CABAS. Release Notes 5.4. Ny foto- och dokumenthantering

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "CABAS. Release Notes 5.4. Ny foto- och dokumenthantering"

Transkript

1 Release Notes 5.4 CABAS Ny foto- och dokumenthantering Vi har uppdaterat och moderniserat foto- och dokumenthanteringen i CABAS. Nu kan ni dra bilder med muspekaren och släppa dem i bildlistan. Det går även bra att lägga till foton via knappen Lägg till foto. Nu finns det utrymme för fler bilder och dokument än tidigare, totalt 8 Mb. Gränsen på nio bilder som kan skickas till försäkringsbolagen kvarstår samt en total gräns på 3 Mb med bifogat material. Vi arbetar på att få bort gränsen på nio bilder. Skulle någon av ovanstående gränser överskridas går det inte att trycka på OK och en Varningstriangel visas i nederkanten. Klickar man på den ser man vad som behöver ändras. Till er hjälp har ni även två stycken storleksbarometrar som visar hur många bilder och dokument som är markerade för att sända till försäkringsbolagen samt den totala datamängden.

2 Alla bilder som läggs in i kalkylen blir automatiskt markerade för att sändas till försäkringsbolaget. De bilder ni inte vill skicka utan endast spara i ert eget CABAS för dokumentation, avmarkerar ni enkelt genom att klicka på den gröna bocken uppe i vänstra hörnet på tumnagelbilden. Vill ni radera en bild klickar ni på soptunnan uppe i högra hörnet. För att byta namn på bilden klickar ni på bildtexten i nederkant. Det går även att sortera om bilder genom att ta tag i en tumnagelsbild och dra och släppa den där man vill ha den. Under tumnagelbilderna i vänstra kolumnen finns funktionerna för att exportera och skriva ut vald bild som visas i stora visningsfönstret. I överkant till höger finns funktioner för att redigera bilden. Ni kan som förut rotera bilden, rita på den med rektanglar eller pilar, välja färg på det ni ritar, zooma eller rensa det ni har ritat. Ny funktion är att ni kan skriva en kommentar till bilderna. Dessa kommentarer kommer följa med kalkylen när den sänds eller exporteras. OBS! De flesta försäkringsbolagen hanterar inkomna kalkyler i egna system och då finns ingen möjlighet för dem att läsa bildkommentarerna. Dessa kommentarer är i första hand till för att verkstäderna ska ha möjlighet att göra egna bildanteckningar.

3 Dokumenthantering Dokumenthanteringen har även den fått funktionen med dra och släpp, men det går fortfarande att lägga till dokument via knappen Lägg till filer. Precis som tidigare så kan man exportera ut dokumenten. På samma sätt som i bildhanteringen så blir alla dokument som läggs in markerade för att sända till försäkringsbolaget. De dokument ni inte vill skicka utan endast spara i ert eget CABAS för dokumentation, avmarkerar ni enkelt genom att klicka på den gröna bocken uppe i vänstra hörnet på ikonen. Vill ni radera ett dokument klickar ni på soptunnan uppe i högra hörnet. Överföra en kopia av en kalkyl till annan verkstad. En ny funktion har tillkommit i CABAS som förenklar överföringen av en kalkyl till en annan verkstad. För att få tillåtelse att överföra kalkylen måste både avsändande och mottagande verkstäder godkänna varandra. Detta görs via Grunddata Överföringsgodkännande. Klicka på knappen Lägg till nere i högra hörnet och skriv sedan i sökfältet på översta raden vilken verkstad ni vill överföra kalkyler till. I rutan söks aktuella verkstäder fram. Markera verkstaden och klicka på Lägg till.

4 När verkstaden är tillagd skickas en push notifiering till den tillagda verkstaden att er verkstad vill öppna upp för att överföra kalkyler till dem. Mottagande verkstad måste då lägga till er på samma sätt som ovan. När de gjort det skickas en push notifiering tillbaka. Nu är det fritt fram att överföra kalkyler mellan verkstäderna. När sändande verkstad vill överföra en kalkyl till en annan godkänd verkstad gör man detta ifrån kalkylen via Sänd/dela kalkyl-knappen och Överför kalkyl. Välj mottagare och skriv en kommentar till mottagaren. Vill ni inte ha kvar ärendet kan ni direkt radera det vid överföringen genom att bocka i Ta bort ärendet efter överföring. Hos mottagaren visas den mottagna kalkylen på CABAS Startsida och är skrivskyddad. Klicka på plustecknet framför kalkylen för att få upp meddelanderaden. Dubbelklicka på meddelanderaden för att öppna upp det. I meddelandet kan ni läsa kommentaren från den sändande verkstaden samt öppna den skrivskyddade kalkylen vi knappen Öppna bifogad kalkyl. Ska mottagande verkstad arbeta vidare med detta ärende måste kalkylen kopieras till ett nytt ärende. Detta görs inne från kalkylen via kopiera-knappen. Nu skapas en kopia av kalkylen som mottagande verkstad kan redigera och skicka till försäkringsbolaget.

5 Skapa kalkyler på utländska-, oregistrerade- och övriga fordon Nu finns det stöd för att skapa kalkyler för utländska, oregistrerade, transportskadade och övriga fordon som inte har en svensk registreringsskylt. När ni skapar en kalkyl för ett sådant fordon bockar ni i Oregistrerad. Sedan väljer ni en Registreringstyp: Utländsk, Oregistrerad, Transportskada eller Övrig och en Alternativ identifiering anges. OBS! Reg.nr måste anges i översta rutan t.ex. de sex sista eller första tecknen i den alternativa identifieringen. Kalkylgranskare en ny användarroll i CABAS med endast läsrättigheter Många verkstäder har efterfrågat en användarroll i CABAS med läsrättigheter för personal som endast ska granska eller titta på kalkyler. Under Grunddata Användarregister skapar ni en ny användare med denna behörighet eller så kan ni ändra befintlig användare. Det är endast en CABAS Administratör som kan skapa eller ändra användare. Möjlighet att ange Åldersavdrag på fler fordonstyper I CABAS finns det nu möjlighet att ange Åldersavdrag på alla tunga fordonstyper när skademoment Maskin väljs i kalkylen.

