Vattenfall Eldistribution AB, Rapport om åtgärder enligt övervakningsplan för 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vattenfall Eldistribution AB, Rapport om åtgärder enligt övervakningsplan för 2015"

Transkript

1 Vattenfall Eldistribution AB, Rapport om åtgärder enligt övervakningsplan för 2015 Uppgifter som rapporteras till EI på EI WEB-formulär per (se nedan) START FORMULÄR 0. Datum Företagets namn Vattenfall Eldistribution AB 2. Organisationsnummer Namn på person som är övervakningsansvarig Cecilia Barkefors från och med Anders Mattson till och med Ingår nätverksamheten i en koncern som bedriver produktion av el eller handel med el? Ja 5. Ingår nätverksamheten i en koncern vars samlade elnät har minst kunder? Ja 5a) Om ja. Har Vd, någon ledamot eller firmatecknare under året samtidigt varit Vd, ledamot eller firmatecknare i ett annat företag inom koncernen som bedriver handel med el eller produktion med el? - Nej 5b) Beskriv på vilket sätt den faktiska beslutanderätten under året har varit självständig i förhållande till övriga delar av koncernen när det gäller de tillgångar som nätföretaget behöver för att trygga drift, underhåll och utbyggnad av nätet. - På Vattenfall Eldistribution AB bolagsstämma beslutar ägaren om bolagets affärsplan. Planen omfattar budget för bolaget inklusive bland annat ekonomiska mål (EBIT) och investeringsram. När affärsplanen är fastställd är det upp till bolaget att besluta om åtgärder för att trygga drift, underhåll och utbyggnad av nätet så länge åtgärderna ryms inom den av bolagsstämman fastställda affärsplanen. Speciellt gäller härvid att alla enskilda investeringsbeslut tas i bolaget enligt en av bolaget fastställd delegeringsordning. Högsta beslutande organ för enskilda investeringsbeslut är bolagets styrelse. Om bolaget överskrider den av bolagsstämman fastställda investeringsramen måste bolaget vända sig till ägaren på en ny bolagsstämma och begära en utökad investeringsram.

2 6. Beskriv hur företaget hanterar koncerngemensamma tjänster för att förhindra diskriminering av tredje part. För alla köp av koncerninterna tjänster upprättas ett service level agreement (SLA) mellan företaget och leverantören. I SLA:et beskrivs principerna transparent för allokering (fakturering) av kostnader till företaget. Den grundläggande principen är att kostnader som faktureras företaget ska motsvara den proportionella nyttan för företaget. Priser och kundnöjdhet diskuteras mellan företaget och leverantören i samverkansgrupper. Uppföljning av levererade koncerninterna tjänster sker både med ekonomiska och kvalitetsmässiga parametrar. 7. Vilken information och vilka uppgifter betraktar företaget som kommersiellt känsliga? Det är möjligt att ange flera alternativ samt ange annat. Fyll i annat i fritextfältet nedan. Kundregister Förbrukningsregister Kundanläggningsstatistik Kunders kreditvärdighet Avtalsvillkor Kundens elhandelsleverantör Leverantörsbyten Annat Ange annat Strategisk information som t ex underlag för elnätpriser, elnätsprisstrategier och övergripande affärsstrategier 7a) Beskriv vilka åtgärder företaget, under året, har genomfört för att hindra icke behöriga från att få tillgång till ovannämnd kommersiellt känslig information. - Vattenfall har i koncerninstruktioner tydliggjort de unbundlingregler som gäller för elnätsföretag inom koncernen - information som klassas som kommersiellt känslig har specificerats - sekretessavtal har ingåtts med bolagets personal där den anställde som en del av anställningsavtalet förbinder sig att följa unbundlingreglerna - koncerngemensamma funktioner som kräver/mottar information från nätbolaget t ex ekonomi har fått teckna sekretessavtal - uppföljning av rutiner har skett med avseende på risken för att nätkundinformation på ett otillbörligt sätt når Vattenfall AB, Elförsäljning. I ett projekt som startades upp under 2014 och som slutfördes under 2015 till en kostnad av c:a 6 MSEK har en översyn av behörigheter i IT-system för kundprocesser genomförts varvid brister som upptäckts rättats till.

3 - tillträde till bolagets lokaler har begränsats till anställda inom Vattenfalls distributionsverksamhet. Vid kontoren i Solna och Trollhättan är denna policy genomförd och i Luleå kommer denna policy att införas under 2016 i samband med att ett nytt kontor tas i drift. - övervakningsansvarig har löpande lämnat rådgivning till ledning och anställda i bolaget 8. Beskriv hur personalen under året har utbildats i att motverka diskriminering gentemot övriga aktörer på elmarknaden. - övervakningsplanen hålls tillgänglig för samtliga anställda på företagets intranät - utbildningsmaterial för självstudier samt vanligen förekommande frågor med svar, finns tillgängligt för alla anställda på intranätet. Vidare definieras kommersiellt känslig information och redovisas i företagets övervakningsplan - utbildning av alla nyanställda i unbundlingregler genomförs löpande och kravet är att repetitionsutbildning genomförs vart 4:e år i form av E-learning. - under 2015 genomfördes lärarledd unbundlingutbildning av c:a 70 nyrekryterade personer motsvarande c:a 10 % av bolagets anställda. Vidare har lärarledd utbildning givits till personal anställda i koncernen som levererar ekonomitjänster till bolaget. - arbete med ett särskilt utbildningsmaterial och en E-learning speciellt anpassad till Vattenfall Kundservice AB personal har startats upp under året. - en utbildningsplan som bl a preciserar när och hur ofta olika personalkategorier skall genomgå unbundlingutbildning är under utarbetande och är planerad att gälla från 2:a kvartal Beskriv hur företaget under året har arbetat aktivt med att synliggöra ledningsgruppens stöd för övervakningsplanen. - På bolagets hemsida (interna WEB) har lagts ut information om unbundling inklusive övervakningsplan och rapport om åtgärder enligt övervakningsplan. - Vd har deltagit i möten och engagerat sig i tillämpningen av unbundling i bolaget. Den övervakningsansvarige rapporterar också direkt till Vd i frågor som gäller unbundling. 9a) Beskriv hur ledningsgruppen säkerställt att anställda tar del av övervakningsplanen samt vilka åtgärder som har vidtagits vid överträdelse. - som en del i anställningsavtalet med Vattenfall Eldistribution AB ingår ett sekretessavtal där den anställde förbinder sig att följa unbundlingreglerna.

