Medlemsansökningar 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Medlemsansökningar 2015"

Transkript

1 Bilaga 4 Medlemsansökningar 2015 Organisationer som ansökt om medlemskap till årsmötet 2015 MyRight Immigranternas riksförbund Qandil Organisation for disabled in central regions Muslim Aid Sweden Bishozi International Projects Sustainable Culture Africa Föreningen Urfolk Tallaabo förening i Skellefteå Aid Galcad Positiva Framtidsvisioner Underlag som begärs vid medlemsansökan: Uppgift om styrelse Stadgar Senast godkända verksamhetsberättelse, med ekonomisk redovisning inkl revisionsberättelse Senast godkända årsmötesprotokoll Styrelsen föreslår årsmötet att bifalla medlemsansökningarna enligt nedan Presentation nya ansökningar samt förslag till beslut 1. MyRight ( Föreningens syfte enl stadgarna: Föreningen, som är en allmännyttig ideell förening, har till ändamål: att stödja medlemsorganisationernas utvecklingssamarbete, att förbättra möjligheterna för människor med funktionsnedsättning att bilda och utveckla 1(7)

2 egna organisationer, att genom opinionsbildnings- och påverkansarbete delge nationella och internationella organ sina erfarenheter och kunskaper. Grundad: 1981 Org typ och antal medlemmar: Plattform: 28 medlemsorganisationer, medlemmar 2. Immigranternas riksförbund ( Föreningens syfte enl stadgarna: IRFs syfte är: att tillvarata invandrarnas och minoriteternas intressen i Sverige, att verka för medlemsföreningars gemensamma kulturella, sociala och politiska intressen, att arbeta för sam verkan mellan medlemsföreningarna sinsemellan och mellan föreningarna och det svenska samhället, att stödja verksamheter som syftar till goda relationer mellan olika grupper i samhället till stöd för integration, att bevaka och ta del av den kulturella, sociala och politiska utvecklingen i Sverige, att särskilt bevaka de frågor som berör invandrare, att ge medlemsföreningarna sitt stöd. Grundad: 1973 Org typ och antal medlemmar: Plattform, 28 medlemsorganisationer, 2239 medlemmar 3. Qandil ( Föreningens syfte enl stadgarna: Föreningen skall på religiöst och politiskt obunden grund bedriva humanitär biståndsverksamhet och utvecklingssamarbete. Hjälper utsatta människor på flykt eller utsatta för förtryck samt medverkar för att sörja för grundläggande mänskliga behov och rättigheter. Grundad: 1991 Org typ och antal medlemmar: Plattform, 7 medlemsorganisationer, 500 medlemmar 4. Organisation for disabled in central regions ( Föreningens syfte enl stadgarna: Föreningens syfte är att förbättra levnads-situationen för människor med funktionsnedsättning i centrala Somalia. Vår verksamhet riktar sig till dem som har en kognitiv, fysisk, social eller emotionell nedsättning Grundad: (7)

3 Säte: Malmö Org typ och antal medlemmar: Plattform, 100 medlemsorganisationer, 108 medlemmar + 8 enskilda Förslag till beslut: Förselås avslag pga ej komplett ansökan. Kompletteringar har begärts men inte inkommit. 5. Muslim Aid Sweden ( Föreningens syfte enl stadgarna: Muslim Aids syfte är att som en självständig humanitär hjälporganisation stödja människor i nöd i Sverige och i omvärlden Att förebygga och lindra fattigdom och ekonomiska krisdrabbade medmänniskor och särskilt de äldre. Att lindra lidandet för barn och ungdomar i nöd. Att stödja och lindra lidandet för människor som drabbats av krig, konflikt, epidemi, svält, natur eller och av människor påverkade katastrofer. Grundad: 2014 Org typ och antal medlemmar: 100 enskilda och en medlemsorganisation med ca 500 medlemmar =600 medlemmar Förslag till beslut: Förselås avslag (Har ej funnits i ett år ännu så som stadgarna kräver) 6. Bishozi International Projects ( Föreningens syfte enl stadgarna: Organisationenes syfte är att främja kulturutbyte. Genom föreningens arbete skall kunskap, utbildning och demokratiska värderingar stärkas. Föreningen skall stötta projekt i Sverige och Uganda med flera platser. Grundad: 1997 Säte: Ödsmål Org typ och antal medlemmar: 54 enskilda medlemmar 7. Sustainable Culture Africa ( Föreningens syfte enl stadgarna: Scafricas vision är att bekämpa ungas arbetslöshet genom att träna och stödja unga för att bli sociala entreprenörer som påverkar samhällen och framtidens handlingar. Partipolitiskt och religiöst obunden. Grundad: 2013 Säte: Malmö 3(7)

4 Org typ och antal medlemmar: 8 enskilda medlemmar 8. Föreningen Urfolk ( Föreningens syfte enl stadgarna: Föreningens ambition är att sprida information om urfolk från olika delar av världen, arbetet sker på ideell basis och föreningen är politiskt och religiöst obunden. Grundad: 2011 Org typ och antal medlemmar: 10 enskilda medlemmar 9. Tallaabo förening i Skellefteå Föreningens syfte enl stadgarna: Tallaabo förenings ändamål är att främja integrationen i svenska samhället samt bygga broar mellan svenska myndigheter och föreningsmedlemmar. Föreningen ska förebygga och motverka all sorts diskriminering genom att öka kunskapen om diskriminering. Detta ska tillgodoses genom att öka medvetenheten bland ungdomarna om deras rättigheter och skyldigheter samt vikten att förstå fördelarna med mångfald. Grundad: 2012 Säte: Skellefteå Org typ och antal medlemmar: 98 enskilda medlemmar 10. Aid Galcad Föreningens syfte enl stadgarna: Föreningen är en politiskt och religiöst obunden ideell organisation vars ändamål är att främja människors hälsa, utbildning och samhällsutveckling samt bidra till en ökad förståelse och kunskap om den obalans som råder i världen gällande de ekonomiska och materiella förutsättningarna. Föreningens vision: Att kunna förändra människors framtidsutsikter genom att hjälpa dem att hjälpa sig själva, vilket syftar till att främja en långsiktig och hållbar utveckling. Grundad: 2013 Säte: Katrineholm Org typ och antal medlemmar: 93 enskilda medlemmar 4 (7)

