Aktuella planärenden presenterade av Robert Svensson, samhällsbyggnadschef och planarkitekt Robin Sjöström.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Aktuella planärenden presenterade av Robert Svensson, samhällsbyggnadschef och planarkitekt Robin Sjöström."

Transkript

1 Minnesanteckningar örådsmöte Genomgång av föregående mötes punkter. (Av TH) Aktuella planärenden presenterade av Robert Svensson, samhällsbyggnadschef och planarkitekt Robin Sjöström. Robin Sjöström: Hönö Klåva är det största programmet. Det har precis startat och vi har passerat det första steget Planbesked. Ingen inriktning är beslutad än. Workshopen som genomförts pekar mot främjande av handels- och besöksområde. Omvandlingen av Långholmen ses om en motor i utvecklingen av området. Robert Svensson: En aktuell fråga om Klåva rör handelsområdet. Parkeringsproblematiken har avhandlats med fastighetsägare i Klåva och lösningar har diskuterats med trafikföringen. Zonparkering om 3 timmar kan vara införd innan sommaren. Arrendena på Långholmen är uppsagda. Rörö Det har gjorts en skiss, analys och behovsbedömning. Det blir en workshop på Rörö 13 mars. Knippla Skiss, analys och behovsbedömning av gamla varvsområdet är gjort. Samråd och info samråd sker i april. Samrådsmöte i maj. Tillträdesfrågan är viktig. Norra Brevik 64 borätter planerade, 37 tomter, 23 villatomter, 4 parhus, 3 flerbostadshus, 3 fyrbohus. Detta är planerat på lång sikt. Björkö Förfrågan planbesked Vitsippevägen. 8 st villor, 2 st flerbostadshus. Utvecklas av Öbo. Hönö Spindelnsområdet, 60 stycken lägenheter. Planarbete under Bovieran Hönö Flerbostadshus och villor. Denna plan är överklagad. Senaste beskedet om dom är tidigast i mitten av mars. Vi tittar nu på gemensamhetsytorna. Hyppeln Plan för område i anslutning till hamnen. Sökande har dragit tillbaka intresset.

2 Norra Långesand, Öckerö Vi fastighetsbildar småbåtshamnen. I planen ingår också spa-anläggning med hotell. ICA Hönö Utbyggnad av väg ligger hos mark- och miljödomstolen eftersom vattenverksamhet. Bygglov för byggnaden är beviljat. Hönö Vårdcentral Bygglov beviljats och överklagats, överklagande har dragits tillbaka. Öbo startar bygge så snart som möjligt. Infarten till Norgårdens interiör stängs av, ny in- och utfart byggs. Den görs planskild mot gång- och cykelväg. Fotö skola Ombyggnation. Vi tittar på parkeringsförandet i anslutning till skolan. Idén är att delar av skolgården ska användas till parkering och vändplats för transporter. Ombyggnation till attraktivare skolgård. Parkeringsplatser på utsidan av skolgården kan bli aktuell. Sudda, Hönö Hönö IS har köpt marken och ska utveckla fotbollsplaner. Hönö IS vill ha planer på plats så fort som möjligt. Sandlycketomten ska utvecklas av Öbo. Ca 20 bostäder i flerfamiljshus, hälften ska bli hyresrätter. Nordöarna Bro mellan Hyppeln och Rörö? Förutsättningarna utreds just nu. Frågan är ställd till Länsstyrelsen om det går att göra. Vi avvaktar svar under de närmaste veckorna. Översiktsplan Ny översiktsplan ska tas fram. Arbetet startas i höst. Detta är ett arbete som tar lång tid. Kan ta ungefär tre år att ta fram en ny översiktsplan. Förbindelse Kalvsund-Björkö Utredning klar med tre alternativ. Två öppningsbara broar är föreslagna eller mindre linfärja av samma typ som mellan kosteröarna. Påverkan är utredd och norra broalternativet är dyrare och det södra broalternativet är billigare. Trafiksäkerhetsutredningar Vi ska se över trafiksäkerheten i anslutning till våra skolor. Målet är att höja säkerheten så mycket som möjligt. Vi tittar även på cykel- och gångbanorna. Förhoppningen är att utredningarna ska göras under våren. Anteckning: Trafiksäkerhetssituationen vid Framnäs behöver ses över.

3 Fiskaregården Knippla Nya fastigheter på gång. Vägarna kommer att byggas ut i området. Skolutvecklingsfrågor (Presenteras av Torben Ferm, Barn- och utb. förv.) Framtida skollokaler på Heden och Bratteberg. Sammanfattning av behovsbeskrivningen: - Syfte att ta fram beslutsunderlag - Nya förutsättningar från skollagen - Beslut om modernisering av skollokaler på Bratteberg för F-9 och Heden för F- 9 - Avveckling av Ankaret, Minnessten och Brattelyckan. - Nybyggnation av Hedenområdet om 1200 kvm. - Kvar blir Kompassen/Högåsen, Bratteberg och Hönö Heden. Framtid: Styrgrupp, projektplan om någon månad, beslut i kommunstyrelsen och programgrupper. IT-lösningar inom skolan (Presenterades av Torben Ferm, Barn- och utb. förv.) I juni beslutades av kommunfullmäktige att skolorna får 1,6 Mkr per år för ITsatsningar. December 2012 fick vi 25 multimediaklssrum (Kostnad 1,9 mkr) 45 elevdatorer gymnasiet och 170 ipads till åk7 Bratteberg i dec Augusti 2013 händer följande: 300 ipads köps in två elever i åk 1 får dela på en ipad Två elever i åk 4 får dela på en ipad Varje elev i åk 7 får varsin ipad Samt lärarna. Frågor och svar Färdtjänst finns tillgänglig till midnatt dvs kl Finns det möjlighet att även Flexlinjen kan vara i tjänst till dess? Idag gäller enligt uppgift kl Mikael Johannesen svarar: Tyvärr finns inte den möjligheten när Västtrafik ser flexlinjen som kommunens angelägenhet och det inte finns pengar att utöka trafiken, snarare tvärtom.

4 Gångtrafikkorsningen över Norgårdsvägen strax öster om Alex Bageri upplevs, trots trafikljusen, som en risk. Ofta kommer cyklister nerför backen (från tidigare blomsterhandeln) och korsar gatan utan att stanna. Kan man på något sätt öka säkerheten? I måndags fick en konsult i uppdrag att se över trafiksäkerheten i det området. (besvarat av Ingalill Siljat, trafikchef) Vid färd på Norgårdsvägen mot Öö Hamnplan är det svårt att, speciellt i mörker, se var avsmalningen i höjd med Apoteket börjar. Kan man vitmåla eller på annat sätt underlätta för att med längre framförhållning se att körfältet upphör. Under året 2013 kommer samhällsbyggnad att ta fram en trafiksäkerhetsplan. Vi kommer att se över trafiksäkerheten i hela kommunen. Jag tar med mig er fråga i det arbetet. (besvarat av Ingalill Siljat, trafikchef) (Anteckning: Detta bör kunna åtgärdas snabbare, Robert Lindberg framför detta till Ingalill Siljat.) Terrängkörning med motordrivet fordon har varit uppe förut men då situationen inte har förbättrats vill Ö-rådet åter lyfta frågan om aktivitet i form av informationsskyltar på lämpliga ställen, artikel i lokaltidning eller info i skolor kan ske i upplysningssyfte. Att sådan körning är i lag förbjudet känner man inte till. Ö-rådet har även sökt samarbete med kommunens avdelning av Naturskyddsföreningen men önskar kommunens stöd för fortsatta insatser. Jag tar med mig denna fråga i trafiksäkerhetsplanen. (besvarat av Ingalill Siljat, trafikchef) (Anteckning: Robert Lindberg ser till att text om detta kommer in i Lokalbladet samt kommunens hemsida) 6. Åsikterna om saltning av våra vägar är många och delade, för mycket, för lite, fel vägar, för sent osv. För att om möjligt kunna ge besked när frågan reses skulle Ö-rådet vilja ha info om "saltningsstrategin" som kommunen har. Gatuenheten har påbörjat ett arbete med att ta fram en Vintervägpolicy och riktlinjer för vintervägsunderhåll. I det arbetet kommer vi att beakta hur vi skall halkbekämpa vägnätet. (besvarat av Ingalill Siljat, trafikchef) Rörö Belysning

