Ungdomsarbetet i Spånga-Tensta

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ungdomsarbetet i Spånga-Tensta"

Transkript

1 Ungdomsarbetet i Spånga-Tensta

2 Våra ungas framtid är allas ansvar Barn och ungdomar inom Spånga-Tenstas stadsdel är en viktig och prioriterad grupp. Här bor drygt ungdomar i åldrarna 0 till 20 år. Ungdomarnas framtid och fritid är ett delat ansvar för alla som bor och verkar i vår stadsdel. Därför är det viktigt att vi alla tillsammans samarbetar i enighet för att skapa en trygg och innehållsrik uppväxtmiljö för våra ungdomar. Den här broschyren visar vad vi tillsammans kan erbjuda våra ungdomar i Spånga-Tensta. Många verksamheter har skapats efter en dialog med våra ungdomar eller med våra samverkansaktörer. Vi värnar om våra goda krafter i området och glädjs över det stora engagemang som finns i vår stadsdel. Det krävs en ständigt pågående dialog kring nya behov och en flexibilitet att förändra och utveckla våra ungdomsverksamheter i den snabbt förändrliga värld vi och våra ungdomar lever i. Maria Häggblom Stadsdelsdirektör, Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Vision: Samarbete i världsklass för ungdomars trygghet och framtidstro.

3 Vi samarbetar för ungdomars framtid Vi är många som arbetar med ungdomar i Spånga och Tensta. Vårt engagemang är stort oavsett uppdrag, förutsättning och bakgrund. Vi arbetar för Stockholms stad antingen som anställda eller som entreprenörer. En sak har vi gemensamt vi vill att ungdomar som växer upp här ska känna trygghet och framtidstro. Vi är också överens om att vi behöver samarbeta för ungdomarnas bästa. Idag samarbetar Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning med entreprenörerna Ad Acta Fritid och Stadsmissionen kring meningsfull fritid för ungdomar. Förvaltningen har tillsammans med entreprenörerna arbetat fram en gemensam vision och mål för samarbetet. Vårt mål är att arbeta kontinuerligt och förebyggande för att barn och unga ska uppleva trygghet, framtidstro och delaktighet.

4 Aktiviteter och platser för unga Sommarjobb Stadsdelsförvaltningen ordnar sommarjobb till ungdomar mellan år. Jobben bidrar till arbetslivserfarenhet för ungdomarna och skapar trygghet i området. gruppverksamheter. Allt efter eget initiativ. Vi har också en stor IT-sal där de kan spela spel eller få hjälp med läxorna. Café Mafé har öppet året runt torsdag-måndag. Café Mafé drivs idag på entreprenad av Stockholms stadsmission. Lov-aktiviteter Under loven anordnar vi och våra samarbetspartners en mängd aktiviteter. Förvaltningen samarbetar med Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning inför sommarlovet då en gemensam trycksak delas ut i alla skolor. Information om aktiviteterna finns i annonser, affischer och på stockholm.se. Fritidsgården Grottan Fritidsgården Grottan finns i Spånga gymnasium. Här finns bl.a. replokal och café. Grottan erbjuder meningsfull fritid för ungdomar i åldern år. Fritidsgården har öppet fem kvällar i veckan och på höstlov, påsklov och sportlov. Från Grottan utgår nattvandringar. Grottan drivs idag på entreprenad av Ad Acta Fritid. Fritidsgården Folkan Fritidsgården Folkan finns i Spånga Folkets hus. Här kan ungdomarna bl.a. baka eller laga mat. Folkan erbjuder meningsfull fritid för ungdomar i åldern år. Fritidsgården har öppet fyra kvällar i veckan och på höstlov, påsklov och sportlov. Folkan drivs idag på entreprenad av Ad Acta Fritid. Café Mafé i Blå Huset Café Mafé i Blå Huset i Tensta är en öppen mötesplats för unga människor i åldern år, där de kan spela biljard, pingis, fika, vara med och bedriva olika aktiviteter eller delta i Bromstens fritidsgård Här kan ungdomar titta på film, spela spel, läsa eller fika. Allt efter eget initiativ. Fritidsgården erbjuder meningsfull fritid för ungdomar i åldern år. Bromstens fritidsgård har öppet måndag, onsdag, torsdag och fredag. Särskilda öppettider gäller under lov och storhelger. Bromstens fritidsgård drivs idag på entreprenad av Stockholms stadsmission. Träffpunkt Hjulsta En mötesplats på kvällstid för ungdomar i åldern år i Hjulstaskolans lokaler. Träffpunkten har öppet måndag till lördag och erbjuder läxhjälp, aktiviteter och café. Trygg i Tensta (TiT) Trygg i Tensta är ett trygghets- och utvecklingsarbete som riktar sig till ungdomar mellan år. Deltagarna formulerar sina egna framtidsvisioner, söker kunskap, och ställs inför olika utmaningar. Genom arbetspraktik och trygghetsvandringar stärks framtidstron och självkänslan. Tensta against Crime (TAC) Tensta Against Crime är precis som TiT ett trygghets- och utvecklingsarbete men vänder sig till ungdomar mellan år. Ungdomarna deltar i coachande personliga utvecklingssamtal och övningar, studiebesök, aktiviteter och kurser. Positiv samvaro skapar goda resultat i skolan och ökad framtidstro.