5 11. Positiva Framtids-visioner Föreningens syfte enl stadgarna: Att bevara, utveckla och presentera den nationella, språkliga och kulturella identiteten inom ramen för ett multikulturellt svenskt samhälle. Att verka för enighet och samarbete bland Somalier i Uppsala, Europa och även i Somalia Att verka för Somalia med integration och anpassning i det svenska samhället genom information, möten, cirklar och seminarier Att främja jämställdhetsarbete Att skapa utvecklingsmöjligheter för de Somaliska barnen i Sverige samt stimulera ungdomarna till högre utbildning. Grundad: 2012 Säte: Uppsala Org typ och antal medlemmar: 50 enskilda medlemmar 5(7)

6 Bilaga 5 Begäran om utträde att anmälas till årsmötet (8 st) Styrelsen anmäler utträde av följande organisationer till årsmötet. 1. Ingenjörer och naturvetare utan gränser har gått ihop med Ingenjörer utan gränser som är en medlem redan. 2. Lidköping i världen har avvecklat organisationen under hösten Internationella arbetslag ekonomiska skäl 4. Caritas ingen motivering 5. Muslimska kvinnors idrottsförening sysslar numera enbart med simning i Göteborg. Har inte något arbete utanför det och känner inte medlemskapet som relevant därmed. 6. Institutet Ideer samarbete (IIS) ansökte om medlemskap 2014 och antogs som observatörer. Anmälde att de vill avsluta under hösten. Har ej fått någon motivering. Har sökt nå dem för detta. 7. Inincate styrelsebeslut, då organisationen endast har ett 20-tal medlemmar finns inte ekonomiskt utrymme att betala 8. Bharat Indien Bistånd måste pga besparingsskäl säga upp sitt medlemskap. De beklagar detta och skriver också att de under talet fått god hjälp av Forum Syd. 6 (7)

7 Bilaga 6 Förslag uteslutningar, (3 st) Nedanstående organisationer har inte betalt för 2013, 2014 och ännu inte Brev har skickats till dem med förklaring att medlemskap innebär att man betalar sin medlemsavgift och att avgiften för dessa perioder ska vara Forum Syd tillhanda 13 april 2015 för att inte förslag ska gå till årsmötet att de ska uteslutas. Styrelsen föreslår årsmötet att utesluta nedanstående medlemmar med anledning av obetalda medlemsavgifter. Organisation Ordfront Attac Sverige Afrikanska läkarförbundet i Skandinavien Kommentarer efter kontakt: Attac Sverige har återkommit att de ber om ursäkt för att de inte kontaktat Forum Syd tidigare, de sympatiserar fortfarande med Forum Syd, men menar att de är en liten organisation med begränsad ekonomi. De har inte varit aktiva i Forum Syd på många år och upplever därför att det inte är motiverat att vara medlemmar längre. 7(7)

STADGAR FÖR Somaliska Paraplyorganisation i Skåne (SPS)

STADGAR FÖR Somaliska Paraplyorganisation i Skåne (SPS) STADGAR FÖR Somaliska Paraplyorganisation i Skåne (SPS) 1 NAMN Somaliska Paraplyorganisation i Skåne 2 ÄNDAMÅL SPS är en humanitär, kulturell, demokratisk, transparant och ideell Paraply organisation.

Läs mer

Malmö Ideella föreningars Paraplyorganisation. Alltid med förening

Malmö Ideella föreningars Paraplyorganisation. Alltid med förening Malmö Ideella föreningars Paraplyorganisation Alltid med förening MIP MIP, bildad 2001, är en unik organisation som tillvaratar och företräder sina medlemsföreningars intressen genom en dialog med Malmö

Läs mer

17 - Styrelsens förslag till stadgeändring

17 - Styrelsens förslag till stadgeändring Till FRIIs årsmöte 28 maj 2014 17 - Styrelsens förslag till stadgeändring Bakgund Under det senaste året har FRIIs styrelse haft anledning att se över FRIIs stadgar. Dels har det handlat om en generell

Läs mer

Malmö Ideella föreningars Paraplyorganisation. Alltid med förening

Malmö Ideella föreningars Paraplyorganisation. Alltid med förening Malmö Ideella föreningars Paraplyorganisation Alltid med förening MIP MIP, bildad 2001, är en unik organisation som tillvaratar och företräder sina medlemsföreningars intressen genom en dialog med Malmö

Läs mer

KIDS FUTURE

KIDS FUTURE STADGAR för KIDS FUTURE Beslutade i Stockholm den 11 maj 2016 1 FIRMA Föreningens firma är Kids Future. 2 ÄNDAMÅL Kids Future är en partipolitiskt och religiöst obunden, ideell förening som bedriver internationellt

Läs mer

Stadga för Mattecentrum Senast reviderad:

Stadga för Mattecentrum Senast reviderad: Stadga för Mattecentrum Senast reviderad: 2017-03-19 1 Syfte Mom 1 Mattecentrum ska utan vinstdrivande intresse öka elevers förståelse för matematik och dess roll i samhället, inspirera med förebilder

Läs mer

Stadgar för Föreningen Emmaus Björkå

Stadgar för Föreningen Emmaus Björkå Stadgar för Föreningen Emmaus Björkå 1 Föreningen Emmaus Björkå Föreningens namn är Föreningen Emmaus Björkå. Emmaus Björkå är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som verkar på socialistisk

Läs mer

A. Organisation Jagvillhabostad.nu består av enskilda medlemmar organiserade i lokalavdelningar.

A. Organisation Jagvillhabostad.nu består av enskilda medlemmar organiserade i lokalavdelningar. STADGAR Antagna 2003-04-06 Reviderade 2006-03-04, 2007-03-03, 2009-03-07, 2010-03-06, 2012-02-18 1. Firma Organisationens namn är jagvillhabostad.nu. 2. Syfte Föreningens syfte är att bevaka samt agera

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN GENIUS UPPSALA

STADGAR FÖR FÖRENINGEN GENIUS UPPSALA STADGAR FÖR FÖRENINGEN GENIUS UPPSALA 1) Föreningens firma Genius Uppsala Föreningens firma är Genius Uppsala. 2) Föreningens ändamål Genius Uppsala är en ideell förening som har till ändamål att öka medvetenheten

Läs mer

Handikappföreningarnas Samarbetsorgan i Norrköping. HSO Norrköpings Stadgar. Fastställda av årsmötet den 2012-04-16.

