VÄTTERNRUNDAN 16-17/ Samband:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VÄTTERNRUNDAN 16-17/ Samband:"

Transkript

1 VÄTTERNRUNDAN 16-17/ Samband:

2 Det är viktigt att vi alla har inställningen att vilja hjälpa till. Vi är på plats för cyklisternas skull och ska se till att det blir en minnesvärd och trevlig upplevelse att komma till Motala för att cykla Vätternrundan. Bilagor: Bilaga 1 Skadeanmälan Bil Bilaga 2 Karta över aktuell depå Samband: Sida 2 av 9 Borens IK:

3 Öppettider Bil- och Materialutlämning Alla bilar hämtas och återlämnas vid godsförrådet längst in på Bangårdsgatan, efter Maif:s anläggning (gamla Vattenfall/Motala Express). Inga egna bilar får användas. Material enligt checklista hämtas även det vid godsförrådet, vilket alltså gäller både följebilsförare och depåpersonal. Reseräkningar och andra ersättningsanspråk måste lämnas till Kansliet senast för att vara giltiga. Vätternrundan Vecka 24 Öppet för hämtning: - Torsdag 15:e juni Fredag 16:e juni Överlämning mellan pass sker efter överenskommelse mellan förare. Kontaktuppgifter fås vid hämtning av bil. Öppet för återlämning: - Lördag 17:e juni Söndag 18:e juni Vid frågor kring detta ring Jenna: Samband: Sida 3 av 9 Borens IK:

4 INSTRUKTIONER FÖR BRYTPERSONAL PÅ DEPÅ Följande gäller för personal som ska jobba som brytpersonal i depå. Innan du lämnar Motala Tänk på att trafiksituationen under loppen är ansträngd. Åk därför i mycket god tid för att inte komma försent till arbetspassen. Tänk på möjligheten att samåka med första följebil, eftersom det kan vara svårt med parkering på depån och för att undvika onödig reseersättning. Tänk på att funktionärer har eget ansvar när det gäller att följa trafikreglerna Kontrollera att följande finns med: o Kläder efter väder; Du kan stå utomhus under hela passet o Mobiltelefon med laddare och gärna billaddare. Det finns inte ström på alla depåer o Funktionärs T-shirt o Papper och penna att notera nummer på o Körschema samt telefonlista för följebilarna o Turlista för uppsamlingsbussar o Instruktionsfolder Ankomst till depå Personal på första passet anmäler ankomst till depåchefen som har väst märkt med Depåchef. Ni kommer överens med honom/ henne var det är lämpligt att ni ska hålla till. Rådfråga även depåchef var brutna cyklister lämpligt bör hänvisas. Lyssna alltid på depåchefens råd och direktiv. Ring Samband i Folkets Hus, Motala och anmäl dig Bekanta er med depån och kontrollera framför allt vart cykelreparatör finns, vart sjukvårdare har sitt tält och vart följebilarna lämpligast lämnar av cyklisterna. Om/ när det kommer en avbytare till dig så informera om vad som gäller för den specifika depån. Samband: Sida 4 av 9 Borens IK:

5 Hantering av brutna cyklister Anteckna startnummer på cyklister som vill bryta för att sedan kunna rapportera in dem. Se till att ha med något att skriva på. Samband kommer att ringa någon gång per timme och då ta emot dessa nummer. Turlista med avgångstider till Motala, för transport av brutna cyklister har ni med er. Ett kösystem för transport tillbaka till Motala kan användas vid behov. Detta för att cyklister inte ska behöva stå i kö för att få sin plats i transporten. Lappar för kösystemet delas ut när cyklist registreras som bruten. Block med kölappar fås ifrån Depåchef. Det är viktigt att försöka ha koll på hur många som väntar på transport hem för att samband ska ha en möjlighet att kontrollera så alla får plats i en transport tillbaka till Motala. Insamling av kläder På vissa depåer, beroende på depåchef, hjälper vi till att samla in kläder från de cyklister som så önskar. Notera nummer på medföljande lappar, vilka fästs ordentligt på klädpåsen. Ni skickar dessa påsar med de uppsamlingsbussar som går till Motala. Avresa ifrån samt stängning av depå Ring samband i Motala när du lämnar över din depå till ny personal. Dela med dig av nödvändig information till den nya personalen. Har du sista passet på depån så invänta order om när sista cyklisterna passerat, depåchefen avgör när depån ses som stängd. Hjälp gärna till med stängning av depå, även om detta inte är nödvändigt. Ni får inte lämna depån förrän klartecken från samband. Övrigt Kontakta alltid samband i Motala om något oförutsett inträffar. Mat ska depåpersonalen ha möjlighet att äta på depåerna. Tänk dock på att inte alla depåer har full service. Kolla med depåchef vad som gäller. I alla lägen ska order från Depåchef följas. Se till att ha bra kontakt med dessa så fungerar arbetet smidigt. Samband: Sida 5 av 9 Borens IK:

6 INSTRUKTIONER FÖR FÖLJEBILSFÖRARE Info om öppettider för hämtning av bil och material finner du på sida tre i häftet Bilhantering: Förare som ska köra första passet hämtar bil på utlämningsplatsen. Övriga överlämnanden sker efter överenskommelse mellan förare. Kontaktuppgifter fås vid hämtning av bil. Kontrollera att bilen är tankad, om inte så sker tankning på Preem på Östermalmsgatan (Motala). Tanka, gå in, visa körkort samt uppge bilens reg-nr och att det gäller Vätternrundan. OBS. Vi kommer att få både bensin och diesel-bilar så var uppmärksam på vilket bränsle just er bil behöver. Montera följande på bilen om detta inte är gjort: Cykelhållare Reklamskyltar Dekal Följebil på framruta och bakruta Flaggor, 2 st. per bil. Tänk på att dessa ska sitta fast ordentligt i baksätets fönster. Vid körning mellan och MÅSTE lysdiod vara tänd på ena flaggan. Alla bilar har speciellt sätesskydd för baksätet. Se till så de monteras ordentligt. Innan du lämnar Motala Tänk på att trafiksituationen under loppen är väldigt ansträngd. Åk därför i mycket god tid för att inte komma försent till arbetspassen. Välj om möjligt annan väg än cyklisterna. Ex om du ska till Ölmstad tar du motorvägen, E4. Ankomst till arbetspassets start Vid ankomst till startdepån, det vill säga depån där man utgår ifrån, kontakta samband. Det är viktigt att ni finner lämpliga avlämnings- och vändplatser på de depåer ni trafikerar. Fråga gärna depåpersonalen om var avlämning kan ske. Det är inte fel att leta upp Borens depåpersonal med, samarbete underlättar alltid! Samband: Sida 6 av 9 Borens IK:

7 Transport av cyklister Följebilarnas huvuduppgift är att transportera cyklister som av någon anledning inte själva kan ta sig fram till nästa depå. Detta kan bero på trasig cykel, skador eller andra orsaker. Tänk på följande när ni tar upp och transporterar cyklister. Parkera på ett trafiksäkert ställe vid sidan av vägen. Sätt på varningsblinkers. Kör cyklister framåt. I få undantagsfall vill cyklisten transporteras bakåt till senaste depå i stället. Be denne då vänta och ta, om så är möjligt, upp på tillbakavägen. Om ni har fullt i bil så meddela eventuellt väntande cyklist om detta och informera om att det snart kommer ännu en följebil. Åk aldrig förbi och lämna cyklister ovetandes. Vid frågor eller osäkerhet, kontakta samband så hjälper de till Skräp på vägen och olyckor Om nödvändigt så rensa vägbana från föremål som kan utgöra fara eller hinder för cyklister eller andra trafikanter. Använd kvast. Vid olycka följ följande checklista. 1. Placera bilen som skydd och sätt på varningsblinkers. 2. Sätt upp saftblandare på taket. 3. Vid allvarlig olycka ring Kontakta samband. 5. Om nödvändigt och om du har kompetens ge första hjälpen. Tankning under pass För de flesta ska inte tankning under pass vara nödvändigt, men om man måste tanka så får man lägga ut detta själv och sedan skriva en reseräkning på tankningen. Vid avslut av arbetspass Alla bilar måste kontakta samband innan man avslutar sitt pass och åker hem! De följebilar som kör sista passen måste samarbeta med den speciella sista bilen som åker efter sista cyklisten runt hela rundan. Sista bilen kan inte ta upp någon cyklist utan följebilar måste finnas vid behov. Överlämning av bilar efter utfört pass. Överlämnanden mellan pass sker efter överenskommelse mellan förare. Kontaktuppgifter fås vid hämtning av bil. Sista passet på respektive sträcka lämnar bilen på utlämningsplatsen, se öppettider på sida tre i häftet. Bilen parkeras utanför, gå sedan in och sök upp personal på förrådet för att anvisas till permanent parkeringsplats samt avstämning att eventuella fel/ skador är dokumenterade. Bilen ska vid tillbakalämnandet plockas ur och allt material ska läggas på anvisad plats. Bilen SKA tankas innan återlämnandet. Samband: Sida 7 av 9 Borens IK:

8 Fel och Skador på Bil Eventuella skador, repor eller annat fel på bilen som uppstår under användning måste ovillkorligen dokumenteras på skade-/ felanmälan, bilaga 1. Vätternrundan har försäkringar som täcker ALLA eventuella fel/problem & skador vad gäller bilarna. Dock kräver detta att vi dokumenterar eventuella problem och fel. Övrigt Kontakta alltid samband i Motala om något oförutsett inträffar. Håll kontakt med övriga följebilar på er sträcka. Det ska finnas möjlighet att äta mat på depåerna. Tänkt dock på att inte alla depåer har full service. Kolla med depåchef vad som gäller. Följebil mellan Motala och Ödeshög behöver inte åka in i Motala utan fortsätter Vadstenavägen när man kommer brinkenbacken ifrån Skänninge. Tänk på att cyklisterna som behöver hjälp kan vara väldigt trötta och frustrerade, försök vara så hjälpsamma och positiva som möjligt. Samband: Sida 8 av 9 Borens IK:

9 Checklista Utrustning Följebilar Följande behövs i följebilar. Eget materiel o Kläder efter väder. Tänk på att ni kan få stå ute en lång stund vid olyckor eller liknande o Mobiltelefon med billaddare o Ev. Arbetshandskar Hämtas på utlämningsstället Följande hämtas på utlämningsstället, för tider se sida tre i detta dokument. o Körschema inkl. telefonnummer för följebilarna. o Arbetsschema med telefonnummer till depåerna o T-shirt (1 st. per funktionär) o Penna o Instruktionsfolder inkl. skadeanmälan bil I bilarna som hämtas eller tas över ska följande utrustning finnas (kontrollera gärna innan avfärd): o Cykelhållare o Reklamskylt 2st o Dekal Följebil att sätta på bilen (2 st. per bil, framruta och bakruta) o Flaggor 2 st. per bil. (vid körning på natten skall en flagga vara med lysdiod) o saftblandare Varningsblinkers för montering på biltak. o Ficklampa o Piassavakvast o Förstahjälpen-kudde o Hjärtstartare o Filt o Plast (att skydda säten med) o Reflexväst 2 st. per bil o Pappersrulle o Cykelpump o Tomflaskor för att fylla med vatten. För Tvätt el dyl. Samband: Sida 9 av 9 Borens IK:

VÄTTERNRUNDAN 2013 BORENS IK

VÄTTERNRUNDAN 2013 BORENS IK VÄTTERNRUNDAN 2013 BORENS IK Instruktinsflder ch arbetsinstruktiner för Brens IKs persnal. Öppettider Bil ch Materialutlämning Alla bilar ch all material hämtas ch återlämnas vid utlämningsplatsen, sm

Läs mer

VÄTTERNRUNDAN 17-18/6 2016. Samband: 0141-22 32 81

VÄTTERNRUNDAN 17-18/6 2016. Samband: 0141-22 32 81 VÄTTERNRUNDAN 17-18/6 2016 Samband: 0141-22 32 81 Det är viktigt att vi alla har inställningen att vilja hjälpa till. Vi är på plats för cyklisternas skull och ska se till att det blir en minnesvärd och

Läs mer

Generella regler för gruppkörning med motorcykel

Generella regler för gruppkörning med motorcykel Generella regler för gruppkörning med motorcykel Att köra i grupp är för många en trevlig del av MC-gemenskapen. Det spelar ingen roll vilken typ av motorcykel man kör - det går alltid att köra tillsammans

Läs mer

SÖNDAG 13 SEPTEMBER 2015. START pm

SÖNDAG 13 SEPTEMBER 2015. START pm SÖNDAG 13 SEPTEMBER 2015 START pm VIKTIG STARTINFORMATION Välkommen till Velothon Stockholm 2015! Nedan följer viktig information om tävlingen och evenemanget. För att garantera din säkerhet, och ett incidentfritt

Läs mer

Information till dig som får låna en elrullstol Utprovningsdatum: Modell/Fabrikat: Inventarienummer: Serienummer:

Information till dig som får låna en elrullstol  Utprovningsdatum: Modell/Fabrikat: Inventarienummer: Serienummer: Information till dig som får låna en elrullstol ( Denna information ges ut av kommunerna i Kalmar län och är ett komplement till tillverkarens bruksanvisning) Utprovningsdatum: Modell/Fabrikat: Inventarienummer:

Läs mer

Funktionärsinstruktioner för Borås City Triathlon 29 juli 2018

Funktionärsinstruktioner för Borås City Triathlon 29 juli 2018 Funktionärsinstruktioner för Borås City Triathlon 29 juli 2018 Vi vill börja med att rikta ett stort TACK för att du hjälper till i Borås City Triathlon som funktionär! Du är en av ca 100 personer som

Läs mer

Manual för. Kundmötesmätning Synsam. Startdatum för besök: Se systemet. Slutdatum för besök: Se systemet

Manual för. Kundmötesmätning Synsam. Startdatum för besök: Se systemet. Slutdatum för besök: Se systemet Manual för Kundmötesmätning Synsam Startdatum för besök: Se systemet Slutdatum för besök: Se systemet Telefon +46 (0)8 410 Adress Daymaker AB, Storgatan 26, 645 30 Strängnäs E-post info@daymaker.se En

Läs mer

POWER NO BULLSHIT RACEDAY

POWER NO BULLSHIT RACEDAY POWER NO BULLSHIT RACEDAY Vi önskar alla körande varmt välkomna till Power No Bullshit Raceday 2014. Vi önskar påminna alla om att det är andra året vi kör Power No Bullshit Raceday och att vi fortfarande

Läs mer

POWER NO BULLSHIT RACEDAY

POWER NO BULLSHIT RACEDAY POWER NO BULLSHIT RACEDAY Vi önskar alla körande varmt välkomna till Power No Bullshit Raceday 2015. Vi gör Power No Bullshit Raceday för att vi tycker att det saknas motorevenemang i Skåne som bjuder

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Funktionärsinstruktioner för Malmö Triathlon 5-6 augusti 2017

Funktionärsinstruktioner för Malmö Triathlon 5-6 augusti 2017 Funktionärsinstruktioner för Malmö Triathlon 5-6 augusti 2017 Vi vill börja med att rikta ett stort TACK för att du hjälper till i Malmö Triathlon som funktionär! Du är en av ca 400 personer som är funktionärer

Läs mer

Information om Piteå Summer Games 1-3 Juli Allmänt Information om Piteå Summer Games finns på deras egen hemsida:

Information om Piteå Summer Games 1-3 Juli Allmänt Information om Piteå Summer Games finns på deras egen hemsida: Information om Piteå Summer Games 1-3 Juli 2011 Allmänt Information om Piteå Summer Games finns på deras egen hemsida: www.piteasummergames.se Skriv ut denna information inför avfärden så att er tjej har

Läs mer

Kårläger maj 2017

Kårläger maj 2017 Kårläger 25-28 maj 2017 Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår. Vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan. Vi bor som vanligt i tält som

Läs mer

Funktionärsinstruktioner för Malmö Triathlon 6-7 augusti 2016

Funktionärsinstruktioner för Malmö Triathlon 6-7 augusti 2016 Funktionärsinstruktioner för Malmö Triathlon 6-7 augusti 2016 Vi vill börja med att rikta ett stort TACK för att du hjälper till i Malmö Triathlon som funktionär! Du är en av ca 250 personer som är funktionärer

Läs mer

Vilka är Be Green Umeå?

Vilka är Be Green Umeå? Vilka är Be Green Umeå? 1 oktober - 2010-31 mars -2015 Trafikverket, Umeåregionen, Region Västerbotten, Umeå Airport, Umeå Energi, UPAB, Umeva, Bostaden AB, UBC Bakgrund Umeå har dålig luft, många kör

Läs mer

Trafiksäkerhetsveckan, material för högstadiet

Trafiksäkerhetsveckan, material för högstadiet Trafiksäkerhetsveckan, material för högstadiet Trafiksäkerhetsveckans tema är ouppmärksamhet användning av mobiltelefon (prata, lyssna på musik, spela) att röra sig i grupp att rikta uppmärksamheten på

Läs mer

Olympisk: 75st singel, 25st mix lag (lag om 3st deltagare)

Olympisk: 75st singel, 25st mix lag (lag om 3st deltagare) RACE PM 2019 Datum och plats Datum: Lördagen den 10 augusti 2018 Plats: Distanser: Antal platser: Kostnad: Hamnviks badplats, Nynäshamn Olympisk distans: 1500 m sim, 40 km cykel, 10 km löpning Sprint:

Läs mer

08:00 09:15 Besiktning av cykel (bromsar, hjul och styre) inga uppenbara glapp

08:00 09:15 Besiktning av cykel (bromsar, hjul och styre) inga uppenbara glapp RACE PM 2018 Datum och plats Datum: Lördagen den 11 augusti 2018 Plats: Distans: Antal platser: Kostnad: Åldersgräns: Anmälan: Startkuvert: Boende: Arrangör: Hamnviks badplats, Nynäshamn 1500m sim/40km

Läs mer

2 JÄMJÖ - LYCKEBY - CENTRUM

2 JÄMJÖ - LYCKEBY - CENTRUM JÄMJÖ LYCKEBY CENTRUM Giltig 0190819 0 Uppdaterad 01908 10:1: Linje 05.08 05.11 05.19 05.7 05.30 05.36 05. 05.43 05.43 05. 05.54.0.05.11 k.. k) Anslutning till linje 6 kl vid. 05.58.01.07.13.8.10.13.1.9.3.38..3.38.50.36.

Läs mer

Välkommen till Göteborg Simmet söndagen den 16 augusti 2015. Här följer information om hur du genomför loppet.

Välkommen till Göteborg Simmet söndagen den 16 augusti 2015. Här följer information om hur du genomför loppet. Välkommen till Göteborg Simmet söndagen den 16 augusti 2015. Här följer information om hur du genomför loppet. Preliminära startgrupper Startgrupp Starttid Klass Anm 1 10:00 5000 Damer TÄVLINGSGRUPP 2

Läs mer

SKOLSKJUTSINFORMATION

SKOLSKJUTSINFORMATION Vasa Övningsskola SKOLSKJUTSINFORMATION 1 1. Inledning Denna broschyr är utarbetad av Vasa Övningsskola för att ge elever, vårdnadshavare och chaufförer information om skolskjutsarna och de spelregler

Läs mer

Varmt välkommen till Tri4fun Gävle den 23 juli. en rolig triathlon för barn och ungdomar. Vad kul att du vill vara med!

