LINNE MED SNEDREMSA I HALS- OCH ÄRMHÅL

Save this PDF as:
Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LINNE MED SNEDREMSA I HALS- OCH ÄRMHÅL"

Transkript

1 Du behöver: urklippta delar till ett linne + extra tyg till snedremsor (ca 50 x 50 cm), symaskin och matchande tråd, sax, knappnålar, synål, måttband, strykjärn och strykbräda. Köpta snedremsor använder jag aldrig, eftersom de krymper och är ofta för smala för det jag ska använda dem till. Jag kommer att jobba med dessa två linnen parallellt, så ibland är det brunt tyg och ibland är det rött. Jag har lite olika alternativ till sömnaden av dessa två linnen. Förklaring till siffrorna: 1 framstycke som är vikt mitt fram (3), 2 bakstycke som har söm mitt bak (4), 5 axelsömmar, 6 bystinsnitt/bystveck. Alla markeringar bör göras på tygets avigsida. Till höger: delarna utvikta och med rätsidan uppåt.

2 ARBETSGÅNG FÖR SÖMNAD AV LINNE MED SNEDREMSA I HALS- OCH ÄRMHÅL - Sy bystinsnitt och eventuell mittbak-söm - Sy ena axelsömmen - Sy eventuell hållningssöm i halshålet - Formpressa snedremsan - Nåla i snedremsan i halshålet - Sy fast snedremsan i halshålet - Sy stödsömmen runt snedremsan med alla sömsmåner - Vik in och sy fast snedremsans kant i plagget - Sy andra axelsömmen - Sy i snedremsor i ärmhålen som i halshålet - Sy fåll - Gör i ordning och sy sprund, alt. Sy sidsömmar (se alternativen nedan i komp.) - Sy sidsömmar, alt gör i ordning och sy sprund - Säkra sömmar i sidorna (zigzag eller stödsömmar) - Sy ev. fast sömsmåner från ärmhål och neråt ca 7 cm Jag börjar med att sy ihop mitt bak. Nåla ihop kanterna. Många vill nåla med huvudena utåt kanten, men jag är vänsterhänt och tycker att det är mer praktiskt tvärtom. Lite rispor får man ta Här är det lätt att följa den raka kanten, jag syr utmed den vita linjen. Stygnlängd: 2,5. Fäst i början och slutet genom att backa några stygn och sedan sy framåt igen.

3 En god regel: klipp ALLTID av trådändarna. Då blir det mindre trassel. Du kan antingen pressa isär sömsmånerna eller pressa båda sömsmånerna åt ena sidan och sy ner dem mot plagget med en raksöm. Jag väljer det sista. Lägg plagget med rätsidan uppåt på strykbrädan och släta till tyget, så det inte uppstår veck i sömmen. Sömsmånerna ligger här uppåt. Pressa sedan med järnet och för järnet mot sömsmånerna för att stryka ut eventuella veck i sömmen. Sömmen ska vara så slät som möjligt. Inga kvarvarande veck tolereras.

4 Nu kommer en kontroll hur du ska sätta pressarfoten på symaskinen för att sömmen ska hamna på sömsmånen. Pressarfotsbredd blir lagom = pressarfotens kant följer den förra sömmen. Stygnlängd: 3. Till vänster: båda sömmarna sedda från avigsidan. Och från rätan.

5 Bystinsnitten ska sys. Först en liten presentation hur jag har markerat det på plagget: Ute i kanten har jag gjort ett litet snitt, inte mer än några millimeter. Bystinsnittets spets markerar jag med en blyertspenna, här en HB som är mjuk och syns bra. OBS! alla markeringar görs på avigsidan. Linjerna mellan insnittets bas och spets görs med linjal. Dessa linjer måste bli alldeles raka, annars kommer insnittet inte att sitta bra över bysten. Vik så att basens klipp kommer mitt för varandra och så att spetsen kommer precis i vecket. När du sätter i nålarna så sätt en i spetsen och en i basen och därefter flera nålar mellan dessa. Nålen sätts i lodrätt mot tyget, då prickar den även linjen på baksidan.

6 Nersticket ska komma precis på linjen och samma sak på andra sidan, så du vet att sömmen hamnar exakt på linjen. Sikta in dig på linjen när du ska sy. Sy från basen ut mot spetsen. Sy förbi spetsen och ut i luften.

7 Här ser du att jag har sytt ut i luften. Tråden visar flera stygn i form av en spiral. Här ute behövs ingen fästning, för det blir ingen påfrestning, tyget tar emot eventuella dragningar. Klipp av trådarna med en liten svans. Bystinsnittet är sytt och fälls neråt för att pressas till. Om du fäller insnittet uppåt, så blir det ojämnt, det är uträknat

8 Pressa först på avigsidan och sedan på rätsidan. Stryk järnet i rörelser neråt mot insnittet, så blir det inga fula veck. Nu ska snedremsan klippas till. Jag har räknat ut att det behövs ca 1,5 m remsa till hals- och ärmhål. Vik upp ett hörn av tyget, så att en triangel uppstår. Hörnet ska vikas så att ytterkanterna ligger mot det underliggande tygets trådraker. I vecket ser man att tyget ligger på snedden. Där ska vi klippa isär.

9 Lägg handen över tyget så att inte lagren förskjuter sig sinsemellan. Klipp upp den sneda vikningen, så du får loss den överliggande triangeln. Vik nu triangeln så att den klippta sneda kanten ligger dubbel. Markera med penna och linjal var du ska klippa remsan. Ett tunt tyg kan klippas 4 cm brett, men ett tjockare måste kanske klippas 4,5 5 cm brett. Detta är en tunn batist, så den klipper jag 4 cm.

10 Den vita remsan ska sys i det röda linnet, den bruna i det bruna linnet. Som du ser så måste jag skarva remsorna så att det blir en enda remsa. Till vänster ser du en korrekt position för skarvning, till höger blir det fel om du försöker skarva dessa bitar. Fäll ner den högra remsan över den vänstra och placera den så att det uppstår hörnor som sticker ut. Sömmen kommer att hamna i kanten av det vita och kanterna på remsorna bildar där ett kryss. Mitt i krysset ska sömmen hamna för att remsans kant ska bli obruten och rak.

11 Om ändarna på remsorna inte är trådraka så måste du klippa till dem. Den röda respektive gröna linjen visar var du ska sy. Att börja och sluta i kryssen är viktigt för att remsan ska bli jämn. (tjat, tjat..) När jag syr ihop snedremsor så brukar jag hålla i trådarna när jag startar, så det inte blir trådtrassel. När jag

12 börjar sy, så vill jag gärna att nålen ska vara i högsta läge, för då blir det också mindre strul med trådarna. Sy från kryss till kryss. Jag syr skarvarna i en sammanhängande slinga så sparar jag tråd. Efteråt klipper jag isär mellan remsorna. Pressa isär sömsmånerna. Då ser du att det uppstår små vimplar vid skarvarna. Så här jämn blir remsan om man är noga och syr i kryssen.

13 Vimplarna ska klippas bort. Till höger ser du att skarvarna är helt trådraka. Det är viktigt annars blir snedremsan sned fast på fel sätt. Vik nu snedremsan så att traskanterna kommer mot varandra, avigan inåt. Börja pressa remsan och forma den samtidigt så att den vikta kanten kommer i ytterkurva. Den ska formas så att det blir lätt att sy in den i hals- och ärmhål. Snedremsan börjar formas. Håll i remsan och kontrollera samtidigt att den är vikt kant-i-kant. Tänj den vikta kanten runt.

