Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)"

Transkript

1 Teknik- och fritidsutskottet Plats och tid Tekniska kontoret, klockan Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören Nord, teknisk chef Lennart Bengts, gatuchef Hans Törnblom, fastighetschef Erik Blomqvist, trädgårdsmästare Lars Andersson, fritidschef Mona Hyttsten, sekreterare Utses att justera Lotta Gunnarsson Justeringens plats och tid Kansliavdelningen, tisdag den 31 maj 2016, klockan Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ordförande Justerande Anslag/Bevis Protokollet från teknik- och fritidsutskottet den är justerat och tillkännagivet genom anslag. Anslås under tiden Protokollet förvaras i förvaltningshuset. Underskrift

2 Teknik- och fritidsutskottet Innehållsförteckning Ärendemening 41 Budgetuppföljning 42 Policy försäljning av tomter för småhusbebyggelse 43 Policy försäljning av tomter för verksamheter eller flerbostadshus 44 Avgifter markförsäljning 45 Revidering av rutiner för hantering av leasingbilar 46 Utökning av förskoleplatser i centrala Smedjebacken 47 Avtal om anläggningsdrift gällande småbåtshamnarna i Smedjebacken och Söderbärke 48 Avtal om lägenhetsarrende By och Bengtsgård 1:174 del av 49 Ansökan om bidrag till kortautomat 50 Statligt medfinansiering trafikåtgärder Söderbärke och Vad stationer 51 Ansökan om parkeringstillstånd 52 Avveckling lekplatser 53 Reservationsavtal fastigheten Risingsbo 1:89, del av 54 Markbyte/försäljning 55 Nyttjanderättsavtal Norrbärke Skidklubb Längd 56 Rapporter 57 Nästa möte

3 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 41 Budgetuppföljning Tekniska chefen redovisar budgetuppföljning per 30 april Teknik- och fritidsutskottet beslutar att notera informationen.

4 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 42 Dnr Policy försäljning av tomter för småhusbebyggelse Förslag till policy för försäljning av tomtmark för småhusbebyggelse har upprättats. Bil Näringslivsrådet har den 9 maj 2016 ställt sig bakom förslaget. Teknik- och fritidsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna policyn för försäljning av tomter för småhus.

5 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 43 Dnr Policy försäljning av tomter (fastigheter) för verksamheter eller flerbostadshus Förslag till policy för försäljning av tomtmark (fastigheter) för verksamheter eller flerbostadshus har upprättats. Bil Näringslivsrådet har den 9 maj 2016 ställt sig bakom förslaget. Teknik- och fritidsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna policyn för försäljning av tomter för småhus.

6 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 44 Dnr Avgifter markförsäljning Tekniska chefen har upprättat förslag till avgifter som ska gälla vid försäljning av kommunal mark. Bil Näringslivsrådet har den 9 maj 2016 ställt sig bakom förslaget. Teknik- och fritidsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att fastställa avgifterna för försäljning av kommunal mark. _

7 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 45 Dnr Revidering av rutiner för hantering av leasingbilar Enligt beslut i kommunstyrelsen står tekniska kontoret som leasingtagare av kommunens leasingfordon fattades beslut om revidering avseende debiteringsrutinen gällande interna avgifter. Tekniska kontoret har administrerat betalning av leasingavgifter, fordonsskatt, besiktning och försäkringsavgifter. Intern fördelning av respektive bils kostnader har skett med hjälp av affärssystemets automatkonteringsfunktion. Nuläge Vid organisationsförändringen flyttades tekniska kontorets utförarverksamhet till bolagen. I och med detta finns inga leasingfordon kvar hos tekniska kontoret. Vid införande av elektronisk fakturahantering och minskning av personal vid tekniska kontoret föreslås att hanteringen förändras. Förslag Internfördelningen av kostnader upphör och respektive fordonsansvarig sköter all administration kring leasingbilarna. Rutin Tekniska kontoret (upphandlingsansvarig) upphandlar och står som leasingtagare till kommunens leasingfordon utifrån förvaltningarnas behov och önskemål. Förvaltning/avdelning ansvarar för att ha en fordonsansvarig för varje fordon och att aktuell förteckning finns tillgänglig för tekniska kontoret. Förvaltning i samarbete med fordonsansvarig ansvarar för: All administration som berör leasingbilens kostnader (utom fordonsförsäkring) Att skador på fordon försäkringsanmäls och repareras Att fordon kontrollbesiktigas Att fordon har sommar- respektive vinterhjul enligt lag Att hjulbyte sker vår och höst och att kalibrering av alkolås sker samtidigt. Detta utförs av verkstaden, Smedjebackens Energi & Vatten AB

8 Teknik- och fritidsutskottet Forts Teknik- och fritidsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunstyrelsen beslutar att annullera kommunstyrelsens beslut gällande rutiner för hantering av leasingbilar Teknik- och fritidsutskottet beslutar att uppdra till tekniska chefen att fastställa rutin för hantering av leasingbilar.

