Att montera lapptäcke utan vadd. Plocka fram de tyger du vill ha i täcket. Det du

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Att montera lapptäcke utan vadd. Plocka fram de tyger du vill ha i täcket. Det du"

Transkript

1 Plocka fram de tyger du vill ha i täcket. Det du behöver när du gör detta är: tyger, gärna gardiner, ej för nötta. Sytråd, symaskin, gummimatta och rullkniv, sax, säkerhetsnålar, måttband. Riv/klipp bort alla fållar. Smala fållar kan sedan användas till knytband mm Fållen följer ej trådraken här.

2 Sy ihop bakstyckets bitar och pressa isär.

3 Lägg bakstycket med avigan uppåt på golvet eller ett stort bord. Skarvsömmen bildar mittenlinje tvärsöver. Jag brukar pressa den lodräta linjen så jag får ett pressveck. Så sätter jag en säkerhetsnål precis där lodrät och vågrät mittlinje korsas. Den bit som ska bli centrum på framsidan får säkerhetsnålar på mittenlinjerna lodrätt och vågrätt.

4 Vik centrumbiten på mitten med avigan utåt och lägg viket mot skarvsömmen på baksidestyget. Försök att få både lodrät och vågrät mittenlinje att överensstämma för de två tygerna.

5 Släta ut tygerna så att de ligger så slätt som möjligt inför nålningen. (Suck) Ibland får man hjälp Nåla fast centrumtyget på baksidestyget.

6 Eftersom baksidestyget är mycket längre än centrumbiten, så måste jag hitta på något sätt att pejla in de två tygernas mittmarkeringar. Min 60 cm-linjal får duga, fast den inte räcker hela vägen. T.h. Här mäter jag ut hur långt täcket ska bli och baksidestyget är alldeles för långt. Jag mäter var jag ska riva av det. Jag tänker sy täcksömmarna i den smala randen mellan rosenbårderna.

7 Börjar att nåla mellan de tänkta sömnadsränderna. Först nålar jag bara på var sida om där jag ska börja sy. HÄR ska jag sy! Javisst ja, jag satte ju en säkerhetsnål där mittenlinjerna korsade varandra på baksidan. Den måste jag ju ta bort, för annars syr jag väl i den

8 Bort far den! Här ser du ordningen och riktning för täckstickningen.

9 Låt säkerhetsnålarna sitta i så länge som möjligt. Om man tar ur nålarna för tidigt så kan tyget sticka iväg och sömmen blir sned och vind. När du ska sy söm nummer två, så börja strax innan söm nr 1:s start (trådänden), så att de båda sömmarna ligger lite omlott, för då slipper du fästa genom att sy fram och bak, vilket kan se klumpigt ut i täcket. Putsa trådändarna.

10 Innan du sätter i nästa rad med säkerhetsnålar: släta ut tygerna så att inget veck uppstår. Svart pil: förra sömmen, vit pil: ny söm.

11 Släta till, sätt i nål. För att inte tygerna ska skjuta sig för mycket: pressa arbetet åt varsitt håll med händerna när du syr, utan att störa matningen på maskinen. Putsa trådändar. När hela mittpartiet är täckstickat så ska du vändsy remsor runt om som i stockhusrutor. Så nu måste du bestämma dig för vilket tyg du ska ha och i vilken ordning remsorna ska sys på, samt vilken bredd de ska ha. Att sy smala remsor och växla om med breda ger en viss rytm, som kan vara dekorativ.

12 Jag provar mig fram med lite olika tyger, få se vilken jag tycker bäst om. Jag fastnar för en blå remsa och skär den 5 cm bred. Det finns ingen aviga och räta på det här tyget, så jag måste ha en speciell metod för att få sömsmånerna åt samma håll när jag syr ihop remsorna. Se bilden till vänster. Till höger: när du lägger in remsorna under pressarfoten, så ska den undre ligga med rätsidan uppåt och den övre med avigsidan uppåt.

13 När alla sömmar är sydda, så hänger remsorna ihop som en hula-hula-kjol. Skrapa isär sömsmånerna. Dags att sy fast remsan runt mittpartiet. Se till så remsan ligger ca 1-2 cm ovanför starten på sömmen. Det är för att den inte ska bli för kort när sömmen är sydd. Lägg remsan utmed kanten på mittpartiet. Var noga med att du kan se lite av det undre tyglagret, så du vet att du får med det i sömmen. Jag syr fast remsan med 1 cm sömsmån, dvs ca 2 mm utanför pressarfotens högra kant.

14 Här kan du se att det undre tyget har blivit rivet i kanten. Då bortser jag från fransen som uppstår och lägger remsan utmed där det fasta tyget har sin början. Jag låter remsan ligga löst, om mittenpartiet har en täckstickningssöm tillräckligt långt ut mot tygkanten, så den inte kan krypa och korva sig när jag börjar sy. I slutet av sömmen låter jag remsan sticka ut ca 1-2 cm utanför mittenpartiet. T.h: här syns det att jag har sytt långsidorna på mittenpartiet, så nu är det dags för kortsidorna. Orsaken till att jag syr åt ena hållet först och inte runt om direkt är, att jag vill pressa ut remsorna först innan jag syr en söm som korsar de förra remsorna. Putsar trådar och pressa ut remsan.

15 Kortsidornas remsor ska sys. Här ser man att mittenpartiets tygkant inte är riktigt rak, så jag måste lägga remsan lite längre in, för att remsan ska bli så rakt fastsydd som möjligt. Den kommer att svänga ändå, utom min kontroll. Den vita markeringen visar var trådraken går på mittenpartiets tyg. Jag startar med remsan lite ovanför.

16 Dags för remsa nummer 2. När man syr stockhusruta så bör man lägga remsorna på baksidestygets trådrak så mycket som möjligt. Till höger ser man att det inte kommer att gå. Jag har lagt den gröna remsan kant i kant med den blåa, utpressade och den har hamnat snett. Alternativet är att sprätta lös den blåa remsan och sy fast den trådrakt, men jag väljer att fortsätta så får jag se hur det blir. här ser man att den blåa remsan är svängd och då följer de andra remsorna med. Jag har nu lagt ut ett tyg som ska bli en bredare remsa. När jag ska skära remsan, så upptäcker jag att tygets mönster är snett och kröker sig, så det kommer att se konstigt ut när remsorna är skurna, om jag skär från stadkant till stadkant, så jag väljer att skära tyget på längden istället. Fördelen är att jag får en remsa nästan helt utan skarvar.

17 Remsan sydd och utpressad. Här syns att jag har låtit remsan sticka ut utanför den föregående remsan. Jag lägger ut nästa tyg och kollar hur det blir. Njaä. När jag har sytt den breda remsan och pressat ut den, så måste jag nåla fast ytterkanten för att inte remsans tyg ska börja glida iväg när jag syr. Jag nålar en bit in på remsan, så att det finns utrymme för ny remsa och pressarfot på maskinen.

18 Nästa remsa: kolla att den kommer så trådrakt mot baktyget som möjligt. Här ser man att baktygets trådrak inte stämmer överens med remsans kant. Jag har ritat med blyerts för att det ska bli tydligt.

19 Jag väljer att lägga nästa remsa så trådrakt som möjligt och det betyder att den breda remsan kommer att bli lite sned. Jag har ritat ut trådraken en bit utanför på baksidestyget. När jag sedan syr fast nästa remsa, så håller jag koll på avståndet mellan remsa och ritning. Då hamnar remsan trådrakt.

20 lite sned blev den. När jag ska sy tvärs över en bred remsa, så kan det bli knepigt att få den i linje med övriga tygkanter. Jag lägger en längre linjal utmed tygkanten och tvärs över nya remsan och ritar med blyerts. Då har jag en linje att följa med nästa remsa som ska sys fast.

21 Nu är det dags att sy fast kantremsan som ska gå runt kanten av täcket. Jag klipper rent alla kanter så att de kommer i linje med baktygets kanter. Men först ska det sys en säkerhetssöm igenom alla tyglager. Ställ in raksömmen på längd 4 och sy först en kantsöm igenom alla tyglager innan du klipper rent kanten. Ibland uppstår det små veck i sömmen. Det gör inte så mycket, de har en tendens att försvinna i den fortsatta hanteringen.

22 När sömmen är på plats, kan man klippa rent. Klipp medsols med höger hand, så arbetet kommer mot baksidan av handen och den vänstra handen kan hålla i det som ska klippas bort. Det blir färre missöden då. Om du vill att kanten ska vara ca 1,5 cm bred när den är färdig, så räkna med 4 gånger så bred remsa, gärna plus 1 cm för tjockleken i arbetet. Jag har skurit min remsa 7 cm bred. Skarva den som de smala remsorna. Har du ett tyg med tydligt avigsida, så är det lätt att se hur du sätter ihop remsorna vid skarvningen. Räta mot räta. Klipp isär remsorna.

23 Skrapa isär sömsmånerna med nageln. Börja med baksidan: lägg kantremsan mitt på en sida (inte i hörn) och vik den första änden uppåt. När man har sytt hela varvet runt, så hamnar den sista änden över den första och sys fast. När man viker över remsan på framsidan, så är skarven övervikt och färdig. Det finns många sätt att förena ändarna på en kantremsa, och detta är mitt.

24 När man kommer fram till hörnet, så stannar man med sömmen och fäster den en sömsmånsbredd från den andra kanten. Se nålarna. Pilen visar nästa kant. Till höger: Vik remsan vid nålen och lyft upp viket mot den nyss sydda kanten. Lyft! När man tittar under remsan så ligger den i tre lager med ett snett vik. Det viket ska bli det sneda hörnet när man har vänt upp remsan på framsidan av arbetet. Nästa sida sys ända ut från kanten, så att viket under säkras. Skrapa isär alla skarvsömmar och sy över dem.

25 När alla sidor är sydda vänder man på arbetet så att man får framsidan uppåt. Kantremsan ska nu vändas upp och sys fast på framsidan. Här syns tydligt det sneda hörnet. När kantremsan är vänd mot framsidan, så ska det finnas tillräckligt med remsa för att kunna vika den dubbelt innan man syr fast. Om remsan blir så smal att man bara kan vika en liten invikning, så riskerar sömmen att sära på sig eller också känner man att kanten täcket inte är jämn. Pressa ut kantremsan slätt från baksidan av täcket. Jag använder en rörelse med järnet som går inifrån täcket och utåt, för att det inte ska bli en massa veck i den första sömmen. Kantremsan vik sedan jäms med täckets ytterkant inåt igen mot täckets framsida.

26 Pressa Pressa varvet runt. Här ser man det sneda hörnet som dyker upp. Vik den utskjutande remsan mitt på och vik in den mot framsidan, nåla fast.

27 När jag nålar, så sätter jag först ett par nålar med ca 40 avstånd från varandra. Sedan sätter jag en nål mitt på avståndet, samt ett par nålar till mitt emellan de nya nålarna. På så sätt fördelas ev. bubblor i remsan jämnt över avståndet. Jag lämnar hörnen till sist. Vik remsan dubbel runt hörnet. Lägg först ner ena sidans dubbelvikta remsa och nåla fast. Vänd runt hörnet och nåla den andra sidan.

28 Sök fram en tråd så nära kantremsan i färg som möjligt. Försök att hitta ett märke på pressarfoten som du kan följa när du kantstickar remsan. Sömmen bör komma ca 2 mm från den inre vikta kanten.

29 Resultatet: ett överkast som har lapptäckesmönster, men som är lättare att vika, förvara och tvätta i maskin I. Sturesson

T-tunika med formremsa i halsringningen

T-tunika med formremsa i halsringningen Du behöver: begagnade tyger. Jag har en gardin och ett par shorts. Symaskin och matchande tråd, pappersoch tygsax, knappnålar, måttband, strykjärn och strykbräda, mellanlägg/fliselin till halsremsan. Synål.

Läs mer

Klädsömnad: haremsbyxor

Klädsömnad: haremsbyxor De här byxorna är superbekväma! Du behöver: bomulls- eller linnetyg, gärna begagnat. Jag har tagit en gardinlängd som jag hittat på Kupan. Den låg i lådan för mattrasor; en hel kasse för 20 kronor. Så

Läs mer

LINNE MED SNEDREMSA I HALS- OCH ÄRMHÅL

LINNE MED SNEDREMSA I HALS- OCH ÄRMHÅL Du behöver: urklippta delar till ett linne + extra tyg till snedremsor (ca 50 x 50 cm), symaskin och matchande tråd, sax, knappnålar, synål, måttband, strykjärn och strykbräda. Köpta snedremsor använder

Läs mer

Mapp till Art Journal eller vad du vill

Mapp till Art Journal eller vad du vill Du behöver: tyg, täckfoder, mellanlägg/vliseline, kartong, symaskin, sax, knappnålar, penna, ev. linjal. Tunt bomullsgarn och en vass nål med stort öga. Jag har använt en gammal gardin, fodret ur en jacka,

Läs mer

Se till att ingen sömsmån blir för lång så att det sträcker sig förbi diket som du ska sy i.

Se till att ingen sömsmån blir för lång så att det sträcker sig förbi diket som du ska sy i. Om det bildas jack i kanten på stycket så putsar jag ner jacket. Se till att ingen sömsmån blir för lång så att det sträcker sig förbi diket som du ska sy i. Pressa på täcket lite och försäkra dig om att

Läs mer

SY, SY, SY VINDJACKA

SY, SY, SY VINDJACKA SY, SY, SY VINDJACKA 1 VINDJACKA ATT TÄNKA PÅ Tygåtgång Beräknad på tygbredd 140 cm i storlek M. Jacka ca 2.8 m tyg + mudd och foder, detta är generöst räknat. Innan du köper eller klipper av tyget vid

Läs mer

Att kvilta och montera täcke med vadd

Att kvilta och montera täcke med vadd Till det här täcket har jag använt resttyger från andra projekt, 2 gamla istoppstäcken, 2 gardiner 2 x 1,5 m till rygg/baksidan. För övrigt behöver du gummimatta och rullkniv, symaskin, sytråd, sax, en

Läs mer

SVARTSTICK mönstret taget ur boken Svartstick av Anna Hådell, isbn: 91-36-01295-5

SVARTSTICK mönstret taget ur boken Svartstick av Anna Hådell, isbn: 91-36-01295-5 SVARTSTICK mönstret taget ur boken Svartstick av Anna Hådell, isbn: 91-36-01295-5 1 Material: Broderilinne, 10-11 trådar/cm Moulinégarn, 2 deltrådar av 6, valfri färg Inköpsställen: närmaste handarbetsaffär.

Läs mer

Sömnad: Huva till hushållsassistent. Den här metoden kan du använda till alla möjliga huvar: symaskin, matberedare mm.

Sömnad: Huva till hushållsassistent. Den här metoden kan du använda till alla möjliga huvar: symaskin, matberedare mm. Den här metoden kan du använda till alla möjliga huvar: symaskin, matberedare mm. Du behöver: måttband/tumstock, tyger, tjockt bomullsgarn, sax, linjal, blyertspenna, symaskin, strykbräda och strykjärn,

Läs mer

Vintervärme 1 TAGGAR 2 COOLA 3 SPACE 4 FANTASI 5 TILLBEHÖR. Vintervärme 05 00 INNEHÅLLSFÖRTECKNING TIPS INFÖR SÖMNAD I FLEECE

Vintervärme 1 TAGGAR 2 COOLA 3 SPACE 4 FANTASI 5 TILLBEHÖR. Vintervärme 05 00 INNEHÅLLSFÖRTECKNING TIPS INFÖR SÖMNAD I FLEECE 05 00 INNEHÅLLSFÖRTECKNING TIPS INFÖR SÖMNAD I FLEECE 1 TAGGAR KAM LUVA SPIKE MÖSSA HELIKOPTER LUVA JOKER LUVA KUNGA LUVA 2 COOLA SKID LUVA RACKAR LUVA BÅT KEPA BUMP LUVA HÖST KEPA 3 SPACE VÄND LUVA med

Läs mer

Triss i prydnadskuddar

Triss i prydnadskuddar Triss i prydnadskuddar Prydnadskuddar med julmotiv är det perfekta sättet att sätta en personlig prägel på hemmet. Men din Husqvarna Viking symaskin är det enkelt att sy kuddar. Nedan finner du steg för

Läs mer

Ett sommaröverkast av scrap quilt

Ett sommaröverkast av scrap quilt Jag har fått ihop 50 scrap-rutor och kompletterar med 50 enkelrutor med blommönster. För att det inte ska bli för oroligt så planerar jag att sy in enfärgade remsor mellan varje ruta. Har hittat ett par

Läs mer

burda easy fashion E 971 Downloadmönster Tunikaklänningar beskrivning A C

burda easy fashion E 971 Downloadmönster Tunikaklänningar beskrivning A C burda easy fashion E 971 Downloadmönster Tunikaklänningar beskrivning Storlek 34, 36, 38, 40, 42, 44 Längd från midjan: 59 cm, B, D, E 47 cm, 41 cm Material:, Brunmönstrad tunika, från sid 12 Sidenbatist,

Läs mer

Trikåtröjor för barn

Trikåtröjor för barn Trikåtröjor för barn Flicktröja Sömnadsmaterial Burda-mönster 9614 version A Grönt trikåtyg till fram- och baksida, rosa tyg till den ena ärmen och mörkgult tyg till den andra (se mönsterdelarna för tygåtgång)

Läs mer

6. Sy sedan ihop innerbenssömmarna enligt markeringar. 7. Nu ska du sätta ihop byxbenen. Vänd ena benet ut

6. Sy sedan ihop innerbenssömmarna enligt markeringar. 7. Nu ska du sätta ihop byxbenen. Vänd ena benet ut SY, SY, SY BYXOR 1 BYXOR ATT TÄNKA PÅ Tygåtgång Beräknad på tygbredd 140 cm i storlek M. Du behöver ca 1,5 m tyg + fickfoder, detta är generöst räknat. Innan du köper eller klipper av tyget vid nedan beräknad

Läs mer

Paper Piecing, modell från boken A Quilter s Ark, av Rolfe, Isbn: 1-56477-197-0

Paper Piecing, modell från boken A Quilter s Ark, av Rolfe, Isbn: 1-56477-197-0 1 2 Den färdiga katten, utom svansen. Kalkera av delarna med alla siffror och markeringar på sybart mönsterpapper, sk. tissue. 3 Jag har valt tyger: gult till kattens bröst, rött till kroppen, grönt till

Läs mer

Sy kapell själv. dumsnålt eller smart? Praktiskt gör det själv. Projektet i korthet

Sy kapell själv. dumsnålt eller smart? Praktiskt gör det själv. Projektet i korthet Praktiskt gör det själv Sy kapell själv dumsnålt eller smart? Projektet i korthet Svårighetsgrad Medel I vintras köpte jag och min man en Terhi 50 för 000 kr. Ett kanonpris tyckte vi. Dynorna och kapellet

Läs mer

Smygmaskvirkade vantar

Smygmaskvirkade vantar Smygmaskvirkade vantar Virka luftmaskor, och gör luftmaskkedjan så lång, att den når 1 ½ varv runt handen, där den är bredast, vid tumleden. Jag har ett 3-trådigt garn och virknål nummer 5 ½. Det blev

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 SPEL 2 HEMINREDNING 3 KUDDAR. FIA med knuff MEMORY LUFFARSCHACK BILBANA KARAMELL SPELET SPELPÅSAR

INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 SPEL 2 HEMINREDNING 3 KUDDAR. FIA med knuff MEMORY LUFFARSCHACK BILBANA KARAMELL SPELET SPELPÅSAR 06 00 INNEHÅLLSFÖRTECKNING TIPS INFÖR SÖMNAD UR PÄRMEN 1 SPEL FIA med knuff MEMORY LUFFARSCHACK BILBANA KARAMELL SPELET SPELPÅSAR 2 HEMINREDNING TYGSKYLTAR TYGKORG KANTIG TYGKORG OVAL CD-MAPP SMART PÅSE

Läs mer

Hur man syr en TUNIKA

Hur man syr en TUNIKA Hur man syr en TUNIKA Förord Detta är en guide för hur du syr en tunika för lajv eller medeltidsevent. Jag är inte tillräckligt påläst för att kunna påstå att den här modellen är historiskt korrekt men

Läs mer

Bonad ca 21,5 x 21,5 cm. Du behöver ;

Bonad ca 21,5 x 21,5 cm. Du behöver ; 1 Bonad ca 21,5 x 21,5 cm Du behöver ; * Tyg till bakgrund 16,25 x 16,25 * Tyg till baksidan 24 x 24 cm * Tyg till kantning 6,25 x tyg bredd (110 cm) * Vliesofix 10 cm * Diverse bitar tyg i olika färger

Läs mer

Bonad ca 21,5 x 21,5 cm. Du behöver ;

Bonad ca 21,5 x 21,5 cm. Du behöver ; 1 Bonad ca 21,5 x 21,5 cm Du behöver ; * Tyg till bakgrund 16,25 x 16,25 * Tyg till baksida 24 x 24 cm * Tyg till kantning 6,25 x tyg bredd (110 cm) * Vliesofix 10 cm * Diverse bitar tyg i olika färger

Läs mer

Sy en kjol med fickor! 2013 Eva Söderberg

Sy en kjol med fickor! 2013 Eva Söderberg Sy en kjol med fickor! 2013 Eva Söderberg Börja med att lägga ut tyget dubbelvikt. Detta är inte riktigt helt i ena kanten men där kan jag lägga de små delarna när jag klippt de större. Prova att lägga

Läs mer

Montering luftspaltsbildande golv.

Montering luftspaltsbildande golv. Montering luftspaltsbildande golv. Det finns en lösning på gårdagens och morgondagens fuktproblem... Fuktskador kan bl.a. ge upphov till mögelbildning, rötsvampsangrepp, frostsprängningar. Fukt är en av

Läs mer

Att laga stickade sockor

Att laga stickade sockor Du behöver: lagningsgarn, gärna med syntetfibrer i ex.vis akryl, eller polyamid, strumpstickor, stoppnål med trubbig spets, sax, måttband. Personens fotmått är också bra att ha. Det här garnet köpte jag

Läs mer

Viking Björk. Strand-dress 1409-1A

Viking Björk. Strand-dress 1409-1A Strand-dress 1409-1A Storlekar-1-3-6-9-12mån-2år Övervidd-40-43-47-51-55-60 cm Hel längd-40-43-46-49-52-55 cm Benlängd-5-6-7-8-9-10 cm Beige nr 507-1-1-2-2-2-2nystan Ljusrosa nr 565-1-1-1-1-1nystan Rosa

Läs mer

Täcke i opphämta Ett täcke med vinterfärger

Täcke i opphämta Ett täcke med vinterfärger Täcke i opphämta Ett täcke med vinterfärger Karen Sato Innehållsförteckning Inledning... 1 Inspiration... 2 En skiss till mitt täcke... 3 En skiss till baksidan av täcket... 4 Färgning till mitt täcke...

Läs mer

15-15. 15-15. (A-G) MINI ULL & MINI AKRYL alt BABY PASCAL A + B

15-15. 15-15. (A-G) MINI ULL & MINI AKRYL alt BABY PASCAL A + B 15-15 15-15. (A-G) MINI ULL & MINI AKRYL alt BABY PASCAL A + B G F D E C 15-15 BARBIEKLÄDER I MINI ELLER BABY PASCAL GARNKVALITÉ Mini Ull (100% ull) Mini Akryl (100% Akryl), 1 nyst ca 10 g = 36 m A. BRUDKLÄNNING

Läs mer

Viking Balder 0814-1 Kjol, mössa, vantar och filt

Viking Balder 0814-1 Kjol, mössa, vantar och filt Viking Balder 0814-1 Kjol, mössa, vantar och filt Storlekar 6 mån 12 mån 18 mån 2 år 4 år KJOL Övervidd 48 50 53 55 58 cm Hellängd 32 35 38 40 44 cm JACKA Övervidd 56 60 63 66 70 cm Hellängd: 25 30 33

Läs mer

Att fälla in broderi i väska.

Att fälla in broderi i väska. 1 Du behöver: - ett broderi - en bit mönsterpapper, penna ev. märkpenna - yttertyg, jag har tagit en gammal duk, som är färgad - fodertyg, jag har tagit en begagnad gardin, som är färgad - symaskin med

Läs mer

I n s t r u k t i o n s b o k

I n s t r u k t i o n s b o k Instruktionsbok SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Denna hushållssymaskin är konstruerad och byggd för att överensstämma med standard IEC/EN 60335--8. Nätanslutning Den här symaskinen får endast användas med den spänning

Läs mer

Ser du tröjan framför dig? Skriv i så fall ner bokstaven för rätt tröja vid beskrivningarna nedan.

Ser du tröjan framför dig? Skriv i så fall ner bokstaven för rätt tröja vid beskrivningarna nedan. Vårrallyt 1999 Lagnummer:... Lagnamn:...... Beskrivning Ser du tröjan framför dig? Skriv i så fall ner bokstaven för rätt tröja vid beskrivningarna nedan. Svar Beskrivning 1... D Beskrivning 2...B Beskrivning

Läs mer

overlock line Upptäck hemligheten bakom den perfekta kantavslutningen.

overlock line Upptäck hemligheten bakom den perfekta kantavslutningen. Sy som proffsen! overlock line Upptäck hemligheten bakom den perfekta kantavslutningen. hobbylock 2.0 coverlock coverlock 3.0 multifunktionell l snabb l exakt 4.0 Sy som proffsen! Upplev en ny generation

Läs mer

Att konstruera en T-tunika med fyrkantigt halshål

Att konstruera en T-tunika med fyrkantigt halshål Du behöver: mönsterpapper eller vanligt papper stort format, blyertspenna, linjal minst 30 cm, måttband. Mått som du behöver: huvudomfång, hals-axel-handledsmått, överkropp över axlarna, skjortlängd, mått

Läs mer

Läggningsanvisning. Konsumentvinyl. Februari 2013

Läggningsanvisning. Konsumentvinyl. Februari 2013 Läggningsanvisning Konsumentvinyl Februari 2013 Läggning av konsumentvinyl 1. Städa det gamla golvet noga, så att inga gruskorn eller liknande finns kvar. Om du tänker lägga ditt plastgolv ovanpå en gammal

Läs mer

Luftspaltbildande fuktspärr golv

Luftspaltbildande fuktspärr golv Fuktskyddssystem för Tak, Bygg och VA Luftspaltbildande fuktspärr golv Black Line Monteringsanvisning Det finns en lösning på gårdagens och morgondagens fuktproblem... Fuktskador kan bl.a. ge upphov till

Läs mer

tutorial jazz me up storlek 32-60

tutorial jazz me up storlek 32-60 tutorial jazz me up storlek 32-60 Det här mönstret har olika variationsmöjligheter. Tre höjder på midjan. Två olika stora fickor, bakfickor. Tre längder på benen. Smalt med eller utan mudd eller utsvängt

Läs mer

Tråckla kallas även förstygn eller rynksöm sy bara för hand upp ner, upp ner, upp ner

Tråckla kallas även förstygn eller rynksöm sy bara för hand upp ner, upp ner, upp ner Markering i mönstret när det finns en liten svart triangel i kanten av mönstret är det en markering som ska passa mot en söm eller en likadan markering på en annan del. Klipp ett litet jack i din sömsmån

Läs mer

tutorial twisted storlek 32-60

tutorial twisted storlek 32-60 tutorial twisted storlek 32-60 Det här mönstret har ett antal olika variationsmöjligheter. Det finns två längder; kort eller lång tröja/jacka. Ärmen kan göras kort, 3/4 med mudd eller lång ärm. Krage eller

Läs mer

OBJEKT: MATERIAL: Förnyad soffklädsel. Soffan tapetserad med förstorade stråveck i polyamid.6,6 väv.

OBJEKT: MATERIAL: Förnyad soffklädsel. Soffan tapetserad med förstorade stråveck i polyamid.6,6 väv. INREDNING OBJEKT: Förnyad soffklädsel MATERIAL: Soffan tapetserad med förstorade stråveck i polyamid.6,6 väv. Foto Jan Töve Styling Gudrun Bonér & Anna Lidström REDESIGN:» Förstorad klassisk sömnadsteknik

Läs mer

STICKBESKRIVNINGAR. www.katrinbawah.se

STICKBESKRIVNINGAR. www.katrinbawah.se KLÄNNINGAR KOLLEKTION STICKAT STICKBESKRIVNINGAR www.katrinbawah.se STICKBESKRIVNINGAR KLÄNNINGAR design: katrin bawah FÄRGSTARKT, FANTASIFULLT OCH INSPIRERANDE Så vill jag att min design uppfattas och

Läs mer

Viking Björk bomull/merino

Viking Björk bomull/merino Viking Björk bomull/merino Tröja, kofta, byxor, mössa och sockor 1005-1 Storlekar: 3/6 9 12/18 mån 2 4 år Övervidd ca: 52 58 62 67 72 cm Hel längd ca: 24 29 33 36 40 cm längd ca: 20 22 25 28 31 cm Benlängd

Läs mer

Hantverk i skogsbrynet

Hantverk i skogsbrynet Växtfärg Papper, växter. Stormkök, konservburk att koka i ( så slipper ni färgad kastrull ). Gör så här: Plocka växter och växtdelar, blommor, blad eller bär. Samla dom färgvis. Ta ca 2 dl växter till

Läs mer

KRAVNIVÅER. Åtvidabergs kommuns grundskolor SLÖJD. Reviderade 2009-04-02

KRAVNIVÅER. Åtvidabergs kommuns grundskolor SLÖJD. Reviderade 2009-04-02 KRAVNIVÅER Åtvidabergs kommuns grundskolor SLÖJD Reviderade 2009-04-02 Förord Välkommen att ta del av Åtvidabergs kommuns kravnivåer och bedömningskriterier för grundskolan. Materialet har tagits fram

Läs mer

VIKING EKO ALPACKA MÖSSA, VANTAR OCH HALSDUK 0909-1

VIKING EKO ALPACKA MÖSSA, VANTAR OCH HALSDUK 0909-1 VIKING EKO ALPACKA MÖSSA, VANTAR OCH 0909-1 Storlekar: Huvudomfång: Längd vit nr 402 (svart nr 403) ca: brun nr 408 (vit nr 403) ca: svart nr 403 (grå nr 415) ca: MÖSSA OCH VANTAR: vit nr 402 (svart nr

Läs mer

Förkunskaper Grundläggande kunskaper om längdmätning med standardiserade mått samt kartkunskaper.

Förkunskaper Grundläggande kunskaper om längdmätning med standardiserade mått samt kartkunskaper. Strävorna 4B Längdlådor... utvecklar sin förmåga att förstå, föra och använda logiska resonemang, dra slutsatser och generalisera samt muntligt och skriftligt förklara och argumentera för sitt tänkande....

Läs mer

ull, 9% nylon), Viking Alpaca Superfine ( 100% alpaca superfine), Viking Naturgarn ( 100% ull ) à 50 gr nystan.

ull, 9% nylon), Viking Alpaca Superfine ( 100% alpaca superfine), Viking Naturgarn ( 100% ull ) à 50 gr nystan. Viking och Jacka 1215-1 Övervidd 112 120 134 cm Svart nr 303 8 8 9 nystan Brunt nr 736 8 9 10 nystan Lägg upp 56 60 66 maskor på st nr 10 och sticka resår med 2 till arbetet mäter ca 68 71 74 cm. Maska

Läs mer

Material. HICLASS 100Q symaskin från Husqvarna Viking cm kraftigt beige bomullstyg till väskan och fodret cm rosa skinnimitation

Material. HICLASS 100Q symaskin från Husqvarna Viking cm kraftigt beige bomullstyg till väskan och fodret cm rosa skinnimitation Sy en väska Material HICLASS 100Q symaskin från Husqvarna Viking 88 140 cm kraftigt beige bomullstyg till väskan och fodret. 14 140 cm rosa skinnimitation 36 76 cm av två olika tunna beige tyger, till

Läs mer

Tygblöjor. Olika typer av tygblöjor

Tygblöjor. Olika typer av tygblöjor De som tror att tygblöjor är svåra, jobbiga och bara läcker har bara inte hittat rätt blöja än. Tygblöjemarknaden översvämmas av olika nya innovationer och system, det finns något för alla. Man behöver

Läs mer

Stödstrumpor och Segelduk Brehms Spilerdug Tlf.: 57648351 E-mail: info@spilerdug.dk www.spilerdug.dk

Stödstrumpor och Segelduk Brehms Spilerdug Tlf.: 57648351 E-mail: info@spilerdug.dk www.spilerdug.dk Stödstrumpor och Segelduk Brehms Spilerdug Tlf.: 57648351 E-mail: info@spilerdug.dk www.spilerdug.dk Støttestrømper (Rev. 001) 1 I denne vägledning används ordet Stödstrumpa oavsett strumptyp. Val av segelduk

Läs mer

Instruktion G-vagn v. 0.1 Sida 1 av 6

Instruktion G-vagn v. 0.1 Sida 1 av 6 Instruktion G-vagn v. 0.1 Sida 1 av 6 INSTRUKTIONER G-VAGN Observera, instruktionen är helt nyskriven och uppdateras fortfarande. Titta på produktsidan på www.mollehem.se efter senaste versionen. HJÄLPMEDEL

Läs mer

Måttinstruktioner 11/11/2013. AnySuit.se och HappyTie.se. Kroppsmått. Att förstå vid mätning. Exakta plaggmått. Plaggets längd

