ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1"

Transkript

1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl Beslutande Bo Andersson Henry Gustafsson Roger Hansson Eva Thorberntsson Gunilla Josefsson Bengt Johansson Holger Formgren kl , kl Birgit Strömberg kl Claes Nordevik Ingemar Martinsson Els-Marie Ragnar Stig Samuelsson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera Claes Nordevik Justeringens plats och tid Kommunstyrelsekontoret Henån måndag den 19 april 2004, kl Sekreterare... Paragrafer Börje Olsson Ordförande... Roger Hansson Justerare... Claes Nordevik BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Datum för anslags Datum för anslags uppsättande nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunledningskontoret, Henån... Börje Olsson

2 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Övriga deltagande Ewa Reinhold, kommunchef Börje Olsson, kanslichef Torbjörn Ljungberg, ekonomichef kl Henrik Persson, controller kl Christer Thobiasson, ordf barn- och utbildningsnämnden/kamrer kl Lars Wiberg, förvaltningschef kl , kl Thomas Ivarsson vice ordf barn- och utbildningsnämnden kl Katarina Vemdal, socialkamrer kl Nils Hulling, kollektivtrafikplanerare kl Attila Ungvari, repr Västtrafik kl Rolf Nielsen, repr Västtrafik kl Birgit Strömberg, ej tjänstgörande ersättare kl och kl och 57-63

3 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3 KS 53 Dnr 2004/ Prognos I 2004 Budgetuppföljning Prognos 1 av 4 överlämnas till Kommunstyrelsen. Nämnder/styrelse ska med ledning av givna förutsättningar och beslut, beräkna det sannolika resultatet för året (bil 2-6). Prognos 1 visar ett resultat på 14,3 mkr. Detta är 17,7 mkr sämre än den resultatbudget, som kommunfullmäktige beslutade om den 18 december. En orsak är att nämnderna/styrelsen redovisar ett underskott på 8,3 mkr, inklusive affärsdrivande verksamhet. Enligt prognos från Svenska kommunförbundet visar skatter och statsbidrag i dagsläget ett underskott med 11,9 mkr. De största orsakerna till underskottet är slutavräkningen för skatteintäkterna som i år igen förväntas bli negativ och bidragsavgiften till utjämningssystemet för LSS som belastar resultatet med 3,8 mkr, vilket inte var budgeterat. Finansnettot förväntas bli 2,5 mkr bättre än budget på grund av lägre räntor. De största avvikelserna inom ordinarie verksamhet redovisar Barn- och utbildningsnämnden och Sociala omsorgsnämnden med ett underskott på tkr respektive tkr. Kommunstyrelsen beräknar ett underskott på -630 tkr och Miljö och byggnadsnämnden redovisar ingen avvikelse i årets första prognos. Affärsdrivande verksamhet budgeterade ett nollresultat för år 2004 och i prognos 1 förväntas ett positivt resultat på tkr.

4 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4 Budgetavvikelser Prognos 1 Kommunstyrelsen -630 tkr Barn- och utbildn.nämnden tkr Sociala omsorgsnämnden tkr Miljö- och byggnadsnämnden +/ - 0 tkr Summa nämnder/styrelse tkr Affärsdrivande verksamhet tkr Summa tkr Skatter och statsbidrag tkr Finansnettot tkr Totalt tkr Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att fr o m år 2004 förlänga perioden för delårsrapporten till att omfatta januari t o m augusti, och att budgetuppföljningarna i fortsättningen skall vara 3 st, samt att därmed lägga prognos I till handlingarna.

5 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5 KS 54 Dnr 2004/ Kommunens årsredovisning för 2003 Föreligger av kommunstyrelsen upprättat förslag till årsredovisning för Kommunstyrelsen beslutar att överlämna årsredovisningen för 2003 till kommunfullmäktige.

6 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6 KS 55 Dnr 2004/ Redovisning av motioner Kommunfullmäktiges arbetsordning stadgar i 29 att kommunstyrelsen årligen vid kommunfullmäktiges ordinarie aprilsammanträde skall redovisa de motioner vars beredning ej kunnat slutföras. Följande inkomna motioner har inte besvarats: Inlämnade Holger Formgren Folkpartiet Claes Nordevik Folkpartiet Motion om sparkrav i budgeten med åtföljande åtgärder som resultatkontrakt Motion om attraktiv tomtmark i Svanesundsområdet Remitterad till barn- och utbildningsnämnden, sociala omsorgsnämnden, miljö- och byggnadsnämnden samt ekonomichef. Förväntas behandlas på kommunfullmäktiges sammanträde i maj 2004 Remitterad till planeringssekreteraren. Förväntas behandlas på kommunfullmäktiges sammanträde i maj 2004 Kommunstyrelsen förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att lägga redovisningen till handlingarna.

