Tillsynsavdelningen Dnr RA /4114 T Ståhle

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tillsynsavdelningen 2009-12-23 Dnr RA 231-2009/4114 T Ståhle"

Transkript

1 1 (7) Tillsynsavdelningen T Ståhle Inspektion av arkivvården vid Rättsmedicinalverket Rättsmedicinalverket inspekterades av Riksarkivet den 11 november Inspektionen aviserades i förväg och avsåg hela arkivverksamheten vid myndigheten. Arkivlokalerna har emellertid inte omfattats av inspektionen. 1 Senaste inspektion 2006, dnr RA /1767, var en uppföljning av en brevledes inspektion 2005, dnr RA /1100. Båda avsåg endast arkivredovisningen förelades Rättmedicinalverket att uppdatera arkivförteckningen. I december 2005 var föreläggandet åtgärdat. Vid inspektionen 2006 gavs inga förelägganden. Inspektion av hela arkivverksamheten skedde senast 2002, dnr RA /922. Riksarkivet besökte då de flesta avdelningar runtom i landet. Närvarande vid inspektionen: Från Rättsmedicinalverket Utvecklingsdirektör Tf verksarkivarie Från Riksarkivet Nora Liljeholm, arkivarie Teresia Ståhle, arkivarie FÖRELÄGGANDEN Riksarkivet konstaterar att följande åtgärder ska vidtas av Rättsmedicinalverket och senast den 30 juni 2010 redovisas skriftligt till Riksarkivet. Upprätta eller sammanställa dokumentation över myndighetens samtliga elektroniska handlingar i enlighet med kraven i RA-FS 2009:1, 5 kap. 4. Se till att de elektroniska handlingar som utgörs av myndighetens webbsida fortlöpande överförs till bevarande enligt RA-FS 2009:1, 4 kap. 1, i ett format som framgår av RA-FS 2009:2, 3 kap. 9. Upprätta en strategi för bevarande av elektroniska handlingar enligt RA-FS 2009:1, 3 kap Se till att allmänna handlingar som utgörs av ljud- och bildupptagningar på magnetband överförs till bevarande (annan databärare) (RA-FS 1997:4, 4 kap. 1-2 ). 1 Se punkt 7 nedan.

2 2 (7) Dokumentera eller uppdatera tillämpningen av Riksarkivets generella gallringsföreskrifter RA-FS 1991:6 (ändr. 1997:6), RA- FS 1999:1, RA-FS 2004:2 (ändr. 2005:1 och 2006:6), RA-FS 2004:3 och RA-FS 2006:5. INSPEKTIONEN 1. Ansvar och organisation Rättsmedicinalverket inrättades den 1 juli 1991 och består av sex rättsmedicinska avdelningar i Umeå, Uppsala, Stockholm, Göteborg, Linköping och Lund, två rättspsykiatriska avdelningar i Stockholm och Göteborg, samt en avdelning för rättsgenetik och rättskemi i Linköping. Ledningskansli med ledningsstab är placerat i Stockholm. Arkivansvarig är utvecklingsdirektören. Formellt beslut om detta finns. Arkivfunktionen är placerad vid ledningskansliet där verksarkivarien har det praktiska arkivansvaret. På de olika avdelningarna finns sammanlagt omkring tio arkivredogörare. De flesta av dem är registratorer. Kunskaperna i arkivfrågor varierar, men sedan några år tillbaka håller ledningskansliet en årligen återkommande tvådagarsutbildning för arkivredogörarna, vilket medför att kompetensen stegvis ökar inom verket. Budget- och personalansvar för arkivverksamheten har utvecklingsdirektören. Ledningskansliet och utvecklingsdirektören ansvarar även för bevarande av digital information. Det praktiska arbetet med att uppdatera arkivförteckning och arkivbeskrivning utförs av verksarkivarien och arkivredogörarna på avdelningarna. Även avdelningscheferna känner till arkivredovisningen och kan tillhandahålla arkivhandlingar. För inköp av kontorsmateriel ansvarar ekonomidirektören. Kommande förändringar som berör arkivbildningen Ett nytt myndighetsövergripande centralarkiv planeras i Uppsala vid den rättsmedicinska avdelningen där. Omkring 2012 beräknas det stå klart. De tidigare planerna på en central arkivdepå i Flemingsberg (dnr RA /376) är därmed nedlagda. Den rättspsykiatriska utredningsverksamhet som bedrivits på entreprenad av Region Skåne vid en enhet i Malmö upphör vid årsskiftet 2009/10. Handlingarna kommer att flyttas till Huddinge. Det föreläggande som 2005 (dnr RA /1100, ert dnr X ) kvarstod från inspektionen 2002/2003 (dnr RA /922) avseende enhetens förvaring av handlingar, är därmed inte längre aktuellt. Ett nytt gemensamt IT-stöd kallat Portalen planeras. Det kommer troligen vara klart om två år, men systemet ligger redan i central miljö. Portalen är en utveckling av de befintliga verksamhetsspecifika systemen Rättsbase, Psykbase, Toxbase, Fabian m.fl. Dessa system kommer med andra ord få en gemensam plattform i Portalen, genom vilken var och en kan logga in i sina respektive system med hjälp av olika behörighetsnivåer.

3 3 (7) Rättsmedicinalverket har även planer på ett heltäckande system för bevarande (e-arkiv). Myndigheten har för avsikt att inom några år bevara samtliga allmänna handlingar endast elektroniskt. Den sammanslagning av Rättsmedicinalverket och Statens kriminaltekniska laboratorium som diskuterades för några år sedan är inte längre aktuell. 2. Styrdokument Arbetsordning finns för hela verket. Verksamhetsplan för arkivfunktionen finns för innevarande och nästa år. Den gemensamma diarie- och dossiéplan som verket tillämpar upprättades 1993 och uppdaterades Vissa avdelningsspecifika avvikelser från planen kan förekomma. Verket menar att planen fungerar tillfredsställande. Arkivbildningsplaner finns för varje avdelning. Verksarkivarien har ett övergripande ansvar för dessa. En gemensam mall tillämpas. Någon gemensam arkivhandbok finns inte, men däremot lokala handböcker för de olika avdelningarna. Rutiner för hantering av e-post, personadresserad post och sms finns. 3. Arkivbildning Diarieföring, ärendehanteringssystem m.m. Registrering av allmänna handlingar enligt 5 kap. offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) sker med hjälp av datoriserade diarier, dels det centrala allmändiariet, dels de lokala verksamhetsbaserade systemen Rättsbase, Psykbase, Fabian och Toxbase. De verksamhetsbaserade systemen har varit i drift sedan 1991/92. Vissa handlingar inkommer eller upprättas direkt i systemen i elektronisk form i så kallad digital handlingsimport. Detta gäller bland annat fax från polisen om beställning på obduktion. Denna typ av kommunikation kommer att bli alltmer automatiserad. Handlingar som inkommit eller upprättats som e-post registreras och bevaras som pappersutskrift. De flesta handlingar som inkommer eller upprättas elektroniskt direkt i systemet, skrivs ut på papper för arkivering, (dvs om det inte är fråga om ljud- och bildupptagningar el. dyl.). Remisser och remissvar som digitalt utbyts med Kriminalvården bevaras dock endast elektroniskt. Målet är att en helt digital kedja så småningom ska införas från verksamhetssystem till e-arkiv. Aktrensning och gallring av handlingar av tillfällig eller ringa betydelse ska i princip utföras av respektive handläggare, men arkivredogörarna gör en extra granskning före arkivering.