5 Belysning har släckts ner på vissa vägar på Rörö, varför? Fortum tog bort sina belysningsstolpar pga att de var rötskadade på Rammens väg. Belysningen släcktes då på Hästtångsvägen eftersom de var kopplade på samma ledningsnät. Kommunen kommer tända belysningen på Hästtångsvägen i vår när vi kan gräva ner ny kabel på ledningsnät från Apelviksvägen. Vill de boende på Rammens väg ha tillbaka vägbelysningen får de stå för kostnaden. Kommunen kan ta över belysningen efter besiktning. (besvarat av Ingalill Siljat, trafikchef) Vilka vägar på Rörö skall ha belysning? Bakgrund till frågan Det var flera äldre som tyckte det var svårt att se i vintermörkret. Kommunen visste inte om att Fortum skulle ta ner belysningsstolparna. De vägar som inte är kommunala får de boende stå för kostnaden. Gatuenheten skall under året dokumentera om det finns fler vägar där Fortum äger belysningsstolpar. (besvarat av Ingalill Siljat, trafikchef) Parkbänkar längs vägarna är i behov av översyn. Det skulle ej heller skada att man ställde ut några fler. I dagsläget saknas pengar för att sätta ut nya bänkar. Sätter upp på listan om översyn av befintliga bänkar under året. Klippning av vägren bör göras 2 ggr om året, det påverkar allmänintrycket oerhört mycket. Slaghack utförs 1 gång/ år i kommunen. Inte aktuellt att klippa fler gånger. (besvarat av Ingalill Siljat, trafikchef) Fotö Två nedkörda gatubelysningar vid olyckor i somras - när kommer dom att ersättas? Säkerhetsrisk! Vi kommer under våren sätta upp de två belysningsstolparna. En av de placeras på bättre plats ur trafiksäkerhetssynpunkt. (besvarat av Ingalill Siljat, trafikchef) I somras bestämdes att enkelriktningen på korsviksvägen skulle tas bort för att minska trafiken och olycksrisken vid den centrala lekplatsen påfotö. När kommer detta att verkställas? Jag har haft tekniska problem med min dator och programmet. Därför blev det inte genomfört i januari som planerat utan det blir senast mars månad. (besvarat av Ingalill Siljat, trafikchef) Parkeringen vid Bustadvägen- motionsslingan skulle må bra av lite väggrus. finns några sådana planer?

6 Gatuenheten ser över och åtgärdar vid behov. (besvarat av Ingalill Siljat, trafikchef) (Från Knippla öråd:) - Vi ser med förvåning att Skolverksamheten på Kalvsund skall läggas ner fr.o.m. Ht Tidigare politiska beslut anger att skolorna på de små öarna skall få finnas kvar så länge pedagogisk god kvalitet kan hållas samt att barnantalet ej är för lågt. Är dessa politiska beslut ej längre gällande? Vad är förändrat på Kalvsund? Är flera skolor på småöarna hotade av nerläggning? Då vi anser att beslut om skolor på småöarna är viktiga frågor, önskar vi svar från ansvarig politiker. Vill vara väldigt tydlig med att säga att det inte finns några som helst planer på att förändra nu gällande skolorganisation på Rörö, Knippla, Fotö eller Hälsö. Beslutet avseende Kalvsund har sin grund i att läroplanen inte kan innehållas i alla delar och att den pedagogiska ledningen bedömer att målen därmed inte kan nås. Vänlig Hälsning Ingvar Svensson Ordförande Barn- och utbildningsnämnden - Vad är det för regler som gäller vid köp av kommunal tomt och att bygga ett hus därpå? Vem som helst kan köpa ett befintligt hus med tomt men att köpa en kommunal tomt och bebygga denna verkar ej fungera på samma sätt. Detta regleras i kommunens tomtköregler. Dessa finns på kommunens hemsida. - Vi har tidigare haft uppe frågan ang. trasiga vägräcken både i detta forum och vid platsbesök på Knippla. Vi har då fått till svar att kommunen skall utreda på vem ansvaret för underhållet ligger. Vi har inte fått någon information i frågan, kan vi få det nu? Ansvaret för 4 st räcken på Knippla är kommunens. Jag vill träffa er för diskussion -vilket syfte skall räckena ha? - skall nya räcken upp på samma ställe? Jag mailar Tomas Hafstrand förslag på tider för träff (besvarat av Ingalill Siljat, trafikchef) (Anteckning: Robert Lindberg påminner Ingalill Siljat om att maila Tomas Hafstrand) - Det schaktas och läggs ner rör för bl.a el och VA. När i tiden är det planerat att återställning av asfalts och grönytor skall ske?

7 Min del gäller ju återställning efter va-arbeten. Där kan jag meddela att Centrumvägen kommer att asfalteras så snart tjälen släpper och vi har upphandlat en entreprenör. När det gäller de resterande vägarna så är va-enheten färdig med sitt arbete men kablarna finns ännu inte på plats så därför ligger ansvaret hos dessa vad gäller återställningen. Detta är dom medvetna om. Kontaktperson på Orbion är Christer Hansson (Besvarat av Lisette Larsson, enhetschef VA) Blir det helgtaxi? Förslag från Taxi Göteborg föreligger om stortaxi med fast enhetstaxa per person. Mer detaljer kommer. Info går ut när detta är klart. (Besvarat av Mikael Johannesen) Antecknat av Robert Lindberg.

8 Kommande planer och projekt i kommunen

9 Program Hönö Klåva Rörö Ga: varvet Källö-Knippla Planbesked Norra Brevik Vitsippevägen Spindelnområdet Detaljplaner-pågående Heinövallen-Bovieran Hyppeln hamnområde Övriga projekt Norra Långesand Ica Hönö Vårdcentral Fotö skola Sudda Dialog Nordöarna Översiktsplan, aktualitetsförklaring Framnäs-Kalvsund Trafiksäkerhetsutredningar Fiskaregården

10 Hönö Klåva

11 När, syfte och mål När det inte är behandlat i ÖP - Helhetsgrepp Tidigt skede innan kommunen beslutar inriktning på det fortsatta planarbetet Förutsättningar för kommande planarbete Ger tydligare och snabbare processer Vi är här

12 Syfte och mål Visa på en utveckling som främjar Hönö Klåva som ett handels- och besöksområde och skapar en miljö som är levande hela året och tar ett helhetsgrepp som är hållbart i ett långsiktigt perspektiv. Under workshopen beskrevs omvandlingen av Långholmen som en motor i en förändring och omvandling av området. Från workshopen drogs även slutsatserna att vissa andra intressen också är viktiga att behandla t.ex. befintliga verksamheter så som fisket och visa på vad inslag av bostäder skulle innebära för området. Det stod även klart att nyetablering av ny industri skulle vara lågt prioriterat och att nya bostäder, befintliga verksamheter, ny handel, fiske, gästhamn och konferenscenter skulle prioriteras högre.

