Byastämma i Norra Åsum 12 november 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Byastämma i Norra Åsum 12 november 2012"

Transkript

1 MINNESANTECKNINGAR 1 (6) Byastämmor Fredrik Lager Byastämma i Norra Åsum 12 november 2012 Närvarande Politiker: Pierre Månsson, Niclas Nilsson och Marianne Eriksson Tjänstemän Jan Larsson, C4 Stadsnät, Daniel Ottosson C4 Teknik, Per Inge Ström BUF, Marieth Johansson, S&U, Lars Nyström C4 Teknik Sekreterare: Fredrik Lager Deltagare: 40 st. Pierre Månsson hälsade besökarna välkomna till stämman. Därefter gjordes en presentationsrunda av politiker och tjänstemän. Innan själva stämman gjorde Mats Widesjö och Bertil Löf, projektledarna för orienteringstävlingen O-Ringen 2014 en presentation om den kommande tävlingen 5- dagars där deltagarna ska bo på A3 området i Norra Åsum. Tävlingen är världens största tävling som uppskattningsvis lockar deltagare varav 4000 utländska gäster. Tävlingen ska genomföras vecka 30, De tävlande kommer företrädesvis bo i husvagn- och husbilar men arrangemanget under veckan kommer innebära en mängd kringarrangemang som allmänheten kan ta del av och som kommer ske i området. Bland annat kommer restauranger och mässhall att byggas upp för besökare och tävlande. Mer information finns om tävlingen och kommer fortlöpande finnas på Bostads- och bebyggelsefrågor: Myresjöhus planerar att sälja tomter i Norra Åsum. Marieth Johansson informerade om processen som kommunen har haft med Myresjöhus projektledare Ronny Elofsson. Arkeologin är klar. Försäljning av villatomter är tänkt att ske med start under våren Därefter är tanken att byggstat kan ske under hösten I Norra Åsum finns det även kommunal mark tänkt för husbyggnation dock är det aktuellt i dagsläget med byggnations start. Vad för typ av bostäder som kan byggas där är inte klart. När det är bestämt kommer mer information finnas på kommunens hemsida.

2 2 (6) En deltagare på stämman undrade vad som händer med marken där den gamla butiken står. Marken och fastigheten ägs av kommunen. Pierre svarade att någon rivning av butiken inte är aktuell för närvarande. Om någon vill ta över butiken är de välkomna att höra av sig till kommunen. Trafik- och vägfrågor: Go-cart klubben har önskemål om en ny infart till sin bana. Det innebär att den gamla infaren kommer att stängas av och ersättas med en ny vägdragning. Av den anledningen har Go-cart klubben fört en diskussion med kommunen. Besökarna hade en del synpunkter på dragningen. De blev då uppmanade att höra av sig till kommen med sina synpunkter så tas de i beaktning då ärendet nu är ett detaljplaneärende. Man kan bl.a. lämna synpunkter under samrådsskedet till kommunen Lars Nyström informerade därefter om projektet Rätt fart i staden. Efter en utvärdering där det gjorts en analys av hastigheten på vägarna i kommunen har nu processen påbörjats. Tanken är att kommunen börjar med att ändra hastigheterna i de mindre orterna först. Tanken är att det ska vara helt klart Många frågor och synpunkter kom därefter fram. Det hade även innan stämman inkommit frågor gällande hastighetsgränser. Linda Jönsson hade skickat in en fråga där hon undrade, när Väktarevägen ska bli en 30km väg samt när farthinder kommer att sättas på denna väg pga väldigt höga hastigheter? Hon undrade även hur kommunen tänkte när hastigheten på Norra Artillerivägen ska höjas från 50 km till 60 km? Det körs alldeles för fort som det är idag och väldigt obehagligt då man har barn som korsar denna väg till skolbuss och på fritiden. Lars Nyström svarade att Väktarevägen kommer att få 30 km/tim när Rätt fart i staden införs i Norra Åsum. När det gäller Norra Artillerivägen så är den föreslagen till 60 km/tim enligt samma utredning. På de vägar som har klassats som 60 vägar i utredningen kommer. vi också att se över om någon form av farthinder behöver införas, men vi är restriktiva till farthinder. Lasse informerade att på Norra Artillerivägen kommer det att gälla 40 km/h. Resten av bostadsområdena kommer att ha 30 km/h. Eftersom Norra Åsum ligger i slutet av genomförandeprocessen skulle det först kunna införas Detta var enligt mer eller mindre alla på stämman alldeles för sent. De ansåg att det behövdes genomföras omgående hos dem. Lars Nyström och Pierre Månsson förklarade att det inte är genomförbart. Beslutet på hur kommunen går till väga är taget politiskt och att ändra på det beslutet är inte aktuellt. Däremot lovade Lasse att en hastighetsmätning kommer att ske. Ett önskemål som kom fram var att kommunen skulle sätta upp fyra stycken 30 km/h på Väktarevägen. Ännu en fråga som kom upp varför det på Hemvärnsvägen var 30 km/h uppe i byn, men 50 km/h nere vid affären. Varför är det så? Inget svar kunde ges på stämman, men Lars Nyström lovade att undersöka. Asfaltsbeläggningen på Åsumsvägen utanför Skönabäck och Hovby kom också upp

3 3 (6) som en fråga. När beläggningen lagats och underhållits så har inte hela vägen gjorts. En sträcka utanför Skönabäck och Hovby har av någon anledning inte lagats. Pierre höll med att det är märkligt, men det är inte kommunens ansvarsfråga utan Trafikverket som är väghållare. Kommunen kommer att framföra synpunkten till Trafikverket. Enligt byborna kör många för fort på Åsumsvägen. De ville att en fartkamera skulle sättas upp. Svar: Trafiksäkerhetskameror (fartkameror) är inte en kommunal fråga utan bygger på ett samarbete mellan Trafikverket och Polisen. Det är Trafikverket som bestämmer huruvida de vill att en kamera ska sättas upp eller inte. Kameror prioriteras i första hand på vägar med mycket trafik och med höga hastigheter. Går det att få någon form av dämpning i form av fysika åtgärder? När det gäller vägbulor förklarade Lasse Nyström att vägbulor ger ett ökat buller och risk för sättningar i vägen. Både kommunen och Trafikverket är restriktiva med denna typ av åtgärd Räddningstjänsten, handikapporganisationer och kollektivtrafiken är nämligen kritiska till gupp. Går det att förhindra buskörning på parkeringsplatsen, busshållplatsen, och på utfarten från Wendesgymnasiet när eleverna slutar på eftermiddagen? Per Inge Ström informerar att från skolans håll kan vi informera eleverna att deras beteende inte är okej. Om inte beteendet förändras så får vi be polisen göra kontroller. Lars Nyström ska titta om det går att göra någon teknisk lösning som gör det svårare att busköra. En åhörare var hade en uppmaning då det dagligen kör människor med släp till soptippen till Snårarp. Tyvärr surrar inte folk fast sin last. Han ville att Polisen skulle agera i ärendet och stå och göra kontroller. Bussfickor: Linda Jönsson boende i Norra Åsum hade i förväg skickat in en fråga Är det var möjligt att göra en "ficka" till bussarna på Atillerivägen så att barnen står mer säkert om morgonen när de väntar på skolbussen. Lars Nyström svarade i och med att kommunen nu med projektet Rätt fart i din stad ser över trafikförhållandena så kommer det innebära att man även ser över och planerar för att nya bussfickor byggs på Atillerivägen Cykelfrågor Belysning på Gång- och cykelvägen mot Skönabäck var ett önskemål. Jessica Fäldth boende i Åsum hade skickat in en fråga av liknade karaktär. Varför finns det ingen belysning på cykelvägen som förbinder Gamla Slättängsvägen med det nyare området vid Åsumtorp som går längs med fotbollsplanen till bla Latinlektorns väg? Pierre svarade på frågan om belysning att för närvarande har kommunen inte någon möjlighet att bekosta belysning på GC-väg då är en alltför hög kostnad. En annan fråga var om det finns planer på GC-Väg till Åhus? Lasse Nyström fyller i med att för närvarande är andra sträckor i GC- nätet i kommunen prioriterade men att sträckan finns med i strategidokumentet Kristianstad Växer.

