Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum :15-15:45

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum :15-15:45"

Transkript

1 1 Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum :15-15:45 Beslutande Kristina Svensson Hans Stevander Veronica Almroth Claes Nordevik Lars Åke Gustavsson Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och tid Hans Stevander Kommunstyrelseförvaltningen, Henån, tisdagen den 2 april 2013 kl.16:00 Sekreterare.. Paragraf Olof Borgmalm Ordförande Justerare.. Lars-Åke Gustavsson.. Hans Stevander BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats För protokollet Datum för anslags nedtagande Kommunstyrelseförvaltningen, Henån. Olof Borgmalm

2 2 Övriga deltagare: Roland Kindslätt, kommunchef Olof Borgmalm, nämndsekreterare Anders Fröjdö, ordförande i ekonomikommittén Sofia Hygrell, vice ordförande i ekonomikommittén Börje Olsson, kanslichef 35, Elisabet Persson, ekonom Alice Österman, ekonom Lars Amlin, upphandlingschef 33 Håkan Olsson, revisorerna Pwc 35 Bror Simonsson, revisor 35 Marie Decker, revisor 35 Horst Sauer, revisor 35 Daniel Peterson, revisor 35 Anders Arnell, revisor 35 Ann-Katrin Otinder tf. personalchef 36, 44 Christina Olsson, förhandlingssekreterare 36 Anna Sandberg, samordnare våld i nära relationer 44 Christer Hellekant, tf. förvaltningsområdeschef samhällsutveckling 48 Lotta Husberg, adjungerad Els-Marie Ragnar, ej tjänstgörande ersättare Kerstin Gadde, ej tjänstgörande ersättare Claes Nordevik, ej tjänstgörande ersättare Anders Hygrell, ej tjänstgörande ersättare Sven Olsson, ej tjänstgörande ersättare

3 3 Ekonomikommittén KS/2013: Rapport från ekonomikommittén Kommunstyrelsen beslutade att inrätta rubricerad kommitté. Kommunstyrelsen beslutade samtidigt att kommittén månadsvis skulle återrapportera till arbetsutskottet. Ordförande och vice ordförande i ekonomikommittén rapporterar från sitt senaste möte där bland annat nyckeltal var i fokus. Även en presentation av ny version av ärendehanteringssystemet Lex ägde rum. Arbetsutskottet beslutar att godkänna rapporten.

4 4 Kommunstyrelsen Kommunchef Bevakning KS/2013: Prognos per februari och redovisning av genomförda besparingsåtgärder, nya besparingsförslag och månadsvis uppföljning gentemot budget 2013 Kommunfullmäktige beslutade bl.a. att uppdra till kommunstyrelsen att via kommunstyrelsens arbetsutskott åstadkomma en månadsvis redovisning från samtliga verksamheter vad avser genomförda besparingsåtgärder, nya besparingsförslag och månadsvis uppföljning gentemot budget Som underlag finns arbetsmaterial rubricerat Sammanställning samtliga förvaltningsområden, daterat och Prognos per februari (Prognos 1). Ekonomienheten presenterar materialet på sammanträdet. Bengt Johansson föreslår arbetsutskottet besluta att ge kommunchef i uppdrag att fakturera NCC för hittills uppkomna merkostnader för Henåns skola, och kommunstyrelsen besluta att utifrån redovisningen ge nämnd och utskott i uppdrag att redovisa åtgärder till arbetsutskottet och kommunstyrelsen för att få budget i balans 2013, samt kommunfullmäktige besluta att godkänna Prognos per februari och redovisning av genomförda besparingsåtgärder, nya besparingsförslag och månadsvis uppföljning gentemot budget Arbetsutskottet beslutar att ge kommunchef i uppdrag att fakturera NCC för hittills uppkomna merkostnader för Henåns skola. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar att utifrån redovisningen ge nämnd och utskott i uppdrag att redovisa åtgärder till arbetsutskottet och kommunstyrelsen för att få budget i balans Kommunfullmäktige beslutar att godkänna Prognos per februari och redovisning av genomförda besparingsåtgärder, nya besparingsförslag och månadsvis uppföljning gentemot budget 2013.

5 5 KS/2013: Investeringsbudget 2014 med plan Som underlag finns ett arbetsmaterial rubricerat som Förslag till investeringsbudget 2014 med plan daterat Ekonomienheten informerar om förslaget på sammanträdet. Informationen läggs till handlingarna.

6 6 Kommunstyrelsen KS/2013: Mindre investering PDF-modul till LEX ärendehanteringssystem Förslag till investering: Inköp PDF-modul till ärendehanteringssystemet LEX 95 tkr Verksamhet 812xx (verksamheten för IT) Förslag föreligger till reinvestering, som inte finns med i beslutad investeringsram Som underlag i ärendet finns tjänsteskrivelse daterad samt investeringsblankett med bilagor daterad Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar att bevilja den föreslagna investeringen, medel till ändamålet anvisas ur kommunstyrelsens medel till förfogande.