5 Fältverksamhet och spontanidrott Stadsdelsförvaltningens fritidsfältare använder fritidsaktiviteter som verktyg. De söker upp grupper av ungdomar på dagar, kvällar samt vid helger och lov. Aktiviteter, utveckling och upplevelser är ledord i verksamheten för att uppmuntra till meningsfull och strukturerad fritid. I samarbete med andra aktörer erbjuds bl.a. drive-in-fotboll, lov-turneringar och idrottsledarutbildningar. Nydalsparken I Nydalsparken har förvaltningen utformat en yta för umgänge och spontanaktivitet. Här kommer även Sveriges första parkouranläggning att skapas under 2011 i samarbete med Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH. Parken har utvecklats i ett unikt samarbete mellan Trafikkontorets landskapsarkitekter, Idrottsförvaltningen, skolor, närliggande fastighetsägare, boende och externa intressenter. Parker, planer och parklekar I området finns ett 30-tal platser för spontanidrott som kulanplaner, fotbollsplaner, gräsytor och bouleplaner. Dessutom finns parklekarna Spånga by, Erikslund samt Soltunet som erbjuder öppen fritidsverksamhet med utomhusprofil. Fältförlagda socialsekreterare Förutom fritidsfältarna finns två fältförlagda socialsekreterare. De samarbetar med ungdomar, föräldrar, fritidsfältare, nattvandrare och andra goda krafter som bidrar till goda uppväxtvillkor för ungdomar. Nattvandrare I stadsdelen finns ett nätverk av nattvandrande vuxna. Nattvandringarna sker främst på fredags- och lördagskvällar. Nätverkets nav är fältassistenterna och fritidsgårdarna med gott stöd av närpolisen. Till nattvandringen kan föreningar, föräldrar och andra intresserade vuxna anmäla sig utifrån sitt eget intresse och möjlighet att delta i trygghetsarbetet. Nattvandringar är en del av stadsdelsförvaltningens brottsförebyggande arbete dit också Grannstöd och Grannsamverkan hör. Verksamheter som andra aktörer ansvarar för: Tensta Community Center (TCC) TCC erbjuder eleverna vid Tensta gymnasium en frivillig förlängning av skoldagen med: läxhjälp, inspelningsstudio, danskurser, elevdrivet café och ledarkurser m.m. Allt för att ge ungdomarna goda förutsättningarna att nå sina mål i livet. TCC har funnits sedan hösten 2008 och lockar ungefär 250 ungdomar per vecka. SALUT Här får elever en andra chans att återuppta studierna eller läsa in sina betyg. Arbetsformerna är individualiserade och försöker att ta hänsyn till elevens hela livssituation och potential. SALUT har plats för 60 elever och är en del av Ross Tensta Gymnasium. Kulturskolan i Blå Huset Kulturskolan drivs av Kulturförvaltningen i Stockholms stad och erbjuder barn och unga att utveckla sina konstnärliga sidor genom bl.a. musik, dans, teater samt bild och form. Barn och unga utövar och skapar kultur och fritidsverksamheter i både spontana och organiserade former. ur nämndens verksamhetsplan

6 SamTidigt FörSt vår modell för samverkan för unga i riskzon En del barn och unga behöver lite mer stöd från oss vuxna. För att skapa framtidstro och trygghet hos dessa ungdomar har förvaltningen skapat en modell för samverkan. Modellen heter SamTidigt FörSt och står för Samverkan, Tidigt, Förtroendefullt och Strukturerat. Stadsdelsförvaltningen har sedan 2008 använt sin modell för samverkan för att långsiktigt arbeta med förebyggande åtgärder för barn och unga som far illa eller befinner sig i riskzon. Vid varje skola finns en kontaktgrupp som består av representanter från skola, förskola, socialtjänst, fritid och polis för att öka kunskapen om ungas livssituation i SpångaTensta.

7 Boende, besökare och verksamma inom Spånga-Tensta upplever området som attraktivt, välskött och tryggt. ur nämndens verksamhetsplan Goda krafter För att skapa trygghet och delaktighet behövs inte bara Stockholms stad och andra myndigheter utan också engagerade medborgare. Utgångspunkten för oss är därför att ta tillvara de goda krafter som finns. Här är exempel på föreningar och andra som fortlöpande engagerar sig för att skapa delaktighet och en känsla av sammanhang för unga i Spånga-Tensta: 4H - aktiviteter året om i Spånga by och på Hästa gård Biblioteket i Tensta - läxhjälp m.m. Eggeby gård - lovaktiviteter Hela människan - läxhjälp, nattvandring Idol Tensta - talangjakt i samband med Tensta Marknad Järva rent och snyggt - sommarjobb Järva-andan - ungdomars trygghet och framtid Livstycket - Tenstastaycket verksamhet för unga, lovaktiviteter Love Tensta - Sveriges första hoppförmedling Naturskyddsföreningen - lovaktiviteter Somaliska Föräldra- och modersmålsföreningen - läxhjälp, lovaktiviteter, kollo Spånga Blåband - ordinarie veckoverksamhet, lovaktiviteter Spånga IS Fotboll - fotbollsklubb med 80 lag Spånga församling - öppen kvällsverksamhet, ungdomsläger, körer m.m. Spånga Scoutkår - arrangerar aktiviteter hela året för ca 350 medlemmar Tensta Basket - basketklubb med 40 lag Tensta Boxningsklubb - anordnar träning för killar, tjejer, nybörjare och tävlingsboxare Tensta konsthall - lovaktiviteter Tensta Marknad - engagerar ungdomar som värdar under marknaden Tensta sim- och idrottshall - lovaktiviteter m.m. Verdandi - öppen fritidsverksamhet för hela familjen, hela veckan Även andra aktörer än ovanstående bidrar till ungdomars fritid i Spånga-Tensta både genom enstaka och återkommande aktiviteter.

8 Samverkansarbetet tar till vara väl fungerande arbetssätt och metoder samt provar och utvecklar nya arbetsmodeller. ur nämndens verksamhetsplan Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Box Spånga Tfn, växeln:

Begäran om uppdrag att upphandla driften av ungdomsverksamheterna i Blå huset och

Begäran om uppdrag att upphandla driften av ungdomsverksamheterna i Blå huset och SPÅNGA-TESTA STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR FÖRSKOLA, FRITID OCH FUNKTIONSHINDER TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2009-02-05 Handläggare: Anica Hjulström Telefon: 508 03 433 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd

Läs mer

Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2013

Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2013 Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2013 1. Somaliska Föräldrar och modersmålsföreningen, SFMF Föreningens syfte är att i samarbete med föräldrar och skola verka för att somaliska

Läs mer

Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2012

Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2012 Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2012 1. Somaliska Föräldrar och modersmålsföreningen, SFMF Föreningens syfte är att i samarbete med föräldrar och skola verka för att somaliska

Läs mer

Protokoll från lokala brottsförebyggande rådet

Protokoll från lokala brottsförebyggande rådet SPÅNGA-TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR FÖRS KOLA, FRITID OCH PRE VENTION PROTOKOLL SID 1 (6) 2012-02-13 Handläggare: Michael Frejd Telefon: 08-508 03 254 Protokoll från lokala brottsförebyggande

Läs mer

Kompletterande beskrivning av planerade utvecklingsinsatser i Spånga-Tensta 2013

Kompletterande beskrivning av planerade utvecklingsinsatser i Spånga-Tensta 2013 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING STRATEGISKA STABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2013-05-06 Handläggare: Eva-Britt Leander Telefon: 08-508 03 000 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Kompletterande beskrivning

Läs mer

Föreningsbidrag 2012 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND. Handläggare: Ida Malmborg Telefon: Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd

Föreningsbidrag 2012 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND. Handläggare: Ida Malmborg Telefon: Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND STRATEGISKA STABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 5-72/2012 SID 1 (2) 2012-04-25 Handläggare: Ida Malmborg Telefon: 508 03 083 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Förvaltningens förslag