9 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 46 Dnr Utökning av förskoleplatser i centrala Smedjebacken Familje- och utbildningsförvaltningen har behov av ytterligare förskoleplatser i centrala Smedjebacken. Förvaltningen har tillsammans med tekniska kontoret utrett olika lokaliseringsalternativ och kommit fram till att det är mest lämpligt att utöka verksamheten med 2 förskoleavdelningar intill befintlig förskola vid Stegelbacken. Närheten till befintlig förskoleverksamhet medför samordningsvinster. Från tekniska chefen har upprättat tjänsteskrivelse med kostnadsberäkning för iordningsställande av modulbyggnader för förskoleverksamhet vid Stegelbacken. Bil Total investeringskostnad inkl. inventarier: kronor Beräknad hyreskostnad för moduler, inkl. kapitalkostnad: kronor/år Teknik- och fritidsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunstyrelsen beslutar att leasa två förskolemoduler på 5 år. Kommunfullmäktige beslutar att anslå kronor i investeringsmedel för uppförande av modulbyggnader vid Stegelbacken för utökning av två förskoleavdelningar.

10 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 47 Dnr Avtal om anläggningsdrift gällande småbåtshamnarna i Smedjebacken och Söderbärke Förslag till avtal har upprättats mellan Smedjebackens kommun och Smedjebackens Båtklubb gällande småbåtshamnarna i Smedjebacken och Söderbärke. Bil Teknik- och fritidsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna avtal om anläggningsdrift gällande småbåtshamnarna i Smedjebacken och Söderbärke.

11 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 48 Dnr Avtal om lägenhetsarrende By och Bengtsgård 1:174 del av Svinön Förslag till lägenhetsarrende har upprättats mellan Smedjebackens kommun och Smedjebackens Båtklubb avseende fastigheten By och Bengtsgård 1:174, Svinön. Bil Arrendetiden är 10 år räknat från tillträdesdagen och arrendeavgiften är 100 kronor per år. Teknik- och fritidsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna avtal om lägenhetsarrende gällande Svinön.

12 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 49 Dnr Ansökan om bidrag till kortautomat Smedjebackens Båtklubb har i en skrivelse sökt bidrag om kronor för att vid hamnen i Smedjebacken byta ut befintlig tankanläggning mot en ny anläggning med kortautomat. Båtklubben trycker i sin skrivelse på de positiva fördelarna med den nya anläggningen när det gäller miljö, säkerhet och servicen till båtklubbens medlemmar och besökande turister. Smedjebackens kommun är tacksam för det arbete föreningen lägger ned gällande service och säkerhet vid båthamnen. I dag erhåller föreningen ett driftsbidrag på kronor samt ett föreningsbidrag på kronor. Enligt de nya riktlinjer för föreningsbidrag som antogs 2016 så uppfyller inte ovan nämnda ansökan de kriterier som ligger till grund för utbetalning av föreningsstöd. Fritidskontoret föreslår avslag på ansökan. Teknik- och fritidsutskottet beslutar att avslå ansökan om bidrag

13 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 50 Dnr Statlig medfinansiering trafikåtgärder Söderbärke och Vad stationer Hos Trafikverket finns medel att ansöka om statlig medfinansiering till vissa regionala kollektivtrafikanläggningar. Åtgärder avser investeringar i regionala kollektivtrafikanläggningar samt åtgärder för trafiksäkerhet och miljö på det kommunala vägnätet. Gatuchefen har upprättat ansökan om statlig medfinansiering gällande trafikåtgärder vid Söderbärke och Vad stationer. Bil Beräknad kostnad för åtgärder är kronor i Söderbärke och kronor i Vad. Bidrag kan erhållas med 50 % av kostnaden. Teknik- och fritidsutskottet beslutar att ansöka om statlig medfinansiering enligt gatuchefens förslag.

14 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 51 Dnr Ansökan om parkeringstillstånd Ansökan om parkeringstillstånd har inlämnats till tekniska kontoret. Sökande har ett bestående handikapp och läkarintyget anger att gångsträckan med hjälpmedel, kryckor, är 150 m. Sökande anger sträckan till m. Handikapptillstånd beviljas om gångsträckan med hjälpmedel är mindre än 100 m. Gatuchefen föreslår att ansökan avslås. Teknik- och fritidsutskottet beslutar att avslå ansökan om parkeringstillstånd då gångsträckan överstiger 100 meter.

15 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 52 Dnr Avveckling lekplatser Erik Blomquist har upprättat förslag till avveckling av vissa lekplatser. Bil Ett antal lekplatser inom Smedjebackens tätort har s.k. klass C-fel. Det innebär att de inte har godkänd utrustning. Teknik- och fritidsutskottet beslutar att återremittera ärendet till tekniska kontoret för ytterligare utredning.

16 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 53 Dnr Reservationsavtal fastigheten Risingsbo 1:89, del av Reservationsavtal har upprättats för del av fastigheten Risingsbo 1:89, avseende ett område om ca m 2. Bil Smedjebackens kommun förbinder sig att sälja fastigheten till köparen under förutsättning att köparen söker och får beviljat bygglov samt påbörjar byggnation inom 36 månader. För att få beviljat bygglov kan en detaljplaneändring krävas beroende på verksamhet på fastigheten. Teknik- och fritidsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna reservationsavtalet för del av Risingsbo 1:89.

17 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 54 Dnr Markbyte/försäljning I samband med att Bärkehus AB ska bygga demensboende i Moga bör ägarförhållandet av marken regleras. Förslag finns att Bärkehus övertar aktuellt markområde mot att Smedjebackens kommun kompenseras med annan mark från Bärkehus. Teknik- och fritidsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Frågan lämnas öppen.