13 Avgränsning

14 Långholmen Långholmen är idag planlagt som ett industriområde. Det finns tankar om ett konferenscenter/hotell Trafikföring, kulturmiljö, parkering, strandskydd

15 Handelsområdet Främst handel och verksamheter Trafikproblematik Önskemål med bostäder på plan 2 & 3 Det som idag definierar Hönö Klåva

16 Kajen Kommunikationsytor, mataffär, eventuellt kajstråk

17 Verksamhetsområdet Industriområde med inslag av handel Eventuellt hotell i sydöst Parkering för hela området?

18 Industri- och fiskehamnen Fiske- och industriverksamheter Framtiden?

19 Sandviksholme Natur Unik kulturmiljö

20 Hamnbassängen Disposition i hamnbassängen

21 Rörö Kulturmiljö Bebyggelseområden Hamnen inkluderas i programmet Ramböll upprättar programmet på uppdrag av kommunen Skiss, analys och behovsbedömning Workshop Programsamråd Programsamrådsredogörelse Dec 12- Jan 13 13:e mars maj juni

22 Ga: varvet Källö-Knippla 1: Framtida hamn/kajområde? 2: Tennisbanor eller bostäder? 3: Bostäder och ev. offentlig eller kommersiell service 4: Park Skiss, analys och behovsbedömning Samråd, info samråd Samrådsmöte Programsamrådsre dogörelse Jan - mars april maj juni

23 Planbesked norra Brevik

24 Planbesked för norra Brevik

25 Planbesked Vitsippevägen 8 st villor 2 st flerbostadshus

26 Planbesked Spindelnområdet Planarbetet beräknas påbörjas under 2014

27 Heinövallen-Bovieran

28 Hyppeln Hyppeln 1:230: Den sökande har ej längre intresse av att driva ärendet. I planbeskedet ingick även fastigheterna Hyppeln 1:30, 1:233, 1:16 samt 1:273. Dessa har dock inte framfört någon önskan om att driva ärendet. Hyppeln 1:230 Hyppeln 1:233 är en kommunal fastighet.

29 Norra Långesand

30 Ica, Hönö

31 Hönö vårdcentral

32 Fotö skola

33 Sudda Sandlycketomten

34 Dialog Nordöarna Ska det byggas en bro mellan Hyppeln och Rörö? Ökade turer på Nordöleden. Upprustning/byggnation av parkering, busskur, toalett mm. på Burö. Förslag på parkeringshus på Burö. Förtur för nordöbor på Lilla Varholmen. Utreda möjligheten till bro mellan Källö- Knippla och Hälsö eller Björkö. Persontrafik till samtliga nordöar för att komplettera bilfärjornas turer

35 Ny Översiktsplan Aktualitetsförklaring Beslut om att en ny översiktsplan ska tas fram Start hösten 2013

36 Framnäs-Kalvsund

37 Trafiksäkerhetsutredningar

38 Fiskaregården

Minnesanteckningar dialogmöte Rörö 120509

Minnesanteckningar dialogmöte Rörö 120509 Minnesanteckningar dialogmöte Rörö 120509 Närvarande politiker: Ingvar Svensson (Fp) och Rolf Edvardsson (S) Närvarande tjänstemän: Ingvar TH Karlsson kommunchef, Robert Svensson samhällsbyggnadschef och

Läs mer

Minnesanteckningar informationsmöte öråden 151110

Minnesanteckningar informationsmöte öråden 151110 Minnesanteckningar informationsmöte öråden 151110 Hans Andreasson, VD på ÖFAB presenterar pågående projekt. Fiber Det ska bli fiber på Björkö. Hyppeln ska anslutas till fiber. Förhoppningen är sjökabel

Läs mer

Stormarknad, butiker och gata i Tyresö Centrum

Stormarknad, butiker och gata i Tyresö Centrum Stadsbyggnadskontoret GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Stormarknad, butiker och gata i Tyresö Centrum Forellen 17, Bollmora 2:1, Bollmora 2:588 Inom Tyresö kommun, Stockholms län. GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Projekt för omvandlingsområdet Norrby- södra etappen. Startmöte 2015-06-03, 17:30-19:00

Projekt för omvandlingsområdet Norrby- södra etappen. Startmöte 2015-06-03, 17:30-19:00 Projekt för omvandlingsområdet Norrby- södra etappen Startmöte 2015-06-03, 17:30-19:00 Dagordning 1. Presentation av projektgruppen och kvällens deltagare 2. Projektets syfte 3. Projektets process 4. Rumslig

Läs mer

Anteckningar från möte under samråd enligt miljöbalken 6 kap 4 miljöbalken rörande ersättningsreaktorer på Väröhalvön

Anteckningar från möte under samråd enligt miljöbalken 6 kap 4 miljöbalken rörande ersättningsreaktorer på Väröhalvön Anteckningar från möte under samråd enligt miljöbalken 6 kap 4 miljöbalken rörande ersättningsreaktorer på Väröhalvön Plats: Ringhals, Infocenter Datum: 2014 03 05 kl: 16:00 18:30 Deltagare Vattenfall:

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR Gården 1 m fl, i Höganäs HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR Gården 1 m fl, i Höganäs HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN KS/2008/192 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR Gården 1 m fl, i Höganäs HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSHANDLING 2012-09-17 INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖRORD... 3 OM DETALJPLAN... 3 HANDLINGAR... 3 INLEDNING...

Läs mer

Anteckningar kommundelsstämma Stora Höga, Jörlanda och Spekeröd 2014-04-10

Anteckningar kommundelsstämma Stora Höga, Jörlanda och Spekeröd 2014-04-10 Anteckningar kommundelsstämma Stora Höga, Jörlanda och Spekeröd 2014-04-10 Närvarande: Jan Glimstedt, Olof Lundberg, Owe Johansson, Arne Olsson, Sofia Westergren, Lillemor Arvidsson, Gunnar Pettersson,

Läs mer

Trygghetsvandring Hemmingsmark 2012-09-20 Området kring skolan

Trygghetsvandring Hemmingsmark 2012-09-20 Området kring skolan Trygghetsvandring Hemmingsmark 2012-09-20 Området kring skolan Trygghetsvandringar är en metod för att skapa en bättre och tryggare närmiljö Vid trygghetsvandringar upptäcker man många saker som man annars

Läs mer

Detaljplan för del av Lasarettet 6, Lyckorna 649 Motala kommun

Detaljplan för del av Lasarettet 6, Lyckorna 649 Motala kommun Detaljplan för del av Lasarettet 6, Lyckorna 649 Motala kommun 2 3 Denna handling har utarbetats av plankonsult Alf Johansson i samråd med kommunledningsförvaltningens stadsbyggandsenhet. Planarkitekt

Läs mer

Protokoll 1 (16) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Hasse Månsson (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (16) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Hasse Månsson (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (16) Plats och tid Selma, 2016-02-16, kl. 17.00 18.40 Beslutande Se nästa sida. Övriga närvarande Malin Klasson, Utvecklingsingenjör gata/trafik, 13-16 Håkan Svensson, Driftchef, 13-16 Julia

Läs mer

Trafiköar för en bättre trafiksäkerhet.

Trafiköar för en bättre trafiksäkerhet. Trafiköar för en bättre trafiksäkerhet. För att öka trafiksäkerheten på bostadsgator är vår erfarenhet att trafiköar i betong åstadkommer en fartdämpning som är till gynnar trafiksäkerheten inom våra bostadsområden.

Läs mer

Trygghetsvandring. Västermovägen på Brattberget. 17 oktober 2013 2014-01-08

Trygghetsvandring. Västermovägen på Brattberget. 17 oktober 2013 2014-01-08 Västermovägen på Brattberget 17 oktober 2013 2014-01-08 Innehåll 1 Bakgrund 2 1.1 Trygghetsundersökning... 2 2 Trygghetsvandring 3 2.1 Metod... 3 2.2 Trygghetsvandring kring Västermovägen på Brattberget...

Läs mer

TRYGGHETSVANDRING PÅ TRANDARED

TRYGGHETSVANDRING PÅ TRANDARED SAMMANSTÄLLNING AV TRYGGHETSVANDRING PÅ TRANDARED VÅREN 2014 BROTTSFÖREBYGGANDE RÅDET (BRÅ) STADSDEL ÖSTER TRYGGHETSVANDRINGAR - SDF ÖSTER För att klara Borås Stads prioritering gällande säkerhet och trygghet

Läs mer

Medborgarmöte för ICA Storgatan Svedala 15:11, Svedala tätort, Svedala kommun

Medborgarmöte för ICA Storgatan Svedala 15:11, Svedala tätort, Svedala kommun 2012-11-07 MINNESANTECKNINGAR Medborgarmöte för ICA Storgatan Svedala 15:11, Svedala tätort, Svedala kommun Bom Dnr.12.063 Plats och tid: Naverlönnsalen, Kommunhuset, Svedala kl.18.00-20.00, 2012-11-06

Läs mer

Planbeskrivning 2012-08-09 Normalt förfarande Antagandehandling. Detaljplan för bostad (Ugglum 3:57, 3:61 och 7:21) 2010:137

Planbeskrivning 2012-08-09 Normalt förfarande Antagandehandling. Detaljplan för bostad (Ugglum 3:57, 3:61 och 7:21) 2010:137 Planbeskrivning 2012-08-09 Normalt förfarande Antagandehandling Detaljplan för bostad (Ugglum 3:57, 3:61 och 7:21) 2010:137 1. PLANHANDLINGAR - Plankarta i skala 1:400, skala 1:800 dat 2012-08-09 - Illustrationskarta

Läs mer

Planarkitekt. Ärende Beteckning Sida

Planarkitekt. Ärende Beteckning Sida Planutskott 2012-03-14 Plats: Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2012-03-22 kl. 9:00 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom.

Läs mer

Begäran om planbesked för fastigheten Sicklaön 82:1, Uddvägen 11.

Begäran om planbesked för fastigheten Sicklaön 82:1, Uddvägen 11. 2013-09-23 1 (7) TJÄNSTESKRIVELSE MSN 2012/57-214 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Begäran om planbesked för fastigheten Sicklaön 82:1, Uddvägen 11. Förslag till beslut Miljö- och stadsbyggnadsnämnden beslutar

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Innehållsförteckning 1. Berga... 2 2. Broby... 4 3. Haga - Björkbacken... 6 4. Mogata... 8 5. Ramunder... 10 6. S:t Anna... 12 7. Skönberga... 14 8. Västra Husby... 16 9. Östra Ryd... 18 1. Berga Sammanställning

Läs mer

RAPPORT. Detaljplan för Södra Kärr 1:55 m.fl. Trafik- och bullerutredning 2012-09-06. Upprättad av: Elin Delvéus

RAPPORT. Detaljplan för Södra Kärr 1:55 m.fl. Trafik- och bullerutredning 2012-09-06. Upprättad av: Elin Delvéus RAPPORT Detaljplan för Södra Kärr 1:55 m.fl. Trafik- och bullerutredning 2012-09-06 Upprättad av: Elin Delvéus RAPPORT Detaljplan för Södra Kärr 1:55 m.fl. Trafik- och bullerutredning Kund Torsås kommun

Läs mer

Välkommen Till Trollbackens förskola 2012-2013

Välkommen Till Trollbackens förskola 2012-2013 Välkommen Till Trollbackens förskola 2012-2013 Välkommen till vår förskola! Vi står inför en ny spännande höst med nya och gamla barn, delvis ny personal, en ny ledningsorganisation (from jan-2013), påbörja

Läs mer

KS/2011-0011, TN/2010-0382 Ks 99 Au 149 Svar på medborgarförslag gällande trafik och parkeringssituationen på Tången

KS/2011-0011, TN/2010-0382 Ks 99 Au 149 Svar på medborgarförslag gällande trafik och parkeringssituationen på Tången STRÖMSTADS KOMMUN Sida 13 (33) Kommunstyrelsen 2012-09-12 KS/2011-0011, TN/2010-0382 Ks 99 Au 149 Svar på medborgarförslag gällande trafik och parkeringssituationen på Tången Kommunstyrelsen beslutar föreslå

Läs mer

STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR

STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Detaljplan för bostadshus inom del av STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) Stenungsund, Stenungsunds kommun Dnr 0194/06-214 Tillhör Kommunstyrelsen i Stenungsund beslut 2009-05-18 108 Agneta Dejenfelt Sekreterare

Läs mer

NÄRINGSLIVSDIALOG Rapport från dialogmöten 6 och 7 oktober 2015

NÄRINGSLIVSDIALOG Rapport från dialogmöten 6 och 7 oktober 2015 NÄRINGSLIVSDIALOG Rapport från dialogmöten 6 och 7 oktober 2015 2015-10-26 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Teman... 3 3 Övergripande analys... 3 4 Temaanalys stadsutveckling, trafik och infrastruktur...

Läs mer

Belysningsutredning Våren 2014

Belysningsutredning Våren 2014 Belysningsutredning Våren 2014 1 Bakgrund Framtidsgruppen har under 2012-2014 arbetat med frågan om gatubelysning inom området på styrelsens uppdrag Uppdraget har varit att undersöka kostnadsnivåer, medlemmars

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(6) Dnr 1740/2011 FASTIGHETEN PUKSLAGAREN ÖSTRA 2 BERGA, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Ansökan om planändring inkom från fastighetsägaren GERP Maxi Helsingborg KB den 20 oktober 2011.

Läs mer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida

Sekreterare. Ärende Beteckning Sida Planutskott 2012-09-20 Plats: Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2012-09-27 kl. 9:00 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom.

Läs mer

Medborgarmöte för Kvarteret Neptunus, Svedala tätort, Svedala kommun

Medborgarmöte för Kvarteret Neptunus, Svedala tätort, Svedala kommun 2011-04-12 MINNESANTECKNINGAR Medborgarmöte för Kvarteret Neptunus, Svedala tätort, Svedala kommun Plats och tid: Centralskolans aula 19:00-21:00 Närvarande: Åhörare: ca 60 medborgare () Förtroendevalda:

Läs mer

Information till dig som är intresserad av att ställa ut blomlådor på din gata för att minska bilarnas hastighet.

Information till dig som är intresserad av att ställa ut blomlådor på din gata för att minska bilarnas hastighet. 1 (5) Låt gatan blomma! Information till dig som är intresserad av att ställa ut blomlådor på din gata för att minska bilarnas hastighet. Vad gäller för gatan där blomlådorna placeras? Du som ansvarar

Läs mer

LOKALISERINGSSTUDIE FÖR ÄLDREBOENDE I MOLKOM

LOKALISERINGSSTUDIE FÖR ÄLDREBOENDE I MOLKOM KONCEPT LOKALISERINGSSTUDIE FÖR ÄLDREBOENDE I MOLKOM Bakgrund I kommunledningskontorets rapporter Behov av seniorboende i Karlstads mindre tätorter samt Lokaliseringsalternativ boende för äldre i tätorter

Läs mer

Detaljplan för Gräsvallen 5 inom Gräsvallen 5, Karlstads kommun, Värmlands län

Detaljplan för Gräsvallen 5 inom Gräsvallen 5, Karlstads kommun, Värmlands län Detaljplan för Gräsvallen 5 inom Gräsvallen 5, Karlstads kommun, Värmlands län Arkivnr. 1780K-36-P2014/20 Upprättad 2014-10-06 Antagen av SBN 2014-10-22, 12 Laga kraft 2014-11-19 Stadsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I BJÖRKFORS DEN 6 OKTOBER 2008.

MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I BJÖRKFORS DEN 6 OKTOBER 2008. MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I BJÖRKFORS DEN 6 OKTOBER 2008. Datum: 2008-10-06 Tid: 19.00 21.00 Plats: Allhuset Deltagare: 44 personer. Kommunalrådet Anders Ljung hälsar välkommen till kvällens

Läs mer

INLEDNING 1. Sammanställning av medborgardialog för utveckling av området mellan Björkhaga, Mellringe och Västra Runnaby

INLEDNING 1. Sammanställning av medborgardialog för utveckling av området mellan Björkhaga, Mellringe och Västra Runnaby INLEDNING 1 Sammanställning av medborgardialog för utveckling av området mellan Björkhaga, Mellringe och Västra Runnaby Genomförd i juni 2015 Örebro kommun, Sam 405/2015 2 SAMMANSTÄLLNING AV MEDBORGARDIALOG

Läs mer

Viksäters samfällighetsförening

Viksäters samfällighetsförening Viksäters samfällighetsförening Vi i styrelsen vill hälsa nya medlemmar inflyttade under 2007 välkomna och till samtliga medlemmar vill vi lämna aktuell information. Vi bifogar kontaktuppgifter för Viksäters

Läs mer

Del av Ugglarps samhälle Falkenbergs kommun och Hallands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2006-06-26, REV 2006-10-17, REV 2007-04-03

Del av Ugglarps samhälle Falkenbergs kommun och Hallands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2006-06-26, REV 2006-10-17, REV 2007-04-03 ANTAGANDEHANDLING 2006-06-26, REV 2006-10-17, REV 2007-04-03 Detaljplan för Ugglarp 3:4 m fl Del av Ugglarps samhälle Falkenbergs kommun och Hallands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GF Konsult AB Mark och

Läs mer

Hörring 2014-04-15 Uppföljningsmöte efter Demokratidag 2013

Hörring 2014-04-15 Uppföljningsmöte efter Demokratidag 2013 Hörring 2014-04-15 Uppföljningsmöte efter Demokratidag 2013 I Mora kommun har man beslutat att ge barn och ungdomar kanaler för reellt inflytande. Ett av dessa forum för inflytande är den årligt återkommande

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Gräddö 7:2 i Rådmansö församling enligt PBL Dnr 13-1406.214 Ks 13-1156.214

Detaljplan för del av fastigheten Gräddö 7:2 i Rådmansö församling enligt PBL Dnr 13-1406.214 Ks 13-1156.214 SAMRÅDSFÖRSLAG 2014-11-28 Detaljplan för del av fastigheten Gräddö 7:2 i Rådmansö församling enligt PBL Dnr 13-1406.214 Ks 13-1156.214 PLANBESKRIVNING P O S T A D R E S S B E S Ö K S A D R E S S T E L

Läs mer

PROTOKOLL. Mer info: bilder, www.facebook.com/forumfinntorp info, www.forumfinntorp.org/furuvagen

PROTOKOLL. Mer info: bilder, www.facebook.com/forumfinntorp info, www.forumfinntorp.org/furuvagen PROTOKOLL Mer info: bilder, www.facebook.com/forumfinntorp info, www.forumfinntorp.org/furuvagen Närvarande: Camilla Lindgren granne, Camilla, Furuvägen 11 Cathrin Bergenstråhle (inbjuden politiker, (M),

Läs mer

Staden Ystad 2030. dokumentation från workshop den 23 april 2013

Staden Ystad 2030. dokumentation från workshop den 23 april 2013 Staden Ystad 2030 dokumentation från workshop den 23 april 2013 Workshopen är en del av den tidiga dialogen för fördjupningen av översiktsplanen för staden Ystad. Temat för workshopen var förtätning, fokus

Läs mer

Frågor och svar kring omlokalisering

Frågor och svar kring omlokalisering Frågor och svar kring omlokalisering 2016-04-18 På Skolrådet den 4 april informerades om förslaget på ny omlokaliseringslösning. Förslaget innebär att årskurs F och 1 går på Hildur Ottelin där fler lokaler

Läs mer

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Härmed kallas samtliga medlemmar till ordinarie stämma söndagen den 8 mars 2009 kl. 16.00 på Stenåsavägen 36 Dagordning 1. Stämman öppnas 2. Stämmans

Läs mer

Anteckningar Workshop 1

Anteckningar Workshop 1 1(7) Anteckningar Workshop 1 Tid: 12 maj 2015 kl. 18.00-21.00 Plats: Hallersrudskolans matsal Närvarande: Anna Lindstedt och Örjan Nässlander från Hammarö kommun, Göran Grönkvist tf kommunarkitekt, Maria

Läs mer

Några övningar att göra

Några övningar att göra Några övningar att göra Dagens kort Du ber om ett kort som kan vägleda och hjälpa dig genom dagen. Kortet beskriver hur du kan förhålla dig till dagen eller om du ska tänka på något speciellt idag. Drar

Läs mer

Yttrande angående den fördjupande översiktsplanen

Yttrande angående den fördjupande översiktsplanen 1 (6) Ripvägen 17 139 41 VÄRMDÖ Tel. 08-571 401 80 Fax. 08-571 401 84 Mobil 0703-325 215 http://hem.passagen.se/radberg arne@arim.nu http://bevara_stromma.tripod.com Värmdö kommun planavdelningen 134 81

Läs mer

Grus Indränkt makadam Asfalt 33,3% 45,8% 20,8% 100,0%

Grus Indränkt makadam Asfalt 33,3% 45,8% 20,8% 100,0% Eneby Enlunda Vägsamfällighet ENKÄT Svara senast 25 maj 202 Enkäten är anonym Du får detta brevutskick för att vi saknar e-postadress till dig. Vi ser helst att du svarar på enkäten via internet genom

Läs mer

FÖRSTUDIE: MEDBORGARDIALOG

FÖRSTUDIE: MEDBORGARDIALOG FÖRSTUDIE: MEDBORGARDIALOG VAD ÄR FÖRSTUDIE: MEDBORGAR Jagvillhabostad.nu erhöll under våren 2010 ekonomiska medel från Allmänna Arvsfondens satsning Vi deltar för att under ett års tid genomföra en förstudie

Läs mer

Enkät till föräldrar och vårdnadshavare om PTA:s kommunikation med mera

Enkät till föräldrar och vårdnadshavare om PTA:s kommunikation med mera Enkät till föräldrar och vårdnadshavare om PTA:s kommunikation med mera den 6 februari 2016 320 Totalt antal svar Skapad: den 25 januari 2016 Fullständiga svar: 304 Q1: Bakgrundsfråga till dig som svarar

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Helenelund 7:5, vid Skogstorpsvägen, Helenelund. 665 Laga kraft 2015-10-20 Dnr 2008/415 KS 203

Detaljplan för del av fastigheten Helenelund 7:5, vid Skogstorpsvägen, Helenelund. 665 Laga kraft 2015-10-20 Dnr 2008/415 KS 203 Detaljplan för del av fastigheten Helenelund 7:5, vid Skogstorpsvägen, Helenelund 665 Laga kraft 2015-10-20 Dnr 2008/415 KS 203 Innehållsförteckning Planbeskrivning HANDLINGAR 1 BAKGRUND OCH SYFTE 1 TIDIGARE

Läs mer

Resultat Varberg. 64 respondenter

Resultat Varberg. 64 respondenter Resultat Varberg 64 respondenter 1 2 Kommentarer Starta-eget kurs Gick några ggr på entreprenörskolan när jag hållit på några år Inte individanpassat, dessutom mer information snarare än dialog. Upplevde

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Skeppsholmsviken m m på Djurgården. Remiss. Markanvisning för museum m m till AB Gröna Lund.

Detaljplan för del av kvarteret Skeppsholmsviken m m på Djurgården. Remiss. Markanvisning för museum m m till AB Gröna Lund. 009--7 Sara Lundén Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 70 54 sara.lunden@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 009--7 Detaljplan för del av kvarteret Skeppsholmsviken m m på Djurgården.

Läs mer

Detaljplan för Kv Linden m. fl., Odengatan, i Höganäs stad Höganäs kommun, Skåne län

Detaljplan för Kv Linden m. fl., Odengatan, i Höganäs stad Höganäs kommun, Skåne län HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Kv Linden m. fl., Odengatan, i Höganäs stad Höganäs kommun, Skåne län HANDLINGAR Program Redogörelse för programsamråd Plankarta, skala

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Skepplanda

Ortsutvecklingsmöte i Skepplanda MINNESANTECKNINGAR 1(5) Ortsutvecklingsmöte: Skepplanda Vår 2016 Datum och tid 2016-04-28, 19:00-21:30 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Skepplanda Bygdegård, Skepplanda Carlos Tischler, ordförande

Läs mer

Bemötande av remissvar om gångfartsområde Västergatan

Bemötande av remissvar om gångfartsområde Västergatan Datum Dnr 2012-05-10 2012-T0111-5 1(6) Miljö-, byggnadsoch teknikförvaltningen Samtliga berörda på Västergatan Bemötande av remissvar om gångfartsområde Västergatan Bakgrund Tekniska nämnden har fått i

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I KISA 23 SEPTEMBER 2013.

MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I KISA 23 SEPTEMBER 2013. MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I KISA 23 SEPTEMBER 2013. Datum: 2013-09-23 Tid: 19.00 20.30 Plats: Folkets Hus Deltagare: 15 Kommunalrådet Pia Tingvall hälsar välkommen till Medborgarträffen i

Läs mer

Miljömål Östrabo 1 10/11

Miljömål Östrabo 1 10/11 Miljömål Östrabo 1 10/11 1. Elevernas kunskaper och attityder Till skolans uppgifter hör att ge eleverna intresse av och tillräckliga kunskaper för att fatta kloka beslut vad gäller miljö, energi och resurshantering.

Läs mer

Skapande Skola: Nästegårdsskolan, Kvänum. Rapport skriven av Sven-Arne Magnusson

Skapande Skola: Nästegårdsskolan, Kvänum. Rapport skriven av Sven-Arne Magnusson Skapande Skola: Nästegårdsskolan, Kvänum. Rapport skriven av Sven-Arne Magnusson Januari 2012 tog min f.d. rektor på Nästegårdsskolan kontakt med mig. Han önskade söka ett skapande skolprojekt, men kände

Läs mer

Detaljplan för Odensgården, i Odenslunda

Detaljplan för Odensgården, i Odenslunda Utlåtande Stadsbyggnadskontoret 2012-03-26 Mats Jakobsson 08 590 970 96 Dnr Fax 08 590 733 37 BN/2011:23 mats.jakobsson@upplandsvasby.se Detaljplan för Odensgården, i Odenslunda Uppdrag Miljö- och planutskottet

Läs mer

Minnesanteckningar Programsamråd för Myrens industriområde, 5 maj 2011 kl 18.30-21.00, aulan i Strömstad gymnasium

Minnesanteckningar Programsamråd för Myrens industriområde, 5 maj 2011 kl 18.30-21.00, aulan i Strömstad gymnasium Minnesanteckningar Programsamråd för Myrens industriområde, 5 maj 2011 kl 18.30-21.00, aulan i Strömstad gymnasium Deltagande tjänstemän: Conny Hansson, Rolf Olausson, Ida Haglund, Elin Solvang, Anna Wallblom,

Läs mer

REFERAT KOMMUNDELSSTÄMMA I MÖLNLYCKE 2015-10-20

REFERAT KOMMUNDELSSTÄMMA I MÖLNLYCKE 2015-10-20 1 REFERAT KOMMUNDELSSTÄMMA I MÖLNLYCKE 2015-10-20 Kommundelsstämman i Mölnlycke var välbesökt med drygt 50 engagerade medborgare. Stämman kom att handla mycket om Götalandsbanan och utvecklingen av centrum

Läs mer

Tätortsprogram för Södra Sandby

Tätortsprogram för Södra Sandby Tätortsprogram för Södra Sandby Sammanställning av dialog Inledning Tätortsprogram för Södra Sandby togs fram hösten 2006 som underlag för en dialog med invånarna i Södra Sandby. Målet var att försöka

Läs mer

Skärhamn. Märkesten WORKSHOP. Märkesten. 2015-05-06 Tjörns Kommun, Västra Götaland. Tjörn - Möjligheternas ö

Skärhamn. Märkesten WORKSHOP. Märkesten. 2015-05-06 Tjörns Kommun, Västra Götaland. Tjörn - Möjligheternas ö Skärhamn Märkesten WORKSHOP Märkesten 2015-05-06 Tjörns Kommun, Västra Götaland Tjörn - Möjligheternas ö Information Ytterligare information finns att tillgå på kommunkontoret i Skärhamn på adress; Kroksdalsvägen

Läs mer

Trygghetsvandring runt Strömbackaskolan 2014-09-10

Trygghetsvandring runt Strömbackaskolan 2014-09-10 Trygghetsvandring runt Strömbackaskolan 2014-09-10 Trygghetsvandringar är en metod för att skapa en bättre och tryggare närmiljö Vid trygghetsvandringar upptäcker man många saker som man annars inte tänker

Läs mer

============================================================================

============================================================================ Begränsat/avdelat nätverk Postad av Marcus - 31 jul 2015 17:26 Hejsan! Har en ADLS anslutning och kombinerat modem/router idag, men vill ha en anslutning på en av Ethernet portarna som har tillgång till

Läs mer

Lokal Utvecklingsplan för Rydsnäs, Ydre kommun 2010

Lokal Utvecklingsplan för Rydsnäs, Ydre kommun 2010 Lokal Utvecklingsplan för Rydsnäs, Ydre kommun 2010 Antagen av invånarna i Rydsnäs 2010-11-03. Ansvarig förtroendevald politiker: Anders Andersson Handläggare: Lennart Jonsson Arbetsmetod Planen har tagits

Läs mer

DETALJPLAN för Dyrtorp 1:129, Håvestensgården, Färgelanda. A n t a ga n d e h a n d l i n g. Dnr 2011.F0088

DETALJPLAN för Dyrtorp 1:129, Håvestensgården, Färgelanda. A n t a ga n d e h a n d l i n g. Dnr 2011.F0088 A n t a ga n d e h a n d l i n g DETALJPLAN för Dyrtorp 1:129, Håvestensgården, Färgelanda Dnr 2011.F0088 Framtaget av plan- och byggkontoret Färgelanda kommun april 2011 Antagen: KS 2011-05-27 289 Laga

Läs mer

Minnesanteckningar från kommunbygderåd

Minnesanteckningar från kommunbygderåd Vår ref: Susann Gustafson Turist- och landsbygdsutvecklare Datum: 2012-11-12 Minnesanteckningar från kommunbygderåd Tid: onsdagen den 7 november, klockan 18.30 Plats: Byakrogen, Ambjörnarp Närvarande:

Läs mer

110817, Birgitta Ståhl-Furenhed : Jag blev riktigt skakad av gårdagens möte, dels pga den pseudodemokrati som utövas, dels av detaljplanen i sig.

