SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Sammanträdesrum Ljungås, Kommunhuset, kl ordförande. Ingamaj Wallertz Olsson

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Sammanträdesrum Ljungås, Kommunhuset, kl ordförande. Ingamaj Wallertz Olsson"

Transkript

1 UTBILDNINGSNÄMNDEN (25) Plats och tid Sammanträdesrum Ljungås, Kommunhuset, kl ande Ingamaj Wallertz Olsson (m) Agneta Lindberg (c) Henrik Hermansson (c) Ulrika Sjölin (c) Klas-Göran Olsson (s) Per Johansson (s) Heli Kittilä (s) Susann Åsbogård (kd) Gun Vårhall (fp) ordförande Övriga närvarande Aina Andersson (s) Jörgen Edelgård (kd) Sandra Magnusson (mp) Bernt Lennde, utbildningsekonom Christer Lundqvist, utbildningsledare Per-Arne Häll, facklig företrädare Annelie Fischer, utbildningschef Kerstin Hellman, sekreterare ej tjänstgörande ersättare föredragningen föredragningen föredragning av 12 föredragningen Utses att justera Ulrika Sjölin Plats och tid för justering Paragrafer 3-20 Underskrifter Anslag och protokollsutdrag Sekreterare Kerstin Hellman för anslags uppsättande Ordförande Ingamaj Wallertz Olsson för anslags nedtagande Justerande Ulrika Sjölin Bestyrkande av anslag Protokollet förvaras på kommunkontoret i Vårgårda

2 UTBILDNINGSNÄMNDEN (25) Förteckning UN 3 Diarienr Verksamhetsberättelse UN 4 Diarienr Resultatenheternas verksamhetsberättelser UN 5 Diarienr Underskott UN 6 Diarienr Rapport "Styrning och kontroll av grundskolan"... 7 UN 7 Diarienr Sammanställning Medborgarenkät UN 8 Diarienr Placeringar i förskoleverksamheten för barn vars föräldrar är arbetslösa eller föräldralediga... 9 UN 9 Diarienr Delegering av arbetsmiljöansvar, inomhusmiljön på Kesbergskolan UN 10 Diarienr Delegering av arbetsmiljöansvar, inomhusmiljön på Sundlergymnasiet UN 11 Diarienr Kvalitet i fritidshem UN 12 Diarienr Projektansökan Vuxenutbildningen UN 13 Diarienr Välfärdsbokslut UN 14 Diarienr Remiss, motion trygghetsvärdar i Vårgårda kommun UN 15 Diarienr Skolplan UN 16 Diarienr Information om barnomsorgen UN 17 Diarienr Information/skrivelser/förvaltningsärenden UN 18 Diarienr Delegationsbeslut... 22

3 UTBILDNINGSNÄMNDEN (25) UN 19 Diarienr Fadderverksamheten UN 20 Diarienr Ersättning för flyktingmottagande... 25

4 UTBILDNINGSNÄMNDEN (25) Kommunfullmäktige Resultatenhetschefer Bernt Lennde UN 3 Diarienr Verksamhetsberättelse 2007 Utbildningsnämnden ska rapportera till Kommunfullmäktige huruvida mål, ekonomi och prestationer har uppfyllts under Nämndens resultat för 2007 är ett underskott med tkr. Utbildningschef Annelie Fischer och utbildningsekonom Bernt Lennde redovisade verksamheten 2007 utifrån Utbildningsnämndens verksamhetsberättelser Nämndens underskott är orsakat av högre interkommunala kostnader för gymnasieelever och grundskoleelever, ej uppnådd helårseffekt av minskad lärarorganisation samt reglering av 2006 års underskott. Utbildningsnämnden godkänner verksamhetsberättelsen för 2007 och översänder den till Kommunfullmäktige.

5 UTBILDNINGSNÄMNDEN (25) Resultatenhetschefer Bernt Lennde UN 4 Diarienr Resultatenheternas verksamhetsberättelser 2007 Nämndens årliga verksamhetsredovisning består dels av verksamhetsberättelsen till Kommunfullmäktige och dels av resultatenheternas redovisningar av året som gått. De innehåller beskrivningar av årets verksamhet, måluppfyllelse, ekonomiskt resultat och en blick in i framtiden. Utbildningsekonom Bernt Lennde redovisade Budgetavvikelser per verksamhetsområde och Uppföljning per ansvarsområde med budget Utbildningsnämnden lägger resultatenheternas verksamhetsberättelser 2007 till handlingarna.

6 UTBILDNINGSNÄMNDEN (25) Kommunfullmäktige Resultatenhetschefer Bernt Lennde UN 5 Diarienr Underskott 2007 Av Kommunfullmäktige antagna ekonomistyrprinciper anger hur resultatregleringen för drifts- och investeringsbudgeten ska hanteras. När det gäller driftsbudgeten står att 25 % av över- eller underskott med automatik överförs till nästa års budget. Resterande del blir föremål för politisk behandling. I Utbildningsnämndens förslag till hantering av över- eller underskott redovisas som skäl för att endast 25 % av 2007 års underskott på tkr ska överföras till 2008, att de ekonomiska förutsättningar som nämnden erhållit 2008 inte klarar ytterligare belastningar. Utbildningsnämnden antager Utbildningsnämndens förslag till hantering av underskottet 2007 med följande ändring: Nämnden är helt införstådd med resultatregleringens krav. Efter dialog enas man ändå om att inför Kommunfullmäktiges behandling, i Kommunstyrelsen lyfta frågan om hanteringen av den interkommunala ersättningen och hur man kan söka former för att möta den osäkerhet som elevernas frihet att söka undervisning i annan kommun innebär. Vi vill fästa Kommunstyrelsens uppmärksamhet på Sundlergymnasiets önskemål om en treårig avbetalningsperiod som ett alternativ. Av nämndens underskott om tkr utgör interkommunal ersättning tkr. Om man i enlighet med nämndens önska väljer att hantera den interkommunala ersättningen i särskild ordning, återstår 765 tkr varav nämnden med gällande styrprinciper har att ta med sig 25 % till 2008.