Handikappföreningarnas Samarbetsorgan i Norrköping. HSO Norrköpings Stadgar. Fastställda av årsmötet den 2012-04-16. Handikappföreningarnas Samarbetsorgan i Norrköping HSO Norrköpings Stadgar Fastställda av årsmötet den 2012-04-16. Stadgar för HSO Norrköping Fastställda av årsmötet den 2012-04-16. 1 GRUNDLÄGGANDE VÄRDERINGAR

Läs mer

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic 1 Firma Föreningens firma är Global Picnic. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen ska främja medlemmarnas intresse genom att bedriva aktiviteter som är förknippade

Läs mer

S t a d g a r. Göteborgs rättighetscenter mot diskriminering

S t a d g a r. Göteborgs rättighetscenter mot diskriminering S t a d g a r för föreningen Göteborgs rättighetscenter mot diskriminering Reviderade 26 mars 2015 1 Föreningens namn Föreningens namn är Göteborgs rättighetscenter mot diskriminering. Föreningen är en

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT!

Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT! Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT! 1 Föreningens namn Föreningens namn är Hela Sverige ska leva Östergötland. 2 Föreningens säte Hela Sverige

Läs mer

Stadgar. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

Stadgar. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Stadgar Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö 1 NAMN Föreningens namn är Malmö mot Diskriminering föreningarnas organisation för att främja

Läs mer

Föreningen för särskild begåvning Stockholm Mälardalen

Föreningen för särskild begåvning Stockholm Mälardalen Stadgar för Föreningen för särskild begåvning Stockholm Mälardalen Första versionen, antagna vid föreningens bildande 2018-02-09. Organisationsnummer: ansökan skickas snarast till Skatteverket. Säte: Stockholm

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN REFUGEES WELCOME STOCKHOLM. 1 Föreningens firma Föreningens firma är Refugees Welcome Stockholm.

STADGAR FÖR FÖRENINGEN REFUGEES WELCOME STOCKHOLM. 1 Föreningens firma Föreningens firma är Refugees Welcome Stockholm. Stadgar STADGAR FÖR FÖRENINGEN REFUGEES WELCOME STOCKHOLM 1 Föreningens firma Föreningens firma är Refugees Welcome Stockholm. 2 Föreningens syfte Refugees Welcome Stockholm är en ideell förening som har

Läs mer

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Malmö mot Diskriminering Stadgar för Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Antagna vid årsmöte 2010-09-22 STADGAR Malmö mot Diskriminering Malmö

Läs mer

Stadgar Funkibator Öst ideell förening

Stadgar Funkibator Öst ideell förening Stadgar Funkibator Öst ideell förening Stadgar för Funkibator Öst ideell förening. Antagna vid årsmöte 26 mars 2018. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator Öst ideell förening. 2 - Föreningens

Läs mer

Stadgar för Svensk-Eritreansk Samarbets Organisation för Demokrati Utveckling (SESADU) i Sverige

Stadgar för Svensk-Eritreansk Samarbets Organisation för Demokrati Utveckling (SESADU) i Sverige Stadgar för Svensk-Eritreansk Samarbets Organisation för Demokrati Utveckling (SESADU) i Sverige 1. ORGANISATIONENS NAMN Organisationens namn är Svensk-Eritreansk Samarbets Organisation för Demokrati Utveckling

Läs mer

STADGAR FÖR ERITREANSKA KVINNOFÖRBUNDET I SVERIGE

STADGAR FÖR ERITREANSKA KVINNOFÖRBUNDET I SVERIGE STADGAR FÖR ERITREANSKA KVINNOFÖRBUNDET I SVERIGE 1. FÖRBUNDETS NAMN Förbundets namn är ERITREANSKA KVINNOFÖRBUNDET I SVERIGE och förkortas EKRFS. EKRFS är ett ideellt förbund av lokala föreningar. 2.

Läs mer

IDEELLA FÖRENINGEN CRADLE NET S T A D G A R 2014-06-13

IDEELLA FÖRENINGEN CRADLE NET S T A D G A R 2014-06-13 IDEELLA FÖRENINGEN CRADLE NET S T A D G A R 2014-06-13 1 Föreningens namn, säte och ändamål 1.1 Namn Cradle Net ( Föreningen ). 1.2 Säte Föreningen har sitt säte i Stockholm. 1.3 Vision och Syfte Föreningens

Läs mer

STADGAR FORUM SYD. Antagna 080517 av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet 081122 efter revidering av stadgar 950204.