6 CABAS Försäkringsbolag Överföra en kopia av en kalkyl till annat försäkringsbolag. En ny funktion har tillkommit i CABAS som gör det mycket enklare att överföra en kalkyl till ett annat försäkringsbolag. För att få tillåtelse att överföra kalkylen måste både avsändande och mottagande försäkringsbolag godkänna varandra. Detta görs via Grunddata Överföringsgodkännande. Klicka på knappen Lägg till nere i högra hörnet och skriv sedan i sökfältet på översta raden vilket försäkringsbolag ni vill överföra kalkyler till. I rutan under söks aktuella försäkringsbolag fram. Markera försäkringsbolaget och klicka på Lägg till. När försäkringsbolaget är tillagt skickas en push notifiering till det tillagda försäkringsbolaget att ert försäkringsbolag vill öppna upp för att överföra kalkyler till dem. Mottagande försäkringsbolag måste då lägga till er på samma sätt som ovan. När de gjort det skickas en push notifiering tillbaka. Nu är det fritt fram att överföra kalkyler mellan försäkringsbolagen.

7 När sändande försäkringsbolag vill överföra en kalkyl till ett godkänt försäkringsbolag gör man detta ifrån kalkylen och via Sänd/dela kalkyl knappen och Överför kalkyl. Välj mottagare och skriv en kommentar till mottagaren. Vill ni inte ha kvar ärendet kan ni direkt radera det vid överföringen genom att bocka för Ta bort rutan. Hos mottagaren visas den mottagna kalkylen Startsidan och är skrivskyddad. Klicka på plustecknet framför kalkylen för att få upp meddelanderaden. Dubbelklicka på meddelanderaden för att öppna upp meddelandet. I meddelandet kan ni läsa kommentaren från det sändande försäkringsbolaget samt öppna den skrivskyddade kalkylen via knappen Öppna bifogad kalkyl. Ska mottagande försäkringsbolag arbeta vidare med detta ärende måste kalkylen kopieras till ett nytt ärende. Detta görs inne från kalkylen via kopiera knappen. Nu skapas en kopia av kalkylen som mottagande försäkringsbolag kan redigera.

8 Möjlighet att ställa försäkringsfråga mot eget försäkringsbolag Vid skapandet av en egen kalkyl kan ni nu ställa en försäkringsfråga mot er själva för att få in alla uppgifter i kalkylen. Detta förutsätter att ni har tjänsten CAB Försäkringsfråga. Startsidan visar 200 ärenden Då många försäkringsbolag har över 100 öppna ärenden i CABAS har vi ökat upp att Startsidan nu kan visa 200 ärenden. Möjlighet att ange Åldersavdrag på fler fordonstyper I CABAS finns det nu möjlighet att ange Åldersavdrag på alla tunga fordonstyper när skademoment Maskin väljs i kalkylen. SMS-tjänst som meddelar bilägaren när försäkringsbolaget godkänt kalkylen Vi erbjuder nu en ny tjänst där ett SMS automatiskt skickas ut till bilägaren när ett godkänt skadesvar skickas till verkstaden. Det går endast att skicka ett SMS per skada och detta sker i samband med det första godkända skadesvaret. För mer information kontakta oss på support@cab.se.

CABAS. Release Notes 5.4. Ny foto- och dokumenthantering

CABAS. Release Notes 5.4. Ny foto- och dokumenthantering Release Notes 5.4 CABAS Ny foto- och dokumenthantering Vi har uppdaterat och moderniserat foto- och dokumenthanteringen i CABAS. Nu kan ni dra bilder med muspekaren och släppa dem i bildlistan. Det går

Läs mer

CSP CABAS. Release Notes 5.3. Jämförelsedialogens sammanställning visar nu samtliga rader, även de som inte förändrats sedan tidigare kalkylversion.

CSP CABAS. Release Notes 5.3. Jämförelsedialogens sammanställning visar nu samtliga rader, även de som inte förändrats sedan tidigare kalkylversion. Release Notes 5.3 CSP Push notiser Till release 5.2 införde vi vår nya meddelandefunktion, som baseras på att vi kan pusha ut notiser till alla användare. När inte push tjänsten kund ansluta visades en

Läs mer

Vi arbetar ständigt med att förbättra CSP plattformen och till denna release har vi lagt mycket tid på att förbättra prestandan i systemen.

Vi arbetar ständigt med att förbättra CSP plattformen och till denna release har vi lagt mycket tid på att förbättra prestandan i systemen. Release Notes 5.2 CSP Vi arbetar ständigt med att förbättra CSP plattformen och till denna release har vi lagt mycket tid på att förbättra prestandan i systemen. Alla system på CSP-plattformen CABAS och

Läs mer

Hantera dokument i arkivet

Hantera dokument i arkivet Hantera dokument i arkivet 2 Innehållsförteckning 1. SÖK EFTER DOKUMENT... 4 2. ÖPPNA ETT DOKUMENT... 5 3. BLÄDDRA MELLAN DOKUMENT... 6 4. STÄNG ETT ÖPPNAT DOKUMENT... 6 5. SPARA EN SÖKNING... 7 6. VÄLJ

Läs mer

skapa genvägar till andra sidor (externa och interna)

skapa genvägar till andra sidor (externa och interna) Hotspot skapa genvägar till andra sidor (externa och interna) Du kan låta bilder och/eller text bli knappar för genvägar eller navigering. Genvägarna kan leda till en annan sida i din resurs (intern sida)

Läs mer

Förbättringar i Jämförelsedialogen Sammanställningen visar kalkylens alla rader

Förbättringar i Jämförelsedialogen Sammanställningen visar kalkylens alla rader Release Notes 5.3 CSP Push notiser Till release 5.2 införde vi vår nya meddelandefunktion, som baseras på att vi kan pusha ut notiser till alla användare. När inte pushtjänsten kund ansluta visades en

Läs mer

Release Notes 6.0 CABAS och CAB Plan

Release Notes 6.0 CABAS och CAB Plan Release Notes 6.0 CABAS och CAB Plan CABAS Delkostnad Delkostnad inkl. moms har bytt åtgärd till delkostnad exkl. moms När en Delkostnad läggs till under Övrig åtgärd anges den nu exkl. moms istället för

