Sammanfattning Bilden av Skövde. Nulägesanalys i projekt Varumärket Skövde Februari 2011

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanfattning Bilden av Skövde. Nulägesanalys i projekt Varumärket Skövde Februari 2011"

Transkript

1 Sammanfattning Bilden av Skövde Nulägesanalys i projekt Varumärket Skövde Februari 2011

2 1.INLEDNING 1.1 Bakgrund och syfte Undersökningen är en del av arbetet med att skapa en varumärkesplattform för Skövde och ta fram bilden av Skövde utifrån personer lokalt och privatpersoner nationellt. Syftet med undersökningen är att ta fram en bild som kommer att användas som underlag för det fortsatta arbetet med varumärket Skövde. 1.2 Genomförande Undersökningen har genomförts genom en webbenkät som har skickats ut till respondenterna och funnits tillgänglig på Två olika enkäter har framtagits för var och en av undersökningens målgrupper; personer lokalt och privatpersoner nationellt. Enkäterna gick ut till respondenterna 13 december 2010 och dessa fick fram till 2 januari 2011 på sig att svara.

3 1.3 Respondenterna Totalt var det 929 personer som svarade på enkäten, varav 622 privatpersoner svarade på den nationella enkäten och 307 personer svarade på den lokala enkäten. Den nationella enkäten är uppdelad i två grupper en för privatpersoner som bor i Stockholm/Göteborg och en för Övriga landet. 206 personer har svarat på enkäten som kommer ifrån Stockholm/Göteborg och 416 personer som kommer ifrån Övriga landet, där Skövderegionen ej ingår. I inledningen av enkäten fick privatpersoner nationellt besvara frågan vilken relation de har till Skövde. Enligt respondenternas svar för den nationella enkäten är det 49,8 procent som aldrig besökt Skövde, 43,2 procent som någon gång besökt Skövde, 4,7 procent som säger sig är välbekant med Skövde och 2,3 procent som uppger att de någon gång har bott i Skövde.

4 2. RESULTAT Följande kommer resultatet från enkäterna för personer lokalt och privatpersoner nationellt att presenteras. Figur Ordmoln : Storleken på orden står i proportion till hur många gånger just det ordet nämnts.

5 Spontana associationer lokalt: Respondenterna ombads att spontant beskriva vad de förknippar med Skövde.

6 Spontana associationer nationellt: Respondenterna ombads att spontant beskriva vad de förknippar med Skövde.

7 Lokalt är vi mest stolta över: Personer lokalt ställdes frågan vad de är mest stolt över i Skövde.

8 Beskriva Skövde för en vän: Personer lokalt ombads att berätta hur de skulle beskriva Skövde för en vän som inte vet något om Skövde.

9 Geografisk placering Privatpersoner nationellt ombads att med egna ord beskriva var Skövde ligger geografiskt.

10 Positiva associationer lokalt Respondenterna ombads att med egna ord beskriva vilka tre mest positiva associationer de får när de tänker på Skövde. 1 Shopping/Butiker 11% 2 Billingen 10% 3 Kommunikationer 9% 4 Kultur/Evenemang/Fritidsaktiviteter 8% 5 Växande stad/framåtanda/utveckling 8% 6 Naturområden/Vackra omgivningar 7% 7 Närhet till allt (grönområden/inpendling/aktiviteter/utbud) 6% 8 Idrott/Handboll 6% 9 Högskola/Utbildning 5% 10 Trevligt/Välordnat/Mysigt 4%

11 Positiva associationer nationellt Respondenterna ombads att med egna ord beskriva vilka tre mest positiva associationer de får när de tänker på Skövde. 1 Idrott/Handboll * 10% 2 Regemente/Militärstad 10% 3 Skövdes storlek 8% 4 Dialekten 8% 5 Högskola/Utbildning 7% 6 Naturen 7% 7 Trevligt/Gemytligt/Mysigt 6% 8 Kultur/Evenemang/Fritidsaktiviteter 5% 9 Kommunikationer 5% 10 Billingen/Billingehus 3%

12 Respondenterna fick ta ställning till vilka ord som bäst stämmer in på Skövde, där tio olika ordpar ställdes mot varandra. Respondenterna fick ta ställning till fem olika svarsalternativ från 1 till 5. Om respondenterna tyckte ordet till vänster stämde bäst in på Skövde valde de att markera rutan längst till vänster. Om respondenterna tyckte ordet till höger stämde bäst in på Skövde valde de att markera ordet längst till höger. Om respondenterna tyckte att ett av orden stämde in lite bättre än det andra så markerade respondenterna motsvarande ruta mellan ytteralternativen och mitten. Om respondenterna tyckte att båda orden stämde in lika bra valde respondenterna alternativet i mitten.

13 Respondenterna fick ta ställning till vilka ord som bäst stämmer in på Skövde, där tio olika ordpar ställdes mot varandra. Respondenterna fick ta ställning till fem olika svarsalternativ från 1 till 5. Om respondenterna tyckte ordet till vänster stämde bäst in på Skövde valde de att markera rutan längst till vänster. Om respondenterna tyckte ordet till höger stämde bäst in på Skövde valde de att markera ordet längst till höger. Om respondenterna tyckte att ett av orden stämde in lite bättre än det andra så markerade respondenterna motsvarande ruta mellan ytteralternativen och mitten. Om respondenterna tyckte att båda orden stämde in lika bra valde respondenterna alternativet i mitten.

14 2.7 Besöka/Flytta till Skövde Respondenterna fick ta ställning till om de skulle kunna tänka sig att besöka, flytta till Skövde respektive rekommendera flytt till Skövde. Personer lokalt fick ta ställning till om de skulle rekommendera andra att flytta till Skövde. Privatpersoner nationellt fick ta ställning till om de skulle kunna tänka sig att besöka respektive flytta till Skövde Lokalt Personer lokalt fick ta ställning till om de skulle rekommendera andra att flytta till Skövde och därefter ange den främsta anledningen till sin rekommendation.