4 - samtliga nyanställda genomgår kort efter anställningen en lärarledd unbundlingutbildning där övervakningsplanen är en del i utbildningen - ingen anställd har under året gjort sig skyldig till överträdelse av övervakningsplanen 10. Beskriv hur den övervakningsansvarige har utsetts. - genom beslut av bolagets Vd. Kopplat till beslutet finns en bolagsinstruktion som lägger fast compliance officerens (den övervakningsansvariges) roll, ansvar, mm 11. Beskriv den övervakningsansvariges arbete med uppföljning och utvärdering av övervakningsplanen under året. - uppföljning och utvärdering av övervakningsplanen utförs av bolagets övervakningsansvarige. Övervakningsansvarig samverkar med bolagets olika enheter för att hantera uppkomna unbundlingfrågor. Genom sekretessavtal där den anställde förbinder sig att följa unbundlingreglerna i kombination med den utbildning som alla anställda erhållit förväntas den anställde kunna lösa enklare unbundlingfrågor på egen hand. När tveksamhet råder vänder den anställde sig först till sin närmaste chef och om frågan inte kan lösas där tas frågan upp med övervakningsansvarig. En konsekvens av detta blir att övervakningsansvarig är inblandad och ger råd när olika lösningar på unbundlingproblem söks. En annan konsekvens är att övervakningsansvarig genom att ha varit inblandad i frågeställningarna också vet hur bolaget löst olika unbundlingfrågor. Behovet av uppföljning minskar därför och arbetssättet blir mer proaktivt. Under 2015 har bland annat granskning/uppföljning företagits inom följande områden: - IT-system för kundprocesser och som används av Vattenfall Eldistribution AB och Vattenfall AB, Elförsäljning. Granskning har skett med avseende på risken för att nätkundinformation på ett otillbörligt sett når Vattenfall AB, Elförsäljning. - åtskillnad mellan Vattenfall Eldistribution AB och andra delar i Vattenfallkoncernen. Bolaget startade under 2015 upp en egen extern WEB-plats för att bättre svara upp mot kravet på åtskillnad. - att avtal upprättas med samtliga koncerninterna leverantörer av tjänster till bolaget (inklusive staber) och att kostnadsfördelning/fakturering av bolaget sker på ett transparent sätt, där fakturerade kostnader skall motsvara nyttan för bolaget. - att samtliga anställda tecknat sekretessavtal där den anställde förbinder sig att följa ellagens regler om unbundling. - att koncerninstruktioner som har konsekvenser för bolaget tar hänsyn till ellagens regler om unbundling - att bl a personal tillhörande elförsäljning och elproduktion inte har tillträde till bolagets lokaler

5 - att Vattenfall Kundservice AB i egna utbildningsprogram tar upp och behandlar regelverket kring unbundling samt genomför regelbundna kontroller av att medarbetarna i mötet med kund följer unbundlingreglerna. Kontrollerna sker bland annat genom samlyssning av kundsamtal 12. Vem eller vilka ansvarar för att upprätta övervakningsplanen? - Övervakningsansvarig för bolaget upprättar övervakningsplanen. Vd för Vattenfall Eldistribution AB beslutar om övervakningsplanen. Planen föredras sedan i bolagets styrelse. 13. Var publiceras den årliga rapporten om åtgärder enligt övervakningsplan? 13a) Om ni inte har publicerat rapporten på webbplats. Ange vilken rikstäckande tidning rapporten har annonserats i och vilket datum annonseringen skett. 14. Om företaget har vidtagit andra åtgärder enligt övervakningsplanen kan dessa redovisas nedan Övrig information - SLUT FORMULÄR

Vattenfall Eldistribution AB:s årliga rapport om åtgärder enligt övervakningsplan 2018

Vattenfall Eldistribution AB:s årliga rapport om åtgärder enligt övervakningsplan 2018 Vattenfall Eldistribution AB:s årliga rapport om åtgärder enligt övervakningsplan 2018 NDRa00360 Ange datum 20190226 1. FÖRETAGETS NAMN Vattenfall Eldistribution AB 2. ORGANISATIONSNUMMER 5564170800 3.

Läs mer

Vattenfall Eldistribution AB s årliga rapport om åtgärder enligt övervakningsplan 2017

Vattenfall Eldistribution AB s årliga rapport om åtgärder enligt övervakningsplan 2017 Vattenfall Eldistribution AB s årliga rapport om åtgärder enligt övervakningsplan 2017 NDRa00262 Ange datum 20180305 1. FÖRETAGETS NAMN Vattenfall Eldistribution AB 2. ORGANISATIONSNUMMER 5564170800 3.

Läs mer

Elnätsföretagens årliga rapport om åtgärder enligt övervakningsplan

Elnätsföretagens årliga rapport om åtgärder enligt övervakningsplan Sida 1 av 6 Elnätsföretagens årliga rapport om åtgärder enligt övervakningsplan Använd webbformuläret för att lämna årlig rapport om åtgärder enligt övervakningsplan till Energimarknadsinspektionen (Ei).

Läs mer

Elnätsföretagens årliga rapport om åtgärder enligt övervakningsplan

Elnätsföretagens årliga rapport om åtgärder enligt övervakningsplan Sida 1 av 6 Elnätsföretagens årliga rapport om åtgärder enligt övervakningsplan Använd webbformuläret för att lämna årlig rapport om åtgärder enligt övervakningsplan till Energimarknadsinspektionen (Ei).

Läs mer

Elnätsföretagens årliga rapport om åtgärder enligt övervakningsplan

Elnätsföretagens årliga rapport om åtgärder enligt övervakningsplan Sida 1 av 7 Elnätsföretagens årliga rapport om åtgärder enligt övervakningsplan Använd webbformuläret för att lämna årlig rapport om åtgärder enligt övervakningsplan till Energimarknadsinspektionen (Ei).

Läs mer

Elnätsföretagens årliga rapport om åtgärder enligt övervakningsplan

Elnätsföretagens årliga rapport om åtgärder enligt övervakningsplan Page 1 of 7 Elnätsföretagens årliga rapport om åtgärder enligt övervakningsplan Använd webbformuläret för att lämna årlig rapport om åtgärder enligt övervakningsplan till Energimarknadsinspektionen (Ei).