7 UTBILDNINGSNÄMNDEN (25) UN 6 Diarienr Rapport "Styrning och kontroll av grundskolan" Komrev fick i uppdrag av Vårgårda kommuns revisorer att granska grundskolan i Vårgårda kommun. Syftet var att undersöka om Utbildningsnämnden fullgör sitt uppdrag med god ekonomisk hushållning. Slutsatsen i Komrevs rapport var bl a: - Elevernas betygsresultat i år 9 under 2005 låg över förväntat resultat. - En återkoppling bör göras av elever som går ut med ofullständiga betyg genom grundskolans alla år. - En jämförelse av resultaten på nationella prov i år 9 med de betyg som eleverna fått visar en god överensstämmelse. - Komrev konstaterar att om hänsyn tas till resultaten och insatta medel har nämnden en god ekonomisk hushållning. Förvaltningen har påbörjat en återkoppling på de elever som har ofullständiga betyg men också på de elever som har höga betygsresultat för att ta lärdom av detta. För både 2006 och 2007 visar eleverna i år 9 dock lägre resultat än förväntat. Beredningsförslag Utbildningsnämnden ska arbeta vidare med att försöka hitta kriterier för att visa på en god ekonomisk hushållning och fortsätta se över produktivitet och effektivitet bl a i form av undervisningstiden i skolan. Enligt beredningsförslaget.

8 UTBILDNINGSNÄMNDEN (25) UN 7 Diarienr Sammanställning Medborgarenkät 2007 Under 2007 genomfördes en medborgarundersökning med ett urval på 500 personer i åldrarna år i kommunen. Svarsandelen var 61 %. Kommunstyrelsen beslutade att synpunkterna i medborgarenkäten skulle sammanställas nämnds- och områdesvis för bearbetning av de olika verksamhetsområdena. Kommunstyrelsen godkände sammanställningen av synpunkterna och överlämnade den till de politiska partierna för bearbetning. Synpunkter från Utbildningsförvaltningen angående Sammanställning av synpunkter, medborgarenkät 2007, upprättade av utbildningssekreterare Kerstin Hellman , är utskickade till dagens sammanträde. Utbildningsnämnden lägger Sammanställning av synpunkter, medborgarenkät 2007 från Kommunstyrelsen och synpunkterna från Utbildningsförvaltningen till handlingarna.

9 UTBILDNINGSNÄMNDEN (25) Kristina Stålberg Berörda resultatenhetschefer Marianne Svensson UN 8 Diarienr Placeringar i förskoleverksamheten för barn vars föräldrar är arbetslösa eller föräldralediga En skrivelse har inkommit från en förälder med barn i förskolan som har 15-timmars placering för sitt barn under föräldraledighet för yngre barn. Föräldern begär att Utbildningsnämnden river upp sitt beslut från , 84 eftersom de har rätt till barnomsorg också under loven och beslutet strider mot skollagen. Utbildningsnämnden beslutade att - barn till föräldralediga och arbetslösa erbjuds förskoleverksamhet som omfattar 525 timmar om året, - beslutet skrivs in i tillämpningsföreskrifterna för barnomsorgen och gäller fr o m samt att - ta bort skrivningen i tillämpningsföreskrifterna De 4-5 åringar som önskar barnomsorg under skollov och personalen har samtyckt till detta, debiteras avgift veckovis. samt med tillägget i tillämpningsföreskrifterna att - föräldrar ska alltid ha tillgång till barnomsorg för ett aktivt arbetssökande t e x vid anställningsintervju. Tre olika reformer har beslutats under 2000-talet vad gäller att fler barn än de som har föräldrar som studerar eller förvärvsarbetar har rätt till plats inom förskoleverksamheten. Det är barn till förälder som är föräldraledig med annat barn, barn till föräldrar som är arbetslösa och den så kallade allmänna förskolan. Personalen i förskolan upplevde svårigheter med att det är olika regler när det gäller vistelsetider för de tre kategorierna och önskemål framfördes från personalföreträdare för Lärarförbundet att Utbildningsnämnden ska likställa de tre reformerna och låta alla barn vara 525 timmar om året. Det innebär att barnen då är c:a 15 timmar per vecka och följer skolans år med studiedagar och lovdagar.

10 UTBILDNINGSNÄMNDEN (25) På dagens sammanträde diskuterades ärendet. Utbildningsnämnden ger ordförande Ingamaj Wallertz Olsson i uppdrag att efter samråd med vice ordförande Klas-Göran Olsson svara på skrivelsen från förälder med barn i förskolan.

11 UTBILDNINGSNÄMNDEN (25) Rektor Kesbergskolan UN 9 Diarienr Delegering av arbetsmiljöansvar, inomhusmiljön på Kesbergskolan Delegerat arbetsmiljöansvar, den del som rör inomhusmiljön på Kesbergskolan, har returnerats från Roland Johansson, rektor Centrum, till Annelie Fischer utbildningschef och vidare till Utbildningsnämnden Åtgärder har sedan dess vidtagits när det gäller inomhusmiljön på Kesbergskolan varför arbetsmiljöansvaret nu åter kan delegeras. Beredningsförslag Utbildningsnämnden delegerar arbetsmiljöansvaret för inomhusmiljön på Kesbergskolan till utbildningschef Annelie Fischer. Enligt beredningsförslaget.

12 UTBILDNINGSNÄMNDEN (25) Rektor Sundlergymnasiet UN 10 Diarienr Delegering av arbetsmiljöansvar, inomhusmiljön på Sundlergymnasiet Delegerat arbetsmiljöansvar, den del som rör inomhusmiljön på Sundlergymnasiet, har returnerats från Bo Holgersson, rektor, till Annelie Fischer utbildningschef och vidare till Utbildningsnämnden. Åtgärder har sedan dess vidtagits när det gäller inomhusmiljön på Sundlergymnasiet, varför arbetsmiljöansvaret nu åter kan delegeras. Beredningsförslag Utbildningsnämnden delegerar arbetsmiljöansvaret för inomhusmiljön på Sundlergymnasiet till utbildningschef Annelie Fischer. Enligt beredningsförslaget.

