ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1"

Transkript

1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl Beslutande Övriga deltagande Anders Hygrell Birgit Strömberg Roger Hansson Bengt Johansson Inga Göransson Hans Stevander Claes Nordevik Stig Samuelsson Bengt Torstensson Sven Olsson Bo Andersson Lars-Åke Gustavsson tjänstgörande ersättare kl Se sidan två Utses att justera Roger Hansson Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen Henån, måndagen den 14 maj 2007 kl Sekreterare... Paragraf Börje Olsson Ordförande... Anders Hygrell Justerare... Roger Hansson BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Datum för anslags Datum för anslags uppsättande nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelseförvaltningen, Henån... Ulrika Swedenborg

2 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Övriga Deltagare Ewa Reinhold, kommunchef Börje Olsson, kanslichef Sven Pettersson, näringslivs- och landsbygdsutvecklare kl Nils Hulling, kollektivtrafikplanerare kl Attila Ungvari, representant Västtafik kl Thomas Larsson, representant Västtrafik kl Lars-Åke Gustavsson, ej tjänstgörande ersättare kl Rolf Karlsson, ej tjänstgörande ersättare kl

3 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3 KS 93 Dnr 2007/ Näringslivsrapport Näringslivs- och landsbygdsutvecklaren redogör för pågående ärenden inom sitt verksamhetsområde samt stämmer av vissa näringslivsfrågor. Rapporten läggs till handlingarna.

4 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4 KS 94 Dnr 2007/ Information från Västtrafik och genomgång av kommunens kollektivtrafikplanering Representanter från Västtrafik är kallade för att informera om kollektivtrafiken. Informationen läggs till handlingarna.

5 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5 Exp: Trafikhandläggaren KS 95 Dnr 2007/ Förordnande av parkeringsvakter i Orust kommun Securitas lämnar i skrivelse uppgifter om att ändra och utöka parkeringsvakterna för bevakningsuppdrag inom Orust kommun. Föreslås att följande utses som parkeringsvakter Fredrik Althén Mölndal Tjänstenr 3064 Anna Eklund Göteborg Tjänstenr 3087 Monica Hansson Göteborg Tjänstenr 3007 Zbignew Hebdzynski V. Frölunda Tjänstenr 3067 Sten Pettersson Styrsö Tjänstenr 3014 Jan-Erick Andersson Göteborg Tjänstenr 3013 Inga-Maj Bernhardsson Göteborg Tjänstenr 3155 Lina Olofsson Göteborg Tjänstenr 3158 Dragan Jeremic Göteborg Tjänstenr 3153 Reza Chitsaz Göteborg Tjänstenr 3150 Lise-Lott Carlsson Göteborg Tjänstenr 3059 Amal Haddjeri Göteborg Tjänstenr 3109 Samt att tidigare förordnande enligt nedan, ska upphöra att gälla Torbjörn Mauersteg Kaja Leesment Susanne Pasanen Afshin Taheri Mahmoud Emami Kommunstyrelsen beslutar att förordna ovanstående parkeringsvakter till övervakning inom Orust kommun att tidigare förordnanden av parkeringsvakter skall upphöra att gälla.

6 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6 Exp: Kommunchef KS 96 AU 73 Dnr 2007/ Bestämmelser om kö för sjöbodstomt och policy för lägenhetsarrende och anläggningsarrende vid försäljning av sjöbodar på kommunal mark Orust kommun har idag bestämmelser för fördelning av sjöbodsplatser som antogs av tekniska nämnden Kommunfullmäktige antog att beslut att frångå bestämmelserna för fördelning av sjöbodar på Käringön och prioritera enligt följande: Sökande i kön som har hus och verksamhet med anknytning till sjön, samt därefter fastboende kommer att prioriteras vid tilldelningen. Kommunstyrelsen beslutade , 141 att som förtydligande till nuvarande arrenderegler för sjöbodar skall endast yrkesfiskare prioritet nr 1 i kommunens sjöbodskö få företräde till arrende före annan köpare av sjöbod och brygga. För att underlätta och förtydliga fördelningen av sjöbodsplatser har nya bestämmelser tagits fram av kommunstyrelseförvaltningens tekniska enhet i PM daterat Under arbetets gång har dialog förts med några andra kustkommuner i Bohuslän. Vid försäljning av sjöbod på kommunal mark har det upprättats en policy för lägenhetsarrende och en för anläggningsarrende. För att kommunen ska upplåta nytt arrendeavtal på kommunal mark krävs att arrendatorn är folkbokförd eller äger bostadsfastighet i Orust kommun. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige beslutar att anta nya bestämmelser om kö för sjöbodstomt i Orust kommun som gäller från , att anta policy för lägenhetsarrende vid försäljning av sjöbodar på kommunal mark som gäller från , och att anta policy för anläggningsarrende vid försäljning av sjöbodar på kommunal mark som gäller från , och