Läs mer

Elnätsföretagens årliga rapport om åtgärder enligt övervakningsplan

Elnätsföretagens årliga rapport om åtgärder enligt övervakningsplan Elnätsföretagens årliga rapport om åtgärder enligt övervakningsplan Använd webbformuläret för att lämna årlig rapport om åtgärder enligt övervakningsplan till Energimarknadsinspektionen (Ei). Ange datum

Läs mer

Elnätsföretagens årliga rapport om åtgärder enligt övervakningsplan

Elnätsföretagens årliga rapport om åtgärder enligt övervakningsplan Elnätsföretagens årliga rapport om åtgärder enligt övervakningsplan 170101-171231 Datum 2018-02-19 1. Företagets namn Olofströms Kraft Nät AB 2. Organisationsnummer 556462-1125 3. Namn på person som är

Läs mer

Elnätsföretagens årliga rapport om åtgärder enligt övervakningsplan

Elnätsföretagens årliga rapport om åtgärder enligt övervakningsplan Elnätsföretagens årliga rapport om åtgärder enligt övervakningsplan Använd webbformuläret för att lämna årlig rapport om åtgärder enligt övervakningsplan till Energimarknadsinspektionen (Ei). Ange datum

Läs mer

Elnätsföretagens årliga rapport om åtgärder enligt övervakningsplan

Elnätsföretagens årliga rapport om åtgärder enligt övervakningsplan Elnätsföretagens årliga rapport om åtgärder enligt övervakningsplan Ange datum ÅÅ-MM-DD 1. FÖRETAGETS NAMN 2. ORGANISATIONSNUMMER 3. NAMN PÅ PERSON SOM ÄR ÖVERVAKNINGSANSVARIG 4. INGÅR NÄTVERKSAMHETEN

Läs mer

Elnätsföretagens årliga rapport om åtgärder enligt övervakningsplan

Elnätsföretagens årliga rapport om åtgärder enligt övervakningsplan Elnätsföretagens årliga rapport om åtgärder enligt övervakningsplan 150101-151231 Ange datum ÅÅ-MM-DD 2016-02-29 1. Företagets namn Olofströms Kraft Nät AB 2. Organisationsnummer 556462-1125 3. Namn på

Läs mer

Företag Ersätter tidigare dokument Dokumentid Utgåva E.ON Elnät Sverige AB D15-0004190 1.0

Företag Ersätter tidigare dokument Dokumentid Utgåva E.ON Elnät Sverige AB D15-0004190 1.0 Dokumentslag Rapport 1 (6) Företag Ersätter tidigare dokument Dokumentid Utgåva E.ON Elnät Sverige AB D15-0004190 1.0 Organisation Giltig fr o m Giltig t o m Grid Business Development Dokumentansvarig

Läs mer

:y Näckåns Elnät AB Datum: 2015-02-13

:y Näckåns Elnät AB Datum: 2015-02-13 :y Arlig rapport om åtgärder enligt övervakningsplanen för Näckåns Elnät AB med organisationsnummer 556526-6995, avseende perioden 1 januari 2014-31 december 2014. Diarienummer 2015-100236 Allmänt Övervakningsplanen

Läs mer

1. Ingår nätverksamheten i en koncern som bedriver handel med eller produktion av el?

1. Ingår nätverksamheten i en koncern som bedriver handel med eller produktion av el? Dokumentslag Rapport 1 (4) Företag Ersätter tidigare dokument Dokumentid Utgåva E.ON Elnät Sverige AB D13-0001850 1.0 Organisation Giltig fr o m Giltig t o m Grid Business, D & A Dokumentansvarig Sekretessklass

Läs mer

Övervakningsplanen har fastställts genom beslut av styrelsen för Näckåns Elnät AB, efter utarbetat förslag från VD.

Övervakningsplanen har fastställts genom beslut av styrelsen för Näckåns Elnät AB, efter utarbetat förslag från VD. 1 Årlig rapport om åtgärder enligt övervakningsplanen för Näckåns Elnät AB med organisationsnummer 556526-6995, avseende perioden 1 januari 2017 31 december 2017. Diarienummer 2017-103097 Allmänt Övervakningsplanen

Läs mer

Övervakningsplan - Policy Telge Nät AB. Org. nr

Övervakningsplan - Policy Telge Nät AB. Org. nr Övervakningsplan - Policy Telge Nät Org. nr. 556558-1747 Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 2 Juridisk åtskillnad... 3 3 Funktionell åtskillnad... 3 4 Förutsättningar/gemensamma system... 3 5 Informationshantering/gränsdragning...

Läs mer

Planen ska följas av en årlig rapport som skickas in till Energimarknadsinspektionen.

Planen ska följas av en årlig rapport som skickas in till Energimarknadsinspektionen. Alla elnätsföretag som ingår i samma koncern som bedriver produktion eller elhandel ska upprätta en övervakningsplan. Övervakningsplanen ska visa hur Nybro Elnät AB arbetar för att motverka diskriminerande

Läs mer

Övervakningsplan Nybro Elnät AB

Övervakningsplan Nybro Elnät AB Dokument: Övervakningsplan Upprättad av: Kent Hagman Godkänd av: Styrelsen Affärsområde: Nybro Elnät AB Fastställt den: 2016-01-27 Övervakningsplan Nybro Elnät AB Bakgrund Alla elnätsföretag som ingår

Läs mer

Rapport om vidtagna åtgärder enligt övervakningsplan

Rapport om vidtagna åtgärder enligt övervakningsplan Rapport Datum 2008-03-11 Dnr 86/2008/AL20 Rapport om vidtagna åtgärder enligt övervakningsplan Svenska Kraftnäts rapport år 2008 om vidtagna åtgärder enligt i 3 kap. 17 ellagen angiven övervakningsplan

Läs mer

1. Del 1 Allmänt om Söderhamn Elnät AB

1. Del 1 Allmänt om Söderhamn Elnät AB Söderhamn Elnät AB:s övervakningsplan enligt 3 kap. 17 ellagen (1997:857) och Energimarknadsinspektionens föreskrifter och allmänna råd STEMFS (2006:5) 1. Del 1 Allmänt om Söderhamn Elnät AB 1.1 Bakgrund

Läs mer

Alvesta Elnät AB är ett helägt dotterbolag till Alvesta Energi AB som tillsammans bildar koncernen Alvesta Energi.

