Analytiker: Philip Leidefeldt Emil Wasteson Olle Hynén Ulfsjöö

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Analytiker: Philip Leidefeldt Emil Wasteson Olle Hynén Ulfsjöö"

Transkript

1 SSAB är i skrivande stund Nordens största tillverkare av handelsstål. Under Januari månad 2014 har SSAB sammanslagits med det finska stålbolaget Rautaruukki. Sammanslagningen har skapat stora rubriker och har fått aktien att rusa uppåt. Har denna rusning varit befogad eller har sammanslagningen och aktien fått för mycket luft under vingarna? Det är frågan vi ställer oss. Bakgrund och verksamhet Genom ett riksdagsbeslut om omstrukturering av Sveriges stålindustri bildades SSAB De stålindustrier som var en del av sammanslagningen var Domnarvets Jernverk i Borlänge, Norrbottens järnverk i Luleå och Oxelösunds järnverk i Oxelösunds. Decennierna som följt efter bildandet av SSAB har präglats av upp- och nedgångar i konjunkturen, vilket påverkat bolaget. SSAB beslutade tidigt att satsa på nischprodukter i form av höghållfasta stålkvaliteter och så småningom har verksamheten renodlats för att öka lönsamheten. Målet är att vara en ledande global leverantör av höghållfasta samt kylda stål produkter. Under 2007 gjorde SSAB ett av modern tids största svenska företagsförvärv i och med förvärvet av IPSCO i Nordamerika. Genom förvärvet kan SSAB öka konkurrenskraften och lönsamheten utanför Europa. SSAB har idag produktionsanläggningar i både Sverige och USA samt bearbetningsstationer i Kina. SSAB har omkring 9000 anställda i 45 olika länder. Ståldistributören Tibnor är ett helgägt dotterbolag till SSAB. Produkter, segment samt geografisk spridning SSAB är tillverkare av höghållfasta stål(nischprodukter) och ordinariestål vilket säljs över hela världen. Höghållfast-stål bidrar till att slutprodukterna har en reducerad vikt jämfört med om vanligt stål används. Även styrkan och livlängden förlängs. Höghållfasta stål säljs främst direkt till slutkunderna. Ordinära stål säljs däremot även till distrubitörer och Steel Service Center. Nischprodukterna utgör cirka 38 % av de totala leveranserna. Den höghållfasta stålen marknadsförs under varumärkena Domex, Docol, Prelaq, Hardox, Weldox, Armox och Toolox. SSAB har delat upp verksamheten i tre geografiska organisationer som självständigt. Dessa Är EMEA(Europa, Mellanöstern och Afrika), Americas(Nordoch Latinamerika) och APAC(Asien, Australien). I Norden är SSAB en ledande leverantör av tunnplåt och i Nordamerika är de ledande leverantör av grovplåt. Året som gått och senaste Qi Under tredje kvartalet 2013 visade alla fyra verksamhetsområden (EMEA, Americas, APAC och Tibnor) en försämrad försäljning kontra fjolårets. Totala minskningen låg på 4 %; där lägre priser stod för-10 procentenheter, sämre mix för - 4, valutaeffekter för ytterligare -2 och högre volymer utgjorde positiva 12 procentenheter.

2 Rörelseresultatet uppgick till -598 Mkr under tredje kvartalet, vilket är en förbättring med 67 Mkr från föregående års kvartal. Förbättringen bygger bland annat på lägre rörliga kostnader, högre kapacitetsutnyttjande, högre volymer och lägre fasta kostnader. Efter finansnetto låg resultatet på -743 Mkr, med föregående år på -789 Mkr. SSAB EMEA, som täcker 38 procent av försäljningen och majoriteten av de anställda, står som mest skyldig till den minskade försäljningen. Ett säsongsmässigt svagt tredje kvartal resulterade i en minskning av leveranser med 8 % där mycket beror på en avvaktande hållning från kunderna på främst nischprodukterna. Americas som tillverkar stål i USA hade en relativt stark efterfrågan under kvartalet. Externa leveranser ökade med nio procent medan försäljning totalt minskade med en procent. Rörelseresultatet för SSAB Americas var positivt men minskade med 198 Mkr jämfört med tredje kvartalet SSAB APAC som marknadsför och säljer nischstål på de asiatiska och australienska marknaderna följde samma mönster som EMEA; med både minskande externa leveranser och total försäljning på minus åtta procent respektive -23 %. Trots den höga procentsatsen är beloppen relativt små och gör fortfarande EMEA dominant till försämringen. Makroanalys och råvaror Enligt World Steel Association ökade den globala stålkonsumtionen under år 2012 med 2 procent. Vilket jämfört med 2011:s konsumtion på 6 procent är en nedgång. Ännu i idag har stålvärlden inte återhämtat sig efter den finansiella krisen Efterfrågan från slutkunder har ännu inte nått upp till de nivåerna innan krisen vilket medfört en osäker prissättning på stålet. Under slutet av 2012 stabiliserades stålpriserna något, men på låga nivåer, se bilaga 1. Tillsammans med den stagnerande efterfrågan föll även priserna på malm och kol som är de dominerande råvarorna inom den masugnsbaserade tillverkningen i Sverige. SSAB köper cirka 60 procent av årsbehovet från Australien och resten från USA. De har, som ett resultat av de fluktuerande priserna, gått från årsvis till månadsvis prissättning på det australienska kolet.. Marknadsanalys och största konkurrenterna Konkurrentsituationen beror på vilken verksamhet man tittar på. På EMEAs marknad är konkurrensen stor, främst inom tunnplåt. Bland konkurrenterna syns ArcelorMittal, Dilliger, Salzgitter och VoestAlpine. För Americas är konkurrensen lägre, men har ökat under senaste år i samband med ökad import av ordinär grovplåt. Både europeiska och asiatiska producenter flyttade sig in i regionen ex. Nicor, ArcelorMittal och Usiminas. Ökad konkurrens kan även märkas på APACs marknad. Både europeiska och lokala producenter ökar sitt utbud, framförallt i Kina. Konkurrenterna är exempelvis lokala JFE och NSC och europeiska ArcelorMittal.