Varmt välkommen till Tri4fun Gävle den 23 juli. en rolig triathlon för barn och ungdomar. Vad kul att du vill vara med! Varmt välkommen till Tri4fun Gävle den 23 juli en rolig triathlon för barn och ungdomar Vad kul att du vill vara med! Här hittar du all information du behöver för att få en riktigt rolig och säker upplevelse

Läs mer

Lokal instruktion och vägledning Jernhusens Infrastruktur GÄVLE Godsterminalen Lokverkstaden, Näringen Motorvagnsverkstad, Sörby Urfjäll

Lokal instruktion och vägledning Jernhusens Infrastruktur GÄVLE Godsterminalen Lokverkstaden, Näringen Motorvagnsverkstad, Sörby Urfjäll Dokumenttyp Trafiksäkerhetsinstruktion Verksamhetsområde Jernhusens järnvägsverksamhet 1 (6) Upprättad av Stefan Halldén, 08-100 3263, stefan.hallden@jernhusen.se Beslutas av CTFI, Maria Denize Giltigt

Läs mer

Visingsöleden Gränna Visingsö

Visingsöleden Gränna Visingsö TIDTABELL Vägfärja Visingsöleden Gränna Visingsö Giltig fr.o.m 2012-01-01 Vinterturlista 2012-01-01 till 2012-04-19 och 2012-10-29 till 2012-12-31 Från Gränna Från Visingsö EB CB* EB CB* 00 45 C 01 15

Läs mer

Välkommen till Göteborg Simmet söndagen den 21 augusti Här följer information om hur du genomför loppet.

Välkommen till Göteborg Simmet söndagen den 21 augusti Här följer information om hur du genomför loppet. Välkommen till Göteborg Simmet söndagen den 21 augusti 2016. Här följer information om hur du genomför loppet. Information om startgrupper och tider. Det finns två sätt att anmäla sig till Göteborg Simmet;

Läs mer

EN UNIK STAFETT. Från Gripsholms Slott till Drottningholms Slott runt Mälaren

EN UNIK STAFETT. Från Gripsholms Slott till Drottningholms Slott runt Mälaren TEAM CAPTAIN MÖTE AGENDA Om Ragnar Evenemangsområden & växlingsplatser Starttider Öppettider Stopptider Ersätta skadade löpare Hoppa över sträckor Säkerhet Love the locals Hållbarhet Bara 4 veckor kvar

Läs mer

Programmet kommer bli roligt och vi hoppas att solen lyser på oss och att det är varmare i vattnet.

Programmet kommer bli roligt och vi hoppas att solen lyser på oss och att det är varmare i vattnet. Lägerbrev 2 Hej Det kommer bli ett toppen läger med mycket scouter vi blir ca 80 st när vi är som flest. På Vässarö kommer det vara nästan 2 000 scouter totalt under delar av den tid vi är där. Programmet

Läs mer

Kårläger 2014 28 maj-1 juni

Kårläger 2014 28 maj-1 juni Kårläger 2014 28 maj-1 juni Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår och Mölndals scoutkår, och vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan.

Läs mer

PM FÖR SNAPPHANETUREN 2018

PM FÖR SNAPPHANETUREN 2018 PM FÖR SNAPPHANETUREN 2018 NÄR 26 aug 2018 VAR Hovdalaslott, Hässleholm TÄVLINGSKLASSER Herr/dam 60 km P/F 15-16 43 km P/F 13-14 15 km P/F 10-12 15 km Det åligger varje deltagare att ta del av och följa

Läs mer

Inbjudan, information och förarmöte

Inbjudan, information och förarmöte Inbjudan, information och förarmöte Deltävling 6 Mantorp Park 17-18 Oktober 2015 SLC kl.1 & kl.2 ER-Cup Övriga enduranceklasser för öppna SM-tävlingen Härmed bjuder SLC Racing in till Racingtävling över

Läs mer

Lånevillkor till dig som lånar elrullstol eller drivaggregat

Lånevillkor till dig som lånar elrullstol eller drivaggregat Lånevillkor till dig som lånar elrullstol eller drivaggregat Innehåll Lån av hjälpmedel 3 Bruksanvisning och instruktion 3 Du bekostar själv 4 Flytt 4 Användning och skötsel 4 Förvaring 5 Trafik 5 Reparation

Läs mer

Umara. Indie Bars Löpex Sport. Örebro Kommun. Örebro XChallenge

Umara. Indie Bars Löpex Sport. Örebro Kommun. Örebro XChallenge Vi hoppas ni kommer ha en trevlig dag och en bra tävlingsupplevelse! Kom gärna med synpunkter på både förbättringsområden och sådant som är bra. Vårt mål är att utveckla tävlingen i positiv riktning varje

Läs mer

Vid fel och frågor angående den lånade elrullstolen kontakta Hjälpmedel Västernorrland via telefon:

Vid fel och frågor angående den lånade elrullstolen kontakta Hjälpmedel Västernorrland via telefon: Att låna elrullstol Elrullstolen gör att du kan röra dig friare men att köra en elrullstol är också förenat med ansvar och vissa risker. Du måste kunna köra elrullstolen utan att utsätta dig själv eller

Läs mer

08:00 09:15 Besiktning av cykel (bromsar, hjul och styre) inga uppenbara glapp

08:00 09:15 Besiktning av cykel (bromsar, hjul och styre) inga uppenbara glapp RACE PM 2016 Datum och plats Datum: Lördagen den 13 augusti 2016 Plats: Distans: Antal platser: Kostnad: Åldersgräns: Anmälan: Startkuvert: Boende: Arrangör: Lövhagen, Nynäshamn 1500m sim/40km cykel/10km

Läs mer

Information till dig som lånar elrullstol

Information till dig som lånar elrullstol Information till dig som lånar elrullstol Elrullstolen är ett lån och det ägs av Centrum för hjälpmedel (CFH), Region Örebro län. Önskar du förändra, justera inställningar eller av någon anledning inte

Läs mer

INFO TILL ÅK 6. Följande information gäller för alla klasser i åk 6

INFO TILL ÅK 6. Följande information gäller för alla klasser i åk 6 INFO TILL ÅK 6 ORIENTERING TORSDAG 20/9 Följande information gäller för alla klasser i åk 6 Alla springer en orienteringsbana i närområdet runt Nyboskolan. Ni har innan denna dag valt vilken svårighetsgrad

Läs mer

S K A D E F Ö R E B Y G G A N D E

S K A D E F Ö R E B Y G G A N D E S K A D E F Ö R E B Y G G A N D E P R O G R A M AGENDA Process skadeförebyggande arbete Rutiner vid skadeanmälan P-skador Glasskador Reparationskostnader Attityder, vårdabilen Jonny Vall Motorskadetekniker

Läs mer

L a t h u n d. för hallvärdskapet i Wallenstamhallen, Mölnlycke IH och Café Redfox

L a t h u n d. för hallvärdskapet i Wallenstamhallen, Mölnlycke IH och Café Redfox L a t h u n d för hallvärdskapet i Wallenstamhallen, Mölnlycke IH och Café Redfox Vad innebär hallvärdskapet och vad är syftet med det? Pixbo Wallenstam har ett avtal med kommunen som ger oss rätt att

Läs mer

PM KIA FJÄLLMARATON & ULVANG KVARTSMARATON 4:e augusti 2018

PM KIA FJÄLLMARATON & ULVANG KVARTSMARATON 4:e augusti 2018 PM KIA FJÄLLMARATON & ULVANG KVARTSMARATON 4:e augusti 2018 STARTTIDER KIA Fjällmaraton 09:00 Vålådalens idrottsplats Ulvang Kvartsmaraton 10:00 Edsåsdalen, nedanför Köja NUMMERLAPPAR För att hämta nummerlappar

Läs mer

Varmt välkommen till Tri4fun Gävle den 17 juli. en rolig triathlon för barn och ungdomar. Vad kul att du vill vara med!