Alvesta Elnät AB är ett helägt dotterbolag till Alvesta Energi AB som tillsammans bildar koncernen Alvesta Energi. Rapport ANGÅENDE FRÅN Å r l i g r a p p o r t o m å t g ä r d e r e n l i g t ö v e r v a k n i n g s p l a n e n Mats Karlsson DATUM 2015-02-11 GILTIGHET Denna rapport avser rapportering om åtgärder enligt

Läs mer

Karlsborgs Energi AB reviderad (7)

Karlsborgs Energi AB reviderad (7) Karlsborgs Energi AB reviderad 2018-04-10 1(7) Karlsborgs Energi AB:s övervakningsplan enligt 3 kap. 17 ellagen (1997:857), 20 elförordningen (2013:208) samt EIFS 2013:5. Fastställd på styrelsemöte 2018-04-10

Läs mer

Företag Ersätter tidigare dokument Dokumentid Utgåva E.ON Elnät Sverige AB NUT-110311-002 D12-0002974 2.0

Företag Ersätter tidigare dokument Dokumentid Utgåva E.ON Elnät Sverige AB NUT-110311-002 D12-0002974 2.0 Dokumentslag Verksamhetsstyrande 1 (11) Företag Ersätter tidigare dokument Dokumentid Utgåva E.ON Elnät Sverige AB NUT-110311-002 D12-0002974 2.0 Organisation Giltig fr o m Giltig t o m Strategi & Kommunikation

Läs mer

3. Information om Jönköping Energi Nät AB (JENAB)

3. Information om Jönköping Energi Nät AB (JENAB) Jönköping Energi Nät AB:s övervakningsplan enligt 3 kap 17 ellagen (1997:857) och Energimarknadsinspektionens föreskrifter och allmänna råd EIFS 2013:5 1. Bakgrund Samtliga nätkoncessionshavare (elnätsföretag)

Läs mer

http://www.ei.se/for-energiforetag/overvakningsplan-formular/

http://www.ei.se/for-energiforetag/overvakningsplan-formular/ Sida 1 av 5 Övervakningsplan formulär Skriv ut Företagets namn Söderhamn Elnät AB Funktionell åtskillnad Ingår verksamheten i en koncern som även bedriver handel med eller produktion av el/naturgas? Om

Läs mer

Enligt ellagen 3 kap. 1 a får en nätkoncessionsinnehavare ej samtidigt bedriva handel med el eller produktion av el.

Enligt ellagen 3 kap. 1 a får en nätkoncessionsinnehavare ej samtidigt bedriva handel med el eller produktion av el. Jönköping Energi Nät AB:s övervakningsplan enligt 3 kap 17 ellagen (1997:857) och Energimarknadsinspektionens föreskrifter och allmänna råd EIFS 2013:5 1. Bakgrund Samtliga nätkoncessionshavare ( elnätsföretag)

Läs mer

ÖVERVAKNINGSPLAN ELNÄTSVERKSAMHET. Joakim Johansson

ÖVERVAKNINGSPLAN ELNÄTSVERKSAMHET. Joakim Johansson ÖVERVAKNINGSPLAN I ELNÄTSVERKSAMHET Joakim Johansson 2018-03-01 1. Allmänt 2. Juridisk åtskillnad 3. Funktionell åtskillnad 4. Hantering av information 5. Utbildning 6. Koncerngemensamma tjänster 7. Offentliggörande

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i naturgaslagen (2005:403); SFS 2011:713 Utkom från trycket den 17 juni 2011 utfärdad den 9 juni 2011. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs 2 i fråga om naturgaslagen

Läs mer

Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2012-02-14. Tredje inremarknadspaketet för el och naturgas vissa genomförandeåtgärder

Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2012-02-14. Tredje inremarknadspaketet för el och naturgas vissa genomförandeåtgärder 1 LAGRÅDET Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2012-02-14 Närvarande: F.d. justitierådet Bo Svensson, f.d. regeringsrådet Leif Lindstam och justitierådet Per Virdesten. Tredje inremarknadspaketet för el

Läs mer

Elproduktion bedrivs av Bjäre Kraft Energi AB som ingår i koncernen Bjäre Krafts ek för. Handel med el bedrivs i Bixia AB.

Elproduktion bedrivs av Bjäre Kraft Energi AB som ingår i koncernen Bjäre Krafts ek för. Handel med el bedrivs i Bixia AB. ÖVERVAKNINGSPLAN för Bjäre Krafts ek för Org. nr 73 94 00-0132 Inledning Ellagen, 3 kap 17, stadgar att varje nätföretag och naturgasföretag skall upprätta en övervakningsplan för att eliminera risken

Läs mer

Övik Energi Nät AB övervakningsplan enligt 3 kap. 17 ellagen (1997:857) och Energimarknadsinspektionens föreskrifter och allmänna råd STEMFS (2006:5)

Övik Energi Nät AB övervakningsplan enligt 3 kap. 17 ellagen (1997:857) och Energimarknadsinspektionens föreskrifter och allmänna råd STEMFS (2006:5) ÖVERVAKNINGSPLAN 15 mars 2012 1 (7) Övik Energi Nät AB övervakningsplan enligt 3 kap. 17 ellagen (1997:857) och Energimarknadsinspektionens föreskrifter och allmänna råd STEMFS (2006:5) Bakgrund Syftet

Läs mer

Övervakningsplan för Skara Energi AB.

Övervakningsplan för Skara Energi AB. Övervakningsplan för Skara Energi AB. Skara Energi AB:s övervakningsplan enligt 3 kap. 17 ellagen (1997:857) och Energimarknadsinspektionens föreskrifter och allmänna råd STEMFS (2006:5) Bakgrund Syftet

Läs mer

/Bloenergi AB. t Energi. r LU 1 E 201 6-02-1 1 1 (5)

/Bloenergi AB. t Energi. r LU 1 E 201 6-02-1 1 1 (5) r LU 1 E 201 6-02-1 1 1 (5) t Energi Dnr Ej 2016-100210 Rapport om åtgärder enligt övervakningspianen för Luleå Energi Elnät AB avseende 1 januari 31 december 2015 Allmänt Övervakningspianen reviderades

Läs mer

Promemoria 2011-09-28

Promemoria 2011-09-28 Promemoria 2011-09-28 Tredje inremarknadspaketet för el och naturgas vissa genomförandeåtgärder Promemorians huvudsakliga innehåll I promemorian, som har upprättats inom Näringsdepartementet, föreslås

Läs mer

Riktlinjer för hantering av intressekonflikter för Rhenman & Partners Asset Management AB

Riktlinjer för hantering av intressekonflikter för Rhenman & Partners Asset Management AB Riktlinjer för hantering av intressekonflikter för Rhenman & Partners Asset Management AB Dessa riktlinjer är fastställda av styrelsen för Rhenman & Partners Asset Management AB (Rhenman & Partners) den

Läs mer

Nordiska Kreditmarknadsaktiebolaget (publ)

Nordiska Kreditmarknadsaktiebolaget (publ) Nordiska Kreditmarknadsaktiebolaget (publ) Ersa ttningspolicy Fastställd av: Styrelse Tillgänglighet: Samtliga anställda Att fastställas: 2016-04-21 Rättslig grund: FFFS 2011:1 (FFFS 2014:22) Fastställs:

Läs mer

Funktionell åtskillnad mellan företag som ingår i koncerner som bedriver nätverksamhet och produktion av eller handel med el

Funktionell åtskillnad mellan företag som ingår i koncerner som bedriver nätverksamhet och produktion av eller handel med el Funktionell åtskillnad mellan företag som ingår i koncerner som bedriver nätverksamhet och produktion av eller handel med el 1 Förord Regeringen har den 5 juni 2008, genom en ändring av regleringsbrevet