Måttinstruktioner 11/11/2013. AnySuit.se och HappyTie.se. Kroppsmått. Att förstå vid mätning. Exakta plaggmått. Plaggets längd Måttinstruktioner 1 AnySuit.se och HappyTie.se 2 AnySuit.se grundades 2007 och är en av de första skrädderierna på Internet. Tack vare vår långa erfarenhet har vi lärt oss kundens behov och att sy rätt

Läs mer

Super Mega Comfy Top

Super Mega Comfy Top Top med alternativ för längre bak Alternativ för colour block Storlek 80-164 Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filen för eget privat bruk. Du får ej sälja,

Läs mer

Det flexibla sättet att inreda med textil. Kirsch Flexi Tips & inspiration

Det flexibla sättet att inreda med textil. Kirsch Flexi Tips & inspiration Det flexibla sättet att inreda med textil. Kirsch Flexi Tips & inspiration 1 Här har vi använt fyra Flexiskenor som skarvats ihop, två böjar 90 och sju takfästen. Kirsch Flexi är, precis som det låter,

Läs mer

BY CAROLINE. MÅTT PÅ FILTEN För en babyfilt rekommenderar jag ett mått på ca 70x90 cm, men självklart är det du som designern som bestämmer :)

BY CAROLINE. MÅTT PÅ FILTEN För en babyfilt rekommenderar jag ett mått på ca 70x90 cm, men självklart är det du som designern som bestämmer :) BY CAROLINE Dags att skapa! BABYFILT / LAPPTÄCKE / SNUTTEFILT Här visar jag hur man kan sy ett lapptäcke. Om du vill sy en enkel filt, utan framstycke i form av lapptäcke, gå direkt till steg 10. Mönster

Läs mer

Tutorial Av Marika ioma Lantz för HannasPysselstuga.se

Tutorial Av Marika ioma Lantz för HannasPysselstuga.se Fjärilalbum med tags Tutorial Av Marika ioma Lantz för HannasPysselstuga.se Materialet som jag använt: (Hittar du inte materialet i webshopen så kontakta Hanna så kan hon ordna det) Kartong eller annat

Läs mer

Bonad ca 21,5 x 21,5 cm. Du behöver ;

Bonad ca 21,5 x 21,5 cm. Du behöver ; 1 Bonad ca 21,5 x 21,5 cm Du behöver ; * Tyg till bakgrund 16,25 x 16,25 * Tyg till baksida 24 x 24 cm * Tyg till kantning 6,25 x tyg bredd (110 cm) * Vliesofix 10 cm * Diverse bitar tyg i olika färger

Läs mer

BEDÖMNINGSSTÖD. till TUMMEN UPP! matte inför betygssättningen i årskurs 6

BEDÖMNINGSSTÖD. till TUMMEN UPP! matte inför betygssättningen i årskurs 6 BEDÖMNINGSSTÖD till TUMMEN UPP! matte inför betygssättningen i årskurs 6 Det här är ett BEDÖMNINGSSTÖD som hjälper dig att göra en säkrare bedömning av elevernas kunskaper inför betygssättningen i årskurs

Läs mer

KREATIVA BÖNESÄTT. en praktisk hjälp till dig som är ledare! Initiativtagare till materialet: Maria Melin

KREATIVA BÖNESÄTT. en praktisk hjälp till dig som är ledare! Initiativtagare till materialet: Maria Melin KREATIVA BÖNESÄTT en praktisk hjälp till dig som är ledare! Initiativtagare till materialet: Maria Melin Information om materialet Till vem? I vår verksamhet är andakter en viktig del, men ibland är det

Läs mer

tutorial mister jogger storlek/eu size XS 6XL

tutorial mister jogger storlek/eu size XS 6XL tutorial mister jogger storlek/eu size XS 6XL Det här mönstret har olika variationsmöjligheter. Två höjder på midjan. Fickor, bakfickor, benfickor. Fyra längder på benen. Smalt eller brett byxben. Med

Läs mer

Kåre Bluitgen. Sjalen. Översättning: Catharina Andersson illustrationer: Kirsten raagaard. nypon förlag AB. Publicerat med tillstånd.

Kåre Bluitgen. Sjalen. Översättning: Catharina Andersson illustrationer: Kirsten raagaard. nypon förlag AB. Publicerat med tillstånd. Kåre Bluitgen Översättning: Catharina Andersson illustrationer: Kirsten raagaard nypon förlag AB Ska vi byta hår? Åh, vad ditt hår är fint, säger Ida. Hon drar borsten genom Aylas svarta hår. Tycker du?

Läs mer

JUNIOR. STORLEKAR: 38-86 cl

JUNIOR. STORLEKAR: 38-86 cl 91127 JUNIOR STORLEKAR: 38-86 cl A C D E B A C D B E Version 1 91127 BABYSET MED SNÖKRISTALLER OCH KNUTLUSER GARNKVALITÉ (A-E) Junior (70% Akryl, 30% Polyamid. Nystan Ca 50 g = 168 m) STORLEKAR (A) 38(44)50(56-62)68-74(80-86)

Läs mer

HUSKYLOCK. 936, 910 och 905 Goda vänner har ett gott samarbete

HUSKYLOCK. 936, 910 och 905 Goda vänner har ett gott samarbete HUSKYLOCK 936, 910 och 905 Goda vänner har ett gott samarbete 936 910 905 Din HUSKYLOCK och Husqvarna Viking symaskin är som nål och tråd. Kombinera symaskinens mångsidighet med Husqvarna Viking Huskylocks

Läs mer

Basic Raglan. 2 olika modeller, Slim eller Casual 4 olika ärm alternativ Axeldetaljer Storlek 34-54

Basic Raglan. 2 olika modeller, Slim eller Casual 4 olika ärm alternativ Axeldetaljer Storlek 34-54 Basic Raglan 2 olika modeller, Slim eller Casual 4 olika ärm alternativ Axeldetaljer Storlek 34-54 Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filne för eget privat

Läs mer

SJ Q37p. Dekaler Det finns dekaler med. Ser du dem inte i påsen? Kolla om de är invikta i detta blad.

SJ Q37p. Dekaler Det finns dekaler med. Ser du dem inte i påsen? Kolla om de är invikta i detta blad. SJ Q37p SJ Q37p från Bygg svenskt. Du har nu i din hand en nästan komplett byggsats av en Q37p överföringsvagn. Denna byggsats har tagits fram för att vara ett relativt billigt och enkelt alternativ för

Läs mer

tutorial cumulus storlek XS 4XL

tutorial cumulus storlek XS 4XL tutorial cumulus storlek XS 4XL Det här mönstret har olika variationsmöjligheter. Lång eller kort modell. Krage, huva eller både krage och huva. Invändiga eller utvändiga fickor. Sömsmån ingår ej. Lägg

Läs mer

Monteringsinstruktioner: Tillklippning: 8. illu 3

Monteringsinstruktioner: Tillklippning: 8. illu 3 Quilt lu Rivbart mellanlägg cm-remsor av Inspira tunt rivbart mellanlägg Pictogrampenna Vit tygkrita Markeringspenna Plast- eller pappark för mallar Ungefärlig storlek: 0 x 0 cm Svårighetsgrad Material

Läs mer

SLALOMINGÅNGAR hur svårt kan det vara?

