Fläktar Luftbehandlingsaggregat Luftdistributionsprodukter Brandsäkerhet Luftridåer och värmeprodukter Tunnelfläktar.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Fläktar Luftbehandlingsaggregat Luftdistributionsprodukter Brandsäkerhet Luftridåer och värmeprodukter Tunnelfläktar."

Transkript

1 Fläktar Luftbehandlingsaggregat Luftdistributionsprodukter Brandsäkerhet Luftridåer och värmeprodukter Tunnelfläktar Produktöversikt

2 2 Systemair produktöversikt Hemligheten bakom bättre luft Systemair startade sin verksamhet 1974 med en banbrytande produktidé, den runda kanalfläkten, vilket gjorde att installationen blev betydligt enklare. Vårt motto blev Den raka vägen, som har utvecklats från en produktidé till en affärsfilosofi.

3 Systemair produktöversikt 3 Innehåll Systemair världen över...4 Kanalfläktar...6 Multibox...7 Takfläktar...8 Luftdon....9 Termofläktar Explosionssäkra fläktar...11 Axialfläktar Brandgasfläktar...14 Tunnelfläktar...17 Garagejetfläktar Modulaggregat...19 Kompaktaggregat...20 Balanserad ventilation i bostäder...22 Luft- och vattenkylda vätskekylmaskiner...24 Klimataggregat för datorrum...26 Kondensor...26 Frikyla Fläktkonvektorer & Kylbafflar Brand-/Brandgasspjäll Sedan dess har företaget fortsatt att växa, och idag erbjuder vi ett brett utbud av högteknologiska ventilationsprodukter som helt enkelt sätter en ny standard i världen Vår affärsidé är att med enkelhet och pålitlighet som kärnvärden utveckla, tillverka och marknadsföra ventilationsprodukter av hög kvalitet. Med affärsidén som bas och våra kunder i fokus ska vi uppfattas som ett företag att lita på, med fokus på leveranssäkerhet, tillgänglighet och kvalitet. Vårt fokus är att utveckla innovativa och energieffektiva produkter som är enkla att välja, installera och underhålla. Med över 4000 anställda i 45 länder finns vi alltid nära våra kunder.

4 4 Systemair produktöversikt Systemair världen över Skinnskatteberg, Sverige Koncernens huvudkontor, distributionscentral och största produktionsort. Här tillverkas fläktar och tillbehör, kompaktaggregat, luftridåer och värmeprodukter. Hässleholm, Sverige VEAB tillverkar värmeprodukter för ventilationsanläggningar, mobila och stationära värmefläktar samt avfuktningsaggregat Windischbuch, Tyskland Distributionscentral för Systemair Tyskland, och produktionsort för ett stort urval av fläktar. Langenfeld, Tyskland Tillverkning av luftridåer och värmeprodukter. Mühlheim an der Ruhr, Tyskland Produktion av ventilationsaggregat för badhus och komfortventilation med extra hög verkningsgrad. Ukmerge, Litauen Tillverkning av ventilationsaggregat för bostäder och kompaktaggregat och kylmoduler. Maribor, Slovenien Specialiserad produktion av högtemperaturfläktar Hasselager, Danmark Produktionsort för stora, moduluppbyggda ventilationsaggregat Bratislava, Slovakien Produktion av luftdon och brandspjäll. Kuala Lumpur, Malaysia Kanalfläktar och axialfläktar för den asiatiska marknaden. Greater Noida Ecotech Park, New Dehli, Indien Tillverkning av kanal-, axial- och boxfläktar, ventilationsaggregat samt produkter för luftdistribution.

5 Systemair produktöversikt 5 Kvalitet: Systemair är certifierat enligt ISO 9001, ISO och ATEX. Våra test- och utvecklingslaboratorium tillhör Europas modernaste inrättningar. Mätningarna sker i enlighet med internationella standarder som AMCA och ISO. Spara energi sänk driftskostnaderna! Vårt märke Grön ventilation sitter på alla produkter som är särskilt energisnåla. Hos sådana produkter kombineras kostnadseffektivitet med energieffektivitet. Bouctouche, Canada Tillsonburg, Canada Lenexa, USA Dal, Eidsvoll, Norway Hasselager, Denmark Mühlheim a.d.r., Germany Waalwijk, The Netherlands Windischbuch, Germany Milan, Italy Madrid, Spain Skinnskatteberg, Sweden Hässleholm, Sweden Ukmerge, Lithuania Langenfeld, Germany Bratislava, Slovakia Maribor, Slovenia Istanbul, Turkey New Delhi, India Kuala Lumpur, Malaysia Hyderabad, Indien Tillverkning av produkter för luftdistribution. Milano, Italien Produktion av ett brett sortiment av kylmaskiner och värmepumar, luft eller vätskekylda. Madrid, Spanien Tillverkning av större ventilationsaggregat samt boxfläktar för marknader i Sydeuropa, Mellanöstern och Nordafrika Waalwijk, Nederländerna Tillverkning av ventilationsaggregat. Lenexa, USA Produktion av kanal-, axial- och takfläktar främst för den nordamerikanska marknaden. Distributionscenter för den amerikanska marknaden. Kansas City, USA Produktion av axial- och takfläktar. Bouctouche, Kanada Tillverkning av kanalfläktar och ventilationsaggregat samt luftavfuktare för bostäder för den nordamerikanska marknaden Tillsonburg, Kanada Produktion av ventilationsaggregat för klassrumsventilation på den nordamerikanska marknaden. Dal, Eidsvoll, Norge Här tillverkas ventilationsaggregat för den norska marknaden. Istanbul, Turkiet Här tillverkas ventilationsaggregat för den turkiska marknaden.

6 6 Fläktar Kanalfläktar Erfarenhet bidrar till kvalitet Med sina mångsidiga tillbehör utgör Systemairs kanalfläktar den rätta lösningen för nästan alla ventilationstillämpningar. Systemairs kanalfläkt var den första i sitt slag och den revolutionerade ventilationsvärlden på sin tid. Under de 35 år som har gått sedan dess har vi konstant vidareutvecklat våra kanalfläktar, så att de i dag står för en helt ny standard i fråga om prestanda, funktionalitet och pålitlighet. Systemairs kanalfläktar används överallt i industrilokaler, kommersiella byggnader och bostadshus där det finns behov av kompakta lösningar för pålitlig luftning eller avluftning. Du hittar mer av vårat utbud av kanalfläktar i onlinekatalogen. Kanalfläkt KE/KT Upp till 2720 l/s Kanalfläkt RS/RSI EC Upp till 3270 l/s Ljuddämpad kanalfläkt KVK Upp till 730 l/s Kanalfläkt K EC Upp till 480 l/s Ljuddämpad kanalfläkt KVKE EC Upp till 490 l/s prio EC Upp till 370 l/s Kanalfläkt KD EC Upp till 2770 l/s Det började med en idé Det var här allt började. Ur en produktidé uppstod ett internationellt företag med en årlig omsättning på över 4,5 miljarder SEK. Det var en kylfläkt i en IBM-dator som gav upphov till idén. Dessförinnan hade man varit tvungen att alltid sätta in en rörböj i fläktarna för att leda luften vidare.

7 Fläktar 7 Multibox Högpresterande och extremt flexibel Systemairs Multibox har lagt grunden till en helt ny standard. Genom att flytta på väggpanelerna kan du när som helst enkelt anpassa utblåsriktningen efter de förhållanden som råder på platsen. Det omfattande tillbehörsprogrammet gör dessutom att det alltid går att åstadkomma en perfekt koppling mellan röret och kanalen. Hos Multibox-EC har vi förbättrat originalet och rustat enheten för framtiden. Multibox-EC kombinerar multiboxens fördelar med energisnåla EC-motorer. Den effektiva driften hos den nya motortekniken leder inte bara till el- och koldioxidbesparingar, utan gör också driftskostnaderna glädjande låga. Multibox finns även i högtemperaturutförande för utsug av varma och aggressiva media, exempelvis av frånluft från kök. Kanalfläkt MUB-EC Upp till 7500 l/s Du hittar mer av vårat utbud av multioboxfläktar i onlinekatalogen. K-fläkten på bilden till höger har varit i oavbruten drift i mer än 30 år i ett reningsverk i Skinnskatteberg. Det var omständligt, dyrt och tog tid, men det fanns inte några alternativ. Men så kom plötsligt lösningen kanalfläkten. Den innebar att man slapp rörböjarna och allt krångel, samtidigt som fläktarna fungerade bättre. Det var den här produktidén som ledde till att företaget Systemair grundades i Skinnskatteberg.

