Verksamhetsberättelse

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse 2014

2 Ordförande har ordet Ett år har gått fullt av nya intryck och stolthet. Dels är det mitt första år som ordförande i ÖGF och dels så är det ett år fullt av utveckling. Föreningen har under året växt både vad gäller medlemsantal och antalet grupper. Vi är nu den största gymnastikföreningen i Örebro. Målet är att ha en bred breddverksamhet som följer gymnastikförbundets utvecklingsmodell Rörelse hela livet parallellt med att vi är en elitförening som har tävlingsgrupper på alla nivåer och inom olika discipliner. Organisationsmässigt så har vi under året jobbat hårt med att skapa en ekonomisk struktur som håller över tid. Vi har även strukturerat upp kommittéarbetet och hittat ett gemensamt arbetssätt. Vi har även prioriterat att anställa en tränare på heltid som jobbar med samtliga discipliner inom föreningen (Barn, Freerunning, Cheerleading och Trupp) samt även har ett redskapsansvar för hela föreningen. Marknadsmässigt så har vi dels synts genom vår årliga Våruppvisning som drog rekordpublik samt att vi har haft framgångar i olika tävlingar. EM guld, EM brons, SM brons, RM silver är några av de medaljer som fått följa med sina stolta medlemmar hem. Medialt har vi synts både genom sociala medier och tryckta medier med fokus på vår Elittrupp som även vann Nerikes Allehandas Guldklocka. Detta är dock ett utvecklingsområde framåt. Jag vill tacka samtliga ledare, styrelse och personal för ett fantastiskt år. Dessutom vill jag tacka Gymnastikförbundet Mellansvenska, ÖLIF och SISU, Karlslunds IF, Örebro kommun m.fl. för gott stöd och god samverkan under året.

3 Styrelsen Styrelsen har under 2014 haft följande sammansättning: Ordförande: Ulrika Riseby V. Ordförande: Eva Sundmalm Sekreterare: Eva Sundmalm Kassör: Evy Ekström Övriga ledamöter: Deniz Muharemi Inger Högström Westerling Susanne Jildenstål Matilda Nordlund Andreas Justermark, adjungerad Suppleanter: Denice Erkenby Micke Nilsson Revisor: Irja Börlin Revisor suppleant: Helen Johansson Valberedning: Robert Wideudde Karin Steffenstorpet Lisandra Lannerhag Styrelsen har under året haft 11 protokollförda möten. Kommittéerna har haft minst 1 möte var per termin. Representation! Eva Sundmalm har verkat som ordförande i GF Mellansvenskas styrelse.! Evy Ekström och Eva Sundmalm har representerat föreningen i KIF s huvudstyrelse.! Evy och Eva representerade föreningen vid ÖLIF:s och SISU:s årsmöte! Ulrika Riseby har representerat föreningen inom ÖrebroPromotion/Ideell Arena.! Eva Sundmalm och Inger Högström Westerling är med i projektgruppen Gymnastikens Hus i Örebro.

4 Statistik Antalet medlemmar jämfört med föregående år Samtliga medlemmar 2014 Antal medlemmar 1075 st (+157) Antal kvinnor 754 st (+78) Antal män 321 st (+79) Samtliga medlemmar 2013 Antal medlemmar Antal kvinnor Antal män 918 st 676 st 242 st Åldersintervall aktiva medlemmar jämfört med föregående år Kön Kvinnor Män Åldersintervall Aktiva medlemmar Aktiva medlemmar Resultat Totalt: Åldersintervall Aktiva ledare Aktiva ledare Styrelse Styrelse Antal grupper 2014: 39 st Barngrupper Ungdom Freerunning Cheerleading Trupp Vuxen Under 2014 har ÖGFs föreningskonsulent tillsammans med styrelse, kommittéer och ledare arbetat med att få bättre förutsättningar och skapa nya grupper i föreningen. Föreningskonsulenten har även utvecklat, strukturerat och omorganiserat föreningens CRM system, Sportadmin och skapat ett nytt anmälningssystem som gör att vi kan optimera antalet aktiva i varje grupp utifrån dess förutsättningar. Allt detta har bidragit till att föreningen har ökat antalet aktiva medlemmar så pass mycket. Stort tack till er alla som varit med och påverkat och engagerat sig för att göra detta möjligt!

