Föreningsbidrag 2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Föreningsbidrag 2016"

Transkript

1 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND Stöd och Processer Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Föreningsbidrag 2016 Förvaltningens förslag till beslut Spånga-Tensta stadsdelsnämnd beviljar bidrag till ideella föreningar enligt följande fördelning: - Grekiska föreningen beviljas kronor. - Al Hidaya beviljas kronor. - Spånga Folkdansgille beviljas kronor. - Järva Folkets Park beviljas kronor. - Somaliska Kvinno- och utvecklingsföreningen beviljas kr - Gulan förening beviljas kr - Tensta 4H gård beviljas kr - Kalon Humanitär Hjälporganisation Verdandi beviljas kronor. - Tensta kvinno- och tjejjour beviljas kronor. - Somaliska Föräldrar och modersmålsföreningen beviljas kronor. - Internationella bekantskaper beviljas kr - Hjulsta Somaliska föräldraföreningen beviljas kr - Fiqi förening beviljas kr - Afrikanska kultur- och integrationsföreningen beviljas kr - Spånga Blåbandsförening beviljas kr - Faranja idrottsförening beviljas kr - Fanoole idrottsförening beviljas kr - Somaliska Humanitär- och familjeförening beviljas kr - Integration och mångfaldsutveckling beviljas kr - Hjulsta fotbollsförening beviljas kr - Tensta Unga örnar beviljas kr - Kvinnocenter i Tensta-Hjulsta beviljas kronor. - Tensta Boxningsklubb beviljas kr SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND Fagerstagatan 15 Box 4066, SPÅNGA Telefon Växel stockholm.se Christina Heglert Stadsdelsdirektör Jan Hellström Tf Avdelningschef

2 Sida 2 (8) Sammanfattning I ärendet föreslås hur föreningsbidragen för 2016 ska fördelas. I bilagan till ärendet redovisas samtliga inkomna ansökningar och ansökningssummor. Alla föreningar som har ansökt om bidrag kommer att underrättas per brev med besked om nämndens beslut. Ärendet Stadsdelsnämnden har i budget för 2016 avsatt 1,65 mnkr till föreningsbidrag. Nämnden antog vid sammanträdet i augusti 2015 riktlinjer för föreningsbidrag. I ärendet fastslås bland annat att föreningsbidrag främst ges till verksamheter med utpräglat lokal förankring och som har öppen verksamhet som riktar sig till barn alternativt arbetar för ökad jämställdhet mellan män och kvinnor. För att informera intresserade föreningar om möjligheten att söka föreningsbidrag har information och ansökningsblankett skickats ut i början av september månad till samtliga föreningar som ansökte inför Dessutom har information funnits på stockholm.se, affischer har satts upp i området och förvaltningen har annonserat i lokalpressen. För att ytterligare stödja föreningarna i ansökningsprocessen har föreningarna haft möjlighet att träffa en handläggare under en dag på medborgarkontoret. De föreningar som önskat har då kunnat få personlig hjälp att fylla i ansökan, samt erhållit information om vad som krävs för att ansökan skall betraktas som fullständig mm. Totalt har 30 ansökningar inkommit och den totala ansökta summan är 6, mnkr. Av dessa 30 ansökningar föreslås 24 beviljas bidrag. Alla föreningar som ansökt om bidrag kommer att kontaktas per brev med besked om nämndens beslut. Ärendets beredning Ärendet har beretts på avdelningen Stöd och processer. Förvaltningens synpunkter och förslag Nedanstående föreningar har lämnat en komplett ansökan och bedriver sådan föreningsverksamhet som ryms inom nämndens riktlinjer för föreningsbidrag. I sammanställningen återges i korta ordalag föreningens syfte och verksamhetens art med utgångspunkt i vad som anges på ansökningsblanketten.

3 Sida 3 (8) 1. Grekiska föreningen Grekiska föreningen är en förening som har som mål att vara ett stöd för sina medlemmar. Man anordnar även svenskundervisning och grekisk undervisning. De arbetar även med integration och har en ungdomsgrupp. Föreningen beviljades kr Föreningen ansöker om kronor Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kr. 2. Al Hidaya Föreningen vill samla barn och unga i stadsdelen. Anordnar läxhjälp och lovaktiviteter. Föreningen beviljades kr Föreningen ansöker om kr. Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kr för sin loverksamhet för barn och unga. 3. Spånga Folkdansgille Spånga Folkdans Gilles verksamhetsidé är att väcka intresse för bygdekultur, folklig dans och musik till glädje och stimulans för boende i Spånga-Tensta. Målsättningen är att nå fler familjer som aldrig tidigare upplevt svensk midsommar. Föreningen beviljades Föreningen ansöker om kronor. Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kronor. 4. Järva Folkets Park Föreningen Järva Folkets Park driver Eggeby Gård och erbjuder olika verksamheter och aktiviteter med utpräglat lokal förankring för barn, unga och vuxna. Föreningen beviljades kronor i bidrag Föreningen ansöker om kronor Förvaltningen föreslår att föreningen får ett bidrag på kr. 5. Somaliska kvinno- och utvecklingsförening Föreningen Somaliska kvinnor- och utvecklingsförening har som syfte att stödja somaliska kvinnor som har drabbats av kriget. Föreningen vill även arbeta för att integrera somaliska kvinnor i det svenska samhället. Föreningen arbetar även med information om kvinnohälsa. Föreningen ansöker om kronor. Förvaltningen föreslår att föreningen får ett bidrag på kr för sitt jämlikhetsarbete.