7 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7 att bestämmelser för fördelning av sjöbodsplatser i Orust kommun antagen av Tekniska nämnden upphör att gälla från , och att avsteg från bestämmelser för fördelning av sjöbodar på Käringön antagen av kommunfullmäktige upphör att gälla från , samt att som förtydligande till nuvarande arrenderegler för sjöbodar antagen av kommunstyrelsen upphör att gälla från Bo Andersson föreslår kommunstyrelsen besluta att återremittera ärendet för ytterligare genomgång av fördelningsprinciperna, samt möjligheter att tillskapa fler områden för sjöbodar. Kommunstyrelsen bifaller Bo Anderssons förslag.

8 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8 Exp: Kollektivtrafikhandläggaren Kollektivtrafikgruppen KS 97 AU 74 Dnr 2007/ Förändringar i färjetrafiken Orust kommun har fått till stånd en parkering för bilar vid Tuvesvik. Kommunen har arbetat med frågan under ett antal år. Det har under många år rått parkeringsproblem i Hälleviksstrand. Under förra sommaren bedrevs en försökslinje mellan Tuvesvik och Käringön för att klara parkeringarna för besökande till Käringön. Kommunen har ett minskat resande till Gullholmen/Härmanö och en liten ökning i resande till Käringön. I förslag från kollektivtrafikhandläggaren föreslås att försökslinjen permanentas. Denna tillkommande trafik kostar cirka kronor. Det föreslås därför att fyra turer till Gullholmen tas bort. De turer som försvinner är sådana som ej har anslutningar till busstrafiken. Vidare föreslås två kvällsturer till Käringön försvinna på tisdag och torsdag. Dessa har gått som beställningstrafik. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar att genomföra ovan redovisade åtgärder i färjetrafiken. Kommunstyrelsen beslutar att inte permanenta försökslinjen men att fortsätta linjen ytterliggare ett år, och att uppdra till kollektivtrafikgruppen att förändra turtätheten i övrigt för att finansiera den nya linjen, dock inte genom borttagande av de två till Käringön angivna kvällsturerna.

9 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9 KS 98 AU 75 Dnr 2007/ Motion om översyn av sanitetsförhållandena och tillgängligheten på Orusts badplatser Hans Stevander, socialdemokraterna föreslår i motion kommunfullmäktige besluta att uppdra till kommunstyrelsen att i samråd med barn- och utbildningsförvaltningen skyndsamt utreda sanitets- och tillgänglighetssituationen vid Orusts badplatser. I yttrande över motionen beslutar barn- och utbildningsnämnden att hemställa hos kommunstyrelsen att den måtte tillsätta en utredning, i samverkan med barn- och utbildningsförvaltningens fritidskonsulent, som bland annat klargör: 1: kommunens övergripande ambition och målsättning för badplatserna i Orust kommun. 2. kommunens syn på ansvarsförhållandet mellan kommunstyrelsen, barn-och utbildningsnämnden och föreningar nu och i framtiden. 3. ansvarsfrågan enligt lagen om skydd mot olyckor, d v s ägarförhållanden m m utifrån skyldigheten att analysera och vidta åtgärder för att förebygga skador m m vid badplatserna. 4. underlag och kostnadsberäkningar för en varaktig och ändamålsenlig lösning av sanitetsfrågan vid de olika badplatserna. 5. underlag och kostnadsberäkningar för handikappanpassning och tillgänglighet ur relevanta aspekter vid de olika badplatserna och att föreslå att senare beslut med ledning av resultatet av ovanstående utredning bör ligga till grund för motsvarande medelstilldelning till ansvariga nämnder samt att föreslå kommunfullmäktige att med hänvisning till förvaltningens yttrande och nämndens förslag anse motionen besvarad. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige beslutar att med hänvisning till barn- och utbildningsnämndens yttrande och PM anse motionen besvarad. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Enligt arbetsutskottets förslag.