4 4 (6) En boende undrade vilka förutsättningar som krävs för att bygga en GC-väg. Lasse Nyström informerade om du ska ha en dubbelriktad Gång- och Cykelväg krävs 2,5 meters bredd. Kollektivtrafik: De boende har ett önskemål om mer bussturer, förändrade bussrutter, och önskemål om att Hovbybussen åter igen skulle införas. Fredrik Lager svarade att kommunen ansvarar inte för kollektivtrafiken utan det gör Region Skåne genom Skånetrafiken. För närvarande ser Skånetrafiken över sitt kollektivtrafiknät och de kommer även att arbeta fram en ny busstrategi. Tjänstemän från kommunen har regelbundna möten med tjänstemän från Skånetrafiken Synpunkterna som framkom kommer att framföras till Skånetrafiken. Hundlatriner: Jessica Fäldth undrade varför det finns så dåligt med hundlatriner i området Åsumtorp? Daniel Ottosson svarar. Det är inte aktuellt att sätta upp mer hundlatriner i Åsumtorp. Idag finns det redan tre stycken i området och kommunen är restriktiva till att sätta upp mer. Daniel informerade om att kommunen har hundlatriner i Kristianstad, Öllsjö/Vä, Åhus, Tollarp, Degeberga, Fjälkinge, Arkelstorp och Önnestad. I de orter måste medborgarna plocka upp efter sin hund. Detta regleras i de allmänna ordningsföreskrifterna 64_Allmanna_lokala_ordningsforeskrifter.pdf Under hösten 2012 tar C4 Teknik fram riktlinjer för hundrastgårdars placering i kommunen. Fjärrvärme: Christian Heiman undrade varför det har grävt ner tomrör för fiber i samband med fjärrvärme arbetet, men vi har inte fått något erbjudande om anslutning, och när är detta beräknat till? Jan Larsson svarade att när en förfrågan skickades ut så var det enbart 16 hushåll av 60 som tackade ja. För att C4 energi ska börja leverera fjärrvärme krävs en beläggning på 60 %. En boende på Väktarevägen var besviken att de inte blivit någon fjärrvärme, De hade nämligen en gång blivit lovad av en tjänsteman på C4 Energi att fjärrvärme skulle installeras. Jan beklagade men förklarade att tyvärr är intresset även på Väktarevägen för lågt. 10 av 21 hushåll har visat intresse, vilket är för lågt. En annan på stämman undrade hur det kommer sig att räkningarna kommer så ofta. Jan svarade att det kan du kund reglera själv. Prata med din leverantör så går det att lösa.

5 5 (6) Gångöppning/grind: Helene Heiman hade innan stämman skickat in en fråga till stämman. Hon önskade en gångöppning/grind så att det går att komma ut på A3- området från Wendesskolans område. Som det är nu måste man gå på 80- vägen för att komma till strövömrådena och motionsspåren. Detta är både farligt och en stor omväg. Det finns en liten sandstig från gatan bakom kyrkan och bort mot museet, men där är omöjligt att ta sig fram med barnvagn eller om det tex är lite snö. Sven Nilsson C4 Teknik svarade på frågan: Vi har för avsikt att öppna en befintlig grind som idag är låst. Idag ligger där ris i vägen som ska flisas, och detta kommer ske nu i vinter. Framöver kan man inte lägga ris så nära grinden så att den hindrar gående. Kultur- och fritidsfrågor: Uno sköld hade i förväg skickat in tre frågor till stämmorna. Lars Jennfors på Kultur och fritid svarade på dem: Finns det någon tanke att all ungdomsverksamhet ska befrias från lokal-och plankostnader. (I likhet med kommuner i västra delen av Skåne) Svar: Det ser väldigt olika ut i olika kommuner runt om i Sverige. Det finns ingen tanke i Kristianstad kring att befria ungdomsverksamhet från plan- och lokalkostnader. Avgifterna är dock subventionerade. Finns det någon tanke att höja driftsbidragen för föreningars med egna anläggningar så att de får ekonomiska villkor i likhet med de klubbar som hyr in i sig i kommunens anläggningar. Svar: Ambitionen är att successivt höja dessa bidrag, då vi har många föreningar med egna anläggningar. Finns det någon tanke att sära Kultur och Fritid? Svar: Det finns ingen tanke kring att sära på kultur och fritid. Grönområden: En boende hade önskemål om att vid Postvägen ska klippas bättre. Daniel Ottosson säger att vi tar med oss frågan till den på C4 Teknik som är ansvariga för skötseln. En boende undrade vad det finns för planer för Grushålan? Daniel Ottosson svarade att den så kallade Grushålan i Åsum finns med i kommunens planer för utveckling av en stadsdelspark för Åsum. En stadsdelspark är tänkt att fungera som en mötesplats i stadsdelen och ge möjligheter för olika aktiviteter.

6 6 (6) Vi arbetar med ett park- och lekplatsprogram där vårt mål är att gå igenom kommunens alla tätorter och stadsdelar för att utveckla parker, lekplatser och grönområden. Det är ett långsiktigt program beräknat att genomföras under en 10-års period. Åsum finns med i detta program men jag kan i nuläget inte säga när det kommer att genomföras. Avslutning: Då inga mer frågor kom upp avslutade Marianne Eriksson mötet och tackade byborna och personal från Åsums BK som serverade kaffe under mötet.