110817, Birgitta Ståhl-Furenhed : Jag blev riktigt skakad av gårdagens möte, dels pga den pseudodemokrati som utövas, dels av detaljplanen i sig. 110817, Birgitta Ståhl-Furenhed : Jag blev riktigt skakad av gårdagens möte, dels pga den pseudodemokrati som utövas, dels av detaljplanen i sig. 1. Naturinventeringen är inte utförd och resultatet av

Läs mer

KALLELSE till ledamöter UNDERRÄTTELSE till ersättare

KALLELSE till ledamöter UNDERRÄTTELSE till ersättare Öckerö 2012-10-18 KALLELSE till ledamöter UNDERRÄTTELSE till ersättare Beslutsorgan Tid och plats Barn- och utbildningsnämnden Onsdag 24 oktober 2012 kl 16.00 i Öckerösalen - gemensamt möte med socialnämnden

Läs mer

RAPPORT UPPSALA KOMMUN SKOLFASTIGHETER AB

RAPPORT UPPSALA KOMMUN SKOLFASTIGHETER AB RAPPORT NYA TIUNDASKOLAN uppdragsnummer 3413444102 Beskrivning av träd runt tiundaskolan samt bedömning huruvida de omfattas av biotopskydd - underlag för ansökan om biotopskyddsdispens 2015-03-26 Reviderad

Läs mer

FÖR ÖJE 2:28 M. FL. VILLATOMTER VID VALLMOVÄGEN I JÄRVSÖ. Järvzoo. Flygbild över Järvsö, planområdet vid Vallmovägen är markerat med en cirkel.

FÖR ÖJE 2:28 M. FL. VILLATOMTER VID VALLMOVÄGEN I JÄRVSÖ. Järvzoo. Flygbild över Järvsö, planområdet vid Vallmovägen är markerat med en cirkel. Datum Dnr: 2011-01-28 KS 25/11 Samhällsutvecklingsförvaltningen SAMRÅD ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN FÖR ÖJE 2:28 M. FL. VILLATOMTER VID VALLMOVÄGEN I JÄRVSÖ LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING

Läs mer

De gröna och öppna miljöerna som en gång fanns i området, är idag både få till antalet och fattiga i sin utformning. Stora verksamhetskomplex och

De gröna och öppna miljöerna som en gång fanns i området, är idag både få till antalet och fattiga i sin utformning. Stora verksamhetskomplex och 04 U t v e c k l i n g a v u t g å n g s p u n k t e r, u n d e r l a g o c h r i k t l i n j e r - f r å n t e o r i t i l l i d é 0 4 0 4 U t v e c k l i n g a v u t g å n g s p u n k t e r, u n d e

Läs mer

Kyrkudden Gymnasiet (B285) Plan- och genomförandebeskrivning

Kyrkudden Gymnasiet (B285) Plan- och genomförandebeskrivning 1 (9) Samråd beslut, SBU, 2015-06-25 Granskning beslut, SBU, 20XX-XX-XX Antagande, KS/KF 20XX-XX-XX Laga kraft, 20XX-XX-XX Till Tillägg till Kyrkudden Gymnasiet (B285) Rättvik Rättviks kommun Plan- och

Läs mer

Hyltegärde 2:2 Bouleklubben

Hyltegärde 2:2 Bouleklubben PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING FÖR HYLTEGÄRDE 2:2 OCH DEL AV 2:3, KOMMUN Bouleklubben Handlingar Plan och genomförandebeskrivning Plankarta med bestämmelser Behovsbedömning Fastighetsförteckning 1 2

Läs mer

Väj 2000 2000 Notat 5

Väj 2000 2000 Notat 5 Väj 2000 Projektrapportering av dialog med yrkesförare Anna-Sofia Holmquist Per-Åke Tjärnberg September 2000 2000 Notat 5 Inledning Under vecka 16-17, 17-28 april, 2000 har NTF Stockholms län genomfört

Läs mer

Föräldraträffar Viktigt för våra barn och ungdomar

Föräldraträffar Viktigt för våra barn och ungdomar Ungt Fokus Föräldraträffar Viktigt för våra barn och ungdomar Ungt Fokus Föräldraträffar på skola/förskola är ett bra forum för att stärka föräldrarna i sin föräldraroll Föräldrarna är viktigast för barnen/ungdomarna,

Läs mer

Barns skolväg 2009. Rapport från resevaneundersökning av grundskoleelevers trafiksituation i åk F-6 i Dals Eds kommun

Barns skolväg 2009. Rapport från resevaneundersökning av grundskoleelevers trafiksituation i åk F-6 i Dals Eds kommun Barns skolväg 2009 Rapport från resevaneundersökning av grundskoleelevers trafiksituation i åk F-6 i Dals Eds kommun Jenny Christensen & Lillemor Sanderberg Samordnare Kommunsamverkan Trafiksäkerhet &

Läs mer

Sundsvalls kommuns servicegarantier till företag. Snabbar upp processer Skapar trygghet Förbättrar dialogen Hjälper företagen

Sundsvalls kommuns servicegarantier till företag. Snabbar upp processer Skapar trygghet Förbättrar dialogen Hjälper företagen Sundsvalls kommuns servicegarantier till företag Snabbar upp processer Skapar trygghet Förbättrar dialogen Hjälper företagen Våra sex servicegarantier är företagarens bästa vänner Utan företag stannar

Läs mer

Program på Gymnasiet

Program på Gymnasiet Program på Gymnasiet Finansieringen av gymnasieprogram Det är viktigt att förstå hur utbildningen på våra gymnasieprogram finansieras. Idag finns en program-peng för varje elev. Beroende på hur många elever

Läs mer

ÅTGÄRDSPROTOKOLL TRYGGHETSVANDRING 1(7)

ÅTGÄRDSPROTOKOLL TRYGGHETSVANDRING 1(7) ÅTGÄRDSPROTOKOLL TRYGGHETSVANDRING 1(7) Stationen Klotter Klottersanering Banverket Västttrafik/Vägenhete Stationen Klotter Banverket är meddelat och arbetar för en långsiktig lösning Nedgången till tunneln

Läs mer

DETALJPLAN för Idyllen 1 m fl i Hovslätt, Jönköpings kommun

DETALJPLAN för Idyllen 1 m fl i Hovslätt, Jönköpings kommun ANTAGANDEHANDLING 2015-04-14 Stbn 2012:64 DETALJPLAN för Idyllen 1 m fl i Hovslätt, Jönköpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE Rubr. detaljplan har varit utställd för samråd samt allmän granskning. Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

TRYGGHETSVANDRING I DALSJÖFORS

TRYGGHETSVANDRING I DALSJÖFORS SAMMANSTÄLLNING AV TRYGGHETSVANDRING I DALSJÖFORS HÖSTEN 2013 BROTTSFÖREBYGGANDE RÅDET (BRÅ) STADSDEL ÖSTER TRYGGHETSVANDRINGAR - SDF ÖSTER För att klara s prioritering gällande säkerhet och trygghet för

Läs mer

Mitt liv som mobbad. Wiveca Wendin

Mitt liv som mobbad. Wiveca Wendin Mitt liv som mobbad Wiveca Wendin 1 Mitt liv som mobbad Copyright 2012, Wiveca Wendin Ansvarig utgivare: Wiveca Wendin Framställt på vulkan.se ISBN: 978-91-637-1642-3 2 Innehåll 1. Några ord av författaren