Läs mer

PLATINA 1(23) Platina, för nya nämndsekreterare

PLATINA 1(23) Platina, för nya nämndsekreterare 1(23) Platina, för nya nämndsekreterare 2(23) INNEHÅLLSFÖRTECKNING NAVIGERING PÅ STARTSIDAN ------------------------------------------------------------ 3 HANTERA INSTANS ----------------------------------------------------------------------------

Läs mer

BASIC. Consulting AB Lennermark & Andersson. Stortorget 11 S Örebro +46(0) www:

BASIC. Consulting AB Lennermark & Andersson. Stortorget 11 S Örebro +46(0) www: BASIC Consulting AB Lennermark & Andersson Stortorget 11 S-702 11 Örebro +46(0)19-15 86 00 info@cab.se www: www.cab.se Utgåva 2010:1 CABAS Basic Effektiva processer spar både tid och pengar På begäran

Läs mer

Användarinstruktioner - skadeanmälan SPVA

Användarinstruktioner - skadeanmälan SPVA Användarinstruktioner - skadeanmälan SPVA Min sida (Startsida): Hjälp; Här finns användarinstruktionerna. På Min sida (startsidan) kan du söka bland dina ärenden på flera olika sätt, använd Sök/filterfunktionerna.

Läs mer

Installation av CABAS

Installation av CABAS Quick start Installation av CABAS 1. Börja med att försäkra dig om att du har användarnamn och lösenord för CABAS. 2. OBS! Användarnamnet och dess lösenord är personligt. Om ni behöver fler användare av

Läs mer

Revu Handledning: Markeringslista

Revu Handledning: Markeringslista Revu Handledning: Markeringslista Markeringslistan är en specialanpassad flik med horisontell layout som ger dig kraftfulla funktioner för att hantera, komma åt, granska och summera markeringar i en PDF-fil.

Läs mer

Arbetsuppgifter. JPEG-filerna/kopiorna skall döpas om efter projektets mall: ÅÅ-MM-DD bildtitel Fotograf

Arbetsuppgifter. JPEG-filerna/kopiorna skall döpas om efter projektets mall: ÅÅ-MM-DD bildtitel Fotograf Arbetsuppgifter Tre bilder skall väljas ut från en dags fotografering för projektet 365 dagar. RAW-filer skall konverteras till JPEG (Vid fotografering i JPEG gör vi fullstora JPEG kopior för att inte

Läs mer

Release Notes 5.6 CABAS Kundsammanställning

Release Notes 5.6 CABAS Kundsammanställning Release Notes 5.6 CABAS Kundsammanställning Ny specifikation till bilägaren I CABAS har vi infört en ny specifikation som heter kundsammanställning. Den visar i sammanställningshuvudet bl.a. verkstad-,

Läs mer

CAB arbetar ständigt med att förbättra CSP plattformen och till denna release har vi lagt mycket tid på att förbättra prestandan i systemen.

CAB arbetar ständigt med att förbättra CSP plattformen och till denna release har vi lagt mycket tid på att förbättra prestandan i systemen. Release Notes 5.2 CSP CAB arbetar ständigt med att förbättra CSP plattformen och till denna release har vi lagt mycket tid på att förbättra prestandan i systemen. Alla system på CSP-plattformen CABAS och

Läs mer

Portföljer Studentmanual

Portföljer Studentmanual 2014-08-08 Bb 9 April 2014 iktsupport@oru.se Portföljer Studentmanual Innehåll Om portföljer... 1 Skapa en portfölj... 2 Sammanställningar... 3 Skapa personlig sammanställning... 3 Lägg till personlig

Läs mer

Lathund till Synergi

Lathund till Synergi Lathund till Synergi Utvecklings och Patientsäkerhetsenheten, Landstinget i Östergötland Sidan 1 av 25 Innehållsförteckning Innehåll Öppna ett ärende... 3 Via E post... 3 Via ärendenummer... 3 Via enhetens

Läs mer

DIO Webb, en kort manual. Version 10.0 2015-05-26

DIO Webb, en kort manual. Version 10.0 2015-05-26 DIO Webb, en kort manual Version 0.0 05-05-6 Innehåll. Skapa nytt meddelande a. Välja mottagare b. Förklaring av de olika fälten c. Kartans funktion. Vidarebefordra inkommit meddelande 3. Uppdatera/avsluta

Läs mer

Har du fått ett mail att du har fakturor som skall åtgärdas kan du klicka på länken i mailet. Ange användarnamn t ex 1464B. Företag BS.

Har du fått ett mail att du har fakturor som skall åtgärdas kan du klicka på länken i mailet. Ange användarnamn t ex 1464B. Företag BS. LOGGA IN För att logga in i Agresso Webb går man via Borås Stads intranätsida. Under IT-tjänster finns länken Agresso som tar dig till vår Agresso-sida. Här hittar man förutom information om vårt ekonomisystem

Läs mer

Date Version Document id Page. 2015-12-15 4.0 CABNET-141-574 1 of 10. Denna instruktion beskriver hur man i CAB Plan tillgängliggör reparationsstatus.

Date Version Document id Page. 2015-12-15 4.0 CABNET-141-574 1 of 10. Denna instruktion beskriver hur man i CAB Plan tillgängliggör reparationsstatus. 2015-12-15 4.0 CABNET-141-574 1 of 10 Syfte Denna instruktion beskriver hur man i CAB Plan tillgängliggör reparationsstatus. Klarmarkerande av reparationsstatus 1. Inställningar i CAB Plan Organisationsinställningar

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual Innehåll 1. INLEDNING 4 2. ROLLER 4 2.1. CHEF 4 2.2. MEDARBETARE 4 2.3. ADMINISTRATÖR 4 2.4. KURSLEDARE 5 2.5. UTBILDARE 5 3. BEGREPP 5 3.1. ENHET 5 3.2.

Läs mer

Användarmanual Onepix Foto SVENSK

Användarmanual Onepix Foto SVENSK Användarmanual Onepix Foto SVENSK 2 Onepix Foto är en integrerad del av Onepix. Med Onepix Foto kan du lagra dina bilder i din DICOM databas tillsammans med dina eventuella röntgenbilder. Du kan dessutom

Läs mer

Hotspot låter användaren skapa genvägar till andra sidor.