18 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 55 Dnr Nyttjanderättsavtal Norrbärke Skidklubb, längd NSK Längd har för avsikt at bygga en klubbstuga och utöka sitt spårområde på kommunens mark. Ett arrendeavtal eller nyttjanderättsavtal ska upprättas. Teknik- och fritidsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Frågan lämnas öppen.

19 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 56 Rapporter Fastighet: - VBU lokalutökning VBU har en kraftig ökning av elever vilket medför behov av ytterligare lokaler för undervisning. Tekniska kontoret och VBU utreder lämpliga lokaler till höstterminen Flytt till Malmgatan 14 Tekniska kontoret flyttar den 31 maj 2016 till Malmgatan Hamnrestaurangen Köket klart. Trädäcket utanför håller på att byggas till. Krögaren har fått alkoholtillstånd. - WC Hamnkontoret Tillbyggnad WC, duschar och förrådslokal kommer att genomföras vid hamnkontoret i Smedjebacken under hösten Kyrkskolan Pågår enligt plan. Utformning av utemiljön klarlagd. - Bergahallen Upphandling ska genomföras av entreprenör för ombyggnad Bergahallen - Solhyttan Ombyggnad av köket ska genomföras. Gata: - Gång- och cykelväg Kuludden Rånäsberget Handläggare på Lantmäteriet ska utreda eventuell fastighetsreglering - Gång- och cykelväg Backbyn-Vanbo Etapp 1, Backbyn Rastahyttan - genomförd Etapp 2 Rastahyttan Vanbo - pågår Park: - Hamnområdet Ombyggnad infart pågår. Avlopp/dagvatten Vinsbo skola Ska eventuellt grävas om. Avvaktar planerad nyasfaltering

20 Teknik- och fritidsutskottet Forts Mark: - Systembolaget Fastighetsförvaltaren till Systembolaget har erbjudit kommunen att köpa markområdet intill fastigheten mot gångvägen på nedsidan fastigheten. - Avgift för markarrenden föreningar/organisationer Registerhållningsavgift kan tas ut vid lägenhetsarrenden. Fritid: - Integrationsbidrag till föreningar kronor har avsatts till föreningar som ordnar aktiviteter med inriktning mot integration kronor har hittills beviljats. - SHC har för avsikt att ställa modulbyggnader intill ishallen i Smedjebacken. Fastighetschefen utreder lämplig plats.

21 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 57 Nästa möte Nästa möte med teknik- och fritidsutskottet hålls den 22 juni 2016, klockan 8.30 i kommunhuset.

Teknik- och fritidsutskottet 2013-03-21. Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet 2013-03-21. Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2013-03-21 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2009-04-20 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-11.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Teknik- och fritidsutskottet 2015-12-17 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-11.30 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2015-04-28. Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Teknik- och fritidsutskottet 2015-04-28. Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Teknik- och fritidsutskottet 2015-04-28 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-12.00 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2012-04-19. Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) ordf. Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet 2012-04-19. Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) ordf. Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2012-04-19 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 09.00-13.00 Beslutande Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) ordf. Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow

Läs mer

Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2011-04-21 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 13.00 Beslutande Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

SMEDJEBACKENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Teknik- och fritidsutskottet 2015-02-19

SMEDJEBACKENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Teknik- och fritidsutskottet 2015-02-19 Teknik- och fritidsutskottet 2015-02-19 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-11.30 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Per-Olow

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström, (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström, (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2011-01-20 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström, (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Sören Nord, teknisk chef Mona Hyttsten, sekreterare

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Sören Nord, teknisk chef Mona Hyttsten, sekreterare 1(7) Plats och tid Tekniska kontoret, måndagen den 20 mars 2017, klockan 10:30-11:15 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga närvarande Sören

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) 1(9) Plats och tid Kommunhuset, torsdag den 18 augusti 2016, klockan 08:30-10.30 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga närvarande Sören

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2014-12-18. Ingemar Hellström (S), ordförande 149-55 Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet 2014-12-18. Ingemar Hellström (S), ordförande 149-55 Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2014-12-18 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande 140-148 Ingemar Hellström (S), ordförande 149-55 Håkan Berggren (M)

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) 1(11) Plats och tid Kommunhuset, måndagen den 20 februari 2017 kl 08:30-10:00 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga närvarande Sören Nord,

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2013-12-03. Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S)

Teknik- och fritidsutskottet 2013-12-03. Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Teknik- och fritidsutskottet 2013-12-03 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 13.00-16.30 Beslutande Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström, teknisk chef

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Teknik- och fritidsutskottet 2016-02-23 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 13.00-15.00 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) 1(13) Plats och tid Tekniska kontoret, torsdagen den 19 januari 2017 kl 08:30 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga närvarande Sören Nord,

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2010-11-25 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2010-02-18 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 12.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2011-08-25 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 12.30 Beslutande Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) 1(9) Teknik- och fritidsutskottet Plats och tid Tekniska kontoret, torsdagen den 15 september 2016 kl 08:30-10.30 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Ängens förskola, kl 17.30 20.15 ande Kenth Wengholm Nya Moderaterna ordf. Hans Dahm Socialdemokraterna vice ordf. Ann Ohlsson Folkpartiet Liberalerna Annika Singleton Kristdemokraterna kl.