8 8 Fläktar Takfläktar Våra klassiker De många varianterna av takfläktar från Systemair ger dig ett brett utbud för varje enskilt område. Fläktarna är mycket robusta och håller länge och är därför perfekta som frånluftslösningar i många olika typer av byggnader. Med hjälp av de många olika tillbehören kan du komponera ett ventilationssystem som är perfekt för just dig. Hos Systemairs takfläktar går det att välja mellan horisontellt och vertikalt utblås. Ljuddämpade och explosionssäkra konstruktioner, brandgasfläktar och termofläktar för utsug av varma och aggressiva media kompletterar produktsortimentet. Takfläkten DVC har glädjande låga driftskostnader tack vare EC-motorernas effektiva drift, som leder till både el-och koldioxidbesparingar. Takfläkt TFSK EC Upp till 216 l/s Takfläkt DVC-POC Upp till 3590 l/s Du hittar mer av vårat utbud av takfläktar i onlinekatalogen. Takfläkt DVS/DVSI sileo Upp till 2920 l/s Takfläkt TOE/TOV Upp till 1590 l/s Referens: Dunajski Kristali, Ljubljana, Slovenien Affärs-och bostadskomplexet finns i det mest attraktiva området för affärsmöjligheter och bostäder i Sloveniens huvudstad. Systemair har levererat olika tak-, kanal- och axilafläktar och även DV-luftbehandlingsaggregat i olika storlekar. Brandgasfläkt DVG-V EC Upp till 6970 l/s

9 Fläktar 9 Konstantflödesdon, MR Modulo Luftdon Funktion och form i fullständig förening Spjäll, Optima Dysdon CAP-F Systemair utvecklar, producerar och levererar luftdon, ventiler och flödesregulatorer för privata och kommersiella byggnader. Dessa komponenter uppfyller inte bara olika inredningsmässiga krav, utan bidrar också till ett behagligt rumsklimat. Det kan vårt utvecklingslaboratorium, som är ett av Europas modernaste, intyga. På laboratoriet mäter vi luftmängder, kastlängder, ljudnivåer och temperaturförlopp för att alltid kunna bistå dig som kund med exakta data. Kvadratiskt takdon, KVADRA Jetdon AJD Du hittar mer av vårat utbud av luftdistributionsprodukter i onlinekatalogen. Högflödesdon BURE Referens: Atmel i Trondheim, Norge En kontorsbyggnad med helt flexibel rumsindelning det var Atmels krav på företagets nya byggnadskomplex. Därmed var det en absolut nödvändighet att luftmängderna och luftfördelningen skulle gå att ändra i efterhand. Med Sinus-seriens tilluftsdon och tillhörande anslutningslådor går det att ställa in fördelningsmönster och flöden även efter installationen för ett konstant bra inomhusklimat vid fri rumsindelning. Perforerat kanaldon, LPS Virveldon, CRS Flödesregulator/irisspjäll SPI Till-/frånluftsgaller NOVA

10 10 Fläktar Termofläktar Våra specialister Termofläktar från Systemair förstahandsvalet vid höga transportmedeltemperaturer och tuffa arbetsförhållanden. De imponerar alltid med sin kapacitet när kraven är något högre, till exempel när det gäller frånluft från kök, svetsutsugar, industriugnar och liknande. Beroende på modell lämpar de sig för varaktiga transportmedeltemperaturer på upp till 200 C. Under åren har vi på Systemair inte bara ständigt vidareutvecklat våra fläktar vi har också utvidgat och kompletterat vårt utbud. Det är förklaringen till att fläktarna kan användas inom så många områden. Boxfläkt KBR/KBT Upp till 1790 l/s Referens: Badanläggningen Erding nära München, Tyskland Multibox MUB/T-EC Upp till 3360 l/s Badanläggningen Erding är Europas största bad- och bastuparadis med 1,5 miljoner besökare varje år. Något som är utmärkande för Erding är anläggningens 26 olika temabastur med tillhörande teknisk utrustning: 15 termofläktar från Systemairs KBT-serie förser dem oavbrutet med 120 C varm luft. Fläktarna är temperaturstyrda och utrustade med frekvensomformare. Denna okonventionella teknik optimerar energiförbrukningen och sänker driftskostnaderna med %. Takfläkt DVV Upp till l/s Axialfläkt AXCBF Upp till 5630 l/s

11 Fläktar 11 Explosionssäkra fläktar Mer för din säkerhet Explosionssäkra fläktar är en av våra styrkor. Med vår produktportfölj uppfyller vi de allra hårdaste kraven i fråga om luftning och avluftning av explosiva områden. Alla EX-fläktar från Systemair är testade i enlighet med ATEX-direktivet 94/9/EC och motsvarar tändskyddsklass Ex e förhöjd säkerhet eller Ex d explosionstät kapsling. EX-serien kompletteras med tillbehör som är godkända för explosiva områden. Du hittar mer av vårat utbud av explosionssäkra fläktar i onlinekatalogen. Radialfläkt DKEX Upp till 1390 l/s Axialfläkt AXC-EX Upp till l/s Radialfläkt EX Upp till 230 l/s Referens: Choren Industries i Freiberg, Tyskland Choren Industries är marknadsledande inom förgasningsteknik för fast biomassa och kolhaltiga restprodukter uppförde företaget sin betaanläggning världens första kommersiella produktionsanläggning för syntetiskt biobränsle. Hjärtat i anläggningen utgörs av kompressorhallen, där sju explosionssäkra takfläktar av typen DVV-EX 800 och fyra axialfläktar av typen AW 200-EX finns installerade. Kanalfläkt RVK-EX Upp till 320 l/s Kanalfläkt KTEX Upp till 1370 l/s Axialfläkt AW-EX Upp till 3020 l/s Takfläkt DVEX Upp till 2200 l/s

12 12 Fläktar Axialfläktar Fläktar för alla behov Oavsett hur skiftande dina krav och tillämpningar än är kan Systemairs omfattande och universella axialfläktprogram alltid erbjuda en lösning. Lågtrycksaxialfläkt AW Sileo EC Upp till l/s Fläktarnas användningsområden sträcker sig från stora köpcenter och underjordiska garage till tunnel- och tunnelbaneprojekt var som helst i världen. Säkerhetsrelevanta tillämpningar, som rök- och explosionssäkra fläktar, utgör en del av vår kärnkompetens. Lågtrycksaxialfläkt AR Sileo Upp till l/s Serierna AW och AR är avsedda för det lägre tryckområdet, medan AXC-serien används för medel- till högtrycksområden, som till exempel i industritillämpningar. Tack vare de många tillbehören går det att skapa individuella lösningar. Medeltrycksaxialfläkt AXC Upp till l/s Medeltrycksaxialfläkt AXC-G Upp till l/s Referens: Bostadskomplexet Sun Palace i Budapest, Ungern Tio våningar, flera atrium och 530 lägenheter Systemair kunde erbjuda den perfekta lösningen på alla ventilationskrav: köken och badrummen avluftas av mer än 100 tryck- och därmed behovsstyrda EC-takfläktar, vilket gör ventilationssystemet energisnålt. I det underjordiska garaget reglerar sex tysta Multibox-fläktar koldioxidhalten i luften. Om det skulle börja brinna startar mer än 30 brandgasaxial fläktar av AXC(B)-typ för de boendes säkerhet, och på taket sitter åtta axialfläktar från AXC-serien och skapar övertryck i de åtta trapphusen, som därigenom hålls fria som räddnings- och utrymningsvägar.

13 Fläktar 13 Referens: Bolshoi Ice Palace, Sochi, Ryssland I den Olympiska parken vid havet i Sochi, uppfördes Bolshoi Ice Palace för de Olympiska spelen 2014 i Ryssland. Arkitekturen för arenan var inspirerad av det kända Fabrigéägget och baseras på illusionen av frusna vattendroppar. Under spelen användes den som en stor hockeystadium och arenan är byggd för besökare. Arenan är utrustad med 75 AXC fläktar för evakuering av brandgaser genom trycksättning vid brand. TA-aggregat och kanalfläktar används för till och frånluft. Den totala arean för arenan är m 2

14 14 Brandskydd Brandgasfläktar Perfekt anpassade lösningar för din säkerhet För säkerhetsrelevanta tillämpningar krävs det perfekt anpassade lösningar utan kompromisser. Som en av marknadens ledande aktörer inom ventilationsteknikområdet kan Systemair erbjuda ett mångsidigt sortiment av brandgasfläktar som helt saknar motstycke. Vi har helt enkelt lagt grunden till en helt ny standard i världen. Det innebär också att du har rätt att förvänta dig betydligt mer av oss inom ventilation för rökevakuering. Hela vårt sortiment av rökgasfläktar är testat i enlighet med den europeiska produkt- och teststandarden EN Det omfattar följande temperaturklasser: F C/120 minuter F C/120 minuter F C/120 minuter Takfläkt DVV Upp till l/s Takfläkt DVG-V EC Upp till 6900 l/s Axialfläkt AXC(B) m³/h

15 Brandskydd 15 Referens: Statsteatern i Darmstadt, Tyskland Referens: Deutsche Bahns serviceanläggning i Berlin-Rummelsburg, Tyskland Darmstadts statsteater är en av Tysklands största teatrar. Mellan 2002 och 2006 totalrenoverades byggnaden från 1970-talet. Vid renoveringen fokuserade man särskilt på byggnadens nya tekniska utrustning och dess brandskydd. Förutom diverse takfläktar i DVS-/DVN-serien, för normal frånluft, levererade Systemair också rökfläktar för hela byggnaden. Elva axialfläktar av typen HA 500, en axialfläkt av typen AXC 500 och åtta takfläktar av typen DVV 800 håller räddnings- och utrymningsvägarna fria om det skulle inträffa något allvarligt. Deutsche Bahns serviceanläggning för ICE-tåg i Berlin har utrustats med 54 brandgasfläktar av DVV-typ från Systemair, till ett värde av cirka euro. Fläktarna används för daglig behovsventilation, men kan också användas för rökavledning i händelse av brand. Anläggningen är 253 meter lång och 35 meter bred. Inuti byggnaden löper tre spår bredvid varandra. Projektet avslutades i januari Radialfläkt MUB/F Upp till 3830 l/s Axialfläkt AXC(F) l/s Axialfläkt AXC(B)-G l/s

16 16 Tunnelfläktar Referens: A2 eller Egnatia Odos, Grekland Bygget av motorväg 2 (E 90) räknas som Greklands största infrastrukturprojekt i modern tid. Vägen, som är 670 km lång, förbinder hamnen Igoumenitsa i västra Grekland med den turkiska gränsen i öster. Huvuddelen löper genom svår terräng. Bygget omfattar, förutom ett flertal broar, 76 tunnlar med en sammanlagd längd på 49,5 km. Mellan 2004 och 2009 levererade Systemair mer än 300 tunneljetfläktar av AJ(T)-typ med en diameter på 710 respektive 1120 mm. Fläktarna är 100 % reverserbara och är pulverlackerade med röd färg.