7 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7 Exp: Kommunchefen Barn- och utbildningsnämnden KS 56 Dnr 2004/ Yttrande över förprojektering för en eventuell utökad gymnasieutbildning i samverkan med Maritima Gymnasiet Under oktober månad 2003 tog Maritima Gymnasiet kontakt med barn- och utbildningsförvaltningen i syfte att diskutera eventuella lösningar på ovanstående frågeställningar. Förvaltningen ställde sig positiv till att utreda frågan och en avstämning gjordes med nämndens presidium. Frågan var även därefter uppe på kommunstyrelsens arbetsutskott som ställde sig positivt till att göra en förstudie. I december 2003 gav barnoch utbildningsnämnden förvaltningen i uppdrag att genomföra en förstudie med syfte att utreda om förutsättningarna finns för en framtida gymnasiesamverkan kan ske. Barn- och utbildningsnämnden beslutade att utifrån redovisad förstudierapport ge barn- och utbildningsförvaltningen i uppdrag att i samverkan med Maritima Gymnasiet genomföra en förprojektering i syfte att ta fram ett beslutsunderlag för en eventuell utökad gymnasieutbildning i Orust kommun, och att för projekteringen anslå kronor från barn- och utbildningsnämndens verksamhet 108, och att ge förvaltningschefen i uppdrag att förhandla med Maritima Gymnasiet om att de tillskjuter kronor för förprojekteringen, och att överlämna förstudierapporten till kommunstyrelsen för eventuella synpunkter, och att hemställa till kommunstyrelseförvaltningen om att ställa eventuella särskilda kompetenser till förfogande för att genomföra förprojekteringen, samt att en återredovisning till barn- och utbildningsnämnden skall ske i samband med att lokalförsörjningsplanen presenteras i oktober månad Holger Formgren anmäler jäv och deltar inte i handläggningen av ärendet. I föredragning i ärendet framkommer att barn- och utbildningsnämnden önskar stöd i tekniska och juridiska frågor och eventuellt i en del andra sammanhang av mera generell karaktär. Kommunstyrelsen beslutar att bifalla framställningen och godkänna fortsatt planering i ärendet.

8 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8 Exp: Länsstyrelsen Uffes bildelar Miljö- och byggnadsnämnden KS 57 KS 22 Dnr 2003/ Yttrande över remiss om bilskrotsauktorisation Länsstyrelsen översänder i remiss en ansökan om bilskrotsauktorisation från Uffes Bildelar i Vräland för kommunens yttrande senast (tiden sedermera utsträckt till ). Miljö- och byggnadsnämnden beslutade att lämna följande yttrande: Miljö- och byggnadsnämnden bedömer efter beaktande av naturvårdsverkets föreskrifter och allmänna råd om skrotbilsverksamhet SFS 2002:2 att det ej finns något att erinra mot att begärd auktorisation beviljas. Kommunstyrelsen beslutade att återremittera ärendet för klarläggande. Miljö- och byggnadsnämnden beslutade om ett tillägg till det tidigare yttrandet där nämnden gör bedömningen att det inte finns något att erinra mot att begärd auktorisation beviljas. Kommunstyrelsen beslutar att instämma i miljö- och byggnadsnämndens tillstyrkan att begärd auktorisation beviljas.

9 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9 Exp: Planingenjör Kommunchef KS 58 AU 29 Dnr 2003/ Förlängning av projektet Belägenhetsadresser i Orust kommun Under 2001 påbörjades arbete med uppläggning av belägenhetsadresser i Orust kommun. Verksamheten har letts av en av kommunstyrelseförvaltningens planingenjörer och en heltid projektanställning har funnits för ändamålet. Projekttiden och projektanställningen upphörde i och med utgången av Eftersom arbetsuppgiften över tid har ökat i omfattning beslutade kommunstyrelsen att förlänga projekttiden och tjänsten till sista mars Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar att med hänvisning till PM förlänga rubricerade projekt och tjänst under tiden Kommunstyrelsen bifaller arbetsutskottets förslag.

