Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "www.bokaflerkunder.se"

Transkript

1 För många människor underskattar vad de kan, och överskattar vad det inte kan. Nu är det dags för dig att visa vad du kan. För alla kan någonting, som ingen annan kan. av: Lotta Carlberg Lotta Carlberg Social media utbildare. Digitalisera ditt företag För företag som vill nå ut via internet. Få flera kunder, tjäna mera pengar, spara tid.

2 Varför har du startat företag? Det kan verka som en galen fråga, men många har aldrig tänkt på varför de har startat ett företag, vad deras verksamhet syftar till, eller var de ser sin verksamhet i framtiden. Dessa är de aspekter av ditt företag som ger möjligheten att hålla dig på rätt spår. De sätter också riktlinjen för din marknadsföring. Dessutom, om du har anställda, kommer det att vara användbart för dem med. Den definierar din verksamhet och ger dig rätt riktning och mening med ditt företag. Verksamhetsmålen varierar i längd, men vanligtvis är de inte så långa, De är oftast inte längre än en A4 sida. Vision av din verksamhet å andra sidan är nästan alltid två A4 sidor. Titta på vad andra inom ditt egna område har skrivit i sin verksamhetsmåls beskrivning och vad de har skrivit i sin visionsrapport. Titta om det finns något som även kan passa in på din verksamhet som du inte tänkt på tidigare. För som sagt har du dessa delar färdiga från början blir det mycket lättare att sätta planen för din verksamhet. Ditt företag kommer att bli mera stabilt. Det blir även lättare att bygga på längre fram. Det jag skrev när jag startade är omskrivet idag men grunden finns fortfarande kvar. Jag tror att vi behöver gå tillbaka och titta på våra varför lite då och då för att inte tappa riktningen och vara ute och fladdra på sidan om. Med en bra målplan och vision kan du ligga kvar på rätt spår. Varför startade du företag? Vad var det som fick dig att starta? Skriv ner ditt VARFÖR!

3 Skriv ner din affärsidé Affärsidé Definition: En affärsidé är en redogörelse för syftet med ett företag, organisation eller person, dess orsak för existerande. Ta en titt på dessa uppdragsbeskrivningar: Googles målsättning är att organisera världens information och göra den tillgänglig och användbar. Starbucks: Vårt uppdrag: att inspirera och vårda den mänskliga själen - en person, en kopp och en stadsdel i taget. Vad är uppdraget (syftet) med ditt företag? Här kommer en enkel formula för att ta fram din affärsidé. Ditt företag + vad du gör + varför du gör det + resultatet dina kunder får+ varför du gör vad du gör. Skriv din affärsidé Förklara vad du gör: Skriv ner vem du gör det för: Vilka resultat kan de vänta sig? Förklara varför du gör vad du gör: Sätt nu ihop allt:

4 Utforma din Vision Vision Definition: En målsättning är en beskrivning av vad en organisation skulle villa uppnå eller åstadkomma på kort sikt eller lång sikt. Ta en titt på dessa visioner: Coca-Cola: Vår vision fungerar som ram för våran färdplane och guider varje del av vår verksamhet genom att beskriva vad vi behöver åstadkomma för att fortsätta behålla hållbar kvalitet och tillväxt. Wells Fargo: Vi vill tillgodose alla våra kunders ekonomiska behov och hjälpa dem att lyckas ekonomiskt. Hallmark: Vi ska vara det företag som det skapar en mer känslomässigt kopplad värld genom att göra en verklig skillnad i varje liv, varje dag. Vad är visionen för ditt företag? 1. Vilken inverkan vill du ditt företag att göra på dina kunder? 2. Vad vill du ditt företag att bli känd för? 3. Om ditt företag hade ett arv, vad skulle det vara? Skriv ner din vision Svar på nr 1: Svar på nr 2: Svar på nr 3: (Du är nästan klar) Nu är du klar