Varmt välkommen till Tri4fun Gävle den 17 juli. en rolig triathlon för barn och ungdomar. Vad kul att du vill vara med! Varmt välkommen till Tri4fun Gävle den 17 juli en rolig triathlon för barn och ungdomar Vad kul att du vill vara med! Här hittar du all information du behöver för att få en riktigt rolig och säker upplevelse

Läs mer

PM SKANDISLOPPET MOTION

PM SKANDISLOPPET MOTION PM SKANDISLOPPET MOTION Här följer information till dig som redan har, eller funderar på att anmäla dig till Shimano LVG Skandisloppet och/eller Pearl Izumi MTB Skandisloppet, nedan kallade Skandisloppen.

Läs mer

Dags för start dag 1, vi har 220 km framför oss. Glada miner trots regn stora delar av vägen till Åmål.

Dags för start dag 1, vi har 220 km framför oss. Glada miner trots regn stora delar av vägen till Åmål. Rapport från VÄNERN RUNT 2009 av Peter Lindberg Startnummer 734 (Grupp 8). Jag och Janne Funcke har varit och cyklat Vänern runt i Helgen 22-24 Maj. Det är ett motionslopp på 560 km som sträcker sig över

Läs mer

C Copyright Bilpoolen AB 2013

C Copyright Bilpoolen AB 2013 Användarmanual C Copyright Bilpoolen AB 2013 Bilpoolen AB Box 3074, 103 61 Stockholm Tel: +46 (0)8 559 250 26. Email: kundtjanst@bilpoolen.nu. Välkommen till Bilpoolen.nu Grattis, du är nu medlem i Bilpoolen.nu,

Läs mer

Lokal instruktion och vägledning Jernhusens Infrastruktur GÄVLE Lokverkstaden, Näringen Motorvagnsverkstad, Sörby Urfjäll

Lokal instruktion och vägledning Jernhusens Infrastruktur GÄVLE Lokverkstaden, Näringen Motorvagnsverkstad, Sörby Urfjäll Jernhusens Infrastruktur GÄVLE Lokverkstaden, Näringen Motorvagnsverkstad, Sörby Urfjäll Jernhusen AB (publ) 1 (6) 1 Introduktion Detta dokument är en komplettering till Trafiksäkerhetsinstruktionen (TRI)

Läs mer

Jernhusens Infrastruktur GÄVLE Godsterminalen Lokverkstaden, Näringen Motorvagnsverkstad, Sörby Urfjäll

Jernhusens Infrastruktur GÄVLE Godsterminalen Lokverkstaden, Näringen Motorvagnsverkstad, Sörby Urfjäll Dokumenttyp Verksamhetsområde Lokal instruktion och vägledning Jernhusens järnvägsverksamhet 1 (7) Upprättad av Maria Andreasson Beslutas av Chef affärsområde depåer och godsterminaler Giltigt fr o m 2017-01-27

Läs mer

STORA NOLIA 2015 Sandåkerns SK

STORA NOLIA 2015 Sandåkerns SK 1 STORA NOLIA 2015 Sandåkerns SK 1 Kassor 1.1 KASSA 1 placeras in bit in på bangården för bilar som kommer från Vindeln-vägen (norrifrån). 1.2 Efter infarten för bilar som kommer från rondellen skall bilarnas

Läs mer

PM Race For Heroes TIDER REGISTRERING START / VÄXLING ÖVERBLICK VÄXLING NUMMER PARKERING / OMBYTE STRÄCKOR

PM Race For Heroes TIDER REGISTRERING START / VÄXLING ÖVERBLICK VÄXLING NUMMER PARKERING / OMBYTE STRÄCKOR PM Race For Heroes TIDER REGISTRERING START / VÄXLING ÖVERBLICK VÄXLING NUMMER PARKERING / OMBYTE STRÄCKOR TIDER Tider 6 juni 07:00-20:00 Race Office öppet 07:00-08:50 Registrering 09:00 Tävlingsmöte vid

Läs mer

CAMP VÅR APRIL

CAMP VÅR APRIL CAMP VÅR 2016 23 24 APRIL Välkommen till Camp Vår 2016, Region Mälardalens vårläger för de äldre frilufsargrupperna! Lägret arrangeras vid Domarudden, Åkersberga, helgen 23-24 april. Priset är 170 kr.

Läs mer

Lokal instruktion och vägledning Jernhusens Infrastruktur GÄVLE Godsterminalen Lokverkstaden, Näringen Motorvagnsverkstad, Sörby Urfjäll

Lokal instruktion och vägledning Jernhusens Infrastruktur GÄVLE Godsterminalen Lokverkstaden, Näringen Motorvagnsverkstad, Sörby Urfjäll Jernhusens Infrastruktur GÄVLE Godsterminalen Lokverkstaden, Näringen Motorvagnsverkstad, Sörby Urfjäll Jernhusen AB (publ) 1 (6) 1 Introduktion Detta dokument är en komplettering till Trafiksäkerhetsinstruktionen

Läs mer

Edekyl & Värme Multisport 2018

Edekyl & Värme Multisport 2018 START PM Varmt välkommen till Edekyl & Värmes Multisport 18 maj 2018. Vi rekommenderar att du läser igenom hela detta PM och välkomnar synpunkter både före och efter årets tävling som vi kan ta med oss

Läs mer

C Copyright Bilpoolen AB 2018

C Copyright Bilpoolen AB 2018 Användarmanual C Copyright Bilpoolen AB 2018 Välkommen till Bilpoolen.nu Grattis, du är nu registrerad förare hos Bilpoolen.nu, en snabbt växande bilpool, helt oberoende av de stora bilbolagen. Vi finns

Läs mer

VATTEN & AVLOPP. På Livsmedelsverkets hemsida (www.slv.se) finns bra information för dig som har egen brunn.

VATTEN & AVLOPP. På Livsmedelsverkets hemsida (www.slv.se) finns bra information för dig som har egen brunn. VATTEN & AVLOPP Dricksvatten Tillgång till vatten är en förutsättning för att samhället ska fungera. Rent vatten är livsviktigt - som dricksvatten och för att sköta den personliga hygienen och förhindra

Läs mer

Välkommen till VIKTIG INFORMATION!

Välkommen till VIKTIG INFORMATION! Välkommen till VIKTIG INFORMATION! Vi hälsar er välkomna till Entreprenad Expo 2013, och hoppas att ni ska få tre givande dagar! Nedan följer information som är bra att känna till inför och på mässan.

Läs mer

PM Långa Lugnet Korta Lugnet

PM Långa Lugnet Korta Lugnet PM Långa Lugnet Korta Lugnet Åligger varje deltagare att ta del och följa anvisningarna i detta PM. Klasser Tävlingsklasser Damer Elit Damer sport Damer 30 Damer 40 Herrar Elit Herrar junior Herrar sport

Läs mer

Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00)

Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00) Utflykt till Skånes Djurpark 28 juni Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00) Ströva i djurparken (kolla matningen av vissa djur)

Läs mer

Handledning Time Care Pool inkl. intresseanmälan

Handledning Time Care Pool inkl. intresseanmälan Handledning Time Care Pool inkl. intresseanmälan Starta webläsaren (samtliga webläsare fungerar, även på mobila enheter) Skriv i adressfältet tp.molndal.se (OBS! Inget www.) Skriv in användarnamn och lösenord.

Läs mer

Informationsmaterial till dig som funktionär

Informationsmaterial till dig som funktionär Informationsmaterial till dig som funktionär Informationsmaterial framtaget i samverkan med SISU Idrottsutbildarna Halland.. Det viktiga gänget som gör det... Som förening skall Falkenbergs IK vara stolta

Läs mer

SOMMARLOVSPROGRAM 2018

SOMMARLOVSPROGRAM 2018 SOMMARLOVSPROGRAM 2018 Kostnadsfria Sommarlovsaktiviteter För åk 4-9 Genom fritidsklubben och fritidsgården i Allaktivitetshuset FRITID MÅNDAG 18 juni 09:00-12:00 KOMTEK kommer till oss och vi gör expriment!

Läs mer

Funktionärsinstruktioner för Uppsala Triathlon 10 juni 2018

Funktionärsinstruktioner för Uppsala Triathlon 10 juni 2018 Funktionärsinstruktioner för Uppsala Triathlon 10 juni 2018 Vi vill börja med att rikta ett stort TACK för att du hjälper till i Uppsala Triathlon som funktionär! Du är en av ca 200 personer som är funktionärer

Läs mer

Liten lathund för användning av klubbens Quarq Shockwiz (QSW).

Liten lathund för användning av klubbens Quarq Shockwiz (QSW). Liten lathund för användning av klubbens Quarq Shockwiz (QSW). Läs igenom hela denna text först. Kika sen på tre Youtubeklipp om tid och intresse finns. Installation: https://www.youtube.com/watch?v=mvmm6ub9-g4

Läs mer

Nu ger vi järnet, spelar som ett lag och gör vårt absolut bästa!

Nu ger vi järnet, spelar som ett lag och gör vårt absolut bästa! Gothia Cup, 12-18 JULI, 2015, GÖTEBORG, SVERIGE Hej! Läs NOGA hela informationen nedan. Eventuella fotbollsfrågor besvaras av Emil eller Perra, praktiska och övriga frågor besvaras av Kjell eller Anders.

Läs mer

Officiell klass 1 tävling den 31/8 (Small & Medium) och 1/9 (Large) OBS KVÄLLSTÄVLING!

Officiell klass 1 tävling den 31/8 (Small & Medium) och 1/9 (Large) OBS KVÄLLSTÄVLING! PM välkomna till KNIVSTAHOPPET Officiell klass 1 tävling den 31/8 (Small & Medium) och 1/9 (Large) OBS KVÄLLSTÄVLING! Onsdag 31/8 SMALL och MEDIUM klass 1, 1 x agility och 2 x hopp Torsdag 1/9 LARGE klass

Läs mer

Till dig som besöker Lyan!

Till dig som besöker Lyan! Till dig som besöker Lyan! Vi skall även anmäla till brandkåren om vi skall sova över i Lyan. Observera att de vill ha anmälan inne minst fem dagar i förväg. https://www.brandkaren-attunda.se/privatperson/hem-fritid/tillfallig-overnattning/anmal-tillfal

Läs mer

Berlin fredag 30/9 - lördag 8/10

Berlin fredag 30/9 - lördag 8/10 Berlin 2016 fredag 30/9 - lördag 8/10 Studieresan fre 30/9 - lör 8/10 lör - fre i Berlin, 6 nätter acama Schöneberg 40 elever 5 lärare BERLIN 2016 Kristin Magnus Karin Anita 073-5096136 070-3371487 073-8061548

Läs mer

Första start för juniorbanan är kl. 1200 från barnbadet på Älgö.

Första start för juniorbanan är kl. 1200 från barnbadet på Älgö. Tävlings PM Lördag den 22/8 Första start för juniorbanan är kl. 1200 från barnbadet på Älgö. Seniorstarten är kl. 1400 från samma ställe. Utlämning av startmaterial från kl. 10:30 vid startområdet. Startmaterial

Läs mer

NÄR DU ARBETAR FÖR OSS...

NÄR DU ARBETAR FÖR OSS... NÄR DU ARBETAR FÖR OSS... Information till dig som utför arbete på uppdrag av Helsingborgshem HEJ ENTREPRENÖR! Vi hoppas att du känner dig välinformerad och trygg med de riktlinjer och förhållningssätt

Läs mer

Vätterrundan 2009 och vi hade inte tur med vädret.

Vätterrundan 2009 och vi hade inte tur med vädret. Vätterrundan 2009 och vi hade inte tur med vädret. Så var det då dags för vår första (och sista?) Vätternrunda. Vi hade ängsligt följt väderrapporterna i veckan och till sist var det bara att inse att

Läs mer

PM FÖR SNAPPHANETUREN 2017

PM FÖR SNAPPHANETUREN 2017 PM FÖR SNAPPHANETUREN 2017 NÄR 20 aug 2017 VAR Hovdalaslott, Hässleholm TÄVLINGSKLASSER Herr/dam 60 km P/F 15-16 43 km P/F 13-14 15 km F/F 10-12 15 km Det åligger varje deltagare att ta del av och följa

Läs mer

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem VIMARHEM AB Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem Besittningsskydd Du har rätt att bo kvar i Din lägenhet så länge Du följer de regler och föreskrifter som finns och betalar Din hyra i tid. Du kommer att bli uppsagd

Läs mer

Vi hoppas på en dag med många skratt, svett, kämpaglöd och framförallt mersmak!

Vi hoppas på en dag med många skratt, svett, kämpaglöd och framförallt mersmak! PM Välkommen till 2012 års upplaga av Utmaningen 2012. Utmaningen är den 4:e deltävlingen i Svenska Multisportcupens långa klass. Utmaningen är en tuff tävling för dig som vill prova på multisport för

Läs mer

Trafiksäkerhetspolicy för socialförvaltningen

Trafiksäkerhetspolicy för socialförvaltningen Socialförvaltningen Trafiksäkerhetspolicy för socialförvaltningen med utgångspunkt från kommunens trafiksäkerhetspolicy Reviderad 2013-04-03 2 Trafiksäkerhetspolicy ur arbetsmiljösynpunkt för Vimmerby

Läs mer

Vägvisare. till KFUM Breviks Lägergård

Vägvisare. till KFUM Breviks Lägergård Vägvisare till KFUM Breviks Lägergård Välkommen till Brevik! Nu när ni bokat er vistelse vill vi tillsammans med er göra den så bra som möjligt. För er tid på Brevik ska bli lyckad, ber vi er att läsa

Läs mer

Funktionärsinstruktioner för Malmö Triathlon 4-5 augusti 2018

Funktionärsinstruktioner för Malmö Triathlon 4-5 augusti 2018 Funktionärsinstruktioner för Malmö Triathlon 4-5 augusti 2018 Vi vill börja med att rikta ett stort TACK för att du hjälper till i Malmö Triathlon som funktionär! Du är en av ca 400 personer som är funktionärer

Läs mer

William, Timmy, Emanuel ochnicholas. Vi tycker att man ska börja återvinna ännu mer för att vi ska spara på jordens resurser.

William, Timmy, Emanuel ochnicholas. Vi tycker att man ska börja återvinna ännu mer för att vi ska spara på jordens resurser. Vi tycker att man ska börja återvinna ännu mer för att vi ska spara på jordens resurser. Vi tycker att om man har max 3 km till jobbet ska man gå eller cykla för att bilar släpper ut mycket avgaser. Vi

Läs mer

Mynta och den mystiska cykeltjuven

Mynta och den mystiska cykeltjuven SIDAN 1 Elevmaterial Namn: LÄSFÖRSTÅELSE Stulna cyklar 1. Varför måste Mynta plugga? 2. Var har Mynta sin cykel? 3. Varför ska Myntas föräldrar kontakta polisen? 4. Var har Frida sin cykel? 5. Varför tar

Läs mer

Välkommen till Klevsviks startskott, SM-kvaltävling nivå 2 Lördagen den 6 april på Klevsviks gård

Välkommen till Klevsviks startskott, SM-kvaltävling nivå 2 Lördagen den 6 april på Klevsviks gård Välkommen till Klevsviks startskott, SM-kvaltävling nivå 2 Lördagen den 6 april på Klevsviks gård i klasserna V1, F1, V5u, T1, T2 och T7u Tack för din anmälan till vår tävling. Jättekul att intresset varit

Läs mer

LANDVETTER FOTBOLL INSTRUKTIONER CAFÉ

LANDVETTER FOTBOLL INSTRUKTIONER CAFÉ Först av allt TACK alla ni föräldrar som ställer upp och ger av er dyrbara tid åt att få vår fina klubbstuga att bli en trevlig knytpunkt att träffas och ta en fika! Ni förstår nog inte vilken viktig pusselbit

Läs mer

Välkommen till Bilpoolen.nu

Välkommen till Bilpoolen.nu Välkommen till Bilpoolen.nu Grattis, du är nu en medlem i Bilpoolen.nu. Vi är en snabbt växande bilpool, klimatneutral och oberoende av de stora bilbolagen. Vi finns här för att erbjuda dig en smart och

Läs mer

Riktlinjer gällande resor och utflykter för Barnoch utbildningsnämndens verksamhet

Riktlinjer gällande resor och utflykter för Barnoch utbildningsnämndens verksamhet Riktlinjer gällande resor och utflykter för Barnoch utbildningsnämndens verksamhet Antagen av barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 Diarienummer 2007-000136 1. SYFTE 3 2. OMFATTNING 3 3. RESOR 3 3.1

Läs mer

Lokal instruktion och vägledning Jernhusens Infrastruktur BOXHOLM DEPÅ

Lokal instruktion och vägledning Jernhusens Infrastruktur BOXHOLM DEPÅ Jernhusens Infrastruktur BOXHOLM DEPÅ Innehåll 1 INTRODUKTION... 2 2 ÖVERSIKT ÖVER SPÅRANLÄGGNINGEN... 2 2.1 OMRÅDESÖVERSIKT... 2 3 SÄRSKILDA INSTRUKTIONER... 2 3.1 BESKRIVNING AV INFRASTRUKTUREN... 2

Läs mer

Vi i Skövde Dukes välkomnar spelare, lagledare, coacher, föräldrar och publik till Dukes Tourney 2017!

Vi i Skövde Dukes välkomnar spelare, lagledare, coacher, föräldrar och publik till Dukes Tourney 2017! 2017 Välkommen Vi i Skövde Dukes välkomnar spelare, lagledare, coacher, föräldrar och publik till Dukes Tourney 2017! Turneringen började 1993 som en seniorturnering och är nu inne på sitt 25 år. I år

Läs mer

RIL F U F T S F R Ä M J A N D E T M A L M Ö CAMP GLÖD MAJ I JÄRAVALLEN VID BADSJÖN. Friluftsfrämjandet Malmö

RIL F U F T S F R Ä M J A N D E T M A L M Ö CAMP GLÖD MAJ I JÄRAVALLEN VID BADSJÖN. Friluftsfrämjandet Malmö 2019 GLÖD CAMP RIL F U F T S F R Ä M J A N D E T M A L M Ö CAMP GLÖD 2019 17-19 MAJ I JÄRAVALLEN VID BADSJÖN Friluftsfrämjandet Malmö LÅT ÄVENTYRET BÖRJA Avståndet mellan Bellevuegården och Järavallen

Läs mer

Separata stationsprotokoll skall föras vid mållinjen både för den automatiska tiden och den manuella reservtidtagningen.

Separata stationsprotokoll skall föras vid mållinjen både för den automatiska tiden och den manuella reservtidtagningen. Mållinjen SS FUNKTIONÄRSINSTRUKTION 2011 Mållinjen SS TIDTAGNING VID MÅLLINJEN MÅLLINJE Huvudtidtagning sker med SOT-utrustningens fotocell, reservtidtagning sker manuellt med skrivande TAG-Heuer klocka.

Läs mer

Kom igång. med Phonera Mobiltelefoni

Kom igång. med Phonera Mobiltelefoni Kom igång med Phonera Mobiltelefoni Välkommen som mobilkund hos Phonera! I detta häfte har vi sammanställt information som hjälper dig att komma igång och som ger dig svar på vanliga frågor om mobiltelefoni

Läs mer

VÄSBY DUATHLON 1 MAJ, 2015

VÄSBY DUATHLON 1 MAJ, 2015 VÄSBY DUATHLON 1 MAJ, 2015 TÄVLINGS-PM VÄLKOMMEN! Väsby Duathlon har i år SM-status, men som vanligt välkomnar vi alla, motionärer såväl som elit! I det här dokumentet hittar du all den information du

Läs mer

Funktionärsinstruktioner för Stockholm Triathlon 26 augusti 2018

Funktionärsinstruktioner för Stockholm Triathlon 26 augusti 2018 Funktionärsinstruktioner för Stockholm Triathlon 26 augusti 2018 Vi vill börja med att rikta ett stort TACK för att du hjälper till i Stockholm Triathlon som funktionär! Du är en av ca 400 personer som

Läs mer

1 KALLINGE - RESECENTRUM - HJORTHÖJDEN

1 KALLINGE - RESECENTRUM - HJORTHÖJDEN 1 KALLINGE - RESECENTRUM - HJORTHÖJDEN Giltig 28-08-20 29-06-16 Uppdaterad 28-07-09 14::08 1 1.11.13.16.20....36..41.43.46.50.. 06.... 06. 06.04 06. 06. 06.21 06. 06. 06. 06.19 06. 06. 06. 06.36 06. 06.

Läs mer

Dina dagar på Junior SM 2019

Dina dagar på Junior SM 2019 Dina dagar på Junior SM 2019 Incheckning Du checkar in på Sekretariatet när du kommer på morgonen innan tävlingarna börjar. Det går också bra att checka in redan på torsdag om du kommer tidigt. Vid incheckningen

Läs mer

4 RÖDEBY CENTRUM Giltig 280820 06 Uppdaterad 2806 :45:10 4 a.18.21.31.36.42.44.47.49 c.56 06. 06. 06.18 06.22 06.24 06.06 06.18 06.26 06. 06.13 06. 06.27 06.36 06. 06.26 06. 06.52 06.33 06.36 06.56 06.58.02.04

Läs mer

ROADTRIP FLORIDA. 2015-05-18 (14 dagar)

ROADTRIP FLORIDA. 2015-05-18 (14 dagar) ROADTRIP FLORIDA 2015-05-18 (14 dagar) DELSTATER: FLORIDA, GEORGIA, S och N CAROLINA, TENNESSEE, KENTUCKY, INDIANA, ILLINOIS, IOWA, WISCONSIN OCH MINNESOTA Våra tankar om resan Saxentorp Tours har arrangerat

Läs mer

Info: ... Med halka året runt ... Resan - Riskutbildning för livet -

Info: ... Med halka året runt ... Resan - Riskutbildning för livet - www.kristinehedsbanan.com Info:...... Med halka året runt Resan - Riskutbildning för livet - Utbildningen Innan du gör dina förarprov på Trafikverket måste din riskutbildning del 2 vara godkänd. En giltig

Läs mer

Borlänge Skolors Musikkår

Borlänge Skolors Musikkår Borlänge Skolors Musikkår 27 juni 8 juli 2013 Nu är det snart dags att stiga på bussarna och åka till Lido di Jesolo! Vi ledare ser fram emot ett par härliga veckor tillsammans med er och hoppas att allt

Läs mer

TOLVTJÄRNSloppetR INBJUDAN / PM L Ö R D A G 1 8 A U G U S T I 2 0 1 2. 40km H17-, D17- 20km F12-16, P12-16, H17-, D17- 8km F12-16, P12-16

TOLVTJÄRNSloppetR INBJUDAN / PM L Ö R D A G 1 8 A U G U S T I 2 0 1 2. 40km H17-, D17- 20km F12-16, P12-16, H17-, D17- 8km F12-16, P12-16 INBJUDAN / PM 40km H17-, D17-20km F12-16, P12-16, H17-, D17-8km F12-16, P12-16 2.5km NYBÖRJARE F/P-12 TOLVTJÄRNSloppetR CK ÖRNEN ÖRNSKÖLDSVIK L Ö R D A G 1 8 A U G U S T I 2 0 1 2 Inbjudan/PM Tolvtjärnsloppet

Läs mer

1. Arbetsbeskrivning Väg vakt Stubbagatan /

1. Arbetsbeskrivning Väg vakt Stubbagatan / 1. Arbetsbeskrivning Väg vakt Stubbagatan 08.00-13.00/13.00-18.00 1 vuxen med positivt sinne, pondus och skinn på näsan. När avlösning för fika sker ska även denna person vara vuxen. Ska bemanna infarten

Läs mer

CAMP VÅR APRIL

CAMP VÅR APRIL CAMP VÅR 2017 22 23 APRIL Välkommen till Camp Vår 2017, Region Mälardalens vårläger för de äldre frilufsargrupperna! Lägret arrangeras utanför Tungelsta, Haninge, helgen 22-23 april. Priset är 180 kr.

Läs mer

Välkommen till Landsarkivet i Uppsala

Välkommen till Landsarkivet i Uppsala Välkommen till Landsarkivet i Uppsala Information och ordningsregler för landsarkivets besökare Tack vare tidigare generationers omsorg finns i arkiven originalhandlingar från medeltiden och fram till

Läs mer

the gax 100 miles 4-5 juli 2015 Information om tävlingen

the gax 100 miles 4-5 juli 2015 Information om tävlingen the gax 100 miles 4-5 juli 2015 Information om tävlingen The Gax 100 miles Välkommen till The Gax 100 miles 4-5:e juli. Tävlingen arrangeras av Urban Ljungberg och Jan- Erik Ramström och är den sjätte

Läs mer

Domarsekreterare - hoppning

Domarsekreterare - hoppning Banpersonal hoppning Finnas på banan och bygga upp rivna hinder, kratta vid behov, höja hinder mellan de olika kategorierna, hjälpa till att bygga om banan inför kommande klass. Hämta reflexväst i sekretariatet.

Läs mer

GelleråsCupen Gokart - Tävlingsregler

GelleråsCupen Gokart - Tävlingsregler GelleråsCupen Gokart - Tävlingsregler TÄVLINGSDATUM Grundserien omgång 1, söndag 12 maj. Grundserien omgång 2, söndag 9 juni. Grundserien omgång 3, söndag 25 augusti. Finaler, söndag 29 september. Pris

Läs mer

Ink 2012 08. MÄL Medarbetare och förtroendevalda ska vid resor orsaka så lite miljöpåverkan som det är möjligt.

Ink 2012 08. MÄL Medarbetare och förtroendevalda ska vid resor orsaka så lite miljöpåverkan som det är möjligt. ~SAlA lt01 KOMMUN Bilaga KS 2012/106/1 SALA KOMMUN Ink 2012 08 2012 05 08 DIARIENR: 2012/ POLICY KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Kommunfullmäktige Resepolicy för Sala kommun MÄL Medarbetare och förtroendevalda

Läs mer