Läs mer

Ägardirektiv för Ystad Energi AB D 17:04

Ägardirektiv för Ystad Energi AB D 17:04 Ägardirektiv för Ystad Energi AB D 17:04 Dokumentet gäller för: Ystad Energi AB Gäller fr.o.m. - t.o.m. 2017-08-01--tillsvidare Fastställd av: Kommunfullmäktige 2017-06-14 106 Ersätter: För revidering

Läs mer

BESLUT 1 (7) Affärsverket svenska kraftnät Box Sundbyberg

BESLUT 1 (7) Affärsverket svenska kraftnät Box Sundbyberg EI1000 W-2.0 2010-03-02 BESLUT 1 (7) Datum Dnr 700-11-102845 Sökande Affärsverket svenska kraftnät 202100 4284 Box 1200 172 24 Sundbyberg Saken Certifiering av stamnätsföretag enligt lagen (2011:710) om

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i ellagen (1997:857); SFS 2011:712 Utkom från trycket den 17 juni 2011 utfärdad den 9 juni 2011. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs 2 i fråga om ellagen (1997:857)

Läs mer

Denna policy fastställdes av styrelsen för Placerum Kapitalförvaltning AB (Bolaget) den 23 februari ställa denna policy minst en gång per år.

Denna policy fastställdes av styrelsen för Placerum Kapitalförvaltning AB (Bolaget) den 23 februari ställa denna policy minst en gång per år. 14. Policy för Intressekonflikter Placerum Kapitalförvaltning AB Regelbok 2018 Sid. 2 (6) Policy för intressekonflikter ter Denna policy fastställdes av styrelsen för Placerum Kapitalförvaltning AB (Bolaget)

Läs mer

Säkerhetspolicy rev. 0.1

Säkerhetspolicy rev. 0.1 Säkerhetspolicy rev. 0.1 Innehållsförteckning 1 Inledning och syfte... 2 2 Tillämpning och revidering... 2 3 Organisation och ansvar... 2 4 Begrepp och förkortningar... 2 5 Personuppgiftsbehandling...

Läs mer

Underlag för ansökan om nätförstärkningslån

Underlag för ansökan om nätförstärkningslån BILAGA 1 Underlag för ansökan om nätförstärkningslån 1/6 Innehåll 1 Ansökan om nätförstärkninglån... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2 Beskrivning av nätförstärkningen... 3 1.3 Nätkoncessionär (underlag 1)... 3

Läs mer

POLICY FÖR HANTERING AV ETISKA FRÅGOR

POLICY FÖR HANTERING AV ETISKA FRÅGOR Dokumenttyp Säkerhetsklass Ansvarig Författare Beslutsfattare Fastställd Policy Intern Compliance Nils Lansing Styrelsen 2013-12-05 POLICY FÖR HANTERING AV ETISKA FRÅGOR Aros Kapital AB, 556669-3130 Sid

Läs mer

Instruktion för stadsdirektören

Instruktion för stadsdirektören 1 (5) DATUM DNR 2018-04-12 KS/2018:150 Instruktion för stadsdirektören Antagen av kommunstyrelsen den 7 maj 2018. 2 (5) Bakgrund Kommunallagen (SFS 2017:725) 7 kap. 1-3 reglerar stadsdirektörens uppdrag:

Läs mer

Konsumentens rättigheter enligt 11 kap. ellagen. 11 kap. Särskilda bestämmelser om överföring och leverans av el till konsumenter

Konsumentens rättigheter enligt 11 kap. ellagen. 11 kap. Särskilda bestämmelser om överföring och leverans av el till konsumenter Konsumentens rättigheter enligt 11 kap. ellagen 11 kap. Särskilda bestämmelser om överföring och leverans av el till konsumenter Inledande bestämmelser 1 Detta kapitel gäller överföring och leverans av

Läs mer

INSTRUKTION FÖR MOMENT GROUP AB (PUBL):S VALBEREDNING

INSTRUKTION FÖR MOMENT GROUP AB (PUBL):S VALBEREDNING INSTRUKTION FÖR MOMENT GROUP AB (PUBL):S VALBEREDNING 1. Inledning 1.1 Allmänt om Moment Groups valberedning Styrelsen har beslutat att Moment Group ska följa den svenska Koden för bolagsstyrning ("Koden").

Läs mer

Ägardirektiv för Vetlanda Industrilokaler AB

Ägardirektiv för Vetlanda Industrilokaler AB 1 (5) Ägardirektiv för Vetlanda Industrilokaler AB Dokumenttyp: Ägardirektiv Beslutad av: Kommunfullmäktige (2014-04-23 61) Gäller för: Vetlanda Industrilokaler AB Giltig fr.o.m.: 2014-04-23 Dokumentansvarig:

Läs mer

Redogörelse för ersättningar till anställda i Bliwa Livförsäkring, ömsesidigt

Redogörelse för ersättningar till anställda i Bliwa Livförsäkring, ömsesidigt Redogörelse för ersättningar till anställda i Bliwa Livförsäkring, ömsesidigt Styrelsen har för 2010 beslutat om riktlinjer för fast och rörlig ersättning i enlighet med kraven i Finansinspektionens allmänna

Läs mer

VD är ansvarig inför styrelsen att följa budget och planer så att uppställda mål uppnås.

VD är ansvarig inför styrelsen att följa budget och planer så att uppställda mål uppnås. 1 XXXXXXXX AB VD-instruktion från styrelsen 1 Ansvar och befogenheter för verkställande direktören Denna promemoria är avsedd att klargöra arbetsfördelningen mellan styrelsen och verkställande direktören

Läs mer

Avtal LK 09-0

Avtal LK 09-0 1(6) Avtal om sammanhållen journalföring för privat vårdgivare Landstinget i Jönköpings län ges rätt att för privata vårdgivares räkning träffa avtal om sammanhållen journalföring. 1 PARTER ,

Läs mer

KOMMISSIONENS YTTRANDE. av den 30.4.2012

KOMMISSIONENS YTTRANDE. av den 30.4.2012 EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 30.4.2012 C(2012) 3011 final KOMMISSIONENS YTTRANDE av den 30.4.2012 enligt artikel 3.1 i förordning (EG) nr 714/2009 och artikel 10.6 i direktiv 2009/72/EG Sverige

Läs mer

Ei R2018:13. Tillsyn avseende åtskillnadsregler

Ei R2018:13. Tillsyn avseende åtskillnadsregler Ei R2018:13 Tillsyn avseende åtskillnadsregler Erfarenheter och resultat från tillsyn av adekvata och dokumenterade fördelningsgrunder för en rättvisande bild av nätverksamheten 2016 Energimarknadsinspektionen

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i naturgaslagen (2005:403); SFS 2012:336 Utkom från trycket den 11 juni 2012 utfärdad den 31 maj 2012. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs 2 i fråga om naturgaslagen

Läs mer

Dessa etiska regler ska delges våra kunder, leverantörer och samarbetspartners.