3 Nyckeltal Antal anställda, aktiebolag Avkastning på eget kapital (%) - 2,41 6,49 2,28-6,68 25,58 Avkastning på totalt kapital (%) - 0,06 3,95 1,73-2,56 14,19 Rörelsemarginal (%) - 1,78 4,48 1,71-6,91 16,48 Vinstmarginal (%) - 0,09 5,71 2,79-5,17 18,26 Omsättning per anställd 4 476, , , , ,35 Soliditet (%) 49,08 48,5 48,95 51,05 50,53 Kapitalets omsättningshastighet 0,66 0,7 0,65 0,49 0,78 Kassalikviditet (%) 127,52 93,8 100,96 108,73 117,76 Analys av finansiell data och nyckeltal Eftersom SSAB verkar i en bransch som är mycket påverkat av yttre faktorer, där rådande konjunktur, priser på råvaror och kronans styrka är viktiga komponenter, så svänger såväl kostnader som intäkter från år till år. Ett tydligt exempel på detta är år 2009, då finanskrisen hade slagit till på allvar och SSAB:s omsättning nästan halverades, från till miljarder kronor. Omsättningen har de tre senaste åren legat mellan miljarder vilket är betydligt mindre än vad företaget tidigare hoppats på. Det rådande konjunkturläge och kronans starka position har bidragit till minskad export till främst Europa och Nordamerika. Med bättre yttre förutsättningar under kommande år har SSAB stora möjligheter att öka sina intäkter rejält, speciellt om det nya samarbetet med Rautaruukki blir lyckat. Aktieutveckling efter uppköp 2012 hade bolaget ett rörelseresultat på - 96 MSEK och den senaste årsrapporten avslöjade att 2013 års resultat var ännu sämre, MSEK. Största anledningen till detta är minskade intäkter som till största del beror på sämre konkurrenskraft till följd av den starka kronan. Under 2014 väntas återhämtningen i Nordamerika och Europa bidra till ett positivt resultat, trots att marknaden i Kina kommer att minska. Eftersom SSAB är ett otroligt kapitaltungt bolag så är en hög soliditet högprioriterad. Under första halvan av 00-talet var soliditeten stabil på ca 60 % men efter enorma investeringar i USA under 2007 var soliditeten nere på 32 %. Sedan dess har man lyckats bygga upp den till ca 50 % där den nu ligger på en jämn nivå. Likviditeten i SSAB är stabil där kassalikviditeten ligger drygt 100 % och balanslikviditeten på drygt 250 %. Ett så stort bolag som SSAB skulle dock kunna ställa högre krav på sina underleverantörer när det gäller t.ex. kredittider, för att på så sätt frigöra en del kapital. Att frigöra mer kapital skulle även leda till en ökad kapital-omsättningshastighet. I dagsläget omsätter SSAB sitt kapital 0.66 ggr/år, det kan jämföras mot 2006 års siffra som låg på Det som har dragit ner siffran är de stora investeringarna i USA som fick SSAB:s balansomslutning att öka från drygt 20 miljarder SEK till drygt 60 miljarder.

4 Dock är detta något man bör se över i framtiden för att öka sina möjligheter till nya investeringar eller bli av med en del av de stora lån man just nu sitter på. Aktien SSAB är börsnoterat på LargeCap Stockholm och har en B-aktie som i skrivande stund värd kr och en A- aktie med värde av Med st B-aktier och st A-aktier ger detta SSAB ett börsvärde på MSEK. Som högst har B-aktien varit värd kr och som lägst kr. På grund av att resultatet varierar så kraftigt för SSAB så är det svårt att göra en bra analys utifrån P/E-talet. Det man däremot kan göra är att se en trend i företaget. Under 2010 låg det på 21, år 2011 på 11, 2012 på 13 och enligt senaste kvartalsrapporten ligger det på -17 och det visar på att börsen de senaste åren har tappat tron på aktien eftersom ett lägre P/E-tal indikerar en billig aktie. Och att investera i ett industriföretag som inte uppvisar vinst är sällan attraktivt. Efter uppköpet av Rautaruukki steg aktievärdet med 15 % under ett dygn och mycket tyder nu att företaget varit på botten och nu är på väg mot bättre tider.. Med ett betavärde på 1.61 gör att aktien anses ha ca 1.6 ggr så stor risk som index. Detta ger möjlighet till bra avkastning men medför samtidigt en större risk än en aktie med lägre betavärde. För ett så pass stort företag som SSAB är ett betavärde på 1.61 relativt högt eftersom de flesta större företag är väldigt stabila och inte speciellt beroende av index. Stålindustrins känslighet på marknaden bidrar till detta. SSAB:s B-aktie har en volatilitet på 37 %, alltså är standardavvikelsen på avkastningen ganska hög. Detta stärker ovanstående argument att det finns goda avkastningsmöjligheter, dock får man se upp eftersom en volatil akties framtid inte är lätt att förutspå. Avkastning År 2013 var direktavkastningen 3.40 % men utdelningen 2014 kommer att utebli helt, detta till följd av senaste årets negativa resultat vilket gör att företaget vill hålla hårdare i pengarna. Aktiens utveckling senaste decenniet