Läs mer

Föreningsbidrag sammanställning av inkomna ansökningar

Föreningsbidrag sammanställning av inkomna ansökningar Föreningsbidrag 2016 - sammanställning av inkomna ansökningar Nedan presenteras samtliga föreningar som har ansökt om föreningsbidrag för verksamhetsåret 2016. Först listas de 22 föreningar som föreslås

Läs mer

Stadsdel Spånga-Tensta

Stadsdel Spånga-Tensta Stadsdel Spånga-Tensta När Angel närmar sig Järvafältet ser han folk strömma till. På gräsplanen under Hjulstavägens höga viadukt står bilar parkerade och hela tiden rullar fler in. Ut kliver familjer,

Läs mer

Tillsammans skapar vi trygghet i Biskopsgården

Tillsammans skapar vi trygghet i Biskopsgården Tillsammans skapar vi trygghet i Biskopsgården Detta gör Stadsdelsförvaltningen Västra Hisingen för att skapa trygghet Den 16 september ordnade förvaltningen ett öppet möte om trygghet efter skottlossningarna

Läs mer

Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kronor.

Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kronor. Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2014 1. Tensta kvinno- och tjejjour Föreningens verksamhet riktar sig till kvinnor och flickor som är eller har varit utsatta för våld. Målet

Läs mer

Föreningsbidrag 2016

Föreningsbidrag 2016 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND Stöd och Processer Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2015-11-16 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Föreningsbidrag 2016 Förvaltningens förslag till beslut Spånga-Tensta stadsdelsnämnd

Läs mer

Stadsdel Hägersten. Ur Medan regnbågen bleknar av Peter Pohl

Stadsdel Hägersten. Ur Medan regnbågen bleknar av Peter Pohl Stadsdel Hägersten Jag har en tam kråka, berättade jag. Den vill jag se! Sa Sanna. Vi hade samma hemväg en bit utmed Slättgårdsvägen. Det brukade hinna bli lite prat, innan vi skildes åt vid trapporna

Läs mer

Stadsdel Rinkeby. Ur Smitvarning av Hans Olsson

Stadsdel Rinkeby. Ur Smitvarning av Hans Olsson Stadsdel Rinkeby Gitarrerna kastar ut sin längtan. Och där ligger den framför hans fötter. Övergiven, väntar förgäves på att nån ska ta hand om den. Han kan inte vara kvar. Han rusar bort mot den andra

Läs mer

Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2016

Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2016 Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2016 1. Grekiska föreningen Grekiska föreningen är en förening som har som mål att vara ett stöd för sina medlemmar. Man anordnar även svenskundervisning

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN LOKALA BROTTSFÖREBYGGANDE RÅDET SPÅNGA- TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING

PROTOKOLL FRÅN LOKALA BROTTSFÖREBYGGANDE RÅDET SPÅNGA- TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING SPÅNGA-TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR FÖRS KOLA, FRITID OCH PRE VENTION DNR 1.1-104/2012 SID 1 (5) 2013-02-12 HANDLÄGGARE : MARIA E DIN TELEFON: 08-508 03 15 8 PROTOKOLL FRÅN LOKALA BROTTSFÖREBYGGANDE

Läs mer

UTVECKLING AV TENSTA 4H SOM MÖTESPLATS

UTVECKLING AV TENSTA 4H SOM MÖTESPLATS UTVECKLING AV TENSTA 4H SOM MÖTESPLATS FÖR UNGA TJEJER, SPONTAN IDROTT FUNKTIONSHINDRADE BARN OCH UNGDOMAR HUVUD- kunskap HJÄRTA- medkänsla HAND- lära genom att göra HÄLSA- sunt och naturligt S T O C K

Läs mer

Svar på skrivelser om ungdomsproblem Älvsjö

Svar på skrivelser om ungdomsproblem Älvsjö ÄLVSJÖ STADSDELSFÖRVALTNING VERKSAMHETSOMRÅDE BA RN, UNGDOM OCH VUXNA TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1.6305-2012 SID 1 (6) 2012-11-15 Handläggare: Madeleine Hagerth Telefon: 08-508 21 051 Till Älvsjö stadsdelsnämnd

Läs mer

RINKEBY-KISTA STADSDELSFÖRVALTNING. Angående Upprustning, bemanning och beredskap i våra fritidsverksamheter

RINKEBY-KISTA STADSDELSFÖRVALTNING. Angående Upprustning, bemanning och beredskap i våra fritidsverksamheter RINKEBY-KISTA STADSDELSFÖRVALTNING FÖREBYGGANDE UNGDOMS INSATSER OCH MEDBORG ARSERVICE TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1.6.-821-2011 SID 1 (6) 2012-04-04 SDN 2012-04-19 Handläggare: Christina Hermansson Telefon:

Läs mer

Verksamhetsplan för. Fritidsgården. Vävaren. Verksamhetsplan för fritidsgården Vävaren 2013

Verksamhetsplan för. Fritidsgården. Vävaren. Verksamhetsplan för fritidsgården Vävaren 2013 Verksamhetsplan för Fritidsgården Vävaren 2013 Verksamhetsplan för fritidsgården Vävaren 2013 Introduktion Vävaren har funnits som fritidsgård sedan starten 1996. Strömsbro IF driver gården som ligger

Läs mer

Föreningsbidrag 2016

Föreningsbidrag 2016 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND Stöd och Processer Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2016-01-12 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Föreningsbidrag 2016 Förvaltningens förslag till beslut Spånga-Tensta stadsdelsnämnd

Läs mer

Projekt: Integration i Andersberg 2019

Projekt: Integration i Andersberg 2019 Projekt: Integration i Andersberg 2019 För projekt Integration i Andersberg har vi sökt och fått pengar från Kommunstyrelsen sedan 2010. Under åren som gått har stadsdelen förändrats med fler och fler

Läs mer

Bygg en ny ungdomsgård i Rinkeby Skrivelse av Carin Jämtin och Roger Mogert (båda S)

Bygg en ny ungdomsgård i Rinkeby Skrivelse av Carin Jämtin och Roger Mogert (båda S) PM 2013: RI (Dnr 324-1959/2010) Bygg en ny ungdomsgård i Rinkeby Skrivelse av Carin Jämtin och Roger Mogert (båda S) Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande. Skrivelse av Carin

Läs mer

Förlängning av överenskommelser med föreningar om öppna verksamheter

Förlängning av överenskommelser med föreningar om öppna verksamheter 2017-10-09 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE Dnr FRN 2017/123 Fritidsnämnden Förlängning av överenskommelser med föreningar om öppna verksamheter 2018-2019 Förslag till beslut 1. Fritidsnämnden beslutar att förlänga

Läs mer

Kommunfullmäktiges strategiska område inspirerande livsmiljö 2016

Kommunfullmäktiges strategiska område inspirerande livsmiljö 2016 Fritids- och kulturförvaltningen Nämndsekreterare/utvecklare, Pernilla Larsson 0589-874 62, 073-765 74 62 pernilla.larsson@arboga.se Datum 2015-11-12 1 (6) Mål och mått 2015/2016 Kommunfullmäktiges strategiska

Läs mer

Återrapportering av ekonomiskt stöd till lokalt brottsförebyggande projekt

Återrapportering av ekonomiskt stöd till lokalt brottsförebyggande projekt Återrapportering av ekonomiskt stöd till lokalt brottsförebyggande projekt Det sker mycket brottsförebyggande arbete runtom i landet, både som projekt och i den löpande verksamheten. Några av dessa insatser

Läs mer

Fritidsklubben Grottan. Fagersjöskolan Höst och vårterminen 2017/2018. Roligare att leka tillsammans! Eller hur?