Dessa etiska regler ska delges våra kunder, leverantörer och samarbetspartners. Etisk kod Inledning Inom ONE Nordic koncernen (nedan ONE Nordic ) har vi höga krav på etik och moral. Denna etiska kod befäster ONE Nordics värderingar genom etiska riktlinjer för det dagliga arbetet inom

Läs mer

Kommunstyrelsens beslut Riktlinjer för rekrytering fastställs enligt utarbetat förslag.

Kommunstyrelsens beslut Riktlinjer för rekrytering fastställs enligt utarbetat förslag. Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun Fastställd av Ks 41 Den 2017-04-04 41 Dnr 2017/00115 Riktlinjer för rekrytering Kommunstyrelsens beslut Riktlinjer för rekrytering fastställs enligt

Läs mer

Svenska staten Finansdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning STOCKHOLM. Riksdagens centralkansli STOCKHOLM

Svenska staten Finansdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning STOCKHOLM. Riksdagens centralkansli STOCKHOLM Svenska staten Finansdepartementet Enheten för statlig bolagsförvaltning 103 33 STOCKHOLM Riksdagens centralkansli 100 12 STOCKHOLM Kallelse till årsstämma i Green Cargo AB 2014 Härmed kallas till årsstämma

Läs mer

SALA SPARBANK. Ersättningspolicy POL 720

SALA SPARBANK. Ersättningspolicy POL 720 SALA SPARBANK Ersättningspolicy POL 720 Datum för fastställelse 2014-10-03 Sidan 1 Innehåll Externa regelverk... 2 Interna regelverk... 2 1. Syfte... 2 2. Övergripande mål... 2 3. Organisation och ansvar...

Läs mer

Bilaga 1: Riskanalys för ersättningspolicy

Bilaga 1: Riskanalys för ersättningspolicy Prognosia AB Bilaga 1: Riskanalys för ersättningspolicy Fastställd i styrelsen 2012-08-30, uppdaterad 2013-10-02 1(4) Bakgrund I enlighet med Finansinspektionens föreskrift om ersättningssystem i värdepappersbolag

Läs mer

UaFS Blad 1 BOLAGSORDNING FÖR UDDEVALLA ENERGI AB. Bolagets firma är Uddevalla Energi AB. 3 Föremålet för bolagets verksamhet

UaFS Blad 1 BOLAGSORDNING FÖR UDDEVALLA ENERGI AB. Bolagets firma är Uddevalla Energi AB. 3 Föremålet för bolagets verksamhet Blad 1 BOLAGSORDNING FÖR UDDEVALLA ENERGI AB Fastställd av kommunfullmäktige den 8 december 1992, 312 med ändring den 11 januari 1994, 6, den 12 december 1995, 259, den 9 februari 1999, 13, den 10 april

Läs mer

UaFS Blad 1 BOLAGSORDNING FÖR UDDEVALLA ENERGI ELNÄT AB. Bolagets firma är Uddevalla Energi Elnät AB. 3 Föremålet för bolagets verksamhet

UaFS Blad 1 BOLAGSORDNING FÖR UDDEVALLA ENERGI ELNÄT AB. Bolagets firma är Uddevalla Energi Elnät AB. 3 Föremålet för bolagets verksamhet Blad 1 BOLAGSORDNING FÖR UDDEVALLA ENERGI ELNÄT AB Godkänd av kommunfullmäktige den 10 september 2008 248, med ändring den 14 januari 2009 5, den 11 januari 2012, 6 och den 10 september 2014, 142 1 Firma

Läs mer

Vem bär ansvaret för elnätet?

Vem bär ansvaret för elnätet? Vem bär ansvaret för elnätet? Roger Husblad, avdelningschef Energimarknadsinspektionen roger.husblad@ei.se www.ei.se Seminarium 2011-11-10 Vad är en nätkoncession? Nätkoncession: Tillstånd att bygga och

Läs mer

Punkt 10: Dnr 0023/16-09 VD-instruktion Försäkrings AB Göta Lejon

Punkt 10: Dnr 0023/16-09 VD-instruktion Försäkrings AB Göta Lejon 2016-06-09 Punkt 10: Dnr 0023/16-09 VD-instruktion Försäkrings AB Göta Lejon Förslag till beslut - att anta framlagd VD-instruktion för Försäkrings AB Göta Lejon FÖRSÄKRINGS AB GÖTA LEJON VD-instruktion

Läs mer

Yttrande avseende Datainspektionens begäran om upplysningar, diarienummer 1080-2013

Yttrande avseende Datainspektionens begäran om upplysningar, diarienummer 1080-2013 Datainspektionen Att: Camilla Sparr Box 8114 104 20 Stockholm Yttrande avseende Datainspektionens begäran om upplysningar, diarienummer 1080-2013 Med anledning av Datainspektionens skrivelse, daterad den

Läs mer

En ny modell för elmarknaden. Ediel och avräkningskonferens 2017 Daniel Norstedt, tf avdelningschef Göran Morén, expert

En ny modell för elmarknaden. Ediel och avräkningskonferens 2017 Daniel Norstedt, tf avdelningschef Göran Morén, expert En ny modell för elmarknaden Ediel och avräkningskonferens 2017 Daniel Norstedt, tf avdelningschef Göran Morén, expert Från idag till imorgon så här kommer elmarknadshubben att fungera Arbetet med att

Läs mer

Uppförandekod. Riktlinjer för medarbetare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Uppförandekod. Riktlinjer för medarbetare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Uppförandekod Riktlinjer för medarbetare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Vår vision: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling ska vara landets största mäklarföretag. Det innebär att: Genom kunskap

Läs mer

Ny bestämmelse i ellagen (1997:857) från och med 1 juli 2012

Ny bestämmelse i ellagen (1997:857) från och med 1 juli 2012 1 (5) Ny bestämmelse i ellagen (1997:857) från och med 1 juli 2012 Med detta brev vill Energimarknadsinspektionen (EI) informera om nya skyldigheter för innehavare av elnätskoncession. Ansökan om metodgodkännande

Läs mer

Matarengivägsprojektet

Matarengivägsprojektet www.pwc.se Revisionsrapport Robert Bergman, revisionskonsult Matarengivägsprojektet Övertorneå kommun Mars 2013 Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 1 2. Inledning...3 2.1. Bakgrund...3 2.2. Revisionsfråga...3

