Styrelsen för PRO Medelpads distrikt avger följande berättelse för 2016.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Styrelsen för PRO Medelpads distrikt avger följande berättelse för 2016."

Transkript

1 MEDELPAD VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Styrelsen för PRO Medelpads distrikt avger följande berättelse för Ordförande\KPR-LPR ansv. Eda Gunnarsson City v. Ordförande\Försäkr. ansv Bengt Persson Alnö Kassör\Trippelskrap ansv Britta Pettersson Sköns S:a Sekreterare\PRO-Vetarna ansv Berith Johansson City t.o.m Studieorganisatör\ProsIT ansv Mats Letrell Timrå Ledamöter PRO Kontakt ansvarig Rune Forsberg Haverö Göran Dahlin Stöde Trafik ansvarig Jan Jennehag Hässjö/Tynderö Konsument ansvarig Stefan Hägglund Alby Ersättare Boule ansvarig Anki. Hjertström SkönsN:a Leif Söderberg Timrå Anita Lundberg Ånge IT ansvarig Inge Widén Sköns S:a Webbredaktör Lennart Skoglund City Revisorer Ain Liivlaid Torpshammar Christer Forsgren Selånger Ersättare Jan-Christer Jonsson Timrå Ann-Sofi Andersson City Ombud till ABF Västernorrland Evert Nederberg Sköns S:a Christer Boman Njurunda Birgitta Staaf City Jonny Torvaldsson Timrå Eda Gunnarsson City PRO:s Representantskap Eda Gunnarsson City Ersättare Bengt Persson Alnö Britta Pettersson Sköns S:a NTF Västernorrland Jan Jennehag Hässjö/Tynderö Trippelskrapet Britta Pettersson Sköns S:a Birgitta Blomkvist Kontorist

2 2 Försäkringskonferens Bengt Persson Alnö ITK Inge Widén Sköns S:a Trafikkonferens Jan Jennehag Hässjö/Tynderö Landstingets pensionärsråd Eda Gunnarsson City Sigbritt Hedlund Haverö Ersättare Bengt Persson Alnö Lilian Borg Matfors/Tuna Valberedare: Tonny Nilsson Torpshammar Inga-Lis Serenius City Bengt Axelsson Timrå PRO Medelpad har haft sex protokollförda sammanträden samt fyra AU-möten och ett planeringsmöte. REPRESENTANTION Förtroendevalda i distriktsstyrelsen har vid olika tillfällen varit ute hos PRO-föreningarna och informerat om vår verksamhet när det gäller bl.a. PRO försäkringar och Trippelskrapet men även nyheter från Riksorganisationen. Många av våra PRO-föreningar har firat jubileum med olika år, distriktet har varit representerade i samtliga. ÅRSMÖTET Årsmötet 2016 ägde rum den 28 april i Sundsvall gäster var Riksorganisationens ordförande Christina Tallberg, som talade om sin bakgrund och hur arbetet som förbundsordförande förändrade hennes arbetsvecka. Berättade att under året står Integrationsfrågan högt upp på agendan. Påpekade också att antalet äldre med inkomst under EU:s relativa fattigdomsgräns ökar kraftigt från på 90-talet till i dag. Berörde Regionfrågan som skall diskuteras under representantskapet i höst. Stadgekommitté, vars förslag skall ut på remiss till föreningar, samorganisationer och distrikt. Sedan läggs ett slutgiltigt förslag till kongressen i juni Christina riktade ett stort tack till Eda för arbetet i förbundsstyrelsen under hennes 7 år. Christina Tallberg överlämnade PRO:s förtjänsttecken till Eda G som varit distriktsordförande i 10 och suttit i LPR 12 år Vår andra gäst var Bodil Hansson, vice ordförande i kommunstyrelsen. Hon informerade om kommunens Målbild 2021, där behovet av nya lägenheter är stort. Äldreboenden som är planerade är Granlunda med 47 platser, Heffnersgården med 47 platser och Norra kajen med 79 platser. Bodil H valdes som ordförande för årsmötet.

3 3 HÖSTMÖTET Höstmötet gick av stapeln den 24 okt i Sundsvall. Som gäst var Johnny Löfstrand, ledamot av förbundsstyrelsen och ansvarig för Trippelskrapet, inbjuden som talade om det nya Jubileumslotteriet som kommer att införas 2017, som är PRO Riksorganisations jubileumsår. I år överlämnades 13,5 milj. till Riks, föreningar och distrikt efter en bra försäljning Johnny L gratulerade vår första miljonvinnare i Medelpad. Lotteriet är en viktig inkomstkälla inte minst för våra föreningar. Johnny L. påminde om vikten av KPR (Kommunala pensionärsrådet) som bör bevaka statens satsning till kommunerna på 10 miljarder. Vi får allt fler utrikesfödda som är +65 år. Det är viktigt grupp för oss för att få fler medlemmar. Just nu har vi ett tapp på medlemmar. I början av 2017 kommer en ny kampanj, Framtidskonfernsen. Gysinge folkhögskola går inte längre så bra. Det behövs förnyelse och kursutbudet ska vara verklighetsanpassat och modernt. Ett sätt kan vara att marknadsföra Gysinge utanför PRO. UTÅTRIKTAD VERKSAMHET I början av maj genomförde PRO Medelpad en MÅ BRA DAG för pensionärer vilket blev en välbesökt tillställning med många besökare och utställare. Utställarna var från våra egna medlemmar i olika föreningar i Medelpad samt även externa som vi har samarbete med. Detta är andra året vi arrangera, denna aktivitet med stor framgång. I september var SENIOR MÄSSAN i Tonhallen där vi fanns med vilket resulterade i nya medlemmar. Under 2016 har många av våra PRO föreningar haft sitt jubileum av olika åldrar där distriktet har uppvaktat. LPR (Landstingets pensionärsråd) har diskuterat regionfrågan vid olika tillfällen. Distriktet har även träffat distrikten i övre Norrland om detta och samarbete har inletts för att dryfta denna stora fråga tillsammans. Många stora frågor har ventilerats på dessa möten, som bl.a. sjukreselinjer och bemanning på våra sjukhus samt även sammanslagning med Länsstyrelsen och Landstinget till en region. Patientavgifter är också en stor fråga som har diskuterats under våren. Prisundersökning har genomförts under hösten men tyvärr är det många av våra butiker som inte har velat medverka i detta vilket vi tycker är dåligt. Under hösten har v. ordförande och ordförande besökt en del av våra PRO föreningar som har varit mycket givande ur vår synvinkel, hoppas givetvis att detta har varit värdefullt för våra föreningar också. Detta kommer att fortsätta under våren Gysinge Akademin har även i år genomförts vid PRO:s folkhögskola i Gysinge med tema Integration och Mångfald. Många medverkande med olika bakgrund fans med under dessa dagar: En som förtjänar uppmärksamhet var Hédi Fried, författare och psykolog som kom till Sverige med de Vita bussarna, läs mer om denna förtjusande person i Pensionären nr Även tidigare statsminister Ingvar Carlsson talade om rädslan för invandrare. Andra som medverkade var Bengt Westerberg, tidigare partiledare, Anders W Jonsson, riksdagsman samt Monica Jacobsson, kommunalråd, Sandviken alla under samma tema.