15 Rekommendera

16 De respondenter som svarade ja motiverade sin rekommendation med att Skövde är en stad med närhet till ett rikt utbud av fritidsaktiviteter, kultur och naturområden. Skövdes närområden med vackra omgivningar och Billingen tas framförallt upp som en stor tillgång för staden. Respondenterna lyfter även fram att Skövde har en bra boendemiljö för alla åldrar, en stad att leva och bo i, ett lugnt och tryggt boende för barnfamiljer. Det är en trevlig stad som har en bra service för sina kommuninvånare och en framåt kommun. De respondenter som svarade nej motiverade sin rekommendation med att arbetsmarknaden kan vara osäker i Skövde, att det är dyrt att hitta attraktivt boende, att det är för lite kultur och att staden inte sticker ut.

17 2.7.2 Nationellt Privatpersoner nationellt fick ta ställning till om de skulle kunna tänka sig att besöka respektive flytta till Skövde Besöka Skövde Privatpersoner nationellt fick ta ställning till om de skulle kunna tänka sig att besöka Skövde och därefter ange den främsta anledningen till sitt val Flytta till Skövde Privatpersoner nationellt fick ta ställning till om de skulle kunna tänka sig att flytta till Skövde och därefter ange den främsta anledningen till sitt val.

18 Besöka / Flytta till Skövde

19 Respondenter som svarade ja motiverade sitt svar med att de skulle kunna tänka sig att besöka Skövde om det sker i arbetets vägnar, genomresa, besöka familj, släkt och vänner, delta i evenemang, kultur- och sportaktiviteter, samt uppleva Skövdes naturområden. En del av respondenterna uppger att de regelbundet eller ibland brukar besöka Skövde för att hälsa på familj, släkt, vänner eller för att de reser i närheten. De respondenter som inte brukar besöka Skövde uttalar att de kan tänka sig att besöka Skövde eftersom de tycker om att resa runt i Sverige. En del respondenter nämnde att de inte vet så mycket om Skövde, men att de är positivt inställd till staden och att de skulle kunna tänka sig att besöka Skövde för att de aldrig varit där. Respondenter som svarade nej motiverade med att de inte skulle kunna tänka sig att besöka Skövde eftersom de inte känner någon i Skövde eller för att de inte har någon anledning att besöka staden. De respondenter som svarade att vet ej om de skulle kunna tänka sig att besöka Skövde motiverade med att de inte har någon anledning att besöka staden, att de vet för lite om Skövde och vad som finns att göra där, samt att de inte har någon relation till staden.

20 Privatpersoner nationellt som svarade ja motiverade med att de skulle kunna tänka sig att flytta till Skövde om det finns arbetsmöjligheter inom deras bransch, att det är en lugn stad med vackra omgivningar, samt att de har vänner och bekanta som bor i Skövde. Privatpersoner nationellt som svarade nej motiverade med att de inte skulle kunna tänka sig att flytta till Skövde eftersom de trivs där de bor, att de vill bo i en större stad, att de inte har någon anledningen eller relation till Skövde vad gäller arbete eller familj, samt att arbetsutbudet är för litet. Privatpersoner nationellt som svarade vet ej motiverade med att de inte vet om de skulle kunna tänka sig att flytta till Skövde, eftersom det beror på arbetsutbudet, samt att de vet för lite om staden och vad den har att erbjuda för att kunna ta ställning.

21 Kort analys

22 Bilden av Skövde nationellt. Det utmärkande i resultatet är att det är många som inte förknippar Skövde med något alls. Andra associerar Skövde med handboll, militärstad, dialekten, högskolan, Billingen, kommunikationer samt att de upplever Skövde som en liten stad som är trygg och traditionell. Privatpersoner nationellt beskriver även Skövde som långsam, tråkig och anonym men också som en välkomnande, gästvänlig och trevlig stad.

23 Bilden av Skövde lokalt. Lokalt beskriver man Skövde som en stad som har det mesta där framförallt närheten till ett rikt utbud, shopping, handboll, fritidsaktiviteter, kultur, vackra naturområden, Billingen, högskolan och Volvo lyfts upp som positivt. Lokalt lyfter man fram Skövde som en expansiv stad med framtidstro, men påpekar samtidigt att Skövde behöver särskilja sig, synas och höras mer. Även näringslivet är mycket positivt inställda och lyfter fram Skövde som en aktiv och växande stad med framåtanda som satsar på företagande. Näringslivet lyfter fram att de är stolta över Skövde för att de har högskolan, Gothia Science Park, Volvo, en handel i utveckling, samt att Skövde har ett bra samarbetsklimat och en potential att utvecklas mer.

24

25 Vad saknas i den nationella bilden? Lokalt Nationellt 1 Shopping/Butiker 11% 2 Billingen 10% 3 Kommunikationer 9% 4 Kultur/Evenemang/Fritidsaktiviteter 8% 5 Växande stad/framåtanda/utveckling 8% 6 Naturområden/Vackra omgivningar 7% 7 Närhet till allt (grönområden/inpendling/aktiviteter/utbud) 6% 8 Idrott/Handboll 6% 9 Högskola/Utbildning 5% 10 Trevligt/Välordnat/Mysigt 4% 1 Idrott/Handboll * 2 Regemente/Militärstad 3 Skövdes storlek 4 Dialekten 5 Högskola/Utbildning 6 Naturen 7 Trevligt/Gemytligt/Mysigt 8 Kultur/Evenemang/Fritidsaktiviteter 9 Kommunikationer 10 Billingen/Billingehus

26 Vad håller vi inte med om?

27

28 Uppfattningar om Skövde

29 Vi behöver bygga den här bilden!

30 För vidare information kontakta gärna: Lisa Lindgren Projektledare Varumärke Tfn:

Attraktionsindex Sölvesborg. Skapat av: Per Ekman Tendensor AB Gröndalsvägen 19b 392 36 Kalmar Tel: 0480-40 38 60 e-post: per.ekman@tendensor.