Läs mer

Ägardirektiv för AB Enköpings Hyresbostäder

Ägardirektiv för AB Enköpings Hyresbostäder ENKÖPINGS NÄMNDHUS AB 2005-03-17 Ägardirektiv för AB Enköpings Hyresbostäder Ägardirektiv för verksamheten i AB Enköpings Hyresbostäder (nedan kallat bolaget) antagna av kommunfullmäktige i Enköpings kommun

Läs mer

Ersättningspolicy. Folksam ömsesidig livförsäkring

Ersättningspolicy. Folksam ömsesidig livförsäkring Ersättningspolicy Folksam ömsesidig livförsäkring Bolag: Folksam ömsesidig livförsäkring Beslutad av: Styrelsen i Folksam ömsesidig livförsäkring Fastställd: 2014-05-21 Ersätter tidigare version fastställd

Läs mer

Visselblåsarpolicy för GARO-Koncernen

Visselblåsarpolicy för GARO-Koncernen Visselblåsarpolicy för GARO-Koncernen Sammanställd av: Magnus Suksee Kvalitets- och hållbarhetschef Fastställd av: Carl-Johan Dalin Datum: 2018-04-20 VD & Koncernchef Giltig t.o.m. 2018-12-31 Innehåll

Läs mer

Vill du läsa mer om personuppgiftshantering och de lagar och regler som gäller, gå in på Datainspektionens hemsida.

Vill du läsa mer om personuppgiftshantering och de lagar och regler som gäller, gå in på Datainspektionens hemsida. INTEGRITETSPOLICY - Personuppgiftshanteringen på RMT Varför har vi denna policy? RMT levererar olika typer av informationssystem och konsulttjänster till företag inom många olika branscher, såväl inom

Läs mer

Redovisning av 2007 års internkontrollarbete inom koncernen Stockholm Business Region

Redovisning av 2007 års internkontrollarbete inom koncernen Stockholm Business Region Tjänsteutlåtande 2008 Datum: Diarienr 30 januari 2008 SBR 14-26/2008 Handläggare: Telefon: Viviann Andersson 08-508 28 058 Till Styrelsen för Stockholm Business Region Redovisning av 2007 års internkontrollarbete

Läs mer

BOLAGSSTYRNING I HELSINGBORGS STAD

BOLAGSSTYRNING I HELSINGBORGS STAD SID 1(6) BOLAGSSTYRNING I HELSINGBORGS STAD 1. Bakgrund En stor del av stadens verksamhet drivs i aktiebolagsform. En grundförutsättning för stadens bolagsverksamhet är att den liksom stadens övriga verksamhet

Läs mer

Omprövad den

Omprövad den Innehåll 1. Bakgrund och syfte... 2 2. Definitioner... 3 3. Omfattning... 3 4. Organisation och ansvar... 3 4.1 Beslut om ersättningssystem och riskbedömning... 3 4.2 Ersättningsutskott... 3 5. Fast ersättning...

Läs mer

Handlingsplan för persondataskydd

Handlingsplan för persondataskydd Kommunledningskontoret Handlingsplan för persondataskydd Dokumentansvarig: Anders Lindqvist, Verksamhetsutvecklare Fastställd av: Kommunstyrelsen, Dnr KS 18/226 Omfattar: Koncernen Ånge kommun Fastställd

Läs mer

BOLAGSSTYRNINGSRAPPORT

BOLAGSSTYRNINGSRAPPORT BOLAGSSTYRNINGSRAPPORT HEBA Fastighets AB (publ) är ett svenskt aktiebolag noterat på Nasdaq OMX Stockholm (Stockholmsbörsen), Midcap. HEBA tillämpar Svensk kod för bolagsstyrning (Koden). Förutom Koden

Läs mer

Sparbanken Rekarne. Ersättningspolicy. Ramverksversion 720.002

Sparbanken Rekarne. Ersättningspolicy. Ramverksversion 720.002 Sparbanken Rekarne Ersättningspolicy Ramverksversion 720.002 Datum för fastställelse 2015-08-25 Sidan 1 Innehåll Externa regelverk... 2 Interna regelverk... 2 1. Syfte... 2 2. Övergripande mål... 2 3.

Läs mer

ERSÄTTNINGSPOLICY FÖR ÅSE OCH VISTE HÄRADS SPARBANK

ERSÄTTNINGSPOLICY FÖR ÅSE OCH VISTE HÄRADS SPARBANK 1 (3) Fastställd 2013-12-17 Identifikation 17:02 ERSÄTTNINGSPOLICY FÖR ÅSE OCH VISTE HÄRADS SPARBANK Innehållsförteckning 1. Allmänt 2. Mål 3. Personalpolicy 4. Syftet med rörlig ersättning till anställda

Läs mer

Riktlinje för ersättning

Riktlinje för ersättning 1 av 5 Riktlinje för ersättning 1. Om dokumentet 1.1. Bakgrund och syfte Enligt kommissionens delegerade förordning 2015/35 av den 10 oktober 2014 (EUförordningen) ska försäkringsföretag fastställa styrdokument

Läs mer

7. Policy om hantering av intressekonflikter Ansvar Senast fastställt Version Sid nr. Styrelsen, Redeye AB (9)

7. Policy om hantering av intressekonflikter Ansvar Senast fastställt Version Sid nr. Styrelsen, Redeye AB (9) 7. Policy om hantering av intressekonflikter Ansvar Senast fastställt Version Sid nr. Styrelsen, Redeye AB 2014-02-18 1.2 1 (9) REDEYE AB Policy om hantering av intressekonflikter Innehåll 1. Versionshantering

Läs mer

Integritetspolicy. Om du har frågor om hur vi använder dina personuppgifter är du välkommen att kontakta oss på.

Integritetspolicy. Om du har frågor om hur vi använder dina personuppgifter är du välkommen att kontakta oss på. Integritetspolicy Datema, det vill säga Datema AB, Datema Mobility AB, Datema Retail Solutions AB, Datema ERP Integration AB, Datema Danmark A/S och Datema Norge AS, värnar om skyddet av personuppgifter

Läs mer

Slutrapport för 2016 Demokratiberedningen

Slutrapport för 2016 Demokratiberedningen Slutrapport för 2016 Demokratiberedningen Robertsfors Kommun 2017 Innehåll Innehåll 1.0 Slutrapport Demokratiberedningen 2016... 3 1.1 Demokratiberedningens uppdrag... 3 1.2 Revisionens rapport 2015...