5 Definiera din målgrupp är a och o i ditt företag. Du kommer att spara massor av hjärtesorg och pengar i ditt företag. När du definierat din målgrupp och din idealkund, blir det lättare att planera alla din marknadsföring eftersom du vet exakt vem du ska marknadsföra ditt företag mot. Den andra saken du behöver komma ihåg är att om du inte vet vem din målgrupp, publik eller din perfekt kund är, kommer du inte veta var du hittar dem. Om du inte kan hitta dem. Hur ska du då kunna kommunicera ditt budskap till dem? Jag vet att alla pratar om hur snabbt och enkelt det är att starta ett företag i dessa dagar. Många som startat och lyckats säger -för att lyckas med ditt företag behöver du bara en bärbar dator och Internet uppkoppling! Det är sant till viss del. Det ger många människor uppfattningen, att allt du behöver göra är att bygga en hemsida och finnas på sociala medier så kommer kunderna att komma till dem i en strid ström. Det är en osanning!!! När du bygger upp en hemsida och din närvaro på sociala medier, måste du marknadsföra dig. Du måste alltid och kontinuerligt marknadsföra ditt företag hela tiden varje vecka varje månad även då du har fullt med kunder. Jag vågar säga att nästan 90% av befolkningen som startar företag vill marknadsföra sin verksamhet till alla. De är rädda för att peka ut en viss grupp eller ett fåtal grupper av människor av rädsla att misslyckas med sin försäljning, vilket faktiskt innebär att äventyra sin ekonomiska trygghet inom företag. Sanningen är att marknadsföra till alla är slöseri med kraft och i slutändan kommer det att skapa mer huvudvärk och krångel för dig och det kommer att tömma din plånbok i processen. Verkligheten är att du inte ska (och bör inte ens försöka) marknadsföra dig mot alla. Detta är anledningen till att identifiera din målgrupp och din idealkund är ett så viktigt steg i planeringen av ditt företag. Hitta din idealkund.

6 Marknadsföring till människor som faktiskt vill ha vad du har att erbjuda bör vara ditt mål. Kan du föreställa dig hur frustrerande och tidsödande det skulle vara att marknadsföra sig till en grupp människor som har noll intresse för vad ditt företag erbjuder? Så hur ska vi tillammans börja skapa din målgrupp? Målet är att lista ut vem/vilka dina produkter och tjänster kommer att tjäna bäst hos. Låt oss lista ut. F: Vilka produkter/tjänster erbjuder ditt företag? F: Vad är syftet med dina produkter/tjänster? F: Uppfyller dina produkter/tjänster ett behov eller är det en lyxservice? F: Är dina produkter/tjänster unika på marknaden? F: Är dina produkter/tjänster liknande någon annans? Hur sticker dina produkter/tjänster ut på marknaden? F: Är dina produkter lokala eller riktar de sig till hela välden? Allt om dina produkter och tjänster Vilket resultat kan dina kunder förvänta sig få då de köper av dig? S: S: S: S: S: S:

7 Det är så spännande med entreprenörskap men en sak som snabbt kan förstöra ditt arbete med företaget är de som inte är dina idealkunder. Därför är det så viktigt att lista ut idealkunderna först. OBS: Människor köper inte baserat på vad de behöver. Det är deras VILL HA som motiverar dem att öppna sina plånböcker och köpa! (Exempel: idealkund behov är att göra ett oljebyte på sin bil, men det hon verkligen vill ha är ett par nya märkesskor, så hon väjer bort ett oljebyte och lyxar till sina fötter istället. (Är du med??) Det är därför vi behöver samla in några uppgifter. Exempel på dina klienter/kunder? Tjej 20 årsåldern som bor i en storstad som Stockholm eller Göteborg som lever ett inneliv och är vegetarian, gillar att träffa vänner, shoppa. En benledig kvinna i åldern 28-42år som inte har någon direkt utbildning men som vill starta eget företag för att kunna vara hemma med sina barn längre. En kvinnlig advokat med privat praktik, inriktade enbart på att arbeta med miljö vänliga företag som har varit i branschen under 10 år. En ensamstående mamma i 30 'och 40 årsåldern som vill bygga upp en bättre framtid för sina barn och en bättre livskvalitet Medelstora tekniska företag med en årlig omsättning på över 10 milj. som oftast arbetar mot kommuner Kön Har ett problem DIN Budskap Kontakt nät Yrke Ålder Behöver en lösningar KUND Geografisk plats Intressen

8 Kundprofil hjälp. Fakta om din idealkund: Hur ser ser din idealkund ut? Ålder: Hur gammal är han/hon? Kön: Kvinna/Man? Civiltillstånd: Gift, sambo, ensamstående? Barn: 1,2,3 eller fler? Utbildning: Högstadiet, Gymnasium, Högskola, Universitet? Anställning: Vad arbetar/arbetade de med? Inkomst: Hur mycket tjänar de? Lokalisering: Var bor hon/han Värderingar: Vad bryr de sig om? Vad värdesätter de? Önskan: Vad vill de få ut av livet? Rädsla: Vad håller dem uppe nattetid? Vad är deras största farhågor dagtid? Intressen: Vad har de för intressen? Vad gillar de att göra?