17 Tunnelfläktar 17 Tunnelfläktar Högpresterande kompletta system Våra tunnelfläktar bidrar till säkerhet och komfort i väg-, tunnelbane- och järnvägstunnlar. Redan under tunnelprojektens byggfas visar de dock vilken kapacitet de har då de förser byggarbetsplatserna med frisk luft. Tunnelfläktar leder ut avgaser, stoft och värme från tunnlarna och ger därmed människor och maskiner fri sikt och godtagbara villkor. Om det skulle börja brinna håller de räddnings- och utrymningsvägarna fria från rökgaser och värme. Våra tunneljetfläktar är testade i enlighet med EN och tål temperaturer upp till 400 C i 120 minuter. Som svar på marknadens höga krav erbjuder Systemair kompletta system med frekvensomformare, filter, fläktar och tillbehör. Vi tillverkar fläktar med en diameter på upp till 2,24 meter. Axialfläkt AXR/AXCI enkel eller dubbelt utförande och fullt reverserbar Tunneljetfläkt AJ(T) Kraft på upp till N Systemair s moderna utvecklingscenter i Tyskland.

18 18 Tunnelfläktar Garagejetfläktar Anpassade lösningar Bättre luftkvalitet, lägre investerings- och driftskostnader samt optimal säkerhet vid eldsvåda är bara några av fördelarna med vårt jetfläktsystem för underjordiska garage. Som systemleverantör tillhandahåller Systemair alla nödvändiga komponenter, som dessutom är optimalt anpassade för det aktuella projektet: jetfläktar, till- och frånluftsfläktar samt styrsystem. Jetfläkt AJ8 Kraft: N Redan i planeringsfasen underlättar vi för våra kunder med hjälp av högkvalitativa CFD-simulationer (Computational Fluid Dynamics) för att driften sedan ska bli garanterat effektiv. Systemairs jetfläktar är testade i enlighet med EN vid TU München och motsvarar temperaturklass F C/120 minuter. Jetfläkt AJR Kraft: N Jetfläkt IV Kraft: N Referens: Dubai Mall, Förenade Arabemiraten Dubai Mall är världens största köpcenter och invigdes i januari Systemair levererade 1826 jetfläktar av AJR-typ för ventilation av de underjordiska garagen. På kundens begäran lackerades fläktarna med en särskild vit pulverbeläggning. Till köpcentret hör ett parkeringshus med plats för fordon. Ordervärdet uppgick till cirka 1,3 miljoner euro. Jobbet utfördes mellan mars och september 2006.

19 Luftbehandlingsaggregat 19 Modulaggregat Extremt anpassningsbara Våra modulaggregat är lika flexibla som kraven på en ventilationsanläggning är skiftande. Enheterna sätts ihop, modul för modul, efter kundens särskilda önskemål och därmed går det att åstadkomma ett rumsklimat som är perfekt anpassat efter hur byggnaden används. Kombinationsmöjligheterna är i stort sett oändliga. Modulaggregaten finns även att tillgå för montering utomhus samt med helt integrerad styrning. AHU N o DANVENT DV , TIME DV l/s HHFlex Upp till l/s Referens: Volvo, Eskilstuna Ett aggregat från Systemair har oftast gott om behandlad luft inuti. Men på Volvo i Eskilstuna, fanns det en hel del luft utanför aggregaten på grund av det faktum att det flögs på plats med helikopter. Systemair levererade 6 st DV luftbehandlingsaggregat i storlek DV120 till DV 190 och 2 st Topvex TR15. Lösningen innehållande Systemairs energisparande produkter har blivit projekterat av Indoor Climate & Energy Engineering och har installerats av Inneväder AB.

20 AHU N o Range: TOPVEX AHU N o Range: TOPVEX AHU N o Range: TOPVEX AHU N o Range: TOPVEX 20 Luftbehandlingsaggregat Kompaktaggregat Montera anslut njut! Våra kompakta ventilationsenheter är inte bara energisnåla de sparar också tid. Tack vare att enheterna levereras anslutningsklara är de mycket enkla att installera. Alla komponenter som fläktar, filter, värmeväxlare, värmebatterier och styr- och reglerenheter är inbyggda och optimalt anpassade till varandra. På så sätt skapar de ett pålitligt, hälsosamt och behagligt rumsklimat på kontor, i skolor, på hotell och i många andra typer av byggnader. Tack vare den senaste motortekniken och de högeffektiva värmeväxlarna är enheterna oerhört energisnåla. Du hittar mer av vårat utbud av kompatktaggregat i onlinekatalogen. Tilluftsaggregat TA l/s Kompaktaggregat Topvex SR/SX SR: l/s SX: l/s R = rotationsvärmeväxlare X = korsströmsvärmeväxlare Kompaktaggregat Topvex FR med roterande värmeväxlare l/s Kompaktaggregat Topvex TR/TX TR: l/s TX: l/s Kompaktaggregat DVCompact med roterande och korsströmsvärmeväxlare, tilloch frånluftsaggregat. Tillbehör kompaktaggregat: R = rotationsvärmeväxlare X = korsströmsvärmeväxlare l/s Kompaktaggregat Topvex SC med högeffektiv motströmsvärmeväxlare l/s Kylkapacitet Topvex SoftCooler TR: Upp till 25 kw SR: Upp till 23 kw Kylkapacitet SoftCooler Compact Upp till 96 kw

21 Luftbehandlingsaggregat 21 Stort intresse för energieffektiva ventilationsprodukter Systemair är en av världens ledande leverantörer av energieffektiva ventilationsprodukter. Systemairs produkter skapar bra luft och inomhusklimat i lokaler, bostäder och tunnlar i hela världen. Och trenden är tydlig efterfrågan på energieffektiva produkter ökar.» För oss är energieffektivisering inget nytt, tvärt om har vi har länge arbetat med ventilationsprodukter som är bra för både hälsa och miljö. «Idag erbjuder Systemair ventilationsprodukter som kan användas både vid nybyggnationer och för energieffektivisering av det befintliga byggnadsbeståndet. För oss är energieffektivisering inget nytt, tvärt om har vi länge arbetat med ventilationsprodukter som är bra för både hälsa och miljö, samtidigt som det är en bra investering, säger Gerald Engström, koncernchef för Systemair. Ledande inom ventilation Systemairs resa inleddes 1974 men den fortsätter framåt och idag finns vi i 45 länder i Europa, Nord- och Sydamerika, Mellanöstern, Asien och Sydafrika. Vi sysselsätter cirka 4150 personer och har en årlig omsättning på cirka 4,5 miljarder SEK. Sedan grundandet av Systemair har bolaget uppvisat positiva rörelseresultat och under de senaste 15 åren har den genomsnittliga tillväxten uppgått till cirka 15 procent. Systemair är sedan oktober 2007 noterat på OMX Nordiska börs i Stockholm på listan för medelstora företag. Huvudkontoret ligger i Skinnskatteberg. Systemair fick sin största order någonsin då Skanska Healthcare AB gjorde en beställning på 115 luftbehandlingsaggregat. Affären är på cirka 60 miljoner kronor och en viktig kugge för att skapa världens mest energieffektiva sjukhus, Nya Karolinska Solna. Sveriges första OPS-byggnad Byggnaden är världens största OPS (offentlig-privat samverkan)- sjukhus och ska certifieras enligt LEED (Leadership in Energy and Environmental Design), vilket ställer höga krav på en byggnads miljöegenskaper, i såväl energiaspekten och övrig miljöpåverkan. Det är en globalt vedertagen miljöcertifiering som bara ges byggnader som lever upp till särskilt högt ställda miljökrav, vilket är ett kvitto på att våra satsningar inom energieffektivitet har burit frukt, säger Pär Johansson, VD för Systemair Sverige. Systemair valdes ut bland ett flertal tillfrågade aggregatleverantörer och ett viktigt kriterium var leverantörernas förmåga att sänka driftkostnaden. Swedish Hospital Partners kommer att ansvara driften av sjukhuset fram till och med 2040, så för dem var det viktigt att förena högt ställda miljökrav med en låg driftkostnad, fortsätter Pär Johansson. Vinnare av Stora Inneklimatpriset 2011 fick Systemair ännu ett erkännande för arbetet inom energieffektivisering. I samarbete med entreprenören Gösta Schelin och konsultföretaget PQR Consult utsågs Systemair till vinnare av Stora Inneklimatpriset. Priset ges för ett luftbehandlingssystem med från- och tilluft samt värmeväxling som företagen utvecklat tillsammans. Lösningen gör att 90 procent av värmeenergin återvinns vilket ger en energibesparing upp till 40 kilowattimmar per kvadratmeter och är applicerbar på merparten av Sveriges, fler bostadshus, avslutar Pär Johansson.