14 Nu ska ena axelsömmen sys ihop för att förbereda för snedremsan i halshålet. Här uppstår också ett kryss i sömsmånen, eftersom fram- och bakstyckenas halshål är lite olika formade. Sy ihop axelsömmen och se till att sy mitt i krysset i slutet av sömmen. Då blir halshålet jämnt där. Pressa nu sömsmånen mot framstycket. Antingen med strykjärn eller att du skrapar ner den med nageln.

15 Kolla var pressarfoten ska placeras för att den andra sömmen ska hamna inne på sömsmånen och inte utanför. Den gröna linjen visar första sömmen. Jag måste placera pressafoten så första sömmen hamnar mitt under meden på pressarfoten (ca 8 mm). Stygnlängd 3. Den andra sömmen från avigsidan. Det röda linnet har ett väldigt tunt tyg. På tunna eller elastiska tyger är det bra om man först syr en hållningssöm runt halshålet så det inte töjer sig medan man syr i snedremsan. Stygnlängd 4. Jag brukar placera pressarfoten med kanten mot tygets kant.

16 Nu ska snedremsan nålas fast i halshålet. Lägg den med traskanterna (1) mot halshålets traskant. Putsa bort den ojämna änden. Den vikta kanten på remsan kommer att behövas töjas manuell medan du nålar Om du är högerhänt, så börjar du från vänster och jobbar dig åt höger. Tvärtom om du är vänsterhänt. Låt remsan sticka ut en bit i början så det inte blir för kort där. Traskanterna ska följa varandra och när man lägger ut remsan, så upptäcker man snabbt att remsan är rakare, trots att man har formpressat den i förväg. Nu måste man hjälpa till lite grann genom att sträcka på den vikta kanten så att den lägger sig slätt mot plagget och ändå följer traskanten.

17 Så länge remsan följer kanten är allt gott och väl. När den är för rak, så tänjer man på vikningen och lägger till remsan mot kanten på plagget. Då uppstår nästan alltid en bubbla i traskanten. Den måste man trycka ner och nåla fast, så den inte viker sig och bildar en rynka när man syr. Först en nål på var sida om bubblan..sedan nålar mellan de två nålarna och sist nålar mellan de föregående nålarna. Det blir ganska tätt. I slutet så klipper du av remsan en bit utanför plagget. Lägg ut plagget och kontrollera att remsan ligger slätt och inte drar ihop plagget så att det blir bubbligt. Det ser bra ut på framstycket.

18 Och även på bakstycket. Mät nu remsan för att bestämma var den första sömmen ska hamna. Remsan är 2 cm bred. Den första sömmen ska hamna ganska nära traskanten. En tredjedel av 2 cm blir lagom. Jag vill att sömmen ska hamna 7 mm in från traskanten. Jag kollar var på pressarfoten 7 mm hamnar. Om jag sätter pressarfoten med den högra meden mitt över traskanten så borde sömmen hamna 7 mm in på remsan. Det är jätteviktigt att alla traskanter kommer med i sömmen.

19 Nu ska du sy en stödsöm för att hjälpa remsan att hamna på insidan av plagget utan att titta fram, för det är inte fint. Vik ut remsan mot halshålet och skrapa med nageln så att sömdiket blir slätt. Börja nåla. Remsan plus alla traskanterna ska med i sömmen. Kontrollera att alla tyglager är med under nålen! Allteftersom du nålar, så låter du remsan forma sig. Den ska kurva utåt från plagget för att sedan ligga fint inne i plagget. Tänj lite på sömsmånen/traskanterna vartefter du nålar. Nu ska du sy så nära den förra sömmen du kan för att alla tyglager ska komma med i sömmen. 2 millimeter från fastsättningssömmen är lagom.

20 Jag brukar sätta klorna i remsan, respektive plagget och dra isär, så att vecket i sömdiket blir så litet som möjligt. Här ser du hur plagget volangar sig för att remsan ska kunna kurva utåt. Nu är stödsömmen på plats. Man ser den som en parallell till den första sömmen. Nu ska remsan vikas in och pressas jämn inne i plagget. Om du har sytt en hållningssöm, så bör den tas bort nu.

21 När stödsömmen är borttagen, så viker du ner remsan mot avigsidan och lägger den platt. Pressa Här ser du hur plaggets tyg lägger sig längst ut i kanten. Det är stödssömmens förtjänst. Halshålet från rätsidan.

22 Nålningsanvisning för högerhänta: håll i halshålets kant med vänsterhanden. Du känner var kanten på remsan går. Sätt i knappnål precis utanför remsans kant och stick upp längre ut mot halshålet. Kontrollera att nålen hamnar precis utanför remsans kant. Den gröna linjen visar var remsan slutar. Nästa söm måste hamna på remsan.

23 Du har två alternativ här: antingen håller du ögonen på knappnålarnas nerstick och lägger pressarfoten så sömmen hamnar innanför dem (1). Eller också placerar du halshålskanten på stygnplåten och följer stygnplåten när du syr (2). Hur noga man än är, så händer det ibland att sömmen missar remsan. Ingen fara, då sprättar du bara bort de missade stygnen och syr dit nya. När du ska sy den nya sömmen så börjar du en bit före den gamla slutade, så slipper du fästa. Att fästa genom att backa här, kan bli klumpigt.

24 Halshålet färdigt. Sy nu den andra axelsömmen. Se till att sy i krysset igen. Ibland har halsremsan knyckt tyg från axelsömmen, så att axeldelarna blir olika breda. Håll dig till krysset och om det blir ojämnt ute mot ärmhålet, så är det lätt att putsa bort lite där. Pressa isär sömsmånerna och säkra dem med en stödsöm på var sida om axelsömmen.

25 Här är det viktigt att sömsmånerna inte tittar fram på rätsidan om halshålet. När jag nålar, så kan jag låta ett litet veck uppstå innanför remsan. Det kommer inte att synas. Sy från rätsidan, stygnlängd 3. Börja i halshålet och sy ner utmed ena sidan. Ner med nålen i tyget, lyft pressarfoten, vänd ett kvarts varv, sänk pressarfoten och sy tvärs över axelsömmen till andra sidan. Ner med nålen, lyft pressarfoten, vänd ett kvarts varv och sänk pressarfoten igen.

26 Sy tillbaka upp till halshålet. Vill du nu göra avslutningen fin, så bör du sy igen öppningarna från sömsmånerna för hand. Knut på tråden, stick in nålen mellan lagren och dra igenom tråden. Knuten hamnar mellan lagren och petas in ordentligt med nålen. Syr du med vänster hand, så börja till vänster och sy åt höger.

27 Gör några kaststygn tvärs över båda lagren. Bilden till höger visar, att axelsömmen har blivit lite gles i kanten. Passa på att sy ett par stödstygn där också, medan du förflyttar dig till andra sidan om axelsömmen. När du är nöjd, så fäster du med ett par stygn på samma ställe och sticker ner nålen och sticker upp en liten bit därifrån.

28 Klipp av tråden. Ärmhålen är mer formade och där blir det mer bubbligt än i halshålet. Lägg till remsan och tryck ner bubblorna med fingrarna så formar remsan sig. Innan du nålar tätt så kolla att inte remsan drar ihop ärmhålet. Följ instruktionerna för halshålet.

29 Lägg ut linnet platt och jämför fållängden. Jämna till den. Jag brukar göra det med ögonmått, men använd gärna måttband och kolla att sidsömmarna blir lika långa. Min fåll ska blir 4 cm bred. Pressa upp fålldelarna och ta hjälp av måttbandet för att få dem lika breda.