9 Vad står ditt företag för egentligen? När du möter någon som frågar dig vad ditt företag handlar om, vad säger du då? De flesta företagare kommer att börja rabbla alla de tjänster de tillhandahåller till sina kunder. Jag vet det för det var exakt vad jag gjorde när jag var en ung entreprenör. Även om det kan verka som det är just det du bör säga när någon frågar, men det är det inte. Inte för att det är skadligt för någon eller kommer få världen att gå under, utan det kan leda till att du missar chansen att belysa hur ditt företag kan hjälpa en potentiell kund. Låt mig förklara. När du svarar på frågan genom att lista de tjänster du erbjuder, som i själva verket är det enda du gör. rabblar en lista över de saker du gör. Om du verkligen vill bli effektivare och väcka ett verkligt intresse för personen som ställt frågan, behöver du tala om de problem som du har lösningen på. Du måste förstå vad ditt företag verkligen säljer och gissa vad, det är mer än en lista över tjänster. Säg efter mig: MITT FÖRETAG TILLHANDAHÅLLER LÖSNINGAR AV DE PROBLEM MINA KLIENTER/KUNDER HAR. Istället för att lista de tjänster du tillhandahåller när någon frågar dig vad du gör, försök berätta hur du hjälper dina klienter och kunder. Till exempel: Potentiell kund: Vad arbetar du med? Jag hjälper revisorer att odla sin kundbas genom att visa dem hur de kan genomföra effektivare marknadsföring och uppsökande arbete.

10 Beskriv kundens problem. Tänk på vad du gör i ditt företag, och skriva ner vilka typer av problem dina ideala kunder troligen står inför. Lista de problem som din kund kan uppleva: Att funderar på de problem dina idealkunder upplever är mycket viktigt. Eftersom du inte riktigt kan hjälpa dem, om dina produkter och tjänster inte är utformade för att ge dem verkliga lösningar på deras problem. Säg efter mig: MITT FÖRETAG TILLHANDAHÅLLER LÖSNINGAR AV DE PROBLEM MINA KLIENTER/KUNDER HAR. Nu när du har tänkt och noterat vad dina idealkunder kämpar med, kan du börja ta itu med hur du kommer att ge lösningar på deras problem. Dina kunders problem: Din lösning på deras problem.

11 Hur kommer du att tjäna pengar. Nu börjar vi komma ner till de praktiska detaljerna. Innan jag går vidare in i den här delen, låt mig bara säga följande, och jag vill att du verkligen ska låta detta sjunka in Det är inget fel med att tjäna pengar. Du startade ditt företag för att tjäna pengar. Om du har ett företag och inte tjänar pengar, så är det bara en hobby. Av någon anledning har vi kvinnor särskilt, en ton av skuld kring tjäna pengar i företag, men verksamheten är tänkt att generera en vinst, så omfamna det. Har ni tänkt på hur du ska göra en vinst från ditt företag? låt oss undersöka alla alternativ. Är du i en produkt-baserat företag som säljer materiella tillgångar (kläder, skönhet produkter, grytor, foder till sällskapsdjur, etc.) till konsumenter eller leverantörer? Är du en coach eller mentor som erbjuder coachingprogram för individer och grupper? Kommer du i ditt företag att skapa och sälja informations produkter? Kommer du i ditt företag att producera live-evenemang där du coachar eller föreläser för många? Är du i ett företag som planerar att sälja sina tjänster till ett annat företag? Är du i ett företag som planerar att arbeta med kommuner? Kommer du bygga ett medlemskap webbplats och göra en vinst på det? Har du en skola av något slag som genererar en vinst från undervisning eller kurs avgifter? Är ditt företag medlemskaps drivet (som en sammanslutning) som genererar vinster från medlemsavgifter?