STADGAR FORUM SYD. Antagna 080517 av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet 081122 efter revidering av stadgar 950204. STADGAR FORUM SYD Antagna 080517 av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet 081122 efter revidering av stadgar 950204. Senaste revidering 150530 Stadgar för Forum Syd Organisationer i samverkan

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN GEN!US

STADGAR FÖR FÖRENINGEN GEN!US STADGAR FÖR FÖRENINGEN GEN!US 1) Föreningens firma GEN!US Föreningens firma är GEN!US 2) Föreningens ändamål GEN!US är en ideell förening som har till ändamål att öka genusmedvetenheten på Linköpings Universitet

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Sällsynta diagnoser

Stadgar för Riksförbundet Sällsynta diagnoser Stadgar för Riksförbundet Sällsynta diagnoser Antagna av ordinarie förbundsårsmöte 1 mars 2008 och extra förbundsårsmöte 16 november 2008 Stadgarna trädde i kraft den 1 december 2008 1. Namn Organisationens

Läs mer

Stadgar för Stallebrottet Kulturproduktion Ideell Förening. Org.nr

Stadgar för Stallebrottet Kulturproduktion Ideell Förening. Org.nr Stadgar Stadgar för Stallebrottet Kulturproduktion Ideell Förening. Org.nr 802509-6267 Antagna vid konstituerande möte den 4 juni 2017 och beslutade på extra årsmöte den 24 juli 2017. 1 Föreningens namn

Läs mer

STADGAR FORUM SYD. Antagna av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet efter revidering av stadgar

STADGAR FORUM SYD. Antagna av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet efter revidering av stadgar STADGAR FORUM SYD Antagna 080517 av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet 081122 efter revidering av stadgar 950204. Senaste revidering 160528 Stadgar för Forum Syd Organisationer i samverkan

Läs mer

Stadgar för Sveriges Muslimska Akademiker

Stadgar för Sveriges Muslimska Akademiker REFERENSNR TITEL VERSION KLASSIFICERING DATUM SMA..100503 FÖR SMA 1.0 GODKÄND PUBLIK 2010-05-25 Stadgar för Sveriges Muslimska Akademiker FÖRBEREDD AV YASMIN KHAN SKRIVEN FÖR SVERIGES MUSLIMSKA AKADEMIKER

Läs mer

Stadgar för #jagärhär

Stadgar för #jagärhär Stadgar för #jagärhär ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1. Firma Föreningens namn är #jagärhär. 2. Syfte / ändamål #jagärhär är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som arbetar för ett inkluderande

Läs mer

Stadgar för föreningen ECPAT Sverige

Stadgar för föreningen ECPAT Sverige Stadgar för föreningen ECPAT Sverige Reviderade 2016-04-26 1. Namn Föreningens namn är ECPAT Sverige. 2. Ändamål ECPAT Sverige, som är en politiskt och religiöst obunden ideell organisation, har som ändamål

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet för särskild begåvning

Stadgar för Riksförbundet för särskild begåvning Stadgar för Riksförbundet för särskild begåvning Första versionen, antagna vid riksförbundets bildande 2018-02-09. Organisationsnummer: ansökan skickas snarast till Skatteverket. Säte: Stockholm 1. Förbundets

Läs mer

Stadgar. Antagna vid årsmötet den 26 maj Hela SVerige ska leva

Stadgar. Antagna vid årsmötet den 26 maj Hela SVerige ska leva Stadgar Antagna vid årsmötet den 26 maj 2016. Hela SVerige ska leva 1 Föreningens status Riksorganisationen Hela Sverige ska leva är en riksomfattande ideell förening som är partipolitiskt och religiöst

Läs mer

Stadgar för lokalförening i RFSU

Stadgar för lokalförening i RFSU Stadgar för lokalförening i RFSU 1 Föreningens namn Föreningens namn är RFSU Uppsala 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte i Uppsala 3 Föreningsform RFSU Uppsala är en ideell förening. Föreningen

Läs mer

Stadga för Kodcentrum

Stadga för Kodcentrum Stadga för Kodcentrum Antagna vid årsmötet 2017-04-29, förslag på revidering vid årsmötet 2018-04-28 1 Ändamål Mom 1 Kodcentrum är en ideell förening som gratis introducerar barn till programmering och

Läs mer

Maktsalongens stadga

Maktsalongens stadga Maktsalongens stadga Grundläggande bestämmelser 1 Namn och syfte Maktsalongen är en organisation som arbetar med jämställdhet i det unga civilsamhället. Maktsalongens mål är att skapa ett jämställt ungt

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN CONVICTUS. 1 1 Föreningens firma och organisation

STADGAR FÖR FÖRENINGEN CONVICTUS. 1 1 Föreningens firma och organisation 1.1 Föreningens firma är Convictus. STADGAR FÖR FÖRENINGEN CONVICTUS 1 1 Föreningens firma och organisation 1.2 Convictus är en ideell stödförening för hemlösa och för människor på väg ur hemlöshet, drogberoende

Läs mer

4.1 Unga Republikaner är en riksorganisation. Verksamheten består av - Kongress - Förbundsstyrelse - Lokalföreningar - Arbetsgrupper

4.1 Unga Republikaner är en riksorganisation. Verksamheten består av - Kongress - Förbundsstyrelse - Lokalföreningar - Arbetsgrupper 1 Förbundets namn 1.1 Förbundets namn är Unga Republikaner. 2 Ändamål 2.1 Unga Republikaner är en partipolitisk obunden förbund som skall verka för att Sverige skall införa ett demokratiskt valt statsskick.

Läs mer

Stadgar. 1 Ändamål. 2 Medlemskap. Föreningens syfte är att:

Stadgar. 1 Ändamål. 2 Medlemskap. Föreningens syfte är att: STADGAR 2013.08.15 Stadgar för Innovationsledarna (802475-0567), Association for Innovation Management Professionals in Sweden med säte i Stockholm. Föreningen bildades 2013-08-15 och dessa stadgar ändrades

Läs mer

STADGAR FORUM SYD. Antagna av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet efter revidering av stadgar

STADGAR FORUM SYD. Antagna av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet efter revidering av stadgar STADGAR FORUM SYD Antagna 080517 av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet 081122 efter revidering av stadgar 950204 Stadgar för Forum Syd Organisationer i samverkan för global rättvisa 1 Organisation

Läs mer

Stadgar för Byrån mot diskriminering i Östergötland

Stadgar för Byrån mot diskriminering i Östergötland Stadgar för Byrån mot diskriminering i Östergötland Byrån mot diskriminering i Östergötland Stadgar för Byrån mot diskriminering i Östergötland, ideell förening. 1 FÖRENINGENS NAMN Byrån mot diskriminering

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar antagna på årsmötet 20180508 och fastställda på höstmötet 20181211. 1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Hela Sverige Ska Leva Värmland