Hotspot låter användaren skapa genvägar till andra sidor. Hotspot låter användaren skapa genvägar till andra sidor. Du kan låta bilder och/eller text bli knappar för genvägar eller navigering. Genvägarna kan leda till en annan sida i din resurs (intern sida)

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-samordnare Senast uppdaterad: 2018-05-14 Innehåll Innehåll... 2 Startsidan... 3 Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 Redigera information för en arbetsplats... 6

Läs mer

MANUAL UTFÖRARE. Genomförandeplan Barn och unga - BBIC Maria Huber

MANUAL UTFÖRARE. Genomförandeplan Barn och unga - BBIC Maria Huber MANUAL UTFÖRARE Genomförandeplan Barn och unga - BBIC 2018-11-15 Maria Huber Innehållsförteckning 1 Skriva genomförandeplan... 3 1.1 Slutredigera genomförandeplanen... 8 1.2 Avge genomförandeplan... 10

Läs mer

Scanning. Lathund. Myndighet

Scanning. Lathund. Myndighet Scanning Lathund Myndighet Innehållsförteckning Scanna in dokument... 4 Infoga scannat dokument till Combine... 6 Koppla dokument till en personakt... 9 Lägg till dokument i utredningsprocess... 13 Releasehantering

Läs mer

Licenser Nya licensmodulen

Licenser Nya licensmodulen Licenser Nya licensmodulen Personlicenser Omregistrering (om personen har haft licens via IdrottOnline tidigare) Gå in i licensmodulen genom att klicka på Licenser i toppmenyn. Klicka sedan på Personlicenser.

Läs mer

Pingpong-guide. Pingpong-guide för administratörer i METIS-kurser

Pingpong-guide. Pingpong-guide för administratörer i METIS-kurser 1 Pingpong-guide Pingpong-guide för administratörer i METIS-kurser 2 Innehåll Introduktion... 2 Innan kursen startar... 3 Välkommen till kursen... 3 Lathund: Lägg in/byt en bild... 4 Kursinformation...

Läs mer

Lathund grundkurs datorutbildning

Lathund grundkurs datorutbildning Lathund grundkurs datorutbildning Innehåll: - Skapa mappar i hemkatalogen samt i gemensam mapp - Spara dokument i hemkatalogen eller i gemensam mapp - Spara bilder från ipaden på datorn - Infoga bilder

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-koordinator Senast uppdaterad: 2012-01-12 Innehåll 1. Startsidan... 3 2. Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 3. Redigera information för en arbetsplats... 6 4.

Läs mer

Lathund Excel 2010. Nytt utseende. Skapa Nytt. Flikar

Lathund Excel 2010. Nytt utseende. Skapa Nytt. Flikar Lathund Excel 2010 Nytt utseende Programfönstret i Office 2010 har ett nytt utseende. Likt Office 2003 är Arkiv tillbaka. Under Arkiv hittar du de aktiviteter som i 2007 s version finns under Offic knappen

Läs mer

Uppgifter

Uppgifter Uppgifter 2017-07-01 Innehåll Uppgifter... 2 Sidan Uppgifter... 3 Skapa en Uppgift... 4 Tillfällen... 5 Skapa uppgift och välj tillfälle... 5 Kunskapskrav... 7 Inställningar... 8 Kopiera uppgift... 9 Skapa

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-samordnare Senast uppdaterad: 2013-01-14 Innehåll 1. Startsidan... 3 2. Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 3. Redigera information för en arbetsplats... 6 4. Lägg

Läs mer

Kommentar [k1]: Behöver vi kommentera det som finns till höger ovanför schematyp?

Kommentar [k1]: Behöver vi kommentera det som finns till höger ovanför schematyp? Webbklienten Webben är uppbyggd med hjälp av flikar. När du öppnar lärosätets schemasida finns ett antal flikar som syns på webben för alla. Om du loggar in får du ytterligare flikar och möjligheter till

Läs mer

> Guide till Min webmail

> Guide till Min webmail > Guide till Min webmail Skriv och skicka e-post. Klicka på ikonen Skicka nytt meddelande.. Fältet Avsändare : Här visas vilken e-postadress som kommer att stå som avsändare i ditt mail.. Fältet Mottagare

Läs mer

Kundfakturors sändsätt

Kundfakturors sändsätt Kundfakturors sändsätt 2014-11-05. Åbergs DataSystem AB, Göran Gustafsson I version 217 som vi släppte i slutet av oktober 2014 gjorde vi en förändring på hur fakturor kunde skickas till kunderna. Till

Läs mer

Handledning till FC 12 på webben

Handledning till FC 12 på webben Handledning till FC 12 på webben Detta är en kortfattad handledning där vi går igenom de viktigaste funktionerna i nya FirstClass. Förändringen av FirstClass är kanske den största under de snart 25 år

Läs mer

VERSION 2.0 ANVÄNDARE. Benämning Artikelnummer Pris Startavift startwebbmc 3 500 kr Årlig Licensavgift webbmobilmc0102 2 400 kr

VERSION 2.0 ANVÄNDARE. Benämning Artikelnummer Pris Startavift startwebbmc 3 500 kr Årlig Licensavgift webbmobilmc0102 2 400 kr 090622 MANUAL FÖR MEMO COMAI WEBBKALENDER VERSION 2.0 ANVÄNDARE Benämning Artikelnummer Pris Startavift startwebbmc 3 500 kr Årlig Licensavgift webbmobilmc0102 2 400 kr Comai AB Follingbo Rosendal 305,

Läs mer

RACCOON DEVELOPMENT AB

RACCOON DEVELOPMENT AB Sid 1 Överföring av bilder från kamera Så här kommer kamerabilderna in i datorn: Koppla in datasladden som följer med kameran. Det är oftast en s.k. USB-sladd (änden som ska in i datorn ser ut ungefär

Läs mer

Manual för att skicka mejl via medlemsregistret på webben

Manual för att skicka mejl via medlemsregistret på webben Manual för att skicka mejl via medlemsregistret på webben Du loggar in på Mina Sidor via förbundets hemsida med ditt medlemsnummer och postnummer. Sedan klickar du på Regional Medlemsservice. Sedan väljer