22 22 Luftbehandlingsaggregat Balanserad ventilation i bostäder Ett rent nöje att bo Ventilation med hjälp av ett luftbehandlingsaggregat med effektiv värmeåtervinning ger en behaglig inomhusmiljö med värmd, frisk luft. Dessutom med en energibesparing som möter de tuffa kommande kraven på energieffektivisering. Luftbehandlingsaggregat med värmeåtervinning kombinerar komfort med energibesparing. Systemairs bostadsaggregat är framtagna för lägenheter, villor, mindre kontor och liknande applikationer. Våra nya aggregat uppfyller marknadens höga krav på låg energiförbrukning och låga ljudnivåer. EC-teknologin säkerställer att fläktarna är energieffektiva och bidrar till ett lågt SFP-värde. Våra bostadsaggregat har roterande eller motströmsvärmeväxlare, med en hög energiåtervinning under alla förhållanden. Moderna övervaknings och styrsystem gör att bostadsaggregaten är användarvänliga. Lätt att välja lätt att använda. Kanaldragning SAVE Easy Du hittar mer av vårat utbud av explosionssäkra fläktar i onlinekatalogen. Spiskåpa Bostadsdon BOR Tilluftsventil Elegant Frånluftsventil Balance

23 Luftbehandlingsaggregat 23 Referens: Flerfamiljshus St. Johann, Österrike Flerfamiljshus med passivhusteknik i St Johann, Österrike. Var och en av de elva lägenheterna är utrustade med ett separat ventilationssystem från Systemair. Effektiv bortförsel av föroreningar och fukt samt bostadsaggregat med hög energiåtervinning garanterar ett hälsosamt inomhusklimat och högeffektiva värmeväxlare ger goda energibesparingar. De installerade ventilationsaggregaten styrs via Internet (Corrigo med TCP/ IP-tillval). SAVE VTR Upp till 170 l/s SAVE VSR 150 Upp till 45 l/s SAVE VSR Upp till 170 l/s SAVE VTC Upp till 240 l/s

24 24 Luft- och vattenkylda vätskekylmaskiner Luft- och vattenkylda vätskekylmaskiner Systemair är ett världsledande företag inom ventilationsprodukter, som kliver in på marknaden för komfort- och processkyla. Systemairs AC center för utveckling och tillverkning av kylmaskiner och värmepumpar är utrustat med högteknologisk utrustning. Det har en av Europas modernaste forskningscenter och Euroventcertifierat laboriatorium för mätning och utveckling av kylmaskiner och värmepumpar, från 20 till 1700 kw för en mängd olika appliktioner inom air condition och industriprocesser. Våra produkter, som är Euroventertifierade, består av luft och vattenkylda kylmaskiner och värmepumpar. Advance Klass A SyScroll Air EVO HP från 20 till 33 DCI scrollkompressor kw kw SyScroll Air EVO CO HP TR från 140 till 360 Scrollkompressor kw kw SyScrew Air EVO från 370 till 1100 Skruvkompressor med eller utan total värmeåtervinning kw Basic SyScroll Air CO/HP från 20 till 35 Scrollkompressor SyScroll Air CO/HP från 40 till 75 Scrollkompressor kw kw kw kw

25 Luft- och vattenkylda vätskekylmaskiner SyScroll Air CO/HP från 80 till 130 Scrollkompressor VLS/VLH/VLR från 140 till 300 Scrollkompressor med eller utan total värmeåtervinning kw kw kw kw SyScroll Air CO HP TR från 240 till 660 Scrollkompressor kw kw SyScrew Air CO från 360 till 1300 Skruvkompressor med eller utan total värmeåtervinning kw Basic Klass B WQL/WQH från 20 till 190 Scrollkompressor WQL/WQH från 155 till 380 Scrollkompressor kw kw kw kw EVO Klass A SyScrew Water EVO från 400 till 1550 Skruvkompressor kw 25

26 26 Luft- och vattenkylda vätskekylmaskiner Klimataggregat för datorrum Denna produktserie består av luftkonditionerings aggregat direkt anpassade för utrymmen där mer exakt kontroll av temperaturen är nödvändig, mellan 5kW och 153kW. Typiska applikationer för dessa produkter är serverum, kylning av telekom utrustning, medicinska laboratorier, CAT samt MR scannings utrustning. Produkterna kan konfigureras med luftströmmen antingen i uppåt eller nedåt läge. Flera typer av tillbehör finns tillgängliga som standard för att nå så stor flexibilitet som möjligt. CD från 031 till 071 DX-enhet CW från 005 till 152 Vattenburen enhet kw kw MD from 061 to 202 DX Vertikalpaket R407C kw Kondensor Frikyla CG från 010 till 065 Kylmedelskylare SyFreeCool från 150 till 450 kw R407C

27 Luft- och vattenkylda vätskekylmaskiner 27 Fläktkonvektorer & Kylbafflar Systemair har vattenburna kylprodukter för olika typer av design samt kyllösningar. Produkterna har både 2 ocht 4 rörs alternativ som tillsammans med flera typer av styrningar och tillbehör tillsammans löser de flesta kylbehov. SYSCOIL Fläktkonvektor kw SYSDUCT Fläktkonvektor för kanaler kw SYSCOIL SLIM Fläktkonvektor, smal profil kw SYSDUCT HP Fläktkonvektor för kanaler kw SYSCOIL MINI Fläktkonvektor, låg profil kw SYSWALL Fläktkonvektor, vägghängd kw SYSCASSETTE Fläktkonvektor, takkassett kw CIRRUS Kylbafflar STRATUS Kylbaffel, kassett

28 28 Brandspjäll Brand-/Brandgasspjäll Systemairs brand-/ brandgasspjäll tillverkas i enlighet med senaste europeiska normer och CE-märkta enligt EN certifierade för EI-S* prestandaförsäkring och är typgodkända av SP SITAC. Spjällen finns i ett brett sortiment i många storlekar och flera varianter på brandmotstånd till rektangulära och runda kanaler. Alla spjäll är som standard utformade och certifierade för EI-S prestandaförsäkring. PK-I brand-/ brandgasspjäll är utformade för att byggas in i brandvägg eller monteras utanför massiv byggnadsdel (för mer infor mation se montageanvisning). Alla spjäll är försedda med fabriksmonterade ställdon med ändlägesbrytare för lägesindikering. Nu har de nya 3:dje generationens spjäll släppts och bidrar med det bästa, bredaste och mest prisvärda sortimentet när det kommer till säkerhetsventilation. *E = Höljets integritet, I = Termisk isolation, S = Röktäthet 1396-CPR-0076 PKIR 3G 1396-CPD-0061 PKIR Cirkulära brand-/ brandgasspjäll EI60/90/120S testade enligt EN CPD CPD-0062 ATEX-klassade Brand-/ brandgasspjäll Enviroment EI60/90/120S testade enligt EN kompletterat med direktivet 94/9/EC för klassificering Ex II 2/- G c IIB PKIS 3G 1396-CPR-0077 Rektangulära brand-/ brandgasspjäll EI90/120S testade enligt EN Rökgasspjäll E (v e h o i o) S500C AA-singeltestade enligt EN CPD-0062 PKIS 1396-CPD-0058 Evakueringsspjäll EI30S/E60S testade enligt EN Cirkulära brandspjäll EI60/90/120S testade enligt EN och klassifierade enligt EN CPD CPD-0050

Luft- & vätskekylda vätskekylaggregat

Luft- & vätskekylda vätskekylaggregat Fläktar Luftbehandlingsaggregat Luftkonditioneringssystem Luftdistributionsprodukter Brandsäkerhet Tunnelfläktar Luft- & vätskekylda vätskekylaggregat Produktsortiment 2 Systemair världen runt Systemair

Läs mer

SAVE ger utmärkt inomhusklimat och sparar energi

SAVE ger utmärkt inomhusklimat och sparar energi Fläktar Luftbehandlingsaggregat Luftdistributionsprodukter Brandsäkerhet Luftkonditionering Luftridåer och värmeprodukter Tunnelfläktar SAVE ger utmärkt inomhusklimat och sparar energi 2 Ren, frisk luft

Läs mer

SAVE ger utmärkt inomhusklimat och sparar energi

SAVE ger utmärkt inomhusklimat och sparar energi Fläktar Luftbehandlingsaggregat Luftdistributionsprodukter Brandsäkerhet Luftkonditionering Luftridåer och värmeprodukter Tunnelfläktar SAVE ger utmärkt inomhusklimat och sparar energi 2 Ren, frisk luft

Läs mer

Systemair bokslutskommuniké 2012/13 Gerald Engström, CEO Glen Nilsson, CFO

Systemair bokslutskommuniké 2012/13 Gerald Engström, CEO Glen Nilsson, CFO Systemair bokslutskommuniké 2012/13 Gerald Engström, CEO Glen Nilsson, CFO Ventilation World Wide 44 länder 200 000 m 2 produktionsytor 55 bolag 3 600 anställda NASDAQ OMX Nordic Exchange 4,55 mdr kr 2012/13

Läs mer

Systemair delårsrapprt Q2 2012/13 Gerald Engström, CEO Glen Nilsson, CFO

Systemair delårsrapprt Q2 2012/13 Gerald Engström, CEO Glen Nilsson, CFO Systemair delårsrapprt Q2 2012/13 Gerald Engström, CEO Glen Nilsson, CFO Ventilation World Wide 44 länder 200 000 m 2 produktionsytor 60 bolag 3 400 anställda NASDAQ OMX Nordic Exchange 4 miljarder kr

Läs mer

Topvex med SoftCooler ger alltid rätt temperatur även på sommaren

Topvex med SoftCooler ger alltid rätt temperatur även på sommaren Fläktar Luftbehandlingsaggregat Luftdon Brandsäkerhet Luftridåer och värmeprodukter Tunnelfläktar Topvex med SoftCooler ger alltid rätt temperatur även på sommaren 2 Att andas är att leva Eftersom vi tillbringar

Läs mer

Fläktar Luftbehandlingsaggregat Don Brandgasfläktar Luftridåer och Värmare Tunnelfläktar. Bostadsassistenten

Fläktar Luftbehandlingsaggregat Don Brandgasfläktar Luftridåer och Värmare Tunnelfläktar. Bostadsassistenten Fläktar Luftbehandlingsaggregat Don Brandgasfläktar Luftridåer och Värmare Tunnelfläktar Bostadsassistenten Systemair Ventilation över hela världen Systemair är det ledande ventilationsföretaget med dotterbolag

Läs mer

Topvex med SoftCooler

Topvex med SoftCooler Fläktar Luftbehandlingsaggregat Luftdistributionsprodukter Brandsäkerhet Luftkonditionering Luftridåer och värmeprodukter Tunnelfläktar Topvex med SoftCooler ger alltid rätt temperatur - även på sommaren

