T-tunika med formremsa i halsringningen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "T-tunika med formremsa i halsringningen"

Transkript

1 Du behöver: begagnade tyger. Jag har en gardin och ett par shorts. Symaskin och matchande tråd, pappersoch tygsax, knappnålar, måttband, strykjärn och strykbräda, mellanlägg/fliselin till halsremsan. Synål. ARBETSGÅNG SÖMNAD AV T-TUNIKA MED FORMREMSA I HALSEN - Klipp ut delarna till fram- och bakstycke - Nåla och sy axelsöm/övre ärmsöm (raksöm 2,5 stygnlängd) - Pressa båda sömsmånerna framåt mot framstycket - Sy en stödsöm över sömsmånerna (raksöm 3 stygnlängd) - Klipp ut formremsebitarna till halsen och klipp ut mellanlägget - Pressa fast mellanlägg på formremsorna - Sy ihop formremsorna i axelsömmen - Pressa isär axelsömmarna - Kasta utmed ytterkanten på formremsan (trestegzigzag 5 bredd, 1 stygnlängd) - Nåla och sy fast formremsan i halsen (raksöm 2,5 stygnlängd) - Sy stödsöm utmed fastsättningssömmen i halsen - Pressa in formremsan i halsen - Nästa fast halsremsan i axelsömmen på tunikan - Sy nedre ärm-och sidsömmarna (raksöm 2,5 stygnlängd) - Putsa sömsmånen i kröken av sidsömmen - Kasta över båda sömsmånerna (trestegzigzag 5 bredd, 1 stygnlängd) - Pressa upp fåll och ärmslut - Nåla fåll och ärmslut - Sy fåll och ärmslut (raksöm 3 stygnlängd) - Pressa av plagget

2 Till vänster: fram- och bakstycke hopvikta med avigsidan utåt. Teckenförklaring: 1: halshål fram, 2: halshål bak, 3: ärmslut, 4: sidsöm, 5: mitt fram, vikt kant, 6: mitt bak, vikt kant, 7: fåll. Bilden till höger: styckena utvikta med räsidan utåt. Till vänster: här ligger bakstycken med mitt bak längst bort och ringen markerar halshålets mitt. Där ska du göra ett litet klipp i sömsmånen, ca 5 mm djupt. Det kommer du att ha nytta av när formremsan ska sättas fast i halshålet. Till vänster syns klippet. Nu ska axelsöm/övre ärmsöm sys ihop. Det blir en liten ojämnhet i sömsmånen mot halshålet. Det ska vara så, eftersom bakre och främre halshål är lite annorlunda formade.

3 Jag har klippt till delarna med 1,5 sm sömsmån utom i fåll och ärmslut, där jag har 3 cm. Jag kommer att utnyttja det genom att lägga tygkanten mot rätt markering på stygnplåten på symaskinen. Här ser du att jag har siktat in mig på markeringen med 15 (mm). Det kanske står något annat på din maskin. Använd måttbandet att mäta var på stygnplåten 1,5 cm hamnar. Ta för vana att alltid klippa av alla trådändar som uppstår när du syr. Det blir mindre trassel då.

4 Lägg plagget på styrkbrädan med framsidan uppåt. Vänd upp framstycken över brädan så rätsidan kommer ut. Nu ligger sömsmånen mot framstycket som det ska göra. Släta till sömmen så att eventuella veck försvinner. Passa samtidigt på att kontrollera med handen att sömsmånen verkligen ligger åt rätt håll: uppåt i det här fallet. Pressa ut sömmen och se till att inga veck uppstår. Sömmen utpressad och sömsmånerna ligger åt rätt håll.

5 Jag älskar stödsömmar/stickningar. I många fall slipper man zigzagga traskanterna då. En felaktig zigzag kan förstöra utseendet på ett plagg, eftersom det blir fula av tryck av zigzaggen på rätsidan när man har pressat plagget. Jag brukar vika upp avigsidan och kontrollera var på pressarfoten den gamla sömmen måste ligga för att den nya sömmen/stickningen ska sy fast sömsmånen. I det här fallet måste jag sätta pressarfotens högra med mitt över den gamla sömmen. Håll ögonen på högermeden så att den följer sömmen. Det där blev bra. Nu är axeln-övre ärmsömmen sydd.

6 När jag jobbar med formremsa till halshålet, så klipper jag ut den i kartong, det är lätt att hantera. Jag kollar att axelsömmens vinkel är densamma på både fram och bak. Lägg båda delarna mot en linjal (röda pilen) och titta på axelvinkeln. Är det samma vinkel så är det bra, om inte: kontrollera med tunikans mönster. Det är viktigt att vinkeln är samma på både formremsor och tunikamönster, för att det ska gå lätt att sy i remsan i halsen. Teckenförklaring: 1: mot halshålet fram, 2: mot halshålet bak, 3: axelsöm, 4: ytterkant, 5: mitt fram och mitt bak. Mitt fram och mitt bak ska placeras mot en vikt trådrak kant på tyget. Klipp bara sömsmån på sidorna 1, 2 och 3. jag klippte upp ett par gamla shorts som har ett tunt tyg, troligen polyester/bomullsblandning. Det gäller att hitta trådraken på tyget, och det var lättast att hitta det i den tvärgående riktningen. (vita strecket)

7 Lägg framstyckets halsremsa mot den vikta kanten och rita av den. Är mönstret i kartong så är det bara att hålla ner det med ena handen medan man ritar med den andra. Min vita märkpenna har blivit torr och ger inte ifrån sig så mycket färg längre. Måste köpa en ny. Rita nu sömsmån 1,5 cm runt linjerna som ska gå mot halshål och axel. Den röda markeringen visar, att axelns och halshålets sömsmåner måste dras ända ut till där de möter varandra. Inga genvägar eller rundade hörn!

8 1: formremsa, 2: sömsmån. Gör ett klipp mitt fram på formremsan. Samma procedur på bakstycket formremsa.

9 Nu ska mellanlägget klippas till. Mellanlägget ska bara täcka själva formremsan, inte sömsmånerna. Nu är jag snål, snål. Jag lägger ut bakstyckets formremsa inuti framstycket. På det viset utnyttjar jag mellanlägget, men får samtidigt en skarv mitt bak. Det kommer inte att märkas så mycket. Mellanlägget är utlagt på formremsorna. Man ser att det inte täcker sömsmånerna. Mellanlägget har en matt och en blank sida. Den blanka är klistersidan. Den ska läggas ner mot remsorna och pressas fast.

10 Pressa med hög värme ca 8 sekunder på varje ställe. Nåla ihop remsorna i axelsömmarna.

11 Jag har klippt till remsorna med 1,5 cm sömsmån och måste då också sy med 1,5 cm sömsmån. Lägger traskanten mot 15-strecket på stygnplåten. Kommer att pricka krysset mot halshålet. Pressa isär sömmarna. Mellanlägget går inte ända fram till sömmen, men sömsmånen kommer att fylla ut mellanrummet. Sömmen missade krysset lite och det utskjutande måste putsas bort tillsammans med vimpeln från framstycket.

