LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 Miljönämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 Miljönämnden"

Transkript

1 LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: SYSAV, konferensrum, Malmö, kl Ledamöter: Ilan Sadé (c) ordförande Carl von Friesendorff (m) vice ordförande 25-30, Björn Abelson (s) 2:e vice ordförande Börje Lindhé (m) Susanne Wanderlöf (m) Olle Krantz (fp) Hlin Thorgeirsson (s) Stefan Olsson (v) Ersättare: Icke tjänstgörande ersättare: Johan Rystad (fp) tjänstgörande för Rune Nordström (fp) Agneta Mattsson (m) tjänstgörande för Carl von Friesendorff (m) 31 Ivan Kruzela (s) tjänstgörande för Martin Ljunggren (s) Ljubomir Mladenovic (mp) tjänstgörande för Hanna Örnskär (mp) Herbert Falck (c) Ullabell Ahl (s) Mathias Thurén (s) Elena Nilsson (s) Christina Hsu (m) Övriga närvarande: Pergöran Andersson miljöchef Birgitta Nilsson nämndsekreterare : Börje Lindhé Plats för justering: Miljöförvaltningen, , kl Underskrifter: Sekreterare Paragrafer: Birgitta Nilsson Ordförande Ilan Sadé Börje Lindhé ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: : Datum då anslaget sätts upp: Datum då anslaget tas ned: Förvaringsplats för protokollet: Miljöförvaltningens expedition Underskrift:.. Birgitta Nilsson, sekreterare

2 LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 2 25 Remiss inrättande av Miljö och Naturvårdsråd i Lunds kommun Dnr Återremitterat ärende. har fått en motion om inrättande av ett Miljö- och Naturvårdsråd på remiss från kommunstyrelsen. Miljöförvaltningens tjänsteskrivelse Yrkanden Hlin Thorgeirsson (s) med instämmande av Björn Abelson (s) Yrkar följande ändring: anser att ett Miljö- och Naturvårdsråd kan om det får de rätta förutsättningarna bli en viktig kanal för miljö- och naturvårdsorganisationerna att bli delaktiga i den kommunala planeringen. Miljöarbetet skulle må bra av fler synpunkter och en bredare debatt, där synpunkter och förslag från miljöoch naturvårdsorganisationer kommer med i det kommunala arbetet. ser inte heller någon motsättning mellan inrättandet av ett Miljö- och Naturvårdsråd och förslagen om att i framtiden eventuellt sammanföra miljöarbetet från nuvarande miljönämnden och miljö- och folkhälsoutskottet i en nämnd. svis ser miljönämnden positivt på förslaget om ett Miljö- och Naturvårdsråd, förutsatt att ett sådant ges en konstruktiv roll som står i samklang med det arbete som utförs i kommunen inom dessa områden. Carl von Friesendorff (m) med instämmande av Olle Krantz (fp) och Ilan Sadé (c) Bifall till förvaltningens förslag till yttrande.

3 LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 3 25, forts. Beslutsgång Ordföranden ställer proposition på de framställda yrkandena och finner att miljönämnden beslutar enligt förvaltningens förslag till yttrande. s beslut att yttra sig i enlighet med förvaltningens skrivelse. Kommunstyrelsen

4 LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 4 26 Medlemskapet i MISK Förslag till utträde ur MISK. Ordförandens skrivelse Yrkanden Ilan Sadé (c) med instämmande av Carl von Friesendorff (m) Yrkar att ärendet bordläggs till nämndsmötet i november Björn Abelson (s) Biträder bordläggningen och tillägger en mindre kompletterande historik: Miljönämnderna i Sveriges större Kommuner förkortat MiSK har som syfte att fungera som mötesplats och samarbetsorgan för miljönämnderna i de större svenska kommunerna (tidigare de 25 största). MiSK:s två viktigaste roller genom åren har varit som mötesplats för nämndernas ordförande och förvaltningschefer, men också som påtryckningsorgan för frågor av gemensamt intresse för nämnderna. MiSK har under de senaste 10 åren tillsammans med SKL (kommun och landstingsförbundet, tidigare SKF) tryckt på gentemot departement, ansvariga statsråd, riksdagens miljöutskott och statliga utredningar, främst för att Miljönämnderna i stort skall få bibehålla tillsynen och även genom möjlighet till höjda avgifter få möjlighet till en bättre kostnadstäckning för den utförda tillsynen. I en del av de aktuella uppvaktningarna har även Förbundet för Allmänt Hälsoskydd (FAH) deltagit, särskilt efter kritik från medlemmarna i MiSK att FAH bör ha en aktivare roll så har de blivit mer delaktiga i att förklara och försvara miljönämndernas funktion och roll inför de återkommande ifrågasättanden som förekommit om tillsynen bör få vara kvar på kommunal nivå.

5 LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 5 26, forts. Under åren har det förts en intensiv diskussion inom MiSK om organisationens roll, organisationsform och uppgifter. Ett förslag framtaget av konsulten och f.d. miljöchefen i Malmö, Åke Larsson diskuterades fram och tillbaka under två år, förslaget innebar ursprungligen att organisationsavgiften skulle höjas avsevärt till storleksordningen till kronor per medlemskommun per år och ge förutsättningar för att anställa egen personal, med mera. Efter diskussioner och remisser till medlemmarna så landade organisationsförändringen på att organisationen skulle hålla fast vid och utveckla sina två huvudaktiviteter som mötesplats och påtryckningsorgan. De återkommande organisationsdiskussionerna under 2004 till 2006 ligger nog till stor del bakom det medlemsbortfall som förekommit, även om endast en kommun Stockholm har hänvisat till detta som skäl för sitt utträde. Övriga medlemskommuner som utträtt verkar ha gjort det i samband med en större översyn av sina organisationsmedlemskap efter att Miljönämnderna slagits samman med andra hårda nämnder inom respektive kommun (Skellefteå och Gävle). Det är möjligt både att Lunds Miljönämnd på sikt bör lämna MiSK och att organisationens roll kanske är på väg att bli överspelad och själva organisationen så småningom kanske bör läggas ner eller gå upp i FAH, men vi bedömer inte att det behovet finns i nuläget. Det vore vidare mycket olyckligt om Lund lämnade en organisation där man sedan ett år tillbaka fungerar som ordförandekommun, det skulle både skada organisationen och Lunds Miljönämnds anseende. Beslutsgång Ordföranden ställer proposition på det framställda yrkandet och finner att miljönämnden beslutar enligt Ilan Sadés m.fl. yrkanden. s beslut att bordlägga ärendet till miljönämndens sammanträde i november 2008.