12 Mind Map över Vinst Generatorer Tjäna pengar på?

13 En plan för framtiden Vi har kommit till den sista delen i denna steg till att finna dina idealkunder. Jag hoppas att du tagit del av alla lektioner och övningar och har hittat den klarhet som behövs för att framgångsrikt lansera ditt företag. Det finns en mycket viktig sak som vi måste gå över och det är en affärsplan. Jag pratar inte om den traditionella 1000-sidiga affärsplan, snarare en 1-3 sida affärsplan som omfattar följande: 1. Var ser du ditt företag under de kommande 3-5 åren? 2. Vad behöver du göra för att få ditt företag dit? 3. Planerar du att anställa? 4. Är detta är ett företag du kommer att sälja i framtiden? a)vid vilken tidpunkt kommer du överväga att sälja ditt företag? b) Föredrar du att? i. Förvärvas av ett annat företag? ii. Sälja till någon som delar samma vision du har för verksamheten? iii. Passera verksamheten vidare till dina barn? c) Vad är din exitstrategi? 5. Vill du bygga en livsstil? Ett företag du planerar att arbeta i för alltid? Jag vet att detta är mycket att tänka på, men svara på dessa frågor det bästa du kan och håll i åtanke, dina svar är inte permanent. Detta är ett arbetsdokument. Svara på grundval av vad du känner och tänker om ditt företag just nu. Förstå att saker kommer sannolikt att förändras och du kommer tillbaka för att revidera planen. Det är mycket bättre att ha en plan eller någon riktning för framtiden än ingenting för dina affärer.

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 3 Produkter som förverkligar visioner?

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 3 Produkter som förverkligar visioner? JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 3 Produkter som förverkligar visioner? Av: Jesper Lindén Många företagare startar upp verksamheter utan att egentligen fundera över

Läs mer

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 2 Vart är du på väg?

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 2 Vart är du på väg? JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 2 Vart är du på väg? Av: Jesper Lindén Den här delen i kursen Core Power är egentligen en påbyggnad och fördjupning av det som du tagit

Läs mer

Respirator-marknadsföring eller Tillväxt-marknadsföring!

Respirator-marknadsföring eller Tillväxt-marknadsföring! Om du inte inför de här teknikerna så fort som möjligt kommer du att vara helt rökt om några år, kanske snabbare än så. Dina smartare konkurrenter kommer att krossa dig totalt Respirator-marknadsföring

Läs mer

Marknadsföring på internet suger...

Marknadsföring på internet suger... Marknadsföring på internet suger... så varför inte ta den mest uppenbara vägen till fler kunder? Skriven av: Jesper Lindén affärscoach, författare, talare och marknadsförare på internet Om ungefär 10 min

Läs mer

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Introduktion Det finns mycket man kan göra för att lyckas på nätet och att skriva sökmotoroptimerade texter är definitivt en av de viktigare. I korta ordalag kan

Läs mer

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 4 Kunder som förverkligar visioner?

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 4 Kunder som förverkligar visioner? JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 4 Kunder som förverkligar visioner? Av: Jesper Lindén I den här delen kommer du att få lära känna den viktigaste personen i hela din

Läs mer

Tankar, idéer och tips inför det nya året

Tankar, idéer och tips inför det nya året Tankar, idéer och tips inför det nya året 2012 av Jesper Lindén Jesper Lindén Så här i början av ett nytt år är ofta det bästa läget att sätta sig ner och fundera på vilka förändringar man kan gör för

Läs mer

JAG, en ent rep renör?