Läs mer

Manual Trafikdatasystem Grävtillstånd, sökande

Manual Trafikdatasystem Grävtillstånd, sökande Innehållsförteckning Starta systemet...1 Startsidan...2 Hantera ärende...3 Skapa ärende...4 Trafikanordningsplan...5 Redigera ärende...6 Hantera karta...7 Manual Trafikdatasystem Grävtillstånd, sökande

Läs mer

HANDLEDNING ZENIT BILBOKNING

HANDLEDNING ZENIT BILBOKNING Sid 1 (16) HANDLEDNING ZENIT BILBOKNING Sid 2 (16) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 HANDLEDNING FÖR WEBBASERAD BILPOOL... 3 1.1 LATHUND... 3 1.2 ÖVERSIKT ARBETSLÄGE WEBBASERAD BILPOOL... 3 1.3 INFORMATION OM BILPOOLENS

Läs mer

Bruksanvisning. BLISSKARTA för Rolltalk Designer Artikelnr: 105 815

Bruksanvisning. BLISSKARTA för Rolltalk Designer Artikelnr: 105 815 Bruksanvisning BLISSKARTA för Rolltalk Designer Artikelnr: 105 815 Innehåll Installation av Blisskarta... 3 Blisskartan - startsida... 3 Testa programmet... 4 Skapa en genväg till programmet från skrivbordet...

Läs mer

INTERNET 2004-10-04. Adress: fc.enkoping.se (obs! ej www i början) Då kommer du till denna sida. Logga in. Fyll i ditt Användarnamn och Lösenord.

INTERNET 2004-10-04. Adress: fc.enkoping.se (obs! ej www i början) Då kommer du till denna sida. Logga in. Fyll i ditt Användarnamn och Lösenord. 1 INTERNET 2004-10-04 Adress: fc.enkoping.se (obs! ej www i början) Då kommer du till denna sida Logga in Fyll i ditt Användarnamn och Lösenord. Ditt FirstClass skrivbord på Internet 2 MailBox MailBoxen

Läs mer

Kom igång med Riksbyggen Kundwebb

Kom igång med Riksbyggen Kundwebb Kom igång med Riksbyggen Kundwebb På din nya kundwebb får du tillgång till information, hjälp och uppgifter kopplat till ditt boende samt en rad olika verktyg som underlättar i kommunikationen med Riksbyggen.

Läs mer

Manual Pausit 2.0. Klicka på Träna Nu kommer du direkt till övningsspelaren och ett pass startas.

Manual Pausit 2.0. Klicka på Träna Nu kommer du direkt till övningsspelaren och ett pass startas. Manual Pausit 2.0. Ikonen i aktivitetsfältet När programmet installerats kommer ikonen för Pausit visas i listen. För PC i nedre listen och för Mac finns ikonen i övre listen. Högerklicka på ikonen så

Läs mer

E-post. Safari och webbläsare. Öppna PDF-filer i Reader. Så här öppnar du en PDF-fil:

E-post. Safari och webbläsare. Öppna PDF-filer i Reader. Så här öppnar du en PDF-fil: Adobe Reader-hjälp för ios: Öppna PDF-filer i Reader Öppna PDF-filer i Reader v. 11.2.0, Jan. 21 2013 Så här öppnar du en PDF-fil: 1. Hämta PDF-filen på din enhet via valfritt program. 2. Gör en lång tryckning

Läs mer

Artikelnummer: KOM IGÅNG MED Lifeproof. WidgitPlattan. funktionsverket

Artikelnummer: KOM IGÅNG MED Lifeproof. WidgitPlattan. funktionsverket Artikelnummer: 202082 202102 KOM IGÅNG MED Lifeproof WidgitPlattan funktionsverket Hej! Här får du veta det viktigaste för att komma igång med WidgitPlattan. Vill du veta allt? Gå in på www.funktionsverket.se

Läs mer

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef Uppdaterad 2010-05-11 Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef 1 Innehållsförteckning Handläggarens roll och ansvarsuppgifter... 3 Närmaste chefs roll och ansvarsuppgifter... 3 Praktisk handläggning

Läs mer

Användarhandbok. Pappersfri post. Välkommen till din Brevo!

Användarhandbok. Pappersfri post. Välkommen till din Brevo! Pappersfri post Användarhandbok Välkommen till din Brevo! I Brevo kan du ta emot och hantera post som du brukar få hem i din vanliga brevlåda. Du kan sortera och spara alla dina dokument och du kommer

Läs mer

Manual till huvudmännen gällande bidragsportalen för omvårdnadsinsatser vid RgRh

Manual till huvudmännen gällande bidragsportalen för omvårdnadsinsatser vid RgRh Manual till huvudmännen gällande bidragsportalen för omvårdnadsinsatser vid RgRh Innehållsförteckning Inledning... 3 Inloggning i portalen... 4 Information om vänstra menyraden... 9 Elevlistan... 10 Ansökan...

Läs mer

Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord

Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord 2015-04-22 Innehåll 1. Att komma åt HR portalen... 2 2. Logga in och byta lösenord... 2 Inloggning... 2 Byta lösenord... 2 Glömt lösenord... 3 Hjälpfunktionen...

Läs mer

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha True Fiction Production AB Sveavägen 98, Stockholm

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha True Fiction Production AB Sveavägen 98, Stockholm ShowYourPics Kom igång guide Alpha 0.8.8 Under menyn längst upp till höger som är samma som ditt namn finner du: Mina konton: En lista med alla konton du har behörighet till. Egna inställningar: Ändra

Läs mer

CABAS Light. Utgåva 2013:1

CABAS Light. Utgåva 2013:1 CABAS Light Consulting AB Lennermark & Andersson Stortorget 11, SE - 702 11 Örebro, Sweden Tel +46 (0)19-15 86 00 Fax +46 (0)19-611 30 71 www: www.cab.se Utgåva 2013:1 CABAS Light Effektiva processer spar

Läs mer

Introduktion till Gmail

Introduktion till Gmail Introduktion till Gmail Innehållsförteckning Logga in till Gmail (webbläsare)... 2 Översikt Gmail... 2 Läsa e-post... 3 Svara på och vidarebefordra e-post... 3 Skicka e-post... 4 Bifoga bilagor med e-post...