12 Ytterkanten ska trestegzigzaggas. Se till att det yttersta stygnet hamnar utanför tygkanten, så att sömmen binder traskanten ordentligt. Plagget vänds rätt och formremsan avigt. Lägg formremsan utanpå halshålet och parera så att axelsömmar och fram-, respektive bakklipp stämmer överens.

13 Nåla fast remsan i axlarna och fram och bak. Nu har du fyra fasta punkter som fungerar som hållplatser för resten av nålningen. Först en nål mitt emellan de två första. Sedan en nål mellan de tre.

14 Sedan en nål mellan var och en av de föregående. Till höger är halshålet färdignålat. Om du har tunnare tyg, så kan du behöva nåla ännu tätare. Börja mitt bak. Sy fast remsan mot halshålet. 1,5 cm sömsmån. När du kommer fram till axelsömmen så är det en skarp kurva där. Stanna med nålen nere i tyget. Lyft pressarfoten och vrid arbetet lite grann, sänk pressarfoten och fortsätt att sy. Du kan behöva upprepa denna procedur ett par gånger vid varje axelkurva.

15 När du sytt varvet runt, så sy en liten bit omlott med de första stygnen och fäst på så sätt. Remsan är fastsydd. Nu måste du klippa ner sömsmånen för att remsan ska lägga sig slätt mot tunikan när du har vänt in den mot avigan. Du gör så här: håll i sömsmånen med vänster hand och saxen med höger. Klipp åt vänster så att högerhandens BAKSIDA ligger mot arbetet.

16 Du kommer att hitta ditt eget sätt att hålla. Det gäller att putsa ner sömsmånen till halva bredden utan att klippa i något annat. Genom att hålla i det du ska klippa bort, så blir det en säkrare klippning. Dags för stödsömmen i halshålet. Fäll ut remsan från plagget och nåla runt om den förra sömmen. Se till att alla sömsmåner följer med i nålningen.

17 Vid axelsömmen blir det ofta snävt. Gör ett par små klipp i sömsmånen där, så lägger den sig slätt runt kurvan. Börja mitt bak och sy stödsömmen. Jag försöker sy den ca 2-3 mm från den förra sömmen. Håll ut remsan medan du syr, så den är slät. Plagget kommer att volanga sig under sömnaden. Det ska vara så. Här ser du stödsömmen som en parallell till den första sömmen. Stödsömmen ska hamna helt på formremsan.

18 Remsan lägger sig nästan automatiskt ner mot avigan när du vänder in den i plagget. Släta till remsan på avigsidan med handen och pressa till den så den ligger slätt. Om du inte vill sy fast remsan i ytterkanten, så kan du bara säkra den på insidan med hjälp av några stygn för hand med nål och tråd.

19 Vik tillbaka remsan 1 cm och kasta fast några stygn i axelsömmen (endast sömsmånen, inte ut på rätsidan) och i remsan. Fäst i slutet med några stygn på samma ställe och klipp av med liten svans. Vik ut remsan igen. Nåla och sy nere ärmsöm/sidsöm. Om du inte gör någonting åt sömsmånen i kurvan mellan ärm och sida, så blir det knöligt.

20 Det beror på att sömsmånen är kortare än utrymmet innanför sömmen. Det behöver putsas bort lite där. Klipp bort halva bredden av sömsmånen i kurvan. stegzigzagga och tänj på sömsmånen i kurvan. 3- Nu blev det bättre.

21 Pressa lite grann över sömmen och fäll samtidigt sömsmånen framåt. Jag gör det lätt för mig: jag vrider lite grann på ärmen och sidsömmen och stryker till lite där sömmen är rak, alltså inte i ärm-sidans kurva. Passa på att pressa upp fållar och ärmslut när plagget ligger på strykbrädan. 3 cm på vardera stället. Fållen pressas upp när plagget ligger med rätsidan utåt och ärmarna med plagget avigvänt.

22 Ärmslut pressas rakt över båda sidor. Kontrollera att ärmsluten blir lika breda. Nu ska fållen nålas upp. Först mitt fram och mitt bak, sedan i vardera sidan. Det låter som nålningsproceduren i halshålet, eller hur? Mycket riktigt. En nål mitt emellan mitt fram och sida

23 sedan en mitt emellan de som sitter och så vidare tills du har tillräckligt med nålar dvs: inga bubblor, inga luckor. Slätt och fint. Kontrollmät hur bred fållen blir för att bestämma var pressarfoten ska hamna. 1,5 cm = pressarfoten lite utanför pressarfotens kant. Vi testar. Sömmen hamnade ganska mitt på fållen och det blev inte fint. Vad gör jag? Vill inte riva upp den för det tar för mycket tid. Jag bestämmer mig för att sy en söm till ovanför den gamla.

24 Sätter pressafoten så att högermedens inre sida träffar den gamla sömmen. Snyggt! Nu är det dags för ärmsluten. Jag vill ju sy från rätsidan, för den sidan blir oftast finast. Vänder plagget med avigsidan utåt. Syr INUTI ärmen och håller undan den övre delen medan jag syr I. Sturesson

LINNE MED SNEDREMSA I HALS- OCH ÄRMHÅL

LINNE MED SNEDREMSA I HALS- OCH ÄRMHÅL Du behöver: urklippta delar till ett linne + extra tyg till snedremsor (ca 50 x 50 cm), symaskin och matchande tråd, sax, knappnålar, synål, måttband, strykjärn och strykbräda. Köpta snedremsor använder

Läs mer

Att montera lapptäcke utan vadd. Plocka fram de tyger du vill ha i täcket. Det du

Att montera lapptäcke utan vadd. Plocka fram de tyger du vill ha i täcket. Det du Plocka fram de tyger du vill ha i täcket. Det du behöver när du gör detta är: tyger, gärna gardiner, ej för nötta. Sytråd, symaskin, gummimatta och rullkniv, sax, säkerhetsnålar, måttband. Riv/klipp bort

Läs mer

Klädsömnad: haremsbyxor

Klädsömnad: haremsbyxor De här byxorna är superbekväma! Du behöver: bomulls- eller linnetyg, gärna begagnat. Jag har tagit en gardinlängd som jag hittat på Kupan. Den låg i lådan för mattrasor; en hel kasse för 20 kronor. Så

Läs mer

SY, SY, SY VINDJACKA

SY, SY, SY VINDJACKA SY, SY, SY VINDJACKA 1 VINDJACKA ATT TÄNKA PÅ Tygåtgång Beräknad på tygbredd 140 cm i storlek M. Jacka ca 2.8 m tyg + mudd och foder, detta är generöst räknat. Innan du köper eller klipper av tyget vid

Läs mer

SVARTSTICK mönstret taget ur boken Svartstick av Anna Hådell, isbn: 91-36-01295-5

SVARTSTICK mönstret taget ur boken Svartstick av Anna Hådell, isbn: 91-36-01295-5 SVARTSTICK mönstret taget ur boken Svartstick av Anna Hådell, isbn: 91-36-01295-5 1 Material: Broderilinne, 10-11 trådar/cm Moulinégarn, 2 deltrådar av 6, valfri färg Inköpsställen: närmaste handarbetsaffär.