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Balans

Stadgar för Riksförbundet Balans Stadgar för Riksförbundet Balans Föreningen Balans bildades år 1997. Ombildad till Riksförbundet Balans den 27 augusti 2012 med säte i Stockholm. Organisationsnummer: 802407-9074 Stadgarna antagna vid

Läs mer

ÄNDRING AV STADGAR. PROPOSITION Kongressen 2010

ÄNDRING AV STADGAR. PROPOSITION Kongressen 2010 ÄNDRING AV STADGAR Huvuddelen av dessa ändringar av stadgar är en konsekvensändring i och med att vi på kongressen 2009 ändrade tidsram för när vi ska hålla kongressen. Dessutom är det en ändring vad gäller

Läs mer

Libanesiska Kultur och idrotts förening (LKIF)

Libanesiska Kultur och idrotts förening (LKIF) Libanesiska Kultur och idrotts förening (LKIF) STADGAR 1 Föreningsnamn och säte Föreningsnamn är Libanesiska Kultur och idrotts förening (LKIF). Föreningen har sitt säte i Göteborgs kommun, Västra Götalands

Läs mer

INBJUDAN TILL ALLA FÖRENINGAR I NORDANSTIG

INBJUDAN TILL ALLA FÖRENINGAR I NORDANSTIG INBJUDAN TILL ALLA FÖRENINGAR I NORDANSTIG Din förening inbjuds för att diskutera ett bildande av en samlingsförening för Nordanstigs föreningar. Därigenom kan vi tillsammans söka medel hos Länsstyrelsen

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna

Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna Beslutade på årsmöte 2016 05 22 1 Föreningens status Hela Sverige ska leva Dalarna är en ideell förening som är partipolitiskt och religiöst obunden. Föreningen

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna

Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna Utkast inför andra revideringsbeslut vid årsmöte 2016-05-22 Hej! Nedan finns gällande stadgar för Hela Sverige ska leva Länsbygderådet Dalarna, till höger finns

Läs mer

RFSU Stockholms stadgar

RFSU Stockholms stadgar RFSU Stockholms stadgar 1 Namn Föreningens namn är Riksförbundet för sexuell upplysning Stockholm och förkortas RFSU Stockholm. 2 Säte Föreningens säte är Stockholm. 3 Ändamål Föreningen utgår från övertygelsen

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva

Stadgar för Hela Sverige ska leva Stadgar för Hela Sverige ska leva Antagna vid årsmötet 2011-05-10 1 Föreningens namn Föreningens namn är Hela Sverige ska leva. Föreningen är ideell och partipolitiskt och religiöst obunden. 2 Föreningens

Läs mer

STADGAR FÖR SOLLENTUNA KVINNOJOUR

STADGAR FÖR SOLLENTUNA KVINNOJOUR STADGAR FÖR SOLLENTUNA KVINNOJOUR ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Föreningens namn är Sollentuna Kvinnojour. Dessa stadgar gäller fr.o.m. 2018-03-21. 2 Sollentuna Kvinnojour, härefter kallad Kvinnojouren, är en

Läs mer

Stadgar för föreningen Fair Action

Stadgar för föreningen Fair Action Stadgar för föreningen Fair Action 1 Föreningens namn och säte Fair Action är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden förening. Föreningen har sitt säte i Stockholm. 2 Ändamål och metoder Fair

Läs mer

Stadgar för Svenska Vård

Stadgar för Svenska Vård Stadgar för Svenska Vård 1 Uppgift och ändamål Svenska Vård är en bransch- och näringspolitisk organisation för verksamheter inom vård, behandling, omsorg och rehabilitering. Svenska Vård ska bl.a: - verka

Läs mer

Stadgar Iransks och Kurdisk Integrations Riksförbund i Sverige

Stadgar Iransks och Kurdisk Integrations Riksförbund i Sverige Stadgar l Definition: Iransk och Kurdisk Integrations Riksförbund i Sverige, nedan nämns med I. K. I. R, eller Förbundet/Riksförbundet, är en demokratisk, frivillig, partipolitiskt och religöst obunden

Läs mer

Stadgar för Malmö Dövas Förening Svenske

Stadgar för Malmö Dövas Förening Svenske Dessa stadgar är antagna den 26 mars 2011 efter att ha behandlats vid föreningsmöte den 16 oktober 2010 och vid föreningens årsmöte den 26 mars 2011. Malmö Dövas Förening Svenske är ansluten till Sveriges

Läs mer

STADGAR FÖR ERITREANSKA RIKSFÖRBUNDET I SVERIGE

STADGAR FÖR ERITREANSKA RIKSFÖRBUNDET I SVERIGE STADGAR FÖR ERITREANSKA RIKSFÖRBUNDET I SVERIGE 1 FÖRBUNDETS NAMN Förbundets namn är ERITREANSKA RIKSFÖRBUNDET I SVERIGE och förkortas ERIS. ERIS är ett ideellt förbund av lokala föreningar. 2 FÖRBUNDET

Läs mer

STADGAR FÖR BYGDEGÅRDSFÖRENINGEN SOCIETETSHUSET KÄLLÖR

STADGAR FÖR BYGDEGÅRDSFÖRENINGEN SOCIETETSHUSET KÄLLÖR STADGAR FÖR BYGDEGÅRDSFÖRENINGEN SOCIETETSHUSET KÄLLÖR (Antagna på årsmöte den 25 februari 2018) 1. FIRMA Föreningens firma är Societetshuset Källör. 2. ÄNDAMÅL Föreningen, som är en ideell förening, politiskt

Läs mer

STADGAR för Internationella kvinnoföreningen i Malmö

STADGAR för Internationella kvinnoföreningen i Malmö STADGAR för Internationella kvinnoföreningen i Malmö 1 Föreningen 1.1 Föreningens namn Föreningens namn är Internationella Kvinnoföreningen i Malmö. Föreningens namn förkortas IKF Malmö. IKF Malmö har

