Din röst bland makthavarna. och ditt stöd i den dagliga förvaltningen

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Din röst bland makthavarna. och ditt stöd i den dagliga förvaltningen"

Transkript

1 Din röst bland makthavarna och ditt stöd i den dagliga förvaltningen

2 Från pannrummet till maktens korridorer. Ett medlemskap i Fastighetsägarna Stockholm ger dig inte bara tillgång till våra tjänster och medlemsförmåner. Som medlem bidrar du även till, och får glädje av, vårt omfattande arbete med att förbättra villkoren för fastighetsägare. Vårt opinionsbildande och politiska arbete syftar till att skapa bättre förutsättningar för dig som fastighetsägare. Genom åren har vi, tack vare vår position som landets största branschorganisation för fastighetsägare, kunnat bidra till viktiga förändringar. Medlemskapet ger dig också stora fördelar i den dagliga fastighetsförvaltningen. Du får hjälp med allt du behöver för att på bästa sätt kunna ta hand om såväl ekonomin som fastigheten, eller fastigheterna: Kostnadsfri telefonjour inom juridik, ekonomi, teknik och energi. Prisvärda förvaltningstjänster. Assistans vid stambyten och andra renoveringar. Förmånliga avtal på till exempel fjärrvärme, försäkring med mera. Dessutom medlemspriser och rabatter på bland annat vitvaror, eldningsolja och bensin. Vill du göra jobbet själv? Bli medlem ändå. En del fastighetsägare föredrar att sköta det mesta av fastighetsförvaltningen på egen hand. Om du tillhör dem, har vi ett gott råd: Bli medlem i Fastighetsägarna ändå. Då har du alltid nära till våra prisvärda tjänster, till exempel juridisk rådgivning, den dag behovet uppstår.

3 Vi för din talan i politiken. Fastighetsägarna Stockholm har närmare medlemmar. Det gör att politiker, medier, utredare med flera lyssnar på oss. Lagförslag och utredningar som rör din verksamhet passerar sällan utan vår inblandning. Vi analyserar, utreder och bedriver opinionsbildning i näringspolitiska frågor. Detta är rentav vår huvuduppgift, även om du i ditt dagliga arbete kanske märker mer av våra tjänster och förmåner. Vårt arbete kommer alla fastighetsägare till godo medlemmar såväl som andra. Men som medlem är du med och påverkar utvecklingen i näringspolitiken du stödjer vår verksamhet för att förbättra villkoren för dig själv och landets övriga fastighetsägare. Vårt opinionsarbete handlar om att verka för ett fritt näringsliv, en avreglerad hyresmarknad, en positiv utveckling av stockholmsregionen, rätten till privat ägande, en väl fungerande fastighetsmarknad, god etik samt konkurrens på marknadsmässiga villkor. Vi har bland annat varit med om att bryta oligopol och monopol och därigenom bidragit till en ökad konkurrens på till exempel energiområdet. Dessutom har vi kontakt med tekniska kontoret och miljöförvaltningen i din kommun. Det har bland annat resulterat i avtal om avfall och besiktningar.

4 Vissa tjänster betalar du för. Resten ingår i årsavgiften. Som medlem i Fastighetsägarna kan du anlita våra experter. Tillsammans täcker de in all kunskap som behövs för att sköta en fastighet på bästa sätt. Du väljer själv om du vill anlita oss löpande för till exempel ekonomisk förvaltning eller bara utnyttja vår kompetens för enstaka konsultationer. Våra tekniska och ekonomiska förvaltare har lång erfarenhet av allt som har att göra med en fastighets skötsel och drift. Låt dem gärna sköta den löpande förvaltningen såsom bokföring och tekniskt underhåll. Eller anlita våra konsulter när du ska bygga om eller renovera. Våra rådgivare inom juridik och beskattning är specialister på rättsfrågor som rör fastigheter. Det innebär att du kan få kvalificerad hjälp om du till exempel skulle köra fast i en hyresförhandling eller behöver råd i en skatterättslig fråga. Utnyttja dina kostnadsfria medlemsförmåner. Det spelar ingen roll om du anlitar våra tjänster regelbundet eller inte alls. Du har alltid rätt att utnyttja de kostnadsfria förmåner som ingår i medlemskapet. Här är de viktigaste: Gratis telefonjour inom juridik, ekonomi och teknik Förmånliga avtal med olika leverantörer Nyhetsbrev och branschtidning Möten och seminarier Fastighetsägarnas förmånskort Vem kan bli medlem? Och vad kostar det? Varje juridisk person eller privatperson som äger minst en fastighet kan bli medlem i Fastighetsägarna. Medlemsavgiften avgörs bland annat av dina fastigheters sammanlagda taxeringsvärde. Hör av dig till oss så ska vi ge exakt besked om medlemsavgiften.

5 Hans-Emil Lundquist framför Östermalmsgatan 71 i Stockholm, ett av de hus som Fastighetsägarna Stockholm sköter åt Frälsningsarmén. Vi värdesätter Fastighetsägarnas näringspolitiska roll. Det är viktigt att våra intressen som fastighetsägare tas till vara och syns i debatten. Snabb hjälp i alla lägen en viktig trygghet för oss. Vi har varit med i Fastighetsägarna i många år. Att vi fortfarande anlitar dem beror dock inte på slentrian, utan på att samarbetet fungerar så bra. Därför köper vi det mesta genom Fastighetsägarna, vare sig det gäller tjänster eller produkter. Till den mer handfasta skötseln av våra fastigheter har vi fått en egen fastighetsskötare som ser till alla våra hus i Stockholm. Han känner dem utan och innan och vet precis vad som behöver göras, och när. Skulle något oväntat ändå inträffa, får vi alltid snabb hjälp. Teknisk support för våra fjärrvärmecentraler är ett exempel på tjänst som vi köper av Fastighetsägarna utöver det som ingår i den ordinarie fastighetsskötseln. En annan sak vi är glada för är underhållsavtalet för våra tvättstugor. Varje tvättstuga kontrolleras två gånger om året vilket gör att utrustningen hinner ses över innan den går sönder och ställer till besvär. Vi drar också nytta av Fastighetsägarnas roll som förhandlingspart vid hyresförhandlingar och tar även deras hjälp som rådgivare i till exempel hyres- och fastighetstekniska frågor. Frälsningsarmén är en av närmare fastighetsägare som är medlemmar i Fastighetsägarna Stockholm. Frälsningsarmén är en internationell rörelse, ett evangeliskt trossamfund inom den universella kristna kyrkan. Fastighetsbeståndet omfattar 250 fastigheter i Sverige, varav ett dussintal i Stockholm. Som fastighetsägare värdesätter vi på Frälsningsarmén även Fastighetsägarnas näringspolitiska roll. Den kanske inte märks så mycket från en dag till en annan, men visst är det viktigt att våra intressen som fastighetsägare tas till vara i politiken. Och inte minst att Fastighetsägarna är aktiva i debatten. Hans-Emil Lundquist, fastighetsförvaltare på Frälsningsarméns Fastighetsförvaltning