Byastämma för Viby, Rinkaby och Horna i Viby församlingshem

Byastämma för Viby, Rinkaby och Horna i Viby församlingshem MINNESANTECKNINGAR 1 (4) 2017-10-04 Fredrik Lager Byastämma för Viby, Rinkaby och Horna i Viby församlingshem 2017-10-04 Närvarande: Politiker: Anders Tell, Katarina Honoré och Niclas Nilsson Tjänstemän:

Läs mer

Byastämma för Åhus och Yngsjö på Åhus Seaside

Byastämma för Åhus och Yngsjö på Åhus Seaside MINNESANTECKNINGAR 1 (5) 2017-11-18 Fredrik Lager Byastämma för Åhus och Yngsjö på Åhus Seaside 2017-11-18 Närvarande: Politiker: Pierre Månsson, Anders Tell, Peter Johansson och Niclas Nilsson Tjänstemän:

Läs mer

Byastämma för Gärdsköpinge, Everöd och Östra Sönnerslöv i Gärdsköpinge församlingshem

Byastämma för Gärdsköpinge, Everöd och Östra Sönnerslöv i Gärdsköpinge församlingshem MINNESANTECKNINGAR 1 (5) 2017-09-27 Fredrik Lager Byastämma för Gärdsköpinge, Everöd och Östra Sönnerslöv i Gärdsköpinge församlingshem 2017-09-27 Närvarande: Politiker: Pierre Månsson, Peter Johansson

Läs mer

Byastämma i Fjälkinge

Byastämma i Fjälkinge Minnesanteckningar Kommunledningskontoret Kansli & samordning Birgitta Axelsson 2013-11-05 044 13 55 42 Byastämma i Fjälkinge Plats: Skolans Café Tid: 5 november kl 18.30 Deltagande politiker: Pierre Månsson

Läs mer

Medborgarmöte Förslag till Hastighetsplan för Bara, Klågerup och Holmeja i Svedala kommun

Medborgarmöte Förslag till Hastighetsplan för Bara, Klågerup och Holmeja i Svedala kommun 2013-10-03 MINNESANTECKNINGAR Medborgarmöte Förslag till Hastighetsplan för Bara, Klågerup och Holmeja i Svedala kommun Plats och tid: Klågerupskolans matsal, kl.18:30-21:00 Närvarande: Åhörare: 25-talet

Läs mer

Ovesholms idrottsförenings klubbstuga, tisdagen den 25 oktober 2011

Ovesholms idrottsförenings klubbstuga, tisdagen den 25 oktober 2011 MINNESANTECKNINGAR 1 (5) Byastämmor 2011 Skribent:Caroline Alvesson Byastämma i Ovesholm Ovesholms idrottsförenings klubbstuga, tisdagen den 25 oktober 2011 Närvarande Kristianstads kommun representerades

Läs mer

2. Föregående mötesprotokoll Minnesanteckningar från föregående möte finns utlagt på Ale kommuns webbplats

2. Föregående mötesprotokoll Minnesanteckningar från föregående möte finns utlagt på Ale kommuns webbplats MINNESANTECKNINGAR Ortsutvecklingsmöte i XXX 1( ) Datum och tid: 2011-10-25 kl. 19:00 21:00 Plats: Närvarande: Presidium Sekreterare Inbjudna Bohus Servicehus, Bohus Lennart Dahl, ordförande Inga-Lill

Läs mer

Minnesanteckningar Byastämma i Norra Strö

Minnesanteckningar Byastämma i Norra Strö BYASTÄMMA NORRA STRÖ 1(6) 2013-10-24 Linda Bengtsson 044-137682 linda.bengtsson@kristianstad.se Minnesanteckningar Byastämma i Norra Strö Kommunens representanter: Politiker: Sven Nilsson (C) och Anders

Läs mer

Byastämma för Tollarp och Linderöd i Tollarps medborgarhus

Byastämma för Tollarp och Linderöd i Tollarps medborgarhus MINNESANTECKNINGAR 1 (5) 2017-11-06 Fredrik Lager Byastämma för Tollarp och Linderöd i Tollarps medborgarhus 2017-11-06 Närvarande: Politiker: Pierre Månsson, Lena Holst och Niclas Nilsson Tjänstemän:

Läs mer

Byastuga, torsdagen den 10 november 2011

Byastuga, torsdagen den 10 november 2011 MINNESANTECKNINGAR 1 (5) Byastämmor 2011 Skribent: Caroline Alvesson Byastämma i Olseröd Byastuga, torsdagen den 10 november 2011 Närvarande Kristianstads kommun representeras av Kalle Heise (mp), Anders

Läs mer

Byastämma för Maglehem, Olseröd och Hörröd. I Maglehems Bygdegård

Byastämma för Maglehem, Olseröd och Hörröd. I Maglehems Bygdegård MINNESANTECKNINGAR 1 (5) 2017-09-20 Fredrik Lager Byastämma för Maglehem, Olseröd och Hörröd. I Maglehems Bygdegård 2017-09-19 Närvarande: Politiker: Pierre Månsson, Peter Johansson och Anders Svensson

Läs mer

Inkomna synpunkter till Trafikplanen

Inkomna synpunkter till Trafikplanen Inkomna synpunkter till Trafikplanen Mitt förslag är en fortsättning av gång och cykelvägen längs med Stenskogsvägen ända ut till Backagården Jag bor med min familj i Yxnaholma vi och många med oss skulle

Läs mer

Byastämma för Önnestad och Norra Strö i Önnestads skolas elevcafé

Byastämma för Önnestad och Norra Strö i Önnestads skolas elevcafé MINNESANTECKNINGAR 1 (5) 2017-10-30 Fredrik Lager Byastämma för Önnestad och Norra Strö i Önnestads skolas elevcafé 2017-10-30 Närvarande: Politiker: Anders Tell, Katarina Honoré och Niclas Nilsson Tjänstemän:

Läs mer

Byastämma i Vanneberga, 21 november 2013, Vanneberga Folkets Hus

Byastämma i Vanneberga, 21 november 2013, Vanneberga Folkets Hus MINNESANTECKNINGAR 1 (6) Kommunledningskontoret 2013-11-21 Malin Bergkvist Byastämma i Vanneberga, 21 november 2013, Vanneberga Folkets Hus Närvarande Politiker: Kalle Heise och Göran Wagermark Tjänstemän:

Läs mer

Byastämma för Vanneberga, Nymö. Tosteberga och Landön i Vanneberga Folketshus

Byastämma för Vanneberga, Nymö. Tosteberga och Landön i Vanneberga Folketshus MINNESANTECKNINGAR 1 (5) 2017-11-15 Fredrik Lager Byastämma för Vanneberga, Nymö. Tosteberga och Landön i Vanneberga Folketshus 2017-11-15 Närvarande: Politiker: Anders Tell, Anders Svensson och Niclas

Läs mer

Utveckla Hemsjö! Dokumentation från medborgarforum

Utveckla Hemsjö! Dokumentation från medborgarforum Utveckla Hemsjö! Dokumentation från medborgarforum Kommunledningsförvaltningen Daniel Ottosson Datum: 2016-12-22 2 (5) Sammanfattning Olofströms kommun påbörjade 2015 ett arbete med att utveckla parker,

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Alafors

Ortsutvecklingsmöte i Alafors MINNESANTECKNINGAR 1(4) Ortsutvecklingsmöte: Alafors Hösten 2017 Datum och tid 2017-10-05 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Medborgarhuset, Alafors Catharina Eliasson, ordförande Thomas Olesen, 1:e

Läs mer

Tätortsupprustning Pajala

Tätortsupprustning Pajala SAMRÅDSREDOGÖRELSE Tätortsupprustning Pajala Pajala, Norrbottens län projektnummer 881028 Yta för bild eller mönster Trafikverket Postadress: Bo 809, 971 25 Luleå E-post: trafikverket@trafikverket.se Telefon:

Läs mer

Nya hastigheter. i östra Mölndal. Rätt fart för en attraktiv stad

Nya hastigheter. i östra Mölndal. Rätt fart för en attraktiv stad Nya hastigheter i östra Mölndal Rätt fart för en attraktiv stad Mölndal skyltar om 2007 beslutade riksdagen att hastigheten på Sveriges vägar nu kunde sättas i steg om 10 km/tim. Syftet var att öka trafiksäkerheten,

Läs mer

Trafikverkets synpunkter. Trafikverkets synpunkter. Boende i Vibble

Trafikverkets synpunkter. Trafikverkets synpunkter. Boende i Vibble Sammanställning av inkomna synpunkter över förslag till vägplan för Väg 140/627 ny cirkulationsplats samt förlängning av gång- och cykelväg mot Nygårds Visby. TRV 2010/50466 Detta är en webbanpassad version

Läs mer

Förbättringsvandring i Smedby 18/9

Förbättringsvandring i Smedby 18/9 Handläggare Malin Vikman Sofie Nyström Datum 12 2013-09-25 Förbättringsvandring i Smedby 18/9 Drygt 40 Smedbybor hade samlats utanför ICA i Smedby för att delta på kvällens förbättringsvandring. Det var

Läs mer

Länk till presentationen som hölls: content/väg Esarps- by.pdf. Kontaktpersoner Esarps Bygdelags väggrupp:

Länk till presentationen som hölls:  content/väg Esarps- by.pdf. Kontaktpersoner Esarps Bygdelags väggrupp: Väg 798 genom Esarp Denna rapport är framtagen av Esarps Bygdelags väggrupp baserat på det bymöte som hölls 2010-12- 14 i Esarps Skola med anledning av samrådshandlingen från Trafikverket daterad 2010-11-

Läs mer

Livsrumsindelning. Transportrum. Integrerat transportrum. Mjuktrafikrum. Integrerat frirum. Frirum. Integrerat transportrum.

Livsrumsindelning. Transportrum. Integrerat transportrum. Mjuktrafikrum. Integrerat frirum. Frirum. Integrerat transportrum. Björnlunda Livsrumsindelning Transportrum Integrerat transportrum Mjuktrafikrum Integrerat frirum Frirum Integrerat transportrum Mjuktrafikrum Integrerat frirum Gnesta Livsrumsindelning Transportrum Integrerat

Läs mer

Dialogmöte för Vanneberga, Nymö, Trolle Ljungby, Viby, Tosteberga och Landön i Vanneberga Folkets Hus

Dialogmöte för Vanneberga, Nymö, Trolle Ljungby, Viby, Tosteberga och Landön i Vanneberga Folkets Hus MINNESANTECKNINGAR 1 (5) 2019-09-30 Fredrik Lager Dialogmöte för Vanneberga, Nymö, Trolle Ljungby, Viby, Tosteberga och Landön i Vanneberga Folkets Hus 2019-09-30 Närvarande: Politiker: Pierre Månsson,

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Alafors

Ortsutvecklingsmöte i Alafors MINNESANTECKNINGAR 1(7) Datum och tid, 19:00-21:00 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Medborgarhuset, Alafors Dan Björk, ordförande Thor Eliasson, 1:e vice ordförande Åke Niklasson, 2:e vice ordförande

Läs mer

Bygdegården i Linderöd, tisdagen den 23 oktober 2012

Bygdegården i Linderöd, tisdagen den 23 oktober 2012 MINNESANTECKNINGAR 1 (7) Byastämmor 2012 Skribent: Johan Jyrell Byastämma i Linderöd Bygdegården i Linderöd, tisdagen den 23 oktober 2012 Närvarande Från Kristianstads kommun deltog politikerna Fredrik

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Alvhem

Ortsutvecklingsmöte i Alvhem MINNESANTECKNINGAR 1(5) Datum och tid 2015-04-23 klockan 19:00 Plats Presidium Klubbstugan, Gläntevi Peter Ohlsson, ordförande Vakant, 1:e vice ordförande Willy Kölborg, 2:e vice ordförande Sekreterare

Läs mer

Analys av trafiksituationen

Analys av trafiksituationen Analys av trafiksituationen Under hösten har trafikgruppen haft 3 möten där flera ämnen har diskuterats. Deltagare i gruppen har varit följande personer: Bo Björkman, Beckomberga Allé 4 Fredrik Sjörén,

Läs mer

DETTA HAR HÄNT FRÅN KOMMUNES OCH TRAFIKVERKETS SIDA. Markerat med rött.

DETTA HAR HÄNT FRÅN KOMMUNES OCH TRAFIKVERKETS SIDA. Markerat med rött. TRAFIKSITUATIONER I FIGEHOLM Arbetsgrupp: Disa Carlsson, Inger Nicklagård, Claes Zachrison DETTA HAR HÄNT FRÅN KOMMUNES OCH TRAFIKVERKETS SIDA. Markerat med rött. 1. Trafiksituationen vid in/utfarten till

Läs mer

Särö Väg- & Villaägareföreningar

Särö Väg- & Villaägareföreningar Trafikverket trafikverket@trafikverket.se; karin.danielsson@trafikverket.se no2 gällande planerad GC-väg på Guntoftavägen Diarienummer TRV 2012/8805 Med anledning av det möte som hölls den 18/11 med Karin

Läs mer

G:\Politik\Kommunstyrelse\Kommunstyrelsen\2010\KS100315\test\ungdomsrådets _frågor_ordf.doc

G:\Politik\Kommunstyrelse\Kommunstyrelsen\2010\KS100315\test\ungdomsrådets _frågor_ordf.doc Göran Nilsson FÖRSLAG TILL BESLUT Kommunstyrelsens ordförande 2010-03-01 Kommunstyrelsen Frågor från ungdomsrådet KS-2010/175 Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att som sitt yttrande överlämna

Läs mer

TRYGGHETSVANDRING PÅ TRANDARED

TRYGGHETSVANDRING PÅ TRANDARED SAMMANSTÄLLNING AV TRYGGHETSVANDRING PÅ TRANDARED VÅREN 2014 BROTTSFÖREBYGGANDE RÅDET (BRÅ) STADSDEL ÖSTER TRYGGHETSVANDRINGAR - SDF ÖSTER För att klara Borås Stads prioritering gällande säkerhet och trygghet

Läs mer

Protokoll PTA IES - Säker skolväg Extrainkallat möte utanför ordinarie styrelsemöte

Protokoll PTA IES - Säker skolväg Extrainkallat möte utanför ordinarie styrelsemöte Protokoll PTA IES - Säker skolväg Extrainkallat möte utanför ordinarie styrelsemöte Datum: 2018-04-18 Tid: 16.00-17.00 Plats: Konferensrum, IES Halmstad Närvarande från styrelsen: Åsa Andraey och Marie

Läs mer

Byastämma för Fjälkinge, Bäckaskog, Ivö, Barum och Kiaby på Bäckaskogs slott

Byastämma för Fjälkinge, Bäckaskog, Ivö, Barum och Kiaby på Bäckaskogs slott MINNESANTECKNINGAR 1 (7) 2017-10-18 Fredrik Lager Byastämma för Fjälkinge, Bäckaskog, Ivö, Barum och Kiaby på Bäckaskogs slott 2017-10-18 Närvarande: Politiker: Anders Tell, Anders Svensson och Peter Johansson

Läs mer

Ide lista (konkreta fo rslag pa a tga rder)

Ide lista (konkreta fo rslag pa a tga rder) Ide lista (konkreta fo rslag pa a tga rder) Ej beslutade åtgärder, prioriteringar från höstmötet 2017. Övriga idéer är inte rangordnade. Förskola och skola Större skola, större matsal och bättre underhåll

Läs mer

Trafikutredning för Åsa 4:144 m.fl. Förvaltningen för Teknik

Trafikutredning för Åsa 4:144 m.fl. Förvaltningen för Teknik Förvaltningen för Teknik Mars 2018 Utges av Mars 2018 Innehåll 1 Bakgrund och syfte 7 2 Nulägesbeskrivning 8 2.1 Lokalisering... 8 2.2 Vägsystemet... 8 2.3 Förutsättningar för gångtrafikanter och cyklister...

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Samrådsmöte för Översiktsplan 2018, Svedala kommun

MINNESANTECKNINGAR. Samrådsmöte för Översiktsplan 2018, Svedala kommun 2017-12-18 MINNESANTECKNINGAR Samrådsmöte för Översiktsplan 2018, Svedala kommun Plats och tid: Naverlönnsskolan i Svedala kl.18:30-20:30 den 23 nov. NÄRVARANDE: Medborgare: Ca 80 st (MB) Förtroendevald:

Läs mer

Byastämma i Skepparslöv 21 november 2011

Byastämma i Skepparslöv 21 november 2011 MINNESANTECKNINGAR 1 (5) Kommunledningskontoret. 2013-12-12 Skribent: Björn Melin Byastämma i Skepparslöv 21 november 2011 Närvarande Fredrik Axelsson (M), Fredrik Winberg (S), Charlotte Lindström (C4

Läs mer

Byastämma Skånes Fagerhult

Byastämma Skånes Fagerhult MÖTESANTECKNINGAR Datum 2013-09-16 Sida 1(2) Kommunledningsförvaltningen Peter Andreasson, 0435-55350 peter.andreasson@orkelljunga.se Byastämma Skånes Fagerhult Plats Skånes Fagerhult Datum 2013-09-16,

Läs mer

Byastämma i eket den 15 oktober 2012

Byastämma i eket den 15 oktober 2012 Byastämma i eket den 15 oktober 2012 Tid och plats: Måndagen den 15 oktober 2012, kl 19.00-21.10 i Ekets skola Deltagare i stämman: Totalt 43 personer, 25 män och 18 kvinnor Stämman lockade 30 medborgare

Läs mer

281 Dnr 2018/ Medborgarförslag - Övergångsställe, farthinder eller fartkamera på väg 136 vid Torslunda skola

281 Dnr 2018/ Medborgarförslag - Övergångsställe, farthinder eller fartkamera på väg 136 vid Torslunda skola /??l Mörbylånga WJ kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 38(52) Kommunstyrelsen 2018-12-04 281 Dnr 2018/000698 512 Medborgarförslag - Övergångsställe, farthinder eller fartkamera på väg 136 vid

Läs mer

Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Kommunikation och infrastruktur

Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Kommunikation och infrastruktur 1(5) Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Kommunikation och infrastruktur Datum: Onsdagen den 4 april 2018 Tid: Kl. 18:00 20:00 Lokal: Medborgarhuset, Genarp Närvarande: Karin Berg Genarp Tommy

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Bohus

Ortsutvecklingsmöte i Bohus MINNESANTECKNINGAR 1(5) Datum och tid 2012-04-02, 19:00-21:15 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Bohus Servicehus, Bohus Lennart Dahl, ordförande Ingalill Andersson, 1:e vice ordförande Ulrika Johansson

Läs mer

Protokoll från trygghetsvandring i Sankt Olof

Protokoll från trygghetsvandring i Sankt Olof Protokoll från trygghetsvandring i Sankt Olof 2018-03-06 Trygghetsvandringen utfördes gemensamt av medborgare (11 st), polis, politiker och tjänstemän från gata/parkenheten i Simrishamns kommun den 3 mars

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-08-24 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Församlingshemmet, Nissafors, kl 19.00-20.30 Beslutande LarsÅke Magnusson (KD), ordförande Inga-Lill Andersson Hjelm

Läs mer

M1 Mobilitet och beteendepåverkan Kommunen kr/år X KLK M2 Resvaneundersökning Kommunen X KLK

M1 Mobilitet och beteendepåverkan Kommunen kr/år X KLK M2 Resvaneundersökning Kommunen X KLK Kostnader och prioritering Trafikplanen har stort fokus på att bygga nät för de olika trafikslagen, vilket är den inledande strategin för gång och cykel. Inom Samkoll diskuteras samma fråga, vad gäller

Läs mer

Skärhamns Samhällsförening

Skärhamns Samhällsförening Skärhamns Samhällsförening Prepared: Magnus Gustavsson Anna Karlsson Anders Sundling Marianne Sundling Berndt Axelsson Susanne Axelsson Date: 2014-11-15 Agenda Introduktion Bakgrund Samhällsförening Vision

Läs mer

Yttrande till Länsstyrelsen om hastighetsbegränsning på väg 691, Vitå och Jämtön

Yttrande till Länsstyrelsen om hastighetsbegränsning på väg 691, Vitå och Jämtön Tekniska nämnden 2011 09 29 96 290 Tekniska nämndens arbetsutskott 2011 09 15 94 254 Dnr 2008/321.291 Yttrande till Länsstyrelsen om hastighetsbegränsning på väg 691, Vitå och Jämtön Bilaga: Remiss, Länsstyrelsen

Läs mer

Planens syfte. Trafiksäkerhet. Planerade åtgärder. Bymiljöväg. Cykelpassage

Planens syfte. Trafiksäkerhet. Planerade åtgärder. Bymiljöväg. Cykelpassage Gång- och cykelplan för Ockelbo kommun... 2 Förklaringar.... 2 Planens syfte Gång- och cykelplanen ska användas som underlag för kommande översikts- och detaljplaneläggning samt infrastrukturplanering.

Läs mer

Minnesanteckningar från befolkningsmötet 2010-11-17 klockan 19.00-21.00 i Tingbergsskolans matsal gällande område Lödöse

Minnesanteckningar från befolkningsmötet 2010-11-17 klockan 19.00-21.00 i Tingbergsskolans matsal gällande område Lödöse Datum Dnr Dpl 2010-11-17 Minnesanteckningar från befolkningsmötet 2010-11-17 klockan 19.00-21.00 i Tingbergsskolans matsal gällande område Lödöse Närvarande under kvällen fanns representanter från Lilla

Läs mer

Protokoll trivselvandring

Protokoll trivselvandring 1 [7] Referens Elin Aronsson Protokoll trivselvandring Dag och tid 2018-10-11 Plats Närvarande Malmsjöskolan, Vårsta Birgitta Mörk (S), Johanna Hammarström (S), Jan Karlsson (S), Sven-Eric Holm (M). Elin

Läs mer

Bitte Magnusson, lärarrep åk F-2

Bitte Magnusson, lärarrep åk F-2 Protokoll fört vid föräldrarådsmöte 2010-02-17 Plats: Fjälkinge skola, Elevcaféet Närvarande: Roland Persson, 9B Maria Antreski, 8B Petra Kempner 6A Camilla Bengtsson, 6A Mariana Wendel, 5A Jessika Kärrdahl,

Läs mer

Byastämma i Vittskövle, Sockenstugan 2012-11-22

Byastämma i Vittskövle, Sockenstugan 2012-11-22 MINNESANTECKNINGAR 1 (6) Byastämma 2012 Fredrik Lager Byastämma i Vittskövle, Sockenstugan 2012-11-22 Närvarande Politiker: Sven Nilsson och Heléne Fritzon Tjänstemän: Bobby Bengtsson, C4 Stadsnät, Nina

Läs mer

Deltagande politiker: Sven Nilsson (C), Marianne Eriksson (S) och Niclas Nilsson (SD)

Deltagande politiker: Sven Nilsson (C), Marianne Eriksson (S) och Niclas Nilsson (SD) Minnesanteckningar Kommunledningskontoret 2013-11-07 Byastämma i Everöd Plats: Församlingshemmet i Everöd Tid: 2013-11-07, kl. 18:30-20:30. Deltagande politiker: Sven Nilsson (C), Marianne Eriksson (S)

Läs mer

TRAFIKANALYS FÖR VÄG UDDEVALLAVÄGEN STRÖMSTADS KOMMUN

TRAFIKANALYS FÖR VÄG UDDEVALLAVÄGEN STRÖMSTADS KOMMUN TRAFIKANALYS FÖR VÄG 176 - UDDEVALLAVÄGEN STRÖMSTADS KOMMUN 2011-02-21 UNITED BY OUR DIFFERENCE ARBETSGRUPP Konsult WSP Samhällsbyggnad Bo Lindelöf Ida Lennartsson uppdragsansvarig/trafik layout Beställare

Läs mer

Tullinge dialogforum Rikstens utveckling

Tullinge dialogforum Rikstens utveckling 1 [5] Referens Alexander Szögi Tullinge dialogforum Rikstens utveckling Dag och tid Måndag 19 september kl. 18.30 Plats Närvarande Ej närvarande Rikstenskolans matsal Hans Richardsson (S) Embla Kolenda

Läs mer

, 19:00-21:20. Hålanda bygdegård, Hålanda. Anders Rollings, ordförande Lars Kopp, 1 :e vice ordförande Orjan Claesson, 2:e vice ordförande

, 19:00-21:20. Hålanda bygdegård, Hålanda. Anders Rollings, ordförande Lars Kopp, 1 :e vice ordförande Orjan Claesson, 2:e vice ordförande MINNESANTECKNINGAR Ortsutvecklingsmöte: Hålanda Höst 2015 Datum och tid 2015-10-29, 19:00-21:20 1(7) ALE -:-. Plats Hålanda bygdegård, Hålanda Presidium Sekreterare Anders Rollings, ordförande Lars Kopp,

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Samyar Ravanbakhsh Utred och inför hastighetssänkare i Rinkabyholm

Handläggare Datum Ärendebeteckning Samyar Ravanbakhsh Utred och inför hastighetssänkare i Rinkabyholm Handläggare Datum Ärendebeteckning Samyar Ravanbakhsh 2018-08-06 2018-1070 Samhällsbyggnadsnämnden Medborgarförslag Ärende: Förslag till beslut Samhällsbyggnadsnämnden beslutar att Samhällsbyggnadskontorets

Läs mer

Tullinge dialogforum Riksten nu och framöver

Tullinge dialogforum Riksten nu och framöver 1 [6] Referens Alexander Szögi Tullinge dialogforum Riksten nu och framöver Dag och tid Måndag 12 oktober kl. 18.30 Plats Närvarande Ej närvarande Rikstens skola Hans Richardsson (S) Stefan Dayne (KD)

Läs mer

Lokala Trafiksäkerhetsrådet i Boxholm, LoTs-gruppen

Lokala Trafiksäkerhetsrådet i Boxholm, LoTs-gruppen 1(1) Plats och tid Närvarande Folkets Hus,, kl. 18.00 Per-Arne Larsson, ordf Bo Nydahl, PRO Boxholm Tord Brand, SPF Stenbocken Anette Andersson, Kommunkretsen Sölve Rosenlöf, socialnämnden Jonas Wass,

Läs mer

Protokoll Skärholmens råd för funktionshinderfrågor

Protokoll Skärholmens råd för funktionshinderfrågor Protokoll Sida 1 (5) Protokoll Skärholmens råd för funktionshinderfrågor Tidpunkt: 2016-09-16, kl. 10.00 12.00 Lokal: Norrholmen,, plan 7. Lotta Rosenström Ordförande Mikael Erdefelt Justerare Närvarande:

Läs mer

Barnpanel i Hagby 16 oktober 2014

Barnpanel i Hagby 16 oktober 2014 Handläggare Datum Ann Gustafsson 2014-10-17 0480-45-29-03 Barnpanel i Hagby 16 oktober 2014 Barnpanelen är en arena för möten och dialog mellan barn och Barnpanelen är en arena för möten och dialog mellan

Läs mer

Trafikutredning för Gällinge Skår 2:1. Förvaltningen för Teknik

Trafikutredning för Gällinge Skår 2:1. Förvaltningen för Teknik Förvaltningen för Teknik December 2016 Utges av i december 2016 Innehåll 1 Bakgrund och syfte 5 2 Nulägesbeskrivning 6 2.1 Biltrafik... 6 2.2 Gång- och cykeltrafik... 8 2.3 Parkering... 10 3 Planförslag

Läs mer

Minnesanteckningar Medborgarmöte Holmeja Söder 2012 10 23

Minnesanteckningar Medborgarmöte Holmeja Söder 2012 10 23 Ett femtiotal personer deltog varav ca 40 Holmejaboende. Sverker Nordgren, moderat politiker och ordförande för bygg och miljönämnden, inledde med att hälsa alla välkomna och reda ut vilka som deltog som

Läs mer

FJÄLKINGE BYPLAN. Anna Haraldson Jensen, processledare Leader Skånes Ess, med och för Byfrämjarna Fjälkinge

FJÄLKINGE BYPLAN. Anna Haraldson Jensen, processledare Leader Skånes Ess, med och för Byfrämjarna Fjälkinge FJÄLKINGE BYPLAN Anna Haraldson Jensen, processledare Leader Skånes Ess, med och för Byfrämjarna Fjälkinge 1 BAKGRUND Fjälkinge är en så kallad basort i Kristianstad kommun med ca 1700 invånare. På orten

Läs mer

NYA RESVAL TILL OCH FRÅN JOBBET

NYA RESVAL TILL OCH FRÅN JOBBET VI BYGGER 16 NYA STATIONER I SKÅNE OCH SMÅLAND så att fler kan ta tåget till arbete, skola och fritid PROJEKT PÅGATÅG NORDOST OCH KRÖSATÅG Kommer du också att ta tåget? NYA RESVAL TILL OCH FRÅN JOBBET

Läs mer

Vet du vad som planeras i Skiljebo?