Fritidsklubben Grottan. Fagersjöskolan Höst och vårterminen 2017/2018. Roligare att leka tillsammans! Eller hur? Fritidsklubben Grottan Fagersjöskolan Höst och vårterminen 2017/2018 Roligare att leka tillsammans! Eller hur? E-post: Information om Fritidsklubben Grottan för årskurs 4 6 Grottan är Fagersjöskolans mellanstadieklubb.

Läs mer

Inrättande av lärandecenter och mötesplats i nytt folkbibliotek i Hässelby gård

Inrättande av lärandecenter och mötesplats i nytt folkbibliotek i Hässelby gård HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING KULTURFÖRVALTNINGEN Handläggare SDF: Hans Peters Telefon: 08-508 04 016 Handläggare Kulturförvaltningen: Elisabeth Aldstedt Telefon: 08-508 31 113 TJÄNSTEUTLÅTANDE

Läs mer

Verksamhetsplan för Hässlehus fritidsgård 2011.

Verksamhetsplan för Hässlehus fritidsgård 2011. Verksamhetsplan för Hässlehus fritidsgård 2011. Verksamhetsbeskrivning Hässlehus fritidsgård är centralt placerad vid Hässletorg. Fritidsgården delar lokaler med kommundelens bibliotek. Fritidsgården ansvarar

Läs mer

Sammanträde Torsdagen den 2 februari 2017 klockan 18:00 Spånga Folkan, Spångavägen 353

Sammanträde Torsdagen den 2 februari 2017 klockan 18:00 Spånga Folkan, Spångavägen 353 Spånga-Tensta stadsdelsnämnd 2 februari 2017 Sammanträde Torsdagen den 2 februari 2017 klockan 18:00 Spånga Folkan, Spångavägen 353 Öppet forum Sammanträdet inleds kl. 18.00 med öppet forum och information

Läs mer

Multifunktionella anläggningar och miljöer för idrott och kultur

Multifunktionella anläggningar och miljöer för idrott och kultur Multifunktionella anläggningar och miljöer för idrott och kultur Sophie Dahlberg, Stockholms Stad, Idrottsförvaltningen Klas Eriksson, AIX Arkitekter AB Stadsdelen Skärholmen Del av miljonprogrammet som

Läs mer

Stadsdel Älvsjö. Ur Liljekonvaljekungen av Ylva Eggehorn

Stadsdel Älvsjö. Ur Liljekonvaljekungen av Ylva Eggehorn Stadsdel Älvsjö Nu bodde vi på Svartlösavägen och jag borde gå i Herrängens skola som låg närmast, men av någon outgrundlig anledning bestämde skolbyråkratin att jag skulle börja i Kråkslottet. Långbrodals

Läs mer

VERKSAMHETS BERÄTTELSE 2015

VERKSAMHETS BERÄTTELSE 2015 VERKSAMHETS BERÄTTELSE 2015 INLEDNING Neutral ungdom är en idrotts- och kulturförening i norra Biskopsgården. Verksamheten omfattar allt från läxhjälp till filmvisningar, samhällsinformation och olika

Läs mer

Strategi för kulturverksamheten i Blå Huset

Strategi för kulturverksamheten i Blå Huset Sida 1 (5) 2016-05-09 Handläggare Susanne Lundström 08-508 033 60 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Strategi för kulturverksamheten i Blå Huset Förvaltningens förslag till beslut Stadsdelsnämnden beslutar

Läs mer

Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 3 2015. Bilder från sommarens utflykter Allt om höstens aktiviteter

Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 3 2015. Bilder från sommarens utflykter Allt om höstens aktiviteter Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 3 2015 Bilder från sommarens utflykter Allt om höstens aktiviteter VALHALLAVÄGEN 38s 10 SÖRBYVÄGEN ÖPPETTIDER FÖR VÅRA LOKALER VALHALLAVÄGEN

Läs mer

Brottsförebyggande arbete i Enskede-Årsta- Vantör

Brottsförebyggande arbete i Enskede-Årsta- Vantör ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖR STADSDELDFÖRVALTNING INDIVID- OCH FAMILJ TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (4) 2012-08-27 Handläggare: Britt Widell Telefon: 08-508 14 476 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Brottsförebyggande

Läs mer

S K V A L I T E T S G A R A N T I

S K V A L I T E T S G A R A N T I Sid 1 (4) Fritidsgården Hörnet Vi erbjuder: Trygghet, inflytande och utvecklande aktiviteter Fritidsgården Hörnet är belägen i Gubbängsskolan i närheten av Gubbängens centrum. Gården ligger i ett av skolans

Läs mer

Förlängning av överenskommelser med föreningar om öppna verksamheter 2015

Förlängning av överenskommelser med föreningar om öppna verksamheter 2015 2014-11-26 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE FRN 2014/ Fritidsnämnden Förlängning av överenskommelser med föreningar om öppna verksamheter 2015 Förslag till beslut 1. Fritidsnämnden beslutar att förlänga tidigare

Läs mer

Bidrag till föreningar med barn- och ungdomsverksamhet samt till kultur våren 2008

Bidrag till föreningar med barn- och ungdomsverksamhet samt till kultur våren 2008 ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (8) 2008-04-22 Handläggare: Agneta Stenborg Telefon: 076-12 20 099 Monica Verne Telefon: 076-12 20 201 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Förlängning av överenskommelser med föreningar om öppna verksamheter 2017

Förlängning av överenskommelser med föreningar om öppna verksamheter 2017 2016-11-21 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE Dnr FRN 2016/146 Fritidsnämnden Förlängning av överenskommelser med föreningar om öppna verksamheter 2017 Förslag till beslut 1. Fritidsnämnden beslutar att förlänga tidigare

Läs mer

Kvalitetskrav Fritidsgårdar

Kvalitetskrav Fritidsgårdar Kvalitetskrav Fritidsgårdar Barn- och utbildningsnämnden 2016-01-27 Dnr: 185-2016 KVALITETSKRAV BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Innehållsförteckning Sida 1 Gemensamma rutiner och administrativa system Avvikelser

Läs mer

Rapport Fritidsvanundersökning i samarbete med Attention

Rapport Fritidsvanundersökning i samarbete med Attention 2014-02-06 1 (7) Rapport FRN 2014/56 Fritidsnämnden Rapport Fritidsvanundersökning i samarbete med Attention Bakgrund En enkätundersökning i samarbete med Attention Nackas har genomförts under hösten 2013.