10 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 10 Exp: Justitiedepartementet KS 59 AU 30 Dnr 2004/ Yttrande över departementspromemorian samråd efter folkinitiativ (Ds 2004:4) Orust kommun lämnas av Justitiedepartementet i remiss tillfälle till yttrande över rubr promemoria senast I kommunallagen finns bestämmelser som gör det möjligt för kommuner och landsting att anordna lokala folkomröstningar. Sedan 1994 finns också en bestämmelse om s k folkinitiativ till folkomröstning. Det krävs i dag för att genom ett folkinitiativ väcka en fråga om folkomröstning i kommunfullmäktige att minst fem procent av de röstberättigade kommunmedlemmarna ställer sig bakom ett sådant initiativ (enligt lagen om kommunala folkomröstningar). Enligt det nu framlagda förslaget föreslås i stället att det ska krävas motsvarande minst tio procents uppslutning bakom ett initiativ till någon form av folksamråd. Kommunfullmäktige kan därefter med en tredjedels majoritet besluta om ett sådant samråd. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar att tillstyrka bifall till promemorians förslag _ Els-Marie Ragnar föreslår kommunstyrelsen besluta att i yttrande föreslå att de gamla reglerna helt och hållet bibehålls och således inte tillstyrka det nya förslaget. Gunilla Josefsson yrkar bifall till arbetsutskottets förslag. Kommunstyrelsen bifaller arbetsutskottets förslag. Els-Marie Ragnar reserverar sig mot beslutet. Exp:

11 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11 Kommunförbundet Fyrbodal KS 60 AU 31 Dnr 2004/ Deltagande i samordnat agerande för utbyggnad av IT-infrastruktur i regionen I skrivelser från Kommunförbundet Fyrbodal rekommenderas medlemskommunerna att ansluta sig till arbetet med samordnad utbyggnad av IT-infrastruktur i Västra Götaland efter styrelsebeslut i Kommunförbundet härom. Bakgrunden är Västra Götalandsregionens arbete med infrastrukturella förutsättningar för IT-utveckling. Beredningsgruppen för regionutveckling, BRU beslutade i mars 2003 att fortsätta arbetet med att skapa ett öppet offentligt IT-nät i Västra Götaland med start från mitten av Arbetet med detta har därefter bedrivits med arbetsgrupper i de respektive länsförbunden och samordnats av BRU. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar att ansluta Orust kommun till arbetet med samordnad utbyggnad av IT-infrastruktur i regionen, samt att uppdra till Westma att upphandla ramavtal inom området Kommunstyrelsen bifaller arbetsutskottets förslag.

12 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 12 KS 61 Anmälan av beslut fattade med stöd av delegation Kommunstyrelsens arbetsutskott Beslut fattade vid sammanträde Dnr 2004/ Dnr 2004/ Ordförandebeslut Yttrande över Vägverkets indragning av väg 755 till Röra kyrka och väg 736 till Stala kyrka Personalärenden Beslut enligt löp nr 24-48/2004 Förköpsärenden Beslut fattade enligt förteckning Serveringstillstånd Enligt förteckning Trafikärenden Parkeringstillstånd enligt förteckning Transporttillstånd enligt förteckning Lokala trafikföreskrifter enligt förteckningar Dispens för parkering enligt förteckning Färdtjänst Beviljad färdtjänst enligt förteckning Dnr 2004/ Dnr 2004/ Dnr 2004/ Dnr 2004/ Dnr 2004/

13 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 13 Mark och planering/upplåtelser och överlåtelser m m Hyreskontrakt - Bostäder enligt förteckning Arrende enligt förteckning Vägrättsavtal enligt förteckning Samrådsyttrande över förslag till ändring av detaljplan för Käringön 1:84 Eknomi Upplåning: Långfristigt lån enligt förteckning Upphandling Entreprenadavtal enligt förteckning Bidrag Bostadsanpassningsbidrag enligt förteckning Dnr 2004/ Dnr 2004/ Dnr 2004/ Dnr 2004/ Anmälan läggs till handlingarna.