6 LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 6 27 Uppföljning av handikapplanen 2007/2008 Dnr Redovisning till socialförvaltningen avseende vidtagna åtgärder till följd av kommunens handikapplan Miljöförvaltningens tjänsteskrivelse Yrkanden Carl von Friesendorff (m) med instämmande av Olle Krantz (fp) Yrkar bifall till förvaltningens förslag till yttrande med följande tillägg: samt att tillskriva servicenämnden om den besvärliga situationen i miljöförvaltningens lokaler. Beslutsgång Ordföranden ställer proposition på det framställda yrkandet och finner att miljönämnden beslutar enligt Carl von Friesendorffs m.fl. yrkanden. s beslut att översända förvaltningens tjänsteskrivelse till socialförvaltningen som sitt svar på uppföljningen av Handikapplanen samt att tillskriva servicenämnden om den besvärliga situationen i miljöförvaltningens lokaler. Socialförvaltningen Servicenämnden

7 LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 7 28 Sammanställning av livsmedelsprover i restauranger, barer och butiker i Lund tredje kvartalet 2007 Dnr Livsmedelsprover i restauranger, barer och butiker i Lund. Miljöförvaltningens tjänsteskrivelse s beslut att lägga rapporten till handlingarna.

8 LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 8 29 Luften i Lund: Rapport för 2007 med jämförande mätningar Dnr Miljöförvaltningen har under 2007 utfört kontinuerliga luftkvalitetsmätningar i taknivå avseende svaveldioxid, kvävedioxid, ozon, bensen, toluen, p-xylen samt PM 10. Miljöförvaltningens tjänsteskrivelse s beslut att lägga rapporten till handlingarna.

9 LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 9 30 Föreläggande om åtgärd vid avloppsanläggning för fastigheten Skarnberga 2:24 Dnr Avloppsvattenutsläpp sker utan erforderlig rening. Miljöförvaltningens tjänsteskrivelse s beslut förelägger med stöd av miljöbalken 26 kap 9, 14 och 21, ägaren till fastigheten Skarnberga 2:24 i Lunds kommun, XX, vid vite kronor, att senast sex (6) månader efter att ha fått nämndens beslut ha upphört med att släppa ut avloppsvatten som inte har undergått längre gående rening än slamavskiljning. I det fall avloppsvatten ska släppas ut fortsättningsvis ska befintlig avloppsanläggning kompletteras så att reningseffekten minst motsvarar godkänd slamavskiljning och efterföljande markbädd utförd och dimensionerad enligt Naturvårdsverkets faktasammanställning Små avloppsanläggningar - Hushållsspillvatten från högst 5 hushåll. I god tid innan arbetena påbörjas ska en skriftlig ansökan om tillstånd inges till miljöförvaltningen för godkännande. Ansökan om tillstånd ska innehålla de uppgifter som behövs för ärendet samt de ritningar och tekniska beskrivningar som behövs för att bedöma anläggningen som avses i ansökan. Lämplig plats ska väljas för anläggningen. erinrar om att avloppsanläggningen ska behandla allt spillvatten från fastigheten som härrör från toalett samt bad, disk och tvätt samt att annat vatten inte får ledas genom avloppsanläggningen. Detta beslut kan överklagas hos Länsstyrelsen i Skåne län. (Bilaga: Hur man överklagar hos Länsstyrelsen i Skåne län).

10 LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Yttrande över ansökan om tillstånd att utföra åtgärder i Klingavälsån samt omprövning av Kävlingeåns vattenavledningsföretag 1936 och Vombs invallningsföretag från 1976 m.m. Lunds kommun Dnr Carl von Friesendorff (m) deltar inte i handläggningen på grund av jäv. Miljödomstolen i Växjö ger miljönämnden tillfälle att komma med yttrande över en ansökan från Naturvårdsverket och Länsstyrelsen i Skåne län om tillstånd till vattenverksamhet enligt miljöbalken vid Klingavälsåns utflöde i Kävlingeån samt Kammarkollegiets omprövning av Kävlingeåns vattenavledningsföretag år 1936 och Vombs invallningsföretag år Ärendet har även remitterats från kommunstyrelsen för yttrande. Miljöförvaltningens tjänsteskrivelse s beslut har inget att erinra mot redovisade åtgärder vilka bedöms som värdefulla ur miljöskyddssynpunkt. Kommunstyrelsen Växjö Tingsrätt, Miljödomstolen, Box 81, Växjö

11 LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Samråd förslag till åtgärdsprogram för grönstruktur och naturvård (GNP) Dnr Tekniska nämnden har för yttrande översänt förslag till åtgärdsprogram för grönstruktur och naturvård i Lunds kommun. Miljöförvaltningens tjänsteskrivelse s beslut att tillstyrka GNP och att översända denna skrivelse till tekniska nämnden som sitt yttrande. Tekniska nämnden