Läs mer

Stadgar antagna vid årsmötet den 24 april 2016

Stadgar antagna vid årsmötet den 24 april 2016 Stadgar antagna vid årsmötet den 24 april 2016 1 Namn Föreningens namn är FQ - Forum - Kvinnor och Funktionshinder (Forum Women and Disability in Sweden). Verksamheten startade 1989 under namnet Projektet

Läs mer

Integration, demokrati, jämställdhet och samförstånd i det svenska samhället genom:

Integration, demokrati, jämställdhet och samförstånd i det svenska samhället genom: STADGAR FÖR SYRISKA RIKSFÖRBUNDET I SVERIGE 1 NAMN & SÄTE Namnet är Syriska Riksförbundet i Sverige förkortas till SYRF. SYRF har sitt säte i Stockholm. 2 MÅLSÄTTNING SYRF s målsättning är följande: Integration,

Läs mer

Stadgar. HSO Stockholms stad

Stadgar. HSO Stockholms stad Stadgar Antagna 1994-04-25 Reviderade 1997-04-07 Reviderade 1998-04-22 Reviderade 1999-04-27 Reviderade 2001-04-24 Reviderade 2003-04-10 Reviderade 2006-04-05 Reviderade 2008-04-09 Reviderade 2009-04-20

Läs mer

Förslag till Stadgar för Funktionsrätt Sverige

Förslag till Stadgar för Funktionsrätt Sverige Förslag till Stadgar för Funktionsrätt Sverige 1. Vision, utgångspunkter och uppgift Bilaga 02 Organisationens namn är Funktionsrätt Sverige. Organisationen är ett samarbete mellan förbund som samlar människor

Läs mer

Stadgar - Funkibator ideell förening

Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar för Funkibator ideell förening. Antagna vid årsmöte 19 mars 2013. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator ideell förening. 2 - Föreningens säte

Läs mer

EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR

EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR Observera att detta enbart är ett exempel på hur en förenings stadgar kan vara utformade. Varje förening är individuell och måste därför alltid noga överväga vad

Läs mer

1 GRUNDLÄGGANDE VÄRDERINGAR FÖR HANDIKAPPFÖRENINGARNAS SAMARBETE

1 GRUNDLÄGGANDE VÄRDERINGAR FÖR HANDIKAPPFÖRENINGARNAS SAMARBETE STADGAR FÖR HANDIKAPPFÖRENINGARNA ÖSTERGÖTLAND, ANTAGNA PÅ ÅRSMÖTET 25 APRIL 2005 1 GRUNDLÄGGANDE VÄRDERINGAR FÖR HANDIKAPPFÖRENINGARNAS SAMARBETE Inom handikapprörelsen arbetar vi tillsammans för alla

Läs mer

Stadgar för Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige, Roks

Stadgar för Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige, Roks Stadgar för Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige, Roks Roks bildades 1984. Stadgarna är antagna av Roks årsmöte den 10 maj 2009, reviderade vid Roks årsmöte den 10-11 maj 2014,

Läs mer

IDEELLA FÖRENINGEN CRADLE NET S T A D G A R 2013-02-11

IDEELLA FÖRENINGEN CRADLE NET S T A D G A R 2013-02-11 IDEELLA FÖRENINGEN CRADLE NET S T A D G A R 2013-02-11 1 Föreningens namn, säte och ändamål. 1.1 NamnCradle Net ( Föreningen ).. 1.2 Säte Föreningen har sitt säte i Stockholm.. 1.3 Ändamål Föreningens

Läs mer

Stadgar för Svenska Vård

Stadgar för Svenska Vård Stadgar för Svenska Vård 1 Uppgift och ändamål Svenska Vård är den bransch- och näringspolitiska organisationen för verksamheter inom vård, behandling, omsorg och rehabilitering. Svenska Vård ska bl.a:

Läs mer

IKFC. (Iranska Kulturforskningens Center) i Göteborgs

IKFC. (Iranska Kulturforskningens Center) i Göteborgs Förkortad översättning av IKFC () i Göteborgs stadgar sep. 1989/feb. 94/feb. 2001/31 maj 2002/ 5 feb 2011/ 26 jan 2013 9 sidor Sidan 2 av 9 Förkortad översättning av IKFC:s stadgar 1 Benämning: Föreningens

Läs mer

STADGAR. Unesco LUCS. Lokalt Unescocenter för samverkan

STADGAR. Unesco LUCS. Lokalt Unescocenter för samverkan STADGAR Unesco LUCS Lokalt Unescocenter för samverkan Stadgar antagna vid årsmötet 9 maj 2014 STADGAR FÖR UNESCOCENTER LUCS Fastställda av konstituerande årsmöte 2014-05-09 1 Ändamål Lokalt Unescocenter

Läs mer

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA Antagna på årsmöte 2011-xx-xx 1. Firma Lokalavdelningens namn är jagvillhabostad.nu Uppsala. 2. Syfte Lokalavdelningens syfte är att bevaka samt agera utifrån unga bostadssökandes

Läs mer

Funktionsrätt Göteborg stadgar reviderade och antagna

Funktionsrätt Göteborg stadgar reviderade och antagna Funktionsrätt Göteborg stadgar reviderade och antagna 2017-04-27 Namn, mål och uppgift 1 Namn Funktionsrätt Göteborg är ett partipolitiskt och religiöst obundet samarbetsorgan för allmännyttiga ideella

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH Antagna 2008-04- 19 1 FÖRENINGEN 1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun. 1.2 Symbol

Läs mer

Föreningens namn är QnetZ, organisationsnummer 802432-3860. Föreningen är ideell och har sitt säte i Östersunds kommun, Jämtlands län.

