kristensson, (m), ledamot Johan Svanberg, (m), ledamot Brita Edholm, (fp),

Läs mer

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) Diarienummer 2015-10-29 KS 2015/1041 Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.15 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll Tid och plats Tisdagen den 22 mars 2011, kl 18.00-19.45 i Dialogen Beslutande Ledamöter Lena Gerby (M), ordförande Gunnel Bergström (FP) Hanna Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Marzena Waligorska (M)

Läs mer

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Stiftsgården Åkersberg, Höör, kl 16:00-16:45 Ordförande: Hansson Lars (FP) Vice ordförande: Axelsson Karl Axel (M) Ledamöter: Alfredsson Bo (M) Gribel Laila (M) Wallström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 10 april kl. 16.00 18.00 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (L)

Läs mer

2010-02-02. Stefan Karlsson (V) ersättare. Henrik Wöhlecke, ersättare Tony Hansson. Kommunledningskontoret 16 februari 2010, kl 12.00.

2010-02-02. Stefan Karlsson (V) ersättare. Henrik Wöhlecke, ersättare Tony Hansson. Kommunledningskontoret 16 februari 2010, kl 12.00. Sida 1 (14) Plats och tid Stadshuset, klockan 17.00-17.45 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande Lars Månsson (S) 1:e vice ordförande Tony Hansson (S) ledamot Lena Emilsson (S) ledamot Bernt Nilsson (S)

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-06-17 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl. 19.00 20.20 Beslutande Ersättare Karin Unnerstad (FP) Anders Idermark

Läs mer

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Judit Säwe, sekreterare Peter Kjellin, controller, 24 Christina Westberg, gymnasiesekreterare, 25.

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Judit Säwe, sekreterare Peter Kjellin, controller, 24 Christina Westberg, gymnasiesekreterare, 25. Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00-15.05 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Henrik Axelsson, ordförande (S) Peter Joensuu,

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(12) Sammanträdesdatum Plats och tid Kallingesalen, kl 09 00 12 30, ajournering kl 10 30 10 45 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild

Läs mer

Utbildningarna ska starta i augusti 2010 med totalt 115 elever. Fullt utbyggd beräknas skolan ha 345 elever 2012.

Utbildningarna ska starta i augusti 2010 med totalt 115 elever. Fullt utbyggd beräknas skolan ha 345 elever 2012. Dnr KS.2009.219 2009-06-03 YTTRANDE Utskottet för gymnasie- och vuxenutbildning Yttrande över ansökan från Lärande i Östergötland AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag för fristående gymnasieskola

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2018-09-17, kl. 18:34-19.27 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Alf Michelsen (M) Lennart Månsson (M) Rune Netterlid (S) Monica Thomhave

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(21) Plats och tid Sal C128, Rodengymnasiet, Baldersgatan 14, Norrtälje kl. 14.00-14.35 ande Ledamöter Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) 1:e vice ordf. Sören Forslund (M) Britt-Inger Kjellberg

Läs mer

Magnus Pålsson (M) ersättare Claes-Göran Wodlin (M) ersättare Andreas Lundgren (FP) ersättare Håkan Larsson (MP) ersättare

Magnus Pålsson (M) ersättare Claes-Göran Wodlin (M) ersättare Andreas Lundgren (FP) ersättare Håkan Larsson (MP) ersättare Sammanträdesprotokoll Sida 1 (16) Plats och tid Stadshuset Albert Sahlin, klockan 18.30-21.10 Beslutande Catharina Malmborg (M) ordförande Marianne Svensson (S) förste vice ordförande Sofia Mohlin (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-20 1(24)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-20 1(24) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-20 1(24) Innehållsförteckning Vindkraftsetablering på fastigheterna Sparresäter 1:13 och Karlsfors 3:1... 3 Sommarlovsentreprenörer 2011... 5 Ansökan från YA Fri

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 54 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 12 oktober 2010, kl 08.30-08.50. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Eleonore Karlsson (S) Johanna Bergström (S) tj

Läs mer

128 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport september Information Tingsryds kommuns ungdomspolitiska program.