12 LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Yttrande över mark- och bostadsförsörjningsprogrammet Dnr Tekniska nämnden har för yttrande översänt årets mark- och bostadsförsörjningsprogram. Miljöförvaltningens tjänsteskrivelse s beslut att anta denna skrivelse som sitt yttrande och översända denna till tekniska nämnden. Tekniska nämnden

13 LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Yttrande över detaljplan för del av Dalby 80:1 Dnr Stadsbyggnadskontoret har för yttrande översänt detaljplan för del av Dalby 80:1 med flera i Dalby. Planförslaget innehåller verksamhetsbebyggelse väster om befintligt Horsabjärs verksamhetsområde. Miljöförvaltningens tjänsteskrivelse Yrkanden Björn Abelson (s) med instämmande av Carl von Friesendorff (m) Yrkar bifall till förvaltningens förslag till yttrande med följande tillägg: Då beskrivning av planens konsekvenser för miljön saknas finns inte möjlighet för miljönämnden att ta ställning till planförslaget. Remiss bör skickas ut igen tillsammans med planhandlingen så snart miljöbeskrivningen är klar. Beslutsgång Ordföranden ställer proposition på det framställda yrkandet och finner att miljönämnden beslutar enligt Björn Abelsons m.fl. yrkande. s beslut att anta förvaltningens skrivelse som sitt yttrande och översända denna till stadsbyggnadskontoret med följande tillägg: Då beskrivning av planens konsekvenser för miljön saknas finns inte möjlighet för miljönämnden att ta ställning till planförslaget. Remiss bör skickas ut igen tillsammans med planhandlingen så snart miljöbeskrivningen är klar. Stadsbyggnadskontoret

14 LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Yttrande över detaljplan för Ladugårdsmarken Dnr Stadsbyggnadskontoret har för yttrande översänt förslag till detaljplan för Ladugårdsmarken 4:14. Planen innehåller äldreboende, gruppboende och befintlig föreningslokal. Miljöförvaltningens tjänsteskrivelse s beslut att anta förvaltningens skrivelse som sitt yttrande och översända denna till stadsbyggnadskontoret. Stadsbyggnadskontoret

15 LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Delegeringsbeslut Dnr Finns tillgängliga på miljöförvaltningens expedition.

16 LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Meddelanden och anmälningar Finns tillgängliga på miljöförvaltningens expedition.

LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 Miljönämnden

LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 Miljönämnden LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Sessionssalen, Stadshuset, kl. 18.00-20.50 Ledamöter: Ilan Sadé (c) ordförande Björn Abelson (s) 2:e vice ordförande Börje Lindhé (m), 66-69, 71-75 Susanne

Läs mer

LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 Miljönämnden

LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 Miljönämnden LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Sessionssalen, Stadshuset, kl. 18.00. - 19.42 Ledamöter: Lars V Andersson (C) ordförande Carl von Friesendorff (M) vice ordförande Björn Abelson (S)

Läs mer

LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 Miljönämnden

LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 Miljönämnden LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Sessionssalen, Stadshuset, kl. 18.30-21.50 Ledamöter: Ilan Sadé (c) ordförande Carl von Friesendorff (m) vice ordförande Björn Abelson (s) 2:e vice ordförande,

Läs mer

LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 Miljönämnden

LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 Miljönämnden LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Sessionssalen, Stadshuset, kl. 18.30 20.40 Ledamöter: Ilan Sadé (c) ordförande Carl von Friesendorff (m) vice ordförande Björn Abelson (s) 2:e vice ordförande

Läs mer

LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 Miljönämnden

LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 Miljönämnden LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Sessionssalen, Stadshuset, kl. 18.00. - 21.00. Ledamöter: Lars V Andersson (C) ordförande Carl von Friesendorff (M) vice ordförande Björn Abelson (S)

Läs mer

LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 Miljönämnden

LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 Miljönämnden LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Sessionssalen, Stadshuset, kl. 18.30 20.10 Ledamöter: Ilan Sadé (c) ordförande Börje Lindhé (m) Susanne Wanderlöf (m) Olle Krantz (fp) Hlin Thorgeirsson

Läs mer

Miljönämnden Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Miljönämnden Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Kristallen, Brotorget 1, Meteoriten, kl. 18:00-20:50 Ordförande: Lars V Andersson (C) Vice ordförande: Carl von Friesendorff (M) 2:e vice ordförande: Petter Forkstam

Läs mer

LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 Miljönämnden

LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 Miljönämnden LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Miljöförvaltningen, sammanträdesrum vån 2, kl. 18.00-20.01 Ledamöter: Lars V Andersson (C) ordförande, (närvarande 54-64, 66-72) Carl von Friesendorff

Läs mer

Miljönämnden Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum 2014-10-09

Miljönämnden Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum 2014-10-09 Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Kristallen, Brotorget 1, Meteoriten, kl 18:00-20:20 Ordförande: Lars V Andersson (C) Vice ordförande: Carl von Friesendorff (M) Ledamöter: Olle Krantz (FP) Mohsen

Läs mer

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) Diarienummer 2015-10-29 KS 2015/1041 Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.15 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskott

Byggnadsnämndens arbetsutskott Byggnadsnämndens arbetsutskott Protokoll 1 (5) Byggnadsnämndens arbetsutskott Plats och tid Ledamöter Övriga Porfyren 2, Plan 7, Kristallen, Brotorget 1, 2018-01-08 klockan 13.00 13.15 Björn Abelson (S),

Läs mer

Miljönämnden Kallelse och föredragningslista 1 (16)

Miljönämnden Kallelse och föredragningslista 1 (16) Miljönämnden Kallelse och föredragningslista 1 (16) Miljönämnden 2018-03-08 Tid 18.00 Plats Kristallen, Brotorget 1, Meteoriten Följande ärende ska behandlas: 1. Val av justerare samt tid för justering