Läs mer

Mapp till Art Journal eller vad du vill

Mapp till Art Journal eller vad du vill Du behöver: tyg, täckfoder, mellanlägg/vliseline, kartong, symaskin, sax, knappnålar, penna, ev. linjal. Tunt bomullsgarn och en vass nål med stort öga. Jag har använt en gammal gardin, fodret ur en jacka,

Läs mer

Att konstruera en T-tunika med fyrkantigt halshål

Att konstruera en T-tunika med fyrkantigt halshål Du behöver: mönsterpapper eller vanligt papper stort format, blyertspenna, linjal minst 30 cm, måttband. Mått som du behöver: huvudomfång, hals-axel-handledsmått, överkropp över axlarna, skjortlängd, mått

Läs mer

Se till att ingen sömsmån blir för lång så att det sträcker sig förbi diket som du ska sy i.

Se till att ingen sömsmån blir för lång så att det sträcker sig förbi diket som du ska sy i. Om det bildas jack i kanten på stycket så putsar jag ner jacket. Se till att ingen sömsmån blir för lång så att det sträcker sig förbi diket som du ska sy i. Pressa på täcket lite och försäkra dig om att

Läs mer

burda easy fashion E 971 Downloadmönster Tunikaklänningar beskrivning A C

burda easy fashion E 971 Downloadmönster Tunikaklänningar beskrivning A C burda easy fashion E 971 Downloadmönster Tunikaklänningar beskrivning Storlek 34, 36, 38, 40, 42, 44 Längd från midjan: 59 cm, B, D, E 47 cm, 41 cm Material:, Brunmönstrad tunika, från sid 12 Sidenbatist,

Läs mer

Triss i prydnadskuddar

Triss i prydnadskuddar Triss i prydnadskuddar Prydnadskuddar med julmotiv är det perfekta sättet att sätta en personlig prägel på hemmet. Men din Husqvarna Viking symaskin är det enkelt att sy kuddar. Nedan finner du steg för

Läs mer

6. Sy sedan ihop innerbenssömmarna enligt markeringar. 7. Nu ska du sätta ihop byxbenen. Vänd ena benet ut

6. Sy sedan ihop innerbenssömmarna enligt markeringar. 7. Nu ska du sätta ihop byxbenen. Vänd ena benet ut SY, SY, SY BYXOR 1 BYXOR ATT TÄNKA PÅ Tygåtgång Beräknad på tygbredd 140 cm i storlek M. Du behöver ca 1,5 m tyg + fickfoder, detta är generöst räknat. Innan du köper eller klipper av tyget vid nedan beräknad

Läs mer

Att kvilta och montera täcke med vadd

Att kvilta och montera täcke med vadd Till det här täcket har jag använt resttyger från andra projekt, 2 gamla istoppstäcken, 2 gardiner 2 x 1,5 m till rygg/baksidan. För övrigt behöver du gummimatta och rullkniv, symaskin, sytråd, sax, en

Läs mer

Viking Balder 0814-1 Kjol, mössa, vantar och filt

Viking Balder 0814-1 Kjol, mössa, vantar och filt Viking Balder 0814-1 Kjol, mössa, vantar och filt Storlekar 6 mån 12 mån 18 mån 2 år 4 år KJOL Övervidd 48 50 53 55 58 cm Hellängd 32 35 38 40 44 cm JACKA Övervidd 56 60 63 66 70 cm Hellängd: 25 30 33

Läs mer

Viking Björk bomull/merino

Viking Björk bomull/merino Viking Björk bomull/merino Tröja, kofta, byxor, mössa och sockor 1005-1 Storlekar: 3/6 9 12/18 mån 2 4 år Övervidd ca: 52 58 62 67 72 cm Hel längd ca: 24 29 33 36 40 cm längd ca: 20 22 25 28 31 cm Benlängd

Läs mer

Hur man syr en TUNIKA

Hur man syr en TUNIKA Hur man syr en TUNIKA Förord Detta är en guide för hur du syr en tunika för lajv eller medeltidsevent. Jag är inte tillräckligt påläst för att kunna påstå att den här modellen är historiskt korrekt men

Läs mer

Sy kapell själv. dumsnålt eller smart? Praktiskt gör det själv. Projektet i korthet

Sy kapell själv. dumsnålt eller smart? Praktiskt gör det själv. Projektet i korthet Praktiskt gör det själv Sy kapell själv dumsnålt eller smart? Projektet i korthet Svårighetsgrad Medel I vintras köpte jag och min man en Terhi 50 för 000 kr. Ett kanonpris tyckte vi. Dynorna och kapellet

Läs mer

Ser du tröjan framför dig? Skriv i så fall ner bokstaven för rätt tröja vid beskrivningarna nedan.

Ser du tröjan framför dig? Skriv i så fall ner bokstaven för rätt tröja vid beskrivningarna nedan. Vårrallyt 1999 Lagnummer:... Lagnamn:...... Beskrivning Ser du tröjan framför dig? Skriv i så fall ner bokstaven för rätt tröja vid beskrivningarna nedan. Svar Beskrivning 1... D Beskrivning 2...B Beskrivning

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 SPEL 2 HEMINREDNING 3 KUDDAR. FIA med knuff MEMORY LUFFARSCHACK BILBANA KARAMELL SPELET SPELPÅSAR

INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 SPEL 2 HEMINREDNING 3 KUDDAR. FIA med knuff MEMORY LUFFARSCHACK BILBANA KARAMELL SPELET SPELPÅSAR 06 00 INNEHÅLLSFÖRTECKNING TIPS INFÖR SÖMNAD UR PÄRMEN 1 SPEL FIA med knuff MEMORY LUFFARSCHACK BILBANA KARAMELL SPELET SPELPÅSAR 2 HEMINREDNING TYGSKYLTAR TYGKORG KANTIG TYGKORG OVAL CD-MAPP SMART PÅSE

Läs mer

Viking Björk. Strand-dress 1409-1A

Viking Björk. Strand-dress 1409-1A Strand-dress 1409-1A Storlekar-1-3-6-9-12mån-2år Övervidd-40-43-47-51-55-60 cm Hel längd-40-43-46-49-52-55 cm Benlängd-5-6-7-8-9-10 cm Beige nr 507-1-1-2-2-2-2nystan Ljusrosa nr 565-1-1-1-1-1nystan Rosa

Läs mer

15-15. 15-15. (A-G) MINI ULL & MINI AKRYL alt BABY PASCAL A + B

15-15. 15-15. (A-G) MINI ULL & MINI AKRYL alt BABY PASCAL A + B 15-15 15-15. (A-G) MINI ULL & MINI AKRYL alt BABY PASCAL A + B G F D E C 15-15 BARBIEKLÄDER I MINI ELLER BABY PASCAL GARNKVALITÉ Mini Ull (100% ull) Mini Akryl (100% Akryl), 1 nyst ca 10 g = 36 m A. BRUDKLÄNNING

