Yttrande avseende Datainspektionens begäran om upplysningar, diarienummer

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Yttrande avseende Datainspektionens begäran om upplysningar, diarienummer 1080-2013"

Transkript

1 Datainspektionen Att: Camilla Sparr Box Stockholm Yttrande avseende Datainspektionens begäran om upplysningar, diarienummer Med anledning av Datainspektionens skrivelse, daterad den 12 augusti 2013, med begäran om upplysningar med stöd av 43 personuppgiftslagen (1998:204) får (nedan Landskronahem) framföra följande. Bakgrund Landskronahem äger och förvaltar ca bostadshyreslägenheter. Den 12 juni 2013 genomförde Sydnytt en granskning av Landskronahems datasystem, Fast 2, för att undersöka om det fanns några känsliga noteringar registrerade i systemet. Fastighetssystemet, som infördes 2005, utgör Landskronahems arbetsverktyg för att kunna fullgöra de hyresavtal som ingåtts med hyresgästerna, såsom vad gäller administration av uthyrning, hyresdebitering och hyresbetalning samt teknisk förvaltning av lägenheterna. I tidigare versioner av datasystemet har det inte funnits något tekniskt program för gallring av uppgifter. Sådan möjlighet infördes genom den senaste versionen av Fast2, vilken togs i bruk och installerades hos Landskronahem under Landskronahem har ett utsett personuppgiftsombud. Landskronahem har som rutin att samtlig nyanställd personal som utbildas i datasystemet samtidigt även utbildas i frågor som rör bland annat hantering av personuppgifter. Därutöver har Landskronahem en policy som innebär att bolaget kontinuerligt gör en uppföljning av de anställdas kompetens vad gäller behandling av information.

2 Efter Sydnytts granskning har nu Datainspektionen begärt att Landskronahem lämnar en redogörelse för sin behandling av personuppgifter. Landskronahems redogörelse Landskronahem har ombetts besvara ett antal specifika frågor enligt nedan. Frågorna återges nedan i kursiv stil. Behandling av känsliga uppgifter - Har Landskronahem registrerat, enligt personuppgiftslagen, känsliga uppgifter om de boende eller de bostadssökande? Om ja ange i vad mån de registrerade lämnat sitt samtycke till detta. Generellt har Landskronahem i sitt datasystem Fast2 inte registrerat vad som kan betraktas som känsliga uppgifter enligt personuppgiftslagen. Naturligtvis ska Landskronahem följa personuppgiftslagen och den branschöverenskommelse som finns avseende behandling av personuppgifter. Landskronahem är även av uppfattningen att bolaget i stort behandlar uppgifter i enlighet med gällande lagstiftning. Det har i samband med Sydnytts granskning framkommit att registrering av känsliga uppgifter ändock skett i några enstaka fall. Med anledning härav har Landskronahem vidtagit de åtgärder som framgår nedan i yttrandet. De registreringar som skett avseende vad som kan betraktas som känsliga uppgifter har enbart rört personer som är boende hos Landskronahem. Några registreringar avseende bostadssökande har inte förekommit. Landskronahem beklagar att uppgifter som kan uppfattas som känsliga uppgifter har förekommit. Samtliga uppgifter som registrerats har varit av betydelse för Landskronahems möjlighet att ha en god servicenivå gentemot sina boende samt bedriva en bra förvaltning av sina bostadslägenheter, något som gynnar de boende.

3 Beträffande de uppgifter som registrerats och som kan uppfattas som känsliga så avser dessa noteringar kring enskildas hyresbetalning. Registrering av sådan uppgift har skett i syfte att skydda den enskilde exempelvis från att bli uppsagd, få en betalningsanmärkning eller riskera avhysning. Registreringen har i samtliga fall föregåtts av ett samtal från den boende själv eller från någon till den boende närstående person. De uppgifter som har registrerats och som kan uppfattas som känsliga är i de allra flesta fall sådana som orsak till sen hyresbetalning, exempelvis att utebliven hyresbetalning orsakats av hälsoskäl. Dessa noteringar har dock skett i syfte att uppmärksamma Landskronahems handläggare på den enskilde hyresgästens särskilda behov och boendesituation. För handläggning av ärenden där en hyresgäst, hos vilken det förekommer sena hyresbetalningar, önskar att få byta lägenhet eller vill beställa tillval till sin lägenhet är det av betydelse att känna till orsaken till den sena hyresbetalningen. I sådana fall har notering om orsak till sen hyresbetalning skett i syfte att underlätta för den enskilde att kunna få igenom sin önskan. Landskronahems personal har som policy att innan registrering av uppgiften görs i datasystemet Fast2 informera den enskilde om att en notering kring uppgiften önskas göras. Något formaliserat samtycke från den enskilde har dock inte funnits. - Om känsliga uppgifter har registrerats utan samtycke anser sig Landskronahem ha stöd för denna registrering? I sådana fall vilket? Landskronahem har som ovan framhållits gjort de registreringar som kan uppfattas som känsliga uppgifter av hänsyn till och med omtanke om de boende, såsom att skydda hyresgästen från juridiska åtgärder vid sen hyresbetalning. Vidare har behandling av uppgifter varit nödvändig för att Landskronahem ska kunna fullgöra sina hyresavtal med de boende samt för att fastställa och göra gällande rättsliga anspråk. Behandlingen har således, enligt Landskronahems uppfattning, skett med stöd av 16 personuppgiftslagen.

