WirelessControl. Snabbguide

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "WirelessControl. Snabbguide"

Transkript

1 WirelessControl Version 1.1, date: 14/07/09-martin.eichler Technische und redaktionelle Änderungen vorbehalten

2 Sida 2/13

3 Sida 3/13 Innehåll 1 Installationsanvisning för WirelessControl armaturer Instruktioner för installation av mjukvara på PC tillhandahållen av kund eller installatör Snabbstart WirelessControl Uppstart och inloggning... Fehler! Textmarke nicht definiert. 3.2 Inloggningsnivåer Återställa lösenord Konfigurera grupper Lägga till förstärkare (repeaters) Lägga in planritningar Grupper Översikt: Status Display Översikt: Felmeddelande... 13

4 Sida 4/13 1 Installationsanvisning för WirelessControl armaturer Var vänlig och följ nedan punkter vid installation av WirelessControl armaturer: 1. Att bygla L bryggan mot fast fas (L) behövs endast på de armaturer som inte kan tändas och släckas av mjukvaran. Alternativt om man inte vill släcka armaturerna via mjukvaran. Om man byglar L så kan inte driftläget ändras via mjukvaran. 2. Innan armaturen monteras ihop, kontrollera att adressen på elektroniken och utsidan är samma. 3. Var noga med att inte skada antennen när armaturen monteras ihop. Antennen får ej heller klistras emot armaturhuset. Vid metallstommar så kan detta leda till skador på elektroniken. 4. Om allt är rätt monterat så ska lysdioden för laddning lysa när armaturen är spänningssatt. 5. Om den inte lyser så är det ett tecken på att batteriet inte laddas vilket kommer att orsaka att armaturen inte fungerar och fellarm kommer att visas när WirelessControl mjukvaran testar armaturen. 6. Då armaturerna kan vara delvis uppladdade så kan batterifel visas i mjukvaran efter installationen. Detta ska försvinna när de har laddats ett tag. 7. Om batterierna inte har laddats upp fullständigt innan ett funktionstest genomförs så kan systemet larma för batteri- eller ljuskällefel. 2 Instruktioner för installation av mjukvara på PC tillhandahållen av kund eller installatör Om WirelessControl mjukvaran ska installeras på en befintlig PC tillhandahållen av slutkunden eller installatören så skall följande punkter uppfyllas. 1. Varje användarkonto måste ges ägarrättigheter för WirelessControlmjukvarans installationsmapp. Mjukvaran måste kunna läsa, skriva, skriva över och handha sina egna filer. 2. Användaren som utför installationen måste ha tillåtelse att installera drivrutiner. Detta behövs för installationen av USB koordinatorns drivrutiner. 3. Inställningarna för Energialternativen skall konfigureras så att datorn inte automatiskt stängs av eller ställer sig i standby- eller strömsparläge. Rekommenderande inställningar: - Stänga av hårddisk : aldrig - Strömsparläge : aldrig - Standby : aldrig - Stänga ner : aldrig - Tona ned bildskärmen : efter 2 minuter - Stäng av skärmen efter : efter 5 minuter Varning: Om datorn inte är i drift eller stängs av (standby, strömsparläge, nedstängd) så kommer inte övervakningen av nödbelysningsanläggningen fungera. 4. Windows uppdateringar ska inte installeras automatiskt då de kan få systemet att stänga ner och återstarta. 5. Om den automatiska e-post funktionen används så försäkra Er att virusprogrammet eller brandväggen inte blockerar sändningen. Om man använder en dator som är infälld eller i ett metallskåp så kan det vara nödvändigt att placera USB koordintorn utvändigt. Om man använder en USB hub mellan datorn och USB koordinatorn så kan det bli problem med att visa felmeddelande i mjukvaran. Om man använder USB koordinatorn med en USB-till-Ethernet brygga så kan det bli problem med att visa felmeddelande i mjukvaran.