Läs mer

Design 1 PLANERING DESIGN & SÖMNAD AV KLÄDER 2 ARBETSPLAN

Design 1 PLANERING DESIGN & SÖMNAD AV KLÄDER 2 ARBETSPLAN 3 00 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 PLANERING DESIGN & SÖMNAD AV KLÄDER 2 ARBETSPLAN ORDLISTA TOPP & T-SHIRT KJOL ÖVERDELAR KJOL 3 DESIGN ANVÄNDA DESIGNMALL DAM HERR 4 MÅTT 5 MODELLFÖRÄNDRING 6 MODELLFÖRÄNDRING

Läs mer

Smygmaskvirkade vantar

Smygmaskvirkade vantar Smygmaskvirkade vantar Virka luftmaskor, och gör luftmaskkedjan så lång, att den når 1 ½ varv runt handen, där den är bredast, vid tumleden. Jag har ett 3-trådigt garn och virknål nummer 5 ½. Det blev

Läs mer

JUNIOR. STORLEKAR: 38-86 cl

JUNIOR. STORLEKAR: 38-86 cl 91127 JUNIOR STORLEKAR: 38-86 cl A C D E B A C D B E Version 1 91127 BABYSET MED SNÖKRISTALLER OCH KNUTLUSER GARNKVALITÉ (A-E) Junior (70% Akryl, 30% Polyamid. Nystan Ca 50 g = 168 m) STORLEKAR (A) 38(44)50(56-62)68-74(80-86)

Läs mer

Sömnad: Huva till hushållsassistent. Den här metoden kan du använda till alla möjliga huvar: symaskin, matberedare mm.

Sömnad: Huva till hushållsassistent. Den här metoden kan du använda till alla möjliga huvar: symaskin, matberedare mm. Den här metoden kan du använda till alla möjliga huvar: symaskin, matberedare mm. Du behöver: måttband/tumstock, tyger, tjockt bomullsgarn, sax, linjal, blyertspenna, symaskin, strykbräda och strykjärn,

Läs mer

Paper Piecing, modell från boken A Quilter s Ark, av Rolfe, Isbn: 1-56477-197-0

Paper Piecing, modell från boken A Quilter s Ark, av Rolfe, Isbn: 1-56477-197-0 1 2 Den färdiga katten, utom svansen. Kalkera av delarna med alla siffror och markeringar på sybart mönsterpapper, sk. tissue. 3 Jag har valt tyger: gult till kattens bröst, rött till kroppen, grönt till

Läs mer

Trikåtröjor för barn

Trikåtröjor för barn Trikåtröjor för barn Flicktröja Sömnadsmaterial Burda-mönster 9614 version A Grönt trikåtyg till fram- och baksida, rosa tyg till den ena ärmen och mörkgult tyg till den andra (se mönsterdelarna för tygåtgång)

Läs mer

tutorial jazz me up storlek 32-60

tutorial jazz me up storlek 32-60 tutorial jazz me up storlek 32-60 Det här mönstret har olika variationsmöjligheter. Tre höjder på midjan. Två olika stora fickor, bakfickor. Tre längder på benen. Smalt med eller utan mudd eller utsvängt

Läs mer

STICKBESKRIVNINGAR. www.katrinbawah.se

STICKBESKRIVNINGAR. www.katrinbawah.se KLÄNNINGAR KOLLEKTION STICKAT STICKBESKRIVNINGAR www.katrinbawah.se STICKBESKRIVNINGAR KLÄNNINGAR design: katrin bawah FÄRGSTARKT, FANTASIFULLT OCH INSPIRERANDE Så vill jag att min design uppfattas och

Läs mer

Loosen Up. 2 olika framstycken 2 olika bakstycken, brottarrygg eller vanlig Eu strl (US 12 months -14 years)

Loosen Up. 2 olika framstycken 2 olika bakstycken, brottarrygg eller vanlig Eu strl (US 12 months -14 years) Loosen Up 2 olika framstycken 2 olika bakstycken, brottarrygg eller vanlig Eu strl 80-164 (US 12 months -14 years) Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filen

Läs mer

Att fälla in broderi i väska.

Att fälla in broderi i väska. 1 Du behöver: - ett broderi - en bit mönsterpapper, penna ev. märkpenna - yttertyg, jag har tagit en gammal duk, som är färgad - fodertyg, jag har tagit en begagnad gardin, som är färgad - symaskin med

Läs mer

Att laga stickade sockor

Att laga stickade sockor Du behöver: lagningsgarn, gärna med syntetfibrer i ex.vis akryl, eller polyamid, strumpstickor, stoppnål med trubbig spets, sax, måttband. Personens fotmått är också bra att ha. Det här garnet köpte jag

Läs mer

Bonad ca 21,5 x 21,5 cm. Du behöver ;

Bonad ca 21,5 x 21,5 cm. Du behöver ; 1 Bonad ca 21,5 x 21,5 cm Du behöver ; * Tyg till bakgrund 16,25 x 16,25 * Tyg till baksida 24 x 24 cm * Tyg till kantning 6,25 x tyg bredd (110 cm) * Vliesofix 10 cm * Diverse bitar tyg i olika färger

Läs mer

Sträck ut efter träningen

Sträck ut efter träningen Sträck ut efter träningen När du har tränat är det dags igen. Hoppar du över stretchingen får du lättare ömma, styva och korta muskler. Det är viktigt att uttänjningen sker i en lugn och behärskad takt.

Läs mer

BY CAROLINE. MÅTT PÅ FILTEN För en babyfilt rekommenderar jag ett mått på ca 70x90 cm, men självklart är det du som designern som bestämmer :)

BY CAROLINE. MÅTT PÅ FILTEN För en babyfilt rekommenderar jag ett mått på ca 70x90 cm, men självklart är det du som designern som bestämmer :) BY CAROLINE Dags att skapa! BABYFILT / LAPPTÄCKE / SNUTTEFILT Här visar jag hur man kan sy ett lapptäcke. Om du vill sy en enkel filt, utan framstycke i form av lapptäcke, gå direkt till steg 10. Mönster

Läs mer

Ett sommaröverkast av scrap quilt

Ett sommaröverkast av scrap quilt Jag har fått ihop 50 scrap-rutor och kompletterar med 50 enkelrutor med blommönster. För att det inte ska bli för oroligt så planerar jag att sy in enfärgade remsor mellan varje ruta. Har hittat ett par

Läs mer

Bonad ca 21,5 x 21,5 cm. Du behöver ;

Bonad ca 21,5 x 21,5 cm. Du behöver ; 1 Bonad ca 21,5 x 21,5 cm Du behöver ; * Tyg till bakgrund 16,25 x 16,25 * Tyg till baksidan 24 x 24 cm * Tyg till kantning 6,25 x tyg bredd (110 cm) * Vliesofix 10 cm * Diverse bitar tyg i olika färger

Läs mer

9-1 Koordinatsystem och funktioner. Namn:

9-1 Koordinatsystem och funktioner. Namn: 9- Koordinatsystem och funktioner. Namn: Inledning I det här kapitlet skall du lära dig vad ett koordinatsystem är och vilka egenskaper det har. I ett koordinatsystem kan man representera matematiska funktioner

Läs mer

Täcke i opphämta Ett täcke med vinterfärger

Täcke i opphämta Ett täcke med vinterfärger Täcke i opphämta Ett täcke med vinterfärger Karen Sato Innehållsförteckning Inledning... 1 Inspiration... 2 En skiss till mitt täcke... 3 En skiss till baksidan av täcket... 4 Färgning till mitt täcke...

Läs mer

Super Mega Comfy Top

Super Mega Comfy Top Top med alternativ för längre bak Alternativ för colour block Storlek 80-164 Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filen för eget privat bruk. Du får ej sälja,

Läs mer

tutorial mister jogger storlek/eu size XS 6XL

tutorial mister jogger storlek/eu size XS 6XL tutorial mister jogger storlek/eu size XS 6XL Det här mönstret har olika variationsmöjligheter. Två höjder på midjan. Fickor, bakfickor, benfickor. Fyra längder på benen. Smalt eller brett byxben. Med

Läs mer

Viking Kid Mohair och Viking Björk Tröja 1417-1

Viking Kid Mohair och Viking Björk Tröja 1417-1 Viking Kid Mohair och Viking Björk Tröja 1417-1 Storlekar: S- M- L- XL Övervidd: 93-105-117-128cm Hel längd: 65-66-67-68cm Ärmlängd: 50-51-52-53 cm GARNALTERNATIV : Viking Alpaca Maya ( 85% Kid Mohair

Läs mer

Tråckla kallas även förstygn eller rynksöm sy bara för hand upp ner, upp ner, upp ner

Tråckla kallas även förstygn eller rynksöm sy bara för hand upp ner, upp ner, upp ner Markering i mönstret när det finns en liten svart triangel i kanten av mönstret är det en markering som ska passa mot en söm eller en likadan markering på en annan del. Klipp ett litet jack i din sömsmån

Läs mer

Sy en kjol med fickor! 2013 Eva Söderberg

Sy en kjol med fickor! 2013 Eva Söderberg Sy en kjol med fickor! 2013 Eva Söderberg Börja med att lägga ut tyget dubbelvikt. Detta är inte riktigt helt i ena kanten men där kan jag lägga de små delarna när jag klippt de större. Prova att lägga

Läs mer

TÄBYVAGGAN (4 m. och 3 m.) MONTAGEBESKRIVNING. Bild 1: Vagga 4x2,6 m. OBS! DENNA BESKRIVNING SKALL LÄSAS OCH FÖLJAS VID MONTAGE! Material (Bild 3):

TÄBYVAGGAN (4 m. och 3 m.) MONTAGEBESKRIVNING. Bild 1: Vagga 4x2,6 m. OBS! DENNA BESKRIVNING SKALL LÄSAS OCH FÖLJAS VID MONTAGE! Material (Bild 3): TÄBYVAGGAN (4 m. och 3 m.) MONTAGEBESKRIVNING Bild 1: Vagga 4x2,6 m. OBS! DENNA BESKRIVNING SKALL LÄSAS OCH FÖLJAS VID MONTAGE! Verktyg mm (Bild 2): Insexnyckel 5 mm av bra stålkvalitet med långt skaft,

Läs mer

Fairy Princess child. Västklänning med 2 helcirkelkjolar i olika längder Eu strl (US 12mo-14y)

Fairy Princess child. Västklänning med 2 helcirkelkjolar i olika längder Eu strl (US 12mo-14y) child Västklänning med 2 helcirkelkjolar i olika längder Eu strl 80-164 (US 12mo-14y) Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filen för eget privat bruk. Du

Läs mer

Av: Mikaela Flodin, Facebook: Made by Mi Mönstergrupp, Instagram: Made.by.mi.

Av: Mikaela Flodin,   Facebook: Made by Mi Mönstergrupp, Instagram: Made.by.mi. Av: Mikaela Flodin, made.by.mi.87@gmail.com, https://designbymiblog.wordpress.com/ Facebook: Made by Mi Mönstergrupp, Instagram: Made.by.mi.design Storleksguide Mått*/Storlek 34 36 38 40 42 44 46 48 50

Läs mer

Gamma Cardigan/Hood. Stl Sömnadsbeskrivning

Gamma Cardigan/Hood. Stl Sömnadsbeskrivning Gamma Cardigan/Hood Stl 68-170 Sömnadsbeskrivning Av: Mikaela Flodin, made.by.mi.87@gmail.com, https://designbymiblog.wordpress.com/ Facebook: Made by Mi Mönstergrupp, Instagram: Made.by.mi.design Storleksguide

Läs mer

Av: Mikaela Flodin,

Av: Mikaela Flodin, Av: Mikaela Flodin, made.by.mi.87@gmail.com, https://designbymiblog.wordpress.com/ Översiktsbild vuxen Översiktsbild barn 2 INNAN DU BÖRJAR Sömsmån och fåll ingår ej. Gamma vuxen Gamma är en kofta/hood

Läs mer

ull, 9% nylon), Viking Alpaca Superfine ( 100% alpaca superfine), Viking Naturgarn ( 100% ull ) à 50 gr nystan.

ull, 9% nylon), Viking Alpaca Superfine ( 100% alpaca superfine), Viking Naturgarn ( 100% ull ) à 50 gr nystan. Viking och Jacka 1215-1 Övervidd 112 120 134 cm Svart nr 303 8 8 9 nystan Brunt nr 736 8 9 10 nystan Lägg upp 56 60 66 maskor på st nr 10 och sticka resår med 2 till arbetet mäter ca 68 71 74 cm. Maska

Läs mer

En snygg festklänning - av återbruk

En snygg festklänning - av återbruk En snygg festklänning - av återbruk Här är mönster och arbetsbeskrivning på denna ursnygga klänning av återbruk! Material du behöver: Här: En gardinlängd. Dold osynligt blixtlås 55. 1 st. hyska och hake

Läs mer

Ett litet kompendium för att börja Omskapa.

Ett litet kompendium för att börja Omskapa. Ett litet kompendium för att börja Omskapa. Det här kompendiet får inte spridas vidare utan att fråga The Wardrobe om lov. Maila till info@the-wardrobe.se om du har frågor eller vill sprida detta vidare.

Läs mer

favoriter Familjens Härligt med hålmönster

favoriter Familjens Härligt med hålmönster Vårens nyheter! Tunn, men ändå varm, och så skön att du kommer att vilja ha den mest hela tiden. Bär den fint hålmönstrade mohairtröjan över ett linne eller en polotröja vi vågar nästan lova att du har

Läs mer

Tutorial Av Marika ioma Lantz för HannasPysselstuga.se

Tutorial Av Marika ioma Lantz för HannasPysselstuga.se Fjärilalbum med tags Tutorial Av Marika ioma Lantz för HannasPysselstuga.se Materialet som jag använt: (Hittar du inte materialet i webshopen så kontakta Hanna så kan hon ordna det) Kartong eller annat

Läs mer

Läggningsanvisning. Konsumentvinyl. Februari 2013

Läggningsanvisning. Konsumentvinyl. Februari 2013 Läggningsanvisning Konsumentvinyl Februari 2013 Läggning av konsumentvinyl 1. Städa det gamla golvet noga, så att inga gruskorn eller liknande finns kvar. Om du tänker lägga ditt plastgolv ovanpå en gammal

Läs mer

Gamma Cardigan/Hood. Stl Sömnadsbeskrivning. Av: Mikaela Flodin, https://designbymiblog.wordpress.

Gamma Cardigan/Hood. Stl Sömnadsbeskrivning. Av: Mikaela Flodin, https://designbymiblog.wordpress. Gamma Cardigan/Hood Stl 34-50 Sömnadsbeskrivning Av: Mikaela Flodin, made.by.mi.87@gmail.com, https://designbymiblog.wordpress.com/ Storleksguide Mått*/Storlek 34 36 38 40 42 44 46 48 50 Byst 80 84 88

Läs mer

A-linje kjolen går att få ut på bredden upp till storlek 48, storlekarna över behöver dubbel längd.

A-linje kjolen går att få ut på bredden upp till storlek 48, storlekarna över behöver dubbel längd. Raglan dress 3 olika kjoldelar med längdalternativ 4 längdvarianter på överdel 4 olika ärm alternativ 2 olika halskragar, 2 sorters luvor Fickor och axeldetaljer. Storlek 34-54 Detta mönster är upphovsrättsskyddat

Läs mer

Gesällprov. av Suzanne Lagerin. arbetet pågick under tiden april oktober 2015

Gesällprov. av Suzanne Lagerin. arbetet pågick under tiden april oktober 2015 Gesällprov av Suzanne Lagerin arbetet pågick under tiden april oktober 2015 Mästarbrev godkänt februari 2016 Bakgrund Egentligen hade jag inte några planer på att göra ett gesällprov jobb fanns det ju

Läs mer

Loose and comfy. 2 olika urringningar 3 olika ärmlängder Alternativ för cold shoulder Storlek 34-54

Loose and comfy. 2 olika urringningar 3 olika ärmlängder Alternativ för cold shoulder Storlek 34-54 Loose and comfy 2 olika urringningar 3 olika ärmlängder Alternativ för cold shoulder Storlek 34-54 Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filen för eget privat

Läs mer

Träningssplan: vecka 1-6

Träningssplan: vecka 1-6 Träningssplan: vecka 1-6 Här följer ett träningspass för hela kroppen som passar nybörjare. Passet är utvecklat för att passa din livsstil och tack vare det kan du träna när och var du vill och behöver

Läs mer

BUBBETORPS GÅRDS HANDELSBOD

BUBBETORPS GÅRDS HANDELSBOD BUBBETORPS GÅRDS HANDELSBOD Tapetserar verkstan Bubbetorps Gård Stenladan 371 92 Karlskrona 0455-745058 I samarbete med Ronneby Lajvsällskap www.rls.se Ansvarig utgivare Jenny Larsson På följande sidor

Läs mer

Go Vest child. 2 olika längder. Med eller utan fickor Eu strl (US 12mo-14y)

Go Vest child. 2 olika längder. Med eller utan fickor Eu strl (US 12mo-14y) Go Vest child 2 olika längder. Med eller utan fickor Eu strl 80-164 (US 12mo-14y) Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filen för eget privat bruk. Du får

Läs mer

Av: Mikaela Flodin, https://designbymiblog.wordpress.com/ Facebook: Made by Mi Mönstergrupp, Instagram: Made.by.mi.

Av: Mikaela Flodin, https://designbymiblog.wordpress.com/ Facebook: Made by Mi Mönstergrupp, Instagram: Made.by.mi. Av: Mikaela Flodin, made.by.mi.87@gmail.com, https://designbymiblog.wordpress.com/ Facebook: Made by Mi Mönstergrupp, Instagram: Made.by.mi.design Storleksguide Storlek /Mått Bröst Midja Stuss Storlek

Läs mer

Dessutom (utan mönster): Två 58 x 10 cm remsor för axelbanden (inklusive 1 cm sömsmån), slutlig bredd 3,8 cm.

Dessutom (utan mönster): Två 58 x 10 cm remsor för axelbanden (inklusive 1 cm sömsmån), slutlig bredd 3,8 cm. Jeanskjol Storlekar 34-46 Material: 0,9 1,1 m denimtyg, 150 cm brett (1,1 1,4 m vid 135 brett) 1 metallblixtlås, 16 cm 2 justerbara spännen 40 mm 2 snickarbyxknäppen 40 mm 3 jeansknappar Normal sytråd

Läs mer

Förkunskaper Grundläggande kunskaper om längdmätning med standardiserade mått samt kartkunskaper.

Förkunskaper Grundläggande kunskaper om längdmätning med standardiserade mått samt kartkunskaper. Strävorna 4B Längdlådor... utvecklar sin förmåga att förstå, föra och använda logiska resonemang, dra slutsatser och generalisera samt muntligt och skriftligt förklara och argumentera för sitt tänkande....

Läs mer

KATALOG 1113 Viking Sportsgarn

KATALOG 1113 Viking Sportsgarn KATALOG 1113 Viking Sportsgarn Sittunderlag 1113-1 Storlek efter tovning: ca 50x40 cm Garnalternativ: Viking Alpacka Sport (40% ull, 30% alpacka, 30% nylon), Viking Sportsgarn ( 100% ull), Viking Sportsragg

Läs mer

Finaste tjejen! 36 Hemmets Veckotidning 20/2015

Finaste tjejen! 36 Hemmets Veckotidning 20/2015 Finaste tjejen! 36 Hemmets Veckotidning 20/2015 Sticka barnens nya favoriter! Sommarens Sött hålmönster och klassiska flätor pryder några av den säsongens finaste barnplagg. Sticka dem till familjens lilltjej,

Läs mer

tutorial twisted storlek 32-60

tutorial twisted storlek 32-60 tutorial twisted storlek 32-60 Det här mönstret har ett antal olika variationsmöjligheter. Det finns två längder; kort eller lång tröja/jacka. Ärmen kan göras kort, 3/4 med mudd eller lång ärm. Krage eller

Läs mer

ÖVERVIDD. Ca 38½(41)46(50)54(58)60 cm HEL LÄNGD

ÖVERVIDD. Ca 38½(41)46(50)54(58)60 cm HEL LÄNGD 91259 SKRÅLLAN Version 1 91259 Rätstickat till baby GARNKVALITÉ Skrållan (70% Extrafin Merinoull, 30% Mjölkfiber. Nystan ca 25 g = 100 m) GARNALTERNATIV Baby Pascal, Gästrike 2 tr, Järbo 8/4, Nova, Mini

Läs mer

När du använder denna maskin ska du alltid vidta grundläggande säkerhetsåtgärder, inklusive följande:

När du använder denna maskin ska du alltid vidta grundläggande säkerhetsåtgärder, inklusive följande: VIKTIGA SÄKERHETSANVISNINGAR När du använder denna maskin ska du alltid vidta grundläggande säkerhetsåtgärder, inklusive följande: Läs alla anvisningar före användning. FARA - För att minska risken för

Läs mer

tutorial fantastical weran storlek 32 60

tutorial fantastical weran storlek 32 60 tutorial fantastical weran storlek 32 60 Det här mönstret har olika variationsmöjligheter. Kort ärm, lång m/u mudd eller 3/4-ärm. Huva för två urringningar, omlotthuva, krage/omlottkrage, tvåfärgad krage,

Läs mer

KRAVNIVÅER. Åtvidabergs kommuns grundskolor SLÖJD. Reviderade 2009-04-02

KRAVNIVÅER. Åtvidabergs kommuns grundskolor SLÖJD. Reviderade 2009-04-02 KRAVNIVÅER Åtvidabergs kommuns grundskolor SLÖJD Reviderade 2009-04-02 Förord Välkommen att ta del av Åtvidabergs kommuns kravnivåer och bedömningskriterier för grundskolan. Materialet har tagits fram

Läs mer

DK Kamille Kofta av Judy Furlong

DK Kamille Kofta av Judy Furlong DK Kamille Kofta av Judy Furlong Kamille Kofta av Judy Furlong Material och tillbehör Garn Färg & färgnr Åtgång Stickfasthet Stickor Tillbehör Storlek Instruktion Artesano DK Superfine Alpaca Biscuit SFN21

Läs mer

Instruktionsbok. Kidzofix ECE R44 / 04. Framåtvänd med stolens bälte 9-18 kilo. Bakåtvänd fäst med Isofix 9-18 kilo

Instruktionsbok. Kidzofix ECE R44 / 04. Framåtvänd med stolens bälte 9-18 kilo. Bakåtvänd fäst med Isofix 9-18 kilo Instruktionsbok Kidzofix Bakåtvänd fäst med Isofix 9-18 kilo Framåtvänd med stolens bälte 9-18 kilo Bakåtvänd fäst med bilens bälte 9-25 kilo Testad och godkänd enligt ECE R44 / 04 Isofix size C/R3 Framåtvänd

Läs mer

overlock line Upptäck hemligheten bakom den perfekta kantavslutningen.

overlock line Upptäck hemligheten bakom den perfekta kantavslutningen. Sy som proffsen! overlock line Upptäck hemligheten bakom den perfekta kantavslutningen. hobbylock 2.0 coverlock coverlock 3.0 multifunktionell l snabb l exakt 4.0 Sy som proffsen! Upplev en ny generation

Läs mer

Montering av Lustväxthus. 12-kant OBS Utkast, ej komplett. Felskrivningar kan förekomma. Version 15 mars 2015

Montering av Lustväxthus. 12-kant OBS Utkast, ej komplett. Felskrivningar kan förekomma. Version 15 mars 2015 Montering av Lustväxthus 12-kant OBS Utkast, ej komplett. Felskrivningar kan förekomma. Version 15 mars 2015 Detta behövs vid montering Det krävs minst två personer för att montera växthuset. Följande

Läs mer

Vintervärme 1 TAGGAR 2 COOLA 3 SPACE 4 FANTASI 5 TILLBEHÖR. Vintervärme 05 00 INNEHÅLLSFÖRTECKNING TIPS INFÖR SÖMNAD I FLEECE

Vintervärme 1 TAGGAR 2 COOLA 3 SPACE 4 FANTASI 5 TILLBEHÖR. Vintervärme 05 00 INNEHÅLLSFÖRTECKNING TIPS INFÖR SÖMNAD I FLEECE 05 00 INNEHÅLLSFÖRTECKNING TIPS INFÖR SÖMNAD I FLEECE 1 TAGGAR KAM LUVA SPIKE MÖSSA HELIKOPTER LUVA JOKER LUVA KUNGA LUVA 2 COOLA SKID LUVA RACKAR LUVA BÅT KEPA BUMP LUVA HÖST KEPA 3 SPACE VÄND LUVA med

Läs mer

I n s t r u k t i o n s b o k

I n s t r u k t i o n s b o k Instruktionsbok SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Denna hushållssymaskin är konstruerad och byggd för att överensstämma med standard IEC/EN 60335--8. Nätanslutning Den här symaskinen får endast användas med den spänning

Läs mer

Fiska gädda med spinnfluga på vanligt haspelspö.

Fiska gädda med spinnfluga på vanligt haspelspö. Fiska gädda med spinnfluga på vanligt haspelspö. [Andreas] Zonkerspinnfluga för gädda. (Fler av [Andreas] skapelser finns på www.sportfiskeforum.se) Material: 10cm längd av 3mm plasttub 1 st Rasselkammare

Läs mer

OBJEKT: MATERIAL: Förnyad soffklädsel. Soffan tapetserad med förstorade stråveck i polyamid.6,6 väv.

OBJEKT: MATERIAL: Förnyad soffklädsel. Soffan tapetserad med förstorade stråveck i polyamid.6,6 väv. INREDNING OBJEKT: Förnyad soffklädsel MATERIAL: Soffan tapetserad med förstorade stråveck i polyamid.6,6 väv. Foto Jan Töve Styling Gudrun Bonér & Anna Lidström REDESIGN:» Förstorad klassisk sömnadsteknik

Läs mer

Av: Mikaela Flodin,

Av: Mikaela Flodin, Av: Mikaela Flodin, made.by.mi.87@gmail.com, https://designbymiblog.wordpress.com/ INNAN DU BÖRJAR Sömsmån och fåll ingår ej. Gamma är en kofta/hood i flera varianter. Välj krage, luva, kragluva, mudd

Läs mer

T u n i k o r, k j o l a r & S ä r k a r

T u n i k o r, k j o l a r & S ä r k a r T u n i k o r, k j o l a r & S ä r k a r S e a s o n 2 0 1 3 Välkommen till Älvahäxans katalog låt dig inspireras av kläder i rent linne, ren ull, äkta siden och sammet. Kläder av hög kvalitet i både material

Läs mer

Måttinstruktioner 11/11/2013. AnySuit.se och HappyTie.se. Kroppsmått. Att förstå vid mätning. Exakta plaggmått. Plaggets längd

Måttinstruktioner 11/11/2013. AnySuit.se och HappyTie.se. Kroppsmått. Att förstå vid mätning. Exakta plaggmått. Plaggets längd Måttinstruktioner 1 AnySuit.se och HappyTie.se 2 AnySuit.se grundades 2007 och är en av de första skrädderierna på Internet. Tack vare vår långa erfarenhet har vi lärt oss kundens behov och att sy rätt

Läs mer

Stl Sömnadsbeskrivning

Stl Sömnadsbeskrivning Beta Hoodie/Klänning Stl 34-50 Sömnadsbeskrivning Av: Mikaela Flodin, made.by.mi.87@gmail.com, https://designbymiblog.wordpress.com/ Facebook: Made by Mi Mönstergrupp, Instagram: Made.by.mi.design Storleksguide

Läs mer

6. Nu ska du sy på ärmarna. Lägg den ena ärmen räta. 7. Nu kan du välja om du vill ha huva eller en enkel

6. Nu ska du sy på ärmarna. Lägg den ena ärmen räta. 7. Nu kan du välja om du vill ha huva eller en enkel SY, SY, SY HOODIE 1 HOODIE ATT TÄNKA PÅ Tygåtgång Beräknad på tygbredd 140 cm i storlek M. Det går åt ca 1,8 m tyg plus mudd, inklusive huvan. Innan du köper eller klipper av tyget vid nedan beräknad längd