Attraktionsindex Sölvesborg. Skapat av: Per Ekman Tendensor AB Gröndalsvägen 19b 392 36 Kalmar Tel: 0480-40 38 60 e-post: per.ekman@tendensor. Attraktionsindex Sölvesborg Dokumenttyp: Slutrapport Skapat av: Per Ekman Tendensor AB Gröndalsvägen 19b 392 36 Kalmar Tel: 0480-40 38 60 e-post: per.ekman@tendensor.se Datum: 29 april, 2010 Innehåll Information

Läs mer

Attraktionsindex Laholm Oktober 2008

Attraktionsindex Laholm Oktober 2008 Attraktionsindex Laholm Oktober 2008 Geobrands / Axiro AB Adress: Smålandsgatan 26, 392 34 Kalmar Tel: 0480-40 38 60 E-post: per.ekman@geobrands.se www: www.geobrands.se Innehållsförteckning Information

Läs mer

UNGA I FOKUS U N G A I F O K U S

UNGA I FOKUS U N G A I F O K U S UNGA I FOKUS Ungdomar är länets framtid. Det är viktigt att länet erbjuder en attraktiv livsmiljö för att fler unga ska välja att bo och verka i Västernorrland. 91 Sammanfattning De allra flesta ungdomar

Läs mer

Bostaden och läget. Ur rapporten:

Bostaden och läget. Ur rapporten: Bostaden och läget Ur rapporten: Äldre bor i mycket större utsträckning redan i sin drömbostad jämfört med andra åldersgrupper Utbredd nöjdhet med läget på bostaden En bostad nära bra kommunikationer,

Läs mer

VARUMÄRKET UDDEVALLA

VARUMÄRKET UDDEVALLA VARUMÄRKET UDDEVALLA 2 VARUMÄRKET UDDEVALLA LÖFTET TILL OSS SJÄLVA OCH ANDRA Uddevallas varumärke är allt det som förknippas med namnet Uddevalla - bilder, känslor och associationer. Varumärket är ett

Läs mer

Vad tycker de närstående om omvårdnaden på särskilt boende?

Vad tycker de närstående om omvårdnaden på särskilt boende? Omvårdnad Gävle Vad tycker de närstående om omvårdnaden på särskilt boende? November 2015 Markör AB 1 (19) Uppdrag: Beställare: Närstående särskilt boende Omvårdnad Gävle Kontaktperson beställaren: Patrik

Läs mer

Fritidsenkäten 2014 Sammanställning av svar och index

Fritidsenkäten 2014 Sammanställning av svar och index Fritidsenkäten 2014 Sammanställning av svar och index Post Botkyrka kommun, 147 85 TUMBA Besök Munkhättevägen 45 Tel 08-530 610 00 www.botkyrka.se Org.nr 212000-2882 Bankgiro 624-1061 1 [11] Kvalitetsstöd

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Burlöv Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Burlöv Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Burlöv Särskilt boende Resultaten för er verksamhet Här redovisas resultaten för er verksamhet från 2013 års nationella brukarundersökning

Läs mer

Vad tycker du om din kommun?

Vad tycker du om din kommun? September 2010 Vad tycker du om din kommun? Undersökningens syfte För din kommuns ledning är det viktigt att veta vad invånarna tycker om kommunen och dess verksamheter. Din kommun har därför gett Statistiska

Läs mer

Familj och arbetsliv på 2000-talet. Till dig som är med för första gången

Familj och arbetsliv på 2000-talet. Till dig som är med för första gången Familj och arbetsliv på 2000-talet Till dig som är med för första gången 1 Fråga 1. När är du född? Skriv januari som 01, februari som 02 etc Födelseår Födelsemånad Är du 19 Man Kvinna Fråga 2. Inledningsvis

Läs mer

HYRESGÄSTFÖRENINGEN UNDERSÖKNING RÖRANDE ATTITYDERNA TILL OLIKA PRINCIPER FÖR HYRESSÄTTNING

HYRESGÄSTFÖRENINGEN UNDERSÖKNING RÖRANDE ATTITYDERNA TILL OLIKA PRINCIPER FÖR HYRESSÄTTNING HYRESGÄSTFÖRENINGEN UNDERSÖKNING RÖRANDE ATTITYDERNA TILL OLIKA PRINCIPER FÖR HYRESSÄTTNING Om undersökningen Metod: Undersökningen genomfördes via utskick till deltagare i TNS SIFO:s rikstäckande webbpanel

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Ektorpsgården Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Ektorpsgården Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Ektorpsgården Särskilt boende Resultaten för er verksamhet Här redovisas resultaten för er verksamhet från 2013 års nationella brukarundersökning

Läs mer

Bilden av Eskilstuna kommun 2012

Bilden av Eskilstuna kommun 2012 Bilden av Eskilstuna kommun 1 Syfte Kartlägga centrala målgruppers kunskap om och bild av Eskilstuna kommun. Underlaget/resultatet ska utgöra en av flera grunder i kommunens kommande varumärkesarbete.

Läs mer

FRAMTIDSDEKLARERA! SENAST 31 AUG VILL VI HA DINA TANKAR!

FRAMTIDSDEKLARERA! SENAST 31 AUG VILL VI HA DINA TANKAR! En Översiktsplan Den här informationen har tagits fram som en del i arbetet med en översiktsplan; en vision för hur mark och vatten i Ovanåkers kommun ska utvecklas under åren 2015-2030. Översiktsplanen

Läs mer

Kvalitetsuppföljning, Planeten (2010-05-12) Bilaga 1. 1(4) Bilaga 1 Enkät till boende - resultat NKI (Nöjd-Kund-Index) NKI (Nöjd-Kund-Index) är ett sammanfattande mått på hur nöjda kunderna är med en tjänst

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Bedagården Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Bedagården Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Bedagården Särskilt boende Resultaten för er verksamhet Här redovisas resultaten för er verksamhet från 2013 års nationella brukarundersökning

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Bellevue Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Bellevue Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Bellevue Särskilt boende Resultaten för er verksamhet Här redovisas resultaten för er verksamhet från 2013 års nationella brukarundersökning

Läs mer

Enkät rörande boende för äldre i Krokoms Kommun

Enkät rörande boende för äldre i Krokoms Kommun Enkät rörande boende för äldre i s Kommun 2015-10-14 I din hand håller du just nu en enkät som vi vill att du skall fylla i. Enkäten är helt anonym och skall endast användas för att få fram önskemål om