4 4 (7) Diarieförda handlingar arkiveras årsvis i löpnummerordning på de olika avdelningarna. Varje avdelning börjar sina diarienummer med ett avdelningsspecifikt bokstavssignum. Därefter kommer året, och sedan löpnumret. Ärendeakter läggs i närarkiv allteftersom de avslutas. I närarkivet kan handlingarna emellertid förvaras i mellan fem och tio år innan de avställs i arkivlokal för slutförvaring. Övrigt Ekonomi- respektive personaladministrativa stödsystem är Agresso respektive Palasso. Driften sköts av Agresso AB respektive Logica (tidigare WM-data). Riksarkivet påminde om att Rättsmedicinalverket har arkivansvaret för handlingarna, trots att systemen inte driftas av myndigheten. 4. Framställning och hantering av handlingar Elektroniska handlingar Rättsmedicinalverket delar inte några system med andra myndigheter idag, men ser det som önskvärt att göra det i större utsträckning. Verket har tillämpat en systemförvaltnings- och informationssäkerhetsmodell enligt BITS men kommer att gå över till en modell enligt ISO-standard med högre säkerhetskrav. En informationssäkerhetspolicy håller på att utarbetas som beräknas vara klar i december Rutiner för backup samt krisplan för IT-drift finns. Ändringslogg finns och bevaras enligt uppgift i alla Rättsmedicinalverkets olika system. Även i Portalen kommer ändringslogg bevaras. Systemdokumentation, både teknisk dokumentation och förståelsedokumentation, ska enligt uppgift finnas för de flesta system, men det bör kontrolleras av myndigheten. Riksarkivet har tagit del av systemdokumentation för systemet Toxbase som ett exempel. Dokumentation för Portalen håller på att arbetas fram i samband med att verket nu utarbetar användarhandböcker för det nya systemet (RA-FS 2009:1, 5 kap. 4 ). Någon regelrätt avställning av webbsidan har inte utförts (RA-FS 2009:1, 4 kap. 1, RA-FS 2009:2, 3 kap. 9 ).. Rättsmedicinalverket har ännu inte upprättat en strategi för bevarande av elektroniska handlingar, men arbetet är inplanerat (RA-FS 2009:1, 3 kap. 1-2 ). Ingen överföring av elektroniska handlingar ur något system till särskilt system för bevarande eller bevarandeexemplar har skett ännu. Den enda avställning som myndigheten menar har skett är ur de tidigare ekonomisystemen Cosmos och System-S, men den avställningen gjordes på den tiden genom utskrift på papper. De verksamhetsbaserade systemen (Rättsbase, Toxbase m.fl.) har varit i drift sedan början av 1990-talet utan avställning. Enligt RA-FS 2009:1, 4 kap. 1 ska elektroniska handlingar fortlöpande överföras så att de kan presenteras upprepat under den tid som de ska bevaras.

5 5 (7) En översikt över Rättsmedicinalverkets olika system finns på verkets intranät. Majoriteten av systemen är egenutvecklade. Handlingar på papper Rättsmedicinalverket förvarar även föregångares arkiv. Bland dessa handlingar menar myndigheten att det finns ett visst behov av vård för handlingar från 1930-talet. En vårdplan för handlingarna bör upprättas. Exempelvis kan verket se över möjligheter att skanna handlingarna. Leverantörsförsäkran finns för inköp av skrivmateriel och papper. Aktomslag, arkivboxar och självhäftande etiketter är enligt standard SS , (ABM-produkter). Tidigare har blå aktomslag använts. Dessa håller verket nu på att byta ut till aktomslag enligt standard. Bytet sker för handlingar från 1991 och framåt. Ljud och bild Ljudupptagningar finns i Digital diktering men de betraktas inte som allmänna handlingar, utan som ett verktyg för diktering. När utskriften är färdig rensas ljudupptagningarna. Bilder upprättas i verksamheten på de rättsmedicinska avdelningarna. De som ska bevaras läggs i bilddatabasen som är en modul i Rättsbase. Bilderna är i formatet JPEG. Bilder kan även förekomma som inkomna handlingar från polisen. I enstaka fall kommer de in på cd-rom. Ingen åtskillnad görs då mellan olika typer av medier, utan skivan läggs i akten bland pappershandlingarna. Det är Rättsmedicinalverkets förhoppning att samarbetet i RIF om överföring av information ska ändra på detta förfarande. Rättsmedicinalverket måste emellertid se till att de bilder som trots allt inkommer på skiva förvaras separat och överförs till en bättre bevarandemiljö. Rättsmedicinska avdelningarna har även ljud- och/eller bildupptagningar på magnetband. Vad banden innehåller är oklart, men de ska ses över och migrering inplaneras i samband med flytten av äldre arkivmaterial till det nya centralarkivet i Uppsala (RA-FS 1997:4, 4 kap. 1-2 ). Övrigt Äldre fotografier och negativ finns. De förvaras separat. I övrigt förvarar myndigheten även paraffinklotsar med prover från kroppsvävnader, urinprover m.m. Dessa utgör emellertid inte allmänna handlingar, vilket också konstaterats vid tidigare inspektioner. 5. Gallring Rättsmedicinalverket har följande myndighetsspecifika gallringsbeslut: RA-MS 1995:14, RA-MS 1996:5 (ändr. 2005:61) och RA-MS 2005:60 (ändr. 2007:78). Verket önskar se över sina RA-MS:ar. Förordnanden (underlag till undersökningar) som enligt RA-MS 2007:78 ska gallras bör exempelvis bevaras anser verket. Framställan om detta kommer att inkomma till Riksarkivet.

6 6 (7) Rättsmedicinalverket har dokumenterat tillämpningen av Riksarkivets generella gallringsföreskrifter avseende handlingar av tillfällig eller ringa betydelse, RA-FS 1991:6 (ändr. 1997:6). Det lokala gallringsbeslutet nr trädde i kraft och borde ha reviderats före 2008 års utgång enligt uppgifterna i beslutet. Så har emellertid inte skett. Tillämpningsbeslut till Riksarkivets gallringsföreskrifter avseende forskningshandlingar (RA-FS 1999:1), handlingar vid upphandling (RA-FS 2004:2, ändr. 2005:1 och 2006:6), räkenskapshandlingar (RA-FS 2004:3) och handlingar tillkomna genom lokal löne- och personaladministrativ verksamhet (RA-FS 2006:5) har inte upprättats än, men arbetet har initierats. Gallring verkställs enligt gällande föreskrifter. Myndigheten har även rutiner för att fortlöpande pröva förutsättningarna för gallring. Verket avser att revidera tillämpningsbesluten vartannat år. RA-MS:ar prövas också kontinuerligt. 6. Arkivredovisning Arkivbeskrivningar finns, dels en central, dels har varje avdelning en egen. Arkivbeskrivningarna har uppdaterats 2009 enligt verksarkivarien, men detta framgår tyvärr inte eftersom arkivbeskrivningarna inte är försedda med datum, vilket de ska vara. En del mindre uppdateringar i arkivbeskrivningen behöver även göras bl.a. avseende gallringsbesluten. Varje avdelning vid Rättsmedicinalverket är en egen arkivbildare och har därmed också en egen arkivförteckning. Arkivförteckningarna är upprättade enligt allmänna arkivschemat och uppdateras årligen, senast Rättsmedicinalverkets olika system redovisas som egna serier i arkivförteckningarna, men de elektroniska handlingarna i systemen redovisas inte närmare. Troligen lyfts de istället fram i systemdokumentationen för respektive system. Övergången till det nya sättet att redovisa arkiv kommer att underlätta redovisningen av elektroniska handlingar. Processkartläggningsarbete har bedrivits under några år vid Rättsmedicinalverket. Rättskemiska och rättsgenetiska verksamheten har kartlagt sina processer. Den rättspsykiatriska verksamheten har kartlagts tidigare men kommer att ses över på nytt. Inom de rättsmedicinska avdelningarna har processkartläggningen också påbörjats. En myndighetsövergripande klassificeringsstruktur kommer att utarbetas av verksarkivarien, som har gått Riksarkivets utbildning i verksamhetsbaserad arkivredovisning. Avdelningarnas fyra olika verksamheter kommer att utgöra kärnprocesser i klassificeringsstrukturen. Stödoch ledningsprocesser kan föras ihop som gemensamma styr- och stödprocesser. Myndigheten siktar mot att arbetet med den verksamhetsbaserade arkivredovisningen ska vara klart vid årsskiftet 2010/11.