13 UTBILDNINGSNÄMNDEN (25) Berörda resultatenhetschefer UN 11 Diarienr Kvalitet i fritidshem Skolverket gav 2007 ut Allmänna råd och kommentarer för kvalitet i fritidshem. En arbetsgrupp bildades i förvaltningen för att upprätta en kommunal handlingsplan för de allmänna råden för kvaliteten i fritidshem. Till sammanträdet presenteras Handlingsplan för Vårgårda kommun vad gäller allmänna råd för kvaliteten i fritidshem, daterad , där förslag till åtgärder presenteras för att kvaliteten i kommunens fritidshem ska förbättras. På dagens sammanträde presenterade utbildningschef Annelie Fischer handlingsplanen. Utbildningsnämnden beslutar att Handlingsplan för Vårgårda kommun vad gäller allmänna råd för kvaliteten i fritidshem ska ligga till grund för kommande arbete.

14 UTBILDNINGSNÄMNDEN (25) Vuxenutbildningen UN 12 Diarienr Projektansökan Vuxenutbildningen Vårgårda söker tillsammans med Ale, Herrljunga, Kungälv, Lilla Edet, Stenungsund, Tjörn och Ulricehamn pengar från Europeiska socialfonden under projektnamnet Åtta kommuner i samverkan om flexibel yrkesutbildning. Målgruppen är personer som är nyanlända invandrare/flyktingar och innehar bistånd enligt socialtjänstlagen eller introduktionsersättning. Projektets syfte är bl a att underlätta övergången från SFI (svenska för invandrare) till arbetslivet genom en flexibel arbetsplatsförlagd utbildning. Projektet beräknas pågå under tre år. Kontaktperson från Vårgårda kommun är utbildningsledare Christer Lundqvist. Han informerade på sammanträdet. kommer att fattas i Europeiska ESF-rådet Beredningsförslag Utbildningsnämnden mottager informationen och ställer sig bakom ansökan. Enligt beredningsförslaget.

15 UTBILDNINGSNÄMNDEN (25) UN 13 Diarienr Välfärdsbokslut 2006 Välfärdsbokslut är ett styrdokument för kommunens folkhälsoarbete. Med hjälp av olika indikatorer mäts förändringar i hälsa och välfärd över tid. Indikatorerna är valda av kommunens folkhälsoråd och ska belysa olika aspekter av hälsa, både friskfaktorer och faktorer som påverkar hälsan negativt. Vårgårda kommuns första välfärdsbokslut genomfördes och godkändes av Kommunfullmäktige Välfärdsbokslut ska framställas vart fjärde år i slutet av mandatperioden. Kommunfullmäktige godkände , 57 Välfärdsbokslut 2006 för Vårgårda kommun och föreslog samtliga nämnder att analysera Välfärdsbokslut 2006 och komma med förslag på åtgärder till folkhälsorådet, senast för att uppnå ett förbättrat resultat. Utbildningsnämnden beslutade att ta emot Vårgårda kommuns Välfärdsbokslut 2006 för att i enlighet med Kommunfullmäktiges uppdrag analysera det utifrån nämndens sakområde och uppdrag. Utbildningsnämnden beslutade att ge förvaltningen i uppdrag att skriva ett yttrande över Välfärdsbokslutet ur övergripande perspektiv utifrån Utbildningsnämndens ansvarsområde samt att varje ledamot ska välja ut en eller flera av följande rubriker: Jämställdhetsindex, Utbildningsnivå, Simkunnighet, Behörighet till gymnasieskolan, Förvärvsfrekvens eller Barnfattigdom och göra en analys. Vilken rubrik som väljs meddelas till nämndssekreteraren via mail. På extra sammanträdet valde ledamöterna ämnesrubriker för analys enligt mallen 1) Bakgrund 2) Nuläge 3) Egna synpunkter.

16 UTBILDNINGSNÄMNDEN (25) På dagens sammanträde redogjorde ledamöterna muntligt för sitt arbete. Ärendet ska tas upp för beslut på sammanträdet

17 UTBILDNINGSNÄMNDEN (25) UN 14 Diarienr Remiss, motion trygghetsvärdar i Vårgårda kommun Bert Ottosson (m) har lämnat en motion angående trygghetsvärdar i Vårgårda kommun. Kommunstyrelsen beslutade att remittera motionen till Socialnämnden, Kultur- och fritidsnämnden, Brottsförebyggande rådet, Folkhälsorådet och Utbildningsnämnden. Trygghetsvärdar, som ska utses bland ungdomar i åldern år, ska arbeta för trivsel i samhället tillsammans med Polis, fältassistenter m fl. Beredningsförslag Utbildningsnämnden uppdrar till förvaltningen att skriva förslag till svar. Ärendet tas upp igen på sammanträdet Enligt beredningsförslaget.

18 UTBILDNINGSNÄMNDEN (25) Kommunfullmäktige Resultatenhetschefer UN 15 Diarienr Skolplan Skolplan för Vårgårda kommun antogs av Kommunfullmäktige , 64. Utbildningsnämnden har att ta fram förslag på ny skolplan. Beredningsförslag Utbildningsnämnden beslutar att förslag till ny skolplan ska tas fram och föreslår Kommunfullmäktige besluta att förlänga Skolplan för Vårgårda kommun till dess att ny skolplan kan antas. Enligt beredningsförslaget med förslaget att Kommunfullmäktige vid beslut om förlängning gör följande tillägg till Skolplan , under rubriken Övergripande mål, Våra skolor skall: i sitt arbete ge varje elev möjlighet att utvecklas i förhållande till sina individuella förutsättningar. _

19 UTBILDNINGSNÄMNDEN (25) Kommunfullmäktige Berörda resultatenheter Bernt Lennde UN 16 Diarienr Information om barnomsorgen Utbildningschef Annelie Fischer informerar om dagsläget, utifrån sammanställningen Information om behov av platser inom förskoleverksamheten, daterad Stor efterfrågan finns framför allt i tätorten och i Lenaområdet. Utbildningsnämnden konstaterar att denna stora efterfrågan inte kan mötas inom nuvarande budgetram. Denna räcker inte heller till att täcka ersättning till enheterna för extra inskrivna barn under hela året. Utbildningsnämnden meddelar Kommunfullmäktige, utifrån utbildningschef Annelie Fischers sammanställning, daterad , att redovisad efterfrågan på barnomsorg inte kan klaras inom Utbildningsnämndens budgetram för 2008.