4 För den händelse detta stöd inte skulle anses vara tillräckligt avser Landskronahem att vidta nödvändiga åtgärder. - Om känsliga uppgifter finns registrerade har åtkomsten till dessa begränsats (så att t.ex. endast den som kan ha behov av uppgiften har tillgång till den i systemet)? Landskronahem har 55 fast anställda i sin personal, vilka alla har bedömts ha ett behov av att ha tillgång till datasystemet Fast2 för att kunna fullgöra sina arbetsuppgifter såsom hyresdebitering, underhåll av lägenheterna m.m.; allt relaterat till ingångna hyresavtal med de boende. Behörighet för att kunna registrera uppgifter kring hyra och betalningskrav har endast två av de anställda. Beträffande registrering av uppgifter kring störningar och klagomål kan sådana göras av 23 personer av bolagets anställda. - Om känsliga uppgifter finns registrerade utan att stöd för detta finns vilka åtgärder avser bolaget att vidta för att behandlingen fortsättningsvis ska ske i enlighet med personuppgiftslagen och branschöverenskommelsen? Ange hur gallring av uppgifterna har skett alternativt kommer att ske. Inge eventuellt beslut av arkivmyndighet. För att säkerställa att Landskronahem fortsättningsvis kommer att behandla personuppgifter i enlighet med lagens bestämmelser och branschöverenskommelsen så har Landskronahem vidtagit en rad åtgärder enligt följande. Så snart det konstaterats att Landskronahem registrerat uppgifter som kan betraktas vara av känslig karaktär kontaktade Landskronahem den leverantör som tillhandahåller datasystemet Fast 2. En diskussion inleddes omedelbart angående möjligheten att löpande gallra inaktuella uppgifter i datasystemets register samt att se över om man kan begränsa de olika behörigheterna på lämpligt sätt. På uppdrag av Landskronahem testkörde leverantören systemet för

5 att se hur registren på bästa sätt kan gallras. Under september månad kommer en skarp gallring att ske. I mitten av september kommer ett möte att ske mellan företrädare för Landskronahem och leverantören för Fast 2. Vid detta möte ska en gallringsplan diskuteras och tas fram. Landskronahem har begärt att leverantören till datasystemet Fast 2 ska undersöka vilka gallrings- och sökfunktioner som kan införas i systemet för att säkerställa att känsliga uppgifter inte registreras alternativt löpande rensas bort. Även möjligheten att dela upp ytterligare behörighetsgrupper för olika delar av datasystemet kommer att ses över. Vidare ska lämnat samtycke till behandling av personuppgifter formaliseras på ett bättre sätt. En arbetsgrupp inom Landskronahem har tillsatts i uppdrag att ta fram lämpliga åtgärder för att säkerställa att behandling av uppgifter sker med den enskildes samtycke. Parallellt med arbetet enligt ovan håller Landskronahem på att arbeta fram nya rutiner och förtydligande riktlinjer för hur personalen på ett rättssäkert sätt ska hantera känslig information i enlighet med gällande lagstiftning. Vidare kommer Landskronahem fortsätta sitt arbete med att utbilda sin berörda personal i frågor som rör hantering av känslig information. Härvid kommer särskilt att belysas vad regleringen i personuppgiftslagen samt SABO:s branschöverenskommelse innebär för Landskronahem i egenskap av ett kommunalt bostadsbolag. Genom kontinuerlig uppföljning och utvärdering kommer Landskronahem att säkerställa personalens kunskap och kompetens i hantering av känslig information. Behandling av uppgifter om lagöverträdelser Datainspektionen har även önskat en redogörelse för om Landskronahem behandlar uppgifter om lagöverträdelser (även misstanke om brott) utifrån frågeställningarna nedan.

6 - Har Landskronahem registrerat uppgifter om lagöverträdelser om de boende eller bostadssökande - Om uppgifter om lagöverträdelser har registrerats anser sig Landskronahem ha stöd för denna registrering? I sådana fall vilket? - Om uppgifter om lagöverträdelser finns registrerade har åtkomsten till dessa begränsats (så att t.ex. endast den som kan ha behov av uppgiften har tillgång till den i systemet)? - Om uppgifter om lagöverträdelser finns registrerade utan att stöd för detta finns vilka åtgärder avser bolaget att vidta för att behandlingen fortsättningsvis ska ske i enlighet med personuppgiftslagen och branschöverenskommelsen? Ange hur gallring av uppgifterna har skett alternativt kommer att ske. Inge eventuellt beslut från gallringsmyndighet. Landskronahem har, enligt bolagets bedömning, inte registrerat några uppgifter kring lagöverträdelser eller misstanke om brott om de boende eller de bostadssökande i den mening som avses i 21 personuppgiftslagen. Naturligtvis kommer dock även denna aspekt att belysas vid Landskronahems fortsatta arbete för att säkerställa att registrering av uppgifter sker i enlighet med gällande lagstiftning och branschöverenskommelse. Önskas ytterligare eller kompletterande upplysningar är undertecknad tacksam för en kontakt. Landskrona den 3 september 2013 Helena Fremle, VD

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204)

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Datum Diarienr 2014-05-21 1080-2013 AB Landskronahem Box 4026 261 04 Landskrona Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Datainspektionens beslut AB Landskronahem har behandlat känsliga

Läs mer

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204)

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Datum Diarienr 2013-06-17 344-2013 Familjebostäder i Göteborg AB Box 5151 402 26 GÖTEBORG Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Datainspektionens beslut Datainspektionen konstaterar

Läs mer

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204)

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Datum Diarienr 2014-05-21 1079-2013 AB Stångåstaden Box 3300 580 03 Linköping Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Datainspektionens beslut AB Stångåstaden har behandlat känsliga

Läs mer

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204)

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Datum Diarienr 2013-06-17 346-2013 Gårdstensbostäder AB Box 4 424 21 ANGERED Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Datainspektionens beslut Datainspektionen konstaterar att Gårdstensbostäder

Läs mer

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204)

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Datum Diarienr 2014-05-21 1077-2013 Huge Fastigheter AB Box 1073 141 22 Huddinge Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Datainspektionens beslut Huge Fastigheter AB har behandlat känsliga

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204)

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Datum Diarienr 2014-12-04 1832-2014 Lulebo AB Köpmangatan 27 972 33 Luleå Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Lulebo AB Datainspektionens beslut Datainspektionen konstaterar att det vid inspektionen

Läs mer

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204)

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Datum Diarienr 2014-05-21 1073-2013 AB Alingsåshem Box 146 441 23 Alingsås Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Datainspektionens beslut AB Alingsåshem har behandlat känsliga personuppgifter

Läs mer

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204)

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Datum Diarienr 2014-05-21 1074-2013 AB Helsingborgshem Box 3055 250 03 Helsingborg Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Datainspektionens beslut AB Helsingborgshem har behandlat känsliga

Läs mer

Information om behandling av personuppgifter på Tellus bostadsrättsförening

Information om behandling av personuppgifter på Tellus bostadsrättsförening Information om behandling av personuppgifter på Tellus bostadsrättsförening Att personuppgifter behandlas på ett lagligt och rättssäkert sätt är av största vikt för oss. Vår policy har till syfte att i

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Hyresbostäder i Norrköping AB