7 7 (7) 7. Arkivlokaler De flesta av Rättsmedicinalverkets arkivlokaler inspekterades Eftersom lokalerna är utspridda över landet har de inte omfattats av den aktuella inspektionen. Inför inspektionen hade emellertid alla avdelningar på verksarkivariens uppmaning sänt in redogörelser till verksarkivarien angående sina arkivlokaler. Dessa har Riksarkivet fått ta del av och de kommer att läggas i akten som ett komplement. Någon inspektion utifrån inkomna svar kan det emellertid inte bli fråga om. Riksarkivet passade även på att påminna om förelägganden från juli 2008 avseende nya arkivlokaler för Rättsmedicinska avdelningen i Uppsala, för vilka åtgärder ännu inte har redovisats (dnr RA /2683, inspektionsrapport daterad ). Verksarkivarien ska kontrollera vad som har skett i ärendet och återkomma. Teresia Ståhle

Riksarkivet har inspekterat arkivverksamheten vid Medlingsinstitutet

Riksarkivet har inspekterat arkivverksamheten vid Medlingsinstitutet Inspektionsrapport 1(5) Avdelningen för tillsyn Inspektionsenheten Nora Liljeholm Riksarkivet har inspekterat arkivverksamheten vid Medlingsinstitutet Datum: 2008-05-27 Närvarande: från Medlingsinstitutet

Läs mer

Inspektion av arkivvården vid Myndigheten för yrkeshögskolan

Inspektion av arkivvården vid Myndigheten för yrkeshögskolan Avdelningen för tillsyn Inspektionsrapport 1 (6) N. Liljeholm Inspektion av arkivvården vid Myndigheten för yrkeshögskolan Riksarkivet har genomfört en inspektion av arkivvården hos Myndigheten för yrkeshögskolan

Läs mer

Tillsynsavdelningen 2015-03-23 Dnr RA 232-2015/195

Tillsynsavdelningen 2015-03-23 Dnr RA 232-2015/195 1 (5) Tillsynsavdelningen 2015-03-23 Dnr RA 232-2015/195 Inspektion brevledes av arkivvården vid Regionala etikprövningsnämnden i Lund Inledning Den 16 januari 2015 aviserade Riksarkivet en brevledes inspektion

Läs mer

Inspektionsrapport 1 (8) Tillsynsavdelningen 2009-12-21 Dnr RA 231-2009/4754 A-K Andersson

Inspektionsrapport 1 (8) Tillsynsavdelningen 2009-12-21 Dnr RA 231-2009/4754 A-K Andersson Inspektionsrapport 1 (8) Inspektion av arkivvården vid Växjö universitet Växjö universitet inspekterades av Riksarkivet den 25 november 2009. Inspektionen aviserades i förväg och avsåg arkivvården vid

Läs mer

Inspektionsrapport. 2013-06-10 Dnr RA 231-2013/1524

Inspektionsrapport. 2013-06-10 Dnr RA 231-2013/1524 1 (5) Inspektion av arkivvården vid Arbetsmiljöverkets avdelning Inspektion Nord, distriktet Falun (INF) den 4 juni 2013 Närvarande Från distriktet Falun (INF): administratör verksarkivarie Från Riksarkivet:

Läs mer

Inspektion av arkivvården vid Polismyndigheten i Södermanlands län, Eskilstuna

Inspektion av arkivvården vid Polismyndigheten i Södermanlands län, Eskilstuna Inspektionsrapport 1(5) Inspektion av arkivvården vid Polismyndigheten i Södermanlands län, Eskilstuna Riksarkivet (RA) inspekterade den 2 oktober 2014 arkivvården vid Polismyndigheten i Södermanlands

Läs mer

Inspektion av arkivvården vid Förvaltningsrätten i Jönköping

Inspektion av arkivvården vid Förvaltningsrätten i Jönköping INSPEKTIONSRAPPORT 1 (6) Tillsynsenheten Sofia Särdquist Inspektion av arkivvården vid Förvaltningsrätten i Jönköping Närvarande Från Förvaltningsrätten i Jönköping: chefsadministratör arkivassistent/expeditionsvakt

Läs mer

Inspektion av arkivvården vid Örebro tingsrätt

Inspektion av arkivvården vid Örebro tingsrätt 1 (7) Tillsynsavdelningen Ulrica Hofverberg 2015-10-20 Dnr RA 232-2015/8287 Örebro tingsrätt Box 383 701 47 Örebro 1 Inspektion av arkivvården vid Örebro tingsrätt Riksarkivet inspekterade den 8 oktober

Läs mer

Inspektion av arkivvården vid Lunds universitet, Universitetsförvaltningen

Inspektion av arkivvården vid Lunds universitet, Universitetsförvaltningen 1 (6) Inspektion av arkivvården vid Lunds universitet, Universitetsförvaltningen Riksarkivet inspekterade arkivverksamheten vid Lunds universitet under tre dagar den 20 22 maj 2014 dels vid Universitetsförvaltningen

Läs mer

Riksarkivet (RA) inspekterade den 19 mars 2012 arkivvården vid Smittskyddsinstitutet (SMI).

Riksarkivet (RA) inspekterade den 19 mars 2012 arkivvården vid Smittskyddsinstitutet (SMI). 1(5) Inspektion av arkivvården vid Smittskyddsinstitutet Riksarkivet (RA) inspekterade den 19 mars 2012 arkivvården vid Smittskyddsinstitutet (SMI). Närvarande: Från SMI: Chefsjurist Arkivarie Överdirektör

Läs mer

Tillsynsavdelningen 2015-12-08 Dnr RA 231-2015/9964 U Hofverberg. Inspektion av arkivvården vid Universitets- och högskolerådet

Tillsynsavdelningen 2015-12-08 Dnr RA 231-2015/9964 U Hofverberg. Inspektion av arkivvården vid Universitets- och högskolerådet Inspektionsrapport 1(5) Inspektion av arkivvården vid Universitets- och högskolerådet Universitets- och högskolerådet, UHR, inspekterades av Riksarkivet den 24 november 2015. Inspektionen aviserades i

Läs mer

Riksarkivet har i uppdrag att utöva tillsyn över och regelbundet inspektera arkivverksamheten vid statliga myndigheter och vissa andra organ.

Riksarkivet har i uppdrag att utöva tillsyn över och regelbundet inspektera arkivverksamheten vid statliga myndigheter och vissa andra organ. 1 (2) Beslut Datum 2013-07-04 Dnr VALA 231-2013/2828 Polismyndigheten i Östergötlands län Box 345 581 03 Linköping Beslut om förelägganden efter genomförd inspektion vid Polismyndigheten i Östergötlands

Läs mer

Inspektion av arkivvården vid Lantmäteriet, fastighetsbildning i Vänersborg den 13 november 2013

Inspektion av arkivvården vid Lantmäteriet, fastighetsbildning i Vänersborg den 13 november 2013 1 (5) Bilaga 5 Inspektionsrapport Dnr RA 231-2013/4559 2014-02-10 Inspektion av arkivvården vid Lantmäteriet, fastighetsbildning i Vänersborg den 13 november 2013 Närvarande Från Lantmäteriet: Från Riksarkivet:

Läs mer

2015-03-20. Regionala etikprövningsnämnden i Uppsala Box 1964

2015-03-20. Regionala etikprövningsnämnden i Uppsala Box 1964 1 (5) Tillsynsavdelningen Sofia Särdquist 2015-03-20 Dnr RA 232-2015/155 Regionala etikprövningsnämnden i Uppsala Box 1964 751 49 Uppsala Inspektion brevledes av arkivvården vid Regionala etikprövningsnämnden

Läs mer

Inspektion av arkivvården vid Synskadades Riksförbund den 31 oktober 2012.

