Justeringens plats och tid Kansliet, måndag den 18 mars 2002, kl Underskrifter Sekreterare Paragraf Astrid Edström

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Justeringens plats och tid Kansliet, måndag den 18 mars 2002, kl 16.00. Underskrifter Sekreterare Paragraf 27-50 Astrid Edström"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl Blad Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar Karlsson Utses att justera Emilio Cotroneo (v) och Robert Hansson (fpl) Justeringens plats och tid Kansliet, måndag den 18 mars 2002, kl Underskrifter Sekreterare Paragraf Astrid Edström Ordförande Bert Petersson (c) Justerande Emilio Cotroneo(v) Roberet Hansson (fpl) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunfullmäktige Datum för Datum för anslagets uppsättande anslagets nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kansliet Underskrift Carina Eliasson

2 Kommunfullmäktige KF 27 FASTSTÄLLANDE A DAGORDNING Tillägg: P 4b Enkel fråga.

3 Kommunfullmäktige KF 28 ENKEL FRÅGA OM INFORMATION I KÅLLEKÄRR OM VÄGPROJEKTET KÅLLEKÄRR SKÄRHAMN Emilio Cotroneo (v) ställer fråga till kommunalrådet enligt följande: Inför den planerade utbyggnaden av vägsträckan Kållekärr Skärhamn har kommunen och vägverket anordnat informationsmöte både i Rönnäng och i Höviksnäs, där de kringboende har haft möjlighet att ta del av informationen och ställa frågor om projektet. Kållekärr är den ort som kommer att genomgå de största förändringarna när projektet väl kommit till stånd och det vore naturligt att de kringboende där fick ta del av informationen innan man kommer igång med arbetet. Därför vill jag fråga Jan-Evert: 1) Har kommunen planerat något informationsmöte i Kållekärr om projektet? 2) När kommer det att äga rum? Kommunalrådet besvarar frågan.

4 Kommunfullmäktige KF 29 Dnr H 02:029 MOTION OM ÄLDREOMBUDSMAN Folkpartiet har till dagens sammanträde lämnat in en motion med följande lydelse: Det är inte alltid så lätt att bli gammal. När orken avtar kommer många problem. Till det kommer sådant som att maken, släktingar och vänner går bort. Men ett anständigt samhälle utmärks av att det har kraft att sträcka ut en hjälpande hand till de sköraste människorna och en del av våra gamla hör till dem. Hela tillvaron av måltider, hygien, sömn, trygghet och boende blir för en del gamla helt avhängig av den service, som kommunen kan erbjuda. Man kan då som äldre känna sig starkt beroende av den personal, som är anställd för att ta hand om en. Många äldre upplever många gånger att de inte vet vad de skall vända sig för att protestera mot ett missförhållande, eller få svar på frågor. Myndigheterna är inte alltid den idealiska samtalspartnern i alla spörsmål, som de äldre ställs inför. För den som har starka anhöriga kanske det är mindre komplicerat. Förhoppningsvis kan de föra den äldres talan. Men för den som inte har en sådan tillgång behövs ett annat ombud. En äldreombudsman kan vara ett sådant ombud. Äldreombudsmannen kan ha en rad viktiga funktioner. Det kan handla om att vara kontaktman för de äldre gentemot personal, politiker och tjänstemän. En annan funktion kan vara att utvärdera och göra stickprovskontroller inom äldreomsorgen för att se att allt fungerar som det ska. En annan viktig del av uppdraget bör förstås vara att tala med personalen för att smidigt hitta lösningar på problem som kan uppstå. Det är viktigt att äldreombudsmannen ges en stark, fristående ställning gentemot politiker och övrig personal i kommunen. Äldreombudsmannen skall vara de äldres ombud och svara för deras intresse och ingenting annat. Äldreombudsmannen är visserligen anställd av kommunen, men måste vara fristående från de som administrerar äldreomsorgen i kommunen. Ombudsmannen skall fungera som den instans dit äldre eller deras anhöriga kan vända sig med frågor, klagomål och för att få information.

5 Kommunfullmäktige Äldreombudsmannens arbete syftar till att öka den äldres och närståendes inflytande och förebygga att brister uppkommer i äldreomsorgen. Ombudsmannen skall arbeta med uppföljning genom att erfarenheter från dokumenterade synpunkter och klagomål rapporteras till kommunstyrelse och socialnämnd. Folkpartiet yrkar därför att en äldreombudsman införs i Tjörns kommun. Motionen överlämnas till kommunstyrelsen för beredning

6 Kommunfullmäktige KF 30 Dnr H 02:030 MOTION OM ATT TA FRAM ETT LOKALT KLIMATINVESTERINGS- PROGRAM Folkpartiet, Birgitta Adolfsson har till dagens sammanträde lämnat in en motion med följande lydelse: Regeringen har nyligen lagt en klimatproposition. Denna innehåller tydliga mål för klimat politiken. En begränsad klimatpåverkan ska uppnås genom en aktiv politik som integreras i hela samhället. Var och en måste ta sin del av ansvaret. Det gäller så väl myndigheter och kommuner som företag, organisationer och enskilda. För att nå målen föreslår regeringen några åtgärder som snarast ska komma igång. Åtgärder inom energi, utsläpp, bebyggelse, avfall osv. Ett nytt stöd till lokala investeringar införs från år Kommunerna ska kunna ansöka om stöd till åtgärdsprogram som minskar utsläppen av växthusgaser i Sverige. Programmet ska tas fram i samverkan med näringsliv, organisationer och andra aktörer i kommunerna. Fortbildning och informationsinsatser ska ingå i programmet. Enligt regeringens förslag kommer bidraget att omfatta 900 milj. över tre år. Hur tänker Tjörns kommun hantera denna proposition? Fpl föreslår att Miljö och Byggnadsnämnden tillsätter en arbetsgrupp som tar fram ett lokalt klimatinvesteringsprogram enligt propositionens mål och åtgärder. Det bör även framgå vilka aktiviteter som ska genomföras. Även Tjörns kommun måste bidraga till att nå regeringens mål. Motionen överlämnas till kommunstyrelsen för beredning.

7 Kommunfullmäktige KF 31 Dnr H 02:031 MOTION GÄLLANDE VÄGEN UTÄNG - KÅLLEKÄRR Kommunalt Alternativ, Bo Bertelsen har till dagens sammanträde lämnat in en motion med följande lydelse: Kommunfullmäktige beslutade att Tjörns kommun är beredd att förskottera 30 mkr för vägen Utäng - Kållekärr, samt att dessutom bidra med 5 mkr för att främja trafiksäkerheten i vissa konkreta åtgärder. Översatt betyder detta att Tjörns kommun ställer upp med ett räntefritt lån till Vägverket för att snabbare kunna komma igång med vägbygget, samt att kommunen betalar för gångoch cykelväg. Allt detta för att höja trafiksäkerheten och framkomligheten, vilket givetvis är mycket bra. Vägverket betalar tillbaka lånet när deras budget tillåter. Kostnaden för denna vägsträcka är beräknad till mkr, och är huvudsakligen en nybyggnation bredvid befintlig väg. Är detta bästa sättet, eller finns andra bra lösningar att tillgå? Ett alternativ är att kommunledningen uppvaktar Vägverket att befintlig väg istället upprustas och breddas till tillfredsställande mått, samt att föreslagen gång- och cykelbana byggs enligt ursprungsförslaget. Detta säkerställer kraven på trafiksäkerhet, samtidigt som medel frigörs till andra angelägna vägprojekt inom kommunen. Exempel på andra angelägna projekt är Hakenäsvägen, vägen till Kyrkesund, Vägsträckan Aröd Skärhamn, rondell i Häggvallskorset, samt andra säkerhetshöjande åtgärder såsom refuger, trottoarer och övergångsställen på strategiska platser. En ombyggnad av befintlig vägsträcka skulle reducera kostnaderna avsevärt, samtidigt som mindre åkerareal tas i anspråk, vilket även ur ett miljöperspektiv måste ses som ett bättre alternativ. Kommunalt Alternativ yrkar att kommunledningen uppvaktar Vägverket och inleder diskussioner i enlighet med ovanstående förslag, då vi är övertygade om att avsevärt fler kommuninvånare gynnas på ett positivt sätt, samt att vägprojekten enligt ovan även kommer att färdigställas betydligt snabbare.

