En textil hyllning. Ett halländskt projekt för Skapande skola, textilundervisningen i skolan och för fortbildning.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "En textil hyllning. Ett halländskt projekt för Skapande skola, textilundervisningen i skolan och för fortbildning."

Transkript

1 En textil hyllning

2 En textil hyllning Ett halländskt projekt för Skapande skola, textilundervisningen i skolan och för fortbildning. Med En textil hyllning vill vi inspirera dig till att göra helt egna inredningsprylar, kläder och accessoarer. Skapa något nytt med ditt avtryck på, genom att återanvända textilier som blivit över. Textilierna hittar du kanske i en byrålåda hemma eller hos någon släkting, eller så kan du köpa dem billigt på loppis. Vid uppstarten av det här projektet var textilkonstnärerna på Amnesty och valde materialet som de sedan använde att göra modeller av. Det går att göra massor med roliga och personliga saker! Använd inspirationsbilderna för att få igång tankarna kring återbruk. Eller välj bland bilderna på de föremål som har arbetsbeskrivningar. Genom arbetsbeskrivningarna, som finns att ladda ner, får du tips på hur du kan göra. Känn dig inte bunden till det vi föreslår i arbetsbeskrivningarna det ultimata är att du får egna idéer! Vill du göra en fördjupning i arbetsområdet, finns det förslag på olika ingångar i ämnet. En av tankarna bakom projektet är att få oss alla att reflektera över hur vi använder textil idag, hur textilframställningen går till, men också över hur de textilier som vi utgår ifrån är gjorda. En textil hyllning finns på Region Hallands webbplats: Till dig som är pedagog: Är du intresserad av att få ut en handledare för att starta upp en klass i Skapande skola-sammanhang eller vill boka konceptet som fortbildning, kontakta Bildmaterialet finns i pdf-form, både för utskrift och visning. De framtagna modellerna finns också att låna om du vill göra en mindre utställning.

3 Hittar du rätt föremål kan du till exempel göra en luva, krage eller poncho av dina fynd.

4 Förslag på slaktschema för jeans

5 T-tröjegarn klipp T-tröja med sidsömmar så här! klipp tubstickad T-tröja så här!

6

7 Midjeväska Yttertyg & fodertyg. Prova till exempel att använda jeanstyg och sidentyg. Dekorationer. Till exempel något roligt broderi eller kanske en virkad duk. Storleken kan variera. Du kan till exempel sy ett fodral till din Nintendo eller mobiltelefon. Klipp till 2 lika stora bitar av både yttertyg och innertyg. Sy fast hällor (av samma tyg som yttertyget), på baksidan. Se till att det blir plats för att kunna trä på ditt favoritskärp. Dekorera framsidan. Sy ihop från framsidan utan att fålla. Du kan till och med låta fodret titta fram.

8 Liten påse en virkad duk Garnsnodd eller tygband Storleken kan variera beroende på vad du vill använda din påse till. Klipp till en lagom bit av duken. Vänd tygbiten ut och in. Sy ihop på höjden först. Vik så att baksömmen hamnar mitt bak. Sy ihop bottensömmen. Vräng påsen, det vill säga vänd den ut och in. Trä en snodd längst upp.

9 Liten finväska Tjockare tyg, till exempel från gamla jeans Tunnare tyg, till exempel lakan, till foder En liten spetsduk eller något annat fint du vill dekorera din väska med. Lingarn att brodera framsidan med. Eventuellt pärlor att sy fast på framsidan. 1. Klipp 4 lika stora bitar: 2 i jeans och 2 i fodertyg 2. Sy fast den lilla duken på framsidan med maskin. 3. Dekorera framsidan. 4. Sy ihop väskan + innerpåsen/ fodret ut och in, men lämna en cirka 12 cm stor öppning i nederkanten på fodret. 5. Vänd väskan med fodrets rätsida ut och sy igen. 6. Sy fast ett band som passar som axelrem på utsidan av väskan.

10 Kompisarmband Tyg textilfärg/textilpenna Klipp till en lagom längd av era/din och din kompis gamla trasiga favoritplagg, till exempel jeans och skjorta. Sy ihop utan att fålla. Skriv något som symboliserar er med textilfärg eller textilpenna. Kanske något hemligt! Se till så att det blir tillräckligt långt för att det ska gå att vira runt handleden två gånger och så att det räcker till en knut. Det går ju så klart att göra ett armband till sej själv eller till tre personer. Gör dem av samma tyg så ni får var sitt liknande armband.

11 Ärm-mudd 1 ylletröja 12 knappar, 4 pärlor, spets ca 21 cm, band ca 21 cm, snedband ca 20 cm, garn att virka kant med Virknål 3 mm Tvätta en ylletröja i 60 C, låt torka. Klipp av mudden på tröjan ca 21 x 9 cm. Dekorera med band, spets, knappar och/eller pärlor. Brodera tråckelstygn utmed resåren. Du kan avsluta med att virka en kant utmed resåren: Varv 1: Virka fm utmed resåren. Se till att maskantalet blir delbart med 5. Varv 2: Virka ytterligare ett varv fm. Varv 3: Virka 5 lm, hoppa över 4 fm på föregående varv, virka 1 fm i 5:te fm. Fortsätt på samma sätt varvet ut. Varv 4: Om varje lmbåge virkas X 3 fm, 3 lm, 1 sm i första lm, 3 fm X. Upprepa XX varvet ut. Tag av garnet och fäst. På kortsidorna syr du på ett snedband som viks in och fästs. Sy på 4-5 hyskor och hakar som knäppen. Virkförklaring Lm (luftmaska): Gör en löpögla, X stick in nålen i öglan, ta ett garnomtag med virknålen och dra igenom öglan X. Upprepa från X till önskat antal m erhållits. Fm (fast maska): Stick ner nålen i en av föregående varvs m, gör nytt garnomtag av garnet som du drar igenom föregående varvs m så du har två m på nålen. Gör ett nytt omtag och dra igenom de båda m på nålen. Sm (smygmaska): Stick ner nålen i en av föregående varvs m, gör nytt garnomtag och dra nålen igenom både omtaget och maskan från föregående v.

12 Halsband av t-tröja 1 sliten t-tröja Små flirtkulor eller träkulor Stark kraftig sytråd Band, t ex upphängningsband från toppar Klipp remsor ca 3 cm breda, antingen på längden av tröjan eller ovanför upplägget, det vill säga sömmen i nederkanten på T-tröjan. (Det beror på hur långt halsband du vill ha.) Rulla in kulorna en och en, nästa (som betyder fäst) ihop med nål och tråd. Snurra tyget ett varv innan du lindar några varv med tråden. Mellan varje kula kan man göra en eller två kulor av endast tyget. Gör avslutet med en bit av tyget och en tråd, till exempel ett upphängningsband eller spets.

13 Mössa med virkad duk Hitta en lagom stor och fin virkad duk. Storleken bör vara så att den täcker hjässan. Lägg upp maskor som utgör lämplig längd på mössan. Virka halv- eller helstolpar tills arbetets längd är densamma som omkretsen på duken. Sy ihop till ett rör och sy sedan på duken i ena röränden. Virka ett varv med halvstolpar i andra änden. Virka därefter tre stolpar i samma m och du kan välja antingen att virka 3 stycken halvstolpar (hst) eller 3 stycken stolpar (st) eller också virka 1 hst, 1 st, 1 hst (= 3 m) beroende på vilken garnsort du har.virka en smygmaska emellan. Blommor: Lägg upp 4-5 lm och slut till en ring med en sm. Varv 1: Virka 1 hst, 1 st, 1 hst och 1 fm ca 5 ggr om lmringen. Avsluta med en sm i föregående v sm. Varv 2: Ta en annan färg på garnet, gör en sm om en av de fm som bågar ner blombladet på föregående v. Virka 5 lm (eller fler om du vill ha större bågar), 1 fm om nästa fm i föregående v. Fortsätt v ut. Varv 3: Fyll bågarna med först en hst och sedan st:ar och sist en hst. Virka en fm i föregående v fm. Upprepa så bågarna är fyllda. Ta av garnet och fäst. Vill du ha en större blomma, byter du garn igen, startar med en sm i en av de fm, gör lmbågar, som i varv 2 och fyller sedan bågarna som i varv 3 och kan fortsätta så. Sy fast blomman/blommorna på mössan.