20 UTBILDNINGSNÄMNDEN (25) UN 17 Diarienr Information/skrivelser/förvaltningsärenden Protokollsutdrag från Kommunfullmäktige Överlämnande av skolhälsovårdsjournaler Gymnasiesamverkan i Sjuhärad 7 Miniförskola i Vårgårda Protokollsutdrag från Kommunfullmäktige Verksamhetsplan Avvikelserapport Omföring av 2008 års kommunbidrag från utbildningsnämnden till kommunstyrelsen 100 Regler och taxor för kommunens lokaler Protokollsutdrag från Kommunstyrelsen Planändring området Kesbergskolan Trastvägen Protokollsutdrag från socialnämnden Utredning gemensam köksenhet Protokollsutdrag från Kultur- och fritidsnämnden Överföring av Nårunga- och Lenahallarna till kultur och fritid Arbetsmiljöverket Information till politiker Hillevi Lennström och Lena Hacker COPE-information Förskolan Växhuset Kvalitetsredovisning 2007

21 UTBILDNINGSNÄMNDEN (25) Lenagårdens förskola Kvalitetsredovisning 2007 från Skolverket angående rätt till bidrag - Ljud och Bildskolan LBS AB, Borås kommun - Baggium AB, Borås kommun - MoveITskolan AB, Borås kommun - Hallands Ridgymnasium, Borås kommun Protokollsutdrag från Kommunstyrelsen Analysverktyg för kommande års beforkningsutveckling Protokollsutdrag från Miljönämnden Miljöredovisning 2007 Delgavs och lades till handlingarna.

22 UTBILDNINGSNÄMNDEN (25) UN 18 Diarienr Delegationsbeslut Annelie Fischer, utbildningschef Ledigheter 1-14 Uppsägning och avslut av anställning 15 Anställning Lena Asthré, rektor Centrum Placering i barnomsorgen enligt Skollagen 2 a kap Placering i särskild undervisningsgrupp 3 Christer Lundqvist, utbildningsledare Avslag på ansökan om interkommunal ersättning till annan kommun, Lisbeth Hedlund, chef Resursenheten Inskrivning i särskola 2-3 Anställningar 4-16 Förändring av skolform 17 Ledighet 18 Uppsägning och avslut av anställning 19 Lena Karlsson, specialpedagog Placering i barnomsorgen enligt Skollagen 2 a kap 6 1 Bernt Lennde, utbildningsekonom Attestlista för Utbildningsnämnden 1

23 UTBILDNINGSNÄMNDEN (25) Roland Johansson, rektor Centrum Placering i särskild undervisningsgrupp 1 Anställningar 2-5 Anpassad studiegång 6 Christer Rembeck, rektor Lena/Hol Anställningar 1-11 Ledigheter Kerstin Hellman, chef Familjedaghem Anställning 1 Uppsägning och avslut av anställning 2 Per-Hugo Hansson, rektor Gullhögskolan Anpassad studiegång 1-13 Placering i särskild undervisningsgrupp 14 Anställningar Bo Holgersson, rektor Sundlergymnasiet Ledigheter 1-11 Anställningar Delgavs och lades till handlingarna.

24 UTBILDNINGSNÄMNDEN (25) Lenagården UN 19 Diarienr Fadderverksamheten Målet för Utbildningsnämndens fadderverksamhet är att nämndens ledamöter ska få en bättre bild av och insikt i hur verksamheten fungerar. Varje enhet kan ha en eller flera faddrar som besöker enheterna för att få information. Utbildningsnämnden utsåg faddrar för de flesta enheter. Lenagården är en enhet som saknat fadder. Sandra Magnusson utses till fadder för Lenagården.

25 UTBILDNINGSNÄMNDEN (25) Kommunstyrelsen Berörda resultatenhetschefer Bernt Lennde UN 20 Diarienr Ersättning för flyktingmottagande Migrationsverket ersätter kommuner och landsting för flyktingmottagande. Enligt avtal med Kommunstyrelseförvaltningen ersätts Utbildningsförvaltningen med 20 % av ersättningen för vuxen till SFI-undervisning samt 15 % av schablonen till barn för förskoleverksamhet och grundskola. Utbildningsförvaltningen har tidigare hävdat hos Kommunstyrelseförvaltningen att en en större del av ersättningen än den ovan redovisade ska gå till barnens verksamhet i förskola och grundskola eftersom Utbildningsnämnden saknar tillräckliga resurser för modersmåls- och svenskundervisning för flyktingbarn. Utbildningsnämnden hemställer hos Kommunstyrelsen att ersättningarna för flyktingmottagande omförhandlas så att Utbildningsnämnden får en större del av schablonersättningen till förskola och grundskola. Framställan om omförhandling gjordes redan för ett år sedan. Med detta som stöd gör Utbildningsnämnden anspråk på de medel som kvarstår från föregående års verksamhet.

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden 2009-05-12 1 (12) Plats och tid Kommunhuset Vårgårda, sammanträdesrum Ljungås, kl 15.30-19.30 Beslutande Ingamaj Wallertz Olsson (m), ordf Per Johansson (s), föredragning 43-45 Heli

Läs mer

Per-Arne Häll, facklig företrädare, föredragningen, 34-36 Kerstin Hellman, sekreterare

Per-Arne Häll, facklig företrädare, föredragningen, 34-36 Kerstin Hellman, sekreterare 1(9) Plats och tid Kommunhuset Vårgårda sammanträdesrum Ljungås kl 16.30-19.00 Beslutande Ingamaj Wallertz Olsson (m), ordförande Agneta Lindberg (c) Henrik Hermansson (c) Klas-Göran Olsson (s) Per Johansson

Läs mer

Sammanträdesrum Yxnås, Kommunhuset, Vårgårda. Utbildningsförvaltningen 080519

Sammanträdesrum Yxnås, Kommunhuset, Vårgårda. Utbildningsförvaltningen 080519 UTBILDNINGSNÄMNDEN 2008-05-13 1(10) Plats och tid Sammanträdesrum Yxnås, Kommunhuset, Vårgårda Beslutande Övriga närvarande Ingamaj Wallertz Olsson (m) Agneta Lindberg (c) Henrik Hermansson (c) Ulrika