8 Kommunfullmäktige Motionen överlämnas till kommunstyrelsen för beredning.

9 Kommunfullmäktige KF 32 Dnr H 02:032 MOTION OM BRANDVARNARE TILL ALLA HUSHÅLL Moderaterna, Lars Öfverström har till dagens sammanträde lämnat in en motion med följande lydelse: Tjörns kommuns kommun strävar efter att bli en, för medborgarna, säker kommun. En risk som med relativt små medel kan elimineras är allvarliga skador och dödsfall i samband med lägenhets- och villabränder. Moderaterna föreslår därför att man skall erbjuda varje hushåll en brandvarnare gratis. Motionen överlämnas till kommunstyrelsen för beredning.

10 Kommunfullmäktige KF 33 Dnr H 02:033 MOTION OM ATT PENGAR AVSÄTTS I 2003 ÅRS BUDGET FÖR FRISKVÅRD Moderaterna, Lars Öfverström har till dagens sammanträde lämnat in en motion med följande lydelse: Kostnaden för kommunens verksamhet består till mycket stor del av löner. På några år har sjukfrånvaron ökat i en oroande takt. I det nuvarande sjukförsäkringssystemet betalar kommunen de första 14 dagarna av frånvaron. Långtidsfrånvaro beroende på belastningsskador, stress, utbrändhet m m tyder på att en möjlighet till individuell förebyggande friskvård bör införas. Vårt förslag är att i budgeten för 2003 ge utrymme för en förebyggande friskvård uppgående till Sek 500-/anställd. Pengarna finns hos personalavdelningen och kan användas efter individuella önskemål och behov. Motionen överämnas till kommunstyrelsen för beredning.

11 Kommunfullmäktige KF 34 Dnr H 02:034 MOTION OM MUSIKSKOLAN EN TILLGÅNG FÖR VÅR KOMMUN Folkpartiet Liberalerna, Gunilla Samsson och Birgitta Adolfsson har till dagens sammanträde lämnat in en motion med följande lydelse: Musikskolan har i 26 år brottats med lokalproblem. I skolplanen står det att vi skall ha ändamålsenliga lokaler anpassade till verksamheten. Vi har idag ute på skolorna bra undervisningsrum, det är endast ljuddämpning som fattas och med tanke på de hörselskador som allt fler lärare inom musikskolan riskerar att få är detta något som borde åtgärdas snarast. Däremot är det ett problem att finna en lämplig lokal för ensemble. Det är idag 52 barn från hela Tjörn som spelar med i dagens ensemble men många fler står på kö för att få komma med. I dag är de inhysta i det så kallade pingisrummet på Häggvallsskolan. Musik är en estetisk uttrycksform som vi måste värna om. Att hänvisa våra musiker till lokaler som inte är tänkta för ändamålet och som inte ger den rätta akustiken eller möjlighet att spela upp för publik är ett hån mot det konstnärliga uttrycket. Med rätt lokal som kan disponeras mer än en kväll i veckan kan fler barn få möjlighet att vara med genom att fler olika typer av orkestrar bildas t ex. gitarrorkester m.m. Det finns en lokal i Skärhamn som snart står tom och det är gamla Folkskolan. Här finns möjligheten att skapa ett kulturens hus. Ett hus som sjuder av toner. Repetitionslokal för små och stora ensembler. Dansstudio och rytmikrum, inspelningsrum och kanske en studio. Kammarkonsertlokal. Lokal som skulle kunna ge barnföreställningar m.m. Tjörns teatersällskap skulle kunna återuppstå och samverka med musikskolan. På sommaren en turistattraktion med allsångskvällar med gästande artister. Sång, musik och teater i en fantastisk miljö. Det är idag ca 500 barn som spelar något instrument inom Tjörns musikskola. Många av våra ungdomars största fritidsintresse idag är musik, vad kan vi då göra för att stimulera och bredda dessa intresse? Om vi satsade lika mycket på musikskolan som majoriteten av svenska kommuner skulle det innebära ett tillskott på 3,75 tjänster. Vad skulle vi då få tillbaks? Jo en helt annan musikundervisning som skulle kunna nå alla barn på Tjörn. Idag är musikskolan inte den resurs i skolan/förskolan som den skulle kunna vara, men med denna satsning skulle musikundervisningen bli oerhörd varierad med t ex. rytmik,

12 Kommunfullmäktige stråkklasser, skolkörer, musikalprojekt, elevens val, temaveckor på skolorna då flera av musiklärarna kom samtidigt, personalen har massor med idéer, låt oss ge dem möjligheten. Folkpartiet yrkar därför att - kommunfullmäktige utreder möjlighet att använda Folkskolan eller annan lämplig lokal till musikskolans aktiviteter. - kommunfullmäktige utreder möjligheten att öka ut halvtidstjänster till heltidstjänster för musikskolans personal. Kommunfullmäktige beslut: Motionen överlämnas till kommunstyrelsen för beredning.

13 Kommunfullmäktige KF 35 Dnr H 02:025 SVAR PÅ MOTION OM INKÖP AV LIVSMEDEL SOM UPPFYLLER KRAVNORMER Bert Petersson och Inga Olsson (c) har lämnat in en motion med följande lydelse: Flera kommuner har gått över till att köpa krav-producerade livsmedel till framför allt skola, barnomsorg och äldreomsorg. Kommunalrådets positiva svar på den fråga om Tjörns kommuns inköp av livsmedel, som ställdes vid kommunfullmäktiges förra sammanträde, gör att vi ser fram mot möjligheten att gå ett steg vidare och styra över inköpen av livsmedel mot krav-producerat. Vi yrkar därför att Kommunfullmäktige låter utreda möjligheten att inköpa livsmedel till skola, barnomsorg och äldreomsorg, som uppfyller krav-normer. Nils Hulling, inköpsansvarig hr yttrat sig över motionen och redovisat vilka merkostnader som uppkommer och andra krav som ställs om man ska gå över till Kravmodellen. Han säger också att i den senaste upphandlingen valdes Scan som leverantör av färskt kött och charkprodukter. Vidare finns ett avtal med Eko-kött. Krav-kött finns alltså att tillgå från två leverantörer. Vad gäller kolonialvaror är Matsäljarna i Uddevalla vår leverantör. De har också mång kravodlade produkter. Få köper dock dessa varor p g a det göre priset. Om Tjörn vill övergå till Krav bör det avsättas cirka 15 % mer för inköp av matråvaror. Vidare för kostnader för ombyggnader av köken samt utbildning av personalen. När arbetsutskottet behandlade motionen fick Inger Nordin i uppdrag att beskriva i vilken omfattning skolköken redan idag uppfyller kravnormer samt i övrigt komma med synpunkter på motionen Inger Nordin har svarat att i dagslaget är det endast nötfärs från Eko-kött, som köps, ca 4 ggr/termin. Vid ett par tillfällen har ekologisk närodlad potatis servarts på Myggenäs skola. Skulle all nötfärs köpas från EKO-kött skulle innebära en merkostnad på ca kr/år, för EKO-mjölk blir merkostnaden kronor/år. Ekoligiskt närodlad rotfrukter skulle användas mer om man kunde få skalade produkter. Slutligen att en övergång till kravmodellen inte behöver göras direkt.