Läs mer

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) TEKNISKA NÄMNDEN, ARBETSUTSKOTTET Tekniska förvaltningen kl kl

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) TEKNISKA NÄMNDEN, ARBETSUTSKOTTET Tekniska förvaltningen kl kl LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Ordförande 2:e v. ordförande Tekniska förvaltningen kl. 16.00 kl. 17.50 Tomas Avenborg (m) Mikael Thunberg (s) kl. 17.10 kl. 17.50 15-18 Jörgen Hansson

Läs mer

Miljönämnden. Miljönämnden Protokoll 1 (14) MN 2016/0041. Plats och tid Kristallen, Brotorget 1, Meteoriten, klockan

Miljönämnden. Miljönämnden Protokoll 1 (14) MN 2016/0041. Plats och tid Kristallen, Brotorget 1, Meteoriten, klockan Miljönämnden Protokoll 1 (14) Diarienummer MN 2016/0041 Miljönämnden Plats och tid Kristallen, Brotorget 1, Meteoriten, klockan 18.00 20.45 Ledamöter Ersättare Övriga Petter Forkstam (MP), ordförande Eleni

Läs mer

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Stiftsgården Åkersberg, Höör, kl 16:00-16:45 Ordförande: Hansson Lars (FP) Vice ordförande: Axelsson Karl Axel (M) Ledamöter: Alfredsson Bo (M) Gribel Laila (M) Wallström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Sammanträdesrum 2, kl. 08.30-08.50 Beslutande Ledamöter Urban Widmark (M) ordförande Lars-Göran Wiberg (C) vice ordförande Tommy Nilsson (S) Tjänstemän Utses att

Läs mer

Rebecka Bäck, plan- och byggchef Annelie Vestergren, miljöchef Mari Bäckström, nämndsekreterare

Rebecka Bäck, plan- och byggchef Annelie Vestergren, miljöchef Mari Bäckström, nämndsekreterare 1(6) Plats och tid Carl August-rummet, onsdagen den 26 oktober 2016 kl 08:00-08:30 Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Per-Arne Hagby (C), ordförande Jonny Stålknapp (KD), vice ordförande

Läs mer

Kommunkontoret kl 09.00 10.55

Kommunkontoret kl 09.00 10.55 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 10.55 Beslutande Leif Andersson, 1:e vice ordförande, tillika mötesordförande (v) Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande (m) Catharina Tann, ledamot (s)

Läs mer

Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP)

Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP) Tillsynsnämnden 2015-03-12 1 (8) Plats och tid Blå rummet, Storgatan 8C i Hyltebruk. Kl. 08.00-09.00 Beslutande Övriga deltagare Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP) Stefan

Läs mer

Onsdag den 25 januari 2012 kl Fågelviksalen Mötet ajournerades för gruppmöten kl

Onsdag den 25 januari 2012 kl Fågelviksalen Mötet ajournerades för gruppmöten kl sid 1 (12) Tid och plats Ledamöter Ersättare Onsdag den 25 januari 2012 kl 14.00-16.20 Fågelviksalen Mötet ajournerades för gruppmöten kl 15.25-16.00 Martin Oscarsson (MP) ordförande Håkan Svenneling (V)

Läs mer

Miljönämnden Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Miljönämnden Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Miljöförvaltningen, Botulfsgatan 3 B, sammanträdesrum vån 2, kl 18:00-20:45 Ordförande: Andersson Lars V (C) 2:e vice ordförande: Forkstam Petter (MP) Ledamöter:

Läs mer

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT 1(7) Plats och tid Kommunhuset, lokal Roten kl. 14.30-16.25 Ajournering: kl. 14.40-14.50 Beslutande Krister Olsson (S) Agnetha Persson (C) Torsten Vigre (M) Övriga deltagare

Läs mer

Byggnadsnämnden Protokoll 1 (6) Meteoriten, Plan 7, Kristallen, Brotorget 1, klockan

Byggnadsnämnden Protokoll 1 (6) Meteoriten, Plan 7, Kristallen, Brotorget 1, klockan Byggnadsnämnden Protokoll 1 (6) Diarienummer BN 2018/0538 Byggnadsnämnden Plats och tid Ledamöter Meteoriten, Plan 7, Kristallen, Brotorget 1, klockan 17.00 19.33 Klas Svanberg (M), ordförande Börje Hed

Läs mer

Isabelle Vramsten (M)

Isabelle Vramsten (M) Sida 1(15) Plats och tid Mölndals stadshus, rum 214, klockan 17.30 19.30. Beslutande Elpida Georgitsi (S) Kåre Widenqvist (S) Lars Möglebust (S) Jennie Rodin (MP) tjänstgörande för My Blomgren (MP), 76-86,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (7) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2009-12-16. Jan Emtenäs Hans Hedström Björn Johansson

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (7) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2009-12-16. Jan Emtenäs Hans Hedström Björn Johansson Sammanträdesprotokoll Blad 1 (7) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 14.45 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Torbritt Bökman (M) Berit Karlsson (S) Birgitta Luoto (S) Arne Algothsson (S) Jan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Lomma kommunhus, Alnarp Tid 2018-08-28, kl. 18:36-20:23 Sammanträdesdatum s. 1 (8) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Pia Johnson (S) Anders Widesjö (M) Krister

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-10-15. JÖNKÖPINGS KOMMUN Miljönämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-10-15. JÖNKÖPINGS KOMMUN Miljönämnden JÖNKÖPINGS KOMMUN Miljönämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-10-15 1 Plats och tid Sessionssalen, Juneporten, Västra Storgatan 16, Jönköping, kl. 13.30 16.15 Beslutande Bert-Åke Näslund (M), 1:e vice ordf.

