Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2016"

Transkript

1 Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag Grekiska föreningen Grekiska föreningen är en förening som har som mål att vara ett stöd för sina medlemmar. Man anordnar även svenskundervisning och grekisk undervisning. De arbetar även med integration och har en ungdomsgrupp. Föreningen beviljades kr Föreningen ansöker om kronor Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kr. 2. Al Hidaya Föreningen vill samla barn och unga i stadsdelen. Anordnar läxhjälp och lovaktiviteter. Föreningen beviljades kr Föreningen ansöker om kr. Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kr för sin loverksamhet. 3. Spånga Folkdansgille Spånga Folkdans Gilles verksamhetsidé är att väcka intresse för bygdekultur, folklig dans och musik till glädje och stimulans för boende i Spånga-Tensta. Målsättningen är att nå fler familjer som aldrig tidigare upplevt svensk midsommar. Föreningen beviljades Föreningen ansöker om kronor. Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kronor för att kunna genomföra sitt midsommarfirande. Arangemanget är öppet för alla och kommer att ha aktiviteter för barn och unga. 4. Järva Folkets Park Föreningen Järva Folkets Park driver Eggeby Gård och erbjuder olika verksamheter och aktiviteter med utpräglat lokal förankring för barn, unga och vuxna. Föreningen beviljades kronor i bidrag Föreningen ansöker om kronor. Förvaltningen föreslår att föreningen får ett bidrag på kr för aktiviteter som är specifikt riktade till barn och unga. 5. Somaliska kvinno- och utvecklingsförening Föreningen Somaliska kvinnor- och utvecklingsförening har som syfte att stödja somaliska kvinnor som har drabbats av kriget. Föreningen vill även arbeta för att integrera somaliska kvinnor i det svenska samhället. Föreningen arbetar även med information om kvinnohälsa. Föreningen ansöker om kronor. Förvaltningen föreslår att föreningen får ett bidrag på kr för sitt jämlikhetsarbete.

2 6. Gulan Förening Gulan förening har som övergripande syfte att främja demokratiska principer och att propagera för demokrati. Under 2016 kommer föreningen att bland annat ordna kulturaktiviteter, utbildningar i kurdiska språket och jämställdhet. Föreningen kommer även att arbeta med nyanlända, kvinnor och barn. Föreningen beviljades kr Föreningen ansöker om kronor. Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kronor för att genomföra kulturaktiviteter för barn och unga. 7. Tensta 4h klubb Föreningen vänder sig till barn och ungdomar i stadsdelen. Inriktningen är djurskötsel, ledarskap, fysisk aktivitet och att få möta andra barn. Verksamheten är öppen för alla. Under 2016 kommer verksamheten ha ett särskilt fokus på barn med särskilda behov. Föreningen beviljades kr Föreningen ansöker om kronor. Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kronor för sin barn- och ungdomsverksamhet. Verksamheten ligger helt i linje med nämndens antagna riktlinjer. 8. Kalon Humanitär Hjälporganisation Föreningens syfte är att främja medlemmarnas integration i Sverige bland annat att genom att hjälpa dem i deras utbildning och idrottsaktiviteter, läxhjälp samt utveckla förbindelser med andra organisationer utomlands. Föreningen sökte inte föreningsbidrag 2015 Föreningen ansöker om kronor Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kr för de aktiviteter som är riktade till barn och unga. 9. Verdandi Verdandis verksamhet i Tensta är främst riktad till barn och ungdomar och har som mål att engagera unga som lever i särskilt utsatta situationer. Verdandi arbetar för att bryta ensamhet och isolering, organisera gemenskap. De arbetar för ett alkohol och drogskadefritt samhälle där de sätter fokus på förebyggande barn och ungdomsverksamhet. Föreningen beviljades kronor i bidrag Föreningen ansöker om kronor. Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kronor. 10. Tensta kvinno- och tjejjour Föreningens verksamhet riktar sig till kvinnor och flickor som är eller har varit utsatta för våld. Målet är att förbättra utsatta kvinnors situation och att erbjuda stöd och råd. Föreningen erhöll kronor i bidrag Föreningen ansöker om kronor. Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kronor.

3 11. Somaliska Föräldrar och modersmålsföreningen, SFMF Föreningens syfte är att i samarbete med föräldrar och skola verka för att somaliska barn kommer in i det svenska samhället och får en positiv levnadsutveckling. Verksamheten består bland annat av hjälp med läxläsning, nattvandring och föräldrautbildning. Föreningen beviljades kronor Föreningen ansöker om kronor. Förvaltningen föreslår att nämnden beviljar ett bidrag på kronor för den verksamheten som är särskilt riktad den öppna barn- och ungdomsverksamheten. 12. Internationella bekantskaper Föreningen arbetar med läxhjälpsverksamhet för barn i stadsdelen. De har även föräldraträffar. Föreningen beviljades kr Föreningen ansöker om kronor Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kr. 13. Hjulsta Somaliska föräldraförening Föreningen ska arbeta för barn och ungdomars bästa i Hjulsta. Föreningen ska nå sin målsättning genom att bland annat bedriva ett projekt under Föreningen ansöker om kronor Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kr för öppna aktiviteter som är riktade till barn och unga. 14. Fiqi förening Föreningen vill fungera som ett föräldrastöd där föreningen vill förbättra kontakten mellan föräldrar och skola. Under 2016 vill föreningen bedriva ett projekt med målet att öka teknikintresset bland tjejer. Föreningen fick avslag på sin ansökan Föreningen ansöker om kronor Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kr för att bedriva teknikprojekt för tjejer. 15. Afrikanska kultur- och integrationsförening Föreningen vill anordna verksamhet för barn och unga, bland annat genom olika idrottsaktiviteter. Föreningen ansöker om kronor. Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kr för att bedriva öppen 16. Spånga Blåbandsförening Spånga Blåbandsförenings vill skapa hållbara lokala strukturer i förorten som attraherar ungdomar. Under 2016 kommer föreningen bland annat att bedriva lovverksamhet och en stödverksamhet för kvinnor och tjejer.