Läs mer

Årsstämma 2013 Q1 2013/14 Gerald Engström, koncernchef

Årsstämma 2013 Q1 2013/14 Gerald Engström, koncernchef Årsstämma 2013 Q1 2013/14 Gerald Engström, koncernchef Ventilation World Wide 44 länder 220 000 m 2 produktionsytor 56 bolag 4 000 anställda NASDAQ OMX Nordic Exchange 4,55 mdr kr 2012/13 Export till fler

Läs mer

ErP. DVCompact. med SoftCooler som ger optimalt inomhusklimat och enkel installation

ErP. DVCompact. med SoftCooler som ger optimalt inomhusklimat och enkel installation Fläktar Luftbehandlingsaggregat Brandsäkerhet Luftdistribution Luftkonditionering Värmeprodukter DVCompact med SoftCooler som ger optimalt inomhusklimat och enkel installation ErP 2016 2 Att andas är att

Läs mer

Välkommen till Årsstämman 2009

Välkommen till Årsstämman 2009 Välkommen till Årsstämman 2009 Försiktig optimism... Nyckeltal 2008/09 Viktiga händelser Viktiga order Offensiva satsningar Kostnadsanpassningar Våra produkter Delårsrapport Q1 Väl rustade Nyckeltal 2008/09

Läs mer

Topvex luftbehandlingsaggregat

Topvex luftbehandlingsaggregat Fläktar Luftbehandlingsaggregat Luftdon Brandsäkerhet Luftridåer och värmeprodukter Tunnelfläktar Topvex luftbehandlingsaggregat Optimal luftkvalitet där du befinner dig mest 2 Topvex Topvex passar allt

Läs mer

Working Together Conference 2012-03-21

Working Together Conference 2012-03-21 Working Together Conference 2012-03-21 Systemair-koncernen Systemair AB är moderbolaget för Systemair-koncernen och grundades 1974(under namnet Kanalfläkt AB) av bl.a. Gerald Engström som fortfarande är

Läs mer

Luftdistributionsprodukter

Luftdistributionsprodukter Fläktar Luftbehandlingsaggregat Luftdistributionsprodukter Brandsäkerhet Luftkonditionering Luftridåer och värmeprodukter Tunnelfläktar Luftdistributionsprodukter Översikt 2 Systemair worldwide Systemair

Läs mer

ÖSTBERGS PRODUKTER. www.ostberg.com

ÖSTBERGS PRODUKTER. www.ostberg.com ÖSTBERGS PRODUKTER www.ostberg.com LUFTKVALITET ÄR LIVSKVALITET Kvalitet har alltid varit den viktigaste delen för AB C.A. Östberg. Företaget är ISO 9001 och ISO 14001 certifierat vilket innebär att vi

Läs mer

SWEGON HOME SOLUTIONS

SWEGON HOME SOLUTIONS INTELLIGENT INOMHUSKLIMAT FÖR MÄNNISKOR OCH HEM SOM GARANTERAR FRISK OCH HÄLSOSAM LUFT Luft har en väldigt stor betydelse för hur vi mår. Den kan påverka vår sömn, vår koncentrationsförmåga och vår hälsa.

Läs mer

Högre energieffektivitet och behaglig luftfuktighet

Högre energieffektivitet och behaglig luftfuktighet Högre energieffektivitet och behaglig luftfuktighet Stora och snabba variationer i luftfuktigheten är typiska för ett duschrum. Genom direkt ventilationsstyrning med EC-Vent och hygrostatsensorer säkerställer

Läs mer

Andas frisk luft hemma

Andas frisk luft hemma Fläktar Luftbehandlingsaggregat Luftdistributionsprodukter Brandsäkerhet Luftkonditionering Luftridåer och värmeprodukter Tunnelfläktar Andas frisk luft hemma Bostadsventilation Vi äter och dricker ca

Läs mer

EC-Vent skapar ett perfekt inomhusklimat och spar energi

EC-Vent skapar ett perfekt inomhusklimat och spar energi EC-Vent skapar ett perfekt inomhusklimat och spar energi Högre energieffektivitet med automatisk anpassning för lunchrusningen EC-Vent med timer-styrning gör det enkelt för en restaurang att anpassa ventilationen

Läs mer

Living. För återvinning av värme i flerbostadshus med frånluftsventilation

Living. För återvinning av värme i flerbostadshus med frånluftsventilation Fläktar Luftbehandlingsaggregat Brandsäkerhet Luftdistribution Luftkonditionering Värmeprodukter Living För återvinning av värme i flerbostadshus med frånluftsventilation 2 Living Energieffektiv ventilation

Läs mer

Prislista 2015. Gäller från 01.05.2015

Prislista 2015. Gäller från 01.05.2015 Fläktar Luftbehandlingsaggregat Luftdistributionsprodukter Brandsäkerhet Luftkonditionering Luftridåer och värmeprodukter Tunnelfläktar Prislista 2015 Gäller från 01.05.2015 2 Allmänna villkor Allmänna

Läs mer

AIAS. Den energieffektiva vägen

AIAS. Den energieffektiva vägen Fläktar Luftbehandlingsaggregat Luftdistributionsprodukter Brandsäkerhet Luftkonditionering Luftridåer och värmeprodukter Tunnelfläktar AIAS Den energieffektiva vägen 2 AIAS - Energieffektiv behovsstyrd

Läs mer

AIAS. Teknisk beskrivning

AIAS. Teknisk beskrivning Fläktar Luftbehandlingsaggregat Luftdistributionsprodukter Brandsäkerhet Luftkonditionering Luftridåer och värmeprodukter Tunnelfläktar AIAS Teknisk beskrivning 2 AIAS - Energieffektiv behovsstyrd ventilation

Läs mer

Systemair donprogram. www.systemair.se

Systemair donprogram. www.systemair.se Systemair donprogram www.systemair.se Sinus C Sinus A, dysdon för takmontage. Donet består av en spridarplåt med flera dysor, samt en spridardelslåda med anslutningsstos utrustad med täthetsprovad gummipackning.

Läs mer

Topvex SoftCooler TR. Projekteringsanvisning

Topvex SoftCooler TR. Projekteringsanvisning Fläktar Luftbehandlingsaggregat Luftdistributionsprodukter Brandsäkerhet Luftridåer och värmeprodukter Tunnelfläktar Topvex SoftCooler TR Projekteringsanvisning 2 Topvex SoftCooler TR Kylkomfort, färdigt

Läs mer

I 20 länder heter vi redan Systemair. Nu byter vi namn också i Sverige.

I 20 länder heter vi redan Systemair. Nu byter vi namn också i Sverige. I 20 länder heter vi redan Systemair. Nu byter vi namn också i Sverige. Vi är kända under namnet Kanalfläkt. Vi omsätter i år 1 850 Mkr och har 35 dotterbolag i 21 länder med totalt 1200 anställda. Huvudkontor

Läs mer

Systemair AB bokslutskommuniké Q4 2011/12 Gerald Engström, CEO Glen Nilsson, CFO

Systemair AB bokslutskommuniké Q4 2011/12 Gerald Engström, CEO Glen Nilsson, CFO Systemair AB bokslutskommuniké Q4 2011/12 Gerald Engström, CEO Glen Nilsson, CFO Systemair ventilation world wide Systemairbolag i 44 länder 60 bolag med 3 100 anställda 200 000 m 2 produktionsyta Omsättning

Läs mer

LIVING. Återvinning av värme i flerbostadshus med frånluftsventilation - En lönsam investering!

LIVING. Återvinning av värme i flerbostadshus med frånluftsventilation - En lönsam investering! Fläktar Luftbehandlingsaggregat Luftdistributionsprodukter Brandsäkerhet Luftkonditionering Luftridåer och värmeprodukter Tunnelfläktar LIVING Återvinning av värme i flerbostadshus med frånluftsventilation

Läs mer

Gerald Engström VD och koncernchef

Gerald Engström VD och koncernchef Gerald Engström VD och koncernchef Systemair en global koncern Systemairbolag i 39 länder 2 300 anställda 14 fabriker ca 190 000 kvm produktionsyta Första året utan tillväxt 3 500 Nettoomsättning 3 000

Läs mer

Centrala FTX-lösningar

Centrala FTX-lösningar Swegon Home Solutions Centrala FTX-lösningar www.swegonhomesolutions.se HOME VENTILATION www.swegonhomesolutions.se Centrala FTX-lösningar för bostadsventilation SVENSKA BOSTADSMARKNADEN Statistiken visar

Läs mer

URURU SARARA. Total. komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET

URURU SARARA. Total. komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET URURU SARARA Total komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET Rätt klimat för dig Vill du slippa tänka på klimatet på din arbetsplats? Bara känna att du alltid har ett skönt klimat på kontoret,

Läs mer

iq Star från Fläkt Woods Energisnål kylning för moderna miljöer Star by Fläkt Woods

iq Star från Fläkt Woods Energisnål kylning för moderna miljöer Star by Fläkt Woods Star by Fläkt Woods iq Star från Fläkt Woods Energisnål kylning för moderna miljöer Alltid rätt kyleffekt. Smart och energisnålt. Moderna kontor förändras ständigt. Tack vare bärbara datorer och mobiltelefoner

Läs mer

FLÄKTKONVEKTOR FLÄKTKONVEKTOR - 42EM IDEALISK FÖR KONTOR, HOTELL OCH SKOLOR

FLÄKTKONVEKTOR FLÄKTKONVEKTOR - 42EM IDEALISK FÖR KONTOR, HOTELL OCH SKOLOR AT M O S P H E R ATM FLÄKTKONVEKTOR FLÄKTKONVEKTOR - 42EM IDEALISK FÖR KONTOR, HOTELL OCH SKOLOR TÄCKER ALLA BEHOV Med 42EM erbjuder Carrier ett brett urval av lösningar inom luftkonditionering, anpassade

Läs mer

Total. komfortlösning. Hög energieffektivitet ger Låga driftkostnader URURU SARARA

Total. komfortlösning. Hög energieffektivitet ger Låga driftkostnader URURU SARARA URURU SARARA Total komfortlösning Hög energieffektivitet ger Låga driftkostnader Maximal flexibilitet, snabb installation, hög pålitlighet & perfekt komfort. VRV IV värmeåtervinning Högsta effektivitet

Läs mer

Takfläkt DVG EC. Energieffektiv brandgasevakuering och ventilation i en och samma fläkt!

