att se resultatet av insamlingen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "att se resultatet av insamlingen"

Transkript

1 AKTUELLT FRÅN MICKI LEKSAKER april 2011 Stark upplevelse att se resultatet av insamlingen En miljon kronor samlade Micki Leksaker och Svensk baby- och leksakshandel gemensamt in till den nya SOS barnbyn i Tamale i Ghana. Nyligen besökte de Micki-kunder som vann butikskampanjens exponeringstävling Ghana. Här fick de se resultatet av insamlingen och mötte glada barn som nu fått ett hem. Den nya barnbyn med 12 familjehus ger 120 föräldralösa barn ett hem, en familj samt utbildning. Man har även byggt förskola för 60 barn, grundskola för 320 barn samt medicinklinik med kapacitet att kunna ta emot människor per år. Än mer entusiastisk nu Jag är van vid att bidra i insamlingar men inte att se resultatet av det. Här är det så påtagligt att få uppleva att SOS Barnbyar är en hjälporganisation som verkligen tar hand om barn, från det att barnen föds eller omhändertas tills de är 18 år gamla och kan få ett meningsfullt liv som starka vuxna, säger Torsten Liljeberg på Liten blir Stor i Örebro. Det är också ett beundransvärt initiativ från Micki. Jag trodde jag vann en solresa, här fick jag uppleva något jag aldrig annars hade fått uppleva. Det tar tid att smälta alla intryck, men jag är nu ännu mer entusiastisk till detta arbete. Lika berörd och imponerad är Hans Nyberg på Leklust i Ulricehamn. Det var otroligt glädjande att se med vilken seriositet och framgång som SOS Barnbyar bedriver sin verk samhet och i praktiken förverkligar sin höga ambitions nivå. Det var situationer och möten jag aldrig glömmer och ett fantastiskt upplägg från Mickis sida. Inför besöket i barnbyn hade jag blandade känslor för vad vi skulle få se och så mötte vi verkligen glada barn, säger Hans Nyberg. Detta är ett arbete som även tidigare legat mig varmt om hjärtat, som jag nu, när jag ser hur bra det fungerar och når fram, känner ännu större anledning att engagera mig i. Det är ett privilegium att kunna hjälpa. Företags sociala ansvar Pia Watkinson, Chef Företagsamarbeten på SOS Barnbyar, riktar ett varmt tack till Micki och alla butiker som bidragit till att SOS barnbyn i Tamale kunnat byggas. Vi är jätteglada över samarbetet och Mickis stora engagemang. Detta är bästa exempel på företags sociala ansvar. För SOS Barnbyar är det också viktigt att visa och bekräfta för bidragsgivare vad deras stöd går till, säger Pia Watkinson och framhåller även att Micki har ett proffsigt och genomtänkt kampanjmaterial i hela processen, dessutom fina produkter som SOS Barnbyar vill sammankopplas med. Fotnot: Styrelsen i SOS Barnbyar tar inte ut arvode för sitt arbete. Resan till Ghana bekostade Micki Leksaker för kunderna och egen personal som var med.

2 Vår vision En roligare och lite bättre värld för våra barn. NYHET! Denna vision formades av oss på Micki för ett par år sedan och beskriver tydligt vad som driver oss i det dagliga arbetet och i ett framtidsperspektiv. Produktutvecklingen ska ge leksaker som gör leken roligare och roligare i takt med att nya leksaker utvecklas. Naturligtvis ska de också vara säkra och bestå i en värld, som kräver att vi hushåller med våra resurser. En lite bättre värld åstadkommer vi genom samarbetet med leksakshandeln och som utmynnar i att några av världens allra fattigaste barn får chans till ett nytt hopp via SOS Barnbyar. Det tredje projektet är nu startat. Bullerbyn som ska stå klar om några år i Bossangoa i Centralafrikanska republiken är den andra barnbyn som vi är med och bygger i detta land och den byggs i Astrid Lindgrens anda. Jag tycker att det ger massor av energi att varje dag gå till jobbet med visionen och målet att tillsammans med medarbetare och leksakshandeln skapa en roligare och lite bättre värld för våra barn. Tillsammans gör vi skillnad! Jonas Aronsson, VD Micki Leksaker AB Labans slott Gomorronsol Nya slottet Gomorronsol tillför leken med Laban och hans familj ännu mer lekvärden. Slottet har fått ett form- och designspråk som känns igen väldigt väl och jag tycker man fått in spännande lekvärden genom figurerna i slottet, säger Niklas Sandberg, vd på Tre Sandberg AB. Labanprodukterna fick precis som övriga Micki-nyheter ett mycket positivt mottagande i Nürnberg. Slottet och tillbehören följer den linje som Micki tidigare stakat ut tillsammans med Tre Sandberg, och bygger på att skapa lekvärde och mervärde genom olika funktioner i produkterna. Mikael Gustavsson, produktchef på Micki, tycker att det var naturligt att nu skapa ett hem till Laban och hans familj. Slottet Gomorronsol är en miljö som inbjuder till lek både i och runt slottet. Det är också färgglatt och tilltalande för ögat, säger han. Till slottet finns tre tillhörande set. Två nya figurset och ett möbelset. Figurerna är Lilla spöket Laban, lillasyster Labolina, Spökmamman, Spökpappan, Lillprins Bus och Prinsessan Busan samt hunden Rufus. Möblerna är anpassade till att passa hela spökfamiljen så att alla kan sitta på stolarna och sova i sängen. Skapar lekvärden Redan på förra årets leksaksmässa väckte sortimentet med Lilla spöket Laban stort intresse. Sortimentet är resultatet av ett bra samarbete mellan Micki Leksaker och Tre Sandberg. Om vårt arbetssätt kan man allmänt säga, att i mångas värld kan det tyckas gå lite långsamt. Men det är ett sätt som både vi och Micki föredrar för att hitta rätt material, rätt färgsättning och rätt funktion. Bakom en färdig produkt ligger ett enormt arbete, som kräver engagemang och duktiga människor på alla poster. Det pusslet får Micki ihop på ett fint sätt, säger Niklas Sandberg. Han har stora förhoppningar för det nya slottet, som han tycker skapar spännande lekvärden.