Föreningens namn är QnetZ, organisationsnummer 802432-3860. Föreningen är ideell och har sitt säte i Östersunds kommun, Jämtlands län. Stadgar 2009-04-29 1. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1.1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är QnetZ, organisationsnummer 802432-3860. Föreningen är ideell och har sitt säte i Östersunds kommun, Jämtlands

Läs mer

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening Sveriges Släktforskarförbund Framtagna 2011 NORMALSTADGAR För släktforskarförening 1 Föreningens namn Föreningens namn är. 2 Föreningens ändamål Föreningen, är en ideell förening samt politiskt och religiöst

Läs mer

Stadgar för. Handikappföreningarnas Samarbetsorgan i Eskilstuna (HSO Eskilstuna) Antagna vid årsmöte den 22 maj 2001

Stadgar för. Handikappföreningarnas Samarbetsorgan i Eskilstuna (HSO Eskilstuna) Antagna vid årsmöte den 22 maj 2001 1 (6) Stadgar för Handikappföreningarnas Samarbetsorgan i Eskilstuna (HSO Eskilstuna) Antagna vid årsmöte den 22 maj 2001 1. Namn, Syfte, Uppgifter. Namn. Syfte. Uppgifter. Samverkansor- Samarbetsorganet

Läs mer

STADGAR FÖR CLUB 65. Club 65 är en ideell förening inom Falkenbergs Golfklubb med hemort i Falkenbergs kommun.

STADGAR FÖR CLUB 65. Club 65 är en ideell förening inom Falkenbergs Golfklubb med hemort i Falkenbergs kommun. STADGAR FÖR CLUB 65 Club 65 är en ideell förening inom Falkenbergs Golfklubb med hemort i Falkenbergs kommun. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att bedriva ideell och social verksamhet

Läs mer

STADGAR. Skånska Trädgårdsföreningen Box ALNARP

STADGAR. Skånska Trädgårdsföreningen Box ALNARP Skånska Trädgårdsföreningen Box 65 230 53 ALNARP STADGAR Godkända och fastställda vid årsmöte 2003-05-17 och 2004-05-15 Reviderade vid årsmöte 2006-05-13 och 2007-05-12 Alnarp 2007-05-24 Ordförande Lennart

Läs mer

Förslag till NORMALSTADGAR för bygdegårdsförening

Förslag till NORMALSTADGAR för bygdegårdsförening Förslag till NORMALSTADGAR för bygdegårdsförening 1. NAMN Föreningens namn är 2. ÄNDAMÅL Föreningen, som är partipolitiskt och religiöst obunden, har till uppgift att driva en allmän samlingslokal, erbjuda

Läs mer

STADGAR. Antagna Reviderade En demokrati kräver aktiva medborgare som är fria, tänker och handlar självständigt.

STADGAR. Antagna Reviderade En demokrati kräver aktiva medborgare som är fria, tänker och handlar självständigt. DÄR MÄNNISKOR ÄR. MÖJLIGGÖR MÖTEN OCH EGENORGANISERING. STADGAR Antagna 2017-05-13 Reviderade 2018-10-21 En demokrati kräver aktiva medborgare som är fria, tänker och handlar självständigt. Svenska Settlementförbundet

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN PARTIPOLITISKT OBUNDNA I SVENSKA KYRKAN (POSK)

STADGAR FÖR FÖRENINGEN PARTIPOLITISKT OBUNDNA I SVENSKA KYRKAN (POSK) FÖRSLAG 2016 STADGAR FÖR FÖRENINGEN PARTIPOLITISKT OBUNDNA I SVENSKA KYRKAN (POSK) Fastställda 1988-04-16 Ändrade av årsmötet 1998-05-16 Ändrade av årsmötet 2007-04-21 Ändringsförslag 2016-02-13 Föreningens

Läs mer

Stadgar för föreningen Bufff Sverige (Barn och Ungdomar med Förälder/Familjemedlem i Fängelse, i häkte eller i frivårdsåtgärd)

Stadgar för föreningen Bufff Sverige (Barn och Ungdomar med Förälder/Familjemedlem i Fängelse, i häkte eller i frivårdsåtgärd) Sida 1 av 5 Stadgar för föreningen Bufff Sverige (Barn och Ungdomar med Förälder/Familjemedlem i Fängelse, i häkte eller i frivårdsåtgärd) 1 Föreningens firma Föreningen är en partipolitiskt och religiöst

Läs mer

Normalstadgar för regional förening inom Sköldkörtelförbundet. Antagna av..

Normalstadgar för regional förening inom Sköldkörtelförbundet. Antagna av.. Sköldkörtelförbundet Normalstadgar för regional förening inom Sköldkörtelförbundet. Antagna av.. 1 Ändamål Sköldkörtelförbundet har till ändamål att stödja personer med sköldkörtelsjukdomar och relaterade

Läs mer

Regler för distriktsanslag till barn- och ungdomsorganisationer i Östergötland

Regler för distriktsanslag till barn- och ungdomsorganisationer i Östergötland Regler för distriktsanslag till barn- och ungdomsorganisationer i Östergötland Beslut i Regionutvecklingsnämnden 2016-12-07 Regler för distriktsanslag till barn- och ungdomsorganisationer i Östergötland

Läs mer

Öppna Händer Välgörenhet

Öppna Händer Välgörenhet Öppna Händer Välgörenhet Stadgar Antagna: Antagna vid föreningsmöte 2010-01-20. Innehåll Allmänt 3 Styrelsen 3 Revision 4 Årsmöte 4 Stadgeändring 5 Övrigt 5 2 Allmänt 1 Föreningens firma Föreningens firma

Läs mer

Stadgar Sveriges Elevråd Antagna på årsmötet 30 november 2013

Stadgar Sveriges Elevråd Antagna på årsmötet 30 november 2013 Stadgar Sveriges Elevråd Antagna på årsmötet 30 november 2013 1 Syfte mom 1 Organisationens syfte är att stödja och hjälpa elevråd på grundskolan. 2 Organisation mom 1 Organisationens juridiska namn är

Läs mer

STADGAR för Föreningen O-Ringen Värmland 2017

STADGAR för Föreningen O-Ringen Värmland 2017 S i d a 1 STADGAR för Föreningen O-Ringen Värmland 2017 Allmänna bestämmelser 1 Föreningens namn Föreningen är en alliansförening och namnet är Föreningen O-Ringen Värmland 2017. 2 Föreningens ändamål