Läs mer

SAMHÄLLSBAROMETERN WWW.PE.SE. Om Projektengagemang

SAMHÄLLSBAROMETERN WWW.PE.SE. Om Projektengagemang SAMHÄLLSBAROMETERN 2016 Om Projektengagemang Projektengagemang erbjuder kvalificerade konsulttjänster och lösningar inom arkitektur, byggnad, el- och teleteknik, VVS, industri och energi, infrastruktur

Läs mer

ny vision för åmåls kommun

ny vision för åmåls kommun ny vision för åmåls kommun Introduktion och bakgrund Vårt förslag till vision för Åmåls kommun baseras på ett gediget grundarbete. Vi har tagit del av undersökningar och rapporter, medverkat vid möten,

Läs mer

ESF-projekt Värdskap Valdemarsvik

ESF-projekt Värdskap Valdemarsvik Sammanställning kompetenskartläggning ESF-projekt Värdskap Valdemarsvik 2012-05-11 Elisabet Ström Bilagor: Bilaga 1: Intervjumall Bilaga 2: Kompetensbehov per företag sammanställning Sidan 1 av 12 1. Introduktion

Läs mer

Röster från er ambassadörer detta vill ni berätta om Växjö

Röster från er ambassadörer detta vill ni berätta om Växjö Röster från er ambassadörer detta vill ni berätta om Växjö En stad där livspusslet går ihop. Närhet till stadsliv, naturliv och kulturliv. /Sebastian Villabos på Remium Aktiv Förvaltning, Klas Qvarnström

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING AV ENKÄTER, MEDBORGARDIALOGER SAMT ÖVRIGA SYNPUNKTER OCH KOMMENTARER

SAMMANSTÄLLNING AV ENKÄTER, MEDBORGARDIALOGER SAMT ÖVRIGA SYNPUNKTER OCH KOMMENTARER STADSLEDNINGSKONTORET STABEN SID 1 (5) 2010-01-18 SAMMANSTÄLLNING AV ENKÄTER, MEDBORGARDIALOGER SAMT ÖVRIGA SYNPUNKTER OCH KOMMENTARER Kollektivtrafik Under medborgardialogerna har frågan vad är bra med

Läs mer

VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? - SÄRSKILT BOENDE I HÖGANÄS KOMMUN 2013

VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? - SÄRSKILT BOENDE I HÖGANÄS KOMMUN 2013 SÄRSKILT BOENDE - 2013 1 (13) VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? Vad tycker de äldre om äldreomsorgen är en rikstäckande undersökning av äldres uppfattning om kvaliteten i hemtjänst och äldreboenden.

Läs mer

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Trollhättans kommun.

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Trollhättans kommun. Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Trollhättans kommun. Sammanfattning av resultaten från en enkätundersökning våren 2007 Trollhättans kommun Våren

Läs mer

1. Enkäter till elever och vårdnadshavare 2013

1. Enkäter till elever och vårdnadshavare 2013 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING 2013-04-03 DNR BUN 2013.086 SUSANNE MALMER SID 1/1 KVALITETSHANDLÄGGARE 08-58 78 52 15 SUSANNE.MALMER@VALLENTUNA.SE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN

Läs mer

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Tyresö kommun.

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Tyresö kommun. Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Tyresö kommun. Sammanfattning av resultaten från en enkätundersökning våren 2013 Tyresö kommun Våren 2013 genomförde

Läs mer

Skolplaneenkät 2015 Elever grundskola

Skolplaneenkät 2015 Elever grundskola Skolplaneenkät 2015 Elever grundskola Om undersökningen Bakgrund Haninge kommun genomför årligen en undersökning där föräldrar och elever svarar på frågor om vad de tycker om förskolan och grundskolan

Läs mer

Lerum Enkätundersökning 2010

Lerum Enkätundersökning 2010 Lerum Enkätundersökning 2010 Lerums centrumförenings enkätundersökning våren 2010. En sammanfattning till näringsidkare i Lerum. Lerums kommun är en kommun som ligger i anslutning till Göteborg och hit

Läs mer

Vetenskap & Allmänhet undersökning bland allmänheten

Vetenskap & Allmänhet undersökning bland allmänheten Vetenskap & Allmänhet undersökning bland allmänheten 1) Jag kommer nu att läsa upp några påståenden om forskare och forskning. Kan du säga om du instämmer helt, instämmer till stor del, instämmer något

Läs mer

ETT VÄXANDE LULEÅ HANDLINGSPROGRAM 2014 2018 FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I LULEÅ

ETT VÄXANDE LULEÅ HANDLINGSPROGRAM 2014 2018 FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I LULEÅ ETT VÄXANDE LULEÅ HANDLINGSPROGRAM 2014 2018 FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I LULEÅ Våra kandidater till kommunfullmäktige. ETT VÄXANDE LULEÅ Vårt Luleå är ett samhälle där alla människor känner sig välkomna.

Läs mer

Hur bor unga vuxna som flyttat hemifrån?

Hur bor unga vuxna som flyttat hemifrån? Tabellbilaga Unga vuxnas boende, 2015 Hur bor unga vuxna som flyttat hemifrån? Tabell 1: Andel 20 27-åringar boende i föräldrahemmet,, 2001 2015 (procent) Hos föräldrar 24 24 26 23 26 26 29 28 Tabell 2:

Läs mer

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott.

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott. Resultat för särskilt boende 203, per kön, åldersgrupp, hälsotillstånd, 863 Hällefors F Hur bedömer du ditt allmänna hälsotillstånd? F2 Har du besvär av ängslan, oro eller ångest? gott gott Någorlunda

Läs mer

Vi skapar Skandinaviens mest attraktiva stadskärna. Vill du vara med?