Läs mer

Tina Alfonsson Gunilla Stenkilsson

Tina Alfonsson Gunilla Stenkilsson av: Tina Alfonsson Gunilla Stenkilsson INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING... 3 INSTRUKTION TILL DIGITAL KAMERA MVC-FD73... 4 SÅ HÄR GÖR DU FÖR ATT TA/LAGRA EN BILD... 5 VISNING AV BILDER PÅ LCD-SKÄRMEN I KAMERAN...

Läs mer

LATHUND GROUPWISE 6.0. RXK Läromedel, Riddarplatsen 36 Plan Järfälla Tel: , Fax: e-post:

LATHUND GROUPWISE 6.0. RXK Läromedel, Riddarplatsen 36 Plan Järfälla Tel: , Fax: e-post: LATHUND GROUPWISE 6.0 RXK Läromedel, Riddarplatsen 36 Plan 7 177 30 Järfälla Tel: 08-580 886 00, Fax: 08-580 259 40 www.rxk.se, e-post: info@rxk.se Detta material är författat av RXK Läromedel. Mångfaldigande

Läs mer

Lathund Behörighetshantering

Lathund Behörighetshantering Lathund Behörighetshantering För att kunna ställa in behörigheter krävs det att SiteVision är kopplat till en katalogtjänst. Behörigheter Hantering av behörigheter och rättigheter kan göras för hela webbplatsen,

Läs mer

Förnyad konkurrensutsättning. Manual för användare

Förnyad konkurrensutsättning. Manual för användare Förnyad konkurrensutsättning Manual för användare Ansvarig utgivare: Göteborgs Stads Upphandlings AB Titel: Förnyad konkurrensutsättning Manual för användare Version: 1.0.5.2015 2 Innehåll 1. Förnyad konkurrensutsättning

Läs mer

PLATINA 1(24) Platina, för nya nämndsekreterare

PLATINA 1(24) Platina, för nya nämndsekreterare 1(24) Platina, för nya nämndsekreterare 2(24) INNEHÅLLSFÖRTECKNING NAVIGERING PÅ STARTSIDAN ------------------------------------------------------------ 3 HANTERA INSTANS ----------------------------------------------------------------------------

Läs mer

HANDLEDNING ZENIT BILBOKNING

HANDLEDNING ZENIT BILBOKNING Sid 1 (17) HANDLEDNING ZENIT BILBOKNING Sid 2 (17) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 HANDLEDNING FÖR WEBBASERAD BILPOOL... 3 1.1 LATHUND... 3 1.2 ÖVERSIKT ARBETSLÄGE WEBBASERAD BILPOOL... 3 1.3 INFORMATION OM BILPOOLENS

Läs mer

Steg 8 Power Point 2007 Windows 10

Steg 8 Power Point 2007 Windows 10 Steg 8 Power Point 2007 Windows 10 Okt -18 Liljedalsdata.se Liljedalsdata Steg 8 Sida 1 Inledning Förkunskaper Steg 1, 2. Datorns funktion Power Point är ett program som du kan använda för presentationer

Läs mer

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction.

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction. ShowYourPics Kom igång guide Alpha 0.8.3 Under menyn längst upp till höger som är samma som ditt namn finner du: Mina konton: En lista med alla konton du har behörighet till. Egna inställningar: Ä ndra

Läs mer

Minimanual / lathund för attestanter gällande hantering av fakturor i Proceedo

Minimanual / lathund för attestanter gällande hantering av fakturor i Proceedo Minimanual / lathund för attestanter gällande hantering av fakturor i Proceedo Attestant är den som har behörighet att godkänna (attestera) beställningar och slutattestera fakturor i Proceedo. Innehåll

Läs mer

Manual för bemanning i operationsprogrammet

Manual för bemanning i operationsprogrammet [Publiceringsdatum] Manual för bemanning i operationsprogrammet 2018-12-03 Manualen beskriver hur du lägger in och planerar personal på bemanningsfliken i operationsprogrammet Öppna fliken Bemanning i

Läs mer

Lathund Behörighetshantering

Lathund Behörighetshantering Lathund Behörighetshantering För att kunna ställa in behörigheter krävs det att SiteVision är kopplat till en katalogtjänst. Behörigheter Hantering av behörigheter och rättigheter kan göras för hela webbplatsen,

Läs mer

Lathund Bokning. Senselogic AB Version 2.3

Lathund Bokning. Senselogic AB Version 2.3 Lathund Bokning Senselogic AB Version 2.3 Innehållsförteckning 1 Bokning... 1 1.1.1 Användningsområde... 1 1.1.2 Inställningar för Bokning... 2 Fliken Resurs, Kategori och Plats... 2 Fliken Formulär...

Läs mer

Manual för. LO-TCO Biståndsnämnds bildbank på www.lotcobistand.org

Manual för. LO-TCO Biståndsnämnds bildbank på www.lotcobistand.org Manual för LO-TCO Biståndsnämnds bildbank på www.lotcobistand.org Innehållsförteckning Bildbankens olika fält och funktioner...3 Att söka efter bilder...4 1) Klicka på världskartan...4 2) Bläddra fritt

Läs mer

Lathund Webbanmälan. Senselogic AB Version 2.3

Lathund Webbanmälan. Senselogic AB Version 2.3 Lathund Webbanmälan Senselogic AB Version 2.3 Innehållsförteckning 1 Webbanmälan... 1 1.1 Användningsområde... 1 1.2 Inställningar för Webbanmälan... 1 Fliken Anmälan... 1 Fliken Frågor... 2 Fliken E-post...

Läs mer

Att rikta information i en aktivitet

Att rikta information i en aktivitet Att rikta information i en aktivitet Det är inte alltid man vill att all informationen på Hjärntorget ska gå ut till alla deltagare i aktiviteten. Det kan vara ett Anslag på Anslagstavlan som bara berör

Läs mer

Licenser Nya licensmodulen

Licenser Nya licensmodulen Licenser Nya licensmodulen Personlicenser Omregistrering (om personen har haft licens via IdrottOnline tidigare) Gå in i licensmodulen genom att klicka på Licenser i toppmenyn. Klicka sedan på Personlicenser.