10 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 10 Exp: Personal chef Sociala omsorgsnämnden Kommunchefen KS 99 AU 77 Dnr 2006/ Arbetsmarknadsfrågor På Orust Frågan om en arbetsmarknadsenhet på Orust har väckts vid flera tillfällen, senast fattade kommunfullmäktige att med bifall till motionen utreda förutsättningarna för inrättande av en arbetsmarknadsenhet med medskick av följande direktiv: utredningen ska bl. a belysa vilka grupper som har behov av arbetsmarknadsinsatser och som i första hand inte tillgodoses genom traditionella arbetsförmedlingsinsatser. Kostnader för en verksamhet dimensionerad efter det behov som tros föreligga samt möjligheter till finansiering från andra än kommunen (EU-projektmedel, andra huvudmän etc). Eventuell samverkan i någon form med Stenungsunds och Tjörns kommuner. Utifrån den nya regeringens hållning i arbetsmarknadsfrågor har situationen för Orust kommuns del förändrats. Arbetsförmedlingens insatser och stöd liksom försäkringskassans insatser kommer och har redan förändrats. För Orust kommuns del har bland annat datortekstjänsten lagts ner vilken hade ett studievägledningsuppdrag, steget före studievägledning, vid sidan av praktikanskaffning för i princip alla personkretsar. För sociala omsorgsförvaltningens del har andelen ungdomar mellan år som uppbär så kallat försörjningsstöd ökat. Under 2005 uppbar 27 ungdomar i denna grupp försörjningsstöd och fram till nu är siffran uppe i 43 ungdomar. Orsaken till denna ökning är de ändrade förhållanden som nu råder på arbetsmarknaden. Det stöd som förut gavs inom de arbetsmarknadspolitiska åtgärderna överförs nu till kommunerna. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar att uppdra till förvaltningarna att snarast samverka för att starta aktiviteter utifrån det förslag som upprättats, samt att påskynda utredningen om inrättandet av en så kallad arbetsmarknadsenhet i Orust kommun.

11 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11 Roger Hansson och Bengt Johansson yrkar bifall till arbetsutskottets förslag. Kommunstyrelsen bifaller arbetsutskottets förslag.

12 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 12 KS 100 AU 79 Dnr 2007/ Medel till tjänst för ansökan om bidrag för klimatinvesteringsprogram Klimp är statliga miljöbidrag som delas ut till lokala projekt för minskade utsläpp av växthusgaser. För 2008 omfattar klimpanslaget 392,75 mkr och sista ansökningsdatum är preliminärt 1 november Orust kommun har ett antal investeringsprojekt där bidrag är möjliga att få framför allt de projekt som omfattar konvertering av fossila bränslen till Biobränsle, men också mindre projekt som t.e.x. energieffektivisering i kommunala fastigheter, (ventilation byte av belysning, fönster m m). Riktade bidrag till allmänheten som inom ett projekt genomför energieffektiviseringar är också möjliga att få. Även företag inom kommunen som genomför energieffektiviseringar har motsvarande möjlighet till bidrag. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar att under förutsättning av kommunfullmäktiges medelsbeviljande inrätta en projekttjänst på kommunstyrelseförvaltningens tekniska enhet som bidragshandläggare för klimatinvesteringsprogrammet. C:a 25/40 under tiden Kommunfullmäktige beslutar att för administration av bidragsansökningar för klimatinvesteringar till kommunstyrelsen anslå kronor; medel att utgå av eget kapital. Bengt Johansson och Sven Olsson yrkar bifall till arbetsutskottets förslag. Kommunstyrelsen bifaller arbetsutskottets förslag. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige. Enligt arbetsutskottets förslag.

13 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 13 KS 101 Anmälan av beslut fattade med stöd av delegation Kommunstyrelsens arbetsutskott Beslut fattade vid sammanträde , Personalärenden Beslut enligt löp nr Förköpsärenden Beslut fattade enligt förteckning Trafikärenden Parkeringstillstånd enligt förteckning daterad Transporttillstånd daterad Färdtjänst Beviljad färdtjänst enligt förteckning Daterad Mark och planering/upplåtelser och överlåtelser m m Hyreskontrakt - Bostäder enligt förteckning Förlängning av tid för påbörjande av byggnation på Kommunala tomter, Köpekontrakt enligt löp nr 8-9 Ansökan om fastighetsreglering enligt löp nr 8-32 Dnr 2007/ Dnr 2007/ Dnr 2007/ Dnr 2007/ Dnr 2007/ Dnr 2007/ Anmälan läggs till handlingarna.

14 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 14 KS 102 Dnr 2007/ Anmälan av inkomna skrivelser Kommunens revisorer, Pm avseende granskning av årsredovisningen för år 2006 April 2007 Anmälan läggs till handlingarna.