14 Virkförklaringar Lm (luftmaska): Gör en löpögla, X stick in nålen i öglan, ta ett garnomtag med virknålen och dra igenom öglan X. Upprepa från X till önskat antal m erhållits. Fm (fast maska): Stick ner nålen i en av föregående varvs m, gör nytt garnomtag av garnet som du drar igenom föregående varvs m så du har två m på nålen. Gör ett nytt omtag och dra igenom de båda m på nålen. Sm (smygmaska): Stick ner nålen i en av föregående varvs m, gör nytt garnomtag och dra nålen igenom både omtaget och maskan från föregående v. Hst (halvstolpe): Gör ett garnomtag om virknålen, stick ner nålen i föregående varvs maska (eller om luftmaskbågen som här i beskrivningen), gör ett garnomtag till och dra igenom föregående varvs maska, gör ytterligare ett garnomtag och dra genom de tre maskorna på nålen. St (stolpe också kallad helstolpe eller enkel stolpe): Gör ett garnomtag om virknålen, stick ner nålen i föregående varvs maska (eller om luftmaskbågen som här i beskrivningen), och dra till ett garnomtag med tillbaka så du har tre maskor på nålen gör ett garnomtag till och dra igenom de två första maskorna på virknålen. Ta ett nytt garnomtag och dra igenom de två maskorna du har kvar.

15 Farfars tunika 1 stor stickad tröja Garnbollar / knappar /rosor av tyg Dekorationsfrans Lovikkagarn till hopknyt Klipp till fem delar av tröjan enligt bilden. Klipp upp tröjan i sidorna. Klipp även upp ärmarna i sidsömmen eller från lillfingret till ärmhålet om där inte är någon sidsöm. (Klipp eventuellt bort ärmens sidsöm om den är för tjock). Sy fast de uppklippta ärmarna i sidorna så tunikan blir A-formad, med den smalare delen, det vill säga handleden i ärmhålet och den bredare delen nedåt. Anpassa så nederkanten är jämn. I detta förslaget är sömmarna utåt men det går förstås att sy så de kommer på insidan. Använd smal sicksacksöm på maskin. Klipp till halsen på tröjan så den blir som du vill ha den. Ta de smala, runtgående delar du klippt bort vid axel/ärmpartiet och klipp upp dems å de blir längre remsor. Sy på dem som förstärkning kring halsen, som en krage. Sy för hand med tunnare ullgarn. Förstärk ärmhålet genom att vika en liten kant. Enligt detta förslag viks kanten utåt men det går att vika den inåt också. Sy fast med tråckelstygn i tunnare ullgarn. Gör egna bollar eller välj knappar, rosor eller andra dekorationer och fäst runt halsen. Sy på fransen i nederkanten. Fäst lovikkagarn för att knyta ihop kilarna (= de isydda ärmarna) i nederkanten på ärmhålet.

16 Gör om en T-tröja Ta en t-tröja som du tröttnat på och klipp upp fransar av ärmarna och på nederdelen av tröjan. Mitt fram kan du till exempel sätta på en broderad duk som du hittar billigt på loppis. Sy fast den för hand.

17 Jeans-shorts med nya fickor 1 par avklippta jeans 1 duk av kraftig kvalitet 1 lagom lång franslängd Klipp ut passande fickor av ett fint tyg du hittat. Nåla fast dem. Sy fast med sicksack. Nåla på fransen, en bit över den avklippta byxkanten och klipp av fransen något omlott. Sicksacka fast den på jeansen.

18

19 Klänning - sampling av t-tröjor 3 T-tröjor Välj tre olika T-tröjor och välj en till överdel på klänningen. Klipp av de andra två under ärmarna för att använda till kjoldelen. Sedan kan du välja att ha breda remsor, av varannan T-tröja eller klippa bitarna i fyrkanter och sätta i hop dem som bilden visar. Sy ihop alla sömmarna med sicksack och enligt detta förslag med sömmarna utåt. (Du kan givetvis välja att ha sömmarna inåt om du hellre vill det.) Tråckla kjollinningen så att den passar ihop med överdelen. Fördela vecken så att de förslagsvis hamnar i sidorna. Nåla fast och sy sedan ihop delarna med sicksack. Klipp ut former, t ex cirklar, av de överblivna ärmtygerna och applicera som dekorationer på överdelen med sicksacksöm.

20 Förkläde Leta efter olika textilier som passar ihop. Det är roligt att leta efter saker/ mönster/färger som hör ihop på olika sätt. t ex: fyrkantig tryckt köksduk Broderad duk Grytlapp (en gammal) bomullsskjorta Lakan Klipp ut ett traditionellt förkläde i lagom storlek. Sy in alla kanter utom de sneda. Klipp ett snedslåband på skrodden av ett gammalt lakan 2 1/2 cm brett. Sy på snedslån räta mot räta. Vik in den mot baksidan och sy en stickning. Sy på den broderade duken som ficka på magen och grytlappen som matchar som dekoration på bröstet. Klipp 5 cm breda remsor av skjortan till band i nacken (ca 60 cm) och knytband runt midjan (ca 50 cm x 2 om du inte vill att bandet ska räcka fram för att knytas på magen.) Vik dem dubbla på längden med avigan utåt och sy ihop dem ca 1 cm från kanten. Pressa isär sömmarna och sy ihop ena kortändan. Vänd dem så rätan kommer ut du kan behöva en pinne eller sticka. Mät till så du får en bra längd för bandet runt nacken. Sy fast bandet, på förklädets framsida om du vill, och vik in den kant som inte är i hopsydd sedan tidigare så det blir fint. Fäst banden för midjan på samma sätt. Snedslåband: ett tygband, klippt i 45 graders vinkel mot trådriktningen. Att man skär snett, gör att tygbandet blir elastiskt, töjbart och lätt att forma mjukt längs med svängda kanter. Lätt att klippa själv, finns också som band att köpa. På skrodden: diagonalt över tygets trådriktning. Ett vävt tyg består av varp och inslag och det är av stor betydelse när man ska sy något, att följa trådriktningen. Trådriktningen går i varpens riktning (parallellt med stadkanterna). Sy en stickning/sticksöm: En raksöm, både för dekoration och för att hålla tyget på plats. En sticksöm placeras ofta på utsidan av ett plagg eller föremål, oftast på ett visst avstånd från en redan existerande söm.

21 Förnyat förkläde Gammalt midjeförkläde Plastficka/overheadplast Skärkniv och skärmatta Textilfärg Svamp/pensel att dutta med Skydd att ha under förklädet när du trycker (plastduk, tidning t ex) Läs på textilfärgen vad du behöver göra för att fixera färgen (ev strykjärn, tyg att ha mellan strykjärn och tryck) Använd ett gammalt midjeförkläde. Leta upp en färdig schablon (på nätet finns många!) eller gör en egen. Tryck med textilfärg på förklädet. Schablon: Kalkera bilden på till exempel en plastficka eller overhead-plast. Skär ut försiktigt. Lägg schablonen där du vill ha bilden. Dutta textilfärg med en svamp på tyget. Fixera enligt anvisningar på förpackningen för textilfärgen.

22 Kudde För en innerkudde med storlek 40x40 cm så klipper du tyget till framsidan 40x 40 cm stort. 1 kökshandduk till baksidan Minst en knapp Garn till tofsar och broderier Fina arbeten (till exempel mormorsrutor eller små dukar) att applicera på framsidan Framsida Klipp till ett framstycke i den storlek du vill ha din kudde (här är förslaget 40 x 40 cm). Sy på de fina sakerna/arbeten du vill ha på framsidan på framsidestyget. Brodera med ullgarn och/eller gör bollar i yllegarn och sy fast på kudden. Baksida Till detta förslag används en kökshandduk till baksida. För att passa framsidan, klipp två delar ca 40 x 26 cm. (Har du valt en annan storlek på framsidan, tänk på att anpassa baksidan då.) Dessa delar läggs omlott. Se till att de fållade delarna samt hanken hamnar mitt på kudden. Lägg framsida och baksida med avigsida mot avigsida och sy ihop delarna i alla ytterkanter med sicksacksöm eller overlock. Sy i en knapp på baksidan, använd hanken på handduken som knapphål. Stoppa i din innerkudde.

23 Virkad burk virkgarn - klipp remsor från en t-tröja ca 1,5 cm breda Virknål 8 mm glasburk Virkfasthet: 8 fm med virknål 8 = 10 cm. Virkar du för fast, byt till en grövre virknål. V irkar du för löst, byt till en tunnare virknål. Virkförklaring Lm (luftmaska): Gör en löpögla, X stick in nålen i öglan, ta ett garnomtag med virknålen och dra igenom öglan X. Upprepa från X till önskat antal m erhållits. Fm (fast maska): Stick ner nålen i en av föregående varvs m, gör nytt garnomtag av garnet som du drar igenom föregående varvs m så du har två m på nålen. Gör ett nytt omtag och dra igenom de båda m på nålen. Sm (smygmaska): Stick ner nålen i en av föregående varvs m, gör nytt garnomtag och dra nålen igenom både omtaget och maskan från föregående v. Lägg med virknål 8 upp 24 lm, slut dem till en ring med 1 sm. Virka runt med fm i det antalet v som burken kräver. Om burken sluttar inåt, minskas enligt följande: virka X 4 fm, minska 1 fm X upprepa XX totalt 4 ggr. Virka nu fm till arbetet mäter ända upp till burkens slut. Tag av arbetet och fäst.

24 Textil hyllning Vad ska man göra med alla gamla omöjliga men vackra broderade dukar som det finns mängder av på loppisar? Detta verk kan pryda en trist vägg i skolan, eller varför inte en ny ridå till aulan?! Samla på er så mycket som ni orkar. Kanske mormor eller farmor har något de kan avvara? Lägg ut allt tillsammans på golvet och börja lägg ett pussel av dukar till dess att ni känner er nöjda med kompositionen och storleken. Därefter nålar ni ihop dukarna i lagom mindre grupper så som ni tänkt er det hela för att sedan sy ihop alltsammans till ett stort verk. Ni kan också infoga egna broderier med budskap. Gör då det egna broderiet innan ni syr ihop textilierna till större sjok. Kanske en låttext som ni gillar eller något som symboliserar er klass. Något som har med era avtryck och den tid vi lever i. Detta blir en symbol över timmar som lagts ner, över handens fenomenala arbete!

25 Fördjupningsförslag Textila tekniker Vilka textila tekniker är de föremål gjorda av som vi samlat in hemifrån/köpt på loppisar? Under vilken tidsperiod har de varit extra populära? Hur gammal är tekniken? Krävs något särskilt material och redskap? Vem har utfört tekniken? Loppisar/välgörenhetsorganisationer Vilka organisationer finns i er närhet? Överlag? Vad står de för? Hur arbetar de? Hur använder de intäkterna? Textil tillverkning idag Hur tillverkas textilier idag? Vem tillverkar? Vem bestämmer vad som ska tillverkas? Hur tar de stora klädkedjorna tillverkningsansvar? Hur återvinns textil? Vad tillverkas i Sverige idag? Hur har det sett ut under olika tidsepoker? Hur länge har vi kunnat gå till en affär och handla kläder? Hur gjorde vi tidigare? Om jag vill handla miljövänlig textil, vad finns det för märkningar? Var kan jag hitta miljövänlig textil där jag bor? Hur kan jag påverka utbudet av textilier som konsument? Vad finns det för utbildningar? Hur kommer miljöaspekten in? Vilka modeskapare har vi från Halmstad/Halland/Sverige som är kända idag?

26 De fem textilkonstnärerna/formgivarna som har arbetat med modellframtagning är: Lisa Burénius Marie Ganslandt Helén Markow Maria Stigsdotter Drott Katarina Segerbrand Samordnare: Hanna Hallén Webansvarig: Linda Tillander Projektledare: Anneli Palmsköld, textilforskare Anne Lang, utvecklare konst på Region Halland Marita Jönsson, utvecklare slöjd och konsthantverk på Region Halland Projektägare: Slöjd i Halland Samarbetspartner: Hallands Distrikt av Amnesty International Finansiering: Projektmedel från Region Halland

Viking Björk. Strand-dress 1409-1A

Viking Björk. Strand-dress 1409-1A Strand-dress 1409-1A Storlekar-1-3-6-9-12mån-2år Övervidd-40-43-47-51-55-60 cm Hel längd-40-43-46-49-52-55 cm Benlängd-5-6-7-8-9-10 cm Beige nr 507-1-1-2-2-2-2nystan Ljusrosa nr 565-1-1-1-1-1nystan Rosa

Läs mer

Att montera lapptäcke utan vadd. Plocka fram de tyger du vill ha i täcket. Det du

Att montera lapptäcke utan vadd. Plocka fram de tyger du vill ha i täcket. Det du Plocka fram de tyger du vill ha i täcket. Det du behöver när du gör detta är: tyger, gärna gardiner, ej för nötta. Sytråd, symaskin, gummimatta och rullkniv, sax, säkerhetsnålar, måttband. Riv/klipp bort

Läs mer

SY, SY, SY VINDJACKA

SY, SY, SY VINDJACKA SY, SY, SY VINDJACKA 1 VINDJACKA ATT TÄNKA PÅ Tygåtgång Beräknad på tygbredd 140 cm i storlek M. Jacka ca 2.8 m tyg + mudd och foder, detta är generöst räknat. Innan du köper eller klipper av tyget vid

Läs mer

T-tunika med formremsa i halsringningen

T-tunika med formremsa i halsringningen Du behöver: begagnade tyger. Jag har en gardin och ett par shorts. Symaskin och matchande tråd, pappersoch tygsax, knappnålar, måttband, strykjärn och strykbräda, mellanlägg/fliselin till halsremsan. Synål.

Läs mer

PIONI-AXELVÄSKA. Varpordning: 1 l svart 1 l oblekt 143x 1 l svart

PIONI-AXELVÄSKA. Varpordning: 1 l svart 1 l oblekt 143x 1 l svart PIONI-AXELVÄSKA Design: Kokemäen Kudonta ja Värjäys Oy, Marja Rautiainen och Hanna Hakala-Rosu Storlek: 43x35 cm Förnödenheter: Kokemäen Kudonta ja Värjäys Oy:s jutegarn 20 g rött (fnr 40) och 30 g grönt

Läs mer

15-15. 15-15. (A-G) MINI ULL & MINI AKRYL alt BABY PASCAL A + B

15-15. 15-15. (A-G) MINI ULL & MINI AKRYL alt BABY PASCAL A + B 15-15 15-15. (A-G) MINI ULL & MINI AKRYL alt BABY PASCAL A + B G F D E C 15-15 BARBIEKLÄDER I MINI ELLER BABY PASCAL GARNKVALITÉ Mini Ull (100% ull) Mini Akryl (100% Akryl), 1 nyst ca 10 g = 36 m A. BRUDKLÄNNING

Läs mer

Trikåtröjor för barn

Trikåtröjor för barn Trikåtröjor för barn Flicktröja Sömnadsmaterial Burda-mönster 9614 version A Grönt trikåtyg till fram- och baksida, rosa tyg till den ena ärmen och mörkgult tyg till den andra (se mönsterdelarna för tygåtgång)

Läs mer

12-17. Diadem/Brudkrona Bröllopstårta & Sverigeband. Brudbukett

12-17. Diadem/Brudkrona Bröllopstårta & Sverigeband. Brudbukett 12-17 SOFT COTTON DANIEL & VICTORIA Amigurumi Ca 100 g 8856, 100 g 8800 + 50 g/färg svart, grön, rosa, grått, brunt, cerise, blått, gult LÄNGD: Ca 24 cm VIRKNÅL: Nr 3 Diadem/Brudkrona Bröllopstårta & Sverigeband

Läs mer

Hantverk i skogsbrynet

Hantverk i skogsbrynet Växtfärg Papper, växter. Stormkök, konservburk att koka i ( så slipper ni färgad kastrull ). Gör så här: Plocka växter och växtdelar, blommor, blad eller bär. Samla dom färgvis. Ta ca 2 dl växter till

Läs mer

Klädsömnad: haremsbyxor

Klädsömnad: haremsbyxor De här byxorna är superbekväma! Du behöver: bomulls- eller linnetyg, gärna begagnat. Jag har tagit en gardinlängd som jag hittat på Kupan. Den låg i lådan för mattrasor; en hel kasse för 20 kronor. Så

Läs mer

Studieplan i textilslöjd år 7-9

Studieplan i textilslöjd år 7-9 Studieplan i textilslöjd år 7-9 I år 7 har eleverna hemkunskap ena terminen och slöjd den andra terminen. Under "slöjdterminen "ska de ha båda slöjdarterna. Det innebär att eleverna ä 9 x 80 min i vardera

Läs mer

91077 RAGGI SOFT COTTON

91077 RAGGI SOFT COTTON 91077 RAGGI SOFT COTTON A B D C Version 1 91077 DÖRRSTOPP ELLER GOSEDJUR GARNKVALITÉ (A,C,D) Raggi (70% Ull Superwash, 30% Polyamid. Nystan ca 100 g = 150 m) GARNALTERNATIV (A,C,D) Gästrike 4 tr, Vinga

Läs mer

Smygmaskvirkade vantar

Smygmaskvirkade vantar Smygmaskvirkade vantar Virka luftmaskor, och gör luftmaskkedjan så lång, att den når 1 ½ varv runt handen, där den är bredast, vid tumleden. Jag har ett 3-trådigt garn och virknål nummer 5 ½. Det blev

Läs mer

yarndesign@mail.com Ulrika Pileborg, Visby Ni hittar mig på facebook-sidan Stickåvirk

yarndesign@mail.com Ulrika Pileborg, Visby Ni hittar mig på facebook-sidan Stickåvirk yarndesign@mail.com Ulrika Pileborg, Visby Ni hittar mig på facebook-sidan Stickåvirk Tre olika varianter av virkade torgvantar i tvinnat ullgarn. Tjocka, varma och mjuka. Garn: Viking of Norway, Naturgarn

Läs mer

Mapp till Art Journal eller vad du vill

Mapp till Art Journal eller vad du vill Du behöver: tyg, täckfoder, mellanlägg/vliseline, kartong, symaskin, sax, knappnålar, penna, ev. linjal. Tunt bomullsgarn och en vass nål med stort öga. Jag har använt en gammal gardin, fodret ur en jacka,

Läs mer

Täcke i opphämta Ett täcke med vinterfärger

Täcke i opphämta Ett täcke med vinterfärger Täcke i opphämta Ett täcke med vinterfärger Karen Sato Innehållsförteckning Inledning... 1 Inspiration... 2 En skiss till mitt täcke... 3 En skiss till baksidan av täcket... 4 Färgning till mitt täcke...

Läs mer

91301 SOFT COTTON A I H E D C F B G

91301 SOFT COTTON A I H E D C F B G 91301 SOFT COTTON A I H D E C F B G Version 1 91301 RÅVAROR FÖR DEN LILLE KOCKEN GARNKVALITÉ Soft Cotton (100% Bomull. Nystan ca 50 g = 80 m) MASKTÄTHET Ca 17 fm x 18-19 v på virknål nr 3.5 = 10 x 10 cm

Läs mer

LINNE MED SNEDREMSA I HALS- OCH ÄRMHÅL

LINNE MED SNEDREMSA I HALS- OCH ÄRMHÅL Du behöver: urklippta delar till ett linne + extra tyg till snedremsor (ca 50 x 50 cm), symaskin och matchande tråd, sax, knappnålar, synål, måttband, strykjärn och strykbräda. Köpta snedremsor använder

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 SPEL 2 HEMINREDNING 3 KUDDAR. FIA med knuff MEMORY LUFFARSCHACK BILBANA KARAMELL SPELET SPELPÅSAR

INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 SPEL 2 HEMINREDNING 3 KUDDAR. FIA med knuff MEMORY LUFFARSCHACK BILBANA KARAMELL SPELET SPELPÅSAR 06 00 INNEHÅLLSFÖRTECKNING TIPS INFÖR SÖMNAD UR PÄRMEN 1 SPEL FIA med knuff MEMORY LUFFARSCHACK BILBANA KARAMELL SPELET SPELPÅSAR 2 HEMINREDNING TYGSKYLTAR TYGKORG KANTIG TYGKORG OVAL CD-MAPP SMART PÅSE

Läs mer

Virkade raggsockor By: Pratamedrut

Virkade raggsockor By: Pratamedrut Virkade raggsockor By: Pratamedrut Garn: 7 Bröder Raita regnbåge (nr 822) 7 Bröder Svart (nr 099) Detta garn kommer i 150 g nystan och är ca 300 m, dvs 100 m/50 g om du vill byta ut det till något annat

Läs mer

burda easy fashion E 971 Downloadmönster Tunikaklänningar beskrivning A C

burda easy fashion E 971 Downloadmönster Tunikaklänningar beskrivning A C burda easy fashion E 971 Downloadmönster Tunikaklänningar beskrivning Storlek 34, 36, 38, 40, 42, 44 Längd från midjan: 59 cm, B, D, E 47 cm, 41 cm Material:, Brunmönstrad tunika, från sid 12 Sidenbatist,

Läs mer

Lille katt, lille katt - virka lille katta!

Lille katt, lille katt - virka lille katta! Lille katt, lille katt - virka lille katta! 1 / 6 2 / 6 Låt mig presentera lille katt - en söt kissemisse i sina allra bästa år! Vill du virka dig en egen? Då är det bara att sätta igång - idag bjuder

Läs mer

6. Sy sedan ihop innerbenssömmarna enligt markeringar. 7. Nu ska du sätta ihop byxbenen. Vänd ena benet ut

6. Sy sedan ihop innerbenssömmarna enligt markeringar. 7. Nu ska du sätta ihop byxbenen. Vänd ena benet ut SY, SY, SY BYXOR 1 BYXOR ATT TÄNKA PÅ Tygåtgång Beräknad på tygbredd 140 cm i storlek M. Du behöver ca 1,5 m tyg + fickfoder, detta är generöst räknat. Innan du köper eller klipper av tyget vid nedan beräknad

Läs mer

Kapitel 8: Hantverk. fn:s barnkonvention, artikel 31 Vila och fritid 8:1

Kapitel 8: Hantverk. fn:s barnkonvention, artikel 31 Vila och fritid 8:1 Kapitel 8: Hantverk fn:s barnkonvention, artikel 31 Vila och fritid 8:1 8: Hantverk fn:s barnkonvention, artikel 31 Vila och fritid nami, 4 år berättar: Varje morgon går jag till förskolan tillsammans

Läs mer

Tutorial Av Marika ioma Lantz för HannasPysselstuga.se

Tutorial Av Marika ioma Lantz för HannasPysselstuga.se Fjärilalbum med tags Tutorial Av Marika ioma Lantz för HannasPysselstuga.se Materialet som jag använt: (Hittar du inte materialet i webshopen så kontakta Hanna så kan hon ordna det) Kartong eller annat

Läs mer

KATALOG 1113 Viking Sportsgarn

KATALOG 1113 Viking Sportsgarn KATALOG 1113 Viking Sportsgarn Sittunderlag 1113-1 Storlek efter tovning: ca 50x40 cm Garnalternativ: Viking Alpacka Sport (40% ull, 30% alpacka, 30% nylon), Viking Sportsgarn ( 100% ull), Viking Sportsragg

Läs mer

Hur man syr en TUNIKA

Hur man syr en TUNIKA Hur man syr en TUNIKA Förord Detta är en guide för hur du syr en tunika för lajv eller medeltidsevent. Jag är inte tillräckligt påläst för att kunna påstå att den här modellen är historiskt korrekt men

Läs mer

Triss i prydnadskuddar

Triss i prydnadskuddar Triss i prydnadskuddar Prydnadskuddar med julmotiv är det perfekta sättet att sätta en personlig prägel på hemmet. Men din Husqvarna Viking symaskin är det enkelt att sy kuddar. Nedan finner du steg för

Läs mer

STICKBESKRIVNINGAR. www.katrinbawah.se

STICKBESKRIVNINGAR. www.katrinbawah.se KLÄNNINGAR KOLLEKTION STICKAT STICKBESKRIVNINGAR www.katrinbawah.se STICKBESKRIVNINGAR KLÄNNINGAR design: katrin bawah FÄRGSTARKT, FANTASIFULLT OCH INSPIRERANDE Så vill jag att min design uppfattas och