30 Om fållen är mycket svängd så kan det vara bra att sy i en rynksöm (4-5 stygnlängd) på mitten av fållens bredd. Sy rynksömmen från avigan. Då hamnar undertråden på rätsidan och den är det lättare att dra i sedan. Vik fållen dubbel. Nåla: en nål i mitten och en i var ände av fållen. Fördela vidden jämnt när du sedan nålar vidare. Sätt alltid nästa nål mitt emellan två andra. Inte nåla från ena änden av fållen till den andra, då blir det väldigt ofta snett. Om den blir nödvändigt: dra försiktigt i rynktråden och fördela vidden jämnt innan du nålar färdigt. Sy fållen.

31 Dra ur rynktrådarna. Sidsöm alternativ 1: Sy och pressa isär sidsömmens sömsmåner. Lämna 10 cm öppet längst ner mot fåll. Gör ett klipp där sprundet slutar. Då får du utrymme att vika in sprundkanterna utan att rubba övriga sidsömmen.

32 Observera hur jag nålar när jag har extremt smala fållar. Sy ner sprundfållen smalt. Samma procedur som i axelsömmen: vänd, sy tvärs över och ner i den andra sprundfållen.

33 för att spara tråd, så lägger jag nästa sprund intill det första och syr i ett. Klipp isär sprunden. Sy stödsöm på var sida om sidsömmen på samma sätt som i axelsömmen. Nerifrån sprundet upp i ärmhålet, vänd, ner på andra sidan om sömmen. Den här fållen viker jag bara ner och syr utan rynktråd.

34 Jag trycker till bubblorna och nålar ganska tätt. Använder stygnplåten när jag placerar pressarfoten. Kollar först avståndet på avigsidan. Sedan vänder jag och syr från rätsidan. Övertråden har en tendens att bli snyggare än undertråden. Sidsöm, alternativ 2: gör sprundklippet genom båda tyglagren i sidan.

35 Vik och nåla varje sprund- ben för sig. Sy sprundbenen.

36 Nåla ihop sidorna. Den vita pilen visar var sprundet börjar. Den högra bilden visar att sidsömmen är lite ojämn, måste putsas till. Putsa och sy med raksöm, 2,5. Jag har klippt till med 1,5 cm sömsmån, så jag lägger tygkanten mot 1,5 cm på stygnplåten.

37 Sy som i bystinsnittet: rakt ut från kanten. Men här måste du fästa genom att backa. Det blir stor påfrestning på denna punkt. Kantsäkringen här blir trestegszigzag. När du kommer fram till insvängningen i midjan, så tänj på sömsmånen och fortsätt att zigzagga.

38 Pressa sömsmånerna mot framstycket och sy en stödsöm mellan ärmhålet och bystinsnittet. Det gör linnet skönare att bära. Lycka till! I. Sturesson

T-tunika med formremsa i halsringningen

T-tunika med formremsa i halsringningen Du behöver: begagnade tyger. Jag har en gardin och ett par shorts. Symaskin och matchande tråd, pappersoch tygsax, knappnålar, måttband, strykjärn och strykbräda, mellanlägg/fliselin till halsremsan. Synål.

Läs mer

Klädsömnad: haremsbyxor

Klädsömnad: haremsbyxor De här byxorna är superbekväma! Du behöver: bomulls- eller linnetyg, gärna begagnat. Jag har tagit en gardinlängd som jag hittat på Kupan. Den låg i lådan för mattrasor; en hel kasse för 20 kronor. Så

Läs mer

Att montera lapptäcke utan vadd. Plocka fram de tyger du vill ha i täcket. Det du

Att montera lapptäcke utan vadd. Plocka fram de tyger du vill ha i täcket. Det du Plocka fram de tyger du vill ha i täcket. Det du behöver när du gör detta är: tyger, gärna gardiner, ej för nötta. Sytråd, symaskin, gummimatta och rullkniv, sax, säkerhetsnålar, måttband. Riv/klipp bort

Läs mer

SVARTSTICK mönstret taget ur boken Svartstick av Anna Hådell, isbn: 91-36-01295-5

SVARTSTICK mönstret taget ur boken Svartstick av Anna Hådell, isbn: 91-36-01295-5 SVARTSTICK mönstret taget ur boken Svartstick av Anna Hådell, isbn: 91-36-01295-5 1 Material: Broderilinne, 10-11 trådar/cm Moulinégarn, 2 deltrådar av 6, valfri färg Inköpsställen: närmaste handarbetsaffär.

Läs mer

Mapp till Art Journal eller vad du vill

Mapp till Art Journal eller vad du vill Du behöver: tyg, täckfoder, mellanlägg/vliseline, kartong, symaskin, sax, knappnålar, penna, ev. linjal. Tunt bomullsgarn och en vass nål med stort öga. Jag har använt en gammal gardin, fodret ur en jacka,

Läs mer

SY, SY, SY VINDJACKA

SY, SY, SY VINDJACKA SY, SY, SY VINDJACKA 1 VINDJACKA ATT TÄNKA PÅ Tygåtgång Beräknad på tygbredd 140 cm i storlek M. Jacka ca 2.8 m tyg + mudd och foder, detta är generöst räknat. Innan du köper eller klipper av tyget vid

Läs mer

burda easy fashion E 971 Downloadmönster Tunikaklänningar beskrivning A C

burda easy fashion E 971 Downloadmönster Tunikaklänningar beskrivning A C burda easy fashion E 971 Downloadmönster Tunikaklänningar beskrivning Storlek 34, 36, 38, 40, 42, 44 Längd från midjan: 59 cm, B, D, E 47 cm, 41 cm Material:, Brunmönstrad tunika, från sid 12 Sidenbatist,

Läs mer

Att konstruera en T-tunika med fyrkantigt halshål

Att konstruera en T-tunika med fyrkantigt halshål Du behöver: mönsterpapper eller vanligt papper stort format, blyertspenna, linjal minst 30 cm, måttband. Mått som du behöver: huvudomfång, hals-axel-handledsmått, överkropp över axlarna, skjortlängd, mått

Läs mer

Att kvilta och montera täcke med vadd

Att kvilta och montera täcke med vadd Till det här täcket har jag använt resttyger från andra projekt, 2 gamla istoppstäcken, 2 gardiner 2 x 1,5 m till rygg/baksidan. För övrigt behöver du gummimatta och rullkniv, symaskin, sytråd, sax, en

Läs mer

Sömnad: Huva till hushållsassistent. Den här metoden kan du använda till alla möjliga huvar: symaskin, matberedare mm.

Sömnad: Huva till hushållsassistent. Den här metoden kan du använda till alla möjliga huvar: symaskin, matberedare mm. Den här metoden kan du använda till alla möjliga huvar: symaskin, matberedare mm. Du behöver: måttband/tumstock, tyger, tjockt bomullsgarn, sax, linjal, blyertspenna, symaskin, strykbräda och strykjärn,

Läs mer

Se till att ingen sömsmån blir för lång så att det sträcker sig förbi diket som du ska sy i.