JAG, en ent rep renör? Ef tersom det vi gjorde var okänt för de flesta så intresserade sig många för vad vi gjorde och blev nyfikna Tove West lund, ShapeUp Club JAG, en ent rep renör? Många inbillar sig att det är SVÅRT att

Läs mer

Internet of SALES. Skapa affärer och få fler kunder genom att förstå och utnyttja potentialen i digital marknadsföring och social försäljning

Internet of SALES. Skapa affärer och få fler kunder genom att förstå och utnyttja potentialen i digital marknadsföring och social försäljning Internet of SALES Skapa affärer och få fler kunder genom att förstå och utnyttja potentialen i digital marknadsföring och social försäljning Henrik Björklund ISBN 978 91 87093 63 0 Internet of Sales Soderpalm

Läs mer

Examensarbete VT-08 Butikschefsutbildningen

Examensarbete VT-08 Butikschefsutbildningen Examensarbete VT-08 Butikschefsutbildningen The Black Dahlia Camilla Sjöberg och Ingrid Ludvigson BC2 Textilhögskolan i Borås 2008-06-02 Med handledning av Martin Behre 1 Sammanfattning Svenskorna är kända

Läs mer

Egenskaper och företagande

Egenskaper och företagande 2. FÖRETAGAREN Introduktion Egenskaper och företagande 3 Synergi 3 Vad gör företaget? 5 Fördjupning Är du ett med din företagsidé? 8 Arbetsuppgifter 17 FÖRETAGAREN Introduktion Egenskaper och företagande

Läs mer

P R O D U K T E R S O M DU T J Ä N A R P E N G A R P Å D Y G N E T R U N T, Ä V E N N Ä R D U S O V E R...

P R O D U K T E R S O M DU T J Ä N A R P E N G A R P Å D Y G N E T R U N T, Ä V E N N Ä R D U S O V E R... P R O D U K T E R S O M DU T J Ä N A R P E N G A R P Å D Y G N E T R U N T, Ä V E N N Ä R D U S O V E R... JAG KOMMER HÄR ATT VISA DIG HUR DU TAR FRAM PRODUKTER ELLER TJÄNSTER SOM GENERERAR PENGAR UTAN

Läs mer

COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA

COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA Projektarbete Medieprogrammet Niklas Kurvinen, MP07, 2 Maj 2010 Innehållsförteckning Introduktion...3 Inledning...3 Syfte...3 Metod...3 Förarbete... 4-5 Planering...4

Läs mer

Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar.

Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar. Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar. Jag hoppas att boken ger dig nya perspektiv på hur du på bästa sätt kan ta vara

Läs mer

Livslång aktivism Hur förändra världen och samtidigt må bra

Livslång aktivism Hur förändra världen och samtidigt må bra Livslång aktivism Hur förändra världen och samtidigt må bra En översättning, tolkning och bearbetning av Hillary Rettigs bok The Lifelong Activist Malte Lindstam Innehållsförteckning: Förord...1 Introduktion...1

Läs mer

Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag

Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag www.kpmg.se Du vet bäst För oss på KPMG finns ingenting mer inspirerande än unga människor med spännande idéer. Vi vet hur det känns att vara där du är

Läs mer

Vad krävs för att bli en framgångsrik entreprenör?

Vad krävs för att bli en framgångsrik entreprenör? Fakulteten för ekonomi, kommunikation och IT Patrik Persson Tommy Andersson Vad krävs för att bli en framgångsrik entreprenör? What does it take to become a successful entrepreneur? Företagsekonomi C-uppsats

Läs mer

Modul 7 Att söka arbete Arbetsbok

Modul 7 Att söka arbete Arbetsbok Modul 7 Att söka arbete Arbetsbok Kindly reproduced from Foundations for Work project with permission from DiversityWorks (Project no 2012-1-GB2-LEO05-08201) Detta projekt medfinansieras av Europeiska

Läs mer

ATTRAHERA KUNDER 49 HEMLIGHETER TILL HUR DU BEHÅLLER OCH SKAFFAR DIG NYA KUNDER! VIVIANN LABBA

ATTRAHERA KUNDER 49 HEMLIGHETER TILL HUR DU BEHÅLLER OCH SKAFFAR DIG NYA KUNDER! VIVIANN LABBA ATTRAHERA KUNDER 49 HEMLIGHETER TILL HUR DU BEHÅLLER OCH SKAFFAR DIG NYA KUNDER! AV VIVIANN LABBA Attrahera Kunder! 1 2 ViviAnn Labba Agera Business Smart : Attrahera Kunder! 49 hemligheter till hur du

Läs mer

Hur ska Nacka leva sin. och mångfald?