5 Rank Ägare Ägare och insideraktivitet SSAB har en soliditet på ca 50 %, resterande ägande är fördelat på följande sätt: Största ägare Andel (%) Värde (MSEK) 1 AB Industrivärden 24,13 58,11 2 Swedbank Robur AB 5,36 12,90 3 LKAB-Luossavaara-Kiirunavaara AB 5,13 12,34 4 Handelsbanken Asset Management 4,40 10,60 5 DNB Asset Management AB 3,41 8,21 6 Norges Bank Investment Management (NBIM) 2,88 6,92 7 T. Rowe Price Associates, Inc. 1,83 4,40 8 Danske Capital (Sweden) 1,53 3,67 9 Skandia Liv 1,46 3,52 Nordea Investment Management AB 10 (Sweden) 1,46 3,52 Största affärerna Bortsett från LKAB, som de senaste två åren har utökat sitt innehav kontinuerligt, har det inte förekommit någon insiderhandel att tala om. Den i styrelsen som har störst innehav är Sverker Martin- Löf som äger ca aktier i företaget. Framtidsstrategi SSAB har flera uppsatta mål, både strategiska och finansiella. De främsta strategiska målen består av att säkerställa en stark position i Europa, Nordamerika och Asien. Att även öka den totala leveransen av nischprodukter från 38 % till 50 % är högt prioriterat. Eftersom koncernens verksamhet är konjukturberoende är detta i beaktade vid målen. På den finansiella sidan är därför ett av målen att räntabiliteten på sysselsatt kapital över en konjunkturcykel ska överstiga 15 %. Att även soliditen skall ligga på ca 50 % samt nettoskuldsättningsgraden på 30 % är något SSAB strävar efter. Prognos De senaste åren har bolaget haft ett negativt rörelseresultat, vilket givetvis är en stor påfrästning för bolaget. Senaste rapporten visade ett rörelseresultat på Tkr. Är detta något som kommer hålla i sig de närmasta åren? Grafen nedan visar inte någon positiv trend för SSAB Förändring av rörelseresultat Rekommendation Med tanke på sjunkande resultat och röda siffror från senaste rapporten anser vi inte aktien intressant i dagsläget. Däremot har de en spännande framtid framför sig genom hopslagningen med Rautaruukki och en återhämtande världsekonomi. Rekommendation: Neutral EBIT (TKr) EBIT (TKr)

6 Bilaga 1 SSAB:s B-aktie Reuters europastålindex av Analysgruppen och Börsgruppen tar inget ansvar för transaktioner gjorda utifrån informationen

Årsstämma 2014. Martin Lindqvist verkställande direktör och koncernchef. Stockholm 9 april 2014

Årsstämma 2014. Martin Lindqvist verkställande direktör och koncernchef. Stockholm 9 april 2014 Årsstämma 2014 Martin Lindqvist verkställande direktör och koncernchef Stockholm 9 april 2014 2013 i korthet 2013 var ett fortsatt utmanande år för stålindustrin och för SSAB. Året kännetecknades av svag

Läs mer

Årsstämma 2012 Martin Lindqvist, verkställande direktör & koncernchef

Årsstämma 2012 Martin Lindqvist, verkställande direktör & koncernchef Martin Lindqvist, verkställande direktör & koncernchef "En starkare, lättare och mer hållbar värld" Tillsammans med våra kunder kommer vi gå längre än någon annan för att förverkliga det fulla värdet av

Läs mer

Olof Faxander, VD & Koncernchef

Olof Faxander, VD & Koncernchef Årsstämma 2010 Olof Faxander, VD & Koncernchef 2009 Ett turbulent stålår Efter en exceptionellt svag marknad under första halvåret, skedde en viss återhämtning under slutet av året Under en stor del av

Läs mer

1 december 2008 VD, SSAB Tunnplåt

1 december 2008 VD, SSAB Tunnplåt Aktiespararna Borlänge Martin Lindqvist 1 december 2008 VD, SSAB Tunnplåt 0 SSAB i kort Ledande global leverantör av avancerade höghållfasta stål Nordens största aktör inom tunnplåt Välinvesterade verksamheter

Läs mer

Restvärmesamarbete, kort historik. Tomas Hirsch SSAB

Restvärmesamarbete, kort historik. Tomas Hirsch SSAB Restvärmesamarbete, kort historik Tomas Hirsch SSAB SSAB i korthet Ett stålföretag med global räckvidd, baserat i Norden och USA Ledande producent för avancerade höghållfasta stål (AHSS) och seghärdade

Läs mer

Produkter, segment samt geografisk spridning

Produkter, segment samt geografisk spridning Axis är världsledande på den snabbväxande marknaden för nätverkskameror och står just inför en expansion i Asien. Samtidigt satsar man på att bredda sitt sortiment för att enklare tillgodose sina kunders

Läs mer

Analytiker: Emil Wasteson Michael Wang

Analytiker: Emil Wasteson Michael Wang De senaste åren har det svenska Fenix Outdoor som tillverkar och distribuerar friluftskläder och produkter fått mycket uppmärksamhet då det växt stadigt som även visas av att aktiekursen har skjutit i

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

Nettoomsättning per affärsområde 2013

Nettoomsättning per affärsområde 2013 bolaget med en gedigen historia i byggindustrin. Kan detta bolag vända och ta igen de senaste fem årens kursbesvikelse eller har bröderna Paulssons bolag gjort sitt? Bakgrund och verksamhet grundades 1959

Läs mer

SKF rapporterar ett starkt kassaflöde efter investeringar före finansiering för årets första sex månader. Kassaflödet uppgick till 845 Mkr (-697).

SKF rapporterar ett starkt kassaflöde efter investeringar före finansiering för årets första sex månader. Kassaflödet uppgick till 845 Mkr (-697). Press release SKF - Halvårsrapport 1999 Förbättringen fortsätter för SKF SKFs resultatförbättring fortsätter. Rörelsemarginalen för första halvåret 1999 uppgick till 5.3%. Under andra kvartalet var den

Läs mer

Koncernens fakturering uppgick i kvartalet till 1 005 MSEK, vilket var en ökning med 12 procent. Valutaeffekter svarade för hela ökningen.

Koncernens fakturering uppgick i kvartalet till 1 005 MSEK, vilket var en ökning med 12 procent. Valutaeffekter svarade för hela ökningen. 1 SECO TOOLS AB Delårsrapport januari - september år Kvartalets resultat före skatt var oförändrat jämfört med föregående år. Försäljningen för kvartalet steg totalt med 12 procent. En fortsatt konjunkturförsvagning

Läs mer

Delårsrapport januari - juni 2004

Delårsrapport januari - juni 2004 Delårsrapport januari - juni Nettoomsättning 669 (721) MSEK Resultat efter finansnetto 16,4 (50,7) MSEK Resultat efter skatt 11,4 (36,3) MSEK Resultat per aktie 0,92 (2,93) kronor Orderingång 709 (766)

Läs mer

Bokslutskommuniké. Substansvärdet ökade med 4,0 % till 219,41 kr per aktie (föregående år 210,87). Inklusive lämnad utdelning blev ökningen 6,9 %

