***I EUROPAPARLAMENTETS STÅNDPUNKT

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "***I EUROPAPARLAMENTETS STÅNDPUNKT"

Transkript

1 EUROPAPARLAMENTET Konsoliderat lagstiftningsdokument EP-PE_TC1-COD(2009)0110(PAR08) ***I EUROPAPARLAMENTETS STÅNDPUNKT fastställd vid första behandlingen den 5 maj 2010 inför antagandet av Europaparlamentets och rådets beslut nr.../2010/eu om unionens riktlinjer för utbyggnad av det transeuropeiska transportnätet (omarbetning) (EP-PE_TC1-COD(2009)0110)(PAR08) PE SV Förenade i mångfalden SV

2 BILAGA II KRITERIER OCH SPECIFIKATIONER FÖR PROJEKT AV GEMENSAMT INTRESSE 1 Avsnitt 2 : Vägnätet Avsnitt 3 : Järnvägsnätet Avsnitt 4 : Nätet för inre vattenvägar och inlandshamnar Avsnitt 5 : Kusthamnarna Avsnitt 6 : Flygplatserna Avsnitt 7 : Nätet för kombinerade transporter Avsnitt 8 : Trafikstyrnings- och informationsnätet för sjötrafiken Avsnitt 9 : Flygtrafikledningsnätet Avsnitt 10 : Positionsbestämnings- och navigeringsnätet 1 Dessa kriterier och specifikationer hänför sig till motsvarande avsnitt i beslutets artikeldel och/eller i bilaga I.

3 AVSNITT 2 VÄGNÄTET Utöver de projekt som hänför sig till de förbindelser som anges i bilaga I, betraktas som projekt av gemensamt intresse varje infrastrukturprojekt som rör dessa förbindelser och som gäller följande: A. Utbyggnad av nätet, i synnerhet breddning av motorvägar eller utbyggnad av vägar av hög standard, anläggning eller utbyggnad av förbifartsleder utanför städer eller utanför områden med stadsbebyggelse, förbättring av driftskompatibiliteten mellan de nationella näten. B. Utbyggnad av trafikstyrnings- och trafikinformationssystem, i synnerhet installation av telematikinfrastruktur för insamling av trafikdata, utbyggnad av trafikinformations- och trafikkontrollcentraler, inbegripet informationsutbyte mellan olika länders trafikinformationscentraler, installation av väginformationssystem, särskilt RDS-TMC-systemet 1, teknisk driftskompatibilitet mellan olika telematikinfrastrukturer. 1 Ett radiobaserat digitalt trafikinformationssystem, där det allmänna flödet av meddelanden kan avpassas efter den enskilda trafikantens behov.

4 AVSNITT 3 JÄRNVÄGSNÄTET Utöver de projekt som hänför sig till de förbindelser som anges i bilaga I, betraktas som projekt av gemensamt intresse varje infrastrukturprojekt som rör dessa förbindelser och som gäller driftskompatibilitet mellan de transeuropeiska järnvägsnäten, samtrafikförmåga med nät av andra transportslag. AVSNITT 4 NÄTET FÖR INRE VATTENVÄGAR OCH INLANDSHAMNAR A. Inlandshamnar Projekt av gemensamt intresse ska endast avse den infrastruktur som är öppen för alla användare på en ickediskriminerande grundval.

5 Utöver de projekt som hänför sig till de förbindelser och inlandshamnar som återges i bilaga I, ska varje infrastrukturprojekt som tillhör en eller flera av följande kategorier anses vara projekt av gemensamt intresse: 1) Tillfart till hamnen från vattenvägar. 2) Hamninfrastruktur inom hamnområdet. 3) Annan transportinfrastruktur inom hamnområdet. 4) Annan transportinfrastruktur som förbinder hamnen med olika delar av det transeuropeiska transportnätet. Som projekt av gemensamt intresse betraktas varje projekt som gäller följande arbeten: uppbyggnad och underhåll av alla delar av det transportsystem som ligger inom hamnen och som är allmänt öppet för alla användare, samt av anslutningarna till det nationella och internationella transportnätet. Dit hör i synnerhet utveckling och underhåll av mark för kommersiella ändamål och andra ändamål som har samband med hamnarna samt uppbyggnad och underhåll av väg- och järnvägsanslutningar, uppbyggnad och underhåll av tillfartsvägar, inbegripet muddringsarbeten, samt av de övriga vattenområdena i hamnen, anläggande och underhåll av navigationshjälpmedel, trafikstyrning, kommunikationsoch informationssystem i hamnen och dess tillfartsvägar.

6 B. Trafikstyrning Som projekt av gemensamt intresse betraktas varje infrastrukturprojekt som avser särskilt ett system av signalering och för styrning av fartyg, särskilt fartyg som transporterar farligt eller förorenande gods, kommunikationssystem för nödsituationer och för säkerhet på inre vattenvägar. AVSNITT 5 KUSTHAMNARNA 1. Gemensamma krav för projekt av gemensamt intresse i fråga om kusthamnar som hör till nätverket Projekt av gemensamt intresse ska endast avse den infrastruktur som är öppen för alla användare på en icke-diskriminerande grundval.

7 Som projekt av gemensamt intresse betraktas varje projekt som gäller följande arbeten: uppbyggnad och underhåll av alla delar av det transportsystem som ligger inom hamnen och som är allmänt öppet för alla användare, samt av anslutningarna till det nationella och internationella transportnätet. Dit hör i synnerhet utveckling och underhåll av mark för kommersiella ändamål och andra ändamål som har samband med hamnarna samt uppbyggnad och underhåll av väg- och järnvägsanslutningar, uppbyggnad och underhåll av tillfartsvägar, inbegripet muddringsarbeten, samt av de övriga vattenområdena i hamnen, anläggande och underhåll av navigationshjälpmedel, trafikstyrning, kommunikations- och informationssystem i hamnen och dess tillfartsvägar.

8 2. Specifikationer för projekt av gemensamt intresse avseende kusthamnsnätet Projekt av gemensamt intresse ska omfatta varje infrastrukturprojekt som uppfyller följande specifikationer: Projektspecifikationer Hamnkategori I. Främjande av närsjöfart Infrastruktur som är nödvändig för utveckling av närsjöfart och sjöfart på hav och inre vattenvägar Projekt avseende hamnar i kategori A II. Tillfart till hamnar Tillfart till hamnar från hav eller inre vattenvägar Ständig tillfart till Östersjöhamnar som ligger på omkring 60 nordlig latitud och norr därom, inbegripet utgifter för utrustning avseende isbrytarverksamhet under vintern Skapande eller förbättring av tillfart till upptagningsområdet så att hamnen förbinds med olika delar av det transeuropeiska transportnätet via järnväg, väg eller inre vattenvägar Utbyggnad av befintlig tillfart till upptagningsområdet så att hamnen förbinds med olika delar av det transeuropeiska transportnätet via järnväg, väg eller inre vattenvägar Projekt avseende hamnar i kategori A och B Projekt avseende hamnar i kategorierna A, B och C Projekt avseende hamnar i kategori A Projekt avseende hamnar i kategori A och B

9 III. Hamninfrastruktur inom hamnområdet Utbyggnad av hamninfrastrukturen för att öka den intermodala effektiviteten Förbättring av hamninfrastrukturen, särskilt i hamnar på öar och i randområden och i yttre randområden Utveckling och installation av styrnings- och informationssystem såsom EDI (elektroniskt datautbyte) eller andra system för intelligent styrning av gods- och passagerartrafik med användning av integrerad teknik Utveckling av mottagningsanordningar i hamn för avfall Projekt avseende hamnar i kategori A och B Projekt avseende hamnar i kategori C Projekt avseende hamnar i kategorierna A, B och C Projekt avseende hamnar i kategorierna A, B och C

10 AVSNITT 6 FLYGPLATSERNA I. Kriterier för val av flygplatser av gemensamt intresse Flygplatser av gemensamt intresse ska uppfylla kriterierna för en av följande knut punkter: 1) Internationella knutpunkter omfattar alla flygplatser eller flygplatssystem 1 där det årliga passagerarantalet är minst minus 10 %, eller det årliga antalet kommersiella flygningar är minst , eller eller den årliga fraktvolymen är minst ton, eller eller det årliga passagerarantalet från tredje länder är minst , 1 Flygplatssystem (EGT L 240, , s. 14).

11 eller varje ny flygplats som anläggs för att ersätta en existerande internationell flygplats som inte kan byggas ut ytterligare på plats. 2) Unionsknutpunkter omfattar alla flygplatser eller flygplatssystem där det årliga passagerarantalet omfattar mellan minus 10 % och , eller den årliga fraktvolymen omfattar mellan och ton, eller det årliga passagerarantalet omfattar mellan och och där minst 30 % av trafiken utgörs av utrikesflyg,

12 eller det årliga passagerarantalet omfattar mellan och och som är belägna utanför det europeiska fastlandet med ett avstånd på mer än 500 km till närmaste internationella flygplats, eller varje ny flygplats som anläggs för att ersätta en existerande unionsknutpunkt som inte kan byggas ut ytterligare på sin nuvarande plats. 3) Regionala knutpunkter och anknytningspunkter omfattar alla flygplatser där det årliga passagerarantalet omfattar mellan och och där utrikesflyget uppgår till mindre än 30 %, eller det årliga passagerarantalet omfattar mellan minus 10 % och ,

13 eller den årliga fraktvolymen omfattar mellan och ton, eller flygplatsen ligger på en ö i en medlemsstat, eller flygplatsen ligger i ett av unionens inlandsområden och erbjuder kommersiella tjänster med flygplan som har en högsta startvikt på över 10 ton. En flygplats anses ligga i ett inlandsområde när närmaste internationella flygplats eller unionsflygplats ligger längre bort än 100 km fågelvägen. Detta avstånd kan undantagsvis reduceras till 75 km om åtkomstförhållandena är särskilt besvärliga på grund av terrängens eller landtransportinfrastrukturens beskaffenhet. II. Specifikationer för projekt av gemensamt intresse avseende flygplatsnätet Som projekt av gemensamt intresse betraktas varje projekt som uppfyller följande specifikationer:

14 Projektspecifikationer Knutpunktstyper som huvudsakligen berörs 1 I. Optimering av den existerande flygplatskapaciteten Åtgärd 1: Optimering av den existerande flygplatskapaciteten avseende flyg-, passagerar- och fraktrörelser, inbegripet flygnavigeringsutrustning som tillhör flygplatsen Internationella knutpunkter Unionsknutpunkter Regionala knutpunkter och anknytningspunkter Åtgärd 2: Förbättring av säkerheten på flygplatserna Internationella knutpunkter Unionsknutpunkter Regionala knutpunkter och anknytningspunkter 1 Denna översikt utesluter inte att åtgärderna i fråga kan utvidgas till andra knutpunkter i särskilda, väl motiverade fall.

15 Åtgärd 3: Nödvändig anpassning av den existerande infrastrukturen till förhållandena på den inre marknaden och särskilt till den fria rörligheten för personer inom unionen Internationella knutpunkter Unionsknutpunkter Regionala knutpunkter och anknytningspunkter II. Utveckling av ny flygplatskapacitet Åtgärd 4: Utbyggnad av infrastruktur och utrustning som villkorar flygplatskapaciteten avseende flyg-, passagerar- och fraktrörelser, inbegripet flygnavigeringsutrustning som hör till flygplatsen Internationella knutpunkter Unionsknutpunkter

16 Åtgärd 5: Anläggning av en ny flygplats som ersättning för en flygplats eller ett flygplatssystem som inte kan byggas ut ytterligare på sin nuvarande plats Internationella knutpunkter Unionsknutpunkter III. Förbättring av skyddet mot olägenheter förorsakade av flygplatsaktiviteter Åtgärd 6: Förbättrat miljöskydd mot buller och föroreningar Internationella knutpunkter Unionsknutpunkter

17 IV. Förbättring eller utveckling av flygplatsens tillgänglighet Åtgärd 7: Förbättring av utbyggnaden av förbindelserna mellan flygplatsen och infrastrukturen för flygplatsens tillgänglighet Internationella knutpunkter Unionsknutpunkter Åtgärd 8: Förbättring eller utbyggnad av samtrafikförmågan med andra transportnät, i synnerhet järnvägsnätet Internationella knutpunkter Unionsknutpunkter

18 AVSNITT 7 NÄTET FÖR KOMBINERADE TRANSPORTER Utöver de projekt som hänför sig till de förbindelser som anges i bilaga I, betraktas som projekt av gemensamt intresse varje projekt som rör dessa förbindelser och som gäller anläggning eller utbyggnad av infrastruktur för järnvägar eller inre vattenvägar i avsikt att göra det tekniskt möjligt och ekonomiskt lönsamt att transportera laster i kombinerade transportkedjor, anläggning eller utbyggnad av centraler för omlastning mellan olika landtransportformer, inbegripet installering i terminalen av omlastningsanordningar och därmed sammanhängande infrastruktur, utbyggnad av hamnområden för att utveckla eller förbättra kombinerade transporter mellan sjötransport och järnväg, inre vattenvägar eller vägar, järnvägstransportmateriel som är speciellt anpassad till kombinerade transporter när infrastrukturen så kräver, i synnerhet med hänsyn till omkostnaderna för en eventuell utbyggnad av denna infrastruktur, och med reservation för att användningen av materielen ska vara sammankopplad med infrastrukturen i fråga och att de berörda näringsidkarna ska kunna dra fördel av den på lika villkor.

19 AVSNITT 8 TRAFIKSTYRNINGS- OCH INFORMATIONSNÄTET FÖR SJÖTRAFIKEN Som projekt av gemensamt intresse betraktas varje projekt som ingår i unionspolitikens mål för säkerhet till sjöss,eller är avsett att genomföra Internationella sjöfartsorganisationens (IMO:s) internationella konventioner och resolutioner om säkerhet till havs och som är inriktade på att genomföra unionssystemet för anmälning av fartyg som är på väg till eller från hamnar i unionen eller som transiterar längs unionens kuster, med hjälp av ett elektroniskt system för datautbyte, som också omfattar dataöverföring mellan fartyg och landbaserade transponderinstallationer; särskilt intresse fästs vid elektroniska system för datautbyte (EDI), som innefattar inbyggda kompatibla gränssnitt, utveckla och förbättra landstationer som ingår i radionavigationssystemet LORAN C,

20 utveckla eller förbättra styrnings- och informationssystemet för sjö-, kust- och hamntrafik (STM) och deras inbördes samtrafikförmåga för en säkrare och effektivare övervakning och styrning av sjötrafiken, i synnerhet i områden där trafiken möts, trafiken är tät eller känslig i miljöhänseende, utveckla verktyg för att förbättra kunskapen om trafiken: databaser över trafikflödet och olyckor till havs, utveckling av European Permanent Traffic Observatory (EPTO), ett verktyg för trafikflödesanalys, utveckla infrastruktur och utrustning för att därigenom kunna bidra till genomförandet av det världsomspännande systemet för fartyg i sjönöd och säkerhet till havs (SMDSM), förstärka telematiksystem för datautbyte inom ramen för hamnstatens fartygskontroll.

21 AVSNITT 9 FLYGTRAFIKLEDNINGSNÄTET Som projekt av gemensamt intresse betraktas varje projekt som medverkar till att öka systemets kapacitet och optimerar användningen av det, som bidrar till att harmonisera och integrera åtgärder och rutiner för de olika nationella flygplatserna och som överensstämmer med gällande internationell standard, som fastställts av Internationella civila luftfartsorganisationen (ICAO) och av de behöriga europeiska organen, med särskild hänsyn tagen till det arbete som utförs i Europeiska organisationen för luftfartssäkerhet (Eurocontrol). Dessa projekt omfattar studier över bättre användning av luftrummet av de olika användarna samt införandet av ett sammanhängande och effektivt system för flygrutter, planering och styrning av flygtrafikflödet i avsikt att förbättra förhållandet mellan utbud och efterfrågan och för att utnyttja den disponibla kontrollkapaciteten på bästa möjliga sätt, studier och arbeten som är nödvändiga för att harmonisera åtgärder och rutiner i avsikt att integrera de olika tjänsteleverantörerna, bl.a. med beaktande av de riktlinjer som antagits inom Europeiska konferensen för civil luftfart (ECAC),

22 förbättring av systemets produktivitet, bl.a. genom ett datoriserat stöd för flygkontroll och system för upptäckt och lösning av möjliga risksituationer, bidra till införandet av kommunikations-, navigerings- och övervakningsutrustning som är nödvändig för flygtrafikkontrollen, inbegripet främjande av ny teknik, i synnerhet satelliter och digitala dataförbindelser i den mån detta tillåter att de gemensamma europeiska specifikationerna följs. AVSNITT 10 POSITIONSBESTÄMNINGS- OCH NAVIGERINGSNÄTET Som projekt av gemensamt intresse betraktas varje projekt för att ansluta alla flygplatser till den framtida europeiska radionavigeringsplanen och införa ett överordnat positionsbestämnings- och navigeringssystem via satellit som kan integreras i följande struktur: En kontrollcentral som omfattar ett behandlings- och kontrollsystem. Ett nät av landbaserade navigeringsstationer. Ett rymdsegment som består av satelliter som gör det möjligt att sända navigeringssignaler. Ett nät av övervakningsstationer.

23 BILAGA III PRIORITERADE PROJEKT DÄR ARBETET SKA INLEDAS FÖRE Järnvägsförbindelsen Berlin Verona/Milano Bologna Neapel Messina Palermo Halle/Leipzig Nürnberg (2015) Nürnberg München (2006) München Kufstein (2015) Kufstein Innsbruck (2009) Brennertunneln (2015), gränsöverskridande sträcka Verona Neapel (2007) Milano Bologna (2006) Bil- och järnvägsbro över Messinasundet Palermo (2015) 2. Järnvägsförbindelsen för höghastighetståg Paris Bryssel Köln Amsterdam London Kanaltunneln London (2007) Bryssel Liège Köln (2007) Bryssel Rotterdam Amsterdam (2007) 1 1 Inklusive de två stationerna för höghastighetståg i Rotterdam och Amsterdam som inte ingick i det projekt som fick stöd av Europeiska rådet i Essen 1994.

24 3. Järnvägsförbindelsen för höghastighetståg i sydvästra Europa Lissabon/Porto Madrid (2011) 1 Madrid Barcelona (2005) Barcelona Figueras Perpignan (2008) Perpignan Montpellier (2015) Montpellier Nîmes (2010) Madrid Vitoria Irún/Hendaye (2010) Irún/Hendaye Dax, gränsöverskridande sträckan (2010) Dax Bordeaux (2020) Bordeaux Tours (2015) 4. Järnvägsförbindelsen för höghastighetståg österut Paris Baudrecourt (2007) Metz Luxemburg (2007) Saarbrücken Mannheim (2007) 1 Inklusive linjerna Lissabon Porto (2013), Lissabon Madrid (2010) och Aveiro Salamanca (2015).