Hur ska Nacka leva sin. och mångfald? SLUTRAPPORt Hur ska Nacka leva sin vision, öppenhet och mångfald Ungt inflytande 2014 SLUTRAPPORT Hur ska Nacka leva sin vision, öppenhet och mångfald? 1 Innehåll FÖRORD...2 BAKGRUND - EN LEVANDE STAD

Läs mer

Event Presentation Inledning Företaget Vemma Arbetsmodellen mer ingående Synen på arbete idag Why Egenföretagare Network Marketing

Event Presentation Inledning Företaget Vemma Arbetsmodellen mer ingående Synen på arbete idag Why Egenföretagare Network Marketing Event Presentation Inledning Välkommen Företag Inget sälj Företaget Vemma Formulan Produkterna Verve Jämförelse - Kort jämförelse mot andra varumärken Arbetsmodellen mer ingående Word of mouth Network

Läs mer

Lata marknadsföraren

Lata marknadsföraren Lata marknadsföraren *************************************************** * * * * Inre Cirkelns Månadsbrev 9, februari 2015 * * * * *************************************************** 9 tips för att lyckas

Läs mer

Fostrar vi verkligen entreprenörer i Sverige?

Fostrar vi verkligen entreprenörer i Sverige? Fostrar vi verkligen entreprenörer i Sverige? Den svenska nyhetssajten Realtid.se skrev i veckan att det råder stor internationell efterfrågan på svenska toppchefer. De vill visa att många svenska chefer

Läs mer

En skrift om vad som engagerar och motiverar oss. Drivkrafter. Att stimulera och stödja ideellt engagemang

En skrift om vad som engagerar och motiverar oss. Drivkrafter. Att stimulera och stödja ideellt engagemang En skrift om vad som engagerar och motiverar oss Drivkrafter 2 Inledning Vad driver volontärer att engagera sig ideellt? Och hur kan vi som volontärsamordnare skapa förutsättningar för volontären att upptäcka

Läs mer

Processledar manual. Landsbygd 2.0

Processledar manual. Landsbygd 2.0 Processledar manual Landsbygd 2.0 Inledning och tips Bilda grupper Börja med att placera deltagarna i grupper om ca 5-8 personer i varje. De som kommer från samma ort ska vara i samma grupp eftersom det

Läs mer

VIVI-ANNE SEGERTOFT FIA ERIXON ORDNING OCH REDA.

VIVI-ANNE SEGERTOFT FIA ERIXON ORDNING OCH REDA. VIVI-ANNE SEGERTOFT FIA ERIXON ORDNING OCH REDA. Överlevnadsguiden för dig som drar ner rullgardinen så fort någon säger budget, moms och ekonomistyrning, men ändå vill lyckas med ditt företag. PROLOG

Läs mer

Entreprenörskapets framgångsfaktorer:

Entreprenörskapets framgångsfaktorer: #2 2008 Entreprenörskapets framgångsfaktorer: Vad är det som gör att vissa lyckas starta företag och andra inte? Mikael Samuelsson Välkommen till E-spegeln 2 Första numret av E-spegeln handlade om hur

Läs mer

Rätt man på rätt plats Hur framgångsrik är du om 2 månader?

Rätt man på rätt plats Hur framgångsrik är du om 2 månader? Den här lilla rapporten kan innebära att DU om 1-2 månad har tagit ett större kliv mot dina drömmar än du gjort under det senaste året. Det som vi tar upp här är EXREMT viktigt för alla som driver en verksamhet

Läs mer

5 hemligheter om chefen och att få honom att göra som du vill.

5 hemligheter om chefen och att få honom att göra som du vill. e-bok från Henrik Persson 5 hemligheter om chefen och att få honom att göra som du vill. web: henrikpersson.nu email: henrikpersson@mac.com msn: hen-per@hotmail.com tel: 0739 32 30 49 Är det här verkligen

Läs mer

FÖRETAGENS UTMANINGAR INOM DIGITAL MARKNADSFÖRING 2014

FÖRETAGENS UTMANINGAR INOM DIGITAL MARKNADSFÖRING 2014 FÖRETAGENS UTMANINGAR INOM DIGITAL MARKNADSFÖRING 2014 UNDERSÖKNINGSMETOD Rapporten bygger i huvudsak på en undersökning som är genomförd av TNS Sifo på uppdrag av Eniro. Undersökningen, i form av telefonintervjuer,

Läs mer