Läs mer

Ersättare Viktoria Eliasson (V), 39-43

Ersättare Viktoria Eliasson (V), 39-43 Sida 1(15) Plats och tid Scandic Hallandia, Rådhusgatan 4, Halmstad, klockan 15.55 16.40. Beslutande Övriga deltagande Marion Carlsson (S) tjänstgör för Elpida Georgitsi (S) Kåre Widenqvist (S) Jennie

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63 1(8) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej 60-63 Rolf Mårtensson (M) Rickard

Läs mer

Miljönämnden Protokoll 1 (17) Plats och tid Kristallen, Brotorget 1, Meteoriten, klockan

Miljönämnden Protokoll 1 (17) Plats och tid Kristallen, Brotorget 1, Meteoriten, klockan Miljönämnden Protokoll 1 (17) Diarienummer MN 2018/0112 Miljönämnden Plats och tid Kristallen, Brotorget 1, Meteoriten, klockan 18.00 20.25 Ledamöter Petter Forkstam (MP), ordförande Eleni Rezaii Liakou

Läs mer

Ärendeförteckning. Protokoll Tillsyns- och tillståndsnämnden. 86 Bygglov för vindkraftverk på Svenstorp 1:3 och Svenstorp 2:7

Ärendeförteckning. Protokoll Tillsyns- och tillståndsnämnden. 86 Bygglov för vindkraftverk på Svenstorp 1:3 och Svenstorp 2:7 Protokoll Tillsyns- och tillståndsnämnden Sida 1 av 5 Ärendeförteckning 86 Bygglov för vindkraftverk på Svenstorp 1:3 och Svenstorp 2:7 87 Bygglov för vindkraftverk på Brännskulla 7:1 Östra Göinge kommun

Läs mer

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C)

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C) Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT 1(10) Plats och tid Kommunhuset, lokal Roten kl. 14.30 16.00 Ajournering kl. 14.45 15.05 Beslutande Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.30 12.00 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Torbritt Bökman (M) Berit Karlsson (S) Birgitta Luoto (S) Arne Algothsson (S) Ann-Marie

Läs mer

Miljönämnden Sammanträdesprotokoll 1

Miljönämnden Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Miljöförvaltningen, Botulfsgatan 3 B, sammanträdesrum vån 2, kl. 18:00-20:05 Ordförande: Andersson Lars V (C) 2:e vice ordförande: Forkstam Petter (MP) Ledamöter:

Läs mer

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S) ordförande Agnetha Persson (C) Torsten Vigre (M)

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S) ordförande Agnetha Persson (C) Torsten Vigre (M) Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT 1(7) Plats och tid Kommunhuset, lokal Roten kl. 14.20-15.55 Ajournering: kl. 15.00-15.10 Beslutande Krister Olsson (S) ordförande Agnetha Persson (C) Torsten Vigre (M)

Läs mer

Kommunstyrelsens personalutskott. Plats och tid Solgården, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Kommunstyrelsens personalutskott. Plats och tid Solgården, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(6) Plats och tid Solgården, Svalöv, kl 13.30 15.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Jan Zielinski (S) Fredrik Jönsson (C), ordförande Kim Hellström (SD), tjg ers för Teddy Nilsson (SD), vice ordförande

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(5) Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen, kl. 13:00 Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Justeringens plats och tid Malin Månsson Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset,,

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13: Anette Avelin (L) Olov Gibeck (C)

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13: Anette Avelin (L) Olov Gibeck (C) Miljönämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-08-28 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30 14.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Dan Larson (M), ordförande Anette Avelin

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Byggnadsnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Gnejsen, Plan 7, Kristallen, Brotorget 1, Lund, kl 09:00-10:40 Ordförande: Ledamöter: Christer Wallin (M) Mia Honeth (FP) Björn Abelson (S) Övriga närvarande: Barbro

Läs mer

Se närvarolista på sida 2. Se närvarolista på sida 2

Se närvarolista på sida 2. Se närvarolista på sida 2 1(8) Plats och tid Naverlönnsalen, torsdagen den 25 oktober 2018 kl 17:00-19:00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista

Läs mer

Renhållningsstyrelsen Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Renhållningsstyrelsen Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Stora konferensrummet, Traktorvägen 16, Lund, kl 18:00-18:45 Ordförande: Czernyson Torsten (KD) Vice ordförande: Dahlquist Lars (M) 2:e vice ordförande: Ivarsson

Läs mer

Serviceförvaltningen, Teknik & Service, Råbyvägen 33 A, Lund kl Carl Ling (M) Ingvar Hansson (C) Monika Ekström (MP)

Serviceförvaltningen, Teknik & Service, Råbyvägen 33 A, Lund kl Carl Ling (M) Ingvar Hansson (C) Monika Ekström (MP) 1 Plats och tid Serviceförvaltningen, Teknik & Service, Råbyvägen 33 A, Lund kl 1700-2030 Ordförande Jan B Tullberg (M) Vice ordförande Karl Branzén (FP) 2:e vice ordförande Johan Lambreus Mattsson (MP)

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Torsdagen den 12 april 2017 Tid: 17.00 18.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 12 april Paragrafer: 27-28 Utses att justera: Camilla Olofsson (M) Underskrifter:

Läs mer

Plats och tid Lokal Utsikten, måndag 8 juni 2015 kl 08.30 09.30. Eva-Britt Ekberg (S), vice ordförande Ulrica Rönnquist Paavola (S)

Plats och tid Lokal Utsikten, måndag 8 juni 2015 kl 08.30 09.30. Eva-Britt Ekberg (S), vice ordförande Ulrica Rönnquist Paavola (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Lokal Utsikten, måndag 8 juni 2015 kl 08.30 09.30 Beslutande ledamöter Gunnar Johansson (S), ordförande Eva-Britt Ekberg (S), vice ordförande Ulrica Rönnquist