128 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport september Information Tingsryds kommuns ungdomspolitiska program. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-10-26 126 Meddelanden. 127 Anmälan om delegationsbeslut. 128 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport september 2011. 129 Budget 2012. 130 Redovisning av simkunnighet i

Läs mer

Johan Andersson (S) Lena Emilsson (S) Gabriele Goldhammer (S) tjg ers för J Andersson (S) Lars Månsson (S)

Johan Andersson (S) Lena Emilsson (S) Gabriele Goldhammer (S) tjg ers för J Andersson (S) Lars Månsson (S) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Plats och tid Sammanträdesplats, klockan tid 19.20-19-30 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande Johan Andersson (S) Lena Emilsson (S) Tony Hansson (S) Gabriele Goldhammer

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens utbildnings- och näringslivsutskott Delegation 2008-03-04 8 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 08.30-12.00. Beslutande

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen 1(2) Plats och tid Insikten, Hedslund 13:00-15:30 Beslutande Joanna Stridh (C), ordf. Lena Johansson (KD) Henrieta Vedberg (M) Ann-Christin Dåderman (S) ersättare för Barbro Aastrup (S) Ersättare och övriga

Läs mer

Gymnasienämnden 2005-02-14 1 (8)

Gymnasienämnden 2005-02-14 1 (8) Sammanträdesdatum 1 (8) Plats och tid Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, kl 13.30-17.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kjell Nilsson (s), ordförande Orvar Carlsson (kd), vice ordförande

Läs mer

Protokoll 2013-03-18

Protokoll 2013-03-18 2013-03-18 Gymnasienämnd Plats och tid Rum Kumla, stadshuset, 2013-03-18, klockan 15:00-15:57 Beslutande Stefan Svensson (S) Per Holm (KD) Marie Eriksson (S) Margareta Engman (M) Thomas Andersson (S) Anna

Läs mer

Alexander Arbman, nämndsekreterare Mikael Daxberg, kommunsekreterare Emma Majlöv Modig, förvaltningssekreterare Cecilia Bülow, personalchef

Alexander Arbman, nämndsekreterare Mikael Daxberg, kommunsekreterare Emma Majlöv Modig, förvaltningssekreterare Cecilia Bülow, personalchef 1(5) Plats och tid Storasjö, Åseda, tisdagen den 12 februari 2019 kl 13:30-14:55 Beslutande Niklas Jonsson (S), Ordförande Anders Käll (M), 1:e vice ordförande Peter Skog Lindman (S) Susanne Karlsson (S)

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd Plats och tid Verkstaden sal A+B, klockan

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd Plats och tid Verkstaden sal A+B, klockan Utskottet Lärande och stöd 2009-03-18 43 Plats och tid Verkstaden sal A+B, klockan 08 00-12 00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Sammanträdesrummet, Marnäsliden kl. 13:00-14:50 Beslutande ledamöter Åsa Bergkvist (S) Lars Handegard (V) Torbjörn Tomtlund (M) Ann-Katrin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Verkstaden, sal C kl. 13.30-18.00 Beslutande Ledamöter Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt (S) Peter Joensuu (M) Ingela Jonsson

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12 BUN 107 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 108 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 2 BUN 109 UPPFÖLJNING AV GENOMFÖRD INTERNKONTROLL, OKTOBER 2013... 3 BUN

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och kulturnämnden

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och kulturnämnden 1(15) Plats och tid: Stora sammanträdesrummet, Ale gymnasium, Nödinge kl. 08:30-15.00 Beslutande Monica Samuelsson (s), ordf Åke Andersson (s) och tjänstgörande ersättare Tore Berghamn (fp) Kent Carlsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2009-10-01 96 Beslutande organ Plats och tid Vadsbogymnasiet Marinteknik, kl 17.30-20.30 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Tuula Ojala s ledamot Bernt Ekström