4 Sida 4 (8) 6. Gulan Förening Gulan förening har som övergripande syfte att främja demokratiska principer och att propagera för demokrati. Under 2016 kommer föreningen att bland annat ordna kulturaktiviteter, utbildningar i kurdiska språket och jämställdhet. Föreningen kommer även att arbeta med nyanlända, kvinnor och barn. Föreningen beviljades kr Föreningen ansöker om kronor. Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kronor för att genomföra kulturaktiviteter för barn och unga. 7. Tensta 4h klubb Föreningen vänder sig till barn och ungdomar i stadsdelen. Inriktningen är djurskötsel, ledarskap, fysisk aktivitet och att få möta andra barn. Verksamheten är öppen för alla. Under 2016 kommer verksamheten ha ett särskilt fokus på barn med särskilda behov. Föreningen beviljades kr Föreningen ansöker om kronor. Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kronor för sin barn- och ungdomsverksamhet. Verksamheten ligger helt i linje med nämndens antagna riktlinjer. 8. Kalon Humanitär Hjälporganisation Föreningens syfte är att främja medlemmarnas integration i Sverige genom bland annat att genom att hjälpa dem i deras utbildning och idrottsaktiviteter, läxhjälp samt utveckla förbindelser med andra organisationer utomlands. Föreningen sökte inte föreningsbidrag 2015 Föreningen ansöker om kronor Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kr för de aktiviteter som är riktade till barn och unga. 9. Verdandi Verdandis verksamhet i Tensta är främst riktad till barn och ungdomar och har som mål att engagera unga som lever i särskilt utsatta situationer. Verdandi arbetar för att bryta ensamhet och isolering, organisera gemenskap. De arbetar för ett alkohol och drogskadefritt samhälle där de sätter fokus på förebyggande barn och ungdomsverksamhet. Föreningen beviljades kronor i bidrag Föreningen ansöker om kronor.

5 Sida 5 (8) Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kronor. 10. Tensta kvinno- och tjejjour Föreningens verksamhet riktar sig till kvinnor och flickor som är eller har varit utsatta för våld. Målet är att förbättra utsatta kvinnors situation och att erbjuda stöd och råd. Föreningen erhöll kronor i bidrag Föreningen ansöker om kronor. Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kronor. 11. Somaliska Föräldrar och modersmålsföreningen, SFMF Föreningens syfte är att i samarbete med föräldrar och skola verka för att somaliska barn kommer in i det svenska samhället och får en positiv levnadsutveckling. Verksamheten består bland annat av hjälp med läxläsning, nattvandring och föräldrautbildning. Föreningen beviljades kronor Föreningen ansöker om kronor. Förvaltningen föreslår att nämnden beviljar ett bidrag på kronor för den verksamheten som är särskilt riktad den öppna barn- och ungdomsverksamheten. 12. Internationella bekantskaper Föreningen arbetar med läxhjälpsverksamhet för barn i stadsdelen. De har även föräldraträffar. Föreningen beviljades kr Föreningen ansöker om kronor Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kr. 13. Hjulsta Somaliska föräldraförening Föreningen ska arbeta för barn och ungdomars bästa i Hjulsta. Föreningen ska nå sin målsättning genom att bland annat bedriva ett projekt under Föreningen ansöker om kronor Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kr för öppna aktiviteter som är riktade till barn och unga. 14. Fiqi förening Föreningen vill fungera som ett föräldrastöd där föreningen vill förbättra kontakten mellan föräldrar och skola. Under 2016 vill föreningen bedriva ett projekt med målet att öka teknikintresset bland tjejer.

6 Sida 6 (8) Föreningen fick avslag på sin ansökan Föreningen ansöker om kronor Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kr för att bedriva teknikprojekt för tjejer. 15. Afrikanska kultur- och integrationsförening Föreningen vill anordna verksamhet för barn och unga, bland annat genom olika idrottsaktiviteter. Föreningen ansöker om kronor. Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kr för att bedriva öppen verksamhet för barn och unga. 16. Spånga Blåbandsförening Spånga Blåbandsförenings vill skapa hållbara lokala strukturer i förorten som attraherar ungdomar. Under 2016 kommer föreningen bland annat att bedriva lovverksamhet och en stödverksamhet för kvinnor och tjejer. Föreningen beviljades kronor i bidrag för Föreningen ansöker om kronor. Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kronor för att bedriva lovverksamhet och stödverksamhet för flickor och kvinnor i stadsdelen. 17. Farjana Idrottsförening Föreningen anordnar barn- och ungdomsverksamhet. Bland annat olika idrottsaktiviteter. Föreningen ansöker om kronor. Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kr för att bedriva öppen verksamhet för barn och unga. 18. Fanoole idrottsförening Idrottsförening Föreningen anordnar barn- och ungdomsverksamhet, bland annat idrottsaktiviteter. Föreningen ansöker om kronor. Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kr för att bedriva öppen verksamhet för barn och unga. 19. Somaliska Humanitär- och familjeförening Föreningen vill arbeta för ett tryggare Tensta/Hjulsta genom att aktivera ungdomar. Föreningen fick avslag Föreningen ansöker om kronor.

7 Sida 7 (8) Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kr för att bedriva öppen verksamhet för barn och unga. 20. Integration- och mångfaldsutveckling Föreningen syftar till att genom ideella insatser i olika projekt hjälpa och utveckla medlemmarnas intresse här i Sverige och i hemlandet. Föreningen sökte inte Föreningen ansöker om kronor. Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kr för att bedriva jämställdhetsprojekt. 21. Hjulsta fotbollsförening Föreningen är en fotbollsförening för främst barn och unga i Hjulsta. Föreningen sökte inte Föreningen ansöker om kronor. Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kr för att bedriva öppen verksamhet för barn och unga. 22. Tensta Unga Örnar Föreningen är en barnorganisation. Föreningen arrangerar bland annat barngrupper för pyssel, lek, utflykter, matlagning, dans och filmträffar. Föreningen sökte inte Föreningen ansöker om kronor. Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kr för att bedriva öppen verksamhet för barn och unga. 23. Kvinnocenter i Tensta-Hjulsta Föreningen Kvinnocenter vänder sig till kvinnor som är isolerade och har låg utbildningsnivå. Målet med verksamheten är att bryta kvinnors isolering och öka kvinnors möjligheter till kunskap och medvetenhet om det svenska samhällets lagar och normer. Föreningen beviljades kronor i bidrag Föreningen ansöker om kronor. Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kr.

8 Sida 8 (8) 24. Tensta Boxningsklubb Föreningen är boxningsklubb för främst barn och unga. Under 2016 kommer föreningen att fokusera på tjejer. Föreningen ansöker om: Oklart Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kr för att kunna utveckla sin verksamhet som är riktad till tjejer. Bilaga 1. Sammanställning av alla ansökningar. 2. Riktlinjer Föreningsbidrag Alla ansökningar finns hos nämndsekreteraren och kommer att finnas tillgängliga vid nämndens sammanträde den 10 december 2015.