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Hyresbostäder i Norrköping AB Datum Diarienr 2014-12-04 1593-2014 Hyresbostäder i Norrköping AB Box 2330 600 02 Norrköping Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Hyresbostäder i Norrköping AB Datainspektionens beslut Datainspektionen

Läs mer

Information om behandling av personuppgifter

Information om behandling av personuppgifter REGIONALA ETIKPRÖVNINGSNÄMNDEN Information om behandling av personuppgifter Fastställd 2018-05-25 Version 1 (2018-05-25) 1(6) Innehåll 1. SYFTE... 2 2. ORGANISATION OCH ANSVAR... 2 3. BEGREPP... 2 4. GRUNDLÄGGANDE

Läs mer

Bilaga 1 Allmänna villkor för Socialnämnds anslutning till Sammansatt Bastjänst Ekonomiskt Bistånd (SSBTEK)

Bilaga 1 Allmänna villkor för Socialnämnds anslutning till Sammansatt Bastjänst Ekonomiskt Bistånd (SSBTEK) Bilaga 1 Allmänna villkor för Socialnämnds anslutning till Sammansatt Bastjänst Ekonomiskt Bistånd (SSBTEK) 1. Allmänt Dessa Allmänna villkor reglerar Socialnämndens anslutning till Sammansatt Bastjänst

Läs mer

Integritetspolicy Behandling av personuppgifter vid bostadsuthyrning

Integritetspolicy Behandling av personuppgifter vid bostadsuthyrning Integritetspolicy Behandling av personuppgifter vid bostadsuthyrning Från och med den 25 maj 2018 tillämpas nya regler för behandling av personuppgifter i Sverige och resten av Europa. Reglerna finns i

Läs mer

POLICY Behandling av personuppgifter på Torkilstötens samfällighetsförening

POLICY Behandling av personuppgifter på Torkilstötens samfällighetsförening POLICY Behandling av personuppgifter på Torkilstötens samfällighetsförening Personuppgiftsansvarig: Torkilstötens samfällighetsförenings Ordförande Företrädare: Ordförande Stefan Kolb Utifrån den nya dataskyddsförordningen

Läs mer

PERSONUPPGIFTSSPOLICY FÖR SÖKANDE

PERSONUPPGIFTSSPOLICY FÖR SÖKANDE PERSONUPPGIFTSSPOLICY FÖR SÖKANDE AB Bostäder i Borås, org.nr 556024-8782, med adress Box 407, 501 13 Borås, telefonnummer 033-44 20 00 och e-postadress info@bostader.boras.se ( AB Bostäder ) är ansvarig

Läs mer

riktlinje modell plan policy program regel rutin strategi taxa för behandling av personuppgifter i socialnämndens dataregister ...

riktlinje modell plan policy program regel rutin strategi taxa för behandling av personuppgifter i socialnämndens dataregister ... modell plan policy program riktlinje för behandling av personuppgifter i socialnämndens dataregister regel rutin strategi taxa............................ Beslutat av: Socialnämnden Beslutandedatum: 2015-12-16

Läs mer

1 Behandling av personuppgifter... 7

1 Behandling av personuppgifter... 7 Integritetsspolicy Fastställt av: Krokomsbostäders ledningsgrupp Datum: 15 maj 2018 Förord Denna policy beskriver hur vi på Krokomsbostäder AB samlar in, använder och skyddar dina personuppgifter. All

Läs mer

FASTIGHETSÄGARNA SABO

FASTIGHETSÄGARNA SABO 2006-10-02 FASTIGHETSÄGARNA SABO Branschöverenskommelse om behandling av personuppgifter vid uthyrning av bostäder Innehållsförteckning 1 En gemensam god sed... 3 2 Vissa centrala begrepp... 3 3 Information

Läs mer

Allmänna riktlinjer för behandling av personuppgifter enligt Personuppgiftslagen (PuL)

Allmänna riktlinjer för behandling av personuppgifter enligt Personuppgiftslagen (PuL) Kommunledningsförvaltningen STYRDOKUMENT Godkänd/ansvarig 1(5) Beteckning Riktlinjer behandling personuppgifter Allmänna riktlinjer för behandling av personuppgifter enligt Personuppgiftslagen (PuL) 1.

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY Information om behandling av personuppgifter för dig som är medlem i brf Gandalf

INTEGRITETSPOLICY Information om behandling av personuppgifter för dig som är medlem i brf Gandalf INTEGRITETSPOLICY Information om behandling av personuppgifter för dig som är medlem i brf Gandalf Detta dokument innehåller information om hur dina personuppgifter behandlas av brf Gandalf, nedan kallad

Läs mer

Golvpartner i Göteborg AB är personuppgiftsansvarig och ansvarar för att dina personuppgifter behandlas i enlighet med tillämplig lagstiftning.

Golvpartner i Göteborg AB är personuppgiftsansvarig och ansvarar för att dina personuppgifter behandlas i enlighet med tillämplig lagstiftning. Integritetspolicy 1. Allmänt Denna policy avseende integritet ( Integritetspolicy ) beskriver hur Golvpartner i Göteborg AB, org. nr. 556815-9825 ( Golvpartner, vi ) jocke@golvpartnerab.se samlar in, använder,

Läs mer

Denna Policy beskriver vilka personuppgifter som behandlas, hur dessa hanteras samt vilka åtgärder som vidtas för att skydda dessa.

Denna Policy beskriver vilka personuppgifter som behandlas, hur dessa hanteras samt vilka åtgärder som vidtas för att skydda dessa. POLICY FÖR SKYDD OCH HANTERING AV PERSONUPPGIFTER Fastställd av styrelsen: 2018-06-28 1. Inledning Bonäsudden Holding AB ( Bolaget ) har fastställt denna Policy för skydd och hantering av personuppgifter

Läs mer

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor om hur vi behandlar dina personuppgifter. Kontaktuppgifter står sist i denna text.