Vet du vad som planeras i Skiljebo? DETALJPLAN 1898 Dnr: 2017/01582 Vet du vad som planeras i Skiljebo? Så här skulle området kunna se ut. Ny aktivitetspark och nya bostäder i Skiljebo Stadsbyggnadsförvaltningen tar just nu fram en detaljplan

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Skepplanda

Ortsutvecklingsmöte i Skepplanda MINNESANTECKNINGAR 1(5) Ortsutvecklingsmöte: Skepplanda Vår 2016 Datum och tid 2016-04-28, 19:00-21:30 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Skepplanda Bygdegård, Skepplanda Carlos Tischler, ordförande

Läs mer

PM - Trafik. Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan Uppdragsnummer: Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson.

PM - Trafik. Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan Uppdragsnummer: Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson. 1(9) PM - Trafik Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan 2012 2013-01-25 Uppdragsnummer: 226443 Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson Handläggare Kvalitetsgranskning Rune Karlberg 010-452 24 91 Mikael Yngvesson

Läs mer

Byastämma i Tockarp 14 maj 2012.

Byastämma i Tockarp 14 maj 2012. Byastämma i Tockarp 14 maj 2012. Tid: kl 19 21.15 Plats: Antal deltagare: KS-repr: Övriga politiker: Tjänstemän: Tockarps skola 36 personer Carina Zachau, Tomas Nilsson, Thomas Bjertner, Gunnar Edvardsson.

Läs mer

Handledning: Future City på Teknikdagarna

Handledning: Future City på Teknikdagarna Handledning: Future City på Teknikdagarna Under den här lektionen på två timmar får eleverna prova på att planera och bygga en framtidsstad utifrån sina egna tankar och idéer. Eleverna sitter cirka 10

Läs mer

Medborgarförslag om förändringar i trafikmiljön i Niemisel

Medborgarförslag om förändringar i trafikmiljön i Niemisel Tekniska nämnden 2008 12 11 147 376 Tekniska nämndens arbetsutskott 2008 11 27 218 495 Dnr 2008/457.30 Medborgarförslag om förändringar i trafikmiljön i Niemisel Bilagor: Yttrande, Polismyndigheten Yttrande,

Läs mer

Protokoll Trygghetsvandring i Eket Trygghetsvandring i Eket

Protokoll Trygghetsvandring i Eket Trygghetsvandring i Eket 1 Deltagarna från kommunen var: Carina Zachau, Kommunråd och ordförande i BRÅ Johanna Häggberg, Folkhälsostrateg Kenth Svensson, Säkerhetssamordnare Madeléne Ekelund, Utvecklingssekreterare Johanna Perlau,

Läs mer

Byastämma i Skånes Fagerhult den 14 september 2011

Byastämma i Skånes Fagerhult den 14 september 2011 Byastämma i Skånes Fagerhult den 14 september 2011 Tid: kl 19 21.30 Plats: Bokelundaskolan Antal stämmodeltagare: 27 KS repr: SHB-nämnden: Tjänstemän: Carina Zachau, Christer Olsson, Thomas Bjertner, Thomas

Läs mer

Protokoll. Fört vid årsmöte med Södra Näs & Nygårds Vägförening 2014-07-06 kl. 14.00 Plats: Ankarskolan, Träslövsläge

Protokoll. Fört vid årsmöte med Södra Näs & Nygårds Vägförening 2014-07-06 kl. 14.00 Plats: Ankarskolan, Träslövsläge Protokoll Fört vid årsmöte med Södra Näs & Nygårds Vägförening 2014-07-06 kl. 14.00 Plats: Ankarskolan, Träslövsläge $1 Ordförande Lars Nilson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Kallelse till årsmötet

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I HYCKLINGE 9 SEPTEMBER 2013.

MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I HYCKLINGE 9 SEPTEMBER 2013. MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I HYCKLINGE 9 SEPTEMBER 2013. Datum: 2013-09-09 Tid: 19.00 20.20 Plats: Höganlid Deltagare: 23 Kommunalrådet Pia Tingvall hälsar välkommen till kvällens medborgarträff

Läs mer

Plan för rätt fart i Piteå

Plan för rätt fart i Piteå Plan för rätt fart i Piteå Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Plan för rätt fart i Piteå Plan 2012-10-15, 163 Kommunfullmäktige Dokumentansvarig/processägare Version Senast reviderad

Läs mer

Medlemsenkät Resultat. Om förvaltningen. Hantering av felanmälan. Värmepanna

Medlemsenkät Resultat. Om förvaltningen. Hantering av felanmälan. Värmepanna BRF Trönninge Äng Olsbjärsvägen 66 432 92 Varberg Medlemsenkät 2013 Detta dokument beskriver resultatet av den medlemsenkät som skickades ut till medlemmarna i Brf Trönninge äng under hösten 2013. Förutom

Läs mer

Helsingborgs stad. Medborgarundersökning 2014 Q2. Genomförd av CMA Research AB. Juni 2014

Helsingborgs stad. Medborgarundersökning 2014 Q2. Genomförd av CMA Research AB. Juni 2014 Helsingborgs stad Medborgarundersökning 2014 Q2 Genomförd av CMA Research AB Juni 2014 Innehållsförteckning Sammanfattning 2 Fakta om undersökningen 3 Fakta om respondenterna 4 Resultat 5 Stadstrafiken

Läs mer

VA Klutmark. Informationsmöte Detta bildspel är en summering av vad som visades och sades under mötet.

VA Klutmark. Informationsmöte Detta bildspel är en summering av vad som visades och sades under mötet. VA Klutmark Informationsmöte 20180604 Detta bildspel är en summering av vad som visades och sades under mötet. Agenda VA Klutmark Introduktion Om produktionen Hur dricksvatten- och spillvattensystemet

Läs mer

Sammanställning Medborgardialog Urshult 4/5-2015

Sammanställning Medborgardialog Urshult 4/5-2015 Sammanställning Medborgardialog Urshult 4/5-2015 Kommunal administration Kommunens verksamhet måste effektiviseras. Särskilt administrationen! Man ska undvika dyra politikerresor. För mycket arbete med

Läs mer

Frågor och svar Tillståndsparkering i Västra Järnbrott

Frågor och svar Tillståndsparkering i Västra Järnbrott Frågor och svar Tillståndsparkering i Västra Järnbrott Nedan besvarar vi några av de vanligast ställda frågorna under våra informationsmöten. Vart är beslutet taget? Framtidens koncernledning har beslutat

Läs mer

Gång- och cykelvägsplan. 2015-2030 Ekerö kommuns gång- och cykelvägsplan Remissversion 2014-05-07. BILAGA 1 Prioriteringar och kostnader

Gång- och cykelvägsplan. 2015-2030 Ekerö kommuns gång- och cykelvägsplan Remissversion 2014-05-07. BILAGA 1 Prioriteringar och kostnader 2015-2030 Ekerö kommuns gång- och cykelvägsplan Remissversion 2014-05-07 BILAGA 1 Prioriteringar och kostnader Bilaga 1 Kostnader I denna bilaga anges de ungefärliga uppskattade kostnaderna för utbyggander