Föreningsbidrag 2016

Föreningsbidrag 2016 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND Stöd och Processer Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2016-01-12 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Föreningsbidrag 2016 Förvaltningens förslag till beslut Spånga-Tensta stadsdelsnämnd

Läs mer

Föreningsbidrag sammanställning av inkomna ansökningar

Föreningsbidrag sammanställning av inkomna ansökningar Föreningsbidrag 2016 - sammanställning av inkomna ansökningar Nedan presenteras samtliga föreningar som har ansökt om föreningsbidrag för verksamhetsåret 2016. Först listas de 22 föreningar som föreslås

Läs mer

Föreningsbidrag 2012 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND. Handläggare: Ida Malmborg Telefon: Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd

Föreningsbidrag 2012 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND. Handläggare: Ida Malmborg Telefon: Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND STRATEGISKA STABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 5-72/2012 SID 1 (2) 2012-04-25 Handläggare: Ida Malmborg Telefon: 508 03 083 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Förvaltningens förslag

Läs mer

Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2016

Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2016 Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2016 1. Grekiska föreningen Grekiska föreningen är en förening som har som mål att vara ett stöd för sina medlemmar. Man anordnar även svenskundervisning

Läs mer

Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kronor.

Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kronor. Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2014 1. Tensta kvinno- och tjejjour Föreningens verksamhet riktar sig till kvinnor och flickor som är eller har varit utsatta för våld. Målet

Läs mer

Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2013

Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2013 Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2013 1. Somaliska Föräldrar och modersmålsföreningen, SFMF Föreningens syfte är att i samarbete med föräldrar och skola verka för att somaliska

Läs mer

Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2012

Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2012 Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2012 1. Somaliska Föräldrar och modersmålsföreningen, SFMF Föreningens syfte är att i samarbete med föräldrar och skola verka för att somaliska

Läs mer

Sammanträde Torsdagen den 2 februari 2017 klockan 18:00 Spånga Folkan, Spångavägen 353

Sammanträde Torsdagen den 2 februari 2017 klockan 18:00 Spånga Folkan, Spångavägen 353 Spånga-Tensta stadsdelsnämnd 2 februari 2017 Sammanträde Torsdagen den 2 februari 2017 klockan 18:00 Spånga Folkan, Spångavägen 353 Öppet forum Sammanträdet inleds kl. 18.00 med öppet forum och information

Läs mer

Ansökan om verksamhets-/föreningsbidrag för 2006

Ansökan om verksamhets-/föreningsbidrag för 2006 Information och IT Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Handläggare: Per Linde Tfn: 508 03 053 Tjänsteutlåtande Sid 1 (6) 2006-02-16 Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Ansökan om verksamhets-/föreningsbidrag för

Läs mer

Fördelning av bidrag till föreningar Tensta Familjer och Ungdomsförening

Fördelning av bidrag till föreningar Tensta Familjer och Ungdomsförening Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-05-16 Handläggare Ewa Jungstedt Pilestål Telefon: 08-508 01 522 Till Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd 2018-05-24

Läs mer

Mötesplats för kvinnor

Mötesplats för kvinnor Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Stadsdelsutveckling Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-09-20 Handläggare Ditte Westin Telefon: 08-508 033 76 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Mötesplats för kvinnor Förvaltningens

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantör

Enskede-Årsta-Vantör Stadsdelsförvaltning Avdelning kultur, fritid och demokrati Dnr 5.4.-469/2017 Sida 1 (5) 2017-10-05 Handläggare Caroline Teir Telefon: 08-508 14 997 Till s stadsdelsnämnd Föreningsbidrag till föreningar

Läs mer

Återredovisning av bidrag för sommarlovsaktiviteter 2019

Återredovisning av bidrag för sommarlovsaktiviteter 2019 Sida 1 (4) 2019-09-25 Handläggare Inger Cronlund Telefon: 0850803354 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Återredovisning av bidrag för sommarlovsaktiviteter 2019 Förslag till beslut Stadsdelsnämnden lägger

Läs mer

Kompletterande beskrivning av planerade utvecklingsinsatser i Spånga-Tensta 2013

Kompletterande beskrivning av planerade utvecklingsinsatser i Spånga-Tensta 2013 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING STRATEGISKA STABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2013-05-06 Handläggare: Eva-Britt Leander Telefon: 08-508 03 000 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Kompletterande beskrivning

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut

Förvaltningens förslag till beslut Enskede-Årsta-s stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2016-11-22 Handläggare Gunweig Högberg Telefon: 08-508 20 505 Till

Läs mer

Föreningsbidrag 2010 för Barn och Ungdom

Föreningsbidrag 2010 för Barn och Ungdom ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING FÖRSKOLA OCH FRITID SID 1 (6) 2010-10-11 Handläggare: Agneta Stenborg Telefon: 076 12 90 199 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Förvaltningens förslag

Läs mer

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2018

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2018 Norrmalms stadsdelsförvaltning Äldre- och socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-03-23 Handläggare Anna Löfvall Telefon 08-508 09 780 Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2017-04-19 Bidrag till

Läs mer

Fördelning av föreningsbidrag 2018

Fördelning av föreningsbidrag 2018 Sida 1 (5) 2018-02-27 Handläggare Maria Haskas Telefon: 08-508 150 87 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2018-03-08 Förvaltningens förslag till beslut Skarpnäcks stadsdelsnämnd beslutar följande: 1. Föreningsbidrag

Läs mer

Tensta Marknad Förvaltningens förslag till beslut. 3. Stadsdelsnämnden beslutar att godkänna stadsdelsförvaltningens

Tensta Marknad Förvaltningens förslag till beslut. 3. Stadsdelsnämnden beslutar att godkänna stadsdelsförvaltningens Spånga-Tensta Stadsdelsförvaltning Kansli och Kommunikation Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-05-09 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Tensta Marknad 2016 Förvaltningens förslag till beslut 1. Stadsdelsnämnden

Läs mer

Föreningsbidrag, aktivitetsstöd, våren 2018

Föreningsbidrag, aktivitetsstöd, våren 2018 Enskede-Årsta-Vantör Stadsdelsförvaltning Avdelning kultur, fritid och demokrati Dnr 5.4.-232/2018 Sida 1 (7) 2018-06-14 14 Handläggare Ann-Christine Gullans Telefon: 08-508 14 913 Till Enskede-Årsta-Vantörs