Vi skapar Skandinaviens mest attraktiva stadskärna. Vill du vara med? Vi skapar Skandinaviens mest attraktiva stadskärna. Vill du vara med? Målet är att göra Jönköping till Skandinaviens mest attraktiva stadskärna i sin storlek. Ganska kaxigt, tycker kanske en del. Men faktum

Läs mer

Allmänheten om sambandet mellan tobaksrökning och risken att drabbas av sjukdomar Undersökning:

Allmänheten om sambandet mellan tobaksrökning och risken att drabbas av sjukdomar Undersökning: Allmänheten om sambandet mellan tobaksrökning och risken att drabbas av sjukdomar Undersökning: Projektnummer: 3171670 Uppdragsgivare: Allmänheten om sambandet mellan tobaksrökning och risken att drabbas

Läs mer

PM reviderat 2012-08-16 Stadsutveckling i anslutning till Västlänkens stationslägen

PM reviderat 2012-08-16 Stadsutveckling i anslutning till Västlänkens stationslägen Datum Diarienummer Sida 2012-06-29 2012-08-16 0635/11 1/6 Trafikverket Stora projekt Bo Lindgren 405 33 Göteborg PM reviderat 2012-08-16 Stadsutveckling i anslutning till Västlänkens stationslägen Bakgrund

Läs mer

Redovisning av enkätresultat - Trädgårdsföretagens anställnings- och utbildningsbehov samt möjligheter för integration av asylsökanden

Redovisning av enkätresultat - Trädgårdsföretagens anställnings- och utbildningsbehov samt möjligheter för integration av asylsökanden Redovisning av enkätresultat - Trädgårdsföretagens anställnings- och utbildningsbehov samt möjligheter för integration av asylsökanden LRF Trädgård, LRFs analysenhet och Ipsos. 2016-06-07 Allmänt om enkäten

Läs mer

Attitydundersökning Gävleborg

Attitydundersökning Gävleborg Attitydundersökning Sammanfattande rapport Augusti 2007 CMA Centrum för Marknadsanalys AB www.cma.nu Kort bakgrund till attitydundersökningen Denna undersökning har tillkommit som en del i det regionala

Läs mer

Borta bra men hemma bäst ÖSTERSTAD FORNÅSA KLOCKRIKE BO BRA DÄR DU LEVER. LEV BRA DÄR DU BOR.

Borta bra men hemma bäst ÖSTERSTAD FORNÅSA KLOCKRIKE BO BRA DÄR DU LEVER. LEV BRA DÄR DU BOR. ÖSTERSTAD FORNÅSA KLOCKRIKE Helge Björns väg, Klockrike Borta bra men hemma bäst BO BRA DÄR DU LEVER. LEV BRA DÄR DU BOR. Att bo bra är viktigt för oss och för våra hyresgäster. Vi förvaltar bostäder,

Läs mer

Upplands-Bro kommun Skolundersökning 2009 Kommunövergripande rapport

Upplands-Bro kommun Skolundersökning 2009 Kommunövergripande rapport Upplands-Bro kommun Skolundersökning 2009 Kommunövergripande rapport Maj 2009 Genomförd av CMA Centrum för Marknadsanalys AB www.cma.nu Upplands-Bro kommun Skolundersökning 2009, sid 1 Innehåll Sammanfattning

Läs mer

Rapport: Bostadsundersökning 2014

Rapport: Bostadsundersökning 2014 Rapport: Bostadsundersökning 2014 Vilka har svarat på enkäten? Svar & bortfall 301 enkäter skickades ut varav 135 besvarades. Svarsfrekvens: 45 %. En enkät var ogiltig. Svar & bortfall 400 enkäter skickades

Läs mer

Statistik frågeställningar ÖP2030

Statistik frågeställningar ÖP2030 Statistik frågeställningar ÖP Frågor: Om person: Kön Åldersgrupp Boplats Kategori Fem snabba:. Hur kom du i kontakt med översiktsplanen? 2. Vilka är de fem viktigaste faktorerna för ett attraktivt boende

Läs mer

Tilldelning av roller + Meddelanden i MinPlan

Tilldelning av roller + Meddelanden i MinPlan Tilldelning av roller + Meddelanden i MinPlan Institutionsrollen, uppdaterad 09/2010 Innehåll 1. Information... 1 1.1 Mina meddelanden... 1 1.2 Aktuella kurser... 1 1.3 Studieplanering... 1 2. Våra studerande...

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Dalsjövägen 25 (minst 7 svarande) Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Dalsjövägen 25 (minst 7 svarande) Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Dalsjövägen 25 (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet från

Läs mer

Vad tycker du om sfi?

Vad tycker du om sfi? Oktober 2012 Vad tycker du om sfi? Skolverket gör under hösten en stor undersökning om vad elever tycker om sin utbildning. Det är första gången undersökningen görs och resultatet kommer att användas till

Läs mer

Tekniska kontoret erbjuder god service i form av god tillgänglighet, gott bemötande samt leveranssäkerhet. Vi utvecklar och sköter om staden

Tekniska kontoret erbjuder god service i form av god tillgänglighet, gott bemötande samt leveranssäkerhet. Vi utvecklar och sköter om staden RAPPORT 1(6) 2015-10-05 TN 2015/0494 Handläggare Birgit Wadstein Kundundersökning med fokus på bemötande, tillgänglighet och leverans Kundundersökning med koppling till tekniska kontorets verksamhetsidé

Läs mer

Sammanställning Undersökning av kommunens funktionsbrevlådor 2013

Sammanställning Undersökning av kommunens funktionsbrevlådor 2013 2013-02-21 Sammanställning Undersökning av kommunens funktionsbrevlådor 2013 40 procent av respondenterna instämde i påståendet att de som helhet var nöjda i kontakten med kommunen Det är ingen skillnad

Läs mer

Forma framtidens Vårdförbund utgångsläget

Forma framtidens Vårdförbund utgångsläget Forma framtidens Vårdförbund utgångsläget Vid Vårdförbundets kongress 2011 gavs förbundsstyrelsen i uppdrag att under kommande kongressperiod utveckla Vårdförbundets organisation för att svara upp mot

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Distansgatan 7 (minst 7 svarande) Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Distansgatan 7 (minst 7 svarande) Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Distansgatan 7 (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet från

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Blomstergården (minst 7 svarande) Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Blomstergården (minst 7 svarande) Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Blomstergården (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet från

Läs mer

Projektdeltagarnas erfarenheter av projekt Columbus

Projektdeltagarnas erfarenheter av projekt Columbus ENKÄT 1 Datum: Löpnr: Projektdeltagarnas erfarenheter av projekt Columbus Vi som arbetar i projekt Columbus vill ta reda på om Du och de andra deltagarna tycker att projektet varit till någon nytta. Vänligen

Läs mer

Projektplan. Tånga Julmarknad Jul för alla sinnen

Projektplan. Tånga Julmarknad Jul för alla sinnen Projektplan Tånga Julmarknad Jul för alla sinnen 1. Projektets namn: Tånga Julmarknad 2. Projektidé Vårgårda kommun har tillsammans med Herrljunga kommun en geografisk gränsroll i Sjuhäradsregionen och

Läs mer

Matematikundervisning och självförtroende i årskurs 9

Matematikundervisning och självförtroende i årskurs 9 KATARINA KJELLSTRÖM Matematikundervisning och självförtroende i årskurs 9 I förra numret av Nämnaren beskrev vi elevernas kunskaper i och attityder till matematik enligt nationella utvärderingen 2003.