Läs mer

Belysning i en utbyggnad Postad av Patrik Hedlund - 16 nov 2012 17:21

Belysning i en utbyggnad Postad av Patrik Hedlund - 16 nov 2012 17:21 Belysning i en utbyggnad Postad av Patrik Hedlund - 16 nov 2012 17:21 Bilder från en utbyggnad jag gjorde innan semestern. Blev rätt mycket, men jäkligt bra! Tyvärr så går det ju inte att uppleva belysning

Läs mer

Kommundelsstämma i Spekeröd-Jörlanda-Stora Höga

Kommundelsstämma i Spekeröd-Jörlanda-Stora Höga STENUNGSUNDS KOMMUN Kommundelsstämma i Spekeröd-Jörlanda-Stora Höga Datum: 2011-04-14 Tid: 18.30-21.00 Plats: Ica Kvantum Arena Ordförande: Jan Glimstedt 1:e vice ordförande: Olof Lundberg 2:e vice ordförande:

Läs mer

Horred 6:10 Område utmed södra delen av Loftsgårdsvägen, Marks kommun, Västra Götalands län

Horred 6:10 Område utmed södra delen av Loftsgårdsvägen, Marks kommun, Västra Götalands län Diarienummer BN 2005/0480 Detaljplan för Horred 6:10 Område utmed södra delen av Loftsgårdsvägen, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2006-11-15, reviderad 2007-02-12 LAGA KRAFT 2007-03-22 1 (7)

Läs mer

H-E Åslin Arkitektkontor 2016-04-28

H-E Åslin Arkitektkontor 2016-04-28 H-E Åslin Arkitektkontor 2016-04-28 Översiktsbild över området kring Vivsta skola Detaljplan för centrum och bostäder i område vid tidigare Vivsta Skola Vivsta 19:1 m.fl. fastigheter Timrå kommun i Västernorrlands

Läs mer

TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun

TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun S A M R Å D S H A N D L I N G Detaljplan för TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun P L A N B E S K R I V N I N G Upprättad 2013-08-19 Reviderad 1 (9) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING 3 2 PLANENS

Läs mer

Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen

Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen Påståenden (1 = stämmer sämst och 4 = stämmer bäst), 2015 års resultat i blått 1 Personalen lyssnar, förstår och respekterar

Läs mer

REDOGÖRELSE FÖR PROGRAMSAMRÅD

REDOGÖRELSE FÖR PROGRAMSAMRÅD Detaljplan för del av Strömstad 4:31, Strömstads Kommun REDOGÖRELSE FÖR PROGRAMSAMRÅD HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2009-02-26 45 att genomföra ett programsamråd gällande

Läs mer

2. Nämnden hemställer hos Stadsbyggnadsnämnden om ändrad detaljplan för området.

2. Nämnden hemställer hos Stadsbyggnadsnämnden om ändrad detaljplan för området. Martin Bucht Innerstad Telefon: 08-508 263 82 martin.bucht@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2008-01-24 Tidig markreservation för kommersiella ytor för restaurang m.m. inom fastigheterna Gamla

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR PLANPROGRAM

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR PLANPROGRAM 2011-05-13 PROGRAM TILL DETALJPLAN FÖR GÅRÖ 1:334 M. FL. (NY ICA- BUTIK) I GNOSJÖ KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR PLANPROGRAM ÄRENDEHANTERING Med anledning av planerad exploatering av fastigheten Gårö 1:334

Läs mer

Verktyg för Achievers

Verktyg för Achievers Verktyg för Achievers 2.5. Glöm aldrig vem som kör Bengt Elmén Sothönsgränd 5 123 49 Farsta Tel 08-949871 Fax 08-6040723 http://www.bengtelmen.com mailto:mail@bengtelmen.com Ska man kunna tackla sina problem

Läs mer

Rödstjärtstigen. Län Halland Gatuadress Rödstjärtstigen Kommun Falkenberg Storlek 6 rum / 129.2 m² Område Långasand - Falkenberg

Rödstjärtstigen. Län Halland Gatuadress Rödstjärtstigen Kommun Falkenberg Storlek 6 rum / 129.2 m² Område Långasand - Falkenberg Län Halland Gatuadress Kommun Falkenberg Storlek 6 rum / 129.2 m² Område Långasand - Falkenberg Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 6 Villa Skäret www.hemverket.se -

Läs mer

A N T A G A N D E H A N D L I N G

A N T A G A N D E H A N D L I N G Dnr TPN 2014/61 A N T A G A N D E H A N D L I N G Enkelt planförfarande Detaljplan för del av SÖDRA ALLÉN i Hallsberg Hallsbergs kommun, Örebro län Upprättat 2014-04-02 2 (15) Dnr TPN 2014/61 Innehåll

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I RIMFORSA DEN 5 MAJ 2014

MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I RIMFORSA DEN 5 MAJ 2014 MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I RIMFORSA DEN 5 MAJ 2014 Datum: 2014-05-05 Tid: 19.02 20.35 Plats: Godtemplargården, Rimforsa Deltagare: 25 personer Kommunalrådet Pia Tingvall hälsade välkommen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Teknik- och fritidsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Teknik- och fritidsnämndens arbetsutskott 1(11) Plats och tid Gillbergarummet, Städet, tisdagen den 29 mars 2016 kl 14:00-15:10 Ajourneringar - ande Ledamöter Mikael Norén (S), Ordförande Andreas Alerfors (M), 1:e vice ordförande, tjg ers Thomas

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Kopparslagaren 14, Falköping stad, Falköpings kommun

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Kopparslagaren 14, Falköping stad, Falköpings kommun Datum 2015-08-03 Byggnadsnämnden GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Kopparslagaren 14, Falköping stad, Falköpings kommun HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Aktuellt planförslag har enligt 5 kap 18 Plan- och

Läs mer

Ungdomssamtalarna beaktas i internbudget för 2015, samt att samarbete inom ramen för Ungdomssamtalarna fortsatt sker med grundskolenämnden

Ungdomssamtalarna beaktas i internbudget för 2015, samt att samarbete inom ramen för Ungdomssamtalarna fortsatt sker med grundskolenämnden Malmö stad Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen 1 (1) Datum 2014-08-07 Handläggare Annika Pfannenstill Utredningssekreterare annika.pfannenstill@malmo.se Tjänsteskrivelse Ungdomssamtalare GYVF-2014-542

Läs mer

Till Länsstyrelsen i Stockholms Län, via Byggnadsnämnden Danderyd:

Till Länsstyrelsen i Stockholms Län, via Byggnadsnämnden Danderyd: Till Länsstyrelsen i Stockholms Län, via Byggnadsnämnden Danderyd: Överklagan gällande tillfälligt bygglov för påbyggnad av paviljong för skolverksamhet, Skolan 20, Vasavägen 5, Stocksund Dnr 2013-0912

Läs mer

Detaljplan för Kv. Läroverket 2 Eksjö Stad, Jönköpings län. Planbeskrivning. Dnr 2009-0338-403

Detaljplan för Kv. Läroverket 2 Eksjö Stad, Jönköpings län. Planbeskrivning. Dnr 2009-0338-403 Detaljplan för Kv. Läroverket 2 Eksjö Stad, Jönköpings län. Planbeskrivning Eksjö, 11 januari, 2011 Antagandehandling Dnr 2009-0338-403 1 Innehållsförteckning Planbeskrivning...3 BESLUT...3 HANDLINGAR...3

Läs mer

Minnesanteckningar från dialogmöte för översiktsplanen i Ljungbyhed

Minnesanteckningar från dialogmöte för översiktsplanen i Ljungbyhed Datum 2011-05-16 Ert datum Beteckning Översiktsplan Er beteckning Minnesanteckningar från dialogmöte för översiktsplanen i Ljungbyhed Datum: 2011-05-11 Tid: 19.00-22.00 Plats: Medborgarehuset, Ljungbyhed

Läs mer