Bokslutskommuniké. Substansvärdet ökade med 4,0 % till 219,41 kr per aktie (föregående år 210,87). Inklusive lämnad utdelning blev ökningen 6,9 % Bokslutskommuniké Substansvärdet ökade med 4,0 % till 219,41 kr per aktie (föregående år 210,87). Inklusive lämnad utdelning blev ökningen 6,9 % Styrelsen föreslår en utdelning om 10,00 kr per aktie varav

Läs mer

SECO TOOLS AB. Bokslutskommuniké 2000

SECO TOOLS AB. Bokslutskommuniké 2000 1 SECO TOOLS AB Bokslutskommuniké 2000 Årets rörelseresultat är det bästa i Secos historia, 778 MSEK (572). Efterfrågetrenden i Europa fortsatt positiv, men successiv avmattning i USA. Satsningar i Asien

Läs mer

Året som gått och senaste kvartal. Produkter, segment samt geografisk spridning. Analytiker: Olle Hynén Ulfsjöö Ali Bou-Zeid

Året som gått och senaste kvartal. Produkter, segment samt geografisk spridning. Analytiker: Olle Hynén Ulfsjöö Ali Bou-Zeid Oriflame är ett kosmetikaföretag noterat på svenska Large Cap. Bolaget har haft motgångar de senaste åren med bland annat minskad försäljningstillväxt. Trots detta får vi ett uppmanande av Tomas Meerits

Läs mer

Presentation 9 februari. Bokslutskommuniké Januari - December 2011

Presentation 9 februari. Bokslutskommuniké Januari - December 2011 Presentation 9 februari Bokslutskommuniké Januari - December 2011 Detta är New Wave Group New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profil och

Läs mer

Volvos A- respektive B-aktie handlas idag på Nasdaq OMX Stockholms Large Cap-lista.

Volvos A- respektive B-aktie handlas idag på Nasdaq OMX Stockholms Large Cap-lista. Historiskt dåliga marginaler och en sviktande konjunktur; Volvo har inte övertygat den senaste tiden. Är Volvo-aktien efter den senaste tidens nedgång ett fynd eller speglar kursen bolagets sanna värde

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

Bokslutskommuniké 1998

Bokslutskommuniké 1998 1 Bokslutskommuniké 1998 Resultatet efter finansnetto minskade 25% till 1424 (1906). Svag orderingång och fortsatt press på priserna medförde att resultatet under sista kvartalet var drygt 400 sämre än

Läs mer

Mot branschledande lönsamhet. Martin Lindqvist, VD och koncernchef

Mot branschledande lönsamhet. Martin Lindqvist, VD och koncernchef Mot branschledande lönsamhet Martin Lindqvist, VD och koncernchef Säkerheten kommer alltid först nollvision för olyckor SSAB har som mål att vara ett av de mest säkra stålbolagen globalt Fortfarande har

Läs mer

Industrikonjunkturen var fortsatt dämpad i Europa och USA under perioden.

Industrikonjunkturen var fortsatt dämpad i Europa och USA under perioden. 1 SECO TOOLS AB Delårsrapport januari - september år Faktureringen i kvartalet minskade med 6 procent jämfört med föregående år och rörelsemarginalen uppgick till 14,0 procent (16,4). Förbättrat operativt

Läs mer

Omsättning 2013 (Mkr)

Omsättning 2013 (Mkr) Axfood är idag en av de största aktörerna inom dagligvaruhandeln i norden. Aktien har gett en stabil direktavkastning, samtidigt har värdet ökat med ungefär 15 % per år de senaste 14 åren. De senaste dagarna

Läs mer

Presentation av Addtech. September 2012

Presentation av Addtech. September 2012 Presentation av Addtech September 2012 1 Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter

Läs mer

NEW NORDIC HEALTHBRANDS AB (PUBL) TREMÅNADERSRAPPORT JANUARI - MARS 2018

NEW NORDIC HEALTHBRANDS AB (PUBL) TREMÅNADERSRAPPORT JANUARI - MARS 2018 NEW NORDIC HEALTHBRANDS AB (PUBL) TREMÅNADERSRAPPORT JANUARI - MARS 28 Q 28 Q 27 HELÅR 27 Nettoomsättning, ksek 88 46 8 98 344 739 Ändring i lokala valutor, procent 6, 2,3 Bruttoresultat, ksek 6 595 54

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

BERGMAN & BEVING-KONCERNEN

BERGMAN & BEVING-KONCERNEN BERGMAN & BEVING-KONCERNEN Delårsrapport 1 april 3 september (6 månader)! Rörelseresultatet, exklusive jämförelsestörande poster, ökade med 25% till 69 (55).! Nettoomsättningen ökade med 4% till 1 89 (1

Läs mer

Analytiker: Philip Leidefeldt Emil Wasteson Namn 2

Analytiker: Philip Leidefeldt Emil Wasteson Namn 2 Scandinavian Airline Systems har under flera decennier varit en av Sveriges stoltheter i den globala företagskulturen där man erbjuder flygresor till hela världen. De senaste åren har dock SAS kantats

Läs mer

Investeringsaktiebolaget Cobond AB. Kvartalsrapport juni 2014

Investeringsaktiebolaget Cobond AB. Kvartalsrapport juni 2014 Investeringsaktiebolaget Cobond AB Kvartalsrapport juni 2014 INNEHÅLL Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Aktiekurs och utdelningar 4 Allmänt om bolaget 5 Marknadskommentar 6 2 KVARTALSRAPPORT JUNI 2014 HUVUDPUNKTER

Läs mer

Fallande stålpriser medförde försämrat resultat

Fallande stålpriser medförde försämrat resultat 1 Fallande stålpriser medförde försämrat resultat SSAB redovisade idag sitt bokslut för första kvartalet. Resultatet sjönk med 569 Mkr till 108 (677) Mkr. - Stålpriserna har fortsatt att falla under första

Läs mer

Bokslutskommuniké 2001 och delårsrapport för fjärde kvartalet

Bokslutskommuniké 2001 och delårsrapport för fjärde kvartalet 1 SECO TOOLS AB Bokslutskommuniké och delårsrapport för fjärde kvartalet Rörelseresultatet för, 787 MSEK, var bättre än. Kvartalets försäljning steg totalt med 4 procent, men resultatet försvagades. Förvärv

Läs mer

Välkommen till. bolagsstämman

Välkommen till. bolagsstämman Välkommen till bolagsstämman 2003 i sammandrag Industrirörelsen MÅL Rörelsemarginal 8% Lönsamhet 20% UTFALL Rörelsemarginal 9,5% Lönsamhet 21% Aktieportföljen Bättre än AFGX Geveko +28,1% AFGX +29,7% Geveko-aktien

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

Q1 Delårsrapport januari mars 2013

Q1 Delårsrapport januari mars 2013 Q1 Delårsrapport januari mars 2013 Koncernen januari-mars Nettoomsättning 102,0 Mkr (106,6) Resultat före skatt 9,1 Mkr (8,8) Resultat efter skatt 7,1 Mkr (6,6) Resultat per aktie 0,34 kr (0,31) Nettoomsättning

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

Kv 3. VBG AB Delå rsrapport januari september 2004. Koncernens omsättning ökade med 13% till 446,2 MSEK (395,3).

Kv 3. VBG AB Delå rsrapport januari september 2004. Koncernens omsättning ökade med 13% till 446,2 MSEK (395,3). Koncernens omsättning ökade med 13% till 446,2 MSEK (395,3). Koncernens rörelseresultat före omstruktureringskostnader ökade med 28% till 41,6 MSEK (32,4). Koncernens resultat före skatt ökade med 13%

Läs mer

Unlimited Travel Group har tillträtt 100 % av aktierna i JB Travel AB den 1 juli 2007.

Unlimited Travel Group har tillträtt 100 % av aktierna i JB Travel AB den 1 juli 2007. BOKSLUTSKOMMUNIKÉ JULI JUNI 2006/2007 VERKSAMHETSÅRET 2006/2007 UNLIMITED TRAVEL GROUP UTG AB (publ) 1 JULI 30 JUNI 2006-2007 Nettoomsättningen uppgick till 133* (103,8) MSEK, en ökning med 28,4 % EBITA

Läs mer

Presentation av Addtech. Juli 2012

Presentation av Addtech. Juli 2012 Presentation av Addtech Juli 2012 1 Kort om Addtech Ett teknikhandelsföretag Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till

Läs mer

Hyresfastigheter Holding III AB

Hyresfastigheter Holding III AB O B L I G O I N V E S T M E N T M A N A G E M E N T Hyresfastigheter Holding III AB Kvartalsrapport mars 2015 Innehåll Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Beräknat värde per aktie och utdelningar 4 Kursutveckling

Läs mer

Analytiker: Hedi Kurda Roy Ahl

Analytiker: Hedi Kurda Roy Ahl 2012-11-18 BE Group AB är noterat på NASDAQ OMX Stockholm inom segmentet Mid Cap. Företaget är ett handels- och serviceföretag inom stål- och metallbranschen, de tillverkar produkter i stål, rostfritt

Läs mer

* Koncernens rörelseresultat för första kvartalet uppgick till 476 Mkr, jämfört med 678 Mkr för samma period 1998.

* Koncernens rörelseresultat för första kvartalet uppgick till 476 Mkr, jämfört med 678 Mkr för samma period 1998. Press release SKF - kvartalsrapport 1999 SKF går med vinst igen Efter den stora förlusten för 1998 redovisade SKF åter en vinst under första kvartalet i år. Rörelsemarginalen uppgick till 5.1%. Försäljningen

Läs mer

DELÅRSRAPPORT KVARTAL 1 2015

DELÅRSRAPPORT KVARTAL 1 2015 Oboya Horticulture Industries AB DELÅRSRAPPORT KVARTAL 1 2015 Oboya Horticulture har som långsiktigt mål att vara ett världsledande tillverknings- och säljbolag av förbruknings och logistikprodukter till

Läs mer

Bokslutsrapport för Betting Promotion

Bokslutsrapport för Betting Promotion Bokslutsrapport för Betting Promotion Betting Promotions löpande verksamheten inom spelbranschen redovisar ett rörelseresultat, proforma för hela 2005, på 22 MSEK (21). Den totala spelomsättningen uppgick

Läs mer

Delårsrapport 1 januari - 30 september 1998

Delårsrapport 1 januari - 30 september 1998 Delårsrapport 1 januari - 30 september 1998 Börsportföljens värde ökade med två procent per den 30 oktober medan generalindex var oförändrat. Substansvärdet per aktie och KVB 1 den 30 oktober uppgick till

Läs mer

Ökad omsättning och fortsatt förbättrat resultat

Ökad omsättning och fortsatt förbättrat resultat Ökad omsättning och fortsatt förbättrat resultat Marknad och försäljning Under året steg New Waves omsättning med 43 % till 352 (246) Mkr. Affärsområde Profils omsättning ökade med 43 % till 207 (102)

Läs mer

Pressmeddelande från ASSA ABLOY AB (publ)

Pressmeddelande från ASSA ABLOY AB (publ) Pressmeddelande från ASSA ABLOY AB (publ) 5 maj 1999, Nr 5 DELÅRSRAPPORT JANUARI-MARS 1999 Omsättningen ökade med 10% till 2 310 MSEK (2 095) Resultatet före skatt ökade med 21% till 198 MSEK (163) Den

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2007

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2007 Delårsrapport 1 januari 31 mars 2007 Svensk Internetrekrytering AB (publ) Jan - Mars 2007 (jämfört med första kvartalet 2006) Nettoomsättningen ökade med 90% till 27,0 MSEK (14,2) Rörelseresultatet ökade

Läs mer

Dentala ädelmetallegeringar

Dentala ädelmetallegeringar VD brev november - Lägesrapport i AU Holding. Kära aktieägare, De senaste dagarna har jag fått flera mail från aktieägare med frågor rörande kvartalsredogörelsen för perioden 01.01.2009 30.09.2009. Då

Läs mer

Delårsrapport januari juni 2012 för Zinzino Group (publ.)

Delårsrapport januari juni 2012 för Zinzino Group (publ.) Delårsrapport januari juni 2012 för Zinzino Group (publ.) Organisations nr. 556733-1045 Zinzino AB (publ.) är ett av de ledande direktförsäljningsbolagen, representerat i Sverige, Norge, Danmark, Finland,

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 30 juni 2006 Svensk Internetrekrytering AB (publ)

Delårsrapport 1 januari 30 juni 2006 Svensk Internetrekrytering AB (publ) Delårsrapport 1 januari 30 juni 2006 Svensk Internetrekrytering AB (publ) Januari juni 2006 jämfört med samma period 2005 Stark kundtillväxt och förstärkt position på den svenska marknaden. Den norska

Läs mer

Rapport för första kvartalet 2001

Rapport för första kvartalet 2001 1 Rapport för första kvartalet 21 Resultatet efter finansnetto var ungefär oförändrat och uppgick till 465 (478). Förädlingskostnaderna minskade jämfört med föregående kvartal men kostnaden för malm och

Läs mer

Delårsrapport januari juni 2005

Delårsrapport januari juni 2005 Delårsrapport januari juni 2005 April-juni 2005 Nettoomsättningen ökade med 43 % till 10,6 (7,4) mkr Resultatet efter skatt uppgick till 0,5 (-0,8) mkr Resultatet per aktie uppgick till 0,17 (-0,25) kr

Läs mer

Analytiker Simon Johansson Gustav Nordkvist

Analytiker Simon Johansson Gustav Nordkvist Concentric Rekommendation: Behåll Riktkurs DCF: 115 Den goda vinsttillväxten - Bolaget har sedan sin notering genererat en god vinsttillväxt trots en mer eller mindre oförändrad omsättning. Detta tyder

Läs mer

Delårsrapport januari juni 2011 för Zinzino Group (publ.)

Delårsrapport januari juni 2011 för Zinzino Group (publ.) Delårsrapport januari juni 2011 för Zinzino Group (publ.) Organisations nr. 556718-1045 Zinzino AB (publ.) är ett av de ledande direktförsäljningsbolagen, representerat i Sverige, Norge, Danmark, Finland,

Läs mer

Kvartalsrapport januari mars 2016

Kvartalsrapport januari mars 2016 Stockholm 2016-05-10 Kvartalsrapport januari mars 2016 1 jan 31 mars 2016 Nettoomsättningen ökade till 5,9 (0,2) MSEK Rörelseresultatet uppgick till 1,1 (-0,1) MSEK Resultatet efter skatt uppgick för perioden

Läs mer

Nolato redovisar ett väsentligt förbättrat resultat jämfört med samma period förra året.

Nolato redovisar ett väsentligt förbättrat resultat jämfört med samma period förra året. N O L ATO D E L Å R S R A P P O R T N I O M Å N A D E R 1 J A N U A R I 3 S E P T E M B E R 2 2, S I D 1 AV 7 NOLATO AB (PUBL) DELÅRSRAPPORT NIO MÅNADER JANUARI SEPTEMBER Nolato redovisar ett väsentligt

Läs mer

Delårsrapport 2010-01-01 2010-03-31

Delårsrapport 2010-01-01 2010-03-31 Delårsrapport 2010-01-01 2010-03-31 Delårsrapport Kvartal 1 2010 Sammanfattning Minskad omsättning på grund av mindre B2B intäkter och valutaeffekter. Förbättrat rörelseresultat. Outsourcing av produktion

Läs mer

LAGERCRANTZ GROUP AB (publ)

LAGERCRANTZ GROUP AB (publ) LAGERCRANTZ GROUP AB (publ) Delårsrapport 1 april 30 september 2003 (6 månader) Nettoomsättningen ökade till 757 MSEK (710). Resultatet efter finansnetto förbättrades till 12 MSEK (1). Resultatet efter

Läs mer

Bokslutskommuniké

Bokslutskommuniké 1(5) Bokslutskommuniké 2003-12-31 Nettoomsättningen uppgick till 41,0 (55,8) mkr Resultat efter skatt uppgick till -8,2 (-5,5) mkr Resultat per aktie uppgick till -2,60 (-1,74) kr Likvida medel inkl. kortfristiga

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 30 september 2006 Svensk Internetrekrytering AB (publ)

Delårsrapport 1 januari 30 september 2006 Svensk Internetrekrytering AB (publ) 1 Delårsrapport 1 januari 30 september 2006 Svensk Internetrekrytering AB (publ) Juli - september 2006 jämfört med samma period föregående år Nettoomsättningen ökade med 142% till 14,9 MSEK (6,1). Rörelseresultatet

Läs mer

Fortsatt tillväxt och starkt förbättrad rörelsemarginal

Fortsatt tillväxt och starkt förbättrad rörelsemarginal Delårsrapport 1 januari 31 mars 2010 Fortsatt tillväxt och starkt förbättrad rörelsemarginal JANUARI MARS (Jämfört med samma period föregående år) Nettoomsättningen ökade till 9,9 MSEK (9,3) Rörelseresultatet

Läs mer

Lagercrantz Group. Delårsrapport 1 april 30 juni 2005 (3 mån)

Lagercrantz Group. Delårsrapport 1 april 30 juni 2005 (3 mån) Lagercrantz Group Delårsrapport 1 april 30 juni 2005 (3 mån) Nettoomsättningen för perioden 1 april 30 juni 2005 (3 mån) uppgick till 387 MSEK (387) Rörelseresultatet för första kvartalet ökade till 15

Läs mer

VD ERIK STRAND KOMMENTERAR POOLIAS TREDJE KVARTAL Pressinformation den 5 november

VD ERIK STRAND KOMMENTERAR POOLIAS TREDJE KVARTAL Pressinformation den 5 november VD ERIK STRAND KOMMENTERAR POOLIAS TREDJE KVARTAL Pressinformation den 5 november Poolia AB Poolia har halverat förlusttakten från föregående år. Det förbättrade rörelseresultatet visar att koncernens

Läs mer

Delårsrapport januari mars 2004

Delårsrapport januari mars 2004 Delårsrapport januari mars 2004 2004-04-29 januari - mars jan-dec april-mars Nyckeltal 2004 2003 2003 2003/04 Nettoomsättning, MSEK 2 813 2 346 9 273 9 740 Rörelseresultat före avskrivningar, MSEK (EBITDA)

Läs mer

KABE AB (publ.) DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2012

KABE AB (publ.) DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2012 KABE AB (publ.) DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2012 en minskade med 13 % till 1 064,5 Mkr (1 223,7). Resultat efter skatt minskade med 19 % till 70,8 Mkr (87,9). Resultat per aktie minskade med 19 % till

Läs mer

Globalt ledarskap och en stark organisation

Globalt ledarskap och en stark organisation Vår vision Tillsammans med våra kunder kommer vi att gå längre än någon annan för att förverkliga det fulla värdet av lättare, starkare och mer hållbara produkter av stål Globalt ledarskap och en stark

Läs mer

Presentation 12 november. Delårsrapport Juli September 2010

Presentation 12 november. Delårsrapport Juli September 2010 Presentation 12 november Delårsrapport Juli September 2010 Detta är New Wave Group New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profil och detaljhandeln.

Läs mer

Presentation 27 april. Delårsrapport Jan - mar 2011

Presentation 27 april. Delårsrapport Jan - mar 2011 Presentation 27 april Delårsrapport Jan - mar 2011 Detta är New Wave Group New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profil och detaljhandeln.

Läs mer

LINKÖPINGS UNIVERSITET INLÄMNINGAR SEMINARIUM 3 IEI/INDUSTRIELL EKONOMI VERSION 1.05

LINKÖPINGS UNIVERSITET INLÄMNINGAR SEMINARIUM 3 IEI/INDUSTRIELL EKONOMI VERSION 1.05 Seminarieuppgifter i räkenskapsanalys Syftet med seminariet är att ni ska få möjlighet att tillämpa era förvärvade kunskaper i räkenskapsanalys på ett mer verklighetsnära sätt och att ni ska komma igång

Läs mer

HALVÅRSRAPPORT

HALVÅRSRAPPORT HALVÅRSRAPPORT 2000-12-01--2001-05-31 H&M-koncernens omsättning uppgick till MSEK 21.391 (MSEK 17.242), en ökning med 24 procent. Med jämförbara valutakurser blev ökningen 17 procent. God försäljningsutveckling

Läs mer

Stark tillväxt och god rörelsemarginal under 2014. Perioden oktober-december. Perioden januari december

Stark tillväxt och god rörelsemarginal under 2014. Perioden oktober-december. Perioden januari december Stark tillväxt och god rörelsemarginal under 2014 Perioden oktober-december Omsättningen uppgick till 79,0 MSEK (70,3), vilket motsvarar en tillväxt med 12,4 % Rörelseresultatet uppgick till 7,5 MSEK (8,2)

Läs mer

Delårsrapport. Juli september. J.Harvest & Frost

Delårsrapport. Juli september. J.Harvest & Frost Delårsrapport Juli september 2016 J.Harvest & Frost Detta är New Wave Group New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profilbranchen samt sport-

Läs mer

Delårsrapport januari - mars 2015

Delårsrapport januari - mars 2015 Första kvartalet - 2015 Delårsrapport januari - mars 2015 Orderingång 976,1 (983,3) Mkr, en minskning med 6 % justerat för valutaeffekter och förvärvade enheter Nettoomsättning 905,5 (885,5) Mkr, en minskning

Läs mer

Delårsrapport. Januari - mars. J.Harvest & Frost

Delårsrapport. Januari - mars. J.Harvest & Frost Delårsrapport Januari - mars 2016 J.Harvest & Frost Detta är New Wave Group New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profilbranchen samt sport-

Läs mer

Fortsatt god tillväxt och förbättrad lönsamhet

Fortsatt god tillväxt och förbättrad lönsamhet Fortsatt god tillväxt och förbättrad lönsamhet Pressinformation den 16 augusti 2006 Pooliakoncernen visar även för årets andra kvartal ökad tillväxt och förbättrad lönsamhet jämfört med motsvarande period

Läs mer

Delårsrapport kvartal

Delårsrapport kvartal Delårsrapport kvartal 1 2009 Första kvartalet 2009 1) Nettoomsättningen uppgick till 6,6 (26,2) MSEK Rörelseresultatet uppgick till -2,2 (-3,3) MSEK Resultatet efter skatt blev -2,4 (-4,2) MSEK Resultatet

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2010

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2010 Fjärde kvartalet - BOKSLUTSKOMMUNIKÉ Nettoomsättning 2 506 (2 436) Mkr, justerat för förvärvad verksamhet samt valutaeffekter har omsättningen ökat med 3 % Rörelseresultat 152,9 (104,2) Mkr Rörelseresultat

Läs mer

Rapport för första kvartalet 2011

Rapport för första kvartalet 2011 Rapport för första kvartalet 2011 SSAB AB(publ), Box 70, 101 21 Stockholm. www.ssab.com. Org.nr. 556016-3429 1 Kvartalet Rapport för första kvartalet 2011 Försäljningen ökade med 25 % och uppgick till

Läs mer

Delårsrapport. Januari - mars. J.Harvest & Frost

Delårsrapport. Januari - mars. J.Harvest & Frost Delårsrapport Januari - mars 2015 J.Harvest & Frost Detta är New Wave Group New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profil och detaljhandeln.

Läs mer

Delårsrapport. januari september 2004

Delårsrapport. januari september 2004 Delårsrapport januari september 2004 Delårsrapport januari september 2004 för koncernen Omsättningen ökade med 8% till 288,3 Mkr (265,9) Resultatet efter finansiella poster ökade med 30% till 52,2 Mkr

Läs mer

Boliden. Delårsrapport januari-september Gruvor Smältverk Zink Koppar Boliden AB 1

Boliden. Delårsrapport januari-september Gruvor Smältverk Zink Koppar Boliden AB 1 Boliden AB 1 Boliden Delårsrapport januari-september 2004 Gruvor Smältverk Zink Koppar Boliden AB 2 Stark återhämtning i världsekonomin Tillväxt kvartal 3, 2004 Globalt - Cu-konsumtion 7 % - Cu-produktion

Läs mer

Välkommen till Årsstämman Klicka här för att ändra format på underrubrik i bakgrunden

Välkommen till Årsstämman Klicka här för att ändra format på underrubrik i bakgrunden Välkommen till Årsstämman 2009 Klicka här för att ändra format på underrubrik i bakgrunden 2 Indutrades tillväxt 0 1000 2000 3000 4000 5000 6000 7000 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989 1990 1991 1992

Läs mer

HALVÅRSRAPPORT

HALVÅRSRAPPORT HALVÅRSRAPPORT 2002-12-01--2003-05-31 H&M-koncernens omsättning uppgick till MSEK 27.025 (24.706), en ökning med 9 procent. Med jämförbara valutakurser blev ökningen 12 procent. Resultatet efter finansiella

Läs mer

Stabiliserad marknad goda volymer

Stabiliserad marknad goda volymer Pressrelease den 23 oktober 2002 från Gorthon Lines AB Kvartalsrapport juli september 2002 Stabiliserad marknad goda volymer Resultat före skatt januari-september 39,5 MSEK (7,1) Resultat före skatt för

Läs mer

Poolia ökar lönsamheten och visar god tillväxt i samtliga länder

Poolia ökar lönsamheten och visar god tillväxt i samtliga länder Pressinformation den 5 maj 2006 Poolia ökar lönsamheten och visar god tillväxt i samtliga länder Pooliakoncernens omsättning för första kvartalet uppgick till 295,2 Mkr, vilket innebär en tillväxt på 31%

Läs mer

Resultatet för första kvartalet är i stort i paritet med fjärde kvartalet 2011 (exkl. reavinst på fastighetsförsäljningen i Finland).

Resultatet för första kvartalet är i stort i paritet med fjärde kvartalet 2011 (exkl. reavinst på fastighetsförsäljningen i Finland). Q1 Delårsrapport januari mars 2012 Koncernen januari-mars Nettoomsättning 106,6 Mkr (123,0) Resultat före skatt 8,8 Mkr (21,0) Resultat efter skatt 6,6 Mkr (15,5) Resultat per aktie 0,31kr (0,73) Nettoomsättning

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ - VERKSAMHETSÅRET 1997. Sammanfattning

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ - VERKSAMHETSÅRET 1997. Sammanfattning 1 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ - VERKSAMHETSÅRET 1997 Sammanfattning Enligt preliminär statistik för 1997 ökade råstålsproduktionen i världen med 6 % jämfört med föregående år. LKABs leveranser av förädlade järnmalmsprodukter

Läs mer

New Nordic Healthbrands AB (publ) Bokslutskommuniké 2013

New Nordic Healthbrands AB (publ) Bokslutskommuniké 2013 New Nordic Healthbrands AB (publ) Bokslutskommuniké 2013 Q4 Q4 2013 2012 2013 2012 Nettoomsättning, ksek 227 983 203 787 59 691 46 651 Bruttoresultat, ksek 148 789 126 457 37 041 28 308 Bruttomarginal,

Läs mer

Finansiell situation 2007-2011. Analytiker: Daniel Berglund Jonas Olsson

Finansiell situation 2007-2011. Analytiker: Daniel Berglund Jonas Olsson 2012-11-12. Den globala industrijätten Atlas Copco har varit på stark uppgång sedan krisen 2009 och aktiekursen har klättrat hela 60 % på tre år. Den finansiella situationen ser mycket god ut men en köprekommendation

Läs mer

Halvårsrapport 1 januari 30 juni 2010

Halvårsrapport 1 januari 30 juni 2010 Halvårsrapport 1 januari 30 juni 2010 Fortsatt god tillväxt JANUARI JUNI (Jämfört med samma period föregående år) Nettoomsättningen ökade till 19,5 (16,5) MSEK. Rörelseresultatet (EBITDA) uppgick till

Läs mer

Styrelsen meddelade att den kommer att föreslå årsstämman 2018 att utdelning till aktieägarna betalas med 1,40 kr (1,20 kr) per aktie.

Styrelsen meddelade att den kommer att föreslå årsstämman 2018 att utdelning till aktieägarna betalas med 1,40 kr (1,20 kr) per aktie. FIREFLY AB (publ) DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2018 STABIL INLEDNING PÅ ÅRET Finansiell utveckling januari mars 2018 Orderingången minskade med 2 % till 56,3 mkr (57,2 mkr) Orderstocken ökade med 3 % under

Läs mer

DELÅRSRAPPORT januari - juni

DELÅRSRAPPORT januari - juni 2018 DELÅRSRAPPORT januari - juni DETTA ÄR NEW WAVE GROUP New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profilbranschen samt sport-, gåvo- och inredningssektorn.

Läs mer

Human Care Delårsrapport

Human Care Delårsrapport Human Care Delårsrapport januari-juni 2003 Resultatet efter finansiella poster uppgick till 8,0 Mkr (7,4). Omsättningen ökade med 100 procent till 94,4 Mkr (47,3). Notering på Stockholmsbörsens O-lista

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

KABE HUSVAGNAR AB (publ)

KABE HUSVAGNAR AB (publ) KABE HUSVAGNAR AB (publ) DELÅRSRAPPORT 1 januari 31 mars 2001 Koncernens omsättning blev 110.2 Mkr (få 113.5). För jämförbara enheter ökade omsättningen med 5,4%. Koncernens resultat efter finansiella

Läs mer

Delårsrapport januari - juni 2006. VD Claes-Göran Sylvén

Delårsrapport januari - juni 2006. VD Claes-Göran Sylvén Delårsrapport januari - juni 2006 VD Claes-Göran Sylvén Vision Hakon Invest ska med ägandet i ICA AB som bas vara ett av Nordens ledande bolag som investerar inom handelsområdet Vi ska vara den naturliga

Läs mer

Kvartalsrapport 1 januari 31 mars 2015

Kvartalsrapport 1 januari 31 mars 2015 Kvartalsrapport 1 januari 31 mars 2015 Nettoomsättningen uppgick till 1,7MSEK (1,4) Rörelseresultatet blev - 1,8 MSEK (- 1,7) Rörelsemarginalen blev - 106% (123,5%) Periodens resultat efter skatt uppgick

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

Niomånadersrapport 1 MAJ 31 JANUARI 2000/01

Niomånadersrapport 1 MAJ 31 JANUARI 2000/01 9 Niomånadersrapport 1 MAJ 31 JANUARI 2 ELEKTA AB (PUBL) NIOMÅNADERSRAPPORT 1 MAJ 31 JANUARI 2 Niomånadersrapport 1 maj 31 januari 2 Orderingången ökade med 46 procent till 1 566 (1 76) Mkr. Nettoomsättningen

Läs mer