14 Kommunfullmäktige Tidigare behandling Kommunstyrelsens beslut , 29. Frågan om EKO-livsmedel och kostnader för dessa kommer att behandlas i budgetarbetet för år Motionen är med detta besvarad.

15 Kommunfullmäktige KF 36 Dnr H:02:017 RIKTLINJER FÖR MINDRE TILLBYGGNADER OCH KOMPLEMENTBYGGNADER I ANSLUTNING TILL EN- OCH TVÅBOSTADSHUS UTANFÖR DETALJPLAN OCH SAMLAD BEBYGGELSE Miljö- och byggnämnden föreslår att kommunfullmäktige fattar beslut om följande riktlinjer: Tidigare behandling Kommunstyrelsens beslut , 19. Vid kommunfullmäktiges behandling av ärendet förtydligas Kommunstyrelsens beslut i följande delar 2. fjärde punkten * Tacknockshöjden på dessa får inte överstiga 5,0 meter. Kompletteras med följande nya punkter: * Därutöver får högst 2 komplementbyggnader (friggebodar) om sammanlagt 10 kvadratmeter byggnadsarea (utvändigt mått) uppföras. * Taknockshöjden på dessa får inte överstiga 3,0 meter. Yrkanden Lars Öfverström yrkar enligt Miljö- och byggnämndens förslag. Jan-Evert Halldin yrkar enligt det förtydligade förslaget från Kommunstyrelsen. Proposition Ordföranden ställde proposition och fann att kommunfullmäktige beslutat enligt Jan-Evert Halldins yrkande.

16 Kommunfullmäktige Riktlinjer för att få göra mindre tillbyggnader på en- och tvåbostadshus utanför detaljplan och samlad bebyggelse utan bygglov. * Tillbyggnaden får högst omfatta 50 % av befintlig byggnads storlek (volym) 2. Riktlinjer för att få uppföra komplementbyggnader till en- och tvåbostadshus utanför detaljplan och samlad bebyggelse utan bygglov. * Komplementbyggnader ska uppföras i omedelbar närhet till befintligt en- eller tvåbostadshus på fastigheten. * Egen fastighet får ej bildas kring komplementbyggnader uppförda med stöd av lagrummet utan särskild lämplighetsprövning. * Högst 2 komplementbyggnader om sammanlagt högst 50 kvm byggnadsarea (utvändigt mått) får uppföras. * Taknockshöjden på dessa får inte överstiga 5,0 meter. * Därutöver får högst 2 komplementbyggnader (friggebodar) om sammanlagt 10 kvadratmeter byggnadsarea (utvändigt mått) uppföras. * Taknockshöjden på dessa får inte överstiga 3,0 meter. * Komplementbyggnader får inte dominera över befintligt en- och tvåbostadshus. 3. De riktlinjer som fastställes av kommunfullmäktige kommer att förtydligas i ett informationsblad från miljö- och byggkontoret. I informationsbladet ta följande punkter upp: * Riktlinjer fastställda av kommunfullmäktige. * Koppling till lagstiftning (ex 3 kap PBL) * Koppling till andra tillstånd/anmälningar (ex strandskydd, tillstånd/anmälan för avloppsanläggning) * Koppling till kommunala dokument (ex översiktsplan) * Rekommendationer om utformning och materialval. * Exempel på lämplig och olämplig utformning, placering m m. Riktlinjerna gäller fr o m

17 Kommunfullmäktige KF 37 Dnr H 02:019 LOKALA HÄLSOSKYDDSFÖRESKRIFTER FÖR TJÖRNS KOMMUN Miljö- och byggnämnden har upprättat ett förslag till lokala hälsoskyddsföreskrifter för Tjörns kommun. Förslaget har remitterats till partigrupperna och till Naturskyddsföreningen och LRF. Miljö- och byggnämnden har godkänt förslaget och överlämnat det till kommunfullmäktige för antagande. Tidigare behandling Miljö- och byggnämndens beslut Kommunstyrelsens beslut , 21. Kommunfullmäktige antar lokala hälsoskyddsföreskrifter för Tjörns kommun. De nya föreskrifterna gäller fr o m

18 Kommunfullmäktige KF 38 Dnr H 02:020 ARRENDEAVTAL ÅSTOL 1:150 Elimförsamlingen på Åstol vill ha ett 25-årigt arrendekontrakt för det befintliga och det planerade utbyggda caféet. I arrendet ingår sjöbodar, nu arrenderade av andra. Detta har lösts på så sätt att en arrendator har fått övertagit annat arrende och en annan avser att bygga ny sjöbod. Ovanstående gäller under förutsättning att tillbyggnaden av caféet kommer att utföras. Tekniska kontoret har tillstyrkt och upprättat förslag till arrendekontrakt. Tidigare behandling Kommunstyrelsens beslut , 22, där kommunstyrelsen beslutade att bifalla avtalsförslaget. Kommunfullmäktige godkänner avtal om arrende på fastigheten Åstol 1:150 med följande justeringar 1 Under rubriken ändamål. Stycket får följande lydelse: Upplåtelsen utgör lägenhetsarrende och omfattar dels caféverksamhet och dels plats för befintlig och tänkt tillbyggnad av cafébyggnad jämte rätt att för underhåll och skötsel samt tillvaratagande av byggnadens normala funktion begagna för detta erforderligt utrymme omkring byggnaden. Till detta räknas rätt att för tillfart och utfart begagna befintliga vägar. 2 Arrendetiden ska vara 20 år. 3 Avtalet, arrendetiden, gäller om utbyggnad av caféet blir av, och då fr o m tiden när byggnationen sätts igång. 4 Avtalet undertecknas av kommunalrådet Jan-Evert Halldin och kommunchefen Ingemar Karlsson.

19 Kommunfullmäktige KF 39 Dnr H 02:024 NY TAXA FÖR PRÖVNING OCH TILLSYN ENLIGT MILJÖBALKEN Miljö- och byggnämnden har rätt att ta ut avgifter för prövning och tillsyn över verksamheter som omfattas av 27 kap Miljöbalken. Den taxa som nu gäller fastställdes av kommunfullmäktige Någon indexreglering eller annan justering av beloppen har inte genomförts sedan dess. Fr o m december i år införs vissa förändringar i b ilagan till förordningen am miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd. Det innebär bl a att verksamheter som förut varit tillståndspliktiga, och där översynen sköts av länsstyrelsen, nu blir anmälningspliktiga och att tillsynen fortsättningsvis kommer att utföras av kommunen. Med anledning av detta behöver taxan revideras. Ett förslag till nu taxa för prövning och tillsyn enligt Miljöbalken har upprättats. Tidigare behandling Miljö- och byggnämndens beslut , 325 att för sin del godkänna föreslagna ändringar och att överlämna densamma till kommunfullmäktige för antagande. Kommunstyrelsens beslut , 27. Kommunfullmäktige antar taxa för prövning och tillsyn enligt Miljöbalken, daterad Tidigare taxa från KF 128/99 upphävs. Taxan gäller från

20 Kommunfullmäktige KF 40 Dnr ÄNDRING I AVTAL FÖR BÅTPLATSER : Från hamnchefen har inkommit förslag till ändringar i avtalet. Föreslagna ändringar avser * 3, ett tillägg om indexjustering i; Avgifter justeras enligt konsumentprisindex oktober varje år. * 8, om vinteruppläggningsplats som kompletteras med avgift för längre uppläggningstid är dubbel markhyra enligt taxa. Slutligen, en komplettering med information enligt Personuppgiftslagen om hur personuppgifterna i avtalet behandlas. Något politiskt beslut behövs inte för denna information. Tidigare behandling Kommunstyrelsens beslut , 28. I avtalet för rätt till nyttjande av förtöjningsplats eller annan disposition av markområde eller anläggning tillförs följande: * 3, ett tillägg om indexjustering i; Avgifter justeras enligt konsumentprisindex oktober varje år. * 8, om vinteruppläggningsplats som kompletteras med avgift för längre uppläggningstid är dubbel markhyra enligt taxa.