4 4 IKT VERKSAMHETEN Vi har bildat en kommitté för att ta hand om PRO:s informations- och kommunikationssystem inom Medelpad Ledamöter är Inge Widén WEBB Lennart Skoglund Hjördis och Mats Letrell PROsIT. Kommitténs uppgift är att vara rådgivande till styrelsen i IKT samt supporta föreningarna i de olika systemen som i dag är , Webb (Hemsidor) och Hjördis (Medlemssystem) Men även att verka så att föreningarna kommer igång med att utbilda medlemmar i att handskas med internet som vi kallar PROsIT. Vi har under året supportat föreningarna enskilt per telefon och besök gällande Webb och Hjördis. Vi har i PRO Riks handlingsprogram mycket om den Digitala klyftan som vi måste ägna tid åt med att utbilda handledare för PROsIT samt väcka intresset hos medlemmarna och har då ABF som partner som i sin tur ska försöka att få fram pengar till projektet. Vi får vänta tills Landstinget övergår till Region 2017 så kanske det blir lättare att få bidragen från det hållet för att komma igång med att utbilda ledare och därefter köra igång med projektet "Digitala klyftan" Vi har haft 3 st. arbetsmöten där vi främst har arbetat med att få PROsIT på banan. KONSUMENT PRO:s årliga prisundersökning genomfördes under hösten. Syftet med undersökningen är att uppmärksamma priserna och öka prismedvetenheten hos både våra medlemmar och allmänheten. I år undersöktes priserna på 51 varor, varav 17 ekologiska. I vårt distrikt besöktes 8 butiker, varav 2 st inte hade tillräckligt många varor i lager och 2 st. ICA-butiker inte ville medverka i undersökningen. Men vi ger oss inte vi återkommer nästa år. Området konsument är inte bara prisundersökningen det är så mycket mer. Vi konsumerar andra saker varje dag t.ex. bostäder, kommunikationer, finansiella tjänster, kläder fritidsaktiviteter m.m. Även olika former av bedrägerier, framför allt de som är riktade mot äldre, ryms inom området Konsument. En träff för de konsumentansvariga i vårt distrikt planeras under våren 2017 då vi hoppas att ombudsman Märtha Dahlberg har möjlighet att komma och inspirera oss. Ber att få återkomma om tid och plats. Vill även tacka alla som hjälpte till med prisundersökningen 2016 Stefan Hägglund Konsumentansvarig PRO KONTAKT Den 7/11 16 bjöds två kontaktombud från varje förening till PRO-kontaktdag i Kristinelunds servicehus i Nacksta: Ett trettiotal kontaktombud bidrog till givande diskussioner kring viktiga frågor i rollen som kontaktombud. Uppdraget som kontaktombud är en av de viktigaste i föreningen. Man är länken mellan styrelsen och medlemmen. Frågor kring äldres ensamhet lyftes upp. Hur kan vi som kontaktombud lindra känslan av ensamhet och oro som många av våra äldre föreningsmedlemmar drabbas av. Många av våra föreningsmedlemmar deltar inte i våra möten och resor eller övriga aktiviteter. Det är en utmaning för oss som kontaktombud att minska risken att man känner sig glömd och anonym i den stora föreningen.

5 5 Med bakgrunden att PRO i hela landet tappat medlemmar diskuterade vi varför man vill lämna PRO. Hur kan vi som kontaktombud bidra till att man känner sig hemma i sin förening. En annan fråga som diskuterades var Hur följer vi upp 65-årsbrevet. Det blev ett möte med många motiverade och trevliga kontaktombud. Jag hade förmånen att få delta i PRO distriktens medlemsvärvare och PRO-kontakt ansvarigas träff i Nynäshamn den 29 nov. - 1 dec. i Nynäshamn. En synnerligen givande träff. Rune Forsberg PRO-kontaktansvarig. PRO FÖRSÄKRINGAR PRO försäkringar är följande: Samlingsförsäkring som ingår i medlemsavgiften och gäller vid olika PRO aktiviteter samt är även en organisationsförsäkring för riks, distrikt, samorganisationer och föreningar. PRO Hemförsäkring, villa-och fritidsförsäkring, PRO Sparliv, PRO olycksfall och djurförsäkringar för hundar och katter. Som distriktets försäkringsansvarig har jag deltagit vid PRO riks och försäkringsbolagens informationskonferens i två dagar i Stockholm. Under året har jag deltagit på flera förenings möten och informerat om PRO försäkringar, har även bistått medlemmar med råd och skrivelser när det gäller försäkringsfrågor. Bengt Persson Försäkringsansvarig STUDIER 2016 Den 7 10/6 deltog jag på Gysinge FHS i en kurs för distriktens studieorganisatörer /9 deltog jag i en konferens för studieorganisatörer och reseansvariga på Birka Cruises. Under hösten har vi tillsammans med ABF arbetat med digitala klyftan, där vi försöker skapa förutsättningar och möjligheter för våra medlemmar att vara delaktiga i den digitala världen. Ansökningar om projektbidrag har gjorts, och en preliminär arbetsplan har upprättats för att under 2017 nå ut till alla distriktets föreningar och erbjuda kurser i nya PROsIT. En inventering har påbörjats om behovet av funktionsutbildningar hos våra föreningars förtroendevalda. Styrelseutbildningar planeras i april Även för Hjördis- och webbansvariga verkar behov finnas i en del föreningar /12 deltog jag i kurs för PROsIT-ansvariga på Gysinge FHS. Mats Letrell Studieorganisatör och PROsIT-ansvarig

6 6 TRAFIK-SÄKERHET I trafik- och säkerhetsarbetet är distriktet representerat i äldrerådet i NTF:s Västernorrlandsdistrikt. I rådet förmedlas och diskuteras aktuell information inom området. Ett antal insändare med PRO som medförfattare är det som har riktats direkt mot allmänheten. Äldrerådet har haft tre träffar under Polisens information vid Må bra dagen var också något som nådde relativt många. Jan Jennehag Trafik-säkerhetsansvarig BOULEVERKSAMHETEN PRO Medelpads Distriktsfinal i Boule spelades i sol och värme då väderleken stod oss bi på Skönsbergs Bouleklubbs banor i Sundsvall. Distriktsfinalen spelades den 22 augusti Flertalet av klubbarnas medlemmar hade infunnit sig för att heja fram sina lag. De lag som kvalificerat sig till distriktsfinalen var föreningarna från: PRO Alnö, PRO City, PRO Ljustorp, PRO Timrå, PRO Ånge samt PRO Ljungaverk. Domare för dagen var Yngve Westerlund, och vid sekretariatet fanns Margaretha Skoglund. PRO Citys lag med Ove Wedin, Maj-Britt Norberg och Göran Eriksson blev segrare i Medelpads distriktsfinal. PRO Timrå kom tvåa och PRO Ljungaverk placerade sig på tredje plats. Vinnande laget deltog senare i PRO Boulens Riksfinal i Gysinge den september. Laget placerade sig på en hedrande 9:e plats. En mycket trevlig dag som gav våra boulespelare inom PRO möjlighet att träffas och utöva Boule som är en mycket omtyckt sport bland äldre. Med vänlig hälsning, Ann-Christin Hjertström, Bouleansvarig PRO-VETARNA Distriktsfinalen av PRO vetarna gick av stapeln den 28 april efter årsmötet i Metropolhuset, Sundsvall. Två lag från Sundsvall och Timrå kämpade om segern. Den togs till slut hem av Hässjö-Tynderö. I år var det Jämtlands tur att anordna regionfinalen. Den hölls den 17 augusti på Best Western Hotell i Östersund. Deltagande lag var Hässjö-Tynderö från Medelpad, lag Nederluleå södra från Norrbotten, lag Bygdeå från Västerbotten, lag Björna- Gideå från Ångermanland och lag Körfältet från Jämtland. Alla regionfinaler ägde rum samtidigt och frågorna kom från PRO Riks. Efter en spännande tävling om stort och smått vann lag Bygdeå med 22 poäng. Vårt lag Hässjö-Tynderö delade 2: a platsen med Nederluleå södra, båda lagen 19 poäng vardera. Riksfinalen avgjordes den 11 oktober ombord på PRO båten och segrande lag blev PRO Habo från Jönköpings län. Birgitta Blomkvist Kanslist