SLALOMINGÅNGAR hur svårt kan det vara? SLALOMINGÅNGAR hur svårt kan det vara? Av Marie Hansson Ju mer man börjar tänka på vad en slalomingång innebär, desto mer komplicerat blir det! Det är inte lite vi begär att hundarna ska lära sig och hålla

Läs mer

När du använder denna maskin ska du alltid vidta grundläggande säkerhetsåtgärder, inklusive följande:

När du använder denna maskin ska du alltid vidta grundläggande säkerhetsåtgärder, inklusive följande: VIKTIGA SÄKERHETSANVISNINGAR När du använder denna maskin ska du alltid vidta grundläggande säkerhetsåtgärder, inklusive följande: Läs alla anvisningar före användning. FARA - För att minska risken för

Läs mer

Vad får man göra i sin lägenhet?

Vad får man göra i sin lägenhet? Vad får man göra i sin lägenhet? Enligt hyreslagen får man som hyresgäst göra mindre förbättringsarbeten i sin lägenhet. Det innebär att man till exempel får: måla och tapetsera sätta upp kakel ovanför

Läs mer

Läggningsanvisning Vinylgolv

Läggningsanvisning Vinylgolv VINYL-Golv... För ett perfekt resultat 1. Mätning Mät den maximala längden och bredden på rummet inklusive alla gångar och dörröppningar. Lägg på en extra bredd om 10cm på varje sida. 2. Förberedelse Kontrollera

Läs mer

Viking Kid Mohair och Viking Björk Tröja 1417-1

Viking Kid Mohair och Viking Björk Tröja 1417-1 Viking Kid Mohair och Viking Björk Tröja 1417-1 Storlekar: S- M- L- XL Övervidd: 93-105-117-128cm Hel längd: 65-66-67-68cm Ärmlängd: 50-51-52-53 cm GARNALTERNATIV : Viking Alpaca Maya ( 85% Kid Mohair

Läs mer

En textil hyllning. Ett halländskt projekt för Skapande skola, textilundervisningen i skolan och för fortbildning.

En textil hyllning. Ett halländskt projekt för Skapande skola, textilundervisningen i skolan och för fortbildning. En textil hyllning En textil hyllning Ett halländskt projekt för Skapande skola, textilundervisningen i skolan och för fortbildning. Med En textil hyllning vill vi inspirera dig till att göra helt egna

Läs mer

Gesällprov. av Suzanne Lagerin. arbetet pågick under tiden april oktober 2015

Gesällprov. av Suzanne Lagerin. arbetet pågick under tiden april oktober 2015 Gesällprov av Suzanne Lagerin arbetet pågick under tiden april oktober 2015 Mästarbrev godkänt februari 2016 Bakgrund Egentligen hade jag inte några planer på att göra ett gesällprov jobb fanns det ju

Läs mer

För att få till fina former på dina djur är det bra att tänka på att klippa bort överflödig sömsmån innan du vänder rätt.

För att få till fina former på dina djur är det bra att tänka på att klippa bort överflödig sömsmån innan du vänder rätt. 6 Trådriktning = riktningen som trådarna i väven i tyget har. Riktningen spelar ingen roll om du syr i fleece, men är viktig att tänka på om du väljer ett annat material. Väljer du ett vävt tyg måste alla

Läs mer

yarndesign@mail.com Ulrika Pileborg, Visby Ni hittar mig på facebook-sidan Stickåvirk

yarndesign@mail.com Ulrika Pileborg, Visby Ni hittar mig på facebook-sidan Stickåvirk yarndesign@mail.com Ulrika Pileborg, Visby Ni hittar mig på facebook-sidan Stickåvirk Tre olika varianter av virkade torgvantar i tvinnat ullgarn. Tjocka, varma och mjuka. Garn: Viking of Norway, Naturgarn

Läs mer

Min Jakthund testar. GPS-västar

Min Jakthund testar. GPS-västar Min Jakthund testar GPS-västar Fördelarna med en GPS-väst är många i jämförelse med att ha en pejl i ett band runt halsen på hunden. Men då förutsätter det att västen sitter bra, att hunden trivs med västen

Läs mer

SPELSYSTEM EIF P02, 11 vs 11

SPELSYSTEM EIF P02, 11 vs 11 SPELSYSTEM EIF P02, 11 vs 11 UTGÅNGSPOSITIONER 4-1:2-3 dvs en fyrbackslinje med alternerande innerbackar, ett mittfält bestående av två mer offensiva spelare och en lite mer defensiv spelare (balansspelare)

Läs mer

Övningsbeskrivningar Åtgärdsprogram 1

Övningsbeskrivningar Åtgärdsprogram 1 Övningsbeskrivningar Åtgärdsprogram 1 "Box Position Mät ut med hjälp av pinnen: lite mer än axelbrett mellan fötterna, pinnen ska gå i linje med fotens inre sida och axelns yttre sida. Aktiv Sidoböjning

Läs mer

Tunadalskyrkan 13 09 01. Jag har en dröm. Amos 9:11-15

Tunadalskyrkan 13 09 01. Jag har en dröm. Amos 9:11-15 1 Tunadalskyrkan 13 09 01 Jag har en dröm Amos 9:11-15 I dagarna är det femtio år sedan Martin Luther King jr höll sitt berömda tal i Washington, där han sade I have a dream, Jag har en dröm, och som blev

Läs mer

Installation av Värmefilm, värmefolie.