Läs mer

Fördelning av föreningsbidrag 2019

Fördelning av föreningsbidrag 2019 Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Dnr 5.4. 551/18 Sida 1 (5) 2019-02-20 Handläggare Maria Haskas Telefon: 08-508 150 87 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2018-03-21 Förvaltningens

Läs mer

Reviderade anvisningar för verksamhetsbidrag och arrangörsstöd till lokala föreningar i Hägersten-Liljeholmen

Reviderade anvisningar för verksamhetsbidrag och arrangörsstöd till lokala föreningar i Hägersten-Liljeholmen Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Sida 1 (5) 2019-02-04 Handläggare Susanne Forss Gustafsson Telefon: 0850822064 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd 2019-02-21 Reviderade anvisningar för

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantör. Förvaltningens förslag till beslut

Enskede-Årsta-Vantör. Förvaltningens förslag till beslut Stadsdelsförvaltning Kultur, fritid och demokrati Tjänsteutlåtande Dnr 5.4.-647/2016 Sida 1 (5) 2016-11-22 Handläggare Marie Lundahl Telefon: 08-50814997 Till s stadsdelsnämnd Föreningsbidrag vt 2017 till

Läs mer

1 Diskrimineringslagen förbjuder diskriminering som har samband med kön,

1 Diskrimineringslagen förbjuder diskriminering som har samband med kön, 1 Diskrimineringslagen förbjuder diskriminering som har samband med kön, könsidentitet eller könsuttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning

Läs mer

Ansökan om verksamhetsbidrag till föreningen Convictus- Bryggan Hjorthagen på Östermalm för år 2017

Ansökan om verksamhetsbidrag till föreningen Convictus- Bryggan Hjorthagen på Östermalm för år 2017 Östermalms stadsdelsförvaltning Staben. Sida 1 (5) 2017-05-24 Handläggare Jelina Khoo Telefon: 08-508 088 95 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2017-06-15 Ansökan om verksamhetsbidrag till föreningen Convictus-

Läs mer

Föreningsbidrag 2013 till föreningar som arbetar med missbruksfrågor i Enskede- Årsta-Vantör

Föreningsbidrag 2013 till föreningar som arbetar med missbruksfrågor i Enskede- Årsta-Vantör ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING INDIVID- OCH FAMILJEOMSORGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2012-11-20 Handläggare: Lotta Gillhardt Telefon: 08-508 14 019 Till Enskede-Årsta- Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Fördelning av föreningsbidrag 2009

Fördelning av föreningsbidrag 2009 Fördelning av förenings föreningen ordförandens kontaktperson förslag på sökt belopp från sdn 2008 typ av verksamhet Spånga-Tensta kulturkommitté Mahin Kindberg 100 000 160000 100000 Stödja lokala föreningar

Läs mer

Handläggare Jelina Khoo Telefon:

Handläggare Jelina Khoo Telefon: Östermalms stadsdelsförvaltning Staben Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-02-23 Handläggare Jelina Khoo Telefon: 08-508 88 95 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2017-04-18 Ansökan om föreningsbidrag till föreningen

Läs mer

Föreningsbidrag 2012 till föreningar som arbetar med missbruksfrågor i Enskede- Årsta-Vantör

Föreningsbidrag 2012 till föreningar som arbetar med missbruksfrågor i Enskede- Årsta-Vantör ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING INDIVID- OCH FAMILJEOMSORGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2011-11-14 Handläggare: Lotta Gillhardt Telefon: 08-508 14 019 Till Enskede-Årsta- Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Tensta Marknad 2016 bordlagt ärende

Tensta Marknad 2016 bordlagt ärende Spånga-Tensta Stadsdelsförvaltning Kansli och Kommunikation Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-05-09 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Tensta Marknad 2016 bordlagt ärende Förvaltningens förslag till beslut

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag till Stora Skuggans 4H-gård

Ansökan om föreningsbidrag till Stora Skuggans 4H-gård Östermalms stadsdelsförvaltning Socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-11-25 Handläggare Anne Menes Telefon: 08 508 10 320 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2015-12-15 Ansökan om föreningsbidrag

Läs mer

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2017

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2017 Norrmalms stadsdelsförvaltning Äldre- och socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande. Sida 1 (6) 2017-03-24 Handläggare Anna Löfvall Telefon 08-50809780 Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2017-04-20 Bidrag till

Läs mer

Stadsdelens framtida stöd till marknader

Stadsdelens framtida stöd till marknader Sida 1 (6) 2019-05-15 Handläggare Jonas Eliasson Telefon: 0850803378 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Stadsdelens framtida stöd till marknader Förslag till beslut 1. Spånga-Tensta stadsdelsnämnd beslutar

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut Stadelsnämnden lämnar svar på skrivelsen i enlighet med tjänsteutlåtandet.

Förvaltningens förslag till beslut Stadelsnämnden lämnar svar på skrivelsen i enlighet med tjänsteutlåtandet. SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND STRATEGISKA STABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2012-01-13 Handläggare: Ida Malmborg Telefon: 08-508 03 499 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Svar på skrivelse om redovisning

Läs mer

Vinternatt 2 - extra insatser avseende fattiga EUmedborgare

Vinternatt 2 - extra insatser avseende fattiga EUmedborgare Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Sida 1 (5) 2014-11-10 Handläggare Veronica Wolgast Karlberg Telefon: 08-508 25 081 Till Socialnämnden 2014-11-25 Vinternatt 2 - extra

Läs mer

Svar på remiss angående begäran om yttrande över förslag till handlingsplan för socialtjänstens arbete med barnfamiljer i säkra boendeförhållanden

Svar på remiss angående begäran om yttrande över förslag till handlingsplan för socialtjänstens arbete med barnfamiljer i säkra boendeförhållanden Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Analys och kvalitet Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-03-19 Handläggare Susanna Juvas Hagbjörk Telefon: 08-508 03 000 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Svar på remiss

Läs mer

Föreningsbidrag 2016 till föreningar/organisationer med verksamhet för personer med funktionsnedsättning och socialpsykiatri i Enskede-Årsta-Vantör