7 7 TRIPPELSKRAPET Försäljningen av 2016 års lotteri är nu avslutad och redovisad till riksorganisationen. PRO Medelpad har under året sålt lotter. Tyvärr är det fortfarande 3 föreningar som inte säljer våra lotter och som inte får ta del av provisionen på kronor. Mycket glädjande är att en av miljonvinsterna detta år har gått till vårt distrikt. Ett STORT GRATTIS till vinnaren. Under året har vi haft en konferens där föreningarna fick slutredovisa 2016 års sålda lotter samt utkvittera de nya lotterna för 2017 års jubileumslotteri med många fantastiska nyheter. Vår förhoppning är att samtliga föreningar skall sälja våra lotter och solidariskt bidra till en ökad försäljning som gynnar oss alla. Slutligen ett stort TACK till alla som varit med och sålt våra lotter Britta Pettersson Kassör LPR/KRP Rapport från KPR Sundsvall PRO har 5 ordinarie ledamöter och 2 ersättare i KPR. KPR är direkt anknuten till Kommunstyrelsen. Under året har följande frågor behandlats: Mathållningen för äldre och hur den fungerar ute i kommunen. Matsedel för aktuell vecka presenterades enligt livsmedelverkets riktlinjer. Förutom ledamöter från kommunstyrelsen deltar bland andra socialdirektören. Äldreboendet, hemtjänsten och Skönsmo modellen har behandlats vid ett flertal tillfällen. Stående punkt på dagordningen är aktuell socialtjänst. Utredning har presenterat att göra Sundsvall till en demensvänlig kommun. KPR har behandlat motion remitterad från kommunfullmäktige gällande hjälptelefon. Tillsatt en kommitté som skall biträda tjänstemannen som utreder och handlägger byggande av äldre boende. Stimulansmedlen från regeringen har behandlats vid flera tillfällen under året för att få en direkt redovisning hur medlen använts. PRO:s äldre barometer har använts för att ta fram frågor att framföra till kommunen. För PRO guppen Anders Nylin LPR (Landstingets pensionärsråd) har under året diskuterat frågor som t.ex. regionfrågan med alla fyra distrikten i norr samt regionfrågan i vårat eget län som den 1 januari 2017 blir region Västernorrland. Vad detta får för betydelse kan ingen svara på i dags läget. Färdtjänst /sjukresor är också en viktig fråga som ständigt återkommer för diskussion. Beläggningsfrågan på våra sjukhus har ventilerats åtskilliga gånger under året. Ledamöterna i LPR har varit närvarande vid Samverkansdagar tillsammans med HälsoSamY. Vill tacka alla för god närvaro och intressanta inlägg i diskussionerna vid våra sammankomster. Eda Gunnarsson LPR/KPR ansvarig PERSONAL Distriktsexpeditionen bemannas av Kontorist Birgitta Blomkvist på 50% sedan september 2010.

8 8 SLUTORD 2016 har varit ett jobbigt år ur många synpunkter. Många uppdrag utanför de dagliga ärendena på gott och ont. PRO Medelpads utåtriktade evenemang har varit en otrolig framgång under året. Lite oroväckande är medlemsantalet som pekar nedåt just nu, men som också är en utmaning för att värva nya på olika sätt. Styrelsen TACKAR samtliga PRO föreningar, samorganisationer för gott samarbete under 2016 och hoppas på nya tag under Stort tack även till Landstinget, Kommunerna samt ABF Västernorrland för gott samarbete. Till vår kontorist Birgitta Blomkvist ett extra STORT TACK FÖR SUNDSVALL mars 2017 Eda Gunnarsson Bengt Persson. Britta Pettersson Mats Letrell.. Rune Forsberg Jan Jennehag.. Göran Dahlin Stefan Hägglund

J Jan Jennehag Hässjö/Tynderö. Ann-Christin Hjertström Sköns Norra. Anita Lundberg

J Jan Jennehag Hässjö/Tynderö. Ann-Christin Hjertström Sköns Norra. Anita Lundberg Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen för PRO Medelpads distrikt avger följande berättelse för 2015 Styrelsen Ordförande Eda Gunnarsson City Sundsvall v. ordförande Bengt Persson Alnö Kassör Britta Pettersson

Läs mer

Styrelsen för PRO Medelpads distrikt avger följande berättelse för 2013. Ordförande Eda Anderson Sköns Södra. v. ordförande Sigbritt Hedlund Haverö

Styrelsen för PRO Medelpads distrikt avger följande berättelse för 2013. Ordförande Eda Anderson Sköns Södra. v. ordförande Sigbritt Hedlund Haverö Verksamhetsberättelse 2013 Styrelsen för PRO Medelpads distrikt avger följande berättelse för 2013. Styrelsen Ordförande Sköns Södra v. ordförande Sigbritt Hedlund Haverö Kassör Bengt Axelsson Timrå Sekreterare

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014. Styrelsen. Styrelsen för PRO Medelpads distrikt avger följande berättelse för 2014

Verksamhetsberättelse 2014. Styrelsen. Styrelsen för PRO Medelpads distrikt avger följande berättelse för 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Styrelsen för PRO Medelpads distrikt avger följande berättelse för 2014 Styrelsen Ordförande Eda Anderson Sköns Södra v. ordförande Sigbritt Hedlund Haverö Kassör Britta Pettersson

Läs mer

Samorganisation Sundsvall

Samorganisation Sundsvall Samorganisation Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 PRO Alnö, PRO Attmar, PRO City Sundsvall, PRO Holm, Pro Indal, PRO Liden, PRO Matfors-Tuna PRO Njurunda, PRO Selånger, PRO Sköns Norra, PRO Sköns Södra,

Läs mer

PRO UPPSALA LÄN. Kurser och aktiviteter 2018

PRO UPPSALA LÄN. Kurser och aktiviteter 2018 PRO UPPSALA LÄN Kurser och aktiviteter 2018 Vi är ett starkt distrikt och vi ska bli ännu bättre. Därför behåller vi stipendium även under 2018 för förtroendevalda och ledare som deltar i Gysinge Folkhögskolas

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016 PRO distriktet i Västmanland

VERKSAMHETSPLAN 2016 PRO distriktet i Västmanland VERKSAMHETSPLAN 2016 PRO distriktet i Västmanland Inledning PRO är en vital organisation för alla Sveriges pensionärer. PRO driver rakryggat pensionärernas intressen och erbjuder medlemmarna en mötesplats

Läs mer

GENOMFÖRD ABF KURSER FÖR PRO MEDLEMMAR 2016 GENOMFÖRD PRO KURSER OCH AKTIVITETER 2016

GENOMFÖRD ABF KURSER FÖR PRO MEDLEMMAR 2016 GENOMFÖRD PRO KURSER OCH AKTIVITETER 2016 GENOMFÖRD ABF KURSER FÖR PRO MEDLEMMAR 2016 ABF Inspirationsdag för dataledare Plats: Missionskyrkan Målgrupp: Alla Dataledare PRO Uppsala Län 26 januari Kursledning: Gunnel Eriksson ABF, Gunder Brandell

Läs mer

Förslag till dagordning vid PRO Jämtlands höstmöte 5 november 2015

Förslag till dagordning vid PRO Jämtlands höstmöte 5 november 2015 Verksamhetsplan och budget 2016 PRO Jämtlands län Box 377, Krondikesvägen 93 831 25 Östersund Tel: 063-137600 e-post:pro@jamtlands-lan.pro.se Förslag till dagordning vid PRO Jämtlands höstmöte 5 november

Läs mer

Kurser, konferenser och aktiviteter hösten 2017

Kurser, konferenser och aktiviteter hösten 2017 Kurser, konferenser och aktiviteter hösten 2017 Välkommen till kurser och konferenser hösten 2017 Vi har nu avverkat en fantastisk studievår och närmar oss nu en solig och skön sommar. Sommaren ska vi

Läs mer

Kurser o samlingar 2017

Kurser o samlingar 2017 Kurser o samlingar 2017 01. Hjördis erfarenhetsutbyte 25 januari Målgrupp: Hjördisansvariga Medverkande: Anne-Lie Fröberg PRO Riks, Eivor Johansson 02. Samorganisationer och samrådsgrupper 26 januari Diskussion

Läs mer

Arbetsutskott har utsetts av styrelsen och bestått av Carl-Eric Thörngren, Eivor Johansson, Lars-Erik Nyström och Åke Swahn.

Arbetsutskott har utsetts av styrelsen och bestått av Carl-Eric Thörngren, Eivor Johansson, Lars-Erik Nyström och Åke Swahn. 1 PRO Uppsala län Verksamhetsberättelse 2018 Styrelsen Styrelsen har bestått av Carl-Eric Thörngren, ordförande Eivor Johansson, kassör Lars-Erik Nyström, sekreterare Åke Swahn, vice ordförande, studieorganisatör

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Styrelsen har under verksamhetsåret haft 9 protokollförda sammanträden.

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Styrelsen har under verksamhetsåret haft 9 protokollförda sammanträden. 1 PRO Tierp VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2013. Styrelse Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare 47 2013-0515 Studieorganisatör, Reseansv. och Webbansvarig Gert Berlin Per Axelsson Eivor Johansson Ingbritt

Läs mer

6 sept IT-kurs Trollhättan FH

6 sept IT-kurs Trollhättan FH OBS! KONTAKTA DIN STUDIEORGANISATÖR FÖR DELTAGANDE I KURS! STUDIEORGANISATÖREN GÖR SEDAN ANMÄLAN! 6 sept IT-kurs Trollhättan FH Målgrupp IT Informations och webbansvariga i föreningarna. Kursledare Lisbeth

Läs mer

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2011

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2011 2011 PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2011 Styrelsen har under året bestått av: Ordförande / studieorganisatör Vice ordförande / pressombud Kassör Sekreterare Styrelseledamot / medlemsvärvare

Läs mer

Förslag VERKSAMHETSPLAN FÖR PRO VÄRMLAND ÖVERGRIPANDE MÅL FÖR PRO VÄRMLAND 2018.

Förslag VERKSAMHETSPLAN FÖR PRO VÄRMLAND ÖVERGRIPANDE MÅL FÖR PRO VÄRMLAND 2018. 1 Förslag VERKSAMHETSPLAN FÖR PRO VÄRMLAND 2018. ÖVERGRIPANDE MÅL FÖR PRO VÄRMLAND 2018. Erbjuda gemenskap, aktiviteter och trevlig samvaro för våra medlemmar. Arbeta för förbättrade levnadsförhållanden

Läs mer

Kurser, konferenser och aktiviteter våren 2016

Kurser, konferenser och aktiviteter våren 2016 Kurser, konferenser och aktiviteter våren 2016 Välkommen till kurser och konferenser våren 2016 Som förtroendevald eller tilltänkt förtroendevald inbjuds du till ett antal kurser och konferenser som vi

Läs mer

Datumplan för 2015. Stockholms län. Skapad:2015-01-29. Dokumentet kommer kontinuerligt att uppdateras via vår hemsida www.

Datumplan för 2015. Stockholms län. Skapad:2015-01-29. Dokumentet kommer kontinuerligt att uppdateras via vår hemsida www. Datumplan för 2015 Stockholms län Skapad:2015-01-29 Dokumentet kommer kontinuerligt att uppdateras via vår hemsida www.pro/stockholm Var observant på datum för revideringar. Innehåll Sid 2 Distriktets

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015

VERKSAMHETSPLAN 2015 VERKSAMHETSPLAN 2015 Verksamhetsplan 2015 Förutsättningar för verksamheten 2015 En ny regering kommer att finnas på plats. Det är upp till PRO att visa att vi förmår att påverka regeringen i den riktning

Läs mer

Välkommen till PRO 1. Nu är det dags! PRO Stockholms län

Välkommen till PRO 1. Nu är det dags! PRO Stockholms län Välkommen till PRO 1 Nu är det dags! PRO Stockholms län 1 Innehållet i PRO 1 Detta är PRO Intressepolitik hur kan PRO påverka Hur fungerar en PROförening Hur finansieras verksamheten Vara ledare i PRO

Läs mer

Söder Gävle. Verksamhetsplan 2019

Söder Gävle. Verksamhetsplan 2019 Söder Gävle Verksamhetsplan 2019 1 Verksamhetsplan 2019 PRO är en självständig, oberoende och partipolitisk obunden organisation. En organisation som verkar för ett samhälle där medborgarna har ekonomisk

Läs mer

VERKSMANHETSPLAN 2015 PRO distriktet Västmanland

VERKSMANHETSPLAN 2015 PRO distriktet Västmanland VERKSMANHETSPLAN 2015 PRO distriktet Västmanland Inledning PRO är en vital organisation för alla Sveriges pensionärer. PRO driver rakryggat pensionärernas intressen och erbjuder medlemmarna en mötesplats

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 ÖSTERGÖTLAND

Verksamhetsplan 2018 ÖSTERGÖTLAND Verksamhetsplan 2018 ÖSTERGÖTLAND 2 Verksamhetsplan för PRO Östergötland 2018 Organisationen präglas av en levande intern demokrati och ett vitalt inre liv. Våra ställningstaganden och program är väl förankrade

Läs mer

Aktuellt. PRO Vänner. PRO Skåne. Fortsättning. Detta händer i sep-okt:

Aktuellt. PRO Vänner. PRO Skåne. Fortsättning. Detta händer i sep-okt: Aktuellt Nummer 9 september 2013 PRO Skåne Ö Rönneholmsv 2 Box 170 21 200 10 Malmö 040-30 69 90 pro-skane@skane.pro.se www.pro.se/skane Exp. & telefontid: Må - to 9-12 & 13-15 Fr 9-12 Månadens citat "Din

Läs mer

Brodalen. Verksamhetsberättelse och Ekonomisk berättelse 2013

Brodalen. Verksamhetsberättelse och Ekonomisk berättelse 2013 Brodalen Verksamhetsberättelse och Ekonomisk berättelse 2013 Styrelsen för Brodalens PRO-förening avger härmed följande verksamhetsberättelse för 2013 Medlemmar Antal medlemmar 2013-12 -31, 225 10 nya

Läs mer

Kurser, konferenser och aktiviteter våren 2017

Kurser, konferenser och aktiviteter våren 2017 Kurser, konferenser och aktiviteter våren 2017 Välkommen till kurser och konferenser våren 2017 Vi går nu in i ett nytt år, 2017, och det är nu tid att se över vilka utbildningar som ni behöver att erbjuda

Läs mer

Kronoberg. Kursprogram 2019

Kronoberg. Kursprogram 2019 Kursprogram 2019 Till ledamöter och ersättare i kommunala och regionala pensionärsråden Utbildning för KPR- och RPR-ledamöter samt ersättare Tid: 31/1-19, kl. 9-15. Plats: ABF-huset (Sal 5), Arabygatan

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015 ÖSTERGÖTLAND

VERKSAMHETSPLAN 2015 ÖSTERGÖTLAND VERKSAMHETSPLAN 2015 ÖSTERGÖTLAND Verksamhetsplan för PRO Östergötland 2015 Organisationen präglas av en levande intern demokrati och ett vitalt inre liv. Våra ställningstaganden och program är väl förankrade

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2014 Verksamhetsberättelse för Nordmalings PRO-förening 1 januari 31 december 2014 Styrelse Ordförande Vice ordförande Studieorganisatör Sekreterare Kassör Övriga ledamöter Suppleanter:

Läs mer

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2014

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2014 2014 PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2014 Styrelsen har under året bestått av: Ordförande - studieorganisatör Vice ordförande - pressombud Kassör Sekreterare - IT / webbansvarig Styrelseledamot

Läs mer

Förslag VERKSAMHETSPLAN FÖR PRO VÄRMLAND ÖVERGRIPANDE MÅL FÖR PRO VÄRMLAND 2019.

Förslag VERKSAMHETSPLAN FÖR PRO VÄRMLAND ÖVERGRIPANDE MÅL FÖR PRO VÄRMLAND 2019. 1 Förslag VERKSAMHETSPLAN FÖR PRO VÄRMLAND 2019. ÖVERGRIPANDE MÅL FÖR PRO VÄRMLAND 2019. Erbjuda gemenskap, aktiviteter och trevlig samvaro för våra medlemmar. Arbeta för förbättrade levnadsförhållanden

Läs mer

AKTUELLT FÖRENINGARNA

AKTUELLT FÖRENINGARNA AKTUELLT FÖRENINGARNA KURSER 1. Hemsidan - återträff IKT-kommittén bjuder till en återträff - en inspirationsdag - den 22 november. Viktigt att hemsidan hålls uppdaterad, den är ett av våra ansikten utåt.

Läs mer

PRO Samorganisation Örebro. Verksamhetsberättelse 2014

PRO Samorganisation Örebro. Verksamhetsberättelse 2014 PRO Samorganisation Örebro Verksamhetsberättelse 2014 PRO Samorganisation i Örebro kommun Verksamhetsberättelse för 2014 Styrelsens sammansättning efter årsmötet 27 mars 2014 Ordinarie Ing-Britt Claesson

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016

VERKSAMHETSPLAN 2016 VERKSAMHETSPLAN 2016 ÖSTERGÖTLAND Verksamhetsplan för PRO Östergötland 2016 Organisationen präglas av en levande intern demokrati och ett vitalt inre liv. Våra ställningstaganden och program är väl förankrade

Läs mer

Pensionärerna förväntar sig att partierna uppfyller sina löften

Pensionärerna förväntar sig att partierna uppfyller sina löften PRO informerar, september 2018. Pensionärerna förväntar sig att partierna uppfyller sina löften Oavsett vilken regering som nu tillträder vill PRO se en höjd allmän pension, kraftfulla satsningar på äldreomsorgen

Läs mer

Protokoll fört vid PRO Nyeds årsmöte den 10 februari 2015. Lokal: Åsbacka Servicehus.

Protokoll fört vid PRO Nyeds årsmöte den 10 februari 2015. Lokal: Åsbacka Servicehus. Protokoll fört vid PRO Nyeds årsmöte den 10 februari 2015. Lokal: Åsbacka Servicehus. 1 Årsmötets öppnande Ordf. Barbro Ekberg hälsade alla hjärtligt välkomna till årsmötet. Hon hälsade även representanterna

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN PRO VÄRMLAND 2016.

VERKSAMHETSPLAN PRO VÄRMLAND 2016. VERKSAMHETSPLAN PRO VÄRMLAND 2016. PRO är en vital folkrörelse som bildades 1942 och som idag har drygt 400 000 medlemmar i Sverige och PRO Värmland har nästan 17 000 medlemmar fördelade på 63 föreningar.

Läs mer

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2012

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2012 2012 PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2012 Styrelsen har under året bestått av: Ordförande / studieorganisatör Vice ordförande / pressombud Kassör Sekreterare Styrelseledamot / medlemsvärvare

Läs mer

Datumplan för 2015. Stockholms län. Skapad:2015-05-06. Dokumentet kommer kontinuerligt att uppdateras via vår hemsida www.

Datumplan för 2015. Stockholms län. Skapad:2015-05-06. Dokumentet kommer kontinuerligt att uppdateras via vår hemsida www. Datumplan för 2015 Stockholms län Skapad:2015-05-06 Dokumentet kommer kontinuerligt att uppdateras via vår hemsida www.pro/stockholm Var observant på datum för revideringar. Innehåll Sid 2 Distriktets

Läs mer

50 år. En tillbakablick på det första halvseklet

50 år. En tillbakablick på det första halvseklet 50 år 1967 2017 En tillbakablick på det första halvseklet Det hela började den 10 december 1966 på Charlies café i Gravarne. På initiativet av Bohus-Norra Älvsborgs PRO-distrikt och medverkan av ABF-distriktet

Läs mer

Distriktet firar 25 årsjubileum i samband med Årsmötet i Vetlanda. Medlemsantalet var 11847 från 52 föreningar.

Distriktet firar 25 årsjubileum i samband med Årsmötet i Vetlanda. Medlemsantalet var 11847 från 52 föreningar. 1990 Distriktet firar 25 årsjubileum i samband med Årsmötet i Vetlanda. Medlemsantalet var 11847 från 52 föreningar. Föreningarnas reseverksamhet var 357 resdagar. 351 studiecirklar hade genomförts. 1991

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplan för PRO Norra Älvsborgs distrikt 2016

Förslag till Verksamhetsplan för PRO Norra Älvsborgs distrikt 2016 1 Förslag till Verksamhetsplan för PRO Norra Älvsborgs distrikt 2016 PRO arbetar utifrån det handlingsprogram som antogs av kongressen 2015. År 2016 är det år då vi fortsätter att utveckla organisationen

Läs mer

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström

Läs mer

Distriktets större aktiviteter Under 2017skall distriktet genomföra distriktsmästerskap i Bridge samt tre idrotter, Boule, Bowling och Golf

Distriktets större aktiviteter Under 2017skall distriktet genomföra distriktsmästerskap i Bridge samt tre idrotter, Boule, Bowling och Golf Verksamhetsplan 2017 PRO en stark kraft för Sveriges pensionärer I denna Verksamhetsplan drar PRO upp riktlinjerna för vad organisationen som helhet ska göra under 2017. PRO arbetar för en bättre tillvaro

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN - PRO VÄRMLAND 2017.

