Föreningsbidrag sammanställning av inkomna ansökningar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Föreningsbidrag sammanställning av inkomna ansökningar"

Transkript

1 Föreningsbidrag sammanställning av inkomna ansökningar Nedan presenteras samtliga föreningar som har ansökt om föreningsbidrag för verksamhetsåret Först listas de 22 föreningar som föreslås beviljas bidrag. Dessa föreningar har lämnat en komplett bidragsansökan och bedriver verksamhet i linje med förvaltningens riktlinjer för föreningsbidrag. Sedan följer en redovisning av de nio föreningar som föreslås få avslag på sin ansökan. Det finns olika orsaker till förvaltningens förslag på avslag. Det handlar bland annat om att föreningen inte har lämnat en fullständig ansökan, att föreningen inkommit för sent med sin ansökan, att föreningen inte bedriver verksamhet i linje med förvaltningens riktlinjer för föreningsbidrag eller att det utifrån inkommen ansökan föreligger alltför många frågetecken kring föreningens verksamhet, exempelvis att verksamhet och redovisning inte följer föreningens stadgar eller syfte. Föreningar som föreslås erhålla bidrag 1. Grekiska föreningen Grekiska föreningen har som mål att vara ett stöd för sina medlemmar. Man anordnar svenskundervisning och grekisk undervisning, arbetar med integration och har en ungdomsgrupp. Föreningen beviljades kr i bidrag för år Föreningen ansöker om kr. Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kr. 2. Al Hidaya Föreningen anordnar läxhjälp och lovaktiviteter för barn och unga i stadsdelen. Föreningen beviljades kr i bidrag för år Föreningen ansöker om kr. Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kr. 3. Spånga Folkdansgille Spånga Folkdansgille arbetar för att väcka intresse för bygdekultur, folklig dans och musik till glädje för boende i Spånga-Tensta. Målsättningen är att nå fler familjer som aldrig tidigare upplevt svensk midsommar. Föreningen beviljades kr i bidrag för år Föreningen ansöker om kr. Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kr. 4. Järva Folkets Park Föreningen Järva Folkets Park driver Eggeby Gård och erbjuder olika verksamheter och aktiviteter med utpräglat lokal förankring för barn, unga och vuxna. Föreningen beviljades kr i bidrag för år Föreningen ansöker om kr. Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kr.

2 5. Somaliska kvinno- och utvecklingsförening Föreningen Somaliska kvinnor- och utvecklingsförening har som syfte att stödja somaliska kvinnor som har drabbats av kriget. Föreningen vill även arbeta för att integrera somaliska kvinnor i det svenska samhället. Föreningen arbetar även med information om kvinnohälsa. Föreningen ansökte inte om bidrag för år Föreningen ansöker om kr. 6. Gulan Förening Gulan förening har som övergripande syfte att främja demokratiska principer och att propagera för demokrati. Under 2016 kommer föreningen att anordna kulturaktiviteter och utbildningar i kurdiska språket och jämställdhet. Föreningen kommer även att arbeta med nyanlända, kvinnor och barn. Föreningen beviljades kr i bidrag för år Föreningen ansöker om kr. Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kr. 7. Tensta 4h klubb Föreningen vänder sig till barn och ungdomar i stadsdelen. Inriktningen är djurskötsel, ledarskap, fysisk aktivitet och att få möta andra barn. Verksamheten är öppen för alla. Under 2016 kommer verksamheten ha ett särskilt fokus på barn med särskilda behov. Föreningen beviljades kr i bidrag för år Föreningen ansöker om kr. Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kr. 8. Kalon Humanitär Hjälporganisation Föreningens syfte är att främja medlemmarnas integration i Sverige bland annat att genom stöd i utbildning och idrottsaktiviteter, läxhjälp samt att utveckla förbindelser med andra organisationer utomlands. Föreningen ansökte inte om bidrag för år Föreningen ansöker om kr. 9. Verdandi Verdandis verksamhet i Tensta är främst riktad till barn och ungdomar och har som mål att engagera unga som lever i särskilt utsatta situationer, bryta ensamhet och isolering. De arbetar för ett alkohol- och drogskadefritt samhälle med ett fokus på förebyggande barn och ungdomsverksamhet. Föreningen beviljades kr i bidrag för år Föreningen ansöker om kronor. Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kr.

3 10. Tensta kvinno- och tjejjour Föreningens verksamhet riktar sig till kvinnor och flickor som är eller har varit utsatta för våld. Målet är att förbättra utsatta kvinnors situation och att erbjuda stöd och råd. Föreningen beviljades kr i bidrag för år Föreningen ansöker om kr. Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kr. 11. Somaliska Föräldrar och modersmålsföreningen, SFMF Föreningens syfte är att i samarbete med föräldrar och skola verka för att somaliska barn kommer in i det svenska samhället och får en positiv levnadsutveckling. Verksamheten består bland annat av hjälp med läxläsning, nattvandring och föräldrautbildning. Föreningen beviljades kr i bidrag för år Föreningen ansöker om kr. Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kr. 12. Internationella bekantskaper Föreningen arbetar med läxhjälpsverksamhet för barn i stadsdelen. De har även föräldraträffar. Föreningen beviljades kr i bidrag för år Föreningen ansöker om kr. Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kr. 13. Hjulsta Somaliska föräldraförening Föreningen ska arbeta för barn och ungdomars bästa i Hjulsta. Föreningen ska nå sin målsättning genom att bland annat bedriva ett projekt under Föreningen ansökte inte om bidrag för år Föreningen ansöker om kr. 14. Fiqi förening Föreningen vill fungera som ett föräldrastöd och förbättra kontakten mellan föräldrar och skola. Under 2016 vill föreningen bedriva ett projekt med målet att öka teknikintresset bland tjejer. Föreningen fick avslag på sin ansökan för år Föreningen ansöker om kr. 15. Spånga Blåbandsförening Spånga Blåbandsförenings vill skapa hållbara lokala strukturer i förorten som attraherar ungdomar. Under 2016 kommer föreningen bland annat att bedriva lovverksamhet och en stödverksamhet för kvinnor och tjejer. Föreningen beviljades kr i bidrag för år Föreningen ansöker om kr. Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kr.

4 16. Somaliska Humanitär- och familjeförening Föreningen vill arbeta för ett tryggare Tensta/Hjulsta genom att aktivera ungdomar. Föreningen fick avslag på sin bidragsansökan för år Föreningen ansöker om kr. 17. Integration- och mångfaldsutveckling Föreningen syftar till att genom ideella insatser i olika projekt hjälpa och utveckla medlemmarnas intresse här i Sverige och i hemlandet. Föreningen ansöker om kr. 18. Hjulsta fotbollsförening Föreningen är en fotbollsförening för främst barn och unga i Hjulsta. Föreningen ansöker om kr. 19. Tensta Unga Örnar Föreningen Tensta Unga Örnar arrangerar barngrupper för pyssel, lek, utflykter, matlagning, dans och filmträffar. Föreningen ansöker om kr. Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kr. 20. Kvinnocenter i Tensta-Hjulsta Föreningen Kvinnocenter vänder sig till kvinnor som är isolerade och har låg utbildningsnivå. Målet med verksamheten är att bryta kvinnors isolering och öka kvinnors möjligheter till kunskap och medvetenhet om det svenska samhällets lagar och normer. Föreningen beviljades kr i bidrag för år Föreningen ansöker om kr. Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kr. 21. Tensta familjer & ungdomsförening Föreningen vill främja sociala, kulturella och samhällelig utveckling, särskilt för att öka jämställdheten och förbättra situationen för kvinnor, barn och ungdomar i stadsdelen. Föreningen beviljades kr i bidrag för år Föreningen ansöker om kr. Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kr.

5 22. The Global Village Föreningen arbetar för att skapa en plattform för samhällsengagemang med fokus på frågor om integration, kultur, demokrati utveckling och mångfald. Föreningen anordnar bland annat föreläsningar och öppna kulturaktiviteter i stadsdelen. Föreningen ansöker om kr. Föreningar som föreslås få avslag på sin bidragsansökan 23. Syriska föreningen Syriska föreningen har bland annat som mål att aktivera den syriska församlingen i det svenska samhället. Föreningen ansöker om föreningsbidrag för att bedriva öppen dagverksamhet en gång i veckan för alla äldre arabiskatalande som bor i Spånga- Tensta. Verksamheten ska bedrivas på Tensta servicehus. Föreningen ansöker om kr. Förvaltningen föreslår att föreningen får avslag på sin ansökan grund av att verksamheten ligger utanför stadsdelsnämndens riktlinjer för föreningsbidrag. 24. Spånga Tensta kulturkommitté Föreningens syfte är att främja kulturlivet i Spånga-Tensta, föreningens ledamöter är tillsatta av föreningslivet lokalt. Föreningen delar ut bidrag till andra föreningar så att de kan genomföra kulturaktiviteter. Föreningen beviljades kr i bidrag för år Föreningen ansöker om kr. Förvaltningen föreslår att föreningen får avslag på sin ansökan med anledning av att förvaltningens nyanställda kultursamordnare har till uppgift att bland annat stödja det lokala kulturlivet och tar över det bidrag som kulturkommittén tidigare haft. 25. Komhuner kulturförening Föreningens söker för två olika projekt. Ett projekt som handlar om att öka tryggheten i stadsdelen det andra projektet handlar om att stärka demokratin i stadsdelen. Föreningen sökte inte föreningsbidrag för år Föreningen ansöker om totalt kr fördelat på två olika projekt. Förvaltningen föreslår att föreningen får avslag på sin ansökan på grund av att föreningen söker medel för verksamhet som ligger utanför stadsdelsnämndens riktlinjer för föreningsbidrag. 26. Grannstöd Spånga-Tensta Verksamheten Grannstöd i Spånga-Tensta är en utvecklad form av grannsamverkan i samverkan med det lokala BRÅ, polisen i södra Järva, villaföreningar och frivilliga. Verksamhetens syfte är att genom systematisk bevakning förebygga brott, kartlägga brister i närmiljön och därigenom verka för säkerhet i boendemiljön.

6 Föreningen beviljades kr i föreningsbidrag för år Föreningen ansöker om kr. Förvaltningen föreslår att föreningen får avslag på sin ansökan på grund av att föreningen söker medel för verksamhet som ligger utanför stadsdelsnämndens riktlinjer för föreningsbidrag. 27. Nordic Afro Center Föreningen vill arbeta för ungdomars trivsel och trygghet. Föreningen ansöker om kr. Förvaltningen föreslår att föreningen får avslag på sin ansökan på grund av att den inkom till förvaltningen efter sista ansökningsdag. 28. Afrikanska kultur- och integrationsförening Föreningen vill anordna verksamhet för barn och unga, bland annat genom olika idrottsaktiviteter. Föreningen ansöker om kr. Förvaltningen föreslår att föreningen får avslag på sin ansökan på grund av brister i insänd verksamhetsredovisning samt att verksamheten inte bedrivs enligt de egna stadgarna. 29. Farjana Idrottsförening Föreningen anordnar barn- och ungdomsverksamhet, bland annat idrottsaktiviteter. Föreningen ansöker om kr. Förvaltningen föreslår att föreningen får avslag på sin ansökan på grund av brister i insänd verksamhetsredovisning samt att verksamheten inte bedrivs enligt de egna stadgarna. 30. Fanoole idrottsförening Föreningen anordnar barn- och ungdomsverksamhet, bland annat idrottsaktiviteter. Föreningen ansöker om kr. Förvaltningen föreslår att föreningen får avslag på sin ansökan på grund av brister i insänd verksamhetsredovisning samt att verksamheten inte bedrivs enligt de egna stadgarna. 31. Tensta Boxningsklubb Föreningen är boxningsklubb för främst barn och unga. Under 2016 kommer föreningen att fokusera på tjejer. Föreningen ansöker om: oklart, ingen summa angiven i ansökan. Förvaltningen föreslår att föreningen får avslag på sin ansökan på grund av att den inkom till förvaltningen efter sista ansökningsdag.

Föreningsbidrag 2016

Föreningsbidrag 2016 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND Stöd och Processer Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2016-01-12 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Föreningsbidrag 2016 Förvaltningens förslag till beslut Spånga-Tensta stadsdelsnämnd

Läs mer

Föreningsbidrag 2016

Föreningsbidrag 2016 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND Stöd och Processer Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2015-11-16 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Föreningsbidrag 2016 Förvaltningens förslag till beslut Spånga-Tensta stadsdelsnämnd

Läs mer

Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2016

Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2016 Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2016 1. Grekiska föreningen Grekiska föreningen är en förening som har som mål att vara ett stöd för sina medlemmar. Man anordnar även svenskundervisning

Läs mer

Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kronor.

Förvaltningen föreslår att föreningen beviljas kronor. Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2014 1. Tensta kvinno- och tjejjour Föreningens verksamhet riktar sig till kvinnor och flickor som är eller har varit utsatta för våld. Målet

Läs mer

Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2013

Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2013 Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2013 1. Somaliska Föräldrar och modersmålsföreningen, SFMF Föreningens syfte är att i samarbete med föräldrar och skola verka för att somaliska

Läs mer

Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2012

Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2012 Sammanställning över sökande föreningar för föreningsbidrag 2012 1. Somaliska Föräldrar och modersmålsföreningen, SFMF Föreningens syfte är att i samarbete med föräldrar och skola verka för att somaliska

Läs mer

Föreningsbidrag 2012 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND. Handläggare: Ida Malmborg Telefon: Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd

Föreningsbidrag 2012 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND. Handläggare: Ida Malmborg Telefon: Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND STRATEGISKA STABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 5-72/2012 SID 1 (2) 2012-04-25 Handläggare: Ida Malmborg Telefon: 508 03 083 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Förvaltningens förslag

Läs mer

Sammanträde Torsdagen den 2 februari 2017 klockan 18:00 Spånga Folkan, Spångavägen 353

Sammanträde Torsdagen den 2 februari 2017 klockan 18:00 Spånga Folkan, Spångavägen 353 Spånga-Tensta stadsdelsnämnd 2 februari 2017 Sammanträde Torsdagen den 2 februari 2017 klockan 18:00 Spånga Folkan, Spångavägen 353 Öppet forum Sammanträdet inleds kl. 18.00 med öppet forum och information

Läs mer

Ansökan om verksamhets-/föreningsbidrag för 2006

Ansökan om verksamhets-/föreningsbidrag för 2006 Information och IT Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Handläggare: Per Linde Tfn: 508 03 053 Tjänsteutlåtande Sid 1 (6) 2006-02-16 Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Ansökan om verksamhets-/föreningsbidrag för

Läs mer

Fördelning av bidrag till föreningar Tensta Familjer och Ungdomsförening

Fördelning av bidrag till föreningar Tensta Familjer och Ungdomsförening Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-05-16 Handläggare Ewa Jungstedt Pilestål Telefon: 08-508 01 522 Till Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd 2018-05-24

Läs mer

Fördelning av föreningsbidrag 2009

Fördelning av föreningsbidrag 2009 Fördelning av förenings föreningen ordförandens kontaktperson förslag på sökt belopp från sdn 2008 typ av verksamhet Spånga-Tensta kulturkommitté Mahin Kindberg 100 000 160000 100000 Stödja lokala föreningar

Läs mer

Föreningsbidrag 2010 för Barn och Ungdom

Föreningsbidrag 2010 för Barn och Ungdom ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING FÖRSKOLA OCH FRITID SID 1 (6) 2010-10-11 Handläggare: Agneta Stenborg Telefon: 076 12 90 199 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Förvaltningens förslag

Läs mer

Ungdomsarbetet i Spånga-Tensta

Ungdomsarbetet i Spånga-Tensta Ungdomsarbetet i Spånga-Tensta Våra ungas framtid är allas ansvar Barn och ungdomar inom Spånga-Tenstas stadsdel är en viktig och prioriterad grupp. Här bor drygt 11.000 ungdomar i åldrarna 0 till 20 år.

Läs mer

Ansökan för bidrag till politikerveckan Järva juni 2017

Ansökan för bidrag till politikerveckan Järva juni 2017 Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Sida 1 (5) 2017-06-01 Handläggare Ditte Westin Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Ansökan för bidrag till politikerveckan Järva 10-18 juni 2017 Förvaltningens förslag

Läs mer

Fördelning av föreningsbidrag 2018

Fördelning av föreningsbidrag 2018 Sida 1 (5) 2018-02-27 Handläggare Maria Haskas Telefon: 08-508 150 87 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2018-03-08 Förvaltningens förslag till beslut Skarpnäcks stadsdelsnämnd beslutar följande: 1. Föreningsbidrag

Läs mer

Föreningsbidrag, aktivitetsstöd, våren 2018

Föreningsbidrag, aktivitetsstöd, våren 2018 Enskede-Årsta-Vantör Stadsdelsförvaltning Avdelning kultur, fritid och demokrati Dnr 5.4.-232/2018 Sida 1 (7) 2018-06-14 14 Handläggare Ann-Christine Gullans Telefon: 08-508 14 913 Till Enskede-Årsta-Vantörs

Läs mer

Mötesplats för kvinnor

Mötesplats för kvinnor Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Stadsdelsutveckling Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-09-20 Handläggare Ditte Westin Telefon: 08-508 033 76 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Mötesplats för kvinnor Förvaltningens

Läs mer

Fördelning av föreningsbidrag 2019

Fördelning av föreningsbidrag 2019 Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Dnr 5.4. 551/18 Sida 1 (5) 2019-02-20 Handläggare Maria Haskas Telefon: 08-508 150 87 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2018-03-21 Förvaltningens

Läs mer

Kompletterande beskrivning av planerade utvecklingsinsatser i Spånga-Tensta 2013

Kompletterande beskrivning av planerade utvecklingsinsatser i Spånga-Tensta 2013 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING STRATEGISKA STABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2013-05-06 Handläggare: Eva-Britt Leander Telefon: 08-508 03 000 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Kompletterande beskrivning

Läs mer

Återredovisning av bidrag för sommarlovsaktiviteter 2019

Återredovisning av bidrag för sommarlovsaktiviteter 2019 Sida 1 (4) 2019-09-25 Handläggare Inger Cronlund Telefon: 0850803354 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Återredovisning av bidrag för sommarlovsaktiviteter 2019 Förslag till beslut Stadsdelsnämnden lägger

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantör

Enskede-Årsta-Vantör Stadsdelsförvaltning Avdelning kultur, fritid och demokrati Dnr 5.4.-469/2017 Sida 1 (5) 2017-10-05 Handläggare Caroline Teir Telefon: 08-508 14 997 Till s stadsdelsnämnd Föreningsbidrag till föreningar

Läs mer

Reviderade anvisningar för verksamhetsbidrag och arrangörsstöd till lokala föreningar i Hägersten-Liljeholmen

Reviderade anvisningar för verksamhetsbidrag och arrangörsstöd till lokala föreningar i Hägersten-Liljeholmen Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Sida 1 (5) 2019-02-04 Handläggare Susanne Forss Gustafsson Telefon: 0850822064 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd 2019-02-21 Reviderade anvisningar för

Läs mer

Intervjumall till föreningar samt föreningars svar

Intervjumall till föreningar samt föreningars svar Intervjumall till föreningar samt föreningars svar 1. Hur stor del av er styrelse utgörs av kvinnor? - Om färre än 50% - hur arbetar ni aktivt med att öka andelen kvinnor i er styrelse? 2. Vad är demokrati

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag för 2008

Ansökan om föreningsbidrag för 2008 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING SID 1 (5) 2008-01-22 Handläggare: Margareta Edenholm Till Spånga-Tenta taddelnämnd Anökan om föreningbidrag för 2008 I företeckningen nedan redovia vilka föreningar om

Läs mer

1 Diskrimineringslagen förbjuder diskriminering som har samband med kön,

1 Diskrimineringslagen förbjuder diskriminering som har samband med kön, 1 Diskrimineringslagen förbjuder diskriminering som har samband med kön, könsidentitet eller könsuttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning

Läs mer

Projektansökan jämställdhet, integration och demokrati 2009

Projektansökan jämställdhet, integration och demokrati 2009 IAKCO Projektansökan jämställdhet, integration och demokrati 2009 1. Bakgrund Den ideella föreningen Internationella Afghanska Kvinnocenter Organisation, nedan kallat IAKCO, har varit verksam sedan 2005.

Läs mer

Riktlinjer och regler - stöd till föreningar/organisationer

Riktlinjer och regler - stöd till föreningar/organisationer Riktlinjer och regler - stöd till föreningar/organisationer Övertorneå kommun - Kommunstyrelsen - Kultur och fritid Antagen av KF, 20160912, 47 Vision för Övertorneå kommun: - Övertorneå Vision 2020 en

Läs mer

Riktlinjer föreningsbidrag Sektor stöd och omsorg

Riktlinjer föreningsbidrag Sektor stöd och omsorg Sektor stöd och omsorg Innehåll Riktlinjer Föreningsbidrag Sektor SO 4 Generella krav och förutsättningar... 4 Fördelningsprinciper... 5 Medlemsbidrag... 5 Lokalkostnadsbidrag... 5 Särskilt verksamhetsbidrag...

Läs mer

Bidragsbestämmelser. Föreningsbidrag Hammarö kommun

Bidragsbestämmelser. Föreningsbidrag Hammarö kommun Bidragsbestämmelser Föreningsbidrag Hammarö kommun BIDRAGSBESTÄMMELSER FÖRENINGSBIDRAG Hammarö kommun vill genom olika bidragsformer skapa en god förutsättning för ett allsidigt föreningsliv i kommunen

Läs mer

STREETSTAR - GIRL ACADEMY. Tid: 15 mars december 2016

STREETSTAR - GIRL ACADEMY. Tid: 15 mars december 2016 STREETSTAR - GIRL ACADEMY Tid: 15 mars 2014-15 december 2016 Bakgrund: STREETSTAR - FOR URBAN STREETCULTURE Streetstar är en ideell förening som skapar och producerar ungdomskommunikation och kultur. Som

Läs mer

Protokoll Civila Rådet 17 december 2015

Protokoll Civila Rådet 17 december 2015 Sida 1 (5) -12-22 Redovisning för närvaro Förening 20-aug 29-sep 02-nov 17-dec ABF Blå Band Eritrianska Islamiska Föreningen Fastighetsägarna Järva Grekiska föreningen i Tensta Hjulsta Somaliska föräldraförening

Läs mer

1. Nya Rågsveds Folkets Hus

1. Nya Rågsveds Folkets Hus Tjänsteutlåtande Sida 1 (12) 2015-11-19 Handläggare Agneta Stenborg Telefon: 0761-290 199 Caroline Teir Telefon: 08-508 14 978 Bilaga 1 Redovisning av inkomna ansökningar om föreningsbidrag 2016 inom verksamhetsområde,

Läs mer

Sommarverksamhet 2007 inklusive ansökningar från föreningar

Sommarverksamhet 2007 inklusive ansökningar från föreningar RINKEBY STADSDELSFÖRVALTNING KISTA STADSDELSFÖRVALTNING SD 01 008-234-2007 SID 1 (6) 2007-05-10 SDN 2007-05-21 Handläggare: Christina Hermansson Telefon: 08-508 01108 Till Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö

Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö 1 Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö Fastställt av Älvsjö stadsdelsnämnd 2017- XX-XX Bakgrund Älvsjö stadsdelsnämnd fördelar årligen bidrag till föreningar verksamma inom stadsdelsområdet utifrån

Läs mer

Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet

Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet 1 (7) Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet Föreningslivet stärker civilsamhället och bidrar till ett lokalt engagemang. Därför har Sundbybergs stad valt att på olika sätt stötta föreningar

Läs mer

Riktlinjer för ansökan om föreningsbidrag

Riktlinjer för ansökan om föreningsbidrag Sida 1 (5) 2018-01-17 Riktlinjer för ansökan om föreningsbidrag Bakgrund Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd fördelar årligen bidrag till föreningar och organisationer. Det finns tre kategorier av bidraget

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Utvärdering av fritidsexpressen

Tjänsteskrivelse. Utvärdering av fritidsexpressen Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (5) Datum 2014-12-08 Vår referens Anna Jönsson Föreningssekreterare anna.38.jonsson@malmo.se Tjänsteskrivelse Utvärdering av fritidsexpressen FRI-2014-1480 Sammanfattning

Läs mer

Medlemsansökningar 2015

Medlemsansökningar 2015 Bilaga 4 Medlemsansökningar 2015 Organisationer som ansökt om medlemskap till årsmötet 2015 MyRight Immigranternas riksförbund Qandil Organisation for disabled in central regions Muslim Aid Sweden Bishozi

Läs mer

Datum Sammanträde i folkhälsoberedningen

Datum Sammanträde i folkhälsoberedningen DAGORDNING Datum 2018-11-16 1 (5) Sammanträde i folkhälsoberedningen Ledamöter och ersättare i folkhälsoberedningen kallas till sammanträde. Tid: 2018-11-23 kl. 10.00-13.00 Plats: RådRum, Kristianstad

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut

Förvaltningens förslag till beslut Enskede-Årsta-s stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2016-11-22 Handläggare Gunweig Högberg Telefon: 08-508 20 505 Till

Läs mer

Bidrag till föreningar med barn- och ungdomsverksamhet samt till kultur våren 2008

Bidrag till föreningar med barn- och ungdomsverksamhet samt till kultur våren 2008 ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (8) 2008-04-22 Handläggare: Agneta Stenborg Telefon: 076-12 20 099 Monica Verne Telefon: 076-12 20 201 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2018

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2018 Norrmalms stadsdelsförvaltning Äldre- och socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-03-23 Handläggare Anna Löfvall Telefon 08-508 09 780 Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2017-04-19 Bidrag till

Läs mer

REGLEMENTE FÖR FÖRENINGSBIDRAG

REGLEMENTE FÖR FÖRENINGSBIDRAG Styrdokument Dokumenttyp: Regler Beslutat av: Socialnämnden Fastställelsedatum: 2017-11-21 Ansvarig: Utvecklingsledare IFO Revideras: Var fjärde år Följas upp: Minst var fjärde år REGLEMENTE FÖR FÖRENINGSBIDRAG

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag Enskede-Årsta- Vantör

Riktlinjer för föreningsbidrag Enskede-Årsta- Vantör Riktlinjer för föreningsbidrag Enskede-Årsta- Vantör 1. Syfte och övergripande målsättningar Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd har som mål att genom föreningsbidragen stärka civilsamhället och stödja

Läs mer

Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet

Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet 1 (5) Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet Föreningslivet stärker civilsamhället och bidrar till ett lokalt engagemang. Därför har Sundbybergs stad valt att på olika sätt stötta föreningar

Läs mer

R I K TLINJER. Riktlinjer för bidrag speciella ändamål FRITIDSNÄMNDEN. Fastställda av fritidsnämnden 2012-02-23

R I K TLINJER. Riktlinjer för bidrag speciella ändamål FRITIDSNÄMNDEN. Fastställda av fritidsnämnden 2012-02-23 R I K TLINJER FRITIDSNÄMNDEN Riktlinjer för bidrag speciella ändamål Fastställda av fritidsnämnden 2012-02-23 Riktlinjer för bidrag speciella ändamål Innehåll 1. Introduktion... 3 2. Varför lämnar fritidsnämnden

Läs mer

Regler och villkor för Föreningsbidrag i Hallsbergs kommun

Regler och villkor för Föreningsbidrag i Hallsbergs kommun 2016-12-07 Regler och villkor för Föreningsbidrag i Hallsbergs kommun Att gälla från och med 1 januari 2017 1 (5) Allmänna villkor 1. Föreningens medlemmar ska ha valt styrelse demokratiskt, vilket innebär

Läs mer

Bidragsregler för övriga föreningar

Bidragsregler för övriga föreningar Bidragsregler för övriga föreningar Bidragsreglementet avser samtliga hos Upplands Väsby kommun registrerade ideella föreningar med huvudverksamhet inom det kulturella fältet samt scoutföreningar och frilufsföreningar.

Läs mer

(Förhinder anmäls till. Tel: ) Spångavägen 353 E-post: kl Grupprum finns bokade för nämnden från kl

(Förhinder anmäls till. Tel: ) Spångavägen 353 E-post: kl Grupprum finns bokade för nämnden från kl Slutlig föredragningslista ÖPPET SAMMANTRÄDE STADSDELSNÄMND FÖREDRAGNINGSLISTA A Sammanträdesdag 2004-09-23 (Förhinder anmäls till LOKAL Isa Bremark Spånga Folkan Tel: 08-508 03 020) Spångavägen 353 E-post:

Läs mer

Föreningsbidrag 2019

Föreningsbidrag 2019 Älvsjö stadsdelsförvaltning Staben Sida 1 (7) 2019-02-07 Handläggare Erica Wangenheim Telefon:08-508 21 008 Till Älvsjö stadsdelsnämnd 2019-02-07 Föreningsbidrag 2019 Förvaltningens förslag till beslut

Läs mer

Ansökan om årligt Kulturellt verksamhetsstöd föreningar och organisationer

Ansökan om årligt Kulturellt verksamhetsstöd föreningar och organisationer Ansökan om årligt Kulturellt verksamhetsstöd föreningar och organisationer 201 Sökande Organisation eller motsvarande Organisationsnummer c/o Telefon Mobil Fax Ev. hemsida Bank-/post-/konto-/giro-nummer

Läs mer

Riktlinjer för bidragsgivning till ideella föreningar

Riktlinjer för bidragsgivning till ideella föreningar Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Dnr 5.4.-518-2017 Sida 1 (6) 2017-12-05 Handläggare Verner Stadthagen Telefon: 08-508 01 212 Till Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd 2017-12-19 Riktlinjer

Läs mer

RAPPORT UTVÄRDERING AV CIVILA RÅDET I Spånga Tensta stadsdel. Kjell-Åke Eriksson

RAPPORT UTVÄRDERING AV CIVILA RÅDET I Spånga Tensta stadsdel. Kjell-Åke Eriksson RAPPORT UTVÄRDERING AV CIVILA RÅDET I Spånga Tensta stadsdel Kjell-Åke Eriksson kjell-ake.eriksson@skl.se 2016-11-07 Överlämnar rapport efter utfört uppdrag att genomföra en utvärdering av Civila rådet

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantör. Förvaltningens förslag till beslut

Enskede-Årsta-Vantör. Förvaltningens förslag till beslut Stadsdelsförvaltning Kultur, fritid och demokrati Tjänsteutlåtande Dnr 5.4.-647/2016 Sida 1 (5) 2016-11-22 Handläggare Marie Lundahl Telefon: 08-50814997 Till s stadsdelsnämnd Föreningsbidrag vt 2017 till

Läs mer

Projekt: Integration i Andersberg 2019

Projekt: Integration i Andersberg 2019 Projekt: Integration i Andersberg 2019 För projekt Integration i Andersberg har vi sökt och fått pengar från Kommunstyrelsen sedan 2010. Under åren som gått har stadsdelen förändrats med fler och fler

Läs mer

Stockholm Tillsammans FÖRENINGSAKTIVITETER FÖR DIG SOM ÄR NY I STOCKHOLM

Stockholm Tillsammans FÖRENINGSAKTIVITETER FÖR DIG SOM ÄR NY I STOCKHOLM Stockholm Tillsammans FÖRENINGSAKTIVITETER FÖR DIG SOM ÄR NY I STOCKHOLM Denna folder har tagits fram av Forum idéburna organisationer med social inriktning. Forum är en intresseorganisation för den idéburna

Läs mer

Riktlinjer föreningsbidrag Sektor stöd och omsorg

Riktlinjer föreningsbidrag Sektor stöd och omsorg Sektor stöd och omsorg Dnr KS16.475-1 Reviderat 2016-06-10 Innehåll Riktlinjer Föreningsbidrag Sektor SO 4 Generella krav och förutsättningar... 4 Fördelningsprinciper.. 5 Medlemsbidrag... 5 Lokalkostnadsbidrag...

Läs mer

Regelverk för kulturnämndens bidrag

Regelverk för kulturnämndens bidrag www.katrineholm.se Regelverk för kulturnämndens bidrag 1 (8) Regelverk för kulturnämndens bidrag REGELVERK FÖR KULTURNÄMNDENS BIDRAG... 1 ALLMÄNNA VILLKOR... 2 GRUNDBIDRAG... 3 Vad kan stödet användas

Läs mer

Bidrag till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre för år 2018 Dnr 155/18

Bidrag till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre för år 2018 Dnr 155/18 Vård- och omsorgsförvaltningen Christina Hammarlund Administrativ handläggare Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 14 juni 2018 Bidrag till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre för år 2018

Läs mer

Bidragsbestämmelser riktlinjer och anvisningar för kommunalt föreningsbidrag

Bidragsbestämmelser riktlinjer och anvisningar för kommunalt föreningsbidrag Bidragsbestämmelser riktlinjer och anvisningar för kommunalt föreningsbidrag Antagen av kommunfullmäktige (KF) 2011-02-22. 5,gäller från 2011-03-28. Ändringar antagna av KF 2012-02-28, gäller från 2012-01-01.

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens riktlinjer till Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet

Kultur- och fritidsnämndens riktlinjer till Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet Kultur- och fritidsnämndens riktlinjer till Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet Riktlinjerna reglerar hur bidragsansökningar till kultur och fritidsnämnden ska göras, vilka krav som ställs

Läs mer

Föreningsbidrag 2013 till föreningar som arbetar med missbruksfrågor i Enskede- Årsta-Vantör

Föreningsbidrag 2013 till föreningar som arbetar med missbruksfrågor i Enskede- Årsta-Vantör ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING INDIVID- OCH FAMILJEOMSORGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2012-11-20 Handläggare: Lotta Gillhardt Telefon: 08-508 14 019 Till Enskede-Årsta- Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Beslut om statsbidrag enligt förordning (2016:1364)

Beslut om statsbidrag enligt förordning (2016:1364) Beslut om statsbidrag enligt förordning (2016:1364) 2018-05-15 Organisation Delregion Ort Syftet med insatsen där insatsen äger rum Göteborgs stad GR Göteborg Verksamheten syftar till att erbjuda asylsökande

Läs mer

Bidragsregler för Kultur och Fritid i Nora Kommun

Bidragsregler för Kultur och Fritid i Nora Kommun Bidragsregler för Kultur och Fritid i Nora Kommun Bidragsregler för Kultur och Fritid i Nora Kommun antagna av Kommunfullmäktige 2015-10-14 119 att gälla från 2016-01-01 tillsvidare, revideras under kommande

Läs mer

Förslag till regler för stöd till föreningslivet i Sundbybergs stad 1

Förslag till regler för stöd till föreningslivet i Sundbybergs stad 1 KOMMUNKONTORET Anna Bohlin 2012-08-31 1 (10) Förslag till regler för stöd till föreningslivet i Sundbybergs stad 1 Stadens målsättning med stöd till föreningslivet Sundbyberg är och vill fortsätta vara

Läs mer

1. Bandhagens scoutkår

1. Bandhagens scoutkår Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Förskola och fritid Tjänsteutlåtande Dnr 5.4.-582/2014 Sida 1 (5) 2014-11-18 Handläggare Agneta Stenborg Telefon: 0761-290 199 Martina Söderman Telefon: 08-508

Läs mer

Ansökan om bidrag år 2018 Bufff (Barn och ungdom med förälder/familj i fängelset)

Ansökan om bidrag år 2018 Bufff (Barn och ungdom med förälder/familj i fängelset) SOCIALFÖRVALTNINGEN 8 Handläggare Venemalm Sofia Datum 2018-03-27 Diarienummer SCN-2018-0160 Socialnämnden Ansökan om bidrag år 2018 Bufff (Barn och ungdom med förälder/familj t) Förslag till beslut Socialnämnden

Läs mer

Föreningsbidrag. Fastställt av: Äldrenämnden Fastställt: Ansvar för revidering: Äldreförvaltningen

Föreningsbidrag. Fastställt av: Äldrenämnden Fastställt: Ansvar för revidering: Äldreförvaltningen Föreningsbidrag Bestämmelser för bidrag till pensionärsföreningar och andra föreningar som bedriver särskilt riktad verksamhet för äldre inom äldrenämndens verksamhetsområde Fastställt av: Äldrenämnden

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015. Internationella Kvinnoföreningen Lokalt ResursCentrum för kvinnor i Öresundsregionen

VERKSAMHETSPLAN 2015. Internationella Kvinnoföreningen Lokalt ResursCentrum för kvinnor i Öresundsregionen VERKSAMHETSPLAN 2015 Internationella Kvinnoföreningen Lokalt ResursCentrum för kvinnor i Öresundsregionen Inledning Internationella Kvinnoföreningen i Malmö, IKF i Malmö, är en väl etablerad ideell förening

Läs mer

Spånga Blåbandsförening

Spånga Blåbandsförening VIA KVINNOR för och med kvinnor i ett Idéburet Offentligt Partnerskap Spånga Blåband söker härmed ett Ideellt Offentlig Partnerskap/IOP för VIA KVINNOR - en verksamhet för kvinnor i utanförskap 1, där

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö

Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö 1 Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö Bakgrund Älvsjö stadsdelsnämnd fördelar årligen bidrag till föreningar verksamma inom stadsdelsområdet utifrån beslutad budget. Stadsdelsförvaltningen handlägger

Läs mer

Regler och anvisningar för stöd till idrotts och friluftsorganisationernas

Regler och anvisningar för stöd till idrotts och friluftsorganisationernas Juni 2005 Kulturnämnden Reviderad 2008-01-17 Reviderad 2009-01-01 Reviderad 2011-09-20 Regler och anvisningar för stöd till idrotts och friluftsorganisationernas distriktsorganisationer 1 Generella kriterier

Läs mer

Ansökan om projektbidrag för anordnande av sommarlovsaktiviteter, SIMON Stockholm år 2016

Ansökan om projektbidrag för anordnande av sommarlovsaktiviteter, SIMON Stockholm år 2016 2016-06-30 1 (5) DNR KFN-0146/2016-2 Ansökan om projektbidrag för anordnande av sommarlovsaktiviteter, SIMON Stockholm år 2016 Beslutsunderlag Kultur- och fritidsförvaltningens skrivelse den 30 juni 2016.

Läs mer

Vinternatt 2 - extra insatser avseende fattiga EUmedborgare

Vinternatt 2 - extra insatser avseende fattiga EUmedborgare Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Sida 1 (5) 2014-11-10 Handläggare Veronica Wolgast Karlberg Telefon: 08-508 25 081 Till Socialnämnden 2014-11-25 Vinternatt 2 - extra

Läs mer

Verksamhetsplan Tamam Lund

Verksamhetsplan Tamam Lund Verksamhetsplan 2019 Tamam Lund Övergripande mål I den här verksamhetsplanen presenteras målen för Tamam Lunds verksamhet under 2019. Planen är uppdelad under nio rubriker vilka i stort svarar mot föreningens

Läs mer

Information verksamhetsstöd

Information verksamhetsstöd Information verksamhetsstöd ANSÖKAN Sida 1 av 5 Verksamhetsstödet för kultur-och fritidsföreningar samt lika möjligheter kan sökas en gång per år. Stöd fördelas efter en årligt fastställd budget och utgår

Läs mer

Pedagogisk planering Verksamhetsåret 2016/2017 Förskolan Villekulla Avdelning Norrgården

Pedagogisk planering Verksamhetsåret 2016/2017 Förskolan Villekulla Avdelning Norrgården 2016 Barn och utbildningsförvaltningen Förskoleverksamheten Pedagogisk planering Verksamhetsåret 2016/2017 Förskolan Villekulla Avdelning Norrgården Norrgårdens vision: Trygghet, glädje, utveckling! INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 till vissa organisationer inom det sociala området m.m.

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 till vissa organisationer inom det sociala området m.m. 2018-06-12 Dnr 9.1-13255/2018 1(5) Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 till vissa organisationer inom det sociala området m.m. Regeringen har gett Socialstyrelsen i uppdrag att fördela medel

Läs mer

Regler för stöd till föreningslivet i Sundbybergs stad

Regler för stöd till föreningslivet i Sundbybergs stad 1 (12) Regler för stöd till föreningslivet i Sundbybergs stad Stadens målsättning med stöd till föreningslivet Sundbybergs stads målsättning med stöd till föreningslivet är att främja ett brett föreningsliv

Läs mer

Globala Kronobergs. Faktablad EVS. Komma igång

Globala Kronobergs. Faktablad EVS. Komma igång Globala Kronobergs Faktablad EVS Komma igång Globala Kronoberg en del av Nätverket SIP www.globalakronoberg.se Globala Kronoberg är ett internationellt center som drivs av Nätverket SIP. Vi koordinerar

Läs mer

Globala Kronobergs. Faktablad EVS. Komma igång

Globala Kronobergs. Faktablad EVS. Komma igång Globala Kronobergs Faktablad EVS Komma igång KRONOBERG Globala Kronoberg en del av Nätverket SIP www.globalakronoberg.se Globala Kronoberg är ett internationellt center som drivs av Nätverket SIP. Vi koordinerar

Läs mer

Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar och frivilliga organisationer

Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar och frivilliga organisationer BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING ADMINISTRATION TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) SDN 2009-10-22 Handläggare: Elin Olaisson Telefon: 08 508 06 406 Till Bromma stadsdelsnämnd Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar

Läs mer

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande insatser som bidrar till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre personer

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande insatser som bidrar till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre personer 2019-07-30 Dnr 9.1-22898/2019 1(7) Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande insatser som bidrar till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre personer Regeringen har gett Socialstyrelsen

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens riktlinjer till Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet

Kultur- och fritidsnämndens riktlinjer till Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet Kultur- och fritidsnämndens riktlinjer till Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet Riktlinjerna reglerar hur bidragsansökningar till kultur och fritidsnämnden ska göras, vilka krav som ställs

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning. Avdelning kultur, fritid och demokrati. Handläggare Caroline Teir Telefon:

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning. Avdelning kultur, fritid och demokrati. Handläggare Caroline Teir Telefon: Avdelning kultur, fritid och demokrati Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2017-10-05 Handläggare Caroline Teir Telefon: 08-508 14 997 Bilaga 1 Redovisning av ansökningar om föreningsbidrag för aktiviteter för

Läs mer

Svenska med baby Ansökan från föreningen Internationella Bekantskaper (1 bilaga)

Svenska med baby Ansökan från föreningen Internationella Bekantskaper (1 bilaga) Strategiska enheten Tjänsteutlåtande Dnr: 10.1-510/2014 OFU 2015-03-24 Sida 1 (6) 2015-02-25 Handläggare: Linn Ljunglöv Ahlenius Telefon: 08-508 25 077 Till Socialnämnden Organisations- och föreningsutskottet

Läs mer

Fördelning av verksamhetsbidrag till frivilligo r- ganisationer för 2012

Fördelning av verksamhetsbidrag till frivilligo r- ganisationer för 2012 ÄLDREFÖRVALTNINGEN UTVECKLING OCH UTBILDNING TJÄNSTEUTLÅTANDE DOKID 4986 SID 1 (10) 2011-10-24 Handläggare: Git Skog Telefon: 08-508 36 217 Till Äldrenämnden den 13 december 2011 Fördelning av verksamhetsbidrag

Läs mer

Bidragsnormer Eslövs kommun. Barn- och ungdomsföreningar Handikappföreningar Pensionärsföreningar

Bidragsnormer Eslövs kommun. Barn- och ungdomsföreningar Handikappföreningar Pensionärsföreningar Bidragsnormer Eslövs kommun Barn- och ungdomsföreningar Handikappföreningar Pensionärsföreningar Bidragsnormer Delar ur Kultur- och fritidsnämndens mål för 2003 2006 Kultur- och fritidsaktiviteter främjar

Läs mer

Riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturutövande

Riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturutövande KULTURFÖRVALTNINGEN Riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturutövande Fastställda av kulturnämnden 2017-03-24, KTN-2015-0125, 13 Postadress: Uppsala kommun, kulturförvaltningen, 753 75 Uppsala Telefon:

Läs mer

Datum Dnr Stöd till idéburna organisationer med länsövergripande

Datum Dnr Stöd till idéburna organisationer med länsövergripande Folkhälsoberedningen Ann-Christine Lundkvist Strateg 044-309 32 38 Ann-Christine.Lundkvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-11-24 Dnr 1702232 1 (6) Folkhälsoberedningen Stöd till idéburna organisationer

Läs mer

Föreningsstöd i Degerfors kommun

Föreningsstöd i Degerfors kommun RIKTLINJE 1(7) Madelene Hedström, 0586-482 67 madelene.hedstrom@degerfors.se Policy Plan Riktlinje Handlingsplan Rutin Instruktion Föreningsstöd i Degerfors kommun Dokumenttyp Riktlinje Dokumentet gäller

Läs mer

Datum Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde

Datum Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde PROTOKOLL 19 24 Datum 218-11-23 1 (5) Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde Tid: 218-11-23 kl. 1. - 13. Plats: RådRum, Kristianstad Beslutande Ida Nilsson (MP), ordförande Tony Rahm (M), vice

Läs mer

ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING NR

ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING NR ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING NR 18 BIDRAGSNORMER FÖR BARN- OCH UNGDOMS- FÖRENINGAR SAMT PENSIONÄRS- OCH HANDIKAPPFÖRENINGAR Antagna av kommunfullmäktige 2005-11-28 att gälla fr o m 2006-01-01 Delar

Läs mer

Förslag till fördelning av föreningsbidrag år 2015

Förslag till fördelning av föreningsbidrag år 2015 SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE 5 september 2014 SN-2014/3051.705 1 (4) HANDLÄGGARE Lina Albrektsson 08-535 378 08 lina.albrektsson@huddinge.se Socialnämnden Förslag till fördelning

Läs mer

BIDRAGSNORMER För barn- och ungdomsorganisationer i Vadstena kommun

BIDRAGSNORMER För barn- och ungdomsorganisationer i Vadstena kommun Antagna av Kommunfullmäktige 2011-01-19 8 Reviderad av kommunfullmäktige 2014-09-10 129 BIDRAGSNORMER För barn- och ungdomsorganisationer i Vadstena kommun Gäller fr.o.m. 2011-03-01 och ersätter tidigare

Läs mer

Datum Dnr Stöd till idéburna organisationer med länsövergripande

Datum Dnr Stöd till idéburna organisationer med länsövergripande Folkhälsoberedningen Ann-Christine Lundkvist Strateg 044-309 32 38 Ann-Christine.Lundkvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-11-25 Dnr 1603386 1 (6) Folkhälsoberedningen Stöd till idéburna organisationer

Läs mer

Regler och anvisningar för verksamhetsstöd till ungdomsorganisationernas

Regler och anvisningar för verksamhetsstöd till ungdomsorganisationernas Reviderade 2008-01-17 Kulturnämnden Regler och anvisningar för verksamhetsstöd till ungdomsorganisationernas distriktsorganisationer 1 Generella kriterier 1.1 Syften Kulturnämnden vill genom stödet till

Läs mer

Dnr /2017. Äldrenämndens beslut

Dnr /2017. Äldrenämndens beslut Sida 22 (40) 8 Fördelning av verksamhetsbidrag 2018 till ideella organisationer verksamma för äldre Dnr 7.4-948/2017 Äldrenämndens beslut Äldrenämnden godkänner förvaltningens förslag och fördelar verksamhetsbidrag

Läs mer

Riktlinjer för bidrag till föreningar inom Vård- och omsorgsnämndens verksamhetsområde

Riktlinjer för bidrag till föreningar inom Vård- och omsorgsnämndens verksamhetsområde Sida: 1 (5) 1. Riktlinjernas bakgrund och syfte 1.1 Bakgrund Vård- och omsorgsnämnden har enligt reglementet ansvar för att fördela bidrag till föreningar och organisationer inom nämndens verksamhetsområde,

Läs mer

Protokoll fört vid organisations- och föreningsutskottets sammanträde den 22 mars 2016

Protokoll fört vid organisations- och föreningsutskottets sammanträde den 22 mars 2016 SOCIALNÄMNDEN Sammanträdesprotokoll OFU 1/2016 Protokoll fört vid organisations- och föreningsutskottets sammanträde den 22 mars 2016 Tidpunkt: Kl. 18.30 Lokal: Rum: Storfors, Storforsplan 36, Farsta Närvarande:

Läs mer