7 7 Kommunchef KS/2012: Införande av läsplattor för de förtroendevalda Arbetsutskottet beslutade att uppdra till förvaltningen att planera för ett införande av läsplattor för de förtroendevalda med start för kommunstyrelsens arbetsutskott som försökspilot. Mats André, IT-stöd, serviceförvaltningen i Botkyrka kommun informerade och svarade på frågor kring deras införande av läsplattor till de förtroendevalda på arbetsutskottet Arbetsutskottet beslutade att ge kommunchef i uppdrag att till arbetsutskottet arbeta fram ett kostnadsförslag på införande av läsplattor i arbetsutskottet utifrån beslut , och att ge kommunchef i uppdrag att till arbetsutskottet ta fram ett ekonomiskt underlag för införande av läsplattor i hela den politiska organisationen. Chefen för medborgarservice/t.f. IT-chef och upphandlare informerar på arbetsutskottet om det pågående arbetet utifrån tidigare beslut i arbetsutskottet. Kommunchefens upplägg som presenteras är att införandet av läsplattor ska genomföras genom en upphandling av en funktion i form av köp av tjänst istället för en investering. Arbetsutskottet betonar att funktionen är det viktiga och inte vilken typ av produkt som levereras. Arbetsutskottet beslutar att ge kommunchef i uppdrag att fortsätta arbetet med att förbereda en upphandling av en funktion i form av köp av tjänst och presentera ett underlag på arbetsutskottet utifrån arbetsutskottets beslut , och att kommunchef i underlaget även inkluderar de modifieringar av ärendehanteringssystemet LEX som behövs för införandet av läsplattor, samt att implementeringen av läsplattorna ska genomföras successivt. Upphandlingschef informerar om anbudsinbjudan avseende ramavtalsupphandling av läs-/surfplattor. Arbetsutskottet beslutar att lägga informationen till handlingarna.

8 8 Kommunstyrelsen KS/2013: Antagande av reglemente för framtidsgruppen samt ändring i kommunfullmäktiges arbetsordning Kommunfullmäktige beslutade att uppdra till kommunstyrelsen att bereda frågan om visionsgrupp, som en enda beredning för kommunfullmäktige. Kommunfullmäktige beslutade att ersätta de tre nuvarande beredningarna för kommunfullmäktige med en framtidsgrupp bestående av 9 ledamöter och 5 ersättare, och att framtidsgruppen börjar gälla fr.o.m , och att kommunchef får i uppdrag att utarbeta ett reglemente som skall presenteras vid kommunfullmäktigesammanträde före , på kommunfullmäktige utses också ledamöter och ersättare, och att arvodesberedningen får i uppdrag att se över de fastställda arvodena för de förtroendevalda utifrån vad detta beslut föranleder, samt att de nuvarande beredningarnas uppdrag avslutas Som underlag finns ett förslag från kommunstyrelseförvaltningen till rubricerat reglemente, daterat samt förslag till ändrad skrivelse av 38 i kommunfullmäktiges arbetsordning daterat Ändringen är föranledd av att de fasta beredningarna inte längre finns och att framtidsgruppens regelverk regleras i det egna reglementet. Kvar i paragrafen är regler kring tillfälliga beredningar. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige beslutar att anta reglemente för framtidsgruppen daterat , samt att ändra 38 i kommunfullmäktiges arbetsordning enligt förslag daterat Veronica Almroth avstår från att delta i beslutet.

9 9 KS/2013: Överläggning med kommunens revisorer Revisorerna önskar överläggning med arbetsutskottet enligt inkommen skrivelse med frågor daterad Arbetsutskottet besvarar revisorernas frågor, dels muntligen dels med hänvisning till skrivelse från kanslichef daterad samt skrivelse från kommunchef daterad Arbetsutskottet slog fast - Kommunens uppfattning är att NCC är ansvarig för de brister i byggnaden som framkommit. - Kommunens representanter har parallellt med de undersökande åtgärder som vidtagits, förhandlat med och till NCC framfört hur kommunen ser på ansvarsfrågan. Ärendet föranleder i övrigt diskussion men inget beslut.

10 10 Personalenheten KS/2013: Löneöversyn 2013 Kommunstyrelseförvaltningens personalenhet presenterar bland annat lönestatistik, uppföljning av löneutfallet 2012, åldersstatistik och sysselsättningsgrad i dokument kallat Omvärldsanalys inför löneöversyn Arbetsutskottet beslutar att uppdra till förvaltningen att fullfölja den inriktning som diskuterades på sammanträdet.

11 11 Kommunstyrelsen KS/2013: Mindre investering Lekredskap utomhusmiljö Inköp av lekredskap utomhusmiljö som t.ex. gungor och klätterställningar 875 tkr Verksamhet Förskola Förslag föreligger till reinvestering, som finns med i beslutad investeringsram Som underlag i ärendet finns tjänsteskrivelse från kommunstyrelseförvaltningen daterad Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar att bevilja den föreslagna investeringen inom den av Kommunfullmäktige fastställda upplåningsramen 214, , samt att samtliga kostnader sammanhängande med investeringen bekostas av det förslagsställande förvaltningsområdet.

12 12 Kommunstyrelsen KS/2013: Mindre investering Inventarier till nytt gruppboende Kaprifolvägen Svanesund Inköp inventarier till nytt gruppboende Kaprifolvägen Svanesund 525 tkr. Verksamhet Gruppboende Kaprifolvägen Svanesund. Förslag föreligger till nyinvestering, som ligger inom beslutad investeringsram Som underlag i ärendet finns tjänsteskrivelse från kommunstyrelseförvaltningen daterad Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar att bevilja den föreslagna investeringen inom den av Kommunfullmäktige fastställda upplåningsramen 214, , samt att Förvaltningsområde omsorg kompenseras för tillkommande kapitalkostnader.

13 13 Kommunstyrelsen KS/2013: Mindre investering Inventarier i ljuddämpande syfte till förskolans inomhusmiljö Förslag till investering: Inköp av inventarier som bord, stolar i ljuddämpande syfte till förskolans inomhusmiljö 650 tkr Verksamhet Förskola Förslag föreligger till nyinvestering, som finns med i beslutad investeringsram Som underlag i ärendet finns tjänsteskrivelse från kommunstyrelseförvaltningen daterad Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar att bevilja den föreslagna investeringen inom den av Kommunfullmäktige fastställda upplåningsramen 214, , samt att Förvaltningsområde lärande kompenseras för tillkommande kapitalkostnader.