14 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 14 KS 62 Dnr 2004/ Anmälan av inkomna skrivelser Länsstyrelsen, Rättsenheten , Beslut ang överklagande av kommunfullmäktiges beslut angående detaljplan för Mollösund 5:351 (Korrholmen). Kommunstyrelsen Orust kommun , Protokollsutdrag KS 35, Yttrande över förslag till tingsrättsorganisation i delar av Västra Götaland. Regeringen, Finansdepartementet , Regeringsbeslut avseende framställan om ersättning för kostnader till följd av översvämningar sensommaren JO- Justitieombudsmannen , Beslut avseende anmälan till JO. Miljömålsrådet , Miljömålsrådets utvärdering av Sveriges 15 miljökvalitetsmål Miljömålen allas vårt ansvar! (finns på kansliexp). Svenska Kommunförbundet , Rapporten Det nya seklets förtroendevalda (finns på kansliexp). Anmälan läggs till handlingarna.

15 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 15 KS 63 Dnr 2004/ Information från Västtrafik Till sammanträdet har representanterna Attila Ungvari och Rolf Nielsen från Västtrafik inbjudits för att informera och samråda om Västtrafiks pågående verksamhet. Informationen läggs till handlingarna.

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Centrumhuset Henån kl

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Centrumhuset Henån kl ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15-16.00 Beslutande Roger Hansson Gunilla Josefsson Bo Andersson kl.10.15-16.00 144-147 Holger Formgren Bengt Johansson Henry

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15 08.55 Beslutande Bo Andersson Henry Gustafsson Roger Hansson 34-35, 37-42 Bengt Torstensson Gunilla Josefsson Bengt Johansson

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15 12.45 Beslutande Bo Andersson Henry Gustafsson Roger Hansson Bengt Torstensson Gunilla Josefsson kl 08.50-12.45 105-114 Bengt

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Ewa Reinhold, kommunchef Per Linnér, IT-chef kl

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Ewa Reinhold, kommunchef Per Linnér, IT-chef kl ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Aulan, Ängås skola kl 18.30-20.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Enligt förteckning Mona Olsson, kommunjurist

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Stala församlingshem, kl 18.30 20.00 Beslutande Enligt förteckning Övriga deltagande Mona Olsson, kommunjurist Ewa Reinhold, kommunchef Tommy Håkansson,

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15-11.45 Beslutande Bo Andersson Henry Gustafsson Roger Hansson Bengt Torstensson Gunilla Josefsson Bengt Johansson Holger Formgren

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Centrumhuset Henån kl

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Centrumhuset Henån kl ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15-11.30 Beslutande Roger Hansson Gunilla Josefsson Bo Andersson Holger Formgren Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan 2

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån torsdag den 7 augusti, 2008 kl 18.30-19.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att Justera Enligt förteckning Ewa Reinhold,

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15 12.00 Beslutande Bo Andersson Henry Gustafsson Roger Hansson Bengt Torstensson Gunilla Josefsson Bengt Johansson Horst Sauer

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Beslutande Ledamöter Ersättare. Börje Olsson, kanslichef Övriga deltagande, se sidan 2

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Beslutande Ledamöter Ersättare. Börje Olsson, kanslichef Övriga deltagande, se sidan 2 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15 11.45 Beslutande Ledamöter Ersättare Catharina B. Bråkenhielm Birger Lagerström Bo Andersson Lars-Åke Gustavsson Torsten Olegård

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige Ewa Reinhold, kommunchef Arja Österman, ekonom Henrik Persson, controller

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige Ewa Reinhold, kommunchef Arja Österman, ekonom Henrik Persson, controller ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Aulan, Ängås skola, 18.30 20.15 Beslutande Enligt förteckning Övriga deltagande Mona Olsson, kommunjurist Ewa Reinhold, kommunchef Arja Österman, ekonom

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-9:40

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-9:40 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-01 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-09-01 8:15-9:40 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Anders Fröjdö Gunilla Josefsson Övriga

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Beslutande Centrumhuset Henån kl.17.00-17.30 Bo Andersson Henry Gustafsson Roger Hansson Bengt Torstensson Gunilla Josefsson Bengt Johansson Holger Formgren

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15 11.45 Beslutande Bo Andersson Henry Gustafsson Roger Hansson Eva Thorberntsson Gunilla Josefsson Bengt Johansson Holger Formgren

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :00-17:00

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :00-17:00 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2011-08-31 14:00-17:00 Beslutande Roger Hansson Gunilla Josefsson 14:00-15:30 32-33 Veronica Almroth Claes Nordevik 15:30-17:00 34-35 Ingrid Cassel Bengt Johansson

Läs mer

Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen, Henån måndagen 22 oktober 2007 kl.16.00. Ordförande... Paragraf 166-175 BEVIS

Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen, Henån måndagen 22 oktober 2007 kl.16.00. Ordförande... Paragraf 166-175 BEVIS ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15-11.50 Beslutande Anders Hygrell Bengt Johansson Björn Persson Sven Olsson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera Björn

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15-11.00 Beslutande Bo Andersson Henry Gustafsson Roger Hansson Bengt Torstensson Gunilla Josefsson Bengt Johansson Holger Formgren,

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15 11.40 Beslutande Ledamöter Ersättare Catharina B. Bråkenhielm Bo Andersson Birger Lagerström Lars-Åke Gustavsson Torsten Olegård

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsen 2003-09-10. Plats och tid Centrumhuset Henån kl 8.15 11.00. Beslutande Ledamöter Ersättare

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsen 2003-09-10. Plats och tid Centrumhuset Henån kl 8.15 11.00. Beslutande Ledamöter Ersättare ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 8.15 11.00 Beslutande Ledamöter Ersättare Bo Andersson Henry Gustafsson Roger Hansson Birger Lagerström Gunilla Josefsson Bengt

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-9:45. Lars-Åke Gustavsson

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-9:45. Lars-Åke Gustavsson 1 Kommunstyrelsen 2010-08-11 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1 2010-08-11 8:15-9:45 Beslutande Roger Hansson Gunilla Josefsson Bengt Torstensson Anders Fröjdö Lars-Åke Gustavsson Birgit Strömberg

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Beslutande Ledamöter Ersättare. Övriga deltagande, se sidan 2. Sekreterare... Paragrafer 144-156 Mona Olsson

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Beslutande Ledamöter Ersättare. Övriga deltagande, se sidan 2. Sekreterare... Paragrafer 144-156 Mona Olsson ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15 11-00 Beslutande Ledamöter Ersättare Bo Andersson Henry Gustafsson Roger Hansson Birger Lagerström Gunilla Josefsson Bengt

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-12:15

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-12:15 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-08-18 8:15-12:15 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Gunilla Josefsson

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige 2003-08-28. Ewa Reinhold, kommunchef

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige 2003-08-28. Ewa Reinhold, kommunchef ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Aulan, Ängås skola, 18.30 20.40 Beslutande Enligt förteckning Övriga deltagande Mona Olsson, kommunjurist Ewa Reinhold, kommunchef Utses justera Hans

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15 10.30 Beslutande Bo Andersson Henry Gustafsson Roger Hansson Eva Thorberntsson Gunilla Josefsson Bengt Johansson Holger Formgren

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen :15-9:45

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen :15-9:45 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2014-08-13 8:15-9:45 Beslutande Kristina Svensson Kerstin Gadde Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Sven Olsson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån kl 18.30-20.30

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån kl 18.30-20.30 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån kl 18.30-20.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att Justera Enligt förteckning Mona Olsson, kommunjurist Ewa Reinhold, kommunchef

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige Plats och tid Stala församlingshem

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige Plats och tid Stala församlingshem ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Stala församlingshem 18.30-21.35 Beslutande Övriga deltagande Utses att Justera Justeringens plats och tid Enligt förteckning Mona Olsson, kommunjurist

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15 11.05 Beslutande Bo Andersson Henry Gustafsson Roger Hansson Eva Thorberntsson Gunilla Josefsson Bengt Johansson Holger Formgren

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 8.15 11.45 Beslutande Bo Andersson Ersättare Henry Gustafsson Roger Hansson Bengt Torstensson Gunilla Josefsson Bengt Johansson

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-17. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-02-17 8:15-13:45

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-17. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-02-17 8:15-13:45 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-17 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-02-17 8:15-13:45 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Gunilla Josefsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen :15-10:00

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen :15-10:00 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen 2014-04-09 8:15-10:00 Beslutande Kristina Svensson Lotta Husberg Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Sven Olsson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

Plats och tid Centrumhuset, Henån, kl. 08.15-12.00, 13.00-16.00

Plats och tid Centrumhuset, Henån, kl. 08.15-12.00, 13.00-16.00 Plats och tid Centrumhuset, Henån, kl. 08.15-12.00, 13.00-16.00 Beslutande Bo Andersson, ej 98 Einar Jansson Lotta Bäckberg, tjg ersättare Lars Edström Ingemar Martinsson, ej 105 Hans Stevander kl. 08.15-14.30

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-10:15

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-10:15 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-03-07 8:15-10:15 Beslutande Kristina Svensson Bengt Torstensson Veronica Almroth Ingrid Cassel Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15 11.40 Beslutande Bo Andersson Henry Gustafsson Roger Hansson Bengt Torstensson Gunilla Josefsson kl 08.15-11.30 152-153 Bengt

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-06-23. Lars-Åke Gustavsson. Omedelbar justering. Sekreterare.. Paragraf 129-131 Michael Severin BEVIS

Kommunstyrelsen 2010-06-23. Lars-Åke Gustavsson. Omedelbar justering. Sekreterare.. Paragraf 129-131 Michael Severin BEVIS 1 Kommunstyrelsen 2010-06-23 Plats och tid Stala Församlinghem 2010-06-23 18:00-18:20 Beslutande Gunilla Josefsson Bengt Torstensson Anders Fröjdö Lars-Åke Gustavsson Birgit Strömberg Bengt Johansson Ingrid

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån 18 maj, kl

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån 18 maj, kl ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån 18 maj, kl 18.30-20.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att Justera Enligt förteckning Mona Olsson, kommunjurist Ewa Reinhold,

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Aulan, Ängås skola, 18.30-20.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att Justera Enligt förteckning Mona Olsson, kommunjurist Ewa Reinhold, kommunchef Daniel

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-02. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2011-03-02 8:15

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-02. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2011-03-02 8:15 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-02 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2011-03-02 8:15 Beslutande Roger Hansson 8:15-11:30 6-13 Kerstin Gadde Claes Nordevik Ingrid Cassel Bengt Johansson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen, Henån måndagen 31 mars 2008 kl Ordförande... Paragraf BEVIS

Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen, Henån måndagen 31 mars 2008 kl Ordförande... Paragraf BEVIS ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset, Henån kl 08.15-12.20 Beslutande Anders Hygrell Bengt Johansson Björn Persson Sven Olsson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

Plats och tid Kajutan, Henån :30 21:25

Plats och tid Kajutan, Henån :30 21:25 Orust kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kommunfullmäktige 2010-01-28 Plats och tid Kajutan, Henån 2010-01-28 18:30 21:25 Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Anders Ekström, t f

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15 12.10 Beslutande Ledamöter Ersättare Bo Andersson Lars-Åke Gustavsson ej tjg Henry Gustafsson Roger Hansson Birger Lagerström

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl , ajournerat

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl , ajournerat 1 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.30 15.15, ajournerat 14.50 15.00 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober (3)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober (3) PFILIPSTADS KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober 2015 1 (3) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-12.30 Ajournering kl. 10.28-10.47, 12.00-12.05 Beslutande: Observatörer:

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Ewa Reinhold, kommunchef

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Ewa Reinhold, kommunchef ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Aulan, Ängås skola, 18.30 21.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Enligt förteckning Mona Olsson, kommunjurist Ewa Reinhold, kommunchef Sven-Ove

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-08-29. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1, 2012-08-29 08.15-10.45

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-08-29. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1, 2012-08-29 08.15-10.45 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1, 2012-08-29 08.15-10.45 Beslutande Kristina Svensson Bengt Torstensson Veronica Almroth Anders Hygrell Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-9:40

Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-9:40 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1 2013-11-13 8:15-9:40 Beslutande Hans Stevander Lotta Husberg Kerstin Gadde Ulf Sjölinder Claes Nordevik Lisbeth Arff Els-Marie Ragnar Ingrid Cassel Lars-Åke Gustavsson

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån kl

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån kl ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån kl 18.30-22.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Enligt förteckning Mona Olsson, kommunjurist Ewa Reinhold, kommunchef

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset, Henån, kl 09.00 11.30 Beslutande Ledamöter Ersättare Catharina B. Bråkenhielm Bo Andersson Birger Lagerström Lars-Åke Gustavsson kl 10.15-11.30

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-08-25. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön 2014-08-25 16:00-17:25

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-08-25. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön 2014-08-25 16:00-17:25 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön 2014-08-25 16:00-17:25 Beslutande Kristina Svensson Kerstin Gadde Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Inga Göransson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-10.40 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Göran Berglund Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Rum 226 kl. 09:00-10:10 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Marie Östh Karlsson (S) (ordförande) Hans Bergfelt (M) (vice ordförande) Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Gunilla Josefsson

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15-11.45 Beslutande Bo Andersson Henry Gustafsson kl 08.15-11.10 121-132 Roger Hansson Bengt Torstensson Gunilla Josefsson Bengt

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-11-24 1. Plats och tid Stora Tjörnsalen, 14.00 17.30 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s), ordf Reidun Lorentzon (kd) vice ordf Benny Andersson

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Beslutande Ledamöter Ersättare. Lars-Åke Gustavsson, ej tjg Birgit Strömberg kl

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Beslutande Ledamöter Ersättare. Lars-Åke Gustavsson, ej tjg Birgit Strömberg kl ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15 11.20 Beslutande Ledamöter Ersättare Bo Andersson Henry Gustafsson Roger Hansson Gunilla Josefsson Bengt Johansson Holger

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl Beslutande Roger Eklund (S) ordförande. Andreas Trygg (V)

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl Beslutande Roger Eklund (S) ordförande. Andreas Trygg (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30-11.00 ande Roger Eklund (S) ordförande Lena Vilhelmsson (S) ersättare Andreas Trygg (V) ledamot Daniel Åkervall (MP) ledamot Ola Saaw

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Plats och tid Centrumhuset Henån kl och

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Plats och tid Centrumhuset Henån kl och ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15 12.10 och 13.00 13.35 Beslutande Ledamöter Ersättare Bo Andersson Lars-Åke Gustavsson kl 13.00-13.35 75-83 ej tjg Henry Gustafsson

Läs mer

Ewa Reinhold, kommunchef. Justeringens plats och tid Kommunstyrelsekontoret, Henån, tisdag 26 mars 2002 kl 16.00

Ewa Reinhold, kommunchef. Justeringens plats och tid Kommunstyrelsekontoret, Henån, tisdag 26 mars 2002 kl 16.00 1 Plats och tid Aulan, Henåns skola, 18.30-19.30 Beslutande Enligt förteckning Övriga deltagande Mona Olsson, kommunjurist Ewa Reinhold, kommunchef Utses att justera Bo Andersson Inger Heimburger Justeringens

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni 2017 1 (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 10.40-11.45 Ajournering Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders Nilsson (V) Christer

Läs mer

Kommunledningskontoret

Kommunledningskontoret 2003-11-26 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.55 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson

Läs mer

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C)

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.45 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) Ola Saaw (M) Jenny Adolphson (C) Övriga

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån 08.15-11.55 Beslutande Bo Andersson Henry Gustafsson Roger Hansson Bengt Torstensson Lars-Ove Hermansson Bengt Johansson Holger Formgren

Läs mer

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-09-10. Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-09-10. Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl 14.00-16.45 ande Claes Jägevall (FP) ordf Laila Gröhn (FP) ersätter Alda Daniel (FP) Claes-Gunnar Almestål (FP) Ann-Britt Danielsson (M) Peo Andersson (M)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-12:20

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-12:20 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 1 2011-09-21 8:15-12:20 Beslutande Roger Hansson Gunilla Josefsson Veronica Almroth Ingrid Cassel Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera

Läs mer

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C) Lars-Olov Johansson samhällsplanerare, 242 Gundel Boholm informatör, 242 Runar Molinder fjärrvärmeingenjör, 243

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C) Lars-Olov Johansson samhällsplanerare, 242 Gundel Boholm informatör, 242 Runar Molinder fjärrvärmeingenjör, 243 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 09.30 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Ola Saaw (M) ledamot Jenny Adolphson

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl arbetsutskott 2007-01-10 1 (15) Plats och tid Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 16.00 17.50 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Lennart

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.00-13.25 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-03-28 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Sammanträdesrum 2, kl. 08.30-08.50 Beslutande Ledamöter Urban Widmark (M) ordförande Lars-Göran Wiberg (C) vice ordförande Tommy Nilsson (S) Tjänstemän Utses att

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum :00-17:20. Lars-Åke Gustavsson. Sekreterare.. Paragraf Olof Borgmalm BEVIS

Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum :00-17:20. Lars-Åke Gustavsson. Sekreterare.. Paragraf Olof Borgmalm BEVIS 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-12-13 17:00-17:20 Beslutande Bengt Torstensson Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Tomas Nyberg Bo Andersson Lars-Åke Gustavsson

Läs mer

Plats och tid Centrumhuset, Henån, kl. 08.15-12.00, 13.00-16.15

Plats och tid Centrumhuset, Henån, kl. 08.15-12.00, 13.00-16.15 Plats och tid Centrumhuset, Henån, kl. 08.15-12.00, 13.00-16.15 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Lars-Olof Hermansson Maivor Johansson Einar Jansson Lars Edström Birthe Hellman, tjg ersättare Sven-Ove Tjörnebro

Läs mer

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-05-22 Plats och tid Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 ande Ordinarie ledamöter: Anna-Karin Yngvesson, kd, ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen 2004-10-12 1(11) Plats och tid Kommunkontoret, Grästorp 2004-10-12, kl 13.00-16.45 Beslutande Roger Andersson (c), ordförande Inger Paulsson (c) Svante Classon (c) Göran Enström (s) Sören

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige 2004-04-29. Plats och tid Aulan, Ängås skola, 18.30-21.25

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige 2004-04-29. Plats och tid Aulan, Ängås skola, 18.30-21.25 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Aulan, Ängås skola, 18.30-21.25 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Enligt förteckning Mona Olsson, kommunjurist Ewa Reinhold, kommunchef Arja

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Plats och tid Husaren, Kumla Folkets hus onsdagen den 22 april 1992, kl 17.00-17.40

Plats och tid Husaren, Kumla Folkets hus onsdagen den 22 april 1992, kl 17.00-17.40 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1992-04-22 Plats och tid Husaren, Kumla Folkets hus onsdagen den 22 april 1992, kl 17.00-17.40 Beslutande Sven-Ove Cederstrand, ordf

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2015-01-21 10.15-12.30 Beslutande Kerstin Gadde, (S) ordf Lars Larsson, (C) Kristina Svensson (MP) Ingrid Cassel (M) Veronica Almroth (FP) Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-10-17, kl. 08:00-12:00 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Jerry Ahlström (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Sammanträdesdatum Stadshuset, kl , ajournering kl

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Sammanträdesdatum Stadshuset, kl , ajournering kl t1hjo SAMMANTRÄDES PROTOKOLL l Plats och tid Stadshuset, kl 16.00-17.20, ajournering kl 16.40-17.00 Beslulande Ledamöter Catrin HuImarker (M), ordförande Tore Nolberger (M) Ewa F Thorstenson (M) Britt-Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-11-24 Sida 1 (12) Plats och tid Norrabergskyrkan, Askersund kl. 13.00-15.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Gun-Britt Borelius

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-11:45

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-11:45 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-27 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-01-27 8:15-11:45 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Övriga deltagande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-10:10

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-10:10 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-15 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-12-15 8:15-10:10 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Gunilla Josefsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-01-12 1 (5) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 1 på grund av jäv) Berit Jansson (C) ordförande ( 1) Elisabeth

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Protokoll. = ríäáäçåáåöëå ãåçéå= = OMNNJMNJNT= = =NJP

Protokoll. = ríäáäçåáåöëå ãåçéå= = OMNNJMNJNT= = =NJP = ríäáäçåáåöëå ãåçéå= = OMNNJMNJNT= = =NJP Utbildningsnämnden sammanträde 1. Val av ledamöter och ersättare till utbildningsnämndens arbetsutskott 2011-2014 2. Val av representanter till skolkonferens,

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Eva Engström Sekreterare Thord Wannberg Kommunchef.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Eva Engström Sekreterare Thord Wannberg Kommunchef. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån :15-10:00

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån :15-10:00 1 Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån 2014-06-11 8:15-10:00 Beslutande Kristina Svensson Kerstin Gadde Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Inga Göransson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera

Läs mer

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl 1 (13) Plats och tid Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 18.00 19.40 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Lars Ragnarsson (M) tjänstgör för Madli-Ann Pohla (M) Fredric Strömberg (FP) Christer

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 11.30 Beslutande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande. Andreas Trygg (V)

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 11.30 Beslutande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande. Andreas Trygg (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 11.30 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Ola Saaw (M) ledamot Jenny Adolphson

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl Kommunstyrelsen 3 november 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl 17.00 17.15 Beslutande Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Ove Hahn

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Beslutande Centrumhuset Henån kl.13.00-14.10 Bo Andersson Henry Gustafsson Roger Hansson Bengt Torstensson Gunilla Josefsson Bengt Johansson Holger Formgren

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45. Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S)

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45. Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S) TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-02-09 Kommunstyrelsen Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45 Utses att justera Benny Andersson (S) Justeringens plats och datum Kommunhuset

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN. Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN. Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN Beslutsärenden KS 1 Preliminär verksamhetsplan 2004-2006 2 Regionalt renhållningssamarbete 3 Handlingsplan, trafiknätsanalys 4 Upphandling av IT-infrastruktur med bredbandskapacitet 5 Delegation

Läs mer