Se till att ingen sömsmån blir för lång så att det sträcker sig förbi diket som du ska sy i. Om det bildas jack i kanten på stycket så putsar jag ner jacket. Se till att ingen sömsmån blir för lång så att det sträcker sig förbi diket som du ska sy i. Pressa på täcket lite och försäkra dig om att

Läs mer

Viking Björk. Strand-dress 1409-1A

Viking Björk. Strand-dress 1409-1A Strand-dress 1409-1A Storlekar-1-3-6-9-12mån-2år Övervidd-40-43-47-51-55-60 cm Hel längd-40-43-46-49-52-55 cm Benlängd-5-6-7-8-9-10 cm Beige nr 507-1-1-2-2-2-2nystan Ljusrosa nr 565-1-1-1-1-1nystan Rosa

Läs mer

Sy kapell själv. dumsnålt eller smart? Praktiskt gör det själv. Projektet i korthet

Sy kapell själv. dumsnålt eller smart? Praktiskt gör det själv. Projektet i korthet Praktiskt gör det själv Sy kapell själv dumsnålt eller smart? Projektet i korthet Svårighetsgrad Medel I vintras köpte jag och min man en Terhi 50 för 000 kr. Ett kanonpris tyckte vi. Dynorna och kapellet

Läs mer

Viking Balder 0814-1 Kjol, mössa, vantar och filt

Viking Balder 0814-1 Kjol, mössa, vantar och filt Viking Balder 0814-1 Kjol, mössa, vantar och filt Storlekar 6 mån 12 mån 18 mån 2 år 4 år KJOL Övervidd 48 50 53 55 58 cm Hellängd 32 35 38 40 44 cm JACKA Övervidd 56 60 63 66 70 cm Hellängd: 25 30 33

Läs mer

Smygmaskvirkade vantar

Smygmaskvirkade vantar Smygmaskvirkade vantar Virka luftmaskor, och gör luftmaskkedjan så lång, att den når 1 ½ varv runt handen, där den är bredast, vid tumleden. Jag har ett 3-trådigt garn och virknål nummer 5 ½. Det blev

Läs mer

Triss i prydnadskuddar

Triss i prydnadskuddar Triss i prydnadskuddar Prydnadskuddar med julmotiv är det perfekta sättet att sätta en personlig prägel på hemmet. Men din Husqvarna Viking symaskin är det enkelt att sy kuddar. Nedan finner du steg för

Läs mer

Att laga stickade sockor

Att laga stickade sockor Du behöver: lagningsgarn, gärna med syntetfibrer i ex.vis akryl, eller polyamid, strumpstickor, stoppnål med trubbig spets, sax, måttband. Personens fotmått är också bra att ha. Det här garnet köpte jag

Läs mer

6. Sy sedan ihop innerbenssömmarna enligt markeringar. 7. Nu ska du sätta ihop byxbenen. Vänd ena benet ut

6. Sy sedan ihop innerbenssömmarna enligt markeringar. 7. Nu ska du sätta ihop byxbenen. Vänd ena benet ut SY, SY, SY BYXOR 1 BYXOR ATT TÄNKA PÅ Tygåtgång Beräknad på tygbredd 140 cm i storlek M. Du behöver ca 1,5 m tyg + fickfoder, detta är generöst räknat. Innan du köper eller klipper av tyget vid nedan beräknad

Läs mer

Trikåtröjor för barn

Trikåtröjor för barn Trikåtröjor för barn Flicktröja Sömnadsmaterial Burda-mönster 9614 version A Grönt trikåtyg till fram- och baksida, rosa tyg till den ena ärmen och mörkgult tyg till den andra (se mönsterdelarna för tygåtgång)

Läs mer

Hur man syr en TUNIKA

Hur man syr en TUNIKA Hur man syr en TUNIKA Förord Detta är en guide för hur du syr en tunika för lajv eller medeltidsevent. Jag är inte tillräckligt påläst för att kunna påstå att den här modellen är historiskt korrekt men

Läs mer

Ett sommaröverkast av scrap quilt

Ett sommaröverkast av scrap quilt Jag har fått ihop 50 scrap-rutor och kompletterar med 50 enkelrutor med blommönster. För att det inte ska bli för oroligt så planerar jag att sy in enfärgade remsor mellan varje ruta. Har hittat ett par

Läs mer

Sy en kjol med fickor! 2013 Eva Söderberg

Sy en kjol med fickor! 2013 Eva Söderberg Sy en kjol med fickor! 2013 Eva Söderberg Börja med att lägga ut tyget dubbelvikt. Detta är inte riktigt helt i ena kanten men där kan jag lägga de små delarna när jag klippt de större. Prova att lägga

Läs mer

tutorial jazz me up storlek 32-60

tutorial jazz me up storlek 32-60 tutorial jazz me up storlek 32-60 Det här mönstret har olika variationsmöjligheter. Tre höjder på midjan. Två olika stora fickor, bakfickor. Tre längder på benen. Smalt med eller utan mudd eller utsvängt

Läs mer

Ser du tröjan framför dig? Skriv i så fall ner bokstaven för rätt tröja vid beskrivningarna nedan.

Ser du tröjan framför dig? Skriv i så fall ner bokstaven för rätt tröja vid beskrivningarna nedan. Vårrallyt 1999 Lagnummer:... Lagnamn:...... Beskrivning Ser du tröjan framför dig? Skriv i så fall ner bokstaven för rätt tröja vid beskrivningarna nedan. Svar Beskrivning 1... D Beskrivning 2...B Beskrivning

Läs mer

Roliga runda paket. Det här behöver du:

Roliga runda paket. Det här behöver du: Flera f ina inslagningstips Roliga runda paket Det här behöver du: Scotch tejp för presentinslagning Ett papper, ca 50 x 50 cm Sidenband, ca 3 cm brett En flaska (t ex vin, olivolja eller ett blockljus)

Läs mer

Att fälla in broderi i väska.

Att fälla in broderi i väska. 1 Du behöver: - ett broderi - en bit mönsterpapper, penna ev. märkpenna - yttertyg, jag har tagit en gammal duk, som är färgad - fodertyg, jag har tagit en begagnad gardin, som är färgad - symaskin med

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 SPEL 2 HEMINREDNING 3 KUDDAR. FIA med knuff MEMORY LUFFARSCHACK BILBANA KARAMELL SPELET SPELPÅSAR

INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 SPEL 2 HEMINREDNING 3 KUDDAR. FIA med knuff MEMORY LUFFARSCHACK BILBANA KARAMELL SPELET SPELPÅSAR 06 00 INNEHÅLLSFÖRTECKNING TIPS INFÖR SÖMNAD UR PÄRMEN 1 SPEL FIA med knuff MEMORY LUFFARSCHACK BILBANA KARAMELL SPELET SPELPÅSAR 2 HEMINREDNING TYGSKYLTAR TYGKORG KANTIG TYGKORG OVAL CD-MAPP SMART PÅSE

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2 PROVLAPPAR NYCKELSMYCKE ÅR 3. Start & Slut ATT SCRAPPA, SY OCH BRODERA ATT GÖRA EN VIKARIE-PÄRM

INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2 PROVLAPPAR NYCKELSMYCKE ÅR 3. Start & Slut ATT SCRAPPA, SY OCH BRODERA ATT GÖRA EN VIKARIE-PÄRM 08 00 INNEHÅLLSFÖRTECKNING TIPS INFÖR SÖMNAD UR PÄRMEN 1 VID VIKARIAT TIPS & BLANKETTER FÖR EN SEPARAT VIKARIEPÄRM ATT GÖRA EN VIKARIE-PÄRM VÄLKOMMEN (1-5 REGISTER) INFORMATION INOM SKOLAN UPPGIFTER /

Läs mer

Läggningsanvisning. Konsumentvinyl. Februari 2013

Läggningsanvisning. Konsumentvinyl. Februari 2013 Läggningsanvisning Konsumentvinyl Februari 2013 Läggning av konsumentvinyl 1. Städa det gamla golvet noga, så att inga gruskorn eller liknande finns kvar. Om du tänker lägga ditt plastgolv ovanpå en gammal

Läs mer

ull, 9% nylon), Viking Alpaca Superfine ( 100% alpaca superfine), Viking Naturgarn ( 100% ull ) à 50 gr nystan.

ull, 9% nylon), Viking Alpaca Superfine ( 100% alpaca superfine), Viking Naturgarn ( 100% ull ) à 50 gr nystan. Viking och Jacka 1215-1 Övervidd 112 120 134 cm Svart nr 303 8 8 9 nystan Brunt nr 736 8 9 10 nystan Lägg upp 56 60 66 maskor på st nr 10 och sticka resår med 2 till arbetet mäter ca 68 71 74 cm. Maska