Läs mer

SÖDERMÖRES MEDBORGARPANEL. 25 september 2 oktober 2014. Tema: dialog om biblioteksverksamheten i Södermöre kommundel.

SÖDERMÖRES MEDBORGARPANEL. 25 september 2 oktober 2014. Tema: dialog om biblioteksverksamheten i Södermöre kommundel. SÖDERMÖRES MEDBORGARPANEL 25 september 2 oktober 2014 Tema: dialog om biblioteksverksamheten i Södermöre kommundel Metod: E-enkät 1 67 av 158 har svarat, 42,4% svarsfrekvens 2 har påbörjat enkäten men

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Skogsborg (minst 7 svarande) Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Skogsborg (minst 7 svarande) Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Skogsborg (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet från undersökningen

Läs mer

Omtentamen på kursen Informationsdesign, 7,5 hp

Omtentamen på kursen Informationsdesign, 7,5 hp Högskolan i Borås Institutionen Handels- och IT-högskolan Malin Nilsson Tentamen Omtentamen på kursen Informationsdesign, 7,5 hp Tentamenstid: 2012-08-23, kl. 09.00-13.00 Hjälpmedel: Inga hjälpmedel tillåtna

Läs mer

13 FÖR 13 Sammanfattning

13 FÖR 13 Sammanfattning Sammanfattning Eskilstuna april 2016 #för #unescolucs unescolucs.se Syftet med? Sytet med Unesco LUCS konferensen var att hitta genom dialog med insatta och kritiska vänner idéer för att förbättra bostadsområdena

Läs mer

RAPPORT INSTÄLLNING TILL ATT ARBETA EFTER 65-ÅRSÅLDERN

RAPPORT INSTÄLLNING TILL ATT ARBETA EFTER 65-ÅRSÅLDERN RAPPORT INSTÄLLNING TILL ATT ARBETA EFTER 65-ÅRSÅLDERN UPPFÖLJANDE MÄTNING PRIVATANSTÄLLDA ARBETARE (SAF-LO) Beställare: AMF Kontakt AMF: Emelie Ericson (emelie.ericson@amf.se) Kontaktperson Novus: Anna

Läs mer

Tusentals idéer för ett ännu bättre Akalla!

Tusentals idéer för ett ännu bättre Akalla! & nu då? Jag vill ha snyggare gårdar Det behövs fler affärer Bra att man tagit detta initiativ att förbättra Akalla Naturen i Akalla är helt fantastisk Tydligare trafikstruktur Det behövs en bank i Akalla

Läs mer

Mäklarinsikt 2014:4 Jönköpings län

Mäklarinsikt 2014:4 Jönköpings län Jönköpings län Mäklarinsikt 2014:4 Jönköpings län Undersökningen genomfördes mellan den 9 och 29 september 2014. Den skickades ut till samtliga medlemmar i Mäklarsamfundet och beades av 1074 fastighetsmäklare.

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Torpdalen (minst 7 svarande) Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Torpdalen (minst 7 svarande) Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Torpdalen (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet från undersökningen

Läs mer

Sveriges Företagshälsor och Svenskt Kvalitetsindex: Jobbhälsobarometern. De anställdas syn på jobbet inom vård- och omsorgssektorn

Sveriges Företagshälsor och Svenskt Kvalitetsindex: Jobbhälsobarometern. De anställdas syn på jobbet inom vård- och omsorgssektorn Sveriges Företagshälsor och Svenskt Kvalitetsindex: Jobbhälsobarometern De anställdas syn på jobbet inom vård- och omsorgssektorn November 2013 Innehåll 1 Förord och sammanfattning... 3 2 Om jobbhälsobarometern...

Läs mer

Alkohol, tobak, narkotika och dopning

Alkohol, tobak, narkotika och dopning 7 APRIL 21 Alkohol, tobak, narkotika och dopning Elever i årskurs sju och gymnasiets första år tillfrågades om alkohol- och tobaksbruk, liksom om inställning till narkotika, och om de använt narkotika

Läs mer

UTVECKLING INOM JÖNKÖPINGS KOMMUN

UTVECKLING INOM JÖNKÖPINGS KOMMUN UTVECKLING INOM JÖNKÖPINGS KOMMUN Varför ett program för Jönköpings landsbygd och kommundelar? Jönköpings kommun arbetar kontinuerligt med att utveckla landsbygdens olika områden och skapa vitala och tilltalande

Läs mer

Trelleborgs varumärke. Hösten 2012

Trelleborgs varumärke. Hösten 2012 Trelleborgs varumärke Hösten 2012 Bakgrund och syfte Kartläggning av Trelleborgs varumärke. Två centrala frågor: Vilken är bilden av Trelleborg? Vilka prioriteringar kan göras? Målgrupper A) Privatpersoner

Läs mer

Var med och beskriv läget i länet

Var med och beskriv läget i länet SCB Månad 2015 Var med och beskriv läget i länet Länsstyrelsen i Stockholm har som uppgift att främja länets utveckling. För att göra detta på bästa sätt behöver vi din hjälp. Du kan genom att svara på

Läs mer

En studie om konsumenters och handlares kännedom om CE-märket

En studie om konsumenters och handlares kännedom om CE-märket En studie om konsumenters och handlares kännedom om CE-märket Maj 2013 Carin Blom Anna Warberg 2013 HUI RESEARCH AB, 103 29 STOCKHOLM. WWW.HUI.SE. INFO@HUI.SE. 2013 HUI RESEARCH AB, 103 29 STOCKHOLM. WWW.HUI.SE.