3 NYHET! Smålandsnytt hos Lundby Klassiska Lundby Småland har genomgått en total förnyelse som inspirerar till mer lek i och kring huset. Det var viktigt att få in mycket lek i huset, säger Beban Nord som tillsammans med Ann Morsing på Box Design svarat för den nya designen. trädgården har rustats upp, bland annat med en väg, nytt staket och blomlådor. Och som pricken över i, nydesignade möbelset att komplettera inredningen med, säger produktchef Linda Sjödin. Detta är den mest omfattande uppdateringen av Lundby Småland sedan Micki Leksaker köpte varumärket Att det ligger mycket arbete bakom förnyelsen, som mottogs mycket positivt på leksaksmässan i Nürnberg, är inte svårt att förstå. Det har varit väldigt kreativt och roligt, samtidigt ett krävande jobb. Det är en process som pågått i över ett år och ett omfattande projekt för både oss och Micki, säger Beban Nord. Inspirerar till lek Tillsammans har man tagit ett helhetsgrepp om Lundby Småland och gått igenom alla sju rummen, alla möbler, accessoarer och trädgården. Samtidigt gäller det att få ett harmoniskt samlat intryck, där varje rum får ett eget uttryck, säger Beban Nord. För att få in mer lekvärden som attraherar barn var det viktigt att inte skapa en fantasivärld. Det ska kännas verkligt för barn och samtidigt inspirera till lek. Vi har verkligen arbetat för att få in så mycket lekvärden som möjligt. Vi har tänkt mer hemtrevnad än trend, säger Beban Nord. Stor förnyelse Klassiska Småland har fått ny uppdaterad profil, allt från ommålad fasad, nya tapeter och textilier i fräscha färgkombinationer till balkong och öppningsbara fönster, står på listan över nyheterna. Även 300 franska butiker När nyheten presenterades på leksaksmässan väckte Lundby Småland stort intresse bland besökare både från Norden och internationellt. Nyligen tecknade Micki avtal med franska butikskedjan Jouets Club om en bred distribution till cirka 300 butiker. Det är ytterst glädjande att en modemedveten fransk publik anammar vårt designspår, och ett kvitto på att Lundby Småland står för högt lekvärde och tilltalande design även på en internationell marknad, säger Micki Leksakers exportchef Per Aronsson.

4 NYHET! Pippi på cirkus Pippi på Cirkus och Pippi på Kurrekurreduttön. Båda nyheterna i Pippisortimentet mötte stor respons när de presenterades på leksaks mässan i Nürnberg. Till de nya miljöerna som lanseras följer också figurer som gör leken ännu roligare. Tanken är att utöka Pippivärlden ytterligare och skapa nya spännande miljöer för barn att fantisera och leka kring, säger produktchef Sofia Ask Klason. Utvecklar leken Vill man utveckla leken med Villa Villekulla kan man nu köpa Pippi på Cirkus. I den nya cirkusmiljön går Pippi på cirkus och som den äventyrslystna tjej hon är så hittar hon på bus och kan göra konster på hästen. I den nya miljön ingår cirkusprinsessan och cirkus direktören. Det finns också ett nytt set med Pippi, Herr Nilsson och en cirkushäst. Vid lek med Hoppetossa känns det naturligt att Pippi seglar ut på de sju haven och lägger till vid Kurrekurre dutt ön för att hälsa på sin pappa Efraim, som ju är hövding över kurrekurredutterna. Figurseten till Kurrekurreduttön harmonierar väl med figurerna som redan finns till Hoppetossa. I ö-setet ingår Efraim. I setet med Pippi, Tommy och Annika har de genom blomsterkransar och kjolar fått en Söder havskänsla. Framgångsrika lanseringar Genom årets nyheter fortsätter Micki att utveckla Pippisortimentet. Villa Villekulla och Hoppe tossa är redan mycket framgångs rika lanseringar, likaså de nya tygdockorna som tillsammans med övriga Pippiprodukter resulterat i en stark utveckling och ökad försäljning för hela Pippisortimentet. Konstruktivt samarbete Nils Nyman, vd på Saltkråkan AB, som beviljat licensrättigheterna är mycket positiv till det arbete som Micki gör. Vi har haft ett mycket långt och konstruktivt sam arbete med varandra och vi är mycket nöjda med Micki Leksakers arbete. Jag ser både Hoppetossa och Villa Villekulla som ett mycket lyckat resultat av det samarbetet och det ska bli spännande att se om även de nya Pippimiljöerna tas emot lika positivt, säger Nils Nyman.

5 Poster 2. Tygvepa 3. Hangtag fler pysslingar och hyssmakare. fler mästerdetektiver Världen behöver Hjälp oss att bygga Astrid Lindgrens andra barnby Bullerbyn i Centralafrikanska fler bråkmakarungar Republiken. Köp en mjuk Pippileksak och sakletare. så bidrar du med fem kronor. fem kronor till byggandet av Astrid Lindgrens kronor. andratack så in i pipsvängen! fem kronor 5till byggandet av Astrid Lindgrens andra Startskottet för fler pysslingar och hyssmakare. kronor. Tack så in i pipsvängen! kronor. Tack så in i pipsvängen! Poster 2. Tygvepa 3. Hangtag Tack för dina guldpengar! barnby Bullerbyn i Centralafrikanska När duhjälper köper en mjuk Pippileksak bidrarrepubliken. du med Vår butik till att bygga Astrid barnby femlindgrens kronorandra till kronor. byggandet Astrid Lindgrens andra Tack så in av i pipsvängen! Bullerbyn i Centralafrikanska Republiken. Vår butik hjälper till att bygga Astrid Lindgrens andra barnby Bullerbyn i Centralafrikanska Republiken. 4. Mobil 5. Hyllvippa 6. Dekal SOS Bullerbyn 6 och sakletare. Det är kampanjtemat för Mickis nya insamling till ännu en barnby SOS Bullerbyn i Bossangoa. Tack för dina guldpengar! fem kronor till byggandet av Astrid Lindgrens andra fem kronor till byggandet av Astrid Lindgrens andra fem kronor till byggandet av Astrid Lindgrens andra I tidigare kampanj var budskapet att världen behöver flera glada barn, men världen behöver också fler busiga, kluriga, ifrågasättande och dunderstarka barn. Detta vill vi att människor ska känna att de är med och bidrar till när de hjälper oss att bygga SOS Bullerbyn i Bossangoa, säger mark nadschef Kristin Stafström. Kampanj i butik Kampanjprodukterna är mjuka dockorna Herr Nilsson, Lilla Gubben och Pippi. Micki skänker 2,50 kronor per såld produkt, lika mycket skän ker alla butiker som medverkar. Som stöd har butikerna tillgång till ett intressant butiksmaterial i form av mobiler, hyllvippa, dekaler, annonsmall, poster och tyg vepa. Man kan också själv agera reklam pelare i butiken genom att bära sär skilt framtagna t-shirts. T-shirt butik SOS Bullerbyn Målet med insamlingen, som Micki gör tillsam mans med Svensk baby- och leksakshandel, är att gemensamt bekosta två av de hus som ska byg gas i SOS Bullerbyn. Bossangoa ligger i Central afrikanska republiken, ett av världens fattigaste länder. Följ insamlingen på Micki utsett till Viking of the year! Micki har på ett mycket föredömligt och snabbt sätt gjort en re-introduktion av Vikings leksaker och stärkt vårt varumärke i både Sverige och Danmark, säger Gösta Kjellme, vd på Viking Toys. Samarbetet startade ifjol då Micki började sälja Viking Toys leksaker i Sverige och Danmark och utvecklingen har varit så bra att Micki tilldelas priset Viking of the year. Mickis professionalism, stora marknads kunskap och en mycket bra säljkår har gjort att de på bara fem månader lyckats göra en marknads introduktion och införsäljning som blivit en stor succé, säger Gösta Kjellme. Vi är mycket nöjda med samarbetet och hoppas få jobba tillsam mans under lång tid framöver. Självklart var det också glada miner hos Micki vid prisutdelningen. Det känns mycket hedrande att redan första året som distributör få detta pris i hård kon kurrens med andra distributörer, säger Markus Åberg, produktchef på Micki, och noterar att intresset för Viking Toys ökar starkt i handeln. Konsumenterna gillar verkligen dessa kva litetsleksaker, betonar han. Viking Toys leksaker är välkända, inte bara bland svenska barn utan finns i nästan 60 länder i världen. Leksakerna är tillverkade för att tåla tuff lek, både inne och ute. Viking Toys vill med sina leksaker stimulera barns fantasi och få barn att själva utveckla sina lekar. 3

6 Mamma Mu och Kråkan NYHET! Mamma Mu och Kråkan dyker nu upp som mjuka dockor i Mickis sortiment. Jag hoppas och tror att barn blir väldigt glada och förtjusta i dockorna, säger Jujja Wieslander, som tillsammans med Tomas Wieslander skapade Mamma Mu och Kråkan. I framtagningen av dockorna har Micki samarbetat med både Jujja Wieslander och illustratören Sven Nordqvist. Tillsammans har de mycket väl fångat figurernas rätta karaktär. Jag är mycket nöjd med samarbetet. Micki har varit väldigt lyhörda för våra synpunkter på hur vi ville att dockorna skulle se ut. Både jag och Sven har arbetat nära Micki i projektet. Att det också får ta tid gör att det är betryggande att arbeta med Micki. Dockorna blev väldigt bra och är mycket gosiga, säger Jujja Wieslander. Nya Bolibompaprodukter Bolibompa-sortimentet utökas med fler nyheter. Först lanserades de mjuka dockorna med Bolibompadraken i två storlekar. Nu utökas sortimentet med en ryggsäck, plånbok och paraply. Vi har ett väldigt bra samarbete med Micki och produkterna tycker jag är jättefina, säger Pernilla Lindborg-Gobom, projektledare på SVT. Bolibompadraken blev mycket bra, vilket gjorde att vi ville fortsätta samarbetet med att ta fram nya produkter. Nya säkerhetsregler påverkar leksaksbranschen Den nya lagen om leksakers säkerhet syftar, precis som den tidigare lagen, till att skydda barns hälsa och säkerhet, vilket sker genom delvis nya krav på alla leksaker och hur de ska tillhandahållas. Lagen träder i kraft den 20 juli 2011 och ska tillämpas på alla leksaker som släpps på marknaden från detta datum. I det nya leksaksdirektivet konkre tiseras bland annat de ekonomiska aktörernas ansvar för leksakers säkerhet och en rad konstruktionskrav skärps och preciseras. Leksaker ska bland annat vara märkta med CE-märke, tillverkarens namn, en kontaktadress och eventuella varningar, säger Christian Wetterberg, säkerhetskonsult till leksaksbranschen. När det gäller leksakers kemiska egenskaper gäller 1988 års direktiv i ytterligare två år. Tidsgränserna har satts för att ge marknaden tid att ställa om sin produktion och för att nya standarder ska hinna tas fram. Micki Leksaker AB Box Gemla Tel Fax Är det fler på ditt företag som vill ha vårt nyhetsbrev kan du mejla till oss så ordnar vi det. Vår mejladress är: info@micki.se

Micki.se. Premiär för. AKTUELLT FRÅN MICKI LEKSAKER November 2011

Micki.se. Premiär för. AKTUELLT FRÅN MICKI LEKSAKER November 2011 AKTUELLT FRÅN MICKI LEKSAKER November 2011 Premiär för Micki.se Nu lanseras Mickis nya hemsida. En målsättning är att föräldrar ska leka mer och oftare med sina barn. På hemsidan finns tips på lekar, nyheter

Läs mer

Utvärdering 2015 målsman

Utvärdering 2015 målsman Utvärdering 2015 målsman 284 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Jag upplevde en god organisation och intresserade ledare.

Läs mer

Ett livsviktigt arbete

Ett livsviktigt arbete Stockholmshemmet Tidningen för dig som bor hos oss Nr 3 September 2015 Årets enkätresultat klara! Ett livsviktigt arbete Hitta information om ditt boende i Min lägenhet Vår, sommar, höst och vinter nu

Läs mer

Sagor och berättelser

Sagor och berättelser Projekt Sagor och berättelser Hösten 2013 Våren 2014 Det kompetenta barnet Jag kan du kan tillsammans kan vi mer- i en tillgänglig, tillåtande och undersökande miljö där vi ser förmågor och olikheter som

Läs mer

böcker att läsa innan du fyller

böcker att läsa innan du fyller 100 böcker att läsa innan du fyller 6 Häftet tillhör:. Ditt födelseår:.. Datum när ni läste bok nr. 1 i häftet:. Datum när ni läste bok nr. 100 i häftet:..... Favoritböcker:...... Det är aldrig för tidigt

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

create oväntat flexibla skåp

create oväntat flexibla skåp create oväntat flexibla skåp Från idé och design till produktion. Över 120.000 löpmeter klädskåp produceras årligen av vår helägda fabrik i Slovakien. Cecilia Stööp, designern bakom Create Create är skåp

Läs mer

Finn upp gör problemlösning roligt!

Finn upp gör problemlösning roligt! Vad är det här? Finn upp gör problemlösning roligt! Finn upp är en pedagogisk metod för alla lärare i skolår sex till nio som vill väcka elevernas lust att upptäcka kunskap. I Finn upp används uppfinnande

Läs mer

Granskningsrapport. Brukarrevision. Londongatan Boende för ensamkommande

Granskningsrapport. Brukarrevision. Londongatan Boende för ensamkommande Granskningsrapport Brukarrevision Londongatan Boende för ensamkommande 2014 . INLEDNING Om brukarrevision Detta är en rapport från brukarrevisionen. Brukarrevision är ett sätt att ta reda på vad de vi

Läs mer

nyfiken på... CENTRALSJUKHUSET KRISTIANSTAD

nyfiken på... CENTRALSJUKHUSET KRISTIANSTAD CENTRALSJUKHUSET KRISTIANSTAD nyfiken på... CENTRALSJUKHUSET KRISTIANSTAD VARFÖR JOBBAR DU PÅ CSK? JENNIE JÖNSSON, SJUK SKÖTERSKA, sedan drygt ett år på avd 112 medicinkliniken: På CSK kan man vidareutvecklas!

Läs mer

Årstider ARKITEKTRITAT KONTOR FRÅN FRONT

Årstider ARKITEKTRITAT KONTOR FRÅN FRONT Årstider ARKITEKTRITAT KONTOR FRÅN FRONT ARKITEKTRITADE KONTOR TILL ALLA Med Architection lanserar vi på Senab ett enklare sätt att förverkliga drömmen om ett arkitektritat kontor. Ett koncept som uppfyller

Läs mer

Sommarläger 2013 UTVÄRDERING

Sommarläger 2013 UTVÄRDERING Sommarläger 2013 UTVÄRDERING Utvärdering läger 1, Flatön 2013 30 deltagare har svarat på Före 30 deltagare har svarat på Efter (En person svarade inte på självkänsla varken före eller efter ) Förmågor:

Läs mer

Positiva pedagoger och kreativa arbetslag i förskolan. Susanne Bogren och Nanna Klingen

Positiva pedagoger och kreativa arbetslag i förskolan. Susanne Bogren och Nanna Klingen Positiva pedagoger och kreativa arbetslag i förskolan Susanne Bogren och Nanna Klingen Det lustfyllda samarbetet I ett kreativt arbetslag får alla pedagoger som arbetar tillsammans i barngruppen samma

Läs mer

Case: Kundservice. Vad är det som idag kan kallas service? Madeleine Lindqvist 2009-08-03

Case: Kundservice. Vad är det som idag kan kallas service? Madeleine Lindqvist 2009-08-03 1 Vad är det som idag kan kallas service? Madeleine Lindqvist 2009-08-03 I alla tider har människor varit krävande och förväntat sig bland det bästa, men aldrig förr, som i dag har service betytt så mycket.

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015 Spetsgruppen Ann Landberg Emenems True Sisu "Sisu" Tävlar för klubb: Fagersta BK Tävlar i klass: Elit Det ändras ju lite hela tiden, men från att verkligen ''inte gilla'' fritt följ så är det något jag

Läs mer

Inför föreställningen

Inför föreställningen LÄRARHANDLEDNING Tage Granit 2008 Inför föreställningen Förberedelser Innan man går med sina elever på teater är det alltid bra att prata igenom om hur det är att gå på teater och hur man uppför sig. Orka

Läs mer

8 sätt att öka engagemanget hos dina kunder med QR! Hur du kan använda QR-koder för att skapa nytta för er och värde för kunden.

8 sätt att öka engagemanget hos dina kunder med QR! Hur du kan använda QR-koder för att skapa nytta för er och värde för kunden. 8 sätt att öka engagemanget hos dina kunder med QR! Hur du kan använda QR-koder för att skapa nytta för er och värde för kunden. Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Actionkoder 3. Statistik 4. Värden

Läs mer

LITTERÄR FÖRLAGA FÖRST VAR DET MÖRKT... BOLLONGEXPEDITIONEN. www.filmcentrum.se JIMS VINTER

LITTERÄR FÖRLAGA FÖRST VAR DET MÖRKT... BOLLONGEXPEDITIONEN. www.filmcentrum.se JIMS VINTER Jims vinter JIMS VINTER GUN JACOBSON SVERIGE 2003. 13 MIN. REK. FRÅN 4 ÅR JIMS VINTER AV THOMAS TIDHOLM OCH ANNA-CLARA TIDHOLM FÖRLAG: ALFABETA ISBN13: 9789177121701 små pärlor disc 2 FÖRST VAR DET MÖRKT...

Läs mer

FÖRÄLDRAENKÄTER-BARN. Magelungen Kolloverksamheter BONDEGATAN 35 116 33 STOCKHOLM TELEFON 08-556 93 196 www.magelungen.com info@magelungen.

FÖRÄLDRAENKÄTER-BARN. Magelungen Kolloverksamheter BONDEGATAN 35 116 33 STOCKHOLM TELEFON 08-556 93 196 www.magelungen.com info@magelungen. FÖRÄLDRAENKÄTER-BARN Sammanställning av utvärderingsenkäter ifyllda av föräldrar till barn som ensamma åkte ut på Terapikoloniers sommarverksamheter sommaren 2014. Utvärderingsenkäter skickas efter avslutad

Läs mer

create oväntat flexibla skåp

create oväntat flexibla skåp oväntat flexibla skåp Från idé och design till produktion. Över 120.000 löpmeter klädskåp produceras årligen av vår helägda fabrik i Slovakien. Create är skåp för kreativ möblering Create är vår nya flexibla

Läs mer

Volontärbarometern. - en undersökning om volontärer och deras

Volontärbarometern. - en undersökning om volontärer och deras Volontärbarometern - en undersökning om volontärer och deras ideella engagemang under 2015 Innehåll Förord 3 Höjdpunkter 4 Vem har engagerat sig 5 Om att börja engagera sig 6 Att vara engagerad 10 Engagemangets

Läs mer

Fördelarna med att driva eget företagarna berättar 2015-04-27 Senast uppdaterad 2015-04-27

Fördelarna med att driva eget företagarna berättar 2015-04-27 Senast uppdaterad 2015-04-27 Fördelarna med att driva eget företagarna berättar 2015-04-27 Senast uppdaterad 2015-04-27 Att driva företag är som ett virus, det går inte att sluta. Du har friheten att styra över din egen tid. Det arbete

Läs mer

Valberedningen för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av:

Valberedningen för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av: VALHANDLINGAR Sammansättning för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. består detta verksamhetsår av: Christoffer Bator, P13 Johanna Dolk, P11 Erik Hedin, M13 Gustav Johansson,

Läs mer

TITTSKÅP APALBYSKOLAN 2011

TITTSKÅP APALBYSKOLAN 2011 TITTSKÅP APALBYSKOLAN 2011 årskurs 8, teknik och textilslöjd Utsmyckning med konstnär Unna Katz Förutsättningar I projektet samarbetar jag med Jane Stipelius, lärare i teknik och Asil Lafat, textillärare.

Läs mer

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit?

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16 1. Har din son deltagit som? 10 9 8 85.7% 7 3 2 Målvakt Utespelare Målvakt 14,3% Utespelare 85,7% 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? 10 9 8 7

Läs mer

Jag är inte rädd när det är mörkt Händer som ögon räcker för mig Är inte rädd när det är mörkt Händer som ögon, nu ser jag dig

Jag är inte rädd när det är mörkt Händer som ögon räcker för mig Är inte rädd när det är mörkt Händer som ögon, nu ser jag dig Jag är inte rädd C,G,C,G C,G,C,G a,c,c,g a,c,g Jag är inte rädd när det är mörkt Händer som ögon räcker för mig Är inte rädd när det är mörkt Händer som ögon, nu ser jag dig Ibland frågar någon: Säg kan

Läs mer

Verktyg för Achievers

Verktyg för Achievers Verktyg för Achievers 2.5. Glöm aldrig vem som kör Bengt Elmén Sothönsgränd 5 123 49 Farsta Tel 08-949871 Fax 08-6040723 http://www.bengtelmen.com mailto:mail@bengtelmen.com Ska man kunna tackla sina problem

Läs mer

Kapitel 8: Hantverk. fn:s barnkonvention, artikel 31 Vila och fritid 8:1

Kapitel 8: Hantverk. fn:s barnkonvention, artikel 31 Vila och fritid 8:1 Kapitel 8: Hantverk fn:s barnkonvention, artikel 31 Vila och fritid 8:1 8: Hantverk fn:s barnkonvention, artikel 31 Vila och fritid nami, 4 år berättar: Varje morgon går jag till förskolan tillsammans

Läs mer

Markus och de förtappade själarna. Kicki Lindström

Markus och de förtappade själarna. Kicki Lindström Markus och de förtappade själarna Kicki Lindström Markus och de förtappade själarna 2013, Kicki Lindström Omslagsfoto Ingemar Lindström Ansvarig utgivare: Kicki Lindström ISBN: 978-91-637-2506-7 Framställd

Läs mer

Barns och ungdomars åsikter om akuten, barnakuten och avdelning 11

Barns och ungdomars åsikter om akuten, barnakuten och avdelning 11 Barns och ungdomars åsikter om akuten, barnakuten och avdelning 11 - En undersökning av barnrättspraktikanter inom Landstinget Kronoberg Lina Ax och Elin Andén Barn- och fritidsprogrammet åk 3 Teknikum

Läs mer

NATIONELLT LÄGER FÖR UNGA ANHÖRIGA MED EN DEMENSSJUK FÖRÄLDER

NATIONELLT LÄGER FÖR UNGA ANHÖRIGA MED EN DEMENSSJUK FÖRÄLDER NATIONELLT LÄGER FÖR UNGA ANHÖRIGA MED EN DEMENSSJUK FÖRÄLDER Stöd och nya kontakter Varje sommar sedan 2011 hålls anhörigläger i Dalarna för barn och ungdomar som har en demenssjuk förälder. Här får de

Läs mer

En viktig mässa för alla

En viktig mässa för alla Gunilla Südow Mölnlycke bibliotek, Härryda kommun gunilla.sudow@harryda.se 2013 En viktig mässa för alla I dagens läge, med en snabb teknikutveckling, inte minst inom den digitala sfären, behöver vi förr

Läs mer

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman v.26, 27 & 31. Var informationen innan kollot tillräcklig? (57 svar) 60 50 40 30 20 10 0 Ja (98%, 56 st) Nej (2%, 1 st) Om nej, vad

Läs mer

81 familjer utav 108 tillfrågade deltog i enkäten. 75% svarade alltså på enkäten.

81 familjer utav 108 tillfrågade deltog i enkäten. 75% svarade alltså på enkäten. Föräldraenkät 2015 81 familjer utav 108 tillfrågade deltog i enkäten. 75% svarade alltså på enkäten. Är du/ni nöjda med verksamheten på Melliz och det utbud av aktiviteter som erbjuds? 6% 49% 45% Uppfattar

Läs mer

Kursutvärdering Ämne: SO Lärare: Esa Seppälä/Cecilia Enoksson Läsåret 12-13 Klass: SPR2

Kursutvärdering Ämne: SO Lärare: Esa Seppälä/Cecilia Enoksson Läsåret 12-13 Klass: SPR2 8 Mycket bra Bra Dåligt Mycket dåligt EAS 1. Hur var ditt första intryck av denna kurs? Mycket bra 6 21 Bra 21 75 Dåligt - - Mycket dåligt 1 4 EAS - - Antal EAS:. Antal svarande: 28. Mv: (Skala 1) = 78,57

Läs mer

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Sverige är ett populärt land! 2012 kommer YFU Sverige att ta emot totalt 76 utbytesstudenter varav 4 är sommarstudenter, 5 är halvårsstudenter och 67 är helårsstudenter.

Läs mer

Karlsängskolan - Filminstitutet

Karlsängskolan - Filminstitutet Projektrapport Karlsängskolan - Filminstitutet 1. Om Skolan Karlsängskolan är en högstadieskola i Nora kommun som ligger 3,5 mil norr om Örebro och i Örebro län men tillhör landskapet Västmanland. Skolan

Läs mer

Lilla förskolepaketet

Lilla förskolepaketet Lilla förskolepaketet Böckerna i lilla förskolepaketet har stor igenkänningsfaktor och koppling till barns vardag och visar lekar, fantasier och erfarenheter som många barn delar. Flera av böckerna visar

Läs mer

Bjud hem värl en BLI VÄRDFAMILJ!

Bjud hem värl en BLI VÄRDFAMILJ! Bjud hem värl en BLI VÄRDFAMILJ! YFU tror att ett av de bästa sätten att lära känna en kultur, ett språk och ett annat land är genom att bo ett år hos en värdfamilj och att gå i landets skola. Under ett

Läs mer

En hjälp på vägen. Uppföljning av projektledarutbildning kring socialt företagande - projekt Dubbelt så bra. Elin Törner. Slutversion 2013-12-20

En hjälp på vägen. Uppföljning av projektledarutbildning kring socialt företagande - projekt Dubbelt så bra. Elin Törner. Slutversion 2013-12-20 En hjälp på vägen Uppföljning av projektledarutbildning kring socialt företagande - projekt Dubbelt så bra Slutversion 2013-12-20 Elin Törner 1 1. Inledning I denna PM redovisas en uppföljning av projektledarutbildningen

Läs mer

Chefens sju dödssynder - undvik dem och lyckas som ledare!

Chefens sju dödssynder - undvik dem och lyckas som ledare! White Paper #6 Chefens sju dödssynder - undvik dem och lyckas som ledare! Malin Trossing för Kontentan, augusti 2013 Kontentan Förlags AB www.kontentan.se För att bli programmerare krävs flera års programmeringsutbildning

Läs mer

Information juni 2004

Information juni 2004 2004-06-08 Östgöta Kräftprojekt Information juni 2004 701 45 Örebro, Sweden 1 Information från Östgöta Kräftprojekt Östgöta Kräftprojekt har under våren fortsatt enligt plan. Vi har svarat på frågor inför

Läs mer

Från valp till jakthund valpar födda 24/6-11

Från valp till jakthund valpar födda 24/6-11 Från valp till jakthund valpar födda 24/6-11 TJH MANDYLIKE S LOADSTAR TWIGG S TOLTEK Valparna är nu 9 månader och jag har fått in så många fina rapporter om dem som jag vill delge Er alla. TWIGG S AND

Läs mer

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor JONNY VILL VARA ENSAM Om trötta föräldrar och karusellen med professionella Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette

Läs mer

Från Per and Abbi Åkvist E-nyhetsbrev-Vinter-10 januari, 2010 www.peroabbi.org

Från Per and Abbi Åkvist E-nyhetsbrev-Vinter-10 januari, 2010 www.peroabbi.org Från Per and Abbi Åkvist E-nyhetsbrev-Vinter-10 januari, 2010 www.peroabbi.org Käre vän, Vi hoppas och tror att det nya året har börjat bra för dig!!! Paulus uppmanar oss i 1kor13:5 Pröva er själva om

Läs mer

Erikshjälpen grundades 1967, men historien började 38 år tidigare.

Erikshjälpen grundades 1967, men historien började 38 år tidigare. Historik Erikshjälpen grundades 1967, men historien började 38 år tidigare. 1929 föddes Erik Nilsson i en by i Småland. Eriks barndom och ungdom tillbringades på sjukhus och i vila i sitt hem. Erik föddes

Läs mer

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ!

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! High School ansvar trygghet kvalitet sedan 1958 www.sts.se ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! Att få ta emot en utbytesstudent innebär ett kulturellt utbyte på hemmaplan. Tänk att få prata ett annat språk

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR JESUS KOMPISAR LLIVET TONÅRING VÄNNER AKTUELLT läger livskunskap BIBELN BÖN familj DÖDEN KÄRLEK PARTY STILLHET ANDAKT GUD kyrka RELATIONER TVIVEL 2016-2017 SKRATT TRO LEK SÅ MYCKET MER. Det finns många

Läs mer

Radius. en möbelserie med mjuka former

Radius. en möbelserie med mjuka former en möbelserie med mjuka former Ett mjukt formspråk med naturliga material och en lugn färgskala. Det är utmärkande för vår nya egendesignade kontorsserie Radius. Snygga och praktiska detaljer i läder ett

Läs mer

Så gör man en Klädbytardag på Miljövänliga Dagen 9 april

Så gör man en Klädbytardag på Miljövänliga Dagen 9 april Så gör man en Klädbytardag på Miljövänliga Dagen 9 april Ordna en Klädbytardag på Sveriges största Klädbytardag den 9 april som också är Miljövänliga Dagen. Naturskyddsföreningens kretsar, ideella medlemmar

Läs mer

Utvärdering APL frågor till handledare VT2015

Utvärdering APL frågor till handledare VT2015 Utvärdering APL frågor till handledare VT2015 Utvärdering APL frågor till handledare VT 2015 Jag har inte gått någon handledarutbildning Instämmer 3 100 Total 3 100 10,3% (3/29) Min praktikant studerar

Läs mer

Enkätsvar 2013. Fler kvinnor. Enkätsvar 2013 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm

Enkätsvar 2013. Fler kvinnor. Enkätsvar 2013 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm Enkätsvar 13 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm Enkätsvar 13 Under en fyraveckorsperiod, 25/2 till22/3 13, bad vi våra besökare på mottagningarna i Stockholm och Handen att fylla i och svara på en brukarenkät.

Läs mer

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande För att du ska trivas på jobbet och känna att du gör ett bra arbete behöver du kunna påverka din arbetssituation

Läs mer

Vandrande skolbussar Uppföljning

Vandrande skolbussar Uppföljning Fariba Daryani JANUARI 2007 Vandrande skolbussar Uppföljning När man börjat blir man fast (Förälder i Vandrande skolbuss) Att gå med Vandrande skolbussen är något vi ser fram emot (Barn i Vandrande skolbuss)

Läs mer

JANUARI 2013. Hemma igen. den 29 januari 2013. Vacker vy över skidskyttestadion i Sochi!

JANUARI 2013. Hemma igen. den 29 januari 2013. Vacker vy över skidskyttestadion i Sochi! JANUARI 2013 Hemma igen den 29 januari 2013 Så var jag äntligen hemma i lägenheten i Östersund igen, uttrycket "borta bra men hemma bäst" gör sig verkligen bra ibland.. Har varit lite drygt två veckor

Läs mer

Transnationellt utbyte Reggio Emilia

Transnationellt utbyte Reggio Emilia CREARE VIVERE Transnationellt utbyte Reggio Emilia Rapport från resa 16 20 mars 2014 Reflektioner från resan till Reggo Emilia med deltagare från Sunne kommun, Torsby kommun och Munkfors kommun genom EU-projektet

Läs mer

5 vanliga misstag som chefer gör

5 vanliga misstag som chefer gör 5 vanliga misstag som chefer gör och vad du kan göra för att undvika misstagen! www.helenastrom.se Telefon: +46(0)704 32 83 08 Inledning Först tänkte jag ge mina fem bästa tips till ledare. Men jag kom

Läs mer

Vänersborgs Skidklubb arrangerar vårruset varje år. En stor löparfest för tjejer. Vi beslutade att bjuda in ett lag med sex stycken att deltaga Ålder

Vänersborgs Skidklubb arrangerar vårruset varje år. En stor löparfest för tjejer. Vi beslutade att bjuda in ett lag med sex stycken att deltaga Ålder Hösten 2014 körde vi ett projekt där vi var ute i invandrartäta bostadsområden och ordnade små gårdsorienteringar. Intresset var stort men vi hade mycket svårt att få någon till klubben. Den stora behållningen

Läs mer

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag 2014-08-10 Svenska Web Voice Annika Elgeskog www.webvoice.se +46 725 861010 presenterar Företagarens guide till framgång på Instagram.

Läs mer

ITF. ITF Automationsdagar 2004, 1

ITF. ITF Automationsdagar 2004, 1 ITF ITF Automationsdagar 2004, 1 ITF Automationsdagar 2004, 2 Några tips om att göra presentationer på ITF Automationsdagar Detta är visserligen upplagt som en presentation. men det är det inte. (textstorlekarna

Läs mer

Informationsblad. vi kunde ta emot. nr 3-2015

Informationsblad. vi kunde ta emot. nr 3-2015 Informationsblad nr 3-2015 Kungsörs Återvinning &Secondhand Sofia Eriksson Tel. 0227-149 90 Fax 0227-316 61 sofia@secondhandkungsor.se info@secondhandkungsor.se www.secondhandkungsor.se vi finns också

Läs mer

Trainee. sjuksköterska. Södra Älvsborgs Sjukhus. Brämhultsvägen 53, Borås. 501 82 Borås 033-616 10 00. Södra Älvsborgs Sjukhus Besöksadress:

Trainee. sjuksköterska. Södra Älvsborgs Sjukhus. Brämhultsvägen 53, Borås. 501 82 Borås 033-616 10 00. Södra Älvsborgs Sjukhus Besöksadress: Besöksadress: Brämhultsvägen 53, Borås Postadress: Televäxel: 033-616 10 00 Trainee sjuksköterska Besöksadress: Varbergsvägen 50, Skene Postadress: 511 81 Skene Televäxel: 0320-77 80 00 E-post: sas@vgregion.se

Läs mer

Grundskoleprogram 2012

Grundskoleprogram 2012 Grundskoleprogram 2012 Välkommen till Made by Kungsbackas inspirationsdag 2012. Dagen ska inspirera, väcka tankar och utöka kunskaper om olika yrken, branscher, företagande och samverkan mellan skola,

Läs mer

Vi gick även igenom våra fina resultat iförhållande till Academedia och Pysslingen förskolor.

Vi gick även igenom våra fina resultat iförhållande till Academedia och Pysslingen förskolor. Hej och tack för ett trevligt föräldramöte! Jätteroligt att det var så många som kunde närvara vid detta möte. För er som hade förhinder tänkte jag sammanfatta lite vad vi gick igenom och vad vi kom fram

Läs mer

till drömhus Från dröm hemma hos

till drömhus Från dröm hemma hos Från dröm till drömhus När Linda och Christofer ärvde en tomt vid Tullingesjön söder om Stockholm visste de att de ville bygga sitt drömhus där. Men det var lättare sagt än gjort. Tomten låg visserligen

Läs mer

Kära förälder, kära värdfamilj

Kära förälder, kära värdfamilj Kära förälder, kära värdfamilj YFU tror att ett av de bästa sätten att lära känna en kultur, ett språk och ett annat land är genom att bo ett år hos en värdfamilj och att gå i landets skola. Under ett

Läs mer

Tärna Folkhögskola 2010-06-03 IT-pedagogutbildningen Individuellt fördjupningsarbete Vt 2010 2010-06-03 IT I FÖRSKOLAN. Författare:Tove Andersson

Tärna Folkhögskola 2010-06-03 IT-pedagogutbildningen Individuellt fördjupningsarbete Vt 2010 2010-06-03 IT I FÖRSKOLAN. Författare:Tove Andersson Tärna Folkhögskola 2010-06-03 IT-pedagogutbildningen Individuellt fördjupningsarbete Vt 2010 2010-06-03 IT I FÖRSKOLAN Författare:Tove Andersson Innehåll Inledning:... 2 Syfte:... 2 Frågeställningar:...

Läs mer

PROGRAM SAGA #100. Ett läger i sagornas och scoutings anda. Välkomna! Kom ihåg att ta med en egen tröja!!! LÄGERTRÖJOR UTLÅNING AV BOLLAR M.M.

PROGRAM SAGA #100. Ett läger i sagornas och scoutings anda. Välkomna! Kom ihåg att ta med en egen tröja!!! LÄGERTRÖJOR UTLÅNING AV BOLLAR M.M. PROGRAM SAGA #100 SIDA 12 KOPPARBO STIFTELSEN SCOUTHISTORIA Scouthistoria är en mötesplats där det finns möjlighet att diskutera scouting 100år. Genom att teckna vad scouting är för dig och andra aktiviteter

Läs mer

MARS VÄLKOMMEN TILL UF & HANDELSMÄSSA I ÄLMHULT. Om Mässan. Kolla in årets UF-företagare. Programmet. Krönika: Det handlar om att våga!

MARS VÄLKOMMEN TILL UF & HANDELSMÄSSA I ÄLMHULT. Om Mässan. Kolla in årets UF-företagare. Programmet. Krönika: Det handlar om att våga! VÄLKOMMEN TILL UF & HANDELSMÄSSA 2014 I ÄLMHULT Om Mässan (s.2) Kolla in årets UF-företagare (s. 3-5) Programmet (s. 6) Krönika: Det handlar om att våga! (s. 7) 5 MARS 11:00-18:00 IKEA:S Multihall Aktivitetshuset

Läs mer

Övningar till avsnitt 3 - Leva inifrån och ut

Övningar till avsnitt 3 - Leva inifrån och ut Övningar till avsnitt 3 - Leva inifrån och ut I den första övningsdelen började du stärka din självbild bland annat med hjälp av en lista med positiva affirmationer anpassade just för dig. Förhoppningsvis

Läs mer

1. Systrarna Norr i Vänsta

1. Systrarna Norr i Vänsta 1. Systrarna Norr i Vänsta Ett tips jag fick förra året på Kolifej här i Kolbäck löd: "Skriv om gamla kolbäcksbor. Systrarna Norr till exempel". Två av de tre systrarna bor kvar uppe i Vänsta, i huset

Läs mer

NKI - Särskilt boende 2012

NKI - Särskilt boende 2012 NKI Särskilt boende (boende) 2012 1(7) NKI - Särskilt boende 2012 Enkät till boende 1.1 Nöjd Kund Index Tabell 1.1 Färgformatering i tabellen: Genomsnitt mellan svarsalt 1 & 2 RÖD Genomsnitt mellan svarsalt

Läs mer

www.viljaforlag.se Svara på frågorna/diskutera med dina klasskamrater när du har läst kapitlet!

www.viljaforlag.se Svara på frågorna/diskutera med dina klasskamrater när du har läst kapitlet! ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN SOM Svara på frågorna/diskutera med dina klasskamrater när du har läst kapitlet! Kapitel 1 1. Jim och Amir studerar på en folkhögskola. Vet du vad en folkhögskola är? Vad är

Läs mer

Kundutvärdering (Björn Hörvallius)

Kundutvärdering (Björn Hörvallius) Kundutvärdering (Björn Hörvallius) Avresedatum: 2016 05 22 Destination: Portugal, Constancia Uteritter och lektioner, vecka Hur många deltagare var ni i gruppen? Hur blev du mottagen vid ankomsten? Hur

Läs mer

Det finns självklart en proffsdröm

Det finns självklart en proffsdröm Nummer 4, November Från Halmstads Energi och Miljö AB Det finns självklart en proffsdröm - Robert Bladh, HK Drott Värmeljus blir till proteser i Thailand Vintertider på våra ÅVC:er Nr. 4 Nov. 2014 Med

Läs mer

Sagor och berättelser

Sagor och berättelser Projekt Sagor och berättelser Hösten 2013 Våren 2014 1 Det kompetenta barnet Jag kan du kan tillsammans kan vi mer- i en tillgänglig, tillåtande och undersökande miljö där vi ser förmågor och olikheter

Läs mer

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande För att du ska trivas på jobbet och känna att du gör ett bra arbete behöver du kunna påverka din arbetssituation

Läs mer

Se dig omkring för dina affärers skull

Se dig omkring för dina affärers skull Se dig omkring för dina affärers skull Omvärldsanalysens värde ökar i takt med globaliseringen. Här visar vi vad du bör tänka på när du gör din analys. Av Anne Nilsson, Dagens Miljö nr 10/2006 Omvärldsanalysen

Läs mer

Inredning för skolan. Förskolan

Inredning för skolan. Förskolan Inredning för skolan Förskolan mysa busaleka utvecklas pyssla fantisera Leken kan börja! Fråga ett barn vad det vill göra, och svaret blir nästan alltid leka. För barnen är leken det centrala, medan vi

Läs mer

Till dig som inte ammar

Till dig som inte ammar Amningscentrum Kvinnokliniken MK 2 Karolinska Universitetssjukhuset Till dig som inte ammar Matningsstunden en möjlighet Vi vill med denna broschyr berätta om hur du kan gå till väga när du inte ammar.

Läs mer

Kulturama Teater Ta plats på scen

Kulturama Teater Ta plats på scen Kulturama Teater Ta plats på scen Kulturama Teater 1 Sveriges största center för estetiska utbildningar Drömmer du om en framtid som skådespelare? Då måste du lära dig att förstå och kunna gestalta varför

Läs mer

De glömda barnen. En undersökning om skolans och socialtjänstens arbete för barn med missbrukande föräldrar

De glömda barnen. En undersökning om skolans och socialtjänstens arbete för barn med missbrukande föräldrar De glömda barnen En undersökning om skolans och socialtjänstens arbete för barn med missbrukande föräldrar September 2007 Innehållsförteckning Inledning och sammanfattning... 3 Bakgrund och metod... 5

Läs mer

Fakta om Malala Yousafzai

Fakta om Malala Yousafzai SIDAN 1 Lärarmaterial Klicka HÄR för att skriva ut arbetsmaterialet. VAD HANDLAR BOKEN OM? Boken handlar om Malala, den yngsta någonsin som har fått Nobels fredspris. I boken får vi veta hur Malala vuxit

Läs mer

Nyhetsbrev December 2015

Nyhetsbrev December 2015 Nyhetsbrev December 2015 God Jul och Gott Nytt år! Julpresentkort! Det är med stor glädje och tacksamhet som vi kan runda av ännu ett år där Gossace skola har kunnat bedriva sitt enormt viktiga arbete

Läs mer

Söderbyhus nr 2 Lördagen den 14 september 2013

Söderbyhus nr 2   Lördagen den 14 september 2013 Söderbyhus nr 2 Lördagen den 14 september 2013 1 Mauds hjärtliga välkomsttal. Vår förening fyller 30 år! 30 år är en lång men samtidigt en försvinnande kort tid. För vi bor ju på historisk mark där Torfast

Läs mer

stockholm.se/medioteket cirkbloggen.se

stockholm.se/medioteket cirkbloggen.se En både varmhjärtat och humoristisk fula ankungen-berättelse från Taiwan. Om krokodilen Guji-Guji som föds in i en familj ankor. Så en dag stöter Guji-Guji ihop med tre elaka krokodiler, de vill att han

Läs mer

Lära och utvecklas tillsammans!

Lära och utvecklas tillsammans! Lära och utvecklas tillsammans! Studiematerial Vård-sfi - förberedande kurs för Omvårdnadsprogrammet Annika Brogren och Monica Ehn Kompetensutveckling för sfi-lärare Lärarhögskolan i Stockholm Myndigheten

Läs mer

Barn och Utbildning Förskoleverksamheten. Systematiskt kvalitetsarbete Verksamhetsåret 2012/13. Förskolan Bullerbyn

Barn och Utbildning Förskoleverksamheten. Systematiskt kvalitetsarbete Verksamhetsåret 2012/13. Förskolan Bullerbyn Barn och Utbildning Förskoleverksamheten Systematiskt kvalitetsarbete Verksamhetsåret 2012/13 Förskolan Bullerbyn 1 Innehållsförteckning: Normer och värden sidan 3 Utveckling och lärande sidan 4-5 Barns

Läs mer

Delad tro delat Ansvar

Delad tro delat Ansvar Delad tro delat Ansvar Nehemja kap.2-3 Av: Johannes Djerf Jag vet att det bara är jag som gillar detta, men eftersom jag är så otroligt nöjd med min första inköpta tröja till min och Lisas tilltänkta knodd

Läs mer

Leda förändring stavas psykologi

Leda förändring stavas psykologi Leda förändring stavas psykologi Kjell Ekstam Leda förändring Liber, 2005 John E. Kotter Leda förändring Richters, 1996 Patrick Lencioni Ledarskapets fem frestelser Prisma, 1999 Att leda förändring handlar

Läs mer

Skola Arbetsliv. Tillväxten. börjar i skolan. en metod som öppnar dörrarna mellan skola och näringsliv

Skola Arbetsliv. Tillväxten. börjar i skolan. en metod som öppnar dörrarna mellan skola och näringsliv Skola Arbetsliv Tillväxten börjar i skolan en metod som öppnar dörrarna mellan skola och näringsliv TÄNK PÅ ATT dörr mellan skola och arbetsliv. gymnasieskolan, i samhället och senare i arbetslivet. tillväxt

Läs mer

Makarna Dahm har bott 62 år i samma lägenhet!

Makarna Dahm har bott 62 år i samma lägenhet! B omagasinet 2/2012 Makarna Dahm har bott 62 år i samma lägenhet! Oktober 1950. Hyreshuset på Ekkällevägen 1 var precis nybyggt och familjen Dahm var bland de första hyresgästerna. 62 år senare bor makarna

Läs mer

Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör

Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör Ja, egentligen vet jag inte om han får kalla sig det på riktigt, därav situationstecknen, men det låter kul. Och han har faktiskt levererat till Kungen!

Läs mer

Kastades från balkong tog själv fallet till HD

Kastades från balkong tog själv fallet till HD Kastades från balkong tog själv fallet till HD Bakgrund Bakgrund. Natten till den 10 februari 2013 kommer ett larm om att en kvinna i Södertälje har fallit från sin lägenhet på sjätte våningen. Den 22

Läs mer

Kulturama grundskolor Sveriges största center för estetiska utbildningar

Kulturama grundskolor Sveriges största center för estetiska utbildningar TEATER, DANS, MUSIK, SÅNG, BILD & FORM Årskurs 4 9 Kulturama grundskolor Sveriges största center för estetiska utbildningar Välkommen på ÖPPET HUS! Läs mer på sid 3 Det ska vara ROLIGT att gå i skolan!

Läs mer

TILL DIG SOM ARBETSGIVARE. PRAO I PRAKTIKEN Tips och information för dig som tar emot prao-elever

TILL DIG SOM ARBETSGIVARE. PRAO I PRAKTIKEN Tips och information för dig som tar emot prao-elever TILL DIG SOM ARBETSGIVARE PRAO I PRAKTIKEN Tips och information för dig som tar emot prao-elever PRAO I PRAKTIKEN 1 Vägen till besöksnäringen börjar hos dig Dagens elever är framtidens medarbetare och

Läs mer

6-stegsguide för hur du tänker positivt och förblir positiv.

6-stegsguide för hur du tänker positivt och förblir positiv. 6-stegsguide för hur du tänker positivt och förblir positiv Låt oss säga att du vill tänka en positiv tanke, till exempel Jag klarar det här galant. och du vill förbli positiv och fortsätta tänka den här

Läs mer

Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN MAMMA OLE DOLE DOFF

Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN MAMMA OLE DOLE DOFF Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN D sovande flicka mamma lat son lat son lat son flitig gårdskarl gift med Ingvild flitig gårdsfru gift

Läs mer