Läs mer

Viking Björk bomull/merino

Viking Björk bomull/merino Viking Björk bomull/merino Tröja, kofta, byxor, mössa och sockor 1005-1 Storlekar: 3/6 9 12/18 mån 2 4 år Övervidd ca: 52 58 62 67 72 cm Hel längd ca: 24 29 33 36 40 cm längd ca: 20 22 25 28 31 cm Benlängd

Läs mer

Hantverk i skogsbrynet

Hantverk i skogsbrynet Växtfärg Papper, växter. Stormkök, konservburk att koka i ( så slipper ni färgad kastrull ). Gör så här: Plocka växter och växtdelar, blommor, blad eller bär. Samla dom färgvis. Ta ca 2 dl växter till

Läs mer

Paper Piecing, modell från boken A Quilter s Ark, av Rolfe, Isbn: 1-56477-197-0

Paper Piecing, modell från boken A Quilter s Ark, av Rolfe, Isbn: 1-56477-197-0 1 2 Den färdiga katten, utom svansen. Kalkera av delarna med alla siffror och markeringar på sybart mönsterpapper, sk. tissue. 3 Jag har valt tyger: gult till kattens bröst, rött till kroppen, grönt till

Läs mer

tutorial mister jogger storlek/eu size XS 6XL

tutorial mister jogger storlek/eu size XS 6XL tutorial mister jogger storlek/eu size XS 6XL Det här mönstret har olika variationsmöjligheter. Två höjder på midjan. Fickor, bakfickor, benfickor. Fyra längder på benen. Smalt eller brett byxben. Med

Läs mer

Loosen Up. 2 olika framstycken 2 olika bakstycken, brottarrygg eller vanlig Eu strl (US 12 months -14 years)

Loosen Up. 2 olika framstycken 2 olika bakstycken, brottarrygg eller vanlig Eu strl (US 12 months -14 years) Loosen Up 2 olika framstycken 2 olika bakstycken, brottarrygg eller vanlig Eu strl 80-164 (US 12 months -14 years) Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filen

Läs mer

Viking Kid Mohair och Viking Björk Tröja 1417-1

Viking Kid Mohair och Viking Björk Tröja 1417-1 Viking Kid Mohair och Viking Björk Tröja 1417-1 Storlekar: S- M- L- XL Övervidd: 93-105-117-128cm Hel längd: 65-66-67-68cm Ärmlängd: 50-51-52-53 cm GARNALTERNATIV : Viking Alpaca Maya ( 85% Kid Mohair

Läs mer

OBJEKT: MATERIAL: Förnyad soffklädsel. Soffan tapetserad med förstorade stråveck i polyamid.6,6 väv.

OBJEKT: MATERIAL: Förnyad soffklädsel. Soffan tapetserad med förstorade stråveck i polyamid.6,6 väv. INREDNING OBJEKT: Förnyad soffklädsel MATERIAL: Soffan tapetserad med förstorade stråveck i polyamid.6,6 väv. Foto Jan Töve Styling Gudrun Bonér & Anna Lidström REDESIGN:» Förstorad klassisk sömnadsteknik

Läs mer

overlock line Upptäck hemligheten bakom den perfekta kantavslutningen.

overlock line Upptäck hemligheten bakom den perfekta kantavslutningen. Sy som proffsen! overlock line Upptäck hemligheten bakom den perfekta kantavslutningen. hobbylock 2.0 coverlock coverlock 3.0 multifunktionell l snabb l exakt 4.0 Sy som proffsen! Upplev en ny generation

Läs mer

BY CAROLINE. MÅTT PÅ FILTEN För en babyfilt rekommenderar jag ett mått på ca 70x90 cm, men självklart är det du som designern som bestämmer :)

BY CAROLINE. MÅTT PÅ FILTEN För en babyfilt rekommenderar jag ett mått på ca 70x90 cm, men självklart är det du som designern som bestämmer :) BY CAROLINE Dags att skapa! BABYFILT / LAPPTÄCKE / SNUTTEFILT Här visar jag hur man kan sy ett lapptäcke. Om du vill sy en enkel filt, utan framstycke i form av lapptäcke, gå direkt till steg 10. Mönster

Läs mer

Bonad ca 21,5 x 21,5 cm. Du behöver ;

Bonad ca 21,5 x 21,5 cm. Du behöver ; 1 Bonad ca 21,5 x 21,5 cm Du behöver ; * Tyg till bakgrund 16,25 x 16,25 * Tyg till baksida 24 x 24 cm * Tyg till kantning 6,25 x tyg bredd (110 cm) * Vliesofix 10 cm * Diverse bitar tyg i olika färger

Läs mer

STICKBESKRIVNINGAR. www.katrinbawah.se

STICKBESKRIVNINGAR. www.katrinbawah.se KLÄNNINGAR KOLLEKTION STICKAT STICKBESKRIVNINGAR www.katrinbawah.se STICKBESKRIVNINGAR KLÄNNINGAR design: katrin bawah FÄRGSTARKT, FANTASIFULLT OCH INSPIRERANDE Så vill jag att min design uppfattas och

Läs mer

Ett litet kompendium för att börja Omskapa.

Ett litet kompendium för att börja Omskapa. Ett litet kompendium för att börja Omskapa. Det här kompendiet får inte spridas vidare utan att fråga The Wardrobe om lov. Maila till info@the-wardrobe.se om du har frågor eller vill sprida detta vidare.

Läs mer

Bonad ca 21,5 x 21,5 cm. Du behöver ;

Bonad ca 21,5 x 21,5 cm. Du behöver ; 1 Bonad ca 21,5 x 21,5 cm Du behöver ; * Tyg till bakgrund 16,25 x 16,25 * Tyg till baksidan 24 x 24 cm * Tyg till kantning 6,25 x tyg bredd (110 cm) * Vliesofix 10 cm * Diverse bitar tyg i olika färger

Läs mer

tutorial gunsan storlek 32-60

tutorial gunsan storlek 32-60 tutorial gunsan storlek 32-60 Det här mönstret har olika variationsmöjligheter. Två längder. Rundad eller v-ringad urringning. Fäll in spets upptill/nertill för fin effekt. Passar bäst i tyg med tungt

Läs mer

Tutorial Av Marika ioma Lantz för HannasPysselstuga.se

Tutorial Av Marika ioma Lantz för HannasPysselstuga.se Fjärilalbum med tags Tutorial Av Marika ioma Lantz för HannasPysselstuga.se Materialet som jag använt: (Hittar du inte materialet i webshopen så kontakta Hanna så kan hon ordna det) Kartong eller annat

Läs mer

Montering luftspaltsbildande golv.