4 Föreningen beviljades kronor i bidrag för Föreningen ansöker om kronor. Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kronor för att bedriva lovverksamhet och stödverksamhet för flickor och kvinnor i stadsdelen. 17. Farjana Idrottsförening Föreningen anordnar barn- och ungdomsverksamhet, bland annat idrottsaktiviteter. Föreningen ansöker om kronor. Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kr för att bedriva öppen 18. Fanoole idrottsförening Idrottsförening Föreningen anordnar barn- och ungdomsverksamhet, bland annat idrottsaktiviteter. Föreningen ansöker om kronor. Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kr för att bedriva öppen 19. Somaliska Humanitär- och familjeförening Föreningen vill arbeta för ett tryggare Tensta/Hjulsta genom att aktivera ungdomar. Föreningen fick avslag Föreningen ansöker om kronor. Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kr för att bedriva öppen 20. Integration- och mångfaldsutveckling Föreningen syftar till att genom ideella insatser i olika projekt hjälpa och utveckla medlemmarnas intresse här i Sverige och i hemlandet. Föreningen sökte inte Föreningen ansöker om kronor. Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kr för att bedriva jämställdhetsprojekt. 21. Hjulsta fotbollsförening Föreningen är en fotbollsförening för främst barn och unga i Hjulsta. Föreningen sökte inte Föreningen ansöker om kronor. Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kr för att bedriva öppen

5 22. Tensta Unga Örnar Föreningen är en barnorganisation. Föreningen arrangerar bland annat barngrupper för pyssel, lek, utflykter, matlagning, dans och filmträffar. Föreningen sökte inte Föreningen ansöker om kronor. Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kr för att bedriva öppen 23. Kvinnocenter i Tensta-Hjulsta Föreningen Kvinnocenter vänder sig till kvinnor som är isolerade och har låg utbildningsnivå. Målet med verksamheten är att bryta kvinnors isolering och öka kvinnors möjligheter till kunskap och medvetenhet om det svenska samhällets lagar och normer. Föreningen beviljades kronor i bidrag Föreningen ansöker om kronor. Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kr. 24. Tensta Boxningsklubb Föreningen är boxningsklubb för främst barn och unga. Under 2016 kommer föreningen att fokusera på tjejer. Föreningen ansöker om: Oklart Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kr för att kunna utveckla sin verksamhet som är riktad till tjejer. Syriska föreningen Syriska föreningen bildades 1977 och har bland annat som mål att aktivera den syriska församlingen i det svenska samhället. Föreningen bedriver en rad olika typer av aktiviteter inom kultur, idrott och andra sociala sammankomster. Föreningen ansöker om föreningsbidrag för att bedriva öppen dagverksamhet en gång i veckan för alla äldre arabiskatalande som bor i Spånga-Tensta. Verksamheten ska bedrivas på Tensta servicehus. Föreningen sökte inte 2015 Föreningen ansöker om kr Förvaltningen föreslår att föreningen får avslag på grund av att föreningen söker för verksamhet som ligger utanför stadsdelsnämndens riktlinjer för föreningsbidrag. Spånga Tensta kulturkommitté Föreningens syfte är att främja kulturlivet i Spånga-Tensta, föreningens ledamöter är tillsatta av föreningslivet lokalt. Föreningen delar ut bidrag till andra föreningar så att de kan genomföra kulturaktiviteter. Föreningen beviljades kronor i bidrag Föreningen ansöker om kronor.

6 Förvaltningen föreslår att föreningen får avslag. Utifrån att Spånga-Tensta har anställt en kultursamordnare som bland annat har till uppdrag att stödja det lokala kulturlivet föreslår förvaltningen att det bidrag som kulturkommittén tidigare har fått omfördelas till kultursamordnaren. Komhuner kulturförening Föreningens söker för två olika projekt. Ett projekt som handlar om att öka tryggheten i stadsdelen det andra projektet handlar om att stärka demokratin i stadsdelen. Ingen av projekten ryms inom riktlinjerna för föreningsbidraget. Föreningen sökte inte föreningsbidrag 2015 Föreningen ansöker om totalt kronor fördelat på två olika projekt. Förvaltningen föreslår att föreningen får avslag på grund av att föreningen söker för verksamhet som ligger utanför stadsdelsnämndens riktlinjer för föreningsbidrag. Grannstöd Spånga-Tensta Verksamheten Grannstöd i Spånga-Tensta är en utvecklad form av grannsamverkan i samverkan med det lokala BRÅ, polisen i södra Järva, villaföreningar och frivilliga. Verksamhetens syfte är att genom systematisk bevakning förebygga brott, kartlägga brister i närmiljön och därigenom verka för säkerhet i boendemiljön. Föreningen beviljades kronor i bidrag Föreningen ansöker om kronor. Förvaltningen föreslår att föreningen får avslag på grund av att föreningen söker för verksamhet som ligger utanför stadsdelsnämndens riktlinjer för föreningsbidrag. The Global Village Föreningen syftar till att skapa en plattform för samhällsengagemang med fokus på frågor som integration, kultur, demokrati, utveckling och mångfald. Föreningen ansöker om kronor. Förvaltningen föreslår att föreningen får avslag på grund av att ansökan inte är komplett (saknas beslut om firmatecknare). Nordic Afro Center Föreningen vill arbeta för ungdomars trivsel och trygghet. Föreningen ansöker om kr. Förvaltningen föreslår att föreningen får avslag på grund av att föreningens ansökan inte är komplett.

Föreningsbidrag sammanställning av inkomna ansökningar

Föreningsbidrag sammanställning av inkomna ansökningar Föreningsbidrag 2016 - sammanställning av inkomna ansökningar Nedan presenteras samtliga föreningar som har ansökt om föreningsbidrag för verksamhetsåret 2016. Först listas de 22 föreningar som föreslås

Läs mer

Föreningsbidrag 2016

Föreningsbidrag 2016 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND Stöd och Processer Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2015-11-16 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Föreningsbidrag 2016 Förvaltningens förslag till beslut Spånga-Tensta stadsdelsnämnd

Läs mer

Föreningsbidrag 2016

Föreningsbidrag 2016 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND Stöd och Processer Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2016-01-12 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Föreningsbidrag 2016 Förvaltningens förslag till beslut Spånga-Tensta stadsdelsnämnd

Läs mer

Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kronor.

Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kronor. Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2014 1. Tensta kvinno- och tjejjour Föreningens verksamhet riktar sig till kvinnor och flickor som är eller har varit utsatta för våld. Målet

Läs mer

Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2013

Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2013 Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2013 1. Somaliska Föräldrar och modersmålsföreningen, SFMF Föreningens syfte är att i samarbete med föräldrar och skola verka för att somaliska

Läs mer

Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2012

Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2012 Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2012 1. Somaliska Föräldrar och modersmålsföreningen, SFMF Föreningens syfte är att i samarbete med föräldrar och skola verka för att somaliska

Läs mer

Föreningsbidrag 2012 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND. Handläggare: Ida Malmborg Telefon: Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd

Föreningsbidrag 2012 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND. Handläggare: Ida Malmborg Telefon: Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND STRATEGISKA STABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 5-72/2012 SID 1 (2) 2012-04-25 Handläggare: Ida Malmborg Telefon: 508 03 083 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Förvaltningens förslag

Läs mer

Fördelning av föreningsbidrag 2009

Fördelning av föreningsbidrag 2009 Fördelning av förenings föreningen ordförandens kontaktperson förslag på sökt belopp från sdn 2008 typ av verksamhet Spånga-Tensta kulturkommitté Mahin Kindberg 100 000 160000 100000 Stödja lokala föreningar

Läs mer

Sammanträde Torsdagen den 2 februari 2017 klockan 18:00 Spånga Folkan, Spångavägen 353

Sammanträde Torsdagen den 2 februari 2017 klockan 18:00 Spånga Folkan, Spångavägen 353 Spånga-Tensta stadsdelsnämnd 2 februari 2017 Sammanträde Torsdagen den 2 februari 2017 klockan 18:00 Spånga Folkan, Spångavägen 353 Öppet forum Sammanträdet inleds kl. 18.00 med öppet forum och information

Läs mer

Certifiering av föreningar. Öppen idrott & Idrott åt alla

Certifiering av föreningar. Öppen idrott & Idrott åt alla Certifiering av föreningar Öppen idrott & Idrott åt alla Nya sätt för föreningarna att möta nya behov Eskilstuna kommun vill hjälpa föreningslivet att utveckla sin verksamhet och samtidigt kvalitetssäkra

Läs mer

Handslaget. - en viktig del för ökad integration 2006-08-31

Handslaget. - en viktig del för ökad integration 2006-08-31 2006-08-31 Handslaget - en viktig del för ökad integration 2(6) Idrotten är Sveriges största folkrörelse med över 20 000 idrottsföreningar och 3 miljoner medlemmar runt om i landet. Enligt en rapport från

Läs mer

och planeringsavdelningen

och planeringsavdelningen Strategi- och planeringsavdelningen VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING Handläggare: Anna Hörnsten Telefon: 08-508 20 061 TJÄNSTEUTLÅTANDE 2006-09-28 SDN 2006-10-19 Dnr 015-362/2006 STADSDELSFÖRNYELSEN I VANTÖR

Läs mer

Ansökan om verksamhets-/föreningsbidrag för 2006

Ansökan om verksamhets-/föreningsbidrag för 2006 Information och IT Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Handläggare: Per Linde Tfn: 508 03 053 Tjänsteutlåtande Sid 1 (6) 2006-02-16 Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Ansökan om verksamhets-/föreningsbidrag för

Läs mer

Vad ser vi? Migranters situation utifrån Röda Korsets iakttagelser lokalt

Vad ser vi? Migranters situation utifrån Röda Korsets iakttagelser lokalt Vad ser vi? Migranters situation utifrån Röda Korsets iakttagelser lokalt Tack alla som tog sig tid att svara på enkäten Vad ser vi? Era iakttagelser och erfarenheter är centrala för att vi tillsammans

Läs mer

Utmaningar för en bättre folkhälsa

Utmaningar för en bättre folkhälsa Utmaningar för en bättre folkhälsa Folkhälsoplan 2015 1 Innehållsförteckning: Sida Folkhälsopolitikens elva målområden 3 Folkhälsopolitisk policy Västra Götalandsregionen 3 Vision för folkhälsoarbetet

Läs mer

2015 med ESKILSTUNA FRIIDROTT. Rapport. Mini OS på Ekängen

2015 med ESKILSTUNA FRIIDROTT. Rapport. Mini OS på Ekängen 2015 med ESKILSTUNA FRIIDROTT Rapport Mini OS på Ekängen Summering av Sommarkul 2015 Under sommaren har 3196 barn och ungdomar i ålder 7 18 år deltagit i vårt Sommarkul. Tillsammans har de noterat över

Läs mer

Inställningen till FN och internationella frågor bland gymnasieungdomar i Sverige

Inställningen till FN och internationella frågor bland gymnasieungdomar i Sverige Inställningen till FN och internationella frågor bland gymnasieungdomar i Sverige Svenska FN-förbundet Box 15115 104 65 Stockholm Tel: 08-462 25 40 E-post: info@fn.se www.fn.se 1 Innehåll Inledning...

Läs mer

Stadsdel Spånga-Tensta

Stadsdel Spånga-Tensta Stadsdel Spånga-Tensta När Angel närmar sig Järvafältet ser han folk strömma till. På gräsplanen under Hjulstavägens höga viadukt står bilar parkerade och hela tiden rullar fler in. Ut kliver familjer,

Läs mer

Foto: Mattias Johansson

Foto: Mattias Johansson Foto: Mattias Johansson Kulturpolitiskt program 2013-2015 Förord Kultur frodas och finns där människor möts i studiecirkeln eller kören, på teatern eller biblioteket. Kultur påverkar oss. Det är i möten

Läs mer

Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Bilaga 5 Sid.1

Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Bilaga 5 Sid.1 Sid.1 Uppföljning av målen i kommunfullmäktiges budget 2007 (Används som underlag till stadens årsredovisning 2007. Respektive nämnd bifogar förteckningen i nämnden verksamhetsberättelse. Mål som inte

Läs mer

Idrotts- och hälsocertifiering av Gräppås golfklubb (v. 2015-12)

Idrotts- och hälsocertifiering av Gräppås golfklubb (v. 2015-12) Idrotts- och hälsocertifiering av Gräppås golfklubb (v. 2015-12) Gräppås Golfklubb är en ideell förening och har som målsättning att låta alla medlemmar få spela golf på både motionsnivå och tävlingsnivå.

Läs mer

Regler för föreningsbidrag

Regler för föreningsbidrag Regler för föreningsbidrag Att bli en bidragsgodkänd förening En förening kan ansöka om att bli bidragsgodkänd. En bidragsgodkänd förening kan söka alla Idrotts- och föreningsförvaltningens bidrag och

Läs mer

Drogförebyggande arbete i Rinkeby- Kista och Spånga- Tensta 2014

Drogförebyggande arbete i Rinkeby- Kista och Spånga- Tensta 2014 Drogförebyggande arbete i Rinkeby- Kista och Spånga- Tensta 2014 stockholm.se Drogförebyggande arbete 2 (9) Projekt: {Projektnamn} Författare: Kajsa Björnsson, Michael Frejd Förvaltning/avdelning: Rinkeby-Kista,

Läs mer

Stadgar Hangool Foundation

Stadgar Hangool Foundation Hangool Foundation ORGANISATIONSNR: 802473-6657 Ynglingavägen 1-3 177 57 Järfälla Stockholms län Stadgar Hangool Foundation INNEHÅLLSFÖRTECKNING Fastställda av årsmöte 03-oktober-2015 I FÖRENINGENS DEFINITION

Läs mer

Stockholms stads förskoleplan - en förskola i världsklass

Stockholms stads förskoleplan - en förskola i världsklass SKOLROTELN BILAGA 1 SID 1 (8) 2008-09-03 Stockholms stads förskoleplan - en förskola i världsklass 1 Inledning Förskolan ska lägga grunden till ett livslångt lärande och vara rolig, stimulerande, trygg

Läs mer

Handlingsplan Söderbykarls fritidshem 2014-2015

Handlingsplan Söderbykarls fritidshem 2014-2015 Handlingsplan Söderbykarls fritidshem 2014-2015 Fokusområde/Mål: öka elevernas kuskaper i svenska Elever skriver sagor och läser för varandra. Fritidshemmets respektive avdelning. Biblotikarie har högläsning

Läs mer

DÄR MÄNNISKOR OCH IDÉER VÄXER

DÄR MÄNNISKOR OCH IDÉER VÄXER Mål och inriktning 2012-2017 DÄR MÄNNISKOR OCH IDÉER VÄXER Värdegrund Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet arbetar på helnykter och demokratisk grund, samt är i partipolitiska och religiösa frågor obunden.

Läs mer

Kriterier för rörligt bidrag 2015

Kriterier för rörligt bidrag 2015 för rörligt bidrag 2015 Post Botkyrka kommun, 147 85 TUMBA Besök Munkhättevägen 45 Tel 08-530 610 00 www.botkyrka.se Org.nr 212000-2882 Bankgiro 624-1061 Prioriterade områden för rörligt bidrag 2015 Enligt

Läs mer

RF:s anvisningar för barn- och ungdomsidrott

RF:s anvisningar för barn- och ungdomsidrott RF:s anvisningar för barn- och ungdomsidrott Idrotten vill bakgrunden till anvisningarna Idrotten vill är svensk idrotts idéprogram. Här beskrivs idrottens verksamhetsidé, vision och värdegrund. Här beskrivs

Läs mer

Åtgärdsplan för brottsförebyggande arbete i Tanums kommun 2015

Åtgärdsplan för brottsförebyggande arbete i Tanums kommun 2015 Åtgärdsplan för brottsförebyggande arbete i Tanums kommun 2015 Bakgrund Att minska brottsligheten och öka människors trygghet är kriminalpolitikens grundläggande målsättning I januari 2008 presenterade

Läs mer

Riktlinjerna antagna av kommunstyrelsen vid sammanträde den 26 september 2012, 208

Riktlinjerna antagna av kommunstyrelsen vid sammanträde den 26 september 2012, 208 Riktlinjer för föreningsbidrag Riktlinjerna antagna av kommunstyrelsen vid sammanträde den 26 september 2012, 208 Syftet med Ljusnarsbergs kommuns föreningsbidrag är att stödja ideella föreningar och organisationer

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 SÖDERMALMS FRIVILLIGCENTRAL VILJAN Verksamhetsidé Viljan, Södermalms frivilligcentral, är en ideell förening bildad 1993. Föreningen är demokratiskt uppbyggd och politiskt

Läs mer

HANDBOLL FÖR HJÄRTA OCH GEMENSKAP

HANDBOLL FÖR HJÄRTA OCH GEMENSKAP HANDBOLL FÖR HJÄRTA OCH GEMENSKAP Integration med hjälp av handboll i Vivalla och Brickebacken Örebro SK Handboll Herr Projektansvarig: Vice Ordförande Jerker Lindgren Bakgrund HANDBOLL FÖR HJÄRTA OCH

Läs mer

Verksamhetsplan för förskolan och fritidshemmet

Verksamhetsplan för förskolan och fritidshemmet Verksamhetsplan för förskolan och fritidshemmet KOSTER FÖRSKOLA/FRITIDSHEM VÅREN 2015 Verksamhetsplan för förskolorna i Lärande och utveckling genom trygghet, glädje, lust och engagemang Strömstads pedagogiska

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGES MÅL 2015 2018 MEDBORGAREN I FOKUS

KOMMUNFULLMÄKTIGES MÅL 2015 2018 MEDBORGAREN I FOKUS 2015-05-05 [1] KOMMUNFULLMÄKTIGES MÅL 2015 2018 MEDBORGAREN I FOKUS Gemensamt förslag [2] Kommunfullmäktiges mål 2015-2018 Styrmodellen De av kommunfullmäktige fastställda målen för mandatperioden 2015-2018

Läs mer

Verksamhetsberättelse TidsNätverket i Bergsjön 2009

Verksamhetsberättelse TidsNätverket i Bergsjön 2009 Verksamhetsberättelse TidsNätverket i Bergsjön 2009 Under 2009 har TidsNätverket i Bergsjön haft verksamhet i 70 olika aktiviteter eller projekt. Dessa har genomförts antingen av enskilda deltagare i TidsNätverket

Läs mer

Fritidshemmens arbetsplan Förutsättningar för verksamheten

Fritidshemmens arbetsplan Förutsättningar för verksamheten Färjestadsskolan Fritidshemmens arbetsplan Arbetsplanen: - Visar på vilket sätt fritidshemmet ska arbeta för att nå målen för utbildningen. - Utgår från nationella styrdokument, kommunens strategiska plan,

Läs mer

Riktlinje. Dagverksamhet och daglig verksamhet enligt SoL. Riktlinjer för utredning, beslut och utförande enligt Socialtjänstlagen 2014-10-16

Riktlinje. Dagverksamhet och daglig verksamhet enligt SoL. Riktlinjer för utredning, beslut och utförande enligt Socialtjänstlagen 2014-10-16 Riktlinje 2014-10-16 Dagverksamhet och daglig verksamhet enligt SoL Riktlinjer för utredning, beslut och utförande enligt Socialtjänstlagen Diarienummer: VON 2014/0264 Riktlinjen har antagits av vård-

Läs mer

2009Idéprogram. Fastställt av förbundsstämman

2009Idéprogram. Fastställt av förbundsstämman 2009Idéprogram Fastställt av förbundsstämman Många små steg till ett hållbart samhälle 2 i n n e h å l l Idéprogrammet i korthet 3 Människosyn 4 Bildningssyn 5 Demokratisyn 7 Kultursyn 7 Hållbar utveckling

Läs mer

2010 med ESKILSTUNA FRIIDROTT. Rapport. Besök i Parken Zoo

2010 med ESKILSTUNA FRIIDROTT. Rapport. Besök i Parken Zoo 2010 med ESKILSTUNA FRIIDROTT Rapport Besök i Parken Zoo Summering av Sommarkul 2010 986 barn och ungdomar i ålder 7 18 år har under sommaren 2010 deltagit i vårt Sommarkul. Tillsammans har de noterat

Läs mer

Inför ansökan om utmärkelsen Skola för hållbar utveckling

Inför ansökan om utmärkelsen Skola för hållbar utveckling Inför ansökan om utmärkelsen Skola för hållbar utveckling Ansökan sker på samma sätt som för intresseanmälan, d.v.s. via Internet. www.skolutveckling.se efter 1:a oktober med stor sannolikhet www.skolverket.se

Läs mer

Bakgrund och förutsättningar

Bakgrund och förutsättningar Bakgrund och förutsättningar Systematiskt kvalitetsarbete Läsåret 2013/2014 Förskoleområde Östra 1 Barn- och utbildningsförvaltningen www.karlskoga.se Innehållsförteckning Inledning... s. 3 Förskolans

Läs mer

Verksamhetsplan höst- vårtermin 11-12.

Verksamhetsplan höst- vårtermin 11-12. Verksamhetsplan höst- vårtermin 11-12. Morgongårdens förskola Avdelning Lönneberga Normer och värden Mångfald Verksamhetens Mål att sträva mot Att förskolan Ser varje barn som unikt Ger varje barn rätt

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens policy för internationellt arbete

Barn- och utbildningsnämndens policy för internationellt arbete 1 (6) Handläggare Ann Åslin Telefon +46 (0)498 26 94 26 E-post ann.aslin@gotland.se Diarienr 2010/88:60 Datum 2010-04-07 Barn- och utbildningsnämndens policy för internationellt arbete Det är i mötet människor

Läs mer

Ansökan från Kooperativet Fjället avseende överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap för ungdomsverksamhet

Ansökan från Kooperativet Fjället avseende överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap för ungdomsverksamhet Tjänsteutlåtande Utfärdat 2014-05-26 Diarienummer N131-0259/14 Sektor Kultur och fritid Hasse Ohlson Telefon 031-365 27 05 E-post: hasse.ohlson@angered.goteborg.se Ansökan från Kooperativet Fjället avseende

Läs mer

Bidrag du kan söka för kultur- och fritidsverksamhet i Linköping

Bidrag du kan söka för kultur- och fritidsverksamhet i Linköping Bidrag du kan söka för kultur- och fritidsverksamhet i Linköping Blanketter och fullständiga bidragsregler hittar du på Linköping kommuns hemsida: www.linkoping.se/kulturochfritid Fritid Kultur- och fritidsnämndens

Läs mer

en spegling av samhället

en spegling av samhället en spegling av samhället Eskilstuna Guif integrationsprojekt 2015 2018 Bakgrund och långsiktiga mål Eskilstuna Guif är en handbollsförening som grundades 1896. Föreningen har cirka 600 aktiva medlemmar

Läs mer

Tjänsteskrivelse 1 (5)

Tjänsteskrivelse 1 (5) Tjänsteskrivelse 1 (5) 2010-09-08 FRN 2009/82 Fritidnämnden Redovisning av fritidsvanor bland barn och unga från vissa av Nackas särskolor Förslag till beslut Fritidsnämnden noterar informationen till

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING Vittra på Adolfsbergs kvalitetsredovisning går att läsa i sin helhet på www.vittra.se

KVALITETSREDOVISNING Vittra på Adolfsbergs kvalitetsredovisning går att läsa i sin helhet på www.vittra.se KVALITETSREDOVISNING Vittra på Adolfsbergs kvalitetsredovisning går att läsa i sin helhet på www.vittra.se Med vänlig hälsning Carina Leffler, rektor FÖRUTSÄTTNINGAR Vittra på Adolfsberg är en förskola

Läs mer

Tyresö kommun Förskolan Båten Lokal Arbetsplan 2015/2016

Tyresö kommun Förskolan Båten Lokal Arbetsplan 2015/2016 Tyresö kommun Förskolan Båten Lokal Arbetsplan 2015/2016 Förskolan Båten Simvägen 37 135 40 Tyresö 070-169 83 98 Arbetsplan 2015/2016 Vårt uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande.

Läs mer

Kvalitetsredovisning Skola/fritids

Kvalitetsredovisning Skola/fritids Kvalitetsredovisning Skola/fritids 2013-2014 Verksamheten som helhet Vår vision är att skapa en skola som vilar på demokratins grund och där verksamheten grundar sig på ett livslångt lärande. Kunskaper,

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN LÄSÅRET 2010/2011. Ödenäs fritidshem Västergården ALINGSÅS

LOKAL ARBETSPLAN LÄSÅRET 2010/2011. Ödenäs fritidshem Västergården ALINGSÅS LOKAL ARBETSPLAN LÄSÅRET 2010/2011 Ödenäs fritidshem Västergården ALINGSÅS Beskrivning av verksamheten Ödenäs fritidshem består av en avdelning. Västergården samt barn från förskoleavdelningen Mellomgården.

Läs mer

Välkommen! Ett integrationsprojekt med bandy IFK Vänersborg 2015-10-08 Idrott har i alla tider använts som ett sätt att fostra unga människor att bli en del i ett öppet, demokratiskt samhälle. Ett samhälle

Läs mer

Bromma sdf Verksamhetsplan 2014

Bromma sdf Verksamhetsplan 2014 Vision Bromma sdf INLEDNING Vision är det ledande fackförbundet för offentligt anställda i Sverige och Vision Stockholms Stad är avdelningen för alla som arbetar med välfärdstjänster eller till stöd för

Läs mer

Från trygghetsundersökning till Medborgardialog i form av medborgarmöten The Capital of Scandinavia

Från trygghetsundersökning till Medborgardialog i form av medborgarmöten The Capital of Scandinavia Från trygghetsundersökning till Medborgardialog i form av medborgarmöten The Capital of Scandinavia 201 01 27 Sveriges kommuner och Landsting Brottsförebyggande rådets tre ben Självrapporterade mätningar

Läs mer

Friluftsliv åt alla. Att göra kanotsporten lättillgänglig för barn och ungdomar FALU KANOTKLUBB. TVÅ ÅRS PROJEKT Delrapport Januari 2012

Friluftsliv åt alla. Att göra kanotsporten lättillgänglig för barn och ungdomar FALU KANOTKLUBB. TVÅ ÅRS PROJEKT Delrapport Januari 2012 TVÅ ÅRS PROJEKT Delrapport Januari 2012 Friluftsliv åt alla Att göra kanotsporten lättillgänglig för barn och ungdomar FALU KANOTKLUBB Projektledare Soizick Lidström info@falukanotklubb.se 073-22 22 654

Läs mer

Bidrag och Riktlinjer

Bidrag och Riktlinjer Fritidsenheten Till föreningar/organisationer verksamma i Ånge kommun Uppdaterad 2015-11-25 Innehåll Målsättning/policy 1-2 Allmänna bestämmelser 3-4 Trygga ungdomsmiljöer 4 Lokalt aktivitetsbidrag 5 Startbidrag

Läs mer

Fastställd av Svenska Klätterförbundets styrelse 2006-03-25

Fastställd av Svenska Klätterförbundets styrelse 2006-03-25 Fastställd av Svenska Klätterförbundets styrelse 2006-03-25 Med klättring för barn avser vi i allmänhet idrott till tolv års ålder. I barnklättring låter vi barnen lära sig genom lek och därigenom utveckla

Läs mer

Utbildningsinspektion i Soldalaskolan, förskoleklass och grundskola årskurs 1 6

Utbildningsinspektion i Soldalaskolan, förskoleklass och grundskola årskurs 1 6 Utbildningsinspektion i, förskoleklass och grundskola årskurs 1 6 UTBILDNINGSINSPEKTIONENS SYFTE Skolverkets utbildningsinspektion skall bidra till kvalitetsförbättring genom att bedöma hur verksamheterna

Läs mer

Ungdomsarbetet i Spånga-Tensta

Ungdomsarbetet i Spånga-Tensta Ungdomsarbetet i Spånga-Tensta Våra ungas framtid är allas ansvar Barn och ungdomar inom Spånga-Tenstas stadsdel är en viktig och prioriterad grupp. Här bor drygt 11.000 ungdomar i åldrarna 0 till 20 år.

Läs mer

Åtgärder för att stödja arbetet med sociala insatsgrupper

Åtgärder för att stödja arbetet med sociala insatsgrupper Åtgärder för att stödja arbetet med sociala insatsgrupper Åtgärder för att stödja arbetet med sociala insatsgrupper Förord Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor fick i regleringsbrevet för

Läs mer

Handlingsplan Skapande skola Borås Stad

Handlingsplan Skapande skola Borås Stad Handlingsplan Skapande skola Borås Stad Barn har rätt till alla sina språk- även sina estetiska. Barn och unga ska ha lika möjligheter att uppleva ett rikt utbud av professionellt utövad kultur och själva

Läs mer

Arbetsplan Förskolan Blåsippan

Arbetsplan Förskolan Blåsippan Arbetsplan Förskolan Blåsippan Vår vision: Barnen och deras föräldrar skall tycka att de är på världens bästa förskola och när barnen lämnar vår förskola skall de vara väl rustade för framtiden. 1. Inledning

Läs mer

Riktlinjer för godkännande av fristående förskola samt pedagogisk omsorg med enskild huvudman

Riktlinjer för godkännande av fristående förskola samt pedagogisk omsorg med enskild huvudman BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN 2011-06-09 Birgitta Öhrström DNR 160/2011-617 Riktlinjer för godkännande av fristående förskola samt pedagogisk omsorg med enskild huvudman Inledning Enskilda får enligt

Läs mer

Region Blekinge. Stöd till ungdomsorganisationer. Bidragsregler

Region Blekinge. Stöd till ungdomsorganisationer. Bidragsregler Region Blekinge Stöd till ungdomsorganisationer Bidragsregler Mål Region Blekinges stöd till regionalt verksamma ungdomsorganisationer skall främja en demokratisk utveckling av ungdomar genom deras engagemang

Läs mer

Ansökan om projektbidrag från fyra frivilligorganisationer

Ansökan om projektbidrag från fyra frivilligorganisationer ÄLDREFÖRVALTNINGEN STABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2010-03-31 Handläggare: Staffan Halleskog Telefon: 08-508 36 203 Till Äldrenämnden den 20 april 2010 Ansökan om projektbidrag från fyra frivilligorganisationer

Läs mer

Lokal arbetsplan läsår 2015/2016

Lokal arbetsplan läsår 2015/2016 Lokal arbetsplan läsår 2015/2016 Förskolan Forsnäsgården Sunne kommun Postadress Besöksadress Telefon och fax Internet Giro och org nr Sunne Kommun Sunne RO växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro 40. Skäggebergsskolan

Läs mer

Bidragsregler FÖR IDEELLA FÖRENINGAR I BOTKYRKA KOMMUN. Tryckt 2007-04-02

Bidragsregler FÖR IDEELLA FÖRENINGAR I BOTKYRKA KOMMUN. Tryckt 2007-04-02 Bidragsregler FÖR IDEELLA FÖRENINGAR I BOTKYRKA KOMMUN Tryckt 2007-04-02 1 [14] BIDRAGSREGLER FÖR IDEELLA FÖRENINGAR I BOTKYRKA KOMMUN 1. ALLMÄNNA VILLKOR FÖR ATT EN FÖRENING SKA KUNNA SÖKA FÖRENINGSBIDRAG

Läs mer

Partiprogram för Feministiskt Initiativ Gullspång antaget december 2014

Partiprogram för Feministiskt Initiativ Gullspång antaget december 2014 Partiprogram för Feministiskt Initiativ Gullspång antaget december 2014 FÖR ETT JÄMSTÄLLT GULLSPÅNG Målet för den feministiska politiken är ett samhälle som skapar utrymme för alla människor att utveckla

Läs mer

Ungdomspolitiskt program för Karlskrona kommun

Ungdomspolitiskt program för Karlskrona kommun Ungdomspolitiskt program för Karlskrona kommun Gäller från och med 2012-10-18 2 Ungdomspolitiskt program Ungdomsrådet, som tidigare kallades ungdomsdemokratigruppen, där också framtagandet av ett ungdomspolitiskt

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. För. Stora Tuna Folkdansgille

VERKSAMHETSPLAN. För. Stora Tuna Folkdansgille VERKSAMHETSPLAN För Stora Tuna Folkdansgille 2016 1 Innehållsförteckning 1. Syfte 2. Vision 3. Strategi 4. Mål 5. Verksamhetsvisa planer 6. Aktivitetsplan Nedanstående bild visar sambandet mellan syfte,

Läs mer

Postadress Växtkraft c/o Patricia Seraji, Thomsons väg 30 c lgh 1503, 213 72 Malmö

Postadress Växtkraft c/o Patricia Seraji, Thomsons väg 30 c lgh 1503, 213 72 Malmö 1. UPPGIFTER OM ANSÖKANDE AKTÖR Namn på ansökande aktör från civilsamhället och/eller kommun, region eller fastighetsägare: Rädda Barnen Lokalföreningen Rosengård genom stadsodlingsprojektet Växtkraft

Läs mer

KULTUR OCH FRITIDSPOLITISKT PROGRAM 2006

KULTUR OCH FRITIDSPOLITISKT PROGRAM 2006 INLEDNING Fri tid är den tid, då du själv väljer vad du vill göra. Föreningslivet i Malmö - vid sidan av våra stora Kulturinstitutioner och det fria kultur- och idrottslivet - har mycket att erbjuda medborgarna.

Läs mer

Bidragsbestämmelser riktlinjer och anvisningar för kommunalt föreningsbidrag

Bidragsbestämmelser riktlinjer och anvisningar för kommunalt föreningsbidrag Bidragsbestämmelser riktlinjer och anvisningar för kommunalt föreningsbidrag Antagen av kommunfullmäktige (KF) 2011-02-22. 5,gäller från 2011-03-28. Ändringar antagna av KF 2012-02-28, gäller från 2012-01-01.

Läs mer

Verksamhetsplan för Hässlehus fritidsgård 2011.

Verksamhetsplan för Hässlehus fritidsgård 2011. Verksamhetsplan för Hässlehus fritidsgård 2011. Verksamhetsbeskrivning Hässlehus fritidsgård är centralt placerad vid Hässletorg. Fritidsgården delar lokaler med kommundelens bibliotek. Fritidsgården ansvarar

Läs mer

Kommunalt handlingsprogram för Eslöv 2011 2014

Kommunalt handlingsprogram för Eslöv 2011 2014 Kommunalt handlingsprogram för Eslöv 2011 2014 ESLÖVS KOMMUN Vi tar ansvar En ekonomi i balans är förutsättningen för att driva en politik för Eslöv. Vi tar ansvar för att den kommunala organisationen

Läs mer

Idrott hela livet. Strategisk plan för idrottens folkhälsoarbete i Norrbotten

Idrott hela livet. Strategisk plan för idrottens folkhälsoarbete i Norrbotten Idrott hela livet Strategisk plan för idrottens folkhälsoarbete i Norrbotten December 2015 Sid 2/12 Nationella folkhälsomål Sverige har en nationell folkhälsopolitik med elva målområden. Målområdena omfattar

Läs mer

Uppföljning, utvärdering och utveckling

Uppföljning, utvärdering och utveckling Uppföljning, utvärdering och utveckling Förskolläraren ska ansvara för att varje barns utveckling och lärande kontinuerligt och systematiskt dokumenteras, följs upp och analyseras för att det ska vara

Läs mer

Kvalitetsrapport. Förskoleklass Strömtorpsskolan. Förskoleklass. Läsåret 2014/2015

Kvalitetsrapport. Förskoleklass Strömtorpsskolan. Förskoleklass. Läsåret 2014/2015 Kvalitetsrapport Förskoleklass Läsåret 2014/2015 Förskoleklass Strömtorpsskolan Utbildningens syfte Förskoleklassen ska stimulera elevers utveckling och lärande och förbereda dem för fortsatt utbildning.

Läs mer

Ett rödare och varmare Kristinehamn

Ett rödare och varmare Kristinehamn 1 Plattform för en valseger 2010 Ett rödare och varmare Kristinehamn Det finns en viktig skiljelinje mellan socialdemokratisk politik och den politik som borgarna för och det är synen på hur välfärds skol-,

Läs mer

Likabehandlingsplan. Förskolan Lärkdrillen

Likabehandlingsplan. Förskolan Lärkdrillen Likabehandlingsplan Förskolan Lärkdrillen 2011 10 25 Styrdokument Läroplanen för förskolan, Lpfö 98/10, poängterar vikten av en lika behandling av alla individer inom verksamheten, bl.a. går det att läsa:

Läs mer

Kvalitetsrapport. Strömtorpsskolans fritidshem. Fritidshem. Läsåret 2012/2013. Ansvarig rektor: Jens Berisson

Kvalitetsrapport. Strömtorpsskolans fritidshem. Fritidshem. Läsåret 2012/2013. Ansvarig rektor: Jens Berisson Kvalitetsrapport Fritidshem Läsåret 2012/2013 Strömtorpsskolans fritidshem Utbildningens syfte Fritidshemmet kompletterar utbildningen i förskoleklassen, grundskolan, grundsärskolan, specialskolan, sameskolan

Läs mer

STRATEGI FÖR STÄRKT DEMOKRATI OCH ÖKAD DELAKTIGHET 2015-2018

STRATEGI FÖR STÄRKT DEMOKRATI OCH ÖKAD DELAKTIGHET 2015-2018 STRATEGI FÖR STÄRKT DEMOKRATI OCH ÖKAD DELAKTIGHET 2015-2018 KS/2014:475 2014-11.21 Kommunledningskontoret 1 Inledning I Sigtuna kommun arbetar vi utifrån vår gemensamma värdegrund som sätter invånaren

Läs mer

Sportis. Idrottskola med barn i centrum

Sportis. Idrottskola med barn i centrum Sportis Idrottskola med barn i centrum 1 Bra barnidrott är när barnen trivs, har roligt och utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. 2 Idrottsskolan Sportis En idrottskola eller Sportis som vi väljer

Läs mer

Information från. Fräntorps Folkets Hus Förening och Fräntorps Egnahems Förening. Några av vårens alla kulturaktiviteter!

Information från. Fräntorps Folkets Hus Förening och Fräntorps Egnahems Förening. Några av vårens alla kulturaktiviteter! Information från Fräntorps Folkets Hus Förening och Fräntorps Egnahems Förening Några av vårens alla kulturaktiviteter! Vill du veta mer eller undrar över något besök då våra hemsidor! Fräntorps Folkets

Läs mer

Kultur- och fritidspolitiskt program. Kumla kommun, 2015-2025 Antaget av kommunfullmäktige 2014-11-17 134

Kultur- och fritidspolitiskt program. Kumla kommun, 2015-2025 Antaget av kommunfullmäktige 2014-11-17 134 Kultur- och fritidspolitiskt program Kumla kommun, 2015-2025 Antaget av kommunfullmäktige 2014-11-17 134 Innehåll 1. Inledning 3 2. Varför ett kultur- och fritidspolitiskt program 4 3. Möten som utvecklar

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN för Ålands Idrott 2015 17

VERKSAMHETSPLAN för Ålands Idrott 2015 17 VERKSAMHETSPLAN för Ålands Idrott 2015 17 Fastställd av Idrottstinget 3.3.2015 Ålands Idrotts verksamhet FÖRBUNDETS VERKSAMHET Förbundets namn är Ålands Idrottsförbund där det officiella marknadsföringsnamnet

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling för skolor och förskolor i Vindelns kommun

Plan mot diskriminering och kränkande behandling för skolor och förskolor i Vindelns kommun VINDELNS KOMMUN Datum 2015-03-30 Utbildnings och Fritidsförvaltningen Hällnäs skola Plan mot diskriminering och kränkande behandling för skolor och förskolor i Vindelns kommun Det här är Vindelns kommuns

Läs mer

Många tjejjourer arbetar med förebyggande verksamhet genom föreläsningar och tjejgrupper i skolor och på fritidsgårdar.

Många tjejjourer arbetar med förebyggande verksamhet genom föreläsningar och tjejgrupper i skolor och på fritidsgårdar. Tjejjourer Vad är en tjejjour? En tjejjour är en feministisk förening där tjejer arbetar för att stötta andra tjejer. Det finns över 60 tjejjourer runt om i hela Sverige, i små och i stora städer. Varenda

Läs mer

UPPDRAG OCH YRKESROLL SOCIALPSYKIATRI

UPPDRAG OCH YRKESROLL SOCIALPSYKIATRI UPPDRAG & YRKESROLL UPPDRAG OCH YRKESROLL SOCIALPSYKIATRI Läsanvisning och bakgrund Uppdrag och yrkesroll -socialpsykiatri är en beskrivning av vad det innebär att arbeta med stöd och service till personer

Läs mer

Pedagogisk planering Verksamhetsåret 2013/14. Förskolan Bergabacken

Pedagogisk planering Verksamhetsåret 2013/14. Förskolan Bergabacken Förskoleverksamheten Pedagogisk planering Verksamhetsåret 2013/14 Förskolan Bergabacken Innehållsförteckning Inledning...sid 1 Förutsättningar..sid 2 Normer och värden...sid 3 Utveckling och lärande.sid

Läs mer

Insatser som genomfördes 2015

Insatser som genomfördes 2015 2016-01-12 Ansökan om medel för att genomföra verksamhetssatsningar inom IFF för integrationsinsatser 2016 Bakgrund: Kommunen har tilldelats 56,3 mkr och varje förvaltning som bedriver verksamhet som påverkas

Läs mer

GULLSPÅNGS KOMMUNS FOLKHÄLSORÅD

GULLSPÅNGS KOMMUNS FOLKHÄLSORÅD GULLSPÅNGS KOMMUNS FOLKHÄLSORÅD KS 2014/45 Verksamhetsberättelse för år 2013 GULLSPÅNGS KOMMUN 1 Inledning Verksamhetsberättelsen beskriver det arbete som har stöttats med folkhälsorådets budget under

Läs mer

Karta över Skärholmens stadsdelsnämnds utbud av Fritidsverksamhet i egen regi

Karta över Skärholmens stadsdelsnämnds utbud av Fritidsverksamhet i egen regi Bilaga 2) Karta över Skärholmens stadsdelsnämnds utbud av sverksamhet i egen regi Uppdrag Stadsdelsnämndens uppdrag till fritids, 2005 vilket fortfarande gäller - Det ska finnas lokala mötesplatser/träffpunkter

Läs mer

Socialdemokraterna BOLLNÄS

Socialdemokraterna BOLLNÄS Socialdemokraterna BOLLNÄS Kommunalt handlingsprogram 2006 2010 Socialdemokraternas ledstjärnor är frihet, jämlikhet och solidaritet. Vårt program beskriver hur vi vill skapa ett tryggare och mer rättvist

Läs mer

Idrottspolitiskt program för Falköpings kommun

Idrottspolitiskt program för Falköpings kommun Idrottspolitiskt program för Falköpings kommun Beachhallen Antaget av kommunfullmäktige den 30 mars 2015, 28 Innehållsförteckning Inledning... 3 Idrotten är en samhällsresurs... 4 Idrottsrörelsens verksamhetsidé...

Läs mer

Munkfors kommun Skolplan 2005 2007

Munkfors kommun Skolplan 2005 2007 Munkfors kommun Skolplan 2005 2007 Varför ska vi ha en skolplan? Riksdag och regering har fastställt nationella mål och riktlinjer för verksamheten i förskola och skola, samt har gett i uppdrag åt kommunerna

Läs mer

Kallelse till Huddinge brottsförebyggande råd

Kallelse till Huddinge brottsförebyggande råd HUDDINGE BROTTSFÖREBYGGANDE RÅD KALLELSE SIDA 1 (2) Kallelse till brottsförebyggande råd Tid Torsdag den 10 december 2015, klockan 15:00 Plats A-salen Ärenden Diarienummer 1 Godkännande av föredragningslistan

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Fröviskolan 7-9 2014/2015

Kvalitetsredovisning. Fröviskolan 7-9 2014/2015 Kvalitetsredovisning Fröviskolan 7-9 2014/2015 1 Innehållsförteckning 1. Grundfakta 3 2. Resultat 2.1 Normer och värden 3 2.2 Måluppfyllelse i arbetet med kursplanens mål 5 2.3 Elevinflytande och demokrati

Läs mer

POLITISKT PROGRAM INLEDNING OCH VÄRDEGRUND. Antaget på kongressen 20150315

POLITISKT PROGRAM INLEDNING OCH VÄRDEGRUND. Antaget på kongressen 20150315 POLITISKT PROGRAM Antaget på kongressen 20150315 INLEDNING OCH VÄRDEGRUND s syfte är att stärka och stötta de anslutna ungdomsråden i deras strävan att skapa en bättre tillvaro för ungdomar där de verkar

Läs mer