5 Barn och Ungdoms Gymnastik Bamsegymnastik Föreningen hade under 2014 två grupper i Bamsegymnastik för våra yngsta barn 3-5 år. I dom grupperna gympade 45 barn i Sörby. Bamsegympa är första kontakten med gymnastiken och här tränar vi de viktiga grundmotoriska färdigheterna tillsammans med Bamse och hans vänner. Familjegymnastik I föreningen finns även två grupper med familjegympa, där gympar barnen tillsammans med sina föräldrar en timma i veckan. I våra två grupper var det 45 barn i åldern 2-3 som fick träna redskapsbanor i Sörby och Oscaria. Barngymnastik Vår största verksamhet i föreningen är Barngymnastiken. Här har vi många grupper ute på skolorna runt om i Örebro. Där vi oftast håller till är Sörby, Risbergska, Oscaria och Brunnsskolan. Vi har 12 barngrupper med ca 270 barn som är mellan 5 och 9 år och tränar grunderna inom gymnastik en gång i veckan. I våra barngrupper är barnen mixade pojkar och flickor. Pojkgymnastik Vi har två rena grupper med 40 pojkar 5-9 år som tränar en gång i veckan på I3 och Risbergska. Alla grabbarna har börjat träna volter och det är full fart på träningarna! Ungdomsgymnastik Vi har även två ungdomsgrupper för lite äldre barn som vill börja på gympa. De barnen är i åldern 9-12 år och de tränar på Risbergska och Oscaria. Några av dom har målet att börja tävla lite smått och några vill bara gympa utan att tävla. Under 2014 hade vi 70 ungdomar som tränade en gång i veckan.

6 Freerunning Under året har Örebro Freerunning haft tre grupper i träning: en nybörjargrupp, en fortsättningsgrupp och en avancerad grupp. Nybörjargrupp I nybörjargruppen har det varit 32 aktiva, födda mellan De har tränat en gång per vecka och haft ett ganska högt deltagande. Ibrahim har varit huvudansvarig och har haft hjälp av Edvin och Martin på träningarna, som hjälp tränare. De har haft 34 träningar under året. Fortsättningsgrupp I fortsättningsgruppen har det varit 25 aktiva. De har tränat två gånger per vecka och haft en ganska bra närvaro på träningarna. Martin har varit huvudansvarig och har haft hjälp av Vincent. De har haft 35 träningar under året. Avancerad grupp I avancerat gruppen har det varit runt 20 aktiva under året. De har tränat en gång per vecka och haft ett deltagande som varit ganska varierande. Vincent har varit huvudansvarig. Han har fått mycket hjälp av Martin med att hålla i passen, även Olle, Ibrahim, Johan och Edvin har hjälpt till. De har haft 38 träningar under året. Ledare Under året har Ibrahim och Edvin gått steg 2 utbildning i parkour/freerunning. Ledarna har också haft egen fortbildning med en träning i veckan för ledare. Övriga aktiviteter Örebro Freerunning har inte som förening varit på några andra aktiviteter under året, däremot har en del av de aktiva varit iväg på olika Jams.