Montering luftspaltsbildande golv. Montering luftspaltsbildande golv. Det finns en lösning på gårdagens och morgondagens fuktproblem... Fuktskador kan bl.a. ge upphov till mögelbildning, rötsvampsangrepp, frostsprängningar. Fukt är en av

Läs mer

I n s t r u k t i o n s b o k

I n s t r u k t i o n s b o k Instruktionsbok SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Denna hushållssymaskin är konstruerad och byggd för att överensstämma med standard IEC/EN 60335--8. Nätanslutning Den här symaskinen får endast användas med den spänning

Läs mer

Måttinstruktioner 11/11/2013. AnySuit.se och HappyTie.se. Kroppsmått. Att förstå vid mätning. Exakta plaggmått. Plaggets längd

Måttinstruktioner 11/11/2013. AnySuit.se och HappyTie.se. Kroppsmått. Att förstå vid mätning. Exakta plaggmått. Plaggets längd Måttinstruktioner 1 AnySuit.se och HappyTie.se 2 AnySuit.se grundades 2007 och är en av de första skrädderierna på Internet. Tack vare vår långa erfarenhet har vi lärt oss kundens behov och att sy rätt

Läs mer

Loose and comfy. 2 olika urringningar 3 olika ärmlängder Alternativ för cold shoulder Storlek 34-54

Loose and comfy. 2 olika urringningar 3 olika ärmlängder Alternativ för cold shoulder Storlek 34-54 Loose and comfy 2 olika urringningar 3 olika ärmlängder Alternativ för cold shoulder Storlek 34-54 Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filen för eget privat

Läs mer

Tråckla kallas även förstygn eller rynksöm sy bara för hand upp ner, upp ner, upp ner

Tråckla kallas även förstygn eller rynksöm sy bara för hand upp ner, upp ner, upp ner Markering i mönstret när det finns en liten svart triangel i kanten av mönstret är det en markering som ska passa mot en söm eller en likadan markering på en annan del. Klipp ett litet jack i din sömsmån

Läs mer

Dessutom (utan mönster): Två 58 x 10 cm remsor för axelbanden (inklusive 1 cm sömsmån), slutlig bredd 3,8 cm.

Dessutom (utan mönster): Två 58 x 10 cm remsor för axelbanden (inklusive 1 cm sömsmån), slutlig bredd 3,8 cm. Jeanskjol Storlekar 34-46 Material: 0,9 1,1 m denimtyg, 150 cm brett (1,1 1,4 m vid 135 brett) 1 metallblixtlås, 16 cm 2 justerbara spännen 40 mm 2 snickarbyxknäppen 40 mm 3 jeansknappar Normal sytråd

Läs mer

Halterneck dress. 2 olika kjolar Fickor Eu strl (US 12 monts-14 years)

Halterneck dress. 2 olika kjolar Fickor Eu strl (US 12 monts-14 years) Halterneck dress 2 olika kjolar Fickor Eu strl 80-164 (US 12 monts-14 years) Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filen för eget privat bruk. Du får ej sälja,

Läs mer

Mini me dress. 3 olika ärmalternativ Fickor EU storlek (US size 12 months - 14 years)

Mini me dress. 3 olika ärmalternativ Fickor EU storlek (US size 12 months - 14 years) 3 olika ärmalternativ Fickor EU storlek 80-164 (US size 12 months - 14 years) Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filen för eget privat bruk. Du får ej

Läs mer

favoriter Familjens Härligt med hålmönster

favoriter Familjens Härligt med hålmönster Vårens nyheter! Tunn, men ändå varm, och så skön att du kommer att vilja ha den mest hela tiden. Bär den fint hålmönstrade mohairtröjan över ett linne eller en polotröja vi vågar nästan lova att du har

Läs mer

Täcke i opphämta Ett täcke med vinterfärger

Täcke i opphämta Ett täcke med vinterfärger Täcke i opphämta Ett täcke med vinterfärger Karen Sato Innehållsförteckning Inledning... 1 Inspiration... 2 En skiss till mitt täcke... 3 En skiss till baksidan av täcket... 4 Färgning till mitt täcke...

Läs mer

DK Kamille Kofta av Judy Furlong

DK Kamille Kofta av Judy Furlong DK Kamille Kofta av Judy Furlong Kamille Kofta av Judy Furlong Material och tillbehör Garn Färg & färgnr Åtgång Stickfasthet Stickor Tillbehör Storlek Instruktion Artesano DK Superfine Alpaca Biscuit SFN21

Läs mer

En snygg festklänning - av återbruk

En snygg festklänning - av återbruk En snygg festklänning - av återbruk Här är mönster och arbetsbeskrivning på denna ursnygga klänning av återbruk! Material du behöver: Här: En gardinlängd. Dold osynligt blixtlås 55. 1 st. hyska och hake

Läs mer

OBS! Läs igenom instruktionerna noga innan du mäter din patient, ha gärna måttblanketten nära till hands för att underlätta måttagningen.

OBS! Läs igenom instruktionerna noga innan du mäter din patient, ha gärna måttblanketten nära till hands för att underlätta måttagningen. MÅTTANVISNINGAR OBS! Läs igenom instruktionerna noga innan du mäter din patient, ha gärna måttblanketten nära till hands för att underlätta måttagningen. DET HÄR BEHÖVER DU VID MÅTTTAGNING Tunt måttband

Läs mer

yarndesign@mail.com Ulrika Pileborg, Visby Ni hittar mig på facebook-sidan Stickåvirk

yarndesign@mail.com Ulrika Pileborg, Visby Ni hittar mig på facebook-sidan Stickåvirk yarndesign@mail.com Ulrika Pileborg, Visby Ni hittar mig på facebook-sidan Stickåvirk Tre olika varianter av virkade torgvantar i tvinnat ullgarn. Tjocka, varma och mjuka. Garn: Viking of Norway, Naturgarn

Läs mer

KRAVNIVÅER. Åtvidabergs kommuns grundskolor SLÖJD. Reviderade 2009-04-02

KRAVNIVÅER. Åtvidabergs kommuns grundskolor SLÖJD. Reviderade 2009-04-02 KRAVNIVÅER Åtvidabergs kommuns grundskolor SLÖJD Reviderade 2009-04-02 Förord Välkommen att ta del av Åtvidabergs kommuns kravnivåer och bedömningskriterier för grundskolan. Materialet har tagits fram

Läs mer

Av: Mikaela Flodin, Facebook: Made by Mi Mönstergrupp, Instagram: Made.by.mi.

Av: Mikaela Flodin,   Facebook: Made by Mi Mönstergrupp, Instagram: Made.by.mi. Av: Mikaela Flodin, made.by.mi.87@gmail.com, https://designbymiblog.wordpress.com/ Facebook: Made by Mi Mönstergrupp, Instagram: Made.by.mi.design Storleksguide Mått*/Storlek 34 36 38 40 42 44 46 48 50

Läs mer

15-15. 15-15. (A-G) MINI ULL & MINI AKRYL alt BABY PASCAL A + B

15-15. 15-15. (A-G) MINI ULL & MINI AKRYL alt BABY PASCAL A + B 15-15 15-15. (A-G) MINI ULL & MINI AKRYL alt BABY PASCAL A + B G F D E C 15-15 BARBIEKLÄDER I MINI ELLER BABY PASCAL GARNKVALITÉ Mini Ull (100% ull) Mini Akryl (100% Akryl), 1 nyst ca 10 g = 36 m A. BRUDKLÄNNING

Läs mer

att utveckla din sömnadsförmåga och låta inspirationen ta dig dit du vill. PERFEKT PÅLITLIGHET

att utveckla din sömnadsförmåga och låta inspirationen ta dig dit du vill. PERFEKT PÅLITLIGHET Släpp loss PFAFF passport symaskiner levereras med en hårdhuv som skyddar symaskinen. Den ergonomiska utformningen gör maskinerna praktiska att transportera och enkla att förvara. Nu börjar resan! Tänk

Läs mer

High low dress. Kort fram och lång bak Fickor Eu strl (US 12 months - 14 years)

High low dress. Kort fram och lång bak Fickor Eu strl (US 12 months - 14 years) High low dress Kort fram och lång bak Fickor Eu strl 80-164 (US 12 months - 14 years) Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filen för eget privat bruk. Du

Läs mer

Stödstrumpor och Segelduk Brehms Spilerdug Tlf.: 57648351 E-mail: info@spilerdug.dk www.spilerdug.dk

Stödstrumpor och Segelduk Brehms Spilerdug Tlf.: 57648351 E-mail: info@spilerdug.dk www.spilerdug.dk Stödstrumpor och Segelduk Brehms Spilerdug Tlf.: 57648351 E-mail: info@spilerdug.dk www.spilerdug.dk Støttestrømper (Rev. 001) 1 I denne vägledning används ordet Stödstrumpa oavsett strumptyp. Val av segelduk

Läs mer

Av: Mikaela Flodin, https://designbymiblog.wordpress.com/ Facebook: Made by Mi Mönstergrupp, Instagram: Made.by.mi.