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-05-14

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-05-14 1 Plats och tid ande Sävsjö Camping och Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 14 maj 2014 kl. 14.00-16.45 Ordinarie ledamöter: Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren (S), 2:e vice ordf. Harald

Läs mer

Försäljning av Vesslan 4

Försäljning av Vesslan 4 TJÄNSTEUTLÅTANDE Näringslivskontoret Dnr KS/2014:414-253 Mark- och exploateringsenheten 2015-12-17 1/2 Handläggare Katarina Ankarling Tel. 0152-293 73 Kommunstyrelsen Försäljning av Vesslan 4 Förslag till

Läs mer

5. Motion om policy för besvarande av post yttrande Dnr 2015/465-109

5. Motion om policy för besvarande av post yttrande Dnr 2015/465-109 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 13 (42) 2016-03-21 Kf 5. Motion om policy för besvarande av post yttrande Dnr 2015/465-109 Mariann Gustafsson (V) har 19 oktober 2015 väckt en motion om policy för

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2012-09-19. Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet 2012-09-19. Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2012-09-19 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(15)

Sammanträdesprotokoll 1(15) Sammanträdesprotokoll 1(15) Plats och tid Centralskolan, klockan 16.00 19.45 ande Övriga närvarande Majja Neverland (V), ordförande Thommy Ukkonen (S) Frida Jansson (S) Ulf Olofsson (C) Åsa Eriksson (S),

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-04-05. Gunnel Orselius-Dahl (FP), Maj Birgersson (KD), Ing-Marie Elfström (S)

Socialnämndens arbetsutskott 2011-04-05. Gunnel Orselius-Dahl (FP), Maj Birgersson (KD), Ing-Marie Elfström (S) 1 (14) Plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, kl 16:00 17:00 Beslutande Gunnel Orselius-Dahl (FP), Maj Birgersson (KD), Ing-Marie Elfström (S) Övriga närvarande Inga-Lill Björklund, socialchef,

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-09.40 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (FP) ledamot Tuula

Läs mer

Barnomsorg på obekväm arbetstid

Barnomsorg på obekväm arbetstid Tjänsteutlåtande Handläggare 2014-05-05 Haina Berndtsson 08-590 971 47 Dnr: Haina.Berndtsson@upplandsvasby.se UBN/2014:26 33041 Barnomsorg på obekväm arbetstid Förslag till beslut Utbildningsnämnden 1.

Läs mer

Samhällsbygnadskontoret 312 80 Laholm 0430-150 00

Samhällsbygnadskontoret 312 80 Laholm 0430-150 00 Samhällsbygnadskontoret 312 80 Laholm 0430-150 00 miljo.byggnadsnamnden@laholm.se www.laholm.se VAD ÄR EN DETALJPLAN? En detaljplan är ett juridiskt bindande dokument som reglerar vad såväl enskilda som

Läs mer

Ansökan om bygglov i efterhand för altan

Ansökan om bygglov i efterhand för altan TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2012-08-17 Samhällsbyggnadsförvaltningen 1 (5) Dnr: 2010BN0389 Byggnadsnämnden Ansökan om bygglov i efterhand för altan Förslag till beslut Bygglov i efterhand beviljas för

Läs mer

Remiss angående Motion av Jörgen Grubb (SD) avseende möjligheten för Malmös lärare att få tillgång till egen arbetstelefon GRF-2015-12864

Remiss angående Motion av Jörgen Grubb (SD) avseende möjligheten för Malmös lärare att få tillgång till egen arbetstelefon GRF-2015-12864 SIGNERAD 2015-12-07 Malmö stad Grundskoleförvaltningen 1 (2) Datum 2015-12-04 Vår referens Susanne Lindberg HR-konsult susanne.lindberg@malmo.se Tjänsteskrivelse Remiss angående Motion av Jörgen Grubb

Läs mer

Föreläggande förenat med vite för familjedaghemmet SusoDus

Föreläggande förenat med vite för familjedaghemmet SusoDus Utbildningsförvaltningen Avdelningen för utveckling och samordning Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2015-05-26 Handläggare Gentiana Dedaj Telefon: 08-508 33 332 Till Utbildningsnämnden 2015-06-11 familjedaghemmet

Läs mer

november 2013, kl. 15.30 1 Revisorernas övergripande granskning 2013 BUN 13/101 2 Budget 2014, plan 2015-2016 BUN 13/59

november 2013, kl. 15.30 1 Revisorernas övergripande granskning 2013 BUN 13/101 2 Budget 2014, plan 2015-2016 BUN 13/59 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-11-20 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Mellanfryken, onsdag 20 FÖREDRAGNINGSLISTA november 2013, kl. 15.30 ÄRENDE DNR Val av justerande Godkännande

Läs mer

HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Lotta Wedman (MP) Lena Högberg (V) tjänstgörande ersättare Ingrid Holmström (S) tjänstgörande ersättare

HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Lotta Wedman (MP) Lena Högberg (V) tjänstgörande ersättare Ingrid Holmström (S) tjänstgörande ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 25 oktober 2011, kl. 13.15 13.40 Beslutande Maria Strömkvist (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Lotta Wedman

Läs mer

Christian Kruse Tisdagen den 26 mars 2013 kl 13:00-16:00

Christian Kruse Tisdagen den 26 mars 2013 kl 13:00-16:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) Plats och tid ande Övriga deltagande Christian Kruse Tisdagen den 26 mars 2013 kl 13:00-16:00 Birgitta Andersson (M), Ordförande Per-Erik Andersson (C) Eva Malvå (MP) Lena

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-11-20. Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 20 november 2014, kl. 15.00