Läs mer

Protokoll. Utbildningsnämnden

Protokoll. Utbildningsnämnden Utbildningsnämnden 1-6 2 1 Information och överläggningar...5 2 Val av Utbildningsnämndens arbetsutskott...6 3 Utbildningsnämndens Flerårsstrategi 2017-2019...7 4 Digital agenda för utbildningsnämnden...9

Läs mer

Protokoll. = ríäáäçåáåöëå ãåçéå= = OMNMJNNJOP= = =SSJTM

Protokoll. = ríäáäçåáåöëå ãåçéå= = OMNMJNNJOP= = =SSJTM = ríäáäçåáåöëå ãåçéå= = OMNMJNNJOP= = =SSJTM Utbildningsnämnden sammanträde 66. Ekonomisk uppföljning efter oktober år 2010 67. Interkommunal ersättning inom gymnasieskola och gymnasiesärskola kalenderåret

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Diarienummer Barn- och utbildningsnämnden BUN 2018/ Malin Norrman. Barn- och utbildningsnämnden

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Diarienummer Barn- och utbildningsnämnden BUN 2018/ Malin Norrman. Barn- och utbildningsnämnden Protokoll 1 (8) Sammanträdesdatum Diarienummer Barn- och utbildningsnämnden 2018-04-03 BUN 2018/0092-600 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Tingssalen, Tingshuset, kl 08.30 10.15 Ledamöter Se nästa

Läs mer

Honore Lulendo (S) 18-29 Lisbeth Larsson (S) Thomas Lundberg (MP)

Honore Lulendo (S) 18-29 Lisbeth Larsson (S) Thomas Lundberg (MP) KUNGSBACKA KOMMUN Nämnden för Gymnasie & Vuenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum Plats och tid sammanträde /Kompetenscentrum/ Klockan 17:00-20:30 ande Övriga närvarande Ledamöter Ulrika Landergren (L),

Läs mer

Marlen Jensen (SD) ersättare Göran Granberg (SD) ersättare

Marlen Jensen (SD) ersättare Göran Granberg (SD) ersättare Sammanträdesprotokoll Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset, 19.10-19.20 Beslutande Johan Andersson (S) ordförande Henrik Wöhlecke (M) 1:e vice ordförande Annette Linander (C) 2:e vice ordförande Fredrik

Läs mer

Gymnasienämnden 2005-12-06 1 (12)

Gymnasienämnden 2005-12-06 1 (12) Sammanträdesdatum 1 (12) Plats och tid Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, kl 14.00-17.30 Beslutande Kjell Nilsson (s), ordförande Orvar Carlsson (kd), vice ordförande Gisela Holtersson (s) Leif Höglund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-12 1-16 Plats och tid: Barn- och utbildningskansliets sammanträdesrum kl 13.30-18.20 ande: Övriga närvarande: Utses att justera: Stefan Widerberg (C) ordförande Carina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-04-14 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum Örskär (SR 2), Östhammar, kl. 08.30 14.30 Beslutande Enligt närvarolista Övriga deltagande Lisbeth Bodén, barn- och utbildningschef Per-Åke

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1-15 Plats och tid: Barn- och utbildningskansliets sammanträdesrum, kl 13.30-17.10 ande: Stefan Widerberg (C) ordförande Glenn Lund (M) Kjell Karlsson (M) ersättare

Läs mer

Kommunkontoret kl 08.30 13.20

Kommunkontoret kl 08.30 13.20 Sida 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 13.20 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Kaj Seger, ledamot ( 12-20) Marianne

Läs mer

Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Barn- och utbildningsförvaltningen

Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Barn- och utbildningsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Frökindsrummet, Stadshuset kl 08.00 Beslutande Allan Bjärkhed (KD), ordförande Johanna Svensson (S), 1:e vice ordförande Caroline Lundberg (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Nicolairummet kl. 08:30 Sluttid:12:30

Nicolairummet kl. 08:30 Sluttid:12:30 Plats och tid ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Nicolairummet kl. 08:30 Sluttid:12:30 Tomas Lidberg (S), ordförande Sofia Hellberg (S), vice ordförande, 1-10

Läs mer