15 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 15 Exp: Barn- och utbildningsnämnden Tekniska enheten KS 103 AU 81 Dnr 2004/ Renovering/ombyggnad av Henåns skola Arbetsutskottet beslutade efter redovisning av om-och tillbyggnadsförslag som rymmer all förskole- och grundskoleverksamhet samt Komvux och övrig gymnasieverksamhet att projekteringen får fortsätta enligt redovisat förslag. Arbetsutskottet beslutade att återuppta ärendet efter partidiskussioner samt att projekteringen av byggnad C (köket) får fortsätta enligt redovisat förslag. Barn- och utbildningsnämnden begär i skrivelse av att kommunstyrelsen snarast dels redovisar planerade åtgärder för att komma tillrätta med problemen avseende fastigheterna på kort och lång sikt, dels att kommunstyrelsen, utifrån det beslut som fattades av nämnden i samband med antagandet av budget 2007, redogör för planerna för en ombyggnad av Henåns skola utifrån genomförd projektering. Arbetsutskottet beslutade att i enlighet med hittills framtagen idéskiss ( ), fullfölja arbetet med tillbyggnad av Henåns skola med bl a framtagande av underlag för investering och projektering, samt att meddela barn- och utbildningsnämnden beslutet. Föreligger underlag för avstämning. Arbetsutskottet beslutar med anledning av underlaget att vidhålla sitt beslut av Arbetsutskottet beslutade att upphäva sina tidigare fattade beslut 164 och 175 från 2006 vad avser om- och tillbyggnad av Henåns skolor förutom C-byggnaden som redan är igång och förutom lösningen av trafiksituationen runt Henåns skola, samt att uppmana barn- och utbildningsnämnden att skyndsamt ta fram nya direktiv för renovering och ombyggnad av Henåns skolor. Barn- och utbildningsnämnden beslutar att hemställa till kommunstyrelsen att omgående och utan dröjsmål ta fram en akut åtgärdsplan för de brister i arbetsmiljön som uppmärksammats på Henåns skola, samt att för kommunstyrelsen påpeka vikten av dessa åtgärder om möjligt är slutförda innan läsåret 2007/2008 start, samt att uppdra åt förvaltningen att bevaka och stödja arbetet och hålla nämnden fortlöpande informerad om arbetets gång, samt att till kommunstyrelsen hemställa om projektering för en ombyggnad/marginell tillbyggnad och därmed bereda plats för de verksamheter som idag bedrivs på Henåns skola samt vuxenutbildningens och gymnasieskolans teoretiska delar, samt att nämnden snarast erhåller tidsplan, ekonomisk

16 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 16 kalkyl samt fortlöpande hålls informerad, och att renoveringen av Henåns skola bör vara genomförd före innevarande mandatperiods utgång. Föreligger förslag till åtgärdsplan framtagen av kommunstyrelseförvaltningens tekniska enhet och barn- och utbildningsförvaltningen. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen att godkänna åtgärdsplan daterad , samt att de brister som enligt planen skall åtgärdas på kort sikt skall vara genomförda innan läsåret 2007/2008 startar, samt att påbörja projekteringen i enlighet med barn- och utbildningsnämndens hemställan , och att snarast till barn- och utbildningsnämnden redovisa tidsplanering och ekonomisk kalkyl för renovering/ombyggnad av Henåns skola. Denna paragraf förklaras omedelbart justerad. Bengt Johansson yrkar bifall till arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen bifaller arbetsutskottets förslag.

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Centrumhuset Henån kl

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Centrumhuset Henån kl ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15-12.45 Beslutande Anders Hygrell Bengt Johansson Björn Persson Sven Olsson Roger Hansson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Centrumhuset Henån kl

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Centrumhuset Henån kl ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15-11.30 Beslutande Roger Hansson Gunilla Josefsson Bo Andersson Holger Formgren Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan 2

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15 08.55 Beslutande Bo Andersson Henry Gustafsson Roger Hansson 34-35, 37-42 Bengt Torstensson Gunilla Josefsson Bengt Johansson

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Beslutande Centrumhuset Henån kl.17.00-17.30 Bo Andersson Henry Gustafsson Roger Hansson Bengt Torstensson Gunilla Josefsson Bengt Johansson Holger Formgren

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :00-17:00

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :00-17:00 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2011-08-31 14:00-17:00 Beslutande Roger Hansson Gunilla Josefsson 14:00-15:30 32-33 Veronica Almroth Claes Nordevik 15:30-17:00 34-35 Ingrid Cassel Bengt Johansson

Läs mer

Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen, Henån måndagen 22 oktober 2007 kl.16.00. Ordförande... Paragraf 166-175 BEVIS

Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen, Henån måndagen 22 oktober 2007 kl.16.00. Ordförande... Paragraf 166-175 BEVIS ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15-11.50 Beslutande Anders Hygrell Bengt Johansson Björn Persson Sven Olsson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera Björn

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån torsdag den 7 augusti, 2008 kl 18.30-19.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att Justera Enligt förteckning Ewa Reinhold,

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-06-23. Lars-Åke Gustavsson. Omedelbar justering. Sekreterare.. Paragraf 129-131 Michael Severin BEVIS