Inspektion av arkivvården vid Synskadades Riksförbund den 31 oktober 2012. 1 (6) Inspektion av arkivvården vid Synskadades Riksförbund den 31 oktober 2012. Plats: Synskadades Riksförbunds lokaler på Sandsborgsvägen 52 i Enskede Närvarande: Från Synskadades Riksförbund: kanslichef,

Läs mer

Riksarkivet har i uppdrag att utöva tillsyn över och regelbundet inspektera arkivverksamheten vid statliga myndigheter och vissa andra organ.

Riksarkivet har i uppdrag att utöva tillsyn över och regelbundet inspektera arkivverksamheten vid statliga myndigheter och vissa andra organ. 1 (1) Beslut Datum 2013-07-02 Dnr VALA 231-2013/3115 Polismyndigheten i Örebro län Box 1804 701 18 Örebro Beslut om förelägganden efter genomförd inspektion vid Polismyndigheten i Örebro län Riksarkivet

Läs mer

Inspektion av arkivvården vid Kammarrätten i Jönköping

Inspektion av arkivvården vid Kammarrätten i Jönköping 1 (8) Tillsynsavdelningen Sofia Särdquist 2015-07-06 Dnr RA 231-2015/2444 Kammarrätten i Jönköping Box 2203 550 02 Jönköping Inspektion av arkivvården vid Kammarrätten i Jönköping Inledning Riksarkivet

Läs mer

Polismyndigheten i Jämtlands län Box 707 831 28 Östersund

Polismyndigheten i Jämtlands län Box 707 831 28 Östersund 1 (2) Beslut Datum 2013-05-14 Dnr HLA 23-2013/6110 Polismyndigheten i Jämtlands län Box 707 831 28 Östersund Beslut om förelägganden efter genomförd inspektion vid Polismyndigheten i Jämtlands län Riksarkivet

Läs mer

Inspektion av arkivvården vid Umeå universitet, Institutionen för socialt arbete, den 17 september 2014

Inspektion av arkivvården vid Umeå universitet, Institutionen för socialt arbete, den 17 september 2014 1 (5) Inspektion av arkivvården vid Umeå universitet, Institutionen för socialt arbete, den 17 september 2014 Närvarande: Från Umeå universitet, Institutionen för socialt arbete: Från Riksarkivet: Angelica

Läs mer

Stiftelsen Norrlandsfonden Box 56 971 03 Luleå

Stiftelsen Norrlandsfonden Box 56 971 03 Luleå 1 (1) Beslut Stiftelsen Norrlandsfonden Box 56 971 03 Luleå Beslut om förelägganden efter genomförd inspektion vid Stiftelsen Norrlandsfonden Riksarkivet har i uppdrag att utöva tillsyn över och regelbundet

Läs mer

Inspektion av arkivvården vid Karolinska institutet (KI)

Inspektion av arkivvården vid Karolinska institutet (KI) Inspektionsrapport 1 (5) Avdelningen för tillsyn N. Liljeholm Dnr KI 1553/11-041 Inspektion av arkivvården vid Karolinska institutet (KI) Riksarkivet har genomfört en inspektion av arkivvården hos Karolinska

Läs mer

Riksarkivet konstaterar att arkivvården vid HSAN är god och att inga förelägganden är aktuella.

Riksarkivet konstaterar att arkivvården vid HSAN är god och att inga förelägganden är aktuella. Tillsynsavdelningen Inspektionsrapport 1 (5) 2009-04-29 Dnr RA 231-2009/1133 Inspektion av arkivvården vid Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd Riksarkivet (RA) inspekterade den 21 april 2009 arkivvården

Läs mer

Förelägganden efter genomförd inspektion vid Umeå universitet

Förelägganden efter genomförd inspektion vid Umeå universitet 1 (5) Umeå universitet 901 87 Umeå Förelägganden efter genomförd inspektion vid Umeå universitet Riksarkivet inspekterade arkivverksamheten vid Umeå universitet den 16-18 september 2014 vid dels universitetsförvaltningen,

Läs mer

Riksarkivet har inspekterat arkivverksamheten vid Vetenskapsrådet

Riksarkivet har inspekterat arkivverksamheten vid Vetenskapsrådet Inspektionsrapport 1(5) Avdelningen för tillsyn Inspektionsenheten Nora Liljeholm Riksarkivet har inspekterat arkivverksamheten vid Vetenskapsrådet Datum: 2008-05-20 Närvarande: från Vetenskapsrådet administrativ

Läs mer

INSPEKTION AV HANTERINGEN AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SÖDERTÄLJE KYRKOGÅRDSFÖRVALTNING

INSPEKTION AV HANTERINGEN AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS SÖDERTÄLJE KYRKOGÅRDSFÖRVALTNING STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (8) 2008-12-11 DNR 9.3-15051/08 SSA 2008:10 Södertälje kyrkogårdsförvaltning Att: Lennart Schånberg INSPEKTION AV HANTERINGEN

Läs mer

Krigsarkivets rapport efter inspektion av arkivvården hos Försvarsmakten, Tredje sjöstridsflottiljen (3.sjöstridsflj) den 10 september 2009.

Krigsarkivets rapport efter inspektion av arkivvården hos Försvarsmakten, Tredje sjöstridsflottiljen (3.sjöstridsflj) den 10 september 2009. Krigsarkivets rapport efter inspektion av arkivvården hos Försvarsmakten, Tredje sjöstridsflottiljen (3.sjöstridsflj) den 10 september 2009. Närvaro: se bilaga Förelägganden. 1. 3.sjöstridsflj ska, med

Läs mer

Inspektion av arkivvården vid Opus Bilprovning AB, stationen i Härnösand-Saltvik den 13 maj 2013

Inspektion av arkivvården vid Opus Bilprovning AB, stationen i Härnösand-Saltvik den 13 maj 2013 Inspektionsrapport 1 (6) Datum Inspektion av arkivvården vid Opus Bilprovning AB, stationen i Härnösand-Saltvik den 13 maj 2013 Närvarande Från Opus Bilprovning: Platschef Technical Support Manager/ADR

Läs mer

INSPEKTIONEN 1. Ansvar och organisation Förvaltningschefen är ansvarig för arkivverksamheten vid myndigheten.

INSPEKTIONEN 1. Ansvar och organisation Förvaltningschefen är ansvarig för arkivverksamheten vid myndigheten. 1 (5) Inspektion av arkivvården vid Konstfack Riksarkivet inspekterade arkivverksamheten vid Konstfack den 4 november 2015. Inför inspektionen inkom, på begäran från Riksarkivet, ett antal styrdokument

Läs mer

Inspektionsrapport 1(5) Nationella divisionen Enheten för tillsyn Dnr RA /4277

Inspektionsrapport 1(5) Nationella divisionen Enheten för tillsyn Dnr RA /4277 Inspektionsrapport 1(5) Inspektion av arkivvården vid Konsumentverket Datum: 2012-10-11 Närvarande Från myndigheten Adm.chef (del av tid) IT-avd (del av tid) arkivarie Från Riksarkivet Martin Utvik inspektör

Läs mer

Inspektion av arkivverksamheten vid Linköpings universitet

Inspektion av arkivverksamheten vid Linköpings universitet Avdelningen för tillsyn Inspektionsrapport 1 (6) N. Liljeholm Inspektion av arkivverksamheten vid Linköpings universitet Riksarkivet har genomfört en inspektion av arkivverksamheten hos Linköpings universitet

Läs mer

Datum 2013-04-17 Dnr HLA 23-2013/5635. Inspektion av arkivvården vid AB Svensk Bilprovning, stationen i Kramfors den 13 mars 2013

Datum 2013-04-17 Dnr HLA 23-2013/5635. Inspektion av arkivvården vid AB Svensk Bilprovning, stationen i Kramfors den 13 mars 2013 1 (7) Inspektion av arkivvården vid AB Svensk Bilprovning, stationen i Kramfors den 13 mars 2013 Närvarande: Från AB Svensk Bilprovning, stationen i Kramfors: platschef, Region Norr Från Riksarkivet: Angelica

Läs mer

Inspektionsrapport 1 (8) Tillsynsavdelningen 2009-12-07 Dnr RA 231-2009/4262 N Liljeholm

Inspektionsrapport 1 (8) Tillsynsavdelningen 2009-12-07 Dnr RA 231-2009/4262 N Liljeholm Inspektionsrapport 1 (8) Inspektion av arkivvården vid Högskolan i Kalmar Högskolan i Kalmar inspekterades av Riksarkivet den 26 november 2009. Inspektionen aviserades i förväg och avsåg hela arkivverksamheten

Läs mer

Krigsarkivets rapport efter inspektion av arkivvården hos Försvarsmaktens telenät- och markteleförband (FMTM) i Örebro den 23 april 2009.