Föreningsbidrag 2016 till föreningar/organisationer med verksamhet för personer med funktionsnedsättning och socialpsykiatri i Enskede-Årsta-Vantör Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2015-11-18 Handläggare Gunweig Högberg Telefon: 08-508 20 505

Läs mer

Ansökan för bidrag till politikerveckan Järva juni 2017

Ansökan för bidrag till politikerveckan Järva juni 2017 Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Sida 1 (5) 2017-06-01 Handläggare Ditte Westin Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Ansökan för bidrag till politikerveckan Järva 10-18 juni 2017 Förvaltningens förslag

Läs mer

Bidrag till föreningar med barn- och ungdomsverksamhet samt till kultur våren 2008

Bidrag till föreningar med barn- och ungdomsverksamhet samt till kultur våren 2008 ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (8) 2008-04-22 Handläggare: Agneta Stenborg Telefon: 076-12 20 099 Monica Verne Telefon: 076-12 20 201 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Fördelning av stimulansbidrag till äldreomsorgen

Fördelning av stimulansbidrag till äldreomsorgen Äldreförvaltningen Planeringsavdelningen Sida 1 (5) 2019-05-27 Handläggare Anders Håkansson Telefon: 08-508 36 208 Till Äldrenämnden den 18 juni 2019 Fördelning av stimulansbidrag till äldreomsorgen Förvaltningens

Läs mer

Strategi för kulturverksamheten i Blå Huset

Strategi för kulturverksamheten i Blå Huset Sida 1 (5) 2016-05-09 Handläggare Susanne Lundström 08-508 033 60 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Strategi för kulturverksamheten i Blå Huset Förvaltningens förslag till beslut Stadsdelsnämnden beslutar

Läs mer

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2014

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2014 Norrmalms stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2014-03-13 Handläggare Gunilla Schedin Telefon: 08-508 09 277 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Förvaltningens förslag till beslut 1. För projektbidrag

Läs mer

Totalt föreslås 51 föreningar beviljas grund- och medlemsbidrag för 2019 till en totalsumma av kronor.

Totalt föreslås 51 föreningar beviljas grund- och medlemsbidrag för 2019 till en totalsumma av kronor. Tjänsteskrivelse 1 (7) Omsorgs- och äldreförvaltningen Christina Våleman 2018-11-14 Dnr ÄN 2018-488 Äldrenämnden Föreningsbidrag 2019 Förslag till beslut 1. Grundbidraget fastställs till 3000 kronor per

Läs mer

Rätten till ledsagning

Rätten till ledsagning Södermalms stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Dnr 891-2014-1.2.1. Sida 1 (6) 2014-11-20 Handläggare Anja Schulstad Telefon: 08-508 13 156 Lina Hedlund Telefon: 08-508 12 382 Till Södermalms stadsdelsnämnd

Läs mer

Redovisning av förslag till "Vackra Stockholm

Redovisning av förslag till Vackra Stockholm Kungsholmens stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2013-04-30 Handläggare Britt Mattsson Telefon: 08-508 09330 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Förvaltningens

Läs mer

Sommarverksamhet 2007 inklusive ansökningar från föreningar

Sommarverksamhet 2007 inklusive ansökningar från föreningar RINKEBY STADSDELSFÖRVALTNING KISTA STADSDELSFÖRVALTNING SD 01 008-234-2007 SID 1 (6) 2007-05-10 SDN 2007-05-21 Handläggare: Christina Hermansson Telefon: 08-508 01108 Till Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd

Läs mer

Medborgarbudget. Förvaltningens förslag till beslut Stadsdelsnämnden godkänner att genomföra en medborgarbudget under 2016/2017 som ett pilotprojekt.

Medborgarbudget. Förvaltningens förslag till beslut Stadsdelsnämnden godkänner att genomföra en medborgarbudget under 2016/2017 som ett pilotprojekt. Sida 1 (5) Revision 1 2016-08-01 Handläggare Inger Cronlund Telefon: 0850803354 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Medborgarbudget Förvaltningens förslag till beslut Stadsdelsnämnden godkänner att genomföra

Läs mer

Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar och frivilliga organisationer

Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar och frivilliga organisationer BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING ADMINISTRATION TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) SDN 2009-10-22 Handläggare: Elin Olaisson Telefon: 08 508 06 406 Till Bromma stadsdelsnämnd Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar

Läs mer

Skrivelse angående ledsagning och kontaktperson

Skrivelse angående ledsagning och kontaktperson Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-03-01 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 12196 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2018-04-19 Skrivelse

Läs mer

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2016

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2016 Norrmalms stadsdelsförvaltning Äldre- och socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-03-01 Handläggare Samia Choudhury Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2016-04-07 Bidrag till lokala föreningar

Läs mer

Förslag till fördelning av föreningsbidrag år 2015

Förslag till fördelning av föreningsbidrag år 2015 SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE 5 september 2014 SN-2014/3051.705 1 (4) HANDLÄGGARE Lina Albrektsson 08-535 378 08 lina.albrektsson@huddinge.se Socialnämnden Förslag till fördelning

Läs mer

Projektet Äventyrsgruppen integration genom aktivt friluftsliv

Projektet Äventyrsgruppen integration genom aktivt friluftsliv Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-09-18 Handläggare Nina Ström Telefon: 08-508 25 026 Till Socialnämndens organisations- och föreningsutskott 2017-10-17 Projektet

Läs mer

Bidrag till frivilligorganisationer år 2009

Bidrag till frivilligorganisationer år 2009 NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING KANSLISTABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2009-02-27 Handläggare: Gunilla Schedin Telefon: 508 09 015 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Förvaltningens förslag till beslut Verksamhetsbidrag

Läs mer

1. Nya Rågsveds Folkets Hus

1. Nya Rågsveds Folkets Hus Tjänsteutlåtande Sida 1 (12) 2015-11-19 Handläggare Agneta Stenborg Telefon: 0761-290 199 Caroline Teir Telefon: 08-508 14 978 Bilaga 1 Redovisning av inkomna ansökningar om föreningsbidrag 2016 inom verksamhetsområde,

Läs mer

Ungdomsarbetet i Spånga-Tensta

Ungdomsarbetet i Spånga-Tensta Ungdomsarbetet i Spånga-Tensta Våra ungas framtid är allas ansvar Barn och ungdomar inom Spånga-Tenstas stadsdel är en viktig och prioriterad grupp. Här bor drygt 11.000 ungdomar i åldrarna 0 till 20 år.