Takfläkt DVG EC. Energieffektiv brandgasevakuering och ventilation i en och samma fläkt! Fläktar Luftbehandlingsaggregat Brandsäkerhet Luftdistribution Luftkonditionering Värmeprodukter Takfläkt DVG EC Energieffektiv brandgasevakuering och ventilation i en och samma fläkt! 400/120min 120 2

Läs mer

DVU-HP. Integrerat reversibelt värmepumpsystem

DVU-HP. Integrerat reversibelt värmepumpsystem Fläktar Luftbehandlingsaggregat Luftdistributionsprodukter Luftkonditionering Brandsäkerhet Luftridåer och värmeprodukter Tunnelfläktar Integrerat reversibelt värmepumpsystem 2 Integrerat reversibelt värmepumpsystem

Läs mer

Bostadsaggregat RECOM 4. Experter på inneklimat i lågenergihus

Bostadsaggregat RECOM 4. Experter på inneklimat i lågenergihus Experter på inneklimat i lågenergihus ... sid. 3 Om aggregatet... sid. 4 Prestanda... sid. 5 Tekniska data... sid. 6 Mått... sid. 7 Ventilation & värmeåtervinning... sid. 7 Komponenter... sid. 8 Tillbehör...

Läs mer

Fläktar för brandgasventilation. Utgåva 4.1 SE

Fläktar för brandgasventilation. Utgåva 4.1 SE Fläktar för brandgasventilation Utgåva.1 SE Förstå brand och bemästra brandgasventilation Rök- och brandgaser vid förbränning av 10 kg material För att erhålla en optimalt fungerande brandgasventilation

Läs mer

FLER INNOVATIVA MÖJLIGHETER FRÅN IV PRODUKT

FLER INNOVATIVA MÖJLIGHETER FRÅN IV PRODUKT NEWS NEWSNEWS 2014 Ger dig full koll på det senaste Växel 0470-75 88 00 Styrsupport 0470-75 89 00 www.ivprodukt.se FLER INNOVATIVA MÖJLIGHETER FRÅN IV PRODUKT Vi har sparat på jordens resurser i över fyrtio

Läs mer

Flexit bostadsventilation

Flexit bostadsventilation Flexit bostadsventilation A FÖR EN SUND INOMHUSMILJÖ Varför ventilera? Du är säkert noga med vad barnen äter, men hur ställer du dig till luften de andas? Vi tillbringar ca 90% av tiden inomhus och uppfattar

Läs mer

VRF SYSTEM AIRSTAGE V-III. VRF-system för uppvärmning eller kyla. Hög energibesparing Enkel styrning Enkel dimensionering och montage Ny design

VRF SYSTEM AIRSTAGE V-III. VRF-system för uppvärmning eller kyla. Hög energibesparing Enkel styrning Enkel dimensionering och montage Ny design VRF SYSTEM Hög energibesparing Enkel styrning Enkel dimensionering och montage Ny design AIRSTAGE V-III VRF-system för uppvärmning eller kyla VRF System 22,4 KW AJY072LALBH 33,5 KW AJY108LALBH 28,0 kw

Läs mer

Fläktar Luftbehandlingsaggregat Brandsäkerhet Luftdistribution Luftkonditionering Värmeprodukter. VAV-katalog. Regulatorer för variabelt luftflöde

Fläktar Luftbehandlingsaggregat Brandsäkerhet Luftdistribution Luftkonditionering Värmeprodukter. VAV-katalog. Regulatorer för variabelt luftflöde Fläktar Luftbehandlingsaggregat Brandsäkerhet Luftdistribution Luftkonditionering Värmeprodukter VAV-katalog Regulatorer för variabelt luftflöde 2 Regulatorer för variabelt luftflöde Hemligheten bakom

Läs mer

Systemair AB Roland Kasper, CEO Anders Ulff, CFO

Systemair AB Roland Kasper, CEO Anders Ulff, CFO Systemair AB Roland Kasper, CEO Anders Ulff, CFO Ventilation World Wide 6,1 mdr kr 2015/16 49 länder 5 000 anställda NASDAQ OMX Nordic Exchange Export till fler än 100 länder 93% av försäljning utanför

Läs mer

CLOUDair. Det enklaste sättet att få kontroll över dina installationer

CLOUDair. Det enklaste sättet att få kontroll över dina installationer Fläktar Luftbehandlingsaggregat Brandsäkerhet Luftdistribution Luftkonditionering Värmeprodukter CLOUDair Det enklaste sättet att få kontroll över dina installationer 2 CLOUDair CLOUDair Det enklaste sättet

Läs mer

Bostadsaggregat RECOM 4. Experter på inneklimat i lågenergihus

Bostadsaggregat RECOM 4. Experter på inneklimat i lågenergihus Experter på inneklimat i lågenergihus ... sid. 3 Om aggregatet... sid. 4 Prestanda... sid. 5 Tekniska data... sid. 6 Mått... sid. 7 Ventilation & värmeåtervinning... sid. 7 Komponenter... sid. 8 Tillbehör...

Läs mer

Systemair AB Q2 2015/16 Roland Kasper, VD och koncernchef Anders Ulff, CFO

Systemair AB Q2 2015/16 Roland Kasper, VD och koncernchef Anders Ulff, CFO Systemair AB Q2 2015/16 Roland Kasper, VD och koncernchef Anders Ulff, CFO Ventilation World Wide 47 länder 280 000 m 2 produktion 63 bolag 4 700 anställda NASDAQ OMX Nordic Exchange 5,9 mdr kr 2014/15

Läs mer

Val av energieffektiviserande åtgärder. Energy Concept in Sweden. Fastigheten. Krav 1 (5)

Val av energieffektiviserande åtgärder. Energy Concept in Sweden. Fastigheten. Krav 1 (5) Fastighet: Fastighetsägare: Konsulter: Altona, Malmö Stena Fastighter Energy Concept in Sweden Val av energieffektiviserande åtgärder Fastigheten Byggår: 1967 Area: 9 500 m 2 A temp Verksamhet: Kontorsbyggnad,

Läs mer

Lösningar för ventilation

Lösningar för ventilation lindab ventilation Lösningar för ventilation Vår vision Lindab skall uppfattas som världens bästa varumärke i VVS-branschen. Mission Vår mission är att göra det möjligt för alla människor att åtnjuta

Läs mer

Bostadsaggregat RECOM 4. Experter på inneklimat i lågenergihus

Bostadsaggregat RECOM 4. Experter på inneklimat i lågenergihus Experter på inneklimat i lågenergihus ... sid. 3 Om aggregatet... sid. 4 Prestanda... sid. 5 Tekniska data... sid. 6 Mått... sid. 7 Ventilation & värmeåtervinning... sid. 7 Komponenter... sid. 8 Tillbehör...

Läs mer

Building & Industry NOVENCO BYGG & INDUSTRI ERFARA PÅLITLIG INNOVATION

Building & Industry NOVENCO BYGG & INDUSTRI ERFARA PÅLITLIG INNOVATION Building & Industry NOVENCO BYGG & INDUSTRI ERFARA PÅLITLIG INNOVATION NOVENCO BUILDING & INDUSTRY KÄRNA OM OSS Novenco Building & Industry grundades i Danmark 1947 och är i dag en stolt medlem i SCHAKO-gruppen.

Läs mer

TIME ec. Kompakt luftbehandlingsaggregat

TIME ec. Kompakt luftbehandlingsaggregat Fläktar Luftbehandlingsaggregat Luftdistributionsprodukter Luftkonditionering Brandsäkerhet Luftridåer och värmeprodukter Tunnelfläktar TIME ec Kompakt luftbehandlingsaggregat Luftbehandlingsaggregaten

Läs mer

Rum att leva och arbeta i...

Rum att leva och arbeta i... Rum att leva och arbeta i... City Multi... kräver ett naturligt och behagligt inomhusklimat effektivt ekonomiskt flexibelt Vi tror det är luft tills vi vet vad vi egentligen andas in Det är inte alltid

Läs mer

Kompakt aggregat (plug&play)

Kompakt aggregat (plug&play) CompAir CF, CompAir RW (Roterande värmeväxlare) CompAir CompAir är en serie luftbehandlingsaggregat i sju storlekar, avsedda för luftflöden från 500 upp till 11 000 m³/tim. Aggregatens viktigaste egenskap

Läs mer

Combi Cooler Integrerad Systemlösning Energieffektiv kylning

Combi Cooler Integrerad Systemlösning Energieffektiv kylning Combi Cooler Integrerad Systemlösning Energieffektiv kylning Ett unikt sätt att enkelt och energieffektivt generera kyla till ett kylbaffelsystem. Combi Cooler är ett integrerat system som består av en

Läs mer

Koja proffs på luft och ventilation

Koja proffs på luft och ventilation Koja proffs på luft och ventilation Oasis of The Seas Pålitliga och individuella lösningar inom luftbehandling Koja Oy producerar luftbehandlingsaggregat och processfläktar för bygg och industri. Våra

Läs mer

Uppvärmning och nedkylning med avloppsvatten

Uppvärmning och nedkylning med avloppsvatten WASTE WATER Solutions Uppvärmning och nedkylning med avloppsvatten Återvinning av termisk energi från kommunalt och industriellt avloppsvatten Uc Ud Ub Ua a kanal b avloppstrumma med sil från HUBER och

