CABAS. Release Notes 5.4. Ny foto- och dokumenthantering

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "CABAS. Release Notes 5.4. Ny foto- och dokumenthantering"

Transkript

1 Release Notes 5.4 CABAS Ny foto- och dokumenthantering Vi har uppdaterat och moderniserat foto- och dokumenthanteringen i CABAS. Nu kan ni dra bilder med muspekaren och släppa dem i bildlistan. Det går även bra att lägga till foton via knappen Lägg till foto. Nu finns det utrymme för fler bilder och dokument än tidigare, totalt 8 Mb. Gränsen på nio bilder som kan skickas till försäkringsbolagen kvarstår samt en total gräns på 3 Mb med bifogat material. Vi arbetar på att få bort gränsen på nio bilder. Skulle någon av ovanstående gränser överskridas går det inte att trycka på OK och en Varningstriangel visas i nederkanten. Klickar man på den ser man vad som behöver ändras. Till er hjälp har ni även två stycken storleksbarometrar som visar hur många bilder och dokument som är markerade för att sända till försäkringsbolagen samt den totala datamängden.

2 Alla bilder som läggs in i kalkylen blir automatiskt markerade för att sändas till försäkringsbolaget. De bilder ni inte vill skicka utan endast spara i ert eget CABAS för dokumentation, avmarkerar ni enkelt genom att klicka på den gröna bocken uppe i vänstra hörnet på tumnagelbilden. Vill ni radera en bild klickar ni på soptunnan uppe i högra hörnet. För att byta namn på bilden klickar ni på bildtexten i nederkant. Det går även att sortera om bilder genom att ta tag i en tumnagelsbild och dra och släppa den där man vill ha den. Under tumnagelbilderna i vänstra kolumnen finns funktionerna för att exportera och skriva ut vald bild som visas i stora visningsfönstret. I överkant till höger finns funktioner för att redigera bilden. Ni kan som förut rotera bilden, rita på den med rektanglar eller pilar, välja färg på det ni ritar, zooma eller rensa det ni har ritat. Ny funktion är att ni kan skriva en kommentar till bilderna. Dessa kommentarer kommer följa med kalkylen när den sänds eller exporteras. OBS! De flesta försäkringsbolagen hanterar inkomna kalkyler i egna system och då finns ingen möjlighet för dem att läsa bildkommentarerna. Dessa kommentarer är i första hand till för att verkstäderna ska ha möjlighet att göra egna bildanteckningar.

3 Dokumenthantering Dokumenthanteringen har även den fått funktionen med dra och släpp, men det går fortfarande att lägga till dokument via knappen Lägg till filer. Precis som tidigare så kan man exportera ut dokumenten. På samma sätt som i bildhanteringen så blir alla dokument som läggs in markerade för att sända till försäkringsbolaget. De dokument ni inte vill skicka utan endast spara i ert eget CABAS för dokumentation, avmarkerar ni enkelt genom att klicka på den gröna bocken uppe i vänstra hörnet på ikonen. Vill ni radera ett dokument klickar ni på soptunnan uppe i högra hörnet. Överföra en kopia av en kalkyl till annan verkstad. En ny funktion har tillkommit i CABAS som förenklar överföringen av en kalkyl till en annan verkstad. För att få tillåtelse att överföra kalkylen måste både avsändande och mottagande verkstäder godkänna varandra. Detta görs via Grunddata Överföringsgodkännande. Klicka på knappen Lägg till nere i högra hörnet och skriv sedan i sökfältet på översta raden vilken verkstad ni vill överföra kalkyler till. I rutan söks aktuella verkstäder fram. Markera verkstaden och klicka på Lägg till.

4 När verkstaden är tillagd skickas en push notifiering till den tillagda verkstaden att er verkstad vill öppna upp för att överföra kalkyler till dem. Mottagande verkstad måste då lägga till er på samma sätt som ovan. När de gjort det skickas en push notifiering tillbaka. Nu är det fritt fram att överföra kalkyler mellan verkstäderna. När sändande verkstad vill överföra en kalkyl till en annan godkänd verkstad gör man detta ifrån kalkylen via Sänd/dela kalkyl-knappen och Överför kalkyl. Välj mottagare och skriv en kommentar till mottagaren. Vill ni inte ha kvar ärendet kan ni direkt radera det vid överföringen genom att bocka i Ta bort ärendet efter överföring. Hos mottagaren visas den mottagna kalkylen på CABAS Startsida och är skrivskyddad. Klicka på plustecknet framför kalkylen för att få upp meddelanderaden. Dubbelklicka på meddelanderaden för att öppna upp det.