Installation av Värmefilm, värmefolie. Installation av Värmefilm, värmefolie. Till en början ska du se till att beställa rätt mängd material inför installationen. Se till att vara noggrann när du räknar, det kommer att löna sig i slutet. Fungera

Läs mer

Mini me dress. 3 olika ärmalternativ Fickor EU storlek (US size 12 months - 14 years)

Mini me dress. 3 olika ärmalternativ Fickor EU storlek (US size 12 months - 14 years) 3 olika ärmalternativ Fickor EU storlek 80-164 (US size 12 months - 14 years) Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made by Runi. Du får skriva ut kopior av PDF filen för eget privat bruk. Du får ej

Läs mer

Att träna och köra eldriven rullstol

Att träna och köra eldriven rullstol Bilaga 12:5 1(13) Att träna och köra eldriven rullstol Mål och delmål för barn och ungdomar. Tidsfaktorn är viktig vilket ställer krav på den som skall handleda. att kunna invänta att inte skynda på att

Läs mer

91301 SOFT COTTON A I H E D C F B G

91301 SOFT COTTON A I H E D C F B G 91301 SOFT COTTON A I H D E C F B G Version 1 91301 RÅVAROR FÖR DEN LILLE KOCKEN GARNKVALITÉ Soft Cotton (100% Bomull. Nystan ca 50 g = 80 m) MASKTÄTHET Ca 17 fm x 18-19 v på virknål nr 3.5 = 10 x 10 cm

Läs mer

tutorial fantastical weran storlek 32 60

tutorial fantastical weran storlek 32 60 tutorial fantastical weran storlek 32 60 Det här mönstret har olika variationsmöjligheter. Kort ärm, lång m/u mudd eller 3/4-ärm. Huva för två urringningar, omlotthuva, krage/omlottkrage, tvåfärgad krage,

Läs mer

Lärarmanual för Simkampen

Lärarmanual för Simkampen Lärarmanual för Simkampen Lärarmanualen är tänkt att använda som ett hjälpmedel vid simundervisningen inför Sim- kampen. Materialet innehåller ett antal övningar med skiftande svårighetsgrad och förslag

Läs mer

Thomas i Elvsted Kap 3.

Thomas i Elvsted Kap 3. Kap 3 Nu börjar träningen Imre, inte Ymre När kommer din pappa, frågar jag Lappen, vi kanske ska dela upp innan. Han är redan hemma, han jobbar på Metallen med datorer, säger Lappen, så vi ska nog strax

Läs mer

Studieplan i textilslöjd år 7-9

Studieplan i textilslöjd år 7-9 Studieplan i textilslöjd år 7-9 I år 7 har eleverna hemkunskap ena terminen och slöjd den andra terminen. Under "slöjdterminen "ska de ha båda slöjdarterna. Det innebär att eleverna ä 9 x 80 min i vardera

Läs mer

AcuFeed pressarfötter

AcuFeed pressarfötter AcuFeed pressarfötter Med inbyggd AcuFeed övermatare och det unika 7-delade undermatarsystemet matas flera tyglager med perfektion, oavsett om du syr i silke, sammet, vinyl eller tjocka lager med tyg och

Läs mer

Använd den senaste versionen av Adobe Reader.

Använd den senaste versionen av Adobe Reader. Summer Dream Alternativ för ficka. 2 olika klänningsmodeller 4 olika längder på klänningen 3 olika halsringningar 3 korta längder för t-shirt Storlek 34-54 Detta mönster är upphovsrättsskyddat av Made

Läs mer

MONTERINGSANVISNING T11 IdéTrading tätskikt VÄGG 2014-04-03

MONTERINGSANVISNING T11 IdéTrading tätskikt VÄGG 2014-04-03 MONTERINGSANVISNING T11 IdéTrading tätskikt VÄGG 2014-04-03 MONTERINGSANVISNING T11 IdéTrading tätskikt VÄGG 1 FÖRUTSÄTTNINGAR 1.1 Underlaget skall vara rent, plant och torrt samt fritt från sprickor.

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Tyglappar MÖNSTERMALLAR APPLIKATION LAPPTEKNIK. LAPPTEKNIK PÅ SYMASKIN Form: triangel, kvadrat och rektangel MONTERING KVILTA

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Tyglappar MÖNSTERMALLAR APPLIKATION LAPPTEKNIK. LAPPTEKNIK PÅ SYMASKIN Form: triangel, kvadrat och rektangel MONTERING KVILTA 07 00 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 TIPS MÖNSTERMALLAR TIPS INFÖR SÖMNAD UR PÄRMEN ATT SY FÖR HAND ATT SY PÅ SYMASKIN KLIPPA UT TYGLAPPAR SKÄRA UT TYGLAPPAR MÖNSTERMALLAR: trianglar, kvadrater, rektanglar, cirklar,

Läs mer

Kapitel 8: Hantverk. fn:s barnkonvention, artikel 31 Vila och fritid 8:1

Kapitel 8: Hantverk. fn:s barnkonvention, artikel 31 Vila och fritid 8:1 Kapitel 8: Hantverk fn:s barnkonvention, artikel 31 Vila och fritid 8:1 8: Hantverk fn:s barnkonvention, artikel 31 Vila och fritid nami, 4 år berättar: Varje morgon går jag till förskolan tillsammans

Läs mer

Quilt med blomapplikationer

Quilt med blomapplikationer Quilt med blomapplikationer Ungefärlig storlek: 148 148 cm (58 58") Material HICLASS 100Q symaskin från Husqvarna Viking 20 115 cm (8 45") i 17 olika nyanser av batiktyger till bården som består av flera

Läs mer

Instruktionsbok. Kidzofix ECE R44 / 04. Framåtvänd med stolens bälte 9-18 kilo. Bakåtvänd fäst med Isofix 9-18 kilo

Instruktionsbok. Kidzofix ECE R44 / 04. Framåtvänd med stolens bälte 9-18 kilo. Bakåtvänd fäst med Isofix 9-18 kilo Instruktionsbok Kidzofix Bakåtvänd fäst med Isofix 9-18 kilo Framåtvänd med stolens bälte 9-18 kilo Bakåtvänd fäst med bilens bälte 9-25 kilo Testad och godkänd enligt ECE R44 / 04 Isofix size C/R3 Framåtvänd

Läs mer

A-linje kjolen går att få ut på bredden upp till storlek 48, storlekarna över behöver dubbel längd.

A-linje kjolen går att få ut på bredden upp till storlek 48, storlekarna över behöver dubbel längd. Raglan dress 3 olika kjoldelar med längdalternativ 4 längdvarianter på överdel 4 olika ärm alternativ 2 olika halskragar, 2 sorters luvor Fickor och axeldetaljer. Storlek 34-54 Detta mönster är upphovsrättsskyddat

Läs mer

KATALOG 1113 Viking Sportsgarn

KATALOG 1113 Viking Sportsgarn KATALOG 1113 Viking Sportsgarn Sittunderlag 1113-1 Storlek efter tovning: ca 50x40 cm Garnalternativ: Viking Alpacka Sport (40% ull, 30% alpacka, 30% nylon), Viking Sportsgarn ( 100% ull), Viking Sportsragg

Läs mer

favoriter Familjens Härligt med hålmönster

favoriter Familjens Härligt med hålmönster Vårens nyheter! Tunn, men ändå varm, och så skön att du kommer att vilja ha den mest hela tiden. Bär den fint hålmönstrade mohairtröjan över ett linne eller en polotröja vi vågar nästan lova att du har

Läs mer

Sträck ut efter träningen

Sträck ut efter träningen Sträck ut efter träningen När du har tränat är det dags igen. Hoppar du över stretchingen får du lättare ömma, styva och korta muskler. Det är viktigt att uttänjningen sker i en lugn och behärskad takt.

Läs mer