Krigsarkivets rapport efter inspektion av arkivvården hos Försvarsmaktens telenät- och markteleförband (FMTM) i Örebro den 23 april 2009. Krigsarkivets rapport efter inspektion av arkivvården hos Försvarsmaktens telenät- och markteleförband (FMTM) i Örebro den 23 april 2009. Närvaro: se bilaga Förelägganden. 1. FMTM ska, med hänvisning till

Läs mer

2013-10-30 Dnr RA 231-2013/4384

2013-10-30 Dnr RA 231-2013/4384 1 (5) Inspektion av arkivvården vid Stockholms universitet, Universitetsförvaltningen den 23 september 2013 Riksarkivet (RA) inspekterade arkivverksamheten vid Stockholms universitet under tre dagar den

Läs mer

Inspektion av arkivvården vid Statens geotekniska institut den 3 april 2013

Inspektion av arkivvården vid Statens geotekniska institut den 3 april 2013 1 (5) Inspektion av arkivvården vid Statens geotekniska institut den 3 april 2013 Närvarande Från Statens geotekniska institut: administrativ chef, arkivansvarig registrator, arkivredogörare, HIT-ansvarig

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS MILJÖFÖRVALTNINGEN

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS MILJÖFÖRVALTNINGEN S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN SID 1 (9) 2007-12-20 DNR 9.3-17071/07 SSA 2007:16 Miljöförvaltningen Att: Håkan Andersson HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS MILJÖFÖRVALTNINGEN Närvarande

Läs mer

Inspektion av arkivvården vid Överklagandenämnden för nämndemannauppdrag 1. Ansvar och organisation Postadress: Besöksadress: Telefon: Telefax:

Inspektion av arkivvården vid Överklagandenämnden för nämndemannauppdrag 1. Ansvar och organisation Postadress: Besöksadress: Telefon: Telefax: 1 (5) Inspektion av arkivvården vid Överklagandenämnden för nämndemannauppdrag Närvarande: Från Kammarrätten i Sundsvall: Chef administrativa enheten Arkivarie Registrator Arkivassistent Från Riksarkivet:

Läs mer

- Verkställa gallring.

- Verkställa gallring. Stadsarkivet Handläggare: Matilda Ekström Inspektionsrapport DNR 5.1.1-2082/2015 Sida 1 (7) 2015-05-20 SSA 2015:06 Hantering av allmänna handlingar hos Farsta stadsdelsförvaltning Närvarande från stadsdelsförvaltningen:

Läs mer

Arbetsmiljöverket Distriktet i Göteborg Box 2555 403 17 Göteborg

Arbetsmiljöverket Distriktet i Göteborg Box 2555 403 17 Göteborg 1 (1) Beslut Datum 2013-08-16 Dnr RA 231-2013/1524 Arbetsmiljöverket Distriktet i Göteborg Box 2555 403 17 Göteborg Beslut om förelägganden efter genomförd inspektion vid Arbetsmiljöverket, distriktet

Läs mer

Polismyndigheten i Halland Box Halmstad

Polismyndigheten i Halland Box Halmstad 1 (1) Beslut Datum 2013-09-09 Dnr RA 232-2013/2703 Polismyndigheten i Halland Box 1031 30110 Halmstad Beslut om förelägganden efter genomförd inspektion vid Polismyndigheten i Hallands län, Halmstad Riksarkivet

Läs mer

Beslut om förelägganden efter genomförd inspektion vid Polismyndigheten i Västernorrlands län, Sollefteå och Kramfors närpolisområde

Beslut om förelägganden efter genomförd inspektion vid Polismyndigheten i Västernorrlands län, Sollefteå och Kramfors närpolisområde 1 (2) Landsarkivet i Härnösand Beslut Datum 2013-03-18 Dnr HLA 23-2013/5049 Polismyndigheten i Västernorrlands län Box 720 851 21 Sundsvall Beslut om förelägganden efter genomförd inspektion vid Polismyndigheten

Läs mer

Format m.m. för de ljud- och videoupptagningar som dokumenterar t.ex. konferenser. (RA-FS 1991:1, ä. 1997:3, 4 kap. 2 )

Format m.m. för de ljud- och videoupptagningar som dokumenterar t.ex. konferenser. (RA-FS 1991:1, ä. 1997:3, 4 kap. 2 ) Inspektionsrapport Dnr RA 231-2008/1819 1(5) Avdelningen för tillsyn P Sivervall Riksarkivet har inspekterat arkivverksamheten vid Verket för innovationssystem (VINNOVA) Inspektionsdatum: 23 maj 2008 Närvarande

Läs mer

Inspektion av arkivvården vid Datainspektionen

Inspektion av arkivvården vid Datainspektionen 1(5) Inspektion av arkivvården vid Datainspektionen 1. Sammanfattning Klimatet i den externa depå där Datainspektionen hyrt in äldre delar av arkivet ska enligt uppgift uppvisa större svängningar avseende

Läs mer

Arkivhandbok för Karolinska Institutet

Arkivhandbok för Karolinska Institutet Arkivhandbok för Karolinska Institutet Diarienummer: 1-814/2014 Version: 1.0 Fastställd: 2014-12-15 Giltig fr.o.m.: 2014-12-15 Arkivhandboken innehåller övergripande riktlinjer gällande arkivering vid

Läs mer

Inspektion av arkivvården vid Högskolan Väst den 10 11 april 2014

Inspektion av arkivvården vid Högskolan Väst den 10 11 april 2014 1 (5) Bilaga 1 Inspektionsrapport 2014-06-02 Dnr RA 231-2014/1433 Inspektion av arkivvården vid Högskolan Väst den 10 11 april 2014 Närvarande Från Högskolan Väst arkivarie högskoledirektör (del av inspektion)

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS MICASA FASTIGHETER I STOCKHOLM AB

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS MICASA FASTIGHETER I STOCKHOLM AB S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (9) 2008-07-17 DNR 9.3-6604/08 SSA 2008:2 Styrelsen för Micasa Fastigheter i Stockholm AB HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR

Läs mer

Inspektion av arkivvården vid Luleå tekniska universitet (LTU)

Inspektion av arkivvården vid Luleå tekniska universitet (LTU) Avdelningen för tillsyn Inspektionsrapport 1 (5) N. Liljeholm Inspektion av arkivvården vid Luleå tekniska universitet (LTU) Riksarkivet har den 3 maj 2011 genomfört en inspektion av arkivvården vid Luleå

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR VID HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR VID HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT DNR 9.3-6859/08 SID 1 (9) 2008-06-23 SSA 2008:1 Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd Att: Kerstin Henningsson HANTERING AV ALLMÄNNA

Läs mer

Inspektion av arkivvården vid Polismyndigheten i Värmland, Karlstad den 30 januari 2014

Inspektion av arkivvården vid Polismyndigheten i Värmland, Karlstad den 30 januari 2014 1 (5) Bilaga 1 Inspektionsrapport Dnr RA 232-2013/5895 2014-02-20 Inspektion av arkivvården vid Polismyndigheten i Värmland, Karlstad den 30 januari 2014 Närvarande Från polismyndigheten: Från Riksarkivet:

Läs mer

Tillsynsavdelningen Dnr RA /3975 Maria Nordström

Tillsynsavdelningen Dnr RA /3975 Maria Nordström Inspektionsrapport 1(5) Inspektion av arkivvården vid Svenska Kraftnät Riksarkivet (RA) inspekterade den 18 november 2009 arkivvården vid Svenska kraftnät (SvK). Närvarande: Från Svenska Kraftnät Arkivarie

Läs mer

Av rapporten framkommer också mindre brister som Riksarkivet anmärker på.