Av: Mikaela Flodin, https://designbymiblog.wordpress.com/ Facebook: Made by Mi Mönstergrupp, Instagram: Made.by.mi. Av: Mikaela Flodin, made.by.mi.87@gmail.com, https://designbymiblog.wordpress.com/ Facebook: Made by Mi Mönstergrupp, Instagram: Made.by.mi.design Storleksguide Storlek /Mått Bröst Midja Stuss Storlek

Läs mer

Av: Mikaela Flodin,

Av: Mikaela Flodin, Av: Mikaela Flodin, made.by.mi.87@gmail.com, https://designbymiblog.wordpress.com/ Översiktsbild vuxen Översiktsbild barn 2 INNAN DU BÖRJAR Sömsmån och fåll ingår ej. Gamma vuxen Gamma är en kofta/hood

Läs mer

HUR ANVÄNDS VAX? TRÅDEN DRAS ÖVER VAXET TVÅ TRE GÅNGER. OM VAXET ÄR MYCKET HÅRT KAN DU SEDAN DRA - 32 - - 17 -

HUR ANVÄNDS VAX? TRÅDEN DRAS ÖVER VAXET TVÅ TRE GÅNGER. OM VAXET ÄR MYCKET HÅRT KAN DU SEDAN DRA - 32 - - 17 - STYGN SOM MÖJLIGT DÄR DE KAN SYNAS FRÅN RÄTAN. MEDAN DE ANDRA STYGNEN SOM LÄGGS PRECIS I FÅLLENS VECK GÖRS LÄNGRE, ALLTEFTER TYGSORT. KORSAD FÅLLSÖM HUR ANVÄNDS VAX? OBSERVERA ATT DU SYR SÖMMEN FRÅN DIG

Läs mer

Instruktion G-vagn v. 0.1 Sida 1 av 6

Instruktion G-vagn v. 0.1 Sida 1 av 6 Instruktion G-vagn v. 0.1 Sida 1 av 6 INSTRUKTIONER G-VAGN Observera, instruktionen är helt nyskriven och uppdateras fortfarande. Titta på produktsidan på www.mollehem.se efter senaste versionen. HJÄLPMEDEL

Läs mer

KATALOG 1113 Viking Sportsgarn

KATALOG 1113 Viking Sportsgarn KATALOG 1113 Viking Sportsgarn Sittunderlag 1113-1 Storlek efter tovning: ca 50x40 cm Garnalternativ: Viking Alpacka Sport (40% ull, 30% alpacka, 30% nylon), Viking Sportsgarn ( 100% ull), Viking Sportsragg

Läs mer

Älvahäxan S e a s o n 2 0 1 3

Älvahäxan S e a s o n 2 0 1 3 Älvahäxan S e a s o n 2 0 1 3 T O O r d e r s e n d m a i l : l e a n a @ a l v a h a x a n. s e Mina kläder är sydda för att klara hårda tag, och linnekläderna går alltid att tvätta i maskin. De flesta

Läs mer

Slim fit joggers child

Slim fit joggers child Slim fit joggers child Alternativ för ficka. Storlek 80-164 Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filen för eget privat bruk. Du får ej sälja, byta eller

Läs mer

A-linje kjolen går att få ut på bredden upp till storlek 48, storlekarna över behöver dubbel längd.

A-linje kjolen går att få ut på bredden upp till storlek 48, storlekarna över behöver dubbel längd. Raglan dress 3 olika kjoldelar med längdalternativ 4 längdvarianter på överdel 4 olika ärm alternativ 2 olika halskragar, 2 sorters luvor Fickor och axeldetaljer. Storlek 34-54 Detta mönster är upphovsrättsskyddat

Läs mer

Hourglass mini dress. 2 olika ärmlängder Valfria colour blocks EU storlek (US size 12 months - 14 years)

Hourglass mini dress. 2 olika ärmlängder Valfria colour blocks EU storlek (US size 12 months - 14 years) 2 olika ärmlängder Valfria colour blocks EU storlek 80-164 (US size 12 months - 14 years) Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filne för eget privat bruk.

Läs mer

Njut god mat under bar himmel

Njut god mat under bar himmel Njut god mat under bar himmel Sy kuddar till picknicken Sy matchande kuddar till picknickfilten. Dekorera kuddtyget med läckra breda sömmar och passpoaler. Scandinavian Home Products AS/Janome/Marie Eivik

Läs mer

Det flexibla sättet att inreda med textil. Kirsch Flexi Tips & inspiration

Det flexibla sättet att inreda med textil. Kirsch Flexi Tips & inspiration Det flexibla sättet att inreda med textil. Kirsch Flexi Tips & inspiration 1 Här har vi använt fyra Flexiskenor som skarvats ihop, två böjar 90 och sju takfästen. Kirsch Flexi är, precis som det låter,

Läs mer

Luften trycker på allt omkring sig. När man blåser upp en ballong blir det högre lufttryck inne i ballongen än utanför.

Luften trycker på allt omkring sig. När man blåser upp en ballong blir det högre lufttryck inne i ballongen än utanför. Luft 1 Luft...2 Lufttryck...2 Lufttryck och väder...2 Minska lufttrycket...3 Luftmotstånd...3 Varm luft...3 Snurrande spiral...3 Varm luft och kall luft...4 Luft Luft väger Gör en balansvåg av en blompinne

Läs mer

Använd den senaste versionen av Adobe Reader.

Använd den senaste versionen av Adobe Reader. Summer Dream Alternativ för ficka. 2 olika klänningsmodeller 4 olika längder på klänningen 3 olika halsringningar 3 korta längder för t-shirt Storlek 34-54 Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made

Läs mer

Cool sekretär. Smart möbel Cool sekretär Vem behöver ett gigantiskt skrivbord med stora lådor och förvaring? En sekretär är betydligt enklare.

Cool sekretär. Smart möbel Cool sekretär Vem behöver ett gigantiskt skrivbord med stora lådor och förvaring? En sekretär är betydligt enklare. Cool sekretär Smart möbel Cool sekretär Vem behöver ett gigantiskt skrivbord med stora lådor och förvaring? En sekretär är betydligt enklare. 1 Inledning Stora lådor och fack är passé i tider när allt

Läs mer

Vintervärme 1 TAGGAR 2 COOLA 3 SPACE 4 FANTASI 5 TILLBEHÖR. Vintervärme 05 00 INNEHÅLLSFÖRTECKNING TIPS INFÖR SÖMNAD I FLEECE

Vintervärme 1 TAGGAR 2 COOLA 3 SPACE 4 FANTASI 5 TILLBEHÖR. Vintervärme 05 00 INNEHÅLLSFÖRTECKNING TIPS INFÖR SÖMNAD I FLEECE 05 00 INNEHÅLLSFÖRTECKNING TIPS INFÖR SÖMNAD I FLEECE 1 TAGGAR KAM LUVA SPIKE MÖSSA HELIKOPTER LUVA JOKER LUVA KUNGA LUVA 2 COOLA SKID LUVA RACKAR LUVA BÅT KEPA BUMP LUVA HÖST KEPA 3 SPACE VÄND LUVA med

Läs mer

JUNIOR. STORLEKAR: 38-86 cl

JUNIOR. STORLEKAR: 38-86 cl 91127 JUNIOR STORLEKAR: 38-86 cl A C D E B A C D B E Version 1 91127 BABYSET MED SNÖKRISTALLER OCH KNUTLUSER GARNKVALITÉ (A-E) Junior (70% Akryl, 30% Polyamid. Nystan Ca 50 g = 168 m) STORLEKAR (A) 38(44)50(56-62)68-74(80-86)

Läs mer

Av: Mikaela Flodin, https://designbymiblog.wordpress.com/

Av: Mikaela Flodin, https://designbymiblog.wordpress.com/ Av: Mikaela Flodin, made.by.mi.87@gmail.com, https://designbymiblog.wordpress.com/ INNAN DU BÖRJAR Sömsmån ingår ej. Lägg ej till sömsmån i halsen vid kantning, muddas halsen kan du behöva ringa ur ytterligare.