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö

Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö 1 Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö Fastställt av Älvsjö stadsdelsnämnd 2017- XX-XX Bakgrund Älvsjö stadsdelsnämnd fördelar årligen bidrag till föreningar verksamma inom stadsdelsområdet utifrån

Läs mer

Svar på skrivelse om sjukfrånvaro i Spånga- Tensta stadsdelsförvaltning

Svar på skrivelse om sjukfrånvaro i Spånga- Tensta stadsdelsförvaltning Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning HR-avdelningen Dnr 1.6-754/2015 Sida 1 (6) 2016-02-16 Handläggare Ida Hagerum Telefon: 08-508 033 73 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Svar på skrivelse om sjukfrånvaro

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag Enskede-Årsta- Vantör

Riktlinjer för föreningsbidrag Enskede-Årsta- Vantör Riktlinjer för föreningsbidrag Enskede-Årsta- Vantör 1. Syfte och övergripande målsättningar Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd har som mål att genom föreningsbidragen stärka civilsamhället och stödja

Läs mer

Rapport från projekt Järva rent och snyggt 2009 samt planering för 2010

Rapport från projekt Järva rent och snyggt 2009 samt planering för 2010 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING STADSMILJÖ OC H MEDBORGARSERVICE TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2010-01-26 Handläggare: Burhanettin Yildiz Telefon: 08-508 034 43 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Rapport

Läs mer

Medborgarbudget 2: Aktivitetsparken Måsen i Fagersjö

Medborgarbudget 2: Aktivitetsparken Måsen i Fagersjö Avdelningen för ekonomi, stadsmiljö och strategi Sida 1 (6) 2016-09-22 Handläggare: Beatriçe Hasani 08 508 18 095 Till Farsta stadsdelsnämnd 2016-10-20 Medborgarbudget 2: Aktivitetsparken Måsen i Fagersjö

Läs mer

Medborgarbudget. Förslag till beslut 1. Stadsdelsnämnden godkänner förvaltningens redovisning av genomförd medborgarbudget.

Medborgarbudget. Förslag till beslut 1. Stadsdelsnämnden godkänner förvaltningens redovisning av genomförd medborgarbudget. Sida 1 (4) 2019-04-05 Handläggare Jens Westlund Telefon: 08-508-21 150 Till Älvsjö stadsdelsnämnd 2019-04-25 Medborgarbudget Förslag till beslut 1. Stadsdelsnämnden godkänner förvaltningens redovisning

Läs mer

Svenska med baby Ansökan från föreningen Internationella Bekantskaper (1 bilaga)

Svenska med baby Ansökan från föreningen Internationella Bekantskaper (1 bilaga) Strategiska enheten Tjänsteutlåtande Dnr: 10.1-510/2014 OFU 2015-03-24 Sida 1 (6) 2015-02-25 Handläggare: Linn Ljunglöv Ahlenius Telefon: 08-508 25 077 Till Socialnämnden Organisations- och föreningsutskottet

Läs mer

Satsningar på ökad fysisk aktivitet för ungdomar i Järvaområdet

Satsningar på ökad fysisk aktivitet för ungdomar i Järvaområdet Idrottsförvaltningen Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning IDF Dnr 03.01/199/2015 R-K SDF Dnr 5.-104-2015 S-T SDF Dnr 1.2.5-104/2015 Sida 1 (6) 2015-02-26 Handläggare IDF

Läs mer

Intervjumall till föreningar samt föreningars svar

Intervjumall till föreningar samt föreningars svar Intervjumall till föreningar samt föreningars svar 1. Hur stor del av er styrelse utgörs av kvinnor? - Om färre än 50% - hur arbetar ni aktivt med att öka andelen kvinnor i er styrelse? 2. Vad är demokrati

Läs mer

Stockholmsenkäten 2014, angående ungdomars drogvanor, kriminalitet, psykisk hälsa, samt risk-och skyddsfaktorer

Stockholmsenkäten 2014, angående ungdomars drogvanor, kriminalitet, psykisk hälsa, samt risk-och skyddsfaktorer Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Avdelningen för individ- och familjeomsorg Tjänsteutlåtande 6.-549/14 Sida 1 (5) 2014-11-15 Handläggare Susanne Aplehag Balotis Telefon: 08-508 15 049 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd

Läs mer

Ansökan hos Socialstyrelsen om utvecklingsmedel för att fortsätta utveckla arbetet med behandlingsmetoden Circle of Security

Ansökan hos Socialstyrelsen om utvecklingsmedel för att fortsätta utveckla arbetet med behandlingsmetoden Circle of Security FARSTA STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR BARN OCH UNG DOM TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2012-05-28 Handläggare: Katarina Höök Telefon: 08-508 18 138 Till Farsta stadsdelsnämnd 2012-06-14 Ansökan hos Socialstyrelsen

Läs mer

Revidering av lokala riktlinjer för bidrag till ideella föreningar och utomstående organisationer

Revidering av lokala riktlinjer för bidrag till ideella föreningar och utomstående organisationer Östermalms stadsdelsförvaltning Kvalitetsavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2017-10-02 Handläggare Alice Ring Telefon: 08-508 10019 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2017-10-26 Revidering av lokala riktlinjer

Läs mer

Riktlinjer för bidragsgivning till ideella föreningar

Riktlinjer för bidragsgivning till ideella föreningar Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Dnr 5.4.-518-2017 Sida 1 (6) 2017-12-05 Handläggare Verner Stadthagen Telefon: 08-508 01 212 Till Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd 2017-12-19 Riktlinjer

Läs mer

Bidrag till frivilligorganisationer år 2007

Bidrag till frivilligorganisationer år 2007 NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PLANERINGSAVDELNINGEN SID 1 (5) 2007-03-23 Handläggare: Gunilla Schedin Telefon: 508 09 015 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Bidrag till frivilligorganisationer år 2007 Förslag

Läs mer

SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND

SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND FÖREDRAGNINGSLISTA 10 APRIL 2013 Sammanträde Torsdag 10 april 2013 klockan 18:00 Spånga Folkan, Spångavägen 353 Öppet forum klockan 18.00 Denna del av sammanträdet inleds med

Läs mer

Projekt BABA råd, stöd och metod för barn som kommer ensamma

Projekt BABA råd, stöd och metod för barn som kommer ensamma Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-05-16 Handläggare Nina Ström Telefon: 08-508 25 026 Till Socialnämndens organisations- och föreningsutskott 2017-06-13 Projekt

Läs mer

Begäran om uppdrag att upphandla driften av ungdomsverksamheterna i Blå huset och

Begäran om uppdrag att upphandla driften av ungdomsverksamheterna i Blå huset och SPÅNGA-TESTA STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR FÖRSKOLA, FRITID OCH FUNKTIONSHINDER TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2009-02-05 Handläggare: Anica Hjulström Telefon: 508 03 433 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd

Läs mer

Ansökan till länsstyrelsen om utvecklingsmedel för att förstärka och kvalitetsutveckla stödet till våldsutsatta kvinnor och barn som bevittnat våld

Ansökan till länsstyrelsen om utvecklingsmedel för att förstärka och kvalitetsutveckla stödet till våldsutsatta kvinnor och barn som bevittnat våld SOCIALTJÄNST- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN AVDELNINGEN FÖR STAD SÖVERGRIPANDE FRÅGOR DNR 1.7-0213/2010 SID 1 (7) 2010-08-25 Handläggare: Linn Ljunglöf Telefon: 08-508 25 077 Till Socialtjänst- och arbetsmarknadsnämnden

Läs mer

Fördelning av verksamhetsbidrag till frivilligo r- ganisationer för 2012

Fördelning av verksamhetsbidrag till frivilligo r- ganisationer för 2012 ÄLDREFÖRVALTNINGEN UTVECKLING OCH UTBILDNING TJÄNSTEUTLÅTANDE DOKID 4986 SID 1 (10) 2011-10-24 Handläggare: Git Skog Telefon: 08-508 36 217 Till Äldrenämnden den 13 december 2011 Fördelning av verksamhetsbidrag

Läs mer

Föreningsbidrag 2019

Föreningsbidrag 2019 Älvsjö stadsdelsförvaltning Staben Sida 1 (7) 2019-02-07 Handläggare Erica Wangenheim Telefon:08-508 21 008 Till Älvsjö stadsdelsnämnd 2019-02-07 Föreningsbidrag 2019 Förvaltningens förslag till beslut

Läs mer

Medborgarbudget i Vårberg

Medborgarbudget i Vårberg Skärholmens stadsdelsförvaltning Stadsutveckling och medborgarservice Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2018-03-19 Handläggare Beatriçe Hasani Telefon: 08-508 24 267 Till Skärholmens stadsdelsnämnd - Inriktningsbeslut

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö

Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö 1 Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö Bakgrund Älvsjö stadsdelsnämnd fördelar årligen bidrag till föreningar verksamma inom stadsdelsområdet utifrån beslutad budget. Stadsdelsförvaltningen handlägger

Läs mer

28. Stadsdelsförnyelse i Spånga-Tensta, arbetsgruppernas förslag, samverkansgruppens beslut och stadsdelsförvaltningens förslag

28. Stadsdelsförnyelse i Spånga-Tensta, arbetsgruppernas förslag, samverkansgruppens beslut och stadsdelsförvaltningens förslag Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Handläggare: Per-Eric Siljestam och Sirpa Alho Tfn: 508 03 276, 508 03 445 Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Tjänsteutlåtande sid 1 (5) 2005-09-30 28. Stadsdelsförnyelse i

Läs mer

(Förhinder anmäls till. Tel: ) Spångavägen 353 E-post: kl Grupprum finns bokade för nämnden från kl

(Förhinder anmäls till. Tel: ) Spångavägen 353 E-post: kl Grupprum finns bokade för nämnden från kl Slutlig föredragningslista ÖPPET SAMMANTRÄDE STADSDELSNÄMND FÖREDRAGNINGSLISTA A Sammanträdesdag 2004-09-23 (Förhinder anmäls till LOKAL Isa Bremark Spånga Folkan Tel: 08-508 03 020) Spångavägen 353 E-post:

Läs mer

Nationella minoriteter och minoritetsspråk. Remiss från kommunstyrelsen

Nationella minoriteter och minoritetsspråk. Remiss från kommunstyrelsen SPÅNGA-TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING STRATEGISKA STABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1.5.1-104/2010 SID 1 (6) 2010-03-02 Handläggare: Anna Larsson Telefon: 08-508 03 083 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Nationella

Läs mer

Datum Sammanträde i folkhälsoberedningen

Datum Sammanträde i folkhälsoberedningen DAGORDNING Datum 2018-11-16 1 (5) Sammanträde i folkhälsoberedningen Ledamöter och ersättare i folkhälsoberedningen kallas till sammanträde. Tid: 2018-11-23 kl. 10.00-13.00 Plats: RådRum, Kristianstad

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Utvärdering av fritidsexpressen

Tjänsteskrivelse. Utvärdering av fritidsexpressen Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (5) Datum 2014-12-08 Vår referens Anna Jönsson Föreningssekreterare anna.38.jonsson@malmo.se Tjänsteskrivelse Utvärdering av fritidsexpressen FRI-2014-1480 Sammanfattning

Läs mer

Riktlinjer för bidrag till föreningar inom Vård- och omsorgsnämndens verksamhetsområde

Riktlinjer för bidrag till föreningar inom Vård- och omsorgsnämndens verksamhetsområde Sida: 1 (5) 1. Riktlinjernas bakgrund och syfte 1.1 Bakgrund Vård- och omsorgsnämnden har enligt reglementet ansvar för att fördela bidrag till föreningar och organisationer inom nämndens verksamhetsområde,

Läs mer

Nya riktlinjer för bidrag till ideella föreningar

Nya riktlinjer för bidrag till ideella föreningar Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.2-201/2017 Sida 1 (6) 2017-05-02 Handläggare Eva-Lotta Elmér Telefon: +46 08-508 251 87 Till Socialnämnden 2017-05-16 Nya riktlinjer

Läs mer

Svar på remiss om Införandet av ett system för prova-studier för personer med försörjningsstöd

Svar på remiss om Införandet av ett system för prova-studier för personer med försörjningsstöd Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Avdelningen för verksamhetsutveckling Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-10-13 Handläggare Carina Cronwall Telefon: 08-508 03 393 Till Spånga- Tensta stadsdelsnämnd Svar

Läs mer

Lokaler för fritidsaktiviteter inomhus

Lokaler för fritidsaktiviteter inomhus Avdelningen för stadsutveckling Sida 1 (5) 2018-07-17 Handläggare: Thomas Kultti 08 508 19 101 Till Farsta stadsdelsnämnd 2018-09-20 Lokaler för fritidsaktiviteter inomhus Svar på medborgarförslag Förslag

Läs mer

Bidrag till utomstående organisationer

Bidrag till utomstående organisationer Utbildningsförvaltningen Avdelningen för ekonomi och styrning Tjänsteutlåtande Sida 1 (9) 2016-03-22 Handläggare Johan Adolfsson Telefon: 08-508 33 926 Till Utbildningsnämnden 2016-04-14 Bidrag till utomstående

Läs mer

Stadsdelsförnyelse i Spånga-Tensta, arbetsgruppernas förslag, samverkansgruppens beslut och stadsdelsförvaltningens förslag

Stadsdelsförnyelse i Spånga-Tensta, arbetsgruppernas förslag, samverkansgruppens beslut och stadsdelsförvaltningens förslag Avdelningen för kansli och medborgarkontor Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Handläggare: Per-Eric S. Siljestam och Sirpa Alho Tfn: 508 03 276, 508 03 445 Tjänsteutlåtande Sid 1 (5) 2006-03-02 Dnr 232/06

Läs mer

Etablerande av en Tech-gård i Spånga-Tensta

Etablerande av en Tech-gård i Spånga-Tensta Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Stadsdelsutveckling Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-10-03 Handläggare Ditte Westin Telefon: 08-508 033 76 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Etablerande av en Tech-gård

Läs mer

Presentation av brukarundersökningen inom förskolan 2017

Presentation av brukarundersökningen inom förskolan 2017 Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Förskoleavdelningen Dnr 288-2017-1.6 Sida 1 (5) 2017-05-19 Handläggare Susanne Forss Gustafsson Tel: 08-508 22 064 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Protokoll fört vid organisations- och föreningsutskottets sammanträde den 22 mars 2016

Protokoll fört vid organisations- och föreningsutskottets sammanträde den 22 mars 2016 SOCIALNÄMNDEN Sammanträdesprotokoll OFU 1/2016 Protokoll fört vid organisations- och föreningsutskottets sammanträde den 22 mars 2016 Tidpunkt: Kl. 18.30 Lokal: Rum: Storfors, Storforsplan 36, Farsta Närvarande:

Läs mer

Bidrag till utomstående organisationer

Bidrag till utomstående organisationer Utbildningsförvaltningen Avdelningen för ekonomi och styrning Handläggare Johan Adolfsson Telefon: 08-508 33 926 Till Utbildningsnämnden 2017-02-02 Tjänsteutlåtande Sida 1 (9) 2017-01-09 Bidrag till utomstående

Läs mer

Fördelning av medel för demokrati- och utvecklingsarbete 2015

Fördelning av medel för demokrati- och utvecklingsarbete 2015 Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-05-27 Handläggare Monica Slama Telefon: 08-508 23 092 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Remiss om Stockholms stads riktlinjer för nationella minoriteters rättigheter

Remiss om Stockholms stads riktlinjer för nationella minoriteters rättigheter Bromma stadsdelsförvaltning Avdelning administration Tjänsteutlåtande Dnr 90-18 Sida 1 (6) 2018-03-27 SDN 2018-04-19 Handläggare Sofia Thole Kling Telefon: 08-508 06 158 Till Bromma stadsdelsnämnd Svar

Läs mer

Projekt samordning alternativa insatser ensamkommande över 18 år

Projekt samordning alternativa insatser ensamkommande över 18 år Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Sida 1 (6) 2018-01-15 Handläggare Veronica Wolgast Telefon: 08-508 25 081 Till Socialnämnden 2018-01-31 Projekt samordning alternativa

Läs mer

Avslag på ansökan om försörjningsstöd i Farsta och andra stadsdelsområden

Avslag på ansökan om försörjningsstöd i Farsta och andra stadsdelsområden Avdelningen för socialtjänst Sida 1 (5) 2013-11-26 Handläggare: Medea Fröderos Sandbladh Telefon: 08 508 18 070 Till Farsta stadsdelsnämnd 2013-12-17 Avslag på ansökan om försörjningsstöd i Farsta och

Läs mer

1. Bandhagens scoutkår

1. Bandhagens scoutkår Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Förskola och fritid Tjänsteutlåtande Dnr 5.4.-582/2014 Sida 1 (5) 2014-11-18 Handläggare Agneta Stenborg Telefon: 0761-290 199 Martina Söderman Telefon: 08-508

Läs mer

Föreningsbidrag. Fastställt av: Äldrenämnden Fastställt: Ansvar för revidering: Äldreförvaltningen

Föreningsbidrag. Fastställt av: Äldrenämnden Fastställt: Ansvar för revidering: Äldreförvaltningen Föreningsbidrag Bestämmelser för bidrag till pensionärsföreningar och andra föreningar som bedriver särskilt riktad verksamhet för äldre inom äldrenämndens verksamhetsområde Fastställt av: Äldrenämnden

Läs mer

Jackie Nylander (V) t.o.m. 7 fr.o.m. 9

Jackie Nylander (V) t.o.m. 7 fr.o.m. 9 s SOCIALNÄMNDEN ORGANISATIONS - OCH PROTOKOLL nr 2/2011 F Ö R E N I N G S U T S K O T T E T Sammanträdesdag 2011-03-24 Justerat 1 / 4 2011 Yvonne Fernell-Ingelström Rebecca Adami Karin Hansson Nyberg sekreterare

Läs mer

Medlemsansökningar 2015

Medlemsansökningar 2015 Bilaga 4 Medlemsansökningar 2015 Organisationer som ansökt om medlemskap till årsmötet 2015 MyRight Immigranternas riksförbund Qandil Organisation for disabled in central regions Muslim Aid Sweden Bishozi

Läs mer