5 I meddelandet kan ni läsa kommentaren från den sändande verkstaden samt öppna den skrivskyddade kalkylen vi knappen Öppna bifogad kalkyl. Ska mottagande verkstad arbeta vidare med detta ärende måste kalkylen kopieras till ett nytt ärende. Detta görs inne från kalkylen via kopiera-knappen. Nu skapas en kopia av kalkylen som mottagande verkstad kan redigera och skicka till försäkringsbolaget. Om det inte finns något värde på självrisken i skadesvaret blir det blank När det inte finns något självriskvärde i skadesvaret visas fältet för självrisk blankt. Förut presenterades 0 vilket blir fel då det är ett självriskvärde. Kalkylgranskare en ny användarroll i CABAS med endast läsrättigheter Många verkstäder har efterfrågat en användarroll i CABAS med läsrättigheter för personal som endast ska granska eller titta på kalkyler. Under Grunddata Användarregister skapar ni en ny användare med denna behörighet eller så kan ni ändra befintlig användare. Det är endast en CABAS Administratör som kan skapa eller ändra användare. Bilder i jämförelsefönstret öppnas i Windows standardläsare för bilder Vid jämförelse av kalkylversioner kan man jämföra de olika versionernas bifogade bilder. Nu går det även att öppna dessa bilder i större format i Windows standardläsare för Jpeg-bilder. Dubbelklicka på bilden, så öppnas den. Ytrikaknappen borttagen under övrigt Knappen att komma åt ytriktadilaogen ifrån övrighanteringen är borttagen. Detta för att övrigt fordon inte ska använda personbilsytrikta. Texten: Moms ingår i lacken är tillagt på lackspecifikationen Nu har det förklarats tydligare på lackspecifikationen att momsen ingår i lacken. I Cabas för verkstäder måste alltid en betalningsmottagare väljas När en ny kalkyl skapas är betalningsmottagare tomt. Innan releasen stod alltid den senaste använda betalningsmottagare i kalkylen. Nu måste man alltid ange en betalningsmottagare i kalkylen.

6 Möjlighet att sätta default underleverantör Under Grunddata Egna uppgifter går det nu att sätta vilka underleverantörer som ska vara default inställda för respektive försäkringsbolag. Möjligt att välja om försäkringsbolagsavtal ska vara synlig för externa Nu går det att sätta om försäkringsbolagsavtalet ska vara synligt för externa. Detta avtal kan då inte ses eller väljas av t.ex. extern plåtverkstad.

7 CABAS Försäkringsbolag Överföra en kopia av en kalkyl till annat försäkringsbolag. En ny funktion har tillkommit i CABAS som gör det mycket enklare att överföra en kalkyl till ett annat försäkringsbolag. För att få tillåtelse att överföra kalkylen måste både avsändande och mottagande försäkringsbolag godkänna varandra. Detta görs via Grunddata Överföringsgodkännande. Klicka på knappen Lägg till nere i högra hörnet och skriv sedan i sökfältet på översta raden vilket försäkringsbolag ni vill överföra kalkyler till. I rutan under söks aktuella försäkringsbolag fram. Markera försäkringsbolaget och klicka på Lägg till. När försäkringsbolaget är tillagt skickas en push notifiering till det tillagda försäkringsbolaget att ert försäkringsbolag vill öppna upp för att överföra kalkyler till dem. Mottagande försäkringsbolag måste då lägga till er på samma sätt som ovan. När de gjort det skickas en push notifiering tillbaka. Nu är det fritt fram att överföra kalkyler mellan försäkringsbolagen.

8 När sändande försäkringsbolag vill överföra en kalkyl till ett godkänt försäkringsbolag gör man detta ifrån kalkylen och via Sänd/dela kalkyl knappen och Överför kalkyl. Välj mottagare och skriv en kommentar till mottagaren. Vill ni inte ha kvar ärendet kan ni direkt radera det vid överföringen genom att bocka för Ta bort rutan. Hos mottagaren visas den mottagna kalkylen Startsidan och är skrivskyddad. Klicka på plustecknet framför kalkylen för att få upp meddelanderaden. Dubbelklicka på meddelanderaden för att öppna upp meddelandet. I meddelandet kan ni läsa kommentaren från det sändande försäkringsbolaget samt öppna den skrivskyddade kalkylen via knappen Öppna bifogad kalkyl. Ska mottagande försäkringsbolag arbeta vidare med detta ärende måste kalkylen kopieras till ett nytt ärende. Detta görs inne från kalkylen via kopiera knappen. Nu skapas en kopia av kalkylen som mottagande försäkringsbolag kan redigera. Möjlighet att ställa försäkringsfråga mot eget försäkringsbolag Vid skapandet av en egen kalkyl kan ni nu ställa en försäkringsfråga mot er själva för att få in alla uppgifter i kalkylen. Detta förutsätter att ni har tjänsten CAB Försäkringsfråga.

9 Startsidan visar 200 ärenden Då många försäkringsbolag har över 100 öppna ärenden i CABAS har vi ökat upp att Startsidan nu kan visa 200 ärenden. Standard textregister för skadesvars kommentarer CABAS har utökas med möjligheten att skapa standard texter till kommentarerna i interna skadesvaret. Ett textregister har lagts till under Grunddata - Texter där man kan fördefinera de mest frekventa komentarerna i skadesvaret. Dessa presenteras i en rullist och väljs enkelt in i skadesvaret. Möjligt att skicka skrivskyddad kalkyl till Internt system Nu har vi öppnat upp för att kunna skicka in skrivskyddade kalkyler till sitt försäkringsbolagsinterna system.

FaktaNet live v2 Manual. Version: 080919 1 Språk: Svenska

FaktaNet live v2 Manual. Version: 080919 1 Språk: Svenska FaktaNet live v2 Manual Version: 080919 1 Språk: Svenska Inloggning Antingen via byggfakta.se eller faktanetlive.com, i dagsläget fungerar bara byggfakta profiler. Inte First Index m.fl. varianter. Menyn

Läs mer

Manual för. elektronisk fakturahantering AGRESSO EFH

Manual för. elektronisk fakturahantering AGRESSO EFH Manual för elektronisk fakturahantering AGRESSO EFH Version 7 Versionshantering Ändrad av Version Kommentar Datum Helena Hellqvist 1 Dokument skapat 2009-04-16 Jenny Eliasson Teesalu 2 Rättningar 2009-04-28

Läs mer

REKRYTERA MED HJÄLP AV OFFENTLIGA JOBB

REKRYTERA MED HJÄLP AV OFFENTLIGA JOBB REKRYTERA MED HJÄLP AV OFFENTLIGA JOBB Från och med nu sköts rekryteringsprocessen med hjälp av Offentliga Jobb. Nedan följer en beskrivning av hur du på enklast vis använder dig av verktyget vid en rekrytering.

Läs mer

Datautväxling lokalt. Datautväxling lokalt. Datautläsning lokalt

Datautväxling lokalt. Datautväxling lokalt. Datautläsning lokalt Datautväxling lokalt Datautläsning lokalt Uppgifter flyttas mellan datorer via t.ex. USB-minne eller e-post Denna funktion används om du vill utväxla data med en annan PC, där det skall arbetas vidare

Läs mer

PHOCA GALLERY (v 3.2.3)

PHOCA GALLERY (v 3.2.3) Joomla Guide 2.5.11 PHOCA GALLERY Sida 1 av 37 PHOCA GALLERY (v 3.2.3) I denna guide får du veta mer om: Inledningen till PHOCA GALLERY: Vad är ett Phoca Gallery Phoca Gallery Kontrollpanelen Stegen i

Läs mer

Användarhandbok. Pappersfri post. Välkommen till din Brevo!

Användarhandbok. Pappersfri post. Välkommen till din Brevo! Pappersfri post Användarhandbok Välkommen till din Brevo! I Brevo kan du ta emot och hantera post som du brukar få hem i din vanliga brevlåda. Du kan sortera och spara alla dina dokument och du kommer

Läs mer

Handledning för Fristående Svefaktura

Handledning för Fristående Svefaktura Handledning för Fristående Svefaktura Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-07-12 Exder Fristående Svefaktura Sida 2 av 20 Innehållsförteckning

Läs mer

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef Uppdaterad 2010-05-11 Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef 1 Innehållsförteckning Handläggarens roll och ansvarsuppgifter... 3 Närmaste chefs roll och ansvarsuppgifter... 3 Praktisk handläggning

Läs mer

Om du vill importera personer, läs noga instruktionerna och be om hjälp från Unikum om du är osäker

Om du vill importera personer, läs noga instruktionerna och be om hjälp från Unikum om du är osäker Steg för steg Så här förbereder du din förskola/skola för att arbeta i Unikum Detta är en guide för dig som administratör för förskola/skola, som skall förbereda din förskola eller skola för att börja

Läs mer

Läkemedelsförsörjning - Instruktion för läkemedelsbeställning i Inköpssystemet

Läkemedelsförsörjning - Instruktion för läkemedelsbeställning i Inköpssystemet Beskrivning Diarienr: Ej tillämpligt 1(21) Dokument ID: 08-83415 Fastställandedatum: 2014-12-22 Giltigt t.o.m.: 2015-12-22 Upprättare: Jessica A Eriksson Fastställare: Jessica Eriksson Läkemedelsförsörjning

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Arbetsrum

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Arbetsrum Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Arbetsrum 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Arbetsrum 4 Skapa arbetsrum, steg 1 4 Skapa arbetsrumslista 4 Olika typer av arbetsrum 6 Skapa arbetsrum, steg 2 6 Lägg in

Läs mer

Handbok För Winstanvändare

Handbok För Winstanvändare Handbok För Winstanvändare Version 2014-05-23 2 (71) Innehåll 1 Logga in i Winst... 4 2 Hantera inköp i Winst... 4 3 Skapa beställning... 6 3.1 Välj rätt avtalskategori... 6 3.2 Avancerad sökning... 7

Läs mer

Lathund Elektronisk fakturahantering

Lathund Elektronisk fakturahantering Sidan 1 av 8 Lathund Elektronisk fakturahantering Fakturahantering 2015-02-01 Sidan 2 av 8 1 Introduktion... 3 2 Mina fakturor... 4 2.1 Status... 4 2.2 Sortera och selektera... 4 3 Hantera en faktura...

Läs mer

LEVDoc för Visma Administration (SPCS) Inläsning / Återsökning av leverantörsfakturor med kontering & attestering till Visma Administration

LEVDoc för Visma Administration (SPCS) Inläsning / Återsökning av leverantörsfakturor med kontering & attestering till Visma Administration LEVDoc för Visma Administration (SPCS) Inläsning / Återsökning av leverantörsfakturor med kontering & attestering till Visma Administration LEVDoc 2.2 För servicefrågor kontakta er Återförsäljare eller

Läs mer

Lathund Attestant. Agresso Self Service

Lathund Attestant. Agresso Self Service Lathund Attestant Agresso Self Service Sidan 2/15 Innehållsförteckning 1. Inloggning 3 2. Startsida 5 Mina uppgifter 5 Rapporter 5 Inköp 5 Alternativ 6 3. Attestering av fakturor 6 Åtgärdsknappar 9 Attestera

Läs mer

Användarmanual. VisitLog 2.5. RIW Software Technology AB www.riwsoftware.com

Användarmanual. VisitLog 2.5. RIW Software Technology AB www.riwsoftware.com Användarmanual VisitLog 2.5 Innehållsförteckning 1 Inledning... 4 2 Vad är VisitLog?... 4 3 Innan du börjar... 4 4 Översiktssidan... 5 5 Administration... 6 5.1 Lokala inställningar... 6 5.1.1 Active Directory

Läs mer

Habilitering & Hjälpmedel

Habilitering & Hjälpmedel Communicator 4.6 Lathund kring hur du arbetar för programmet Communicator med de absolut vanligaste grunderna och även några mer avancerade funktioner Habilitering & Hjälpmedel Lathund Communicator Ett

Läs mer

UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10)

UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10) UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10) Innehåll Sid 2 Inledning Sid 3 Logga in Sid 4 Startsidan Sid 5 Obligatoriska frågor Sid 6 Kursutvärderingar Sid 10 Statistik Sid 12 Formulär Sid 16 Skapa utvärdering

Läs mer

Stämpling- Manual. Medarbetare. Medvind Informationsteknik AB. Version 2013.01

Stämpling- Manual. Medarbetare. Medvind Informationsteknik AB. Version 2013.01 Stämpling- Medarbetare Manual Version 2013.01 Medvind Informationsteknik AB Innehåll Instämpling... 3 Kvittens vid instämpling... 4 Saldovisning på stämplingsbilden... 5 Kvittens vid Utstämpling... 6 Kvittens...

Läs mer

Nyheter i och med uppgraderingen från Baltzar Business Arena 5.2 till PaletteArena 5.3

Nyheter i och med uppgraderingen från Baltzar Business Arena 5.2 till PaletteArena 5.3 Nyheter i och med uppgraderingen från Baltzar Business Arena 5.2 till PaletteArena 5.3 Från och med version 5.3 har Baltzar Business Arena bytt namn till PaletteArena. Anledningen till namnbytet är att

Läs mer

www.s-info.se Personlig hemsida/blogg Version 5.1

www.s-info.se Personlig hemsida/blogg Version 5.1 www.s-info.se Personlig hemsida/blogg Version 5.1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 1 Portalen... 2 Exempel på en personlig hemsida... 3 Inloggning till er hemsida... 4 Startsida redigering...

Läs mer

COGNIsoft-I Hemmaträning

COGNIsoft-I Hemmaträning 2 1 Introduktion När man har elever, klienter eller patienter i kognitiv träning och använder COGNIsoft-I som ett redskap i träningen, kan det några gånger vara praktiskt att kunna ge eleverna hemuppgifter,

Läs mer

Användarmanual. VisitLog 2.0. RIW Software Technology AB www.riwsoftware.com

Användarmanual. VisitLog 2.0. RIW Software Technology AB www.riwsoftware.com Användarmanual VisitLog 2.0 Innehållsförteckning 1 Inledning... 4 2 Vad är VisitLog?... 4 3 Innan du börjar... 4 4 Administration... 5 4.1 Lokala inställningar... 5 4.1.1 Skrivarinställningar... 5 4.1.2

Läs mer

Kom igång med. Windows 8. www.datautb.se DATAUTB MORIN AB

Kom igång med. Windows 8. www.datautb.se DATAUTB MORIN AB Kom igång med Windows 8 www.datautb.se DATAUTB MORIN AB Innehållsförteckning Grunderna i Windows.... 1 Miljön i Windows 8... 2 Startskärmen... 2 Zooma... 2 Snabbknappar... 3 Sök... 4 Dela... 4 Start...

Läs mer

Näsgård Pocket är i princip en miniversion av Näsgård Management och kan köra på en handdator och telefon med Windows operativsystem.

Näsgård Pocket är i princip en miniversion av Näsgård Management och kan köra på en handdator och telefon med Windows operativsystem. Generellt Allmänt Näsgård Pocket är i princip en miniversion av Näsgård Management och kan köra på en handdator och telefon med Windows operativsystem. Tilläggsmodul Pocket är en tilläggsmodul till Näsgård

Läs mer

Utbildningsplattformen Lecando

Utbildningsplattformen Lecando Handledning till Utbildningsplattformen Lecando Elever Kurs- och kommunikationsdelen Lecandoversion: 4.3 Januari 2002 Stockholms stad 2001 IT-center Box 8302 104 22 STOCKHOLM Besöksadress: Polhemsgatan

Läs mer

En tjänst från. Byggnet Manual. En viktig pusselbit för framgång

En tjänst från. Byggnet Manual. En viktig pusselbit för framgång En tjänst från Byggnet Manual En viktig pusselbit för framgång Version Juni 2013 ) Kort om Byggnet Access Byggnet Access är ett modernt webbaserat system för lagring av olika dokument och ritningsrelaterad

Läs mer

Webbverktyg/ eportfolio

Webbverktyg/ eportfolio Webbverktyg/ eportfolio vägledning i programmet och praktisk användarguide Bengt Engström, Projektsamordnare Peter Åhnberg, Projektadministratör Ansvarig företagskontakter Ansvarig webbverktyg/eportfolio

Läs mer

Föreningens hemsida. Uppdaterad 2012-12-04

Föreningens hemsida. Uppdaterad 2012-12-04 Föreningens hemsida Uppdaterad 2012-12-04 Innehållsförteckning Klicka på sidan här i innehållsförteckningen och du länkas dit direkt. Du behöver inte skrolla i dokumentet manuellt. NYTT! Inledning...4

Läs mer

FirstClass Nyheter Brevregler Hemsida Blogg Kalender Ställa in Använda

FirstClass Nyheter Brevregler Hemsida Blogg Kalender Ställa in Använda OPEN TEXT FirstClass Nyheter Brevregler Hemsida Blogg Kalender Ställa in Använda Mars 2008 Peter Gustafsson, Skf FirstClass 9.1 Ny inloggningsruta Ange dina kontouppgifter och tryck på ENTER tangenten

Läs mer