Läs mer

High low dress. 4 olika längder på överdelen 3 olika längder på kjolen Fickor Eu strl (US 4-28)

High low dress. 4 olika längder på överdelen 3 olika längder på kjolen Fickor Eu strl (US 4-28) High low dress 4 olika längder på överdelen 3 olika längder på kjolen Fickor Eu strl 34-58 (US 4-28) Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filen för eget

Läs mer

tutorial twisted storlek 32-60

tutorial twisted storlek 32-60 tutorial twisted storlek 32-60 Det här mönstret har ett antal olika variationsmöjligheter. Det finns två längder; kort eller lång tröja/jacka. Ärmen kan göras kort, 3/4 med mudd eller lång ärm. Krage eller

Läs mer

Slim fit joggers. Alternativ för ficka. Storlek 32-54

Slim fit joggers. Alternativ för ficka. Storlek 32-54 Slim fit joggers Alternativ för ficka. Storlek 32-54 Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filne för eget privat bruk. Du får ej sälja, byta eller dela mönstret

Läs mer

Förkunskaper Grundläggande kunskaper om längdmätning med standardiserade mått samt kartkunskaper.

Förkunskaper Grundläggande kunskaper om längdmätning med standardiserade mått samt kartkunskaper. Strävorna 4B Längdlådor... utvecklar sin förmåga att förstå, föra och använda logiska resonemang, dra slutsatser och generalisera samt muntligt och skriftligt förklara och argumentera för sitt tänkande....

Läs mer

Sammanfattning skelettet och muskler

Sammanfattning skelettet och muskler Sammanfattning skelettet och muskler Skelettet Om du inte hade något skelett skulle din kropp vara som en stor klump, men benen i ditt skelett är starka och hårda. Därför klarar de att hålla upp din kropp.

Läs mer

Design 1 PLANERING DESIGN & SÖMNAD AV KLÄDER 2 ARBETSPLAN

Design 1 PLANERING DESIGN & SÖMNAD AV KLÄDER 2 ARBETSPLAN 3 00 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 PLANERING DESIGN & SÖMNAD AV KLÄDER 2 ARBETSPLAN ORDLISTA TOPP & T-SHIRT KJOL ÖVERDELAR KJOL 3 DESIGN ANVÄNDA DESIGNMALL DAM HERR 4 MÅTT 5 MODELLFÖRÄNDRING 6 MODELLFÖRÄNDRING

Läs mer

ATT BRODERA PÅ FÄRDIGA PLAGG. Korsstygn

ATT BRODERA PÅ FÄRDIGA PLAGG. Korsstygn 8 ATT BRODERA PÅ FÄRDIGA PLAGG Korsstygn När man broderar korsstygn på ett färdigt plagg använder man stramalj, en väv, vilken man tråcklar fast ovanpå plagget och syr igenom. Det är lätt eftersom du syr

Läs mer

tutorial cumulus storlek XS 4XL

tutorial cumulus storlek XS 4XL tutorial cumulus storlek XS 4XL Det här mönstret har olika variationsmöjligheter. Lång eller kort modell. Krage, huva eller både krage och huva. Invändiga eller utvändiga fickor. Sömsmån ingår ej. Lägg

Läs mer

För att få till fina former på dina djur är det bra att tänka på att klippa bort överflödig sömsmån innan du vänder rätt.

För att få till fina former på dina djur är det bra att tänka på att klippa bort överflödig sömsmån innan du vänder rätt. 6 Trådriktning = riktningen som trådarna i väven i tyget har. Riktningen spelar ingen roll om du syr i fleece, men är viktig att tänka på om du väljer ett annat material. Väljer du ett vävt tyg måste alla

Läs mer

T u n i k o r, k j o l a r & S ä r k a r

T u n i k o r, k j o l a r & S ä r k a r T u n i k o r, k j o l a r & S ä r k a r S e a s o n 2 0 1 3 Välkommen till Älvahäxans katalog låt dig inspireras av kläder i rent linne, ren ull, äkta siden och sammet. Kläder av hög kvalitet i både material

Läs mer

Basic panties. Enkla trosor Str

Basic panties. Enkla trosor Str Basic panties Enkla trosor Str. 80-164 Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filen för eget privat bruk. Du får ej sälja, byta eller dela mönstret i någon

Läs mer

Lär känna din maskin. För sömmar i trikå och elastiska tyger. A14 Slingrande söm A För lagning och applikationer i elastiska material.

Lär känna din maskin. För sömmar i trikå och elastiska tyger. A14 Slingrande söm A För lagning och applikationer i elastiska material. SÖMMR Lär känna din maskin Söm Sömnr Sömnamn Pressarfot nvändning 1, 2, 3 Raksöm, nålen i vänster-, mitt- och högerläge För alla typer av sömnad. Tryck på stygnbredd och sidledes spegelvändning för att

Läs mer

VAL AV RÄTT NÅL/TYG/TRÅD

VAL AV RÄTT NÅL/TYG/TRÅD VAL AV RÄTT NÅL/TYG/TRÅD Schema för val av nål, tyg, tråd NÅLSTORLEK TYG TRÅD 9-11(65-75) 12(80) 14(90) 16(100) 18(110) Tunna tyger tunn bomull, voile, siden, muslin, interlocktrikå, bomullstrikå, trikå,

Läs mer

Installation av Värmefilm, värmefolie.

Installation av Värmefilm, värmefolie. Installation av Värmefilm, värmefolie. Till en början ska du se till att beställa rätt mängd material inför installationen. Se till att vara noggrann när du räknar, det kommer att löna sig i slutet. Fungera

Läs mer

SKAPA MED TOARULLAR! INSPIRATIONSHÄFTE, TOARULLAR DEL 1. Del 1. Härliga och roliga tips för dig och ditt kreativa barn.

SKAPA MED TOARULLAR! INSPIRATIONSHÄFTE, TOARULLAR DEL 1. Del 1. Härliga och roliga tips för dig och ditt kreativa barn. INSPIRATIONSHÄFTE, TOARULLAR DEL 1 SKAPA MED TOARULLAR! Del 1. Härliga och roliga tips för dig och ditt kreativa barn. COLORONA ÄR EN DEL AV RAHMQVISTGRUPPEN Färgglad fisk Toarulle Plast/papptallrik Häftapparat

Läs mer

Luftspaltbildande fuktspärr golv

Luftspaltbildande fuktspärr golv Fuktskyddssystem för Tak, Bygg och VA Luftspaltbildande fuktspärr golv Black Line Monteringsanvisning Det finns en lösning på gårdagens och morgondagens fuktproblem... Fuktskador kan bl.a. ge upphov till

Läs mer

TÄNK GRÖNT FÖR MILJÖVÄNLIG TVÄTT

TÄNK GRÖNT FÖR MILJÖVÄNLIG TVÄTT TVÄTTA SKÖTSELRÅD För att kläder och andra textiler ska hålla sig fräscha och fina länge, är det viktigt att tvätta och torka dem enligt skötselråden som finns i plaggen. Kläderna bör vara lättskötta.

Läs mer