6 Medlemsförmåner Här är godiset som ingår i medlemskapet: Snabba svar via vår telefonjour. Våra experter på juridik, ekonomi, teknik och energi ger effektiva svar på kortare frågor. Medlemspriser på vitvaror och andra produkter. Du köper vitvaror till medlemspris direkt av oss. Om du skriver avtal om vitvaruservice ser vi regelbundet över maskinerna så att de inte hinner ställa till besvär. Även du som behöver renovera en sliten tvättstuga har både pengar och tid att spara på ett medlemskap. Som medlem kan du också nyttja våra rabatter på gallergrindar och säkerhetsdörrar. Förmånliga avtal. Vi har nästan medlemmar. Det ger oss en stark position när vi förhandlar fram avtal, vilket i sin tur innebär att vi kan erbjuda dig attraktiva avtalspriser på bland annat el, eldningsolja, fjärrvärme, bredband, grovsophämtning, hissjour och försäkringar samt bilar och bensin. Kvinnligt nätverk. Är du kvinna och fastighetsägare eller anställd i något av våra medlemsföretag? Då är du välkommen till Fastella, ett kvinnligt nätverk med cirka 200 medlemmar. Fastella ordnar seminarier, studiebesök och nätverksträffar. Fastighetstidningen. Du får landets ledande branschtidning i brevlådan tio gånger per år. Frukostmöten och seminarier. På Fastighetsägarnas regelbundna frukostmöten serverar vi senaste nytt inom högaktuella ämnen tillsammans med morgonkaffe och mackor. Förmånskortet. Med ditt förmånskort handlar du till specialpris i ett stort antal butiker i Stockholm. Medlemskap i din lokalavdelning. Fastighetsägarnas lokalavdelningar arrangerar seminarier, informationsmöten, studiebesök och årsmöten bra forum för att umgås och byta erfarenheter med branschfolk. (För vissa arrangemang debiteras en avgift.) Centrala hyresförhandlingar. Vi driver varje år de centrala förhandlingarna med Hyresgästföreningen. Förhandlingarna ligger till grund för de enskilda uppgörelserna. Mer information om medlemsförmånerna finns på (välj Stockholm). Nyhetsbrev. Varje månad får du vår medlemsinformation som bevakar allt du behöver veta som fastighetsägare. Den kommer med vanlig post och via e-post om du vill. Du kan också ladda hem informationen från vår hemsida.

7 Ekonomisk och teknisk förvaltning Allt du behöver i ett enda paket. Om du vill, alltså. Ta hjälp av oss med den ekonomiska och tekniska förvaltningen. Väljer du något av våra förvaltningspaket kan du vara säker på att allt blir rätt. Men du kan också beställa enstaka tjänster ur vårt utbud. Skaffa ett ekonomiskt förvaltningspaket... Våra tre förvaltningspaket är, med sina olika omfattningar, sammansatta för att passa fastighetsägare med olika stort behov av ekonomitjänster: Ekonomisk förvaltning. Den ekonomiska förvaltningen omfattar bland annat avgifts- och hyresavisering, bokföring och kvartals- och årsredovisningar. Tekniskt förvaltning. I den tekniska förvaltningen ingår till exempel besiktningar, arbetsledning för fastighetsskötsel, skadereglering och administration kring lokaler. Fullständig förvaltning. Det här är alternativet för dig som vill låta oss ansvara för husets hela förvaltning. Fullständig förvaltning omfattar både alternativ 1 och 2 ovan, det vill säga såväl ekonomisk som teknisk förvaltning.... eller välj fritt bland våra tjänster. Om inget av de ovanstående alternativen passar dina behov, kan du i stället välja fritt bland alla de tjänster som ingår i förvaltningspaketen. På så sätt kan du antingen sätta ihop ett eget paket till fast pris eller välja en enstaka tjänst som bokföring, hyresavisering etc. Egen kontaktperson som känner din fastighet. Oavsett vilken eller vilka ekonomiska tjänster du väljer får du en egen kontaktperson. Hon eller han känner din fastighet väl och kan därför alltid ordna just den hjälp du behöver för stunden, till exempel förmedling av lån, fastighetsekonomiska utredningar, deklarationshjälp eller långtidsprognoser. Kundportalen Entré Kundportalen Entré är fastighetens digitala kontor. Här kan du som fastighetsägare och vi som förvaltare samla all information och dokumentation som kan behövas direkt i kundportalen. Det kan vara allt från ekonomiska planer och besiktningsprotokoll till offerter och avtal. Med hjälp av kundportalen Entré får alla tillgång till samma information samtidigt.

8 Ombyggnad, energi och fastighetsskötsel Vi älskar trasiga rör, slitna ventiler och smutsiga trapphus. Inget är oss främmande när det handlar om fastighetsskötsel och teknisk förvaltning. Den här delen av vår verksamhet är indelad i grupperna fastighetsskötsel och städning, drift och energibesparing, ombyggnad och renovering samt underhållsplaner. Fastighetsskötsel och städning. Våra fastighetsskötare hjälper dig med daglig tillsyn och skötsel. Vi erbjuder även vitvaruservice och utför städtjänster som trappstädning, fönstertvätt och klottersanering. Genom samarbete med olika leverantörer kan vi också erbjuda bra priser på bygg och plåt, grovsophämtning, hisservice, uthyrning av entrémattor och en hel del annat. Drift och energibesparing. Vi trimmar in och kontrollerar fastighetens tekniska installationer, vilket minskar energianvändningen och därmed dina kostnader. Det kan gälla fjärrvärmecentralen, oljepannan och ventilationssystemet. Arbetet görs även för att öka driftsäkerheten. Ombyggnad och renovering. Våra konsulter och projektledare ger dig trygghet vid ombyggnationer och renoveringar från stambyte och fönsterrenovering till nytt tak, elinstallationer och miljöåtgärder. Vi erbjuder professionella upphandlingar av entreprenader och bistår dig med byggtekniska utredningar och besiktningar. Underhållsplaner. Det bästa sättet att planera åtgärder och få rätt saker gjorda i rätt tid är att upprätta en underhållsplan. Planen bygger på en noggrann besiktning som beskriver fastighetens skick och vad som behöver åtgärdas snart, om några år samt på längre sikt. I underhållsplanen finns också riktvärden för kostnader som ger ett värdefullt underlag för budgetering.

9 Åke Andersson med Änke- och Pupillkassans fastighet på Munkbron i Gamla stan i bakgrunden. Vi räknar med att spara både tid och pengar på att låta en och samma part sköta det mesta. Nästan som ett varuhus. Det passar oss bra. Vi har bara varit med i Fastighetsägarna sedan 2005 men det känns som att det här kan bli en långvarig relation. Då Änke- och Pupillkassan är en liten organisation, tar vi hjälp av Fastighetsägarna med det mesta som rör huset. Det mest påtagliga är naturligtvis den regelbundna praktiska tillsynen som utförs av en fastighetsskötare. En av de saker som tilltalar mig är Fastighetsägarnas stora resurser och breda utbud av tjänster. Det känns nästan som ett varuhus med allt på samma ställe. Även när vi bygger om eller renoverar köper vi in tjänster via Fastighetsägarna. De hjälper oss med upphandlingar och tar ofta hand om hela entreprenaden. Vi räknar med att spara både tid och pengar på att låta en och samma part sköta det mesta. Allmänna Änke- och Pupillkassan är Sveriges äldsta livförsäkringsbolag och en av närmare fastighetsägare som är medlemmar i Fastighetsägarna Stockholm. Bolaget arbetar enbart med efterlevandeskydd och har gjort så sedan starten Änke- och Pupillkassan äger fastigheten Munkbron 9 i Gamla stan. (Pupill är ett ålderdomligt ord för myndling, det vill säga någon som är omyndig.) Åke Andersson Vd på Allmänna Änke- och Pupillkassan