Läs mer

Riktlinje för ersättning

Riktlinje för ersättning 1 Riktlinje för ersättning 1. Om dokumentet 1.1. Bakgrund och syfte Syftet med denna riktlinje är att för ska ange principer för hur ersättningar ska fastställas, hur riktlinjen ska tillämpas och följas

Läs mer

Uppföljningsrapport för internkontrollplan 2016 för fastighetsnämnden

Uppföljningsrapport för internkontrollplan 2016 för fastighetsnämnden Bilaga 8 Sida 1 (5) 2017-01-23 Tina Lindberg 08-508 26 735 tina.lindberg@stockholm.se Uppföljningsrapport för internkontrollplan 2016 för fastighetsnämnden Sida 2 (5) Inledning Fastighetsnämnden fastställde

Läs mer

Informationsplikt till konsument

Informationsplikt till konsument Informationsplikt till konsument Informationsskyldighet för elhandelföretag Informationsskyldighet vid upphörande av avtal 8 kap. 5 En elleverantör som levererar el till en elanvändare i en viss uttagspunkt

Läs mer

Riktlinje för ersättning Personal

Riktlinje för ersättning Personal 1 för ersättning Personal 1. Om dokumentet 1.1. Bakgrund och syfte Syftet med denna riktlinje är att för (Bolaget) ange principer för hur ersättningar ska fastställas, hur riktlinjen ska tillämpas och

Läs mer

Redovisning av rörliga ersättningar till ledande befattningshavare samt utvärdering av riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare I enli

Redovisning av rörliga ersättningar till ledande befattningshavare samt utvärdering av riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare I enli Redovisning av rörliga ersättningar till ledande befattningshavare samt utvärdering av riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare I enlighet med Svensk Kod för Bolagsstyrning har ersättningsutskottet

Läs mer

Ägardirektiv för Vetlanda Energi och Teknik AB

Ägardirektiv för Vetlanda Energi och Teknik AB 1 (5) Ägardirektiv för Vetlanda Energi och Teknik AB Dokumenttyp: Ägardirektiv Beslutad av: Kommunfullmäktige (2014-04-23 61) Gäller för: Vetlanda Energi och Teknik AB Giltig fr.o.m.: 2014-04-23 Dokumentansvarig:

Läs mer

Dokumenttyp Fastställd Giltig till och med Styrande - Krav

Dokumenttyp Fastställd Giltig till och med Styrande - Krav Ägardirektiv AB SL Finans Gäller för AB SL Finans, org nr 556402 7166 Antagen av landstingsfullmäktige 2017-06-13 Dokumenttyp Fastställd Giltig till och med Styrande - Krav 2018-08-22 Dokumentnummer Fastställd

Läs mer

Likabehandlingsplan

Likabehandlingsplan Likabehandlingsplan 2017-2019 2016-10-13 1 Ansvar och arbetssätt HR-funktionen ansvarar för att ta fram likabehandlingsplanen och hålla den uppdaterad. Ledningsgruppen fattar beslut om planen i samband

Läs mer

Redogörelse för ersättningar i Coeli Asset Management AB

Redogörelse för ersättningar i Coeli Asset Management AB Redogörelse för ar i Coeli Asset Management AB Verksamhetsåret 2016 Inledning Det här dokumentet har tagits fram av Coeli Asset Managment AB (org.nr. 556608-7648, Coeli eller Bolaget ). Dokumentet innehåller

Läs mer

Granskning av verksamheten vid Utveckling i Karlskrona AB

Granskning av verksamheten vid Utveckling i Karlskrona AB Granskning av verksamheten vid Utveckling i Karlskrona AB AB Karlskrona Moderbolag har 2016-08-23 beslutat genomföra en granskning av verksamheten vid Utveckling i Karlskrona AB under åren 2014, 2015 och

Läs mer

BOLAGSORDNING. för NCC AKTIEBOLAG. (Organisationsnummer 556034-5174) Bolagets firma är NCC Aktiebolag. Bolaget är publikt (publ.).

BOLAGSORDNING. för NCC AKTIEBOLAG. (Organisationsnummer 556034-5174) Bolagets firma är NCC Aktiebolag. Bolaget är publikt (publ.). BOLAGSORDNING för NCC AKTIEBOLAG (Organisationsnummer 556034-5174) 1 Bolagets firma är NCC Aktiebolag. Bolaget är publikt (publ.). 2 Styrelsen skall ha sitt säte i Solna, Stockholms län. 3 Bolaget har

Läs mer

Anställdas bisysslor

Anställdas bisysslor Revisionsrapport Anställdas bisysslor Krokoms Kommun Anneth Nyqvist December 2012 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Revisionsfråga och kontrollmål 2 2.3 Avgränsning

Läs mer

Bolagsordning för Destination Vara AB

Bolagsordning för Destination Vara AB Bolagsordning för Destination Vara AB Godkänd av kommunfullmäktige 2015-09-28 70 Antagen av bolagsstämman 20XX-XX-XX XX Innehållsförteckning 1 Firma... 1 2 Säte... 1 3 Verksamhetsföremål... 1 4 Ändamålet

Läs mer

Riktlinjer för hantering av intressekonflikter

Riktlinjer för hantering av intressekonflikter Riktlinjer för hantering av intressekonflikter Styrelsen för Redeye AB ( Bolaget ) har mot bakgrund av 8 kap. 21 lagen (2007:528) om värdepappersmarknaden och 11 kap. Finansinspektionens föreskrifter (FFFS

Läs mer

Register över Energimarknadsinspektionens författningssamling

Register över Energimarknadsinspektionens författningssamling 2015-06-03 1 (5) Register över Energimarknadsinspektionens författningssamling 2006 STEMFS 2006:3 Statens energimyndighets föreskrifter och allmänna råd om redovisning av överföring av naturgas, lagring

Läs mer

Aktieinvest Fonder AB Sida 1 av 5 Godkänd Dokumentnamn Datum

Aktieinvest Fonder AB Sida 1 av 5 Godkänd Dokumentnamn Datum Aktieinvest Fonder AB Sida 1 av 5 1 SYFTE Dessa riktlinjer har till syfte att säkerställa att Aktieinvest Fonder AB ( Bolaget ) hanterar ersättningar på ett tillfredsställande sätt. Underlag för dessa

Läs mer

Ägardirektiv för Vetlanda Stadshus AB (moderbolaget)

Ägardirektiv för Vetlanda Stadshus AB (moderbolaget) 1 (5) Ägardirektiv för Vetlanda Stadshus AB (moderbolaget) Dokumenttyp: Ägardirektiv Beslutad av: Kommunfullmäktige (2018-05-16 51) Gäller för: Vetlanda Stadshus AB Giltig fr.o.m.: 2018-06-01 Dokumentansvarig:

Läs mer