Läs mer

RDKS RDAS RDAF. Ventilation för hälsa och ekonomi i alla typer av bostäder

RDKS RDAS RDAF. Ventilation för hälsa och ekonomi i alla typer av bostäder RDKS RDAS RDAF Ventilation för hälsa och ekonomi i alla typer av bostäder Här presenterar vi våra tre senaste ventilations aggregat; RDAS, RDAF och RDKS, för placering på vinden, i källaren, tvättstugan

Läs mer

Luftbehandlingsaggregat REC Temovex 400

Luftbehandlingsaggregat REC Temovex 400 Luftbehandlingsaggregat REC Temovex 00 RT-00 Luftbehandlingsaggregat REC Temovex RT00 Allmänt REC Temovex 00 är ett kompakt enhetsaggregat för effektiv ventilation med högeffektiv värmeåtervinning. Aggregatet

Läs mer

ThermoCond 19 LUFTFLÖDE: 1.100-3.500 m 3 /h

ThermoCond 19 LUFTFLÖDE: 1.100-3.500 m 3 /h Simhallsklimatisering 19 Luftavfuktare med dubbel plattvärmeväxlare för mindre simhallar typ 19 - förenklad visualisering 19 LUFTFLÖDE: 1.100-3.500 m 3 /h korrosionsfri, tät värmeväxlare dubbel rekuperativ

Läs mer

Flexit fläktar med tillbehör - tar effektivt bort fukt och lukt

Flexit fläktar med tillbehör - tar effektivt bort fukt och lukt Flexit fläktar med tillbehör - tar effektivt bort fukt och lukt Badrumsfläktar Kanalfläktar Värmeflyttare FOR EN SUND INNEMILJÖ Moderna och effektiva badrumsfläktar Flexit badrumsfläktar avlägsnar fukt

Läs mer

Ventilationsutredning lägenhetsaggregat Östermalmsgatan Umeå 2013-09-24

Ventilationsutredning lägenhetsaggregat Östermalmsgatan Umeå 2013-09-24 Ventilationsutredning lägenhetsaggregat Östermalmsgatan Umeå 2013-09-24 Ventilationsutredning lägenhetsaggregat Östermalmsgatan Umeå En presentation av åtgärder i samband med utbyte av kryddhylleaggregat

Läs mer

Econet. Systemet som gör alla till vinnare

Econet. Systemet som gör alla till vinnare Econet Systemet som gör alla till vinnare Vårt innovativa Econetsystem sparar energi på flera sätt I Fläkt Woods innovativa system Econet är komponenterna sammankopplade för att ge en säkrare och effektivare

Läs mer

Luftmiljögruppen i Sverige AB

Luftmiljögruppen i Sverige AB Luftmiljögruppen i Sverige AB Luftmiljögruppen i Sverige AB - en oberoende distributör Grundat 1997 i Göteborg som Luftmiljögruppen i Sverige AB Auktoriserad distributör för Panasonic Nordic Original,

Läs mer

FTX med placering i trapphus

FTX med placering i trapphus FTX med placering i trapphus REC Temovex Motströmsvärmeväxlare Lösning för ROT & nyinstallation Med brandlösning för upp till 8 lägenheter Experter på inneklimat i lågenergihus FTX med placering i trapphus

Läs mer

Seibu Giken DST AB. Avestagatan 33 SE-163 53 Spånga, Sverige. Tel +46 (0)8 445 77 20 Fax +46 (0)8 445 77 39. www.dst-sg.com info@dst-sg.

Seibu Giken DST AB. Avestagatan 33 SE-163 53 Spånga, Sverige. Tel +46 (0)8 445 77 20 Fax +46 (0)8 445 77 39. www.dst-sg.com info@dst-sg. Seibu Giken DST AB har representanter i fler än 40 länder världen över. Seibu Giken DST AB Avestagatan 33 SE-163 53 Spånga, Sverige Tel +46 (0)8 445 77 20 Fax +46 (0)8 445 77 39 www.dst-sg.com info@dst-sg.com

Läs mer

10 % Överlägsen systemeffektivitet Ett nytt sätt att minska kostnaderna Micro Plate -värmeväxlare för värmesystem. mphe.danfoss.

10 % Överlägsen systemeffektivitet Ett nytt sätt att minska kostnaderna Micro Plate -värmeväxlare för värmesystem. mphe.danfoss. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Överlägsen systemeffektivitet Ett nytt sätt att minska kostnaderna Micro Plate -värmeväxlare för värmesystem 10 % Bättre värmeöverföring Tack vare en innovativ plåtkonstruktion

Läs mer

Utsugsarmar för bordsarbetsplatser med oslagbar flexibilitet

Utsugsarmar för bordsarbetsplatser med oslagbar flexibilitet Utsugsarmar för bordsarbetsplatser med oslagbar flexibilitet En ny generation med utsugsarmar för bordsarbetsplatser med oslagbar flexibilitet Nederman introducerar en ny generation med utsugsarmar för

Läs mer

DVCompact 10-150. Luftmängd 0,3-15 m 3 /s

DVCompact 10-150. Luftmängd 0,3-15 m 3 /s Fläktar Luftbehandlingsaggregat Luftdistributionsprodukter Brandsäkerhet Luftridåer och värmeprodukter Tunnelfläktar DVCompact 10-150 Luftmängd 0,3-15 m 3 /s 2 DVCompact DVCompact Ett unikt bidrag till

Läs mer

DVCompact. www.systemair.se. DVCompact 20-100 Luftmängd 1-10 m3/s

DVCompact. www.systemair.se. DVCompact 20-100 Luftmängd 1-10 m3/s DVCompact www.systemair.se DVCompact 20-100 Luftmängd 1-10 m3/s DVCompact ett unikt bidrag till att reducera energiförbrukningen i fastigheter. 40% av dagens energianvändning går till fastigheter. Med

Läs mer

Systemlösningar. Logistikbyggnader

Systemlösningar. Logistikbyggnader Systemlösningar Logistikbyggnader Längre än från A till B Logistik är så mycket mer än bara lastbilstransport. Och klimat är så mycket mer än bara lufttillförsel: Det handlar dessutom bl.a. om hallar

Läs mer

REC Vent. plus. Ventilation och värme till nya och befintliga bostäder! Bra inomhusmiljö med hög energiåtervinning

REC Vent. plus. Ventilation och värme till nya och befintliga bostäder! Bra inomhusmiljö med hög energiåtervinning REC Vent plus Bra inomhusmiljö med hög energiåtervinning Ventilation och värme till nya och befintliga bostäder! REC Temovex REC har i mer än 50 år försett den svenska marknaden med ventilationsprodukter.

Läs mer

Ventilation med återvinning för alla självdragsfastigheter

Ventilation med återvinning för alla självdragsfastigheter Clean-Air24 FTX Minska värmekostnaden Ventilation med återvinning för alla självdragsfastigheter Det enda systemet med återvinning som kan installeras i befintligt kanalsystem Inga rör och aggregat som

Läs mer

IGNIS CR60. Cirkulära brand-/brandgasspjäll, brandklass EI60

IGNIS CR60. Cirkulära brand-/brandgasspjäll, brandklass EI60 Cirkulära brand-/brandgasspjäll, brandklass EI60 Snabbfakta är ett brand-/brandgasspjäll, brandklass EI60, med cirkulär anslutning. Används för att förhindra spridning av brand och brandgas via ventilationssystemet.

Läs mer

Systemlösningar Hotell

Systemlösningar Hotell Systemlösningar Hotell Känslan av att komma hem I ditt hotell känner sig varje gäst som hemma redan från början. Diskret och lättanvänd Kampmann-teknik skapar en unik atmosfär av vällust. 1 I 6 Allt hos

Läs mer

Snabbguide. till utsug av kvartsoch. Produkter och lösningar mot kvarts- och stendamm i din arbetsmiljö

Snabbguide. till utsug av kvartsoch. Produkter och lösningar mot kvarts- och stendamm i din arbetsmiljö Snabbguide till utsug av kvartsoch stendamm Produkter och lösningar mot kvarts- och stendamm i din arbetsmiljö Vakuum system 218E portabel stoftavskiljare Den perfekta torrstoftavskiljaren för uppsamling

Läs mer

Kylenhet Cooler. We Bring Air to Life

Kylenhet Cooler. We Bring Air to Life We Bring Air to Life Fläkt Woods Group kan erbjuda ett komplett sortiment av produkter och lösningar för ventilation, luftbehandling och industriell luftteknik Kylenhet Cooler Försäljningskontor Luleå

Läs mer

R7-H Comfort CASA. Swegon Home Solutions LUFTBEHANDLINGSAGGREGAT MED ROTERANDE VÄRMEVÄXLARE

R7-H Comfort CASA. Swegon Home Solutions LUFTBEHANDLINGSAGGREGAT MED ROTERANDE VÄRMEVÄXLARE Swegon Home Solutions CASA R7-H Comfort LUFTBEHANDLINGSAGGREGAT MED ROTERANDE VÄRMEVÄXLARE Avsett för större villor och fritidsbostäder. Aggregatets maximala luftflöde är 220 l/s med en temperaturverkningsgrad

Läs mer

AW Värmefläktar för värmevatten

AW Värmefläktar för värmevatten Värmefläktar för värme Värmefläktar för värme fläktarna används för permanent uppvärmning av lager, industrilokaler, verkstäder, sporthallar, butiker och liknande. Snygg design, med enkla rena former,

Läs mer

PK-I-R EI90 / EI120 / EI90S / EI120S Cirkulärt brand/brandgasspjäll & PK-I-S EI90 / EI90S Rektangulärt brand/brandgasspjäll

PK-I-R EI90 / EI120 / EI90S / EI120S Cirkulärt brand/brandgasspjäll & PK-I-S EI90 / EI90S Rektangulärt brand/brandgasspjäll PK-I-R EI90 / EI120 / EI90S / EI120S Cirkulärt brand/brandgasspjäll & PK-I-S EI90 / EI90S Rektangulärt brand/brandgasspjäll SE Anvisningar för installation samt drift och skötsel 1 Introduktion Anvisningarna