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor om hur vi behandlar dina personuppgifter. Kontaktuppgifter står sist i denna text. Integritet och behandling av personuppgifter För Swedecote AB är personlig integritet något vi tycker är viktigt. Vi vill därför alltid eftersträva en hög nivå av dataskydd. I denna policy förklarar vi

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Arbetslöshetskassornas samorganisation (SO)

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Arbetslöshetskassornas samorganisation (SO) Datum Diarienr 2013-04-17 1822-2012 Arbetslöshetskassornas samorganisation, SO Box 1110 111 81 Stockholm Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Arbetslöshetskassornas samorganisation (SO) Datainspektionens

Läs mer

Tegehalls revisionsbyrå och dataskyddsförordningen

Tegehalls revisionsbyrå och dataskyddsförordningen Tegehalls revisionsbyrå och dataskyddsförordningen Vi har ett nytt och mer stärkt personuppgiftsskydd i och med att personuppgiftslagen (PUL) ersätts med dataskyddsförordningen (GDPR), ett EU-direktiv.

Läs mer

Integritet och behandling av personuppgifter

Integritet och behandling av personuppgifter Integritet och behandling av personuppgifter För Svenskt Trätekniskt Forum är personlig integritet något vi tycker är viktigt. Vi vill därför alltid eftersträva en hög nivå av dataskydd. I denna policy

Läs mer

Varifrån samlar vi in personuppgifter? Dig själv. Externa parter. Vilka personuppgifter behandlar vi och för vilka syften? Tillhandahålla tjänster

Varifrån samlar vi in personuppgifter? Dig själv. Externa parter. Vilka personuppgifter behandlar vi och för vilka syften? Tillhandahålla tjänster Information om behandling av personuppgifter Babs Paylink AB, 556567-2200, ( Paylink ) är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter när du använder Paylinks tjänster ( Tjänsterna

Läs mer

Integritetspolicy. AriVislanda AB

Integritetspolicy. AriVislanda AB Integritetspolicy AriVislanda AB Om AriVislanda AB och denna policy Behandling av dina personuppgifter AriVislanda AB org.nr. 556392-1617 ( Bolaget eller vi ) har som policy att vidta alla nödvändiga åtgärder

Läs mer

Integritetspolicy. Om du har frågor om hur vi använder dina personuppgifter är du välkommen att kontakta oss på.

Integritetspolicy. Om du har frågor om hur vi använder dina personuppgifter är du välkommen att kontakta oss på. Integritetspolicy Datema, det vill säga Datema AB, Datema Mobility AB, Datema Retail Solutions AB, Datema ERP Integration AB, Datema Danmark A/S och Datema Norge AS, värnar om skyddet av personuppgifter

Läs mer

Policy för behandling av personuppgifter vid uthyrning av bostäder

Policy för behandling av personuppgifter vid uthyrning av bostäder Policy för behandling av personuppgifter vid uthyrning av bostäder (Styrelsemöte i Förvaltnings AB Framtiden 2014-12-09) 1. En gemensam god sed I ett bostadsföretags uthyrningsverksamhet förekommer i olika

Läs mer

Integritetspolicy Rinkaby Rör

Integritetspolicy Rinkaby Rör Integritetspolicy Rinkaby Rör Den 25 maj 2018 införs den nya dataskyddsförordningen i hela EU. De nya bestämmelserna som också kallas GDPR (General Data Protection Regulation) ersätter personuppgiftslagen

Läs mer

Svenska Spels policy för behandling av personuppgifter

Svenska Spels policy för behandling av personuppgifter Svenska Spels policy för behandling av personuppgifter 1. Allmänt om behandlingen AB Svenska Spel (Svenska Spel) är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter inom ramen för Svenska

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) registrering av kunduppgifter samt klagomåls- och reklamationshantering

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) registrering av kunduppgifter samt klagomåls- och reklamationshantering Beslut Dnr 2009-01-12 786-2008 Kuoni Scandinavia AB Box 454 39 113 47 STOCKHOLM Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) registrering av kunduppgifter samt klagomåls- och reklamationshantering Datainspektionens

Läs mer

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor om hur vi behandlar dina personuppgifter. Kontaktuppgifter står sist i denna text.

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor om hur vi behandlar dina personuppgifter. Kontaktuppgifter står sist i denna text. Integritetspolicy AB Selins Glasmästeri För Selins Glasmästeri är personlig integritet viktigt. Vi eftersträvar en hög nivå av dataskydd. I denna policy förklarar vi hur vi samlar in och använder personuppgifter.

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) registrering av kunduppgifter samt klagomåls- och reklamationshantering

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) registrering av kunduppgifter samt klagomåls- och reklamationshantering Beslut Dnr 2009-01-12 780-2008 Big Travel Sweden AB Jöns Filsgatan 3 203 12 Malmö Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) registrering av kunduppgifter samt klagomåls- och reklamationshantering Datainspektionens

Läs mer

Personuppgiftspolicy. Vår hantering av dina personuppgifter

Personuppgiftspolicy. Vår hantering av dina personuppgifter Personuppgiftspolicy Vår hantering av dina personuppgifter Digideal Sverige AB, org.nr 559080-7243, (nedan Digideal) och Reaktion i Sverige AB, org.nr 556947-2342, (nedan Reaktion) erbjuder dig möjlighet

Läs mer

Kommunen och Personuppgiftsbiträdet benämns nedan var för sig Part eller gemensamt Parterna.

Kommunen och Personuppgiftsbiträdet benämns nedan var för sig Part eller gemensamt Parterna. DETTA PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL ( Personuppgiftsbiträdesavtalet ) är dag som nedan träffat mellan: (1) Lomma kommun, organisationsnummer 212000-1066 ( Kommunen ); och (2) [ ], organisationsnummer [ ]

Läs mer

Personuppgiftsansvarig: Alpklyftan AB, Företrädare: Anna Wiklund, Administrativ chef,

Personuppgiftsansvarig: Alpklyftan AB, Företrädare: Anna Wiklund, Administrativ chef, POLICY Behandling av personuppgifter på Alpklyftan AB Personuppgiftsansvarig: Alpklyftan AB, 556511-6372 Företrädare: Anna Wiklund, Administrativ chef, anna.wiklund@alpklyftan.se Utifrån den nya dataskyddsförordningen

Läs mer

Vad är en personuppgift och vad är en behandling av personuppgifter

Vad är en personuppgift och vad är en behandling av personuppgifter Länsgården Fastigheter AB Integritetspolicy På Länsgården Fastigheter AB värnar vi om din personliga integritet och eftersträvar en hög nivå av dataskydd (t. ex vi säljer aldrig dina personuppgifter vidare

Läs mer

Vad är en personuppgift och vad är en behandling av personuppgifter? Vilka personuppgifter samlar vi in om dig och varför?