Av rapporten framkommer också mindre brister som Riksarkivet anmärker på. Inspektionsrapport 1(5) Avdelningen för tillsyn Maria Nordström Inspektion av arkivvården vid Post- och telestyrelsen Riksarkivet (RA) inspekterade den 8 december 2008 arkivvården vid Post- och telestyrelsen

Läs mer

Riksarkivet har inspekterat arkivverksamheten vid Svenska institutet för europapolitiska studier (Sieps)

Riksarkivet har inspekterat arkivverksamheten vid Svenska institutet för europapolitiska studier (Sieps) Inspektionsrapport 1(5) Avdelningen för tillsyn Inspektionsenheten Nora Liljeholm Riksarkivet har inspekterat arkivverksamheten vid Svenska institutet för europapolitiska studier (Sieps) Datum: 2008-06-17

Läs mer

Inspektion av arkivvården vid Fastighetsmäklarinspektionen. Riksarkivet inspekterade arkivvården vid Fastighetsmäklarinspektionen

Inspektion av arkivvården vid Fastighetsmäklarinspektionen. Riksarkivet inspekterade arkivvården vid Fastighetsmäklarinspektionen INSPEKTIONSRAPPORT 1 (5) Tillsynsenheten Martin Utvik 2016-02-08 Dnr RA 231-2015/11146 Inspektion av arkivvården vid Fastighetsmäklarinspektionen Riksarkivet inspekterade 2016-01-26 arkivvården vid Fastighetsmäklarinspektionen

Läs mer

Närvarande från stadsarkivet: Matilda Ekström, inspektionsförrättare Christina Moberg, protokollförare

Närvarande från stadsarkivet: Matilda Ekström, inspektionsförrättare Christina Moberg, protokollförare Inspektionsrapport DNR 9.3-2041/14 Sida 1 (8) 2014-04-25 SSA 2014:4 Närvarande från bolaget: Thomas Mundebo Chef Affärsstöd, Stab arkivansvarig Anders Törnkvist Bostadsuthyrning Marie Nogén Löneansvarig/HR

Läs mer

Varje myndighet är en egen arkivbildare och svarar för vården av sitt arkiv enligt arkivlagen och på det sätt som framgår av detta arkivreglemente.

Varje myndighet är en egen arkivbildare och svarar för vården av sitt arkiv enligt arkivlagen och på det sätt som framgår av detta arkivreglemente. Arkivreglemente för Landstinget i Kalmar län Förutom de i arkivlagen (1990:782) och arkivförordningen (1991:446) antagna bestämmelserna om arkivvård gäller för den landstingskommunala arkivvården inom

Läs mer

Avdelningen för tillsyn Maria Nordström Jarnryd 2012-05-16 Dnr RA 233-2012/862

Avdelningen för tillsyn Maria Nordström Jarnryd 2012-05-16 Dnr RA 233-2012/862 1 (5) Inspektion av arkivvården vid Östersjöstiftelsen Riksarkivet (RA) inspekterade den 10 maj 2012 arkivvården vid Stiftelsen för forskning inom områden med anknytning till Östersjöregionen och Östeuropa

Läs mer

SAMMANFATTNING City polismästardistrikt, som med sina 1200 anställda är det största polismästardistriktet

SAMMANFATTNING City polismästardistrikt, som med sina 1200 anställda är det största polismästardistriktet Stockholms stadsarkiv LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN HANDLÄGGARE: MARTIN STÅHL INSPEKTIONSRAPPORT DNR 9.3-4062/07 SID 1 (6) 2007-06-18 SSA 2007:08 City polismästardistrikt Att: Catharina Espmark HANTERING

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STOCKHOLMS HOTELL- OCH RESTAURANGSKOLA SKOLA

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STOCKHOLMS HOTELL- OCH RESTAURANGSKOLA SKOLA S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (6) 2011-12-20 DNR 9.3-16638/11 SSA 2011:14 Stockholms hotell- och restaurangskola Att: Hans Kristian Widberg Kopia: Utbildningsförvaltningen,

Läs mer

Inspektion av arkivvården vid Regionala etikprövningsnämnden i Göteborg

Inspektion av arkivvården vid Regionala etikprövningsnämnden i Göteborg Inspektionsrapport 1(5) Inspektion av arkivvården vid Regionala etikprövningsnämnden i Göteborg Riksarkivet (RA) inspekterade den 5 november 2014 arkivvården vid Regionala etikprövningsnämnden i Göteborg

Läs mer

Inspektion av arkivvården vid Stiftelsen för strategisk forskning

Inspektion av arkivvården vid Stiftelsen för strategisk forskning Tillsynsavdelningen 2010-01-15 Dnr RA 233-2009/4956 1 (7) Inspektion av arkivvården vid Stiftelsen för strategisk forskning Stiftelsen för strategisk forskning (SSF) inspekterades av Riksarkivet den 9

Läs mer

Inspektion brevledes av arkivvården vid Regionala etikprövningsnämnden i Linköping

Inspektion brevledes av arkivvården vid Regionala etikprövningsnämnden i Linköping 1 (5) Inspektion brevledes av arkivvården vid Regionala etikprövningsnämnden i Linköping Inledning Den 16 januari 2015 aviserade Riksarkivet en brevledes inspektion av arkivvården vid Regionala etikprövningsnämnden

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS ÖRBYSKOLAN

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS ÖRBYSKOLAN S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (8) 2010-05-31 DNR 9.3-21578/09 SSA 2010:9 Örbyskolan, Att: Lennart Östlund Kopia: Utbildningsförvaltningen, Agnetha Styrwoldt-Alfheim

Läs mer

Inspektion av arkivvården vid Kungliga Tekniska högskolan, Universitetsförvaltningen

Inspektion av arkivvården vid Kungliga Tekniska högskolan, Universitetsförvaltningen 1 (5) Inspektion av arkivvården vid Kungliga Tekniska högskolan, Universitetsförvaltningen Riksarkivet inspekterade arkivverksamheten vid Kungliga Tekniska högskolan (KTH) under tre dagar den 18 20 november

Läs mer

Inspektion av arkivvården vid Lantmäteriet, fastighetsbildning i Halmstad den 20 november 2013

Inspektion av arkivvården vid Lantmäteriet, fastighetsbildning i Halmstad den 20 november 2013 1 (5) Bilaga 6 Inspektionsrapport Dnr RA 231-2013/4559 2014-02-10 Inspektion av arkivvården vid Lantmäteriet, fastighetsbildning i Halmstad den 20 november 2013 Närvarande Från Lantmäteriet: Från Riksarkivet:

Läs mer

Inspektionsrapport 1(5) Inspektion av arkivvården vid Naturvårdsverket

Inspektionsrapport 1(5) Inspektion av arkivvården vid Naturvårdsverket Inspektionsrapport 1(5) Avdelningen för tillsyn Maria Nordström Inspektion av arkivvården vid Naturvårdsverket Riksarkivet (RA) inspekterade den 7 oktober 2008 arkivvården vid Naturvårdsverket. Närvarande:

Läs mer

Redovisning av föreläggandena ska ske skriftligen till Riksarkivet senast den 31 maj 2012.