5 Sida 5/13 3 Snabbstart WirelessControl WirelessControl systemet består av en centralenhet (PC dator) med en USB koordinator och övervakningsmjukvara är ett system som är i enlighet med EN , VDE 0711 del 2-22, DIN EN 62034, VDE Uppstart och inloggning (vid PC levererad från Effekta) För att starta upp systemet, sätt igång PCn på "on" knappen. Efter att systemet startat upp så loggar det automatiskt in på användarkonto "WirelessControl" (auto login, fig. 1, röd cirkel). Det finns tre förinställda användarkonton. För att ändra till ett annat konto, använd startmenyn. Det finns även ett separat användarkonto för Effekta som system-leverantör (fig. 1, svart rektangel). Notera: Det förinställda lösenordet på användarkontot "WirelessControl" är "0000". Detta lösenorder får inte ändras då autoinloggningen annars slutar fungera och WL mjukvaran startar inte upp av sig själv. T.ex. kan datorn startas om av sig själv efter en automatisk uppdatering av operativsystemet och då måste mjukvaran starta för att övervakningen ska fungera. Notera: En del av tangentbordet kan ändras till numeriskt genom att trycka på FN+Insert (de blåa sifforna). För att återgå, tryck FN+insert igen. figure 1: datorns startskärm WirelessControlmjukvaran startar automatiskt efter att lösenordet skrivits in. Plugga in USB-koordinatorn i en av USB portarna. Överst i fönstret ska texten "ej ansluten" ändras till "ansluten och i drift" (fig. 2). figur 2: titelstapeln, status ansluten och i drift" Om det fortfarande efter 1 minut står "ej ansluten", gå in under "Alternativ" och "seriell port" för att välja den porten som USBkoordinatorn är ansluten till.

6 Sida 6/ Inloggningsnivåer figur 3: knapp för inloggning (höger) Du kan ändra till installationsmenyn via inloggningsknappen (fig. 3). Som standard är lösenorder "2222" vilket bör ändras när systemet installeras. Detta kan göras under fliken "Installation" och fliken "system" (fig. 4). figur 4: fliken Installation 3.3 Återställa lösenord Om du glömmer lösenordet till WirelessControlmjukvaran, kontakta Effekta Power Systems AB ( eller som kan återställa detta. Ägaren till byggnaden har en separat användarnivå som kan nås genom lösenord "1111". Detta lösenord bör också ändras av ägaren när systemet överlämnas. Detta görs under fliken "E-post".

7 Sida 7/ Konfigurera grupper De installerade WirelessControlarmaturerna kan anslutas till systemet via fliken Installation och underfliken Konfigurera grupper. figur 5: installation > konfigurera grupper fönstret Grupper kan konfigureras och läggas till i fönstret "Installerade enheter" genom att högerklicka. Dessa kan döpas helt fritt. Innan armaturerna är inne i systemet (eller när man ska lägga till nya armaturer) visas de i det högra fönstret och listan "okända enheter". Därifrån kan man flytta över dem i sina grupper via "Drag&Drop" och ansluta dem i systemet (fig. 5).

8 Sida 8/13 figur 6: installation > konfigurera grupper med anslutna armaturer Om en armatur har anslutits till systemet så visas den i listan "installerade enheter" och har en gul cirkel bredvid sig (fig. 6). Armaturen håller nu på att "logga" in i systemet och cirkeln ändras till grön så fort systemet har registrerat armaturen.

9 Sida 9/ Lägga till förstärkare (repeaters) figur 7: installation > konfigurera grupper med två enhetstyper Förstärkare (repeaters) räknas som en annan typ av enhet än armaturerna men ansluts till i systemet på samma sätt (fig. 7). Notera: Om en enhet visas under rubriken "ej användbar" så kan den ej anslutas till systemet och skall tas bort. Du kan radera den genom att högerklicka på adressen.

10 Sida 10/ Lägga in planritningar figur 8: lägga in planritningar via menyn Ritningar Planritningar kan läggas in via fliken Ritningar. Armaturer som tillhör systemet och ritningen kan sedan placeras ut med "Drag&Drop" funktion. För att se ritnignen, tryck på knappen "Skifta ritningsvy" (fig. 8).