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Uppföljning medborgarlöfte 2017

Uppföljning medborgarlöfte 2017 Uppföljning medborgarlöfte 2017 Löfte Aktiviteter 2017 1. Kommunen och polisen ska utveckla samverkan med civilsamhället och övriga aktörer. 2. Kommunen och polisen ska utveckla arbetet med trygghetsvandringar,

Läs mer

Sommarjobb Svarstid v Utskickade enkäter Antal svarande Svarsfrekvens 51,4 % Undersökningen genomfördes för andra året i rad

Sommarjobb Svarstid v Utskickade enkäter Antal svarande Svarsfrekvens 51,4 % Undersökningen genomfördes för andra året i rad Sommarjobb 2012 Svarstid v 39-44 Utskickade enkäter 4984 Antal svarande 2562 51,4 % Undersökningen genomfördes för andra året i rad 2011 var det 3185 svarande Ange din ålder A. 15 22 6,5 B. 16 117 34,3

Läs mer

Sommarjobb Svarstid v Utskickade enkäter Antal svarande Svarsfrekvens 51,4 % Undersökningen genomfördes för andra året i rad

Sommarjobb Svarstid v Utskickade enkäter Antal svarande Svarsfrekvens 51,4 % Undersökningen genomfördes för andra året i rad Sommarjobb 2012 Svarstid v 39-44 Utskickade enkäter 4984 Antal svarande 2562 51,4 % Undersökningen genomfördes för andra året i rad 2011 var det 3185 svarande Ange din ålder A. 15 9 4,6 B. 16 53 27,2 C.

Läs mer

Zebrans Fritidsgård Bergby. Helges Aktivitetshus Andersberg Centrum

Zebrans Fritidsgård Bergby. Helges Aktivitetshus Andersberg Centrum FRITIDSGÅRDAR GÄVLE KOMMUN HELGES Andersberg ZEBRAN Bergby LEGENDEN Bomhus BRYNJAN Brynäs KNOPPEN Forsbacka FUBB Hedesunda VÄVAREN Strömsbro TREFFEN Sätra SOFFAN Valbo Helges Aktivitetshus Andersberg Centrum

Läs mer

Stadsdel Farsta. Ur En lycklig tjuv om natten av Tony Samuelsson

Stadsdel Farsta. Ur En lycklig tjuv om natten av Tony Samuelsson Stadsdel Farsta Och mitt i denna sjö sågs en liten landtunga skjuta ut Farsta-näset med kolonistugor, camping, småvägar och elupplysta terrängspår som jag kände till varenda meter av. William och jag,

Läs mer

Projektansökan för utveckling/anpassning av Hagsätra fritidsgårds café för åldersgruppen år.

Projektansökan för utveckling/anpassning av Hagsätra fritidsgårds café för åldersgruppen år. Bilaga 1 Projektansökan för utveckling/anpassning av Hagsätra fritidsgårds café för åldersgruppen 16 19 år. Bakgrund Behovet och efterfrågan av ett ungdomscafé har funnits under många år. Frågan har aktualiserats

Läs mer

Föreningsbidrag 2010 för Barn och Ungdom

Föreningsbidrag 2010 för Barn och Ungdom ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING FÖRSKOLA OCH FRITID SID 1 (6) 2010-10-11 Handläggare: Agneta Stenborg Telefon: 076 12 90 199 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Förvaltningens förslag

Läs mer

Medborgarmöte Vårberg

Medborgarmöte Vårberg Skärholmens stadsdelsförvaltning Minnesanteckningar Sida 1 (5) 2016-04-12 I panelen satt denna gång: Lorena Delgado, stadsdelsnämnden ordförande, Sara Heppling Trygg, tillförordnad avdelningschef Stadsutveckling,

Läs mer

Verksamhet v.25 v.26 v.27 v.28 v.29 v.30 v.31 v.32 v.33 Reactor Öppet Öppet Öppet Öppet Öppet Öppet Öppet Öppet Ung08 i City. Öppet.

Verksamhet v.25 v.26 v.27 v.28 v.29 v.30 v.31 v.32 v.33 Reactor Öppet Öppet Öppet Öppet Öppet Öppet Öppet Öppet Ung08 i City. Öppet. Sommarplanering Rinkeby-Kista 2007 Ungdomsverksamheter Sid 1 (6) Verksamhet v.25 v.26 v.27 v.28 v.29 v.30 v.31 v.32 v.33 Reactor Ung08 i City Akalla Husby Kista KFUMgården Gula Gården Husby Ungdomens Hus

Läs mer

Stadsdel Vantör. Ur antologin Korsvägar - röster om förortskultur av Joakim Thåström

Stadsdel Vantör. Ur antologin Korsvägar - röster om förortskultur av Joakim Thåström Stadsdel Vantör Vi startade Kulturhuset eller föreningen Oasen där ute i Rågsved. Vi var väl driftiga på vissa plan för att vi var så uttråkade. Det fanns en ungdomsgård men det räckte inte så vi började

Läs mer

Operativa mål/aktiviteter:

Operativa mål/aktiviteter: Stadsdelsvärdar Stadsdelsvärdarnas huvuduppdrag är att öka tryggheten i Rosengård och verka för ökad medborgarservice samt egenansvar både avseende den fysiska och den sociala miljön. Genom att dagligen

Läs mer

Ansökan om verksamhets-/föreningsbidrag för 2006

Ansökan om verksamhets-/föreningsbidrag för 2006 Information och IT Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Handläggare: Per Linde Tfn: 508 03 053 Tjänsteutlåtande Sid 1 (6) 2006-02-16 Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Ansökan om verksamhets-/föreningsbidrag för

Läs mer

Protokoll från Lokala Brottsförebyggande Rådet Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning 14-01-24

Protokoll från Lokala Brottsförebyggande Rådet Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning 14-01-24 Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Protokoll Sida 1 (5) 2014-01-27 Protokoll från Lokala Brottsförebyggande Rådet Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning 14-01-24 Närvarande Ann-Katrin Åslund, ordförande Spånga-Tensta

Läs mer

Antaget av kommunfullmäktige 2004-11-25, 183 PROGRAM FÖR BARN- OCH UNGDOMSKULTUREN I VÄRNAMO KOMMUN

Antaget av kommunfullmäktige 2004-11-25, 183 PROGRAM FÖR BARN- OCH UNGDOMSKULTUREN I VÄRNAMO KOMMUN PROGRAM FÖR BARN- OCH UNGDOMSKULTUREN I VÄRNAMO KOMMUN Värnamo kommun ska genom sin egen verksamhet och genom stöd till föreningslivet verka för en allsidig och rik kulturverksamhet för barn och ungdom

Läs mer

Del 1. Frågor om dig, din familj och ditt boende. 1. Är du. 2. I vilken skola gå du i? 3. Vilken årskurs går du i? 4. Hur bor du?