Redovisning av föreläggandena ska ske skriftligen till Riksarkivet senast den 31 maj 2012. Avdelningen för tillsyn Inspektionsrapport 1 (6) N. Liljeholm Inspektion av arkivvården vid Kungliga biblioteket Riksarkivet har genomfört en inspektion av arkivvården hos Kungliga biblioteket (KB) den

Läs mer

Inspektionsrapport 1(5) Närvarande: Från SIKA: administratör/sekreterare/registrator ekonomihandläggare adm.chef

Inspektionsrapport 1(5) Närvarande: Från SIKA: administratör/sekreterare/registrator ekonomihandläggare adm.chef Inspektionsrapport 1(5) Avdelningen för tillsyn Maria Nordström Inspektion av arkivvården vid Statens institut för kommunikationsanalys (SIKA) Riksarkivet (RA) inspekterade den 3 september 2008 arkivvården

Läs mer

Inspektion av arkivvården vid Notarius publicus i Sundsvall den 21 maj och den 18 juni 2013

Inspektion av arkivvården vid Notarius publicus i Sundsvall den 21 maj och den 18 juni 2013 1 (6) Inspektion av arkivvården vid Notarius publicus i Sundsvall den 21 maj och den 18 juni 2013 Närvarande Från Notarius publicus i Sundsvall: Ordinarie notarius publicus, advokat Biträdande notarius

Läs mer

Polismyndigheten i Västra Götaland Polisområde Skaraborg Box Skövde

Polismyndigheten i Västra Götaland Polisområde Skaraborg Box Skövde 1 (2) Beslut Datum 2013-09-09 Dnr VALA 231-2013/4044 Polismyndigheten i Västra Götaland Polisområde Skaraborg Box 143 541 23 Skövde Beslut om förelägganden efter genomförd inspektion vid Polismyndigheten

Läs mer

Stadsarkivets anvisningar 2011:1 Hantering av allmänna e-handlingar som ska bevaras i Uppsala kommun

Stadsarkivets anvisningar 2011:1 Hantering av allmänna e-handlingar som ska bevaras i Uppsala kommun UPPSALA STADSARKIV Stadsarkivets anvisningar 2011:1 Hantering av allmänna e-handlingar som ska bevaras i Uppsala kommun 1 INLEDNING... 1 1.1 ALLMÄN HANDLING... 1 1.2 FLER ANVISNINGAR OM E-HANDLINGAR...

Läs mer

Polismyndigheten i Västra Götaland Box 344 503 11 Borås

Polismyndigheten i Västra Götaland Box 344 503 11 Borås 1 (2) Beslut Datum 2013-11-07 Dnr VALA 231-2013/4044 Polismyndigheten i Västra Götaland Box 344 503 11 Borås Beslut om förelägganden efter genomförd inspektion vid Polismyndigheten i Västra Götalands län,

Läs mer

Arkivfrågor när en myndighet startar

Arkivfrågor när en myndighet startar Avdelningen för offentlig informationshantering Tillsynsenheten GENERELL RÅDGIVNING 1 (6) Arkivfrågor när en myndighet startar Planera för arkivfrågor när en myndighet bildas Reglerna som styr arkivområdet

Läs mer

Tillsynsavdelningen Dnr RA /2900 E Berndtsson

Tillsynsavdelningen Dnr RA /2900 E Berndtsson Inspektionsrapport 1(6) Inspektion av arkivvården vid Uppsala universitet, Universitetsförvaltningen Uppsala universitet inspekterades av Riksarkivet den 14 16 april 2015. Utöver inspektionen av den centrala

Läs mer

Datum Dnr RA /5817

Datum Dnr RA /5817 1 (6) Inspektion av arkivvården vid Skolinspektionen Närvarande Från Skolinspektionen: arkivarie arkivarie IT-chef (medverkande vid punkt 4 framställning och 6 arkivredovisning) undervisningsråd (medverkande

Läs mer

Fastställt av kommunfullmäktige den 26 mars 2013, 54.

Fastställt av kommunfullmäktige den 26 mars 2013, 54. Arkivreglemente för Linköpings kommun Fastställt av kommunfullmäktige den 26 mars 2013, 54. Till grund för den kommunala arkivvården i Linköpings kommun ligger, förutom de i arkivlagen (SFS 1990:782) och

Läs mer

2013-06-10 Dnr RA 231-2013/1524

2013-06-10 Dnr RA 231-2013/1524 1 (8) Inspektion av arkivvården vid Arbetsmiljöverket Medverkande Från Arbetsmiljöverket enhetschef verksarkivarie IT-arkivarie Från Riksarkivet Elisabeth Celander, inspektör Linda Segermalm, inspektör

Läs mer

1(7) Tillsynsavdelningen Dnr RA /1571

1(7) Tillsynsavdelningen Dnr RA /1571 1(7) Inspektion av arkivvården vid Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut (SMHI) Närvarande Från SMHI: Enhetschef Enhet Arkiv och registratur Huvudregistrator Från Riksarkivet: Ingegerd Dahlberg

Läs mer

Beslut om förelägganden efter genomförd inspektion vid Länsstyrelsen i Gotlands län

Beslut om förelägganden efter genomförd inspektion vid Länsstyrelsen i Gotlands län 1 (2) Beslut 2013-12-09 Dnr RA 232-2013/3424 Länsstyrelsen i Gotlands län 621 85 Visby Beslut om förelägganden efter genomförd inspektion vid Länsstyrelsen i Gotlands län Riksarkivet inspekterade arkivvården

Läs mer

Rapport efter Krigsarkivets inspektion av arkivvården hos Räddningsverket Skövde den 6 maj 2008.

Rapport efter Krigsarkivets inspektion av arkivvården hos Räddningsverket Skövde den 6 maj 2008. Inspektionsrapport 232-2008/393 2008-06-13 Rapport efter Krigsarkivets inspektion av arkivvården hos Räddningsverket Skövde den 6 maj 2008. Närvaro: se bilaga. Förelägganden. I enlighet med RA-FS 1991:1

Läs mer

Rapport efter inspektion av arkivvården hos Marinbasen i Karlskrona den 4-5 december 2006.

Rapport efter inspektion av arkivvården hos Marinbasen i Karlskrona den 4-5 december 2006. Rapport efter inspektion av arkivvården hos Marinbasen i Karlskrona den 4-5 december 2006. Förelägganden. 1. Marinbasen skall i enlighet med RA-FS 2003:2, 4 kap., upprätta systembeskrivningar över förekommande

Läs mer

Riksarkivet har i uppdrag att utöva tillsyn över och regelbundet inspektera arkivverksamheten vid statliga myndigheter och vissa andra organ.

Riksarkivet har i uppdrag att utöva tillsyn över och regelbundet inspektera arkivverksamheten vid statliga myndigheter och vissa andra organ. 1 (2) Beslut Notarius publicus/ Nybrogatan 6 871 30 Härnösand Beslut om förelägganden efter genomförd inspektion vid notarius publicus i Härnösand Riksarkivet har i uppdrag att utöva tillsyn över och regelbundet

Läs mer

Polismyndigheten i Västra Götaland Box 409 401 26 Göteborg

Polismyndigheten i Västra Götaland Box 409 401 26 Göteborg 1 (2) Beslut Datum 2013-08-16 Dnr VALA 231-2013/4044 Polismyndigheten i Västra Götaland Box 409 401 26 Göteborg Beslut om förelägganden efter genomförd inspektion vid Polismyndigheten i Västra Götalands

Läs mer

Riksarkivet har i uppdrag att utöva tillsyn över och regelbundet inspektera arkivverksamheten vid statliga myndigheter och vissa andra organ.