14 14 Kommunstyrelsen KS/2013: Mindre investering Cyklar till förskolan Förslag till investering: Inköp av cyklar till förskolan 400 tkr Verksamhet Förskola Förslag föreligger till reinvestering, som finns med i beslutad investeringsram Som underlag i ärendet finns tjänsteskrivelse från kommunstyrelseförvaltningen daterad Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar att bevilja den föreslagna investeringen inom den av Kommunfullmäktige fastställda upplåningsramen 214, , samt att samtliga kostnader sammanhängande med investeringen bekostas av det förslagsställande förvaltningsområdet.

15 15 Kommunstyrelsen KS/2013: Mindre investering projektorer till skolan Förslag till investering: Inköp av 33 st projektorer till skolan 110 tkr Verksamhet Undervisning Förslag föreligger till nyinvestering, som finns med i beslutad investeringsram Som underlag i ärendet finns tjänsteskrivelse från kommunstyrelseförvaltningen daterad samt investeringsblankett med bilagor daterad Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar att bevilja den föreslagna investeringen inom den av Kommunfullmäktige fastställda upplåningsramen 214, , samt att Förvaltningsområde lärande kompenseras för tillkommande kapitalkostnader.

16 16 Kommunstyrelsen KS/2013: Mindre investering Surfplattor till förskolan Förslag till investering: Inköp av 30 st surfplattor (ipads) till förskolan (en till varje avdelning) 110 tkr Verksamhet Förskola Förslag föreligger till nyinvestering, som finns med i beslutad investeringsram Som underlag i ärendet finns tjänsteskrivelse från kommunstyrelseförvaltningen daterad samt investeringsblankett med bilagor daterad Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar att bevilja den föreslagna investeringen inom den av Kommunfullmäktige fastställda upplåningsramen 214, , samt att Förvaltningsområde lärande kompenseras för tillkommande kapitalkostnader.

17 17 Kommunstyrelsen KS/2013: Mindre investering Brandvägg (IT) Förslag till investering: Inköp av brandvägg (IT) som skydd mot nya och förändrade hotbilder avseende olika verksamhetssystem 209 tkr Verksamhet 812xx (verksamheten för IT) Förslag föreligger till reinvestering, som inte finns med i beslutad investeringsram Som underlag i ärendet finns tjänsteskrivelse från kommunstyrelseförvaltningen daterad samt investeringsblankett med bilagor daterad Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige beslutar att bevilja den föreslagna investeringen, medel till ändamålet anvisas genom långsiktig upplåning, samt att kommunstyrelseförvaltningens IT-enhet kompenseras för tillkommande kapitalkostnader.

18 18 Personalenheten Samordnare våld i nära relationer KS/2013: Godkännande av rutiner när en medarbetare är utsatt för våld i nära relationer Orust kommun har sedan år 2005 arbetat med att utveckla stödet till kvinnor och barn som utsatta för våld i nära relation, samt insatser för förövarna. Våld i nära relation är ett omfattande folkhälsoproblem, sker i alla åldrar och i det flesta fall i det dolda. Mörkertalet är stort, enligt BRÅ ca 75-80%. Det krävs ökad kunskap och framtagna rutiner för att kunna identifiera och våga fråga dem som är utsatta. Våld i nära relation medför ohälsa på olika sätt som i sin tur kan påverka arbetsförmågan och trivseln på arbetsplatsen. Arbetsplatsen blir en viktig arena för att kunna identifiera uppmärksamma de som lever med våld i nära relation. De flesta våldsutsatta söker inte hjälp och stöd spontant, därför har vi Orust kommun tagit fram rutiner som skall fungera som stöd för att våga fråga när en medarbetare är utsatt för våld i nära relation. Rutinerna tar upp hur man kan fråga, och vart man kan vända sig om någon är utsatt. Rutinerna är konkreta och framtagna i samarbete med personal inom hemtjänst och särskilt boende på Strandgården och Södra Morlandas hemtjänstgrupper. Rutinerna har behandlats i Central Samverkansgrupp (CSG). Som underlag i ärendet finns tjänsteskrivelse från kommunstyrelseförvaltningen, daterad samt Våga fråga rutiner när en medarbetare är utsatt för våld i en nära relation, daterade Arbetsutskottet beslutar att godkänna Våga fråga rutiner när en medarbetare är utsatt för våld i en nära relation.

19 19 Kommunstyrelseförvaltningen KS/2012: Motion om Facebook som kommunikationsmedium för Orust kommun Veronica Almroth, Folkpartiet föreslår i motion kommunfullmäktige besluta att införa Facebook som en del av kommunikations- och informationsflödet i Orust kommun, med start senast , samt att uppdra till kommunstyrelsen att skyndsamt ta fram regler och riktlinjer för detta. Motionären menar att finnas på Facebook är ett sätt att öka demokratin och ett viktigt led i dialogen med medborgarna. I Orust kommun finns riktlinjer för sociala medier beslutade av kommunchefen , antagna som tillägg till kommunens riktlinjer för kommunikation. Där framgår bland annat att alla verksamheter skall presentera sin service och sina tjänster på Kommunens officiella webbplats är huvudkanal för extern kommunikation. Sociala medier är ett komplement i vår planerade kommunikation. För tillfället har kommunen tre officiella Facebook-kanaler: 1. Orust bibliotek 2. Orust fritidsgårdarna 3. Orust gymnasieskola Varje förvaltning har ansvar för sin egen kommunikation. Därför har också varje förvaltning beslutanderätten. Som underlag i ärendet finns tjänsteskrivelse från kommunstyrelseförvaltningen daterad Hans Stevander föreslår arbetsutskottet besluta att återremittera ärendet till kommunstyrelseförvaltningen för en mer omfattande utredning med förtydligande av bland annat rådande forskningsläge. Arbetsutskottet beslutar att återremittera ärendet till kommunstyrelseförvaltningen för en mer omfattande utredning med förtydligande av bland annat rådande forskningsläge.