Läs mer

Design 1 PLANERING DESIGN & SÖMNAD AV KLÄDER 2 ARBETSPLAN

Design 1 PLANERING DESIGN & SÖMNAD AV KLÄDER 2 ARBETSPLAN 3 00 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 PLANERING DESIGN & SÖMNAD AV KLÄDER 2 ARBETSPLAN ORDLISTA TOPP & T-SHIRT KJOL ÖVERDELAR KJOL 3 DESIGN ANVÄNDA DESIGNMALL DAM HERR 4 MÅTT 5 MODELLFÖRÄNDRING 6 MODELLFÖRÄNDRING

Läs mer

ÖVERVIDD. Ca 38½(41)46(50)54(58)60 cm HEL LÄNGD

ÖVERVIDD. Ca 38½(41)46(50)54(58)60 cm HEL LÄNGD 91259 SKRÅLLAN Version 1 91259 Rätstickat till baby GARNKVALITÉ Skrållan (70% Extrafin Merinoull, 30% Mjölkfiber. Nystan ca 25 g = 100 m) GARNALTERNATIV Baby Pascal, Gästrike 2 tr, Järbo 8/4, Nova, Mini

Läs mer

Att laga stickade sockor

Att laga stickade sockor Du behöver: lagningsgarn, gärna med syntetfibrer i ex.vis akryl, eller polyamid, strumpstickor, stoppnål med trubbig spets, sax, måttband. Personens fotmått är också bra att ha. Det här garnet köpte jag

Läs mer

SVARTSTICK mönstret taget ur boken Svartstick av Anna Hådell, isbn: 91-36-01295-5

SVARTSTICK mönstret taget ur boken Svartstick av Anna Hådell, isbn: 91-36-01295-5 SVARTSTICK mönstret taget ur boken Svartstick av Anna Hådell, isbn: 91-36-01295-5 1 Material: Broderilinne, 10-11 trådar/cm Moulinégarn, 2 deltrådar av 6, valfri färg Inköpsställen: närmaste handarbetsaffär.

Läs mer

Kattmatta. Materialåtgång; Mattan; ca 300 gr garn. (Masktätheten ska vara ca 20 m = 10 cm på stickor 31/2.)

Kattmatta. Materialåtgång; Mattan; ca 300 gr garn. (Masktätheten ska vara ca 20 m = 10 cm på stickor 31/2.) Kattmatta Materialåtgång; Mattan; ca 300 gr garn. (Masktätheten ska vara ca 20 m = 10 cm på stickor 31/2.) Pälsen; ca 700 gr garn. Använd restgarner i blandade färger och tjocklekar, eller ett enfärgat

Läs mer

Tråckla kallas även förstygn eller rynksöm sy bara för hand upp ner, upp ner, upp ner

Tråckla kallas även förstygn eller rynksöm sy bara för hand upp ner, upp ner, upp ner Markering i mönstret när det finns en liten svart triangel i kanten av mönstret är det en markering som ska passa mot en söm eller en likadan markering på en annan del. Klipp ett litet jack i din sömsmån

Läs mer

Viking Balder 0814-1 Kjol, mössa, vantar och filt

Viking Balder 0814-1 Kjol, mössa, vantar och filt Viking Balder 0814-1 Kjol, mössa, vantar och filt Storlekar 6 mån 12 mån 18 mån 2 år 4 år KJOL Övervidd 48 50 53 55 58 cm Hellängd 32 35 38 40 44 cm JACKA Övervidd 56 60 63 66 70 cm Hellängd: 25 30 33

Läs mer

Roliga runda paket. Det här behöver du:

Roliga runda paket. Det här behöver du: Flera f ina inslagningstips Roliga runda paket Det här behöver du: Scotch tejp för presentinslagning Ett papper, ca 50 x 50 cm Sidenband, ca 3 cm brett En flaska (t ex vin, olivolja eller ett blockljus)

Läs mer

Finaste tjejen! 36 Hemmets Veckotidning 20/2015

Finaste tjejen! 36 Hemmets Veckotidning 20/2015 Finaste tjejen! 36 Hemmets Veckotidning 20/2015 Sticka barnens nya favoriter! Sommarens Sött hålmönster och klassiska flätor pryder några av den säsongens finaste barnplagg. Sticka dem till familjens lilltjej,

Läs mer

91300 SOFT COTTON A K I J H B D E F C G

91300 SOFT COTTON A K I J H B D E F C G 91300 SOFT COTTON A K I J H B F D E C G Version 3 91300 FRUKTER TILL BARNENS DESSERTBORD GARNUPPLYSNING Järbo Garn AB TEL 026-27 30 30 E-POST info@jarbo.se FLER BESKRIVNINGAR Se Järbo Garn hemsida www.jarbo.se

Läs mer

Viking Björk bomull/merino

Viking Björk bomull/merino Viking Björk bomull/merino Tröja, kofta, byxor, mössa och sockor 1005-1 Storlekar: 3/6 9 12/18 mån 2 4 år Övervidd ca: 52 58 62 67 72 cm Hel längd ca: 24 29 33 36 40 cm längd ca: 20 22 25 28 31 cm Benlängd

Läs mer

Ser du tröjan framför dig? Skriv i så fall ner bokstaven för rätt tröja vid beskrivningarna nedan.

Ser du tröjan framför dig? Skriv i så fall ner bokstaven för rätt tröja vid beskrivningarna nedan. Vårrallyt 1999 Lagnummer:... Lagnamn:...... Beskrivning Ser du tröjan framför dig? Skriv i så fall ner bokstaven för rätt tröja vid beskrivningarna nedan. Svar Beskrivning 1... D Beskrivning 2...B Beskrivning

Läs mer

OBJEKT: MATERIAL: Förnyad soffklädsel. Soffan tapetserad med förstorade stråveck i polyamid.6,6 väv.

OBJEKT: MATERIAL: Förnyad soffklädsel. Soffan tapetserad med förstorade stråveck i polyamid.6,6 väv. INREDNING OBJEKT: Förnyad soffklädsel MATERIAL: Soffan tapetserad med förstorade stråveck i polyamid.6,6 väv. Foto Jan Töve Styling Gudrun Bonér & Anna Lidström REDESIGN:» Förstorad klassisk sömnadsteknik

Läs mer

Ett litet kompendium för att börja Omskapa.

Ett litet kompendium för att börja Omskapa. Ett litet kompendium för att börja Omskapa. Det här kompendiet får inte spridas vidare utan att fråga The Wardrobe om lov. Maila till info@the-wardrobe.se om du har frågor eller vill sprida detta vidare.

Läs mer

DRAKEN. Detta är en svensk översättning på ett mönster för en drake från den ryska sajten shityomoyo.ru gjord av alias Pialinn här på Amigurumi.

DRAKEN. Detta är en svensk översättning på ett mönster för en drake från den ryska sajten shityomoyo.ru gjord av alias Pialinn här på Amigurumi. DRAKEN Detta är en svensk översättning på ett mönster för en drake från den ryska sajten shityomoyo.ru gjord av alias Pialinn här på Amigurumi.ifokus Innan du börjar virka, ber vi dig att LÄS DETTA! Sluta

Läs mer

Stickat. och virkat. Vintage på svenska. Birgitta Forslund Åsa Dahlgren. bokförlaget max ström

Stickat. och virkat. Vintage på svenska. Birgitta Forslund Åsa Dahlgren. bokförlaget max ström Stickat Vintage på svenska och virkat Birgitta Forslund Åsa Dahlgren bokförlaget max ström Innehåll Bokförlaget Max Ström 2008 Text, stick- och virkbeskrivningar Birgitta Forslund Foto Åsa Dahlgren Form

Läs mer

BRUDPAR OCH STUDENT HUVUD OCH KROPP. Figurerna på bilderna är ca 12 cm höga. De är virkade med ett bomullsgarn lämpligt för virknål 2,5 3 mm.

BRUDPAR OCH STUDENT HUVUD OCH KROPP. Figurerna på bilderna är ca 12 cm höga. De är virkade med ett bomullsgarn lämpligt för virknål 2,5 3 mm. BRUDPAR OCH STUDENT Figurerna på bilderna är ca 12 cm höga. De är virkade med ett bomullsgarn lämpligt för virknål 2,5 3 mm. Till en figur behövs också: stoppning eventuellt metalltråd för att göra armar

Läs mer

Att konstruera en T-tunika med fyrkantigt halshål

Att konstruera en T-tunika med fyrkantigt halshål Du behöver: mönsterpapper eller vanligt papper stort format, blyertspenna, linjal minst 30 cm, måttband. Mått som du behöver: huvudomfång, hals-axel-handledsmått, överkropp över axlarna, skjortlängd, mått

Läs mer

NOVA Basplagg: Prematur 38-86 cl 18-05

NOVA Basplagg: Prematur 38-86 cl 18-05 NOVA Basplagg: Prematur 38-86 cl 18-05 Version nr 1 18-05 BASPLAGG MED RAGLAN I NOVA FÖR BABY GARNKVALITÉ Nova (100 % bomull. Nystan ca 50 g = 170 m) STORLEKAR 38(44)50(56-62)68-74(80-86) cl ÖVERVIDD (tröja,

Läs mer

OBJEKT: MATERIAL: Långklänning. Lättviktstyg i polyester. Resår och stopper i plast. Fotograf: Jan Töve. Styling Gudrun Bonér & Anna Lidström

OBJEKT: MATERIAL: Långklänning. Lättviktstyg i polyester. Resår och stopper i plast. Fotograf: Jan Töve. Styling Gudrun Bonér & Anna Lidström MODE OBJEKT: Långklänning MATERIAL: Lättviktstyg i polyester. Resår och stopper i plast. Fotograf: Jan Töve. Styling Gudrun Bonér & Anna Lidström REDESIGN:»Draperad klänning gjord av två stora raka tygstycken

Läs mer

Järbo Garn AB Garn, Tillbehör & Gratis beskrivningar http://www.jarbo.se. Bä, bä, virka lamm! 1 / 8

Järbo Garn AB Garn, Tillbehör & Gratis beskrivningar http://www.jarbo.se. Bä, bä, virka lamm! 1 / 8 Bä, bä, virka lamm! 1 / 8 2 / 8 Är du en van virkare som vill ta dig an någonting både ulligt och gulligt? I så fall har du hittat rätt! Idag bjuder vi nämligen på mönster till denna lilla sötnos... Lammet

Läs mer

Vintervärme 1 TAGGAR 2 COOLA 3 SPACE 4 FANTASI 5 TILLBEHÖR. Vintervärme 05 00 INNEHÅLLSFÖRTECKNING TIPS INFÖR SÖMNAD I FLEECE

Vintervärme 1 TAGGAR 2 COOLA 3 SPACE 4 FANTASI 5 TILLBEHÖR. Vintervärme 05 00 INNEHÅLLSFÖRTECKNING TIPS INFÖR SÖMNAD I FLEECE 05 00 INNEHÅLLSFÖRTECKNING TIPS INFÖR SÖMNAD I FLEECE 1 TAGGAR KAM LUVA SPIKE MÖSSA HELIKOPTER LUVA JOKER LUVA KUNGA LUVA 2 COOLA SKID LUVA RACKAR LUVA BÅT KEPA BUMP LUVA HÖST KEPA 3 SPACE VÄND LUVA med

Läs mer

Ryggsäckssystem 2012

Ryggsäckssystem 2012 Ryggsäckssystem 2012 Bruksanvisning Produktdata Ryggsäck Stort, löstagbart lock som väl täcker säcken Höjbart lock som kan anpassas till olika volymer. Stort topplocksfack. Hållare för hjälm eller kläder.

Läs mer

91755 HANDDOCKOR TILL SAGAN OM RÖDLUVAN GARNKVALITÉ MASKTÄTHET GARNALTERNATIV HÖJD BREDD

91755 HANDDOCKOR TILL SAGAN OM RÖDLUVAN GARNKVALITÉ MASKTÄTHET GARNALTERNATIV HÖJD BREDD 91755 SOFT COTTON Version 1 91755 HANDDOCKOR TILL SAGAN OM RÖDLUVAN GARNKVALITÉ MASKTÄTHET GARNALTERNATIV HÖJD BREDD GARNÅTGÅNG VIRKNÅL TILLBEHÖR DESIGN & TEXT ÖVERSÄTTNING Soft Cotton (100 % Bomull. Ca

Läs mer

Hållbart Mode. Skapa och laga. Ett utbildningsmaterial från Stilmedveten & Sveriges Konsumenter

Hållbart Mode. Skapa och laga. Ett utbildningsmaterial från Stilmedveten & Sveriges Konsumenter Hållbart Mode Skapa och laga Ett utbildningsmaterial från Stilmedveten & Sveriges Konsumenter Skapa och laga Varför ska vi laga? Syfte med Lektionen Temat handlar om det egna skapandet och hur vi kan använda

Läs mer

KRAVNIVÅER. Åtvidabergs kommuns grundskolor SLÖJD. Reviderade 2009-04-02

KRAVNIVÅER. Åtvidabergs kommuns grundskolor SLÖJD. Reviderade 2009-04-02 KRAVNIVÅER Åtvidabergs kommuns grundskolor SLÖJD Reviderade 2009-04-02 Förord Välkommen att ta del av Åtvidabergs kommuns kravnivåer och bedömningskriterier för grundskolan. Materialet har tagits fram

Läs mer

Intervju: Karin Holmberg

Intervju: Karin Holmberg Intervju: Karin Holmberg Hej, och varmt välkommen till ännu en intervju här på vår blogg! Idag möter vi en trefaldig bokförfattare som bland annat broderat omslagen till pocketutgåvan av Vilhelm Mobergs

Läs mer

Måttinstruktioner 11/11/2013. AnySuit.se och HappyTie.se. Kroppsmått. Att förstå vid mätning. Exakta plaggmått. Plaggets längd

Måttinstruktioner 11/11/2013. AnySuit.se och HappyTie.se. Kroppsmått. Att förstå vid mätning. Exakta plaggmått. Plaggets längd Måttinstruktioner 1 AnySuit.se och HappyTie.se 2 AnySuit.se grundades 2007 och är en av de första skrädderierna på Internet. Tack vare vår långa erfarenhet har vi lärt oss kundens behov och att sy rätt

Läs mer

favoriter Familjens Härligt med hålmönster

favoriter Familjens Härligt med hålmönster Vårens nyheter! Tunn, men ändå varm, och så skön att du kommer att vilja ha den mest hela tiden. Bär den fint hålmönstrade mohairtröjan över ett linne eller en polotröja vi vågar nästan lova att du har

Läs mer

Lär känna din maskin. För sömmar i trikå och elastiska tyger. A14 Slingrande söm A För lagning och applikationer i elastiska material.

Lär känna din maskin. För sömmar i trikå och elastiska tyger. A14 Slingrande söm A För lagning och applikationer i elastiska material. SÖMMR Lär känna din maskin Söm Sömnr Sömnamn Pressarfot nvändning 1, 2, 3 Raksöm, nålen i vänster-, mitt- och högerläge För alla typer av sömnad. Tryck på stygnbredd och sidledes spegelvändning för att

Läs mer

Virkad / heklet kofta / jakke & väst / vest i SILENZIO Broderi i ANCHOR TAPISSERIE ULL

Virkad / heklet kofta / jakke & väst / vest i SILENZIO Broderi i ANCHOR TAPISSERIE ULL Virkad / heklet kofta / jakke & väst / vest i SILENZIO Broderi i ANCHOR TAPISSERIE ULL Garn: Silenzio 50% akryl, 25% ull, 25% alpaka, 1 n = 50 g, 60 m Anchor Tapisserie ull: 100% ull, 1 docka/dukke = 10

Läs mer

Bonad ca 21,5 x 21,5 cm. Du behöver ;

Bonad ca 21,5 x 21,5 cm. Du behöver ; 1 Bonad ca 21,5 x 21,5 cm Du behöver ; * Tyg till bakgrund 16,25 x 16,25 * Tyg till baksidan 24 x 24 cm * Tyg till kantning 6,25 x tyg bredd (110 cm) * Vliesofix 10 cm * Diverse bitar tyg i olika färger

Läs mer

Sy en kjol med fickor! 2013 Eva Söderberg

Sy en kjol med fickor! 2013 Eva Söderberg Sy en kjol med fickor! 2013 Eva Söderberg Börja med att lägga ut tyget dubbelvikt. Detta är inte riktigt helt i ena kanten men där kan jag lägga de små delarna när jag klippt de större. Prova att lägga

Läs mer

Älvahäxan S e a s o n 2 0 1 3

Älvahäxan S e a s o n 2 0 1 3 Älvahäxan S e a s o n 2 0 1 3 T O O r d e r s e n d m a i l : l e a n a @ a l v a h a x a n. s e Mina kläder är sydda för att klara hårda tag, och linnekläderna går alltid att tvätta i maskin. De flesta

Läs mer

Montering Sy ihop axelsömmarna.

Montering Sy ihop axelsömmarna. VIKING BABY KATALOG 1114 Viking Babyull 1114-1 Kofta, hängselbya, sockor och mössa Storlekar: BabyBorn/ preem 1 3/6 9/12 18/24 3/4 år KOFTA: Öeridd: ca 40 48 56 59 62 65 cm Hel längd: ca 16 20 25 29 34

Läs mer

91298 SOFT COTTON MINI BOMULL E C

91298 SOFT COTTON MINI BOMULL E C 91298 SOFT COTTON MINI BOMULL E C B D A K H I J G F C Version 2 91298 GLASSKIOSK GARNKVALITÉ Soft Cotton (100% Bomull. Nystan ca 50 g = 80 m) Mini Bomull (100% Bomull. Nystan ca 10 g = 34 m) GARNALTERNATIV

Läs mer

JUNIOR. STORLEKAR: 38-86 cl

JUNIOR. STORLEKAR: 38-86 cl 91127 JUNIOR STORLEKAR: 38-86 cl A C D E B A C D B E Version 1 91127 BABYSET MED SNÖKRISTALLER OCH KNUTLUSER GARNKVALITÉ (A-E) Junior (70% Akryl, 30% Polyamid. Nystan Ca 50 g = 168 m) STORLEKAR (A) 38(44)50(56-62)68-74(80-86)

Läs mer

Sy kapell själv. dumsnålt eller smart? Praktiskt gör det själv. Projektet i korthet

Sy kapell själv. dumsnålt eller smart? Praktiskt gör det själv. Projektet i korthet Praktiskt gör det själv Sy kapell själv dumsnålt eller smart? Projektet i korthet Svårighetsgrad Medel I vintras köpte jag och min man en Terhi 50 för 000 kr. Ett kanonpris tyckte vi. Dynorna och kapellet

Läs mer

ull, 9% nylon), Viking Alpaca Superfine ( 100% alpaca superfine), Viking Naturgarn ( 100% ull ) à 50 gr nystan.

ull, 9% nylon), Viking Alpaca Superfine ( 100% alpaca superfine), Viking Naturgarn ( 100% ull ) à 50 gr nystan. Viking och Jacka 1215-1 Övervidd 112 120 134 cm Svart nr 303 8 8 9 nystan Brunt nr 736 8 9 10 nystan Lägg upp 56 60 66 maskor på st nr 10 och sticka resår med 2 till arbetet mäter ca 68 71 74 cm. Maska

Läs mer

Virkad och stickad kofta "Helga" - mormorsruta på diagonalen. Design: www.stickao virka.se, Marie Grahn Josefsson

Virkad och stickad kofta Helga - mormorsruta på diagonalen. Design: www.stickao virka.se, Marie Grahn Josefsson Virkad och stickad kofta "Helga" - mormorsruta på diagonalen Design: www.stickao virka.se, Marie Grahn Josefsson Material: Ca 1000 m garn lämpligt för stickor 5-6. Storlek: S (M) L (XL) Modellens övervidd:

Läs mer

VIKING KATALOG 1203 BJÖRK

VIKING KATALOG 1203 BJÖRK VIKING KATALOG 1203 BJÖRK Kofta med luva 1203-1 Storlekar: 2/4 6 8 10 12 år Övervidd ca 65 70 75 80 84 cm Hellängd ca: 38 43 47 51 55 cm Ärmlängd ca 30 34 38 42 45 cm 50% silke), nystan a 50 gr. Ljusgrå

Läs mer

BUBBETORPS GÅRDS HANDELSBOD

BUBBETORPS GÅRDS HANDELSBOD BUBBETORPS GÅRDS HANDELSBOD Tapetserar verkstan Bubbetorps Gård Stenladan 371 92 Karlskrona 0455-745058 I samarbete med Ronneby Lajvsällskap www.rls.se Ansvarig utgivare Jenny Larsson På följande sidor

Läs mer

Har du lust att sy? är redo!

Har du lust att sy? är redo! Har du lust att sy? är redo! Det är det perfekta valet för dig som syr till husbehov. Modern design, praktiska egenskaper och enkel användning det är från PFAFF. Välj mellan tre olika modeller. Njut av

Läs mer

91173 SOFT COTTON LOVIKKA, MINI ULL

91173 SOFT COTTON LOVIKKA, MINI ULL 91173 SOFT COTTON LOVIKKA, MINI ULL E A D C B Version 1 91173 I VÄNTAN PÅ JULEN GARNKVALITÉ (A-C) Soft Cotton (100% Bomull. Nystan ca 50 g = 80 m) GARNALTERNATIV (A-C) Super Soft Cotton GARNKVALITE (D)

Läs mer

Lär dig göra marklyft

Lär dig göra marklyft Lär dig göra marklyft Marklyft är en bra övning för din kropp. I ett enda lyft använder du alla muskler. Så greppa en skivstång! Vi visar hur du får till dina marklyft. Marklyft 1 Före lyftet Stå med fötterna

Läs mer

Förkunskaper Grundläggande kunskaper om längdmätning med standardiserade mått samt kartkunskaper.

Förkunskaper Grundläggande kunskaper om längdmätning med standardiserade mått samt kartkunskaper. Strävorna 4B Längdlådor... utvecklar sin förmåga att förstå, föra och använda logiska resonemang, dra slutsatser och generalisera samt muntligt och skriftligt förklara och argumentera för sitt tänkande....

Läs mer

15-15. 15-15. (A-G) MINI ULL & MINI AKRYL alt BABY PASCAL A + B

15-15. 15-15. (A-G) MINI ULL & MINI AKRYL alt BABY PASCAL A + B 15-15 15-15. (A-G) MINI ULL & MINI AKRYL alt BABY PASCAL A + B G F D E C 15-15 BARBIEKLÄDER I MINI ELLER BABY PASCAL GARNKVALITÉ Mini Ull (100% Ull. Nystan ca 10 g = 36 m) Mini Akryl (100% Akryl. Nystan

Läs mer

Mandala Madness Del 2

Mandala Madness Del 2 Mandala Madness Del 2 Denna vecka kommer att göra er alla till stjärnor så låt er kreativitet sprudla. Glöm inte att dela med er av era verk, särskilt på Facebook där det finns massor av hjälp väntande

Läs mer

skaparguide med tips och idéer!

skaparguide med tips och idéer! Amigurumi skaparguide med tips och idéer! www.slojd-detaljer.se Vad är Amigurumi? Den japanska konsten att virka små söta dockor och djur kallas Amigurumi. Amigurumisar arbetas vanligtvis fram genom att

Läs mer

Skapa effekt! Låt inspirationen leda dig. www.pfaff.com

Skapa effekt! Låt inspirationen leda dig. www.pfaff.com Skapa effekt! 1 Skapa effekt! Låt inspirationen leda dig. Förvandla det vanliga till något unikt. PFAFF sy- och brodérmaskin erbjuder en rad imponerande funktioner, kreativa möjligheter och ett otroligt

Läs mer

TÄNK GRÖNT FÖR MILJÖVÄNLIG TVÄTT

TÄNK GRÖNT FÖR MILJÖVÄNLIG TVÄTT TVÄTTA SKÖTSELRÅD För att kläder och andra textiler ska hålla sig fräscha och fina länge, är det viktigt att tvätta och torka dem enligt skötselråden som finns i plaggen. Kläderna bör vara lättskötta.