Kommunstyrelsen 2010-06-23. Lars-Åke Gustavsson. Omedelbar justering. Sekreterare.. Paragraf 129-131 Michael Severin BEVIS 1 Kommunstyrelsen 2010-06-23 Plats och tid Stala Församlinghem 2010-06-23 18:00-18:20 Beslutande Gunilla Josefsson Bengt Torstensson Anders Fröjdö Lars-Åke Gustavsson Birgit Strömberg Bengt Johansson Ingrid

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum :00-17:20. Lars-Åke Gustavsson. Sekreterare.. Paragraf Olof Borgmalm BEVIS

Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum :00-17:20. Lars-Åke Gustavsson. Sekreterare.. Paragraf Olof Borgmalm BEVIS 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-12-13 17:00-17:20 Beslutande Bengt Torstensson Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Tomas Nyberg Bo Andersson Lars-Åke Gustavsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-08-25. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön 2014-08-25 16:00-17:25

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-08-25. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön 2014-08-25 16:00-17:25 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön 2014-08-25 16:00-17:25 Beslutande Kristina Svensson Kerstin Gadde Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Inga Göransson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-9:40

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-9:40 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-01 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-09-01 8:15-9:40 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Anders Fröjdö Gunilla Josefsson Övriga

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen :15-9:45

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen :15-9:45 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2014-08-13 8:15-9:45 Beslutande Kristina Svensson Kerstin Gadde Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Sven Olsson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15 12.00 Beslutande Bo Andersson Henry Gustafsson Roger Hansson Bengt Torstensson Gunilla Josefsson Bengt Johansson Horst Sauer

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-17. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-02-17 8:15-13:45

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-17. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-02-17 8:15-13:45 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-17 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-02-17 8:15-13:45 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Gunilla Josefsson

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15-11.45 Beslutande Bo Andersson Henry Gustafsson Roger Hansson Bengt Torstensson Gunilla Josefsson Bengt Johansson Holger Formgren

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-08-29. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1, 2012-08-29 08.15-10.45

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-08-29. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1, 2012-08-29 08.15-10.45 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1, 2012-08-29 08.15-10.45 Beslutande Kristina Svensson Bengt Torstensson Veronica Almroth Anders Hygrell Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Centrumhuset Henån kl

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Centrumhuset Henån kl ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15-16.00 Beslutande Roger Hansson Gunilla Josefsson Bo Andersson kl.10.15-16.00 144-147 Holger Formgren Bengt Johansson Henry

Läs mer

Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen, Henån måndagen 31 mars 2008 kl Ordförande... Paragraf BEVIS

Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen, Henån måndagen 31 mars 2008 kl Ordförande... Paragraf BEVIS ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset, Henån kl 08.15-12.20 Beslutande Anders Hygrell Bengt Johansson Björn Persson Sven Olsson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-12:15

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-12:15 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-08-18 8:15-12:15 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Gunilla Josefsson

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Beslutande Ledamöter Ersättare. Övriga deltagande, se sidan 2. Sekreterare... Paragrafer 144-156 Mona Olsson

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Beslutande Ledamöter Ersättare. Övriga deltagande, se sidan 2. Sekreterare... Paragrafer 144-156 Mona Olsson ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15 11-00 Beslutande Ledamöter Ersättare Bo Andersson Henry Gustafsson Roger Hansson Birger Lagerström Gunilla Josefsson Bengt

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-10:15

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-10:15 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-03-07 8:15-10:15 Beslutande Kristina Svensson Bengt Torstensson Veronica Almroth Ingrid Cassel Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2009-12-16 8:15-12:15

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2009-12-16 8:15-12:15 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2009-12-16 8:15-12:15 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Gunilla Josefsson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15-11.00 Beslutande Bo Andersson Henry Gustafsson Roger Hansson Bengt Torstensson Gunilla Josefsson Bengt Johansson Holger Formgren,

Läs mer

Plats och tid Centrumhuset, Henån, kl. 08.15-12.45

Plats och tid Centrumhuset, Henån, kl. 08.15-12.45 Plats och tid Centrumhuset, Henån, kl. 08.15-12.45 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Gerhard Andersson, tjg ersättare Maivor Johansson Einar Jansson Lars Edström Ingemar Martinsson Sven-Ove Tjörnebro Övriga

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-12:20

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-12:20 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1 2011-09-21 8:15-12:20 Beslutande Roger Hansson Gunilla Josefsson Veronica Almroth Ingrid Cassel Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15-12.05 Beslutande Bo Andersson Henry Gustafsson Roger Hansson Eva Thorberntsson Gunilla Josefsson Bengt Johansson Holger Formgren

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån 18 maj, kl

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån 18 maj, kl ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån 18 maj, kl 18.30-20.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att Justera Enligt förteckning Mona Olsson, kommunjurist Ewa Reinhold,