21 Kommunfullmäktige KF 41 AJOURNERING Kommunfullmäktige ajournerar sig

22 Kommunfullmäktige KF 42 Dnr H 02:035 BESTÄMMELSER OM ERSÄTTNING TILL KOMMUNALT FÖRTROENDEVALDA Kommunstyrelsen beslutade , 147 att en politisk grupp skulle tillsättas för en översyn av arvodena. I gruppen har representanter för samtliga partier suttit med. Gruppen har nu arbetat fram ett förslag till nya arvoden och andra ersättningar för nästa mandatperiod. Tidigare behandling Kommunstyrelsens beslut , 32. Yrkanden 1. Birgitta Adolfsson (fpl) yrkade att inget tak för ersättning för förlorad arbetsförtjänst ska finnas och att arvode inte utgår till 2:e vice ordförande. 2. Bo Bertelsen (ka) yrkade att inget arvode ska utgå till 2:e vice ordförande och i övrigt enligt sitt yrkande i kommunstyrelsen. 3. Eva Bertilsson-Styvén (s) yrkade bifall till kommunstyrelsens förslag. Proposition Ordföranden ställer proposition på yrkandena och finner att kommunfullmäktige beslutat enligt kommunstyrelsens förslag. Omröstning Omröstning begärs. Propositionsordning 1. Ordföranden utser kommunstyrelsens förslag till huvudförslag.

23 Kommunfullmäktige Som motförslag, det förslag som vinner mellan Bo Bertelsens yrkande och Birgitta Adolfssons yrkande. Proposition Ordföranden ställde Proposition mellan Bo Bertelsens yrkande och Birgitta Adolfssons yrkande och fann att kommunfullmäktige antagit Bo Bertelsens yrkande som motförslag. Huvudomröstning Följande omröstningsproposition godkändes. Ja-röst för kommunstyrelsens förslag Nej-röst för Bo Bertelsens yrkande. Omröstningsresultat 26 ja-röster 6 nej-röster 4 avstod från att rösta. Hur var och en av kommunfullmäktiges ledamöter röstat framgår av bifogat omröstningsprotokoll. Förslaget till bestämmelser om ekonomiska ersättningar till kommunalt förtroendevalda i Tjörns kommun antas. De nya bestämmelserna ska gälla från och med den nya mandatperioden, d v s Reservation Birgitta Adolfsson, (fpl) Gunilla Samsson (fpl), Gudrun Ivarsson (fpl) Robert Hansson (fpl) samt samtliga fullmäktigeledamöter för kommunalt alternativ reserverade sig.

24 Kommunfullmäktige KF 43 Dnr H 02:036 REVISIONSRAPPORT OM VERKSAMHETEN BRYGGAN ÖpwC har gjort en revisionsrapport där man bedömt bryggans verksamhet utifrån målsättning, organisation samt kostnader/resurser relaterade till resultat. Revisionen sammanfattar och rekommenderar enligt följande: Vi har granskat ekonomisk redovisning och ekonomiskt utfall av bryggans verksamhet för perioden Vi har konstaterat negativa avvikelser mot budget och negativt resultat för verksamhetsåren 1998, 2000 och enligt prognos för Verksamhetssåret 1999 har vi ej kunnat bedöma då verksamheten ej redovisats separat utan ingår i resultatet för IFO. Budgetöverskridandet ligger framförallt i att verksamheten använt mer personal än vad som beslutats enligt budget. Underskotten i Bryggans verksamhet har belastat resultatet för IFO där dessa har blivit en avvikelse mot budget. Sammanfattningsvis rekommenderar revisionen att det ställs hårdare krav på verksamheten att hålla budget och att verksamheten ska bedrivas med budgeterad personal. Tidigare behandling Kommunstyrelsens beslut , 33. Kommunfullmäktige noterar rapporten

25 Kommunfullmäktige KF 44 Dnr H 02:028 MEDEL TILL VALIDERINGSPROJEKTET I samband med kunskapslyftet, och vuxenutbildning i allmänhet, diskuteras det mycket kring hur man kan ta tillvara den kompetens som man inhämtat på annat sätt än i skolan. Detta har lett till att begreppet validering har lyfts fram, och ett projekt med tre kommuner i Sverige har genomförts. UCT på Tjörn planerar nu, genom viss samverkan med Göteborg, att påbörja arbetet med validering kring personal inom äldreomsorgen i samband med det s.k. Vinna-Vinna projektet. Då det kan uppstå vissa merkostnader, som ej täcks av Arbetsförmedlingen eller Kunskapslyftet, föreslår vi att dessa kostnader täcks av sparade pengar från Kunskapslyftet. Tidigare behandling Kommunstyrelsens beslut , 35. För projektet med validering får, för de kostnader som ej täcks av arbetsförmedlingen eller ordinarie platser inom Kunskapslyftet, kronor användas ur balanskonto 2811.

26 Kommunfullmäktige KF 45 Dnr H 02:037 VAL AV LEDAMOT OCH 2 ERSÄTTARE I SOCIALNÄMNDEN (S) Lars-Göran Lundkwist (s) har blivit entledigad (KF 22/020204) från sitt uppdrag som ledamot i socialnämnden. Eva Bertilsson-Styvén (s)väljs som väljs som ledamot Mary Lottsson (s)väljs som ersättare i socialnämnden. Nils Lackfors (s) väljs som ersättare i socialnämnden

27 Kommunfullmäktige KF 46 Dnr VAL AV ERSÄTTARE I FASTIGHET- OCH TEKNIKNÄMNDEN (S) Lars-Göran Lundkwist (s) har blivit entledigad (KF 22/020204) från sitt uppdrag som ersättare i fastighet- och tekniknämnden. Rigmor Fris väljs som ledamot i Fastighets- och tekniknämnden.

28 Kommunfullmäktige KF 47 Dnr H 02:038 VAL AV LEDAMOT OCH ERSÄTTARE I FASTIGHET- OCH TEKNIKNÄMNDEN Per-Olof Ek (m) har blivit entledigad (KF 25/020204) från sitt uppdrag som ledamot i fastighet- och tekniknämnden. Morgan Englund (m) väljs som ny ledamot och Jarl Jansson (m) väljs som ny ersättare i fastighet- och tekniknämnden.

29 Kommunfullmäktige KF 48 Dnr H 02:039 VAL AV LEDAMOT I TJÖRNS BOSTADS AB:S STYRELSE Per-Olof Ek (m) har blivit entledigad (KF 25/020204) från sitt uppdrag som ledamot i Tjörns Bostads AB:s styrelse. Ivan Richardsson (m) väljs som ny ledamot i Tjörns Bostads AB:s styrelse.

30 Kommunfullmäktige KF 49 Dnr VAL AV 2 ST HUVUDMÄN I TJÖRNS SPARBANK Torsten Gustavsson (s) Eva Bertilsson-Styvén har blivit entledigade (KF 23 & 24/020204) från sina uppdrag som huvudmän i Tjörns Sparbank. Torgny Larsson (s) och Benny Andersson (s) väljs som huvudmän i Tjörns Sparbank.

31 Kommunfullmäktige KF 50 Dnr H 02:015 VAL AV NÄMNDEMAN Då Sven-Erik Gustafsson (s) har avlidit skall ny nämndeman utses. Ärendet bordlades vid kommunfullmäktiges sammanträde , 26. Christer Tegemo (s) utses som nämndeman.

32 Kommunfullmäktige Närvarolista / omröstningsprotokoll (2) Ledamöter Närv o tj Närv ej tj Arvoden 42 Ja Nej Avst Ja Nej Avst Ja Nej Avst 1. Lars Öfverström (m) I I 2. Allan Axelsson (m) - 3. Kenneth Larsson (m) - 4. Jarl Jansson (m) - 5. Tony Jansson (m) I I 6. Yvonne Andersson (m) - 7. Jan-Evert Halldin (s) I I 8. Eva B-Styvén (s) I I 9. Jan Fredriksson (s) I I 10. Gunilla Larsson (s) I I 11. Torsten Gustafsson (s) I I 12. Marita Medin (s) I I 13. Marie-Ann Doll (s) I I 14. Christer Tegemo (s) I I 15. Benny Andersson (s) I I 16. Cecil de Rosario (s) I I 17. Robert Bull (s) I I 18. Eva Lind (s) I I 19. Bo Isaksson (s) I I 20. Kenneth Lind (s) I I 21. Tage Nilsson (fpl) I I 22. Gudrun Ivarsson (fpl) I I 23. Birgitta Adolfsson (fpl) I I 24. Martin Johansen (fpl) Gunilla Samsson (fpl) I I 26. Robert Hansson (fpl) I I 27. Bert Petersson (c) I I 28. Inga Olsson (c) Emilio Cotroneo (v) I I 30. Gösta Andersson (sb) Bert Olsson (sb) I I 32. Magne Hallberg (sb) I I 33. Östen Tornéus (mp) I I 34. Bo Bertelsen (ka) I I

33 Kommunfullmäktige Närvarolista / omröstningsprotokoll 2 (2) Ledamöter Närv o tj Närv ej tj Arvoden 42 Ja Nej Avst Ja Nej Avst Ja Nej Avst 35. Rune Olsson (ka) I I 36. Bo Sörensson (ka) I I 37. Rosita Runegrund (kd) Dan Gustavsson (kd) I I 39. Lars Andersson (kd) I I 40. Jan-Åke Axelsson (kd) I I 41. Bengt -Olof Karlsson (kd) - **** ERSÄTTARE **** Solweig Börjesson (m) Morgan Englund (m) I I Stig Jansson (m) Nils Lackfors (s) I Stig-Ove Johansson Leif Göbel (s) (s) Gerhard Bernhardsson (s) Gjert Magnusson (s) I Christer Olofsson Helena Sulowski (s) (s) Ewa-Lena Svensson Magnus Ronqvist Nils Åsberg Sven-Gösta Wengelin (fpl) (fpl) (fpl) (c) Kurt Berntsson (c) I I Teresa Menéses Nen Arnell (v) (v) Annika Andersson (sb) Kjell Myrberg (sb) I I Robert Johansson Inger Eyssen (mp) (mp) Vilgot Wilhelmsson (ka) Lennart Nilsson Berne Pettersson Stefan Wickman (ka) (kd) (kd) Reidun Lorentzon (kd) I I Summa:

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2000-10-02 1

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2000-10-02 1 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Kommunfullmäktige 2000-10-02 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset 18.30 19.00 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2000-10-30 1

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2000-10-30 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2000-10-30 1 Plats och tid Kommunkontoret, kl. 17.00 18.00 Beslutande Jan-Evert Halldin (s), ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Benny Andersson (s), Eva Lind (s)

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragraf 42-56 Birgith Åhs. Ewa-Lena Svensson. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Underskrifter Sekreterare Paragraf 42-56 Birgith Åhs. Ewa-Lena Svensson. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Kultur- och fritidsnämnden 2000-06-19 1 Plats och tid Akvarellmuseet kl 18.00-20.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Allan Axelsson (m) ordf Solveig

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 198-206 Jytte Grundberg

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 198-206 Jytte Grundberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Blad Plats och tid Beslutande Brandstationen, Kållekärr Eva Bertilsson-Styvén (s) ordförande Benny Andersson (s) Hans Kristensson (fp)

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21 2009-06-17 1-21 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.35 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att justera Justeringens

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 253 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Katarina Christensson, miljöchef, 142 Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-03-25

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-03-25 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, Gamla kommunalhuset, Åtvidaberg, kl 18.00-19.40 Beslutande Kommunfullmäktiges samtliga ledamöter med undantag för Marita Dahlgren, Claes Drougge, Lars Rasch,

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2000-09-25 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset 18.30 19.10 Blad Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar Karlsson Kommunsekreterare

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18 2009-01-28 1-18 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.30 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Tf kommunchef Jeanette Lämmel Kommunsekr Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att

Läs mer

Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 22 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 22 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2014-05-21 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdage den 21 maj, 2014 klockan 19.00 20.30 Beslutande Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19. Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19. Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19 Beslutsärenden KS 1 Personuppgiftslagen (PUL) 2 Vårgården 3 Yttrande över trafikförsörjningsplan 2002/2003 4 Upphandling av skolskjutsar 5 Delegationsärenden 6 Meddelanden KF

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Stala församlingshem, kl 18.30 20.00 Beslutande Enligt förteckning Övriga deltagande Mona Olsson, kommunjurist Ewa Reinhold, kommunchef Tommy Håkansson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2004-11-29 1 (19) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2004-11-29 kl. 19.00-22.30. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Eva Arvidsson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17 2010-10-27 1-17 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.00 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Kommunchef Svante Melander Utses

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-01-11 1 Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 Sida Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Benny Andersson (s) Martin Johansen

Läs mer

Jan Eriksson, kommunchef. Allmänheten representeras av 5 personer. Ordförande. Rune Johansson. Justerande. Sekreterare. Marianne Martinsson BEVIS

Jan Eriksson, kommunchef. Allmänheten representeras av 5 personer. Ordförande. Rune Johansson. Justerande. Sekreterare. Marianne Martinsson BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(20) 2006-05-23 Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Färgelanda Allhem, tisdag 2006-05-23, kl. 19.00-21:20 med ajournering mellan kl 20:00-20:25 28 ordinarie ledamöter och 5

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2003-12-15 1 (16) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2003-12-15 kl. 19.00-19.30. Beslutande Utses att justera Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Eva Arvidsson

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2006-08-29 124 Plats och tid s sessionssal kl. 17.00-18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Kommunsekreterare Jytte Grundberg. Justeringens plats och tid Kansliet, fredagen den 18 oktober 2002, kl 15.00

Kommunsekreterare Jytte Grundberg. Justeringens plats och tid Kansliet, fredagen den 18 oktober 2002, kl 15.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2002-10-14 1 Plats och tid B&N-huset, Södra hamnen, kl 18.30 19.45 Blad Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar Karlsson Kommunsekreterare

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(14) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, kl. 9.00 14.35 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista sidan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2011-05-23 1 (11) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, klockan 14.15 15.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a personuppgiftslagen eller offentlighets- och sekretesslagen. Beslutande

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2007-01-31 1-18

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2007-01-31 1-18 2007-01-31 1-18 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.55 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kanslichef Kenneth Olander Kommunsekr Irene Larsson Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2001-02-22 1

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2001-02-22 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2001-02-22 1 Plats och tid Kommunkontoret, kl. 17.00-20.20 Beslutande Jan-Evert Halldin (s), ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Benny Andersson (s), Eva Lind (s)

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset i Skärhamn kl. 16:30 17:00. Underskrifter Sekreterare. Benny Andersson (S)

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset i Skärhamn kl. 16:30 17:00. Underskrifter Sekreterare. Benny Andersson (S) TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-01-28 Kommunstyrelsen Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset i Skärhamn kl. 16:30 17:00 Utses att justera Benny Andersson (S) Justeringens plats och datum

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 1 (12) Plats och tid Centrumgården, måndagen den 19 december 2011, klockan 18.30-19.30. Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Ersättare för

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-08-27 1 [7] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret kl 18.30 20.30 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson,

Läs mer

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp)

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp) Kommunfullmäktige 2000-10-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 oktober 2000 kl 19.00-21.00.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-05-18 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 15.00-15.55 Beslutande Bengt Andersson (s) ordf 14-20 Lars Olsson (c) 1:e v ordf, ordf 13 Urban Widmark (m) Margareta Axelsson (s) Lennart Westdahl (s) Margareta Sundin

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-10-26 (10) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.15 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

Innehållsförteckning. Protokoll Kommunfullmäktige

Innehållsförteckning. Protokoll Kommunfullmäktige Protokoll Kommunfullmäktige Innehållsförteckning Ärenden behandlade på kommunfullmäktiges sammanträde 2013-04-08 12 Information om Patientnämndens verksamhet. 13 Essunga Ryttarförening ansöker om ändring

Läs mer

Kommunsekreterare Kerstin Petersson Joakim Gustavsson, Södra, kl 19.35-20.00. Marita Björkvall och Solweig Ekh

Kommunsekreterare Kerstin Petersson Joakim Gustavsson, Södra, kl 19.35-20.00. Marita Björkvall och Solweig Ekh Högsby kommun Protokoll Kommunfullmäktige 1(22) Sammanträdesdatum 2007-10-18 Plats och tid Beslutande Kommunhusets tingssal torsdagen den 18 oktober 2007 kl 18.30-20.00 Enligt bifogad lista KF 2007-10-18.doc

Läs mer

Administrativa avdelningen

Administrativa avdelningen 1 (15) Plats och tid Nordmarkens skola, aulan 19.10 20.10 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida Sandra Norsell, Kommunsekreterare Britt-Marie Öjstrand, T.f. kommunchef Linda Sydengen, Ekonomichef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad...

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad... Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2014-08-15 Innehåll 101 Antagande av städentreprenad... 136 2014-08-15 135 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 09.00-09.25 ande Thore Thorstensson, ordf.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2007-01-23 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.30 Beslutande Övriga närvarande LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m), 1:e vice ordförande

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 13.00 17.30

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 13.00 17.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Kommunstyrelsen 2004-04-29 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 13.00 17.30 Beslutande Martin Johansen (fp) Hans Kristensson (fp) Bo Bertelsen (ka) Tage Nilsson (ka) Dan-Tore

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. Plats och tid Hotell Nordevik, Skärhamn, kl 17:00-19:00

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. Plats och tid Hotell Nordevik, Skärhamn, kl 17:00-19:00 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kultur- och fritidsnämnden 2013-12-16 1 [17] Plats och tid Hotell Nordevik, Skärhamn, kl 17:00-19:00 Utses att justera Leif Göbel (Socialdemokraterna) Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Samhällsbyggnadsnämnden. Sammanträdesdatum 2013-09-10. Lars Wingerup (S) Berth Karlsson (S) Hans Glawing (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Samhällsbyggnadsnämnden. Sammanträdesdatum 2013-09-10. Lars Wingerup (S) Berth Karlsson (S) Hans Glawing (M) Plats och tid Oskarshamnssalen, kl. 9:00-12:15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Beslutande Mathias R Karlsson (S) Ordförande Gunilla C Johansson (M) 1:e vice ordförande Matti Wahlström (V) 2:e vice ordförande

Läs mer

Stora Salen, Rådhuset, kl. 18.00 20.10

Stora Salen, Rådhuset, kl. 18.00 20.10 1 Kommunfullmäktige Plats och tid Stora Salen, Rådhuset, kl. 18.00 20.10 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2-3 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 3 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Tisdagen den 2 mars 2010 i Sammanträdesrummet Möckeln, Skrantahöjdsvägen 35, klockan 14.30-17.00

Tisdagen den 2 mars 2010 i Sammanträdesrummet Möckeln, Skrantahöjdsvägen 35, klockan 14.30-17.00 Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Beslutande Tisdagen den 2 mars 2010 i Sammanträdesrummet Möckeln, Skrantahöjdsvägen 35, klockan 14.30-17.00 Ulf Wilén (S), ordförande Rune Gillemyr (S), v ordf

Läs mer

97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011.

97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-08-31 95 Meddelanden. 96 Anmälan om delegationsbeslut. 97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011. 98 Information budget 2012. 99 Den framtida gymnasieskolan

Läs mer

Kommunfullmäktige 2013-02-21

Kommunfullmäktige 2013-02-21 Kommunfullmäktige 2013-02-21 Kf 15 Information om digitala kallelser... 2 Kf 16 Ny motion om utbildning för instruktörer och ledare... 3 Kf 17 Avgift för trygghetslarm... 4 Kf 18 Försäljning industrihuset,

Läs mer

Carina Schön Sören Johansson. Ej tjänstgörande ersättare. Kommunkontoret måndag den 25 mars 2013 kl 15:30. Anslag/Bevis

Carina Schön Sören Johansson. Ej tjänstgörande ersättare. Kommunkontoret måndag den 25 mars 2013 kl 15:30. Anslag/Bevis SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Heby Folkets Hus, Heby kl 17:00 21:00 Beslutande Annika Krispinsson (C), ordf. Håkan Collin (S) Carl-Åke Elmersjö (MP) Tomas Bergström (FP) Anders Birgersson

Läs mer

v ordf Andreas Vänerlöv (kd)

v ordf Andreas Vänerlöv (kd) Sida Barn- och ungdomsnämnden 2003-06-23 1 ( 18) Plats och tid Kommunhuset, kl 15.00 21.45 Beslutande Enligt närvarolista Övriga deltagande Enligt närvarolista Utses att justera v ordf Andreas Vänerlöv

Läs mer

TRANAS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

TRANAS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL o TRANAS KOMMUN TEKNIK- OCH GRIFTEGÅRDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-09-19 Sida 1 (18) Plats och tid Tranan 1, Stadshuset, 2011-09-19 kl. 13:30-15:30 Beslutat Jennie Johansson, (M) Ordförande Björn

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2007-03-29 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret, kl.13.00 15.00 Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Nils Lackfors (s) Martin Johansen (fp) Anders

Läs mer

PROTOKOLL 1(15) 2008-02-11. Ralph Forsberg, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anita Backman Eilert Isaksson

PROTOKOLL 1(15) 2008-02-11. Ralph Forsberg, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anita Backman Eilert Isaksson PROTOKOLL 1(15) Tid: Kl 13:00-13:40 Plats: Forsen (A-Salen) Ledamöter: Se närvarolista Övriga: Ralph Forsberg, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare Justeringsdag: 2008-02-18 Paragrafer:

Läs mer

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Beslutande Benita Vikström Göte Eriksson Torbritt Bökman, ej 79 Mayvor Lundberg Kerstin Eriksson Catharina Fredriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-08-16 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.30 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-04-16 Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-04-16 Kommunstyrelsen 1/2 Sessionssalen, 2014-04-16 08:00-10.20 99-104 Beslutande Anna-Karin Skatt (S), ord Michael Brisman (M) Bengt Karlsson (S) Christer Johansson (S) Berndt Gustafsson (S) Mimmi Pirttilä (S) Erik Ezelius

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-02-18 1. Se bifogad närvarolista! Per Borg, kommunchef Gun Nilsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-7

Kommunfullmäktige 2010-02-18 1. Se bifogad närvarolista! Per Borg, kommunchef Gun Nilsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-7 Kommunfullmäktige 2010-02-18 1 Plats och tid Forum, Hyltebruk, kl 18.30-20.30 Beslutande Se bifogad närvarolista! Övriga deltagande Per Borg, kommunchef Gun Nilsson, sekreterare Utses att justera Bengt

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl 14.00-18.30 Blad Beslutande Benita Nilsson (fp), ordf Rigmor Friis (s) Inger Bengtson (s) Bert-Inge Nordberg

Läs mer

Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30. Enligt bilagor sidor 15 och 16. Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor

Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30. Enligt bilagor sidor 15 och 16. Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor 1(1) Plats och tid Beslutande Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30 Enligt bilagor sidor 15 och 16. Övriga deltagande Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor Utses att justera Rolf

Läs mer

Gymnasienämnden 2005-02-14 1 (8)

Gymnasienämnden 2005-02-14 1 (8) Sammanträdesdatum 1 (8) Plats och tid Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, kl 13.30-17.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kjell Nilsson (s), ordförande Orvar Carlsson (kd), vice ordförande

Läs mer

Justeringens Nordiska Akvarellmuseet omedelbar justering. Underskrifter Sekreterare Paragraf 70 Annika Funkqvist.

Justeringens Nordiska Akvarellmuseet omedelbar justering. Underskrifter Sekreterare Paragraf 70 Annika Funkqvist. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2008-05-22 1 Plats och tid Nordiska Akvarellmuseet kl 18.30 18.50 Sida Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson, Kommunchef Annika Funkqvist,

Läs mer

Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2009-03-19 1 (23) Plats Rum 225, Kommunhuset, Sundsgatan 29, Vänersborg Tid Torsdag 19 mars 2009, kl 08.30-14.25 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-10-23 1 (16) Gymnasienämnden, Idrottsgatan 7, Vänersborg. Orvar Carlsson ANSLAG/BEVIS

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-10-23 1 (16) Gymnasienämnden, Idrottsgatan 7, Vänersborg. Orvar Carlsson ANSLAG/BEVIS 2007-10-23 1 (16) Plats Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, Vänersborg Tid Tisdagen den 23 oktober 2007, kl 14.00-18.10. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o räddningsnämnden 2011-01-25

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o räddningsnämnden 2011-01-25 Plats och tid Beslutande Ledamöter Sammanträdesrum ÖREN, tisdagen den 25 januari 2011 kl. 13 30 15 40. Peder Griph, s ordförande Arne Holmgren, s Kenneth Axelsson, m Johan Merving, m Anna-Thuresson, c

Läs mer

Protokoll 2011-12-14

Protokoll 2011-12-14 2011-12-14 Miljö- och byggnadsnämnden Plats och tid Sammanträdesrum Åbytorp, 2011-12-14, klockan 17:00 Beslutande Katarina Hansson (S) Camilla Valfridsson (KD) Christer Thörner (S) Elisabet Ekestubbe (M)

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret, bygg- och miljö Sala 14 juni 2013 kl. 09.00 ANSLAG/BEVIS

Samhällsbyggnadskontoret, bygg- och miljö Sala 14 juni 2013 kl. 09.00 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Heby kommun 13.00 14.30 Beslutande Mats Jennische(m), ordförande Olof Nilsson(s), vice ordförande Margaretha Quistberg(s) Anne Öman

Läs mer

Ajournering mellan 10 och 11 kl. 10:00 10:20 Ajournering mellan 16 och 17 kl. 11:30 12:30 Ajournering under 18 kl. 14:30 14:50

Ajournering mellan 10 och 11 kl. 10:00 10:20 Ajournering mellan 16 och 17 kl. 11:30 12:30 Ajournering under 18 kl. 14:30 14:50 2015-01-16 1(22) Plats och tid Sammanträdesrummet K1, Parkgatan 4 Alvesta 2015-01-16 kl. 9:00 15:35 Ajournering mellan 10 och 11 kl. 10:00 10:20 Ajournering mellan 16 och 17 kl. 11:30 12:30 Ajournering

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2010-03-30 21 Plats och tid Hjernet, 2010-03-30 kl 13.00-14.00 Beslutande Monica Anderssson (S), ordförande Elis Karlsson (S), ersättare för Mosad Saker (S) 19-22 Mosad Saker (S), 23-24 Maritha

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 146 Plats och tid Björnekullasalen kl. 18.00-20.20 Beslutande Jan Nilsson (s) ordförande Nils Göran Nilsson (kd) Mats Kroon (m) Reino Persson (s) Gunilla Karlsson (s) Gull-Britt Svensson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-15.00 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Per-Inge Pettersson Åke Nilsson Tommy Ejnarsson Övriga deltagande

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-02-19

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-02-19 1 Plats och tid Kommunhuset, Sävsjö, Vallsjösalen, måndagen den 19 februari 2007 klockan 19.00-20.30 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Harald Petersson (m), Anna Eriksson (kd), Anette

Läs mer

Protokoll 2009-11-16

Protokoll 2009-11-16 2009-11-16 Plats och tid Folkets Hus, Teatern, 2009-11-16, klockan 17:00 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Gun-Britt Ahlin (S) Britt Gelin (S) Roger Arvidsson (S) Thomas Bäck (S) Göran Arveståhl (M) Annica

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2008-10-20

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2008-10-20 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, måndagen den 20 oktober 2008 klockan 19.00 20.25 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Anna-Karin Yngvesson (kd), Jan-Ove Fransson (m), Hans Svensson

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2010-03-31 1(21) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30 17:10 ande: Ann-Charlott Svensson (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Hanne Jönsson (M) Tord Johansson

Läs mer

Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande ----- (C), 2:e vice ordförande Ingmar Johansson (M) Stig Axelsson (S)

Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande ----- (C), 2:e vice ordförande Ingmar Johansson (M) Stig Axelsson (S) 1(11) Plats och tid Töllstorpshallen, kl. 15.00-16.35 Beslutande Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande ----- (C), 2:e vice ordförande Ingmar Johansson (M) Stig Axelsson

Läs mer

Sida 1(16) PROTOKOLL 2015-11-04. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, 2015-11-04 kl 09.00-11.45

Sida 1(16) PROTOKOLL 2015-11-04. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, 2015-11-04 kl 09.00-11.45 1(16) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.45 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän

Läs mer

Ajournering 9.30 9.50. Anders Bergstedt (M) ersättare för Lennart Jannerö (M)

Ajournering 9.30 9.50. Anders Bergstedt (M) ersättare för Lennart Jannerö (M) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet, Stadshuset Klockan 08:30 12.20 Ajournering 9.30 9.50 Beslutande Ledamöter Peter Söderberg (M), ordförande Monica Neptun

Läs mer

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare Myndighetsnämnden för teknik och miljö 20 februari 2007 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2,

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 141 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl. 18.00-21.05 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga närvarande Ersättare Tore Håkansson (s) Lizette Åkerman (s) Tony Berglund (s)

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Tekniska nämnden Sammanträdesdatum 2014-03-17

PROTOKOLL Sida 1 Tekniska nämnden Sammanträdesdatum 2014-03-17 PROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Företagshuset, tekniska kontoret Våneviksrummet, kl. 08:00-15:00, ajournering kl. 09:15-09:45 Beslutande Yvonne Bergvall (S), ordförande Thommy Brännström (S) Eva Hardebrant

Läs mer

Martin Edberg (S), vice ordf. skol- och barnomsorgsnämnden 400

Martin Edberg (S), vice ordf. skol- och barnomsorgsnämnden 400 Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 9:00 11:15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C)

Läs mer

STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2009-11-03 1 (2)

STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2009-11-03 1 (2) Sidnr 1 (2) Plats och sammanträdestid Beslutare Tekniska förvaltningens sammanträdesrum kl 10.55-11.00. Ulf Gustafsson (s) Peter Sövig (stp) Kent Båtta (stp) Rune Sandin (c) Allan Josefsson (m) Övriga

Läs mer

Honore Lulendo (S) 18-29 Lisbeth Larsson (S) Thomas Lundberg (MP)

Honore Lulendo (S) 18-29 Lisbeth Larsson (S) Thomas Lundberg (MP) KUNGSBACKA KOMMUN Nämnden för Gymnasie & Vuenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum Plats och tid sammanträde /Kompetenscentrum/ Klockan 17:00-20:30 ande Övriga närvarande Ledamöter Ulrika Landergren (L),

Läs mer

Pär Edgren. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- o utbildningsnämnden

Pär Edgren. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- o utbildningsnämnden 1(11) Plats och tid Revelj, kommunhuset, Hultsfred kl. 09.00-11.30 ande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Arne Fäldt, s Gunilla Nilsson, c Carola Nilsson, s Lennart Eklund, c Runa Petersson, kd Benny

Läs mer

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M)

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M) Tekniska nämnden 2015-06-11 1 (12) Plats och tid Tekniska kontoret Djurås, kl. 13.00-14.00 Beslutande Ledamöter Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2011-10-25 1(17) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Kl. 15.00 16.45, Smedjan, Nämndhuset Torbjörn Holm (V), ordförande Leif Grönberg (V), vice ordförande Lena Lindkvist (MP) Stina Borjo (V) Virpi Ljung

Läs mer

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.35 Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson,

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.30 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Lars Ekvall Lars Rosander Göran Berglund Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-01-19 1. ( 5 ) KS040119

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-01-19 1. ( 5 ) KS040119 Kommunstyrelsen 2004-01-19 1. ( 5 ) Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 15.00 17.15 Beslutande: Robert Mörk (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Frans Maretta (s), ers för Annica Blomgren (s) Ahti

Läs mer

Kommunledningskontoret, Skillingaryd

Kommunledningskontoret, Skillingaryd Kommunfullmäktige 2005-08-29 1 (12) Plats och tid Centrumlokalerna, Vaggeryd, måndagen den 29 augusti 2005 klockan 18.30-21.15 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga närvarande Bengt-Olof Magnusson,

Läs mer

Kommunfullmäktige 2014-09-08

Kommunfullmäktige 2014-09-08 Kommunfullmäktige 2014-09-08 Plats och tid Förvaltningshuset, Smedjebacken klockan 18.00 21.00 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Rågher Thelin (S) Calle Morgården (MP) Leif Nilsson (S) Anders Karlsson

Läs mer

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef. Tema - Göran Schnell, Brandskyddsföreningen Förstudie förbundsbildning Räddningstjänsten

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef. Tema - Göran Schnell, Brandskyddsföreningen Förstudie förbundsbildning Räddningstjänsten 2012-06-25 58 Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda, 2012-06-25, kl. 18:00-20:10 Beslutande Samtliga närvarande med undantag av Ingrid Jensen(c), Emma Åhlander Hansson(m), Christer Jonsson(c), Inger

Läs mer

Fullmäktigesalen Harmånger. Måndag 3 oktober 2005 kl. 19:00-21:40. Eva Engström Sekreterare. Monica Olsson (s) Hans-Åke Bergman (c)

Fullmäktigesalen Harmånger. Måndag 3 oktober 2005 kl. 19:00-21:40. Eva Engström Sekreterare. Monica Olsson (s) Hans-Åke Bergman (c) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (20) Sida Plats och tid Beslutande Fullmäktigesalen Harmånger. Måndag 3 oktober 2005 kl. 19:00-21:40. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (23) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng (C)

Läs mer

Kalmar kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-02-20 GATU- OCH PARKNÄMNDEN

Kalmar kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-02-20 GATU- OCH PARKNÄMNDEN Sidan 1 av 8 Plats och tid Sammanträdesrummet Magistern kl.08.15 - kl.10.15 Beslutande Ingvar Nilsson (s) ordförande Per-Olof Jonsson (m) vice ordförande Inger Kornelius (s) Peter Olofsson (s) Anders Gustafsson

Läs mer

Lars Andersson, (kd), tjg ers Magne Hallberg (sb), tjg ers Lars Öfverström (m), Allan Axelsson (m) Gunnemar Olsson (fpl) Bo Bertelsen(ka)

Lars Andersson, (kd), tjg ers Magne Hallberg (sb), tjg ers Lars Öfverström (m), Allan Axelsson (m) Gunnemar Olsson (fpl) Bo Bertelsen(ka) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2001-05-17 1 Blad Plats och tid Kommunkontoret, kl. 17.00-20.10 Beslutande Jan-Evert Halldin (s), ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Eva Lind (s) Christer Olofsson

Läs mer

A-salen, Växjö kommun. Åsa Karlsson Björkmarker. Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

A-salen, Växjö kommun. Åsa Karlsson Björkmarker. Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen, Växjö kommun Tid Kl. 10.00 10.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Eva Johansson

Läs mer

Välfärdsutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Välfärdsutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Lokal Strået, kl. 13.40 15.25 Ajournering kl. 14.40 14.55 Beslutande Birgitta Jönsson (S), ordförande Torsten Vigre (M), tjänstgörande ersättare för Olof Röstin (M) Agnetha Persson (C)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag. sid 1 (26) BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Protokoll 2012-03-21

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag. sid 1 (26) BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Protokoll 2012-03-21 sid 1 (26) Tid och plats Onsdag den 21 mars 2012 kl 15.00-16.25 Bildsalen Frödingskolan, Kronoparken Posthornsgatan 6 Ajournering kl 15.50-15.55 Ledamöter Niklas Wikström (FP) ordförande Anna Dahlén Gauffin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 1 (13) Plats och tid Centrumgården, måndagen den 11 mars 2013, klockan 18.30-19.20. ande Rigmor Åkesson (S) ordförande, Per Strengbom (S), Marie Norin Junttila (S), Görel Nilsson (S),

Läs mer

Socialnämnden 2013-11-14 85

Socialnämnden 2013-11-14 85 Socialnämnden 2013-11-14 85 Plats och tid Hjernet, 2013-11-14 kl. 13.00-16.15 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Anna Pettersson (S), tj ers för Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Raimo Niskanen

Läs mer

Patrik Engström (S), ordförande Tord Birgersson (V) Lennart Karlsson (M) Mikael Karlsson (KL) Mia Bergkvist (S)

Patrik Engström (S), ordförande Tord Birgersson (V) Lennart Karlsson (M) Mikael Karlsson (KL) Mia Bergkvist (S) Plats och tid Prästgatan 50, kl 13:15-15:15 Beslutande Patrik Engström (S), ordförande Tord Birgersson (V) Lennart Karlsson (M) Mikael Karlsson (KL) Mia Bergkvist (S) Övriga deltagande Erik Nordén), VD

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred 1999-03-29 kl. 08.30-11.45 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Sivert Bergström Åke Nilsson Lennart Beijer Övriga deltagande

Läs mer

Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell 1:e kommunsekreterare. Jan-Åke Jansson (kd) och Torill Stjerndahl (s)

Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell 1:e kommunsekreterare. Jan-Åke Jansson (kd) och Torill Stjerndahl (s) 1(20) Plats och tid Sessionssalen, kultur- och utbildningscentrum, klockan 18.00 18.35 Beslutande Ledamöter Se sidan 2 Övriga närvarande Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell 1:e kommunsekreterare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (17) Plats och tid s sessionssal, kl. 18.30-20.40 Beslutande Samtliga ledamöter med undantag av Urban Erntoft, Gunilla Bergdalen, Helena Stålhammar, Lennart Lööw, Börje Wilsborn, Siv

Läs mer