Läs mer

Dialog med Elevrådet på Älvkvarnsskolan Om Ursvik idag och i framtiden

Dialog med Elevrådet på Älvkvarnsskolan Om Ursvik idag och i framtiden 1(5) PM Dialog med Elevrådet på Älvkvarnsskolan Om Ursvik idag och i framtiden 2013-09-10 2(5) Dialog om Ursviks västra delar NAI Svefa och Sundbybergs kommun träffade elevråden och pratade om Ursvik idag

Läs mer

ÅTGÄRDSPROTOKOLL UPPFÖLJNADE TRYGGHETSVANDRING I FLODA (8)

ÅTGÄRDSPROTOKOLL UPPFÖLJNADE TRYGGHETSVANDRING I FLODA (8) ÅTGÄRDSPROTOKOLL UPPFÖLJNADE TRYGGHETSVANDRING I FLODA 100831 1(8) Stationen Klotter Klottersanering Banverket Västttrafik/Vägenhete Utfört April 2010 Arbetas för en kontinuerlig lösning på problemet.

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL ÅRSMÖTE VÄSTRA BODARNE BYALAG

MÖTESPROTOKOLL ÅRSMÖTE VÄSTRA BODARNE BYALAG MÖTESPROTOKOLL ÅRSMÖTE VÄSTRA BODARNE BYALAG Ärende: Datum/plats: Närvarande: Årsmöte 2015-03-18 Missionskyrkan Mona Tulokas Carlsson Sara Friberg Tobias Andersson Björn Dahlin Björn Jernström Samt ca

Läs mer

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Upprättad 2016-02-17 Dnr: KS 2015/00884 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Utskrift från Tekis-GI Knislinge, Östra Göinge kommun, Skåne län www.ostragoinge.se

Läs mer

Informationsmöte i projektet Rastplats Sorsele

Informationsmöte i projektet Rastplats Sorsele TMALL 0141 Presentation v 1.0 Informationsmöte i projektet Rastplats Sorsele - Rastplats - Trafiksäkrande åtgärder längs väg E45 i Sorsele tätort - Utformning av kommunal yta 2016-04-12 Informationsmöte

Läs mer

Stadens användning. Göteborgsförslag Max 30 km/h i hela Majorna

Stadens användning. Göteborgsförslag Max 30 km/h i hela Majorna Tjänsteutlåtande Trafiknämnden 2018-11-06 Utfärdat 2018-09-12 Diarienummer 5542/17 Stadens användning Martina Fahlcrantz Telefon 031-368 26 53 E-post: martina.fahlcrantz@trafikkontoret.goteborg.se Göteborgsförslag

Läs mer

Resvaneundersökning i Kristianstad rapport

Resvaneundersökning i Kristianstad rapport Resvaneundersökning i Kristianstad rapport 2018-03-27 Inledning Undersökningen ingår som ett moment i projektet Fossilbränslefria kommuner i norra Skåne. Syftet var bland annat att undersöka om det finns

Läs mer

Höga hastigheter på gång /cykelbana genom V Skurholmen

Höga hastigheter på gång /cykelbana genom V Skurholmen LULEÅ KOMMUN Tekniska nämnden 2009 08 27 89 261 Tekniska nämndens arbetsutskott 2009 08 13 153 373 Dnr 2007/257.511 Höga hastigheter på gång /cykelbana genom V Skurholmen Ärendebeskrivning Skurholmsgatans

Läs mer

Amanda Skoog, Veingeskolan Emanuela Haslaris, Veingeskolan Maja Isaksson Blomquist, Veingeskolan

Amanda Skoog, Veingeskolan Emanuela Haslaris, Veingeskolan Maja Isaksson Blomquist, Veingeskolan 1 MINNESANTECNINGAR Vibesgården i Veinge Ungdomsforum 15-04-21 Dnr: KS 2015- Plats och tid, kl. 16.30 18.00 Ungdomar Amanda Skoog, Veingeskolan Emanuela Haslaris, Veingeskolan Maja Isaksson Blomquist,

Läs mer

NYA HASTIG- HETER I UPPSALA KOMMUN GENOMFÖRANDEPLAN

NYA HASTIG- HETER I UPPSALA KOMMUN GENOMFÖRANDEPLAN NYA HASTIG- HETER I UPPSALA KOMMUN GENOMFÖRANDEPLAN 1 NYA HASTIGHETER I UPPSALA KOMMUN 2013 beslutade Gatu- och samhällsmiljönämnden att påbörja en översyn av kommunens hastigheter i tättbebyggt område.

Läs mer

Minnesanteckningar från Byastämma i Österslöv 2012-10-23

Minnesanteckningar från Byastämma i Österslöv 2012-10-23 Minnesanteckningar 1(6) Kommunledningskontoret Kommunikation & tillväxt Anna Mattisson 2012-10-23 0733-136782 anna.mattisson@kristianstad.se Minnesanteckningar från Byastämma i Österslöv 2012-10-23 Närvarande

Läs mer

HEMMESTA SÖDRA VÄGFÖRENING

HEMMESTA SÖDRA VÄGFÖRENING HEMMESTA SÖDRA VÄGFÖRENING PROTOKOLL fört vid årsstämma 2008 med Hemmesta Södra Vägförening torsdagen den 25 september 2008. Närvarande från styrelsen; Markus Sölvberg Per Heurlin Roine Pettersson Bo Kahn

Läs mer

20xx-xx-xx. Skolvägsplan för Malsta skolan

20xx-xx-xx. Skolvägsplan för Malsta skolan 20xx-xx-xx Skolvägsplan för Malsta skolan Innehåll 1. Fakta om skolan 3 2. Vi som tagit fram planen 3 3. Resvanor 3 4, Skolvägen 4 5. Trafikmiljön vid skolan 4 6. Mål 5 7. Övergripande syfte 5 8. Insatser

Läs mer

Hur är det att vara företagare i Grödinge?

Hur är det att vara företagare i Grödinge? 1 [5] Referens Charlotte Rydberg Hur är det att vara företagare i Grödinge? Dag och tid Onsdag 26 september kl. 19-21 Plats Närvarande Ej närvarande Grödinge bygdegård Birgitta Mörk (S) Johanna Hammarström

Läs mer

Minnesanteckningar från medborgardialog om Miljöstrategi samt elevhearing

Minnesanteckningar från medborgardialog om Miljöstrategi samt elevhearing MINNESANTECKNINGAR Robert Hagström robert.hagstrom@vargarda.se Minnesanteckningar från medborgardialog om Miljöstrategi samt elevhearing Medborgardialog Medborgardialogen genomföres den 4 november i hus.

Läs mer

Beredningsuppdrag Trygg och säker kommun

Beredningsuppdrag Trygg och säker kommun MINNESANTECKNINGAR Beredningsuppdrag Trygg och säker kommun Beredning: Beredning för samhällsutveckling Uppdrag: Trygg och säker kommun Tid: 27 september 2016 kl. 13:30-16:00 Plats: Stadshuset, Grå Närvarande:

Läs mer