Vad är en personuppgift och vad är en behandling av personuppgifter? Vilka personuppgifter samlar vi in om dig och varför? Integpros personuppgiftspolicy Vad är en personuppgift och vad är en behandling av personuppgifter? Allt som direkt eller indirekt kan härledas till en fysisk person som är i livet omfattas av begreppet

Läs mer

PM 18.01 2001-10-03. Tillämpning av PUL inom Barn- och utbildningsnämndens verksamheter

PM 18.01 2001-10-03. Tillämpning av PUL inom Barn- och utbildningsnämndens verksamheter PM 18.01 BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN 2001-10-03 Tillämpning av PUL inom Barn- och utbildningsnämndens verksamheter 1. Bakgrund PuL, personuppgiftslagen, trädde i kraft hösten 1998. Övergångsvis,

Läs mer

Integritetspolicy för Crom Marine ABs kunder

Integritetspolicy för Crom Marine ABs kunder Integritetspolicy för Crom Marine ABs kunder 1. Information om hantering av personuppgifter Crom Marine värnar om din personliga integritet och vill att du känner dig trygg när du lämnar dina uppgifter

Läs mer

1. Integritetsmeddelande för Danish Crownkoncernen

1. Integritetsmeddelande för Danish Crownkoncernen Integritetspolicy KLS App Gäller från Januari 2019 Appen er administrerad av och ansvarig for data is: Danish Crown A/S Marsvej 43 8960 Randers SØ Denmark CVR nr. 26121264 Tel. 89191919 Email: dc@danishcrown.dk

Läs mer

Polismyndighetens behandling av personuppgifter i mappstrukturer vid region Öst

Polismyndighetens behandling av personuppgifter i mappstrukturer vid region Öst SÄKERHETS- OCH INTEGRITETSSKYDDSNÄMNDEN Uttalande med beslut 2018-02-20 Dnr 83-2017 Polismyndighetens behandling av personuppgifter i mappstrukturer vid region Öst 1. SAMMANFATTNING Säkerhets- och integritetsskyddsnämnden

Läs mer

Hyresgästföreningens integritetspolicy

Hyresgästföreningens integritetspolicy Hyresgästföreningens integritetspolicy Din personliga integritet Hyresgästföreningen respekterar din integritet och vill att du ska känna dig helt trygg i hur vi behandlar dina. Den här informationen är

Läs mer

Integritetspolicy. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor eller synpunkter.

Integritetspolicy. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor eller synpunkter. Integritetspolicy Integritetspolicy för Wunderhecke Kft kunder 1. Information om hantering av personuppgifter Wunderhecke Kft värnar om din personliga integritet och vi vill att du känner dig trygg när

Läs mer

branschöverenskommelse om behandling av personuppgifter vid uthyrning av bostäder sabo sveriges allmännyttiga bostadsföretag

branschöverenskommelse om behandling av personuppgifter vid uthyrning av bostäder sabo sveriges allmännyttiga bostadsföretag branschöverenskommelse om behandling av personuppgifter vid uthyrning av bostäder sabo sveriges allmännyttiga bostadsföretag innehåll 1 en gemensam god sed 4 2 vissa centrala begrepp 5 3 information till

Läs mer

Svensk Artistfaktura AB, , är personuppgiftsansvarig för företagets behandling av personuppgifter.

Svensk Artistfaktura AB, , är personuppgiftsansvarig för företagets behandling av personuppgifter. Integritetspolicy För att kunna erbjuda dig våra tjänster behöver vi behandla dina personuppgifter. Vi på Svensk ArtistFaktura AB (SAFAB) vill att du ska känna dig trygg när du lämnar dina personuppgifter

Läs mer

Behandling av personuppgifter - Maskinentreprenörerna

Behandling av personuppgifter - Maskinentreprenörerna INTEGRITETSPOLICY Behandling av personuppgifter - Maskinentreprenörerna För Maskinentreprenörerna (ME) är personlig integritet viktigt. Vi eftersträvar en hög nivå av dataskydd. I denna policy förklarar

Läs mer

Företagets integritetspolicy avseende personuppgifter

Företagets integritetspolicy avseende personuppgifter Företagets integritetspolicy avseende personuppgifter Detta dokument och policy beskriver hur Helsingborgs Byggplåt AB, orgnr 556722 7532, hanterar och behandlar personuppgifter. Dokumentet är ett underlag

Läs mer

INTEGRITET OCH BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

INTEGRITET OCH BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER INTEGRITET OCH BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER Livsmedelsföretagen och Li Service AB / maj 2018 För Livsmedelsföretagen och Li Service AB är personlig integritet mycket viktigt. Vi eftersträvar därför alltid

Läs mer

Hantering av personuppgifter, integritet och marknadsföring

Hantering av personuppgifter, integritet och marknadsföring Hantering av personuppgifter, integritet och marknadsföring 1. Allmänt Denna policy avseende integritet och marknadsföring ( Integritetspolicy ) beskriver hur Anderberg Media, e-post: info@anderbergmedia.se,

Läs mer

Uppföljning av tidigare granskning avseende Rikspolisstyrelsens behandling av personuppgifter i penningtvättsregistret

Uppföljning av tidigare granskning avseende Rikspolisstyrelsens behandling av personuppgifter i penningtvättsregistret SÄKERHETS- OCH INTEGRITETSSKYDDSNÄMNDEN Uttalande 2015-02-18 Dnr 2095-2014 Uppföljning av tidigare granskning avseende Rikspolisstyrelsens behandling av personuppgifter i penningtvättsregistret 1. SAMMANFATTNING

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Seamless Payment AB

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Seamless Payment AB Datum Diarienr 2014-06-09 1838-2013 Seamless Payment AB Sankt Eriksgatan 121 113 43 Stockholm Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Seamless Payment AB Datainspektionens beslut Ärendet avslutas.