Läs mer

Utbildningsförvaltningen 070123

Utbildningsförvaltningen 070123 UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-01-16 1(9) Plats och tid Sundlergymnasiets konferensrum, 16.00-19.35 Beslutande Ingamaj Wallertz-Olsson (m) Agneta Lindberg (c) Henrik Hermansson (c) Klas-Göran Olsson (s) Per Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Sundlergymnasiets konferensrum, kl 15.00-19.10. Ingamaj Wallertz Olsson. Ordförande.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Sundlergymnasiets konferensrum, kl 15.00-19.10. Ingamaj Wallertz Olsson. Ordförande. UTBILDNINGSNÄMNDEN 2008-03-11 1(24) Plats och tid Sundlergymnasiets konferensrum, kl 15.00-19.10 ande Övriga närvarande Utses att justera Ingamaj Wallertz Olsson (m) Agneta Lindberg (c) Klas-Göran Olsson

Läs mer

Bernt Lennde, utbildningsekonom Bo Holgersson, rektor Sundlergymn Elisabeth Persson, facklig företrädare Per-Arne Häll, Kerstin Hellman, sekreterare

Bernt Lennde, utbildningsekonom Bo Holgersson, rektor Sundlergymn Elisabeth Persson, facklig företrädare Per-Arne Häll, Kerstin Hellman, sekreterare UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-10-16 1(20) Plats och tid Sammanträdesrum Ljungås, Kommunhuset, kl 15.00-17.40 ande Ingamaj Wallertz Olsson (m) Agneta Lindberg (c) Henrik Hermansson (c) Per Johansson (s) Heli

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden 2009-12-15 1 (12) Plats och tid Kommunhuset Vårgårda, sammanträdesrum Ljungås, kl 15.30-19.00 Beslutande Ingamaj Wallertz Olsson (m), ordf Agneta Lindberg (c) Henrik Hermansson (c) Inga

Läs mer

Datum Annelie Fischer, utbildningschef Bernt Lennde, utbildningsekonom, föredragningen

Datum Annelie Fischer, utbildningschef Bernt Lennde, utbildningsekonom, föredragningen 1(10) Plats och tid Sammanträdesrum Ljungås, Kommunhuset Vårgårda, kl 15.30-18.30 Beslutande Ingamaj Wallertz Olsson (m), ordförande Agneta Lindberg (c) Inga Olausson (c) Klas-Göran Olsson (s) Per Johansson

Läs mer

Kommunkontoret, Vårgårda, Protokollet förvaras på Kommunkontoret i Vårgårda. Per Johansson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Utbildningsnämnden

Kommunkontoret, Vårgårda, Protokollet förvaras på Kommunkontoret i Vårgårda. Per Johansson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Utbildningsnämnden 1(11) Plats och tid Kommunkontoret, Vårgårda,, kl 15.30-17.00 Beslutande Ingamaj Wallertz Olsson, (m), ordförande Henrik Hermansson, (c) Agneta Lindberg, (c) Per Johansson, (s) Klas-Göran Olsson, (s) Heli

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Gullhögskolans matsal, kl Ingamaj Wallertz Olsson. Ordförande. Beslutande

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Gullhögskolans matsal, kl Ingamaj Wallertz Olsson. Ordförande. Beslutande UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-12-04 1(16) Plats och tid Gullhögskolans matsal, kl 14.00-17.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Ingamaj Wallertz Olsson (m) Agneta Lindberg (c) Henrik Hermansson (c) Klas-Göran

Läs mer

Birgit Kullingsjö (c) Jörgen Edelgård (kd) Thomas Johansson, Per-Arne Häll Zlatan Suskic, Boris Kulisic Annelie Fischer Bernt Lennde Kerstin Hellman

Birgit Kullingsjö (c) Jörgen Edelgård (kd) Thomas Johansson, Per-Arne Häll Zlatan Suskic, Boris Kulisic Annelie Fischer Bernt Lennde Kerstin Hellman UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-03-08 1(18) Plats och tid Sammanträdesrum Ljungås, Kommunhuset, Vårgårda, kl 15.00-19.30 ande Ingamaj Wallertz Olsson (m) Agneta Lindberg (c) Henrik Hermansson (c) Ulrika Sjölin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Gullhögskolans personalmatsal, kl Anders Lennermo. ordförande

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Gullhögskolans personalmatsal, kl Anders Lennermo. ordförande UTBILDNINGSNÄMNDEN 2006-11-14 1(15) Plats och tid Gullhögskolans personalmatsal, kl 15-20 ande Anders Lennermo (c) Per Johansson (s) Agneta Lindberg (c) Annelie Stridh (c) Inger Nyström (fp) Ingamaj Wallertz-Olsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden 2009-09-22 1 (22) Plats och tid Kommunhuset Vårgårda, sammanträdesrum Ljungås, kl 15.30-19.10 Beslutande Ingamaj Wallertz Olsson (m), ordf Klas-Göran Olsson (s) Per Johansson (s) Heli

Läs mer

Kommunkontoret, Protokollet förvaras på Kommunkontoret i Vårgårda. Aina Andersson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Utbildningsnämnden

Kommunkontoret, Protokollet förvaras på Kommunkontoret i Vårgårda. Aina Andersson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Utbildningsnämnden 10-08-31 1(17) Plats och tid Kommunkontoret, Vårgårda, kl 15.30-18.00 Beslutande Ingamaj Wallertz Olsson (m), ordförande Henrik Hermansson, (c) Inga Olausson, (c) Agneta Lindberg, (c) Per Johansson, (s)

Läs mer

Datum 2010-04-13. Lena Asthré, rektor Centrum, föredragningen. Kerstin Codan, chef Elevhälsan, föredragningen. Kommunkontoret 2010-04-19 kl 15.