20 20 KS/2013: Information om Henåns skola Arbetsutskottet beslutade att ge kommunchef i uppdrag att avkräva NCC på besked om de avser att enligt 7:25 AB92 skyndsamt avhjälpa felet på Henåns skola, samt att regelbundet följa ärendet i arbetsutskottet. Kommunchef informerar på sammanträdet. Informationen läggs till handlingarna.

21 21 Avsändaren KS/2008: Svar på brev angående Hällevik Yachts club, projekt i Hällevikstrand Föreligger brev enligt rubrik inkommet Arbetsutskottet beslutar att tidigare fattade beslut angående exploateringsavtalet gäller, ett eventuellt möte är därför ej befogat. Paragrafen är omedelbart justerad.

22 22 KS/2013: Ordföranden informerar Ordföranden informerar om Tillväxtprogram Tf. chef Förvaltningsområde samhällsutveckling informerar om kommande arbete med införskaffande av hjärtstartare i Orust kommun. Arbetsutskottet beslutar att ge presidiet i uppdrag att fullfölja ärendet Tillväxtprogram , samt att lägga informationen till handlingarna.

23 23 KS/2013: Information om Busslinje 335 Stenungsund Kolhättan Ordföranden informerar. Informationen läggs till handlingarna.

24 24 Anställande chef KS/2013: Prövning av tjänstetillsättningar på tillsvidaretjänster Följande tjänster föreslås tillsättas: 1. Administratör, barnomsorg-skola 100 % - Förvaltningsområde lärande 2. Undersköterska 80 % - Förvaltningsområde omsorg, Strandgården Strandvägen 2 3. Undersköterska 63 % - Förvaltningsområde omsorg, Fyrklövern särskilt boende, Skogsbrynet 4. Undersköterska 76,35 % - Förvaltningsområde omsorg, Södra Morlanda hemtjänst 5. Avgiftshandläggare 80 % - Förvaltningsområde omsorg 6. Fritidsledare Förvaltningsområde samhällsutveckling 7. Förvaltningsområdeschef för samhällsutveckling Förvaltningsområde samhällsutveckling Arbetsutskottet beslutar att bevilja tillsättning av tjänsterna nr. 1-7.

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen :15-10:00

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen :15-10:00 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen 2014-04-09 8:15-10:00 Beslutande Kristina Svensson Lotta Husberg Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Sven Olsson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2014-04-09 8:15. Jan Eriksson, kommunchef Olof Borgmalm, nämndsekreterare.

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2014-04-09 8:15. Jan Eriksson, kommunchef Olof Borgmalm, nämndsekreterare. 1 Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2014-04-09 8:15 Ledamöter Kristina Svensson Lotta Husberg

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-12-19. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 5 och 1 2012-12-19 8:15-12:30

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-12-19. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 5 och 1 2012-12-19 8:15-12:30 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 5 och 1 2012-12-19 8:15-12:30 Beslutande Kristina Svensson 136-141 Bengt Torstensson Veronica Almroth 136-139 Claes Nordevik 140-142 Lars-Åke Gustavsson Sven Olsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-10:15

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-10:15 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-03-07 8:15-10:15 Beslutande Kristina Svensson Bengt Torstensson Veronica Almroth Ingrid Cassel Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum :15-11:55

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum :15-11:55 1 Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 1 2013-10-16 8:15-11:55 Beslutande Kristina Svensson Hans Stevander Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen :15-9:45

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen :15-9:45 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2014-08-13 8:15-9:45 Beslutande Kristina Svensson Kerstin Gadde Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Sven Olsson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån :15-10:00

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån :15-10:00 1 Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån 2014-06-11 8:15-10:00 Beslutande Kristina Svensson Kerstin Gadde Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Inga Göransson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera

Läs mer

Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-9:40

Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-9:40 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1 2013-11-13 8:15-9:40 Beslutande Hans Stevander Lotta Husberg Kerstin Gadde Ulf Sjölinder Claes Nordevik Lisbeth Arff Els-Marie Ragnar Ingrid Cassel Lars-Åke Gustavsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-08-29. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1, 2012-08-29 08.15-10.45

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-08-29. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1, 2012-08-29 08.15-10.45 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1, 2012-08-29 08.15-10.45 Beslutande Kristina Svensson Bengt Torstensson Veronica Almroth Anders Hygrell Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-02-20. Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 5 och 1 2013-02-20 8:15-12:35 13:10-15:50

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-02-20. Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 5 och 1 2013-02-20 8:15-12:35 13:10-15:50 1 Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 5 och 1 2013-02-20 8:15-12:35 13:10-15:50 Beslutande Kristina Svensson Hans Stevander Veronica Almroth 13-21 Claes Nordevik 22-24 Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-01-30. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 5 2013-01-30 8:15-14:30

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-01-30. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 5 2013-01-30 8:15-14:30 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 5 2013-01-30 8:15-14:30 Beslutande Kristina Svensson Hans Stevander Veronica Almroth 3-6 Claes Nordevik 7-11 Lars Åke Gustavsson Bengt Johansson Övriga deltagande

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

2014-01-08. sammanträde. Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra.