11 Sida 11/ Grupper figur 9: grupper med installerade armaturer Installerade armaturer visas under fliken "Grupper" (fig. 9) och kan också tändas och släckas därifrån.

12 Sida 12/13 4 Översikt: Status Display Under fliken "Allmänt" visas statusen på systemet genom färgade cirklar och ett textmeddelande. Varje färg kan betyda olika saker och stå tillsammans med olika meddelande. Färgad cirkel Meddelande Förklaring Gul System startas upp The system is starting up and checks whether all radio components (luminairs, routers etc.) can be reached. Gul Uppdaterar Statusen på enheten håller på att uppdateras/ändras. Gul Enheten är inte ansluten Kommunikationen håller på att upprättas med systemet. Grön Redo WirelessControl systemet har enheter anslutna. Systemet ändrades till denna statusen genom "Aktivera" funktionen. Grön I drift Systemet är igång men det har inte anslutits några enheter än. Systemet ändrades till denna status genom "Energispar" funktionen. Röd Fel på X antal enheter Det är fel på en eller flera enheter. Blå Startar test på X antal enheter Ett test startas på alla efterföljande enheter. Blå Testar En eller flera enheter håller på att testas. Blå Avslutar test på X antal enhter Ett test på en eller flera enheter håller på att avslutas och testresultaten hämtas. Orange Dold Nödljusfunktionen i armaturen är i blockerat läge.

13 Sida 13/13 5 Översikt: Felmeddelande I listan med felmeddelande visas alla enheter som har fel. Varje enhet är listad med sitt eget felmeddelande. Felmeddelande Förklaring Orsak Ogiltig enhet En enhet med en okänd ID typ försöker ansluta. En ny enhet har lagts till (händer när nya enheter läggs till ett befintligt system). Anslutning förlorad Batterifel Fel vid förra testet: Anslutningen är förlorad. Kommunikationen med en enhet har slutat fungera. Batterispänningen ligger utanför de tillåtna nivåerna. Armaturen kunde inte nås under- eller efter testet. Enheten är i nödljusdrift. Radiokommunikationen störs. Batteriet är inte anslutet. Fel batterityp. Batteriet är djupurladdat. Detta kan hända med nyligen anslutna armaturer. Det är fel på batteriet. Se "Anslutningen förlorad". Fel vid förra testet: Battifel Testet utfördes och ett batterifel upptäcktes. Batteriet fungerade inte under hela testperioden. Detta problemet kan komma vid både kapacitets- och funktionstestet. Det kan också komma när armaturens batterier inte har blivit tillräckligt uppladdade efter installationen. Se "Batterifel". Fel vid förra testet: Fel på ljuskälla. Testet utfördes och ett fel på ljuskällan upptäcktes. Ljuskällan fungerade inte vid testtillfället.

Fröbergs Fingerprint Fröbergs RFID Fröbergs RFID / Fingerprint

Fröbergs Fingerprint Fröbergs RFID Fröbergs RFID / Fingerprint Fröbergs Fingerprint Fröbergs RFID Fröbergs RFID / Fingerprint Manual 2014-01- 01 Version 12 1 1. Montering och installation av terminalen... 5 1.1 Anslut strömadaptern... 5 1.2 Anslut nätverkskabeln...

Läs mer

INSTALLATION AV TELE2 BREDBAND VIA TELEJACKET. Den här manualen hjälper dig att installera ditt bredband. Glöm inte att ha dina abonnemangsuppgifter

INSTALLATION AV TELE2 BREDBAND VIA TELEJACKET. Den här manualen hjälper dig att installera ditt bredband. Glöm inte att ha dina abonnemangsuppgifter INSTALLATION AV TELE2 BREDBAND VIA TELEJACKET Den här manualen hjälper dig att installera ditt bredband. Glöm inte att ha dina abonnemangsuppgifter tillgängliga. INNEHÅLL 1. BRA ATT VETA OM UTRUSTNINGEN