Läs mer

Hallsbergs Bostadsstiftelses integritetspolicy

Hallsbergs Bostadsstiftelses integritetspolicy Hallsbergs Bostadsstiftelses integritetspolicy På Hallsbergs Bostadsstiftelse värnar vi om din personliga integritet och eftersträvar en hög nivå av dataskydd (t.ex vi säljer aldrig dina personuppgifter

Läs mer

Intern åtkomst till känsliga personuppgifter hos försäkringsbolag. Datainspektionens rapport 2010:2

Intern åtkomst till känsliga personuppgifter hos försäkringsbolag. Datainspektionens rapport 2010:2 Intern åtkomst till känsliga personuppgifter hos försäkringsbolag Intern åtkomst till känsliga personuppgifter hos försäkringsbolag. Pris 53 kr, inklusive moms. Tryckt hos Intellecta infolog i Solna, oktober

Läs mer

Personuppgiftsansvar för behandling av personuppgifter i det centrala kriminalunderrättelseregistret, KUR

Personuppgiftsansvar för behandling av personuppgifter i det centrala kriminalunderrättelseregistret, KUR Uttalande SÄKERHETS- OCH INTEGRITETSSKYDDSNÄMNDEN 2013-09-04 Dnr 37-2013 Personuppgiftsansvar för behandling av personuppgifter i det centrala kriminalunderrättelseregistret, KUR 1 SAMMANFATTNING Det centrala

Läs mer

INFORMATIONSSKRIFT OM BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER LEVERANTÖRER, UNDERLEVERANTÖRER OCH SAMARBETSPARTNERS

INFORMATIONSSKRIFT OM BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER LEVERANTÖRER, UNDERLEVERANTÖRER OCH SAMARBETSPARTNERS INFORMATIONSSKRIFT OM BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER LEVERANTÖRER, UNDERLEVERANTÖRER OCH SAMARBETSPARTNERS 1 Inledning För att kunna uppfylla avtal ( Avtalet ) mellan din arbetsgivare/ditt företag ( Motparten

Läs mer

PERSONUPPGIFTSPOLICY

PERSONUPPGIFTSPOLICY PERSONUPPGIFTSPOLICY Denna personuppgiftspolicy beskriver hur Camrer Ordning & Reda AB, org.nr 556865-5905, behandlar dina personuppgifter. Camrer Ordning & Reda AB kommer i alla lägen se till att personuppgifter

Läs mer

Säkerhetspolicy rev. 0.1

Säkerhetspolicy rev. 0.1 Säkerhetspolicy rev. 0.1 Innehållsförteckning 1 Inledning och syfte... 2 2 Tillämpning och revidering... 2 3 Organisation och ansvar... 2 4 Begrepp och förkortningar... 2 5 Personuppgiftsbehandling...

Läs mer

Upprättad Antagen Ks , 97 Senast reviderad. Dataskyddspolicy Hur vi inom Kiruna kommunkoncern ska behandla personuppgifter

Upprättad Antagen Ks , 97 Senast reviderad. Dataskyddspolicy Hur vi inom Kiruna kommunkoncern ska behandla personuppgifter Dokumenttyp Policy Dokumentansvarig Kommunkontoret Upprättad 2018-08-06 Antagen Ks 2018-09-24, 97 Senast reviderad Dokumentet gäller för Kiruna kommunkoncern Dataskyddspolicy Hur vi inom Kiruna kommunkoncern

Läs mer

PERSONUPPGIFTSLAGEN (PUL)

PERSONUPPGIFTSLAGEN (PUL) 1 (6) PERSONUPPGIFTSLAGEN (PUL) Lagens ikraftträdande PUL trädde ikraft den 24 oktober 1998 och genom PUL:s införande upphävdes 1973-års datalag. För behandling av personuppgifter, som påbörjats före den

Läs mer

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor om hur vi behandlar dina personuppgifter. Kontaktuppgifter står sist i denna text.

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor om hur vi behandlar dina personuppgifter. Kontaktuppgifter står sist i denna text. PERSONUPPGIFTSPOLICY SWETIC värnar om din personliga integritet och eftersträvar alltid en hög nivå av dataskydd. Denna personuppgiftspolicy förklarar hur vi samlar in och använder din personliga information.

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY FÖR HUFVUDSTADENS HYRESGÄSTER

INTEGRITETSPOLICY FÖR HUFVUDSTADENS HYRESGÄSTER INTEGRITETSPOLICY FÖR HUFVUDSTADENS HYRESGÄSTER 2018-05-03 1. Allmänt Denna policy avseende integritet beskriver hur koncernen Hufvudstaden AB, org. nr 556012 8240, NK 100, 111 77 Stockholm, samlar in,

Läs mer

PERSONUPPGIFTSSPOLICY FÖR HYRESGÄSTER

PERSONUPPGIFTSSPOLICY FÖR HYRESGÄSTER 1342437.8 PERSONUPPGIFTSSPOLICY FÖR HYRESGÄSTER Aktiebolaget Bostäder i Borås, org.nr 556024-8782, med adress Box 407, 501 13 Borås, telefonnummer 033-44 20 00 och e-postadress info@bostader.boras.se (

Läs mer

Uppföljning av Polismyndighetens behandling av personuppgifter i signalementsregistret avseende gallring av och tillgången till uppgifter

Uppföljning av Polismyndighetens behandling av personuppgifter i signalementsregistret avseende gallring av och tillgången till uppgifter Uttalande med beslut SÄKERHETS- OCH INTEGRITETSSKYDDSNÄMNDEN 2018-02-20 Dnr 157-2017 Uppföljning av Polismyndighetens behandling av personuppgifter i signalementsregistret avseende gallring av och tillgången

Läs mer

Integritetspolicy. 1 Introduktion

Integritetspolicy. 1 Introduktion Integritetspolicy 1 Introduktion EF Sverige arbetar med olika HR-relaterade tjänster och kan då behandla en rad personuppgifter som du antingen själv har lämnat eller som är inhämtade från någon annan.

Läs mer

LRF Konsult AB, , är personuppgiftsansvarig för företagets behandling av personuppgifter.

LRF Konsult AB, , är personuppgiftsansvarig för företagets behandling av personuppgifter. Sid 1(7) 2019.2 Dataskyddspolicy fullständig För att kunna erbjuda dig våra tjänster behöver vi behandla dina personuppgifter. Vi på LRF Konsult vill att du ska känna dig trygg när du lämnar dina personuppgifter

Läs mer

Så här behandlar V-Dala överförmyndarsamverkan dina personuppgifter

Så här behandlar V-Dala överförmyndarsamverkan dina personuppgifter Version 1, 2018-05-22 Information till den registrerade Så här behandlar V-Dala överförmyndarsamverkan dina personuppgifter V-Dala överförmyndarsamverkan värnar om din personliga integritet. Därför sker

Läs mer

Ifylld blankett lämnas eller skickas in till Alingsåshem (se adress nedan). Obs! Endast fullständigt ifylld blankett godkänns för registrering.