7 Cheerleading Cheer Unlimited 2014: Vi hade under vårterminen 6 grupper med olika antal på aktiva. 3 träningslag o 3 tävlingslag. Vi hade med oss tre lag till DM i Uppsala i feb/mars! Två seniorlag o ett juniorlag! Där lagen placerade sig på bra platser i respektive klasser. Jr L 1, 4:e. Sr L1, 3:e. Sr Fortsättning, 2:a. För alla i Jr L 1 så var det första gången som de stod på tävlingsmattan o de gjorde ett jättebra jobb! Båda Sr lagen kvalificerade sig vidare till RM som gick av stapeln senare under terminen! Sr lagen åkte till RM i Nyköping, Sr L placerade sig på en välförtjänt 4:e plats i deras klass. Sr Fortsättning tog även en medalj den här gången, Silver, andra bäst i Sverige i deras klass! Vi deltog på ÖGFs våruppvisning i idrottshuset i april. Det gick bra för alla våra grupper! Och vi hade vår egen uppvisning i slutet av vårterminen! Inför sommaren o den kommande säsongen slogs våra Seniorlag ihop till ett lag som till start var 30 aktiva. Inte nog med att vi slog ihop två lag, vi valde att byta nivå, Vi var nu ett Sr L3 lag där man som svårast får köra rondat- flickis- salto som gymnastiknivå. Det har verkligen skett utveckling i detta lag under det första halvåret av säsongen då vi har tränat tillsammans! Vår laganda är stark o vi trivs med varandra! Augusti var nu kommen efter sommaren! Vi startade med 4 grupper som senare blev till 5 då vi delade upp våra minsta till två grupper. Blandat med nya o gamla aktiva. Två tävlingslag denna säsong, ett Jr L 1 o vårt Sr L3. De yngsta grupper tränade en gång i veckan! Jr L1 tränade 2 ggr i veckan Cheer + 1 gymnastikträning. Sr/Sr träning har under hösten tränat en gång gymnastik o en gång Cheer i veckan. Vårt Sr L3 har under hösten tränat 3 ggr i veckan inklusive en gymnastik. Vi skickade under hösten iväg 5 av våra tränare på Grundutbildning i Cheer där alla blev godkända! Vi besökte även två grundskolor där vi marknadsförde Cheerleading. På den ena skolan höll vi i idrottslektioner där eleverna fick prova på! Vi gjorde detta i hopp om att öka vårt medlemsantal! Vi hade vår årliga Juluppvisning den 5:e december där alla våra lag visade upp sig vad de hade lärt sig under hösten! Alla våra aktiva var riktigt duktiga o glänste på mattan.

8 Truppgymnastik Microtruppen Microtruppen består av 25 stycken tjejer födda - 06 och Våren 2014 var truppen med på sin första tävling. Truppträffen i Karlskoga. Det gick jätte bra och var super roligt. Under våren var Microtruppen självklart även med på föreningens årliga våruppvisning. Discoklädda visade tjejerna vad dom lärt sig under vårterminen till låtar av Danny Sausedo. På höstterminen hade vi två miniläger på Oscaria och åkte ännu en gång till Karlskoga för att delta i Truppträffen. Lika roligt var det denna gång att tävla. Örebropojkarna Örebropojkarna är vår enda killtrupp än så länge som tävlar. De är ca 20 killar i ålder år. Under våren tävlade de Mellansvenska Mästerskapen där de tog hem en guldmedalj i hopp. Till hösten flyttades sju av killarna till RM Mixen där de fick tävla en rikstävling för första gången. RT truppen RT- truppen är en grupp med ca 20 tjejer i åldern år som i år var iväg på sina första tävlingar på tävlingsstegen, och började året med en tävling i Karlskoga, där vi tävlade med två lag och kom hem med totalt tre medaljer. Ett av lagen tävlade även fristående för första gången. Senare var vi med på den årliga uppvisningen och i maj var det dags för mellansvenska och där fick alla tävla i fristående. Efter tävlingen var det dags för välförtjänt vila. På hösten laddade vi för Westra Aros Cupen och hade jättekul med minitruppen. Innan julen passade vi på att ha en lite uppvisning och hälsade alla gymnaster som bytt grupp till våren stort lycka till. RM 1 truppen RM 1 är en trevlig grupp med 25 tjejer som älskar att träna gympa tillsammans. De är födda mellan Tjejerna tränar redskap två gånger i veckan samt fristående en gång i veckan. Vi tävlar på föreningstävlingar och tog en guldmedalj i hopp på Trollbäckscupen.