10 Juridisk och saktterättslig rådgivning Krångliga regler och juridiska spörsmål? Det är lugnt. Vi jobbar med sånt hela dagarna. Våra jurister är specialister på alla de lagar och regler som du kommer i kontakt med som fastighetsägare. De hjälper dig med frågor och ärenden inom hyresrätt, skatterätt, tomträtt, miljörätt med mera. Från hyrestvister och hyresförhandlingar till entreprenadrätt. Vilken fastighetsrättslig fråga det än gäller kan du lita på oss. Vi företräder dig också i hyresnämnden, allmän domstol, skattedomstolen och i kontakter med statliga myndigheter. Tack vare att vi har regelbundna kontakter med domstolar, myndigheter och departement får du också snabb och vederhäftig information om den rättsliga utvecklingen. Vi har dessutom skattejurister som är experter på beskattning av just fastigheter. Det betyder att du även kan anlita oss för oberoende skatterådgivning. 10

11 Kurser och utbildningar Bli en bättre fastighetsägare. Gå på kurs hos oss. Vi säljer inte bara produkter och tjänster. Vi erbjuder även kunskap till dig som vill bli ännu bättre på fastighetsförvaltning och som vill hänga med i utvecklingen. Genom vårt skräddarsydda utbud av kurser kan du förbättra din kompetens. Syftet är att du ska kunna bygga under dina beslut bättre och bli ännu säkrare i ditt dagliga arbete med förvaltningen. Kursutbudet är brett och berör bland annat områden som fastighetsekonomi samt drift och fastighetsskötsel. Kurserna erbjuds såväl genom traditionell klassrumsundervisning som via e-learning på distans (lärarledda internetbaserade kurser). Genom vår utbildningsportal på nätet kan du även hantera din och medarbetarnas utbildningsplan, kommunicera med andra kursdeltagare eller direkt ta del av den webbutbildning som erbjuds. Vi genomför också så kallade kunskapsresor till utlandet, med undervisning i olika ämnen som rör fastighetsförvaltning. Du hittar hela vårt kursutbud på Välj Stockholm och därefter Kompetens & utveckling. 11

12 Fastighetsägarna Stockholm grundades 1870 och har nära medlemmar. Tillsammans äger våra medlemmar fastigheter och bostadslägenheter, värda cirka 500 miljarder kronor. Förutom att erbjuda produkter och tjänster som rör förvaltningen av våra medlemmars fastigheter, bedriver vi ett näringspolitiskt och opinionsbildande arbete. Vi tillvaratar fastighetsägares intressen på ett sätt som kommer alla våra medlemmar till godo. Vi verkar för ett fritt näringsliv, rätten till privat ägande, god etik, en väl fungerande fastighetsmarknad och konkurrens på marknadsmässiga villkor. Fastighetsägarna Stockholm har omkring 160 medarbetare. De flesta av oss arbetar med praktisk service för våra medlemmar och med att sälja tjänster som underlättar deras fastighetsförvaltning. Alströmergatan 14 Box Stockholm Telefon Fax Telefonjour (välj Stockholm)

HUS ÄR FULLA AV ÖVERRASKNINGAR

HUS ÄR FULLA AV ÖVERRASKNINGAR HUS ÄR FULLA AV ÖVERRASKNINGAR Vi gör det enklare och lönsammare att driva bostadsrättsförening. HÄR ÄR DU I GODA HÄNDER DET HÄNDER SÅ MYCKET I ETT HUS Hus är en långsiktig investering. Den växer med tiden.

Läs mer

Vid arbetsgivarens sida

Vid arbetsgivarens sida Vid arbetsgivarens sida Med oss är du aldrig ensam som arbetsgivare Medlemskapet är en trygghet för oss Det bästa med medlemskapet är att vi som företag inte behöver lägga tid och energi på att teckna

Läs mer

30% rabatt för medlemmar! Fastighetsägarna. Kurser för dig i fastighetsbranschen Hösten 2011 Fastighetsägarna Mellansverige

30% rabatt för medlemmar! Fastighetsägarna. Kurser för dig i fastighetsbranschen Hösten 2011 Fastighetsägarna Mellansverige 30% rabatt för medlemmar! Fastighetsägarna Kurser för dig i fastighetsbranschen Hösten 2011 Fastighetsägarna Mellansverige Välkommen på kurs! Som medlem i Fastighetsägarna Mellansverige, eller i någon

Läs mer

Hösten 2009. Fastighetsägarna Utbildning. Kurser för dig i fastighetsbranschen Fastighetsägarna Göteborg Första Regionen

Hösten 2009. Fastighetsägarna Utbildning. Kurser för dig i fastighetsbranschen Fastighetsägarna Göteborg Första Regionen Hösten 2009 Fastighetsägarna Utbildning Kurser för dig i fastighetsbranschen Fastighetsägarna Göteborg Första Regionen Välkommen på kurs! Engagerade medarbetare skapar resultat, det kan jag se i min egen

Läs mer

Handlingskraft på plats

Handlingskraft på plats Om Jusek Jusek är förbundet för jurister, ekonomer, systemvetare, personalvetare och samhällsvetare. Vi driver frågor som påverkar medlemmarnas utbildning, karriär, trygghet och villkor. Med cirka 80 000

Läs mer

MEDLEMSKAP 2015 HSB NORRA STOR-STOCKHOLM

MEDLEMSKAP 2015 HSB NORRA STOR-STOCKHOLM För dig som boende eller styrelseledamot i en bostadsrättsförening MEDLEMSKAP 2015 HSB NORRA STOR-STOCKHOLM Att vara medlem i HSB har stora fördelar både för bostadsrättsföreningar och för bostadsrättshavare.

Läs mer

Lugn. semesterersättning? SLA ger dig svaren. Facket kräver MBL-förhandling! Vad ska jag göra? Jag förstår inte. Vilka blanketter måste jag fylla i om

Lugn. semesterersättning? SLA ger dig svaren. Facket kräver MBL-förhandling! Vad ska jag göra? Jag förstår inte. Vilka blanketter måste jag fylla i om Vad ska jag göra? Jag förstår inte Arbetsmiljöverkets krav för djurskötare! Vilka blanketter måste jag fylla i om jag anlitar utländsk arbetskraft? Facket kräver MBL-förhandling! Hur ska jag betala ut

Läs mer

Fastighetsägarna Utbildning

Fastighetsägarna Utbildning 30% rabatt för medlemmar! Fastighetsägarna Utbildning Kurser för dig i fastighetsbranschen Våren 2012 Fastighetsägarna Mellansverige Välkommen på kurs! Som medlem i Fastighetsägarna Mellansverige, eller

Läs mer

Fastighetsägarna. Fastighetsägarna Utbildning. Utbildning Stockholm. Stockholm VÅRENS KURSER

Fastighetsägarna. Fastighetsägarna Utbildning. Utbildning Stockholm. Stockholm VÅRENS KURSER Fastighetsägarna Fastighetsägarna Stockholm Stockholm VÅRENS KURSER 2014 FASTIGHETSÄGARNA STOCKHOLM Fastighetsägarna Stockholm tar tillvara dina intressen som fastighetsägare. Vi är den största branchorganisationen

Läs mer

TIO BRA SKÄL ATT VARA MEDLEM

TIO BRA SKÄL ATT VARA MEDLEM TIO BRA SKÄL ATT VARA MEDLEM ETT MEDLEMSKAP SOM LÖNAR SIG Som medlem i Fastighetsägarna kan du anlita våra jurister som är experter på fastighetsjuridik, ta hjälp av våra hyresförhandlare och gå utbildningar