Ifylld blankett lämnas eller skickas in till Alingsåshem (se adress nedan). Obs! Endast fullständigt ifylld blankett godkänns för registrering. Avtal nr. Objekt Ifylld blankett lämnas eller skickas in till Alingsåshem (se adress nedan). Obs! Endast fullständigt ifylld blankett godkänns för registrering. Sökande Personnummer Förnamn Efternamn C/o

Läs mer

Fortnox Finans Integritetspolicy

Fortnox Finans Integritetspolicy Fortnox Finans Integritetspolicy För oss på Fortnox Finans är det viktigt att du och dina personuppgifter behandlas ansvarsfullt med hänsyn till din integritet och att du får reda på vilken information

Läs mer

Information om vår hantering av dina personuppgifter

Information om vår hantering av dina personuppgifter Information om vår hantering av dina personuppgifter Denna policy informerar dig om hur Insamlingsstiftelsen Forget behandlar personuppgifter som lämnas in till oss, eller personuppgifter som samlas in

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY FÖR REVISIONSTJÄNST FALKENBERG AB

INTEGRITETSPOLICY FÖR REVISIONSTJÄNST FALKENBERG AB INTEGRITETSPOLICY FÖR REVISIONSTJÄNST FALKENBERG AB Sida 1 av 8 Den 25 maj 2018 träder Dataskyddsförordningen i kraft vilket ställer fler krav på hur vi som företag hanterar personuppgifter i vårt arbete.

Läs mer

(5) Integritetspolicy - Kumla Bostäder AB

(5) Integritetspolicy - Kumla Bostäder AB 2018-05-23 1(5) Integritetspolicy - Kumla Bostäder AB På Kumla Bostäder värnar vi om din personliga integritet och eftersträvar en hög nivå av dataskydd (t. ex säljer vi aldrig dina personuppgifter vidare

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY ADCARE NORDIC GROUP

INTEGRITETSPOLICY ADCARE NORDIC GROUP INTEGRITETSPOLICY ADCARE NORDIC GROUP Behandling av personuppgifter Denna dag, 2018-04-20, har följande policy upprättats för Adcare Nordic Group AB med organisationsnummer 556930-3950 inklusive koncernens

Läs mer

Beslut efter tillsyn enligt patientdatalagen (2008:355) rutiner för registrering i Senior Alert.

Beslut efter tillsyn enligt patientdatalagen (2008:355) rutiner för registrering i Senior Alert. Beslut Diarienr 2013-03-15 1049-2012 Socialnämnden i Umeå kommun Skolgatan 31 A 901 84 Umeå Beslut efter tillsyn enligt patientdatalagen (2008:355) rutiner för registrering i Senior Alert. Datainspektionens

Läs mer

Policy avseende integritet och marknadsföring

Policy avseende integritet och marknadsföring 2018-04-20 1 (6) Policy avseende integritet och marknadsföring 1. Allmänt Denna policy avseende integritet och marknadsföring ( Integritetspolicy ) beskriver hur Inpipe Sweden AB, org. nr 556397 6710,

Läs mer

LAGEN.NU. Lag (2003:763) om behandling av personuppgifter inom socialförsäkrin... administration. Nyheter Lagar Domar Begrepp

LAGEN.NU. Lag (2003:763) om behandling av personuppgifter inom socialförsäkrin... administration. Nyheter Lagar Domar Begrepp 1 of 11 27/09/2010 13:03 LAGEN.NU Nyheter Lagar Domar Begrepp Lag (2003:763) om behandling av personuppgifter inom socialförsäkringens administration Departement Socialdepartementet Utfärdad 2003-11-13

Läs mer

Handlingsplan för persondataskydd

Handlingsplan för persondataskydd Kommunledningskontoret Handlingsplan för persondataskydd Dokumentansvarig: Anders Lindqvist, Verksamhetsutvecklare Fastställd av: Kommunstyrelsen, Dnr KS 18/226 Omfattar: Koncernen Ånge kommun Fastställd

Läs mer

Asitis personuppgiftspolicy. Asitis personuppgiftspolicy Syfte Ändamål Riktlinjer Asitis personuppgiftsbehandling...

Asitis personuppgiftspolicy. Asitis personuppgiftspolicy Syfte Ändamål Riktlinjer Asitis personuppgiftsbehandling... ... 2 1. Syfte... 2 2. Ändamål... 2 3. Riktlinjer Asitis personuppgiftsbehandling... 3 4. Inhämtning av personuppgifter... 3 5. Information i samband med inhämtning av personuppgifter... 4 6. Behandling

Läs mer

Integritetspolicy för Kliniksupport Sverige AB kunder

Integritetspolicy för Kliniksupport Sverige AB kunder Integritetspolicy för Kliniksupport Sverige AB kunder 1. Information om hantering av dina personuppgifter Kliniksupport Sverige AB värnar om dina företagsuppgifter och din personliga integritet och vi

Läs mer

Denna integritetspolicy har upprättats för alla bolag i Creative Headzkoncernen (nedan gemensamt kallade Creative Headz, vi eller vår/vårt ).

Denna integritetspolicy har upprättats för alla bolag i Creative Headzkoncernen (nedan gemensamt kallade Creative Headz, vi eller vår/vårt ). Integritetspolicy 1. INLEDNING... 2 1.1 VÅRA PRINCIPER... 2 2. PERSONUPPGIFTSANSVARIG... 2 3. INSAMLING OCH ÄNDAMÅL... 2 3.1 HUR SAMLAR VI IN DINA PERSONUPPGIFTER?... 2 3.2 VILKA PERSONUPPGIFTER BEHANDLAR

Läs mer

Integritetspolicy för Helsingborgs Stängsel AB

Integritetspolicy för Helsingborgs Stängsel AB Integritetspolicy för Helsingborgs Stängsel AB Denna Integritetspolicy publicerades 2018-05-22 Innehållsförteckning 1. Bakgrund 2. Definitioner 3. Varför Behandlar vi dina Personuppgifter? 4. Vilka Personuppgifter

Läs mer

PERSONUPPGIFTSPOLICY

PERSONUPPGIFTSPOLICY PERSONUPPGIFTSPOLICY 1. ALLMÄNT 1.1 Den här personuppgiftspolicyn beskriver hur Brinova Fastigheter AB (publ), org.nr. 556840-3918, Landskronavägen 23, 252 32 Helsingborg ( Brinova ) samlar in och behandlar

Läs mer

Denna dag, har följande policy upprättats för Advokatfirman Upsala Juridiska Byrå HB.