2014-01-08. sammanträde. Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1 2014-01-16 8:15 Ledamöter

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :00-17:00

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :00-17:00 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2011-08-31 14:00-17:00 Beslutande Roger Hansson Gunilla Josefsson 14:00-15:30 32-33 Veronica Almroth Claes Nordevik 15:30-17:00 34-35 Ingrid Cassel Bengt Johansson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-08-25. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön 2014-08-25 16:00-17:25

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-08-25. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön 2014-08-25 16:00-17:25 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön 2014-08-25 16:00-17:25 Beslutande Kristina Svensson Kerstin Gadde Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Inga Göransson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum :00-17:20. Lars-Åke Gustavsson. Sekreterare.. Paragraf Olof Borgmalm BEVIS

Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum :00-17:20. Lars-Åke Gustavsson. Sekreterare.. Paragraf Olof Borgmalm BEVIS 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-12-13 17:00-17:20 Beslutande Bengt Torstensson Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Tomas Nyberg Bo Andersson Lars-Åke Gustavsson

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Högholmen, Henån :15-12:45. Medborgarservice, Henån Torsdag

Plats och tid Sammanträdesrum Högholmen, Henån :15-12:45. Medborgarservice, Henån Torsdag 1 Plats och tid Sammanträdesrum Högholmen, Henån 2017-12-05 08:15-12:45 Beslutande Kerstin Gadde (S), ordförande Lars Larsson (C) Kristina Svensson (MP) Hans Pettersson (M) Veronica Almroth (L) Övriga

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2015-01-21 10.15-12.30 Beslutande Kerstin Gadde, (S) ordf Lars Larsson, (C) Kristina Svensson (MP) Ingrid Cassel (M) Veronica Almroth (FP) Övriga deltagande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen (1) 2014-02-12 8:15 Ledamöter Ersättare Kristina Svensson

Läs mer

Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :05-14:45

Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :05-14:45 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1 2014-01-16 13:05-14:45 Beslutande Alexander Hutter Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Anders Wingård Els-Marie Ragnar Ingrid Cassel Lars-Åke

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-17. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-02-17 8:15-13:45

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-17. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-02-17 8:15-13:45 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-17 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-02-17 8:15-13:45 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Gunilla Josefsson

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Trollhollmen, Henån :15-14:00

Plats och tid Sammanträdesrum Trollhollmen, Henån :15-14:00 1 Plats och tid Sammanträdesrum Trollhollmen, Henån. 2018-01-11 08:15-14:00 Beslutande Kerstin Gadde (S), ordförande Lars Larsson (C) Kristina Svensson (MP) Anders Arnell (M), tjänstgörande ersättare Veronica

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-28. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-03-28 8:15. Bengt Torstensson.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-28. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-03-28 8:15. Bengt Torstensson. 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-03-28 8:15 Beslutande Ledamöter Kristina Svensson Bengt Torstensson Veronica Almroth Ingrid Cassel Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-10-17. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 5 2012-10-17 08:15-11:10

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-10-17. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 5 2012-10-17 08:15-11:10 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 5 2012-10-17 08:15-11:10 Beslutande Kristina Svensson Veronica Almroth Bengt Johansson Kerstin Gadde Anders Hygrell Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-29. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-02-29 8:15 11.35

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-29. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-02-29 8:15 11.35 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-02-29 8:15 11.35 Beslutande Ingrid Cassel Anders Hygrell Kristina Svensson Bengt Torstensson Veronica Almroth Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera

Läs mer

Medborgarservice, Orust kommun, Henån Kl. 16:00. Sekreterare.. Paragraf Shkelqim Istrefi BEVIS

Medborgarservice, Orust kommun, Henån Kl. 16:00. Sekreterare.. Paragraf Shkelqim Istrefi BEVIS 1 Plats och tid Högholmen 2017-03-07 08:15 Beslutande Kerstin Gadde (S), ordförande Lars Larsson (C) Hans Pettersson (M) Kristina Svensson (MP) Veronica Almroth (L) Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum :15-10:25, 10:45-12:35

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum :15-10:25, 10:45-12:35 1 Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 1 2013-12-18 8:15-10:25, 10:45-12:35 Beslutande Kristina Svensson Hans Stevander Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan

Läs mer

1. Rapport från ekonomikommittén KS/2013:302 -

1. Rapport från ekonomikommittén KS/2013:302 - 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 1 2013-05-29 8:15 Ledamöter

Läs mer

Jan Eriksson, kommunchef Shkelqim Istrefi, kommunsekreterare. Ärende Dnr Föredragande. 1. Information från HR chefen Ann-Katrin Otinder 08.

Jan Eriksson, kommunchef Shkelqim Istrefi, kommunsekreterare. Ärende Dnr Föredragande. 1. Information från HR chefen Ann-Katrin Otinder 08. 1 Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Sammanträdesrum Hälsön 2018-01-11 08:15 Beslutande Ledamöter Kerstin Gadde (S), ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-06-23. Lars-Åke Gustavsson. Omedelbar justering. Sekreterare.. Paragraf 129-131 Michael Severin BEVIS

Kommunstyrelsen 2010-06-23. Lars-Åke Gustavsson. Omedelbar justering. Sekreterare.. Paragraf 129-131 Michael Severin BEVIS 1 Kommunstyrelsen 2010-06-23 Plats och tid Stala Församlinghem 2010-06-23 18:00-18:20 Beslutande Gunilla Josefsson Bengt Torstensson Anders Fröjdö Lars-Åke Gustavsson Birgit Strömberg Bengt Johansson Ingrid

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-12:25

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-12:25 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-11-17 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-11-17 8:15-12:25 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Anders Fröjdö Övriga

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen :20-9:20, 9:40-12:10, 13:00-14:55

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen :20-9:20, 9:40-12:10, 13:00-14:55 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2014-03-12 8:20-9:20, 9:40-12:10, 13:00-14:55 Beslutande Kristina Svensson 29, 31-41 Els-Marie Ragnar 30 Lotta Husberg Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån torsdag den 7 augusti, 2008 kl 18.30-19.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att Justera Enligt förteckning Ewa Reinhold,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-9:40

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-9:40 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-01 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-09-01 8:15-9:40 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Anders Fröjdö Gunilla Josefsson Övriga

Läs mer

sammanträde. Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra.

sammanträde. Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Öppna sammanträdet börjar kl. 16:00 Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-12:20

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-12:20 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1 2011-09-21 8:15-12:20 Beslutande Roger Hansson Gunilla Josefsson Veronica Almroth Ingrid Cassel Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger, kommunhuset i Skurup, 2016-11-16, kl. 18.00 18.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Justerade

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-11:45, 13:00-14:15

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-11:45, 13:00-14:15 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-01-25 8:15-11:45, 13:00-14:15 Beslutande Hans Pernervik Kerstin Gadde 8:15-11:45 1-7 Gunilla Josefsson 13:00-14:15 8 Veronica Almroth Ingrid Cassel Bengt

Läs mer

Utskottet för samhällsutveckli Plats och tid Centrumhuset, Henån, s-rum :

Utskottet för samhällsutveckli Plats och tid Centrumhuset, Henån, s-rum : 1 Utskottet för samhällsutveckli 2013-11-22 Plats och tid Centrumhuset, Henån, s-rum 5 2013-11-22 08:15-12.00 Beslutande Bo Andersson Els-Marie Ragnar Bengt Johansson Kerstin Gadde Hans Stevander Övriga

Läs mer

Kommunstyrelsen 2013-06-26. Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 1 2013-06-26 13:00-14:20

Kommunstyrelsen 2013-06-26. Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 1 2013-06-26 13:00-14:20 1 Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 1 2013-06-26 13:00-14:20 Beslutande Hans Stevander Lotta Husberg Kerstin Gadde Ulf Sjölinder Claes Nordevik Michael Relfsson Els-Marie Ragnar Martin Göransson Lars-Åke

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen :15-9:35, 10:00-12:25, 13:15-15:05

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen :15-9:35, 10:00-12:25, 13:15-15:05 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2014-02-12 8:15-9:35, 10:00-12:25, 13:15-15:05 Beslutande Kristina Svensson Kerstin Gadde Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Övriga deltagande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-12:15

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-12:15 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-08-18 8:15-12:15 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Gunilla Josefsson

Läs mer

Sammanträdesrum Högholmen, Kommunhuset, Henån :15 12:10

Sammanträdesrum Högholmen, Kommunhuset, Henån :15 12:10 1 Plats och tid Sammanträdesrum Högholmen, Kommunhuset, Henån 2018-04-18 08:15 12:10 Beslutande Övriga deltagande Se sidan 2 Kerstin Gadde (S), ordförande Maria Sörkvist (C), tjänstgörande ersättare Kristina

Läs mer

Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån torsdagen den 11 september 2014 kl 18.00

Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån torsdagen den 11 september 2014 kl 18.00 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad inkallar ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån torsdagen den 11 september 2014 kl 18.00 Övriga Jan Eriksson,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen :15-9:20, 9:35-12:20

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen :15-9:20, 9:35-12:20 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2014-01-16 8:15-9:20, 9:35-12:20 Beslutande Kristina Svensson Kerstin Gadde Claes Nordevik Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum :15-12:30

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum :15-12:30 1 Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 1 2013-05-29 8:15-12:30 Beslutande Kristina Svensson Hans Stevander Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Sida 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.15 Beslutande Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Göran Olsson,

Läs mer

Ej närvarande: Lennart Nilsson (C) Lena Laurell, HR-utvecklare 52 Frida Persson, sekreterare. Utses att justera: Bengt Sävström Paragrafer: 49-56

Ej närvarande: Lennart Nilsson (C) Lena Laurell, HR-utvecklare 52 Frida Persson, sekreterare. Utses att justera: Bengt Sävström Paragrafer: 49-56 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Röd, 2012-08-30 kl 13:15-15.30 Beslutande: Ragnar Steen (M) Lennart Nilsson (C) Bengt Sävström (S) Ola Carlsson (M) Eva Kullenberg, Ej närvarande: Lennart Nilsson

Läs mer

Utskottet för omsorg Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön :30-14:30

Utskottet för omsorg Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön :30-14:30 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön 2014-01-14 8:30-14:30 Beslutande Leif Appelgren (-) tjänstg. ers. för Johan Stein C 3 g. kl. 13.20 Eva Skoglund (S) tjänstg. ers. för Anders Wingård (Fpo)

Läs mer

Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg (SD) Anneli Persson (S) Ida Andersson (C)

Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg (SD) Anneli Persson (S) Ida Andersson (C) Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-02. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2011-03-02 8:15

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-02. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2011-03-02 8:15 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-02 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2011-03-02 8:15 Beslutande Roger Hansson 8:15-11:30 6-13 Kerstin Gadde Claes Nordevik Ingrid Cassel Bengt Johansson

Läs mer

Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia Ingvarsson (S)

Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia Ingvarsson (S) 2012-03-14 1 (6) Plats och tid Marint centrum, kl. 08.00 08.20 Beslutande Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Önnerup Tid 2019-10-15, kl. 08:03-10:58 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Susanne Borgelius (M) Charlott Enocson (M) Pia Johnson (S) Christian

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 5 2012-11-21 8:15-12:00 12:50-14:45. Lars-Åke Gustavsson

Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 5 2012-11-21 8:15-12:00 12:50-14:45. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 5 2012-11-21 8:15-12:00 12:50-14:45 Beslutande Kristina Svensson Bengt Torstensson Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan

Läs mer

Eva Skoglund (S) tjänstgörande Maria Sörqvist (C) Anders Tenghede (V) Lisbeth Arff (M) Sektor omsorg, Kommunhuset, Henån Torsdag den 17 maj kl.

Eva Skoglund (S) tjänstgörande Maria Sörqvist (C) Anders Tenghede (V) Lisbeth Arff (M) Sektor omsorg, Kommunhuset, Henån Torsdag den 17 maj kl. 1 Plats och tid Hälsön 2018-05-15 08:30-12:00 Beslutande Ulf Sjölinder (L) Eva Skoglund (S) tjänstgörande Maria Sörqvist (C) Anders Tenghede (V) Lisbeth Arff (M) ersättare Övriga deltagande Se sidan 2

Läs mer

Kommunstyrelsen Plats och tid Årholmen, kommunhuset, Henån :15-10:15

Kommunstyrelsen Plats och tid Årholmen, kommunhuset, Henån :15-10:15 1 Plats och tid Årholmen, kommunhuset, Henån 2019-01-03 08:15-10:15 Beslutande Övriga deltagande Se sidan 2 Catharina Bråkenhielm (S) Britt-Marie Andrén Karlsson (S) Alexander Hutter (S) Ulla Buhr (S)

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Elisabeth Stenberg Michalski (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Elisabeth Stenberg Michalski (S) 1(16) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Elisabeth

Läs mer

Plats och tid Hälsön/Bårholmen :30-12:00

Plats och tid Hälsön/Bårholmen :30-12:00 1 Plats och tid Hälsön/Bårholmen 2018-06-12 08:30-12:00 Beslutande Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulla Kedbäck (MP) tjänstgörande Anders Tenghede (V) Ulf Sjölinder (L) Anders Arnell (M) tjä nstgörande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Gunilla Josefsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Räddningsnämnden 2012-06-27 1 Plats och tid Brandstation i Malung 16.30-19.00 Beslutande Jan Jespersen (S) Ordförande Lars-Åke Nilsson (M) Ledamot Daniel Johansson (FP) Ledamot Håkan Oskarsson (S) Ledamot

Läs mer

Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl

Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl 1(11) Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl 09.00-11.15 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande

Läs mer

Plats och tid Kajutan, Henån :30 21:25

Plats och tid Kajutan, Henån :30 21:25 Orust kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kommunfullmäktige 2010-01-28 Plats och tid Kajutan, Henån 2010-01-28 18:30 21:25 Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Anders Ekström, t f

Läs mer

Maria Sörkvist (C) Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulf Sjölinder (L) Lisbeth Arff (M) Sektor omsorg, Kommunhuset, Henån Onsdag 15 augusti kl.

Maria Sörkvist (C) Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulf Sjölinder (L) Lisbeth Arff (M) Sektor omsorg, Kommunhuset, Henån Onsdag 15 augusti kl. 1 Plats och tid Hälsön 2018-08-14 08:30-14:00 Beslutande Catharina Bråkenhielm (S) Maria Sörkvist (C) Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulf Sjölinder (L) Lisbeth Arff (M) ersättare Övriga deltagande Se sidan

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (4) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.00 08.55 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande, tillika mötesordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann,

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Högholmen, Henån :15-12:15. Medborgarservice, Henån Måndag den 16 oktober kl. 16:00

Plats och tid Sammanträdesrum Högholmen, Henån :15-12:15. Medborgarservice, Henån Måndag den 16 oktober kl. 16:00 1 Plats och tid Sammanträdesrum Högholmen, Henån. 2017-10-10 08:15-12:15 Beslutande Kerstin Gadde (S), ordförande Lars Larsson (C) Kristina Svensson (MP) Hans Pettersson (M) Ulf Sjölinder (L) Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-10-17, kl. 08:00-12:00 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Jerry Ahlström (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-9:45. Lars-Åke Gustavsson

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-9:45. Lars-Åke Gustavsson 1 Kommunstyrelsen 2010-08-11 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1 2010-08-11 8:15-9:45 Beslutande Roger Hansson Gunilla Josefsson Bengt Torstensson Anders Fröjdö Lars-Åke Gustavsson Birgit Strömberg

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Centrumhuset Henån kl

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Centrumhuset Henån kl ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15-11.30 Beslutande Roger Hansson Gunilla Josefsson Bo Andersson Holger Formgren Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan 2

Läs mer

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 14:00-16:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C)

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 14:00-16:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) 1 Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 14:00-16:30 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Övriga deltagande Anna Halvarsson, sekreterare

Läs mer

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02 2011-01-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, tisdagen den 11 januari 2011 kl. 9.00 11.15 Beslutande Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enl särskild förteckning, sid 2 Utses att justera

Läs mer

Kommunstyrelsen (8)

Kommunstyrelsen (8) Kommunstyrelsen 2012-06-25 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Älmhult måndagen den 25 juni 2012 kl 15.00-16.15 med ajournering kl 15.50-16.00 Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30. Marianne Andersson

Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30. Marianne Andersson Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Britt-Marie

Läs mer

Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen, Henån måndagen 22 oktober 2007 kl.16.00. Ordförande... Paragraf 166-175 BEVIS

Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen, Henån måndagen 22 oktober 2007 kl.16.00. Ordförande... Paragraf 166-175 BEVIS ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15-11.50 Beslutande Anders Hygrell Bengt Johansson Björn Persson Sven Olsson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera Björn

Läs mer

Kommunchef Stefan Larsson Nämndsekreterare Helena Heintz HR-chef Cecilia Hagström HR-samordnare Cecilia Bengtsson 32-33

Kommunchef Stefan Larsson Nämndsekreterare Helena Heintz HR-chef Cecilia Hagström HR-samordnare Cecilia Bengtsson 32-33 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30-16.25 Ajournering 14.55-15.07 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S) Fredrik Jönsson (C), ordförande Teddy Nilsson (SD),

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-24. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-02-24 8:15-11.00

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-24. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-02-24 8:15-11.00 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-24 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-02-24 8:15-11.00 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Gunilla Josefsson

Läs mer

Plats och tid Styrgruppen för Henån skola 8.15-10.00, 2015-01-21 Henån skola, samling vid ingången 8.15.

Plats och tid Styrgruppen för Henån skola 8.15-10.00, 2015-01-21 Henån skola, samling vid ingången 8.15. 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad inkallar ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Styrgruppen för Henån skola 8.15-10.00, 2015-01-21 Henån skola, samling vid ingången

Läs mer

Ajournering

Ajournering 1(11) Plats och tid Sammanträdesrummet Roten, Kommunhuset, Svalöv, kl 16.30-17.15 Ajournering 16.50-16.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S), ordförande Fredrik Jönsson

Läs mer

Sammanträdesrum Högholmen, Henån kl. 08:15-15:00

Sammanträdesrum Högholmen, Henån kl. 08:15-15:00 1 Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Högholmen, Henån. 2017-04-11 kl. 08:15-15:00 Kerstin Gadde (S), ordförande Maria Sörkvist (C) Kristina Svensson (MP) Hans Pettersson (M) Veronica Almroth (L)

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 1 2013-11-13 09:00

Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 1 2013-11-13 09:00 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 1 2013-11-13 09:00 Ledamöter

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-05-02. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-05-02 8:15-12:15, 13:00-15:50

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-05-02. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-05-02 8:15-12:15, 13:00-15:50 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-05-02 8:15-12:15, 13:00-15:50 Beslutande Kristina Svensson Bengt Torstensson Veronica Almroth Ingrid Cassel Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan 2

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS. Justering av Socialnämndens protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla.

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS. Justering av Socialnämndens protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla. 1 Plats och tid Borgmästaren 09:00-11:30 ande ledamöter Övriga närvarande ersättare tjänstemän Utses att justera Maritza Villanueva Contreras (V) Lars Kempe (S) Gunilla Nilsson (S) Alf Söderlund (S) ersätter

Läs mer

2015-05-26. Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Susanne Glans, ekonomichef 38. Tisdagen den 2 juni, klockan 8.

2015-05-26. Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Susanne Glans, ekonomichef 38. Tisdagen den 2 juni, klockan 8. 1(5) Plats och tid Tisdagen den 26 maj, klockan 8.00-11.00 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Tjänstemän Tid och plats för justering Emma Isfeldt (S) Christer Johansson (M) Anders Einarsson, kommunchef

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-06-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1, 2012-06-27 8:15-16:00. Bengt Torstensson Veronica Almroth, 75-88

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-06-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1, 2012-06-27 8:15-16:00. Bengt Torstensson Veronica Almroth, 75-88 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1, 2012-06-27 8:15-16:00 Beslutande Kristina Svensson Bengt Torstensson Veronica Almroth, 75-88 Ingrid Cassel Bengt Johansson Claes Nordevik, 89 Övriga deltagande

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott

Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott Datum: 2019-04-04 Tid: 08:45-09:00 Plats: Lokal Bolmen, regionhuset, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Roland Gustbée (M) (ordförande) Eva Johnsson (KD) (vice ordförande)

Läs mer

Utskott för samhällsutveckling Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum : Claes Nordevik

Utskott för samhällsutveckling Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum : Claes Nordevik 1 Utskott för samhällsutveckling 2011-01-19 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 5 2011-01-19 8:15-12.00 Beslutande Kerstin Gadde Claes Nordevik Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 10.30-11.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

1. Uppföljning och prognos april 2014 KS/2014:290 Separat dokument

1. Uppföljning och prognos april 2014 KS/2014:290 Separat dokument 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Vallerö 2014-05-14 8:15

Läs mer

Kommunstyrelsen 2011-06-30

Kommunstyrelsen 2011-06-30 1 Plats och tid Stala församlingshem 2011-06-30 17:30-18:20 Beslutande Roger Hansson Gunilla Josefsson Anders Fröjdö Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Ingrid Cassel Christian

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden ()

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden () SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-03-05 () Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.30-17.40 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

2011-11-10 2015-04-27 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 27 april, 2015, kl. 13.00 15.15. Beslutande

2011-11-10 2015-04-27 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 27 april, 2015, kl. 13.00 15.15. Beslutande 2011-11-10 2015-04-27 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 27 april, 2015, kl. 13.00 15.15. Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Yoomi Renström (S) Ordförande Mikael Jonsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 Plats och tid Beslutande Henån, Kommunhuset, sammanträdesrum Högholmen den 14 september 2016, 08:15-14.35 Kerstin Gadde (S), ordföranden Inga Göransson (C), vice ordföranden Kristina Svensson (MP) Hans

Läs mer