9 2014 var året som Minitruppen med 50 tjejer i åldern 9-12 år gick upp och tävlade på RMstegen för första gången. Vi startade våren med att delta med ett lag på RM1 i Helsingborg och tjejerna utförde en fin tävling. Träningen fortsatte under våren och många nya volter lärdes in. Vårterminen avslutade med Mellansvenska mästerskapen för alla 50 glada gymnaster. Hösten startades med en heldag i Växjö tillsammans med de andra tävlingsgrupperna i föreningen. I oktober åkte vi iväg till Landskrona och tävlade Rikscupen 1 med 2 lag. I november tog vi med hela Minitruppen till Västerås för Westra Aroscupen där vi ställde upp med sammanlagt 10 starter, efter en finfin tävling åkte vi hem med ett silver i fristående. Fram tills terminsavslutningen jobbade vi hårt med sammanhållningen och gemenskapen i Minitruppen, tjejerna startade även ett gemensamt instagramkonto där de hejar och uppmuntrar varandra. Terminen avslutades med en lyckad juluppvisning för föräldrar och vänner där gymnasternas kreativt fick flöda då de själva koreograferade danser. RM Mixen RM mixen blev till under hösten då vi slog ihop gymnaster från 3 olika grupper som tävlade på RM- stegen. Den tidigare RM truppen tävlade RC 2 under våren och tog sig till final! Första tävlingen för mixen var Mellansvenska Cupen där vi tog hem en silvermedalj i matta. På RM nivå 2 tog vi hem guldet i finalen efter en grymt genomförd tävling. På RM Mix samma helg lyckades vi ta silvermedaljen efter en grym friståendepoäng och allt slit i fristående under terminen! Vi är så stolta över alla våra RM gymnaster! Elit Yngre USM/JSM Elittruppen Yngre är en grupp med 25 tjejer i åldern år som satsar på tävlingar på SM- stegen. Under 2014 tävlade vi Ungdoms SM med 2 lag som gjorde jättefina prestationer. Hösten började med ett läger i Växjö tillsammans med våra tävlingsgymnaster i föreningen. Till hösten blev gruppen lite uppdelad då några tävlade RM med mixen och några tävlade Ungdoms Cupen och tog sig till final, en fin 7:de plats! Vi tävlade även JSM tillsammans med några från Elittruppen där vi också tog oss till final och slutade på en 5:e plats! Vi har även tävlat några regionstävlingar och kammat hem medaljer. Höjdpunkten var nog dock lägret i Italien under sommaren

10 Elittruppen Elittruppen är vår äldsta och bästa grupp inom föreningen. Det är en trupp med 22 tjejer i åldern år. Tjejerna tävlar på SM- stegen men även på Internationella tävlingar. Under 2014 var det först Svenska Cupen på våren som vi hade som en testtävling för att prova nya friståendet och nya övningar inför SM som gick av stapeln under SM veckan i juli i Borås. På SM lyckades vi ta en av de 3 platserna som gjorde att vi fick tävla final inför direktsänd TV. Vi gjorde en perfekt trampett och fristående men lyckades inte på tumbling så vi slutade på en 3:e plats! Detta SM var även en uttagning till landslaget, så tjejerna hade mycket press på sig. Vi fick senare veta att 6 av våra gymnaster fått en landslagsplats! Under hösten var det förutom EM där alla gymnaster åkte till Island på läger för att heja på våra Svenska landslag ett JSM i Helsingborg där vi tillsammans med Elit Yngre tog en 5:e plats. Landslag Sex av våra gymnaster fick en plats i landslaget till EM på Island Mimmi Johansson och Ylva Zelleroth fick en plats i Mixlandslaget och var med och bidrog till att laget tog en välförtjänt Bronsmedalj! Evelin Bulow, Elvira Wictorsson, Johanna Kluge och Simone Rothe fick en plats i Damlandslaget och var med och bidrog till att laget äntligen tog det absolut högsta inom truppgymnastik, EM- GULD! Vi är grymt stolta över er alla och som ett bevis på den otroliga insatsen de gjort för gymnastiken i Sverige och i Örebro så tilldelades Guldtjejerna NA:s utmärkelse Guldklockan!

11 Vuxengymnastik GYMMIX Gymmix är Gymnastikförbundets varumärke för kvalitetssäkrad gruppträning. Målet för Örebro GF är att ha minst tre olika gruppträningsinriktningar inom föreningen. Tyvärr har vi inte lyckats uppnå detta under Men vi har två inriktningar; Motion och Pilates. Motion - Svea Gymnastiken Mottot Gymnastik för alla - hela livet är viktigt för både folkhälsan och för att kunna känna glädje och gemenskap i kombination med musik och rörelse. Ca 15 trogna motionsgymnaster, de flesta är 60+ tränar i Sveaskolan på tisdagar. Ledare är Ingbritt Carlsson. PILATES Pilates är en träningsform som fokuserar på andning, styrka, rörlighet och koordination och man får en systematisk genomgång av hela kroppen. Redondobollen används för att ökas svårighetsgraden i övningarna. Pilatesgruppen tränar varje onsdag på Stureskolan, en av kommunens äldsta och minsta gymnastiksalar. Ledare är Eva Sundmalm. TACK från Styrelsen

GympaNYTTigt. Här summerar styrelsen, kommittéerna och kansliet den gångna terminen och blickar framåt mot nästa!

GympaNYTTigt. Här summerar styrelsen, kommittéerna och kansliet den gångna terminen och blickar framåt mot nästa! GympaNYTTigt Maj 2015 GympaNYTTigt är ett nyhetsbrev från Gymnastikförbundet Norr som skickas ut två gånger per år, en gång i december och en gång i maj månad. Här summerar styrelsen, kommittéerna och

Läs mer

Var är stödet från vår kommun? Möt gympafamiljen Abbas Nya redskap i hallen Årets nykomlingar: mixen och trupp 4 Mamma Mia, vilken julshow!

Var är stödet från vår kommun? Möt gympafamiljen Abbas Nya redskap i hallen Årets nykomlingar: mixen och trupp 4 Mamma Mia, vilken julshow! HÖSTEN 2013 Var är stödet från vår kommun? Möt gympafamiljen Abbas Nya redskap i hallen Årets nykomlingar: mixen och trupp 4 Mamma Mia, vilken julshow! På G ges ut av Höganäs gymnastikförening, Sporthallsvägen

Läs mer

GympaNYTTigt. December 2014

GympaNYTTigt. December 2014 GympaNYTTigt December 2014 Gruppfoto Norrlandsgymnaster under Norrlansmästerskapen i Kvinnlig Artistisk Gymnastik, Gävle 1014 FOTO: Elisabeth Berglund INNEHÅLL Ordföranden har ordet... 3 Nya medarbetare...

Läs mer

GympaNYTTigt Maj 2011 från

GympaNYTTigt Maj 2011 från GympaNYTTigt Pernilla Eriksson Maj 2011 från 1 Umeå 2011-05-04 Till alla gymnastikvänner! Nu närmar sig sommaren och för de flesta av oss en något lugnare tid för oss inom gymnastiken. Hoppas att ni haft

Läs mer

Styrelsen för Norrköpings Judoklubb avger, för verksamhetsåret 1 juli 2002 30 juni 2003, följande verksamhetsberättelse :

Styrelsen för Norrköpings Judoklubb avger, för verksamhetsåret 1 juli 2002 30 juni 2003, följande verksamhetsberättelse : Styrelsen för Norrköpings Judoklubb avger, för verksamhetsåret 1 juli 2002 30 juni 2003, följande verksamhetsberättelse : Styrelsen har haft följande sammansättning : Ordförande Vice Ordförande Sekreterare

Läs mer

Utvecklingsplan för gymnastiken i Göteborg

Utvecklingsplan för gymnastiken i Göteborg Utvecklingsplan för gymnastiken i Göteborg Foto: Andreas Svensson Innehållsförteckning 1 Syfte...3 2 Bakgrund...4 3 Vad är gymnastik...5 Gymnastik- en sport med många ansikten... 5 4 Organisation/ vision...8

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 Munkedals Ridklubb Verksamhetsåret 2013-01-01 till 2013-12-31. Styrelsens sammansättning och arbete Ledamöterna inklusive ordförande presenteras nedan med namn och ansvarsområde, vid vilken/vilka de är

Läs mer

Verksamhetsberättelser 2014 Rosersbergs IK Innebandy

Verksamhetsberättelser 2014 Rosersbergs IK Innebandy Verksamhetsberättelser 2014 Rosersbergs IK Innebandy Verksamhetsberättelse 2014, Sektionen Vi har idag 9 lag; HerrVeteran, Damer, Herrar A-lag, P00/01, P02/03, P04/05, P06/07, F06/08 samt Innebandyskola.

Läs mer

Verksamhetsberättelse och Årsredovisning

Verksamhetsberättelse och Årsredovisning Verksamhetsberättelse och Årsredovisning Helsingborgs Simsällskap 2013 Innehåll VERKSAMHETSBERÄTTELSE Dagordning 3 Styrelseberättelse 4 Ordförande har ordet 5 Årsberättelse 2013 7 Simskola 17 Tävlingskommittén

Läs mer

Med bidrag från Idrottslyftet MASS startar kostutbildning för simmare

Med bidrag från Idrottslyftet MASS startar kostutbildning för simmare No 1 Juni 2009 assa im Med bidrag från Idrottslyftet MASS startar kostutbildning för simmare Simmarna är speciella i sin träning. Det är inte många andra idrottare som tränar lika ofta eller lika länge.

Läs mer

Lucksta. Idrottsförening. Årsmöteshandlingar 2015

Lucksta. Idrottsförening. Årsmöteshandlingar 2015 Lucksta Idrottsförening Årsmöteshandlingar 2015 Dagordning årsmöte Verksamhetsberättelse 2014/Verksamhetsplan och budget 2015 Dagordning till årsmöte den 29 mars 2015 1. Årsmötets öppnande 2. Årsmötets

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE & ÅRSREDOVISNING

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE & ÅRSREDOVISNING SANDVIKENS AIK/BK VERKSAMHETS- BERÄTTELSE & ÅRSREDOVISNING SÄSONGEN 2014/15 Glädje - Delaktighet - Kamratskap - Respekt Innehåll Summering Inledning Sportsliga resultat och prestationer Nyckeltal i verksamheten

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 3/9/2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 3/9/2014 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 3/9/2014 Så har det gått ett år igen, det gick ovanligt fort och det hände väldigt mycket. Vid en snabb avstämning av verksamhetsplanen för 2013 kan jag se att det mesta av det

Läs mer

JÄRFÄLLA SIMSÄLLSKAP ÅRSBERÄTTELSE 2012

JÄRFÄLLA SIMSÄLLSKAP ÅRSBERÄTTELSE 2012 JÄRFÄLLA SIMSÄLLSKAP ÅRSBERÄTTELSE 2012 www.jarfallasim.org 1 Innehåll 1 Årsmöte... 4 1.1 Dagordning... 4 2 Klubben... 5 2.1 Inledning... 5 2.2 Styrelsen... 5 2.3 Nya stadgar... 5 2.4 Hedersmedlemmar...

Läs mer

MassaSim. En milstolpe i MASS historia. Återhämtningsmålet fyller på tomma muskler. Specialidrott på gymnasiet Intervju med Maja Grahm

MassaSim. En milstolpe i MASS historia. Återhämtningsmålet fyller på tomma muskler. Specialidrott på gymnasiet Intervju med Maja Grahm MÖLNDALS ALLMÄNNA SIMSÄLLSKAP MASSASIM NR 1 JAN 2012 MassaSim Specialidrott på gymnasiet Intervju med Maja Grahm Röster fr ån bassä ngkante n på Sum -Sim Re gion MASS-testet 13 nov 2011 En milstolpe i

Läs mer

KALLELSE TILL GÄVLE HUNDUNGDOMS - KL 11.00 PÅ STUDIEFRÄMJANDET

KALLELSE TILL GÄVLE HUNDUNGDOMS - KL 11.00 PÅ STUDIEFRÄMJANDET KALLELSE TILL GÄVLE HUNDUNGDOMS ÅRSMÖTE 15 FEBRUARI - KL 11.00 PÅ STUDIEFRÄMJANDET På årsmötet går vi igenom året som varit och blickar fram mot det som kommer hända under pågående år. En ny styrelse ska

Läs mer

Ledarskap och motivation: En studie av elittränares strategier

Ledarskap och motivation: En studie av elittränares strategier Ledarskap och motivation: En studie av elittränares strategier Mattias Isberg & Johan Lindblad Gymnasielärare i Idrott& Hälsa Publicerad på Internet, www.idrottsforum.org (ISSN 1652 7224) 2007 02 14 Copyright

Läs mer

Sedan 2013 driver föreningen driften av anläggningarna på Värmdövallen samt Grantomtahallen på uppdrag av Värmdö kommun.

Sedan 2013 driver föreningen driften av anläggningarna på Värmdövallen samt Grantomtahallen på uppdrag av Värmdö kommun. Verksamhetsplan och Budget 2014 FÖRENINGSGEMENSAMT Inledning Föreningens verksamhetsplan och budget utformas i enlighet med framtagen policy och riktlinjer. Verksamhetsplanerna beskriver vilka mål föreningen

Läs mer

Styrelsens verksamhetsår

Styrelsens verksamhetsår Verksamhetsberättelse 2008 Innehållsförteckning Styrelsens verksamhetsår 3 Organisation och arbete 3 Bemanning 5 Ekonomi 6 Medlemmar 7 Kanalplan - Vår arena 7 Nytt i Gula Villan 8 Varumärket Hammarby Damfotboll

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Göteborg Beachvolley Club

Verksamhetsberättelse för Göteborg Beachvolley Club Verksamhetsberättelse för Göteborg Beachvolley Club verksamhetsåret 201 0-2011 1 Styrelsen Göteborg Beachvolley Club får härmed avge verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2010-09-01-2011-08-31. INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012. Klubben som erbjuder många ungdomar en meningsfull fritid

Verksamhetsberättelse 2012. Klubben som erbjuder många ungdomar en meningsfull fritid Verksamhetsberättelse 2012 Klubben som erbjuder många ungdomar en meningsfull fritid KLUBBSTYRELSEN En idrottsklubb är beroende av människor med olika kompetens som på ideell basis är beredda att ta på

Läs mer

SKOLIDROTT. Nivin älskar friheten i parkour

SKOLIDROTT. Nivin älskar friheten i parkour NUMMER 4 2013 SVENSK SKOLIDROTT TIDNINGEN FÖR DIN SKOL-IF Nivin älskar friheten i parkour Skol-IF gör lektionerna roligare Så får du pengar till föreningen Distriktet stöttar och ordnar De spelade fotboll

Läs mer

SVENSKA SIMFÖRBUNDET VERKSAMHETSBERÄTTELSE med årsredovisning

SVENSKA SIMFÖRBUNDET VERKSAMHETSBERÄTTELSE med årsredovisning SVENSKA SIMFÖRBUNDET VERKSAMHETSBERÄTTELSE med årsredovisning 2011 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011 SVENSKA SIMFÖRBUNDET Svenska Simförbundets uppgift, vision och värdegrund Svenska Simförbundet organiserar

Läs mer

Göteborgs Klätterklubb

Göteborgs Klätterklubb Verksamhetsberättelse 2010: Nedan följer en sammanfattad verksamhetsberättelse som bygger på de rapporter som kommit in från respektive kommitté. De fulla versionerna är bifogade efteråt för er som vill

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE med årsredovisning

VERKSAMHETSBERÄTTELSE med årsredovisning 2010 VERKSAMHETSBERÄTTELSE med årsredovisning 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 SVENSKA SIMFÖRBUNDET INNEHÅLL Sven von Holst, ordförande: 2010 ett år av framgångar och förändringar...4 Bengt Jönsson, förbundsdirektör:

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 4 Verksamhetsberättelse 4 Förord - Kära simmarvänner! År 4 blev ett historiskt år i många avseende i vår förening. 4 blev främst ett år där vi byggt en organisation för framtiden.

Läs mer

e-golfgripen, Medlemsbladet november 2009

e-golfgripen, Medlemsbladet november 2009 e-golfgripen, Medlemsbladet november 2009 Gryning vid klubbhuset Foto Mona Skoglund Kallelse till Höstmöte Måndag 30 november 2009 Kl. 19:00 Plats: Restaurang Terrassen i Klubbhuset Vill du ha ett exemplar

Läs mer

volleyboll en framtidssport, attraktivt, fri från våld, teknisk, explosiv och spännande.

volleyboll en framtidssport, attraktivt, fri från våld, teknisk, explosiv och spännande. 1 Styrelsen för HYLTE VOLLEY Bollklubb lämnar följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2003-07-01 2004-06-30. 1. FÖRORD. Vi tar en fjärdeplats i grundserien på samma poäng som Falkenbergs VBK.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 1 januari 31 december 2014

Verksamhetsberättelse 1 januari 31 december 2014 Verksamhetsberättelse 1 januari 31 december 2014 Videdals GIF har härmed nöjet att avlämna följande verksamhetsberättelse för vårt 51:e verksamhetsår. Föreningen bildades 1963. Styrelsen har under året

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2009 Innehållsförteckning Verksamhetsinriktning 3 Ordförandens tankar 4 Bertils årskrönika 5 Snabbguiden 6-9 Föreningens verksamhet Verksamheten 10 Årsmöte 11 Styrelsen 11 Styrelsemöten

Läs mer