Denna dag, har följande policy upprättats för Advokatfirman Upsala Juridiska Byrå HB. Denna dag, 2018-05-24 har följande policy upprättats för Advokatfirman Upsala Juridiska Byrå HB. 1 Bakgrund Vi behandlar dina personuppgifter för att kunna följa och uppfylla ingångna avtal och uppdrag

Läs mer

Att. GDPR Humlegårdsgatan , Stockholm. Besök oss gärna på

Att. GDPR Humlegårdsgatan , Stockholm. Besök oss gärna på INTEGRITETSPOLICY Advokatfirman Titov & Partners KB, organisationsnummer 969784-0099 ( Titov & Partners, vi eller oss ) värnar om din personliga integritet och strävar därför efter att all insamling och

Läs mer

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204)

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Beslut Dnr 2006-12-12 1896-2005 Landstingsstyrelsen Landstinget i Värmland 651 82 Karlstad (er beteckning LK/052693) Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Datainspektionens beslut

Läs mer

Integritetspolicy Vilka personuppgifter behandlar vi? När behandlar vi personuppgifter? Vad använder vi personuppgifter till?

Integritetspolicy Vilka personuppgifter behandlar vi? När behandlar vi personuppgifter? Vad använder vi personuppgifter till? Integritetspolicy Vilka personuppgifter behandlar vi? Vi behandlar exempelvis person- och kontaktinformation och betalningsinformation om dig i samband med att du använder dig av våra tjänster. Typisk

Läs mer

Bilaga 1: Personuppgiftsbiträdesavtal 1/10

Bilaga 1: Personuppgiftsbiträdesavtal 1/10 Bilaga 1: Personuppgiftsbiträdesavtal 1/10 2/10 Innehållsförteckning 1 Bakgrund och syfte... 3 2 Lagval och definitioner... 3 3 Behandling av personuppgifter... 3 4 Underbiträden... 4 5 Begränsningar i

Läs mer

Denna dag, har följande policy upprättats för Uppsala Parkerings AB

Denna dag, har följande policy upprättats för Uppsala Parkerings AB POLICY Behandling av personuppgifter Denna dag, 2018-05-25 har följande policy upprättats för Uppsala Parkerings AB 1 Bakgrund Vi behandlar dina personuppgifter för att följa och uppfylla ingångna avtal

Läs mer

GDPR och hantering av personuppgifter

GDPR och hantering av personuppgifter GDPR och hantering av personuppgifter Den 25 maj 2018 börjar den nya dataskyddsförordningen att gälla. Den är baserad på EU-direktivet General Data Protection Regulation (GDPR). Det innebär att Personuppgiftslagen

Läs mer

Elsäkerhetsverkets register och behandlingar av personuppgifter enligt 39 PUL

Elsäkerhetsverkets register och behandlingar av personuppgifter enligt 39 PUL ELSÄK2000, v1.2, 2013-02-01 FÖRTECKNING 1 (11) Kim Reenaas Verksjurist Generaldirektörens stab 0550-851 21 kim.reenaas@elsakerhetsverket.se 2014-08-22 Dnr 14EV2742 Förteckning enligt 39 personuppgiftslagen

Läs mer

4. Vilka personuppgifter behandlar vi om dig?

4. Vilka personuppgifter behandlar vi om dig? Integritetspolicy Marktec Sweden AB 1. Allmänt Du ska alltid kunna känna dig trygg när du lämnar dina personuppgifter till oss. Vi vill med denna Integritetspolicy visa hur vi säkerställer att dina personuppgifter

Läs mer

Riktlinjer avseende integritet och marknadsföring

Riktlinjer avseende integritet och marknadsföring Riktlinjer avseende integritet och marknadsföring 1. Allmänt Denna policy avseende integritet och marknadsföring ( Integritetspolicy ) beskriver hur Pharma Industry Publishing AB (Pharma Industry), Org.

Läs mer

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL 1. 1.1 1.2 1.3 1.4 Allmänt Detta Personuppgiftsbiträdesavtal utgör en integrerad del av avtalet om Directory ( Avtalet ) mellan Leverantören och Kunden. Leverantören kommer

Läs mer

Integritet och behandling av personuppgifter. Näringslivets Regelnämnd samt Näringslivets Regelnämnd NNR AB

Integritet och behandling av personuppgifter. Näringslivets Regelnämnd samt Näringslivets Regelnämnd NNR AB Integritet och behandling av personuppgifter Näringslivets Regelnämnd samt Näringslivets Regelnämnd NNR AB För Näringslivets Regelnämnd samt Näringslivets Regelnämnd NNR AB (nedan NNR ) är personlig integritet

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY FÖR ROSENDAL106 AB OCH DOTTERBOLAG

INTEGRITETSPOLICY FÖR ROSENDAL106 AB OCH DOTTERBOLAG 2018-05-24 INTEGRITETSPOLICY FÖR ROSENDAL106 AB OCH DOTTERBOLAG 1. Inledning och syfte Denna integritetspolicy beskriver hur: Rosendal106 AB, 559126-4139, jämte dotterbolag enligt Bilaga 1, nedan gemensamt

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY SOTENÄS TRÄVARU AB

INTEGRITETSPOLICY SOTENÄS TRÄVARU AB INTEGRITETSPOLICY SOTENÄS TRÄVARU AB Denna integritetpolicy beskriver hur Sotenäs Trävaru AB, org.nr 556082-7031, ( Sotenäs Trä ), behandlar dina personuppgifter. Sotenäs Trä kommer i alla lägen se till

Läs mer

Integritet och behandling av personuppgifter

Integritet och behandling av personuppgifter Integritet och behandling av personuppgifter För Arbio AB (ett samarbete mellan Skogsindustrierna, Grafiska Företagen, Skogs- och Lantarbetsgivarförbundet och Trä- och Möbelföretagen) är personlig integritet

Läs mer