Läs mer

Adconair 76 LUFTFLÖDE: 2.600 30.000 m 3 /h

Adconair 76 LUFTFLÖDE: 2.600 30.000 m 3 /h Komfortventilation Adconair 76 Nu även med motströmsvärmeväxlare och evaporativ kyla Adconair 76 LUFTFLÖDE: 2.600 30.000 m 3 /h Adconair typ 76 AdiabaticPro - förenklad visualisering Adconair lämpligt

Läs mer

Ren luft inomhus! HERU EC. HERU EC energiåtervinningsaggregat för hälsan, ekonomin och miljön. Energiåtervinningsaggregat med lågenergimotorer

Ren luft inomhus! HERU EC. HERU EC energiåtervinningsaggregat för hälsan, ekonomin och miljön. Energiåtervinningsaggregat med lågenergimotorer HERU EC Energiåtervinningsaggregat med lågenergimotorer Ren luft inomhus! HERU EC energiåtervinningsaggregat för hälsan, ekonomin och miljön www.ostberg.com Innehåll REDUCERA ENERGIANVÄNDNINGEN ÄNNU MER.....................3

Läs mer

Enervent greenair toppanslutna ventilationsaggregat 15-390 l/s

Enervent greenair toppanslutna ventilationsaggregat 15-390 l/s DEN MEST ENERGIEKONOMISKA LÖSNINGEN wwwenerventse Enervent greenair toppanslutna ventilationsaggregat 15-39 l/s Den roterande värmeväxlaren - en genial uppfinning I Enervent greenair-ventilationsaggregaten

Läs mer

FLER INNOVATIVA MÖJLIGHETER FRÅN IV PRODUKT

FLER INNOVATIVA MÖJLIGHETER FRÅN IV PRODUKT NEWSNEWSNEWS 2014 Ger dig full koll på det senaste Växel 0470-75 88 00 Styrsupport 0470-75 89 00 www.ivprodukt.se FLER INNOVATIVA MÖJLIGHETER FRÅN IV PRODUKT Vi har sparat på jordens resurser i över fyrtio

Läs mer

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk)

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk) Atlas Copco Kompressorer för medicinsk luft (5-22 kw / 7,5-30 hk) Medicinsk luft: Renhet och precision i krävande sjukvårdsmiljöer Inom det viktiga området patientvård krävs en tillförlitlig tryckluftskälla

Läs mer

Järnvägsentreprenörerna Balfour Beatty Rail och Strukton Rail samordnar personella och maskinella resurser

Järnvägsentreprenörerna Balfour Beatty Rail och Strukton Rail samordnar personella och maskinella resurser Balfour Beatty Rail AB - 2010-05-19 Järnvägsentreprenörerna Balfour Beatty Rail och Strukton Rail samordnar personella och maskinella resurser Balfour Beatty Rail AB meddelar idag att för att vinna kostnadseffektivitet

Läs mer

ENKEL MONTERING MINIMALT UNDERHÅLL MINIMAL DRIFTKOSTNAD

ENKEL MONTERING MINIMALT UNDERHÅLL MINIMAL DRIFTKOSTNAD BASICTM Ett patenterat backströmningsskydd som effektivt förhindrar brandgasspridning via ventilationen. En kostnadseffektiv lösning för exempelvis hotell, lägenheter och äldreboende. ENKEL MONTERING MINIMALT

Läs mer

Fläktar Luftbehandlingsaggregat Don Brandgasfläktar Luftridåer och Värmare Tunnelfläktar. Systemairs Bostadsguide

Fläktar Luftbehandlingsaggregat Don Brandgasfläktar Luftridåer och Värmare Tunnelfläktar. Systemairs Bostadsguide Fläktar Luftbehandlingsaggregat Don Brandgasfläktar Luftridåer och Värmare Tunnelfläktar Systemairs Bostadsguide 2 I Bostadsguiden Systemair Ventilation över hela världen Systemair är det ledande ventilationsföretaget

Läs mer

Luftmiljö Utbytesguide. Enkelt utbyte av äldre FTX-aggregat

Luftmiljö Utbytesguide. Enkelt utbyte av äldre FTX-aggregat Luftmiljö Utbytesguide Enkelt utbyte av äldre FTX-aggregat Utbytesguide lägenhets-, & villaaggregat BACHO Minivent ACF Minivent RDKG - 30 mm djupare - Större kanaldiam + spiskåpa BACHO Minimaster ACF Minimaster

Läs mer

lindab vi förenklar byggandet LindabGolvkonvektorer Produktöversikt Golvkonvektorer

lindab vi förenklar byggandet LindabGolvkonvektorer Produktöversikt Golvkonvektorer lindab vi förenklar byggandet LindabGolvkonvektorer Produktöversikt Golvkonvektorer 2 Vi förenklar byggandet På Lindab drivs vi av en stark vilja att hela tiden skapa förbättringar och förenkla byggandet.

Läs mer

Energieffektiv ventilation! Kanalfläktar och takfläktar med lågenergimotorer

Energieffektiv ventilation! Kanalfläktar och takfläktar med lågenergimotorer EC Energieffektiv ventilation! Kanalfläktar och takfläktar med lågenergimotorer Innehåll EC-FLÄKTAR... 5 CK 125 C EC... 6 CK 150 B EC... 6 CK 160 B EC... 7 CK 160 C EC... 7 CK 200 B EC... 8 CK 250 B EC...

Läs mer

DOMEKT REGO RECU P. Aggregatmanual

DOMEKT REGO RECU P. Aggregatmanual DOMEKT REGO RECU P Aggregatmanual SE Innehåll Säkerhetsföreskrifter...3 Transport...4 Kort beskrivning av aggregatet...5 Installation...7 Underhåll...8 Teknisk information...9 Ordernyckel...10 2 Säkerhetsföreskrifter

Läs mer

KUNSKAP, KLIMAT OCH KYLA

KUNSKAP, KLIMAT OCH KYLA KUNSKAP, KLIMAT OCH KYLA Toppanslutning sparar plats Integrerad styr Bra driftsekonomi Enkel installation Integrerad kyla Envistar succén finns nu med toppanslutning. KVALITET OCH PRESTANDA Envistar Top

Läs mer

V E N T I L A T I O N S A G G R E G A T. MK23 Serien

V E N T I L A T I O N S A G G R E G A T. MK23 Serien V E N T I L A T I O N S A G G R E G A T MK23 Serien MK23 SERIEN Ventilationsaggregat MK23 serien finns i 44 storlekar med luftflöden från1000 m3/h upp till 80.000.m3/h, < 2.500 Pa. Även specialutföranden

Läs mer

VÄRMEÅTERVINNING VENTIL ATIONSLÖSNINGAR FÖR DIN BOSTAD BÄTTRE INOMHUSMILJÖ

VÄRMEÅTERVINNING VENTIL ATIONSLÖSNINGAR FÖR DIN BOSTAD BÄTTRE INOMHUSMILJÖ VÄRMEÅTERVINNING VENTIL ATIONSLÖSNINGAR FÖR DIN BOSTAD BÄTTRE INOMHUSMILJÖ VÄRMEÅTERVINNING Ventilationsprodukter för bostäder, affärer & lokaler Sedan tidigt 70-tal har miljontals hushåll fått produkter

Läs mer

Rätt temperatur inomhus. Skapa det perfekta arbetsklimatet

Rätt temperatur inomhus. Skapa det perfekta arbetsklimatet Rätt temperatur inomhus Skapa det perfekta arbetsklimatet Maximera arbetsklimatet Minimera energikostnaden Öka komforten Maximera arbetsklimatet Öka komforten Minimera energikostnaden 21 Just 21 grader

Läs mer

lindab vi förenklar byggandet Utforma en hållbar framtid

lindab vi förenklar byggandet Utforma en hållbar framtid lindab vi förenklar byggandet ehybrid Utforma en hållbar framtid Varför förbrukar vi värdefull energi när den inte egentligen behövs? Lindabs nya ehybrid, som normalt ger energibesparingar på över 30 %,

Läs mer

lindab vi förenklar byggandet Plexus Ta ansvar för ditt inomhusklimat

lindab vi förenklar byggandet Plexus Ta ansvar för ditt inomhusklimat lindab vi förenklar byggandet Plexus Ta ansvar för ditt inomhusklimat Kostnads-och energieffektivitet Reduced investment and installation costs Plexus levereras med inbyggda ekonomiska fördelar. Hur skulle

Läs mer

Fläktkonvektorer. Sprid värme och kyla med våra tysta produkter VENETO. www.kinnan.se

Fläktkonvektorer. Sprid värme och kyla med våra tysta produkter VENETO. www.kinnan.se Fläktkonvektorer Sprid värme och kyla med våra tysta produkter VENETO www.kinnan.se Fläktkonvektorer Ett effektivare element Med en VENETO fläktkonvektor får man ut betydligt mer värmeeffekt än med en

Läs mer

REC Temovex luftbehandlingsaggregat Bra inomhusmiljö med hög energiåtervinning

REC Temovex luftbehandlingsaggregat Bra inomhusmiljö med hög energiåtervinning REC Temovex luftbehandlingsaggregat Bra inomhusmiljö med hög energiåtervinning Upp till 87% värmeåtervinning med vår unika motströmsväxlare REC Temovex luftbehandlingsaggregat Bra inomhusmiljö med hög

Läs mer

VENTILATION. Frisk luft eller bara problem. ProjTek

VENTILATION. Frisk luft eller bara problem. ProjTek VENTILATION Frisk luft eller bara problem Ventilation, principer Aggregat och fläktar Styrsystem OVK Obligatorisk ventilationskontroll Förväntningar påp bra ventilation Brukarens förvf rväntningar Frisk

Läs mer