Del 1. Frågor om dig, din familj och ditt boende. 1. Är du. 2. I vilken skola gå du i? 3. Vilken årskurs går du i? 4. Hur bor du? Del 1 Frågor om dig, din familj och ditt boende. 1. Är du Tjej Kille 2. I vilken skola gå du i? Duveholmsgymnasiet Lindengymnasiet Ellwynska skolan 3. Vilken årskurs går du i? Årskurs 2 i gymnasiet, NV

Läs mer

Inledning. Idrott. Vi är glada över att under 2018 så har vi lyckats engagera 65 personer varje vecka i vår idrottsverksamhet i åldrarna 7-28 år.

Inledning. Idrott. Vi är glada över att under 2018 så har vi lyckats engagera 65 personer varje vecka i vår idrottsverksamhet i åldrarna 7-28 år. 1 Inledning I Seveds Förening möts ungdomar och framtidens visionärer där vi arbetar för ungas utveckling. Seveds Förening är en ideell förening som vill ge ungdomar möjligheten att driva egna projekt,

Läs mer

Framtid 2015. Kultur- och fritidsförvaltningen

Framtid 2015. Kultur- och fritidsförvaltningen Ett aktivt liv, där både kropp och själ får sitt, är bra för hälsan och välbefinnandet. Vi inom kultur och fritid arbetar för att skapa förutsättningarna. Kultur- och fritidsförvaltningen Till dig som

Läs mer

Västerortspolisen informerar:

Västerortspolisen informerar: Polismyndigheten i Stockholms län 2013-04-17 Västerorts polismästardistrikt Information Västerortspolisen informerar: Brottsförebyggande projekt mot inbrott i Södra Järva Sedan i början av 2012 har Polisen

Läs mer

Stadsdelsförnyelse i Spånga-Tensta, arbetsgruppernas förslag, samverkansgruppens beslut och stadsdelsförvaltningens förslag

Stadsdelsförnyelse i Spånga-Tensta, arbetsgruppernas förslag, samverkansgruppens beslut och stadsdelsförvaltningens förslag Avdelningen för kansli och medborgarkontor Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Handläggare: Per-Eric S. Siljestam och Sirpa Alho Tfn: 508 03 276, 508 03 445 Tjänsteutlåtande Sid 1 (5) 2006-03-02 Dnr 232/06

Läs mer

1.Syfte och Mål 2.Målgruppen 3. Upplevelser hos målgruppen 4. Förslag till verksamhet 5. Metod och arbetssätt 6. Lokalen 7. Verksamhet och aktivitet

1.Syfte och Mål 2.Målgruppen 3. Upplevelser hos målgruppen 4. Förslag till verksamhet 5. Metod och arbetssätt 6. Lokalen 7. Verksamhet och aktivitet TENSTA 1.Syfte och Mål 2.Målgruppen 3. Upplevelser hos målgruppen 4. Förslag till verksamhet 5. Metod och arbetssätt 6. Lokalen 7. Verksamhet och aktivitet 8. Förutsättning för att lyckas 9. Projektorganisation

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN LOKALA BROTTSFÖREBYGGANDE RÅDET SPÅNGA- TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING

PROTOKOLL FRÅN LOKALA BROTTSFÖREBYGGANDE RÅDET SPÅNGA- TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING SPÅNGA-TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR FÖRS KOLA, FRITID OCH PRE VENTION DNR 1.1-104/2012 SID 1 (5) 2012-05-11 HANDLÄGGARE : MARIA EDIN TELEFON: 08-508 03 158 PROTOKOLL FRÅN LOKALA BROTTSFÖREBYGGANDE

Läs mer

Fritidsgårdsutredning

Fritidsgårdsutredning Fritidsgårdsutredning Nulägesbeskrivning Idag finns följande 6 fritidsgårdar i kommunen fördelade över centralort och landsbygd. Anderslövs fritidsgård Anderslövs fritidsgård ligger vid torget i centrum.

Läs mer

ANSÖKAN OM MEDEL FÖR YTTERSTADSPROJEKT

ANSÖKAN OM MEDEL FÖR YTTERSTADSPROJEKT Ansökan Sida 1 (6) 2014-02-24 ANSÖKAN OM MEDEL FÖR YTTERSTADSPROJEKT Namn på projekt: Medborgarvärdar i Hässelby-Vällingby Sökande Nämnd: Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Adress: Hässelby torg 20-22

Läs mer

Våga Vilja. Samverkan mellan socialtjänst och skola i Piteå kommun. Stöd till barn och familjer

Våga Vilja. Samverkan mellan socialtjänst och skola i Piteå kommun. Stöd till barn och familjer Våga Vilja Samverkan mellan socialtjänst och skola i Piteå kommun Insats enligt SoL 4:1 Erbjuda institutionsnära öppenvårdsinsatser på hemmaplan Erbjuder skola alt praktik Nära samarbete med elevhälsa

Läs mer

Sommarverksamhet 2007 inklusive ansökningar från föreningar

Sommarverksamhet 2007 inklusive ansökningar från föreningar RINKEBY STADSDELSFÖRVALTNING KISTA STADSDELSFÖRVALTNING SD 01 008-234-2007 SID 1 (6) 2007-05-10 SDN 2007-05-21 Handläggare: Christina Hermansson Telefon: 08-508 01108 Till Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd

Läs mer

Verksamhetsplan Kultur & Fritid

Verksamhetsplan Kultur & Fritid Verksamhetsplan 2017-2020 Kultur & Fritid 1. ÖVERGRIPANDE MÅL/VISION JOKKMOKK - DEN SJÄLVKLARA MÖTESPLATSEN PÅ POLCIRKELN Jokkmokk är en nyskapande kommun med position i framtiden och närvaro i världen