Läs mer

Stadgar Sveriges Elevråd

Stadgar Sveriges Elevråd Sida 1 av 8 Sveriges Elevråd Antagna på årsmötet 7 november 2015 1 Syfte mom. 1 Organisationens syfte är att stödja och hjälpa elevråd och elevkårer på övre grundskolan. 2 Organisation mom. 1 Organisationens

Läs mer

Stadgar för Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening

Stadgar för Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening Stadgar för Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening 1. Namn Föreningens namn är Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening 2. Verksamhetsområde Föreningens verksamhetsområde är Övre Norrland, med

Läs mer

STADGAR. Antagna på årsmöte 2014-11-22. Kapitel 1 - Allmänt

STADGAR. Antagna på årsmöte 2014-11-22. Kapitel 1 - Allmänt STADGAR Antagna på årsmöte 2014-11-22 Kapitel 1 - Allmänt 1. Definition PUSH Sverige - plattformen där unga samarbetar för hållbarhet, som i dessa stadgar 1 benämns nätverket, är ett nationellt nätverk

Läs mer

Protokoll konstituerande årsmöte

Protokoll konstituerande årsmöte Protokoll konstituerande årsmöte (Föreningens namn) (Ort) (Datum) 1 Mötets öppnande Årsmötesordförande förklarade mötet öppnat 2 Val av mötesfunktionärer Styrelsen föreslog att välja till årsmötesordförande

Läs mer

Stadgar för Herbert Felixinstitutet Ideell förening

Stadgar för Herbert Felixinstitutet Ideell förening Stadgar för Herbert Felixinstitutet Ideell förening Stadgar Vid en konstituerande stämma i Eslöv fredagen den i november 2007 har följande stadgar antagits: 1. Ändamål. 1.1 Föreningen skall verka för att

Läs mer

Förslag till NORMALSTADGAR

Förslag till NORMALSTADGAR Förslag till NORMALSTADGAR FÖR BYGDEGÅRDSFÖRENING med årsavgifter 1. NAMN Föreningens namn är... 2. ÄNDAMÅL Föreningen, som är en ideell förening, politiskt och religiöst obunden, har till uppgift att

Läs mer

Stadgar för Handikappföreningarna Sörmland antagna vid årsmötet 2015

Stadgar för Handikappföreningarna Sörmland antagna vid årsmötet 2015 Sida 1 av 15 Stadgar för Handikappföreningarna Sörmland antagna vid årsmötet 2015 Innehåll Moment 1: Vision...2 Moment 2: Utgångspunkter...3 Moment 3: Uppgift...3 2. Organisation...3 Moment 1: Beslutande

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Veterinär Omtanke Om Våldsutsatta, VOOV

Stadgar för Riksförbundet Veterinär Omtanke Om Våldsutsatta, VOOV Stadgar för Riksförbundet Veterinär Omtanke Om Våldsutsatta, VOOV Antagna av riksförbundets årsmöte 2015-05- 10 VOOV, Veterinär Omtanke Om Våldsutsatta är en ideell partipolitiskt och religiöst obunden

Läs mer

Stadgar för Kraftkällan Antagna på årsmöte den 1 juni 2015

Stadgar för Kraftkällan Antagna på årsmöte den 1 juni 2015 Stadgar för Kraftkällan Antagna på årsmöte den 1 juni 2015 1) Grundläggande a. Namn Föreningens namn är Kraftkällan. b. Säte Kraftkällans säte är den ort där förvaltningen förs. c. Organisationsform Kraftkällan

Läs mer

Där människor är. Möjliggör möten och egenorganisering.

Där människor är. Möjliggör möten och egenorganisering. Där människor är. Möjliggör möten och egenorganisering. STADGAR Antagna 2015-12-18 En demokrati kräver aktiva medborgare som är fria, tänker och handlar självständigt. Svenska Settlementförbundet möjliggör

Läs mer

Stadgar. för. Kunglig Västernorrlands regementes kamratförening

Stadgar. för. Kunglig Västernorrlands regementes kamratförening Stadgar för Kunglig Västernorrlands regementes kamratförening Stadgarna fastställda den 21/6 1936. Stadgarna reviderade den 18/8 1952, 7/9 1957, 20/12 1964, 23/2 1965, 7/3 1966, 16/3 1967, 4/3 1971, 6/3

Läs mer

Förslag till nya Stadgar för Göteborgs Ornitologiska Förening

Förslag till nya Stadgar för Göteborgs Ornitologiska Förening Förslag till nya Stadgar för Göteborgs Ornitologiska Förening Styrelse i Göteborgs Ornitologiska Förening (GOF) föreslår årsmötet att anta nya stadgar vid ordinarie årsmöte 2017-04-02. För att dessa ska

Läs mer

Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet

Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet 2016-01-26 Ladyfest Göteborg är en partipolitiskt- och religiöst obunden feministisk ideell förening med säte i Göteborg. Ladyfest Göteborg arbetar för

Läs mer

Vision Emmaus Björkås vision är att avskaffa nödens orsaker. Verksamhetsidé (Stadgarnas 2) Emmaus Björkås ändamål är att arbeta mot förtryck,

Vision Emmaus Björkås vision är att avskaffa nödens orsaker. Verksamhetsidé (Stadgarnas 2) Emmaus Björkås ändamål är att arbeta mot förtryck, Vision & idé Vision Emmaus Björkås vision är att avskaffa nödens orsaker. Verksamhetsidé (Stadgarnas 2) Emmaus Björkås ändamål är att arbeta mot förtryck, fattigdom och imperialism och att alla ska omfattas

Läs mer

PeaceWorks Swedens stadgar

PeaceWorks Swedens stadgar PeaceWorks Swedens stadgar Stadgarna antagna 1974 10-19, senast ändrade 1998-03-21, 2004-02-22, 2005-03-19, 2005-08-27 och 2007-03-18, 2008-09-14, 2009-08-30, 2010-08-22, 2011-08-28, 2012-09-01, 2014-08-30,

Läs mer