STYRELSENS SVAR PÅ MOTION NR 1. OM MOTIONSRÄTT M.M.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "STYRELSENS SVAR PÅ MOTION NR 1. OM MOTIONSRÄTT M.M."

Transkript

1

2 STYRELSENS SVAR PÅ MOTION NR 1. OM MOTIONSRÄTT M.M. Motion nr 1 till HSB Skånes föreningsstämma 2019 har inkommit från Lars Nord med tre yrkanden, vilka framgår av motionen. Styrelsen konstaterar att motionen med undantag för datering är identisk med en motion från samme medlem som behandlades vid ordinarie stämma Beslutsunderlag från stämman 2018 bilägges (bilaga 1). Inget nytt har tillkommit till den nu aktuella motionen. Styrelsens förslag till beslut, motion nr 1. Styrelsen föreslår att stämman med hänvisning till beslut vid ordinarie stämma 2018 anser motionen i sin helhet besvarad.

3 (2) Bilaga till svar på motion nr 1 STYRELSENS SVAR PÅ MOTION NR 1. OM MOTIONSRÄTT M.M. Motion nr 1 till HSB Skånes föreningsstämma 2018, har inkommit från Lars Nord med tre yrkanden, vilka framgår av motionen. Styrelsen lämnar följande svar. 1) Vad ska hända med en av medlem ingiven motion när medlemmen avflyttat och inte längre är medlem? Styrelsen har begärt rättsutredning i frågan ifrån HSB Skånes och HSB Riksförbunds jurister, som sammanfattningsvis ger: Enligt Lag om ekonomiska föreningar (LEF) har en medlem rätt att få ett ärende behandlat på föreningsstämman (LEF 7:14). Av samma bestämmelse framgår att en medlem som uteslutits ur föreningen inte har rätt att få ett ärende behandlat även om denne inte avgått ur föreningen. Paragrafen behandlar inte vad som gäller när medlem motionerat i rätt tid men sedan avflyttar och utträder som medlem innan föreningsstämman. Det är således inte helt klart vad som gäller, men i doktrin finns stöd för följande: Under förutsättning att motionen kommer in i rätt tid enligt stadgarna ska bostadsrättsföreningen/styrelsen kontrollera att motionären är medlem vid motionens ingivande. Någon ytterligare kontroll behöver inte göras inför kallelsens utskick. Även om ingivaren av motionen sedan avflyttar och inte längre är medlem och därmed inte har närvarorätt på stämman eller kan lägga förslag kan det finnas andra medlemmar som vill lägga förslag i frågan. 2) Utgör yrkandena i motion nr 1 ärenden i lagens mening? Med ärende i lagens mening (LEF 7:14) avses något som föreningsstämman får fatta beslut om. Stämman kan t.ex. inte fatta beslut om vad andra enskilda eller juridiska personer ska göra. Stämmobesluten ska inte heller ligga på en sådan detaljnivå att de tar över styrelseorganets uppgifter. HSB Skånes styrelse har med hjälp av jurister försökt att tolka motionärens yrkanden för att bedöma om de ligger inom föreningsstämmans beslutanderätt, och kommit fram till följande: Yrkande 1: Att informera bostadsrättsföreningarna om rättsläget i viss fråga. Stämman kan ge i uppdrag till styrelsen att beställa rättsutredning i viss fråga. Yrkande 1 får alltså anses utgöra ett ärende i lagens mening. Yrkande 2: Att någon annan än HSB-föreningen skriftligen ska be om ursäkt. Stämman kan inte besluta hur någon annan fysisk eller juridisk person ska handla. Yrkandet kan således inte anses utgöra ett ärende i lagens mening.

4 2 (2) Yrkande 3: Att HSB Skåne ska informera lokalkontoren om rättsläget i viss fråga. Frågor rörande detaljerad information till anställd personal och operativ ledning får anses inte ligga inom stämmans kompetens att besluta om. Frågan bedöms således inte utgöra ett ärende i lagens mening. Företagsledningen har dock informerat verksamheten om svaret i den rättsutredning som sammanfattas ovan. Styrelsens förslag till beslut, motion nr 1, yrkande 1-3 Genom den utredning styrelsen låtit göra avseende avflyttad medlems motion, den sammanfattning som återges i detta svar, samt den information som lämnats till verksamheten föreslår styrelsen att stämman ska anse motionen besvarad i sin helhet.

5

6 STYRELSENS SVAR PÅ MOTION NR 2. ANGÅENDE ANDRAHANDSUTHYRNING. Motion nr 2 till HSB Skånes föreningsstämma 2019 har inkommit från Lars Nord med tre yrkanden, vilka framgår av motionen. Styrelsen lämnar följande svar: 1. Varje bostadsrättsförening är en egen juridisk person som självständigt, inom de ramar som lagen uppställer, kan besluta om tillstånd till andrahandsupplåtelse och tillämpning av regelverket. HSB Skåne kan inte utan varje bostadsrättsförenings uttryckliga begäran kontrollera eller bevaka förekomsten av andrahandsupplåtelser, eller föreningens tillståndsgivning. HSB Skåne tillhandahåller en förvaltningstjänst för bevakning av andrahandsupplåtelser och debitering av avgift för sådan upplåtelse, som det står varje bostadsrättsförening fritt att beställa. 2. Bestämmelser om andrahandsupplåtelse i HSB bostadsrättsförening finns i 40 HSB normalstadgar 2011, vilka HSB Skåne rekommenderar att samtliga HSB bostadsrättsföreningar antar (senaste version 5). Stadgebestämmelsen överensstämmer med bestämmelser i 7 kap Bostadsrättslagen. HSB Skåne kan därutöver inte ha synpunkter på respektive förenings tillämpning av regelverket eller tillståndsgivning. 3. Sedan 2014 har bostadsrättföreningar möjlighet att ta ut en avgift för andrahandsupplåtelse motsvarande högst 10 % av prisbasbeloppet, om det anges i stadgarna. Möjligheten anges i HSB normalstadgar 2011, vilka HSB Skåne rekommenderar att alla HSBbostadsrättsföreningar antar. Det är dock upp till varje förening att tillämpa bestämmelsen. För föreningar som vill ta ut sådan avgift tillhandahåller HSB Skåne en tjänst för beräkning, bevakning och debitering av avgiften. Styrelsens förslag till beslut, motion nr 2. Styrelsen föreslår att stämman genom det ovan angivna ska anse motionen i sin helhet besvarad.