Läs mer

Enkät om köandet i SKB

Enkät om köandet i SKB Enkät om köandet i SKB Under perioden 1 januari till 8 februari 00 har föreningens köande medlemmar haft möjlighet att, på SKBs hemsida, svara på frågor om: - Köandet i SKB - Informationen om befintliga

Läs mer

Fastighetsägarna Utbildning. Våra Kurser

Fastighetsägarna Utbildning. Våra Kurser Fastighetsägarna Utbildning Våra Kurser våren 2013 FastighEtsägarna MITTNORD Ett av Fastighetsägarnas mål är att höja kompetensen inom fastighetsbranschen. Fastighetsägarna Utbildning erbjuder ett brett

Läs mer

Till dig som bor på Esplanaden 13

Till dig som bor på Esplanaden 13 Till dig som bor på Esplanaden 13 HUSET SKA RENOVERAS Hej! Många av Förvaltarens hus börjar komma upp i åren och behöver snart renoveras. Under de kommande åren går vi igenom nästan alla hus och nu har

Läs mer

1/2015. Sid 4-5. Siemens hyr många möblerade rum. Sid 6. Sappa är ny tv-operatör hos Vallonbygden. Sid 3

1/2015. Sid 4-5. Siemens hyr många möblerade rum. Sid 6. Sappa är ny tv-operatör hos Vallonbygden. Sid 3 B omagasinet 1/2015 Sid 4-5 Sappa är ny tv-operatör hos Vallonbygden. Sid 3 Siemens hyr många möblerade rum. Sid 6 Rekordvinsten 2014 är viktig inför nybyggnationen. Sid 7 VD har ordet Vi lämnar ett framgångsrikt

Läs mer

Välkommen till CLIMAT80-GRUPPEN. Climat80, Stjernfeldts VVS, KlimatKyl och Clifa Service

Välkommen till CLIMAT80-GRUPPEN. Climat80, Stjernfeldts VVS, KlimatKyl och Clifa Service Välkommen till CLIMAT80-GRUPPEN Climat80, Stjernfeldts VVS, KlimatKyl och Clifa Service Det blev inte riktigt som det var tänkt. Tack för det, kära kunder och medarbetare. När jag var med och startade

Läs mer

Vår vision om den goda fastighetsmarknaden. Näringspolitiskt program för Fastighetsägarna

Vår vision om den goda fastighetsmarknaden. Näringspolitiskt program för Fastighetsägarna Vår vision om den goda fastighetsmarknaden Näringspolitiskt program för Fastighetsägarna Vision Ta en promenad på stan och titta upp på de många vackra och spännande husfasader som finns runt omkring dig.

Läs mer

VI FINNS DÄR DU FINNS FÖRETAGARNA ÖRNSKÖLDSVIK

VI FINNS DÄR DU FINNS FÖRETAGARNA ÖRNSKÖLDSVIK VI FINNS DÄR DU FINNS FÖRETAGARNA ÖRNSKÖLDSVIK DU, JAG OCH VI Det finns en sorts människor som gärna jobbar efter klockan fem. Men som gnisslar tänderna om nätterna, när de kommer att tänka på sjukförsäkringsreformer,

Läs mer

TIO BRA SKÄL ATT VARA MEDLEM

TIO BRA SKÄL ATT VARA MEDLEM TIO BRA SKÄL ATT VARA MEDLEM ETT MEDLEMSKAP SOM LÖNAR SIG Som medlem i Fastighetsägarna kan du anlita våra jurister som är experter på fastighetsjuridik, ta hjälp av våra hyresförhandlare och gå utbildningar

Läs mer

Stöd i expertis för dina behov. Välkommen till Fastighetsbranschens Arbetsgivarorganisation

Stöd i expertis för dina behov. Välkommen till Fastighetsbranschens Arbetsgivarorganisation Stöd i vardagen, expertis för dina behov Välkommen till Fastighetsbranschens Arbetsgivarorganisation 2 Fastigo Fastigo 3 Välkommen till en arbetsgivarorganisation byggd för dina behov. Det var en sådan

Läs mer

Montessoripedagogiken. Regnbågen om barnet får välja själv

Montessoripedagogiken. Regnbågen om barnet får välja själv Regnbågen om barnet får välja själv Här möter personalen varje enskilt barn genom att lyssna på och läsa av vad barnet tycker och önskar. Barnen får själva välja sina aktiviteter och utvecklas i sin egen

Läs mer

UTBILDNINGAR & SEMINARIER

UTBILDNINGAR & SEMINARIER UTBILDNINGAR & SEMINARIER HÖSTEN 2016 - VÅREN 2017 Att utveckla styrelsens kompetens löpande - är en investering för hela bostadsrättsföreningen KUNSKAP ÄR VÄGEN TILL DET GODA BOENDET! Vägen till utveckling

Läs mer

att få sin sak prövad

att få sin sak prövad Hovrätten Att få sin sak prövad i en opartisk domstol är en grundläggande rättighet. Domstolarnas uppgift är att handlägga mål och ärenden på ett rättssäkert och effektivt sätt. De allmänna domstolarna

Läs mer

Brf Reveljen 1 & 11. Hedinsgatan 11, Kallskärsgatan 3, Kallskärsgatan 5-115 33 Stockholm Hemsida: www.brfreveljen.se E-mail: brfreveljen@gmail.

Brf Reveljen 1 & 11. Hedinsgatan 11, Kallskärsgatan 3, Kallskärsgatan 5-115 33 Stockholm Hemsida: www.brfreveljen.se E-mail: brfreveljen@gmail. Brf Reveljen 1 & 11 Hedinsgatan 11, Kallskärsgatan 3, Kallskärsgatan 5-115 33 Stockholm Hemsida: www.brfreveljen.se E-mail: brfreveljen@gmail.com Mäklarinformation version 151218 På föreningens hemsida

Läs mer

Jag stöttar arbetsgivare inom personlig assistans

Jag stöttar arbetsgivare inom personlig assistans Jag stöttar arbetsgivare inom personlig assistans Hej! Jag heter Björn Jidéus och jag är en av flera rådgivare för området personlig assistans på Arbetsgivarföreningen KFO. Vi är en arbetsgivarorganisation

Läs mer

Fastighetsägarna Utbildning

Fastighetsägarna Utbildning Fastighetsägarna Utbildning Kurser för dig i fastighetsbranschen Fastighetsägarna Syd Våren 2012 Utbildningar våren 2012! Vi underlättar din vardag Nu är det åter dags att presentera ett nytt kursprogram.

Läs mer

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA STARTA LOKALAVDELNING HEJ! Varsågod! Spännande att ni vill starta lokalavdelning i Svenska Kyrkans Unga. Här får ni de handlingar ni behöver. Läs först igenom

Läs mer

Skapar mer engagemang i din fastighetsförvaltning

Skapar mer engagemang i din fastighetsförvaltning Skapar mer engagemang i din fastighetsförvaltning Rexellent Modern Property Management En kontakt. En aktör. Hos Rexellent samlar du alla fastighetens behov under ett tak och i trygga händer. Spetskompetens,

Läs mer

S KO GS- OCH LAN TARBETSGIVAREFÖRBU NDE T

S KO GS- OCH LAN TARBETSGIVAREFÖRBU NDE T S KO GS- OCH LAN TARBETSGIVAREFÖRBU NDE T SKOGS- OCH LANTARBETSGIVAREFÖRBUNDET... Skogs- och Lantarbetsgivareförbundet, SLA, är en fäskötsel, husdjursföreningar, djursjukvård mm. Inom riksomfattande sammanslutning

Läs mer

Vad ska vi ha varandra till?

Vad ska vi ha varandra till? Vad ska vi ha varandra till? Om jag har sett längre, är det för att jag stått på jättars axlar Isaac Newton Du vet vad barn och ungdomar behöver för att växa och utvecklas. Vad behöver du? Vi behöver inte

Läs mer

Företagsförsäkring för fotografer

Företagsförsäkring för fotografer Foto: Emilia B. Jiménez/Söderberg Agentur Vår företagsförsäkring för fotografer passar din verksamhet oavsett storlek Gefvert har försäkrat fotografer i över 40 år. Genom åren har vi förfinat och utvecklat

Läs mer

Entreprenörshandboken

Entreprenörshandboken Entreprenörshandboken Tryck: Gävle Offset Formgivning: Ralf Fredriksson/Gavlegårdarna Illustrationer: Anette Hedberg/AH Form 2009/01 Andra upplagan 2012/10 4 5 6 7 8 10 13 14 17 18 20 23 Entreprenören,

Läs mer

SÖDERTÄLJE GYM AB. Allmänna villkor för medlemskap i 8T. Dessa allmänna villkor gäller för medlemskap i 8T från och med den 1 Januari 2016. 1.

SÖDERTÄLJE GYM AB. Allmänna villkor för medlemskap i 8T. Dessa allmänna villkor gäller för medlemskap i 8T från och med den 1 Januari 2016. 1. Allmänna villkor för medlemskap i 8T Dessa allmänna villkor gäller för medlemskap i 8T från och med den 1 Januari 2016. 1. Allmänt 1.1 Dessa allmänna villkor gäller för avtal om medlemskap i 8T mellan

Läs mer

Mår du psykiskt dåligt?

Mår du psykiskt dåligt? Mår du psykiskt dåligt? RSMH vägen tillbaka När man mår psykiskt dåligt är det mest läkande ofta vanlig medmänsklig kontakt. Psykisk ohälsa - vanligare än man tror. Det finns undersökningar som visar att

Läs mer

för chefer och handläggare

för chefer och handläggare LSS 2016 för chefer och handläggare kunskap utveckling inspiration Självbestämmande i praktiken erhåll verktyg för att öka brukarens delaktighet och inflytande Maximera nyttan med valbara föreläsningar!

Läs mer

Vår förvaltning din trygghet. www.ttf.se

Vår förvaltning din trygghet. www.ttf.se www.ttf.se Vår förvaltning din trygghet Totallösning eller skräddarsytt? Ägarna Matz Eklund och Nils Bengtsberg erbjuder en trygg och säker fastighetsförvaltning. Alla bekymmer med att förvalta fastigheter

Läs mer

Smarta lösningar för dig med aktiebolag. program och kunskap för dig som vill få ut mer av ditt företagande

Smarta lösningar för dig med aktiebolag. program och kunskap för dig som vill få ut mer av ditt företagande Program, böcker, e-kurser och mallar för ditt aktiebolag! Smarta lösningar för dig med aktiebolag program och kunskap för dig som vill få ut mer av ditt företagande 1 Lättanvända program för aktiebolagets

Läs mer

Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2010/2011

Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2010/2011 Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2010/2011 Arbetsordning antagen vid konstituerande styrelsemöte den 31 maj 2010 Denna arbetsordning skall uppdateras varje år. Styrelsens ordförande

Läs mer

VÄRBYÄNGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

VÄRBYÄNGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING VÄRBYÄNGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING PROTOKOLL 2015-07 Protokoll 07 fört vid styrelsemöte i hus 117 den 22/6 2015 Närvarande: Mikael Rydell (MR), Kent Larsson (KL), Henrik Ohlsson (HO), Björn Johansson (BJ),

Läs mer

Sjukförsäkring. Extra inkomst vid sjukskrivning. Även för din partner!

Sjukförsäkring. Extra inkomst vid sjukskrivning. Även för din partner! Även för din partner! Du kan medförsäkra din registrerade partner, make/maka eller sambo till samma erbjudande. Sjukförsäkring Extra inkomst vid sjukskrivning Vid långvarig sjukdom kan din ekonomi påverkas

Läs mer

Jag har läst kandidatprogrammet i globala studier vid Göteborgs universitet, och en kompletterande kurs i Latinamerikakunskap.

Jag har läst kandidatprogrammet i globala studier vid Göteborgs universitet, och en kompletterande kurs i Latinamerikakunskap. Praktikrapport Louisa Flores Praktikplats Global Utmaning Birger Jarlsgatan 27 111 34 Stockholm Utbildning Jag har läst kandidatprogrammet i globala studier vid Göteborgs universitet, och en kompletterande

Läs mer

hälsa, vård och omsorg

hälsa, vård och omsorg Jag stöttar arbetsgivare inom hälsa, vård och omsorg Hej! Jag heter Susanne Lavemark och jag är en av flera rådgivare för området hälsa, vård och omsorg på Arbetsgivarföreningen KFO. Vi är en arbetsgivarorganisation

Läs mer

Kvalitetspolicy för äldre- och handikappomsorgen i Nyköpings kommun.

Kvalitetspolicy för äldre- och handikappomsorgen i Nyköpings kommun. Kvalitetspolicy för äldre- och handikappomsorgen i Nyköpings kommun. Kvalitetspolicyn är framtagen av en arbetsgrupp bestående av ledamöter från Äldre- och handikappnämnden och representanter från verksamheterna.

Läs mer

Månadsbladet April. Ingen ny medlem finns att hälsas välkommen till föreningen under april.

Månadsbladet April. Ingen ny medlem finns att hälsas välkommen till föreningen under april. Ny HSB ledamot i styrelsen Bengt Skånhamre som tidigare var HSB ledamot i Brf Ringsteds styrelse har ersatts av Ingrid Holmberg. Förutom en gedigen arbetslivserfarenhet är Ingrid Holmberg ledamot i ett

Läs mer

Vår resepolicy i praktiken

Vår resepolicy i praktiken Vår resepolicy i praktiken Det här dokumentet vänder sig till dig som undrar varför en resepolicy behövs, vad den tillför och hur den införs. På Trafikkontoret i Göteborg har vi en resepolicy för att kunna

Läs mer

Komma igång med Eventor

Komma igång med Eventor Guide Eventor Komma igång med Eventor Version 2.0, 2013-10-07 Starta med startsidan På Eventors startsida finns en kortare guide över hur du skaffar användarkonto och hur du loggar in. Börja med den för

Läs mer

VARIM VILL: En presentation av branschorganisationen för svensk vattenreningsindustri.

VARIM VILL: En presentation av branschorganisationen för svensk vattenreningsindustri. VARIM VILL: En presentation av branschorganisationen för svensk vattenreningsindustri. VARIM är vattenreningsindustrins egen mötesplats. I den här organisationen samlas företag som vill göra bättre affärer,

Läs mer

NYHET! Garanterat Renoverat. Ditt medlemskap ökade just med upp till 500 000 kr i värde.

NYHET! Garanterat Renoverat. Ditt medlemskap ökade just med upp till 500 000 kr i värde. NYHET! Garanterat Renoverat Ditt medlemskap ökade just med upp till 500 000 kr i värde. Garanterat Renoverat efter byggkonstens alla regler. Det sätter vi upp till en halv miljon på. Vi jobbar varje dag

Läs mer

Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2013/2014

Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2013/2014 Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2013/2014 Arbetsordning antagen vid konstituerande styrelsemöte den 10 juni 2013 Denna arbetsordning skall uppdateras varje år. Styrelsens ordförande

Läs mer

Fackliga utbildningar 2016. För medlemmar i Kommunal Vänerväst

Fackliga utbildningar 2016. För medlemmar i Kommunal Vänerväst Fackliga utbildningar 2016 För medlemmar i Kommunal Vänerväst Varför gå en kurs? Du är den som bäst kan driva de frågor som är viktiga för dig och dina kollegor på jobbet. Men för att kunna göra det behövs

Läs mer

Schlytersvägen 35 39 Aspudden

Schlytersvägen 35 39 Aspudden Foto: Patrik Engström Schlytersvägen 35 39 Aspudden MI www.diligentia.se L JÖ MÄRKT TR YCKSAK 341 376 Renovering och modernisering dat 2013-02-05 Spis med häll och inbyggd ugn. Integrerad kyl och frys.

Läs mer

Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Gotska Golfklubb

Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Gotska Golfklubb Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Gotska Golfklubb Varför föreslår styrelsen att Gotska GK ska byta dagens finansieringssystem med medlemslån till ett system med spelrätter? Gotska GK står

Läs mer

SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS

SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS SNART ÄR DET DAGS FÖR RENOVERING DÄR DU BOR Husen på Sågstuvägen 4-30 byggdes 1964-1966. Med lite fantasi kan man föreställa sig hur husen och lägenheterna

Läs mer

Värvningsguide. - så får ni fler medlemmar till er elevkår

Värvningsguide. - så får ni fler medlemmar till er elevkår Värvningsguide - så får ni fler medlemmar till er elevkår Sida 2 av 7 Innehåll Vad är en medlem?... 3 Aktivt medlemskap... 3 Elev kontra medlem... 3 Vad säger stadgan?... 3 Elevkårens mål bör vara att

Läs mer

Ann-Louice Lindholm, rådgivare

Ann-Louice Lindholm, rådgivare Omställningsfondens uppdrag är att hjälpa anställda, som blir uppsagda på grund av arbetsbrist, till ett nytt jobb. Vi är även ett stöd för arbetsgivare och fackliga representanter då övertalighet uppstår.

Läs mer

Foto: Magnus Magnusson, Ulf Blomberg. www.diligentia.se 341 376

Foto: Magnus Magnusson, Ulf Blomberg. www.diligentia.se 341 376 Foto: Magnus Magnusson, Ulf Blomberg MILJÖMÄRKT TRYCKSAK www.diligentia.se 341 376 Gustafsvägen 11 A B Södra Långgatan 25 Solna Renovering och modernisering dat 2013-09-12 Helkaklat badrum med möjlighet

Läs mer

HISTORIK. Idag har Dimoda växt till sju butiker:

HISTORIK. Idag har Dimoda växt till sju butiker: HISTORIK Dimoda har sin grund i ett presentbutikskoncept som startades av Gunn Karlsson. Gunn arbetade under 1980-talet med försäljning av garner, dels som grossist, dels genom försäljning i butik. Redan

Läs mer

GÖTGATAN 14-18. Frågor & svar om renoveringen. Inför den planerade renoveringen TIDPLAN VALMÖJLIGHETER NYTT I LÄGENHETEN. Beatrice Graalheim

GÖTGATAN 14-18. Frågor & svar om renoveringen. Inför den planerade renoveringen TIDPLAN VALMÖJLIGHETER NYTT I LÄGENHETEN. Beatrice Graalheim GÖTGATAN 14-18 Inför den planerade renoveringen TIDPLAN VALMÖJLIGHETER NYTT I LÄGENHETEN Frågor & svar om renoveringen Beatrice Graalheim Christer Carlson Exempelbilder från renoverad lägenhet. Snart dags

Läs mer

En annan mycket roligare del i arbetet var att jag ofta fick följa med min handledare ut på

En annan mycket roligare del i arbetet var att jag ofta fick följa med min handledare ut på Manpower Student är ett eget bolag och en egen avdelning inom Manpower. Manpower är världsledande när det gäller arbetsmarknadsrelaterade tjänster som rekrytering, uthyrning och jobbförmedling. De finns

Läs mer

Dags för kompletterande STAMBYTE. Mamsellstigen 4

Dags för kompletterande STAMBYTE. Mamsellstigen 4 Dags för kompletterande STAMBYTE Mamsellstigen 4 Hej! Huset som du bor i stambyttes för cirka 10 år sedan. Efter vattenskada samt avloppsproblem har vi filmat stammarna och upptäckt att vissa inte blivit

Läs mer

BRF URNAN 1 ORG.NR. 716419-5294 BIRKASTAN VASASTAN SÄKERHETSDÖRRAR. Utredning samt beslut för fortsatt arbete Obs. ett förslag avser ändring av stadga

BRF URNAN 1 ORG.NR. 716419-5294 BIRKASTAN VASASTAN SÄKERHETSDÖRRAR. Utredning samt beslut för fortsatt arbete Obs. ett förslag avser ändring av stadga SÄKERHETSDÖRRAR Utredning samt beslut för fortsatt arbete Obs. ett förslag avser ändring av stadga 0 Ska dörrbyte finansieras av föreningen eller enskild medlem? Styrelsen önskar att medlemmarna avgör

Läs mer

Förenkla jobbet i din bostadsrättsförening. få trygghet på köpet

Förenkla jobbet i din bostadsrättsförening. få trygghet på köpet Förenkla jobbet i din bostadsrättsförening få trygghet på köpet Kvalificerad förvaltning, goda råd och en rad kostnadsfria förmåner. Samt tid över. Du och dina styrelsekollegor i bostadsrättsföreningen

Läs mer

Kalmarsundsparken Stensviksvägen 28 50 kvm 1 rok

Kalmarsundsparken Stensviksvägen 28 50 kvm 1 rok Kalmarsundsparken Stensviksvägen 28 50 kvm 1 rok Jag är Er fastighetsmäklare Åsa Holmkvist Tel: 070-2126719 0480-420200 Mail: asa.holmkvist@pontuzlofgren.se Mycket framgångsrik bostadsrättsmäklare och

Läs mer

I detta nr: Styrelsen informerar

I detta nr: Styrelsen informerar nr 1/2013 jan - maj I detta nr: Styrelsen informerar Balkongrenoveringen Vicevärden informerar Nästa nummer beräknas komma ut i slutet av maj 2013. Lämna in annonser eller annat material senast den 20

Läs mer

Juridik inom Socialtjänsten

Juridik inom Socialtjänsten För en ökad rättssäkerhet! Juridik inom Socialtjänsten Juridik LSS Barnhandläggning Genomgång och analys av senaste rättspraxis När barnets bästa står mot föräldrars åsikt Personkretsbedömningar Föreläsare:

Läs mer

Ang brevet från Malung-Sälens Kommun ang skriftlig brandskyddsredogörelse. Ska ni renovera lägenheten? Brandvarnare och varmvattenberedare

Ang brevet från Malung-Sälens Kommun ang skriftlig brandskyddsredogörelse. Ska ni renovera lägenheten? Brandvarnare och varmvattenberedare 2016-06-07 Till Medlemmar i Brf Kalvheden, Sälen Nyhetsbrev Vill med detta brev informera om några av de punkter vi i styrelsen just nu arbetar med, samt informera er om några viktiga punkter inför sommaren

Läs mer

Verksamhetsplan 2010 Villaägarna i Kungsbacka kommun

Verksamhetsplan 2010 Villaägarna i Kungsbacka kommun Verksamhetsplan 2010 Villaägarna i Kungsbacka kommun Antagen av styrelsen den 2010-03-04 Behandlad på årsmötet den 2010-03-18 Senast reviderad den... 1. Inledning 1.1 Förbundets uppdrag Leverera nytta

Läs mer

Välkommen. som medlem i konsumentkooperationen!

Välkommen. som medlem i konsumentkooperationen! Välkommen som medlem i konsumentkooperationen! Välkommen! Du är nu medlem i en konsumentförening. Tillsammans med 3 miljoner andra medlemmar runt om i landet är du med och äger konsumentkooperationen.

Läs mer

Ekonomiska, administrativa och byråkratiska hinder för utveckling och tillväxt & Företagens risk- och försäkringssituation

Ekonomiska, administrativa och byråkratiska hinder för utveckling och tillväxt & Företagens risk- och försäkringssituation Telefonundersökning bland svenska småföretagare Ekonomiska, administrativa och byråkratiska hinder för utveckling och tillväxt & Företagens risk- och försäkringssituation Marginalen Bank, februari-mars

Läs mer

- Avtal; Kontakta Håkan Lindgren, tel. 070 370 75 95. Mail: ordforande@bokenasfiber.se

- Avtal; Kontakta Håkan Lindgren, tel. 070 370 75 95. Mail: ordforande@bokenasfiber.se Frågor och svar. Senast uppdaterad 2016-03-14 Här har vi sammanställt vanligt förekommande frågor och svar på dessa. Nedanstående är information från styrelse och styrelsen friskriver sig från ev. felaktigheter.

Läs mer

Ny kundportal. Att hitta rätt personal Sparar miljoner Ekonomisk förvaltning

Ny kundportal. Att hitta rätt personal Sparar miljoner Ekonomisk förvaltning FASTIGHETSSNABBEN FEBRUARI 2016nabben Ny kundportal Att hitta rätt personal Sparar miljoner Ekonomisk förvaltning FEB 2016 SNABBEN 1 Vad är en miljöbesparing? Vi har precis sparat 6,4 miljoner per år åt

Läs mer

Privattandläkarna. Verksamhetsplan 2014

Privattandläkarna. Verksamhetsplan 2014 1 Innehåll Vision, affärside och värderingar... 3 Inledning... 4 Verksamhet 2014... 5 Politik & påverkan... 5 Medlemsvård och medlemsrekrytering... 8 Tjänsteutbud och samarbetsavtal... 8 Lokal verksamhet...9

Läs mer

Verktyg för Achievers

Verktyg för Achievers Verktyg för Achievers 2.5. Glöm aldrig vem som kör Bengt Elmén Sothönsgränd 5 123 49 Farsta Tel 08-949871 Fax 08-6040723 http://www.bengtelmen.com mailto:mail@bengtelmen.com Ska man kunna tackla sina problem

Läs mer

Tidskriften ett levande läromedel

Tidskriften ett levande läromedel Tidskriften ett levande läromedel Nyhetsförmedlaren. Kunskapskällan. Opinionsbildaren. Läromedlet. 2 Visste du att du som lärare, inom vissa ramar, får kopiera ur tidskrifter för dina elevers räkning?

Läs mer

Skälby Skräddaretorpsvägen 11 A 41,5 kvm 2 rok

Skälby Skräddaretorpsvägen 11 A 41,5 kvm 2 rok Skälby Skräddaretorpsvägen 11 A 41,5 kvm 2 rok Jag är Er fastighetsmäklare Mia Alnerud Tel: 070-9755007 0480-420200 Mail: mia.alnerud@pontuzlofgren.se Målinriktat stjärnskott som spås en lång och framgångsrik

Läs mer

FACKFÖRBUNDET ST DITT ARBETSPLATSFACK

FACKFÖRBUNDET ST DITT ARBETSPLATSFACK FACKFÖRBUNDET ST DITT ARBETSPLATSFACK ST 2015. Produktion: Fackförbundet STs Kommunikationsenhet. Fackförbundet ST. Tilltryck: April 2016. En arbetsplats en fackförening ST är det ledande fackförbundet

Läs mer

ANSÖKNINGSBLANKETT FÖR MEDLEMSKAP

ANSÖKNINGSBLANKETT FÖR MEDLEMSKAP SOCKERBRUKET 44 41451 GÖTEBORG +46 (0)31-246813 INFO@KKVGBG.SE WWW.KKVGBG.SE ANSÖKNINGSBLANKETT FÖR MEDLEMSKAP FÖR FÖRENINGAR, INSTITUTIONER, FÖRETAG Ifylld ansökan kan skickas via brev eller epost. Glöm

Läs mer

Jag stöttar arbetsgivare inom tjänsteföretag

Jag stöttar arbetsgivare inom tjänsteföretag Jag stöttar arbetsgivare inom tjänsteföretag Hej! Jag heter Peter Sparrfors och jag är rådgivare för området tjänsteföretag på Arbetsgivarföreningen KFO. Vi är en arbetsgivarorganisation för idéburna och

Läs mer

FÖRKÖPSINFORMATION BÅT 16. Båt 16. Båtförsäkring. Gäller från 2016-02-01

FÖRKÖPSINFORMATION BÅT 16. Båt 16. Båtförsäkring. Gäller från 2016-02-01 FÖRKÖPSINFORMATION BÅT 16 Båt 16 Båtförsäkring Gäller från 2016-02-01 Brunskogs försäkringsbolags Båtförsäkring ditt ankare i stormen! Gäller från 2016-02-01 Den här broschyren ger en översiktlig beskrivning

Läs mer

Fisketurism. Inspirationsträff för ännu bättre fisketurism i Sjuhärad

Fisketurism. Inspirationsträff för ännu bättre fisketurism i Sjuhärad Fisketurism Inspirationsträff för ännu bättre fisketurism i Sjuhärad Rådde gård onsdag 8 januari 2014 Inspirationsträff om fisketurism arbetsgrupp skapad för fortsatt analys Ett 60-tal personer samlades

Läs mer

INTERVENIA Skatt och pensionskonsulter för egenföretagare

INTERVENIA Skatt och pensionskonsulter för egenföretagare 1 INTERVENIA Skatt och pensionskonsulter för egenföretagare Nästan alla ägare av aktiebolag betalar privat mera skatter och avgifter än vad de egentligen är skyldiga att göra. Pensionsförsäkring är det

Läs mer

Trygga lösningar förenklar din fastighetsvardag!