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1(6) Plan- och byggnadsnämnden (omedelbar justering)

Sammanträdesprotokoll Sida 1(6) Plan- och byggnadsnämnden (omedelbar justering) Sammanträdesprotokoll Sida 1(6) Omfattning 42 (omedelbar justering) Plats och tid Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl 15.00 15.05 Beslutande Lars-Inge Andersson (KD), tjänstgör för Lars-Åke

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

20 Upphävande av Tillsyns- och tillståndsnämndens beslut 134/2016 gällande föreläggande om att ta bort byggnad och trädäck på

20 Upphävande av Tillsyns- och tillståndsnämndens beslut 134/2016 gällande föreläggande om att ta bort byggnad och trädäck på Protokoll Tillsyns- och tillståndsnämnden Sida 1 av 15 Ärendeförteckning 18 Yttrande till Mark- och miljödomstolen gällande överklagande av beslut om störande växtlighet på 19 Yttrande till Mark- och miljödomstolen

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 14.00-15.55 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande Lennart Månsson (M) vice ordförande Åsa Ahlström (M) ledamot Bengt

Läs mer

Servicenämnden Protokoll 1 (5) SN 2018/0285

Servicenämnden Protokoll 1 (5) SN 2018/0285 Servicenämnden Protokoll 1 (5) Servicenämnden Plats och tid Diamanten, Kristallen, Plan 1, 2018-08-29 klockan 16.00 18.18 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Johan Lambreus Mattsson (MP),

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-05-27. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.25 16.20 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-05-27. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.25 16.20 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Sida 1/12 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.25 16.20 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Anneli

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Ola Lorentzson (SD)

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Ola Lorentzson (SD) 1(10) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.40 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Ola Lorentzson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2013-09-24, kl 13:15-14:45 Beslutande: Anders Malm (M) ordförande Mikael von Krassow (S) Gun-Inger Sjögren (S) Christina Hanstål (M) tjänstgörande ersättare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Miljö- och byggnadsnämnden. nedtagande

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Miljö- och byggnadsnämnden. nedtagande Sammanträdesprotokoll 1(7) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset Hultsfred 16 augusti 2017 kl. 9.00-9.20 Beslutande Övriga deltagande Se särskild närvarolista Anders Helgée, miljö- och byggnadschef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Hässleholms kommun, Kommunfullmäktige Sammanträdesdag Datum då anslaget 2010-10-08 sätts

Läs mer

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen,

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen, Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset, Stora sessionsalen Tid Tisdagen den 4 oktober 2011, kl. 18.30-19.45 Beslutande Se nästa sida. Se nästa sida. Övriga deltagande Se nästa sida. Se nästa sida.

Läs mer

Tekniska nämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Tekniska nämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Sessionssalen, Byggmästaregatan 4, Lund, kl 16.30 18.25 Ordförande: Wallström Christer (FP) 2:e vice ordförande: Svensson Smith Karin (MP) Ledamöter: Hansson Börje

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 14.15-15.55 Beslutande Ledamöter Kenneth Wåhlund, ordförande, (S) Gerd Karlsson (S) Stefan Åström (S) Eva Svensson (S) Mats Johansson (S) Eva

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Tid och plats kl 08.30 12.50 Miljö- och byggförvaltningens sammanträdesrum Beslutande Ledamöter Peter Sövig (S) Lars Åke Karlgren (V) Dag Wersén (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum:

PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: 1(6) Plats och tid Konferensrum 105, Ale Kulturrum, kl. 09:30-09:40 Beslutande Närvarande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Paula Örn (S), ordförande Dennis Ljunggren

Läs mer

Serviceförvaltningen, Teknik & Service, Råbyvägen 33 a, Lund kl Zoltan Wagner (KD) med ersättare Ann-Christine Salomonsson (S)

Serviceförvaltningen, Teknik & Service, Råbyvägen 33 a, Lund kl Zoltan Wagner (KD) med ersättare Ann-Christine Salomonsson (S) 1 Plats och tid Serviceförvaltningen, Teknik & Service, Råbyvägen 33 a, Lund kl 1700-1900 Ordförande Jan B Tullberg (M) Vice ordförande Karl Branzén (FP) 2:e vice ordförande Johan Lambreus Mattsson (MP)

Läs mer

Tjänstemän m.fl. Per Kaarle, miljöchef Marita Gustafsson, sekreterare Anna Stjernholm, miljöinspektör, 1-2 Fredrik Berlin, miljöinspektör, 1-4

Tjänstemän m.fl. Per Kaarle, miljöchef Marita Gustafsson, sekreterare Anna Stjernholm, miljöinspektör, 1-2 Fredrik Berlin, miljöinspektör, 1-4 Sida 1(15) Plats och tid Mölndals stadshus rum 214, klockan 17.30 18.15. Beslutande Elpida Georgitsi (S) Kåre Widenqvist (S) Emil Forsberg (S) tjänstgör för Lars Möglebust (S) My Blomgren (MP), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Hässleholm Kulturhus, Röda salongen, kl. 08.13-08.25 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Urban Widmark (M) ordförande

Läs mer

Se nästa sida. Anette Karlsson och Ida Ekeroth

Se nästa sida. Anette Karlsson och Ida Ekeroth Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Vänersalen, Stadshuset, Kyrkogatan 2 kl 18:00 21:00 Beslutande Se nästa sida Övriga deltagande Utses att justera Anette Karlsson och Ida Ekeroth Plats och tid för

Läs mer

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Sida 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.15 Beslutande Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Göran Olsson,

Läs mer

LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 Kommunstyrelsen

LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 Kommunstyrelsen LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Stadshusets sessionssal, kl. 17.30 18.45 Ledamöter: Ersättare: Mats Helmfrid (m) ordförande Lars Bergwall (c) 1:e vice ordförande Anders Almgren (s)