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete för Läsåret 2011-2012

Systematiskt kvalitetsarbete för Läsåret 2011-2012 Systematiskt kvalitetsarbete för Läsåret 2011-2012 Fritidsgårdarna Nora kommun Arbetsgång för kvalitetsarbetet... 2 Åtgärder för utveckling enligt föregående års kvalitetsredovisning... 2 Verksamhetens

Läs mer

Kvalitetsmätning i skolan Till elever i gymnasiesärskolan

Kvalitetsmätning i skolan Till elever i gymnasiesärskolan Kvalitetsmätning i skolan Till elever i gymnasiesärskolan Här nedan finns ett antal påståenden som vi vill be dig ta ställning till. Du kan svara på en skala från 1 till 5, där betyder att du inte instämmer

Läs mer

Lokaler för fritidsaktiviteter inomhus

Lokaler för fritidsaktiviteter inomhus Avdelningen för stadsutveckling Sida 1 (5) 2018-07-17 Handläggare: Thomas Kultti 08 508 19 101 Till Farsta stadsdelsnämnd 2018-09-20 Lokaler för fritidsaktiviteter inomhus Svar på medborgarförslag Förslag

Läs mer

Alla avdelningar har en verkstad för skapande verksamhet. Fritids har även tillgång till skolans lilla idrottssal.

Alla avdelningar har en verkstad för skapande verksamhet. Fritids har även tillgång till skolans lilla idrottssal. Mariaskolan är en F-9 skola mitt på Södermalm med sammanlagt ca:800 elever. Skolans arbetslag för de yngre åren är organiserade vertikalt, d.v.s. F-2 utgör tre arbetslag. Under skoltid går eleverna i åldershomogena

Läs mer

2011 2012 FÖRÄLDRAGUIDE. bra att veta för dig som är förälder

2011 2012 FÖRÄLDRAGUIDE. bra att veta för dig som är förälder 2011 2012 FÖRÄLDRAGUIDE bra att veta för dig som är förälder Innehåll Om projektet Föräldrakraft i Spånga-Tensta 3 Öppna förskolor 4 5 Parklekar/lekplatser 6 7 Mötesplatser för unga 8 11 Djur och natur

Läs mer

Uppföljning av fritidsverksamheter för barn och ungdom 2009

Uppföljning av fritidsverksamheter för barn och ungdom 2009 HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN STADSDEL SMILJÖ OCH TEKNIK Eva Tångfeldt Telefon: 508 05 201 TJÄNSTEUTLÅTANDE 26 FEBRUARI 2010 SID 1 (7) DNR 402 632-2009 SAMMANTRÄDE 23 MARS 2010 Till

Läs mer

Fritidsgårdarna i Sjöbo kommun Navet, Blentarp, Lövestad, Vollsjö

Fritidsgårdarna i Sjöbo kommun Navet, Blentarp, Lövestad, Vollsjö Februari 2014s program för Fritidsgårdarna i Sjöbo kommun Navet, Blentarp, Lövestad, Vollsjö Tema februari: American High School och Sportlovet: OS-Tema Vecka 5, 27/1-1/2 Tema American High School Navet

Läs mer

Flicka 97 47 % Pojke 105 51 % 10 år 21 10 % 11 år 23 11 % 12 år 19 9 % 13 år 34 16 % 14 år 59 29 % 15 år 39 19 % 16 år 7 3 % 17 år 4 2 % 18 år 0 0 %

Flicka 97 47 % Pojke 105 51 % 10 år 21 10 % 11 år 23 11 % 12 år 19 9 % 13 år 34 16 % 14 år 59 29 % 15 år 39 19 % 16 år 7 3 % 17 år 4 2 % 18 år 0 0 % 207 svar Sammanfattning Enkäten gick ut i alla grundskolor i Salems kommun samt på fritidsgården under vecka 42. Fritidsfältare och fritidsledare distribuerade enkäten till barnen/ungdomarna. Alla diagram

Läs mer

för fritidsgårdsutveckling

för fritidsgårdsutveckling för fritidsgårdsutveckling 2005 Nackanätverket Nackanätverket initierades 1999 av den kommunala fritidsgårdsverksamheten i Nacka. Nätverket består av ansvariga för fritidsgårdsverksamheten i sex svenska

Läs mer

Mötesplats för kvinnor

Mötesplats för kvinnor Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Stadsdelsutveckling Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-09-20 Handläggare Ditte Westin Telefon: 08-508 033 76 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Mötesplats för kvinnor Förvaltningens

Läs mer

Rapport från projekt Järva rent och snyggt 2009 samt planering för 2010

Rapport från projekt Järva rent och snyggt 2009 samt planering för 2010 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING STADSMILJÖ OC H MEDBORGARSERVICE TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2010-01-26 Handläggare: Burhanettin Yildiz Telefon: 08-508 034 43 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Rapport

Läs mer

Meningsfull fritid Motion (2016:103) av Per Ossmer m.fl. (alla SD)

Meningsfull fritid Motion (2016:103) av Per Ossmer m.fl. (alla SD) Utlåtande 2017:112 RIV (Dnr 106-1450/2016) Meningsfull fritid Motion (2016:103) av Per Ossmer m.fl. (alla SD) Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. Motion (2016:103) av Per

Läs mer

Nulägesrapport från lokala samordnare avseende uppföljning av unga som hoppat av skolan. Juli 2012.

Nulägesrapport från lokala samordnare avseende uppföljning av unga som hoppat av skolan. Juli 2012. ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN UTREDNINGS-OCH UTVECKLINGSSTABE N SID 1 (6) 2012-08-15 BILAGA 1 Nulägesrapport från lokala samordnare avseende uppföljning av unga som hoppat av skolan. Juli 2012. De lokala

Läs mer

Järvasatsningen - en sammanfattning

Järvasatsningen - en sammanfattning Idrottsförvaltningen 2017-11-14 Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-11-19 IDN 2017-12-19 Handläggare Magnus Åkesson Telefon: 08-508 27 638 Till Idrottsnämnden Järvasatsningen - en sammanfattning Förvaltningens

Läs mer

Presskonferens inför barn- och ungdomsnämndens sammanträde

Presskonferens inför barn- och ungdomsnämndens sammanträde 2011-05-26 Barn- och ungdomsnämnden Presskonferens inför barn- och ungdomsnämndens sammanträde För ytterligare information kontakta Catharina Rosencrantz (M), ordförande i barn- och ungdomsnämnden, telefon

Läs mer

AKTIVITETER VÅREN 2018 PROGRAM FÖR MARS, APRIL OCH MAJ

AKTIVITETER VÅREN 2018 PROGRAM FÖR MARS, APRIL OCH MAJ AKTIVITETER VÅREN 2018 PROGRAM FÖR MARS, APRIL OCH MAJ VAD ÄR FRITIDSVERKSAMHETEN EXTRA STÖD? Karlstad kommuns Fritidsverksamhet extra stöd jobbar med kultur- och fritidsaktiviteter för personer med olika