Datum 2010-04-13. Lena Asthré, rektor Centrum, föredragningen. Kerstin Codan, chef Elevhälsan, föredragningen. Kommunkontoret 2010-04-19 kl 15. 1(15) Plats och tid Sammanträdesrum Ljungås, Kommunhuset Vårgårda, kl 15.30-19.00 Beslutande Övriga närvarande Ingamaj Wallertz Olsson (m), ordförande 24-29, 31-33 Agneta Lindberg (c) Henrik Hermansson

Läs mer

Kommunkontoret , kl 17.00

Kommunkontoret , kl 17.00 1(13) Plats och tid Kulturen Vårgårda, kl 18.30-19.00 Beslutande Enligt närvarolista Övriga närvarande Kerstin Hellman, sekreterare Utses att justera Sirpa Bergenstoff och Ingamaj Wallertz Olsson Plats

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.10 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Ljubica Marusic, (S) tjänstgörande

Läs mer

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej KOMMUNFULLMÄKTIGE Nya hyrestaxor för kommunens idrottsanläggningar 2 Åtgärder för att få budget i balans 200 3 Kommunbidrag 2002, kommunfullmäktige och revisionen 4 Exploateringsavtal, Västra Degrabo 5

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 17.25

Kommunkontoret kl 14.00 17.25 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 17.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (C) ledamot Marianne Zackrisson,

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 16.25

Kommunkontoret kl 14.00 16.25 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Marianne

Läs mer

Grästorps barn- och ungdomsnämnd

Grästorps barn- och ungdomsnämnd Barn- och ungdomsnämnden 2007-02-16 1 (12) Plats och tid Centralskolan, kl 13.00 15.15 Beslutande Britt-Marie Hermansson (m), ordförande Jens Persson (s) Susann Paulsson (m) Bengt Svensson (c) Maria Toll

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S) Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-09-26 1(11) Tid och plats onsdagen den 26 september 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.30 Beslutande Lars Ottosson, (pf) ordförande Lina Löfberg, (m) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (s) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Marianne

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 08.15 13.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Linda

Läs mer

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 1 Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (S) ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Boel Rosdahl, (S) ledamot Catharina Tann, (S) ledamot Leif Andersson, (V)

Läs mer

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:00 12.00 Pia Tysklind (s) Björn-Ole Adamsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämnden 2010-12-16 1 av 11 Plats och tid Kommunhuset, 17.00 18.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M) Ingela Wastegård (M) Ammi Henriksson (KA) Kenneth

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare: Gunilla Raask (kd)

Ej tjänstgörande ersättare: Gunilla Raask (kd) 1(10) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Ljungås, kl. 14.00-17.00 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande Margaretha Johansson (s) Sirpa Bergenstoff (s) Elisabet

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2009-06-16 1 (13) Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 16 juni 2009, kl. 09.00-16.30 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Sirpa Bergenstoff (s) Margaretha Johansson (s)

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN 2004-01-21 Beslutsärenden KS 1 Internbudget 2004 2 Optionsavtal, Trivselhus AB 3 Markanvändning, Grindvaktaren 8 och 9 4 Riktlinjer för anställda i Vårgårda kommun vid hantering av IT-system

Läs mer

Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35

Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35 1 (15) Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35 Beslutande: Tomas Johansson (s), ordförande Cariné Ahlfeldt (s) Margareta Gustavsson (s), ersättare för Andreas Bylund (s) Liza Jonsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kultur- och utbildningsnämnden (13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kultur- och utbildningsnämnden (13) Nr 10 Kultur- och utbildningsnämnden 2016-11-23 1(13) Tid och plats onsdagen den 23 november 2016, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och Utbildningsnämnden 2011-09-29 1 Plats och tid Beslutande Hackebackeskolan Torsdagen den 29 september 2011 kl. 17.00 20.15 Ragnar Lindberg (s) ordförande Mona Wirkander (s) Lina Cesar (s) Dragomir

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens reglemente

Barn- och utbildningsnämndens reglemente Barn- och utbildningsnämndens reglemente Reviderat senast: 2015-01-29, KF 17 Tjörn Möjligheternas ö Reglemente för barn- och utbildningsnämnden i Tjörns kommun Utöver det som föreskrivs om kommunens allmänna

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

Kommunkontoret, måndag , kl

Kommunkontoret, måndag , kl KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2007-03-12 1(9) Plats och tid Kommunkontoret rum Yxnås, måndag 2007-03-12. kl. 17.30-20.30 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Marielle Palm (s) Marianne Andersson (c) Anneli Stridh

Läs mer

KF 8 Föreningsbidrag för kultur- och fritidsnämnden 9 Kvalitetsredovisning 2003, utbildningsnämnden

KF 8 Föreningsbidrag för kultur- och fritidsnämnden 9 Kvalitetsredovisning 2003, utbildningsnämnden KOMMUNSTYRELSEN 2004-04-21 Godkännande av dagordningen Beslutsärenden KS 1 Projekt Utväg Södra Älvsborg 2 Kommunens arbete med övergripande risk- och sårbarhetsanalys 3 Fördelning av arbetsmiljöarbetsuppgifter

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Utbildningsnämnden Lennart Samuelsson (S) Zuber Sahi Jan Emtenäs Linda Bogne, 27-31, (MP)

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Utbildningsnämnden Lennart Samuelsson (S) Zuber Sahi Jan Emtenäs Linda Bogne, 27-31, (MP) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.00-10.10. Beslutande Britta Bergström (S) Leif Thor (M Bror Sterner (S) Lena Lundgren (S) Mikael Sporgelin (S) Dag Bergentoft (M)

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-10 1-11

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-10 1-11 Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-10 1-11 Plats och tid Kommunalhusets sammanträdesrum, Bergaholm, kl. 19.00 20.25 Beslutande Övriga deltagande Bo Selander (M) Agneta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Utbildningsnämnden Lars Fornarve Håkan Gustafsson. Marianne Appelqvist BEVIS.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Utbildningsnämnden Lars Fornarve Håkan Gustafsson. Marianne Appelqvist BEVIS. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-11.45. Beslutande Britta Bergström (s) Leif Thor (m) Susann Josefsson (s) Bror Sterner (s) Khalil Abadrabeh (s) Dag Bergentoft

Läs mer

Barn- och bildningsnämnden Sammanträdesdatum 2011-02-28 1 (6)

Barn- och bildningsnämnden Sammanträdesdatum 2011-02-28 1 (6) Barn- och bildningsnämnden 2011-02-28 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret, Surahammar, måndag den 28 februari 2011, 15.0 0 16.50 Beslutande Kennet Hedlund, ordförande Jimmy Hjort Inga-Lill Ohldin Kjell