Läs mer

Plats och tid Kajutan, Henån :30 21:25

Plats och tid Kajutan, Henån :30 21:25 Orust kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kommunfullmäktige 2010-01-28 Plats och tid Kajutan, Henån 2010-01-28 18:30 21:25 Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Anders Ekström, t f

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen :15-10:00

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen :15-10:00 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen 2014-04-09 8:15-10:00 Beslutande Kristina Svensson Lotta Husberg Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Sven Olsson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Centrumhuset Henån kl

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Centrumhuset Henån kl ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15-15.30 Beslutande Anders Hygrell Bengt Johansson Björn Persson Sven Olsson Roger Hansson 13.00-15.30 180-184 Övriga deltagande

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15 11.40 Beslutande Ledamöter Ersättare Catharina B. Bråkenhielm Bo Andersson Birger Lagerström Lars-Åke Gustavsson Torsten Olegård

Läs mer

Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-9:40

Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-9:40 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1 2013-11-13 8:15-9:40 Beslutande Hans Stevander Lotta Husberg Kerstin Gadde Ulf Sjölinder Claes Nordevik Lisbeth Arff Els-Marie Ragnar Ingrid Cassel Lars-Åke Gustavsson

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-12-03 1 [15] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 09.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Kommunledningskontoret

Kommunledningskontoret 2003-11-26 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.55 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-9:45. Lars-Åke Gustavsson

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-9:45. Lars-Åke Gustavsson 1 Kommunstyrelsen 2010-08-11 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1 2010-08-11 8:15-9:45 Beslutande Roger Hansson Gunilla Josefsson Bengt Torstensson Anders Fröjdö Lars-Åke Gustavsson Birgit Strömberg

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Stala församlingshem, kl 18.30 20.00 Beslutande Enligt förteckning Övriga deltagande Mona Olsson, kommunjurist Ewa Reinhold, kommunchef Tommy Håkansson,

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTKOLL 1. Kommunfullmäktige

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTKOLL 1. Kommunfullmäktige ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTKOLL 1 Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån torsdag den 30 augusti, 2007 kl 18.30-20.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att Justera Justeringens plats och tid Enligt

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni 2017 1 (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 10.40-11.45 Ajournering Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders Nilsson (V) Christer

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån :15-10:00

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån :15-10:00 1 Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån 2014-06-11 8:15-10:00 Beslutande Kristina Svensson Kerstin Gadde Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Inga Göransson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Högholmen, Henån :15-12:45. Medborgarservice, Henån Torsdag

Plats och tid Sammanträdesrum Högholmen, Henån :15-12:45. Medborgarservice, Henån Torsdag 1 Plats och tid Sammanträdesrum Högholmen, Henån 2017-12-05 08:15-12:45 Beslutande Kerstin Gadde (S), ordförande Lars Larsson (C) Kristina Svensson (MP) Hans Pettersson (M) Veronica Almroth (L) Övriga

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-12:25

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-12:25 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-11-17 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-11-17 8:15-12:25 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Anders Fröjdö Övriga

Läs mer

Måndag 14 januari 2019, Kl. 16:00. Mats Pettersson, kommunchef Maria Landström, kommunsekreterare. Maria Landström.

Måndag 14 januari 2019, Kl. 16:00. Mats Pettersson, kommunchef Maria Landström, kommunsekreterare. Maria Landström. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Utses att justera Justeringens plats och tid Beslutande Övriga deltagare Gällivare Folkets hus, Blå Forell Måndag 14 januari 2019 kl.13:15 13:45 Fredric Olofsson

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-09 1 [10] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 10.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen (1) 2014-02-12 8:15 Ledamöter Ersättare Kristina Svensson

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl Beslutande Roger Eklund (S) ordförande. Andreas Trygg (V)

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl Beslutande Roger Eklund (S) ordförande. Andreas Trygg (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30-11.00 ande Roger Eklund (S) ordförande Lena Vilhelmsson (S) ersättare Andreas Trygg (V) ledamot Daniel Åkervall (MP) ledamot Ola Saaw

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 8.15 11.45 Beslutande Bo Andersson Ersättare Henry Gustafsson Roger Hansson Bengt Torstensson Gunilla Josefsson Bengt Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl 13:30 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), Ordförande Joakim Magnusson (C), 1:e vice ordförande Lars-Åke Bergstrand (S) Mira

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2000-10-30 1

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2000-10-30 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2000-10-30 1 Plats och tid Kommunkontoret, kl. 17.00 18.00 Beslutande Jan-Evert Halldin (s), ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Benny Andersson (s), Eva Lind (s)

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2009-01-19 1-10

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2009-01-19 1-10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2009-01-19 1-10 Plats och tid Sammanträdesrum Norrtull, kl 14.00-15.40 Beslutande Thomas Olson (fp), ordf Leif Larsson (c) Jan Hagelbrand (c) Ulla-Britt