Läs mer

Sammanställning av ungdomsdialog om psykisk hälsa Hur mår du?

Sammanställning av ungdomsdialog om psykisk hälsa Hur mår du? Sammanställning av ungdomsdialog om psykisk hälsa Hur mår du? Under april och maj månad besökte representanter från nämnden fem gymnasieskolor i Sjuhärad; Tingsholmsgymnasiet i Ulrice, sgymnasiet i, i,

Läs mer

Attityder till framtidens boende

Attityder till framtidens boende Attityder till framtidens boende Undersökning bland svenska folket om kommande boendeformer Genomförd av CMA Research AB Juni 2013 Innehållsförteckning Sammanfattning 2 Fakta om undersökningen 3 Fakta

Läs mer

Politisk plattform för Allians för Kinda 2011-2014

Politisk plattform för Allians för Kinda 2011-2014 Politisk plattform för Allians för Kinda 2011-2014 Ett Kinda fyllt av framtidstro, harmoni och närhet som bygger på god livsmiljö, möten och upplevelser Centerpartiet Moderaterna Miljöpartiet Kristdemokraterna

Läs mer

- Jag bor i ett hus tillsammans med min man, min. son och min dotter. Huset är gammalt, men^vi har. :om mycket. Vi har också en stor trädgård.

- Jag bor i ett hus tillsammans med min man, min. son och min dotter. Huset är gammalt, men^vi har. :om mycket. Vi har också en stor trädgård. BOSTAD Hur bor du? Malin Fasth bor i Jonsered. - Jag bor i ett hus tillsammans med min man, min son och min dotter. Huset är gammalt, men^vi har :om mycket. Vi har också en stor trädgård. ^ ODe"tä7mycket

Läs mer

Hur ser vi på kommunen idag?

Hur ser vi på kommunen idag? Hur ser vi på kommunen idag? Resultat från medborgarenkät jan-feb 2015 HALLSTAHAMMARS KOMMUN Attityder & värderingar Aktiv levande kommun Aktiva pensionärer alla känner alla Barnvänlig barnvänlig Barnvänligt

Läs mer

Den moderna lärlingen. larlingibutik.se

Den moderna lärlingen. larlingibutik.se Den moderna lärlingen Ett försprång mot andra företag när det gäller att få de bästa medarbetarna Gymnasieutbildning med stöd av branschen för ambitiösa framtidsinriktade elever som vill lära sig ett yrke

Läs mer

Prognos för feriejobb i kommuner och landsting sommaren 2014

Prognos för feriejobb i kommuner och landsting sommaren 2014 2014-03-27 1 (9) Lärande och Arbetsmarknad Tor Hatlevoll Prognos för feriejobb i kommuner och landsting sommaren 2014 Varje sommar anordnar kommuner och landsting feriejobb för ungdomar, syftet är dels

Läs mer

Förväntningar på ett trygghetsboende

Förväntningar på ett trygghetsboende - Utvärdering av enkätsvar från intressenter 2013.02.07 Bakgrund Mölndalsbostäder planerar att uppföra ett s.k. trygghetsboende i Mölndal, för hyresgäster där åtminstone en person i hushållet är över 70

Läs mer

Enkät 1 - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg

Enkät 1 - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg Enkät - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg. I vilken by bor du? Antal Procent 5. Stora Skedvi 7 00,00%. Kön Antal Procent. Kvinna 6 55,3%. Man,68% Totalt 7 00,00% Medelvärde,5.

Läs mer

Dialekter och sociolekter

Dialekter och sociolekter Uppgifterna 1) Lyssna på Värsta språket: Svordomar och fula ord (30 min) på Mediapoolen. Skriv ner dina svar till frågorna till filmen. Skicka inte in dina svar ännu. 2) Lyssna på Värsta språket: Språkmyter

Läs mer

Varumärket Gotland Bilaga 2 Gotland från fastlandet Marknadsundersökning svensk allmänhet och ledare i näringslivet

Varumärket Gotland Bilaga 2 Gotland från fastlandet Marknadsundersökning svensk allmänhet och ledare i näringslivet Varumärket Gotland Bilaga 2 Gotland från fastlandet Marknadsundersökning svensk allmänhet och ledare i näringslivet Oktober 2007 Bilden av Gotland En undersökning bland svenska allmänheten och företagare

Läs mer

Vilket är det största hindret för ditt företags ytterligare expansion?

Vilket är det största hindret för ditt företags ytterligare expansion? Rapport från Företagarna juni 2011 Bakgrund... 2 Expansionsutsikter... 3 Tillväxthinder... 3 Varför vill inte företagarkvinnor expandera?... 4 Kvinnor tvekar att anställa... 4 Slutsatser... 5 Företagarna

Läs mer

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Lomma kommun.

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Lomma kommun. Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Lomma kommun. Sammanfattning av resultaten från en enkätundersökning sommaren 2010 Lomma kommun Våren 2010 genomförde

Läs mer

ett projekt om barns och ungas rättigheter En första utvärdering - vad säger eleverna och lärarna?

ett projekt om barns och ungas rättigheter En första utvärdering - vad säger eleverna och lärarna? ationer med ch våld. Det handlar om kärlek ett projekt om barns och ungas rättigheter En första utvärdering - vad säger eleverna och lärarna? FÖRORD Det handlar om kärlek ett projekt om barns och ungas

Läs mer

RAPPORT. Markägarnas synpunkter på Kometprogrammet

RAPPORT. Markägarnas synpunkter på Kometprogrammet RAPPORT Markägarnas synpunkter på Kometprogrammet Ny enkätundersökning samt analys av markägarnas svar i tidigare genomförda enkäter kring processerna för formellt skydd av skog 2011-09-02 Analys & Strategi

Läs mer

TOMTER TILL FÖRSÄLJNING - Etapp 2, Västra delen

TOMTER TILL FÖRSÄLJNING - Etapp 2, Västra delen TOMTER TILL FÖRSÄLJNING - Etapp 2, Västra delen I Glasberga Sjöstad har du möjlighet att skaffa dig ett härligt villaliv i direkt närhet till den vackra Glasbergasjön och grönskande ängar. De underbara

Läs mer

Sjä lvskättningsformulä r

Sjä lvskättningsformulä r Sjä lvskättningsformulä r Depressionsskattning, minnesskattning och hälsoenkät. För Dig som ska få eller har fått behandling med ECT. Namn Datum Personnummer:. Inom en vecka före ECT Inom en vecka efter

Läs mer

Hur bor unga vuxna som flyttat hemifrån?