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN. Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN. Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN Beslutsärenden KS 1 Preliminär verksamhetsplan 2004-2006 2 Regionalt renhållningssamarbete 3 Handlingsplan, trafiknätsanalys 4 Upphandling av IT-infrastruktur med bredbandskapacitet 5 Delegation

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2008-11-11 1 (13) Plats och tid Kullingshemmet, Vårgårda, tisdagen den 11 november 2008, kl. 14.00-16.45 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande Margaretha

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-02-16 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 08:00 12:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Torbjörn Norén (S), ers f Linda Strand (S) Hans Andersen (S), ers f Laila Andrén

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-08-22 1 Plats och Tid Norrtull, kl 08.00 12.00 Beslutande Kjell Kaså (c), ordförande Anders Hansson (c), ers f Ann-Louise Svensson (c) Gun-Britt Larsson (fp) Michael Karlsson

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden 2011-02-09 1

LINDESBERGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden 2011-02-09 1 Vuxenutbildningsnämnden 2011-02-09 1 Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 13:00 17:00 ande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Margareta Ahlm (s) ordf. Peder Christensen

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Godkännande av dagordningen. Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN Godkännande av dagordningen. Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN 2004-06-23 Godkännande av dagordningen Beslutsärenden KS 1 Nya motioner 2 Referensgrupp, nybyggnad av bostäder 3 Förslag till åtgärder för att få budget i balans år 2004 4 Kostnadsbesparingar/strukturrationaliseringar

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Monica Lantz Thomas Uppman Stefan Ohlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Plats och tid: Barn- och utbildningskontoret, klockan

Plats och tid: Barn- och utbildningskontoret, klockan 1 (10) Plats och tid: Barn- och utbildningskontoret, klockan 09.00 17.00 Beslutande: Christer Bäckman (fp), ordförande Matz Johansson (c) Roland Ahlstrand (kd) Tomas Johansson (s) Anneli Kousmanen (s)

Läs mer

Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman Birger Svensson Kenneth Rosén, t o m 147 (s)

Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman Birger Svensson Kenneth Rosén, t o m 147 (s) Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Plats och tid Beslutande D-skolan, kl 13.15 17.05. Bror Sterner (s) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman (s) Birger Svensson (s) Kenneth Rosén, t o m 147 (s) Stefan

Läs mer

Sekreterare:... Madelene Johansson. Anslagsbevis: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum:

Sekreterare:... Madelene Johansson. Anslagsbevis: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum: 1/10 Utbildningsnämnden Sammanträdestid: 2019-02-06, kl. 14.00 15.45 Lokal: Ledamöter: Monica Andersson (C) ordförande Jeanette Janson (LP) vice ordförande Stefan Jansson (S) Margareta Carlsson (S) Leif

Läs mer

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl 1 (13) Plats och tid Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 18.00 19.40 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Lars Ragnarsson (M) tjänstgör för Madli-Ann Pohla (M) Fredric Strömberg (FP) Christer

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 93-106 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-20.45. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina Erdtman (S) Ulla Bratt (S)

Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina Erdtman (S) Ulla Bratt (S) 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-3-21 33 Plats och tid Konferensrum Bäckaskolan 7-10 kl 17.00 18.45 Beslutande Lise Märith Svensson (kd) ordförande Lizbeth Johansson (c) 1:e vice ordförande Ingegerd Rönnbäck

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 09. Kultur- och utbildningsnämnden (14) Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 09. Kultur- och utbildningsnämnden (14) Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan Nr 09 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-10-24 1(14) Tid och plats Dalslandsrummet Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan 08.30 12.00, i Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Helena Hultman-Karlsson

Läs mer

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07 Datum: Onsdagen den 7 november Tid: 08.00 11.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 108-116 Utses att justera: Peder Engdahl (M) Underskrifter: Sekreterare Maria Olegård Ordförande

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen

KOMMUNFULLMÄKTIGE Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen KOMMUNFULLMÄKTIGE 2004-09-0 Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen Meddelande 2 Ägardirektiv för Vårgårda bostäder AB 3 Svar på motion, besparingsåtgärder avseende förtroendevaldas

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Carina Davidsson (V) Angela Hafström (L) Anders Svensson (SD Ekaterina Wetterbrandt (SD)

Carina Davidsson (V) Angela Hafström (L) Anders Svensson (SD Ekaterina Wetterbrandt (SD) Barn- och utbildningsnämnden 2019-05-14 1 Plats och tid Rumlaborg kl. 13:00-15:50 Beslutande: Anna Carlsson (S), ordförande Bo Högberg (S) Martin Karlsson (S), tjänstgörande ersättare Magnus Johansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS ÖVERTORNEÅ KOMMUN

ANSLAG/BEVIS ÖVERTORNEÅ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden 2014-09-16 sid 68 Plats och tid Beslutande Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, tisdagen den 16 september 2014 kl 09.00-10.55, därefter kvalitetsredovisningar där verksamhetsledarna

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 13:30

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 13:30 Bildningsnämnd 2012-03-20 1 (8) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 13:30 Birgith Olsson Johansson (S), ordf., Mattias Öberg (S), Anneli

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Skolstyrelsen 2006-09-18 91 Plats och tid Bäckaskolans sammanträdesrum 17.00 19.45 Beslutande Lise-Märith Svensson (kd) ordförande Markus Kauppinen (s) vice ordförande Johanna Dahlin (kd) Kenneth Lidman

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande. Lina Löfberg

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande. Lina Löfberg 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-15.55 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande Övriga deltagande Agneta Henriksson,

Läs mer

Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Sammanträdet öppet för allmänheten. Inga personer närvarande. Justerare: Mats Hallsten (c) Paragrafer : 35-47

Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Sammanträdet öppet för allmänheten. Inga personer närvarande. Justerare: Mats Hallsten (c) Paragrafer : 35-47 ) 2005-04-28 1 (15) Plats och tid: Sessionssalen, kommunkontoret, Färgelanda, torsdagen den 28 april 2005, kl 13.00 15.10. Beslutande: Ulla Börjesson (s) ordförande Eva-Lena Johansson (s) Monica Gustafsson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-12-17 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset kl. 17:00 19:30 Utses att justera Christer Olsson Justeringens plats och datum Kommunhuset 2015-12-21

Läs mer

Barn- och Utbildningsnämnden (13)

Barn- och Utbildningsnämnden (13) Barn- och Utbildningsnämnden 2008-05-26 1 (13) Tid och plats Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Måndagen den 26 maj 2008 klockan 16.00 17.30, Tingshuset Leif Karlsson (c) Ingridh Anderén

Läs mer

Plats och tid: Barn- och utbildningskontoret, klockan

Plats och tid: Barn- och utbildningskontoret, klockan 1 (11) Plats och tid: Barn- och utbildningskontoret, klockan 13.00 18.00 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Christer Bäckman (fp), ordförande Matz Johansson (c) Harriet Åström (c) Roland

Läs mer

Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl

Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl 86 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl 18.30 21.00 Beslutande Sture Carlsson (FP) ordförande Stig Carlsson (S) vice ordförande Fredrik Åhberg (M) Åke Eriksson (C) Peggy Johansson (S) Maria Gustavsson

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN Protokoll 1(8) Kultur- och utbildningsnämnden

VILHELMINA KOMMUN Protokoll 1(8) Kultur- och utbildningsnämnden VILHELMINA KOMMUN Protokoll 1(8) Plats och tid Hotell Wilhelmina, lilla konferensen, 2011-03-08, Kl 08.00-16.00 Beslutande Övriga deltagande Viveka Abramsson, Ordförande (S) Birgitta Ohlsson, (S) Joakim

Läs mer

Folkets Park kl Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran Thulin, ledamot

Folkets Park kl Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran Thulin, ledamot Sida 1 (19) Plats och tid Folkets Park kl 10.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran Thulin, ledamot Marianne Zackrisson, ledamot

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2009-05-18 1 (11) Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, måndagen den 18 maj 2009, kl. 14.00-18.10 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Kenth Hulth (s) Sirpa Bergenstoff (s) Margaretha

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och Utbildningsnämnden 2010-01-26 1 Plats och tid Hovmantorps Folkets Hus Tisdagen den 26 januari 2010, kl. 08.30 17.00 Beslutande Ragnar Lindberg ( s) Börje Erlandsson (m) Monica Johansson (s) Lars

Läs mer

PROTOKOLL UTBILDNINGSNÄMNDEN

PROTOKOLL UTBILDNINGSNÄMNDEN 2015-06-03 1 (9) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Pia Möller (M) Louise Stjernquist (FP) Britt-Marie Kahl (M) Torbjörn Brorsson (M)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.30 Beslutande Leif Andersson, ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran Thulin, ledamot Martin Nilsson,

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-09-17 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset kl 17:00 19:30 Utses att justera Maria Jacobsson Justeringens plats och tid Kommunhuset 2015-09-24

Läs mer

Kommunkontoret

Kommunkontoret Sida 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret 09.00 12.10 Beslutande Leif Andersson, ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Marianne Zackrisson, ledamot Marie Gärdby,

Läs mer

Kommunkontoret måndag 2006-10-23, kl. 16.00

Kommunkontoret måndag 2006-10-23, kl. 16.00 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2006-10-16 1(12 Plats och tid Folkets hus måndag 2006-10-16, kl. 17.30-20.30 Beslutande Berth Ottosson (m) Karin Johansson (kd) Marielle Palm (s) Margareta Johansson (s) Jan Smok

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (16)

Sammanträdesprotokoll 1 (16) Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Sammanträdesrum Backa, stadshuset kl. 10:00-14:00 ande Se sida 2 Övriga deltagare Se sida 2 Utses att justera Marianne Hedkvist Justeringens plats och tid Fastighets-

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2012-02-29 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 29 februari kl. 9.00 12.15 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämnden 2010-11-18 1 av 11 Plats och tid Kommunhuset, 17.00 18.30 Beslutande Inga-Lill Hast (M) Ingela Wastegård (M) Gunnemar Olsson (FP)) Kenneth Hermansson (C) Mona Olausson (S)

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-15.00 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-11-24 Sida 1 (12) Plats och tid Norrabergskyrkan, Askersund kl. 13.00-15.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Gun-Britt Borelius

Läs mer

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, 14.00-16.10 1 (14) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Hans Stifors (PF), tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-24 1(8) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 16.00 17.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00 Beslutande Peter Åberg (S) ordförande Ulf Vidman (M) Eva-Marie Stabbfors (KD) Lilian Mörtsell

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-13 1 [10] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.30 Beslutande Inga-Lill Hast (M), ordförande Urban Johansson (SB), 1:e vice ordförande Katarina

Läs mer

Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande Simon Karström, (c)

Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande Simon Karström, (c) 2016-03-17 1(14) Plats och tid Vindelns kommun, kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, torsdagen den 17 mars 2016, kl 08.30-14.40, lunch kl. 11.50-13.00 Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande

Läs mer

Abbe Ronsten (s) ordförande Tommy Alvik (s) Kenneth Eresjö (c) Birgitta Gustafsson (fp) Göran Johansson (v) Berndt Skogbergs (s) Maith Lassbo (m)

Abbe Ronsten (s) ordförande Tommy Alvik (s) Kenneth Eresjö (c) Birgitta Gustafsson (fp) Göran Johansson (v) Berndt Skogbergs (s) Maith Lassbo (m) Barn- och utbildningsnämnden 2005-04-14 1 Plats och tid Rådhuset, Säter, kl 10.00 16.30 Beslutande Abbe Ronsten (s) ordförande Tommy Alvik (s) Kenneth Eresjö (c) Birgitta Gustafsson (fp) Göran Johansson

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-03-21 1 Plats och Tid Norrtull, kl 08.00 12.15 Beslutande Kjell Kaså (c), ordförande Ann-Louise Svensson (c) Gun-Britt Larsson (fp) Michael Karlsson (s), v ordf Laila

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämndens au. Plats och tid Dialogen kl. 18:00-18:30. Beslutande ledamöter

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämndens au. Plats och tid Dialogen kl. 18:00-18:30. Beslutande ledamöter 1 / 7 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Dialogen kl. 18:00-18:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Lena Gerby (M) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) Ove Wallin (C) (vice

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer