Välkommen till höstens kurser 2007

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen till höstens kurser 2007"

Transkript

1 Välkommen till höstens kurser 2007

2 Vill du hålla dig uppdaterad om senaste nytt inom försäkringsområdet? Ja, då ska du passa på att delta på en eller flera av de kurser som Svenskt Näringsliv Försäkringsinformation anordnar. Kurserna, som hålls av Sveriges främsta experter, ger dig god överblick över försäkringsområdet. Du får också möjlighet att knyta kontakter med andra som arbetar med dessa frågor på andra företag. Vi erbjuder ett brett utbud av grundkurser, fortsättningskurser och fördjupningskurser. Jag vill också passa på att slå ett slag för Försäkringskontakt Det är den viktigaste mötesplatsen för alla er som håller på med försäkringsfrågor. Konferensen hålls på Scandic Infra City i Upplands Väsby den november. Brett utbud av högaktuella kurser Svenskt Näringsliv har ansvar för att informera! Svenskt Näringsliv har ett informationsansvar när det gäller AFA-försäkringarna, Avtalspension SAF-LO samt ITP-planen. Dessa avtalsförsäkringar bygger på de överenskommelser Svenskt Näringsliv har med LO och PTK. Vi har därför utvecklat ett brett kursutbud och erbjuder nu alla er som arbetar med försäkringsfrågor på företagen ett bra sammansatt utbud av kurser. Det finns kurser för alla oberoende av om du nyligen börjat jobba med försäkringsfrågor eller om du har lång erfarenhet. Vem vänder sig kurserna till? Kurserna vänder sig till arbetsgivare och arbetsgivarrepresentanter inom det privata näringslivet. Försäkringskontakt 2007 är öppen för alla intresserade, inte bara de som är verksamma inom privata företag. I respektive kursbeskrivning framgår mer specifikt vem kursen vänder sig till och vilka förkunskaper som krävs. Varmt välkomna till höstens försäkringskurser! Bästa hälsningar Urban Bäckström VD Svenskt Näringsliv

3 Innehållsförteckning 1 2 Introduktionskurs Behöver du en snabb, men ändå heltäckande överblick över de anställdas försäkringsskydd? Grundkurs arbetare och tjänstemannaförmåner Behöver du grundläggande kunskaper om de anställdas försäkringsskydd? Introduktionskurserna vänder sig till dig som vill få en första inblick i försäkringsområdet. Övergripande genomgång av försäkringsskyddet både för arbetare och tjänstemän. Grundkurserna förutsätter viss förkunskap och vänder sig till dig som vill skaffa grundläggande kunskaper om hur försäkringskyddet är uppbyggt och vilka förmåner som gäller. 3 4 Grundkurs arbetareförmåner Behöver du grundläggande kunskaper om arbetarnas försäkringsförmåner? Grundkurs tjänstemannaförmåner Behöver du grundläggande kunskaper om tjänstemännens försäkringsförmåner? 5 Praktisk försäkringshantering Denna kurs vänder sig till dig som vill ha en genomgång av den praktiska hanteringen av försäkringsfrågorna på företaget. Fortsättningskurserna innebär en fortsättning på grundkurserna. Dels finns en fortsättningskurs som behandlar praktisk försäkringsadministration, dels en repetitionskurs. Fördjupningskurserna går på djupet och behandlar specifika försäkringsfrågor inom olika ämnesområden Uppföljningskurs repetition Har du gått någon av grundkurserna och känner att du behöver uppdatera och fördjupa dina kunskaper inom lag- och avtalsområdet? Utlandstjänst Försäkringsskyddet för anställda Har ditt företag anställda utomlands? Fördjupningskurs Tjänstepensioner Behöver du en fördjupad kunskap om tjänstepensioner? Försäkringsaktuellt för personalchefer Är du personalchef och känner att du vill ha en inblick i aktuella försäkringsfrågor? Försäkringskontakt 2007 Välkommen till Försäkringskontakt 2007 den viktigaste mötesplatsen för alla som arbetar med försäkringsfrågor.

4 1 Introduktionskurs 2 dagar Behöver du en snabb, men ändå heltäckande överblick över de anställdas försäkringsskydd? Då är detta den perfekta kursen för dig. På denna kurs får du en övergripande kunskap om hur försäkringssystemen är uppbyggda och en inblick i både lagstadgade försäkringar och avtalsförsäkringar. Du får också en överblick över försäkringsskyddet för både arbetare och tjänstemän. Kursens innehåll Hur ser försäkringsskyddet ut? Övergripande genomgång av försäkringsskyddet för både tjänstemän och arbetare. Hur ser den praktiska hanteringen av försäkringsskyddet ut? Konkreta tips till dig som arbetar med försäkringar. Vilket ansvar har arbetsgivaren? Fakta Målgrupp Denna kurs vänder sig till dig som behöver en snabb, men ändå heltäckande överblick över de anställdas försäkringsskydd. Inga förkunskaper krävs. När och var? Göteborg 2-3/10 Quality Hotel 11 Eskilstuna 6-7/11 Hotel Bolinder Munktell Kurserna startar klockan dag 1 och slutar klockan dag 2. Anmälan Anmäl dig på eller via anmälningstalongen i katalogen! Kursavgift kronor (exklusive moms)

5 1 Genom kursen håller man sig uppdaterad om vad som händer inom området, vilket är jättebra om man är ett litet företag och inte har tillgång till kontinuerlig information året runt. introduktionskurs Chatrin Lundquist, Fagersta Eldfasta AB Kurs: Introduktionskurs Eskilstuna, Göteborg.

6 2 Grundkurs arbetare och tjänstemannaförmåner 3 dagar Behöver du grundläggande kunskaper om de anställdas försäkringsskydd? Vår tredagars grundkurs ger dig bred kunskap om försäkringsskyddet för de anställda. Den vänder sig till dig som antingen har gått introduktionskursen eller på annat sätt skaffat dig en överblick över försäkringsområdet. Kursens innehåll Hur ser försäkringsskyddet ut för de anställda? Hur kompletterar försäkringssystemens olika delar varandra? Hur ser det lagstadgade försäkringsskyddet ut? Vilka avtalsförsäkringar finns? Grundläggande kunskaper om ITP-planen, TRR Trygghetsrådet, AFA-försäkringarna, Avtalspension SAF-LO samt Omställningsförsäkringen. Vilket ansvar har arbetsgivaren för den praktiska hanteringen? Vi ger dig konkreta råd och tips. Anmälan Anmäl dig på eller via anmälningstalongen i katalogen! Fakta Målgrupp Denna kurs vänder sig till dig som har viss erfarenhet av försäkringsfrågor, men som behöver fördjupad kunskap om de kollektivavtalade försäkringarna för de anställda. När och var? Sollentuna 19-21/9 Scandic Star Göteborg 23-25/10 Elite Park Avenue Hotel Malmö 7-9/11 Quality Hotel Konserthuset Stockholm 27-29/11 Scandic Hasselbacken Kurserna startar klockan dag 1 och slutar klockan dag 3. Kursavgift kronor (exklusive moms)

7 2 Kursledaren var fantastiskt bra, otroligt pedagogisk. Han kunde allt! Madeleine Fiedler, Triumph International AB Kurs: Grundkurs arbetare och tjänstemannaförmåner grundkurs arbetare och tjänstemannaförmåner Sollentuna, Stockholm, Göteborg, Malmö.

8 3 Grundkurs arbetareförmåner 2 dagar Behöver du grundläggande kunskaper om arbetarnas försäkringsförmåner? Vi erbjuder en tvådagarskurs som koncentrerar sig på hur försäkringsskyddet för arbetare är uppbyggt. Denna kurs ger dig bred kunskap om försäkringsskyddet för arbetare och en inblick i både de lagstadgade försäkringarna och avtalsförsäkringarna. Den vänder sig till dig som antingen har gått introduktionskursen eller på annat sätt skaffat dig kunskap om försäkringsområdet. Kursens innehåll Hur ser försäkringsskyddet ut för arbetare? Hur kompletterar försäkringssystemens olika delar varandra? Hur ser det lagstadgade försäkringsskyddet för arbetare ut? Vilka avtalsförsäkringar för arbetare finns? Grundläggande kunskaper om AFA-försäkringarna, Avtalspension SAF-LO samt Omställningsförsäkringen. Vilket ansvar har arbetsgivaren för den praktiska hanteringen? Vi ger dig konkreta råd och tips. Anmälan Anmäl dig på eller via anmälningstalongen i katalogen! Fakta Målgrupp Denna kurs vänder sig till dig som har viss erfarenhet av försäkringsfrågor, men som behöver fördjupad kunskap om de kollektivavtalade försäkringarna för arbetare. När och var? Stockholm 30-31/10 Scandic Anglais Kursen startar klockan dag 1 och slutar klockan dag 2. Kursavgift kronor (exklusive moms)

9 3 Jag försöker uppdatera mina kunskaper varje år för inte tappa helhetsbilden. Johnny Österdahl, Haldex Garphyttan AB Kurs: Grundkurs arbetareförmåner grundkurs arbetareförmåner Scandic Anglais, Stockholm. Fotograf: Åke E:son Lindman

10 4 Grundkurs tjänstemannaförmåner 2 dagar Behöver du grundläggande kunskaper om tjänstemännens försäkringsförmåner? Vi erbjuder en tvådagarskurs som koncentrerar sig på hur försäkringsskyddet för tjänstemän är uppbyggt. Denna kurs ger dig bred kunskap om försäkringsskyddet för tjänstemän. Den vänder sig till dig som antingen har gått introduktionskursen eller på annat sätt skaffat dig en överblick över försäkringsområdet. Kursens innehåll Hur ser försäkringsskyddet ut för tjänstemän? Hur kompletterar försäkringssystemens olika delar varandra? Hur ser det lagstadgade försäkringsskyddet för tjänstemän ut? Vilka avtalsförsäkringar för tjänstemän finns? Grundläggande kunskaper om ITP-planen, TGL, TFA och TRR Trygghetsrådet. Vilket ansvar har arbetsgivaren för den praktiska hanteringen? Vi ger dig konkreta råd och tips. Fakta Målgrupp Denna kurs vänder sig till dig som har viss erfarenhet av försäkringsfrågor, men som behöver fördjupad kunskap om de kollektivavtalade försäkringarna för tjänstemän. När och var? Växjö 9-10/10 Hotel Royal Corner Stockholm 4-5/12 Scandic Sergel Plaza Kurserna startar klockan dag 1 och slutar klockan dag 2. Anmälan Anmäl dig på eller via anmälningstalongen i katalogen! Kursavgift kronor (exklusive moms)

11 4 Kursen har gett mig en bra grund att stå på och jag känner att jag kan hjälpa mina medarbetare på ett bättre sätt alla har nytta av det! Fatima Richardson Emanuelsson, Emanuelssons grävmaskiner Kurs: Grundkurs tjänstemannaförmåner grundkurs tjänstemannaförmåner Växjö, Stockholm.

12 5 Praktisk försäkringshantering 2 dagar Denna kurs vänder sig till dig som vill ha en genomgång av den praktiska hanteringen av försäkringsfrågorna i företaget. Du får konkreta råd och tips om hur du kan lägga upp ditt företags arbete med försäkringsfrågor. Kursens innehåll Hur ser försäkringsskyddet ut? Övergripande genomgång av försäkringsskyddet för både tjänstemän och arbetare, dvs ITP-planen, TRR Trygghetsrådet, AFA-försäkringarna, Avtalspension SAF-LO samt Omställningsförsäkringen. Hur ser den praktiska hanteringen av försäkringsskyddet ut? Konkreta tips och råd till dig som arbetar med försäkringar. Vilket ansvar har arbetsgivaren? Konkreta exempel. Fakta Målgrupp Denna kurs vänder sig till dig som har viss erfarenhet av försäkringsfrågor, men som behöver fördjupad kunskap om hur företagets praktiska hantering av försäkringarna kan utvecklas. När och var? Stockholm 10-11/10 Scandic Hasselbacken Kursen startar klockan dag 1 och slutar klockan dag 2. Anmälan Anmäl dig på eller via anmälningstalongen i katalogen! Kursavgift kronor (exklusive moms)

13 5 Trevligt, intressant och lättsamt trots att kursen behandlade ett så stort och komplext område som försäkringar. Gunilla Bruksner, Björklunds Rör AB Kurs: Praktisk försäkringshantering praktisk försäkringshantering Scandic Hasselbacken, Stockholm.

14 6 Uppföljningskurs repetition 2 dagar Har du gått någon av grundkurserna och känner att du behöver uppdatera och fördjupa dina kunskaper inom lag- och avtalsområdet? Då är detta den perfekta kursen för dig! Vi går igenom försäkringsskyddet vid olika händelser för både arbetare och tjänstemän. Kursens innehåll Hur ser de anställdas försäkringsskydd ut? Repetition om lagoch avtalsförsäkringarna för samtliga anställda. (ITP-planen, TGL, TRR Trygghetsrådet, AFA-försäkringarna, Avtalspensionen SAF-LO samt Omställningsförsäkringen). Nyheter inom försäkringsområdet. Workshop kring olika intressanta försäkringshändelser. Fakta Målgrupp Denna kurs vänder sig till dig som har gått någon av grundkurserna, men som nu behöver en uppdatering och fördjupning om de kollektivavtalade försäkringssystemen. När och var? Stockholm 17-18/10 Scandic Hasselbacken Göteborg 14-15/11 Quality Hotel Panorama Kursen startar klockan dag 1 och slutar klockan dag 2. Anmälan Anmäl dig på eller via anmälningstalongen i katalogen! Kursavgift kronor (exklusive moms)

15 6 Jag tycker det är viktigt att hålla mig uppdaterad. Att få arbeta enskilt, i grupp och ta del av riktiga case var ett bra upplägg på kursen. Mikael Litzell, SDR Svensk Direktreklam Kurs: Uppföljningskurs repetition uppföljningskurs repetition Stockholm, Göteborg.

16 7 Utlandstjänst Försäkringsskyddet för anställda 2 dagar Har ditt företag anställda utomlands? Då är detta en perfekt kurs för dig! Kursen ger en översikt av vilket försäkringsskydd som gäller för just utlandsanställd personal. Både det lagstadgade och avtalsbundna försäkringsskyddet behandlas. Kursens innehåll Vilka lag- och avtalsförsäkringar finns? Hur ser socialförsäkringarna ut? Hur fungerar anställning över gränserna i och utanför EU? Hur ser avtalsförsäkringarna vid utlandstjänstgöring ut? Hur hanterar man pensionsfrågor vid utlandstjänstgöring? Fakta Målgrupp Denna kurs vänder sig till dig som har viss erfarenhet av försäkringsfrågor, men som behöver fördjupad kunskap om de regler som gäller vid utlandstjänstgöring. När och var? Malmö 26-27/9 Quality Hotel Konserthuset Stockholm 13-14/11 Scandic Anglais Kurserna startar klockan dag 1 och slutar klockan dag 2. Anmälan Anmäl dig på eller via anmälningstalongen i katalogen! Kursavgift kronor (exklusive moms)

17 7 Innan jag gick kursen kände jag mig osäker inom området, nu vet jag var jag ska vända mig med mina frågor om skyddet för våra anställda. Lena Lövbom, Brokk AB Kurs: Utlandstjänst Försäkringsskyddet för anställda utlandstjänst försäkringsskyddet för anställda Malmö, Stockholm. Fotograf: Åke E:son Lindman

18 8 Fördjupningskurs Tjänstepensioner 2 dagar Behöver du en fördjupad kunskap om tjänstepensioner? Då är detta en lämplig kurs för dig! Kursen fokuserar på högaktuella och konkreta ämnesområden och ger goda möjligheter till diskussioner och erfarenhetsutbyte. Kursens innehåll Vad måste man som arbetsgivare känna till om den nya Försäkringsavtalslagen som trädde i kraft 1 januari 2006? Hur finansieras de anställdas pensioner? Vilka alternativ finns? Vilka skatteregler gäller? Vilken frihet har man som arbetsgivare att välja mellan olika finansieringsmetoder? Hur ser försäkringsmäklarens nya roll ut? Vilka blir konsekvenserna för företagen? Vad behöver arbetsgivarna veta om tiotaggarlösningar? Vad gäller? Vilka frågor måste arbetsgivaren ta ställning till? Vilka försäkringslösningar finns vid förtida avgångar i företaget? Vi går igenom modeller och konsekvenser sett både ur arbetsgivarens och den anställdes perspektiv. Hur kan man skapa en pensionspolicy? Hur ser processen ut? Vilka fördelar kan en arbetsgivare ge en anställd? Vi arbetar med ett praktikfall, där vi synar ett verkligt fall. Anmälan Anmäl dig på eller via anmälningstalongen i katalogen! Fakta Målgrupp Denna kurs vänder sig till dig som har god erfarenhet av arbete med tjänstepensioner och som nu vill fördjupa dina kunskaper ytterligare. När och var? Stockholm 24-25/10 Scandic Hasselbacken Göteborg 28-29/11 Elite Park Avenue Hotel Kurserna startar klockan dag 1 och slutar klockan dag 2. Kursavgift kronor (exklusive moms)

19 8 En otroligt givande kurs med kunniga föreläsare. Jag upplevde det väldigt positivt att kursen gavs utifrån både redovisnings- och personalperspektiv. Jonas Forss, Flint Group Sweden AB Kurs: Fördjupningskurs Tjänstepensioner fördjupningskurs tjänstepensioner Stockholm, Göteborg.

20 9 Försäkringsaktuellt för personalchefer 2 dagar Är du personalchef och känner att du vill ha en inblick i aktuella försäkringsfrågor? Då är detta den perfekta kursen för dig! På kursen belyser vi flera viktiga och nyttiga frågor som personalchefer ofta brottas med. Kursens innehåll Hur ser försäkringsskyddet ut för de anställda? Vi erbjuder en aktuell översikt. Hur ser den nya ITP-planen ut? Vad är på gång inom försäkringsområdet? Högaktuella frågor tas upp. Hur ska jag som arbetsgivare hantera pensionsfrågorna på rätt sätt? Sjukdom ur ett arbetsrättsligt perspektiv. Diskussioner och erfarenhetsutbyte. Anmälan Anmäl dig på eller via anmälningstalongen i katalogen! Fakta Målgrupp Denna kurs vänder sig till personalchefer som vill få en överblick över aktuella försäkringsfrågor, samt möjlighet att diskutera olika frågeställningar med andra personalchefer. När och var? Stockholm 25-26/9 Scandic Continental Linköping 3-4/10 Scandic Linköping City Helsingborg 17-18/10 Elite Hotel Marina Plaza Göteborg 22-23/11 Quality Hotell 11 Stockholm 3-4/12 Scandic Hasselbacken Kurserna startar klockan dag 1 och slutar klockan dag 2. Kursavgift kronor (exklusive moms)

21 9 Kursens innehåll är lätt att tillämpa i yrkeslivet och det har gett mig ett brett register att gå tillbaka till och se hur man kan agera vid till exempel pensionslösningar. Stefan Nordmark, Vargön Alloys AB Kurs: Försäkringsaktuellt för personalchefer försäkringsaktuellt för personalchefer Stockholm, Linköping, Helsingborg, Göteborg, Stockholm.

22 Välkommen till Försäkringskontakt 2007 den viktigaste mötesplatsen för alla som arbetar med försäkringsfrågor. Under två fullmatade dagar får du möjlighet att träffa kollegor och ta del av senaste nytt inom försäkringsområdet och lite till! Vi erbjuder ett brett utbud av seminarier och du får själv skräddarsy ditt program.

23 Försäkringskontakt 2007 du väljer själv dina seminarier Konferensens innehåll Vi erbjuder följande gemensamma seminarier: Senaste nytt från Försäkringskassan Stig Orustfjord, Försäkringskassan Dagens unga morgondagens arbetskraft Mats Lindgren, Kairos Future Mod och passion Göran Adlén Vilka trender påverkar morgondagens miljö? Carl Mossfeldt Stand up Magnus Betnér I programmet ingår fem gemensamma seminarier. På Försäkringskontakt 2007 får du dessutom möjlighet att skräddarsy ditt program utifrån dina egna intresseområden. Av totalt 13 valfria seminarier väljer du sex av dessa. Fakta Målgrupp Denna konferens vänder sig till personer inom företag, försäkringsbolag och andra organisationer som vill ha en överblick över aktuella försäkringsfrågor, samt träffa andra som arbetar med försäkringsfrågor. När och var? Stockholm 20-21/11 Scandic Infra City, Upplands Väsby Konferensen startar klockan dag 1 och slutar klockan dag 2. Kursavgift kronor (exklusive moms) försäkringskontakt 2007 Det fullständiga seminarieprogrammet finns på Anmälan Anmäl dig på eller via anmälningstalongen i katalogen!

24 i Information Kurserna vänder sig till företag, oavsett medlemskap i Svenskt Näringsliv. Kursledare är Svenskt Näringslivs försäkringskonsulter som medverkar under hela kurstiden. Vid vissa kurser deltar föreläsare från berörda försäkringsbolag. Antalet deltagare är begränsat till 25 per kurs. Kursavgifter (exklusive moms) 2 dagarskurserna kronor 3 dagarskurserna kronor Fördjupningskursen 2 dagar kronor Kost och logi under kurstiden ingår i samtliga kurser. Resekostnader till och från kursorten ingår ej i kursavgiften. Anmälan Anmäl dig på Du kan också anmäla dig genom att posta eller faxa anmälningstalongen. Anmälan är bindande. Bekräftelse/avbokning Några veckor före kursstart får du en bekräftelse. Vi tar ut en avgift vid avbokning. Skulle du avboka senare än 14 dagar före kursstart är avbokningsavgiften för: 2 dagars kurserna kronor 3 dagars kurserna kronor Fördjupningskursen kronor Företagsintern utbildning Vi kan även erbjuda utbildning eller information internt på ditt företag. Denna skräddarsys efter dina behov. Kontakta Hans-Olof Siwe, telefon eller Kontaktperson Vill du veta mer om vår kursverksamhet är du välkommen att kontakta Mona Borgström, telefon , Svenskt Näringsliv Försäkringsinformation Box 445, Jönköping, fax

25 Anmälan Välj vilken av kurserna som ni från ert företag vill delta i. Kursnamnet finns vid varje kurspresentation. Där väljer ni också vilken ort som passar er bäst. Fyll även i ett andrahandsalternativ, om den kursort ni valt blir fullbokad. Antalet platser är begränsat. Har du några frågor om kurserna, kontakta Mona Borgström, telefon E-post: mona. Tre sätt att anmäla dig: Anmäl dig på Faxa din anmälan till Posta din anmälan portofritt! i anmälan och information NAMN KURSENS NAMN ALT 1 KURSNR ALT 2 KURSNR Skicka mig inbjudan i augusti till Försäkringskontakt 2007, november. FÖRETAG ORG NR KONTAKTPERSON BEFATTNING ADRESS TELEFON POSTNR/ORT E-POST NAMNTECKNING NAMNFÖRTYDLIGANDE Bekräftelse och faktura skickar vi till dig i god tid före kursstart.

26 FRANKERAS EJ. SVENSKT NÄRINGSLIV FÖRSÄKRINGS- INFORMATION BETALAR PORTOT. Svenskt Näringsliv Försäkringsinformation Svarspost Jönköping

27 Anmälan & mer information

28 LEIF.SE svenskt näringsliv försäkringsinformation skolgatan jönköping telefon:

Väl kommen 2008 till höstens kurser

Väl kommen 2008 till höstens kurser Välkommen till höstens kurser 2008 Vill du hålla dig uppdaterad om senaste nytt inom försäkrings området? Ja, då ska du passa på att delta på en eller flera av de kurser som Svenskt Näringsliv Försäkringsinformation

Läs mer

Sista anmälningsdag 25 mars

Sista anmälningsdag 25 mars PÅMINNELSE Sista anmälningsdag 25 mars konstruktiv krock 2008 Svenskt Näringslivs Lärarfortbildningsdagar Hej Dagens elever är framtidens medarbetare och entreprenörer. De kommer snart att bestämma sig

Läs mer

LÖNANDE KUNSKAP. Kurser, konferenser och företagsanpassad utbildning.

LÖNANDE KUNSKAP. Kurser, konferenser och företagsanpassad utbildning. LÖNANDE KUNSKAP Kurser, konferenser och företagsanpassad utbildning. Utvecklande kunskap i takt med framtiden En utbildning är en investering för framtiden, både för den enskilde medarbetaren och för företaget.

Läs mer

Stöd i expertis för dina behov. Välkommen till Fastighetsbranschens Arbetsgivarorganisation

Stöd i expertis för dina behov. Välkommen till Fastighetsbranschens Arbetsgivarorganisation Stöd i vardagen, expertis för dina behov Välkommen till Fastighetsbranschens Arbetsgivarorganisation 2 Fastigo Fastigo 3 Välkommen till en arbetsgivarorganisation byggd för dina behov. Det var en sådan

Läs mer

En liten ordlista för dig som brottas med krångliga försäkringsfrågor

En liten ordlista för dig som brottas med krångliga försäkringsfrågor A-Å En liten ordlista för dig som brottas med krångliga försäkringsfrågor A-Å En liten ordlista för dig som brottas med krångliga försäkringsfrågor Utgåva: 1:2010 Form: Leif, en reklambyrå Foto: Olle &

Läs mer

Telefonrådgivning inom psykiatrin

Telefonrådgivning inom psykiatrin Gå 3! r ö af l a et 4b Telefonrådgivning inom psykiatrin Hur bemöta suicidtankar och planer i telefonrådgivningen? Lagar och föreskrifter för dig i telefonrådgivningen Depression och ångestsyndrom ditt

Läs mer

Hösten 2009. Fastighetsägarna Utbildning. Kurser för dig i fastighetsbranschen Fastighetsägarna Göteborg Första Regionen

Hösten 2009. Fastighetsägarna Utbildning. Kurser för dig i fastighetsbranschen Fastighetsägarna Göteborg Första Regionen Hösten 2009 Fastighetsägarna Utbildning Kurser för dig i fastighetsbranschen Fastighetsägarna Göteborg Första Regionen Välkommen på kurs! Engagerade medarbetare skapar resultat, det kan jag se i min egen

Läs mer

30% rabatt för medlemmar! Fastighetsägarna. Kurser för dig i fastighetsbranschen Hösten 2011 Fastighetsägarna Mellansverige

30% rabatt för medlemmar! Fastighetsägarna. Kurser för dig i fastighetsbranschen Hösten 2011 Fastighetsägarna Mellansverige 30% rabatt för medlemmar! Fastighetsägarna Kurser för dig i fastighetsbranschen Hösten 2011 Fastighetsägarna Mellansverige Välkommen på kurs! Som medlem i Fastighetsägarna Mellansverige, eller i någon

Läs mer

Medlem i facket. Facklig. LO-distriktet i Stockholms län Långholmens Folkhögskola. Fasta paviljongen. Kundnummer 110 409 000.

Medlem i facket. Facklig. LO-distriktet i Stockholms län Långholmens Folkhögskola. Fasta paviljongen. Kundnummer 110 409 000. Medlem i facket. En kurs för dig som är medlem. Facklig utbildning Frankeras ej. Mottagaren betalar portot. Långholmens folkhögskola Långholmen Reimersholme LO-distriktet i Stockholms län Hornstull Långholmens

Läs mer

Att planera, köpa och genomföra teckenkurs

Att planera, köpa och genomföra teckenkurs Tecknologen AB - din resurs när det gäller tecken - Att planera, köpa och genomföra teckenkurs Några tankar och förslag kring teckenkurser i samarbete med Tecknologen AB Håkan Ernklev 2013-09 1 Att planera,

Läs mer

UTBILDNINGAR & SEMINARIER

UTBILDNINGAR & SEMINARIER UTBILDNINGAR & SEMINARIER HÖSTEN 2016 - VÅREN 2017 Att utveckla styrelsens kompetens löpande - är en investering för hela bostadsrättsföreningen KUNSKAP ÄR VÄGEN TILL DET GODA BOENDET! Vägen till utveckling

Läs mer

Kurser 2015. För dig med fackligt uppdrag i Unionen Småland

Kurser 2015. För dig med fackligt uppdrag i Unionen Småland Kurser 2015 För dig med fackligt uppdrag i Unionen Småland Innehåll Kunskap skapar trygghet och ger kraft...3 Praktisk information...4 GRUNDKURSER Facklig introduktion för arbetsplatsombud...6 Introdag

Läs mer

Välkommen till EG Utility Användarträff 2015

Välkommen till EG Utility Användarträff 2015 Välkommen till EG Utility Användarträff 2015 årets IT-konferens för dig ANVÄNDARKONFERENS PÅ SCANDIC INFRA CITY Upplands Väsby, den 24-25 september 2015 Kom och nätverka, träffa branschexperter och ta

Läs mer

BYGGNADSÄMNESINDUSTRIN

BYGGNADSÄMNESINDUSTRIN Nr 12 Juni 2007 Kurser hösten 2007 Vi översänder inbjudan till kurs i arbetsrätt samt kurs i arbetsgivarens ansvar för arbetsmiljön som genomförs i samarbete med Livsmedelsföretagen. Anmälan görs på bifogad

Läs mer

Utbildningar inom miljö och CSR - nära dig

Utbildningar inom miljö och CSR - nära dig Utbildningar inom miljö och CSR - nära dig TEM:s utbildningar vår och höst 2013 Malmö, Skåne, Sverige Stiftelsen TEM Stortorget 17 211 22 Malmö 040-606 55 80 VÅRA UTBILDNINGAR Välkommen till TEM:s inspirerande

Läs mer

Kriskommunikation - beredskap, rätt organisation och ditt ledarskap

Kriskommunikation - beredskap, rätt organisation och ditt ledarskap Praktikfall - kommunikation i akut läge Kriskommunikation - beredskap, rätt organisation och ditt ledarskap Seminarieledare: Lotta Lagerdahl Ansvarig Kriskommunikation GCI Presenterar praktikfall: 11 oktober

Läs mer

Västra regionen. Inbjuder till vårkonferens på. Ästad Gård 18-19 maj 2010

Västra regionen. Inbjuder till vårkonferens på. Ästad Gård 18-19 maj 2010 Västra regionen Inbjuder till vårkonferens på Ästad Gård 18-19 maj 2010 Välkomna till västra regionens vårkonferens! Årets vårkonferens är förlagd till Ästad Gård, en mycket inspirerande miljö som måste

Läs mer

Välkommen till Industriarbetsgivarnas kurser 2012

Välkommen till Industriarbetsgivarnas kurser 2012 2012 Välkommen till Industriarbetsgivarnas kurser 2012 Vi ger svaren på dina arbetsgivarfrågor! En av våra främsta arbetsuppgifter på Industriarbetsgivarna är att hjälpa dig som arbetsgivare. Hos oss

Läs mer

Håll dig uppdaterad. Inbjudan till skattekurser våren 2016. KPMG.se

Håll dig uppdaterad. Inbjudan till skattekurser våren 2016. KPMG.se Håll dig uppdaterad Inbjudan till skattekurser våren 2016 KPMG.se KPMG är ett av världens ledande kunskapsföretag. Vi erbjuder dig branschspecifika och kvalificerade tjänster inom revision, skatt och rådgivning.

Läs mer

KURSKATALOG 2016 HSB UPPSALA

KURSKATALOG 2016 HSB UPPSALA KURSKATALOG 2016 HSB VARMT VÄLKOMMEN TILL ETT NYTT KURSÅR! Du som är invald i styrelsen i din bostadsrättsförening har fått ett ansvarsfullt uppdrag. Det är också en stor och rolig utmaning. Du ingår i

Läs mer

KURSKATALOG HSB SÖDRA NORRLAND

KURSKATALOG HSB SÖDRA NORRLAND KURSKATALOG HSB SÖDRA NORRLAND HÖSTEN 2015 VÅREN 2016 1 KUNSKAP GÖR ARBETET I STYRELSEN ROLIGARE Att arbeta i styrelsen i en bostadsrättsförening är en stor och rolig utmaning. Du ingår i en grupp som

Läs mer

Fastighetsägarna Utbildning

Fastighetsägarna Utbildning 30% rabatt för medlemmar! Fastighetsägarna Utbildning Kurser för dig i fastighetsbranschen Våren 2012 Fastighetsägarna Mellansverige Välkommen på kurs! Som medlem i Fastighetsägarna Mellansverige, eller

Läs mer

Skyddsombud hindrades inte

Skyddsombud hindrades inte SEPTEMBER 2014 Nr 5 ETT NYHETSBREV FRÅN LIVSMEDELSFÖRETAGEN. Kontakta Medlemsservice: medlem@li.se eller 08-762 65 00. UR INNEHÅLLET FRÅN ARBETSDOMSTOLEN AD 2014 nr 48 Skyddsombud hindrades inte Sidan

Läs mer

KURSKATALOG HSB SÖDERTÄLJE

KURSKATALOG HSB SÖDERTÄLJE KURSKATALOG HSB SÖDERTÄLJE 2016 1 09 Kalendarium 04 Introduktion för nya ledamöter 08 Ekonomi för bostadsrättsföreningen 10 Anmälan & praktisk information I HSB Södertäljes studieråd sitter Ulla Castenvik,

Läs mer

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen.

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Hej! Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Att prata med en ny person kan kännas nervöst även om man som ni redan har en hel del gemensamt. Därför finns den här guiden som ska

Läs mer

Västra regionen. Inbjuder till Vårkonferens på. Stenungsbaden 31 maj 1 juni 2012

Västra regionen. Inbjuder till Vårkonferens på. Stenungsbaden 31 maj 1 juni 2012 Västra regionen Inbjuder till Vårkonferens på Stenungsbaden 31 maj 1 juni 2012 Välkomna till västra regionens vårkonferens! Årets vårkonferens är förlagd till Stenungsbaden Yacht Club och Västkusten när

Läs mer

Lagstiftning hindrar åkare från att stoppa dömda taxiförare

Lagstiftning hindrar åkare från att stoppa dömda taxiförare Februari 2012 www.taxiforbundet.se info@taxiforbundet.se 08 566 21 660 Lagstiftning hindrar åkare från att stoppa dömda taxiförare Transportstyrelsen saknar effektiva administrativa rutiner för att möjliggöra

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

Samtliga nämnder och styrelser Kommunchefen Personalchefen Landstingsstyrelsen Landstingsdirektören Landstingets ledningskontor fvb till berörda

Samtliga nämnder och styrelser Kommunchefen Personalchefen Landstingsstyrelsen Landstingsdirektören Landstingets ledningskontor fvb till berörda 2005-12-22 06/11 Samtliga nämnder och styrelser Kommunchefen Personalchefen Landstingsstyrelsen Landstingsdirektören Landstingets ledningskontor fvb till berörda TEMADAG NYHETER INOM ARBETSRÄTTENS OMRÅDE

Läs mer

Hej alla Nätverkare - lite höstuppdateringar!

Hej alla Nätverkare - lite höstuppdateringar! Sida 1 av 5 Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här. Kvalitet OnLine Nyhetsbrev nr 4-2012 VILL DU GÅ MED I KVALITET ONLINE ELLER DELTAGA

Läs mer

Intensivkurs i litterär gestaltning

Intensivkurs i litterär gestaltning Intensivkurs i litterär gestaltning Andalusien 8 13 september Vad är en litterär text? Varför skriver du? Vad vill du berätta? Du får hjälp att utveckla ditt skrivande tillsammans med författarna Susanna

Läs mer

Elevhälsans nya roll och funktion

Elevhälsans nya roll och funktion Elevhälsans nya roll och funktion Inbjudan till konferens i Stockholm den 2-3 maj 2011 LYSSNA TILL Marie Björkqvist Mikael Bernadt Östersunds kommun Catrin Högberg Solveig Westerlund Nu ställs det högre

Läs mer

En heldag om klimatanpassning i praktiken!

En heldag om klimatanpassning i praktiken! konferens s t h l m 25 sept En heldag om klimatanpassning i praktiken! Om strategier, verktyg och goda exempel för klimatanpassning i praktiken samt diskussion och debatt om framtidens utmaningar: Vad

Läs mer

UTBILDNINGSKATALOG KRISTIANSTAD 2015

UTBILDNINGSKATALOG KRISTIANSTAD 2015 UTBILDNINGSKATALOG KRISTIANSTAD 2015 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sid 3 Sid 4 Sid 5 Sid 6 Sid 7 Sid 8 Sid 9 Sid 10 Sid 11 Sid 12 Sid 13 Sid 14-15 Sid 16 Sid 17 Sid 18-19 UTBILDNINGAR 2015 ÅRSPLAN INTRODUKTION

Läs mer

STUDIEPROGRAM 2015 MEDLEMSUTBILDNING

STUDIEPROGRAM 2015 MEDLEMSUTBILDNING STUDIEPROGRAM 2015 MEDLEMSUTBILDNING Anmäl dig enkelt till våra utbildningar! Enkelt via e-post eller klassiskt via telefon. Kontaktuppgifter hittar du på baksidan. Fastighetsanställdas Förbund 2015 Foto:

Läs mer

Kurser, konferenser och aktiviteter hösten 2016

Kurser, konferenser och aktiviteter hösten 2016 Kurser, konferenser och aktiviteter hösten 2016 Välkommen till kurser och konferenser hösten 2016 Nu när alla årsmöten i föreningar och samorganisationer genomförda är det tid att se över vilka utbildningar

Läs mer

Smarta lösningar för dig med aktiebolag. program och kunskap för dig som vill få ut mer av ditt företagande

Smarta lösningar för dig med aktiebolag. program och kunskap för dig som vill få ut mer av ditt företagande Program, böcker, e-kurser och mallar för ditt aktiebolag! Smarta lösningar för dig med aktiebolag program och kunskap för dig som vill få ut mer av ditt företagande 1 Lättanvända program för aktiebolagets

Läs mer

SPCIs Mentorprogram 2011/2012

SPCIs Mentorprogram 2011/2012 SPCIs Mentorprogram 2011/2012 Välkommen till SPCIs Mentorprogram! SPCIs Mentorprogram startade 2010. I styrelsen för SPCI hade vi länge sökt efter sätt att knyta ihop olika åldersgrupper i vår förening

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Innehållsförteckning Inledning sid 1 Ersättningsregler sid 2 Kurser sid 3-8 Arbetsmiljöutbildningar sid 9 ABF sid 10 LO - Ung sid 11 Albins Folkhögskola sid 12 Medlemsutbildningar sid 13 LO kurser sid

Läs mer

DET HÄR GÄLLER FÖR ARBETSGIVARE OCH ARBETSTAGARE

DET HÄR GÄLLER FÖR ARBETSGIVARE OCH ARBETSTAGARE Att arbeta i hästnäringen: DET HÄR GÄLLER FÖR ARBETSGIVARE OCH ARBETSTAGARE Kollektivavtal eller inte? Vad ska man teckna för försäkringar om man är arbetsgivare och vad ska man fråga efter när man tar

Läs mer

Intervju med Elisabeth Gisselman

Intervju med Elisabeth Gisselman Sida 1 av 5 Intervju med Elisabeth Gisselman 1. Tre av fyra personer hemlighåller psykisk ohälsa för sin omgivning på grund av rädsla för diskriminering och avståndstagande varför är vi så rädda för psykisk

Läs mer

ETT SAMARBETE MELLAN ABF, LO OCH FACKFÖRBUNDEN I VÄRMLAND

ETT SAMARBETE MELLAN ABF, LO OCH FACKFÖRBUNDEN I VÄRMLAND FACKLIGA STUDIER Våren 2012 ETT SAMARBETE MELLAN ABF, LO OCH FACKFÖRBUNDEN I VÄRMLAND Uppdaterad 2012-02-09 INNEHÅLLSFÖRTECKNING sidan Information kring fackliga studier våren 2012 3 Facklig introduktion

Läs mer

Caspeco Business Control 6 CASPECO MANUAL FORA

Caspeco Business Control 6 CASPECO MANUAL FORA Caspeco Business Control 6 CASPECO MANUAL FORA INNEHÅLL FORA... 1 Skapa Fora rapporten... 1 Rapporten... 4 Ladda upp filen på FORAS hemsida... 5 Hur beräknar Caspeco avsättningen till FORA?... 6 Stämma

Läs mer

Vill du bli tandläkare? - information om tandläkarutbildningen

Vill du bli tandläkare? - information om tandläkarutbildningen Vill du bli tandläkare? - information om tandläkarutbildningen Du som håller den här broschyren i din hand är kanske intresserad av att bli tandläkare. Vill du veta mer innan du gör ditt val? Läs igenom

Läs mer

Vid arbetsgivarens sida

Vid arbetsgivarens sida Vid arbetsgivarens sida Med oss är du aldrig ensam som arbetsgivare Medlemskapet är en trygghet för oss Det bästa med medlemskapet är att vi som företag inte behöver lägga tid och energi på att teckna

Läs mer

OFFICERSFÖRBUNDET KURSER 2014 SID 1/7 Diarienr: 2013-OF-00362

OFFICERSFÖRBUNDET KURSER 2014 SID 1/7 Diarienr: 2013-OF-00362 OFFICERSFÖRBUNDET KURSER 2014 SID 1/7 OFFICERSFÖRBUNDETS KURSER 2014 OFFICERSFÖRBUNDET KURSER 2014 SID 2/7 Officersförbundets kurser 2014 Innehåll Officersförbundets kurser 2014... 2 Lokala kurser... 3

Läs mer

Fackliga utbildningar 2016. För medlemmar i Kommunal Vänerväst

Fackliga utbildningar 2016. För medlemmar i Kommunal Vänerväst Fackliga utbildningar 2016 För medlemmar i Kommunal Vänerväst Varför gå en kurs? Du är den som bäst kan driva de frågor som är viktiga för dig och dina kollegor på jobbet. Men för att kunna göra det behövs

Läs mer

Schack4an ur ett strategiskt perspektiv - en ungdomsledarkurs

Schack4an ur ett strategiskt perspektiv - en ungdomsledarkurs Schack4an ur ett strategiskt perspektiv - en ungdomsledarkurs 13-14 september 2008 i Växjö Sveriges schackförbunds utvecklingskommitté bjuder härmed in till framtidshelg med inriktning Schack4an. Platsen

Läs mer

Service i mästarklass och professionellt bemötande

Service i mästarklass och professionellt bemötande 2012-05-14 12/57 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Samtliga nämnder och styrelser Kommunala bolag Landstinget Service i mästarklass och professionellt bemötande

Läs mer

Hjälpmedelsinstitutet inbjuder till kursen:

Hjälpmedelsinstitutet inbjuder till kursen: Hjälpmedelsinstitutet inbjuder till kursen: Höjd livskvalitet genom stödjande teknik i boendet Kursen är till för dig som arbetar med äldre och andra personer med förvärvade hjärnskador med flera kognitiva

Läs mer

Kartläggning och åtgärder vid dyslexi

Kartläggning och åtgärder vid dyslexi Sidan 1 av 5 PM Version 1 2015-11-10 Fortbildning Kartläggning och åtgärder vid dyslexi Kursledare Anna Fouganthine, fil. dr. i specialpedagogik med inriktning läs- och skrivsvårigheter/dyslexi Christer

Läs mer

för chefer och handläggare

för chefer och handläggare LSS 2016 för chefer och handläggare kunskap utveckling inspiration Självbestämmande i praktiken erhåll verktyg för att öka brukarens delaktighet och inflytande Maximera nyttan med valbara föreläsningar!

Läs mer

Kurs i samarbetssamtal - för ett gemensamt föräldraskap efter separationen

Kurs i samarbetssamtal - för ett gemensamt föräldraskap efter separationen 2014-02-27 14/44 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Socialnämnden (motsv) Kurs i samarbetssamtal - för ett gemensamt föräldraskap efter separationen BAKGRUND/SYFTE

Läs mer

KURSER I SPRÄNG- TEKNIK

KURSER I SPRÄNG- TEKNIK KURSER I SPRÄNG- TEKNIK Juni - December 2016 Målsättningen med våra kurser är att sprängarna ska se sprängmedlen som verktyg vilka måste behandlas med den största respekt. Säkerheten står högt i kurs.

Läs mer

Skall jag stanna eller ska jag gå? D

Skall jag stanna eller ska jag gå? D Skall jag stanna eller ska jag gå? D et är först när vi går ihop och vi blir många och starka som vi kan förändra våra villkor på arbetsplatsen. I över 100 år har facket vart med och påverkat arbetarnas

Läs mer

PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk vecka 15!

PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk vecka 15! BSF Lunds stad Tunaskolan Ann-Helén Oldenby studie- och yrkesvägledare 046 35 76 81, ann-helen.oldenby@lund.se PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk

Läs mer

Ann-Louice Lindholm, rådgivare

Ann-Louice Lindholm, rådgivare Omställningsfondens uppdrag är att hjälpa anställda, som blir uppsagda på grund av arbetsbrist, till ett nytt jobb. Vi är även ett stöd för arbetsgivare och fackliga representanter då övertalighet uppstår.

Läs mer

Personalhandbok Utveckling & Återkoppling

Personalhandbok Utveckling & Återkoppling 1. Innehåll I det här avsnittet tar vi upp och beskriver hur vi arbetar med utbildning och utveckling för varje individ och i samspel med varandra. Utveckling (2) Utvecklingssamtal (2.1) Utbildning - vår

Läs mer

Framtidens kunskaps - bedömning och betygsättning

Framtidens kunskaps - bedömning och betygsättning Framtidens kunskaps - Inbjudan till konferens i Stockholm den 17-18 januari 2011 PRAKTIKFALL FRÅN Viktor Rydbergs gymnasium Ämnesexpert i Skolverkets arbete med GY11 Kunskapsskolan i Sverige AB Sofie Lindén

Läs mer

Facklig utbildning. Kursprogram 2010

Facklig utbildning. Kursprogram 2010 Facklig utbildning Kursprogram 2010 CENTRALA BAS- OCH FORTSÄTTNINGSKURSER De centralt anordnade fackliga kurserna och temadagarna kommer att genomföras i Stockholm i Läkarförbundets egen konferenslokal

Läs mer

KURSPROGRAM HÖSTEN 2016

KURSPROGRAM HÖSTEN 2016 KURSPROGRAM HÖSTEN 2016 LÅT OSS INSPIRERA DIG Varmt välkommen till en ny säsong tillsammans med oss på Björn Axén Academy! Vi erbjuder kurstillfällen med bara demo eller längre kurser där du själv arbetar

Läs mer

Succén är tillbaka! Välkommen till Folksams LedarCamp

Succén är tillbaka! Välkommen till Folksams LedarCamp Succén är tillbaka! Välkommen till Folksams LedarCamp Vem vill du skicka till LedarCamp? Våra hjärtan klappar för unga ledare Folksam är inte vilket försäkringsbolag som helst. Vi är idrottens försäkringsbolag

Läs mer

S KO GS- OCH LAN TARBETSGIVAREFÖRBU NDE T

S KO GS- OCH LAN TARBETSGIVAREFÖRBU NDE T S KO GS- OCH LAN TARBETSGIVAREFÖRBU NDE T SKOGS- OCH LANTARBETSGIVAREFÖRBUNDET... Skogs- och Lantarbetsgivareförbundet, SLA, är en fäskötsel, husdjursföreningar, djursjukvård mm. Inom riksomfattande sammanslutning

Läs mer

Kursplan för Kamratstödjarkursen Läsåret 2015/2016

Kursplan för Kamratstödjarkursen Läsåret 2015/2016 Kursplan för Kamratstödjarkursen Läsåret 2015/2016 Innehåll 1. Bakgrund... 3 2. Övergripande mål och syfte... 3 3. Pedagogik... 4 4. Genomförande... 4 4.1 Upplägg och planering... 4 4.2 Inriktning och

Läs mer

Råd och tips vid varsel och uppsägning. Information om vilken hjälp du kan få och vad Handels gör

Råd och tips vid varsel och uppsägning. Information om vilken hjälp du kan få och vad Handels gör Råd och tips vid varsel och uppsägning Information om vilken hjälp du kan få och vad Handels gör I tider av varsel och uppsägningar Besked om nedläggningar av företag och inskränk ningar av driften har

Läs mer

( Studieprogram 2016

( Studieprogram 2016 (Studieprogram 2016 För att förstå facket Nästan alltid vet vi vad vi betalar för. Det sitter i ryggraden att ha koll på vart pengarna går och vad man får för dem. Men erfarenheten visar att många medlemmar

Läs mer

Nya starkströmsföreskrifterna och svensk standard 1 dag

Nya starkströmsföreskrifterna och svensk standard 1 dag Nya starkströmsföreskrifterna och svensk standard 1 dag Nercia - en värld av relationer, kompetens och massor med inspiration! Nercia har utbildat människor, och bidragit till kompetensutveckling i en

Läs mer

Samtliga nämnder och styrelser Kommunchefen Personalchefen Landstingsstyrelsen Landstingsdirektören Landstingets ledningskontor fvb till berörda

Samtliga nämnder och styrelser Kommunchefen Personalchefen Landstingsstyrelsen Landstingsdirektören Landstingets ledningskontor fvb till berörda 2006-06-30 06/83 Samtliga nämnder och styrelser Kommunchefen Personalchefen Landstingsstyrelsen Landstingsdirektören Landstingets ledningskontor fvb till berörda TEMADAG - ARBETSTIDER BAKGRUND Vi har under

Läs mer

Kostnadsfria seminarier

Kostnadsfria seminarier Kostnadsfria seminarier Nyhetsbrev från Stockholms NyföretagarCentrum Nyhetsbrev Vecka 22 och vecka 23 Maj och Juni 2011 Kostnadsfria seminarier Kurser Statens fastighetsverk: Erbjudande om att disponera

Läs mer

Jag stöttar arbetsgivare inom personlig assistans

Jag stöttar arbetsgivare inom personlig assistans Jag stöttar arbetsgivare inom personlig assistans Hej! Jag heter Björn Jidéus och jag är en av flera rådgivare för området personlig assistans på Arbetsgivarföreningen KFO. Vi är en arbetsgivarorganisation

Läs mer

Specialpedagogikdagarna

Specialpedagogikdagarna Träffa kollegor från hela landet! Specialpedagogikdagarna Senaste forskning Anpassningar och stöd Samverkan Fördjupande seminarium: Elever med funktionsnedsättningar, diagnoser och kognitiva svårigheter

Läs mer

Nyhetsbrev från. Nyhetsbrev Vecka 21 Maj 2011

Nyhetsbrev från. Nyhetsbrev Vecka 21 Maj 2011 Nyhetsbrev från Stockholms NyföretagarCentrum Nyhetsbrev Vecka 21 Maj 2011 Kostnadsfria seminarier Kurser Stockholm Business Region: Frukostmöte 31/5 Förbifart Stockholm Frukostmöte 9/6 Låt näringslivet

Läs mer

Hyresrätt Hyreskontrakt Hyresförhandling Arrende och Ansvar Fastighetsbildning

Hyresrätt Hyreskontrakt Hyresförhandling Arrende och Ansvar Fastighetsbildning Hyresrätt Hyreskontrakt Hyresförhandling Arrende och Ansvar Fastighetsbildning 1 Bygger din kompetens Hyresrätt Hyreskontrakt Hyresförhandling Arrende och Ansvar Fastighetsbildning Hyreslagen är grunden

Läs mer

Resultat Varberg. 64 respondenter

Resultat Varberg. 64 respondenter Resultat Varberg 64 respondenter 1 2 Kommentarer Starta-eget kurs Gick några ggr på entreprenörskolan när jag hållit på några år Inte individanpassat, dessutom mer information snarare än dialog. Upplevde

Läs mer

hälsa, vård och omsorg

hälsa, vård och omsorg Jag stöttar arbetsgivare inom hälsa, vård och omsorg Hej! Jag heter Susanne Lavemark och jag är en av flera rådgivare för området hälsa, vård och omsorg på Arbetsgivarföreningen KFO. Vi är en arbetsgivarorganisation

Läs mer

Nyhetsbrev från. Byte från enskild firma eller handelsbolag till aktiebolag den 8 mars kl.09:15-12:00

Nyhetsbrev från. Byte från enskild firma eller handelsbolag till aktiebolag den 8 mars kl.09:15-12:00 Nyhetsbrev från Stockholms NyföretagarCentrum Nyhetsbrev Vecka 9 Februari och Mars 2011 Kostnadsfria seminarier Kurser Alibaba.com Esbri: Föreläsning 8/3 - Kvinnors företagande: politik och praktik PRV

Läs mer

Vi satsar på dig som är chef! Framtidsfacket för dig!

Vi satsar på dig som är chef! Framtidsfacket för dig! Vi satsar på dig som är chef! Framtidsfacket för dig! Det här är en broschyr som beskriver vad ST erbjuder chefsmedlemmar. Den riktar sig både till dig som redan är chefsmedlem i ST och till dig som vill

Läs mer

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande För att du ska trivas på jobbet och känna att du gör ett bra arbete behöver du kunna påverka din arbetssituation

Läs mer

Aktuella Sweboatkurser

Aktuella Sweboatkurser Aktuella Sweboatkurser NU vänder konjunkturen bekräftas av fler och fler ekonomer. Att ha rätt kunskaper kommer att bli en avgörande faktor för företagen i båtbranschen för att kunna ha ett försprång i

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Barnhabilitering Kalmar

Barnhabilitering Kalmar Barnhabilitering Kalmar Gruppverksamhet och kurser hösten 2014 Välkommen till barnhabiliteringen! Telefon 0480-843 00 Besöksadress Hus 48, plan 2 Lasarettsvägen 1, Kalmar Receptionens öppettider Måndag,

Läs mer

Vad ska vi ha varandra till?

Vad ska vi ha varandra till? Vad ska vi ha varandra till? Om jag har sett längre, är det för att jag stått på jättars axlar Isaac Newton Du vet vad barn och ungdomar behöver för att växa och utvecklas. Vad behöver du? Vi behöver inte

Läs mer

Öppen psykiatrisk tvångsvård och öppen rättspsykiatrisk vård

Öppen psykiatrisk tvångsvård och öppen rättspsykiatrisk vård Öppen psykiatrisk tvångsvård och öppen rättspsykiatrisk vård Inbjudan till konferens i Stockholm den 27-28 januari 2009 TALARE Kommunlex Katarina Lindblad Socialstyrelsen Helena Forssell Kristinehamn kommun

Läs mer

Grupper och kurser 2016

Grupper och kurser 2016 Barn- och ungdomshabiliteringen Landstinget i Värmland Grupper och kurser 2016 1 På Barn- och ungdomshabiliteringen arrangerar vi flera grupper och kurser. Dessa vänder sig till dig som har kontakt med

Läs mer

2016 P R O G R A M B L A D

2016 P R O G R A M B L A D 2016 PROGRAMBLAD Ställ ut på HR-Dagarna 2016 När ni deltar som utställare på HR-Dagarna 2016 når ni personalchefer, HR-Chefer och VD på företag på de orter där ni vill öka er marknadsföring och försäljning.

Läs mer

Munktell Science Park

Munktell Science Park Munktell Science Park Så hittar du: I utkanten av Eskilstunas stadshjärta hittar du Munktellstaden. Stadsdelen är välkänd och är en plats stadens invånare normalt rör sig mot när de vill uppleva stadens

Läs mer

Studieprogram 2016. Fackliga studier för medlemmar och förtroendevalda i Handels region väst och avd 2

Studieprogram 2016. Fackliga studier för medlemmar och förtroendevalda i Handels region väst och avd 2 Studieprogram 2016 Fackliga studier för medlemmar och förtroendevalda i Handels region väst och avd 2 Region Bohuslän/Dalsland Region Skövde Region Lidköping Region Trollhättan/ Stenungsund Anmälan till

Läs mer

Våren 2012. Fastighetsägarna Utbildning. Kurser för dig i fastighetsbranschen Fastighetsägarna GFR

Våren 2012. Fastighetsägarna Utbildning. Kurser för dig i fastighetsbranschen Fastighetsägarna GFR Våren 2012 Fastighetsägarna Utbildning Kurser för dig i fastighetsbranschen Fastighetsägarna GFR Uppdatera dig hos oss Nu är det åter igen dags att presentera ett nytt kursprogram. Vi är redan framme vid

Läs mer

Utveckla registratorsrollen En utbildning för dig som vill bredda och fördjupa din kompetens som registrator

Utveckla registratorsrollen En utbildning för dig som vill bredda och fördjupa din kompetens som registrator Utveckla registratorsrollen En utbildning för dig som vill bredda och fördjupa din kompetens som registrator 6 dagar med träffar i Stockholm 2004 13-14 september, 12-13 oktober, 16-17 november, 14 oktober

Läs mer

Pensioner från början till slut

Pensioner från början till slut Pensioner från början till slut Privat sparande Tjänstepension Allmän pension (inkomst- och premiepension) 2 2015 AKADEMIKERFÖRBUNDET SSR. FOTO SID 1: COLOURBOX. TRYCK: KST INFOSERVICE, KALMAR, DECEMBER

Läs mer

Välkommen till konfirmation!

Välkommen till konfirmation! Sommar 2013 Välkommen till konfirmation! Varje år bjuder Svenska kyrkan in ungdomar som fyller 14 år till konfirmation, därför får er familj denna inbjudan. Denna gång handlar det om sommarkonfirmation.

Läs mer

Jag stöttar arbetsgivare inom tjänsteföretag

Jag stöttar arbetsgivare inom tjänsteföretag Jag stöttar arbetsgivare inom tjänsteföretag Hej! Jag heter Peter Sparrfors och jag är rådgivare för området tjänsteföretag på Arbetsgivarföreningen KFO. Vi är en arbetsgivarorganisation för idéburna och

Läs mer

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande För att du ska trivas på jobbet och känna att du gör ett bra arbete behöver du kunna påverka din arbetssituation

Läs mer

Anmälan mot Göteborgs universitet angående nekande att rätta inlämnade uppgifter

Anmälan mot Göteborgs universitet angående nekande att rätta inlämnade uppgifter Göteborgs universitet Rektor Luntmakargatan 13, Box 7851, SE-103 99 Stockholm, Sweden Tfn/Phone: +46 8 563 085 00 Fax: +46 8 563 085 50 hsv@hsv.se, www.hsv.se Magnus Granlund 08-563 088 38 magnus.granlund@hsv.se

Läs mer

LATHUND FÖR FILMARBETARE

LATHUND FÖR FILMARBETARE LATHUND FÖR FILMARBETARE INLEDNING I den här lathunden hittar du information om vilka regler som gäller för dig som arbetar med film-, tv- och videoinspelning, enligt de kollektivavtal som finns. Ett nytt

Läs mer

KURSER HÖSTEN 2016 KVALITET MILJÖ HÅLLBARHET ARBETSMILJÖ

KURSER HÖSTEN 2016 KVALITET MILJÖ HÅLLBARHET ARBETSMILJÖ KURSER HÖSTEN 2016 KVALITET MILJÖ HÅLLBARHET ARBETSMILJÖ Välkommen på kurs Vi får ofta höra att vi har engagerade och kompetenta kursledare, vilket är precis det vi strävar efter! En anledning till att

Läs mer

Fastighetsägarna. Fastighetsägarna Utbildning. Utbildning Stockholm. Stockholm VÅRENS KURSER

Fastighetsägarna. Fastighetsägarna Utbildning. Utbildning Stockholm. Stockholm VÅRENS KURSER Fastighetsägarna Fastighetsägarna Stockholm Stockholm VÅRENS KURSER 2014 FASTIGHETSÄGARNA STOCKHOLM Fastighetsägarna Stockholm tar tillvara dina intressen som fastighetsägare. Vi är den största branchorganisationen

Läs mer

Andreas Maier, VD, MA-system Utbildning

Andreas Maier, VD, MA-system Utbildning Det är med stolthet och glädje jag kan bjuda in till MA-seminariets 20-årsjubileum som samtidigt är mitt 10:e år som värd. Mycket har hänt under seminariets långa historia. Nästan 200 duktiga föreläsare

Läs mer

Säkerhet och trygghet för framtidens äldre workshop!

Säkerhet och trygghet för framtidens äldre workshop! Säkerhet och trygghet för framtidens äldre workshop! Förväntningar inför dagarna (från måndagen) o Inblick i framtidens äldreboende, mänskliga tekniska lösningar o Framtidssäkring beslut idag morgondagens

Läs mer