Trygga lösningar förenklar din fastighetsvardag! Trygga lösningar förenklar din fastighetsvardag! Kom och delta i Minimässan Trygga lösningar. Det handlar om fastighetsvård & drift för dig som ansvarar för din fastighets välmående! Hur mycket hållbar

Läs mer

INFORMATION DE NYA REGLERNA OM ANDRAHANDSUTHYRNING

INFORMATION DE NYA REGLERNA OM ANDRAHANDSUTHYRNING HSB INFORMATION DE NYA REGLERNA OM ANDRAHANDSUTHYRNING Bakgrund Den 1 juli 2014 började nya regler om andrahandsupplåtelse av bostadsrättslägenhet gälla. De nya reglerna innebär två nyheter. Den första

Läs mer

Inkomstförsäkring för medlemmar i Vision

Inkomstförsäkring för medlemmar i Vision FÖRSÄKRINGSVILLKOR GÄLLER FRÅN 1 JANUARI 2016 Inkomstförsäkring för medlemmar i Vision ETT SAMARBETE MELLAN VISION OCH BLIWA Bliwa Skadeförsäkring AB, Box 5125, 102 43 Stockholm Besöksadress: Biblioteksgatan

Läs mer

Kungälvs Brukshundklubb

Kungälvs Brukshundklubb Kungälvs Brukshundklubb Kungälvs Brukshundklubb består av ca 300 hundintresserade medlemmar i olika åldrar. Klubben är till för dig som vill vara aktiv med din hund, träna, tävla eller lära dig och din

Läs mer

MILJÖPOLICY. Fastställd av styrelsen den 6 december 2013

MILJÖPOLICY. Fastställd av styrelsen den 6 december 2013 MILJÖPOLICY Fastställd av styrelsen den 6 december 2013 Inledning I Förbos affärsplan anges bolagets affärsidé, mål och strategier för att nå visionen om att Förbo ska uppfattas som en av Sveriges bästa

Läs mer

Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Saltsjöbadens Golfklubb

Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Saltsjöbadens Golfklubb Förslag till Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Saltsjöbadens Golfklubb Varför föreslår styrelsen att Saltsjöbadens GK ska byta dagens finansieringssystem? I den utveckling som golfen genomgår

Läs mer

Fina fördelar hos oss

Fina fördelar hos oss Fina fördelar hos oss Välkommen till livet i hyresrätt! Det är lätt att förstå varför hyresrätten är så populär - det är en enkel och trygg boendeform som ger dig tid och pengar till annat än att äga och

Läs mer

Manual för medlemsvärvning

Manual för medlemsvärvning Manual för medlemsvärvning BLI MEDLEM I SFP! ETT TVÅSPRÅKIGT OCH FRISINNAT FINLAND BEHÖVER DIG Vem skall värva? Alla kan värva! Vi kan vara stolta över vårt parti, SFP. Därför kan vi alla marknadsföra

Läs mer

Väl kommen 2008 till höstens kurser

Väl kommen 2008 till höstens kurser Välkommen till höstens kurser 2008 Vill du hålla dig uppdaterad om senaste nytt inom försäkrings området? Ja, då ska du passa på att delta på en eller flera av de kurser som Svenskt Näringsliv Försäkringsinformation

Läs mer

LVF - Aktuellt nr 5 2013

LVF - Aktuellt nr 5 2013 LVF - Aktuellt nr 5 2013 Långbro Villaförening - er lo kala villaförening sed an 1944 2013-11-27 I detta nummer Ordförande har ordet Stöld ur brevlådor Parkeringsregler Sotning Mer om parkering Tomträtt

Läs mer

Trivsel- och ordningsregler

Trivsel- och ordningsregler Trivsel- och ordningsregler Viktiga telefonnummer och e-postadresser. Drift och skötsel, felanmälan vardagar 7:00 17:00: 08-560 502 19 eller www.jensendrift.se Jouranmälan utanför kontorstid Vardagar 17.00

Läs mer

Välkommen till Fontänhuset - tillsammans skapar vi mening och bryter isolering

Välkommen till Fontänhuset - tillsammans skapar vi mening och bryter isolering Är du drabbad av psykisk ohälsa? Välkommen till Fontänhuset - tillsammans skapar vi mening och bryter isolering FONTÄNHUSET NYKÖPING Medlem i Clubhouse Interna onal Ring oss: 0155-26 81 40 Mail: fontanhuset@nykoping.nu

Läs mer

BYGGA FIBERNÄT ALLT DU BEHÖVER VETA OM ATT BYGGA FIBERNÄT MED VÖKBY BREDBAND

BYGGA FIBERNÄT ALLT DU BEHÖVER VETA OM ATT BYGGA FIBERNÄT MED VÖKBY BREDBAND BYGGA FIBERNÄT ALLT DU BEHÖVER VETA OM ATT BYGGA FIBERNÄT MED VÖKBY BREDBAND Fibernät med EU-stöd Fibernät Tillgång till bredband och Internet är idag lika självklart som tillgång till elektricitet och

Läs mer

Bybladet. Mars 2016. Vi hälsar alla nya medlemmar hjärtligt VÄLKOMNA Vi hoppas ni kommer att trivas i vår förening!

Bybladet. Mars 2016. Vi hälsar alla nya medlemmar hjärtligt VÄLKOMNA Vi hoppas ni kommer att trivas i vår förening! Bybladet Mars 2016 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Att bo i bostadsrätt Årsstämman 2016 Städdagen våren 2016 Takprojektet 2016 Fasadprojektet 2016 Gröna bastun avstängd tills vidare Nya brandsläckare

Läs mer

Pressinformation ANDELSÄGARMETODEN December 2011

Pressinformation ANDELSÄGARMETODEN December 2011 Pressinformation ANDELSÄGARMETODEN December 2011 PRESSMEDDELANDE Innehåll 3 Pressmeddelande 5 Varför behövs Andelsägarmetoden? 6 Allmän presentation av Andelsägarmetoden hur går det till? 7 Vad avtalen

Läs mer

Utbildningar inom miljö och CSR - nära dig

Utbildningar inom miljö och CSR - nära dig Utbildningar inom miljö och CSR - nära dig TEM:s utbildningar vår och höst 2013 Malmö, Skåne, Sverige Stiftelsen TEM Stortorget 17 211 22 Malmö 040-606 55 80 VÅRA UTBILDNINGAR Välkommen till TEM:s inspirerande

Läs mer

Brogårdsbladet. Skanska etablerar sig. På Gång. Nr 3, februari 2008. Februari: Planeringen av mini-tvåorna i hus 35 blir klar.

Brogårdsbladet. Skanska etablerar sig. På Gång. Nr 3, februari 2008. Februari: Planeringen av mini-tvåorna i hus 35 blir klar. Nr 3, februari 2008 Brogårdsbladet Gemensamt nyhetsbrev från Alingsåshem och Hyresgästföreningen till hyresgästerna på Brogården i Alingsås. Skanska etablerar sig Nu är det snart dags att dra igång ombyggnationen

Läs mer

Att vilja vara en undulat är naturligtvis ovanligt men inte något farligt.

Att vilja vara en undulat är naturligtvis ovanligt men inte något farligt. Att vilja vara en undulat är naturligtvis ovanligt men inte något farligt. Psykoterapimässan är unik i världen. Den är en stor informationsmässa för allmänheten, politiker, media och människor som arbetar

Läs mer

Inkomstförsäkring för medlemmar i Farmaciförbundet

Inkomstförsäkring för medlemmar i Farmaciförbundet försäkringsvillkor Inkomstförsäkring för medlemmar i Farmaciförbundet gäller från 1 januari 2013 ett samarbete mellan farmaciförbundet och bliwa Innehåll Definitioner 2 1. Gemensamma bestämmelser 3 1.1

Läs mer

---------------------------------------------------------------------------------- 5 mars: Vegoforum i Stockholm slår åter upp portarna!

---------------------------------------------------------------------------------- 5 mars: Vegoforum i Stockholm slår åter upp portarna! Foto: Evan-Amos/Wikimedia Commons Maten #1 och miljön ---------------------------------------------------------------------------------- NYHETSBREV FRÅN SVENSK MAT- OCH MILJÖINFORMATION NR 1, 2016 PUBLICERAT

Läs mer