7

8

9

10 STYRELSENS SVAR PÅ MOTION NR 3. ANGÅENDE HANDLÄGGNING AV STÖRNINGSÄRENDE. Motion nr 3 till HSB Skånes föreningsstämma 2019 har inkommit från Lars Nord med ett yrkande, vilket framgår av motionen. Styrelsen lämnar följande svar: Medlem i en ekonomisk förening har rätt att få ett ärende behandlat av stämman. Med ärende i lagens mening (LEF 6:15) avses något som föreningsstämman får fatta beslut om. Stämman kan t.ex. inte fatta beslut om vad andra enskilda eller juridiska personer ska göra. Stämmobesluten ska inte heller ligga på en sådan detaljnivå att de tar över styrelseorganets eller den operativa verksamhetens uppgifter. Den aktuella motionen begär att handläggningen av varje störning inom bostadsrättsföreningar ska föregås av personlig kontakt. Styrelsens uppfattning är att HSB Skånes handläggning av störningsärenden ska ske i enlighet med gällande lagstiftning i syfte att skapa det goda boendet, vilket också sker. Frågor rörande detaljerade rutiner till bostadsrättsförening eller till anställd personal kan inte anses ligga inom stämmans kompetens att besluta om. Motionen bedöms således inte utgöra ett ärende i lagens mening Styrelsens förslag till beslut, motion nr 3. Styrelsen föreslår att stämman genom det ovan angivna ska anse motionen i sin helhet besvarad.

11 Motion till HSB Skånes föreningsstämma 2019 Översättning av HSBs normalstadgar 2011, version 5 Vår bostadsrättsförening, Brf Tunahus i Lund, antog vid vår senaste föreningsstämma version 5 av HSBs normalstadgar I vår förening bor många personer som inte talar eller läser svenska, och en stor del av vår kommunikation med föreningens medlemmar och boende sker därför på engelska. Många frågor vi får rör sådant som redan är formulerat i stadgarna, men då dessa endast finns att tillgå på svenska finns det inget dokument vi kan hänvisa till för den som inte kan tillgodogöra sig originaltexten. Vi anser att det skulle gynna såväl andra bostadsrättsföreningar som enskilda medlemmar i HSB om stadgarna fanns översatta till fler språk. För att garantera en god kvalitet på översättningen, samt för att främja likvärdigheten bland HSBs medlemsföreningar, önskar vi att detta sker centralt. Vi föreslår därför att HSB Skåne beslutar att översätta HSBs normalstadgar till engelska. Om stämman finner det lämpligt kan även frågan väckas om huruvida det är aktuellt att översätta dokumentet till ytterligare språk. Om HSB Skåne anser att frågan behöver väckas med HSBs riksförbund önskar vi att så görs. Med vänlig hälsning, Styrelsen för Brf Tunahus i Lund genom Malin Lundqvist, sekreterare BRF TUNAHUS I LUND ORG. NR: DAG HAMMARSKJÖLDS VÄG 3E TEL: LUND FAX: STYRELSEN@TUNAHUS.SE

12 STYRELSENS SVAR PÅ MOTION NR 4. ANGÅENDE ÖVERSÄTTNING AV HSB NORMALSTADGAR FÖR BRF TILL ENGELSKA. Motion nr 4 till HSB Skånes föreningsstämma 2019 har inkommit från HSB Brf Tunahus i Lund med ett yrkande, vilket framgår av motionen. Styrelsen lämnar följande svar: HSB normalstadgar för bostadsrättsförening utarbetas och revideras av HSB Riksförbund. Medarbetare hos regionföreningar, såsom HSB Skåne, kan få fullmakt från HSB Riksförbund att godkänna vissa ändringar. I dagsläget finns stadgarna inte översatta, och fullmakten innefattar inte rätt för HSB Skåne att godkänna sådan översättning. HSB Skåne har dock i anledning av den inkomna motionen kontaktat stadgeansvarig vid HSB Riksförbund och framfört önskemålet om översättning till engelska. Styrelsens förslag till beslut, motion nr 4. Styrelsen föreslår att stämman genom det ovan angivna ska anse motionen i sin helhet besvarad.

EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA 2012

EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA 2012 EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA 2012 HSB BRF 97 KUNGSÄNGSPORTEN VÄLKOMMEN TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA 2012 Härmed kallas medlemmarna i HSB BRF 97 Kungsängsporten i Uppsala till extra föreningsstämma. DATUM: Torsdagen

Läs mer

VÄLKOMNA! FRUKOSTSEMINARIUM 31 JANUARI

VÄLKOMNA! FRUKOSTSEMINARIUM 31 JANUARI VÄLKOMNA! FRUKOSTSEMINARIUM 31 JANUARI AGENDA 08:00 08:05 08:35 08:50 09:00 Inledning Erica Nordström, chef medlem & marknad Ny lag kräver nya stadgar! Gabriella Eriksson, chefsjurist HSB Stockholms stöd

Läs mer

KALLELSE TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA

KALLELSE TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA KALLELSE TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA TORSDAGEN DEN 26 MARS, kl. 19.00 Plats: gårdshuset, 2 tr., hos Santérus-Sjödin Medlemmarna i Brf Kamelian 20 kallas härmed till extra föreningsstämma med anledning av:

Läs mer

STADGAR & KODEN VARFÖR NYA STADGAR? SPRÅK OCH STRUKTUR HUR ÄNDRAR MAN STADGAR? KALLELSE STÄMMOPROTOKOLLET. Förändringar i samhället

STADGAR & KODEN VARFÖR NYA STADGAR? SPRÅK OCH STRUKTUR HUR ÄNDRAR MAN STADGAR? KALLELSE STÄMMOPROTOKOLLET. Förändringar i samhället VARFÖR NYA STADGAR? STADGAR & KODEN HSB NORMALSTADGAR FÖR BRF Förändringar i samhället Vi måste följa lagen Levande dokument SPRÅK OCH STRUKTUR Språkliga justeringar Tydligare struktur HUR ÄNDRAR MAN STADGAR?

Läs mer

Dagordning HSB Brf Luftskeppet ordinarie föreningsstämma , kl 19:00 i Flygledarens föreningslokal på Luftskeppsgatan.