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-29. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-02-29 8:15 11.35

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-29. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-02-29 8:15 11.35 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-02-29 8:15 11.35 Beslutande Ingrid Cassel Anders Hygrell Kristina Svensson Bengt Torstensson Veronica Almroth Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera

Läs mer

Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen Henån, måndagen den 14 april, 2008 kl Sekreterare... Paragraf Börje Olsson BEVIS

Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen Henån, måndagen den 14 april, 2008 kl Sekreterare... Paragraf Börje Olsson BEVIS ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån 2008-04-09 kl 08.15-11.40 Beslutande Anders Hygrell Birgit Strömberg, kl. 09.15-11.40 63-76 Roger Hansson Bengt Johansson Inga Göransson

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-03-04 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-10.30, 11.00-11.20. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande 14-21 Christin Löfstrand (V) vice ordförande Pär

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-03-28. Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15-12.30

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-03-28. Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15-12.30 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15-12.30 Beslutande Anders Hygrell Bengt Johansson Björn Persson Sven Olsson Gunilla Josefsson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses

Läs mer

Gun Törnblad stadsarkitekt, , 265 Christina Johansson planarkitekt, 257 Ola Lindholm markchef, 258 Kari Anttila fastighetsansvarig, 263

Gun Törnblad stadsarkitekt, , 265 Christina Johansson planarkitekt, 257 Ola Lindholm markchef, 258 Kari Anttila fastighetsansvarig, 263 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.10 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Lena Vilhelmsson (S) ersättare Daniel Åkervall (MP) ledamot,

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-08-27 1 [7] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret kl 18.30 20.30 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson,

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Monica Lantz Thomas Uppman Stefan Ohlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Andreas Trygg (V) Daniel Åkervall (MP) ... Fredrik Alm. ... Elizabeth Salomonsson. ... Ola Saaw. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Andreas Trygg (V) Daniel Åkervall (MP) ... Fredrik Alm. ... Elizabeth Salomonsson. ... Ola Saaw. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.00-09.10, 10.30-11.00 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) vice ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Daniel Åkervall

Läs mer

Protokoll 1 (8) Se nästa sida. 237 och 239 justerades omedelbart. Annika Jansson. Johan Bolinder (M) Eva Hallmer Lindahl (L) Anslag/bevis

Protokoll 1 (8) Se nästa sida. 237 och 239 justerades omedelbart. Annika Jansson. Johan Bolinder (M) Eva Hallmer Lindahl (L) Anslag/bevis Protokoll 1 (8) Plats och tid Nils/Holger, kommunhuset i Skurup, 2019-06-17, kl. 08.30 11.40 Beslutande Övriga närvarande Justerade paragrafer Se nästa sida. Annika Jansson, sekreterare Christian Björkqvist,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.00-13.25 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-03-28 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) 2004-02-04 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 09.45-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Utvecklingschef

Läs mer

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S)

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S) Protokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen kl. 15.30 15.50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Torbjörn Karlsson (S), Ordförande Jan Isaksson (M) Bertil Larsson (SÖS), Vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-02. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2011-03-02 8:15

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-02. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2011-03-02 8:15 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-02 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2011-03-02 8:15 Beslutande Roger Hansson 8:15-11:30 6-13 Kerstin Gadde Claes Nordevik Ingrid Cassel Bengt Johansson

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige 2003-08-28. Ewa Reinhold, kommunchef

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige 2003-08-28. Ewa Reinhold, kommunchef ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Aulan, Ängås skola, 18.30 20.40 Beslutande Enligt förteckning Övriga deltagande Mona Olsson, kommunjurist Ewa Reinhold, kommunchef Utses justera Hans

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :05-14:45

Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :05-14:45 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1 2014-01-16 13:05-14:45 Beslutande Alexander Hutter Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Anders Wingård Els-Marie Ragnar Ingrid Cassel Lars-Åke

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(9) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2018-10-23 1 (7) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Hallstahammar, klockan 14.00 15.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Kjell Ivemyr

Läs mer

Ewa Westling Olzon (M), ordförande Carina Schön (S) Dick Pettersson (C) Kommunkontoret, torsdag 29 november 2018 kl

Ewa Westling Olzon (M), ordförande Carina Schön (S) Dick Pettersson (C) Kommunkontoret, torsdag 29 november 2018 kl Plats och tid Heby kommunkontor, stora sammanträdesrummet fredag kl. 08.30-10.45 Beslutande Ewa Westling Olzon (M), ordförande Carina Schön (S) Dick Pettersson (C) Ej tjänstgörande ersättare Anne-Charlotte

Läs mer

Anders Björklund (ÅÅ)

Anders Björklund (ÅÅ) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2011-05-04 1 (9) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 2:a våningen 16.30 17.45 Beslutande Ewa Wemby (M) Heléne Fritzon