Läs mer

Minimanual för Baltzaranvändare, ABF

Minimanual för Baltzaranvändare, ABF Minimanual för Baltzaranvändare, ABF Inloggning i Baltzar Öppna Baltzar via Internet Explorer i Citrix Klicka på ikonen för Internet Explorer i Citrix Via Startsidan väljer du Baltzar 5 Du hamnar nu i

Läs mer

För att logga in och få tillgång till Bildarkivet krävs att man är registrerad som Behörig Användare.

För att logga in och få tillgång till Bildarkivet krävs att man är registrerad som Behörig Användare. För att logga in och få tillgång till Bildarkivet krävs att man är registrerad som Behörig Användare. Alla betalande medlemmar i Klippans Hembygdsförening eller Åsbo Släkt- och Folklivsforskare har rätt

Läs mer

Manual för. elektronisk fakturahantering AGRESSO EFH

Manual för. elektronisk fakturahantering AGRESSO EFH Manual för elektronisk fakturahantering AGRESSO EFH Version 7 Versionshantering Ändrad av Version Kommentar Datum Helena Hellqvist 1 Dokument skapat 2009-04-16 Jenny Eliasson Teesalu 2 Rättningar 2009-04-28

Läs mer

Installatörswebben. Luleå Energi Elnät AB INSTRUKTION. Istallatörswebben Revision datum Jan Rosén Sign

Installatörswebben. Luleå Energi Elnät AB INSTRUKTION. Istallatörswebben Revision datum Jan Rosén Sign INSTRUKTION Namn Datum Istallatörswebben 2017-05-11 Författare Luleå Energi Elnät AB Godkänd av Revision datum Jan Rosén Sign 2017-05-11 1.0 Version Installatörswebben LULEÅ ENERGI AB, Energigränden 1,

Läs mer

DATALOGISK SNABB MANUAL 5-2014. Reviderad 2015-05-20. Oderup 9267, 24297 Hörby, Tel. 0415-400 25, info@datalogisk.se, www.datalogisk.se.

DATALOGISK SNABB MANUAL 5-2014. Reviderad 2015-05-20. Oderup 9267, 24297 Hörby, Tel. 0415-400 25, info@datalogisk.se, www.datalogisk.se. DATALOGISK SNABB MANUAL Reviderad 2015-05-20 Oderup 9267, 24297 Hörby, Tel. 0415-400 25, info@datalogisk.se, www.datalogisk.se 5-2014 April MOBILE Manual senast ändrad 2015-05-20 Register Inloggningsuppgifter

Läs mer

Manual Pausit. Vi på Pausit vill sprida välmående genom en liten insats som ger stor effekt!

Manual Pausit. Vi på Pausit vill sprida välmående genom en liten insats som ger stor effekt! Manual Pausit Dagens samhälle och arbetsliv kännetecknas av krav på ett ständigt högt tempo, effektivitet och konkurrens. Det är viktigt för både kropp och själ med variation och tid för återhämtning.

Läs mer

Att skapa egna konferenser i FirstClass

Att skapa egna konferenser i FirstClass Att skapa egna konferenser i FirstClass Som lärare har man behörighet att skapa egna konferenser i FirstClass förutom de som skapats centralt av skolledning och datagruppen. Man kan sedan välja vilka användare

Läs mer

Komma igång med Learnify - snabbmanual

Komma igång med Learnify - snabbmanual Komma igång med Learnify - snabbmanual Välkomna till Learnifys snabbmanual. Här ger vi dig en snabbgenomgång eller påminnelse om våra viktigaste och mest använda tjänster och verktyg. På vår hemsida www.learnify.se

Läs mer

Komma igång med Learnify - snabbmanual

Komma igång med Learnify - snabbmanual Komma igång med Learnify - snabbmanual Välkomna till Learnifys snabbmanual. Här ger vi dig en snabbgenomgång eller påminnelse om våra viktigaste och mest använda tjänster och verktyg. På vår hemsida www.learnify.se

Läs mer

Att använda ELSA. Vad behövs för att använda ELSA?. Felrapportering och support

Att använda ELSA. Vad behövs för att använda ELSA?. Felrapportering och support KI Biobank Instruktion Användarmanual för ELSA Innehållsförteckning Allmänt... 1 Vad är ELSA?... 1 Vad behövs för att använda ELSA?... 2 Felrapportering och support... 2 Att använda ELSA... 2 Viktig information...

Läs mer

Så här använder du VASS

Så här använder du VASS Så här använder du VASS Obs! Denna manual är framtagen med bilder från testserver, vilket gör att vissa delar kan se något annorlunda ut! Logga in på http://www.vass statistik.se/ så kommer du till följande

Läs mer

Manual för ledare. Innehållsförteckning ALLMÄN INFO... 1 MEDLEMSGRUPPER... 2 GÖR ETT UTSKICK... 3 RAPPORTERA NÄRVARO... 6 SKICKA KALLELSER...

Manual för ledare. Innehållsförteckning ALLMÄN INFO... 1 MEDLEMSGRUPPER... 2 GÖR ETT UTSKICK... 3 RAPPORTERA NÄRVARO... 6 SKICKA KALLELSER... Manual för ledare Innehållsförteckning ALLMÄN INFO... 1 MEDLEMSGRUPPER... 2 GÖR ETT UTSKICK... 3 RAPPORTERA NÄRVARO... 6 SKICKA KALLELSER... 11 Allmän info Uppe till höger finns ett frågetecken. Ställer

Läs mer

Användarmanual Insyn Sverige App Version 1.5.x

Användarmanual Insyn Sverige App Version 1.5.x Användarmanual Insyn Sverige App Version 1.5.x Vad är Insyn App? ipad App för läsning av de dokument som finns publicerade i Insyn på www.insynsverige.se. Stöd för anteckningar. Läsning Online och Offline.

Läs mer

CABAS Basic. CAB Group AB Stortorget 11, SE - 702 11 Örebro, Sweden Tel +46 (0)19-15 86 00 Fax +46 (0)19-611 30 71 www: www.cab.se.