Hur bor unga vuxna som flyttat hemifrån? Tabellbilaga Unga vuxnas boende, Sverige 2015 Hur bor unga vuxna som flyttat hemifrån? Tabell 1. Andel 20 27-åringar boende i föräldrahemmet, 1997 2015 (procent) Hos föräldrar 15 17 18 21 19 19 21 22 23

Läs mer

Så här arbetar vi 2020 En vision i 20 punkter för svensk camping

Så här arbetar vi 2020 En vision i 20 punkter för svensk camping Så här arbetar vi 2020 En vision i 20 punkter för svensk camping Ett litet häfte med stor betydelse Visionen syftar till att befästa branschens position som motorn i svensk besöksnäring. När sista workshopen

Läs mer

Vattenfall Vindkraft Högabjär. MarkCheck September 2010

Vattenfall Vindkraft Högabjär. MarkCheck September 2010 Vattenfall Vindkraft Högabjär MarkCheck September 2010 4.1. Kännedom Först och främst undrar jag om du känner till eller har hört talas om att det finns planer på att bygga vindkraftsanläggningar i närheten

Läs mer

HSB - Panelundersökning 5

HSB - Panelundersökning 5 HSB - Panelundersökning 5 Sammanfattning HSB har en webbpanel genom vilken HSB önskar kartlägga medlemmars och förtroendevaldas åsikter kring aktuella frågor. Denna undersökning utgör den femte undersökningen

Läs mer

Tryggheten viktigast för den som ska sälja bostad

Tryggheten viktigast för den som ska sälja bostad Tryggheten viktigast för den som ska sälja bostad Sammanfattning Varför välja mäklare? 74 procent av Sveriges befolkning från 15 år och uppåt uppger i undersökningen att de skulle anlita mäklare om de

Läs mer

MÄKLARHUSET BO-OPINION

MÄKLARHUSET BO-OPINION MÄKLARHUSET BO-OPINION 1 Mäklarhuset Bo-Opinion tar tempen på: Rörligheten på småhusmarknaden Ett problem på svensk bostadsmarknad är att många villaägare bor kvar i huset långt efter barnen flyttat ut,

Läs mer

MEDLEMMARNAS STÖD FÖR HANDELS KRAV I AVTALSRÖRELSEN

MEDLEMMARNAS STÖD FÖR HANDELS KRAV I AVTALSRÖRELSEN MEDLEMMARNAS STÖD FÖR HANDELS KRAV I AVTALSRÖRELSEN Handelsanställdas förbund har, i samarbete med Novus Opinion, frågat sin medlemskår om de krav som förbundet respektive arbetsgivarparten Svensk Handel

Läs mer

SCR:s PUNKTER FÖR 2020

SCR:s PUNKTER FÖR 2020 20 PUNKTER 2020 SCR:s PUNKTER FÖR 2020 Vårt arbete med att utveckla vår bransch tar nu verklig fart. Sedan 2011 har vi tillsammans jobbat med våra framtidsfrågor och lyft fram vad vi vill göra och hur

Läs mer

Skolplaneenkät 2015 Vårdnadshavare förskola

Skolplaneenkät 2015 Vårdnadshavare förskola Skolplaneenkät 2015 Vårdnadshavare förskola Om undersökningen- Denna rapport visar en jämförelse mellan 2015 och 2014 Bakgrund Haninge kommun genomför årligen en undersökning där föräldrar och elever svarar

Läs mer

Falköpings kommun 18/02/2015

Falköpings kommun 18/02/2015 Rapport Ersättning av Vattenkiosken i Plantis Falköpings kommun 18/0/015 Copyright HHGS HandelsConsulting AB 014 Org.nr: 556551-6183 Styrelsens säte: Göteborg AGENDA 1. Projektbakgrund. Resultat I. Invånarnas

Läs mer

Distanshandeln idag 2009. En rapport om svenska folkets vanor och attityder till distanshandel

Distanshandeln idag 2009. En rapport om svenska folkets vanor och attityder till distanshandel Distanshandeln idag 2009 En rapport om svenska folkets vanor och attityder till distanshandel Posten AB - Distanshandeln idag 2009 3 Förord För många är det idag en självklarhet att köpa varor på distans.

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret Attraktivt boende

Samhällsbyggnadskontoret Attraktivt boende Samhällsbyggnadskontoret Attraktivt boende Sammanfattning av workshop för Översiktsplan 2012 Inledning I samband med arbetet med att ta fram en ny översiktsplan har samhällsbyggnadskontoret arrangerat

Läs mer

Att visa flera filmer i samma film

Att visa flera filmer i samma film Att visa flera filmer i samma film Att visa flera olika scener eller klippbilder i samma ruta kan ibland vara användbart, man kanske vill visa olika personer samtidig i en parallell berättelse eller förstärka

Läs mer

Pressinformation inför äldrenämndens sammanträde

Pressinformation inför äldrenämndens sammanträde 2010-09-23 Pressmeddelande Pressinformation inför äldrenämndens sammanträde För ytterligare information kontakta äldrenämndens ordförande Jan-Willy Andersson (KD), telefon 013-20 71 84 eller 070-590 71

Läs mer

Varumärkesplattform Skövde

Varumärkesplattform Skövde Varumärkesplattform Skövde Inledning Att bygga ett varumärke är ett långsiktigt arbete som kräver tålamod och en tydlig färdriktning. Varje varumärke innehåller ett löfte, så även varumärket Skövde. För

Läs mer

Jobben är vår viktigaste fråga

Jobben är vår viktigaste fråga Jobben är vår viktigaste fråga Vår politik gör skillnad Jobb och framtidstro! Socialdemokraterna i Olofström har genom en framsynt politik lagt grunden till den positiva utveckling vi idag har i kommunen.

Läs mer