Dagordning HSB Brf Luftskeppet ordinarie föreningsstämma , kl 19:00 i Flygledarens föreningslokal på Luftskeppsgatan. Dagordning HSB Brf Luftskeppet ordinarie föreningsstämma 2015-05-21, kl 19:00 i Flygledarens föreningslokal på Luftskeppsgatan. 1. föreningsstämmans öppnande 2. val av stämmoordförande 3. anmälan av stämmoordförandens

Läs mer

Dags att planera för stadgerevision. Varför behöver vi nya stadgar? Hur byter vi stadgar?

Dags att planera för stadgerevision. Varför behöver vi nya stadgar? Hur byter vi stadgar? Dags att planera för stadgerevision. Den 1 juli 2016 trädde nya regler i kraft som innebär att alla föreningar måste anta nya stadgar. Det är hög tid att börja planera bytet av stadgarna. Varför behöver

Läs mer

LAG OCH BOSTADSRÄTT BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN GLÄDJEN

LAG OCH BOSTADSRÄTT BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN GLÄDJEN LAG OCH BOSTADSRÄTT BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN GLÄDJEN VAD ÄR EN BOSTADSRÄTTSFÖRENING? En sorts ekonomisk förening Medlemmarna äger sitt hus gemensamt Egna stadgar 1 MEDLEMMAR I BRF Betalar en insats Har andel

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Kantarellen 11

HSB Bostadsrättsförening Kantarellen 11 HSB Bostadsrättsförening Kantarellen 11 Redogörelse av hur HSB brf Kantarellen 11 har tillämpat HSB kod för bostadsrättsföreningar Vid årsstämman 2016 beslutades att styrelsen ska arbeta efter HSB-koden

Läs mer

KALLELSE Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Hugin kallar härmed föreningens medlemmar till

KALLELSE Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Hugin kallar härmed föreningens medlemmar till 2017-05-15 Bostadsrättsföreningen Hugin, Lund KALLELSE Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Hugin kallar härmed föreningens medlemmar till FÖRENINGSSTÄMMA TID: Tisdagen den 30 maj 2017, kl 19.00 PLATS:

Läs mer

Kallelse till Föreningsstämma

Kallelse till Föreningsstämma Kallelse till Föreningsstämma Härmed kallas medlemmarna i till ordinarie föreningsstämma. Tid och plats: Måndagen den 8 juni 2015 klockan 18.00 Hotell Riddargatan, Riddargatan 14 Ordinarie Föreningsstämma

Läs mer

KALLELSE TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA

KALLELSE TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA HSB Brf Hammarshus i Malmö Organisationsnummer 746000-5932 KALLELSE TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA Medlemmarna i HSB Brf Hammarshus i Malmö kallas härmed till extra föreningsstämma. Stämman ska ta första beslutet

Läs mer

SENASTE NYTT OM HSBS STADGAR MED MERA

SENASTE NYTT OM HSBS STADGAR MED MERA SENASTE NYTT OM HSBS STADGAR MED MERA AGENDA Inledning Vad sker i vår legala omvärld? Nya stadgar Aktuella avgöranden JURIDIK I HSB VAD ÄR BRA JURIDIK FÖR DIG? TÄNK EFTER - FÖRE VAD HÄNDER I VÅR LEGALA

Läs mer

Bostadsrättsförening Linero i Lund

Bostadsrättsförening Linero i Lund Bostadsrättsförening Linero i Lund Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2015-05-27 1-20 med bilagor Plats: Fritidslokalen, Kämpagränden 21 E, Lund. Antal röstberättigade 37 st. varav en med fullmakt.

Läs mer

HSB KOD FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGAR

HSB KOD FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGAR HSB KOD FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGAR ETT HJÄLPMEDEL FÖR STYRELSE OCH VALBEREDNING STARKARE TILLSAMMANS HSB är en av Sveriges största boendeorganisationer. Vi ägs av våra medlemmar och vårt uppdrag är att

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma i HSB:s brf Kristinebergshöjden nr 245, org.nr

Ordinarie föreningsstämma i HSB:s brf Kristinebergshöjden nr 245, org.nr Ordinarie föreningsstämma i HSB:s brf Kristinebergshöjden nr 245, org.nr 716417 8183. Protokoll: 1 19 Tid: Måndagen den 18 maj 2015, kl. 19.00 Plats: Föreningslokalen i HSB brf Örnar, Love Almqvists väg

Läs mer

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Solfjädern 1 kallar härmed föreningens medlemmar till ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA för verksamhetsåret 2014.

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Solfjädern 1 kallar härmed föreningens medlemmar till ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA för verksamhetsåret 2014. Lund 2015-04-21 Bostadsrättsföreningen Solfjädern 1 KALLELSE Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Solfjädern 1 kallar härmed föreningens medlemmar till ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA för verksamhetsåret 2014.

Läs mer

STADGAR FÖR HSB VIND UMEÅ EKONOMISK FÖRENING

STADGAR FÖR HSB VIND UMEÅ EKONOMISK FÖRENING STADGAR FÖR HSB VIND UMEÅ EKONOMISK FÖRENING 1 FÖRENINGENS FIRMA OCH SÄTE Föreningens firma är HSB Vind Umeå ekonomisk förening. Föreningens styrelse har sitt säte i Umeå, Umeå kommun. 2 ÄNDAMÅL Föreningens

Läs mer

YTTRANDE ÖVER MOTION ANG HSB OMSORG FÖR ALLA ÅLDRAR

YTTRANDE ÖVER MOTION ANG HSB OMSORG FÖR ALLA ÅLDRAR Flik 5 01 a YTTRANDE ÖVER MOTION ANG HSB OMSORG FÖR ALLA ÅLDRAR Rubricerad motion inkom till ordinarie föreningsstämma 2015. På förslag av styrelsen beslutade stämman att uppdra åt Medlemsutskottet att

Läs mer

KALLELSE till Extra Föreningsstämma. HSB Bostadsrättsförening Seglaren i Göteborg

KALLELSE till Extra Föreningsstämma. HSB Bostadsrättsförening Seglaren i Göteborg KALLELSE till Extra Föreningsstämma HSB Bostadsrättsförening Seglaren i Göteborg Dag: Tisdag den 16 september 2014 Klockan: 19:00 Plats: Dalheimers Hus DAGORDNING 1. Stämmans öppnande 2. Val av stämmoordförande

Läs mer

BOSTADSRÄTTS- FÖRENINGAR NORMALSTADGAR 2011 FÖR STADGAR

BOSTADSRÄTTS- FÖRENINGAR NORMALSTADGAR 2011 FÖR STADGAR STADGAR NORMALSTADGAR 2011 FÖR BOSTADSRÄTTS- FÖRENINGAR ANPASSNINGAR AV DESSA STADGAR Bostadsrättsföreningen har anpassat HSBs normalstadgar för bostadsrättsföreningar av 2011 i följande bestämmelser:

Läs mer

Kallelse till Föreningsstämma

Kallelse till Föreningsstämma Kallelse till Föreningsstämma Härmed kallas medlemmarna i till ordinarie föreningsstämma. Tid och plats: Tisdagen den 30 juni 2009 klockan 19.00 Hotell Riddargatan, Riddargatan 14 Ordinarie Föreningsstämma

Läs mer

Regler för styrelse i en bostadsrättsförening Ylva Hintze

Regler för styrelse i en bostadsrättsförening Ylva Hintze Regler för styrelse i en bostadsrättsförening Ylva Hintze 2015-02-12 Agenda Lagen om ekonomiska föreningar Bostadsrättslagen Stadgar BRF:s ändamål Stämmobeslut Styrelsebeslut Föreningens organisation/administration

Läs mer

Information om föreningsformenf och styrelsearbetet

Information om föreningsformenf och styrelsearbetet Information om föreningsformenf och styrelsearbetet Föreningsformen En bostadsrättsförening är en speciell form av ekonomisk förening som omfattas av: Bostadsrättslagen (1991:614) Lagen om ekonomiska föreningar

Läs mer

REVISION AV STADGARNA

REVISION AV STADGARNA REVISION AV STADGARNA Ändrad lagstiftning och behov av tydligare skrivning av såväl styrelsens som bostadsrättshavarens ansvar och skyldigheter gentemot föreningen medför att styrelsen föreslår ett antal

Läs mer

Stadgar för NTA Skolutveckling ekonomisk förening. Firma. 1. Föreningens firma är NTA Skolutveckling ekonomisk förening.

Stadgar för NTA Skolutveckling ekonomisk förening. Firma. 1. Föreningens firma är NTA Skolutveckling ekonomisk förening. Stadgar för NTA Skolutveckling ekonomisk förening Firma 1. Föreningens firma är NTA Skolutveckling ekonomisk förening. Föreningens ändamål och verksamhetens art 2. Ändamålet med föreningens verksamhet

Läs mer

Förslag till stadgeförändringar för Bostadsrättsföreningen Runhällen

Förslag till stadgeförändringar för Bostadsrättsföreningen Runhällen Förslag till stadgeförändringar för Bostadsrättsföreningen Runhällen Styrelsen för Brf Runhällen förslår följande stadgeändringar att behandlas på extra föreningsstämma 2017-02-22 samt ordinarie föreningsstämma

Läs mer

KURS FÖR SEKRETERARE STYRELSENS VIKTIGASTE PERSON?

KURS FÖR SEKRETERARE STYRELSENS VIKTIGASTE PERSON? KURS FÖR SEKRETERARE STYRELSENS VIKTIGASTE PERSON? 1 Sekreterarens uppgift De uppgifter som sekreteraren har inom styrelsen kan variera i allt från att enbart skriva protokoll från sammanträden till att

Läs mer

KALLELSE FÖRENINGSSTÄMMA

KALLELSE FÖRENINGSSTÄMMA KALLELSE FÖRENINGSSTÄMMA Du och övriga medlemmar i HSB:s bostadsrättsförening Vilunda i Upplands Väsby kallas härmed till ordinarie föreningsstämma. Dag: Måndag den 25 april 2016 Tid: 18:45 (registrering

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FÖRELÄSNINGEN LAG & DIN RÄTT I BOSTADSRÄTT MINNEBERGS FÖRENINGARNA HANS JANSSON

VÄLKOMMEN TILL FÖRELÄSNINGEN LAG & DIN RÄTT I BOSTADSRÄTT MINNEBERGS FÖRENINGARNA HANS JANSSON VÄLKOMMEN TILL FÖRELÄSNINGEN LAG & DIN RÄTT I BOSTADSRÄTT MINNEBERGS FÖRENINGARNA 2016 02 09 HANS JANSSON VAD ÄR DET EGENTLIGEN JAG HAR KÖPT? NI ÄGER HUSET TILLSAMMANS! En bostadsrättsförening är en ekonomisk

Läs mer

Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intresse genom att producera förnybar el med solceller för medlemmarnas räkning.

Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intresse genom att producera förnybar el med solceller för medlemmarnas räkning. Stadgar antagna 2014-04-28 Stadgar för Zolcell 1:1 Ekonomisk Förening Org. nr: 1 Föreningens namn Föreningens namn är Zolcell 1:1 ekonomisk förening. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

Stadgar för Auktorisation för Rostskyddsmålning ekonomisk förening

Stadgar för Auktorisation för Rostskyddsmålning ekonomisk förening Stadgar för Auktorisation för Rostskyddsmålning ekonomisk förening 1. Föreningens namn Föreningens namn är Auktorisation för Rostskyddsmålning ek. för. 2. Ändamål Föreningen har som ändamål att utveckla

Läs mer

ATT BYTA STADGAR I BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN HSB STOCKHOLM

ATT BYTA STADGAR I BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN HSB STOCKHOLM Stadgar ATT BYTA STADGAR I BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN HSB STOCKHOLM Feb 2015 HSB DÄR MÖJLIGHETERNA BOR HSB är en medlemsägd och rikstäckande organisation. Bostadsrättsföreningarna och de bosparande medlemmarna

Läs mer

Rödöns Bygdegårdsförening

Rödöns Bygdegårdsförening Förslag till nya stadgar Rödöns Bygdegårdsförening Stadgar Gällande fr.o.m. 2015 1 Föreningens firma är : Rödöns Bygdegårdsförening. 2 Ändamål Föreningen som är en ideell förening, politiskt och religiöst

Läs mer

Brf Kanngjutaren, protokoll ordinarie föreningsstämma Mikael Grönvoll föreslås av styrelsen som stämmoordförande.

Brf Kanngjutaren, protokoll ordinarie föreningsstämma Mikael Grönvoll föreslås av styrelsen som stämmoordförande. PROTOKOLL fört vid ordinarie föreningsstämma med HSB:s bostadsrättsförening Kanngjutaren nr 296 i Stockholm, på Ceremoni Garden, Grimstagatan 17, Vällingby, den 6 april 2017, kl 19:00. 1. Föreningsstämmans

Läs mer

KALLELSE. Medlemmar i HSB:s bostadsrättsförening Snösätra nr 229 i Stockholm kallas härmed till: EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA

KALLELSE. Medlemmar i HSB:s bostadsrättsförening Snösätra nr 229 i Stockholm kallas härmed till: EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA KALLELSE Medlemmar i HSB:s bostadsrättsförening Snösätra nr 229 i Stockholm kallas härmed till: EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA Tid: Onsdagen den 3 november 2010 klockan 19.00 Plats: Bostadsrättsföreningens Dammens

Läs mer

KALLELSE TILL HSB RIKSFÖRBUNDS ORDINARIE HSB-STÄMMA 2019

KALLELSE TILL HSB RIKSFÖRBUNDS ORDINARIE HSB-STÄMMA 2019 KALLELSE TILL HSB RIKSFÖRBUNDS ORDINARIE HSB-STÄMMA 2019 Som fullmäktige för din HSB-förening kallas du till ordinarie HSB-stämma Dag: 15-16 maj 2019 Tid: 15 maj kl. 10.00-17.00, middag 19.00 16 maj kl.

Läs mer

STYRELSENS ARBETSORDNING FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN STIGS GÅRD

STYRELSENS ARBETSORDNING FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN STIGS GÅRD STYRELSENS ARBETSORDNING FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN STIGS GÅRD Styrelsen i Bostadsrättsföreningen Stigs Gård har upprättat denna arbetsordning för att utgöra ett komplement till bestämmelserna i bostadsrättslagen

Läs mer

KALLELSE TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA

KALLELSE TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA KALLELSE TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA Medlemmar i HSB:s Bostadsrättsförening Pålsundet kallas till extrastämma söndagen den 21 september 2014 kl 18:00 för att besluta om nya balkonger ska tillåtas Lokal:

Läs mer

Anteckningar

Anteckningar 2012 2011 Anteckningar Brf. Ekhammar 2012 Kallelse till föreningsstämma HSB:s Brf. Ekhammar i Upplands-Bro Föreningslokal Mullbärsstigen 35 Dagordning vid brf. Ekhammars ordinarie föreningsstämma den 20130321,

Läs mer

Fullmakt Härmed uppdras åt. Personnr:. att representera mig. Namn:... Lägenhetsnr:. i stämmobeslut som sker den 30/5-2013, och endast den dagen.

Fullmakt Härmed uppdras åt. Personnr:. att representera mig. Namn:... Lägenhetsnr:. i stämmobeslut som sker den 30/5-2013, och endast den dagen. FÖRENINGSSTÄMMA - FULLMAKT Föreningsstämman kommer att hållas torsdag den 30 maj klockan 19:00 i Kvartersgården Helenelunds centrum. Om du ej har möjlighet att närvara på föreningsstämman kan du lämna

Läs mer

Motioner till årsmöte i Brf Ulrika 2017

Motioner till årsmöte i Brf Ulrika 2017 Motioner till årsmöte i Brf Ulrika 2017 Borttagande av fast avgift för gemensam el Jag har i skrivelse till styrelsen i samband med att dess förslag 2016 till kostnader för förbrukning vid gemensam el

Läs mer

Stadgar för Huvudvärksförbundet organisationen för dig med migrän, Horton eller andra huvudvärkssjukdomar

Stadgar för Huvudvärksförbundet organisationen för dig med migrän, Horton eller andra huvudvärkssjukdomar Stadgar för Huvudvärksförbundet organisationen för dig med migrän, Horton eller andra huvudvärkssjukdomar Senast reviderade av förbundsstämman 2016-05-28. 1. Förbundets namn Förbundets namn är: Huvudvärksförbundet,

Läs mer

Motion 15 Motion 16. med utlåtanden

Motion 15 Motion 16. med utlåtanden Motion 15 Motion 16 med utlåtanden 44 Motion 15 Ombildningar av allmännyttans hyresrätter/ Ombildning av hyresrätter till bostadsrätter Ombildningen av allmännyttans lägenheter fortsätter. Nu med ännu

Läs mer

Motion till Svensk Galopps höststämma 2015 - Stadgerevidering

Motion till Svensk Galopps höststämma 2015 - Stadgerevidering Motion till Svensk Galopps höststämma 2015 - Stadgerevidering Svensk Galopps stadgar har några oklarheter som bör åtgärdas. Denna motion syftar till att förtydliga och förändra delar av stadgarna så att

Läs mer

Stadgar för Strädelängan Ekonomisk förening

Stadgar för Strädelängan Ekonomisk förening Stadgar för Strädelängan Ekonomisk förening (antagna första gången 9 april 2014) 1 Föreningens namn Föreningens namn är Strädelängan Ekonomisk Förening. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen är en politiskt

Läs mer

GAMLA UPPSALA MONTESSORI ORG NR

GAMLA UPPSALA MONTESSORI ORG NR GAMLA UPPSALA MONTESSORI ORG NR 769601-6430 1 Firma och säte Föreningens firma är Gamla Uppsala Montessoriförskola ekonomisk förening. Föreningen har sitt säte i Uppsala. 2 Målsättning Föreningens målsättning

Läs mer

VALBEREDNINGENS INSTRUKTION HSB BRF SNÖSÄTRA 229

VALBEREDNINGENS INSTRUKTION HSB BRF SNÖSÄTRA 229 VALBEREDNINGENS INSTRUKTION HSB BRF SNÖSÄTRA 229 1. INLEDNING Denna instruktion är utformad speciellt för Brf Snösätra och är antagen av föreningens årsstämma 2015-04-22. ALLMÄNT Föreningsstämmans beslut

Läs mer

KALLELSE TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN RUNNETT

KALLELSE TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN RUNNETT Årsta 170523 KALLELSE TILL EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN RUNNETT Tisdagen den 13 juni 2017 klockan 19.00 Lokalen på DAGORDNING 1. Stämman öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Fastställande

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND Antagna på LRF Skånes regionstämma 21 mars 2013 Godkända av riksförbundsstyrelsen 23 oktober 2013 Stadgar för LRF Skåne Namn, geografisk omfattning, ändamål, organ och medlemskap

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND Antagna på LRF Örebros regionstämma 20 mars 2014 Godkända av riksförbundsstyrelsen 23 april 2014 Stadgar för LRF Örebro Namn, geografisk omfattning, ändamål, organ och medlemskap

Läs mer

PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018

PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018 PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018 Bostadsrättsföreningen Borgmästaren i Skövde. Dag: Onsdagen den 18 april 2018 Plats: Konferensrummet, Skövde Golfklubb Tid: Klockan 18.00 19.30 Paragraf Anteckning Benämning

Läs mer

Årsredovisning 2015 för Brf Sandvik

Årsredovisning 2015 för Brf Sandvik Årsredovisning 2015 för Brf Sandvik 716418-6889 KALLELSE Medlemmarna i HSB:s bostadsrättsförening SANDVIK nr 267 kallas härmed till ordinarie föreningsstämma Torsdagen den 19 maj år 2016 klockan 19.00

Läs mer

Stadgar för HANAHOLM 789 BRF

Stadgar för HANAHOLM 789 BRF Med anledning av gällande lagstiftning behöver Hanaholm 789 BRF uppdatera sina stadgar senast 30 juni 2018. En ändring av stadgar kräver genomröstning vid två stämmor, varpå vi ordnar med en extra-stämma

Läs mer

VÄLKOMNA. Lyckas med årsmötet. För information och frågor. Kursens upplägg. till kursen.

VÄLKOMNA. Lyckas med årsmötet. För information och frågor. Kursens upplägg. till kursen. VÄLKOMNA till kursen Lyckas med årsmötet För information och frågor www.bostadsratterna.se telefonsupport kl 9-12 och kl 13-15, tel. 0775 200 100 webbsupport Fråga Bostadsrätterna (vardagar, svar inom

Läs mer

SMART VILLAGE SWEDEN EKONOMISK FÖRENING

SMART VILLAGE SWEDEN EKONOMISK FÖRENING STADGAR FÖR; SMART VILLAGE SWEDEN EKONOMISK FÖRENING 1 Föreningens firma Föreningens firma är Smart Village Sweden Ekonomisk Förening. 2 Föreningens ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att

Läs mer

Stadgar för Nätverk Svedala Ekonomisk förening. Antagna den 2012-05-21

Stadgar för Nätverk Svedala Ekonomisk förening. Antagna den 2012-05-21 Stadgar för Nätverk Svedala Ekonomisk förening Antagna den 2012-05-21 Innehållsförteckning Innehåll 1 Föreningens namn... 3 2 Ändamål och verksamhet... 3 3 Föreningens säte... 3 4 Medlemskap... 3 5 Medlems

Läs mer

FÖRSLAG NYA STADGAR FÖR STOCKHOLMS LÄNS HEMSLÖJDSFÖRENING, IDEELL FÖRENING

FÖRSLAG NYA STADGAR FÖR STOCKHOLMS LÄNS HEMSLÖJDSFÖRENING, IDEELL FÖRENING FÖRSLAG NYA STADGAR FÖR STOCKHOLMS LÄNS HEMSLÖJDSFÖRENING, IDEELL FÖRENING Organisationsnummer 802014-9830 Förändring av stadgar från 2013 beslutades vid extra respektive ordinarie årsstämma 2015-xx-xx

Läs mer

Brf Flottiljen. Årsredovisning Foto Lena Malmborg 76

Brf Flottiljen. Årsredovisning Foto Lena Malmborg 76 Brf Flottiljen Årsredovisning 2017 Foto Lena Malmborg 76 Att bo i en bostadsrättsförening vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften

Läs mer

UTBILDNINGSKATALOG 2015

UTBILDNINGSKATALOG 2015 UTBILDNINGSKATALOG 2015 Grundutbildning Specialutbildning Kontakt & Anmälan GRUNDUTBILDING HSB Introduktionsdag För förtroendevalda och medarbetare HSB Riksförbund har sedan 2005 anordnat utbildning för

Läs mer

Arbetsordning och styrelseinstruktion

Arbetsordning och styrelseinstruktion För BRF Råsundavägen 69 Sida 1 Arbetsordning och styrelseinstruktion Allmänt 1 Arbetsordning för styrelsen 1 Former för styrelsemöte 2 Arbetsfördelning inom styrelsen 4 Medlemskap, andrahandsupplåtelse

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 19 april 2016

PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 19 april 2016 PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 19 april 2016 1 Föreningsstämmans öppnande Styrelsens ordförande, Anton Fröidstedt, hälsar alla välkomna till den ordinarie föreningsstämman avseende räkenskapsåret

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Örebäcksparken i Båstad

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Örebäcksparken i Båstad Stadgar för Bostadsrättsföreningen Örebäcksparken i Båstad Reg nr: 469625-4502 Antagna den 8 april 2013, 19 maj 2015, 2 mars och x juli 2018 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsförenimgen

Läs mer

Motioner till årsstämma 14 juni år 2012

Motioner till årsstämma 14 juni år 2012 Motioner till årsstämma 14 juni år 2012 Styrelsen har mottagit 8 stycken motioner inom utsatt tid. Motion nr 5 och 6 kommer från olika medlemmar och innefattar samma förslag. Motion nr 1 (Margot Lönnback,

Läs mer

BOSPARSTYRELSENS YTTRANDE ÖVER ÄRENDE 1

BOSPARSTYRELSENS YTTRANDE ÖVER ÄRENDE 1 1 (3) BOSPARSTYRELSENS YTTRANDE ÖVER ÄRENDE 1 Bosparstyrelsen har åtskilliga gånger framhållit att avkastningen på sparade medel borde vara bättre och att fler och bättre sparformer borde erbjudas. Bosparstyrelsen

Läs mer

STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA. Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdagen den 21 februari år 2012 kl. 18.

STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA. Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdagen den 21 februari år 2012 kl. 18. Bostadsrättsförening Vilbergen i Norrköping Sidan 1 av 6 STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Plats: Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdagen den 21 februari år 2012 kl. 18.30 Birgitta

Läs mer

Ekhammar Brf. Ekhammar Foton: Dagmar Zitkova

Ekhammar Brf. Ekhammar Foton: Dagmar Zitkova 2012 2011 2016 Ekhammar 2016 Brf. Ekhammar 2012 Foton: Dagmar Zitkova Dagordning Kallelse till ordinarie föreningsstämma 2017 HSB Brf Ehammar kallar samtliga medlemmar till ordinarie föreningsstämma Datum:

Läs mer

PROPOSITION 1 Uppdaterade Stadgar

PROPOSITION 1 Uppdaterade Stadgar PROPOSITION 1 Uppdaterade Stadgar Förslag till uppdaterade stadgar, ändringar markerade med GULT Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö antagna den 30 september 2015. 1 Föreningens firma

Läs mer

KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA. Måndagen den 15 juni 2015 kl. 19:00. Föreningslokalen, Lokföraregatan 17 A

KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA. Måndagen den 15 juni 2015 kl. 19:00. Föreningslokalen, Lokföraregatan 17 A Brf Lokföraren FÖRENINGSSTÄMMA 2015-06-15 Org.nr. 745000-0505 KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA Måndagen den 15 juni 2015 kl. 19:00 Föreningslokalen, Lokföraregatan 17 A Förslag till dagordning: 1. Mötets

Läs mer

ARBETSORDNING FÖR STYRELSEARBETET VID BRF

ARBETSORDNING FÖR STYRELSEARBETET VID BRF ARBETSORDNING FÖR STYRELSEARBETET VID BRF Älgen nr 16 2017 Beslutad av styrelsen 2017-05-17 Inledning Styrelsen Beslut Brf Älgen nr 16 är en bostadsrättsförening vars främsta uppdrag är att främja medlemmarnas

Läs mer

Stadgar. Ledarna inom Energi & Teknik Verksamhetsområde, uppgift och organisation. Föreningsstämma

Stadgar. Ledarna inom Energi & Teknik Verksamhetsområde, uppgift och organisation. Föreningsstämma Stadgar Ledarna inom Energi & Teknik 2015 Verksamhetsområde, uppgift och organisation 1 Verksamhetsområde Ledarna inom Energi & Teknik en branschförening inom Ledarna som organiserar chefer, inom energi-,

Läs mer

Bostadsrättsförening Linero i Lund

Bostadsrättsförening Linero i Lund Bostadsrättsförening Linero i Lund Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2014-05-21 1-19 med bilagor Plats: Fritidslokalen, Kämpagränden 21 E, Lund. Antal röstberättigade 34 st. varav två med fullmakt.

Läs mer

Antagna den 29/ Reviderade den 20/1 1999, 14/5 2000, 6/ och 16/

Antagna den 29/ Reviderade den 20/1 1999, 14/5 2000, 6/ och 16/ Stadgar Antagna den 29/11 1998 Reviderade den 20/1 1999, 14/5 2000, 6/3 2005 och 16/11 2009 1 Föreningens firma Föreningens firma är Masthuggets Bilkooperativ, Ekonomisk Förening. 2 Styrelsens säte Styrelsen

Läs mer

Stadgar för Ollebacken vind Ek. för.

Stadgar för Ollebacken vind Ek. för. STADGAR Stadgar för Ollebacken vind Ek. för. 1 Namn Föreningens firma är Ollebacken vind Ek. för. Org. 769618-1010. 2 Ändamål Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING

NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING 1 UNG FÖRETAGSAMHET STOCKHOLMSREGIONENS ÄNDAMÅL Ung Företagsamhet Stockholmsregionen är en ideell förening som har till ändamål att ge ungdomar insikter i företagandets

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Pålsundet. Kallelse till ordinarie föreningsstämma 2012-04-25 kl 18:30 Högalidsskolans matsal

HSB Bostadsrättsförening Pålsundet. Kallelse till ordinarie föreningsstämma 2012-04-25 kl 18:30 Högalidsskolans matsal HSB Bostadsrättsförening Pålsundet Kallelse till ordinarie föreningsstämma 2012-04-25 kl 18:30 Högalidsskolans matsal KALLELSE Medlemmarna i HSB:s Bostadsrättsförening Pålsundet i Stockholm kallas härmed

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LOBO

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LOBO STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LOBO 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Lobo. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen

Läs mer

Förslag till nya stadgar för Margretelunds villaägareförening

Förslag till nya stadgar för Margretelunds villaägareförening Förslag till nya stadgar för Margretelunds villaägareförening På uppdrag av årsmötet 2016 lämnade styrelsen till årsmötet den 2017 förslag till ändringar i föreningens stadgar. Till arbetet med att utforma

Läs mer

Stadgar för Rydebäcks Byalag

Stadgar för Rydebäcks Byalag Stadgar för Rydebäcks Byalag Antagna vid föreningsstämman 2014-02-25 Tidigare versioner Reviderade och antagna vid föreningsstämma 2012-02-21 Reviderade och antagna vid föreningsstämma 2010-02-16 Reviderade

Läs mer

Sedan föreningen registrerade sina nuvarande stadgar under 2004 har flera lagändringar genomförts.

Sedan föreningen registrerade sina nuvarande stadgar under 2004 har flera lagändringar genomförts. Västerås 2016-12-23 Jur kand Patrik Esfandi Patrik.esfandi@sbc.se 08-775 72 13 Brf Tullplatsen 3 Att: Lars Svensson Mälargatan 4 A 722 10 Västerås Inges endast via e-post E-post: lsv@telia.com Stadgerevision

Läs mer

Stadgar. för Lärarnas A-kassa. Gäller från och med 27 maj lararnasakassa.se

Stadgar. för Lärarnas A-kassa. Gäller från och med 27 maj lararnasakassa.se Stadgar för Lärarnas A-kassa Gäller från och med 27 maj 2016 lararnasakassa.se 1 Kassans firma och ändamål Kassans firma är Lärarnas Arbetslöshetskassa (Lärarnas A-kassa). Lärarnas A-kassa ska besluta

Läs mer

Årsstämma i Prässebo Fiber Ekonomisk Förening den 17:e juni 2017 kl. 10:00 12:00 i Klintens loge, Prässebo

Årsstämma i Prässebo Fiber Ekonomisk Förening den 17:e juni 2017 kl. 10:00 12:00 i Klintens loge, Prässebo Denna kallelse mejlas till alla medlemmar med e-mail adress, med vanlig post till övriga medlemmar, samt läggs ut på vår hemsida och på Facebook 3 juni 2017. Kallelse till alla medlemmar: Årsstämma i Prässebo

Läs mer

Stadgar för Solidaritetshuset Ekonomisk Förening

Stadgar för Solidaritetshuset Ekonomisk Förening Proposition om tillägg i stadgarna Styrelsen för Solidaritetshuset vill härmed lägga förslag om ett tillägg i stadgarna. Vi saknar en tydlig regel kring hur vi kan hantera medlemmar som inte verkar vara

Läs mer

Protokoll Föreningsstämma (5) Mötesdatum Tid 19:00. Vid protokollet. Mats Klingberg. Justeras.

Protokoll Föreningsstämma (5) Mötesdatum Tid 19:00. Vid protokollet. Mats Klingberg. Justeras. Protokoll Föreningsstämma 2011 2011-05-22 1 (5) Protokoll HSB:s Bostadsrättsföreningen Stureby i Stockholm Slag av sammanträde Föreningsstämma Mötesdatum 2011-05-17 Tid 19:00 Plats Föreningslokalen Skönviksvägen

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND Antagna på LRF Västerbottens regionstämma 27 februari 2013 Godkända av riksförbundsstyrelsen 23 oktober 2013 Stadgar för LRF Västerbotten 1 Namn, geografisk omfattning, syfteändamål,

Läs mer

Att vara styrelseledamot

Att vara styrelseledamot Välkommen till kursen Att vara styrelseledamot Vilka är vi? Ulrika Blomqvist Vd, jurist Tove Lindau jurist, styrelserådgivare Syfte och mål Varför? Vad? En väl fungerande förening! Ge er en grundläggande

Läs mer

Beddingestrands Samfällighetsförening STADGAR

Beddingestrands Samfällighetsförening STADGAR Beddingestrands Samfällighetsförening STADGAR Sammanträdesdatum 2000-10-04 2006-08-02 2013-05-15 Stadgar för Beddingestrands samfällighetsförening enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter.

Läs mer

HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats.

HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats. HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats. 1 Stämmans öppnande Styrelsens ordförande fyll i namn hälsar varmt välkomna till den ordinarie föreningsstämman

Läs mer

STADGAR för Tor 46 Ekonomisk Förening organisationsnummer

STADGAR för Tor 46 Ekonomisk Förening organisationsnummer STADGAR för Tor 46 Ekonomisk Förening organisationsnummer 769618-5185 1 Namn, säte och ändamål 2 Medlemskap 3 Medlems skyldigheter 4 Insats 5 Medlemsavgift 6 Uteslutning 7 Avgång 8 Styrelse 9 Firmateckning

Läs mer

STADGAR för Ideell förening med årsavgifter

STADGAR för Ideell förening med årsavgifter STADGAR för Ideell förening med årsavgifter 1 NAMN Föreningens namn är Grängsbo Bygdegårdsförening 1 2 ÄNDAMÅL Föreningen, som är en ideell förening, politiskt och religiöst obunden, har till uppgift att

Läs mer

Dagordningen punkterna Bilaga 8

Dagordningen punkterna Bilaga 8 Dagordningen punkterna 19-22 Bilaga 8 VAL AV ORDFÖRANDE OCH STYRELSELEDAMÖTER, REVISORER OCH SUPPLEANT, LEDAMÖTER OCH SUPPLEANTER TILL HSB RIKSFÖRBUNDS FULLMÄKTIGE SAMT VALBEREDNING; LEDAMÖTER OCH SUPPLEANT

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL HSB BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYINFLYTTAD

VÄLKOMMEN TILL HSB BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYINFLYTTAD VÄLKOMMEN TILL HSB BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYINFLYTTAD TILLSAMMANS är vi över en halv miljon medlemmar. Du som bor i HSB är i gott sällskap. Cirka 345 000 av medlemmarna bor i HSBs bostadsrättsföreningar,

Läs mer

De viktigaste ändringarna

De viktigaste ändringarna De viktigaste ändringarna Här kan du läsa en sammanfattning av de viktigaste förändringarna i HSB normalstadgar för 2011, jämfört med tidigare versioner av stadgarna. 2 Ändamålet Tillägg att föreningen

Läs mer

Till alla antroposofiskt orienterade verksamheter och intresserade personer i Sverige

Till alla antroposofiskt orienterade verksamheter och intresserade personer i Sverige TillallaantroposofisktorienteradeverksamheterochintresseradepersoneriSverige AntroposofiskaSällskapetiSverige Inbjudertillbildandetavdenideellaföreningen TrialogTankesmedja enfristående,antroposofisktorienterad,tankesmedja

Läs mer

Välkommen till HSB Bra att veta för dig som är nyinflyttad

Välkommen till HSB Bra att veta för dig som är nyinflyttad Välkommen till HSB Bra att veta för dig som är nyinflyttad Några av fördelarna du får som HSB-medlem Centrala avtal som sänker kostnader Tack vare att vi är så många i HSB kan vi teckna förmånliga avtal

Läs mer

Välkommen till. årsstämma 2015

Välkommen till. årsstämma 2015 Välkommen till årsstämma 2015 Dagordning 1. Stämmans öppnande 2. Val av mötesordförande 3. Anmälan om protokollförare 4. Godkännande av röstlängd o fullmakter 5. Fastställande av dagordning 6. Val av justerare

Läs mer

1 FIRMA Föreningens firma är Mikrofonden Sverige ekonomisk förening. Föreningen ska verka utifrån social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet.

1 FIRMA Föreningens firma är Mikrofonden Sverige ekonomisk förening. Föreningen ska verka utifrån social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet. STADGAR FÖR Mikrofonden Sverige Antagna vid konstituerande stämma 2009-10-13 med ändringar 20161115 och 20170516 1 FIRMA Föreningens firma är Mikrofonden Sverige ekonomisk förening. 2 ÄNDAMÅL Föreningen

Läs mer

STADGAR FÖR MONTESSORIFÖRENINGEN KATTEN,

STADGAR FÖR MONTESSORIFÖRENINGEN KATTEN, STADGAR FÖR MONTESSORIFÖRENINGEN KATTEN, 849201-4041 1 Firma Föreningens namn är Montessoriföreningen Katten. Föreningen är en ideell förening med organisationsnummer 849201-4041. 2 Säte Styrelsen har

Läs mer

Stadgar för MejDej-kooperativet. (Ideell förening)

Stadgar för MejDej-kooperativet. (Ideell förening) Stadgar för MejDej-kooperativet (Ideell förening) 1 FÖRENINGENS NAMN MM Föreningens namn är MejDej-kooperativet, med säte i Kristianstads kommun och verksamhet på 15 mils radie från Kristianstad. MejDej-kooperativet

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND Antagna på LRF Jönköpings länsförbundsstämma 20 mars 2015 Godkända av riksförbundsstyrelsen 28 april 2015 Stadgar för Lantbrukarnas länsförbund i Jönköpings Län Namn, geografisk

Läs mer