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 11.30 Beslutande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande. Andreas Trygg (V)

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 11.30 Beslutande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande. Andreas Trygg (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 11.30 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Ola Saaw (M) ledamot Jenny Adolphson

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Rose-Marie Jönsson

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Rose-Marie Jönsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 15.00 17.45 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15 10.30 Beslutande Bo Andersson Henry Gustafsson Roger Hansson Eva Thorberntsson Gunilla Josefsson Bengt Johansson Holger Formgren

Läs mer

Plats och tid Centrumhuset, Henån, sammanträdesrum Årholmen, klockan 09:00

Plats och tid Centrumhuset, Henån, sammanträdesrum Årholmen, klockan 09:00 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad inkallar vederbörande ersättare Plats och tid Centrumhuset, Henån, sammanträdesrum Årholmen, 2019-03-06 klockan 09:00 Ledamöter Ulla

Läs mer

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.., KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 17:15-18:30 Göran Pettersson (M),

Läs mer

Martina Jansson (S) och Monica Samuelsson (KD) Vid protokollet administrativ chef Kristina Odelberg.

Martina Jansson (S) och Monica Samuelsson (KD) Vid protokollet administrativ chef Kristina Odelberg. 2019-02-25 1 (8) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal kl. 13.15-14.40 Beslutande Henrik Tvarnö (S) ordf. Carina Bardh (M), Dan Ljungström (C), Jan Johansson (VF) och Lars Brihall (VF). Tjänstgörande

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-27 1 Plats och tid Beslutande Skolkansliet, Malung Kl. 08.00-10.00 Sofia Söderström (S), ordförande Ann-Christine Tangen (M) Thomas Fehrm (V) Övriga

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Trollhollmen, Henån :15-14:00

Plats och tid Sammanträdesrum Trollhollmen, Henån :15-14:00 1 Plats och tid Sammanträdesrum Trollhollmen, Henån. 2018-01-11 08:15-14:00 Beslutande Kerstin Gadde (S), ordförande Lars Larsson (C) Kristina Svensson (MP) Anders Arnell (M), tjänstgörande ersättare Veronica

Läs mer

Tid Onsdagen den 7 oktober 2015, kl I Ann-Christine Furustrand (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott

Tid Onsdagen den 7 oktober 2015, kl I Ann-Christine Furustrand (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott o Österåker Tid Onsdagen den 7 oktober 2015, kl 10.50- I 1.30 Plats Närvarande Utses att justera, 10:2 Largen, Alceahuset, Åkersberga Enligt bifogad

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Gunilla Josefsson

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-12-03. 1 Revisorernas årliga övergripande granskning 2013 KS 13/242. 2 Information till kommunstyrelsen KS 13/6

Sammanträdesdatum 2013-12-03. 1 Revisorernas årliga övergripande granskning 2013 KS 13/242. 2 Information till kommunstyrelsen KS 13/6 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-12-03 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 3 december 2013, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Revisorernas

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 18.45 21.00 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 15.00-15.15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2006-11-22 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Tommy Nilsson (s) ordf Lars Olsson (c)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2015-04-28 1(9) Charles MacWange (KD) Håkan Sandberg (FP) 96-del av 98

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2015-04-28 1(9) Charles MacWange (KD) Håkan Sandberg (FP) 96-del av 98 2015-04-28 1(9) Plats och tid Päronsalen kl. 14:00-15:50 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Fredrik Bengtsson (S) Christoffer Karlsson (MP) ersätter Per-Arne Andersson (V) Linda Strand (S) Lisa Malm

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-04-29 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) 29-33 Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2014-04-09 8:15. Jan Eriksson, kommunchef Olof Borgmalm, nämndsekreterare.

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2014-04-09 8:15. Jan Eriksson, kommunchef Olof Borgmalm, nämndsekreterare. 1 Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2014-04-09 8:15 Ledamöter Kristina Svensson Lotta Husberg

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin Jarl (s), 2:e vice ordförande

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin Jarl (s), 2:e vice ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 13.00 17.15 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1999-05-17 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-10-17. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 5 2012-10-17 08:15-11:10

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-10-17. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 5 2012-10-17 08:15-11:10 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 5 2012-10-17 08:15-11:10 Beslutande Kristina Svensson Veronica Almroth Bengt Johansson Kerstin Gadde Anders Hygrell Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Plats och tid Folkets hus, Måndagen den 16 december 2013, kl. 09.00 09.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordf. Anita Johansson Ewa Hed Gunilla

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15 11.45 Beslutande Bo Andersson Henry Gustafsson Roger Hansson Eva Thorberntsson Gunilla Josefsson Bengt Johansson Holger Formgren

Läs mer