Läs mer

Studieplan i textilslöjd år 7-9

Studieplan i textilslöjd år 7-9 Studieplan i textilslöjd år 7-9 I år 7 har eleverna hemkunskap ena terminen och slöjd den andra terminen. Under "slöjdterminen "ska de ha båda slöjdarterna. Det innebär att eleverna ä 9 x 80 min i vardera

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2 PROVLAPPAR NYCKELSMYCKE ÅR 3. Start & Slut ATT SCRAPPA, SY OCH BRODERA ATT GÖRA EN VIKARIE-PÄRM

INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2 PROVLAPPAR NYCKELSMYCKE ÅR 3. Start & Slut ATT SCRAPPA, SY OCH BRODERA ATT GÖRA EN VIKARIE-PÄRM 08 00 INNEHÅLLSFÖRTECKNING TIPS INFÖR SÖMNAD UR PÄRMEN 1 VID VIKARIAT TIPS & BLANKETTER FÖR EN SEPARAT VIKARIEPÄRM ATT GÖRA EN VIKARIE-PÄRM VÄLKOMMEN (1-5 REGISTER) INFORMATION INOM SKOLAN UPPGIFTER /

Läs mer

2 Materia. 2.1 OH1 Atomer och molekyler. 2.2 10 Kan du gissa rätt vikt?

2 Materia. 2.1 OH1 Atomer och molekyler. 2.2 10 Kan du gissa rätt vikt? 2 Materia 2.1 OH1 Atomer och molekyler 1 Vid vilken temperatur kokar vatten? 2 Att rita diagram 3 Vid vilken temperatur kokar T-sprit? 4 Varför fryser man ofta efter ett bad? 5 Olika ämnen har olika smält-

Läs mer

FÖRKORTA DIN VÄG PÅ BANAN

FÖRKORTA DIN VÄG PÅ BANAN FÖRKORTA DIN VÄG PÅ BANAN Av Marie Hansson - Känns hunden för snabb? - Har du svårt att hinna dit du vill på banan? Själva kärnan i lösningen på problemet borde väl vara att förkorta din väg? Ju svårare

Läs mer

Raglan dress with a twist size tutorial

Raglan dress with a twist size tutorial Raglan dress with a twist size 80-164 tutorial Kort om mönstret: Detta mönstret finns i storlek 80-164 och det finns olika alternativ att välja på som att ha delade ärmar för en snygg axeldetalj, 3 olika

Läs mer

Älvahäxan S e a s o n 2 0 1 3

Älvahäxan S e a s o n 2 0 1 3 Älvahäxan S e a s o n 2 0 1 3 T O O r d e r s e n d m a i l : l e a n a @ a l v a h a x a n. s e Mina kläder är sydda för att klara hårda tag, och linnekläderna går alltid att tvätta i maskin. De flesta

Läs mer

Bakåtvänd montering ECE R44 04. Monteringsanvisning. GRUPP Vikt Ålder 0+/1/2 0-25 6 mån-5 år

Bakåtvänd montering ECE R44 04. Monteringsanvisning. GRUPP Vikt Ålder 0+/1/2 0-25 6 mån-5 år 1 20 21 2 5 3 4 Bakåtvänd montering Monteringsanvisning 7 8 9 6 10 11 12 13 14 22 23 15 16 17 24 25 18 19 ECE R44 04 GRUPP Vikt Ålder 0+/1/2 0-25 6 mån-5 år 26 27 28 29 30 31 35 34 36 32 33 37 38 39 40

Läs mer

Kåre Bluitgen. Sjalen. Översättning: Catharina Andersson illustrationer: Kirsten raagaard. nypon förlag AB. Publicerat med tillstånd.

Kåre Bluitgen. Sjalen. Översättning: Catharina Andersson illustrationer: Kirsten raagaard. nypon förlag AB. Publicerat med tillstånd. Kåre Bluitgen Översättning: Catharina Andersson illustrationer: Kirsten raagaard nypon förlag AB Ska vi byta hår? Åh, vad ditt hår är fint, säger Ida. Hon drar borsten genom Aylas svarta hår. Tycker du?

Läs mer

tutorial lady boxers storlek 32/34-60

tutorial lady boxers storlek 32/34-60 tutorial lady boxers storlek 32/34-60 Det här mönstret har olika variationer för midja och ben. Det går att dela framstycket för att skapa effekt. Sömsmån ingår vid kantband eller vikresår. Lägg till sömsmån

Läs mer

Hantverk i skogsbrynet

Hantverk i skogsbrynet Växtfärg Papper, växter. Stormkök, konservburk att koka i ( så slipper ni färgad kastrull ). Gör så här: Plocka växter och växtdelar, blommor, blad eller bär. Samla dom färgvis. Ta ca 2 dl växter till

Läs mer

Av: Mikaela Flodin, Facebook: Made by Mi Mönstergrupp, Instagram: Made.by.mi.design

Av: Mikaela Flodin, Facebook: Made by Mi Mönstergrupp, Instagram: Made.by.mi.design Av: Mikaela Flodin, made.by.mi.87@gmail.com, Facebook: Made by Mi Mönstergrupp, Instagram: Made.by.mi.design Storleksguide Storlek /Mått Bröst Midja Stuss Storlek /Mått Bröst Midja Stuss 50 36 116 60 56

Läs mer

yarndesign@mail.com Ulrika Pileborg, Visby Ni hittar mig på facebook-sidan Stickåvirk

yarndesign@mail.com Ulrika Pileborg, Visby Ni hittar mig på facebook-sidan Stickåvirk yarndesign@mail.com Ulrika Pileborg, Visby Ni hittar mig på facebook-sidan Stickåvirk Tre olika varianter av virkade torgvantar i tvinnat ullgarn. Tjocka, varma och mjuka. Garn: Viking of Norway, Naturgarn

Läs mer

Andreas Sandqvist 2015-04-30 ÖGAT OCH SYNEN

Andreas Sandqvist 2015-04-30 ÖGAT OCH SYNEN Andreas Sandqvist 2015-04-30 ÖGAT OCH SYNEN Namn: Klass: 1. Ögats delar Ta reda på vad ögats delar heter som är markerade i bilden. 2. Varför har vi två ögon? I följande försök ska du undersöka om det

Läs mer

Petroleumsfärgad tröja

Petroleumsfärgad tröja Petroleumsfärgad tröja Stickor nr. 5 - Artikelnr. 42-285 12 nystan Melbourne. (Petroleum) - Artikelnr. 42-012 STICKFASTHET: 19 varv = 10 cm. FÄRDIGT MÅTT : Övervidd = 104 cm. Hel längd = 60 cm. Ärmar med

Läs mer

Slim fit joggers. Alternativ för ficka. Storlek 32-54

Slim fit joggers. Alternativ för ficka. Storlek 32-54 Slim fit joggers Alternativ för ficka. Storlek 32-54 Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filne för eget privat bruk. Du får ej sälja, byta eller dela mönstret

Läs mer