VERKSAMHETSPLAN - PRO VÄRMLAND 2017. 1 VERKSAMHETSPLAN - PRO VÄRMLAND 2017. PRO är en vital folkrörelse som bildades den 1 mars 1942, vilket innebär att 2017 kan PRO fira 75 års jubileum. Riksorganisationen kommer att anordna fyra stora arrangemang

Läs mer

Distriktets verksamhetsplan

Distriktets verksamhetsplan Distriktets verksamhetsplan 2014 2013-08-12 Distrikten MOM 1 Verksamhet Distrikten omfattar föreningar och samorganisationer inom områden som fastställs av riksorganisationens styrelse. Distrikten har

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet (KPR)

Kommunala Pensionärsrådet (KPR) Socialtjänsten Kommunala Pensionärsrådet (KPR) Protokoll 2016-09-23 Närvarande: Per-Arne Frisk Christina Hjalte Birgitta Andersson Göran Ljungblom Pirjo Jonsson Megan Sandberg Sven Bergkvist Leif Söderberg

Läs mer

Välkomna till årsmöte onsdagen den 21 mars 2018 med början kl på Medborgarhuset i Eslöv. Fika serveras från kl !

Välkomna till årsmöte onsdagen den 21 mars 2018 med början kl på Medborgarhuset i Eslöv. Fika serveras från kl ! Till PRO - Föreningar och Samorganisationer/Samrådsgrupper Eslöv 2017-12-15 Kallelse till distriktets årsmöte 2018-03-21 Välkomna till årsmöte onsdagen den 21 mars 2018 med början kl. 09.30 på Medborgarhuset

Läs mer

Protokoll fört vid Höstmöte med Samorganisationen i Västerås Datum: Plats: Viking Line kryssning m/s Cinderella

Protokoll fört vid Höstmöte med Samorganisationen i Västerås Datum: Plats: Viking Line kryssning m/s Cinderella Protokoll fört vid Höstmöte med Samorganisationen i Västerås Datum: 2018-10-28--29 Plats: Viking Line kryssning m/s Cinderella Söndag 28 okt, start kl. 16.30 Ordförande Owen Olofsson hälsade alla välkomna.

Läs mer

PROGRAM SUNDSVALL RPG

PROGRAM SUNDSVALL RPG PROGRAM SUNDSVALL RPG VÅREN 2017 HUR ÄR DET EGENTLIGEN Finns det tre RPG-gemenskaper eller en? I RPG talar vi om tre storheter, som kan upplevas som tre skilda verksamheter: RPG riks, RPG distrikt och

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med PRO Forshaga den 8 februari 2018 kl Lokal: Forshaga Folkets Hus

Protokoll fört vid årsmöte med PRO Forshaga den 8 februari 2018 kl Lokal: Forshaga Folkets Hus 1 Protokoll fört vid årsmöte med PRO Forshaga den 8 februari 2018 kl 14.00. Lokal: Forshaga Folkets Hus 1. Årsmötets öppnande Ordförande Lennart Andersson hälsade deltagarna välkomna till årsmötet samt

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 PRO distriktet i Västmanland

VERKSAMHETSPLAN 2017 PRO distriktet i Västmanland VERKSAMHETSPLAN 2017 PRO distriktet i Västmanland Inledning PRO är en vital organisation för alla Sveriges pensionärer. PRO driver rakryggat pensionärernas intressen och erbjuder medlemmarna en mötesplats

Läs mer

Denna utveckling påverkar både samhället och PRO. Flexibiliteten måste öka och verksamheten måste anpassas till växande och olika behov.

Denna utveckling påverkar både samhället och PRO. Flexibiliteten måste öka och verksamheten måste anpassas till växande och olika behov. Antagen 20171109 PRO Stockholms län Verksamhetsplan 2018 Innehåll Omvärldsanalys Prioriteringar Inriktningsmål Omvärldsanalys Stockholms län: Stockholms län med sina närmare 2,3 miljoner invånare växer

Läs mer

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Carin Mellberg Rita Carlsson Ann-Britt Sundström Mikael Svedberg Daniel Jönsson Elin Vesterlund

Läs mer

MGF:s ÅRSMÖTE 25 mars 2006 på Kusten

MGF:s ÅRSMÖTE 25 mars 2006 på Kusten MGF:s ÅRSMÖTE 25 mars 2006 på Kusten Dagordning 1. Mötets öppnande och fastställande av medlemsförteckning (röstlängd) 2. Val av ordförande för årsmötet 3. Val av sekreterare för årsmötet 4. Val av två

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019

VERKSAMHETSPLAN 2019 VERKSAMHETSPLAN 2019 PRO Samorganisation Västerås PRO Samorganisation i Västerås Inledning Samorganisationens roll är att vara samordnare för Västerås 14 PRO föreningar. Samorganisationen har till uppgift

Läs mer

LERUM ÅRSBERÄTTELSE ÅR 2016 LERUMS PENSIONÄRSFÖRENING

LERUM ÅRSBERÄTTELSE ÅR 2016 LERUMS PENSIONÄRSFÖRENING LERUM ÅRSBERÄTTELSE ÅR 2016 LERUMS PENSIONÄRSFÖRENING PRO Lerum Org nr 802450-9708 Innehållsförteckning 1 Inledning 2 Styrelsen m m 2.1 Styrelsen 2.2 Revisorer 2.3 Valberedning 2.4 Övriga funktionärer

Läs mer

STOCKHOLMS LÄN. KURSER OCH TRÄFFAR vintern 2015 och våren 2016. Uppdaterad 6 november 2015. Sida 1 av 14

STOCKHOLMS LÄN. KURSER OCH TRÄFFAR vintern 2015 och våren 2016. Uppdaterad 6 november 2015. Sida 1 av 14 STOCKHOLMS LÄN KURSER OCH TRÄFFAR vintern 2015 och våren 2016 Uppdaterad 6 november 2015 Sida 1 av 14 Välkommen till kurser och träffar! Vi erbjuder dig som förtroendevald utbildningar som ska inspirera

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse SKPF:s avdelning 29 i Degerfors år 2016 Den 14 juni på resan till Södermanland stannade vi och tittade på Stora Sundby Slott Dagordning vid årsmöte med SKPF avd. 29 Degerfors. Onsdag

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Domsjö S Förening

Verksamhetsberättelse. Domsjö S Förening Verksamhetsberättelse 2011 Domsjö S Förening Årsmötets dagordning 1. Mötets öppnande ordförande ger ordet till kvällens gäst Håkan Olsson. 2. Årsmötets utlysning. 3. In memorian/parentation 4. Fastställande

Läs mer

Verksamhetsberättelse för PRO Tullinge 2016

Verksamhetsberättelse för PRO Tullinge 2016 Verksamhetsberättelse för PRO Tullinge 2016 Styrelsen för PRO i Tullinge överlämnar härmed verksamhetsberättelsen för 2016 till årsmötet. Föreningens medlemmar Föreningen hade vid årets början 474 medlemmar

Läs mer

Välkomna till årsmöte torsdagen den 11 april 2019 med början kl på Kockum Fritid i Malmö. Fika serveras från kl !

Välkomna till årsmöte torsdagen den 11 april 2019 med början kl på Kockum Fritid i Malmö. Fika serveras från kl ! Till PRO Föreningar och Samorganisationer/Samrådsgrupper. Distriktets styrelse, revisorer och valberedning. Eslöv 2018-11-29 Kallelse till distriktets årsmöte 2019-04-11 Välkomna till årsmöte torsdagen

Läs mer

Uppdrag. Värdegrund. Vision. Fyra fokusområden

Uppdrag. Värdegrund. Vision. Fyra fokusområden Uppdrag PRO distriktet Stockholms län har cirka 46 000 medlemmar i ungefär 119 föreningar. Styrelsens uppdrag är att leda verksamheten, vilket bidrar till medlemmarnas, föreningarnas och samorganisationernas

Läs mer

Här kommer inbjudan till vårens distriktskurser 29 januari -- 7 maj 2019! Kontakta din studieorganisatör för deltagande i kurs!

Här kommer inbjudan till vårens distriktskurser 29 januari -- 7 maj 2019! Kontakta din studieorganisatör för deltagande i kurs! Trollhättan 13 december 2018 Till PRO-föreningarna Studieorganisatören i föreningen Kommittéordföranden (5) i distriktet Här kommer inbjudan till vårens distriktskurser 29 januari -- 7 maj 2019! Kontakta

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 5-- -- 5--3 Målbeskrivning Länsföreningen Halland HjärtLung har till målsättning att arbeta för de hjärt-och lungsjukas intressen genom kärnverksamheterna - opinionsbildning, livsstilsförändring

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018 PRO distriktet i Västmanland

VERKSAMHETSPLAN 2018 PRO distriktet i Västmanland VERKSAMHETSPLAN 2018 PRO distriktet i Västmanland Inledning PRO är en vital organisation för alla Sveriges pensionärer. PRO driver rakryggat pensionärernas intressen och erbjuder medlemmarna en mötesplats

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1/1-31/ SPF Seniorerna 485 Björken

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1/1-31/ SPF Seniorerna 485 Björken 1 485 Björken VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1/1-31/12 2017 SPF Seniorerna 485 Björken Organisationsnummer 817605-4891 2 Verksamhetsberättelse 2017 för SPF Seniorerna 485 Björken Medlemsantal enligt statistikrapport

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 ÖSTERGÖTLAND

Verksamhetsplan 2017 ÖSTERGÖTLAND Verksamhetsplan 2017 ÖSTERGÖTLAND Verksamhetsplan för PRO Östergötland 2017 Organisationen präglas av en levande intern demokrati och ett vitalt inre liv. Våra ställningstaganden och program är väl förankrade

Läs mer

Täby Centrum c/o Träffpunkten Åkerbyvägen 84, TÄBY. PRO Täby Centrums VERKSAMHETSBERÄTTELSE

Täby Centrum c/o Träffpunkten Åkerbyvägen 84, TÄBY. PRO Täby Centrums VERKSAMHETSBERÄTTELSE c/o Träffpunkten Åkerbyvägen 84, 183 35 TÄBY PRO Täby Centrums VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Styrelsen har efter årsmötet och konstituerande sammanträde haft följande ledamöter Namn Befattning Mandatperiod

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1 Frösön VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1 Styrelsen för SPF Frösön får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2013. STYRELSE OCH FÖRTROENDEVALDA Ordförande Ingrid Borgström Vice ordförande

Läs mer

PRO Segeltorp Ditt förtroendeuppdrag i PRO

PRO Segeltorp Ditt förtroendeuppdrag i PRO PRO Segeltorp Ditt förtroendeuppdrag i PRO Utbildningsdag för styrelse och funktionärer 203-08-5 Dagens program 0:00-0:45 PRO:s grunddokument 0:50-:30 Styrelsens årsplanering, två viktiga möten :30-2:00

Läs mer

Handlingar att avhandla på årsmötet Föredragningslista. Balansrapport. Resultatrapport. Valberedningens förslag.

Handlingar att avhandla på årsmötet Föredragningslista. Balansrapport. Resultatrapport. Valberedningens förslag. Handlingar att avhandla på årsmötet 2018. Föredragningslista. Balansrapport. Resultatrapport. Valberedningens förslag. Kallelse till årsmöte med SPF Seniorerna Tystbergabygden Plats: Runtuna Bygdegård

Läs mer

Kallelse till distriktets årsmöte 2015-03-26

Kallelse till distriktets årsmöte 2015-03-26 Till PRO - Föreningar och Samorganisationer/Samrådsgrupper Malmö 2014-12-17 Kallelse till distriktets årsmöte 2015-03-26 Välkomna till årsmöte torsdagen den 26 mars 2015 med början kl. 09.30 på Sommarlust

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för PRO Landskrona Västra Verksamhetsåret STYRELSEN har under året haft följande sammansättning:

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för PRO Landskrona Västra Verksamhetsåret STYRELSEN har under året haft följande sammansättning: VERKSAMHETSBERÄTTELSE för PRO Landskrona Västra Verksamhetsåret 2017-01-01 12-31 STYRELSEN har under året haft följande sammansättning: Ordförande Vice ordförande/webbansv. Kassör Sekreterare Studieorganisatör

Läs mer

KURSER OCH TRÄFFAR våren 2016

KURSER OCH TRÄFFAR våren 2016 STOCKHOLMS LÄN KURSER OCH TRÄFFAR våren 2016 Uppdaterad 2016-01-02 1 2 Välkommen till kurser och träffar! Vi erbjuder dig som förtroendevald utbildningar som ska inspirera dig till att vara aktiv i PRO.

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30

Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30 Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 30 januari 2015 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av

Läs mer

Verksamhetsplan 2016

Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 Kongressen som genomfördes i juni 2015 slog fast riktlinjerna för verksamheten inom PRO under perioden 2015-2018. Den intressepolitiska inriktningen är tydlig. Det finns många viktiga

Läs mer

Leder styrelsens sammanträden och arbetar för att stärka samarbetet mellan föreningarna.

Leder styrelsens sammanträden och arbetar för att stärka samarbetet mellan föreningarna. Verksamhetsplan för 2017 Samorganisationens uppgift enligt 5 MOM 1 I kommuner där det finns mer än en PRO-förening krävs i olika sammanhang samarbete mellan föreningarna. Samorganisationen har till uppgift

Läs mer

Verksamhets- berättelse 2013

Verksamhets- berättelse 2013 Verksamhets- berättelse 2013 PRO Skogås förening PRO SKOGÅS ÅRSMÖTE 2014 Förslag till dagordning 1 Mötets öppnande 2 Frågan om årsmötet är stadgeenligt utlyst 3 Fastställande av dagordning 4 Nya medlemmar

Läs mer

Protokoll fört vid PRO:s årsmöte

Protokoll fört vid PRO:s årsmöte Protokoll fört vid PRO:s årsmöte 2015-02-25 Ca 130 närvarande i Folkets Hus i Nynäshamn 1. Parentation, och Årsmötets öppnande Ordförande Whille Karlsson började med att tända ett ljus för minnesstund

Läs mer

Kurser, konferenser och aktiviteter hösten 2019

Kurser, konferenser och aktiviteter hösten 2019 Kurser, konferenser och aktiviteter hösten 2019 Välkommen till kurser och konferenser hösten 2019 Efter en mycket bra studievår 2019 vill jag hälsa dig välkommen att deltaga i höstens kurser och konferenser.

Läs mer

Årsmöteshandlingar PRO LINDSDAL. År 2016

Årsmöteshandlingar PRO LINDSDAL. År 2016 Årsmöteshandlingar PRO LINDSDAL År 2016 PRO Lindsdal http://www.pro.se/lindsdal lindsdal@pro.se Program vid PRO Lindsdals ÅRSMÖTE Tisdagen den 16 februari 2016 i Lindsdals Folkets Hus Mötet öppnas: ÅRSMÖTESFÖRHANDLINGAR

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2012 SÖDRA GÄVLEBORGS LOKALFÖRENING

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2012 SÖDRA GÄVLEBORGS LOKALFÖRENING 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2012 SÖDRA GÄVLEBORGS LOKALFÖRENING 2 Februari 2013 Föreningen hade den 31/12 2012, 87 huvudmedlemmar och 29 familjemedlemmar=totalt 116 medlemmar. Den 31/12 2011 var antalet

Läs mer

Kontaktuppgifter PRO Blekinge

Kontaktuppgifter PRO Blekinge 190212 Kontaktuppgifter PRO Kansli, styrelse, utskott, kommittéer, team, samorganisationer/ samrådsgrupper, verksamhetsområdesansvariga, KPR/ RPR samt valberedning. Kontakt PRO s kansli: Kanslist Carola

Läs mer

Verksamhetsberättelse - Årsbokslut 2018 Region Jämtland Härjedalens pensionärsråd (RS/1940/2018)

Verksamhetsberättelse - Årsbokslut 2018 Region Jämtland Härjedalens pensionärsråd (RS/1940/2018) 2018 Region Jämtland Härjedalens Version: 1 2(7) ÄNDRINGSFÖRTECKNING Version Datum Ändring Beslutat av 1. 2018-12-04 Nyutgåva Region Jämtland Härjedalens pensionärsråd 3(7) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE...

Läs mer

Förhandlingsverksamheten

Förhandlingsverksamheten Förhandlingsverksamheten Avtalsförhandlingarna sköter Ledarna centralt. Det så kallade Ledaravtalet har fortfarande diskuterats och ifrågasatts om det fungerar som det var tänkt ute bland våra medlemmar.

Läs mer

Informationsblad. År 2018

Informationsblad. År 2018 Informationsblad År 2018 www.spfseniorerna.se/159hassleholm Facebook.com/spf159 spf159.hlm@gmail.com Telefon 0732-68 91 66 Tingshusgatan 2 281 31 Hässleholm Detta gör vi tillsammans! att bedriva opinionsbildning

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med PRO Forshaga den 11 februari 2016 kl. 14:00. Lokal: Forshaga Folkets Hus.

Protokoll fört vid årsmöte med PRO Forshaga den 11 februari 2016 kl. 14:00. Lokal: Forshaga Folkets Hus. Protokoll fört vid årsmöte med PRO Forshaga den 11 februari 2016 kl. 14:00. Lokal: Forshaga Folkets Hus. 1 Årsmötets öppnande Ordförande Lennart Andersson hälsade alla hjärtligt välkomna till årsmötet.

Läs mer

Plats: Folkets Hus Surahammar Före årsmötets öppnande underhöll Ramnäs PRO-kör med många välkända sånger.

Plats: Folkets Hus Surahammar Före årsmötets öppnande underhöll Ramnäs PRO-kör med många välkända sånger. Protokoll fört vid årsmöte med PRO Datum: 2018-03-22 Plats: Folkets Hus Surahammar 1-16 Före årsmötets öppnande underhöll Ramnäs PRO-kör med många välkända sånger. 1 Årsmötets öppnande 2 Parentation Distriktets

Läs mer

PROGRAMBLAD FÖR PRO-FÖRENINGEN I JÄRBO 2015

PROGRAMBLAD FÖR PRO-FÖRENINGEN I JÄRBO 2015 PROGRAMBLAD FÖR PRO-FÖRENINGEN I JÄRBO 2015 PRO Järbo erbjuder medlemsmöten, information, föreläsningar, studiecirklar, resor, motion, studiebesök med mera för ett aktivt seniorliv med gemenskap, personlig

Läs mer

Länsföreningen Blekinge HjärtLung Dagordning vid årsmötet den 9 mars 2019

Länsföreningen Blekinge HjärtLung Dagordning vid årsmötet den 9 mars 2019 Länsföreningen Blekinge HjärtLung Dagordning vid årsmötet den 9 mars 2019 1. Årsmötets öppnande 2. Parentation 3. Upprop av ombud samt fastställande av röstlängd 4. Fastställande av dagordning 5. Fråga

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2016-03-15 1 (5) Datum 2016-03-15 Kommunala pensionärsrådet Tid 10.15-11.00 Plats kommunhuset, rum 538A Justering av protokoll Justerare är ordföranden Jonas Väst samt Wathier

Läs mer

Till samtliga kommer här på e-post kursprogram för hösten 2018! Kurserna kommer även läggas in på distriktets hemsida.

Till samtliga kommer här på e-post kursprogram för hösten 2018! Kurserna kommer även läggas in på distriktets hemsida. Trollhättan 11 juni 2018 Till PRO-föreningarna Studieorganisatören i föreningen Kommittéordföranden (5) i distriktet Hej allesammans!! Till samtliga kommer här på e-post kursprogram för hösten 2018! Kurserna

Läs mer

Täby Centrum c/o Träffpunkten Åkerbyvägen 84, 183 35 TÄBY. PRO Täby Centrums VERKSAMHETSBERÄTTELSE

Täby Centrum c/o Träffpunkten Åkerbyvägen 84, 183 35 TÄBY. PRO Täby Centrums VERKSAMHETSBERÄTTELSE c/o Träffpunkten Åkerbyvägen 84, 183 35 TÄBY PRO Täby Centrums VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Styrelsen har efter årsmötet och konstituerande sammanträde haft följande ledamöter Namn Befattning Mandatperiod

Läs mer

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Daniel Jönsson. Mikael Svedberg Carina Burman Maria Holmberg Britt-Inger Westin

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Daniel Jönsson. Mikael Svedberg Carina Burman Maria Holmberg Britt-Inger Westin FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Carin Mellberg Daniel Jönsson Rita Carlsson Elin Vesterlund Mikael Svedberg Carina Burman Britt-Inger

Läs mer

Styrelseprotokoll nr

Styrelseprotokoll nr Styrelseprotokoll nr 3-2017 Extra sammanträde Sammanträdesdatum 2017-03-03 Plats Soft Center, Ronneby Tid Klockan 09.00 10.30 Närvarande, styrelsen Kjell GG Johansson ordförande Birgitta Sjölin Johansson

Läs mer

Bilden av PRO. Ur PROs kommunikationsplan. 27 februari 2016 www.pro.se/stockholm 1

Bilden av PRO. Ur PROs kommunikationsplan. 27 februari 2016 www.pro.se/stockholm 1 Bilden av PRO PRO är en vital organisation för alla Sveriges pensionärer. PRO driver rakryggat pensionärernas intressen och erbjuder medlemmarna en mötesplats för gemenskap, personlig utveckling, glädje

Läs mer

Arne Näsvik och Margareta Sundsten. Inge Forslund, Stefan Aronsson och Berit Andersson

Arne Näsvik och Margareta Sundsten. Inge Forslund, Stefan Aronsson och Berit Andersson Verksamhetsberättelse för PRO City Sundsvall 2014 Styrelsen har under året haft följande sammansättning: Ordförande Inga-Lis Sirenius V. ordförande /Sekreterare Berith Johansson Kassör Ann-Sofi Andersson

Läs mer

Verksamhetsberättelse - Årsbokslut 2015 Region Jämtland Härjedalens pensionärsråd

Verksamhetsberättelse - Årsbokslut 2015 Region Jämtland Härjedalens pensionärsråd 2015 Region Jämtland Härjedalens Version: 1 ÄNDRINGSFÖRTECKNING Version Datum Ändring Beslutat av 1. 2016-01-26 Nyutgåva 2(7) Region Jämtland Härjedalens INNEHÅLLSFÖRTECKNING 3(7) 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE...

Läs mer

Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte

Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte Östersund den 11 februari 2018 Till medlemmar i SeniorNet Östersund Kallelse till årsmöte Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte Dag och tid: onsdagen den 14 mars 2018, kl 13.00

Läs mer