Läs mer

15-04 SOFT COTTON AMIGURUMI HALLOWEENDOCKOR A. VAMPYR, B. HÄXA MED KVAST, C. SPÖKE & D. PUMPA

15-04 SOFT COTTON AMIGURUMI HALLOWEENDOCKOR A. VAMPYR, B. HÄXA MED KVAST, C. SPÖKE & D. PUMPA 15-04 SOFT COTTON AMIGURUMI HALLOWEENDOCKOR A. VAMPYR, B. HÄXA MED KVAST, C. SPÖKE & D. PUMPA A B C D 15-04.A,B,C,D HALOWEENDOCKOR AMIGURUMI GARNKVALITÉ Soft Cotton MÅTT/HÄXA & VAMPYR Längd ca 22 cm MÅTT/SPÖKE

Läs mer

ATT BRODERA PÅ FÄRDIGA PLAGG. Korsstygn

ATT BRODERA PÅ FÄRDIGA PLAGG. Korsstygn 8 ATT BRODERA PÅ FÄRDIGA PLAGG Korsstygn När man broderar korsstygn på ett färdigt plagg använder man stramalj, en väv, vilken man tråcklar fast ovanpå plagget och syr igenom. Det är lätt eftersom du syr

Läs mer

HUSKYLOCK. 936, 910 och 905 Goda vänner har ett gott samarbete

HUSKYLOCK. 936, 910 och 905 Goda vänner har ett gott samarbete HUSKYLOCK 936, 910 och 905 Goda vänner har ett gott samarbete 936 910 905 Din HUSKYLOCK och Husqvarna Viking symaskin är som nål och tråd. Kombinera symaskinens mångsidighet med Husqvarna Viking Huskylocks

Läs mer

korsuppläggning för v-hänta Gör en korsuppläggning på detta vis:

korsuppläggning för v-hänta Gör en korsuppläggning på detta vis: TVÅÄNDSSTICKAD VANTE (medelsvår svår) 1 Material: 3-trådigt ullgarn, två färger, ca 1 hg av vardera färgen. Strumpstickor (5 st) nr 3 ½ Stoppnål till trädning och fästning Sax Måttband Beräknad tidsåtgång:

Läs mer

VARSAMT. i Stockholm och få veta om de behöver filtarna där.

VARSAMT. i Stockholm och få veta om de behöver filtarna där. VARSAMT Birgitta Nordström har tagit fram de allra vackraste och mjukaste filtar till barn som dött vid födseln. Från början vävde hon dem för hand, men med tiden har industrin fått ta över. Det har visat

Läs mer

Giraffen Love. Historien om giraffen Love

Giraffen Love. Historien om giraffen Love Giraffen Love Historien om giraffen Love Visste du att regnbågar inte har något slut? Eller att ingen människa ser exakt samma regnbåge? Detta beror på att det ljus som bryts i vattendropparna och bildar

Läs mer

Det flexibla sättet att inreda med textil. Kirsch Flexi Tips & inspiration

Det flexibla sättet att inreda med textil. Kirsch Flexi Tips & inspiration Det flexibla sättet att inreda med textil. Kirsch Flexi Tips & inspiration 1 Här har vi använt fyra Flexiskenor som skarvats ihop, två böjar 90 och sju takfästen. Kirsch Flexi är, precis som det låter,

Läs mer

Instruktioner hur man gör RSC:s nya hatt, den s.k. cykelsadeln

Instruktioner hur man gör RSC:s nya hatt, den s.k. cykelsadeln Instruktioner hur man gör RSC:s nya hatt, den s.k. cykelsadeln Om du fått en gammal blå cykelsadel, börja med den. Ta isär den en smula för att se hur den är gjord. Sprätta loss plymen i tyll och se om

Läs mer

Bonad ca 21,5 x 21,5 cm. Du behöver ;

Bonad ca 21,5 x 21,5 cm. Du behöver ; 1 Bonad ca 21,5 x 21,5 cm Du behöver ; * Tyg till bakgrund 16,25 x 16,25 * Tyg till baksida 24 x 24 cm * Tyg till kantning 6,25 x tyg bredd (110 cm) * Vliesofix 10 cm * Diverse bitar tyg i olika färger

Läs mer

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig.

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. Pedagogens manus till BILDSPEL 3 KROPPEN OCH RÖRELSE 1. Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. 2. Manus: Från 12 års

Läs mer

6. Nu ska du sy på ärmarna. Lägg den ena ärmen räta. 7. Nu kan du välja om du vill ha huva eller en enkel

6. Nu ska du sy på ärmarna. Lägg den ena ärmen räta. 7. Nu kan du välja om du vill ha huva eller en enkel SY, SY, SY HOODIE 1 HOODIE ATT TÄNKA PÅ Tygåtgång Beräknad på tygbredd 140 cm i storlek M. Det går åt ca 1,8 m tyg plus mudd, inklusive huvan. Innan du köper eller klipper av tyget vid nedan beräknad längd

Läs mer

SKAPA MED TOARULLAR! INSPIRATIONSHÄFTE, TOARULLAR DEL 1. Del 1. Härliga och roliga tips för dig och ditt kreativa barn.

SKAPA MED TOARULLAR! INSPIRATIONSHÄFTE, TOARULLAR DEL 1. Del 1. Härliga och roliga tips för dig och ditt kreativa barn. INSPIRATIONSHÄFTE, TOARULLAR DEL 1 SKAPA MED TOARULLAR! Del 1. Härliga och roliga tips för dig och ditt kreativa barn. COLORONA ÄR EN DEL AV RAHMQVISTGRUPPEN Färgglad fisk Toarulle Plast/papptallrik Häftapparat

Läs mer

Petroleumsfärgad tröja

Petroleumsfärgad tröja Petroleumsfärgad tröja Stickor nr. 5 - Artikelnr. 42-285 12 nystan Melbourne. (Petroleum) - Artikelnr. 42-012 STICKFASTHET: 19 varv = 10 cm. FÄRDIGT MÅTT : Övervidd = 104 cm. Hel längd = 60 cm. Ärmar med

Läs mer

Elis Elefantsnutte med bitring

Elis Elefantsnutte med bitring Elis Elefantsnutte med bitring Design @virrkpannan - Finalist i Scheepjesutmaningen 2016 Instagram: @virrkpannan Blogg: www.virrkpannan.blogg.se 5 % av alla intäkter från försäljningen av garnkit till

Läs mer

Gamma Cardigan/Hood. Stl Sömnadsbeskrivning. Av: Mikaela Flodin, https://designbymiblog.wordpress.

Gamma Cardigan/Hood. Stl Sömnadsbeskrivning. Av: Mikaela Flodin, https://designbymiblog.wordpress. Gamma Cardigan/Hood Stl 34-50 Sömnadsbeskrivning Av: Mikaela Flodin, made.by.mi.87@gmail.com, https://designbymiblog.wordpress.com/ Storleksguide Mått*/Storlek 34 36 38 40 42 44 46 48 50 Byst 80 84 88

Läs mer

Vikblöjor. Vika för en nyfödd

Vikblöjor. Vika för en nyfödd De flesta vana tygblöjeanvändare har hittat sina egna trix för att få allt att fungera optimalt (har de inte det har de oftast gett upp tygblöjor efter ett tag). Tyvärr är det inte så vanligt att man delar

Läs mer

Kära garnkunder. Med vänlig hälsning VIKING GARN

Kära garnkunder. Med vänlig hälsning VIKING GARN Kära garnkunder Tack för att du valt VIKING GARN och beskrivning till ditt nya handarbete. Den här sidan innehåller viktig information och vägledning för bästa möjliga resultat. Lycka till! Stickfasthet

Läs mer

91170 SOFT COTTON MINI BOMULL

91170 SOFT COTTON MINI BOMULL 91170 SOFT COTTON MINI BOMULL C C A D B Version 1 91170 VIRKAT TILL MIDSOMMARTJEJEN GARNKVALITÉ (A) Soft Cotton (100% Bomull. Nystan ca 50 g = 80 m) GARNALTERNATIV (A) Super Soft Cotton STORLEKAR (A) 1(2)3

Läs mer

Virkade tofflor. Storlek 35 37 & 38 40. By: Pratamedrut. pratamedrut.se/blog/virkade tofflor 1

Virkade tofflor. Storlek 35 37 & 38 40. By: Pratamedrut. pratamedrut.se/blog/virkade tofflor 1 Virkade tofflor Storlek 35 37 & 38 40 By: Pratamedrut pratamedrut.se/blog/virkade tofflor 1 Innehåll Lite tips sid 3 Material sid 3 Maskor och förkortningar sid 3 Tillvägagångssätt Sulor sid 4 Skor, nedre

Läs mer