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Per Daniels (M) Beth Holtzmann (S) Lena Ihlar (V), ersätter Pär Andersson

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Per Daniels (M) Beth Holtzmann (S) Lena Ihlar (V), ersätter Pär Andersson 1(2) Plats och tid Rum Insjön, Kommunhuset, 09:00-09:30 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Per Daniels (M) Beth Holtzmann (S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Tid Kl Ledamöter Milan Obradovic (S) ordförande

Tid Kl Ledamöter Milan Obradovic (S) ordförande Malmö stad Miljönämnden 1 (7) Tid Kl 15.00 16.40 Protokoll 6/2010 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2010-06-10 Plats Miljönämndens samlingssal, Bergsgatan 17, 1 vån Närvarande: Ledamöter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden. Plats och tid Falköpingssalen, kl Beslutande Se närvarolista på sida 2

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden. Plats och tid Falköpingssalen, kl Beslutande Se närvarolista på sida 2 1 (8) Plats och tid Falköpingssalen, kl. 13.15 15.15 Beslutande Se närvarolista på sida 2 Ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista på sida 2 Justerare Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Se närvarolista på sida 2. Se närvarolista på sida 2. Bygg- och miljökontoret, kommunhuset

Se närvarolista på sida 2. Se närvarolista på sida 2. Bygg- och miljökontoret, kommunhuset 1(6) Plats och tid Naverlönnsalen, torsdagen den 14 juni 2018 kl 17:00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista

Läs mer

Torsdagen den 8 maj 2014 kl 14.00-15.55 i Gruesalen, Bjuv

Torsdagen den 8 maj 2014 kl 14.00-15.55 i Gruesalen, Bjuv 1 Plats och tid ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Torsdagen den 8 maj 2014 kl 14.00-15.55 i Gruesalen, Bjuv Niklas Svalö (S) ordförande Lars Karlsson (S) vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Konferensrummet, Socialförvaltningen 23 april 2015 klockan 13:30-15:00 Beslutande Bertil Carlsson (S) ordförande Bertil Rutström (V) ersättare för Sarah Andersson (S) Patrik Jonsson

Läs mer

Sammanträdesrum 3, Stadshuset, , kl. 8:30-9:05 Lars Johnsson (M) ordförande Hanna Nilsson (SD) vice ordförande Lena Wallentheim (S)

Sammanträdesrum 3, Stadshuset, , kl. 8:30-9:05 Lars Johnsson (M) ordförande Hanna Nilsson (SD) vice ordförande Lena Wallentheim (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid: Beslutande Ledamöter Sammanträdesrum 3, Stadshuset,, kl. 8:30-9:05 Lars Johnsson (M) ordförande Hanna Nilsson (SD) vice ordförande Lena Wallentheim (S) Tjänstgörande

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Sessionssalen, torsdagen den 30 augusti 2018 kl

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Sessionssalen, torsdagen den 30 augusti 2018 kl Sammanträdesprotokoll 1(8) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Sessionssalen, torsdagen den 30 augusti 2018 kl 13.00 14.00 Beslutande ledamöter Stig Karlsson (S), ordförande Kenneth Sandberg (MP), vice

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden protokoll

Samhällsbyggnadsnämnden protokoll Datum: Måndagen den 26 maj 2014 Tid: 18.00 21:40 Plats: Västra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Måndagen den 26 maj 2014 Paragrafer: 30-43 Utses att justera: Jörgen Andersson (C) Underskrifter:

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD)

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) 1(9) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 10.00 12.10 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) Övriga närvarande

Läs mer

LUNDS KOMMUN Servicenämnden

LUNDS KOMMUN Servicenämnden SN 2015/0001 1 Plats och tid Serviceförvaltningen, Kristallen, Brotorget 1, Lund kl 1700-1815 Ordförande Johan Lambreus Mattsson (MP) Vice ordförande Per Olsson (S) 2:e vice ordförande Inger Tolsved Rosenkvist

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10)

Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10) Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10) Plats och tid Tingshuset, onsdagen den 27 augusti 2008, kl. 16.30 18.40 Ajournering kl. 17.40-18.05 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp)

Läs mer

onsdagen den 14 augusti 2013 kl. 15:00 i Stadshusets sessionssal.

onsdagen den 14 augusti 2013 kl. 15:00 i Stadshusets sessionssal. 1 (5) Ni kallas härmed till sammanträde med kommunstyrelsen onsdagen den 14 augusti 2013 kl. 15:00 i Stadshusets sessionssal. Ordförande Sekreterare Helmfrid Mats Pernilla Ardhe, tel 046-35 63 39, e-post:

Läs mer

Sammanträdesdatum Tekniska Nämnden (7)

Sammanträdesdatum Tekniska Nämnden (7) Tekniska Nämnden 2010-01-19 1(7) Plats och tid Nya kommunhuset, Torsås, tisdag 2010-01-19 klockan 18.00-18.30 Beslutande Magnus Nilsén, m, ordf Lars Petersson, s. Tomas Holgersson, s, tjänstgörande ersättare

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämndens protokoll

Samhällsbyggnadsnämndens protokoll Datum: Torsdagen den 3 oktober 2013 Tid: 18:00 20:30 Plats: Elfkungen, Lilla Edets kommunhus Justeringsdag: Torsdagen den 3 oktober, 2013 Paragrafer: 61-65 Utses att justera: Jörgen Andersson (C) Underskrifter:

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum 2013-01-15

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum 2013-01-15 Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: s sammanträdessal, Fäladstorget 1, Lund, kl 08:30-09:10 Ordförande: Johansson Lars (M) Ledamöter: Arnesen Lena (M) Dowler Mathias (C) Adolfsson Maj (KD) Almén Mai

