Arbeta med människor En presentation av KompetensUtvecklingsInstitutet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Arbeta med människor En presentation av KompetensUtvecklingsInstitutet"

Transkript

1 Arbeta med människor En presentation av KompetensUtvecklingsInstitutet

2 KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) har sedan starten 1999 helt fokuserat sin utveckling och kompetens på några av samhällets viktigaste områden vård och omsorg, förskola och fritidsverksamhet samt friskvård och hälsa. Vår affärsidé är att erbjuda ett komplett utbud av utbildningar på olika nivåer inom dessa områden. Vår vision är att bidra till kompetens som gör skillnad för individ, grupp, organisation, verksamhet och samhälle. Våra chefer, rektorer och lärare har gedigen yrkeskompetens inom våra utbildningsområden. Vi har behöriga och legitimerade lärare med spetskompetens som socionom, fritidspedagog, förskollärare, sjuksköterska, sjukgymnast, arbetsterapeut, sjuksköterska med specialistkompetens, socialpedagog, tandsköterska, idrottslärare. Vår långa erfarenhet och gemensamma yrkeskompetens har gjort att vi blivit specialister. Vi har en expertis som gör oss till ett av landets ledande utbildningsföretag inom våra fokusområden. Vår styrka är att med hög kompetens och kvalitet möta våra kunders behov snabbt och flexibelt. KompetensUtvecklingsInstitutet är sedan 1 juli 2013 en del av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Arbeta med människor Fyra utbildningsområden Arbetsmarknadsutbildning yrkesinriktad utbildning till yrken inom vård och omsorg samt barn och fritid. Gymnasial vuxenutbildning (Komvux) yrkesutbildning inom vård och omsorg, barn och fritid samt friskvård och hälsa. Yrkeshögskola yrkeshögskoleutbildning som ger specialistkompetens inom vård och omsorg. Företagsutbildning - öppen utbildning, uppdragsutbildning, webbutbildning och konferens för yrkesverksamma inom vård, omsorg och förskola. Att arbeta med människor är ett berikande arbete, att få vara med och göra skillnad är fantastiskt! /Sofia Ekström, affärsområdeschef på KUI

3 KUI arbetsmarknadsutbildning Vi erbjuder arbetsmarknadsutbildning inom Vård & omsorg samt Barn & fritid Vård- och omsorgsutbildning undersköterska, skötare inom psykiatrisk vård, boendestödjare, personlig assistent. Barn- och fritidsutbildning barnskötare, elevassistent, boendestödjare för barn och ungdomar. Vårdnära service servicepersonal inom vård och omsorg. Yrkessvenska för personer som behöver utveckla det svenska språket inom vård och omsorg eller barn och fritid. Validering för personer med yrkeserfarenhet inom vård och omsorg samt barn och fritid. Orienteringskurser förberedande utbilding inom vård och omsorg eller barn och fritid. KUI vuxenutbildning - Komvux Vi erbjuder gymnasial vuxenutbildning inom Vård & omsorg, Barn & fritid samt Friskvård & hälsa Vård- och omsorgsutbildning gymnasial vuxenutbildning som ger kompetens för många yrkesroller inom äldreomsorg, funktionshindersomsorg, psykiatri, social omsorg eller hälso- och sjukvård. Barn- och fritidsutbildning gymnasial vuxenutbildning som ger kompetens för många yrkesroller inom pedagogiskt arbete eller socialt arbete och funktionsnedsättning. Friskvård- och hälsoutbildning gymnasial vuxenutbildning som ger kompetens för många yrkesroller inom friskvård, hälsa, träning och ledarskap.

4 KUI yrkeshögskola Vi erbjuder Yrkeshögskoleutbildning som efterfrågas i dagens och morgondagens vård och omsorg. En av våra utbildningar, Specialistundersköterska Mest sjuka äldre och palliativ vård, är en Yh-utbildning som ger fördjupade kunskaper om åldrandet samt åldrandets sjukdomar och livsvillkor. Kontakta oss för aktuella utbildningar just nu. KUI företagsutbildning Vi erbjuder företagsutbildning på olika nivåer för yrkesverksamma inom vård, omsorg och förskola. Vi utbildar chefer, ledare, ansvariga, boendestödjare, sjuksköterskor, undersköterskor, skötare, stödassistenter, biståndshandläggare, personliga assistenter, vårdbiträden, förskolechefer, förskollärare, barnskötare och övrig personal. De olika utbildningsformerna erbjuder möjligheter som passar just er verksamhet Öppen utbildning utbildning eller föreläsning för personer som önskar fördjupad kompetens inom yrket. Uppdragsutbildning utbildning eller föreläsning anpassad för grupp/er på en arbetsplats. Webbaserad utbildning kostnadseffektiv utbildningsform oberoende av tid och plats. Rikskonferens fortbildning, inspiration och information inom de mest aktuella frågorna. Gymnasiekurser för yrkesverksamma inom vård och omsorg För yrkesverksamma på arbetsplatser inom vård och omsorg erbjuder vi gymnasiekurser som leder till betyg. Genom validering tar vi tillvara på deltagarens tidigare förvärvade kunskaper och kompetens. Vi har betygsrätt beviljad av Skolinspektionen vilket innebär att vi får utfärda betyg.

5 KUI i siffror KUI vuxenutbildning Årligen utbildar vi över 3500 elever runt om i landet på uppdrag av ett 40-tal kommuner i Sverige. Vi har drygt 100 medarbetare och utbildningslokaler i Stockholm, Linköping, Västerås, Uppsala, Katrineholm och Eskilstuna. Vår målsättning är att erbjuda vuxenutbildning med hög kvalitet som gör skillnad. 9 av 10 elever fullföljer sina studier Vårt individanpassade arbetssätt leder till att 9 av 10 elever når sina mål och fullföljer sina studier. Ett mycket fint resultat trots ett ökat behov av extra anpassningar utifrån elevers behov och förutsättningar. 9 av 10 elever rekommenderar oss 9 av 10 elever rekommenderar oss som utbildningsanordnare och i vår utvärdering lyfter de särskilt fram våra engagerade lärare. Att i stort sett alla våra elever anser att utbildningen bidrar till nya kunskaper är något vi känner oss mycket stolta över. 8 av 10 elever går direkt ut i arbete eller läser vidare Våra elever är högt eftertraktade på arbetsmarknaden. 8 av 10 elever går direkt ut i arbetslivet eller läser vidare efter avslutad utbildning hos oss. Varje år utbildar vi tusentals människor över hela Sverige! KUI företagsutbildning Årligen utbildar vi tusentals chefer och medarbetare på arbetsplatser inom vård, omsorg och förskola. Vi har över 500 företag och kommuner som kunder i hela landet. Vi sätter stort värde på att våra utbildningar håller hög kvalitet och att våra utbildare har spetskompetens inom sina områden. Förra året hade vi över 1600 deltagare på öppen utbildning och vi genomförde drygt 450 anpassade uppdragsutbildningar för grupper på olika arbetsplatser. Varje år genomför vi dessutom fyra rikskonferenser där vi förra året fick ett genomsnitt på 91,5% nöjda deltagare och föreläsarna fick betyg 5 (av 6 möjliga). FAKTA elever inom gymnasial vuxenutbildning 1600 deltagare på öppen utbildning 500 företag och kommuner som kunder i hela landet 450 uppdragsutbildningar för arbetsplatser 320 deltagare på våra rikskonferenser 90 öppna utbildningstillfällen 30 webbutbildningar KUI medarbetare Våra chefer, rektorer och lärare har gedigen yrkeskompetens inom våra utbildningsområden. Vi värnar om våra medarbetare och gläds över fina resultat i medarbetarundersökningar. Utan nöjda medarbetare går det inte att leverera kvalitet! Medarbetare känner att de har stimulerande arbetsuppgifter och ett stort engagemang för sitt yrke. Vi är också mycket stolta över vårt höga resultat för ledarskapet hos våra chefer.

6 Så skapar vi värde För våra kunder Våra kunder är dels de organisationer och företag som anlitar oss och köper våra utbildningstjänster, dels de som studerar hos oss eller deltar i våra kurser, utbildningar och konferenser. Du som vill ha en god yrkesutbildning får professionell kompetens och behörighet att arbeta inom vård och omsorg, förskola och fritidsverksamhet eller hälsa och friskvård. Du som är arbetssökande får utbildning som förbättrar dina möjligheter att få ett arbete. Du som redan har en grundutbildning får möjlighet till vidareutbildning inom ditt yrkesområde. Du som är yrkesverksam får ökad kompetens för att utvecklas i din yrkesroll och därmed bidra till högre kvalitet i verksamheten. Företag och organisationer får ökad kompetens och högre kvalitet och bättre förutsättningar att nå verksamhetsmålen, vilket i sin tur bidrar till att öka det värde ni levererar till era kunder. För samhället Våra utbildningar bidrar med kompetent arbetskraft till några av samhällets viktigaste verksamhetsområden: vård och omsorg, hälsa och friskvård samt förskola och fritidsverksamhet. Vi ger de här verksamheterna möjligheten att höja sin kvalitet, nå sina mål och ge sina kunder ett större värde, med hjälp av kompetenshöjande insatser. Med hjälp av utbildning förbättrar vi möjligheterna för våra elever att få jobb och att utvecklas i sin yrkeskarriär. För våra partners Vi har en rad kompetenta och engagerade samarbetspartners: konsulter, föreläsare, leverantörer, organisationer och myndigheter med flera. För dem skapar vi värde genom att erbjuda inspirerande och attraktiva uppdrag och arrangemang. Dessutom har vi ett mycket gott rykte och ett varumärke som många gärna förknippas med. För våra medarbetare! Våra medarbetare vill göra skillnad för de människor vi utbildar och de verksamheter där våra elever och deltagare arbetar. Uppdraget känns meningsfullt och egna idéer och initiativ välkomnas. Våra medarbetare har stora möjligheter till utveckling av både sig själva och verksamheten. Så säkrar vi kvaliteten Att leverera utbildning med hög kvalitet är både en självklarhet och en stolthet för oss. Vi är engagerade i kvalitets- och branschfrågor och verkar för att bidra till utbildningsbranschens utveckling. Vår viktigaste strategi är att garantera att alla våra elever och deltagare erbjuds en utbildning av så hög kvalitet att de når målen och ges förutsättningar att nå sin fulla potential. Vård- och omsorgscollege Vi är certifierade inom VO-college i flera regioner och har på olika sätt en nära samverkan med arbetslivet för att kunna erbjuda utbildningar som motsvarar arbetsmarknadens kompetenskrav. SAUF Vi är ett auktoriserat utbildningsföretag och medlemmar i SAUF - Sveriges Auktoriserade UtbildningsFöretag. En auktorisation är en garanti för god kvalitet och seriös yrkesutövning. ViS - Vuxenutbildning i samverkan Vi är medlemmar i ViS - branschorganisation som tar tillvara på vuxenutbildningens intressen gentemot riksdag, regering, centrala myndigheter och organisationer. AcadeMediamodellen AcadeMediamodellen är ett gemensamt kvalitets- och ledningssystem som har skapats för att säkerställa att vi hela tiden ska bli bättre på att förverkliga det uppdrag vi tagit på oss. Vi mäter kvalitet inom tre områden och vi gläds åt våra fina resultat inom samtliga områden. Kvalitetsdefinition: I vilken grad vi når vi de nationella målen (funktionell kvalitet) på ett sätt som vinner våra kunders förtroende (upplevd kvalitet) och gör våra deltagare väl rustade att gå vidare i utbildningssystemet, yrkeslivet och samhällslivet (ändamålsenlig kvalitet).

7 Kontaktuppgifter: E-post: Telefon: KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) är en del av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag.

UPPSALA KOMMUNS VUXENUTBILDNING 2018

UPPSALA KOMMUNS VUXENUTBILDNING 2018 Barn- och fritidsutbildning Inriktningar: pedagogiskt arbete (finns även som lärling) och socialt arbete/funktionsnedsättning Detta är en utbildning för dig som vill arbeta inom förskola eller fritidsverksamhet.

Läs mer

Vård- och omsorg, inriktningar: akutsjukvård och äldreomsorg

Vård- och omsorg, inriktningar: akutsjukvård och äldreomsorg Vård- och omsorg, inriktningar: akutsjukvård och äldreomsorg Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta med människor i olika sektorer inom vård och omsorg. Utbildningen ger dig kompetens att söka

Läs mer

AcadeMedias kvalitetsarbete

AcadeMedias kvalitetsarbete AcadeMedias kvalitetsarbete SIQ Rikskonferens 26 januari 2016 Stora samhällsförändringar som skapar möjligheter och utmaningar Globalisering Migration Digitalisering Klimatförändringar Education is the

Läs mer

Arbeta med människor. Vuxenutbildning Uppsala 2014 / 2015

Arbeta med människor. Vuxenutbildning Uppsala 2014 / 2015 msorg o & Barn & Vård Arbeta med människor id t i r f Vuxenutbildning Uppsala 2014 / 2015 Gymnasial vuxenutbildning som ökar dina möjligheter till arbete inom vård och omsorg eller förskola och fritidsverksamhet.

Läs mer

Arbeta med människor. Vi är specialister på utbildning inom vård & omsorg samt barn & fritid NYHET. Vuxenutbildning Västerås 2015

Arbeta med människor. Vi är specialister på utbildning inom vård & omsorg samt barn & fritid NYHET. Vuxenutbildning Västerås 2015 Vuxenutbildning Västerås 2015 Arbeta med människor Vi är specialister på utbildning inom vård & omsorg samt barn & fritid Gymnasial vuxenutbildning som ökar dina möjligheter till arbete inom vård och omsorg

Läs mer

Vård och omsorg Barn och fritid. Dag Distans

Vård och omsorg Barn och fritid. Dag Distans Vård och omsorg Barn och fritid Dag Distans Välkommen till Lärgården! Hos oss studerar du i en trivsam och trygg miljö. Våra välutbildade lärare ger dig en inspirerande studietid och gör dig väl förberedd

Läs mer

Arbeta med människor. Vuxenutbildning Uppsala 2015

Arbeta med människor. Vuxenutbildning Uppsala 2015 msorg o & Barn & Vård Arbeta med människor id t i r f Vuxenutbildning Uppsala 2015 Gymnasial vuxenutbildning som ökar dina möjligheter till arbete inom vård och omsorg eller förskola och fritidsverksamhet.

Läs mer

KOMVUX I ÅTVIDABERGS KOMMUN 2017/2018

KOMVUX I ÅTVIDABERGS KOMMUN 2017/2018 KOMVUX I ÅTVIDABERGS KOMMUN 2017/2018 VUXENUTBILDNING KOMVUX I ÅTVIDABERGS KOMMUN Den kommunala vuxenutbildningen i Åtvidaberg består av utbildning i Svenska för invandrare (SFI), Grundläggande vuxenutbildning

Läs mer

Arbeta med människor. Vi är specialister på utbildning inom vård & omsorg samt barn & fritid NYHET. Vuxenutbildning Västerås 2015/2016

Arbeta med människor. Vi är specialister på utbildning inom vård & omsorg samt barn & fritid NYHET. Vuxenutbildning Västerås 2015/2016 Vuxenutbildning Västerås 2015/2016 Arbeta med människor Vi är specialister på utbildning inom vård & omsorg samt barn & fritid Gymnasial vuxenutbildning som ökar dina möjligheter till arbete inom vård

Läs mer

Kompetensförsörjningsinsatser 2017/2018

Kompetensförsörjningsinsatser 2017/2018 Kompetensförsörjningsinsatser 2017/2018 Kompetensförsörjningsinsatser hösten 2017 Validering och komplettering Språkombudsutbildning Handledarutbildning Kompetenslyftet timanställda 50% studier 50% arbete

Läs mer

Arbeta med människor. Vuxenutbildning Distans Knivsta 2015-2016

Arbeta med människor. Vuxenutbildning Distans Knivsta 2015-2016 msorg o & Barn & Vård Arbeta med människor id t i r f Vuxenutbildning Distans Knivsta 2015-2016 Gymnasial vuxenutbildning på distans som ökar dina möjligheter till arbete inom vård och omsorg eller förskola

Läs mer

Arbeta med människor. Vuxenutbildning Knivsta 2014-2015

Arbeta med människor. Vuxenutbildning Knivsta 2014-2015 msorg o & Barn & Vård Arbeta med människor id t i r f Vuxenutbildning Knivsta 2014-2015 Gymnasial vuxenutbildning som ökar dina möjligheter till arbete inom vård och omsorg eller förskola och fritidsverksamhet.

Läs mer

Arbeta med människor. Vuxenutbildning Uppsala. Uppsala 2015/2016

Arbeta med människor. Vuxenutbildning Uppsala. Uppsala 2015/2016 Uppsala 2015/2016 Arbeta med människor Vuxenutbildning Uppsala Gymnasial vuxenutbildning inom Vård och omsorg Barn och fritid Du kan anpassa studierna efter din livssituation, om du till exempel vill kombinera

Läs mer

Vård och omsorg Barn och fritid. Klassrum Distans Lärling

Vård och omsorg Barn och fritid. Klassrum Distans Lärling Vård och omsorg Barn och fritid Klassrum Distans Lärling Välkommen till Lärgården! Hos oss studerar du i en trivsam och trygg miljö. Våra välutbildade lärare ger dig en inspirerande studietid och gör dig

Läs mer

Arbeta med människor. Vi är specialister på utbildning inom vård & omsorg samt barn & fritid NYHET. Vuxenutbildning Västerås 2016

Arbeta med människor. Vi är specialister på utbildning inom vård & omsorg samt barn & fritid NYHET. Vuxenutbildning Västerås 2016 Vuxenutbildning Västerås 2016 Arbeta med människor Vi är specialister på utbildning inom vård & omsorg samt barn & fritid Gymnasial vuxenutbildning som ökar dina möjligheter till arbete inom vård och omsorg

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN. VUXENUTBILDNING

ÅTVIDABERGS KOMMUN.   VUXENUTBILDNING VUXENUTBILDNING I ÅTVIDABERGS KOMMUN VUXENUTBILDNING VUXENUTBILDNING I ÅTVIDABERGS KOMMUN Den kommunala vuxenutbildningen (Komvux) i Åtvidaberg består av utbildning i Svenska för invandrare (SFI), Grundläggande

Läs mer

Vård- och omsorg Barn- och fritid. Klassrum Distans

Vård- och omsorg Barn- och fritid. Klassrum Distans Vård- och omsorg Barn- och fritid Klassrum Distans Välkommen till Lärgården! Hos oss studerar du i en trivsam och trygg miljö. Våra välutbildade lärare ger dig en inspirerande studietid och gör dig väl

Läs mer

Vård- och omsorg Barn- och fritid. Klassrum Distans

Vård- och omsorg Barn- och fritid. Klassrum Distans Vård- och omsorg Barn- och fritid Klassrum Distans Välkommen till Lärgården! Hos oss studerar du i en trivsam och trygg miljö. Våra välutbildade lärare ger dig en inspirerande studietid och gör dig väl

Läs mer

Vård och omsorg Barn och fritid. Dag Distans

Vård och omsorg Barn och fritid. Dag Distans Vård och omsorg Barn och fritid Dag Distans Välkommen till Lärgården! Hos oss studerar du i en trivsam och trygg miljö. Våra välutbildade lärare ger dig en inspirerande studietid och gör dig väl förberedd

Läs mer

Utbildning och yrket undersköterska. - Bakgrund - Utredningen om reglering av yrket undersköterska - Socialstyrelsens uppdrag - Skolverkets uppdrag

Utbildning och yrket undersköterska. - Bakgrund - Utredningen om reglering av yrket undersköterska - Socialstyrelsens uppdrag - Skolverkets uppdrag Utbildning och yrket undersköterska. - Bakgrund - Utredningen om reglering av yrket undersköterska - Socialstyrelsens uppdrag - Skolverkets uppdrag Bakgrund - När är en person anställningsbar som undersköterska,

Läs mer

Vårdutbildningar. som leder till arbete. Studera i grupp. Studera på distans

Vårdutbildningar. som leder till arbete. Studera i grupp. Studera på distans Vårdutbildningar som leder till arbete Studera i grupp Studera på distans Studera flexibelt - individuella upplägg Studera effektivt Studera för framtiden Svensk Vård & Kompetensutveckling vardkompetens@svok.se

Läs mer

Vård- och omsorg Barnskötare - Elevassistent. Dag Distans

Vård- och omsorg Barnskötare - Elevassistent. Dag Distans Vård- och omsorg Barnskötare - Elevassistent Dag Distans Välkommen till Lärgården! Hos oss studerar du i en trivsam och trygg miljö. Våra välutbildade lärare ger dig en inspirerande studietid och gör dig

Läs mer

Vård- & omsorg Barn- & fritid. Klassrum Distans

Vård- & omsorg Barn- & fritid. Klassrum Distans Vård- & omsorg Barn- & fritid Klassrum Distans Välkommen till Lärgården! Hos oss studerar du i en trivsam och trygg miljö. Våra välutbildade lärare ger dig en inspirerande studietid och gör dig väl förberedd

Läs mer

Vård- och omsorg Barn- och fritid. Klassrum Distans

Vård- och omsorg Barn- och fritid. Klassrum Distans Vård- och omsorg Barn- och fritid Klassrum Distans Välkommen till Lärgården! Hos oss studerar du i en trivsam och trygg miljö. Våra välutbildade lärare ger dig en inspirerande studietid och gör dig väl

Läs mer

Vård- och omsorgscollege är en modell där utbildningsanordnare, arbetsgivare och fackförbund samverkar för att höja kvaliteten på vård och omsorg.

Vård- och omsorgscollege är en modell där utbildningsanordnare, arbetsgivare och fackförbund samverkar för att höja kvaliteten på vård och omsorg. Vård- och omsorgscollege är en modell där utbildningsanordnare, arbetsgivare och fackförbund samverkar för att höja kvaliteten på vård och omsorg. Det övergripande syftet med samverkan är att trygga framtida

Läs mer

Kvalitetsrapport för Montessoriskolan Castello

Kvalitetsrapport för Montessoriskolan Castello 1 Kvalitetsrapport för Montessoriskolan Castello Systematiskt kvalitetsarbete Uppdraget i förskola och skola är en tjänst gentemot våra kunder, där barn, elever och föräldrars behov ska tillgodoses inom

Läs mer

Vård- och omsorg Barnskötare - Elevassistent. Dag Distans

Vård- och omsorg Barnskötare - Elevassistent. Dag Distans Vård- och omsorg Barnskötare - Elevassistent Dag Distans Välkommen till Lärgården! Hos oss studerar du i en trivsam och trygg miljö. Våra välutbildade lärare ger dig en inspirerande studietid och gör dig

Läs mer

KARTLÄGGNING AV KOMMUNALA YRKESUTBILDNINGAR FÖR VUXNA OCH YRKESHÖGSKOLAN

KARTLÄGGNING AV KOMMUNALA YRKESUTBILDNINGAR FÖR VUXNA OCH YRKESHÖGSKOLAN KARTLÄGGNING AV KOMMUNALA YRKESUTBILDNINGAR FÖR VUXNA OCH YRKESHÖGSKOLAN UPPSALA LÄN 2009-2014 Yrkesutbildningar inom yrkesvux och yrkeshögskolan i Uppsala län År 2009 startades Yrkeshögskolan och kommunerna

Läs mer

KOMPETENSFÖRSÖRJNINGSPLAN 2015. Vision: Göteborg - världens bästa stad att åldras i Rätt kompetens för äldres behov

KOMPETENSFÖRSÖRJNINGSPLAN 2015. Vision: Göteborg - världens bästa stad att åldras i Rätt kompetens för äldres behov KOMPETENSFÖRSÖRJNINGSPLAN 2015 Vision: Göteborg - världens bästa stad att åldras i Rätt kompetens för äldres behov KOMPETENSFÖRSÖRJNING 2015 Nuläge/bakgrund Behov av vård-och omsorg för äldre kommer öka

Läs mer

Arbeta med människor. Vuxenutbildning Linköping

Arbeta med människor. Vuxenutbildning Linköping Arbeta med människor Vuxenutbildning Linköping Gymnasial vuxenutbildning inom Vård och omsorg Barn och fritid Fritid och hälsa Du kan anpassa studierna efter din livssituation, om du till exempel vill

Läs mer

Arbeta med människor. Barn och fritid Vård och omsorg Fritid och hälsa. g Vård o. Linköping 2016. Gymnasial vuxenutbildning inom

Arbeta med människor. Barn och fritid Vård och omsorg Fritid och hälsa. g Vård o. Linköping 2016. Gymnasial vuxenutbildning inom Linköping 2016 Arbeta med människor Fritid m ch o sor Gymnasial vuxenutbildning inom Barn och fritid Vård och omsorg Fritid och hälsa g Vård o Bar d ch friti o n hälsa h c o Utbildning för dig som vill

Läs mer

Utbildningar för dig som vill jobba inom äldreomsorg och funktionsstöd

Utbildningar för dig som vill jobba inom äldreomsorg och funktionsstöd Campus Kramfors Lärcentrum för utbildning och utveckling Utbildningar för dig som vill jobba inom äldreomsorg och funktionsstöd Välkommen till Vuxenutbildningen Campus Kramfors Ansökningstider hittar du

Läs mer

Arbeta med människor. Vård och omsorg Barn och fritid Hälsa och friskvård NYHET. Gymnasial vuxenutbildning - Komvux - Nacka

Arbeta med människor. Vård och omsorg Barn och fritid Hälsa och friskvård NYHET. Gymnasial vuxenutbildning - Komvux - Nacka Läs mer på sid 6 Arbeta med människor Gymnasial vuxenutbildning - Komvux - Nacka Vård & Omsorg Barn & Fritid Utbildning och kurser inom: Barn och fritid Hälsa och friskvård...............................................

Läs mer

Fortsatt auktorisationsmodell för Södertälje kommuns gymnasiala vuxenutbildning

Fortsatt auktorisationsmodell för Södertälje kommuns gymnasiala vuxenutbildning Ärende 8 1 (2) TJÄNSTESKRIVELSE 2019-03-11 Utbildningskontoret Utbildningsnämnden Fortsatt auktorisationsmodell för Södertälje kommuns gymnasiala vuxenutbildning Dnr: UN 19/43 Sammanfattning av ärendet

Läs mer

Arbeta med människor. Gymnasial yrkesutbildning Västerås 2014. r Vå. r it i d. ä l

Arbeta med människor. Gymnasial yrkesutbildning Västerås 2014. r Vå. r it i d. ä l r it i d F & Gymnasial yrkesutbildning Västerås 2014 Gymnasial yrkesutbildning inom Vård och omsorg samt Barn och fritid. Möjlighet att kombinera med grundläggande svenska, matematik och engelska. ggand

Läs mer

Om inga medel har förbrukats ska ändå frågorna 1,2 och 5 besvaras.

Om inga medel har förbrukats ska ändå frågorna 1,2 och 5 besvaras. FÖRHANDSGRANSKNING Kunskapssatsning för baspersonal Socialstyrelsen har i uppdrag att verkställa regeringens kunskapssatsning inom äldreomsorgen och funktionshindersområdet 2016 genom att bl.a. fördela

Läs mer

Kvalitetsarbetet i AcadeMedias vuxenutbildning

Kvalitetsarbetet i AcadeMedias vuxenutbildning Kvalitetsarbetet i AcadeMedias vuxenutbildning KVALITETSARBETE INOM ACADEMEDIAS VUXENUTBILDNING 1 Fakta Under ett år går cirka 100 000 vuxenstuderande i någon av AcadeMedias vuxenutbildningar Vuxenutbildningen

Läs mer

- Ett samverkanorgan för kompetensförsörjning inom vård och omsorg!

- Ett samverkanorgan för kompetensförsörjning inom vård och omsorg! - Ett samverkanorgan för kompetensförsörjning inom vård och omsorg! Bakgrund: risk för personalbrist i branschen Åldrande befolkning Stora pensionsavgångar Krav på mer kvalificerade kunskaper Sveriges

Läs mer

Yrkesanalys inom funktionshinderområdet och beviljade YH utbildningar. myh.se

Yrkesanalys inom funktionshinderområdet och beviljade YH utbildningar. myh.se Yrkesanalys inom funktionshinderområdet och beviljade YH utbildningar Myndighetens huvudsakliga uppdrag Myndigheten ansvarar för frågor som rör yrkeshögskolan i Sverige. Myndigheten analyserar arbetsmarknadens

Läs mer

VÅRD- OCH OMSORGSCOLLEGE

VÅRD- OCH OMSORGSCOLLEGE På väg mot VÅRD- OCH OMSORGSCOLLEGE för dig som vill arbeta inom vården Utbildning och arbetsliv i samverkan i sydöstra Skåne 1 REKTORERNA Vi gör det tillsammans! Behoven av välutbildad personal inom vård

Läs mer

Kvalitetsrapport 2015/2016 Förskolan St: Jörgen

Kvalitetsrapport 2015/2016 Förskolan St: Jörgen Kvalitetsrapport 2015/2016 Förskolan St: Jörgen Delaktighet, trygghet och lärande Pysslingen Skolors kvalitetsarbete syftar till att säkerställa att varje barn och elev oavsett skola ges möjlighet att

Läs mer

Verksamhetsplan 2018

Verksamhetsplan 2018 Verksamhetsplan 2018 Vård och Omsorgscollege Uppsala län Gemensam plattform för att säkra kompetensbehovet inom Vård och Omsorg Samverkan ger bättre framtidsplanering I Uppsala län har vi tydliga och gemensamma

Läs mer

Hälsa och vård yrken med många möjligheter. hälsa och vård. Läs till yrken inom UPPDATERAD NOVEMBER 2012

Hälsa och vård yrken med många möjligheter. hälsa och vård. Läs till yrken inom UPPDATERAD NOVEMBER 2012 Hälsa och vård yrken med många möjligheter UPPDATERAD NOVEMBER 2012 Läs till yrken inom hälsa och vård Att kunna hjälpa människor och ge dem möjlighet till ett bättre liv, är ett bland de mest givande

Läs mer

BARN- OCH FRITIDSPROGRAMMET

BARN- OCH FRITIDSPROGRAMMET Leder till jobb inom ett socialt arbete Vi älskar att arbeta med människor BARN- OCH FRITIDSPROGRAMMET Vill du jobba med människor? Kanske som väktare, personlig assistent, stöd i boende, daglig verksamhet

Läs mer

Vårdutbildningar. som ger dig möjligheter. Studera i grupp. Studera på distans. Studera flexibelt - individuella upplägg.

Vårdutbildningar. som ger dig möjligheter. Studera i grupp. Studera på distans. Studera flexibelt - individuella upplägg. Gymnasial vuxenutbildning Vårdutbildningar som ger dig möjligheter Studera i grupp Studera på distans Studera flexibelt - individuella upplägg Studera effektivt Studera för framtiden Falun@svok.se Västra

Läs mer

BARN- OCH FRITIDSPROGRAMMET

BARN- OCH FRITIDSPROGRAMMET Leder till jobb inom ett socialt arbete Vi älskar att arbeta med människor. BARN- OCH FRITIDSPROGRAMMET Vill du jobba med människor? Kanske som väktare, personlig assistent, stöd i boende, daglig verksamhet

Läs mer

Arbeta med människor. Barn och fritid Vård och omsorg. Linköping Gymnasial vuxenutbildning inom

Arbeta med människor. Barn och fritid Vård och omsorg. Linköping Gymnasial vuxenutbildning inom Linköping 2017 Arbeta med människor Gymnasial vuxenutbildning inom Barn och fritid Vård och omsorg Utbildning för dig som vill arbeta som Undersköterska Barnskötare Personlig assistent Elevassistent Boendestödjare

Läs mer

!! Kvalitetsrapport!2013/2014!! samt!lokal!arbetsplan!!!!!!!!!!

!! Kvalitetsrapport!2013/2014!! samt!lokal!arbetsplan!!!!!!!!!! Kvalitetsrapport2013/2014 samtlokalarbetsplan Innehållsförteckning0 1. Om0NTI7gymnasiet0 1.1 Vår0verksamhetsidé0 1.2 Vår0vision0 1.3 Vårt0mål0 1.4 Vårt0kvalitetsarbete0 1.5 Våra0strategier0 1.6 Vart0tar0eleverna0vägen/ändamålsenlig0kvalitet0

Läs mer

Arbeta med människor Vuxenutbildning 2014/15 Nacka

Arbeta med människor Vuxenutbildning 2014/15 Nacka Arbeta med människor Vuxenutbildning 2014/15 Nacka Vård & Omsorg Läs vuxenutbildning (Komvux) som ökar dina möjligheter till arbete inom många yrken. Vi utbildar dig inom vård & omsorg, barn & fritid eller

Läs mer

Utbildningsbranschens. mest attraktiva arbetsgivare

Utbildningsbranschens. mest attraktiva arbetsgivare Utbildningsbranschens mest attraktiva arbetsgivare AcadeMedia vill vara utbildningsbranschens mest attraktiva arbetsgivare Vi finns i hela utbildningskedjan, från förskola till vuxenutbildning, och våra

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsbeskrivning Albert Engströmsgatan 33 Kontaktuppgifter Besöksadress: Albert Engströmsgatan 33 754 30 Uppsala Telefon: 018 727 56 70 www.sober.uppsala.se vardochomsorg.uppsala.se www.uppsala.se

Läs mer

Arbeta med människor. Vård och omsorg Barn och fritid Hälsa och friskvård NYHET. Gymnasial vuxenutbildning - Komvux - Nacka

Arbeta med människor. Vård och omsorg Barn och fritid Hälsa och friskvård NYHET. Gymnasial vuxenutbildning - Komvux - Nacka Läs mer på sid 6 Arbeta med människor Gymnasial vuxenutbildning - Komvux - Nacka Vård & Omsorg Barn & Fritid Utbildning och kurser inom: Vård och omsorg Barn och fritid Hälsa och friskvård...............................................

Läs mer

Verksamhetsplan 2019

Verksamhetsplan 2019 Verksamhetsplan 2019 Vård och Omsorgscollege Ska bidra till att lösa framtida rekryteringsbehov Ska vara en kvalitetsstämpel för en attraktivare utbildning för elever Ska vara ett forum för gemensamma

Läs mer

Vårdbiträdesutbildning Ny AUB from 2018

Vårdbiträdesutbildning Ny AUB from 2018 Vårdbiträdesutbildning Ny AUB from 2018 Tidsplan FFU publicerad 6 april Tilldelning innan sommar Avtalstart/ första utbildningar augusti-september Ny behovsförfrågan Varför Vårdbiträde men inte USK? I

Läs mer

Utbildning för framtidens jobb i Västsverige

Utbildning för framtidens jobb i Västsverige Enskild motion Motion till riksdagen: 2014/15:2065 av Adnan Dibrani m.fl. (S) Utbildning för framtidens jobb i Västsverige Förslag till riksdagsbeslut 1. Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening

Läs mer

Ledarskap Nya BF är en bred utbildning som både kan leda till jobb direkt efter gymnasiet och göra dig rustad för högskola och universitet.

Ledarskap Nya BF är en bred utbildning som både kan leda till jobb direkt efter gymnasiet och göra dig rustad för högskola och universitet. LEDARSKAP NYA BF Ledarskap Nya BF är programmet för dig som vill arbeta med människor i alla åldrar. Programmet ger dig möjlighet att ta yrkesexamen, vilket innebär att du har de kunskaper som behövs för

Läs mer

Regionalt Vård- och omsorgscollege Sörmland. Självskattning

Regionalt Vård- och omsorgscollege Sörmland. Självskattning Regionalt Vård- och omsorgscollege Sörmland Självskattning 2017 Beskrivning Regionalt Vård- och omsorgscollege gör årligen en digital självskattning som är en av två delar i den årliga verksamhetsuppföljningen.

Läs mer

Arbeta med människor. Barn och fritid Barnskötare Elevassistent. Vård och omsorg Undersköterska Personlig assistent Skötare inom psykiatrisk vård

Arbeta med människor. Barn och fritid Barnskötare Elevassistent. Vård och omsorg Undersköterska Personlig assistent Skötare inom psykiatrisk vård Gymnasial yrkesutbildning Västerås Arbeta med människor Vård och omsorg Undersköterska Personlig assistent Skötare inom psykiatrisk vård Barn och fritid Barnskötare Elevassistent Upplaga 2018-11 Du lånar

Läs mer

Arbeta med människor Vuxenutbildning 2014 Stockholms län

Arbeta med människor Vuxenutbildning 2014 Stockholms län Arbeta med människor Vård & Omsorg Vuxenutbildning 2014 Stockholms län Läs vuxenutbildning (Komvux) som ökar dina möjligheter till arbete inom många yrken. Vi utbildar dig inom vård & omsorg, barn & fritid

Läs mer

KRITERIER FÖR ANSTÄLLNINGSBARHET FÖR GRUNDLÄGGANDE ARBETSUPPGIFTER INOM FUNKTIONSHINDEROMRÅDET, SJUKVÅRDEN OCH ÄLDREOMSORGEN, I SÖDERMANLANDS LÄN

KRITERIER FÖR ANSTÄLLNINGSBARHET FÖR GRUNDLÄGGANDE ARBETSUPPGIFTER INOM FUNKTIONSHINDEROMRÅDET, SJUKVÅRDEN OCH ÄLDREOMSORGEN, I SÖDERMANLANDS LÄN KRITERIER FÖR ANSTÄLLNINGSBARHET FÖR GRUNDLÄGGANDE ARBETSUPPGIFTER INOM FUNKTIONSHINDEROMRÅDET, SJUKVÅRDEN OCH ÄLDREOMSORGEN, I SÖDERMANLANDS LÄN Enligt beslut i Regional styrgrupp för Vård-och omsorgscollege

Läs mer

Aktuella projekt 2. Omvårdnadslyftet 2012-14

Aktuella projekt 2. Omvårdnadslyftet 2012-14 Aktuella projekt 2. Omvårdnadslyftet 2012-14 Omvårdnadslyftet och krav på utbildningsnivå Bakgrund Omvårdnadslyftet anknyter till Socialstyrelsens allmänna råd om grundläggande kunskaper hos personal som

Läs mer

En samverkansform för utbildning

En samverkansform för utbildning En samverkansform för utbildning Bakgrund Generationsväxling Personalbrist 2015 2020 Över 20% går i pension Efterfrågan på personal inom vård- och omsorg med utbildning både på gymnasial nivå kommer att

Läs mer

Välkomna till en dag kring karriärvägar!

Välkomna till en dag kring karriärvägar! Välkomna till en dag kring karriärvägar! Program under dagen Vad är Vård- och omsorgscollege och vad är karriärvägar egentligen? Tankar om yrkeslivet och karriärmöjligheter inom vård och omsorg Fika Hur

Läs mer

Regional Självskattning 2018

Regional Självskattning 2018 Vård- och omsorgscollege Regional Självskattning 2018 Föreningen Vård- och omsorgscollege gör en årlig verksamhetsuppföljning som består av två delar: Verksamhetsberättelse och självskattning, som genomförs

Läs mer

Kvalitetsrapport!201 /201!!!!!!!!!!!!!!

Kvalitetsrapport!201 /201!!!!!!!!!!!!!! Kvalitetsrapport201/201 Förord Innehållsförteckning0 1. Om0NTI7gymnasiet0 1.1 Vår0verksamhetsidé0 1.2 Vår0vision0 1.3 Vårt0mål0 1.4 Vårt0kvalitetsarbete0 1.5 Våra0strategier0 1.6 Vart0tar0eleverna0vägen/ändamålsenlig0kvalitet0

Läs mer

Myndigheten för yrkeshögskolan

Myndigheten för yrkeshögskolan Myndigheten för yrkeshögskolan Erika Grybb, Maria Hedlund 2017-05-10 Myndigheten för yrkeshögskolans uppdrag Yrkeshögskolan Analysera och bedöma omvärldens behov av kvalificerad arbetskraft och arbetsmarknadens

Läs mer

Arbeta med människor. Gymnasial yrkesutbildning Västerås. Yrkesutbildning inom Vård & omsorg Barn & fritid

Arbeta med människor. Gymnasial yrkesutbildning Västerås. Yrkesutbildning inom Vård & omsorg Barn & fritid Gymnasial yrkesutbildning Västerås Arbeta med människor Yrkesutbildning inom Vård & omsorg Barn & fritid Upplaga 2018-03 Du lånar kurslitteratur gratis under hela din studietid Vi utbildar på uppdrag av

Läs mer

Kommunikationsplan för Vård- och omsorgscollege

Kommunikationsplan för Vård- och omsorgscollege Kommunikationsplan för Vård- och omsorgscollege Bakgrund Vård- och omsorgscollege är ett samarbete mellan arbetsliv och utbildning inom vård och omsorg. Samarbetet ska leda till höjd kvalitet och status

Läs mer

Validering vad är det och hur kan validering vara till nytta för målgruppen?

Validering vad är det och hur kan validering vara till nytta för målgruppen? Validering vad är det och hur kan validering vara till nytta för målgruppen? Högbodagarna 25 oktober 2018 Marianne Andrén Kompetensstrateg, Region Gävleborg Avd. Arbetsmarknad och kompetens Definition

Läs mer

Vårdutbildningar. som leder till arbete. Studera i grupp. Studera på distans. Studera flexibelt - individuella upplägg.

Vårdutbildningar. som leder till arbete. Studera i grupp. Studera på distans. Studera flexibelt - individuella upplägg. Gymnasial vuxenutbildning Vår och sommar 2013 www.svok.se Vårdutbildningar som leder till arbete Studera i grupp Studera på distans Studera flexibelt - individuella upplägg Studera effektivt Studera för

Läs mer

2012-10-24. Förslag på avtal om verksamhetsförlagd utbildning och avtal om handledarutbildning. Arbetsgrupp:

2012-10-24. Förslag på avtal om verksamhetsförlagd utbildning och avtal om handledarutbildning. Arbetsgrupp: 2012-10-24 Förslag på avtal om verksamhetsförlagd utbildning och avtal om handledarutbildning Arbetsgrupp: Anna Isaksson Lena Peltomaa Emma Krantz Sofie Persson Carin Engström-Olofsson Anne-Catrin Lofthus

Läs mer

Arbeta med människor. Gymnasial yrkesutbildning Västerås. Yrkesutbildning inom Vård & omsorg Barn & fritid

Arbeta med människor. Gymnasial yrkesutbildning Västerås. Yrkesutbildning inom Vård & omsorg Barn & fritid Gymnasial yrkesutbildning Västerås Arbeta med människor Yrkesutbildning inom Vård & omsorg Barn & fritid Upplaga 2018-10 Du lånar kurslitteratur gratis under hela din studietid Vi utbildar på uppdrag av

Läs mer

Medarbetarskap i Umeå kommun

Medarbetarskap i Umeå kommun Medarbetarskap i Umeå kommun Vi tar ansvar och visar engagemang för det egna och det gemensamma uppdraget www.umea.se/kommun 2 Inledning Vi som arbetar i Umeå kommun har ett viktigt uppdrag: att bidra

Läs mer

!! Kvalitetsrapport!2013/2014!! samt!lokal!arbetsplan!!!!!!!!!!

!! Kvalitetsrapport!2013/2014!! samt!lokal!arbetsplan!!!!!!!!!! Kvalitetsrapport2013/2014 samtlokalarbetsplan Innehållsförteckning0 1. Om0IT6Gymnasiet0 1.1 Vår0verksamhetsidé0 1.2 Vår0vision0 1.3 Vårt0mål0 1.4 Vårt0kvalitetsarbete0 1.5 Våra0strategier0 1.6 Vart0tar0eleverna0vägen/ändamålsenlig0kvalitet0

Läs mer

Tillsammans är vi Eductus

Tillsammans är vi Eductus Tillsammans är vi Eductus Du är Eductus I varje möte med omvärlden bygger vi bilden av Eductus och vi gör det tillsammans. För att vi ska lyckas kommunicera en enhetlig, tydlig och attraktiv bild är det

Läs mer

AcadeMedias. Att mäta kvalitet samhällsuppdrag

AcadeMedias. Att mäta kvalitet samhällsuppdrag Lektion 15 AcadeMedias Att mäta kvalitet samhällsuppdrag i skolan 2 LEKTION 5 ATT MÄTA KVALITET I SKOLAN Det går att mäta kvalitet En av de viktigaste frågorna för den som ska välja skola är hur bra är

Läs mer

Myndigheten för yrkeshögskolan

Myndigheten för yrkeshögskolan Myndigheten för yrkeshögskolan Hälso- och sjukvård samt socialt arbete Linda Mildner, analytiker Maria Granberg, utbildningshandläggare Agenda Allmänt om Yrkeshögskolan Utbildningsområdet Hälso- och sjukvård

Läs mer

Slutrapport. Omvårdnadslyftet 2012-14

Slutrapport. Omvårdnadslyftet 2012-14 Slutrapport Omvårdnadslyftet 2012-14 Omvårdnadslyftet och krav på utbildningsnivå Bakgrund Omvårdnadslyftet anknyter till Socialstyrelsens allmänna råd om grundläggande kunskaper hos personal som arbetar

Läs mer

Utbildningens betydelse för framtidens jobb i Västsverige

Utbildningens betydelse för framtidens jobb i Västsverige Enskild motion Motion till riksdagen 2015/16:2190 av Lars Mejern Larsson m.fl. (S) Utbildningens betydelse för framtidens jobb i Västsverige Förslag till riksdagsbeslut 1. Riksdagen ställer sig bakom det

Läs mer

Kvalitetsarbetet i AcadeMedias förskolor

Kvalitetsarbetet i AcadeMedias förskolor Kvalitetsarbetet i AcadeMedias förskolor KVALITETSARBETE INOM FÖRSKOLAN 1 Fakta ACADEMEDIAS FÖRSKOLOR AcadeMedia har cirka 150 förskolor i Sverige Dessa drivs av Pysslingen Förskolor och Skolor AB samt

Läs mer

Våra vikarier fyller skoldagen med inspiration och arbetsglädje.

Våra vikarier fyller skoldagen med inspiration och arbetsglädje. kunskap till salu Våra vikarier fyller skoldagen med inspiration och arbetsglädje. Behöver du hyra eller rekrytera lärare? En fotbollstrupp utan ledare eller avbytare på bänken är lika otänkbart som en

Läs mer

KARTLÄGGNING AV KOMMUNALA YRKESUTBILDNINGAR FÖR VUXNA OCH YRKESHÖGSKOLAN

KARTLÄGGNING AV KOMMUNALA YRKESUTBILDNINGAR FÖR VUXNA OCH YRKESHÖGSKOLAN KARTLÄGGNING AV KOMMUNALA YRKESUTBILDNINGAR FÖR VUXNA OCH YRKESHÖGSKOLAN STOCKHOLMS LÄN 2009-2014 Yrkesutbildningar inom yrkesvux och yrkeshögskolan i Stockholms län År 2009 startades Yrkeshögskolan och

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL ÖPPET HUS

VÄLKOMMEN TILL ÖPPET HUS 1 VÄLKOMMEN TILL ÖPPET HUS Har du frågor gällande studier eller behöver hjälp med din ansökan? Kom och träffa våra lärare och studie- och yrkesvägledare! Vi hjälper dig med din ansökan! Måndag 26/10, onsdag

Läs mer

Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege ett av landets största

Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege ett av landets största Göteborgsregionens Vård- och omsorgscollege ett av landets största 9 lokala college 13 kommuner Västra Götalandsregionen Fackliga representanter AF 20 utbildningsanordnare - kommunala och fristående Samarbete

Läs mer

Vuxenutbildning utbildning för vuxna på grundläggande, gymnasial och påbyggnadsnivå

Vuxenutbildning utbildning för vuxna på grundläggande, gymnasial och påbyggnadsnivå 1 (6) 2000-09-26 230.2000-607 Vuxenutbildning utbildning för vuxna på grundläggande, gymnasial och påbyggnadsnivå Vision, mål och uppdrag Utbildningskommunen Eksjö ska erbjuda:. en vuxenutbildning som

Läs mer

Nya regler för diplom

Nya regler för diplom Nya regler för diplom Bakgrund Vid starten av VO-College år 2008 beskrev arbetsgivana svårigheten med att, utifrån betyg, bedöma om en person hade de kunskaper som behövs för att jobba inom vård och omsorg.

Läs mer

Måldokument Utbildning Skaraborg

Måldokument Utbildning Skaraborg Måldokument Utbildning Skaraborg 1 Inledning Undertecknande kommuner i Skaraborg har beslutat att samverka kring utbildning i Skaraborg. Denna samverkan regleras genom samverkansavtal som är bilagor till

Läs mer

2011-11-21. 1 Inledning

2011-11-21. 1 Inledning 2011-11-21 Särskild bilaga till reglemente för Gemensamma nämnden vård, omsorg och hjälpmedel (VOHJS-nämnden) avseende regionalt Vård och omsorgscollege Sörmland (VO-College) 1 Inledning Vård och omsorgscollege

Läs mer

Matchning gymnasial yrkeskompetens - pågående arbete. Vård- och omsorgscollege 24 maj 2019

Matchning gymnasial yrkeskompetens - pågående arbete. Vård- och omsorgscollege 24 maj 2019 Matchning gymnasial yrkeskompetens - pågående arbete Vård- och omsorgscollege 24 maj 2019 Evelina Nilsson, utredare kompetensförsörjning Regionkontoret Kort om uppdraget Analys av hur arbetsgivares efterfrågan

Läs mer

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege på väg mot Vård- och omsorgscollege för dig som vill arbeta inom vården Utbildning och arbetsliv i samverkan Vård- och omsorgsprogrammet om människor och hälsa ligger dig varmt om hjärtat Du får lära dig

Läs mer

Vård- och omsorgscollege Kronoberg

Vård- och omsorgscollege Kronoberg Vård- och omsorgscollege Kronoberg Verksamhetsbeskrivning med Verksamhetsplan 2019 Innehåll Innehåll 1. Inledning... 3 2. Vision... 3 3. Verksamhet... 3 3.1 Mål... 3 3.2 Beskrivning av VO-College Kronobergs

Läs mer

Yrkeshögskola. Yrkeshögskoleutbildningar för dig som är undersköterska. Yrkeshögskoleutbildning

Yrkeshögskola. Yrkeshögskoleutbildningar för dig som är undersköterska. Yrkeshögskoleutbildning Yrkeshögskoleutbildningar för dig som är undersköterska Yrkeshögskoleutbildning 2011 Undersköterska med specialistkompetens inom äldrepedagogik Utbildningsstart: 17 jan 2011 Sista ansökningsdag: 19 nov

Läs mer

Myndigheten för yrkeshögskolan. myh.se

Myndigheten för yrkeshögskolan. myh.se Myndigheten för yrkeshögskolan Yrkeshögskolan Kvalificerade yrkesutbildningar, utformade utifrån arbetslivets behov av eftergymnasial kompetens Eftergymnasial utbildningsform En yrkeshögskoleutbildning

Läs mer

Arbetsgivarfrågor. Agneta Jöhnk. Avdelningen för Arbetsgivarpolitik 19 maj 2017

Arbetsgivarfrågor. Agneta Jöhnk. Avdelningen för Arbetsgivarpolitik 19 maj 2017 Arbetsgivarfrågor Agneta Jöhnk Avdelningen för Arbetsgivarpolitik 19 maj 2017 Summering Avtal 17 - framgångar Långa avtalsperioder eller tillsvidareavtal: 3-åriga avtal AKV och Läkarförbundet, förlängning

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN. Vo Vård och Omsorg Gunilla Larsen Tel: Vård- och omsorgsnämnden

ESLÖVS KOMMUN. Vo Vård och Omsorg Gunilla Larsen Tel: Vård- och omsorgsnämnden ESLÖVS KOMMUN Vård och Omsorg Gunilla Larsen Tel: 0413-622 61 Vo0.2012.0135 2012-04-10 Vård- och omsorgsnämnden Ändrade utbildningskrav inom LSS-verksamhet Ärendebeskrivning Förändrade behov hos brukarna

Läs mer

Arbeta med människor. Vi är specialister på utbildning inom vård & omsorg samt barn & fritid. Vuxenutbildning Västerås 2017

Arbeta med människor. Vi är specialister på utbildning inom vård & omsorg samt barn & fritid. Vuxenutbildning Västerås 2017 Vuxenutbildning Västerås 2017 Arbeta med människor Vi är specialister på utbildning inom vård & omsorg samt barn & fritid Gymnasial vuxenutbildning som ökar dina möjligheter till arbete inom vård och omsorg

Läs mer

Kvalitetsrapport!201 /201!!!!!!!!!!!!!!

Kvalitetsrapport!201 /201!!!!!!!!!!!!!! Kvalitetsrapport201/201 Förord Innehållsförteckning0 1. Om070 1.1 Vår0verksamhetsidé0 1.2 Vår0vision0 1.3 Vårt0mål0 1.4 Vårt0kvalitetsarbete0 1.5 Våra0strategier0 1.6 Vart0tar0eleverna0vägen/ändamålsenlig0kvalitet0

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsbeskrivning Fyrislundsgatan 62 plan 4 och 5 Kontaktuppgifter Besöksadress: Fyrislundsgatan 62 Telefon: 018-727 69 45 vardochomsorg.uppsala.se www.sober.uppsala.se www.uppsala.se Sida 2 av 5

Läs mer

Ett kunskapscenter för vuxna

Ett kunskapscenter för vuxna KUNSKAPSCENTER AB Ett kunskapscenter för vuxna Yrkesutbildning Barn och fritid Yrkesutbildning Vård och omsorg Lärlingsutbildning Svenska som andraspråk (Sva) Sva grundläggande med barn och fritid/vård

Läs mer

Gymnasial vuxenutbildning

Gymnasial vuxenutbildning Sfi Gr Gy Gymnasial vuxenutbildning Vuxenutbildningen www.sodertalje.se/vux GYMNASIAL VUXENUTBILDNING 1 Pontus Orre EULALI ARDANIAN, biträdande rektor Vuxenutbildningen Södertälje Vuxenutbildningen din

Läs mer