Läs mer

Steg 1 Minnen, mappar, filer Windows 8

Steg 1 Minnen, mappar, filer Windows 8 Steg 1 Minnen, mappar, filer Windows 8 Feb -14 Liljedalsdata.se Liljedalsdata Steg 1 W8 Sida 1 Inledning Välkommen till denna kurs. Att jobba med datorer är ofta som att jobba med matematik. Det nya bygger

Läs mer

Konfigurera Xenta från Babs

Konfigurera Xenta från Babs Konfigurera Xenta från Babs Nedan följer en instruktion hur du konfigurerar din nya Xenta terminal från Babs PayLink med JobOffice Kassa. Om du känner dig osäker på det här, kontakta någon lokal data-

Läs mer

Tlink IP-adapter. Tlink IP-adapter Användarmanual. För de senaste drivrutinerna och programvaran besök www.skypeshop.se

Tlink IP-adapter. Tlink IP-adapter Användarmanual. För de senaste drivrutinerna och programvaran besök www.skypeshop.se Tlink IP-adapter Användarmanual För de senaste drivrutinerna och programvaran besök www.skypeshop.se Innehåll Page 2 of 48 Välkommen Tlink IP-adapter är en ny spännande produkt som låter dig ringa och

Läs mer

Programmets startmeny ser ut så här. För att få fram menyerna Avsluta, Inställningar och Användare måste du föra markören upp till det blåa fältet.

Programmets startmeny ser ut så här. För att få fram menyerna Avsluta, Inställningar och Användare måste du föra markören upp till det blåa fältet. Programmets startmeny ser ut så här. För att få fram menyerna Avsluta, Inställningar och Användare måste du föra markören upp till det blåa fältet. Då du klickar på Användare öppnas denna bläddringslista.

Läs mer

Användarhandbok. Protector Suite 2009

Användarhandbok. Protector Suite 2009 Användarhandbok Protector Suite 2009 Informationen som ges här anses vara korrekt och pålitlig. Upek tar emellertid inget ansvar för följderna av användandet av denna information, och inte heller för patentintrång

Läs mer

Medlemsregister IdrottOnline Klubb Medlemsregister

Medlemsregister IdrottOnline Klubb Medlemsregister Uppdaterad 2012-04-18 Medlemsregister IdrottOnline Klubb Medlemsregister Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

Installationsmanual för OnCourse

Installationsmanual för OnCourse Installationsmanual för OnCourse Detta dokument beskriver de steg som ni behöver gå igenom för att installera OnCourse på er golfklubb. OnCourse är utvecklat och testat för Windows XP, Windows Vista och

Läs mer

Innehållsförteckning. 6. Hur försäljning registreras när kassan delas av flera företag... 14. Inledning... 4. 1. Installation... 4

Innehållsförteckning. 6. Hur försäljning registreras när kassan delas av flera företag... 14. Inledning... 4. 1. Installation... 4 Manual Version 2.10 Innehållsförteckning Inledning... 4 1. Installation... 4 Starta programmet i Windows Vista eller Windows 7... 4 Licensnummer... 4 Tillverkningsnummer... 5 2. Kassavy... 6 Funktionsknappar

Läs mer

Installationsguide fo r CRM-certifikat

Installationsguide fo r CRM-certifikat Installationsguide fo r CRM-certifikat För att säkerställa en säker inloggning till CRM Finance webb så behöver alla kunder installera ett kund-unikt klientcertifikat innan man kan försöka logga in i systemet.