Riksarkivet har i uppdrag att utöva tillsyn över och regelbundet inspektera arkivverksamheten vid statliga myndigheter och vissa andra organ. 1 (1) Beslut Datum 2013-07-01 Dnr VALA 231-2013/2237 Polismyndigheten i Blekinge län Box 315 371 25 Karlskrona Beslut om förelägganden efter genomförd inspektion vid Polismyndigheten i Blekinge län Riksarkivet

Läs mer

Inspektion av arkivvården vid Fastighets arbetslöshetskassa den 11 mars 2014

Inspektion av arkivvården vid Fastighets arbetslöshetskassa den 11 mars 2014 1 (5) Inspektion av arkivvården vid Fastighets arbetslöshetskassa den 11 mars 2014 Närvarande Från Fastighets arbetslöshetskassa: kassaföreståndare it-ansvarig Från Riksarkivet: Angelica Björlestrand,

Läs mer

Regler om gallring av handlingar av tillfällig eller ringa betydelse vid Högskolan Dalarna

Regler om gallring av handlingar av tillfällig eller ringa betydelse vid Högskolan Dalarna Regler om gallring av handlingar av tillfällig eller ringa betydelse vid Högskolan Dalarna Beslut: Rektor 2014-12-01 Reviderad: - Dnr: DUC 2014/2044/10 Ersätter: - Gäller fr.o.m. 2014-12-01 Relaterade

Läs mer

E-arkiv 22 januari. Välkomna

E-arkiv 22 januari. Välkomna E-arkiv 22 januari Välkomna Agenda Laget runt Mål Utbildning Arbetssätt 2015 Lunch Erik Ander Bengtsfors berättar om deras arbete i Bengtsfors Peter Olofsson berättar om e-arkivet på Stadsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Inspektion av arkivvården vid Karlstads universitet den 19 april 2013

Inspektion av arkivvården vid Karlstads universitet den 19 april 2013 1 (6) 2013-05-06 Dnr RA 231-2013/1574 Inspektion av arkivvården vid Karlstads universitet den 19 april 2013 Närvarande Från Karlstads universitet: arkivarie, ledningskansliet huvudregistrator, ledningskansliet

Läs mer

RAPPORT FRÅN INSPEKTION AV LÄNSKRIMINALPOLISAVDELNINGEN (POLISMYNDIGHETEN I STOCKHOLMS LÄN)

RAPPORT FRÅN INSPEKTION AV LÄNSKRIMINALPOLISAVDELNINGEN (POLISMYNDIGHETEN I STOCKHOLMS LÄN) STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT DNR 9.3-17157/10 SID 1 (5) 2011-01-12 SSA 2010:24 RAPPORT FRÅN INSPEKTION AV LÄNSKRIMINALPOLISAVDELNINGEN (POLISMYNDIGHETEN I STOCKHOLMS

Läs mer

Krigsarkivets rapport efter inspektion av arkivvården hos Försvarsmakten, Marinbasen (MarinB) den 9-10 juni 2009.

Krigsarkivets rapport efter inspektion av arkivvården hos Försvarsmakten, Marinbasen (MarinB) den 9-10 juni 2009. Krigsarkivets rapport efter inspektion av arkivvården hos Försvarsmakten, Marinbasen (MarinB) den 9-10 juni 2009. Närvaro: se bilaga Förelägganden. 1. MarinB ska, med hänvisning till 3 och 6 kap. Riksarkivets

Läs mer

Arkivbeskrivning för S:t Erik Markutveckling AB

Arkivbeskrivning för S:t Erik Markutveckling AB Styrelsen 2011-05-17 Arkivbeskrivning för S:t Erik Markutveckling AB Historik Bolaget S:t Erik Markutveckling AB bildades 2004 i samband med att Stockholms stad beslutade om tre strategiska fastighetsförvärv

Läs mer

MÖLNDALS STAD Arkivbildare: MölnDala Fastighets AB DOKUMENTHANTERINGSPLAN. MölnDala Fastighets AB Upprättad 2012-03-29 Giltig från och med 2012 05 08

MÖLNDALS STAD Arkivbildare: MölnDala Fastighets AB DOKUMENTHANTERINGSPLAN. MölnDala Fastighets AB Upprättad 2012-03-29 Giltig från och med 2012 05 08 DOKUMENTHANTERINGSPLAN MölnDala Fastighets AB Upprättad 2012-03-29 Giltig från och med 2012 05 08 Den 26 februari 2009 registrerade MölnDala Fastighets AB av Stora Enso AB inför en planerad fastighetsförsäljning

Läs mer

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering

Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering Riksarkivets myndighetsspecifika föreskrifter om gallring och annan arkivhantering 1 (2) RA-MS 2013:39 Riksarkivets föreskrifter om återlämnande och gallring hos Rättsmedicinalverket; beslutade den 15

Läs mer

Inspektion av arkivvården vid Kammarrätten i Göteborg

Inspektion av arkivvården vid Kammarrätten i Göteborg 1 (8) Tillsynsavdelningen Sofia Särdquist 2015-07-06 Dnr RA 231-2015/4181 Kammarrätten i Göteborg Box 1531 401 50 Göteborg Inspektion av arkivvården vid Kammarrätten i Göteborg Inledning Riksarkivet inspekterade

Läs mer

Inspektionsrapport 1 (7) Tillsynsavdelningen Dnr RA /2680 T Ståhle

Inspektionsrapport 1 (7) Tillsynsavdelningen Dnr RA /2680 T Ståhle 1 (7) Tillsynsavdelningen T Ståhle Inspektion av arkivvården vid Arkitekturmuseet Arkitekturmuseet inspekterades av Riksarkivet den 26 juni 2009. Inspektionen aviserades i förväg och avsåg hela arkivverksamheten

Läs mer

Riktlinjer för digital arkivering

Riktlinjer för digital arkivering Riktlinjer för digital arkivering I Linköpings kommun Dokumenttyp: Riktlinjer Antaget av: Kommunstyrelsen Status: Antaget 2014-06-17 243 Giltighetstid: Gäller tills vidare Linköpings kommun linkoping.se

Läs mer

Bilaga. Inspektion av arkivvården vid GS arbetslöshetskassa den 11 mars 2014

Bilaga. Inspektion av arkivvården vid GS arbetslöshetskassa den 11 mars 2014 1 (5) Inspektion av arkivvården vid GS arbetslöshetskassa den 11 mars 2014 Närvarande Från GS arbetslöshetskassa: kassaföreståndare it-ansvarig Från Riksarkivet: Angelica Björlestrand, arkivarie Sammanfattning

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS POLISMYNDIGHETENS OPERATIVA AVDELNING

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS POLISMYNDIGHETENS OPERATIVA AVDELNING STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT DNR 9.3-16302/11 SID 1 (7) 2012-01-19 SSA 2011:18 Polismyndigheten i Stockholms län Operativa avdelningen Att: Helena Österborg HANTERING

Läs mer

Inspektionsrapport 1(7) 2011-09-15 Dnr RA 231-2011/3154

Inspektionsrapport 1(7) 2011-09-15 Dnr RA 231-2011/3154 Inspektionsrapport 1(7) Avdelningen för tillsyn Maria Nordström Inspektion av arkivvården vid Patent- och registreringsverket (PRV) Riksarkivet (RA) inspekterade den 24 augusti 2011 arkivvården vid PRV.

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Micasa Fastigheter i Stockholm AB

Hantering av allmänna handlingar hos Micasa Fastigheter i Stockholm AB Handläggare: Matilda Ekström Inspektionsrapport DNR 9.3-2045/14 Sida 1 (9) 2014-06-02 SSA 2014:07 Hantering av allmänna handlingar hos Micasa Fastigheter i Stockholm AB Närvarande från bolaget: Anne Tawastman

Läs mer

Hantering av allmänna handlingar hos Utbildningsförvaltningen

Hantering av allmänna handlingar hos Utbildningsförvaltningen Handläggare: Christina Moberg Inspektionsrapport DNR 5.1.1-1694/15 Sida 1 (8) 2015-06-29 SSA 2015:08 Hantering av allmänna handlingar hos Utbildningsförvaltningen Närvarande från Utbildningsförvaltningen:

Läs mer