CABAS Basic. CAB Group AB Stortorget 11, SE - 702 11 Örebro, Sweden Tel +46 (0)19-15 86 00 Fax +46 (0)19-611 30 71 www: www.cab.se. CABAS Basic CAB Group AB Stortorget 11, SE - 702 11 Örebro, Sweden Tel +46 (0)19-15 86 00 Fax +46 (0)19-611 30 71 www: www.cab.se Utgåva 2014:1 CABAS Basic Effektiva processer spar både tid och pengar

Läs mer

SRU-hantering i Byra. Innehåll. Supportmanual Byrå. SRU-hantering

SRU-hantering i Byra. Innehåll. Supportmanual Byrå. SRU-hantering i Byra Innehåll Inställningar... 2 Klarmarkera SRU... 4 Meddelanden i SRU-status... 6 Filen är utcheckad... 6 Ingen deklarationsfil funnen... 6 För många filer... 7 Filen är inte lagrad i en deklarationsversion...

Läs mer

DIO Webb, en kort manual. Version

DIO Webb, en kort manual. Version DIO Webb, en kort manual Version 5.0 2013-12-16 Innehåll 1. Skapa nytt meddelande a. Välja mottagare b. Förklaring av de olika fälten c. Kartans funktion 2. Vidarebefordra inkommet meddelande 3. Uppdatera/avsluta

Läs mer

CAB Plan. Release Notes 5.2

CAB Plan. Release Notes 5.2 Release Notes 5.2 CAB Plan Push notiser Till release 5.2 inför vi ett gränssnitt för att via pushteknik skicka ut meddelande till er direkt i CSPplattformen. När ett meddelanden har sänts till er kommer

Läs mer

Lathund steg för steg

Lathund steg för steg Lathund Lathund steg för steg Jessica Mattsson Administrativ assistent och Lotta Karlsson Informationsansvarig och Webbredaktör Oktober 2014 Innehållsförteckning Logga in... 1 Logga in på Insidan... 1

Läs mer

HANTERA DOKUMENT I OFFICE FÖR LIVE@EDU (SKYDRIVE)

HANTERA DOKUMENT I OFFICE FÖR LIVE@EDU (SKYDRIVE) UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (11) 2011-03-01 VERSION 0.1 Guide HANTERA DOKUMENT I OFFICE FÖR LIVE@EDU (SKYDRIVE) I Live@edu kan du i Internetläsaren med Microsoft Webb Apps skapa, redigera och dela dokument

Läs mer

E-post i webbläsaren Edge

E-post i webbläsaren Edge E-post i webbläsaren Edge Logga in och ut Omedelbart efter att du har skapat ditt konto och fått det godkänt öppnas förmodligen en informationssida där du kan välja att gå till Inkorgen i e-postlådan.

Läs mer

Förberedelse inför läsårsskifte Gymnasium

Förberedelse inför läsårsskifte Gymnasium Förberedelse inför läsårsskifte Gymnasium Publicerad 2012-05-28 Tersus Skolsystem AB Lilla Nygatan 2, 411 08 Göteborg Tel: 031-85 70 50 Innehåll Förberedelse inför läsårsskifte Gymnasium 1 Inför läsårsskifte

Läs mer

Användardokumentation Granska abonnemangsfaktura i Visma Proceedo

Användardokumentation Granska abonnemangsfaktura i Visma Proceedo 2017-02-01 Användardokumentation 1 (7) Författare: Marika Agetoft Användardokumentation Granska abonnemangsfaktura i Visma Proceedo Inledning Denna användardokumentation även kallad lathund används för

Läs mer

Heroma app MinTid Användarmanual

Heroma app MinTid Användarmanual 1 (37) Heroma 2018.2 cgi.com Innehållsförteckning... 1 Innehållsförteckning... 2 1.1 Hämta MinTid... 3 1.2 Logga in... 4 1.2.1 Nytt tillfälligt lösenord via e-post... 5 1.3 Navigering... 6 1.4 Startsida...

Läs mer

Skapa remissvar, skicka för godkännande, godkänn, diarieför och skicka remissvar

Skapa remissvar, skicka för godkännande, godkänn, diarieför och skicka remissvar Datum 2018-05-02 Upprättad av Ulrika Kämpe Skapa remissvar, skicka för godkännande, godkänn, diarieför och skicka remissvar Denna manual innehåller en beskrivning av flödet hur man skapar ett remissvar,

Läs mer

Övningsuppgifter med E-postklienten MS live Inloggning

Övningsuppgifter med E-postklienten MS live Inloggning Övningsuppgifter med E-postklienten MS live Inloggning Adressen till webbklienten live.com skrivs in i webbläsarens adressfält Skriv in hela din e-postadress Utseendet på det här området används av Microsoft

Läs mer

Svenska kyrkans annonsverktyg Användarmanual Version

Svenska kyrkans annonsverktyg Användarmanual Version Svenska kyrkans annonsverktyg Användarmanual Version 1.0 2015-01-29 1 Innehållsförteckning Startsidan.... 3 Boka annons.... 5 Skapa annons.... 9 Arkivet... 13 Ladda upp... 15 Attestera bokning. 16 2 Startsidan

Läs mer

MULTI COMAI WEBBKALENDER

MULTI COMAI WEBBKALENDER 1 MULTI COMAI WEBBKALENDER 1.1 ANVÄNDARE utvecklar och säljer anpassningsbara smartphone 2 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 3 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3 Behörigheter... 4 2 Start...

Läs mer

GroupWise 6.5 för Malmö Högskola av Mikael Carlsson

GroupWise 6.5 för Malmö Högskola av Mikael Carlsson GroupWise 6.5 för Malmö Högskola av Mikael Carlsson Kursdokumentation GroupWise för användare Sidan 1 av 25 Skicka e-post med GroupWise 3 Adressboken 4 Bilaga 5 Skapa vidarebefodran i GroupWise 6 Ta bort

Läs mer

Internetbokning. Sidan 1 av 11

Internetbokning. Sidan 1 av 11 Internetbokning Denna dokumentation avseende Turbo s internetbokning behandlar följande. Bokningar på Internet. Hur går det till i TurboNet? Administration av gjorda internetbokningar i vanliga Turbo.

Läs mer