Läs mer

Tjänsteskrivelse 1 (7)

Tjänsteskrivelse 1 (7) Tjänsteskrivelse 1 (7) 2010-08-10 FRN 2009/82 Fritidsnämnden Redovisning av fritidsvanor bland personer med viss funktionsnedsättning, genomförd i samarbete med FUB, föreningen för utvecklingsstörda barn

Läs mer

Björn Erdal Skickat: den 28 augusti :01 Funktion Funktionsbrevlåda SD03 STADSDEL

Björn Erdal Skickat: den 28 augusti :01 Funktion Funktionsbrevlåda SD03 STADSDEL Från: Björn Erdal Skickat: den 28 augusti 2013 19:01 Till: Funktion Funktionsbrevlåda SD03 STADSDEL Kopia: Björn Erdal Ämne: Medborgarförslag: Avgiftsbelagd parkering mellan Tensta

Läs mer

Uppföljning medborgarlöfte tertial 2,

Uppföljning medborgarlöfte tertial 2, Uppföljning medborgarlöfte tertial 2, 2017-10-06 Löfte Aktiviteter Tertial 2 1. Kommunen och polisen ska utveckla samverkan med civilsamhället och övriga aktörer. Möte med nattvandrargrupper inför Valborg

Läs mer

Stadsdel Enskede-Årsta

Stadsdel Enskede-Årsta Stadsdel Enskede-Årsta Då tar pappa ett högtidligt bett på smörgåsen. Han tuggar ordentligt innan han sväljer. Och sedan tar han en klunk choklad, för att det ska bli mera spännande. - Jo, det gjorde han

Läs mer

Kommunbladet september 2014

Kommunbladet september 2014 Kommunbladet september 2014 Valet 2014 Söndag den 14 september är det val till riksdag, kommun och landsting. När du röstar ska du ta med röstkort och ID-handling, till exempel körkort eller pass. Om du

Läs mer

Sportlov! 16-22 FEBRUARI 2009

Sportlov! 16-22 FEBRUARI 2009 Sportlov! 16-22 FEBRUARI 2009 Dags för sportlov! Vi hoppas att du ska koppla av från skolan genom att delta i många olika aktiviteter. Tänk på följande när du anmäler dig: Titta noga på vilka tider aktiviteterna

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR FRITIDSGÅRDEN. ht vt 2017 FRITIDSGÅRDENS VISION

VERKSAMHETSPLAN FÖR FRITIDSGÅRDEN. ht vt 2017 FRITIDSGÅRDENS VISION Storåskolan fritidsgård Norra skolområdet Sept 2016 VERKSAMHETSPLAN FÖR FRITIDSGÅRDEN ht 2016- vt 2017 FRITIDSGÅRDENS VISION FRITIDSGÅRDEN ÄR EN POSTIV MÖTESPLATS DÄR ALLA TRIVS Med glädje, vänskap och

Läs mer

Stockholm Tillsammans FÖRENINGSAKTIVITETER FÖR DIG SOM ÄR NY I STOCKHOLM

Stockholm Tillsammans FÖRENINGSAKTIVITETER FÖR DIG SOM ÄR NY I STOCKHOLM Stockholm Tillsammans FÖRENINGSAKTIVITETER FÖR DIG SOM ÄR NY I STOCKHOLM Denna folder har tagits fram av Forum idéburna organisationer med social inriktning. Forum är en intresseorganisation för den idéburna

Läs mer

Projekt för att aktivera fysiskt inaktiva ungdomar

Projekt för att aktivera fysiskt inaktiva ungdomar 2014-01-07 Projekt för att aktivera fysiskt inaktiva ungdomar Bakgrund Idrottsnämnden har infört en Idrottsbonus för att öka andelen fysiskt aktiva personer. Insatserna skall rikta sig särskilt till ungdomar

Läs mer

Stöd till trygghetsvärdar i Tensta

Stöd till trygghetsvärdar i Tensta SPÅNGA-TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING STRATEGISKA STABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2013-05-06 Handläggare: Michael Frejd Telefon: 08-508 03 254 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Förvaltningens förslag till

Läs mer

Ansökan om verksamhetsbidrag för anordnande av kvällsfotboll år 2017, Sundbybergs IK

Ansökan om verksamhetsbidrag för anordnande av kvällsfotboll år 2017, Sundbybergs IK 2016-11-16 1 (5) Kultur- och fritidsnämnden Ansökan om verksamhetsbidrag för anordnande av kvällsfotboll år 2017, Sundbybergs IK Beslutsunderlag Kultur- och fritidsförvaltningens skrivelse den 16 november

Läs mer

Höstlov i Motala. 1-5 november. motala.se/ung. Se programmet och läs om att som sker under året på:

Höstlov i Motala. 1-5 november. motala.se/ung. Se programmet och läs om att som sker under året på: Höstlov i Motala 1-5 november Se programmet och läs om att som sker under året på: motala.se/ung Bowling Motala Bowlinghall Öppettider Måndag 31/10 13.00-16.00 Tisdag 1/11 13.00-16.00 Onsdag 2/11 13.00-16.00

Läs mer

JÄRVA RENT OCH SNYGGT

JÄRVA RENT OCH SNYGGT SPÅNGA-TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING SID 1 (5) 2013-02-13 Under 2012 har Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta stadsdelsförvaltningar organiserat och administrerat föreningsstäd i stadsdelarna Akalla, Husby, Kista,

Läs mer

Våldsförebyggande veckan i Rinkeby-Kista 28/9-5/10

Våldsförebyggande veckan i Rinkeby-Kista 28/9-5/10 Våldsförebyggande veckan i Rinkeby-Kista 28/9-5/10 Välkommen! MÅNDAG 1 OKTOBER: Svenska med baby om barns rättigheter Träffa andra föräldralediga, prata svenska och lär dig mer om barns rättigheter och

Läs mer

Stadsdel Kungsholmen

Stadsdel Kungsholmen Stadsdel Kungsholmen Det gäller att hålla sig springande. Man får bara inte stanna upp och se sig om. Det känner man i fötterna och benen ty flaken glider och skär i vattnet och skulle man stanna då skulle

Läs mer

Kvalitetsmätning i skolan

Kvalitetsmätning i skolan Kvalitetsmätning i skolan Här nedan finns ett antal påståenden som vi vill be dig ta ställning till. Du ska svara genom att sätta en bock i någon av de sex rutorna Ledsen gubbe betyder att du inte instämmer

Läs mer