25 5. Betuwelinjen (2007) 6. Järnvägsförbindelsen Lyon Trieste Divača/Koper Divača Ljubljana Budapest gränsen till Ukraina 1 Lyon St Jean de Maurienne (2015) Mont-Cenistunneln ( ), gränsöverskridande sträckan Bussoleno Turin (2011) Turin Venedig (2010) Venedig södra Ronchi Trieste Divača (2015) Koper Divača Ljubljana (2015) Ljubljana Budapest (2015) 7. Motorvägsförbindelsen Igoumenitsa/Patra Aten Sofia Budapest Via Egnatia (2006) Pathe (2008) Motorvägen Sofia Kulata gränsen mellan Grekland och Bulgarien (2010), med Promahon Kulata som gränsöverskridande sträcka Motorvägen Nadlac Sibiu (sträckningen mot Bukarest och Constanța) (2007) 1 Delar av denna led ingår i den alleuropeiska korridoren nr V.

26 8. Förbindelsen för kombinerade transporter Portugal/Spanien övriga Europa 1 Järnvägen La Coruña Lissabon Sines (2010) Järnvägen Lissabon Valladolid (2010) Järnvägen Lissabon Faro (2004) Motorvägen Lissabon Valladolid (2010) Motorvägen La Coruña Lissabon (2003) Motorvägen Sevilla Lissabon (färdig 2001) Lissabons nya flygplats (2015) 9. Järnvägsförbindelsen Cork Dublin Belfast Stranraer 2 (2001) 10. Malpensa (färdig 2001) Den fasta Öresundsförbindelsen (färdig 2000) Järnvägs-/vägförbindelsen i den nordiska triangeln Väg- och järnvägsprojekt i Sverige (2010) 5 Motorvägen Helsingfors Åbo (2010) Inklusive uppgradering av hamnar och flygplatser (2015) i enlighet med det innehåll som fick stöd av Europeiska rådet i Essen respektive Dublin beslutades det om en ytterligare ökning av kapaciteten på denna linje och den lades till som ett separat projekt. Avslutat projekt. Avslutat projekt. Några få korta väg- och järnvägssträckor kommer att vara färdiga mellan 2010 och 2015.

27 Järnvägen Kervo Lahtis (2006) Motorvägen Helsingfors Vaalimaa (2015) Järnvägen Helsingfors Vainikkala (ryska gränsen) (2014) 13. Vägförbindelsen Förenade kungariket/irland/benelux (2010) 14. Huvudlinjen längs västkusten (2007) 15. Galileo (2008) 16. Järnvägsförbindelsen för godstransport Sines/Algeciras Madrid Paris Ny järnvägsförbindelse med hög kapacitet genom Pyrenéerna Järnvägen Sines Badajoz (2010) Järnvägen Algeciras Bobadilla (2010) 17. Järnvägsförbindelsen Paris Strasbourg Stuttgart Wien Bratislava Baudrecourt Strasbourg Stuttgart (2015) med bron i Kehl som gränsöverskridande sträcka Stuttgart Ulm (2012) München Salzburg (2015), gränsöverskridande sträckan Salzburg Wien (2012) Wien Bratislava (2010), gränsöverskridande sträckan

28 18. Vattenvägen Rhen/Maas Main Donau 1 Rhen Maas (2019) med slussen i Lanay som gränsöverskridande sträcka Vilshofen Straubing (2013) Wien Bratislava (2015), gränsöverskridande sträckan Sap Mohács (2014) Flaskhalsar i Rumänien och Bulgarien (2011) 19. Driftskompatibel höghastighetsjärnväg på Iberiska halvön Madrid Andalusien (2010) Nord öst (2010) Madrid Levante och Medelhavet (2010) Nord nordvästkorridoren, inklusive Vigo Porto (2010) Extremadura (2010) 1 En del av denna led motsvarar till stor del definitionen av alleuropeiska korridoren nr VII.

29 20. Järnvägsförbindelsen Fehmarn bält Fast förbindelse för väg/järnväg över Fehmarn bält (2014) Anslutningsjärnväg i Danmark från Öresund (2015) Anslutningsjärnväg i Tyskland från Hamburg (2015) Järnvägen Hannover Hamburg/Bremen (2015) 21. Höghastighetsleder till sjöss Projekt av gemensamt intresse som fastställts i enlighet med artikel 13 och som rör följande höghastighetsleder till sjöss: Farleden i Östersjön (som förenar medlemsstaterna vid Östersjön med medlemsstaterna i Central- och Västeuropa, inbegripet leden genom Nord- Östersjökanalen [Kielkanalen]) (2010) Farleden i västra Europa (som via atlantiska bågen förenar Portugal och Spanien med Nordsjön och Irländska sjön) (2010) Farleden i sydöstra Europa (som förenar Adriatiska havet med Joniska havet och östra Medelhavet och inkluderar Cypern) (2010)

30 Farleden i sydvästra Europa (västra Medelhavet) som förenar Spanien, Frankrike, Italien och Malta och hänger samman med farleden i sydöstra Europa 1 (2010) 22. Järnvägsförbindelsen Aten Sofia Budapest Wien Prag Nürnberg/Dresden 2 Järnvägen från gränsen mellan Grekland och Bulgarien Kulata Sofia Vidin/Calafat (2015) Järnvägen Curtici Brasov (mot Bukarest och Constanța) (2010) Järnvägen Budapest Wien (2010), gränsöverskridande sträckan Järnvägen Breclav Prag Nürnberg (2010), med Nürnberg Prag som gränsöverskridande sträcka Järnvägsförbindelsen Prag Linz (2016) 23. Järnvägsförbindelsen Gdansk Warszawa Brno/Bratislava-Wien 3 Järnvägen Gdansk Warszawa Katowice (2015) Järnvägen Katowice Breclav (2010) Järnvägen Katowice Zilina Nove Mesto n.v. (2010) Inbegripet till Svarta havet. Denna viktiga led motsvarar till stor del definitionen av alleuropeiska korridoren nr IV. Denna viktiga led motsvarar till stor del definitionen av alleuropeiska korridoren nr VI.

31 24. Järnvägsförbindelsen Lyon/Genua Basel Duisburg Rotterdam/Antwerpen Lyon Mulhouse Mülheim 1 med Mulhouse Mülheim som gränsöverskridande sträcka (2018) Genua Milano/Novara schweiziska gränsen (2013) Basel Karlsruhe (2015) Frankfurt Mannheim (2012) Duisburg Emmerich (2009) 2 Järn Rhen Rheidt Antwerpen, gränsöverskridande sträckan (2010) 25. Motorvägsförbindelsen Gdansk-Brno/Bratislava Wien 3 Motorvägen Gdansk Katowice (2010) Motorvägen Katowice Brno/Zilina (2010), gränsöverskridande sträckan Motorvägen Brno Wien (2009), gränsöverskridande sträckan Inbegripet TGV Rhen Rhône utom den västra sträckningen. Projekt nr 5 (Betuwelinjen) förbinder Rotterdam med Emmerich. Denna viktiga led motsvarar till stor del definitionen av alleuropeiska korridoren nr VI.

32 26. Järnvägs- och vägförbindelsen Irland/Förenade kungariket/kontinenten Järnvägs- och vägförbindelsen som förenar Dublin med Nordirland (Belfast Larne) och södra Irland (Cork) (2010) 1 Järnvägs- och vägförbindelsen Hull Liverpool (2015) Järnvägen Felixstowe Nuneaton (2011) Järnvägen Crewe Holyhead (2008) 27. Rail Baltica: Förbindelsen Warszawa Kaunas Riga Tallinn Helsingfors Warszawa Kaunas (2010) Kaunas Riga (2014) Riga Tallinn (2016) 28. Eurocaprail på järnvägsförbindelsen Bryssel Luxemburg Strasbourg Bryssel Luxemburg Strasbourg (2012) 29. Järnvägsförbindelsen i den intermodala jonisk/adriatiska korridoren Kozani Kalambaka Igoumenitsa (2012) Ioannina Antirrio Rio Kalamata (2014) 1 Inklusive Essenprojekt nr 13: vägförbindelse Irland/Förenade kungariket/benelux.

33 30. Inre vattenvägen Seine Schelde Förbättrad farbarhet mellan Deulemont Gent ( ) Compiègne Cambrai ( ). Inom parentes anges när arbetet ska vara klart. Tidsangivelserna för projekten 1 20 och 30 samt detaljerna om sträckorna är hämtade ur högnivågruppens rapport (i den mån rapporten innehåller sådana uppgifter).

34 BILAGA IV Upphävt beslut och ändringar av det i kronologisk ordning Europaparlamentets och rådets beslut nr 1692/96/EG (EGT L 228, , s. 1) Europaparlamentets och rådets beslut nr 1346/2001/EG (EGT L 185, , s. 1) 2003 års anslutningsakt, bilaga II punkt 8.F (EUT L 236, , s. 447) Europaparlamentets och rådets beslut nr 884/2004/EG (EUT L 167, , s. 1) Rådets förordning (EG) nr 1791/2006 (EUT L 363, , s. 1) Endast punkt 6.D i bilagan

35 BILAGA V Jämförelsetabell Beslut 1692/96/EG Detta beslut Artikel 1.1 Artikel 1.1 Artikel 1.2 första meningen Artikel 1.2 första meningen Artikel 1.2 andra meningen Artikel 7.1 Artikel 1.2 tredje meningen Artikel 1.2 andra meningen Artikel 1.3 Artikel 1.3 Artiklarna 2 6 Artiklarna 2 6 Artikel 7.1 inledningsfrasen Artikel 7.2 inledningsfrasen Artikel 7.1 första strecksatsen Artikel 7.2 a Artikel 7.1 andra strecksatsen Artikel 7.2 b Artikel 7.1 tredje strecksatsen Artikel 7.2 c Artikel 7.1 fjärde strecksatsen Artikel 7.2 d Artikel 7.2 inledningsfrasen Artikel 7.3 inledningsfrasen

36 Artikel 7.2 första strecksatsen Artikel 7.3 a Artikel 7.2 andra strecksatsen Artikel 7.3 b Artikel 7.3 Artikel 7.4 Artikel 8.1 första stycket Artikel 8.1 första stycket Artikel 8.1 andra styckets första mening Artikel 8.1 andra stycket Artikel 8.1 andra styckets andra mening Artikel 8.1 tredje stycket Artikel 8.2 Artikel 8.2 Artikel 9.1 inledningsfrasen Artikel 9.1 inledningsfrasen Artikel 9.1 första strecksatsen Artikel 9.1 a Artikel 9.1 andra strecksatsen Artikel 9.1 b Artikel 9.1 tredje strecksatsen Artikel 9.1 c Artikel 9.1 fjärde strecksatsen Artikel 9.1 d Artikel 9.2 och 9.3 Artikel 9.2 och 9.3 Artikel 10.1 Artikel 10.1

37 Artikel 10.2 första stycket Artikel 10.2 första stycket Artikel 10.2 andra styckets första mening Artikel 10.2 andra stycket Artikel 10.2 andra styckets andra mening Artikel 10.2 tredje stycket Artikel Artikel Artikel 11.1, 11.2 och 11.3 Artikel 11.1, 11.2 och 11.3 Artikel 11.3a Artikel 11.4 första stycket Artikel 11.3b Artikel 11.4 andra stycket Artikel 11.4 Artikel 11.5 Artikel 12 Artikel 12 Artikel 12a.1 4 Artikel Artikel 12a.5 inledande ord Artikel 13.5 inledande ord Artikel 12a.5 första strecksatsen Artikel 13.5 a Artikel 12a.5 andra strecksatsen Artikel 13.5 b Artikel 12a.5 tredje strecksatsen Artikel 13.5 c

38 Artikel 12a.6 första och andra meningen Artikel 13.7 första stycket Artikel 12a.6 tredje meningen Artikel 13.7 andra stycket Artikel 12a.7 Artikel 13.6 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 14.1 inledningsfrasen Artikel 15 inledningsfrasen Artikel 14 första strecksatsen Artikel 15.1 a Artikel 14 andra strecksatsen Artikel 15 b Artikel 14 tredje strecksatsen Artikel 15.1 c Artikel 15 inlednings- och avslutningsfraserna Artikel 16 inledningsfrasen Artikel 15 första strecksatsen Artikel 16 a Artikel 15 andra strecksatsen Artikel 16 b Artikel 15 tredje strecksatsen Artikel 16 c Artikel 15 fjärde strecksatsen Artikel 16 d Artikel 16 Artikel 17 Artikel 17 Artikel 18

39 Artikel 17a.1 första meningen Artikel 19.1 Artikel 17a.1 andra, tredje och fjärde meningen Artikel 19.4 Artikel 17a.2 och 17a.3 Artikel 19.2 och 19.3 Artikel 17a.4 Artikel 19.6 Artikel 17a.5 Artikel 19.5 Artikel 17a.6 Artikel 19.7 Artikel 18.1 Artikel 20 Artikel 18.2 första meningen Artikel 21.1 Artikel 18.2 andra meningen Artikel 21.2 Artikel 18.3 första meningen Artikel 22 första stycket Artikel 18.3 andra meningen Artikel 22 andra stycket Artikel 18.3 tredje och fjärde meningen Artikel 22 tredje stycket Artikel 19 Artikel 23 Artikel 19a.1 Artikel 24 Artikel 19a.2 inledande ord Artikel 25.1 inledande ord

40 Artikel 19a.2 a och b Artikel 25.1 a och b Artikel 25.2 inledande ord Artikel 19a.2 c och d Artikel 25.2 a och b Artikel 19a.3 Artikel 25.3 Artikel 19a.4 Artikel 26.1 Artikel 19a.5 första meningen Artikel 26.2 första stycket Artikel 19a.5 andra meningen Artikel 26.2 andra stycket Artikel 19a.6 Artikel 27.1 Artikel 19a.7 Artikel 27.2 Artikel 19a.8 Artikel 27.3 Artikel 19a.9 Artikel 27.4 Artikel 19b första meningen Artikel 28 första stycket Artikel 19b andra meningen Artikel 28 andra stycket Artikel 22 Artikel 29 första stycket Artikel 29 andra stycket

41 Artikel 23 Artikel 30 Artikel 24 Artikel 31 Bilaga I Bilaga I Bilaga II Bilaga II Bilaga III Bilaga III Bilaga IV Bilaga V

EUROPAPARLAMENTET C5-0184/2004. Gemensam ståndpunkt. Sammanträdeshandling 2001/0229(COD) 19/04/2004

EUROPAPARLAMENTET C5-0184/2004. Gemensam ståndpunkt. Sammanträdeshandling 2001/0229(COD) 19/04/2004 EUROPAPARLAMENTET 1999 Sammanträdeshandling 2004 C5-0184/2004 2001/0229(COD) SV 19/04/2004 Gemensam ståndpunkt inför antagandet av Europaparlamentets och rådets beslut om ändring av beslut nr 1692/96/EG

Läs mer

Bryssel den 2 oktober 2001

Bryssel den 2 oktober 2001 Bryssel den 2 oktober 2001 Det transeuropeiska transportnätet hanterar nästan hälften av den sammanlagda trafiken av varor och passagerare och är således en riktig livslina för unionen. Under de senaste

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET ***II GEMENSAM STÅNDPUNKT

EUROPAPARLAMENTET ***II GEMENSAM STÅNDPUNKT EUROPAPARLAMENTET 1999 Sammanträdeshandling 2004 13/06/2000 C5-0271/2000 ***II GEMENSAM STÅNDPUNKT Ärende: Gemensam ståndpunkt antagen av rådet den 5 juni 2000 inför antagandet av Europaparlamentets och

Läs mer

Olika typer av kartor Tematiska kartor Topografiska kartor En karta kan visa olika saker Europas födelse Jordens tektoniska plattor Europas utseende Naturlandskap Landskap som naturen format Kulturlandskap

Läs mer

EU:s nya politik för transportinfrastruktur bakgrund

EU:s nya politik för transportinfrastruktur bakgrund EUROPEISKA KOMMISSIONEN MEMO Bryssel den 11 september 2014 EU:s nya politik för transportinfrastruktur bakgrund Vad är EU:s infrastrukturpolitik? Transporter är avgörande för den europeiska ekonomin utan

Läs mer

FÖRDELNINGEN MELLAN OLIKA TRANSPORTSÄTT FÖR GODSTRANSPORT TILL OCH FRÅN EU:S HAMNAR

FÖRDELNINGEN MELLAN OLIKA TRANSPORTSÄTT FÖR GODSTRANSPORT TILL OCH FRÅN EU:S HAMNAR GENERALDIREKTORATET FÖR INTERN POLITIK UTREDNINGSAVDELNING B: STRUKTUR- OCH SAMMANHÅLLNINGSPOLITIK TRANSPORT OCH TURISM FÖRDELNINGEN MELLAN OLIKA TRANSPORTSÄTT FÖR GODSTRANSPORT TILL OCH FRÅN EU:S HAMNAR

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för miljö, folkhälsa och konsumentfrågor FÖRSLAG TILL YTTRANDE. från utskottet för miljö, folkhälsa och konsumentfrågor

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för miljö, folkhälsa och konsumentfrågor FÖRSLAG TILL YTTRANDE. från utskottet för miljö, folkhälsa och konsumentfrågor EUROPAPARLAMENTET 1999 2004 Utskottet för miljö, folkhälsa och konsumentfrågor PRELIMINÄR VERSION 2001/0229(COD) 20 december 2001 FÖRSLAG TILL YTTRANDE från utskottet för miljö, folkhälsa och konsumentfrågor

Läs mer

Europeiska unionens officiella tidning

Europeiska unionens officiella tidning L 3/6 KOMMISSIONENS GENOMFÖRANDEFÖRORDNING (EU) 2017/6 av den 5 januari 2017 om den europeiska genomförandeplanen för det europeiska trafikstyrningssystemet för tåg EUROPEISKA KOMMISSIONEN HAR ANTAGIT

Läs mer

HALVTIDSÖVERSIKT över de projekt som ingår i det fleråriga TEN-T-programmet

HALVTIDSÖVERSIKT över de projekt som ingår i det fleråriga TEN-T-programmet MEMO/10/526 Bryssel den 27 oktober 2010 HALVTIDSÖVERSIKT över de projekt som ingår i det fleråriga TEN-T-programmet 2007-2013 1. Vad är TEN-T:s strategi och program? En välfungerande transportinfrastruktur

Läs mer

EUROPA PÅ KARTAN. Till läraren. Landområdeskartorna

EUROPA PÅ KARTAN. Till läraren. Landområdeskartorna EUROPA PÅ KARTAN Till läraren Europa på kartan riktar sig mot det centrala innehållet Geografins metoder, begrepp och arbetssätt i ämnet geografi i Lgr11. Framförallt passar materialet för åk 4-6 då Europas

Läs mer

ANTAGNA TEXTER. från sammanträdet. torsdagen den 11 mars 2004 P5_TA-PROV(2004)03-11 PRELIMINÄR UTGÅVA PE

ANTAGNA TEXTER. från sammanträdet. torsdagen den 11 mars 2004 P5_TA-PROV(2004)03-11 PRELIMINÄR UTGÅVA PE 2004-2005 ANTAGNA TEXTER från sammanträdet torsdagen den 11 mars 2004 P5_TA-PROV(2004)03-11 PRELIMINÄR UTGÅVA PE 342.486 INNEHÅLLSFÖRTECKNING TEXTER ANTAGNA AV PARLAMENTET P5_TA-PROV(2004)0169 Anpassning

Läs mer

L 323/34 Europeiska unionens officiella tidning

L 323/34 Europeiska unionens officiella tidning L 323/34 Europeiska unionens officiella tidning 8.12.2007 RÅDETS BESLUT av den 6 december 2007 om fullständig tillämpning av bestämmelserna i Schengenregelverket i Republiken Tjeckien, Republiken Estland,

Läs mer

Albanien 1988 5/11 Tirana VMkv 2 1 1989 8/10 Solna VMkv 3 1 2004 18/2 Tirana 1 2 2008 6/9 Tirana VMkv 0 0 Tot 4 2 1 1 6 4

Albanien 1988 5/11 Tirana VMkv 2 1 1989 8/10 Solna VMkv 3 1 2004 18/2 Tirana 1 2 2008 6/9 Tirana VMkv 0 0 Tot 4 2 1 1 6 4 Sveriges motståndare 1908-2008 Sveriges herrlandskamper sedan 1908. Resultat anges med Sveriges mål först. I summeringen har mål under ord. speltid och förlängning inräknats, ej mål vid straffsparksavgörande.

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET. Budgetutskottet

EUROPAPARLAMENTET. Budgetutskottet EUROPAPARLAMENTET 1999 Budgetutskottet 2004 8 november 2001 PE 306.835/1-18 ÄNDRINGSFÖRSLAG 1-18 FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE av Francesco Turchi (PE 306.835) Transeuropeiska nät - årsrapport 1999 enligt artikel

Läs mer

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. December 2011

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. December 2011 PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER December 2011 Belgien Göteborg/Landvetter Bryssel Airport 71 8580 Göteborg/Säve Bryssel S. Charleroi 12 2268 Stockholm/Arlanda Bryssel Airport 45 6613

Läs mer

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Februari 2012

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Februari 2012 PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER Februari 2012 Belgien Göteborg/Landvetter Bryssel Airport 73 8934 Göteborg/Säve Bryssel Charleroi 13 2457 Stockholm/Arlanda Bryssel Airport 65 9250 Stockholm/Bromma

Läs mer

SAS- Destinationer och avreseorter Europa

SAS- Destinationer och avreseorter Europa SAS- Destinationer och avreseorter Europa Nedan framgår rabatt för respektive bokningsklass per destination och avreseort. Vid förfrågan kan Ramavtalsleverantören erbjuda högre rabatt. Sid 1 (12) Rabatten

Läs mer

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Januari 2013

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Januari 2013 PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER Januari 2013 Belgien Göteborg/Landvetter Bryssel Airport 75 9858 Stockholm/Arlanda Bryssel Airport 51 7164 Stockholm/Bromma Bryssel Airport 76 7144 Stockholm/Skavsta

Läs mer

KOMMISSIONENS GENOMFÖRANDEFÖRORDNING (EU) / av den

KOMMISSIONENS GENOMFÖRANDEFÖRORDNING (EU) / av den EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 12.2.2019 C(2019) 873 final KOMMISSIONENS GENOMFÖRANDEFÖRORDNING (EU) / av den 12.2.2019 om mallar för EG-försäkringar, EG-intyg samt EG-kontrollförklaringar och kontrollintyg

Läs mer

Europe By Satellite Installationsanvisningar. Europe by Satellite. SES ASTRA Europe By Satellite Sida 1 av 18

Europe By Satellite Installationsanvisningar. Europe by Satellite. SES ASTRA Europe By Satellite Sida 1 av 18 Europe by Satellite Installationsanvisningar SES ASTRA Europe By Satellite Sida 1 av 18 Innehåll 1 Inledning...3 2 Banpositioner...3 2.1 Tjänst på Ku bandet från 4,8 E...3 2.2 Tjänst på C bandet från 319,5

Läs mer

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Januari 2012

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Januari 2012 PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER Januari 2012 Belgien Göteborg/Landvetter Bryssel Airport 69 8206 Göteborg/Säve Bryssel S. Charleroi 13 2457 Stockholm/Arlanda Bryssel Airport 43 5447 Stockholm/Bromma

Läs mer

Europeiska unionens officiella tidning L 61/1 FÖRORDNINGAR

Europeiska unionens officiella tidning L 61/1 FÖRORDNINGAR 5.3.2009 Europeiska unionens officiella tidning L 61/1 I (Rättsakter som antagits i enlighet med EG- och Euratomfördragen och som ska offentliggöras) FÖRORDNINGAR RÅDETS FÖRORDNING (EG) nr 169/2009 av

Läs mer

RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL RÅDET

RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL RÅDET EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 28.3.2019 COM(2019) 157 final RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL RÅDET om framstegen med medlemsstaternas anslutning till Internationella sjöfartsorganisationens internationella

Läs mer

Varför är prisstabilitet viktigt för dig? Elevhäfte

Varför är prisstabilitet viktigt för dig? Elevhäfte Varför är prisstabilitet viktigt för dig? Elevhäfte Vad kan du köpa för tio euro? Kanske två cd-singlar, eller varför inte din favorittidning i en månad? Har du någonsin tänkt på varför det är så? Hur

Läs mer

RättsaktNamn StatusRättsakt Grund/ändring

RättsaktNamn StatusRättsakt Grund/ändring RättsaktNamn StatusRättsakt Grund/ändring KOMMISSIONENS GENOMFÖRANDEBESLUT (EU) 2018/936 av den 29 juni 2018 om bemyndigande för medlemsstaterna att anta vissa undantag i enlighet med Europaparlamentets

Läs mer

För delegationerna bifogas ett utkast till rådets slutsatser om kommissionens meddelande "Mot ett järnvägsnät för godstransporter".

För delegationerna bifogas ett utkast till rådets slutsatser om kommissionens meddelande Mot ett järnvägsnät för godstransporter. EUROPEISKA UNIONENS RÅD Bryssel den 13 februari 2008 (18.2) (OR. en) 6426/08 TRANS 43 NOT från: Rådets generalsekretariat till: Delegationerna Komm. förslag nr: 14165/07 TRANS 313 Ärende: Meddelande från

Läs mer

***I EUROPAPARLAMENTETS STÅNDPUNKT

***I EUROPAPARLAMENTETS STÅNDPUNKT Europaparlamentet 204-209 Konsoliderat lagstiftningsdokument 2.9.207 EP-PE_TC-COD(206)0368 ***I EUROPAPARLAMENTETS STÅNDPUNKT fastställd vid första behandlingen den 2 september 207 inför antagandet av

Läs mer

FÖRHANDLINGARNA OM BULGARIENS OCH RUMÄNIENS ANSLUTNING TILL EUROPEISKA UNIONEN

FÖRHANDLINGARNA OM BULGARIENS OCH RUMÄNIENS ANSLUTNING TILL EUROPEISKA UNIONEN FÖRHANDLINGARNA OM BULGARIENS OCH RUMÄNIENS ANSLUTNING TILL EUROPEISKA UNIONEN Bryssel den 31 mars 2005 (OR. en) AA 23/2/05 REV 2 ANSLUTNINGSFÖRDRAGET: SLUTAKT UTKAST TILL RÄTTSAKTER OCH ANDRA INSTRUMENT

Läs mer

ÄNDRINGSFÖRSLAG Del 3 588-743

ÄNDRINGSFÖRSLAG Del 3 588-743 EUROPAPARLAMENTET 2009-2014 Utskottet för transport och turism Utskottet för industrifrågor, forskning och energi 17.10.2012 2011/0302(COD) ÄNDRINGSFÖRSLAG Del 3 588-743 Förslag till betänkande Adina-Ioana

Läs mer

KOMMISSIONENS GENOMFÖRANDEFÖRORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENOMFÖRANDEFÖRORDNING (EU) 23.11.2011 Europeiska unionens officiella tidning L 305/23 KOMMISSIONENS GENOMFÖRANDEFÖRORDNING (EU) nr 1206/2011 av den 22 november 2011 om fastställande av krav på identifiering av luftfartyg för övervakning

Läs mer

Detta dokument är endast avsett som dokumentationshjälpmedel och institutionerna ansvarar inte för innehållet

Detta dokument är endast avsett som dokumentationshjälpmedel och institutionerna ansvarar inte för innehållet 1992R3577 SV 01.01.1993 000.001 1 Detta dokument är endast avsett som dokumentationshjälpmedel och institutionerna ansvarar inte för innehållet B RÅDETS FÖRORDNING (EEG) 3577/92 av den 7 december 1992

Läs mer

TMALL 0141 Presentation v 1.0. Svensk infrastruktur i det transeuropeiska transportnätet

TMALL 0141 Presentation v 1.0. Svensk infrastruktur i det transeuropeiska transportnätet TMALL 0141 Presentation v 1.0 Svensk infrastruktur i det transeuropeiska transportnätet Europaparlamentet och Rådets förordning nr 1315/2013 om unionens riktlinjer för utbyggnad av det transeuropeiska

Läs mer

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Maj 2012

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Maj 2012 PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER Maj 2012 Belgien Göteborg Landvetter Bryssel Airport 76 9043 Göteborg Säve Bryssel S. Charleroi 14 2646 Stockholm/Arlanda Bryssel Airport 65 9287 Stockholm/Bromma

Läs mer

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Mars 2013

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Mars 2013 PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER Mars 2013 Belgien Göteborg/Landvetter Bryssel Airport 78 9811 Stockholm/Arlanda Bryssel Airport 60 8522 Stockholm/Bromma Bryssel Airport 78 7332 Stockholm/Skavsta

Läs mer

Förslag till RÅDETS BESLUT. om Regionkommitténs sammansättning

Förslag till RÅDETS BESLUT. om Regionkommitténs sammansättning EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 11.6.2014 COM(2014) 226 final 2014/0128 (NLE) Förslag till RÅDETS BESLUT om Regionkommitténs sammansättning SV SV MOTIVERING 1. BAKGRUND TILL FÖRSLAGET I artikel 305

Läs mer

11296/3/14 REV 3 ADD 1 /gw 1 DGE 2 A

11296/3/14 REV 3 ADD 1 /gw 1 DGE 2 A Europeiska unionens råd Bryssel den 11 december 2014 (OR. en) Interinstitutionellt ärende: 2013/0105 (COD) 11296/3/14 REV 3 ADD 1 TRANS 345 CODEC 1531 PARLNAT 271 UTKAST TILL RÅDETS MOTIVERING Ärende:

Läs mer

Albanien /11 Tirana VMkv /10 Solna VMkv /2 Tirana /9 Tirana VMkv /10 Solna VMkv 4 1 Tot

Albanien /11 Tirana VMkv /10 Solna VMkv /2 Tirana /9 Tirana VMkv /10 Solna VMkv 4 1 Tot Sveriges motståndare 1908-2017 Sveriges herrlandskamper sedan 1908. Resultat anges med Sveriges mål först. I summeringen har mål under ord. speltid och förlängning inräknats, ej mål vid straffsparksavgörande.

Läs mer

InterRail. Res fritt och bekvämt i hela Europa.

InterRail. Res fritt och bekvämt i hela Europa. InterRail Res fritt och bekvämt i hela Europa. 2014 Äventyr, bekvämlighet, valfrihet. Europa har så mycket att erbjuda: storstäder, pittoreska byar, vacker natur och spännande evenemang. Med InterRail

Läs mer

EUROPEISKA RÅDET Bryssel den 31 maj 2013 (OR. en)

EUROPEISKA RÅDET Bryssel den 31 maj 2013 (OR. en) EUROPEISKA RÅDET Bryssel den 31 maj 2013 (OR. en) Interinstitutionellt ärende: 2013/0900 (NLE) EUCO 110/13 INST 234 POLGEN 69 OC 295 RÄTTSAKTER Ärende: UTKAST TILL EUROPEISKA RÅDETS BESLUT om Europaparlamentets

Läs mer

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. December 2012

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. December 2012 PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER December 2012 Belgien Göteborg/Landvetter Brüssel Airport 67 8794 Stockholm/Arlanda Brüssel Airport 49 6052 Stockholm/Bromma Brüssel Airport 67 6298 Stockholm/Skavsta

Läs mer

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET OCH RÅDET

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET OCH RÅDET >r >r EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION "A- * "A" Bryssel den 15.9.25 KOM(25) 43 slutlig RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET OCH RÅDET OM MEDLEMSSTATERNAS TILLÄMPNING AV RÅDETS DIREKTIV

Läs mer

Europaparlamentets sammansättning inför valet 2014

Europaparlamentets sammansättning inför valet 2014 P7_TA(2013)0082 Europaparlamentets sammansättning inför valet 2014 Europaparlamentets resolution av den 13 mars 2013 om Europaparlamentets sammansättning inför valet 2014 (2012/2309(INL)) Europaparlamentet

Läs mer

KOMMISSIONENS REKOMMENDATION. av den 14.12.2012

KOMMISSIONENS REKOMMENDATION. av den 14.12.2012 EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 14.12.2012 C(2012) 9330 final KOMMISSIONENS REKOMMENDATION av den 14.12.2012 om ändring av rekommendation om inrättande av en gemensam Praktisk handledning för gränsbevakningspersonal

Läs mer

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Juli 2013

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Juli 2013 PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER Juli 2013 Belgien Göteborg/Landvetter Bryssel Airport 68 6508 Stockholm/Arlanda Bryssel Airport 26 3640 Stockholm/Bromma Bryssel Airport 81 7614 Stockholm/Skavsta

Läs mer

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Vecka

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Vecka PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER Vecka 50 2010 Belgien Bryssel Airport 18 1692 Bryssel Airport 11 1410 Bryssel Airport 23 1997 Bryssel S. Charleroi 3 567 Bryssel S. Charleroi 7 1323 Summa

Läs mer

RESTREINT UE. Strasbourg den COM(2014) 447 final 2014/0208 (NLE) This document was downgraded/declassified Date

RESTREINT UE. Strasbourg den COM(2014) 447 final 2014/0208 (NLE) This document was downgraded/declassified Date EUROPEISKA KOMMISSIONEN Strasbourg den 1.7.2014 COM(2014) 447 final 2014/0208 (NLE) This document was downgraded/declassified Date 23.7.2014 Förslag till RÅDETS FÖRORDNING om ändring av förordning (EG)

Läs mer

KOMMISSIONENS GENOMFÖRANDEBESLUT (EU) / av den

KOMMISSIONENS GENOMFÖRANDEBESLUT (EU) / av den EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 25.2.2019 C(2019) 1280 final KOMMISSIONENS GENOMFÖRANDEBESLUT (EU) / av den 25.2.2019 om fastställande av specifikationerna för kvalitet, upplösning och användning av

Läs mer

Europeiska unionens råd Bryssel den 12 mars 2015 (OR. en) Jordi AYET PUIGARNAU, direktör, för Europeiska kommissionens generalsekreterare

Europeiska unionens råd Bryssel den 12 mars 2015 (OR. en) Jordi AYET PUIGARNAU, direktör, för Europeiska kommissionens generalsekreterare Europeiska unionens råd Bryssel den 12 mars 2015 (OR. en) 7143/15 TRANS 88 FÖLJENOT från: inkom den: 11 mars 2015 till: Komm. dok. nr: Ärende: Jordi AYET PUIGARNAU, direktör, för Europeiska kommissionens

Läs mer

Rådets förordning (EG) nr 1412/2006 av den 25 september 2006 om vissa restriktiva åtgärder mot Libanon

Rådets förordning (EG) nr 1412/2006 av den 25 september 2006 om vissa restriktiva åtgärder mot Libanon Import- och exportföreskrifter/sanktioner 1 Rådets förordning (EG) nr 1412/2006 av den 25 september 2006 om vissa restriktiva åtgärder mot Libanon EUROPEISKA UNIONENS RÅD HAR ANTAGIT DENNA FÖRORDNING med

Läs mer

13745/18 ais/le/es 1 TREE.2.A

13745/18 ais/le/es 1 TREE.2.A Europeiska unionens råd Bryssel den 15 november 2018 (OR. en) 13745/18 TRANS 489 MAR 156 RAPPORT från: till: Rådets generalsekretariat Ständiga representanternas kommitté (Coreper)/rådet Föreg. dok. nr:

Läs mer

UTKAST till PRELIMINÄR DAGORDNING 1 från rådets 2169:e möte (transport) i Bryssel måndagen den 29 mars 1999

UTKAST till PRELIMINÄR DAGORDNING 1 från rådets 2169:e möte (transport) i Bryssel måndagen den 29 mars 1999 EUROPEISKA UNIONENS RÅD Bryssel den 3 maj 1999 (1.7) (OR. f) 7070/99 LIMITE PV/CONS 15 TRANS 75 UTKAST till PRELIMINÄR DAGORDNING 1 från rådets 2169:e möte (transport) i Bryssel måndagen den 29 mars 1999

Läs mer

L 165 I officiella tidning

L 165 I officiella tidning Europeiska unionens L 165 I officiella tidning Svensk utgåva Lagstiftning sextioförsta årgången 2 juli 2018 Innehållsförteckning II Icke-lagstiftningsakter BESLUT Europeiska rådets beslut (EU) 2018/937

Läs mer

(Icke-lagstiftningsakter) FÖRORDNINGAR

(Icke-lagstiftningsakter) FÖRORDNINGAR 22.2.2019 L 51 I/1 II (Icke-lagstiftningsakter) FÖRORDNINGAR KOMMISSIONENS FÖRORDNING (EU) 2019/316 av den 21 februari 2019 om ändring av förordning (EU) nr 1408/2013 om tillämpningen av artiklarna 107

Läs mer

SLUTAKT. AF/CE/BA/sv 1

SLUTAKT. AF/CE/BA/sv 1 SLUTAKT AF/CE/BA/sv 1 De befullmäktigade för KONUNGARIKET BELGIEN, REPUBLIKEN BULGARIEN, REPUBLIKEN TJECKIEN, KONUNGARIKET DANMARK, FÖRBUNDSREPUBLIKEN TYSKLAND, REPUBLIKEN ESTLAND, REPUBLIKEN GREKLAND,

Läs mer

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION. Förslag till EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS FÖRORDNING

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION. Förslag till EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS FÖRORDNING EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION Bryssel den 25.9.2003 KOM(2003) 566 slutlig 2003/222 (COD) Förslag till EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS FÖRORDNING om ändring av Europaparlamentets och rådets förordning

Läs mer

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA. Vecka

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA. Vecka PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER Vecka 41 2010 2010 09 13 Belgien Bryssel 18 1723 Bryssel 15 1933 Bryssel 23 2072 Bryssel Charleroi 13 2457 Summa 69 8185 Bosnien och Hercegovina Sarajevo

Läs mer

med beaktande av kommissionens förslag till Europaparlamentet och rådet (KOM(2003) 700) 1,

med beaktande av kommissionens förslag till Europaparlamentet och rådet (KOM(2003) 700) 1, P5_TA(2004)0361 Europeisk kulturhuvudstad för åren 2005 till 2019 ***I Europaparlamentets lagstiftningsresolution om förslaget till Europaparlamentets och rådets beslut om ändring av beslut 1419/1999/EG

Läs mer

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA. Vecka

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA. Vecka PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER Vecka 45 2010 2010 10 11 Belgien Bryssel Airport 18 1677 Bryssel Airport 15 1880 Bryssel Airport 19 1756 Bryssel S. Charleroi 3 567 Bryssel S. Charleroi

Läs mer

Svensk infrastruktur i det transeuropeiska transportnätet

Svensk infrastruktur i det transeuropeiska transportnätet Svensk infrastruktur i det transeuropeiska transportnätet TMALL 0141 Presentation v 1.0 Lena Erixon Generaldirektör Europaparlamentet och Rådets förordning nr 1315/2013 om unionens riktlinjer för utbyggnad

Läs mer

BILAGA. till MEDDELANDE FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET, RÅDET, EUROPEISKA EKONOMISKA OCH SOCIALA KOMMITTÉN SAMT REGIONKOMMITTÉN

BILAGA. till MEDDELANDE FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET, RÅDET, EUROPEISKA EKONOMISKA OCH SOCIALA KOMMITTÉN SAMT REGIONKOMMITTÉN EUROPEISKA KOMMISSIONEN Strasbourg den 25.10.2016 COM(2016) 710 final ANNEX 2 BILAGA till MEDDELANDE FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET, RÅDET, EUROPEISKA EKONOMISKA OCH SOCIALA KOMMITTÉN SAMT REGIONKOMMITTÉN

Läs mer

Höghastighetslinjer i Europa. Etappvis utbyggnad och trafikering

Höghastighetslinjer i Europa. Etappvis utbyggnad och trafikering Höghastighetslinjer i Europa Etappvis utbyggnad och trafikering april 2018 Stråkvis utbyggnad av höghastighetsjärnväg i Europa Länder med utbyggda stråk likheter med Stockholm-Göteborg/Malmö Frankrike

Läs mer

L 314/28 Europeiska unionens officiella tidning (Rättsakter vilkas publicering inte är obligatorisk) RÅDET

L 314/28 Europeiska unionens officiella tidning (Rättsakter vilkas publicering inte är obligatorisk) RÅDET L 314/28 Europeiska unionens officiella tidning 15.11.2006 II (Rättsakter vilkas publicering inte är obligatorisk) RÅDET RÅDETS BESLUT av den 7 november 2006 om att tillåta vissa medlemsstater att tillämpa

Läs mer

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Juni 2012

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Juni 2012 PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER Juni 2012 Belgien Göteborg City Bryssel S. Charleroi 12 2268 Göteborg Landvetter Bryssel 76 9004 Stockholm/Arlanda Bryssel 62 9255 Stockholm/Bromma Bryssel

Läs mer

Detta dokument är endast avsett som dokumentationshjälpmedel och institutionerna ansvarar inte för innehållet

Detta dokument är endast avsett som dokumentationshjälpmedel och institutionerna ansvarar inte för innehållet 2001L0018 SV 21.03.2008 003.001 1 Detta dokument är endast avsett som dokumentationshjälpmedel och institutionerna ansvarar inte för innehållet B EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS DIREKTIV 2001/18/EG av den

Läs mer

Förfarandet för utnämning av Regionkommitténs ledamöter. Utnämningsförfaranden i de olika medlemsstaterna

Förfarandet för utnämning av Regionkommitténs ledamöter. Utnämningsförfaranden i de olika medlemsstaterna Förfarandet för utnämning av Regionkommitténs ledamöter Utnämningsförfaranden i de olika medlemsstaterna SAMMANFATTNING I EU-fördragets förord anges bland målsättningarna för unionen att man ska fortsätta

Läs mer

Europeiska unionens råd Bryssel den 28 april 2016 (OR. en)

Europeiska unionens råd Bryssel den 28 april 2016 (OR. en) Europeiska unionens råd Bryssel den 28 april 2016 (OR. en) Interinstitutionellt ärende: 2016/0061 (NLE) 8112/16 JUSTCIV 69 RÄTTSAKTER OCH ANDRA INSTRUMENT Ärende: RÅDETS BESLUT om bemyndigande av ett fördjupat

Läs mer

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Mars 2012

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Mars 2012 PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER Mars 2012 Belgien Göteborg/Landvetter Bryssel Airport 76 9273 Göteborg/Säve Bryssel S. Charleroi 13 2457 Stockholm/Arlanda Bryssel Airport 68 9816 Stockholm/Bromma

Läs mer

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Januari 2011

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Januari 2011 PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER Januari 2011 Belgien Göteborg City Bryssel S. Charleroi 13 2457 Göteborg Landvetter Bryssel 75 7005 Stockholm/Arlanda Bryssel 42 5271 Stockholm/Bromma

Läs mer

KOMMISSIONENS GENOMFÖRANDEBESLUT. av den 22.10.2014

KOMMISSIONENS GENOMFÖRANDEBESLUT. av den 22.10.2014 EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 22.10.2014 C(2014) 7594 final KOMMISSIONENS GENOMFÖRANDEBESLUT av den 22.10.2014 om ändring av genomförandebeslut K (2011) 5500 slutlig, vad gäller titeln och förteckningen

Läs mer

FÖRHANDLINGARNA OM BULGARIENS OCH RUMÄNIENS ANSLUTNING TILL EUROPEISKA UNIONEN

FÖRHANDLINGARNA OM BULGARIENS OCH RUMÄNIENS ANSLUTNING TILL EUROPEISKA UNIONEN FÖRHANDLINGARNA OM BULGARIENS OCH RUMÄNIENS ANSLUTNING TILL EUROPEISKA UNIONEN Bryssel den 31 mars 2005 (OR. en) AA 2/2/05 REV 2 ANSLUTNINGSFÖRDRAGET: FÖRDRAGET UTKAST TILL RÄTTSAKTER OCH ANDRA INSTRUMENT

Läs mer

BILAGOR. Förslag till. EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS DIREKTIV om att minska svavelhalten i vissa flytande bränslen (kodifiering)

BILAGOR. Förslag till. EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS DIREKTIV om att minska svavelhalten i vissa flytande bränslen (kodifiering) EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 15.7.2014 COM(2014) 466 final ANNEXES 1 to 4 BILAGOR Förslag till EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS DIREKTIV om att minska svavelhalten i vissa flytande bränslen (kodifiering)

Läs mer

InterRail. Res fritt och bekvämt i hela Europa.

InterRail. Res fritt och bekvämt i hela Europa. InterRail Res fritt och bekvämt i hela Europa. 2014 Äventyr, bekvämlighet, valfrihet. Europa har så mycket att erbjuda: storstäder, pittoreska byar, vacker natur och spännande evenemang. Med InterRail

Läs mer

Stena Line Bilsemester 2014 TOTAL Total Kvinna Man 18 30 år 31 40 år 41 50 år 51 65 år

Stena Line Bilsemester 2014 TOTAL Total Kvinna Man 18 30 år 31 40 år 41 50 år 51 65 år Stena Line Bilsemester 2014 TOTAL Kön Ålder Total Kvinna Man 18 30 år 31 40 år 41 50 år 51 65 år Q4 Har du någon gång varit på bilsemester? Base: Alla respondenter n=1063 n=531 n=532 n=279 n=211 n=260

Läs mer

Detta dokument är endast avsett som dokumentationshjälpmedel och institutionerna ansvarar inte för innehållet

Detta dokument är endast avsett som dokumentationshjälpmedel och institutionerna ansvarar inte för innehållet 1992R3577 SV 01.07.2013 001.001 1 Detta dokument är endast avsett som dokumentationshjälpmedel och institutionerna ansvarar inte för innehållet B RÅDETS FÖRORDNING (EEG) 3577/92 av den 7 december 1992

Läs mer

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Mars 2011

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Mars 2011 PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER Mars 2011 Belgien Göteborg City Bryssel Charleroi 14 2646 Göteborg Landvetter Bryssel 81 7758 Stockholm/Arlanda Bryssel 69 8746 Stockholm/Bromma Bryssel

Läs mer

196 der Beilagen XXIV. GP - Staatsvertrag - 48 Schlussakte samt Erklärungen - Schwedisch (Normativer Teil) 1 von 10 SLUTAKT.

196 der Beilagen XXIV. GP - Staatsvertrag - 48 Schlussakte samt Erklärungen - Schwedisch (Normativer Teil) 1 von 10 SLUTAKT. 196 der Beilagen XXIV. GP - Staatsvertrag - 48 Schlussakte samt Erklärungen - Schwedisch (Normativer Teil) 1 von 10 SLUTAKT AF/CE/BA/sv 1 2 von 10 196 der Beilagen XXIV. GP - Staatsvertrag - 48 Schlussakte

Läs mer

Ansökningsomgång för projekt av gemensamt intresse inom området transeuropeiska transportnät

Ansökningsomgång för projekt av gemensamt intresse inom området transeuropeiska transportnät EUROPEISKA KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FÖR ENERGI OCH TRANSPORT DIREKTORAT B - Transeuropeiska nät - Energi och transporter Ansökningsomgång för projekt av gemensamt intresse inom området transeuropeiska

Läs mer

KOMMISSIONENS REKOMMENDATION. av den

KOMMISSIONENS REKOMMENDATION. av den SV SV SV EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 16.8.2010 K(2010) 5559 slutlig KOMMISSIONENS REKOMMENDATION av den 16.8.2010 om ändring av rekommendation om inrättande av en gemensam Praktisk handledning

Läs mer

KOMMISSIONENS FÖRORDNING (EU)

KOMMISSIONENS FÖRORDNING (EU) L 51/2 Europeiska unionens officiella tidning 25.2.2011 FÖRORDNINGAR KOMMISSIONENS FÖRORDNING (EU) nr 176/2011 av den 24 februari 2011 om de uppgifter som ska lämnas innan ett funktionellt luftrumsblock

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om flygplatsavgifter; SFS 2011:866 Utkom från trycket den 30 juni 2011 utfärdad den 22 juni 2011. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs 2 följande. Inledande bestämmelser

Läs mer

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. September 2011

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. September 2011 PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER September 2011 Belgien Göteborg City Bryssel Charleroi 13 2457 Göteborg Landvetter Bryssel 78 8231 Stockholm/Arlanda Bryssel 64 9280 Stockholm/Bromma Bryssel

Läs mer

Förslag till RÅDETS BESLUT

Förslag till RÅDETS BESLUT EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 12.6.2018 COM(2018) 453 final 2018/0239 (NLE) Förslag till RÅDETS BESLUT om ingående, på Europeiska unionens vägnar, av avtalet om att förebygga oreglerat fiske på det

Läs mer

9.4.2005 Europeiska unionens officiella tidning L 91/5

9.4.2005 Europeiska unionens officiella tidning L 91/5 9.4.2005 Europeiska unionens officiella tidning L 91/5 KOMMISSIONENS FÖRORDNING (EG) nr 546/2005 av den 8 april 2005 om anpassning av Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 437/2003 med avseende

Läs mer

RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL RÅDET, EUROPAPARLAMENTET, EUROPEISKA EKONOMISKA OCH SOCIALA KOMMITTÉN SAMT REGIONKOMMITTÉN

RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL RÅDET, EUROPAPARLAMENTET, EUROPEISKA EKONOMISKA OCH SOCIALA KOMMITTÉN SAMT REGIONKOMMITTÉN EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 17.6.011 KOM(011) 35 slutlig RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL RÅDET, EUROPAPARLAMENTET, EUROPEISKA EKONOMISKA OCH SOCIALA KOMMITTÉN SAMT REGIONKOMMITTÉN Andra rapporten

Läs mer

För delegationerna bifogas ett dokument om ovannämnda ärende som rådet (rättsliga och inrikes frågor) enades om den 20 juli 2015.

För delegationerna bifogas ett dokument om ovannämnda ärende som rådet (rättsliga och inrikes frågor) enades om den 20 juli 2015. Europeiska unionens råd Bryssel den 22 juli 2015 (OR. en) 11130/15 ASIM 62 RELEX 633 NOT från: till: Rådets generalsekretariat Delegationerna Föreg. dok. nr: 10830/2/15 REV 2 ASIM 52 RELEX 592 Komm. dok.

Läs mer

Bruno Eringstam, Prästängsskolan, Alvesta www.lektion.se

Bruno Eringstam, Prästängsskolan, Alvesta www.lektion.se 1 Försök att namnge Europas länder utan att titta i någon bok! Du får begynnelsebokstaven och det har inte någon betydelse i vilken ordning du skriver länder som börjar på samma bokstav! ALBANIEN : ANDORRA

Läs mer

18.10.2008 Europeiska unionens officiella tidning L 277/23

18.10.2008 Europeiska unionens officiella tidning L 277/23 18.10.2008 Europeiska unionens officiella tidning L 277/23 KOMMISSIONENS FÖRORDNING (EG) nr 1024/2008 av den 17 oktober 2008 om tillämpningsföreskrifter för rådets förordning (EG) nr 2173/2005 om upprättande

Läs mer

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER Vecka 28 2010 Belgien Göteborg-Landvetter Bryssel 16 1459 Stockholm/Arlanda Bryssel 7 905 Stockholm/Bromma Bryssel 18 1662 Stockholm/Skavsta Bryssel S.

Läs mer

Sveriges internationella överenskommelser

Sveriges internationella överenskommelser Sveriges internationella överenskommelser ISSN 1102-3716 Utgiven av utrikesdepartementet SÖ 2013:20 Nr 20 Protokoll om det irländska folkets oro rörande Lissabonfördraget Bryssel den 13 juni 2012 Regeringen

Läs mer

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Augusti 2011

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Augusti 2011 PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER Augusti 2011 Belgien Göteborg City Bryssel Charleroi 13 2457 Göteborg Landvetter Bryssel Airport 71 7416 Stockholm/Arlanda Bryssel Airport 33 4734 Stockholm/Bromma

Läs mer

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. September 2012

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. September 2012 PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER September 2012 Belgien Göteborg/Landvetter Bryssel 74 8886 Göteborg/Säve Bryssel S. Charleroi 13 2457 Stockholm/Arlanda Bryssel 61 8846 Stockholm/Bromma

Läs mer

Förordning (2011:443) om Europeiska unionens punktskatteområde

Förordning (2011:443) om Europeiska unionens punktskatteområde Skatter m.m./skatter m.m. 1 Förordning (2011:443) om Europeiska unionens punktskatteområde 1 [2101] Vid tillämpningen av lagen (1994:1563) om tobaksskatt ([3501] o.f.), lagen (1994:1564) om alkoholskatt

Läs mer

Destination Bokningsklass F 1 Bokningsklass F 2 Bokningsklass F 3 Bokningsklass R 1 Bokningsklass R 2 Bokningsklass R 3 Rabatt Flex Rabatt Rest.

Destination Bokningsklass F 1 Bokningsklass F 2 Bokningsklass F 3 Bokningsklass R 1 Bokningsklass R 2 Bokningsklass R 3 Rabatt Flex Rabatt Rest. Destination Bokningsklass F 1 Bokningsklass F 2 Bokningsklass F 3 Bokningsklass R 1 Bokningsklass R 2 Bokningsklass R 3 Rabatt Flex Rabatt Rest. Stockholm Arlanda - Amsterdam, Europa, PE Y S B P 10,0%

Läs mer

TRANSEUROPEISKA NÄT RIKTLINJER

TRANSEUROPEISKA NÄT RIKTLINJER TRANSEUROPEISKA NÄT RIKTLINJER Fördraget om Europeiska unionens funktionssätt (EUF-fördraget) omfattar de transeuropeiska nät inom transport-, energi- och telekommunikationssektorerna som först omtalades

Läs mer

PUBLIC EUROPEISKA UNIONENS RÅD. Bryssel den 30 oktober 2013 (OR. en) 14707/13 LIMITE PV/CONS 46 TRANS 524 TELECOM 259 ENER 460

PUBLIC EUROPEISKA UNIONENS RÅD. Bryssel den 30 oktober 2013 (OR. en) 14707/13 LIMITE PV/CONS 46 TRANS 524 TELECOM 259 ENER 460 Conseil UE EUROPEISKA UNIONENS RÅD Bryssel den 30 oktober 2013 (OR. en) 14707/13 UTKAST TILL PROTOKOLL 1 Ärende: 3261:a mötet i Europeiska unionens råd LIMITE PUBLIC PV/CONS 46 TRANS 524 TELECOM 259 ENER

Läs mer

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Februari 2011

PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER. Februari 2011 PLANERAT UTBUD I LINJEFART PÅ SVENSKA FLYGPLATSER Februari 2011 Belgien Göteborg City Bryssel S. Charleroi 12 2268 Göteborg Landvetter Bryssel 72 6723 Stockholm/Arlanda Bryssel 59 7353 Stockholm/Bromma

Läs mer

Europeiska unionens officiella tidning

Europeiska unionens officiella tidning 30.9.2014 L 284/9 KOMMISSIONENS GENOMFÖRANDEFÖRORDNING (EU) nr 1029/2014 av den 26 september 2014 om ändring av förordning (EU) nr 73/2010 om kvalitetskraven på flygdata och flyginformation för ett gemensamt

Läs mer

BILAGOR. till. Meddelande från kommissionen

BILAGOR. till. Meddelande från kommissionen EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 14.12.2015 COM(2015) 639 final ANNEXES 3 to 4 BILAGOR BILAGA III: Samlad bedömning av additionalitet (artikel 95 i förordningen om gemensamma bestämmelser) BILAGA IV:

Läs mer

DIREKTIV. (Text av betydelse för EES)

DIREKTIV. (Text av betydelse för EES) L 308/82 SV 29.10.2014 DIREKTIV KOMMISSIONENS DIREKTIV 2014/100/EU av den 28 oktober 2014 om ändring av Europaparlamentets och rådets direktiv 2002/59/EG om inrättande av ett övervaknings- och informationssystem

Läs mer

Bakgrund till utvidgningen av Schengen

Bakgrund till utvidgningen av Schengen MEMO/07/618 Bryssel den 20 december 2007 Bakgrund till utvidgningen av Schengen Den 14 juni 1985 undertecknade Konungariket Belgien, Förbundsrepubliken Tyskland, Franska republiken, Storhertigdömet Luxemburg

Läs mer