Läs mer

Fröbergs Fingerprint Fröbergs RFID Fröbergs RFID / Fingerprint

Fröbergs Fingerprint Fröbergs RFID Fröbergs RFID / Fingerprint Fröbergs Fingerprint Fröbergs RFID Fröbergs RFID / Fingerprint Manual mjukvara 2014-01- 01 Version 12 1 Förord... 4 2 Sammanfattning... 4 2.1 Använda manualen... 4 2.2 Systemkrav... 4 2.3 Förklaring av

Läs mer

Säkerhetskopiering Mina dokument Raid är en enkel och automatisk säkerhetskopiering med flera hårddiskar

Säkerhetskopiering Mina dokument Raid är en enkel och automatisk säkerhetskopiering med flera hårddiskar Säkerhetskopiering 4 Den dag man står där med en kraschad eller stulen hårddisk, ångrar man att man inte tagit en säkerhetskopia. På hårddisken finns oersättligt material som bilder och texter, e-post,

Läs mer

Axema Passagekontroll AB 2008 2008-11-03 1.0

Axema Passagekontroll AB 2008 2008-11-03 1.0 2 Axema Passagekontroll AB 2008 2008-11-03 1.0 Innehåll Systemkontroll...4 Inledning...4 Funktionstest av dörrcentral...5 Nollställning av central...7 Anslutning kommunikationsbuss...8 Inställning av adress...9

Läs mer

Kom igång med. Windows 8. www.datautb.se DATAUTB MORIN AB

Kom igång med. Windows 8. www.datautb.se DATAUTB MORIN AB Kom igång med Windows 8 www.datautb.se DATAUTB MORIN AB Innehållsförteckning Grunderna i Windows.... 1 Miljön i Windows 8... 2 Startskärmen... 2 Zooma... 2 Snabbknappar... 3 Sök... 4 Dela... 4 Start...

Läs mer

AnvändarmANUAL För. Innehåll. 2 Kom igång med Lansen Konfigurator. 4 Användare. 8 händelselogg 9 Felsökning. Dokument version: DA01

AnvändarmANUAL För. Innehåll. 2 Kom igång med Lansen Konfigurator. 4 Användare. 8 händelselogg 9 Felsökning. Dokument version: DA01 AnvändarmANUAL För Lansen Konfigurator Installera och Använda Innehåll 1 Installera och starta Lansen Konfigurator 2 Kom igång med Lansen Konfigurator 3 Sensorer/Sektioner/Driftlägen 4 Användare 5 Uppkopplingar

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Manual Innehållsförteckning Introduktion till programmet... 4 Möjligheter och begränsningar... 4 Installation... 5 Introduktion... 8 Kom igång... 9 Server & Klient... 11 Användare... 12 Användarinformation...

Läs mer

Användarmanual Elevdator

Användarmanual Elevdator Användarmanual Elevdator UBG Elev-PC Introduktion Innehållsförteckning 1 GENERELL INFORMATION... 2 1.1 Garanti och försäkring... 2 1.2 Innehåll i datorpaket... 2 2 TIPS FÖR ANVÄNDNING AV DIN DATOR... 2

Läs mer

Bankgiro Link. Handbok

Bankgiro Link. Handbok Handbok Innehåll Läsanvisning 1 Innan ni startar 2 Vad är Pagero Bankgiro Link 2 Förutsättningar 2 Installation och start 3 Installation 3 Efter installationen 3 Radera installationen 3 Att börja med Pagero

Läs mer

EasyCashier Manual version 2.6 SE

EasyCashier Manual version 2.6 SE EasyCashier Manual version 2.6 SE 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Kassavy... 4 Nytt kvitto... 4 Sök artikel... 5 Registrera växelkassa... 5 Öppna kassalåda... 5 Presentkort... 5 Sälja ett presentkort...

Läs mer

Icarus 2.6. Manual är utskriven 2003-08-27 22:44. Copyright Keylogic AB 2003.

Icarus 2.6. Manual är utskriven 2003-08-27 22:44. Copyright Keylogic AB 2003. Icarus 2.6 Manual är utskriven 2003-08-27 22:44 Copyright Keylogic AB 2003. 1 Innehållsförteckning 1 ALLMÄNT...3 1.1 ANVÄNDNINGSOMRÅDEN...3 1.2 SYSTEMKRAV...3 1.3 HUR FUNGERAR ICARUS...4 1.4 STÖD FINNS

Läs mer

Grattis till din nya Force mottagare. Din nya Force mottagare företräder det bästa och mest avancerade som den nya digital DVB tekniken erbjuder!

Grattis till din nya Force mottagare. Din nya Force mottagare företräder det bästa och mest avancerade som den nya digital DVB tekniken erbjuder! Förord Kära Force Ägare, Grattis till din nya Force mottagare. Din nya Force mottagare företräder det bästa och mest avancerade som den nya digital DVB tekniken erbjuder! Easy access to infotainment -

Läs mer

Svensk version. Inledning. Lådans innehåll. LW050v2/LW050v2UK Sweex Wireless Broadband Router 54 Mbps

Svensk version. Inledning. Lådans innehåll. LW050v2/LW050v2UK Sweex Wireless Broadband Router 54 Mbps LW050v2/LW050v2UK Sweex Wireless Broadband Router 54 Mbps Inledning Först och främst tackar vi dig till ditt köp av denna Sweex Wireless Broadband Router 54 Mbps Med Sweex Wireless Broadband Router 54

Läs mer

Användarhandbok. Xperia M4 Aqua E2303/E2306/E2353

Användarhandbok. Xperia M4 Aqua E2303/E2306/E2353 Användarhandbok Xperia M4 Aqua E2303/E2306/E2353 Innehåll Komma igång... 6 Om den här användarhandboken...6 Översikt...6 Montering...7 Starta enheten för första gången... 8 Varför behöver jag ett Google

Läs mer

Vidamic Easy SMS CRM. Användarmanual

Vidamic Easy SMS CRM. Användarmanual Vidamic Easy SMS CRM Användarmanual Innehållsförteckning Introduktion 3 1.1 Systemkrav Installation 4 2.1 Första gången du startar Vidamic Easy SMS CRM 2.2 Avinstallera Vidamic Easy SMS CRM Skicka ett

Läs mer

Användarhandbok. Xperia Z1 C6902/C6903/C6906

Användarhandbok. Xperia Z1 C6902/C6903/C6906 Användarhandbok Xperia Z1 C6902/C6903/C6906 Innehåll Komma igång...6 Om den här användarhandboken...6 Översikt...6 Montering...7 Starta enheten för första gången...9 Varför behöver jag ett Google -konto?...9

Läs mer

INNEHÅLL. INNEHÅLL 30 juni 2015. 1 Installation av SHOPsync 1. 2 Första start av SHOPsync 2. 3 Inställningar för Visma Administration 5

INNEHÅLL. INNEHÅLL 30 juni 2015. 1 Installation av SHOPsync 1. 2 Första start av SHOPsync 2. 3 Inställningar för Visma Administration 5 INNEHÅLL 30 juni 2015 INNEHÅLL 1 Installation av SHOPsync 1 2 Första start av SHOPsync 2 3 Inställningar för Visma Administration 5 4 Inställningar för Visma Avendo 17 5 Övriga inställningar i webbutiken

Läs mer

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för Android

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för Android ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för Android För Android SmartPhones rev 5 Innehållsförteckning ENDAST FÖR ADMINISTRATÖREN - SKAPA FÖRETAGETS SOFTALARM KONTO....3 ANVÄNDARNA.....4 INSTALLATION

Läs mer

INSTRUKTIONSBOK. Keybox 9000 Basic Keybox 9000 System Keybox 9000 Expansion KeyWin Light

INSTRUKTIONSBOK. Keybox 9000 Basic Keybox 9000 System Keybox 9000 Expansion KeyWin Light INSTRUKTIONSBOK Keybox 9000 Basic Keybox 9000 System Keybox 9000 Expansion KeyWin Light Creone AB Box 148 S-573 22 Tranås SWEDEN Tel: +46(0)140-38 61 80 Fax: +46(0)140-38 61 89 E-mail: mailbox@creone.com

Läs mer

Comet faktureringskundssida

Comet faktureringskundssida Comet faktureringskundssida Laddning av pengar till Comet betalapparater med faktureringskundssidan https://secure.comet.fi/comet/cpss Stöd: Tekniskt stöd 0100 87 870 (vard. 8.00 16.00) E post: info@comet.fi

Läs mer