Sammanträdesdatum 2014-11-20. Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 20 november 2014, kl. 15.00 TEKNISKA NÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-11-20 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 20 november 2014, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Godkännande

Läs mer

Ansökan om hastighetsbegränsning längs delar av Sunderbyvägen och Kläppenskolevägen

Ansökan om hastighetsbegränsning längs delar av Sunderbyvägen och Kläppenskolevägen Tekniska nämnden 2011 08 30 84 235 Tekniska nämndens arbetsutskott 2011 08 18 84 230 Dnr 2011/357.51 Ansökan om hastighetsbegränsning längs delar av Sunderbyvägen och Kläppenskolevägen Bilaga: Skrivelse

Läs mer

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2009-04-21 Plats och tid Kultur & Fritid, Gymnasiegatan 29, kl 17.00-18.30 Beslutande Peter von Essen(M) ordf Conny Bjurman(KD) Mats Mellblom(C) Carina Wiberg(S) Emil Jalonen(S) Annica

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-06-20 65 Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, kl. 8.30-15.50 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Lena Kandergård (S) ers. Hans Forssell

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Scheelesalen, Stora Torget, Köping kl. 15.00 16.30 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. Scheelesalen, Stora Torget, Köping kl. 15.00 16.30 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Scheelesalen, Stora Torget, Köping kl. 15.00 16.30 Beslutande Yttrande gällande Kungörelse om granskning (Ny förskola vid Ringvägen) Övriga deltagande Detaljplan för del av

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-05-14

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-05-14 1(13) Plats och tid: Barnkammaren, kl 10.00 12.45 ande Eje Engstrand, s, ordf och tjänstgörande ersättare Mariam Hagberg, s 47, 49-56 Toni Andersson, s Jessica Norberg, s Kajsa Nilsson, m Tony Karlsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Christer Hermansson (L) Henry Hermansson (C)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Christer Hermansson (L) Henry Hermansson (C) Sida Plats och tid Styrelserummet Vallhamn kl. 16:00 17.30 Utses att justera Henry Hermansson (C) Justeringens plats och datum Kommunhuset Skärhamn, 25 maj 2016 Paragrafer 11-29 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2009-12-10 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-12.15 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden 2005-05-19

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden 2005-05-19 Barn- och ungdomsnämnden 2005-05-19 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 april kl.19.00 Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2015-04-02. Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Teknik- och fritidsutskottet 2015-04-02. Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Teknik- och fritidsutskottet 2015-04-02 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-12.00 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Per-Olow

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Teknik- och fritidsutskottet Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Teknik- och fritidsutskottet 2015-08-20 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-12.15 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

Plats och tid Fröken Fleggman, den 23 juni 2015, kl. 08.30-11.00

Plats och tid Fröken Fleggman, den 23 juni 2015, kl. 08.30-11.00 : Plats och tid Fröken Fleggman, den, kl. 08.30-11.00 Beslutande Övriga närvarande Maria Mickelåker (C), ordförande Lotta Hedström (MP), förste vice ordförande Torgny Larsson (S), ersättare för Inger Åbonde

Läs mer

Bostadsmarknadsenkäten 2014 Del 4 - Kommunernas verktyg för bostadsförsörjning

Bostadsmarknadsenkäten 2014 Del 4 - Kommunernas verktyg för bostadsförsörjning I ett särskilt program/särskild plan för bostadsfrågor I den kommunomfattande ÖP:n Ja Nej 2013 Lysekil 2013 Mellerud Munkedal 2005 2009 Sotenäs Strömstad 2007 Trollhättan 2012 Uddevalla 2013 Vänersborg

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd 09 juni 2016

Kommunalt pensionärsråd 09 juni 2016 1 (5) Plats och tid Stångberga Vårdboende, Vallentuna. Kl 13.00-14.55 Innan sammanträdet möts rådet upp kl 11.30 för en visning av vårdboendet. ande Björn Furugren Beselin KS (C), ordförande, Margareta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Kommunhuset, Hellquistsalen, måndagen den 8 mars 2010, klockan 16.00-16.50. ande Per Strengbom (S), ordförande, Margareta Johansson (S), Rolf Lindgren (S), AnneMarie

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Sammanträdesdatum. Lisa Stridsman, Tf teknisk chef. ... Paragrafer 23-26 Inga-Lill Ängsund

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Sammanträdesdatum. Lisa Stridsman, Tf teknisk chef. ... Paragrafer 23-26 Inga-Lill Ängsund PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2015-10-27, kl 0830-1130 ande Roland Karlsson, S Leif Gramner, KD Övriga deltagande Lisa Stridsman, Tf teknisk chef Utses att

Läs mer

Välfärdsutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Birgitta Jönsson (S) Agnetha Persson (C) Charlotte Wachtmeister (M) ordförande

Välfärdsutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Birgitta Jönsson (S) Agnetha Persson (C) Charlotte Wachtmeister (M) ordförande 1(8) Plats och tid Solgården kl 14.00 16.25 Beslutande Birgitta Jönsson (S) Agnetha Persson (C) Charlotte Wachtmeister (M) ordförande Övriga deltagare Karin I Wigrup (C), ersättare Torsten Vigre (M), ersättare

Läs mer

1. Exploateringsnämnden godkänner att köpeavtal tecknas med RoDAB AB rörande försäljning för del av fastigheten Skrubba 1:1 för ca 1,5 mnkr.

1. Exploateringsnämnden godkänner att köpeavtal tecknas med RoDAB AB rörande försäljning för del av fastigheten Skrubba 1:1 för ca 1,5 mnkr. Malén Wasting Ytterstad Telefon: 08-508 263 52 malen.wasting@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2008-01-24 Försäljning av mark för industriändamål inom fastigheten Skrubba 1:1 och fastigheten

Läs mer

Barn- och ungdomsförvaltningen

Barn- och ungdomsförvaltningen - VÄNERSBORGS KOMMUN Sida Kulturnämnden 2003-09-01 1(11 ) Plats och tid Vänersborgs huvudbibliotek, kl 13.00 15.30 Beslutande Monika Gustavsson (s) ordf John-Åke Ericsson (kd) v ordf Tage Severinson (c)

Läs mer

Miljöbilar i hemtjänsten

Miljöbilar i hemtjänsten ORDFÖRANDEFÖRSLAG Dnr KS/2015:497-034 2016-03-21 1/2 Miljöbilar i hemtjänsten Förslag till beslut Kommunstyrelsen förslår kommunfullmäktige besluta att 1. bifalla motionen, förutsatt att ett krav på användning

Läs mer

Motion om effektivare interna transporter

Motion om effektivare interna transporter ORDFÖRANDEFÖRSLAG Dnr KS/2015:518-034 2016-01-11 1/2 Motion om effektivare interna transporter Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta 1. att avslå motionen med motiveringen

Läs mer

Upphandling av svenska för invandrare (sfi) och vuxenutbildning Skrivelse av Mikael Söderlund (m)

Upphandling av svenska för invandrare (sfi) och vuxenutbildning Skrivelse av Mikael Söderlund (m) PM 2004 RIV (Dnr 323-3224/2003) Upphandling av svenska för invandrare (sfi) och vuxenutbildning Skrivelse av Mikael Söderlund (m) Borgarrådsberedningen föreslår kommunstyrelsen besluta följande Skrivelsen

Läs mer

Maria Björklund, ekonom Siw Strandh, sekreterare

Maria Björklund, ekonom Siw Strandh, sekreterare Tekniska nämnden 2008-05-27 44 Plats och tid Gamla Köpstad, kl 16.20-18.20 Beslutande Lennart Rehn (s) ordförande Helena Qvick (s) Tony Pettersson (s) ersättare för Christer Cunow (s) Kent Persson (s)

Läs mer

december 2014, 13.00 S och C har gruppmöte måndag 15 december, kl. 17:30 på Kommunkontoret, lokal Cafeterian FÖREDRAGNINGSLISTA

december 2014, 13.00 S och C har gruppmöte måndag 15 december, kl. 17:30 på Kommunkontoret, lokal Cafeterian FÖREDRAGNINGSLISTA BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-12-17 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Mellanfryken, onsdag 17 december 2014, 13.00 S och C har gruppmöte måndag 15 december, kl. 17:30 på

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden 2011-04-13 1 (10)

Barn- och ungdomsnämnden 2011-04-13 1 (10) Barn- och ungdomsnämnden 2011-04-13 1 (10) Plats och tid Barn- och ungdomskontoret, 13.00-16.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV), ordf. Magnus Rasmusson (S), vice ordf. Stefan Yngstrand (FP) Dorothea Nilsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-08-22 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-10.15 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m)

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Kommunstyrelsen 2008-06-23

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Kommunstyrelsen 2008-06-23 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Plats och tid Folkets Hus, måndagen den 23 juni 2008, kl. 09.00-09.35. Beslutande Gunnar Hörnlund, ordf. Joakim Risberg Rickard Norberg Katarina Hahlin Conny Lövgren Inga-Lena

Läs mer

Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden 2010-05-05 1

Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden 2010-05-05 1 Vuxenutbildningsnämnden 2010-05-05 1 Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 15:00 16:45 ande Sven Öberg (kd) ordf. Jan Hansson (m) Göran Sjönneby (fp) Maria Berdén Evertsson (-) Bengt Björnemalm (s),

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-10-21 Innehållsförteckning Ärende 34 Kompetensutvecklingsprojekt för fritidsledare - redovisning... 48 35 Förslag till ny samverkansorganisation barn/unga... 49 36 Sammanträdesplan

Läs mer

Högsby kommun Protokoll 1(16) Pensionärsrådet

Högsby kommun Protokoll 1(16) Pensionärsrådet Högsby kommun Protokoll 1(16) Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2014-02-14 Plats och tid Kvillgården, fredagen den 14 februari 2014 kl 09.00-12.00 Närvarande Ingbritt Loberg, ordförande Bror Josefsson

Läs mer

Begäran från samhällsutvecklingsnämnden om utökning av driftsbudget för underhållsbeläggning av bland annat Gredelbyleden KS-2016/313

Begäran från samhällsutvecklingsnämnden om utökning av driftsbudget för underhållsbeläggning av bland annat Gredelbyleden KS-2016/313 Sida 1 av 2 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Dan-Erik Pettersson Datum KS-2016/313 Ekonomichef 2016-04-12 Kommunstyrelsen Begäran från samhällsutvecklingsnämnden om utökning av driftsbudget för

Läs mer

Kerstin Hörnqvist. Ingemar Sandström (c) Ulla-Maj Andersson (s) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Kerstin Hörnqvist. Ingemar Sandström (c) Ulla-Maj Andersson (s) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 13-14.55 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Ingemar Sandström (c), ordförande Kent Thavelin (c) Östen Strömberg (fp), ersättare för Eva Forslund

Läs mer

Kommundelsråd Tenhult 2009-04-07 1

Kommundelsråd Tenhult 2009-04-07 1 Kommundelsråd Tenhult 2009-04-07 1 Plats: Västerhäll Tenhult Klockan 18.30 Beslutande Mats Siljehult (KD) Anders Ekström (KD) Danuta Bäckman (KD) Bengt Fischer ( C ) Leif-Arne Andersson ( C ) Anders Eriksson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2012-06-27 1(11) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult onsdagen den 27 juni 2012 kl 14.30-15.30.

Kultur- och fritidsnämnden 2012-06-27 1(11) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult onsdagen den 27 juni 2012 kl 14.30-15.30. Kultur- och fritidsnämnden 2012-06-27 1(11) Plats och tid Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult onsdagen den 27 juni 2012 kl 14.30-15.30. Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(10)

Sammanträdesprotokoll 1(10) Sammanträdesprotokoll 1(10) 2016-04-15 Plats och tid Skinnskatteberg kl. 09,15 09,50 ande Övriga närvarande Carina Sandor, Marino Wallsten Åsa Eriksson, Ulf Hansson Solveig Grönberg, Margareta Espås Åsa

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2013-01-17 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare och överlämna kallelsen med samtliga handlingar till honom.

Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare och överlämna kallelsen med samtliga handlingar till honom. 2013-07-31 Plats: Lilla Sess Tid: 2013-08-07 kl. 8:30 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare och överlämna kallelsen med samtliga handlingar till honom. Föredragningslistan skickas till

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2015-05-22. Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP)

Teknik- och fritidsutskottet 2015-05-22. Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Teknik- och fritidsutskottet 2015-05-22 Plats och tid Kommunhuset, klockan 08.30-10.30 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Övriga deltagare Sören Nord,

Läs mer

Göran Fjellström, kommunchef Ulf Stecksen, kommunsekreterare. Ånge kommunkontor, torsdag den 17 april 2008, kl. 16.00. Ulf Stecksen.

Göran Fjellström, kommunchef Ulf Stecksen, kommunsekreterare. Ånge kommunkontor, torsdag den 17 april 2008, kl. 16.00. Ulf Stecksen. 1 (5) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ånge kommunkontor, fullmäktigesalen, måndag den 14 april 2008 kl. 18.00 18. 50 Se bilaga Övriga deltagare Göran Fjellström, kommunchef Ulf Stecksen, kommunsekreterare

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Lotta Gunnarsson

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Lotta Gunnarsson Teknik- och fritidsutskottet 2015-11-17 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-10.00 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

Tillägg till exploateringsavtal för fastigheten Styrmannen 4 inom Nyhamn (HSB)

Tillägg till exploateringsavtal för fastigheten Styrmannen 4 inom Nyhamn (HSB) Teknik- och stadsbyggnadsförvaltningen 1(1) Datum 2006-11-01 Handläggare Er Referens Vår Referens Kommunstyrelsen Tillägg till exploateringsavtal för fastigheten Styrmannen 4 inom Nyhamn (HSB) Enligt gällande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2014-10-23 Västervik Bostads AB styrelsesammanträde Sida 1

Sammanträdesprotokoll 2014-10-23 Västervik Bostads AB styrelsesammanträde Sida 1 Västervik Bostads AB styrelsesammanträde Sida 1 Plats och tid Bostadsbolagets sammanträdesrum 23 oktober 2014 kl. 09.00 10.40 Sammanträde nr 5 ande Bo Andersson, ordf. Ingegerd Karlsson Kajsa Andersson

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Sören Nord, teknisk chef Mona Hyttsten, kommunsekreterare

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Sören Nord, teknisk chef Mona Hyttsten, kommunsekreterare 1(8) Plats och tid Tekniska kontoret, torsdag den 8 december 2016 kl 08:30-10:30 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga närvarande Sören

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 15.20

Kommunkontoret kl 14.00 15.20 1(11) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 15.20 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Bengt Jarring, (KD) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kristofer Persson Kärki, (S)

Läs mer

Utbildningsnämndens arbetsutskott 2011-05-25. Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, onsdagen den 25 maj, kl. 15.00-16.

Utbildningsnämndens arbetsutskott 2011-05-25. Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, onsdagen den 25 maj, kl. 15.00-16. 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, onsdagen den 25 maj, kl. 15.00-16.00 Björn Furugren

Läs mer

266 Genomförandetiden gäller bara ändringen. Genomförandetiden är 2013-03-22 2018-03-21

266 Genomförandetiden gäller bara ändringen. Genomförandetiden är 2013-03-22 2018-03-21 266 Genomförandetiden gäller bara ändringen. Genomförandetiden är 2013-03-22 2018-03-21 Tillägg till PLANBESKRIVNING Tillhörande ändring genom tillägg av detaljplanen för Ludvika gård m.m. i Ludvika enkelt

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8 ) Socialutskottet 2016-04-07

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8 ) Socialutskottet 2016-04-07 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8 ) Plats och tid Notariet, torsdagen den 7 april 2016 kl 08.30-15.05 Beslutande Marcus Schön (M), ordförande Diana Bergeskans (S), v ordförande Marita Björkvall

Läs mer

Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 27 augusti 2009, kl. 15:00-16:00

Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 27 augusti 2009, kl. 15:00-16:00 Plats och tid Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 27 augusti 2009, kl. 15:00-16:00 Beslutande Pär-Ove Lindqvist (M) ordf Bengt Evertsson (V) v ordf. Bente Ekström (C) Arnold

Läs mer

BOSTADS- ANPASSNINGS- BIDRAG. Bild

BOSTADS- ANPASSNINGS- BIDRAG. Bild BOSTADS- ANPASSNINGS- BIDRAG Bild Vem gör vad? Du som ansöker om bostadsanpassningsbidrag ska välja entreprenör, skriva avtal med och betala entreprenören när arbetet är klart. Det är ingen skillnad jämfört

Läs mer

Policy för integration och inkludering av nyanlända i Lidingö stad

Policy för integration och inkludering av nyanlända i Lidingö stad 1 (5) DATUM DNR 2015-11-09 KS/2015:234 Policy för integration och inkludering av nyanlända i Lidingö stad Antagen av kommunfullmäktige den 23 november 2015 2 (5) Inledning Lidingö stad har en lång historia

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 (11) Protokoll 2012-05-15. Tid och plats: Kommunhuset kl 13.00-15.00. Avser : 31-39

Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 (11) Protokoll 2012-05-15. Tid och plats: Kommunhuset kl 13.00-15.00. Avser : 31-39 Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 (11) Tid och plats: Kommunhuset kl 13.00-15.00 Avser : 31-39 ande: Benny Pedersén (S), ordförande Anneli Bodin (S), 1:e vice ordförande Joachim Aude (S) Anita Hagelin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.05 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson (V) Jan Wettmark

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Teknik- och fritidsutskottet 2016-06-22 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-11.30 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2013-04-25

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2013-04-25 1 Plats och tid ande Sävsjö Fritidsgård samt Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 25 april 2013 kl. 14.00-16.05 Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2001-08-30 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-15.56. Gunnar Carlsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2001-08-30 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-15.56. Gunnar Carlsson Vård- och Omsorgsnämnden 2001-08-30 1 (10) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-15.56 Beslutande Heikki Perttula Gunnar Carlsson Ivan Abrahamsson Ann Svensson Bjarne Westerlund Britt-Marie Kärngren

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2013-02-19 Plats och tid Kansliavdelningen, Torggatan 5, klockan 8.30-11.00 Beslutande Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare

Läs mer

Kommunkontoret kl 09.00 12.30

Kommunkontoret kl 09.00 12.30 Sida 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.30 Beslutande Anki Jarl, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Nolia City, styrelserum, kl. 10.00-14.00 Beslutande Se sida 2 Övriga deltagare Se sida 2 Utses att justera Regis Cabral Justeringens tid och plats Vägledningscentrum 2012-06-26, kl.

Läs mer

Sofi Stockhaus, SKAF Inger Multanen, t.f. förvaltningschef Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Sofi Stockhaus, SKAF Inger Multanen, t.f. förvaltningschef Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2010-05-18 37 Plats och tid Hjernet, 2010-05-18 kl 13.00-13.15 Beslutande Monica Andersson (S), ordförande Annelie Lundberg (S), ersättare för Mosad Saker (S) Birgitta Brandt (S), ersättare

Läs mer

Förfrågan om friköp av fastigheten Knölaberget 1. KS 2015-248

Förfrågan om friköp av fastigheten Knölaberget 1. KS 2015-248 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-12-08 338 Förfrågan om friköp av fastigheten Knölaberget 1. KS 2015-248 KS Beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer

Medborgarförslag om alternativvärdering av marken som kommer att utnyttjas för arenabygget på Kristineslätt. KS 2014-381

Medborgarförslag om alternativvärdering av marken som kommer att utnyttjas för arenabygget på Kristineslätt. KS 2014-381 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-01-20 15 Medborgarförslag om alternativvärdering av marken som kommer att utnyttjas för arenabygget på Kristineslätt.

Läs mer

Ulla-Carin Olsson förvaltningschef Håkan Alfredsson områdeschef Anna-Karin Olsson ekonom Susanne Laakkonen vik. ekonom. vik förvaltningssekreterare

Ulla-Carin Olsson förvaltningschef Håkan Alfredsson områdeschef Anna-Karin Olsson ekonom Susanne Laakkonen vik. ekonom. vik förvaltningssekreterare - VÄNERSBORGS KOMMUN Sida Kulturnämnden 2003-11-24 1(15 ) Plats och tid Kungamuséet, Hunneberg kl 13.00 14.30. Beslutande Monika Gustavsson (s) ordf John-Åke Ericsson (kd) v ordf Tage Severinson (c) Kerstin

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 09.50-10.38 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 09.50-10.38 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(8) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 09.50-10.38 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Ajournering 10.15 10.18 Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M)

Läs mer

Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja Falkenbergs kommun som utförare av personlig assistans. KS 2015-48

Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja Falkenbergs kommun som utförare av personlig assistans. KS 2015-48 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2016-03-29 111 Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja Falkenbergs kommun som utförare av personlig assistans.

Läs mer

Kommundelsråd Tenhult 2008-04-08 1

Kommundelsråd Tenhult 2008-04-08 1 1 Plats: Västerhäll Tenhult Klockan 18.30-20:30 Beslutande Mats Siljehult (kd) ordf. Anders Ekström (kd) Bengt Fischer (c) Anders Eriksson (m) Claes Johannesson (s) Hans-Erik Andersson (s) Carl-Johan Hammarlund

Läs mer