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 januari 2016 kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 januari 2016 kl Kommunstyrelsen 1 (9) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 januari 2016 kl. 15.15 16.50 Tomas Kronståhl (S), ordf. Gunnar Jansson (S) Angelica Katsanidou (S) Mats Hugosson

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13: Susanne Wase Smith, miljöinspektör Susanne Rosqvist, miljöinspektör Sandra Berwing, nämndsekreterare

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13: Susanne Wase Smith, miljöinspektör Susanne Rosqvist, miljöinspektör Sandra Berwing, nämndsekreterare Miljönämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-05-02 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30 14.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Dan Larson (M), ordförande

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13: Dan Larson (M), ordförande Annika Lundström (S), vice ordförande Olov Gibeck (C) Anette Avelin (L)

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13: Dan Larson (M), ordförande Annika Lundström (S), vice ordförande Olov Gibeck (C) Anette Avelin (L) Miljönämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-03-12 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30-14.00 ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Dan Larson (M), ordförande

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Stadsbyggnadsnämnden 2014-04-16

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Stadsbyggnadsnämnden 2014-04-16 2014-04-16 1(6) Plats och tid Ekströmska i kv Värjan klockan 09.00-12.25, 13.30-15.00 Beslutande Magnus Johansson (MP) Ann-Sofie Wågström (S) Eva Alström (S) Ingerth Haglund (S) Nicklas Karlsson (S) Birgitta

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(5) Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen, kl. 13 00 - Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Justeringens plats och tid Malin Månsson Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.00. Paus klockan 14.50-14.55. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa

Läs mer

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Naverlönnsalen, torsdagen den 8 december 2016 kl 18:00 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista på

Läs mer

Servicenämnden Protokoll 1 (12) Plats och tid Meteoriten, Kristallen plan 7, klockan Ajournering klockan

Servicenämnden Protokoll 1 (12) Plats och tid Meteoriten, Kristallen plan 7, klockan Ajournering klockan Servicenämnden Protokoll 1 (12) Diarienummer SN 2018/0417 Servicenämnden Plats och tid Meteoriten, Kristallen plan 7, klockan 17.10 20.49 Ajournering klockan 19.29-20.04 Ledamöter Johan Lambreus Mattsson

Läs mer

Niclas Palmgren (M), ordförande

Niclas Palmgren (M), ordförande 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, måndagen den 26 september 2011, kl 8.30-18.20 Beslutande Övriga deltagande Niclas Palmgren (M), ordförande Agneta Karlsson (M) Sven-Erik Karlsson (M) Tjänstgörande

Läs mer

Ersättare Emil Forsberg (S) Marion Carlsson (S) Jennie Rodin (MP) Annikka Hedberg (M) Per Elofsson (M) Kevin Wesley (M) Anita Almqvist (L)

Ersättare Emil Forsberg (S) Marion Carlsson (S) Jennie Rodin (MP) Annikka Hedberg (M) Per Elofsson (M) Kevin Wesley (M) Anita Almqvist (L) Sida 1(15) Plats och tid Mölndals stadshus rum 214, klockan 17.30 18.00. Beslutande Elpida Georgitsi (S) Kåre Widenqvist (S) Lars Möglebust (S) My Blomgren (MP), ordförande Lars Sellin (V) Peter Carlmark

Läs mer

Datum Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Maria Rangefil, kanslichef

Datum Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Maria Rangefil, kanslichef 1(7) Plats och tid Peter Rosholms tjänsterum, onsdagen den 14 januari, klockan 8.00-8.25 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Tid och plats för justering Peter Rosholm (S) Peter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1(10) Plats och tid Beslutande Ersättare Miljö- och byggförvaltningen, i samband med nämndens resa Kl. 09.30-11.00 Inga-Lill Engdahl (C) Kjell Åke Nottemark (M) ordf Sten Johansson (M)

Läs mer

Bygg-, trafik- och räddningsnämnden

Bygg-, trafik- och räddningsnämnden Sida 1/13 Plats och tid Kommunhuset, kl. 08.30 10.15 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Marcus Zadenius (FP) tjänstgörande ersättare för Ulla Wallin (S) Håkan Andersson (C), vice ordförande Stig Lampa

Läs mer

Sessionssalen, Byggmästaregatan 4, 4:e vån, Lund, kl 17:00-18:25

Sessionssalen, Byggmästaregatan 4, 4:e vån, Lund, kl 17:00-18:25 LUND Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Ordförande: Vice ordförande: 2:e vice or-dförande: Ledamöter: Ersättare: Sessionssalen, Byggmästaregatan 4, 4:e vån, Lund, kl 17:00-18:25 Christer Wallin (M)

Läs mer

JÖNKÖPINGS KOMMUN Miljönämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

JÖNKÖPINGS KOMMUN Miljönämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL JÖNKÖPINGS KOMMUN Miljönämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-03-12 1 Plats och tid Sessionssalen, Juneporten, Västra Storgatan 16, Jönköping, kl. 13.30-16.00 Beslutande Bert-Åke Näslund (M) 1:e vice ordf

Läs mer

107 Plan mot alkohol, narkotika, dopning och tobak (ANDT) i Lunds kommun,

107 Plan mot alkohol, narkotika, dopning och tobak (ANDT) i Lunds kommun, Kommunstyrelsen Protokollsutdrag 1 (5) 2019-04-03 107 Plan mot alkohol, narkotika, dopning och tobak (ANDT) i Lunds kommun, 2019-2020 Dnr KS 2019/0163 Sammanfattning Utifrån Lunds Välfärdsrapport 2017

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30-14:40

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30-14:40 Miljönämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-03-14 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30-14:40 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Dan Larson (M), ordförande

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer