VERKSAMHETSPLAN 2019

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VERKSAMHETSPLAN 2019"

Transkript

1 VERKSAMHETSPLAN 2019 PRO Samorganisation Västerås PRO Samorganisation i Västerås

2 Inledning Samorganisationens roll är att vara samordnare för Västerås 14 PRO föreningar. Samorganisationen har till uppgift att ta initiativ och driva pensionärernas intressefrågor samt att verka för att pensionärernas inflytande stärks i kommunen. Vår uppgift är att vi tillsammans med föreningarna skall utveckla ett utökat samarbete. Samorganisationen skall vara lyhörd för föreningarnas önskemål och arbeta utifrån deras behov. Vi vill också tillsammans med föreningar och distriktet genomföra utbildningar inom Västerås. Att arbeta och planera för en utveckling av organisation och verksamhet är en viktig del av vårt arbete. Samorganisationen skall också vara behjälplig med föreningarnas styrelsearbeten, vara behjälplig med rekrytering och utbildning av nya styrelseledamöter och övriga förtroendevalda utifrån de önskemål som föreningarna framför. För att uppnå detta skall: Varje medlem i Samorganisationens styrelse vara kontaktperson för 2-3 föreningar. Detta kommer att underlätta kontakten mellan föreningarna och Samorganisationen. Vi avser också att hålla kontinuerliga träffar med föreningarnas ledningar. Även när det gäller att anordna resor bör vi samarbeta, då speciellt med de små föreningarna, som kan ha problem med att samla det antal som behövs för att exempelvis fylla en buss. Kanske speciellt för längre resor. Samorganisationen skall även samarbeta med andra aktörer inom området såsom KPR (kommunala pensionärsrådet), Västerås stad samt de olika mötesplatserna. Vår skrift Pensionären ansvarar vi för och vi bör också vidareutveckla den. Sommarhemmet kommer förhoppningsvis att fortsätta sin verksamhet som också bör utvecklas för att vi skall få en verksamhet där medlemmarna trivs och känner sig hemma. Vårt MÅL är att alla skall känna sin tillhörighet i Samorganisationen.

3 Verksamhetsplan för PRO Samorganisationen i Västerås 2019 Samorganisationen, Västerås är samordnare för 14 föreningar, med medlemmar. Anslutna föreningar är: Bäckby, Dingtuna, PRO Västerås Finska, Haga- Malmaberg, Kulturen, Pyramiden, Råby, Rönnby, Skiljebo, Skultuna, Tillberga, Vallby-Pettersberg, Viksäng och Önsta-Gryta Styrelsen för Samorganisationen i Västerås består för närvarande av: Owen Olofsson Hans Ahnell Elsebeth Dellenfors Gunilla Jäderberg Inga-Britt Söderlund Brage Lundström Christer Sandberg Tord Lindström Ordförande/Samordningsansvarig och Firmatecknare Vice ordförande, Resor, Försäkringar och Sommarhemskommittén Sekreterare Kassör/Firmatecknare Vice sekreterare, Ansvarig för Pensionären Studieansvarig, Arkivansvarig Ersättare verksam, Ansvarig hemsidan Ersättare verksam Kansliet, Linnea Norlin Anställd ½-tid 20 tim./ vecka Firmatecknare Kontakten med medlemmar och föreningar är väldigt viktig för PRO:s verksamhet, för att medlemmar och föreningar skall känna gemenskap. Därför har styrelsen, både ordinarie och ersättare, fördelat föreningarna mellan sig, för att därmed skapa en bättre kontakt med föreningarna. Ordföranden är samordningsansvarig. Samorganisationen skall förutom nära kontakter även inbjuda samtliga föreningar till minst 2 samrådsmöten per år (vid behov flera). På dessa samrådsmöten skall man stämma av verksamheten, inte enbart uppkomna problem utan även synpunkter och ideér skall tillvaratas.

4 Kansliet: Kansliet nu bemannat måndag/torsdag förutom när kanslisten utför uppdrag utanför kansliet, bl.a. Sommarhemmet. När kansliet ej är bemannat under ordinarie öppettid kopplas telefonen vidare, oftast till ordföranden. Eftersom kansliet nu är bemannat så förbättras servicen till medlemmarna och föreningarna. Sommarhemmet: Vi har nu tecknat ett nytt tomträttsavtal med Västerås Kommun som sträcker sig fram till Vi ska nu utveckla organisationen för verksamheten så att medlemmarna och värdarna kan trivas i Kvicksund. Se vidare separat verksamhetsplan för Sommarhemmet. Reseverksamheten: Reseverksamheten inom Samorganisationen skall naturligtvis inte konkurrera med föreningarnas resor, utan tvärt om så skall vi hjälpa föreningarna med sina resor och se till att planerade resor informeras ut till övriga föreningar om så önskas. Målet måste vara att planerade och bokade resor kan fyllas och genomföras. Samorganisationens egna resor koncentrerar sig nu, till att genomföra resa i samband med Höstmötet i oktober och Adventsresan. Vidare finns det planer för en sommaraktivitet, en resa under ett antal dagar med innehåll av upplevelser, konst och hantverk gärna också musik eller teater. Genom att samorganisationen hjälper till med information och samordning av föreningarnas resor i den mån framställan görs kan det bli ett digert utbud av resor samt att reseverksamheten utvecklas. Reseansvariga kommer vid behov att inbjudas till informationsträffar. Utbildningar: För en positiv utveckling av PRO:s verksamhet krävs utbildning av medlemmar och förtroendevalda som är villiga att engagera sig i verksamheten.

5 Utbildning i olika förtroendeuppdrag, ledarroller och ansvarsområden skall ske varje år, detta skall ske tillsammans med Riks, Distrikt och föreningar. Medlemmar skall känna sig trygga i sin roll som förtroendevald. Målet med den utbildning vi är i behov av och skall genomföra är att den kan ske i Västerås, så långt det är möjligt. Under kommande år vill vi genomföra utbildningar för Styrelser och övriga förtroendevalda, Medlemsansvariga, Kassörer, Friskvård, Hemsidesansvariga, Försäkringsansvariga, och Studieansvariga m.m. Vi vill verka för att fler av våra föreningar och förtroendevalda använder sig av utbildningsprogrammet på Gysinge. Ett detaljerat program för utbildning skall diskuteras och fastställas, i samspel med föreningarnas styrelser. Rekrytering: Under de senaste åren har medlemskåren minskat, vi måste bemöta denna negativa trend. För PRO:s fortsatta verksamhet och utveckling, måste medlemsrekrytering, rekrytering av förtroendevalda och ledare av olika aktiviteter prioriteras. Det är en av Samorganisationens viktigaste uppgifter, att vara föreningarna behjälplig i att genomföra deras rekryteringsarbete. Kommunala Pensionärsrådet KPR: Samorganisationen måste tillsammans med föreningarna och övriga pensionärsorganisationer skapa bättre aktivitet i arbetet med KPRverksamheten, bättre kontaktvägar och bättre förberedning av ärenden som behandlas. Det är viktigt att vi utvecklar samarbetet med andra pensionärsföreningar. Förbättrad kontakt med kommunen är också ett måste för att KPRverksamheten skall fungera tillfredställande. Distriktet: Ett bättre samarbete med PRO Distriktet måste till, snabbare och effektivare kontakter för att kunna utveckla verksamheten. För det är ju först tillsammans vi blir riktigt starka och då kan vi påverka mera effektivt.

6 Sammanfattning: För att så effektivt som möjligt kunna genomföra verksamhetsplanen för 2019 enligt ovan, har vi planerat följande aktiviteter: - Styrelsemöten andra onsdagen i varje månad med några undantag under januari och juli och när det kolliderar med andra aktiviteter - Minst två samrådsmöten med föreningarna (mars och augusti). Minst två utbildningsdagar om PROs hemsidor - Årsmöte på Kyrkbacksgården i Västerås , kl Höstmöte, oktober/ november KPR / 4 möten enligt överenskommelse med Västerås Kommun 4 AU möten och 4 förmöten samt ev. utbildning 1 Informations- och utbildningsdag/ Västerås Stad - Föreningarnas årsmöten - Sommarhemmet Kvicksund; Se separat verksamhetsplan - Aktiveringsträffar, ledamöter, förtroendevalda, valberedning och medlemmar - Produktion och distribution av Pensionären, då den är mycket uppskattad och efterfrågad av medlemmarna - Boule- och bridgeverksamhet - Informationsträffar efter önskemål - Vi måste vara med i debatten och framföra PRO:s frågor och verkligen debattera pensionärernas levnadsvillkor. - Ansökan om verksamhetsstöd och projektbidrag - Samorganisationen kommer att aktivt medverka i arbetet genomföra beslut som Kongressen tog. Samorganisationens M Å L är som redovisades i inledningen, att alla skall känna sin tillhörighet i PRO, känna att alla verkligen behövs och att vi alla gemensamt arbetar för att förbättra pensionärernas levnadsvillkor. Styrelsen PRO Samorganisationen i Västerås Förslaget till Verksamhetsplanen 2019 föreläggs höstmötet för beslut:

7

VERKSAMHETSPLAN 2017 PRO SAMORGANISATIONEN I VÄSTERÅS

VERKSAMHETSPLAN 2017 PRO SAMORGANISATIONEN I VÄSTERÅS VERKSAMHETSPLAN 2017 PRO SAMORGANISATIONEN I VÄSTERÅS Verksamhetsplan för PRO- Samorganisation, Västerås, 2017 Samorganisationen, Västerås är samordnare för 14 föreningar, med 4.800 medlemmar. Anslutna

Läs mer

PROTOKOLL 10 DATUM PLATS PRO Samorganisationens lokal kl Bertil Andersson (valberedningen)

PROTOKOLL 10 DATUM PLATS PRO Samorganisationens lokal kl Bertil Andersson (valberedningen) Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för PRO Samorganisation i Västerås. PROTOKOLL 10 DATUM 2015-10-14 PLATS PRO Samorganisationens lokal kl 10.00 Närvarande: Ulf Sandberg nordiskkran@hotmail.se

Läs mer

Protokoll fört vid Höstmöte med Samorganisationen i Västerås Datum: Plats: Viking Line kryssning m/s Cinderella

Protokoll fört vid Höstmöte med Samorganisationen i Västerås Datum: Plats: Viking Line kryssning m/s Cinderella Protokoll fört vid Höstmöte med Samorganisationen i Västerås Datum: 2018-10-28--29 Plats: Viking Line kryssning m/s Cinderella Söndag 28 okt, start kl. 16.30 Ordförande Owen Olofsson hälsade alla välkomna.

Läs mer

PROTOKOLL 2 DATUM PLATS PRO Samorganisationens lokal kl 11.00

PROTOKOLL 2 DATUM PLATS PRO Samorganisationens lokal kl 11.00 Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för PRO Samorganisation i Västerås. PROTOKOLL 2 DATUM 2016-02-24 PLATS PRO Samorganisationens lokal kl 11.00 Närvarande: Ulf Sandberg nordiskkran@hotmail.se

Läs mer

VERKSMANHETSPLAN 2015 PRO distriktet Västmanland

VERKSMANHETSPLAN 2015 PRO distriktet Västmanland VERKSMANHETSPLAN 2015 PRO distriktet Västmanland Inledning PRO är en vital organisation för alla Sveriges pensionärer. PRO driver rakryggat pensionärernas intressen och erbjuder medlemmarna en mötesplats

Läs mer

PROTOKOLL 11 DATUM 2015-11-11 PLATS PRO Samorganisationens lokal kl 10.00

PROTOKOLL 11 DATUM 2015-11-11 PLATS PRO Samorganisationens lokal kl 10.00 Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för PRO Samorganisation i Västerås. PROTOKOLL 11 DATUM 2015-11-11 PLATS PRO Samorganisationens lokal kl 10.00 Närvarande: Ulf Sandberg nordiskkran@hotmail.se

Läs mer

Leder styrelsens sammanträden och arbetar för att stärka samarbetet mellan föreningarna.

Leder styrelsens sammanträden och arbetar för att stärka samarbetet mellan föreningarna. Verksamhetsplan för 2017 Samorganisationens uppgift enligt 5 MOM 1 I kommuner där det finns mer än en PRO-förening krävs i olika sammanhang samarbete mellan föreningarna. Samorganisationen har till uppgift

Läs mer

Samorganisationen i Gävle

Samorganisationen i Gävle Samorganisationen i Gävle Verksamhetsplan och budget för år 2015 Sida 1 av 5 PRO Samorganisation i Gävle kommun Uppgifter enligt stadgarna I kommuner där det finns mer än en PRO-förening krävs i olika

Läs mer

Samorganisationen i Gävle

Samorganisationen i Gävle Samorganisationen i Gävle Verksamhetsplan och budget för år 2014 Sida 1 av 5 PRO Samorganisation i Gävle kommun Uppgifter enligt stadgarna I kommuner där det finns mer än en PRO-förening krävs i olika

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 PRO distriktet i Västmanland

VERKSAMHETSPLAN 2017 PRO distriktet i Västmanland VERKSAMHETSPLAN 2017 PRO distriktet i Västmanland Inledning PRO är en vital organisation för alla Sveriges pensionärer. PRO driver rakryggat pensionärernas intressen och erbjuder medlemmarna en mötesplats

Läs mer

Verksamhetsplan för 2016

Verksamhetsplan för 2016 Verksamhetsplan för 2016 Samorganisationens uppgift I kommuner där det finns mer än en PRO-förening krävs i olika sammanhang samarbete mellan föreningarna. Samorganisationen har till uppgift att ta initiativ

Läs mer

PRO UPPSALA LÄN. Kurser och aktiviteter 2018

PRO UPPSALA LÄN. Kurser och aktiviteter 2018 PRO UPPSALA LÄN Kurser och aktiviteter 2018 Vi är ett starkt distrikt och vi ska bli ännu bättre. Därför behåller vi stipendium även under 2018 för förtroendevalda och ledare som deltar i Gysinge Folkhögskolas

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015 ÖSTERGÖTLAND

VERKSAMHETSPLAN 2015 ÖSTERGÖTLAND VERKSAMHETSPLAN 2015 ÖSTERGÖTLAND Verksamhetsplan för PRO Östergötland 2015 Organisationen präglas av en levande intern demokrati och ett vitalt inre liv. Våra ställningstaganden och program är väl förankrade

Läs mer

Söder Gävle. Verksamhetsplan 2019

Söder Gävle. Verksamhetsplan 2019 Söder Gävle Verksamhetsplan 2019 1 Verksamhetsplan 2019 PRO är en självständig, oberoende och partipolitisk obunden organisation. En organisation som verkar för ett samhälle där medborgarna har ekonomisk

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018 PRO distriktet i Västmanland

VERKSAMHETSPLAN 2018 PRO distriktet i Västmanland VERKSAMHETSPLAN 2018 PRO distriktet i Västmanland Inledning PRO är en vital organisation för alla Sveriges pensionärer. PRO driver rakryggat pensionärernas intressen och erbjuder medlemmarna en mötesplats

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 ÖSTERGÖTLAND

Verksamhetsplan 2017 ÖSTERGÖTLAND Verksamhetsplan 2017 ÖSTERGÖTLAND Verksamhetsplan för PRO Östergötland 2017 Organisationen präglas av en levande intern demokrati och ett vitalt inre liv. Våra ställningstaganden och program är väl förankrade

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016

VERKSAMHETSPLAN 2016 VERKSAMHETSPLAN 2016 ÖSTERGÖTLAND Verksamhetsplan för PRO Östergötland 2016 Organisationen präglas av en levande intern demokrati och ett vitalt inre liv. Våra ställningstaganden och program är väl förankrade

Läs mer

Fördelning av verksamhetsstöd 2019 för äldrenämndens föreningar

Fördelning av verksamhetsstöd 2019 för äldrenämndens föreningar TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2018-11-28 Sida 1 (1) Diarienr AN 2018/00452-7.5.2 Sociala nämndernas förvaltning Anne Lehnberg-Halén Epost: anne.lehnberg.halen@vasteras.se Kopia till Anne Lehnberg-Halén Äldrenämnden

Läs mer

Verksamhetsplan PRO Oxelösund

Verksamhetsplan PRO Oxelösund Verksamhetsplan 2017 PRO Oxelösund Pro Oxelösunds uppgift är: att erbjuda alla pensionärer en mötesplats för gemenskap personlig utveckling, glädje och hälsa. att erbjuda ett varierat utbud av verksamheter

Läs mer

Arbetsutskott har utsetts av styrelsen och bestått av Carl-Eric Thörngren, Eivor Johansson, Lars-Erik Nyström och Åke Swahn.

Arbetsutskott har utsetts av styrelsen och bestått av Carl-Eric Thörngren, Eivor Johansson, Lars-Erik Nyström och Åke Swahn. 1 PRO Uppsala län Verksamhetsberättelse 2018 Styrelsen Styrelsen har bestått av Carl-Eric Thörngren, ordförande Eivor Johansson, kassör Lars-Erik Nyström, sekreterare Åke Swahn, vice ordförande, studieorganisatör

Läs mer

PRO Segeltorp Ditt förtroendeuppdrag i PRO

PRO Segeltorp Ditt förtroendeuppdrag i PRO PRO Segeltorp Ditt förtroendeuppdrag i PRO Utbildningsdag för styrelse och funktionärer 203-08-5 Dagens program 0:00-0:45 PRO:s grunddokument 0:50-:30 Styrelsens årsplanering, två viktiga möten :30-2:00

Läs mer

Fördelning av verksamhetsstöd 2018 för äldrenämndens föreningar

Fördelning av verksamhetsstöd 2018 för äldrenämndens föreningar TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2017-11-27 Sida 1 (1) Diarienr AN 2017/00443-7.5.2 Sociala nämndernas förvaltning Anne Lehnberg-Halén Epost: anne.lehnberg.halen@vasteras.se Kopia till Anne Lehnberg-Halén Äldrenämnden

Läs mer

Välkommen till PRO 1. Nu är det dags! PRO Stockholms län

Välkommen till PRO 1. Nu är det dags! PRO Stockholms län Välkommen till PRO 1 Nu är det dags! PRO Stockholms län 1 Innehållet i PRO 1 Detta är PRO Intressepolitik hur kan PRO påverka Hur fungerar en PROförening Hur finansieras verksamheten Vara ledare i PRO

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017

VERKSAMHETSPLAN 2017 VERKSAMHETSPLAN 2017 Samorganisationens uppgifter SAMORGANISATIONER MOM 1 SAMARBETE KOMMUNVIS Enligt PRO:s stadgar ska, där det finns mer än en PRO-förening, finnas en samorganisation. Det krävas i olika

Läs mer

PROTOKOLL 1 DATUM 2016-01-27 PLATS PRO Samorganisationens lokal kl 10.00. Anmält förhinder: Marianne Hellman -

PROTOKOLL 1 DATUM 2016-01-27 PLATS PRO Samorganisationens lokal kl 10.00. Anmält förhinder: Marianne Hellman - Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för PRO Samorganisation i Västerås. PROTOKOLL 1 DATUM 2016-01-27 PLATS PRO Samorganisationens lokal kl 10.00 Närvarande: Ulf Sandberg nordiskkran@hotmail.se

Läs mer

Detta introduktionsprogram är tänkt att kortfattad ge en beskrivning av FSO:s förening och vad du bör tänka på i ditt uppdrag.

Detta introduktionsprogram är tänkt att kortfattad ge en beskrivning av FSO:s förening och vad du bör tänka på i ditt uppdrag. INTRODUKTIONSPROGRAM FÖR NYA FÖRTROENDEVALDA INOM FÖRENINGEN SOCIAL OMSORG (FSO) Grattis till ditt nya förtroendeuppdrag inom FSO Vi hoppas att du ska trivas i ditt nya uppdrag och känna dig välkommen

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016 PRO distriktet i Västmanland

VERKSAMHETSPLAN 2016 PRO distriktet i Västmanland VERKSAMHETSPLAN 2016 PRO distriktet i Västmanland Inledning PRO är en vital organisation för alla Sveriges pensionärer. PRO driver rakryggat pensionärernas intressen och erbjuder medlemmarna en mötesplats

Läs mer

Stadgar antagna vid PROs kongress den 15 18 juni 2012 www.pro.se Art nr PRO297. Tryckeri: TMG Sthlm, 2012

Stadgar antagna vid PROs kongress den 15 18 juni 2012 www.pro.se Art nr PRO297. Tryckeri: TMG Sthlm, 2012 Stadgar antagna vid PROs kongress den 15 18 juni 2012 Stadgar antagna vid PROs kongress 15 18 juni 2012 1 Innehåll 1 Detta är PRO...3 2 Så här ser organisationen ut...4 3 Medlemskap...4 4 Föreningarna...5

Läs mer

PRO är en självständig, oberoende och partipolitiskt obunden organisation. PRO arbetar för

PRO är en självständig, oberoende och partipolitiskt obunden organisation. PRO arbetar för 1 Verksamhetsplan 2015 PRO är en av Sveriges största folkrörelser och har en viktig roll och uppgift att fylla som pensionärernas intresseorganisation. PRO strävar efter ett samhälle som präglas av solidaritet,

Läs mer

Samorganisation Sundsvall

Samorganisation Sundsvall Samorganisation Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 PRO Alnö, PRO Attmar, PRO City Sundsvall, PRO Holm, Pro Indal, PRO Liden, PRO Matfors-Tuna PRO Njurunda, PRO Selånger, PRO Sköns Norra, PRO Sköns Södra,

Läs mer

Uppdrag. Värdegrund. Vision. Fyra fokusområden

Uppdrag. Värdegrund. Vision. Fyra fokusområden Uppdrag PRO distriktet Stockholms län har cirka 46 000 medlemmar i ungefär 119 föreningar. Styrelsens uppdrag är att leda verksamheten, vilket bidrar till medlemmarnas, föreningarnas och samorganisationernas

Läs mer

Kurser, konferenser och aktiviteter våren 2016

Kurser, konferenser och aktiviteter våren 2016 Kurser, konferenser och aktiviteter våren 2016 Välkommen till kurser och konferenser våren 2016 Som förtroendevald eller tilltänkt förtroendevald inbjuds du till ett antal kurser och konferenser som vi

Läs mer

Brodalen. Verksamhetsberättelse och Ekonomisk berättelse 2013

Brodalen. Verksamhetsberättelse och Ekonomisk berättelse 2013 Brodalen Verksamhetsberättelse och Ekonomisk berättelse 2013 Styrelsen för Brodalens PRO-förening avger härmed följande verksamhetsberättelse för 2013 Medlemmar Antal medlemmar 2013-12 -31, 225 10 nya

Läs mer

Vi jobbar för att livet som pensionär ska vara både roligare och mer utvecklande.

Vi jobbar för att livet som pensionär ska vara både roligare och mer utvecklande. 1 Skellefteå i december 2017 Välkommen till PRO Skellefteå under 2018! Alla pensionärer, oavsett ålder och bostadsort, är välkomna till PRO Skellefteå och alla aktiviteter. Har du, som redan är medlem,

Läs mer

Bilagor Fördelning av verksamhetsstöd 2015 ÄN

Bilagor Fördelning av verksamhetsstöd 2015 ÄN TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Sociala nämndernas förvaltning 2014-12-04 Dnr: 2014/372-ÄN-421 Anne Lehnberg Halén - bi976 E-post: anne.lehnberg.halen@vasteras.se Kopia till Anne Lehnberg-Halén Äldrenämnden Fördelning

Läs mer

Gemenskap och förändring det här är PRO plan 2018

Gemenskap och förändring det här är PRO plan 2018 Gemenskap och förändring det här är PRO plan 2018 PRO ska erbjuda gemenskap och meningsfulla aktiviteter för landets pensionärer, förbättra livet för äldre genom att arbeta för samhällsförändringar och

Läs mer

Verksamhetsplan 2019 & Budget

Verksamhetsplan 2019 & Budget Bomhus Verksamhetsplan 2019 & Budget 1 FÖRENINGENS VERKSAMHETSPLAN 2019 Föreningen ska verka för bedriva en bred verksamhet som främjar gemenskap och är till gagn för medlemmarna Kontaktombud/Solglimten

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

Statistiskt meddelande från Västerås stad, Konsult och Service 2015:2

Statistiskt meddelande från Västerås stad, Konsult och Service 2015:2 StatistikInfo Statistiskt meddelande från Västerås stad, Konsult och Service 215:2 t bland utländska medborgare vid kommunfullmäktigevalet i Västerås den 14 september 214 Procent 1 9 8 7 6 5 4 3 2 1 1976

Läs mer

Zon 1. Zon 2. Zon 2. Zon 2. Zon 2. Zon 2

Zon 1. Zon 2. Zon 2. Zon 2. Zon 2. Zon 2 Zon 1 Av kartan framgår den zon-indelning som ligger till grund för ersättningsnivåerna. Se även de detaljerade kartorna, där nyckelkoderna framgår tydligt, bifogade i Tendsign. Zon 1 3 SIFFEROMRÅDEN I

Läs mer

EN BÄTTRE VÄRLD. Stadgar. för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar

EN BÄTTRE VÄRLD. Stadgar. för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar EN BÄTTRE VÄRLD Stadgar för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar Stadgar för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar Stadgarna antogs 1957 och reviderades senast vid Svenska FN-förbundets

Läs mer

PRO Samorganisation Örebro. Verksamhetsberättelse 2014

PRO Samorganisation Örebro. Verksamhetsberättelse 2014 PRO Samorganisation Örebro Verksamhetsberättelse 2014 PRO Samorganisation i Örebro kommun Verksamhetsberättelse för 2014 Styrelsens sammansättning efter årsmötet 27 mars 2014 Ordinarie Ing-Britt Claesson

Läs mer

Medlemsvärvning & Medlemsvård

Medlemsvärvning & Medlemsvård Medlemsvärvning & Medlemsvård En liten handbok från PRO Värmland PRO Sveriges största pensionärsorganisation! Organisationen för Sveriges alla pensionärer. Finns på de flesta orter i Värmland. PRO erbjuder

Läs mer

Verksamhetsplan för. Isaberg Golfklubb

Verksamhetsplan för. Isaberg Golfklubb Verksamhetsplan för Isaberg Golfklubb 2012 Inledning Verksamhetsplanen är ett dokument som behandlar kort- och långsiktiga mål och aktiviteter, samt vision och strategier. Syftet med dokumentet är att

Läs mer

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2011

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2011 2011 PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2011 Styrelsen har under året bestått av: Ordförande / studieorganisatör Vice ordförande / pressombud Kassör Sekreterare Styrelseledamot / medlemsvärvare

Läs mer

Frågor om min skola. Mina lärare förväntar sig att jag ska nå målen i alla ämnen. Mina lärare ger extra skoluppgifter för de som vill lära sig mer

Frågor om min skola. Mina lärare förväntar sig att jag ska nå målen i alla ämnen. Mina lärare ger extra skoluppgifter för de som vill lära sig mer ÖVERSIKT ANDEL POSITIVA (Alla) TOTALT Mina lärare förväntar sig att jag ska nå målen i alla ämnen 92% 86% Lärarna i min skola hjälper mig i skolarbetet om jag behöver det 88% 89% Lärarna i min skola tar

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet, KPR, REGLEMENTE

Kommunala pensionärsrådet, KPR, REGLEMENTE Kommunala pensionärsrådet, KPR, REGLEMENTE GULLSPÅNG KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2014-08-25, 113 Dnr: KS 2013/566 Revideras vid varje mandatperiod Kommunledningskontoret Torggatan 19, Box 80 548

Läs mer

STADGAR för Sveriges Barn- och ungdomskörförbund UNGiKÖR (RIKS)

STADGAR för Sveriges Barn- och ungdomskörförbund UNGiKÖR (RIKS) STADGAR för Sveriges Barn- och ungdomskörförbund UNGiKÖR (RIKS) Senaste revidering gjordes vid ordinarie årsmöte den 21 oktober 2007 i Sundsvall och stadfästes vid ett extra årsmöte i Stockholm 19 januari

Läs mer

6 sept IT-kurs Trollhättan FH

6 sept IT-kurs Trollhättan FH OBS! KONTAKTA DIN STUDIEORGANISATÖR FÖR DELTAGANDE I KURS! STUDIEORGANISATÖREN GÖR SEDAN ANMÄLAN! 6 sept IT-kurs Trollhättan FH Målgrupp IT Informations och webbansvariga i föreningarna. Kursledare Lisbeth

Läs mer

Organisation och Fördelning av arbetsuppgifter

Organisation och Fördelning av arbetsuppgifter Organisation och Fördelning av arbetsuppgifter SPF Seniorerna 159 Hässleholm Föreningens stadgar utgör grunden för framtiden och fördelning av arbetsuppgifter, SPF:s normalstadgar antogs vid årsmötet den

Läs mer

Furulund / Våren 2019 PENSIONÄRERNA HAR SIN EGEN FOLKRÖRELSE VÄLKOMMEN DU OCKSÅ. Öppet hus torsdagar mellan

Furulund / Våren 2019 PENSIONÄRERNA HAR SIN EGEN FOLKRÖRELSE VÄLKOMMEN DU OCKSÅ. Öppet hus torsdagar mellan Furulund 2018 / Våren 2019 PENSIONÄRERNA HAR SIN EGEN FOLKRÖRELSE Öppet hus torsdagar mellan 10. 00-11. 30 (ej juli) Här finns det alltid någon från styrelsen som tar sig tid till att lyssna på dina idéer,

Läs mer

Utbildningsplaner. Stockholms län PRO 1 PRO 2. för styrelseledamöter, valberedningar, revisorer, ledare och funktionärer (alla med uppdrag)

Utbildningsplaner. Stockholms län PRO 1 PRO 2. för styrelseledamöter, valberedningar, revisorer, ledare och funktionärer (alla med uppdrag) Stockholms län Utbildningsplaner för styrelseledamöter, valberedningar, revisorer, ledare och funktionärer (alla med uppdrag) PRO 1 PRO 2 Totalt 16 studietimmar Antagna av styrelsen för PRO Stockholms

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 ÖSTERGÖTLAND

Verksamhetsplan 2018 ÖSTERGÖTLAND Verksamhetsplan 2018 ÖSTERGÖTLAND 2 Verksamhetsplan för PRO Östergötland 2018 Organisationen präglas av en levande intern demokrati och ett vitalt inre liv. Våra ställningstaganden och program är väl förankrade

Läs mer

KONGRESS 2018 STADGAR

KONGRESS 2018 STADGAR KONGRESS 2018 STADGAR antagna vid PRO:s kongress den 15-17 juni 2018 Gäller fr o m 1 januari 2019 2 INNEHÅLL 1 Detta är PRO 3 2 PRO:s organisation 3 3 Medlemskap 4 4 Föreningarna 4 5 Samorganisationer

Läs mer

LERUM ÅRSBERÄTTELSE ÅR 2016 LERUMS PENSIONÄRSFÖRENING

LERUM ÅRSBERÄTTELSE ÅR 2016 LERUMS PENSIONÄRSFÖRENING LERUM ÅRSBERÄTTELSE ÅR 2016 LERUMS PENSIONÄRSFÖRENING PRO Lerum Org nr 802450-9708 Innehållsförteckning 1 Inledning 2 Styrelsen m m 2.1 Styrelsen 2.2 Revisorer 2.3 Valberedning 2.4 Övriga funktionärer

Läs mer

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2014

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2014 2014 PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2014 Styrelsen har under året bestått av: Ordförande - studieorganisatör Vice ordförande - pressombud Kassör Sekreterare - IT / webbansvarig Styrelseledamot

Läs mer

Enköping. Sida 1 av 6

Enköping. Sida 1 av 6 Enköping Sida 1 av 6 Styrelsen för PRO-Enköping lämnar här sin berättelse för verksamheten 2015-01-01 2015-12-31. Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare Studieorganisatör Medlemsansvarig Reseansvarig

Läs mer

Bilden av PRO. Ur PROs kommunikationsplan. 27 februari 2016 www.pro.se/stockholm 1

Bilden av PRO. Ur PROs kommunikationsplan. 27 februari 2016 www.pro.se/stockholm 1 Bilden av PRO PRO är en vital organisation för alla Sveriges pensionärer. PRO driver rakryggat pensionärernas intressen och erbjuder medlemmarna en mötesplats för gemenskap, personlig utveckling, glädje

Läs mer

PROGRAMBLAD FÖR PRO-FÖRENINGEN I JÄRBO 2015

PROGRAMBLAD FÖR PRO-FÖRENINGEN I JÄRBO 2015 PROGRAMBLAD FÖR PRO-FÖRENINGEN I JÄRBO 2015 PRO Järbo erbjuder medlemsmöten, information, föreläsningar, studiecirklar, resor, motion, studiebesök med mera för ett aktivt seniorliv med gemenskap, personlig

Läs mer

Verksamhetsplan SPF Seniorerna Bohusdistriktet

Verksamhetsplan SPF Seniorerna Bohusdistriktet Verksamhetsplan 2016-2017 SPF Seniorerna Bohusdistriktet 1 Mål och inriktning 2016-2017 Vår verksamhetsplan tar utgångspunkt i Mål och Riktlinjer för kongressperioden 2015-2017 som beslöts av SPF Seniorernas

Läs mer

Förslag till dagordning vid PRO Jämtlands höstmöte 5 november 2015

Förslag till dagordning vid PRO Jämtlands höstmöte 5 november 2015 Verksamhetsplan och budget 2016 PRO Jämtlands län Box 377, Krondikesvägen 93 831 25 Östersund Tel: 063-137600 e-post:pro@jamtlands-lan.pro.se Förslag till dagordning vid PRO Jämtlands höstmöte 5 november

Läs mer

Kurser, konferenser och aktiviteter hösten 2017

Kurser, konferenser och aktiviteter hösten 2017 Kurser, konferenser och aktiviteter hösten 2017 Välkommen till kurser och konferenser hösten 2017 Vi har nu avverkat en fantastisk studievår och närmar oss nu en solig och skön sommar. Sommaren ska vi

Läs mer

PRO Gustavsberg-Ingarö Verksamhetsberättelse 2016

PRO Gustavsberg-Ingarö Verksamhetsberättelse 2016 Sida 1/ PRO Gustavsberg-Ingarö Verksamhetsberättelse 2016 Medlemmar Vid årets slut var vi 629 medlemmar en minskning från föregående år. Förtroendevalda Styrelse Birgitta Hedberg ordförande 1) Leif Gustafsson

Läs mer

Föreningsstadgar. Hörselskadades förening i Stockholm Antagna av årsmötet 2013

Föreningsstadgar. Hörselskadades förening i Stockholm Antagna av årsmötet 2013 Föreningsstadgar Hörselskadades förening i Stockholm Antagna av årsmötet 2013 HRF, Hörselskadades förening i Stockholm Instrumentvägen 19, 126 53 Hägersten Telefon 08-462 24 30, texttelefon 08-462 24 35,

Läs mer

Uppdrag. Värdegrund. Vision. Fyra fokusområden

Uppdrag. Värdegrund. Vision. Fyra fokusområden Uppdrag PRO distriktet Stockholms län har cirka 46 000 medlemmar i ungefär 119 föreningar. Styrelsens uppdrag är att leda verksamheten, vilket bidrar till medlemmarnas, föreningarnas och samorganisationernas

Läs mer

Götene Rune Kjernald

Götene Rune Kjernald Götene 2017-11-09 Rune Kjernald DISPOSITION Dagens och morgondagens SPF Seniorer Vad vill SPF Seniorerna uppnå, lokalt centralt Valberedningens uppdrag? Att vara förtroendevald i en seniorförening Valberedningen

Läs mer

PRO-Skellefteå. Vår föreningslokal det s.k. PRO-huset är belägen på Kanalgatan 6.(f.d. gamla seminariet)

PRO-Skellefteå. Vår föreningslokal det s.k. PRO-huset är belägen på Kanalgatan 6.(f.d. gamla seminariet) PRO-Skellefteå Program hösten 2014 och våren 2015 Vår föreningslokal det s.k. PRO-huset är belägen på Kanalgatan 6.(f.d. gamla seminariet) Vi vill med vår verksamhet stimulera våra medlemmar till aktiviteter

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Söndag 25 febrauri, HSO i Umeå ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH RUTINER VID ÅRSMÖTET...

Läs mer

VERKSAMHET OCH BUDGET

VERKSAMHET OCH BUDGET VERKSAMHET OCH BUDGET 2016 Höstmöte 4:e november 2015 Scandic Star, Lund Distriktsmästerskap i Boule, 4 augusti 2015 PRO-DISTRIKTET I SKÅNE Innehåll Ordförande har ordet 2 Intressepolitik 3 Kommunikation

Läs mer

Motion nr 205 Utveckla PRO:s HEMFÖRSÄKRING. PRO Haga-Malmaberg - Västerås, Västmanland. Område: PRO:s organisation Underområde: Försäkringar

Motion nr 205 Utveckla PRO:s HEMFÖRSÄKRING. PRO Haga-Malmaberg - Västerås, Västmanland. Område: PRO:s organisation Underområde: Försäkringar Motion nr 205 Utveckla PRO:s HEMFÖRSÄKRING PRO Haga-Malmaberg - Västerås, Västmanland ID574 Utveckla PRO:s HEMFÖRSÄKRING PRO: medlemsförsäkringar är till delar unika i sin omfattning. Olycksfallsförsäkringen

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR FÖRENING

NORMALSTADGAR FÖR FÖRENING NORMALSTADGAR FÖR FÖRENING 1 Namn Föreningens namn är SPF Seniorerna plus föreningsnamnet plus orten inom. distriktet av SPF Seniorerna. Föreningens organisationsnummer är.. Föreningen är ideell samt partipolitiskt

Läs mer

STADGAR. antagna vid PRO:s kongress den juni Gäller fr o m 1 januari 2016.

STADGAR. antagna vid PRO:s kongress den juni Gäller fr o m 1 januari 2016. STADGAR antagna vid PRO:s kongress den 12-14 juni 2015 Gäller fr o m 1 januari 2016. 3 INNEHÅLL 1 DETTA ÄR PRO...4 2 SÅ HÄR SER ORGANISATIONEN UT...5 3 MEDLEMSKAP...5 4 FÖRENINGARNA...6 5 SAMORGANISATIONER...10

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2014 Verksamhetsberättelse för Nordmalings PRO-förening 1 januari 31 december 2014 Styrelse Ordförande Vice ordförande Studieorganisatör Sekreterare Kassör Övriga ledamöter Suppleanter:

Läs mer

Förslag till NORMALSTADGAR för bygdegårdsförening

Förslag till NORMALSTADGAR för bygdegårdsförening Förslag till NORMALSTADGAR för bygdegårdsförening 1. NAMN Föreningens namn är 2. ÄNDAMÅL Föreningen, som är partipolitiskt och religiöst obunden, har till uppgift att driva en allmän samlingslokal, erbjuda

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014. Styrelsen. Styrelsen för PRO Medelpads distrikt avger följande berättelse för 2014

Verksamhetsberättelse 2014. Styrelsen. Styrelsen för PRO Medelpads distrikt avger följande berättelse för 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Styrelsen för PRO Medelpads distrikt avger följande berättelse för 2014 Styrelsen Ordförande Eda Anderson Sköns Södra v. ordförande Sigbritt Hedlund Haverö Kassör Britta Pettersson

Läs mer

Bodekull. Program SPF Bodekull i Karlshamn. Vårt kansli. Karlshamn

Bodekull. Program SPF Bodekull i Karlshamn. Vårt kansli. Karlshamn Bodekull Karlshamn Program 2018 SPF Bodekull i Karlshamn SPF Bodekull i Karlshamn är en ideell förening som är öppen för alla pensionärer. Den är helt opolitisk, religiöst neutral och vill ta vara på pensionärernas

Läs mer

Sociala nämndernas förvaltning har i skrivelse den 7 december 2015 lagt fram förslag till beslut.

Sociala nämndernas förvaltning har i skrivelse den 7 december 2015 lagt fram förslag till beslut. TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) Sociala 2015-12-07 Dnr: 2015/36-ÄN-421 nämndernas förvaltning Anne Lehnberg Halén - bi976 E-post: anne.lehnberg.halen@vasteras.se Äldrenämnden Kopia till Anne Lehnberg-Halén, KIFF

Läs mer

Förslag VERKSAMHETSPLAN FÖR PRO VÄRMLAND ÖVERGRIPANDE MÅL FÖR PRO VÄRMLAND 2019.

Förslag VERKSAMHETSPLAN FÖR PRO VÄRMLAND ÖVERGRIPANDE MÅL FÖR PRO VÄRMLAND 2019. 1 Förslag VERKSAMHETSPLAN FÖR PRO VÄRMLAND 2019. ÖVERGRIPANDE MÅL FÖR PRO VÄRMLAND 2019. Erbjuda gemenskap, aktiviteter och trevlig samvaro för våra medlemmar. Arbeta för förbättrade levnadsförhållanden

Läs mer

Denna utveckling påverkar både samhället och PRO. Flexibiliteten måste öka och verksamheten måste anpassas till växande och olika behov.

Denna utveckling påverkar både samhället och PRO. Flexibiliteten måste öka och verksamheten måste anpassas till växande och olika behov. Antagen 20171109 PRO Stockholms län Verksamhetsplan 2018 Innehåll Omvärldsanalys Prioriteringar Inriktningsmål Omvärldsanalys Stockholms län: Stockholms län med sina närmare 2,3 miljoner invånare växer

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Aktiviteter Antagen vid styrelsemöte nr 6, , 59

VERKSAMHETSPLAN Aktiviteter Antagen vid styrelsemöte nr 6, , 59 Orustveteranerna VERKSAMHETSPLAN Aktiviteter 2017-2019 Antagen vid styrelsemöte nr 6, 2017-08-21, 59 INNEHÅLLSFÖRTECKNING VERKSAMHETSPLAN (VP) 3 Inledning 3 Varför upprätta en lokal VP 3 Vad är uppgiften

Läs mer

Stadgar för Sacorådet i Göteborgs Stad

Stadgar för Sacorådet i Göteborgs Stad Stadgar för Sacorådet i Göteborgs Stad Antagna vid Sacorådets ordinarie årsmöte 2014-02-20 1 Syfte Syftet med Sacorådet i Göteborgs Stad är att, genom samarbete, säkerställa optimal styrka hos Sacoförbunden,

Läs mer

Det kontantlösa samhället oroar många medlemmar. Arbetet för att kontanter ska vara kvar som betalmedel fortsätter.

Det kontantlösa samhället oroar många medlemmar. Arbetet för att kontanter ska vara kvar som betalmedel fortsätter. Verksamhetsplan 2018 PRO skall vara en stark kraft för Sveriges pensionärer 2018 präglas av två händelser: PROs kongress och de allmänna valen. Det betyder att PRO arbetar med två tidsperspektiv under

Läs mer

stadgar för Göteborgsdistriktet

stadgar för Göteborgsdistriktet stadgar för Göteborgsdistriktet Stadgar för Göteborgsdistriktet av Amnesty International Detta dokument består av nationella standardstadgar för distrikt inom amnesty international, samt de lokala tillägg

Läs mer

STOCKHOLMS LÄN KURSPROGRAM 2014

STOCKHOLMS LÄN KURSPROGRAM 2014 2012 STOCKHOLMS LÄN KURSPROGRAM 2014 Välkomna till 2014 års kursverksamhet Vi erbjuder dig som förtroendevald utbildning som ska inspirera dig till att vara aktiv i PRO: - Nya kunskaper - Erfarenhetsutbyte

Läs mer

Mål och riktning från förbund och distrikt

Mål och riktning från förbund och distrikt SPF Seniorerna Leksand Verksamhetsplan 2019 Innehållsförteckning Mål och riktning 2018 2021 från förbund och distrikt...2 Värdegrund...2 SPF Seniorerna Leksand...3 A. t med föreningens verksamhet...3 B.

Läs mer

Stadgar för SPF Seniorerna Filbyter Linköping Antagna vid årsmötet 2015-02-16

Stadgar för SPF Seniorerna Filbyter Linköping Antagna vid årsmötet 2015-02-16 Stadgar för SPF Seniorerna Filbyter Linköping Antagna vid årsmötet 2015-02-16 Innehåll sid 1 Namn 2 2 Ändamål 2 3 Medlemskap 2 4 Möten 2 Tid för årsmötekallelse motioner 2 Extra årsmöte 3 Antal möten 3

Läs mer

Styrelsen för PRO Medelpads distrikt avger följande berättelse för 2013. Ordförande Eda Anderson Sköns Södra. v. ordförande Sigbritt Hedlund Haverö

Styrelsen för PRO Medelpads distrikt avger följande berättelse för 2013. Ordförande Eda Anderson Sköns Södra. v. ordförande Sigbritt Hedlund Haverö Verksamhetsberättelse 2013 Styrelsen för PRO Medelpads distrikt avger följande berättelse för 2013. Styrelsen Ordförande Sköns Södra v. ordförande Sigbritt Hedlund Haverö Kassör Bengt Axelsson Timrå Sekreterare

Läs mer

Stadgar antagna på årsmötet 17 maj 2013 Riksföreningen för Operationssjukvård

Stadgar antagna på årsmötet 17 maj 2013 Riksföreningen för Operationssjukvård Stadgar antagna på årsmötet 17 maj 2013 Riksföreningen för Operationssjukvård rfop@rfop.se 1 STADGAR FÖR RIKSFÖRENINGEN FÖR OPERATIONSSJUKVÅRD 1. ÄNDAMÅL Mom. 1 Syfte Riksföreningen för operationssjukvård

Läs mer

GENOMFÖRD ABF KURSER FÖR PRO MEDLEMMAR 2016 GENOMFÖRD PRO KURSER OCH AKTIVITETER 2016

GENOMFÖRD ABF KURSER FÖR PRO MEDLEMMAR 2016 GENOMFÖRD PRO KURSER OCH AKTIVITETER 2016 GENOMFÖRD ABF KURSER FÖR PRO MEDLEMMAR 2016 ABF Inspirationsdag för dataledare Plats: Missionskyrkan Målgrupp: Alla Dataledare PRO Uppsala Län 26 januari Kursledning: Gunnel Eriksson ABF, Gunder Brandell

Läs mer

Välkomna till årsmöte onsdagen den 21 mars 2018 med början kl på Medborgarhuset i Eslöv. Fika serveras från kl !

Välkomna till årsmöte onsdagen den 21 mars 2018 med början kl på Medborgarhuset i Eslöv. Fika serveras från kl ! Till PRO - Föreningar och Samorganisationer/Samrådsgrupper Eslöv 2017-12-15 Kallelse till distriktets årsmöte 2018-03-21 Välkomna till årsmöte onsdagen den 21 mars 2018 med början kl. 09.30 på Medborgarhuset

Läs mer

STADGAR FÖR LANDSKRONA MUSIK & TEATER En del av Riksteatern

STADGAR FÖR LANDSKRONA MUSIK & TEATER En del av Riksteatern STADGAR FÖR LANDSKRONA MUSIK & TEATER En del av Riksteatern Normalstadgar - Antagna på Riksteaterns kongress den 10 maj 2015 Inledande bestämmelser 1 Riksteaterföreningen Landskrona Musik & Teater en del

Läs mer

Huvuddelen i denna sifferexercis är statistiskt underbyggd och baserade på vår verksamhet under hösten 2016 samt våren 2017.

Huvuddelen i denna sifferexercis är statistiskt underbyggd och baserade på vår verksamhet under hösten 2016 samt våren 2017. 1 Huvuddelen i denna sifferexercis är statistiskt underbyggd och baserade på vår verksamhet under hösten 2016 samt våren 2017. Trivselträffar/föreningsmöten månadsvis med start i januari. Ett forum för

Läs mer

Förslag till nya stadgar för SPF Seniorerna Karlaplan bakgrund

Förslag till nya stadgar för SPF Seniorerna Karlaplan bakgrund Stockholm i januari 2015 Förslag till nya stadgar för SPF Seniorerna Karlaplan bakgrund Vid SPFs kongress 11-14 juni 2014 togs beslut om ändrade stadgar för förbundet samt förändring av normalstadgar för

Läs mer

Kurser o samlingar 2017

Kurser o samlingar 2017 Kurser o samlingar 2017 01. Hjördis erfarenhetsutbyte 25 januari Målgrupp: Hjördisansvariga Medverkande: Anne-Lie Fröberg PRO Riks, Eivor Johansson 02. Samorganisationer och samrådsgrupper 26 januari Diskussion

Läs mer

Bodekull. Program SPF Bodekull i Karlshamn. Vårt kansli. Karlshamn

Bodekull. Program SPF Bodekull i Karlshamn. Vårt kansli. Karlshamn Bodekull Karlshamn Program 2017 SPF Bodekull i Karlshamn SPF Bodekull i Karlshamn är en ideell förening som är öppen för alla pensionärer. Den är helt opolitisk, religiöst neutral och vill ta vara på pensionärernas

Läs mer

NYBILDNINGSGUIDE. Guide till att starta er Vi Unga-förening

NYBILDNINGSGUIDE. Guide till att starta er Vi Unga-förening NYBILDNINGSGUIDE Guide till att starta er Vi Unga-förening Hur startar vi en Vi Unga-förening? Vill du starta en egen förening eller kanske hjälpa andra att starta sin förening? Här finns all information

Läs mer

Stadgar för Sveriges Fotterapeuter

Stadgar för Sveriges Fotterapeuter Stadgar för Sveriges Fotterapeuter 1 Förbundets namn Förbundets namn är Sveriges Fotterapeuter. Organisationsnummer 802407-9090 Kansliet har sitt säte i Stockholm. Förbundets ändamål Förbundet är en riksomfattande

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR RIKSTEATERN REGIONALT

NORMALSTADGAR FÖR RIKSTEATERN REGIONALT NORMALSTADGAR FÖR RIKSTEATERN REGIONALT Antagna på Riksteaterns kongress den 10 maj 2015 Dispens 17 antaget av nationella styrelsen 11 maj 2016 Inledande bestämmelser 1 Riksteatern regionalt, internt benämnd

Läs mer

Verksamhetsberättelse för PRO Tullinge 2016

Verksamhetsberättelse för PRO Tullinge 2016 Verksamhetsberättelse för PRO Tullinge 2016 Styrelsen för PRO i Tullinge överlämnar härmed verksamhetsberättelsen för 2016 till årsmötet. Föreningens medlemmar Föreningen hade vid årets början 474 medlemmar

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom

Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom 1 Förbundets ändamål Riksförbundet Huntingtons Sjukdom är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening. Ändamålen är: arbeta intressepolitiskt för

Läs mer